Hemligt kvinnligt nätverk avslöjat i Norge

by

I Norge har ett hemligt kvinnligt nätverk med feministiska förtecken avslöjats. Det rör sig om kvinnor i maktpositioner från alla möjliga samhällssektorer, exempelvis journalister, politiker och chefer i näringslivet, som slutit sig samman för att ”lyfta varandra och påverka samhället”. Ovan kan du se några av dem.

Exempelvis är ett nyhetsankare på TV2 medlem i kvinnonätverket, liksom fyra journalister på NRK (Norges motsvarighet till Sveriges Radio) och ett antal ledande journalister på stora norska tidningar.

Nätverket heter Høye hæler (”Höga klackar”). Det har funnits i ett års tid. Mötena sker på Stortinget (den norska riksdagen).

Namnen på vissa medlemmar har alltså läckt ut, men egentligen är medlemmarna hemliga. Den norska tidningen Dagbladet har försökt få ut medlemslistan, men mötts av svaret att nätverket inte har formella medlemmar.

Läs mer här. Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör från Norge.

PS: Det här påminner lite om det svenska kvinnonätverket Hilda, för kvinnliga jurister, vars syfte är att öka andelen kvinnor på chefsposter inom rättsväsendet.

(Min bok ”Sex feministiska myter” kan köpas/laddas ned här)

67 svar to “Hemligt kvinnligt nätverk avslöjat i Norge”

 1. Musse Pig Says:

  Utan tvekan finns det omfattande feministiska nätverk i Sverige som omfattar skilda samhällssektorer och drar in nya kvinnliga makthavare i sina nätverk. Det finns ju ingen annan rimlig förklaring till att så många kvinnliga makthavare låter så radikalfeministiskt lika och deras makthavande män och manliga makthavande män så unisont stämmer upp i kören, över hela spektrat från höger till vänster. Så mycket är de demokratiska grundprinciperna och den vetenskapliga kulturens landvinningar värda i dagens Sverige, så djupt sitter civilisationens fernissa och så fritt från korrumption är Sverige. Vidrigt, skrämmande och

 2. Musse Pig Says:

  Kommentaren gick iväg innan den var färdig. Så här var det tänkt:
  Utan tvekan finns det omfattande feministiska nätverk i Sverige som omfattar skilda samhällssektorer och drar in nya kvinnliga makthavare i sina nätverk. Det finns ju ingen annan rimlig förklaring till att så många kvinnliga makthavare låter så radikalfeministiskt lika och deras makthavande män och manliga makthavande vänner så unisont stämmer upp i kören, över hela spektrat från höger till vänster. Så mycket är de demokratiska grundprinciperna och den vetenskapliga kulturens landvinningar värda i dagens Sverige, så djupt sitter civilisationens fernissa och så fritt från korrumption är Sverige. Vidrigt, skrämmande och nedslående.

 3. Musse Pig Says:

  Könsrasistisk, kvinnochauvinistisk masspsykos.

 4. Matte Says:

  Feminister kämpar för både kvinnor och män

 5. Musse Pig Says:

  Frågar de sig någonsin vad de håller på med?

 6. Matte Says:

  Jag var ironisk för de som undrar…

 7. 50/50 Says:

  @Musse Pigg

  Gör de satanistiska sektmord också??

  Seriöst, du låter som en feminist som anklagar patriarkatet…

 8. Leif Says:

  Är det inte bara män som håller på med sådant? Nu blir jag förvånad.

  ”Slutna kretsar håller de sina om ryggen, särskilt om de är Betydelsefulla Män.”

  Ur http://www.dn.se/nyheter/ingen-skvallrar-pa-en-man-med-makt

 9. joeytruelove Says:

  Tur för Matte att han var ironisk. 😉

  Detta om något ser ut som ett grundande av ett matriarkat så nära inpå knutarna som i vårt västra brodernesland. Som vanligt handlar det om rädsla. När allt förenklas in i sina minsta beståndsdelar går det att dela in i kärlek och rädsla. Kärlek är alltid osjälvisk generositet. Rädsla kan arta sig på olika sätt, men gemensamt för dem alla är individens överlevnadsinstinkt får människan att agera irrationellt och eftersom individen då kan sägas ha tappat kontrollen blir agerandet tveklöst uteslutande egoistiskt. Därmed är Feminismen egoistisk.

 10. Hjalmar Says:

  Kvinnor curlas. Varför då?

 11. Musse Pig Says:

  50/50, låt mig kontrollera att du menade vad skrev. Du jämställer alltså mitt påstående att det finns feministiska nätverk i Sverige, som agerar utifrån en könsrasistisk och kvinnochauvinistisk, dvs feministisk, agenda med Eva Lundgrens påstående att det finns manliga nätverk som ägnar sig åt ritualmord på kvinnor och foster? Och du jämställer påståendet om kvinnliga feministiska nätverk med patriarkatläran?

 12. michael Says:

  Det blir t.ex problem på svt där feminister väljer att anställa feminister och gör journalistiken enögd.Det tragiska är att dom själva tror att dom står för mångfald fast det bara blir enfald.Som en kör där alla sjunger i samma ton hur intressant är den

 13. Olle Says:

  Är inte dom där personerna lite väl unga för att ha hunnit skaffa den kompetens och erfarenhet som i regel krävs för att uppnå en maktposition? Detta oavsett kön.

  Undantag finns ju förstås inom alla grenar: Claes Dahlbäck var 29 när han blev VD för Wallenbergs maktbolag Investor. Christina Stenbäck var väl i ungefär samma ålder när hon i förtid fick ärva pappas imperium. Inom politiken har vi sett Alf Svensson, Jimmy Åkesson och Gustav Fridolin ta över sina respektive partier i unga år. Och inom journalismen blir en del makthavare redan i tonåren, t.ex Linda Skugge. Hon ingick för övrigt i ‘Fittstimmet’, ett (numera upplöst?) kvinnligt nätverk liknande det norska.

 14. LeoH Says:

  Läskigt, ett hemligt kvinnligt nätverk! Vaför bildar de inte hemliga manliga frimurarloger istället?

 15. Medborgare X Says:

  Feminismen har blivit allt det den säger sig vara emot:
  – manliga nätverk kritiseras, men de skapa gärna sina egna kvinnliga nätverk
  – ”manlig” härskarteknik kritiseras, men de använder själva ofta exakt samma typ av härskarteknik
  – de säger sig vilja ha jämställdhet, men vill inte ha könsneutral lagstiftning

 16. Lorem Ipsum Says:

  En sak jag kom att tänka på. Hur kan det komma sig att uppgifterna har läckt ut? Måhända är det så att det var en kvinna som inte fick leka trädkoja men dom andra damerna.

  Gubbväldet ™ däremot har den bästa nepotismen och dom bästa konspirationerna.

 17. Pether Says:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/flicka-frias-fran-valdtakt

  Jasså jasså?
  När får man höra samma argument för killar som anmälts för samma sak?

 18. Hans Engnell Says:

  Lustigt. Det har ju hävdats från feministiskt håll att just skor med höga klackar ett sätt att förtrycka kvinnor (precis som tajta klänningar osv)….

 19. Jocke S Says:

  Mothugg! Jag tycker vi sätter upp listor på feministerna i Sverige. Och ett för männen. så får folk får se, inse. Se bara denna lista:
  Gudrun Schyman
  Eva Lundgren
  Irene von Wachenfeldt
  Gunilla Ekberg(hette hon så, i ”Könskriget”?)
  Tina Rosenberg
  Maria Pia Boethius
  Margareta Winberg m.fl.
  Och så hela drösen av mediafeminister
  Osv, ni andra har säkert fler namn. Är inte detta ganska avslöjande i sig, även för det loja svenska folket? Alla tokigheterna?
  Och sedan manliga feminister, fram med dom bara i ljuset!
  Borgström har nog en egen liten hemlig lista med cunnilinctus-(fint ord, i stället för grova ”rövslickeri”) anhängare! Så vad sysslar dom med, egentligen?

 20. Savoy Says:

  Bröder och systrar!

  Det är dags att vakna upp. För den som inte redan förstått: Feminism handlar inte om jämställdhet.

  Feminism handlar INTE om jämställdhet.

  Feminism är inte en rörelse som kämpar för ”det goda och riktiga”.

  Den tidiga kvinnorörelsen kämpade för det goda och riktiga – jämställdhet – men den är sedan många decennier ersatt av den politiska feminismen – radikalfeminismen – den svenska statsfeminismen.

  Det är två skilda ting – den tidiga kvinnorörelsen och den svenska statsfeminismen. Som att jämföra en from och rättfärdig bondförsamling med en kristen extremsekt. Eller muslimsk för den delen.

  Så många kvinnor är lurade. Så många män är förda bakom ljuset – och har ännu inte förstått vad det är som pågår.

  Vi som tror på jämställdhet – och ser både kvinnors och mäns livsförutsättningar och predikament. Vi som är humanister och ställer oss bakom alla som far illa och utsätts för diskriminering, oavsett kön, hudfärg eller sexuell läggning:

  Vi måste vända oss mot feminismen och säga högt.

  Nog nu.

 21. Erik Says:

  Allt i enlighet med Maud Eduards ”Förbjuden Handling”

  Å ena sidan kritiserar man herrklubbar för att kvinnor inte släpps in. Man tycker inte män skall få diskriminera kvinnor i maktutövande

  Å andra sidan skapar man damklubbar där män inte släpps in och när man sedan tillfrågas om detta säger man att – nej vi skall inte följa DE reglerna för detta är inte en klubb utan ett ”nätverk”

  Den enkla sanningen är ett ett nätverk är en klubb/förening

  Man kritiserar män för att inte ha fler kvinnor i styrelsen medan feminster själva har föreningar där män varken är medlemmar ELLER i styrelsen.

  Ett sabla hyckleri (kvinnlig list?) är vad det är.

 22. Lasse Says:

  Finns många exempel i historien där man skapat hemliga nätverk för att skaffa sig makt. Anledningen till hemlighetsmakeriet är att man på ett legitimt och demokratiskt sätt ej kunnat skaffa sig lika mycket makt eftersom man fått mothugg från demokratiska instanser etc.

  När det passerat en viss punkt * går man ut helt öppet med sitt nätverk, könssegregering och diskriminering. Något som vi upplever i Sverige och senaste exemplet var t.e.x. kronofogden.

  Känner en äckelkänsla och dålig smak i munnen, de anammar exakt samma metoder som nazismen använde.

  * de har så mycket makt att det inte spelar någon roll.

 23. Erik Says:

  Hans Egnell:

  ”Lustigt. Det har ju hävdats från feministiskt håll att just skor med höga klackar ett sätt att förtrycka kvinnor (precis som tajta klänningar osv)….”

  Sedan när betyder att feminister hävdade någonting förut att de kommer att stå för det senare? Feminismen funkar precis som ungdomen i allmänhet, nya feministgenerationer gör uppror mot gamla.

  Första vågen: Det är fel bara män får jobba och ha makt

  Andra vågen: Ut med kvinnor på arbetsplatserna, Avskaffa höga klackar och sexy

  SPLITTRING, en sexpositiv och en sexnegativt sida.

  Tredje vågen: Blanda ihop feminism med allmän rättviseideologi, var arg på vita män för allt i världen – feminism liknar mer och mer en fruga som är arg på sin man oavsett vad han gör.

  Fjärde vågen: Reclaim sexy & höga klackar feminism och fortsätt vara arg på vita män feminism.

  Ariel Levy beskriver i sin bok ”Female chauvinist pigs” hur den fjärde vågen är resultatet av ”unresolved issues” vid splittringen av feminismen i sexfrågan.

 24. Jimmy Rock Says:

  Vad har dom att vara bittra över..45års kris?

 25. Liberalen Says:

  Kommunism, feminism, apartheid och nazism.

  Ett nätverk, hemligt eller inte, som praktiserar och torgför Kollektivistiskt, Mytbaserat Hat- och Offertänk, är nog trots allt inte vad världen behöver ännu mer av.

 26. Matte Says:

  Feminister får gärna gadda ihop sig, inget omoraliskt i det.

  Det jag stör mig på är att för många är feminism=jämställdhet. Vilket det ju inte är.

  Feminism är en fackförening för kvinnor. De måste sluta ljuga om sin agenda alternativt måste människor få riktig information om vad feminism innebär.

 27. Man United Says:

  Feministerna får gärna gadda ihop sig,fine, men dom ska betala räkmackan själva! Jag vill inte betala! Feministisk skatt kan användas på bättre sätt beträffande reell jämställdhet och till att folk får mer över i plånböckerna..

 28. Sam Says:

  Vad tänker ni om herrklubbar som Frimurarorden, Odd Fellow och Tempelriddarordern, Sällskapet och Nya sällskapet? Alltså nätverk av beslutsfattare, opinionsbildare, politiker, företagare, direktörer, jurister, biskopar, författare som håller hemliga möten där bara män får medverka.

  De som försvarar herrklubbarna brukar tala om tradition, och vikten av tradition. Så länge kvinnorna inte får komma in där ser jag det snarast som nödvändigt att de kvinnor som gör anspråk på halva makten i samhället skapar sina egna traditioner. Något annat vore klart ojämställt. Och det är, vad jag förstår inte Pär Ströms avsikt?

 29. Jocke S Says:

  Apropå gadda ihop sig: Madeleine Albright, f.d. amerikansk utrikesminister: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stödjer kvinnor!”
  Det är det som är problemet, inte att ”kvinnor har bättre socialt nätverk än män”.
  Utan att de ofta, särskilt feminister och idag, är lojala mot varandra långt utanför anständighetens gräns!
  Vad tror ni de gör i det här m. fl. hemliga nätverk? Utövar självkritik – eller pratar lögnaktigt skit om män?

 30. Jocke S Says:

  Sam, det finns säkert en hel del kritik man kan rikta mot dessa herrklubbar. Men de är inte hatiska mot kvinnor, (möjligen lite skeptiska i könsrollsamhället). Män och pojkar behöver träffa varandra enskilt, som kön. Så har det alltid varit förr.
  Och kvinnor/flickor likaså. Nu är plötsligt herrklubbar (frukostklubben nyligen) och allsköns föreningar för män ifrågasatta. Men inte kvinnors klubbar, dessutom FEMINISTISKA.
  Och jag vet i all fall vad detta innebär! Gör du Sam?

 31. Man United Says:

  ”Vad tänker ni om herrklubbar som Frimurarorden, Odd Fellow”

  Odd fellow har ….. i klubben

  http://www.oddfellow.org/rebecka/

 32. Sam Says:

  Jocke S

  Att feminister är hatiska mot män är din tolkning. Hur vet du att herrklubbarna inte är hatiska mot kvinnor? Vad tror du att de ägnar sig åt för kvinnovänliga aktiviteter? Bästa vore så klart om kvinnor och män inte segregerades i sammanhang där där kontakter knyts och den gemensamma samhällsutvecklingen diskuteras, men som sagt, så länge maktens män väljer slutna rum, har kvinnorna som vill ta sig fram inte mycket val, eftersom utgångsläget inte är jämställt, tyvärr.

 33. Sam Says:

  Man United

  Aha, men fortfarande exempel på könssegregering eller hur?

 34. Erik Says:

  Sam:

  ”Vad tänker ni om herrklubbar som Frimurarorden, Odd Fellow och Tempelriddarordern, Sällskapet och Nya sällskapet? Alltså nätverk av beslutsfattare, opinionsbildare, politiker, företagare, direktörer, jurister, biskopar, författare som håller hemliga möten där bara män får medverka.”

  Tja är feminismen en religion som skall ha en religions fördelar/status enligt dig Sam? Det verkar vara påfallande dominans av religiösa förtecken i de ”mansordnar” som du nämner men det framgår inte på vilket sätt ”Höga Klackar” eller nätverket ”Hilda” har liknande syften och med sin verksamhet. Snarare är de rätt tydliga med sina POLITISKA syften. Något som knappast frimurare och andra kan beskyllas för.

  ”De som försvarar herrklubbarna brukar tala om tradition, och vikten av tradition.”

  Precis som de som förespråkar det mångkulturella samhället talar om andra människors rätt att importera sina – påfallande ofta religiösa – traditioner till Sverige. Sålunda blir frågan hur vi skall ställa oss till religiösa traditioner ställd på sin spets.

  ”Så länge kvinnorna inte får komma in där ser jag det snarast som nödvändigt att de kvinnor som gör anspråk på halva makten i samhället skapar sina egna traditioner.”

  Vilket är likvärdigt med att anse att det flygande spaghettimonstret har samma status som kristendom och islam när vi diskuterar religionens status – vilket INGEN i verkligheten anser är sant annat gällande det vetenskapliga sammanhang där man ansåg ingen religion skulle ha status alls.

  Det råder dock föga tvekan om att de nya ”kvinnoklubbarna” helt saknar denna koppling till religioner och liknande faktiska traditioner. De har sålunda samma anspråk på att vara legitima alternativ till frimurarorden som det flygande spaghettimonstret har på att vara ett alternativ till den kristna kyrkan.

  Dvs inget alls, det ena har faktisk GRUND, det andra är en påhittad politisk förteelse.

 35. PH Says:

  @Sam Vad jag *tänker* om t ex Odd Fellow är att Odd Fellow låter lite som en udda polare. Vad jag *tycker* om Odd Fellow är att det är en klubb välavlönade gubbar som ses och ägnar sig åt diverse lustigheter bakom stängda dörrar och det är inget fel i det.

  Jag blir bara less när man ideligen frågas om vad man tänker istället för vad man tycker nu för tiden.

 36. Erik Says:

  Sam:

  Men faktum kvarstår, det går alldeles utmärkt att vara kritisk mot frimurarna genom att vara kritisk mot ALLA religiösa förtecken – Det sker då på samma basis som Sverigedemokraterna är kritiska mot islam. Att hylla islam och vara kritisk mot frimurarna skulle däremot vara en rent politisk partisinlaga och rent hyckleri.

  Skulle du vara kritisk mot religiösa traditioner oavsett uppkomst skulle jag hålla med dig om att frimurarnas, tempelriddarnas etc traditioner.. måste bort. Liksom traditionerna hos en mängd organisationer med traditionen i andra länders religioner.

 37. Jocke S Says:

  Sam: Så att feminister är hatiska mot män, är MIN tolkning?
  Sam, lite skärpning nu! ”Slita dig i stycken, kastrering, gubbslem, utrota mannen!” Har du missat all detta? Finns mycket mer!
  Bevisbart, offentligt framfört i våra media!!!
  Vad mansklubbarna gör vet vi inget om. På den nivån är det inte, och de för inte ut det i media!
  Där har du hela skillnaden.

 38. Urin Gyllenstrååhle Says:

  Ajdå, det verkar som det kan bli farligt nu när en procent av nätverken är kvinliga. Hur ska det då gå med alla bastuklubbar och frimurarordens?

 39. VD Says:

  …”Diana”…Tv – serien V…

 40. Ritsurei Says:

  De flesta loger i Sverige ägnar sig åt välgörenhet och brödraskapande. Politik, ekonomiska diskussioner eller religion är ej tillåtet i dessa sammanhang. En feministisk hemlig sammanslutning som enbart fokuserar på kvinnors makt i samhället diskvalificerar sig självt. Man kan inte jämföra äpplen med päron.

 41. J Says:

  @Urin Gyllenstrååhle…

  Det er helt uproblematisk at kvinner (på lik linje med menn) organiserer seg, at man har klubber etc. Det er dog mere problematisk når man organiserer seg på tvers av demokratiske skillelinjer i hemmelige nettverk for å fremme konkrete politiske mål. Feminisme i dagens form er i høyeste grad politisk. De demokratiske implikasjonene av denne typen organisasjoner er ikke små. Prøv ut følgende overskrift: ”Hemmelig antifeministisk nettverk avslørt. Mannlige journalister, politikere etc har organisert seg i nettverket….etc. De har sine møter i Riksdagen” Jeg kan se for meg at rabalderet i svenske medier hadde vært store. I Norge har ikke saken fått stort med omtale. Når det gjelder feminisme ser det ut til at alle normale spilleregler settes til side. Alt underordnes saken. Det er ikke uproblematisk.

 42. Lasse Says:

  @Urin skriver

  ”Ajdå, det verkar som det kan bli farligt nu när en procent av nätverken är kvinliga.”

  Även här feministisk falsk propaganda, vänd på steken fröken Urin så blir det rätt.

  Organisationer som jobbar för män:

  Moderatmännen (nybildat nätverk, ännu ingen hemsida)
  Säg Nej till Omskärelse av Pojkar
  Pappa-Barn
  Sveriges Mansjourers Riksförbund
  Umgängesrättsföräldrarnas Riksförbund
  Riksförbundet För Föräldrars Rätt
  Papparättsgruppen
  Rikskriscentrum för män
  MaNet
  Män på LUT
  UngMan.info
  Round Table Sweden
  Svenska Frimurare Orden
  C:a 7 stycken mansjourer i Sverige

  ***********************************************************

  Organisationer som jobbar för kvinnor:

  Centerkvinnorna
  Feministiskt Initiativ
  Moderatkvinnorna
  Kristdemokratiska Kvinnoförbundet
  ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige)
  Feministas (feministiskt nätverk inom Socialdemokraterna)
  Sveriges Kvinnolobby (paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse)
  Liberala Kvinnor (Folkpartiets Kvinnoförbund)
  Nätverk Kvinna (Nätverk inom Sveriges Kommuner och Landsting)
  S-kvinnor (Socialdemokraternas kvinnoförbund)
  Amnesty Sverige (har numera ett radikalfeministiskt fokus på mäns våld mot kvinnor)
  Nationella Sekretariatet för Genusforskning (även om namnet är könsneutralt så utgår forskningen från att män förtrycker kvinnor)
  Bang (feministisk kulturtidskrift)
  Fredrika-Bremer-Förbundet (feministisk organisation)
  Höjdarna (Nätverket för företagsamma kvinnor)
  Women in Progress (affärsnätverk för kvinnor)
  Hilda (stödjer kvinnliga jurister, trots att fler kvinnor än män läser juridik)
  Vänsterpartiet (de har inget kvinnoförbund, men istället kvalificerar sig partiet som helhet som en organisation som jobbar med kvinnofrågor)
  Doris Film (vill stödja film som görs av kvinnor)
  Svenska Kvinnors Vänsterförbund
  Nätverket för Feministiskt Självförsvar i Sverige
  Nationellt Centrum för Kvinnofrid
  Nordisk Institutt for Kunnskap om Kjönn (den nordiska varianten av Nationella Sekretariatet för Genusforskning)
  Regeringens statsfeministiska apparat
  Unifem Sverige (United Nations Development Fund for Women)
  W.I.S.P. (Women in Swedish Performance Arts)
  Malmö Fria Kvinnouniversitet
  Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd
  Sveriges Kvinnojourers Riksförbund
  KvinnorKan
  Kvinnor för fred
  Kvinnofronten
  KSAN (Kvinnoorganisationernas Samarbetsråd i Alkohol- och Narkotikafrågor)
  Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet
  IKKR (Irakiska Kommittén för Kvinnors Rättigheter)
  Gröna Kvinnor
  1.6miljonersklubben (för kvinnors hälsa)
  DEA-föreningen (För Kvinnohistoriskt Museum)
  Q-jouren (hjälp för våldsutsatta, kvinnliga missbrukare)
  Revolt (feministisk organisation)
  Kvinnofolkhögskolan
  Kvinnohöjden (feministisk kurs- och gästgård)
  Syster Yster (feministiskt forum för kvinnliga studenter på Linköpings Universitet)
  Forum För Feministiska Föräldrar (notera att bägge firandena av Fars Dags ställdes in p g a för få anmälningar…)
  Feminetik (stor feministisk online-community)
  Elektra
  Tidskrift för Genusvetenskap
  Zora (feministisk förening för kvinnor och tjejer)
  SIOS Kvinnokommitté
  Forum – Kvinnor och Funktionshinder
  Kvinna till Kvinna (stödjer kvinnors organisering i konfliktområden)
  Varken hora eller kuvad (feministisk gräsrotsrörelse)
  Tidskriften Ful (queerfeministisk tidskrift)
  Systrar.net (feministiskt forum för kvinnor)
  Kvinnokonventionen.se (bevakar FNs alla kvinnokonventioner, backas upp av ett 20-tal organisationer)
  Kvinnliga Akademikers Förening
  Business and Professional Women in Sweden
  Stödstrumporna inom Svenska Kyrkan
  Kvinnofridslinjen
  Enter (Stadsmissionen hjälper unga tjejer, men inte killar)
  Operation Kvinnofrid
  Skogsägarkvinnorna
  flicka.se
  Nätverket Göran
  Ruter Dam
  Kvinna till kvinna
  Män för jämställdhet (för jämställdhet, för kvinnofrid, mot mäns våld och övergrepp)
  C:a 170 stycken kvinnojourer i Sverige
  Musiklinjen för kvinnliga instrumentalister
  Kvinnors Byggforum
  FKF – Föreningen för Kvinnliga Forskare i Uppsala

  ************************************************************

  Män utgör ca: 8 %

  ca: 240 kvinnororganisationer

  ca: 20 manliga organisationer

  ps. listan är inte uppdaterat på ett tag till mäns nackdel.

 43. Lasse Says:

  Observera att en mycket stor del av kvinnors organiserande är skattefinansierat. Under tiden kämpar mäns organiserande med näbbar och klor för att få lite hjälp med ekonomin, oftast med dåligt resultat.

  Återigen diskriminering av män.

 44. Olle Says:

  I Norge myntades begreppet ‘Quissling’

  Nu kommer ett nytt begrepp – Quinnling

 45. Torstensson Says:

  Erik

  Mycket intressant det där med fjärde vågen.

  EN våg där de klär sig sexigt och utmanande men samtidigt mycket väl kan klaga på män för att de tittar på urringningen.

  Fan vad jag är glad att min flickvän inte är en sådan skräcködla.

 46. Høye hæler | Blaj & Sjabbel Says:

  […] Pär Ström skrev om det > […]

 47. Sam Says:

  Leif: Varför blir du förvånad över motdrag. Nej visst nej, män är ingen grupp och kvinnor som grupp har inte mindre makt. Det är en MYT. Då så. Allt män gör är bra och allt kvinnor gör är skit. Men det är feminister som hatas inte kvinnor. SURE.

  @Torstensson:
  Tur för dig att du inte blivit våldtagen pga din klädsel och får höra att du kan skylla dig själv eftersom du klär dig slampigt. Tur också att du inte reagerat på det genom att bli en skräcködla. Du låter så härligt trevlig, eftersom du gillar kvinnor av rätta sorten.

 48. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sam

  Precis som du säger: vill man ha lika rättigheter och skyldigheter för alla människor, så hatar man kvinnor.

  Och hur kan det var så svårt för vissa att förstå att det är bra och helt rätt med hemliga kvinnliga nätverk som arbetar för att främja kvinnor på mäns bekostnad, medan alla typer av manliga nätverk är unkna, äckliga, omoderna gubbklubbar, som förtrycker kvinnor och som därför borde förbjudas? Det rör sig ju om samma självklara, feministiska princip som att inkvotering av män alltid är könsdiskriminering och ett brott, medan inkvotering av kvinnor alltid är jämställdhetsarbete.

 49. johansblohm Says:

  Vad bra! Äntligen gör de samma sak som män gjort i urminnes tider…

 50. Sam Says:

  Jämställdhetsfeministern:

  ”Hemliga kvinnliga nätverk” Vadå hemliga?

  ”Medan alla typer av manliga nätverk är unkna, äckliga, omoderna gubbklubbar, som förtrycker kvinnor och som därför borde förbjudas? Det rör sig ju om samma självklara, feministiska princip som att inkvotering av män alltid är könsdiskriminering och ett brott, medan inkvotering av kvinnor alltid är jämställdhetsarbete.”

  Det är du som säger detta. Det får stå för dig. Den som vill misstolka medvetet har inga problem att göra det. Synd, eftersom det minskar möjligheterna till jämställdhet. Lika rättigheter och skyldigheter, eller hur? För den som inte tycker Pär Ströms exempel är OK borde herrklubbarna vara ett lika rött skynke. Om det verkligen är jämställdhet han/hon är ute efter.

 51. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sam

  Tack för komplimangen, men det är inte jag som grundat den feministiska ideologin eller stiftat Sveriges feministiska lagar. Men det är skönt att vi är överens om att alla som vill ha lika rättigheter och skyldigheter för alla människor, så hatar man kvinnor. Vi är ju överens om allt, du och jag, Sam.

  Självklart är manliga nätverk ett rönt skynke för mig och alla andra feminister. Kvinnliga nätverk är däremot bra. Det håller du väl med om?

 52. Erik Says:

  Sam:

  ”Tur för dig att du inte blivit våldtagen pga din klädsel och får höra att du kan skylla dig själv eftersom du klär dig slampigt.”

  Nej knappast, för det första är det fåtaliga personer som våldtagits alls – särskilt om man räknar bort våldtäkt i hemmet – och för det andra så är det knappast många av de som våldtagits utanför hemmet som fått höra kritik för sin klädsel.

  Man måste snarare ha enorm otur för att höra till dem som råkat ut för bägge än tur för att inte göra det.

 53. Sam Says:

  @Erik

  Menar du att inga ord yttras i samband med våldtäkter i hemmet? Att dessa våldtäkter inte har med kvinnosyn att göra?

 54. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sam och Erik

  Där satte allt Sam dig på plats, Erik. Om ord yttras i samband med våldtäkter i hemmet, så bevisar det att du har haft tur som inte blivit våldtagen. Precis som Sam säger. Sådan klockren logik kan du inte argumentera emot, Erik.

  Sam går från klarhet till klarhet. Oerhört klarsynt person. Som alla feminister.

 55. Erik Says:

  Sam:


  Svenska tjej is the grej!
  – She is very piffad when she doesnt have a kille like this, fröken Wallenberg här. But then when they get the kille they ballar ut fullständigt and hasar runt hemma i lägenheten i urtvättade hiphopbrallor and dont look like this….

  Blir svenska tjejer anklagade för att vara för slampigt klädda hemma i lägenheten? Knappast!

 56. AM Says:

  Snälla, snälla, snälla lille söte Per Ström, känner du till något som heter frimurarna? Om inte tycker jag att du ska läsa på lite innan du uttalar dig om saker i fortsättningen. Ytterligare en mölighet är ju att du fokuserar på det du gör bäst, alltså tindra för oss i dina ärtiga skjortor.

 57. Cving Says:

  johansblohm:

  Hemliga kvinnliga nätverk, frimurare, herrklubbar…bra?

  Nån form av korruption är det likafullt och en mycket tveksam verksamhet eftersom det leder till att den mest meriterade INTE får jobbet/ordern/kontraktet.
  Grekland nästa någon?

 58. michael Says:

  Jämställdhetsfeminister säger
  Har helt rätt frimurare (manliga nätverk) är gammalt och unket det är tur att vi har kvinnliga nätverk som motverkar detta,ont ska med ont fördrivas,Ett fel är alltid rätt att suddas ut med ett fel till,annars kan det aldrig bli rätt

 59. Jämställdhetsfeministern Says:

  @michael

  Som amerikanerna säger: ”two wrongs always make a right”. 🙂

 60. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/05/31/norge-hemligt-feministiskt-natverk-avslojat/

 61. Joakim Says:

  När en demokratisk stat undanhåller allmänheten information, då är det allvarligt, oavsett om det är feministiska motiv eller inte.

 62. johan Says:

  Hemskt egentligen att kvinnor gör precis det män har gjort i alla år, usch så orättvist, nämen så får det ju inte vara.
  Allvarligt talat, ni som tycker detta är för djävligt, släpp sargen och skaffa er ett vidare perspektiv i livet.

 63. Musse Pig Says:

  johan, det sägs att om man sätter en groda i kallt vatten och långsamt hettar upp till kokpunkten så kommer grodan simma omkring där utan att fatta vad som händer. Vad är det som män har gjort i alla år? Om det funnits/finns något motsvarande manligt nätverk, tar dessa nätverk ut varandra då för oss som står utanför sådant?

 64. Liberalen Says:

  Problemet är naturligtvis inte att ett kluster mentala dvärgar bildar klubb. Problemet är vad de mentala dvärgarna tror på: Könsideologiska Feministlögner.

 65. Lasse Says:

  Tänk vad märkligt att feminister som Sam & Johan hela tiden osynliggör fakta som jag presenterat kring kvinnors och mäns organiserande.

  Deras enda argumentation består av ickeargument och härskartekniker och så fort de inser att de är överbevisade åker gamla ”ja men männen har ju gjort så kortet fram”.

  Det kortet är ren fulretorik och saknar relevans överhuvudtaget. Det kortet avslöjar deras riktiga agenda om att deras sk. jämställdhet egentligen är diskriminering av män i dess renaste form.

 66. Torstensson Says:

  Lasse

  Fraförallt är Sam och Johan säkert fingerade namn och bakom sitter det två rabiata kvinnliga radikalfeminister.

 67. Monir Says:

  För er som vill veta mer om vad feminismen har för agenda.

  Feminism exposed

  The wickedness of the feminist movement

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: