”Kvinnojourer försöker få män incestdömda”

by

Jag lyfter här upp en kommentar i mitt förra blogginlägg från signaturen ”Blåa Nejlikan” till ett blogginlägg:

Hej,

Jag har nästan läst hela Pär Ströms bok nu feministiska myter nu, jag har jobbat över 16 år på kvinnojourer/skyddat boende i mellan-Sverige. Verksamheterna är belagda med yppandeförbud då de med ekonomiskt samhällsstöd ingår i privata verksamheter enligt Socialtjänstlagen där sekretess oftast gäller, så jag vill därför vara helt anonym. Men boken har gett mig en hel del tankeställare på vad för samhälle vi fått de senaste decennierna. Speciellt då med alla faktahänvisningar som boken försetts med, så är den mycket intressant. Jag trodde ärligt sagt inte det var så här illa ställt med mäns och kvinnors lika rättig- och skyldigheter.

Sen början av 2000-talet jobbar jag deltid på en kvinnojour i mellan-Sverige. Och det ingår i uppgiften för jobbet att försöka vinkla och vrida på fakta för att hjälpa kvinnor mot sina fd män. De flesta kvinnorna, ja så gott som alla kolleger och folk i styrelsen, är helt skrupelfria och samvetslösa, och manar öppet att göra allt för att få fd män/sambor dömda för incest, pedofili, våldtäkt, kvinno- och barnmisshandel, plus att det är sen heller inget moraliskt fel med att röva bort barn som pappor ådömts vårdnad/umgänge med.

Jag är förstås kvinna, inga män är anställningsbara på jourer/boenden, ingen man får ens besöka de här ställena, poliser som begärs dit? Då begärs det kvinnliga poliser.

Över halva styrelsen i jouren som jag jobbar på nu pratar öppet om att gömma kvinnor och barn utan minsta skamkänsla. Det är aldrig en kvinnas fel om det blivit problem i förhållandet, det är alltid mannens fel menar de. Med den skuldbeläggningen som grund så har det tom hänt att tjejer har vittnat falskt för att fälla killar/män för kvinnofridsbrott.

Samarbetet med soc-tjänsten är en symbios med kliande på ryggen mellan kvinnorna. Kritik mot dessa metoder anses såsom skälig grund för uppsägning, och det resulterar i ett rent helvete som referenser i cv:n.

Fd Feminist

95 svar to “”Kvinnojourer försöker få män incestdömda””

 1. Jocke S Says:

  Ja jag är inte förvånad, oavsett vem som skriver det här! Det är tydligt enligt min erfarenhet, att ”ändamålet helgar medlen”. Mannen anses som en sådan skurk som kön, (se bara vad Reinfeldt sagt om manskönet!) att man har rätt att vittna falskt, för att man av någon anledning, eller ingen särskilt anledning alls (man är feminist) vill sätta dit honom!

 2. barfota Says:

  Fattar inte att någon vill vara kvar i en sådan verksamhet oavsett vad det kommer att stå i CV:n.

 3. Access Says:

  Välkommen som ”f.d feminist”. Vi är flera som gjort den resan.
  Jag antar att det är ungefär som att förlora barndomstro, plötsligt inser man att det man fått lära sig inte är sant.

 4. JD Says:

  En eloge till någon som dragit upp huvudet ur sanden och talar ut om hur det är.
  Självklart ska utsatta kvinnor ha hjälp. Det finns män som slår, misshandlar och gör ännu värre saker mot sin familj.
  MEN!!!!!

  ÄNNU STÖRRE MEN!!!

  KVINNOJOURER SKA ALDRIG ALDRIG ALDRIG ALDRIG AGERA PÅ ETT SÄTT SOM KAN PÅVERKA DET RÄTTSLIGA UTFALLET I EN DOMSTOL ELLER I ANNAN JURIDISK INSTANS SÅ SOM SOC ELLER ANNAN MYNDIGHET!
  Framförallt inte om det handlar om att tillrättalägga vittnesuppgifter!

  Det här är Basic i en korrekt rättsstat men eftersom Svenska politiker, myndigheter och domstolar medvetet väljer att se mellan fingrarna i det fall där det är uppenbart fakta har förvanskats för att underlätta en fällande dom så räknas inte Sverige till de länder som har en korrekt rättsstat! Tyvärr!

 5. Jocke S Says:

  barfota, det är en process, var man än finns. Saker tar sin tid, och kanske fler bevis kan hittas?

 6. JD Says:

  Det vore underbart om fler som jobbar på kvinnojourer, inom rättskedjan eller inom poliskåren kunde vittna om hur man dömer män på förhand och om hur man pratar i fikarummet om alla dessa skyldiga män och hur man ska kunna sätta åt dem trots att bevisen visar det motsatta.

  Har själv en kvinnlig vän som jobbat med kriminella män och ”personalia” utvärdering av främst män inför domstolsförhandlingar. Hon sade upp sig själv efter ett år av exakt samma orsaker som F.D feminist beskriver!

 7. barfota Says:

  @Jocke S

  ”det är en process, var man än finns. Saker tar sin tid, och kanske fler bevis kan hittas?”

  Snarare en brist på civilkurage och mod och gör alla som stannar kvar i en liknande verksamhet till en sorts medbrottslingar.

  @JD

  ”Har själv en kvinnlig vän som jobbat med kriminella män och ”personalia” utvärdering av främst män inför domstolsförhandlingar. Hon sade upp sig själv efter ett år av exakt samma orsaker som F.D feminist beskriver!”

  Heder åt denna person, så skall man göra. Vägra springa pöbelns ärenden! Kosta vad det kosta vill!

 8. Maria Johansson Says:

  Hur vet man att personen som skrivit detta är det hon utgett sig för att vara? Skrämmande att man tar en anonym persons utsaga som fakta. Är det denna typ av källkritik Per Ström använder sig av?

 9. barfota Says:

  @Maria Johansson

  ”Hur vet man att personen som skrivit detta är det hon utgett sig för att vara? Skrämmande att man tar en anonym persons utsaga som fakta. Är det denna typ av källkritik Per Ström använder sig av?”

  Utgår du från att männen är så korkade att de inte förstår att det både kan vara sanning, påhittat eller ren lögn?
  Är det den typ av bedömning du gör när det gäller män?

 10. Pontus Says:

  Maria Johansson:
  Du har helt rätt i att källkritik är viktigt och att vem som helst kan skriva vad som helst på internet. Och naturligtvis blir kvinnojourerna ett enkelt mål för falska rykten eftersom deras verksamhet inte omfattas av offentlighetsprincipen, och det är ytterst svårt för oss utomstående att få veta vad som faktiskt pågår där. Eller har jag fel?

  Föresten, när jag ändå har dig på tråden, vad tycker du om att det så sällan blir några rättsliga påföljder för kvinnor som kommer med falska anklagelser i vårdnadstvister?

 11. Anna Lundgren Says:

  Exakt Maria, det kan ju vara någon av Pärs pöbel som skrivit, typ Barfota?

 12. Maria Johansson Says:

  Barfota: Det var en intressant slutsats du dragit av mitt inlägg. Är inte helt säker på hur du gjorde för att komma fram till din slutsats, du får gärna delge hur du gick tillväga. Vilka är männen du nämner? Jag ifrågasatte äktheten i en anonym persons utsaga, inget annat.

 13. Maria Johansson Says:

  Pontus: Jag hade gärna uttalat mig om konsekvenserna av kvinnors falska anklagelser i vårdnadstvister om jag hade varit insatt i frågan. Nu är jag inte det, jag vet inte ens om ditt påstående är korrekt, så därför avstår jag från att uttala mig.
  Men självklart tycker jag att kvinnor, såväl som män, skall ådömas påföljd för brott de begår.

 14. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/06/03/the-blue-pimpernel-shelter-tries-to-get-men-convicted-of-incest/

 15. Ulf Andersson Says:

  @ Maria Johansson
  ”Det var en intressant slutsats du dragit av mitt inlägg.”

  Det är Pär Ström som skriver inläggen, eller posterna,
  om man så vill. Vi andra kommenterar 😉

 16. Maria Johansson Says:

  Ulf: Haha, hårklyverier 😉

 17. Ulf Andersson Says:

  @ Maria Johansson
  ”Hur vet man att personen som skrivit detta är det hon utgett sig för att vara? Skrämmande att man tar en anonym persons utsaga som fakta. Är det denna typ av källkritik Per Ström använder sig av?”

  Men du litar på det som står hos Monica Antonsson, NoBoyToy,
  Erik ”KireMaj” Rodenborg, Kjell-Åke Bjurkvist, Suspicio med flera?

  Pär Ström har inte påstått att det är en källa. Han har helt enkelt gjort ett blogginlägg från innehållet i en kommentar.
  Men måla gärna fan på väggen….

 18. Maria Johansson Says:

  Ulf: Ärligt talat är detta första, och antagligen enda, inlägget (;-)) i Per Ströms blogg som jag kommer att läsa så jag har inte sett några andra kommentarer och ifrågasätter självklart äktheten i alla anonyma kommentarer och inlägg på Internet. Jag har inte heller menat att Per Ström menar att detta är en källa (jag bara ifrågasatte metod av källkritik utifrån hans inlägg) men av kommentarerna till inlägget att döma så målas fan gärna på väggen utifrån anonyma inlägg. Jag har ingen aning om vad som är sant i Fd feminist utsaga, lika lite vet antagligen de flesta andra här. Men det är lätt att hälla bensin på glöden genom att hetsa upp sig över en anonym (och måhända falsk) utsaga om vad som sker på kvinnojourer.

  Istället undrar jag varför Fd feminist inte sagt upp sig, anmält sina arbetsgivare, kontaktat JO eller Janne Josefsson eller åtskilliga andra alternativ till att jobba kvar för en skrupelfri arbetsgivare.

 19. Clabbe Says:

  Maria Johansson:

  Hur vet man att personen som skrivit detta är det hon utgett sig för att vara? Skrämmande att man tar en anonym persons utsaga som fakta.

  Det är ju exakt så här som tidningar gör när de bygger artiklar på vad anonyma tipsare berättar. Inget konstigt i det.

 20. Maria Johansson Says:

  Clabbe: Såvida du inte med tidningar menar Aftonbladet och Expressen så hoppas jag att de gör mer källforskning än så här innan de publicerar en artikel.

 21. Ulf Andersson Says:

  @ Maria Johansson

  Vi är många pappor som är levande bevis på hur Kvinnojourerna
  och socialtjänsterna arbetar. Sedan är George ”Inte utan mina söner” Pesors fall och ”Tranås-fallet” fortfarande öppna sår.

  Mörkertal ska vi inte bara tala om. Detta var bara TVÅ exempel och det i lilla Sverige. Jag vill inte tänka på hur illa det ser ut i världen sammanlagt
  med så mycket skada som Kvinnojourerna har ställt till med –
  något som till och med bekräftas av Kvinnojourernas grundare
  Erin Prizzey, http://en.wikipedia.org/wiki/Erin_Pizzey

 22. Maria Johansson Says:

  Ulf: Jag har inte påstått att det inte sker grova misstag, kanske till och med brott inom kvinnojourer. Jag har inte heller påstått att Fd feminist är helt ute och cyklar. Jag bara ifrågasätter äktheten i en anonym utsaga.

  Begås det fel och brott ska de ju anmälas, inte ventileras på Per Ströms blogg.

 23. Pontus Says:

  Maria Johansson:
  Det stämmer helt: det tycks finnas extremt lite statistik på hur ofta det förekommer falskanklagelser i vårdnadstvister. Om man efter att ha lagt ned en utredning om incest på grund av en fullständigt brist på bevis inte öppnar en ny utredning om falskanklagelser så kommer man ju aldrig få någon statistik.

 24. Hannah Says:

  @Ulf Andersson
  ”Pär Ström har inte påstått att det är en källa. Han har helt enkelt gjort ett blogginlägg från innehållet i en kommentar.”

  Nåja, det där är ju inte så lätt att veta när det gäller Ström, med tanke på att två tredjedelar av hans nya boks 112 ”källor” egentligen borde kallas referenser, eftersom han refererar till samma sak flera gånger vilket tar oss ner till 99 enskilda källor, och två tredjedelar av de återstående källorna är artiklar, inklusive debattartiklar (subjektivt så det förslår), men att han fortfarande hänvisar till dem som ”källor”.
  Hur ska vi kunna veta vad som räknas som källor, inlägg, referenser och kommentarer i det här forumet? Det verkar inte finnas några regler.

 25. lm Says:

  Det finns ytterst få anställda på kvinnojourer, nästan alla arbetar ideellt.
  Man kan då fråga sig varför denna person inte slutar och gör något annat istället.

  På uppdrag av regeringen har Socialstyrelsen genomfört en inventering och utvärdering av ideella kvinnojourer i Sverige. Studien består av två delar. Den ena delen syftar till att ge en deskriptiv bild av landets kvinnojourer baserat på uppgifter från en enkätundersökning och
  intervjuer. Den andra delen avser utvärdera kvinnojourernas arbete genom att studera förändringen i våldsutsatthet och psykosocial hälsa hos kvinnor som fått stöd från en kvinnojour.

  I delstudie 1 ingick 101 kvinnojourer som, via enkät, fick svara på frågor om bland annat kvinnojourernas ekonomiska förutsättningar, tillgänglighet, antalet verksamma personer samt olika typer av insatser. I syfte att få en mer djupgående bild intervjuades företrädare för 20 vinnojoursverksamheter.

  Av resultatet från delstudie 1 framgår att jourerna arbetar utifrån mycket olika ekonomiska villkor. Vissa av jourerna informerade om en stabil ekonomisk situation, medan andra uppgav att de helt saknade ekonomiskt stöd från den egna kommunen. Många av jourerna upplevde att den ekonomiska situationen, där de ständigt måste ansöka om
  projektmedel, försvårade möjligheterna att planera verksamheten långsiktigt.
  Jourerna hade i genomsnitt 2,6 anställda och 15 ideellt arbetande personer. I genomsnitt bodde 19 kvinnor och 15 barn på varje jour per år.

 26. Ulf Andersson Says:

  @ Maria Johansson

  Pär stavar med ”ä” – inte ”e”

  ”Begås det fel och brott ska de ju anmälas, inte ventileras på Per Ströms blogg.”

  Du har inga åsikter om vad som ventileras på feministiska bloggar?

 27. Ulf Andersson Says:

  @ Maria Johansson

  Många falskanmälda gör ingen anmälan
  och de som trots allt gör en anmälan får besked
  om att anmälan har lagts ner (”Det kan inte styrkas att brott har begåtts
  som faller under civilrättsligt åtal”, eller dylik juridisk rappakalja)

 28. Maria Johansson Says:

  Ulf: Ber om ursäkt för mitt stavfel.
  Jodå, jag har gott om åsikter om vad som ventileras på de flesta bloggar jag läser. Är det någon speciell ventilation du vill ha min åsikt om? Ber på förhand om ursäkt om jag inte svarar genast pga den sena timmen.

  Att brott inte kan styrkas är självklart beklagligt men om det är som Fd feminist påstår, att grova brott dagligen begås i kvinnojourers verksamhet, borde det finnas tämligen gott om bevisning för fällande dom. Jag bara slängde ut en tanke, återigen angående äktheten i Fd feminist utsaga, baserat på hur jag hade agerat i liknande situation. Inte sjutton hade jag skrivit en kommentar till Pär Ström om situationen på kvinnojourer. Istället hade jag agerat på sätt som jag angivit ovan.

 29. jd Says:

  Nej Maria.
  Den enda orsaken till att du kommenterar det här inlägget var att du inte vill att kvinnojourer ska ifrågasättas samt att du på ett löjligt sätt tror att din retorik att Pär saknar källor är väsentlig eller korrekt. Inlägget är ett samtalsämne som har varit uppe i många olika sammanhang både i media och i andra forum.
  Det finns ingen anledning att betvivla äktheten i mailet just nu och framförallt inte då ditt syfte med dina kommentarer blir så pinsamt tydliga!
  Vill du sprida desinformation måste du nog anstränga dig lite mer. Din retotik är enbart pinsam och simpel.

 30. Maria Johansson Says:

  Pontus: Jag vill inte låta som att falskanklagelser om incest inte förekommer (det gör de säkert) men att en utredning om incest läggs ner i brist på bevisning innebär inte att det förekommit falskanklagelser. Det innebär endast att det inte finns tillräcklig bevisning för åtal. Vilket kan tolkas på flera sätt men att dra en enda slutsats, dvs att det då förekommit falska anklagelser är inte korrekt. Därmed inte sagt att falska anklagelser inte förekommer.

 31. Maria Johansson Says:

  jd: Tack för att du talar om vad jag vill med mina inlägg. Måste tyvärr meddela dig om att du har fel, min anledning till att jag kommenterar är endast att ifrågasätta äktheten i Fd feminist utsaga eftersom det är en anonym person som vi inte ens vet arbetar på en kvinnjour. Tyvärr, det är ingen större konspiration bakom mina inlägg, förlåt, kommentarer.
  Ledsen att göra dig besviken men jag är av den åsikten att kvinnojourer, precis som alla andra liknande verksamheter (däribland socialtjänsten) bör granskas i mycket större utsträckning än vad de gör.

 32. jd Says:

  Det har varit många diskussioner i riksdagen om att kvinnojourer sak förstatligas och inte vara privata längre. Vilket betyder att man är väl medveten om den kriminalitet som försigkommer dir.

 33. Ulf Andersson Says:

  @ Maria Johansson

  ”Ber på förhand om ursäkt om jag inte svarar genast pga den sena timmen.”

  Helt okej.

  Äktheten i ett tips, kan av förklarliga skäl vara svår att verifiera.
  Det kan tyckas aningen märkligt att vi, jämställdister,
  förväntas att kunna verifiera våra källor och referenser, medan det räcker för feminister att slänga ur sig påståenden och uttalanden som de inte kan styrka.

  Alla individer reagerar olika. Det är många kvinnor som inte
  finner sig i att sätta på sig offerkoftor, utan istället väljer att ventilera
  sina åsikter som Pär ibland tar upp i blogginlägg.

 34. Maria Johansson Says:

  jd: En ”förstatling” av kvinnojourer hade förhoppningsvis inneburit bättre insyn och är bara av godo.

 35. barfota Says:

  @Anna Lundgren

  ”Exakt Maria, det kan ju vara någon av Pärs pöbel som skrivit, typ Barfota?”

  Typ, vad vet du om mig?

  @Maria Johansson

  ”Vilka är männen du nämner? Jag ifrågasatte äktheten i en anonym persons utsaga, inget annat.”

  Männen är de som läser denna blogg inkl Pär Ström. Äktheten ifrågasätter nog alla vettiga människor.
  Däremot så påstår du att Pär Ström tar det som fakta.

  ”Skrämmande att man tar en anonym persons utsaga som fakta. Är det denna typ av källkritik Per Ström använder sig av?”

  Varför skulle han öht. kontrollera källan som bara är en kommentar i ett tidigare inlägg? Förmodligen har han kontrollerat ”källan” minst lika ingående som Nea Mellberg Myten om satanister

  @Maria Johansson 03 June 2011 at 22:09

  ”Begås det fel och brott ska de ju anmälas, inte ventileras på Per Ströms blogg.”

  Och till vem skall detta anmälas menar du?

  @Stina

  ”Pär är iofs själv moderat, men bara för den skulle skule han ju ändå kunna önska samarbete över partigränserna mot de poliska feministerna.”

  Tipsa oss gärna om ETT ENDA parti som inte är feminister så lägger jag och många andra män kanske vår röst där till nästa val.

 36. Maria Johansson Says:

  Ulf: Självklart är jag av den åsikten att alla bör verifiera sina källor, feminister som icke-feminister (eller jämställdister, humanister eller vad man nu föredrar för benämning).

 37. jd Says:

  Och jag anser att det är helt oväsentligt om just detta vittne är äkta eftersom problemet är allmänt känt. Om du delar min misstro till kvinnojourer så måste ditt syfte väl vara att skapa misstro till genusnytt eftersom just fd feminists mail inte har med själva misstron till kv jourer har. I sak håller du ju med fd feminist oavsett om hon finns eller ej.
  ???

 38. JustMe Says:

  @Maria Johansson

  Jag ansluter mig till Ulf Anderssons undran om dina åsikter om vad som ventileras på feministiska bloggar.

  F ö, detta tål att ses igen. Två duktigt drillade människor(blivande makthavare kanske?)

 39. jd Says:

  Sktiver på nallen så det blir lite mer fel än vanligt.

 40. Maria Johansson Says:

  barfota: Med ”Är det denna typ av källkritik som Pär Ström använder sig av?” menar jag endast det jag skrev. Inte att han använt Fd feminist som källa eller tagit inlägget som fakta (vilket många kommentarer tyder på att andra gjort). Jag, å min sida, ställde endast en fråga, ett ifrågasättande bland många av Pär Ströms källkritik. Att andra personer inte kollar upp sina källor bättre tar inte ifrån Pär Ström ansvaret att kontrollera sina källor.

  Fel som begås på kvinnojourer skall anmälas till högre instans, brott som begås anmäls förslagsvis precis som alla andra brott till polisen.

 41. Maria Johansson Says:

  jd: Är problemet allmänt känt eller är det ett skapat problem som uppstått pga obefintlig insyn och sekretess? Det är vad jag vill få fram. Det är möjligt att Fd femnist har rätt, det är även fullt möjligt att hon är ute och cyklar totalt. Kruxet är att vi inte vet, eftersom det är ett anonymt påstående, omöjligt att kolla upp. DET är vad jag vill få fram. Och det tror jag även gått fram också. Ingen här kan väl påstå att man vet om Fd feminist är ”äkta” eller inte?

  JustMe: Det ventileras många åsikter på många bloggar. Är det någon särskild åsikt du har i åtanke?

 42. barfota Says:

  @Maria Johansson

  ”Fel som begås på kvinnojourer skall anmälas till högre instans, brott som begås anmäls förslagsvis precis som alla andra brott till polisen.”

  Ja polisen är ju pålitliga 😀
  Läs gärna detta Flickvännen slog Niklas – polisen tog Niklas

 43. Maria Johansson Says:

  barfota: Mig veterligen har vi ingen annan instans dit vi kan anmäla brott.

 44. Maria Johansson Says:

  Timmen är sen och jag tackar för mig. Jag kommer förmodligen inte att läsa bloggen mer (mer pga tidsbrist än bristande intresse) så uteblivna svar beror inte på total ignorans av er utan antagligen bara på grund av att jag inte kommer att hitta tillbaka 😉

  Hoppas bara att ni hädanefter tänker till en extra gång när en anonym person påstår något som tas för en sanning 😉

  Nattinatt.

 45. barfota Says:

  @Maria Johansson

  ”Mig veterligen har vi ingen annan instans dit vi kan anmäla brott.”

  Nej just det! På en skala från 1 – 10, hur bra tror du det blir med en statlig poliskår som drillas i feministiska värdegrunder i ett land som styrs av statdsfeminism?

  Godnatt och ingen har tagit inlägget varje sig för en sanning eller lögn.

 46. 50/50 Says:

  Ja, det vore naturligtvis bättre om folk vågade ställa sig upp stå för sina åsikter.

 47. Dan Says:

  Att kräva källa till information skulle ju kullkasta hela det feministiska rörelsen och dess ideologi. Det består ju av defusa anklagelser av mansläktet och beskrivningar av samhället angående könsroller och patriarket. Det går inte beskriva nåt av det på ett vetenskaplik sätt och därmed kan inte bemötas och debatteras.

  Att så många fall uppdagas från ett i det närmaste insynsfri organisation som kvinnojourer är ett tecken på att något är väldigt fel. Vi får helt enkelt vänta tills feminism sätter krokben på sig själv, vilket jag tror hände i samband med Assangefallet och efterföljande #prataom som uppdagade det sjuka samhälle som feminismen har skapat i vårt land och det rättslöshet män är utsatta för. Vi får ge det lite mer tid och hoppas på att jämstäldhet ska segra.

 48. Jack Says:

  Intressant inlägg. Detta vet jag gäller från hösten 2009 iaf:

  ”De långsiktiga effekterna på samhället av att feminister har möjlighet och använder sig av att tillskansa sig företagshemligheter och forskningsresultat från konkurrenter genom polisiära aktioner mot goda och lagenliga män är ännu inte sedda men de är förmodligen heller inte bra. Kortsiktigt blir en del mäns karriärer och företag utslagna men långsiktigt kommer tidskrävande säkerhetsrutiner börja tillämpas av män för att mot feministiska terroristangrepp kunna skydda den intellektuella egendom som gör att de kan konkurrera, vilket gör att män i Sverige ändå inte kan konkurrera på samma villkor som kvinnor”

 49. Musse Pig Says:

  Signaturen ”Maria Johansson”, känner du till fenomenet ”whistleblowers”? Slå upp det! Det var synd att du ledde diskussionen till en pseudodiskussion. Din poäng var alltså att man inte kan ta en anonym tipsares utsaga, i sig, som sanning. I själva verket så kan man inte ta någons utsaga, i sig, som sanning. Det är en självklarthet. Du gillar alltså inte att tipsarens inlägg diskuteras och relateras till erfarenheter och uppfattningar utan du försöker mästra oss alla med att vi ska ignorera dylika tips om tipsaren inte avslöjar sin identitet. du talar som en feministisk maktmänniska. Vem är du? Ditt namn betyder inget för mig, du är i praktiken anonym. Ska vi ignorera allt du skriver tills vi kan identifiera dig som person? Ska vi alla hålla käft eller skriva ned exakt vem vi är? Vems ärenden går du? jag menar att du tillämpar en typ av härskarteknik här.

 50. ”Kvinnojourer försöker få män incestdömda” (via GenusNytt) « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] enligt Socialtjänstlagen där sekretess oftast gäller, så jag vill därför vara helt ano … Läs mer på GenusNytt Könskriget är ett två timmar långt tv-reportage av journalisten Evin Rubar som […]

 51. Jay Says:

  Eftersom Maria Johansson inte tänkter läsa den här bloggen mer, och tydligen är det också första gången hon läser bloggen, har hon egentligen ingen grund för att ifrågasätta nånting.

  Mata inte trollet.

 52. anders Says:

  Disskusionen med anledning av inlägget kan visa varför man måste vara anonym om man påvisar något negativt ang kvinnojourer men även ang soc. Den som gör något sådant kan drabbas av förföljelse från enskilda eller grupper. Man bör troligen inte glömma vad som hände i reportaget (män är djur) det är troligen lika aktuellt i dagsläget dvs bla då någon trodde inspelningen var avstängd.

 53. barfota Says:

  @Jay

  ”Mata inte trollet.”

  Jag tänker tvärtom… Mata alla troll tills dess de blir så feta att de spricker. Allt är inte bara av ondo och faktum är att om inte alla dessa troll funnits som vi har matat, underhållit och käftats med så hade nog inte GenusNytt legat på topp i rankningen månad efter månad och Pär hade inte kommit fram i rampljuset med sina mansfrågor. Mata alltså trollen, eller??

 54. JJ Says:

  Läs så kan ni se att det stämmer

  http://www.fulingen.se

 55. Anonym Says:

  Även jag vill för säkerhets skull vara anonym.
  Vet nämligen att det som skrivits om Kvinnojourerna inte endast gäller dessa utan också Brottsofferjourerna.
  Det första den som kommer dit får läsa är ”Det är inte ditt fel”.
  Alla som jag känner till domineras av kvinnliga anställda med feministisk ideologi plus enstaka hjärntvättade män som tror sig vara duktiga då de sätter åt sitt eget kön.
  Och sådant får skattebetalarna bekosta via kommunalskatten!

 56. Erik Says:

  Maria Johansson:

  ”Jag vill inte låta som att falskanklagelser om incest inte förekommer (det gör de säkert) men att en utredning om incest läggs ner i brist på bevisning innebär inte att det förekommit falskanklagelser.”

  Att en utredning startas innebär heller inte att det förekommit incest. Huruvida det är en falsk anklagelse hänger på hur anmälan motiveras. Om man anklagar någon skall man ha en riktig orsak – annars ÄR det falsk anmälan.

  ”Det innebär endast att det inte finns tillräcklig bevisning för åtal.”

  Nej, det innebär även och framför allt att det inte finns tecken på att brott begåtts. Brist på bevis förutsätter det finns tecken på att brott begåtts. Ibland finns ingen orsak att leta bevis eftersom det saknas tecken på att brott begåtts.

  ”Vilket kan tolkas på flera sätt”

  Och så har vi idiotargumentet ”kan” igen. Frågan är inte hur saker kan tolkas, frågan är hur saker vanligen BLIR tolkade.

  ”men att dra en enda slutsats, dvs att det då förekommit falska anklagelser är inte korrekt.”

  Om det saknas giltig orsak för anmälan är det en falsk anmälan. Vidare har psykologiska tester visat hur lätt man får barn att prata om saker som inte hänt. En annan känd metod är att inbilla barnet det är bra barnet säger den anklagade gjort saker för då skyddar man andra barn och hjälper de vuxna. I de största incestfallen någonsin i USA så uppmanades barn att göra falska anklagelser med motiveringen andra barn annars kunde komma till skada.

 57. Mattias Says:

  Symptomatiskt.

  Om man som man blir upprörd över eller ifrågasätter problematiseringen av män blir man dumförklarad av en feminist som ser ut som ett frågetecken i ansiktet; Varför är du rädd för att bli problematiserad?

  Om man försöker problematisera kvinnojourerna blir man återigen dumförklarad av en feminist som ser ut som ett frågetecken i ansiktet; Vad finns att ifrågasätta hos kvinnojourerna?

 58. Liberalen Says:

  FAQ.

  Q. Vad är vidrigare än en (1) maniskt lögnaktig feminist/kommunist som parasiterar på en utsatt kvinna på en kvinnojour?

  A. Två (2) feministiska/kommunistiska iglar på en kvinnojour.

 59. Klas Says:

  Det jag finner tråkigt är att här såg jag faktiskt en person som försökte komma med sakliga klagomål som skrevs.
  Och då tas hon fortfarande inte seriöst.

  Det är tråkigt, men alltför vanligt här.

 60. 50/50 Says:

  @Klas

  Det här är en blogg, där vem som helst kan skriva vad som helst, i vilket syfte som helst. Hur stor är chansen att folk orkar förbli seriösa under sådana förutsättningar tror du?

 61. Liberalen Says:

  Det primära i detta stadium är INTE om berättelsen ÄR sann. Det primära är om berättelsen ENS KAN vara sann.

  Om berättelsen ENS KAN vara sann har vi ett direkt samhällsdestruktivt, människofientligt systemfel. Ett systemfel som tillåter maniska, könspolitiska, aktivister att obehindrat, utan insyn, förgifta och destruera samhällets rättssäkerhet. Ett systemfel där wachenfeldtska, könspolitiska aktivister ges fria tyglar att godtyckligt krossa andra människors liv på basis av feministlögner och könshat. Finansierat av oss skattebetalare.

 62. Anna Lundgren Says:

  @ barfota:

  ”Typ, vad vet du om mig?”

  Nu var det inget påstående, det var en fråga. Klarar din taliba(r)nfotade låga IQ att fatta den skillnaden? Mansgris!

 63. Anna Lundgren Says:

  @ Liberalen:

  ”Om berättelsen ENS KAN vara sann har vi ett direkt samhällsdestruktivt, människofientligt systemfel.”

  NEJ

  ”Om berättelsen ENS KAN vara sann så KAN VI HA ett direkt samhällsdestruktivt, människofientligt systemfel.

  EN STOR SKILLNAD SMÅDRÄNG

 64. barfota Says:

  @Anna Lundgren

  ”Nu var det inget påstående, det var en fråga. Klarar din taliba(r)nfotade låga IQ att fatta den skillnaden? Mansgris!”

  Nej det var ett ifrågasättande och påhopp på mig. För övrigt så heter det inte mansgris utan det heter galt!

 65. Anna Lundgren Says:

  Fråga eller ifrågasättande, so what, inget påstående och inget påhopp på dig, annat än vad du med rätta förtjänar. Påhopp ägnar du dig själv rätt friskt åt på andra när man bläddrar bland kommentarerna, så sluta med självömkan och kasta sten i glashus, lille perversa mansgris där.

 66. barfota Says:

  @Anna Lundgren

  ”lille perversa mansgris där”

  Det korrekta är ordet aä fortfarande galt för en gris av manligt kön!

 67. barfota Says:

  @Anna Lundgren

  ”lille perversa mansgris där”

  Det korrekta är ordet är fortfarande galt för en gris av manligt kön!

 68. Anna Lundgren Says:

  Ok testar din läsförmåga mansgris:

  http://sv.wiktionary.org/wiki/mansgris

 69. barfota Says:

  @Anna Lundgren
  Kanonlänk! Lika tillförlitlig och saklig som detta….

  ”Påhopp ägnar du dig själv rätt friskt åt på andra när man bläddrar bland kommentarerna, så sluta med självömkan och kasta sten i glashus, lille perversa mansgris där.”

  I detta läget skulle jag kunnat påstå att du inte är läskunnig eller en idiot men jag låter läsarna av bloggen avgöra själva.

 70. Anna Lundgren Says:

  Aha du menar att wiki är osaklig alltså?

  Och så länkar du själv till Wiki

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/11/07/hur-jamstallda-ar-genusproffsen/#comment-26440

  Hur ska du nu ha det, Talibanfota?

 71. Liberalen Says:

  Nej, feminist-Anna. Du förstår inte. Då _har_ vi ett systemfel.

 72. Anna Lundgren Says:

  Liberal:

  Jo, jag förstår, förstår att det var en känslig nerv där som jag trampade på, pojke lilla.

 73. Anna Lundgren Says:

  Nej nu har jag viktigare saker att göra än vara barnvakt åt Talibanfota och Pissliberal här. Fortsätt ni lugnt i eran lilla sandlåda och gapa och skrika, spela offer för ”matriarkat” osv. Med lite flyt så kanske ni klarar att passera puberteten nån gång.

 74. Matte Says:

  Vad är motsvarigheten till mansgris?

  Är det kvinnogris? Eller är det feminist? Bitch kanske?

  Tar upp detta för benämningen mansgris hörs ofta från besvikna kvinnor såsom Anna Lundgren ovan.

  Vad tycker ni den kvinnliga motsvarigheten till mansgris är, finns det redan ett bra ord?

 75. NisseNyfiken Says:

  Om barfota är en ”liten pervers mansgris” – är du en ”liten perverterad sugga” då, Anna Lundgren?

 76. barfota Says:

  @Anna Lundgren
  Råkar vara rätt så ”bonnig” av mig och vet vad en galt (mansgris) gör. Det är han som sätter på alla svinen så att det kommer nya och fler kultingar av din sort. Nu kan du däremot anklaga mig för personangrepp, nöjd?

 77. JD Says:

  @Klas

  Om man börjar att kommentera på det här sättet så har man sig själv att skylla om man ligger på minuskontot.

  ”Hur vet man att personen som skrivit detta är det hon utgett sig för att vara? Skrämmande att man tar en anonym persons utsaga som fakta. Är det denna typ av källkritik Per Ström använder sig av?”

  Tycker du att det ser ut som om MJ ens försökte föra en konstruktiv debatt?
  För mig och alla andra är det alldeles uppenbart att syftet var att svärta ned Pär Ström och att det indirekt går hand i hand med den flummiga feministiska kritik som har förts mot boken?
  Mycket förvånande att du är så enögd och inte ser att hon direkt har sig själv att skylla för att inte bli tagen på allvar! Hon är väl ändå en vuxen människa?

 78. Men@Work Says:

  Totalitärt, sekteristiskt och skrämmande… Efter avslöjandet i ”Könskriget”, varför har inget hänt? Ställ politikerna till svars. Jag har inget förtroende för Sverige längre.

 79. Men@Work Says:

  Förresten:

  Ett stort tack till Anna i tråden för att hon visar upp feminismens fula tryne för allmän beskådan!

 80. Sweden Swedish Women's Shelter Workers Make Effort to Get Men Convicted of Incest, Pedophilia, Rape, Abuse Says:

  […] is a machine translation of the Swedish article: "Shelter tries to get men convicted of incest" Of ParStrom I raise this up a comment in my last […]

 81. T Says:

  Det är också en grej som är SJUKT med Sverige och det är CV-hysterin.

  I USA är tar man upp misslyckanden i sitt CV och det anses vara en merit ! Då har man visat att man lärt sig av något. I Sverige tar man inte upp det minsata negativa i ett CV.

 82. J Says:

  @Maria Johanson
  Ditt spørsmål er betimelig. Anonyme kilder må man alltid stille spørsmålstegn ved. Det er dog meget problematisk at man i alt for liten grad stlller spørsmålstegn ved den virksomheten som bedrives på krisesentre verden over.
  Jeg benekter på ingen måte at vi trenger krisesentre. Drapsstatistikkene og en rekke familievoldssaker viser at dette er helt nødvendig. Det er dog svært uheldig at mange krisesentre bygger opp under mannshat og at de tufter sin virksomhet på radikalfeministisk ideologi. Dette finnes det mye informasjon om. Se eksempelvis: http://www.ejfi.org/DV/dv-53.htm#pgfId-998197

  Dette kommer meget sjelden frem i mainstream media. Ift anmeldelse vs ”lufting” på en blogg, så kan man da ikke anmelde sentrene for å bedrive ideologisk propaganda. Når sentrene heller ikke er åpne for innsyn, så fungerer heller ikke medias kontrollfunksjon.

 83. Barnens bästa är att lära sig frukta och hata sin pappa tidigt - Daddys-sverige Says:

  […] bland annat signaturen "fd feminist" häromdagen i Pär Ströms fantastiska blogg Genusnytt. Hennes insändare är skakande. Hon beskriver hur kvinnojourerna, där hon arbetat […]

 84. Medborgare X Says:

  Maria Johansson!

  Du säger att om det har förekommit grova misstag eller kanske till och med brott inom kvinnojourer så skall dessa anmälas.

  Vilken myndighet är tillsynsmyndighet för kvinnojourerna?

  Det är vanligtvis till tillsynsmyndigheten man ska anmäla oegentligheter, men kvinnojourerna är så vitt jag har förstått inte en del av den officiella samhällsverksamheten (trots att de erhåller mångmiljonbelopp av skattebetalarnas pengar varje år). Därmed finns det väl heller ingen myndighet som övervakar att de följer lagar, regler och förordningar samt agerar i övrigt på ett korrekt sätt.

 85. blomrabatten Says:

  Nu har ni väl skrivit all skit ni kunnat komma på. Kvinnor och män ska ha samma rättigheter. Ej dömas olika av domstolar. barn behöver bägge sina föräldrar. Domstolar ska döma i vårdnadstvister och parterna ska vara skyldiga att följa domstolens utlåtande. I dag pratar man om att det är fel att domstolar dömer i vårdnadstvister men det är det ända rätta. Socialtjänsten är ingen domstol och ingen behöver följa deras utlåtande. Många av de fäder som talar ut i medierna har anmärkningar som gör att de är sämre som vårdnadshavare men det kommer aldrig fram i artiklarna.

 86. Anna Lundgren Says:

  Jag ber om ursäkt för att jag är fet och ful, det är därför jag är feminist jag har förstått det nu och kommer genast gå och be till min manliga staty.

 87. Erik Says:

  blomrabatten:

  ”Många av de fäder som talar ut i medierna har anmärkningar som gör att de är sämre som vårdnadshavare men det kommer aldrig fram i artiklarna.”

  För några år sedan var det tattare och efterblivna som ansågs inte duga som föräldrar, nu är det alltså män som antingen inte skall skaffa barn eller om de nu skaffar barn skall de fråntas dem i bästa Von Nazi-stil.

 88. Ella Says:

  Blomrabaten: Jag var på en föreläsning om ojämställdheten kring föräldraskap i Sverige. Socialtjänst, rättsväsende, papparättsgrupper … representanter från många håll fanns med. Efetråt ställde sig en grånad man upp och sa med darrande stämma: ”Jag har arbetat som familjerättsdomare i över tre decennier och när jag nu sakta men säkert begriper hur indoktrinerade och totalt förblinadade vi varit inför hur pappor med lagens hjälp bortmanövreras från sina barn så skäms jag. Som en hund skäms jag!”

 89. Ella Says:

  Anna Lundgren: Jag var också feminst, som du. Men sedan jag vaknade upp och begrep att det är en ideologi som förtrycker kvinnor genom att skapa offer så är jag faktiskt både mindre fet och ful än jag var innan. Skönt att tränga sig ur offeroket och komma ut till den sanna, rätt så goda, världen faktiskt.

 90. Felvaggad? « Aktivarum Says:

  […] av de senaste inläggen på Genusnytt  från en person som hävdar sig jobbat flera år på kvinnojourer resulterade i en lång […]

 91. Mr Galahad Says:

  Jag växte upp med feminismen och på en kvinnojour eftersom mamma var aktiv där. Jag lekte med deras barn och jag lyssnade till deras historier som jag till för ungefär 10 år sedan också trodde var rakt igenom sanna.

  När jag själv blev ett offer för närståendevåld och till sist lyckades ta mig ur det så började jag skriva om det på nätet. Ganska snart kom jag i kontakt med andra män som hade samma bakgrund och deras historier var minst lika skrämmande som de jag hörde på den lokala kvinnojouren.
  Ett par av de män jag kom i kontakt med var äldre gubbar som kunde berätta hur de genom lögner och svek ifrån myndigheterna blev utmanövrerade ur sina barns liv. Barn som jag träffat och som har en helt annan bild av sin pappa. Pappan som struntade i dem och som inte ville ha med dem att göra och som de därför vägrar ha att göra med.
  Gubbarna har visat mig protokoll, domar och andra dokument somtydligt visar att de stred hårt för att få vara med sina barn, men att de misslyckades.

  Säg mig kära feminister som vägrar förstå att det är en dålig idé att låta individer som traumatiserats av en mans våld mot dem, vara instrumentella i förhandlingar vårdnad och barnens rätt till sin pappa.
  Hur tror ni att det kommer sig att barnens bild av hur pappan sket i dem inte stämmer överens med att han stred hårt för att ens få umgänge men till slut efter nästan 10 år inte orkade längre?
  Det är samma mammor som jag satt och lyssnade till som pojke när de berättade om allt hemskt som de utsatts för och hur jävlig deras exman var. Märkligt nog så nämns detta överhuvudet taget inte alls i de dokument som jag senare läste.

  Jag växte upp med den här gubbens barn, de var några år yngre än mig men pga deras bakgrund så höll jag ett öga på dem under lång tid.
  Pojken som vi kan kalla för Sam, sitter idag på rättspsyk efter att ha eldat upp ett antal byggnader. Dottern som jag kallar för Emma fick sitt första barn när hon 16, tillsammans med en riktig ligist som hamnade i fängelse kort därpå och aldrig setts igen vad jag vet. Hennes liv blev också kort då hon 3 år senare tog en överdos och dog på sin egen toalett medan hennes dotter låg och sov hos hennes mormor.

  Jag säger inte att de inte hade gått fel i livet om pappan fått vara en del i det men statistiken ljuger inte. Flertalet fängelsekunder har ingen eller en dålig relation med sin pappa.

  När ska ni som är förblindade av er egen ideologi inse att den orsakat ofantligt stora lidanden, främst för att ni konsekvent vägrar inse att världen inte är svart och vit, offer och förövare.
  Hur många barn som fråntas sina pappor av ett system som saknar både verktyg och vilja att driva igenom barnens bästa.
  Det finns en gammal devis – ”Det är aldrig ens fel att två träter” så också i vårdnads tvister. Mellan 90 och 100% av alla sådana där fäderna kan anses vara likvärdiga föräldrar som vill ta hand om sina barn slutar ändå i enskild vårdnad till modern. De få fall där fäderna ändå får vårdnaden så beror det ofta på enskilda individer i rättsapparaten som sett igenom konflikten och identifierat modern som den drivande.
  Minst 25% av de som dödas av närstående våld är män i de flesta fall har kvinnorna i dessa mord beväpnat sig eller skaffat sig hjälp att utföra dådet. Men trots det så anses detta i era led vara ett marginellt problem som vi inte behöver tala om, än mindre göra något åt.
  Är inte detta ganska märkligt?

  När oberoende organisationer kommer fram till att löneklyftorna egentligen är mycket små när man tar in faktorer som att män arbetar längre varje dag och mycket sällan arbetar deltid så framhäver män ändå att män tjänar 100 000 mer i minuten än kvinnor utan att ens bry sig om skälet till detta.
  Eller menar ni att det är orimligt att den som arbetar mer får mer i lönekuvertet?

  Det är dags för er att vakna upp och se er omkring och ifrågasätta det ni blivit indoktrinerade med. Väga det mot all den fakta som talar emot och alla de historier om de motsatta förhållandena som finns där ute.
  Världen och livet är inte så enkelt som feminism dogmen vill få det till att vara.

  //Mr G

 92. Man United Says:

  Det är verkligen dags att vakna upp och ifrågasätta verkligheten vi blir indoktrinerade med. Det är antifeministisk vår i feminismens saudiarabien.

 93. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  Någon som är vass i skrift och tal att ställa dom ”två” i boxnings ringen?

  hakan.juholt@riksdagen.se

  Håkan Juholt (SocDem)
  Party: The Social Democratic Party
  Constituency: Kalmar län, seat 151

  Title: Journalist
  Born: 1962

  Contact
  Address: Sveriges riksdag, 100 12 Stockholm
  Telephone: 08-7865739

  Få saker torde ligga närmare den svenska folksjälen än den självklara regeln att ingen ska kunna dömas för ett brott till vilket han eller hon är oskyldig. Ingen ska dömas ohörd och ingen ska anses skyldig, innan en rättvis rättegång ägt rum och en korrekt beslutad dom vunnit laga kraft.

  Ingen, absolut ingen ska riskera att dömas för ett brott som denne inte begått och ingen, absolut ingen ska riskera att oskyldig få avtjäna ett fängelsestraff.

  Lika inför lagen och hellre fria än fälla är två viktiga grundfundament på vilket vårt samhälle ska vila tryggt. Ingen ska vara rädd för att bli behandla på ett annorlunda sätt i och av en domstol på grund av sitt kön eller sin religiösa, etniska, politiska eller sexuella tillhörighet.

  Ingen ska någonsin behöva känna skräck inför risken att bli oskyldigt dömd för en handling man inte begått. En person som misstänkts för ett brott ska kunna frihetsberövas; anhållas eller häktas – samtidigt som omständigheterna för och kring brottet utreds, men den som är oskyldig ska aldrig behöva vara rädd för att bli dömd för det han eller hon inte är skyldig till.

  Så här vill vi att det ska vara och så här måste det vara om vi ska kunna leva som trygga och harmoniska medborgare i ett tryggt och harmoniskt samhälle. Men så här är det inte idag.

  Vi har under de senaste åren kunnat konstatera att till och med människor som anklagats för de grövsta av brott; för våldtäkter på barn och för mord, har kunnat dömas till långvariga fängelsestraff – till och med livstid. För att sedan – ofta efter det att massmedia synat domarna och bevisen – blivit frikända och förklarade som helt oskyldiga för vad de en gång dömts för.

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1345&blogg=36629

  Gruppkansliet i riksdagen

  Postadress
  Moderaterna
  Sveriges riksdag
  100 12 Stockholm

  Telefon
  08-786 40 00

  Fax
  08-786 47 54

  E-post
  info@moderat.se

  http://www.sweden.gov.se/sb/d/7370

  Beslut om Resningskommission?
  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GY02Ju376

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/forma-en-resningskommission_361604.svd

 94. Socialtjänsten gör allt för att krossa en pappa « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] utredare och inhyrda experter utgår från att barnen har blivit utsatta för sexuella övergrepp, även om polisens utredning inte påvisade att detta hade ägt […]

 95. Socialtjänsten gör allt för att krossa barnen – skulle man oxå kunna säga | Åsa Wihlbeck Says:

  […] utredare och inhyrda experter utgår från att barnen har blivit utsatta för sexuella övergrepp, även om polisens utredning inte påvisade att detta hade ägt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: