Tjejer sägs vara bortskämda vid dejting

by

Debattören Henrik Ladström har skrivit en intressant debattartikel på Aftonbladet.se. Han hävdar att jämställdheten är usel vid internetdejting. Jag citerar:

”Som tjej har du inga problem med att bli kontaktad – det enda som krävs är att du har en sida och gett indikationen att du är tjej. Mer än så behövs faktiskt inte. Inte ens en presentation, det räcker med en profilbild om ens det.

Killarna mejlar dig i vilket fall, och uppvaktar på alla tänkbara sätt. Klart att tjejerna blir ­förtjusta, vem vill inte bli bekräftad på det sättet?

Är du kille, å andra sidan, får du ta saken i egna händer. Du kan nämligen inte förvänta dig att tjejerna hör av sig, hur många foton du än har, eller hur välskriven din presentation än må vara.

Nä, skärpning! Det är mycket snack om jämställdhet i samhället, så varför skulle det vara annorlunda på dejtingsidorna? Tjejer, sluta vara så bortskämda och initiativlösa, det är inte särskilt attraktivt.

Ta tag i saken i stället och visa lite initiativ. Och killar, sluta skrämma bort tjejerna och tjata hål i huvudet på dem. Ta det lite lugnt, ha tålamod.”

Det här är, som sagt, mycket intressant. Inom allt som på något sätt har med dejting att göra råder faktiskt en förkrossande könsmaktsordning. Ja, jag tycker faktiskt att termen är motiverat i det här fallet (till skillnad från när feministerna använder den). Kvinnor har ett enormt överläge inom dejting, parbildning, relationer. Jag undrar – varför ”räknas” inte det i samhällsdebatten?

Samhällsdebatten på genusområdet är ju så underligt ordnat att den helt och hållet kretsar kring de områden där män har makt. De områden där kvinnor har makt räknas i princip aldrig. Väldigt underligt. Då är det ju lätt att utmåla män som räkmackeglidare. Varför låter männen det ske?

Henrik Ladström uppmanar tjejerna att sluta vara så bortskämda. Ja, vi får väl se om de läser hans debattartikel och följer uppmaningen nu. Stämningen kanske är en helt annan på dejtingsidorna imorgon. Ladström uppmanar också killarna att sluta skämma bort tjejerna.

Det är ju lätt att säga. Den som försöker blir förmodligen utan svar, helt enkelt. Så är det när det råder obalans på en marknad.

Tack för tipset, Urban!

PS: Även när det gäller reproduktiv makt, sexuell makt och relationsmakt generellt sett har kvinnor ett stort övertag över män. Exempel på det sistnämnda: Efter en skilsmässa är det oftast mannen som hamnar i ensamhet medan kvinnan har ett nätverk av väninnor att falla tillbaka på.

För övrigt: Thérèse Juel skriver på Newsmill om rättssäkerheten i Sverige: ”Tyvärr finns det kvinnor som ljuger om sex”. Läs här:

176 svar to “Tjejer sägs vara bortskämda vid dejting”

 1. Magnus Says:

  Jo tack… det har jag egen erfarenhet av. På sista tiden, så har jag hållit till mycket på dejtingsidor. Och det är alltid samma sak, hur välskriven profil man än har och vilka bilder man än har på sig, så.. inte ”ett ljud”. Inga besökare. Och 99 av 100 tjejer antyder att det är killen som ska ta kontakt först. Aldrig några egna initiativ från deras sida.

  Nä, det är ingen kul erfarenhet…jag menar, håller man sig ifrån nätdejting en längre period, så glömmer man bort alla svårigheter med det, och får sen återigen hopp… om att man kanske kan hitta en mycket speciell tjej genom att prova nätdejting, en själssfrände!

  Men det är aldrig så. De flesta tjejer bryr sig inte ens om att man har besökt deras sida. Och jag har A L D R I G varit med om i sådana sammanhang att tjejen har skrivit till mig först. Aldrig…

  Däremot så vägrar jag kompromissa med min värdighet och smöra för tjejerna på dejtingsidor. Men uppgiven, förbannad och less blir man.

  Och det spelar ingen roll om tjejen är en ultrasnygg blondin eller en mer vanlig söt tjej, man kan inte ta för givet att man får minsta lilla svar tillbaka…eller ens ett besök på sin profil.

  Vilket ju verkligen tar udden av att ha en ambitiös profil på en dejtingsida, då man knappt ens får ett enda besök!

  Henrik Ladström sätter ord, på sånt som jag har känt ända sedan jag började återuppta nätdejtingsidor igen. Känner igen mig 100 procent i det han skriver om tjejer på dejtingsidor.

  ”ta egna initiativ”-är ordet!

 2. Jakob Says:

  Nu var det ju ett tag sedan jag internetdejtade, men ändå, jag minns mycket väl hur det var.

  Oftast hade tjejerna närmast obegripligt ointressanta presentationer som var totalt intetsägande. 90% hade något i stil med ”Jag är en glad och positiv tjej som älskar att ha kul. När jag inte fikar med mina tjejkompisar så går jag på gymmet eller läser en god bok, helst något av Paulo Coelho.”

  Dessutom ställde många tjejer helt orimliga krav. Killen skulle samtidigt vara rolig, snygg, vältränad, lång, mörk, ha god ekonomi, ett bra jobb, vara intresserad av skidåkning och segling. Och icke att förglömma – ha humor, vilket är väldigt märkligt eftersom tjejernas presentationer ofta fick klockorna att stanna. Till det lades floskler om att killen skulle vara ”trygg i sig själv” (vad i helvete betyder det?).

  När man sedan träffade tjejerna var många sjukt självupptagna och pratade enbart om sig själva. Slutsatsen efter många dejter var ett tyst ”Det är inte konstigt att du är singel, tjejen.”

  Många tjejer var även sura över att de hade träffat killar som hade 10 tjejer på gång samtidigt. Jaha, tänkte jag då tyst, vad håller du på med själv då, tjejen?!

 3. jd Says:

  Juel kan sin sak och borde ha ett pris eller orden för att hon orkar kämpa för det självklara, allas rättstrygghet.
  Bodström är och har aldrig varit något annat än en simpel playboy som bara tänker på sig själv. Ask är inget annat än ett viljelöst mähä, en marionettdocka som helt och hållet styrs av andra. Dessa båda petsoner kommer med allra största säkerhet att ses som politiska skämt och rättssäkerhetsmässiga ignoranter i framtiden.
  Vad kommet att hända med den utredning som jusy nu utreder åklagares arbeten och granskning av åklagare. Kommer den att möta samma öde som alla andra utredningar? Dvs tas över av de med ett feministiskt mål,de som ser mäns rättstrygghet som en risk?

 4. barfota Says:

  @jd
  Håller med, tummen upp för Juel.

 5. Access Says:

  Läs gärna Thérèse Juels bok ”Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige”. Den är lika intressant som skrämmande.

  Finns att köpa här:
  http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?search_word=Th%E9r%E8se+Juel&language=&ac_used=yes

 6. Matte Says:

  Som man får du fler hugg på dejtingsidor om du inte gör en återspegling av vad de flesta tjejer skriver.

  Exempel: Hon söker en stabil, trygg man med god ekonomi som är vältränad och rolig. Tycker om att resa och ha kul.

  Du skriver: Jag är en man som hittat sin plats i livet, jag har ett bra jobb och ordnad ekonomi. Jag är vältränad har humor och gillar att resa.

  Detta borde ovan tjej nappa på? Ja kanske men av egen erfarenhet nappar hon oftare på.

  Du skriver: Hej här har ni en man som gillar äventyr. Jag åker hoj och älskar att ta livet som det kommer. Jag skriver egna låtar och spelar gitar. Vill du åka bak på min hoj i solnedgången mot en framtid vi inte vet ser ut?

  Summa summarum, kvinnor skriver en sak och säger en sak men gör ofta något annat. Skriver du att du är hyvens och stabil anses du tråkig trots att det är det hon söker. Skriver du något om att du verkar spännande och mystisk får du lättare hugg.

  Med det sagt borde kvinnor ta mer initiativ. Och varför kan kvinnor skriva att mannen ska ha god ekonomi? Kan mannen skriva det? Eller varför kan mannen då inte skriva att hon ska ha stora bröst? Det verkar mer legitimt för kvinnor att ställa krav än tvärtom.

 7. johansblohm Says:

  Ja det här är ju ett mycket stort problem. Kan det vara så att många män är mer desperata? Och varför inte börja intressera sig för de som skriver en vettig presentation istället för de som lägger upp en bild med stora bröst? På så sätt bidrar man till att bekämpa rådande könsnormer…

  Trevlig söndag!

 8. Matte Says:

  @johansblohm

  Om något kön är mer desperat eller inte är högst individuellt, det finns många desperata singelkvinnor runt 30.

  Kvinnor borde ta för sig mer. Och män borde vara mindre snäll i sin presentation av sig själv, annars blir de ignorerade eller ointressanta. Dejtingsidor har nästan blivit en marknad där kvinnor kan passivt välja och vraka och männen finner sig tyvärr i detta för mycket.

 9. Per Says:

  Ärligt talat så övergår det mitt förstånd att män kan förnedra sig på detta vis för att få en partner/lite sex. Det känns nästan som ett sjukdomstillstånd..

  Varför skapar ni inte en skön singeltillvaro istället? Jag lever så – vill inte ha någon partner – och det är underbart. Dessutom: inga krav, inget tjat och leva helt på sina egna villkor.

 10. Sanna D Says:

  Det är iofs inget specifikt för just Internet-dating. Samma sak gäller i stort också när man är ute och festar. Frågan är varför så många tjejer drar sig för att ta initiativet. Beror det på lathet, feghet, normer, bekvämlighet eller något annat?

  Lite konstigt kan jag tycka att det är. Om man ser en kille man är intresserad av så måste man ju ta något initiativ om han ska uppmärksamma en. I ”verkliga livet” kan man ju förvisso flirta och visa intresse på det viset (så brukar jag göra), och sedan hoppas att killen tar kontakt. Men på Internet-dating (som jag inte har så mycket erfarenhet av) fungerar det väl inte riktigt så utan man måste verkligen själv tydligt ta kontakt direkt. Missar man hellre en intressant kille än tar initiativet själv? Eller har alla tjejer så många uppvaktande killar att de kan välja och vraka ändå… 😉 tveksamt…

 11. Athur Says:

  Detta visar just varför killar är roligare än tjejer, (som även Robert Gustavsson så modigt påpekade). Driften att uppvakta gör att killar slipar alla verktyg i lådan och detta är samma drift som gör att män ofta tar risk och är mer framgångsrika.

 12. Trolldetetktorn Says:

  Trollet Per med hängkuk – Diggar Nunna/Munkmetoden.

 13. barfota Says:

  @Per

  ”Varför skapar ni inte en skön singeltillvaro istället? Jag lever så – vill inte ha någon partner – och det är underbart. Dessutom: inga krav, inget tjat och leva helt på sina egna villkor.”

  Kan det bero på att vi alla är olika individer med olika behov?

 14. johansblohm Says:

  Matte – De menar att kvinnorna borde bete sig mer klassiskt ”manligt”?

 15. Jocke S Says:

  Jag tror det här blir mycket svårt att ändra på, precis som allt annat som Pär nämner här, sexualitet, barn, separation osv. Det är därför vi så småningom måste definiera vad som är ”jämställdhet”, eller lämna begreppet för något nytt, då det totalt har förfuskats av media och politiker! Och av tjejer då också förstås. ”Vem f-n vill vara jämställd med en man” lär de tycka, en del iaf!

 16. Lobotomipatientdetektorn Says:

  johansblohm

 17. D'anconia Says:

  Ladström skulle ha konsulterat Juholt innan han skrev debattartikeln, Juholt lyckades ju få 800 svar när han nätdejtade.

 18. Per Says:

  barfota, självklart så är alla olika. men med tanke på hur olyckliga många tycks vara i sina förhållanden – jag talar av egen erfarenhet av människor jag träffat – så kan man väl bara släppa hela tanken om ”tvåsamhet”?

  jag gjorde det själv för några år sedan, dvs. jag bestämde mig för att jag helt enkelt vill vara själv och sluta ödsla tid på att jaga en partner (bl.a. via nätdejting), och livskvaliteten ökade enormt. älskar att vara så autonom.

  och det handlar inte att leva som en munk, om det nu är mig trolldetektorn syftar på i sitt intelligenta inlägg ovan, då ju sex finns i överflöd (jag inkluderar nätporr i detta förstås) men det handlar om att leva som man själv vill utan att hela tiden anpassa sig och göra våld på sig själv.

 19. Mars Says:

  Det där är ju fullkomligt nonsens.

  Släpper du in en apa i en bur med bananer, kommer apan förstås börja äta, den lär inte börja uppfinna hjulet. Internet-dejting är precis samma sak. Den erbjuder en traditionell spelplan för de uråldriga sexuella spelreglerna, om än i digital variant. Och så efterfrågar de att kvinnor och män skulle bete sig på ett nytt annorlunda sätt?!? Hur då? Varför?

  Vill man bryta mot könsmönstren, är det bara att undvika dessa spelplaner. Det finns andra sätt att träffa kvinnor på, om man har lite fantasi, och inte vill tävla mot de korkade ”alfa-hannar” som även de ”fina” flickorna hoppas att snärja.

 20. John Nilsson Says:

  Jo, på dejtingsidorna och diverse ”söka partner”-program på TV får man veta vad som verkligen gäller… Där efterfrågas ”riktiga karlar”, muskler, status (”du är en man med stil” etc) och pengar/god ekonomi. På det sättet kan man ju börja fundera på om inte feminismen bara är ännu ett sätt för kvinnor att sålla mellan männen; ”vilka av dem [männen] kommer att vara korkade nog att gå på det här skitsnacket?”, ungefär, och vilka kan vi följaktligen sålla bort? Till någon del rör det sig kanske om olika kvinnor, men frågan är väl om det inte också är ett uttryck för motstridiga impulser och behov? Kommer osökt att tänka på Assangefallet och hur en viss välkänd feminist verkat styras av alla traditionella förväntningar på en hur en man ska vara….

 21. Per Says:

  Dessutom: Det är en sak att spela spel, manipulera, förställa sig och anpassa sig och tom. vara ”toffelhjälte” när du är ute i affärslivet – du skickar bara en faktura efteråt så det är värt varenda krona. Men att leva sitt privata liv på detta sätt är ju fruktansvärt! Ingen man borde utsätta sig för detta.

 22. Matte Says:

  @johansblohm

  Nej inte bete sig manligt, det vill varken kvinnor eller män (de flesta). De behöver visa att de är intresserade inte bara vänta på att de ska plinga till i inboxen. Win win för både män och kvinnor, sen finns det ju de som stortrivs i den traditionella rollen där män gör allt jobb, jag gillar det också men inte alltid.

 23. barfota Says:

  @Per

  ”barfota, självklart så är alla olika. men med tanke på hur olyckliga många tycks vara i sina förhållanden – jag talar av egen erfarenhet av människor jag träffat – så kan man väl bara släppa hela tanken om “tvåsamhet”? ”

  Ja det är väl det feministerna vill, sära, söndra och förstöra vad som för många människor är vackert. Självklart upplever de som köpt feminismen sig olyckliga, ett sätt att bli lyckligare är nog att ignorera tok-feminismen och våga stå upp för kärnfamiljen och det vackra i att ha en trogen livskamrat.

 24. Munk-/Nunnedetektorn Says:

  Per, din jävla yrkesmasturbatör, den absoluta majoriteten av alla människor på hela denna planet behöver kärlek, närhet och att knulla. Vänligen förpassa dig till ett munk/nunne-forum. Pappskalle.

 25. Matte Says:

  Iofs kan ju kvinnor (även män) trycka på flirtaknappen för att visa intresse utan att skriva ett ord. Det är ett bra sätt att få kontakt utan för den delen vara rädd för att bli dissad om de skriver något.

  Det kanske beror på att kvinnor generellt är mer rädd att bli dissad?

 26. Jack Says:

  ”Tjejer, sluta vara så bortskämda och initiativlösa, det är inte särskilt attraktivt.

  Ta tag i saken i stället och visa lite initiativ. Och killar, sluta skrämma bort tjejerna och tjata hål i huvudet på dem. Ta det lite lugnt, ha tålamod.”

  Detta är ett verkanslöst utfall.

  Dejtingdynamiken, för övrigt densamma som samhällsdynamiken i stort (att vi har en diskurs om att män förtrycker kvinnor så att kvinnor ska få ännu mer saker och möjligheter på mäns bekostnad är ett uttryck för den totala maktöverordning kvinnor har i dagens Sverige, samt den totala psykos som råder).

  Dejtingdynamiken är ett mångfacetterat utfall från förutsättningar. Inläggskrivaren hade observerat dynamiken och gav ifrån sig ännu ett utfall, som dock inte påverkar dejtingdynamiken.

  Dejtingdynamiken måste påverkas genom att förändra de parametrar som styr dejtingsystemet. Att klaga på att människor beter sig som de gör när detta beteende är de mest rimliga och naturliga utfallen utifrån styrparametrara, det är dubbelbestraffning och inte tillräckligt konstruktivt.

  Man kan säga samma sak om pojkar som får lågt betyg i skolan eller begår brott. Man ger usla förutsättningar relativt kvinnor och när de beter sig efter förutsättningana bestraffar man dem igen samtidigt som märk väl, kvinnor och flickor går runt och tror att de är inneboende bättre när de i själva verket aldrig vare sig gått i pojkar och mäns skor eller varit intresserade av att lyssna på berättelser om verkligheten (de har varit intresserade av att se resurstarka män). (de är också utan verklighetskontakt men får ändå möjlighet att överordna sig ytterligare)

  Vilka är styrparametrarna för dejting?, hittar vi dem för dejting har vi hittat några som går att styra samhället med också. Hur kan dessa parametrar förändras? Med lag är det första alternativet. Bakvänt kan man alltså ställa frågan hur lagen borde skrivas så att pojkar och män får lättare att ha sex med kvinnor. Detta kan låta lite smutsigt, men jag tror att det är en fråga som kan locka ändå.

 27. Per Says:

  munk.. whatever, allt det där kan man få utan att leva i en parrelation 🙂

  om man nu ens tycker att det är så nödvändigt att hela tiden bli bekräftad av någon annan. själv tycker jag att det sistnämnda mest känns lite dysfunktionellt.

 28. Jack Says:

  Per,

  Människor är inte gjorda för att leva ensamma.

 29. Sommar Says:

  Visst är det så, barfota, att wannabe munk/nunne-Per bara är den lögnaktiga smygfeministen i tråden, som försöker förminska problemet med alla dessa ensamma kvinnor och män i Sverige, som allra helst av allt längtar efter, vill ha, behöver, en kärlek, en partner, i sitt liv.

 30. johansblohm Says:

  Matte – Precis. Mötas halvvägs. Jämställdhet i dess rätta bemärkelse…

 31. Jack Says:

  Matte,

  ”Det kanske beror på att kvinnor generellt är mer rädd att bli dissad?”

  Whiteknight-varning.

 32. Mars Says:

  Per (och andra)

  Den amerikanska mansrörelsen bejakar det du beskriver, och har till och med ett namn för det:

  http://riseofthezetamale.blogspot.com/

  Googlar man på detta, är det uppenbart lika provokativt här som där. Även om jag inte håller med dig i sak, tycker jag det borde finnas lite mer tolerans på denna sida. Och kunskap.

 33. jd Says:

  Jag brukar se programmet, Dating in the dark där okända lär känna varandra lite i mörker och sedan får se varandra i ljus.
  Det anmärkningsvärda är att kvinnorna i programmet går efter utseende och killarna efter inre egenskaper.
  Kvinnor är mer ytliga än män då det gäller partners där mannen är en statussymbol att visa upp. Allt talar för att det är så illa. Män som blir sjuka eller förlorar social status blir ofta lämnade. Muskulösa snygga killar får ofta mängder med svar på kontaktannonser.
  För kvillor är det viktigare att sola sig i uppmärksamhet än att verkligen hitta någon.
  Bröllop för kvinnor har inget med kärlek att göra utan det handlar om att få bli uppmärksammad och att vara drottning en dag.
  Kvinnor är ytliga människor med stort behov att synas.

 34. Jack Says:

  Mars,

  Visst, snarare är det MGTOW du åsyftar som en del av mansrörelsen. Det förändrar dock inte att människor inte är gjorda för att leva ensamma. Faktum är att namngivandet och den kollektiva ansatsen till MGTOW gör just att MGTOW är en gemenskap.

 35. Per Says:

  mycket av det som sagts ovan är inget annat än white-knighting förklätt till vi-är-inte-skapta-att-leva-ensamma-sentimentalitet. och med denna gråtmilda sentimentalitet så fortsätter man att upprätthålla ett mansförtryckande koncept.

  det är möjligt att jag är en radikalfeminist fångad i en mansaktivists kropp, men säg inte att jag inte varnat er när ni sitter och gråter på någon nätdejtingsajt och undrar varför ni är så ensamma!

  jag kan tillägga att jag gillar konceptet MGTOW och har lite ”gått ghost”. lika frigörande som subversivt 🙂

 36. jd Says:

  Kvinnor vill själva kunna vara oseriösa samtidigt som det betyder allt för dem att killen är seriös. Makt kallas det!

 37. Per Says:

  Mars, ska genast kolla upp det! Tack för tipset 🙂

 38. Gullefjun Says:

  Självklart finns det bortsett från alla oss människor med stark, biologisk sexualdrift, dessutom, en ytterlig minoritet biologiskt asociala och asexuella bastarder. Men dessa är som sagt en ytterlig minoritet. Dylika missfoster bryr sig av naturliga skäl inte om skevheten på datingarenan.

 39. Per Says:

  Gullefjun, det är vi som förändrar samhället medans alla andra bara jamsar med. Så sluta gnäll och visa lite tacksamhet istället!

 40. johansblohm Says:

  Har hört att överklassen skall dra igång en liknande blogg snart. De tycker att hemlösa har förmåner som de saknar samt även att hemlösa har förmåner i form av lägre skatter och annat som de saknar. Ska bli intressant att följa…

 41. Mars Says:

  Jack:

  Jag håller inte med Pers livsval, men jag väljer att inte provoceras av det. Att MGTOW också innehåller inslag av gemenskap är ju bra för dem. Det är fortfarande så att de väljer att vara singlar framför tvåsamhet. Jag tror inte på dem, men i en värld av sociala experiment (som jag inte heller tror på) är åtminstone detta ett experiment som har tydliga manliga utgångspunkter och inte feministiska eller genuskonstruktivistiska.

 42. Mars Says:

  johansblohm:

  ”Har hört att överklassen skall dra igång en liknande blogg snart. De tycker att hemlösa har förmåner som de saknar samt även att hemlösa har förmåner i form av lägre skatter och annat som de saknar. Ska bli intressant att följa…”

  Det finns redan sådana sajter, de som du brukar sitta och tråna över. De hemlösa är ju till största delen män och därför är de socialt överordnade kvinnor. Och så kan vi ju inte ha det – eller hur?

 43. John Nilsson Says:

  Har sett delar av något-några avsnitt av ett TV-program som heter ”Dagens man”, där en man visas upp för ett tjugotal kvinnor som hissar eller dissar honom inför en företrädesvis kvinnlig publik, både utifrån hans utseende och uppträdande på plats och utifrån små korta filmsnuttar där han får berätta om sig själv. Allt med ingående analyser om vad det var som fattades honom (och i något fall vad som var bra – tanken är ändå att någon ska dejta honom).

  Kan ni tänka er det omvända? Att en ensam tjej skulle få gå upp inför tjugo killar och bli dissad utifrån sitt utseende, klädsel etc, allt inför en jublande publik av grabbar?

  http://www.tv4play.se/Arkiv/Blandat?title=trailer_-_dagens_man&videoid=827197

 44. Per Says:

  John, och fatta att män ställer upp på detta?! Viljan att förnedra sig tycks tydligen inte känna någon gräns..

 45. Observeraren och sexualupplysaren Says:

  Det är ju bara löjligt och obehagligt att hålla på och knulla med sin käresta. Svettigt dessutom. Jucka i bävern själv med en löspitt, satsa på dig själv och runka ståsnorren själv, i varsin mörk, härligt sval och fuktig grotta uppe i något berg istället. Det är mycket bättre, fridfullare och skönare. Och så slipper du gå på dejt.

 46. barfota Says:

  @John Nilsson

  ”Kan ni tänka er det omvända? Att en ensam tjej skulle få gå upp inför tjugo killar och bli dissad utifrån sitt utseende, klädsel etc, allt inför en jublande publik av grabbar?”

  Kan snarare tänka mig att en man som frivilligt ställer upp i ett sån skitprogram har riktiga problem. Varför skulle någon vettig människa öht. vilja delta i sånt skräp?

 47. Sören Says:

  Kan inte den där johansblom redogöra för alla förmåner och privilegier han anser att han och vi andra män har? Inte ett ord om det, trots att han fått frågan förut. Snälla, upplys mig, jag skulle så gärna viljar använda mig av något av dem, någon enda gång.

 48. Galne Gunnar Says:

  MYT OM FALSKA VÅLDTÄKTSANMÄLNINGAR:

  http://www.svenskpolis.se/sv/Artikelarkiv/Artiklar-2009/juni-20091/Myt-om-falska-valdtaktsanmalningar/

 49. John Nilsson Says:

  barfota:
  ”@John Nilsson

  ”Kan ni tänka er det omvända? Att en ensam tjej skulle få gå upp inför tjugo killar och bli dissad utifrån sitt utseende, klädsel etc, allt inför en jublande publik av grabbar?”

  Kan snarare tänka mig att en man som frivilligt ställer upp i ett sån skitprogram har riktiga problem. Varför skulle någon vettig människa öht. vilja delta i sånt skräp?”

  Men för kvinnor är det alltså okej, eller?

 50. barfota Says:

  @Galne Gunnar
  Det är väl ungefär den typen av vetenskap och skrivningar man kan förvänta sig av en statlig poliskår i ett stadsfeministiskt samhälla, vad skulle de annars skriva om? Att de inte sköter sitt jobb? Att de skiter i männen? Poliskåren är lika hjärntvättade som förskolor och dagis.

 51. barfota Says:

  @John Nilsson

  ”Men för kvinnor är det alltså okej, eller?”

  Till skillnad från feminister så menar jag att båda könen är människor! Delar inte du den uppfattningen?

 52. Jämställdhetsfeministern Says:

  @johansblohm

  Som vanligt slår du huvudet på spiken. Det är verkligen otroligt patetiskt när någon som Pär Ström påstår att att även män kan ha problem och att även män kan drabbas av orättvisor. Precis som du säger är ju män som en välbärgad överklass, som glider omkring i livet på en räkmacka. Män har aldrig problem och blir aldrig diskriminerade. Samtidigt tvingas Sveriges kvinnor, som alla vet, varje dag kämpa för sitt liv under ett ok av patriarkalt förtryck och misär.

  Och verkligen – hur kan en man tycka att kvinnor borde ta för sig mer när det gäller dejting? En helt sjuk tanke och typiskt för de konservativa, bakåtsträvande gubbar som skriver på den här sajten. Självklart har du rätt johansblohm: män ska alltid ta initiativet och dessutom betala allt för den kvinna han bjuder ut. Något annat är inte tänkbart i ett jämställt och feministiskt land som Sverige.

 53. John Berg Says:

  Fattas väl bara att tjejerna förväntas bli bjudna på räkmacka på första dejten också. Henrik Ladström största problem stavas v e r k l i g h e t e n. Verkligheten torde vara många feministers stora problem. Vad ska man göra om verkligheten inte inte riktigt vill sig? Ska man anpassa sig till rådande verklighet eller ska man leva i en feministiskt fantasivärld?

 54. 50/50 Says:

  Vad det beror pa?

  Hur manga barn kan en man maximalt fa? Hur manga kan en kvinna maximalt fa?

  Voilà !

 55. John Berg Says:

  Galne Gunnar:

  ”I 12 procent förekom anteckningar i akten där polis och/eller åklagare uttryckte misstro. Suspekta omständigheter ansågs vara sen anmälan, brist på skador, orimlig berättelse, psykosociala problem, tidigare anmälan och ovilja att medverka.

  I de fall där polis eller åklagare antecknat misstanke förekom minst tre av dessa komponenter. Men antalet (genom överbevisning och/eller erkännande) konstaterat falska anmälningar var bara 9 stycken, det vill säga 1,5 procent.

  Till detta kommer 34 fall där uppgifterna talar för att den påstådda våldtäkten i vart fall inte gått till som målsäganden berättat, vilket ger totalt cirka 7 procent falska/felaktiga anmälningar. Problemet bör inte underskattas, men att betrakta alla felaktiga som falska är missvisande.”

  Myt?

  Mellan 1,5 procent och 12 procent av alla våldtäktsanmälningar föreföll enligt Eva F Diesens undersökning suspekta.

  Myt om falska våldtäktsanmälningar:
  http://www.svenskpolis.se/sv/Artikelarkiv/Artiklar-2009/juni-20091/Myt-om-falska-valdtaktsanmalningar/

 56. barfota Says:

  @Jämställdhetsfeministern
  Gillar dina kommentarer skarpt, humor och satir 😀

 57. Feministisk vetenskap, Genusvetenskap Says:

  Den mänskliga kåtheten är bara en social konstruktion. Inte alls ett biologiskt faktum. Du är bara lurad av det onda patriarkatet. När din penis är hård och svullen, och när din vagina är plaskblöt, och du känner en påfallande kåthet. Då är det egentligen inte sex du vill ha, det är bara en social konstruktion. Det är bara en ondskefull patriarkal lurning.

  Det du EGENTLIGEN då vill ha är en färsk apelsin.

 58. Jämställdhet på dejting sidor « David Holman Says:

  […] Pär Ström gjorde mig uppmärksammad på en debattartikel på Aftonbladet som förklarar hur det ligger till. Läs Pär Ströms inlägg här. […]

 59. John Nilsson Says:

  Barfota,
  Vi är nog skapligt överens, men jag tolkade din kommentar som att det bara skulle vara fel om det var män i publiken och den tjugohövdade ”juryn”, medan det, som nu, synes vara okej bara för att det är kvinnor i den granskande positionen.

  På ett sätt representerar kanske ”strippklubben”, prostitutionen och pornografin det omvända sammanhanget, där män granskar och hissar eller dissar enskilda kvinnor utifrån sina specifika företräden. På det sättet kan man kanske förstå att kvinnor tycker att dessa sammanhang är förnedrande för kvinnor, om man nu tycker att program som ”Dagens man” är förnedrande för män. Men det visar ju också att ”kvinnor kan” även på detta område, då det kommer till att utsätta människor av det motsatta könet för offentlig förnedring.

 60. barfota Says:

  @John Nilsson
  Kanske är det så att både män och kvinnor som deltar i liknande underhållning bara är extrema exhibitionister och ställer upp på vilket skit som helst. Allt för att synas, höras och bli kända. Vad de blir kända för verkar vara av underordnad betydelse.

 61. johansblohm Says:

  John Berg – Läs gärna Katarina Wennstams ortoligt obehagliga men träffsäkra redogörelse – http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100103519

 62. johansblohm Says:

  Och här är uppföljaren – http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100106372&r=1

 63. johansblohm Says:

  Vore intressant att höra Pär recensera dessa…

 64. John Nilsson Says:

  barfota,
  Ja, exhibitionism kan nog också vara en drivkraft, vid sidan av den ekonomiska dito.

 65. barfota Says:

  @johansblohm
  Kanske ännu intressantare om du tar bladet från munnen och börjar kommentera 😀

 66. ulsansblogg Says:

  För några år sedan tillbringade jag en del tid på dejtingsajterna. Jag ville ha reda på vad detta fenomen var, hur det fungerade och om det var möjligt att träffa någon seriös person av andra könet på detta sätt. Men framförallt sökte jag trevliga kompisar. Det var en ganska nedslående tid!

  De flesta männen öppnade en dialog med en eller två enstaviga meningar. Nästa svar blev endast en mening som mest innehöll könsord eller antydan till dem. Så många förslag till tillfällig sex har jag aldrig tidigare eller senare fått som jag fick på dessa sajter. Jag fick även förslag om att bli älskarinna åt gifta män och om mycket udda sex!

  De män som hade andra samtalsämnen än sex talade om:sportbilar,MC, golf. De flesta utgav sig för att vara egna företagare och hade foto där de stod bredvid en sportbil och/eller en flermiljonsvilla. Av språket att dömma förstod jag snabbt att de inte ägde dessa föremål.

  Jag tog själv kontakt med några män som verkade seriösa. Men även de verkade vara mest intresserade av tillfällig sex och ev en söndagmiddag och alkohol. Ingen av dem ville lära känna mig innan de ville ha sex!

  Men dejtingsajterna fungerar ungefär som”gårdagens” dansbanor! Ett och annat gulkorn finns och det gäller att inte vara desperat och köpa ”grisen-i-säcken”! Vänta,ha tålamod och finn! Jag fann min sambo, sedan 2 år tillbaka, på en sådan sajt!

 67. MadamX Says:

  Nätdejtar för fullt och har inte märkt nåt av det som bloggaren säger. Jag upplever snarare att män inte vill prata alls om man tar kontakt och de tar definitivt inte kontakt om man inte har ett foto.

  Läs min blogg får ni se. Den handlar just om mitt liv som singel och just nu skriver jag en hel del om nätdejting eftersom jag håller på med det.

 68. Jämställdhetsfeministern Says:

  @barfota

  Vad johansblohm antagligen vill säga (men hans argumentation är för elegant och finessrik för att vissa ska förstå den) är att våldtäkt är ett hemskt brott. De flesta som drabbas av våldtäkt är kvinnor och de flesta som begår våldtäkt är män. Eftersom det är synd om de kvinnor som drabbas av våldtäkt, kan det omöjligen samtidigt vara synd om de män som blir oskyldigt dömda för våldtäkt. Med andra ord, om man tycker att samhället ska hjälpa våldtäktsoffer, kan man aldrig tycka att samhället ska hjälpa män som blir falskt anklagade för våldtäkt. Om verkliga våldtäkter är ett problem, kan falska anklagelser om våldtäkter aldrig vara ett problem. Utifrån denna logik drar Johansblohm slutsatsen att Pär inte förstår att våldtäkter är ett problem

 69. Jämställdhetsfeministern Says:

  forts från ovan…

  men om Pär skulle läsa en bok av ett våldtäktsoffer, kanske han skulle förstå att våldtäkter verkligen är ett problem och därmed också förstå att det inte är ett problem att oskyldiga män döms för att ha begått våldtäkt.

  Rätta mig gärna om jag har fel, johansblohm, men det var väl så du menade…

 70. Sötisen Says:

  MadamX

  Du groteskt trångsynta, och inkrökta stackare: Registrera dig som kille på flera olika datingsajter och gör en motsvarande jämförelse med att registrera dig som tjej. Notera skillnaden!

 71. Pether Says:

  johansblohm:

  Vad en feminist tycker är totalt ointressant i diskussionen, oavsett i hur många böcker feministen har skrivit sina åsikter.

 72. Galne Gunnar Says:

  @barfota:

  Din kritik är osaklig och luktar en hel del bitterhet. Återkom om du har något konkret att kritisera som du kan backa upp med fakta.

  @John Berg:

  Myt?

  Mellan 1,5 procent och 12 procent av alla våldtäktsanmälningar föreföll enligt Eva F Diesens undersökning suspekta.

  Ja, en MYT!

  När en undersökning visar att endast 1,5% av våldtäktsanmälningarna de facto är falska, så blir Thérèse Juels påståenden i sin Newsmill-artikel, om att 30-50% av alla våldtäktsanmälningar är falska, inget annat än en just en MYT!

 73. Nätdejting ur ett könsperspektiv « Madams liv och leverne Says:

  […] Genusnytt (betald av WP precis som Alex Schulman är av AB?) tar upp frågan om nätdejting efter ett inlägg av debattören Henrik Ladström i […]

 74. Erik Says:

  ulsansblogg:

  ”Men framförallt sökte jag trevliga kompisar. Det var en ganska nedslående tid!”

  Du sökte trevliga kompisar på dejtingsajter och blev nedslående av att folk på dejtingsajter oftast söker någon att ha en sexuell relation med?

  ”Så många förslag till tillfällig sex har jag aldrig tidigare eller senare fått som jag fick på dessa sajter.”

  Intressant, vad var nedslående med detta?

  ”Men dejtingsajterna fungerar ungefär som”gårdagens” dansbanor!”

  Dejtingsajter, såväl som dansbanor funkar som platser avsedda för parningsdans. Om man besöker dem i annat syfte har man ju garanterat besvikelse. Det är som att komma till en ishockeyrink med en fotboll och bli förvånad över att alla vill samma sak och ingen vill pröva nåt annat.

 75. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Galne Gunnar

  Jag förstår din frustration, men jag hoppas du är stor nog som människa för att ha överseende med Thérèse Juel och de bittra stackarna som kommenterar på denna hemsida. De förstår helt enkelt inte att om en feminist presenterar en undersökning av antalet falska våldtäkter, så är det fakta, men om en icke-feminist presenterar en undersökning av falska våldtäkter och kommer fram till andra siffror än feministen, så är det inte fakta, utan myter.

 76. Torstensson Says:

  Ulsansblogg

  ”De män som hade andra samtalsämnen än sex talade om:sportbilar,MC, golf. De flesta utgav sig för att vara egna företagare och hade foto där de stod bredvid en sportbil och/eller en flermiljonsvilla. Av språket att dömma förstod jag snabbt att de inte ägde dessa föremål.”

  Du menar att du snabbt fann dem ointressanta när de inte ägde sportbilar och flermiljonersvillor. Är det rätt uppfattat?

  Tycker du inte att det är lite sliskigt av dig?

 77. Erik Says:

  johansblohm:

  Det ante mig att du var en av dem som har svårt att fatta att Katarina Wennstam är journalist, inte vetenskapare. Men hennes dumheter blir helt uppenbara vid BDSM-fallet. Där fullkomligt mosade jag Wennstams idiotiska åsikter.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/09/30/katarina-wennstam-representerar-iden-om-det-viktorianska-samhallet/

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/10/02/sanningen-om-bdsm-malet-del-1-den-okanda-falska-valdtaktsanklagelsen/

  Längst ner finns länk till fler delar… Wennstams slutsatser är stor komik.

 78. Erik Says:

  Jack:

  Suveränt inlägg, jag har bara en fråga, är det någon skillnad på styrparametrar och ”premisser”?

 79. Erik Says:

  Galne Gunnar:

  Vilka oerhört objektiva källor du har. Det är ju inte så att paret Diesens åsikter var kända innan studien gjordes eller hur? Den 7 Maj 2009 skriver Eva Diesen:

  ”Som lagen är utformad nu är kvinnor sexuellt tillgängliga tills de säger nej eller gör motstånd. Om lagen i stället bygger på samtyckesrekvisit så krävs inga bevis på våld eller hot.”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskare-kraver-ny-sexbrottslag_2849835.svd

  En månad senare (när de behövde lura folk att en sådan lagändring krävs för annars är får män våldta kvinnor hur som helst) så försäkrar samma Eva Diesen att män minsann inte löper nån som helst risk av falska anklagelser och därför kan vi ta bort beviskraven på tvång helt

  Trovärdigt att samma person som förespråkar ändringen också är den som får undersöka om det finns risker med den. Ni tror alltså hon skulle hitta fel i sin egen lag. Idioti!

 80. John Nilsson Says:

  Torstensson säger till Ulsansblogg:
  ”Du menar att du snabbt fann dem ointressanta när de inte ägde sportbilar och flermiljonersvillor. Är det rätt uppfattat?

  Tycker du inte att det är lite sliskigt av dig?”

  Jag håller med. Det hela känns lite ”ofräscht” i alla fall, helt klart.

 81. Torstensson Says:

  Jag är själv ingen expert på dejting personligen känner dock väl till den världen.

  Dejtingvärlden ska man vara rätt luttrad för att ge sig in på om jag nu ska generalisera. Dejtar du en snygg tjej så dejtar hon andra samtidigt även om hon inte säga att hon gör det. Det är faktiskt vanligt att tjejer har sex med dem de dejtar för att de vill se hur bra de passar i sängen också. Jag har varit på 3 dejter om man ska klassa det utefter hur pass väl man känner varandra.

  Vid alla tillfällena hade dessa tjejer andra killar som de dejtade visade det sig. Jag var naiv och trodde att om två personer skrattar och har kul och har sex med varandra så tycker dom om varandra. Therre is no need for another guy.

  Men där hade jag fel vid två tillfällen och drog mig undan när jag upptäckte ett mönster, när jag insåg att det var dessa regler som gällde och att de faktiskt inte anses som konstiga av ens mina vänner ”det är det som gäller, klart du ska tävla mot andra killar,”

  Jag klarade inte det, jag är alldeles för stolt för att försöka vinna en tjej på det sättet. Sex är något fint och inte något häpp häpp eller hä hä för att travestera Olof Palme.

  Där är vi olika, men jag förstår inte hur tjejer och killar orkar detta. Detta är tex vad som hände på en av dem. Hur orkar ni med följande?

  Jag kommer och möter henne och hennes väninna för att bara ta en snabb fika. Där kände jag att vi redan hade kommit långt och det var inte första gången jag träffade hennes väninna (som var trevlig). Då fick jag veta att den jag dejtade (som jag trodde bara dejtade mej) hade dejtat en annan kille dagen innan och dessutom spenderat natten där. Hon sa det lite sådär halvt omotiverat till sin vännina när hon frågade vad hon gjort.

  Där satt jag och drack en kaffe och tänkte på hur de hade knullat den natten. Det absolut värsta var egentligen inte det, utan det var att jag fortfarande fick henne att skratta väldigt hjärtligt där vi satt just då och där. Jag kommer ihåg att jag tänkte ”Hon är nyknullad och sitter alltså här och skrattar och tittar på mig med förälskade ögon”. Alla ord är noll värda, för samma ord hör hon av en annan kille. I efterhand fick jag reda på att den killen hade känt till mig också men han valde att ta fajten om bruden.

  Jag förstår reglerna, för detta är tydligen normalt men jag kunde inte acceptera dom så jag dumpade bruden. All heder till er karlar som utsätter er för denna förnedring. Jag hoppas ni träffar någon via bekanta och att ni lämnar dessa skitsajter där företagen dessutom bildar falska konton för att attrahera betalande män. Sen kan ni göra det som feminsiterna hatar, åk utomlands och träffa en tjej där. Det funkar. Tjejer är inte lika bortskämda och du har din exotiska ställning som svensk som redan är intressant i Tyskland. Utnyttja den.

  Lite provocerande kan man säga, släng den bortskämda dejtande svenska kvinnan på historiens skräphög där den hör hemma =).

 82. joeytruelove Says:

  Något Jämställdhetsfeministern missat är att ekvalism per definition är 1/3 feminism, 1/3 maskulinism och 1/3 sunt förnuft. Eller det är så vi får lov att se det i denna tyävärr polariserade värld där alla andra verkar slåss om att få vara offret så man får bli tyckt synd om och på så vis kunna tillskansa sig fördelar. Ekvalister accepterar/ tolererar inte våldtäkt men dock ska begreppet, liksom övriga brottsdefinitioner, vara sådant att vi kan leva normala liv utan att hela tiden ha i bakhuvudet att ”begår jag faktist ett brott nu? Eller varför känns det här som borde vara fullt normalt som om det kunde uppfattas som ett?” vilket är fallet om ramarna är skrivna för tighta. Bättre då att försöka arbeta bort förekomsten av brott än att beivra de brott som begåtts.

  F.ö. känner även jag igen mig i huvudtexten i detta inlägg. Det är ofta som att tjejerna finns på dessa siter ifall mr Right skulle dyka upp. Om det som skickas dem inte är 100% tilltalande bryr dessa sig inte om att höra av sig. Även efter att kontakt tagits kan den lika snabbt brytas om de lessnat eller kanske hittat något mer intressant – vilken dessa kanske bryter med lite längre fram, eftersom tjejerna ju inte är där för att promt hitta någon utan att se om det finns någon.

  Med tanke på hur mycket pengar som läggs ner för medlemskap på dessa siter kan vi verkligen tala om att det råder en skevhet. Om nu detta är inlärda mönster – a’la feminismen – eller faktiskt biologiskt betingade spelar egentligen mindre roll eftersom det oavsett är upp till mannen att göra sig till och bevisa sig själv inför henne. Därför är jag tacksam för den Ukrainska tjej jag ett tag skrev till, vilken var väldigt pådrivande och faktiskt tog större initiativ än jag själv – det hade aldrig en Svensk tjej gjort. Hade vi bara funkat tillsammans hade det varit ännu bättre, men i detta orättvisa samhälle kan man visst inte få allt i samma person.

 83. Erik Says:

  Torstensson:

  Tjejer slutar dejtar andra killar FÖRST när du börjar dejta andra tjejer vilket innebär du inte är säker hon henne. Om tjejen är den enda för dig redan så kommer hon såklart inte att försöka få dig utan se om du är den bästa hon kan få. Det viktiga att komma ihåg är att killar funkar inte så och sålunda är bara detta ett till exempel på hur idiotiskt det är att ge tjejer killars uppgift och vice versa. Killar belönar trygghet, tjejer bestraffar trygghet.

  Men värst är det för tjejerna för när de väl upptäcker detta har deras värde på marknaden sjunkit och killarnas värde har stigit. Sedan får tjejerna i vild panik ett par enstaka år på sig att hitta en partner att bilda familj med… medan killarna som satsade på karriären klarar sig 10-20 år längre.

 84. Erik Says:

  joey:

  Feministern har inte missat det. Det är ironiska inlägg.

 85. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nataliakazmierska/article13127436.ab

  En patetiskt feminist spyr galla igen. 🙂

 86. Torstensson Says:

  Erik

  Ja. Så är det mannen. Jag var alldeles för naiv och ärlig med vart jag ville ha det. Jag fäster mig vid en och stannar där. Jag behövde inte femtio andra tjejer. Jag bestämmer mig snabbt för en sak och vill genomföra det. Jag har dock lärt mig otroligt mycket och har inga problem med att bli personlig.

  Till exempel, min sambo, i vilka stunder är hon mest klängig på mig? Det är i de stunder då jag bett henne dra åt skogen. Hon har sitt humör och jag säger fuck off på engelska när hon har sitt berg o dalbane-humör. Jag har också gjort det som du säger i ditt inlägg. Vid ett gräl vi hade så sade jag att jag vet mitt värde, jag är svensk och har god ekonomi, för mig är det inga problem att gå ut på krogen och få med mig en ny tjej hem ”. Detta sa jag till henne när hon hade varit dryg. Hennes reaktion var snarare välbehag än rädsla. Hon GILLADE att höra det. Jag såg välbehaget i hennes ansikte när hon vände bort ansiktet.

  Det är så sjukt. Det är så himla sjukt. Men otroligt effektivt.

 87. barfota Says:

  @Jämställdhetsfeministern

  ”om Pär skulle läsa en bok av ett våldtäktsoffer, kanske han skulle förstå att våldtäkter verkligen är ett problem och därmed också förstå att det inte är ett problem att oskyldiga män döms för att ha begått våldtäkt.”

  10p 😀

 88. Per Says:

  Erik och Torstensson: Ponera att två kvinnor i kommentarsfältet på en hårt vinklad feministisk blogg satt och betedde er som ni gör nu. Generaliserade om män, snackade skit om sin partner, hotade med utlandsflytt(nej, snälla, flytta inte…) osv. Skulle ni tycka det var ok? Att ta på sig en vid det här laget rätt sliten offerkofta brukar inte vara okej när kvinnor och feminister gör det, just sayin, så bete er då inte likadant. Att se hur Erik tar sina shoppingerfarenheter med kvinnor som skäl för att gnälla eller hur T sitter och berättar personliga detaljer om sitt förhållande(moget)är dock rätt underhållande, men förändra samhället kommer ni aldrig göra om ni inte lär er dölja er bitterhet över kvinnor.

 89. Torstensson Says:

  Det slående är feminsiternas tystnad kring detta. Det tas precis som Pär säger, aldrig upp i debatten.

  Det skulle visa på feminismens misslyckande på området eftersom att den moderna numera fullt frigjorda kvinnan fortfarande väljer samma män som för 1000 år sedan. Vilket naturligtvis avslöjer myten om att könet är en social konstruktion.

  Jag upptäckte att det Erik skrev på sin blogg att kvinnor bestämmer mäns beteende var något jag själv skrivit för ett tag sedan på den här bloggen. Dock utan vetenskaplig backup. Jag skrev att om den italienska macho-mannen och att han inte hade kunnat vara macho om inte den italienska kvinnan hade gillat det.

  Män hade inte kört ferraribilar, ställt sig vid miljonvillor på presentationsbilder etc om det inte hade funkat.

  Och vad gör feminsiterna? Jo, de anordnar möten med killar på högstadieskolor där de ska lära sig att problematisera mansrollen, medan flickorna får träna feministiska självförsvar. Är det någon grupp som ska omprogrammeras så är det ju inte männen. Ärligt talat, var fanken är logiken?

 90. Pontus Says:

  Torstensson:

  Det här är bara en teori och räcker inte som ensam förklaring, men är fortfarande ett intressant inlägg.

  Why do you suppose that any woman that is shown in the media says that women really like nice guys that compliment them and share housework? This is a test! Women want men. They doubly want men who act like men naturally. The triply want men who act like men even in the face of social pressure to not act like men. The reason for this is the man who can maintain his masculinity even in the face of the feminism industrial complex is more likely to pass on his manly traits than a man who acts manly only when it is socially acceptable to do so. The most coveted prize among females is the male outlier, the alpha man who does what he wants and damns what anyone else says about it. This is the basis for the most elaborate manhood test in history.

 91. Torstensson Says:

  Per

  Bitter är något man ofta får höra av feminister. Nästan lite som att ”var en riktig karl”.

  Er motsägelsefullhet är stor, ni problematiserar gärna mansrollen men samtidigt kräver ni att karlar som inte vill detta ska rycka upp sig och vara just en karl. Manligheten måste bli mer mjuk, när en man blir mjuk är feminsitera ofta de första att håna.

  Lyssna mannen, jag skiter i dina krav på hur en karl ska bete sig. Jag tar inte beteende-analyser från feminister på allvar.

  Jag använder exempel ur mitt liv. Där de tillfällena som gett resultat har kommit till genom att göra motsatsen till vad feminister tror att kvinnor vill ha. Jag är väl den första som har erkänt att jag varit en fullständig katastrof på området. Jag har kanske varit bitter, men isåfall är väl det en naturlig reaktion som du och jag kan prata om. Du vill väl att killar ska prata känslor. Välkommen in i stugan och ta en kopp örtté och titta på mina mjukisbrallor nu.

  Ditt problem är snarare att jag ställer krav på kvinnor att kunna något om de ställer krav på mig att kunna något. Jag har aldrig kännt mig bitter, tvärtom har jag skrattat åt min egna korkade personlighet som värdesätter trygghet och jag har många gånger skrattat åt min naiva inställning och mitt känsliga hjärta. Jag har alltid gjort ändringarna utifrån mig själv.Bitterheten, om den funnits där, har isåfall varit mot mig själv inte mot andra. Det är en egenskap jag är stolt över, att inte hitta felen hos andra, medan du som feminist väljer att lägga felen hos alla andra män. Med din retorik skulle jag säga att det är svagt, mycket svagt och du är ingen riktig karl. Du är feg.

  Bitter är ett begrepp som är väldigt laddat med negativ innebörd. Det är ett hedersbegrepp som utnyttjas av inte minst feminister på män som inte följer reglerna. Radikalfeminism eller andra saker som inte passar mig följer jag inte om det inte är olagligt att välja bort reglerna vill säga.

 92. Sötisen Says:

  Sanningen är ju att de få grönsaker som FAKTISKT tror på skämtet att mänskligt kön skulle vara en social konstruktion; per definition inte bara måste vara skrattretande socialt inkompetent, utan dessutom påfallande förståndshandikappad. Ja, ganska exakt som en normalfeminist helt enkelt.

 93. Matte Matik Says:

  Att tycka att det här är ett ”problem” låter som nån som har gått på myten om kön som social konstruktion. Det är bara så världen ser ut, det är kvinnorna som ställer krav på män och väljer. Att bli upprörd över detta tjänar ingenting till, det är inget som kommer att förändras i en grisblink, om ens någonsin.

  @John Nilsson: Har dragit samma slutsats – feminismen är ett verktyg för att sålla män. De män som tar åt sig/drabbas blir utgallrade medan de som struntar i det och inte låter den hämma dom har större chans att lyckas – och blir därmed eftertraktade. Om man använder feministisk terminologi här så ”skapar feminismen patriarkatet” själv.

  Vare sig du är man eller kvinna är du skyldig dig själv att inte acceptera att människor behandlar dig hur som helst. Att göra sig till någon annan än den du är bara för att attrahera en partner är ingen lösning som fungerar på sikt. Det kommer att göra dig (och säkert även din partner) olycklig. Jag gissar att många män idag inte inser sitt värde och tror att bara de träffar en partner som kommer det att bli bra. Gäller säkert många kvinnor också, men då kvinnorna är de som väljer är det överlag ett större problem för män. En man som inser sitt värde är attraktiv. Det är inte en man som tror att han inte har något att erbjuda. En man som inser sitt värde går heller inte med på vad som helst.

  Dagens feminism gör definitivt inte att män känner sig mer värdefulla. Det är knappast en slump att eDarling riktar sig till ”singlar med höga anspråk”. Min gissning är att det handlar om marknadsföring speciellt inriktad mot kvinnor, då kvinnor fortfarande vill att mannen ska ha samma, eller helst högre, status än henne själv, trots ledande feministers prat om ”jämställdhet”. Det kan inte Henrik eller någon annan ändra på. Det vore bättre att börja i änden med att upplysa män om deras värde.

  Män är bra (kvinnor med), och män och kvinnor är bra tillsammans!

 94. barfota Says:

  @Galne Gunnar

  ”Din kritik är osaklig och luktar en hel del bitterhet. Återkom om du har något konkret att kritisera som du kan backa upp med fakta.”

  Råder det statsfeminismen i Sverige JA/NEJ?
  Har vi en statlig poliskår i Sverige JA/NEJ?
  Tycker du att polisen sköter sitt jobb? Gör de det så måste de följa en feministisk linje som du kan läsa mer om här på sidan 4

  Klicka för att komma åt Regleringsbrev_2011.pdf

  Feminismen är mossig, föråldrad, rasistisk, dessutom med en extremt unken manssyn.

 95. barfota Says:

  @Matte Matik

  ”Det vore bättre att börja i änden med att upplysa män om deras värde.”

  Absolut och att männen slutar hänga på alla liknande forum där mannen förväntas betala för vad kvinnor får gratis.
  Bra skrivet Matte!

 96. Jakob Says:

  @Ulsansblogg

  De flesta männen öppnade en dialog med en eller två enstaviga meningar.

  Svar ja. Det är ett vanligt uttröttande nybörjarmisstag att skriva smarta texter. Skriver du 10 sådana och inte ens får ett svar tröttnar du snabbt. Det smarta är att skriva korta meddelanden till 100 tjejer, det är alltid några som nappar. När man väl har dem på kroken kan man bli seriösare.

  Så många förslag till tillfällig sex har jag aldrig tidigare eller senare fått som jag fick på dessa sajter. Jag fick även förslag om att bli älskarinna åt gifta män och om mycket udda sex!

  En vanlig klagovisa. Icke desto mindre så fungerar taktiken för att få sex. Skriver du samma sak till 100 kvinnor och 95% säger nej, så har 5 kvinnor kvar. Ett utmärkt resultat. Ty ja, det finns kvinnor som ställer upp.

 97. Så var det ”dejtingrollen” och ”raggningsrollen”… « Aktivarum Says:

  […] Efter att ha malt sig igenom könsrollen, mansrollen och liknande ”sjukdomsbeskrivningar” som genusologer vill ha som ursäkt för sin position på den politiska kompassen så har nu turen kommit till dejtingrollen. […]

 98. Ulf Andersson Says:

  Jag saknar erfarenhet av Internet-dejting.
  Vill bara säga att singellivet är väldigt underskattat……

 99. Erik Says:

  Konstigt, länken funkar inte. Nåväl trevligt läsning här är mitt svar på Aftonbladet artikeln.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/06/05/sa-var-det-dejtingrollen-och-raggningsrollen/

 100. Erik Says:

  Per:

  ”Erik och Torstensson: Ponera att två kvinnor i kommentarsfältet på en hårt vinklad feministisk blogg satt och betedde er som ni gör nu. Generaliserade om män, snackade skit om sin partner, hotade med utlandsflytt(nej, snälla, flytta inte…) osv. Skulle ni tycka det var ok?”

  Du får nog bestämma dig för vem av oss två du pratar med. Generaliseringar har jag inga problem med – däremot oärlighet. Och jag pratar inte om min partner, huruvida det är skit T säger om sin partner är en fråga mellan DEM och jag vet inte var de/hon sätter gränsen.

  ”Att ta på sig en vid det här laget rätt sliten offerkofta brukar inte vara okej när kvinnor och feminister gör det, just sayin, så bete er då inte likadant.”

  Som sagt, det är oärligheten jag har problem med, inte förteelsen av offer. Att kvinnor inte är offer eftersom man anger en helt falsk grund (mycket pga de saker som Pontus berättar om, kvinnans behov att testa mannens maskunlina energi) betyder inte ingen är offer någonsin.

  Förstår du? Läs gärna svarsartikeln på Aktivarum, där poängteras hur stor del av ursprungsartikeln som baseras på oärliga påståenden och antaganden utan belägg.

 101. johansblohm Says:

  Hehe =) Så fort man betraktar sig själv som feminist så tycker ni alltså argumenten är oväsentliga? Men när ni själv hämtar argumenten från aftonbladets nöjesdel så är de ytterst tillförlitliga?
  Erik då verkar ha väldigt höga tankar om dig själv. Är förvånad över att du inte uppmärksammats mer med tanke på dina revolutionerande upptäckter.

  Klubben för inbördes åsikter och beundran verkar vara som bäst på att komma med personangrepp samt vardagskunskapligt ifrågasätta vedertagen kunskap och då tro att jorden inte längre är rund.

  Det hela känns väldigt onyanserat och bittert samt ger begreppet martyrskap ett ansikte.

  Att ni sedan hela tiden tjatar på att andra skall argumentera för vedertagen fakta känns ytterst märkligt. Det är ju ni i denna lilla inbördes sammanslutning som hävdar en motsats och då självklart ni som skall komma med bevisningen. Så länge den bara hänvisar till enstaka fall och bara bygger på subjektiva upplevelser så blir det ju inte särskilt intressant ur ett samhällsperspektiv. Självklart är det ju trakiskt för den enskilde men det är ju ett helt annat problem.

  Ha en bra kväll!

 102. Elin J Says:

  Jakob
  ”En vanlig klagovisa. Icke desto mindre så fungerar taktiken för att få sex. Skriver du samma sak till 100 kvinnor och 95% säger nej, så har 5 kvinnor kvar. Ett utmärkt resultat. Ty ja, det finns kvinnor som ställer upp.”

  Detta är en del av roten till problemet. Om män skulle ta vara på sitt ”erotiska kaptial” (det där som alla kvinnor påstås ha) och använda sig av det istället för att skicka ut 100 desperata rader i förhoppningen att få ett par svar så skulle rollerna skiftas något. Kvinnor behöver inte skicka ut erbjudanden, de desperata sparvarna flyger så glatt in i munnen alldeles självmant. Se er själva som den tillgång ni är istället. Desperation är inte klädsamt på någon.

  Hade era teorier stämt hade ingen man fått ligga, vilket de bevisligen får – fastän de är fattiga studenter, otränade, nördar etc. Jag vet det, eftersom jag har ett antal sådana på mitt sexuella CV. Har dock inte träffat dem via Internet, och nej, de har aldrig köpt mig saker heller – varken drinkar eller smycken.

 103. JustMe Says:

  johansblohm:

  Vad menar du med ”vedertagen fakta”? Är det typ ”alla vet att det är så här för att alla säger att det är så här”? Jag kan f ö inte påminna mig att jag har sett några argument från din sida.

 104. Jakob Says:

  Detta är en del av roten till problemet. Om män skulle ta vara på sitt ”erotiska kaptial” (det där som alla kvinnor påstås ha) och använda sig av det istället för att skicka ut 100 desperata rader i förhoppningen att få ett par svar så skulle rollerna skiftas något.

  Vadå desperat? Det funkar ju, och man behöver inte alls vara desperat. Det är bara att man som man anpassar sig till de spelregler som gäller just där.

 105. Erik Says:

  johansblohm:

  ”Hehe =) Så fort man betraktar sig själv som feminist så tycker ni alltså argumenten är oväsentliga?”

  Långtifrån, tvärtom är det uppenbarligen du som tycker argument är oväsentliga eftersom du byter ämne så fort du ombedes komma med några.

  ”Men när ni själv hämtar argumenten från aftonbladets nöjesdel så är de ytterst tillförlitliga?”

  Det är inte varifrån argumenten kommer som är det viktiga. Det är hur de ser ut och hur väl de korrelerar med mätningar av the real world.

  ”Erik då verkar ha väldigt höga tankar om dig själv.”

  Till skillnad från det normala som är att trycka ner sig själv OCH sitt kön i smutsen?

  ”Är förvånad över att du inte uppmärksammats mer med tanke på dina revolutionerande upptäckter.”

  Ja för det vore första gången någonsin en okänd person mosade nollor i en bedömningspanel i en praktisk aktivitet.

  ”Klubben för inbördes åsikter och beundran verkar vara som bäst på att komma med personangrepp samt vardagskunskapligt ifrågasätta vedertagen kunskap och då tro att jorden inte längre är rund.”

  Vedertagen kunskap är vad intellektuella eliter kallar sina egna fördomar.

  Att påstå kunskap är ”vedertagen” är inte ett piss värt som argument. Det var vedertagen kunskap hos vissa att Beatles aldrig skulle slå och det var vedertagen kunskap hos vissa att internet bara var en fluga.

  ”Det hela känns väldigt onyanserat och bittert samt ger begreppet martyrskap ett ansikte.”

  Tja dels är din personliga känsla inget argument. Dels så ger du begreppet jantelagen ett ansikte. Slickar uppåt och sparkar neråt.

  ”Att ni sedan hela tiden tjatar på att andra skall argumentera för vedertagen fakta känns ytterst märkligt.”

  Först vedertagen, sedan känsla, nu slår du på stor med BÅDE vedertagen och känsla. Det är som en manual i propaganda. Upprepa upprepa upprepa. Inga argument bara upprepa…

  ”Det är ju ni i denna lilla inbördes sammanslutning som hävdar en motsats och då självklart ni som skall komma med bevisningen.”

  Vi hävdar inte en motsats till världen. Vi hävdar en motsats till en åsikt om världen där åsikten i sig går emot världen och därför har bevisbördan på att det är åsikten som har rätt – och världen – verkligheten som har fel.

  Det var det som var Margaret Meads uppgift på 30-talet och hon misslyckades såklart fullkomligt – men då ljög hon och skapade ”vedertagen kunskap” som gick oemotsagd enda tills de boende fick höra de märkliga och kränkande beskrivningar av deras samhälle som numera var högsta mode hos socialantropologer.

  Precis som i fallet med John Money fick de oemotsagda skapa ”Vedertagna lögner” och sedan när någon väl vågade granska och motbevisa deras skit var det för sent. Då hade de redan hunnit sprida och upprepa dessa saker så att vedertagna lögner betraktades som mer sanna än bevisade fakta.

  ”Så länge den bara hänvisar till enstaka fall och bara bygger på subjektiva upplevelser så blir det ju inte särskilt intressant ur ett samhällsperspektiv.”

  Det där är också skitsnack. Som Rothstein (Professor i Statsvetenskap) förklarat så består samhället av just sådana enskilda fall. Det finns ingen oberoende samhällsstruktur som är en levande organism oberoende av enstaka fall.

  Det är de enstaka fallen som utgör samhället och de olika aktörernas individuella förklaringars fördelning som avgör hur strukturen ser ut. Men det där har du inget intresse av att diskutera så att påpeka det för dig är att slösa tiden. Däremot så läses detta av andra människor och det är av värde för mig att de får veta det.

 106. Elin J Says:

  ”Vadå desperat? Det funkar ju, och man behöver inte alls vara desperat. Det är bara att man som man anpassar sig till de spelregler som gäller just där.”

  Du uppfattar det inte som desperat, det får stå för dig – däremot uppfattar jag det som desperat. Att det funkar, ja, det är klart att det funkar. Det är därför hela PUA-grejen funkar med, frågar man 50 pers kommer någon säga ja. Det är självfallet. Grejen är ju bara att du sabbar för din fellow man med det här systemet.

 107. Torstensson Says:

  När det gäller ”trygghet” så hävdar jag att dessa två begrepp har helt olika innebörd hos män och kvinnor när det gäller partner.

  Jag tror att kvinnors begrepp av trygghet är nära förknippat med vilka gener hon ser i mannen. En man som kan dissa en tjej blir därmed trygga gener eftersom han kunde valt en annan kvinna att uppvakta. Mäns innebörd av trygghet handlar om motsatsen, en kvinna man kan lita på inte ligger med en annan man. Du gör en tjej obekväm om du är för trevlig. Det är inte trygghet.

  Den kille som jag känner som ligger med flest tjejer och som aldrig kommer gifta sig är en kille som gör allt för att tex verka så utflippad som möjligt på sin facebook.

  Hans album är fulla med bilder där han räcker tungan, bär utflippade tröjor, gör grimaser, Sen lägger han in bilder där han sitter normalt och håller nån bira i handen. Han visar alltså att han har en badboy sida. Han visar att han kan bete sig normalt också. De medelinkomsttagarna som misslyckas på dejtingsidor gör ofta misstaget att de tror på det som kvinnor säger på Oprah Winfrey.

  Det finns många tester man som kille går igenom. Ett glasklart test som alltid inträffar när du försöker ragga upp nån på krogen är något jag kallar ”gå iväg testet”. Tjejen försvinner från dig en liten stund för att testa dig. Behåll behärskningen där och fortsätt dansa. Visa henne att du inte behöver henne för att ha kul. Fortsätt le.

  Håll inte med i allt dom säger och säg saker som de själva tänker. Tex en fatanstisk sak jag såg när min bästa vän Benjamin raggade upp en otroligt vacker tjej från Bayern (en mörk skönhet med gnistrande ögon). Dom stod i köket och snackade och hon sa något om framtiden. Varpå Benjamin svarade ”Du ser mig redan i din framtid, det är ett mycket bra tecken”. Dvs upprepa det hon tänker på ett avslöjande sätt. Hon skrattade. Kommentera hennes beteende har jag ofta märkt ger effekt.

  Den ärligheten visar att du är modig.Det viktiga är inte vad du säger utan vad du förmedlar. Hon skiter i att din morsa heter Berit och är duktig simmerska. Hon glömmer att du tyckte hennes tröja var fin men hon tycker du är grym om du säger henens tröja var halvful.

  Herregud vad mycket tips det finns. Nepp nu blir det mat. Färdigdukat och klart. Vilken mansgris jag är.

 108. Fillidutt Says:

  Jamen detta är ju precis det som Pär Ström sagt i alla tider. Könet är ingen social konstruktion utan styrs till stor del av våra olika hormonuppsättningar. Vårt beteende i denna parningsprocess blir därmed könsindividuellt. Denna naturens ordning har funnits sen urminnes tider och har visat sig vara en mycket god evolutionär process. Ingen art har varit så framgångsrik att föröka sig som människan. Urban får nog finna sig i sitt öde och försöka hitta sin kvinna enligt spelets regler. Klaga inte på detta, då ger du feministerna rätt i snacket om den sociala konstruktinen.

 109. Men@Work Says:

  Många unga tjejer är söndercurlade små brats. När de passerar 30-strecket får de lära om… Själv köper jag nog hellre sex än smörjer bortskämda egotrippade tjejer. Det börjar helt klart bli dags att vända ryggen till (vissa) svenska tjejer.

 110. Men@Work Says:

  Rekommenderar förresten alla att läsa boken ”Mystery Method”, om pick-up tekniker. Eller Neil Strauss bok ”The Game”. Det sjuka är att det faktiskt fungerar om man är envis i implementationen av några enkla tekniker. Var alltid ”on-top”, var aldrig angelägen. När mannen styr fungerar det bäst i dejting- och raggningssvängen.

 111. Stina Says:

  Fillidutt säger 05 juni 2011 kl. 17:25: ”Jamen detta är ju precis det som Pär Ström sagt i alla tider. Könet är ingen social konstruktion utan styrs till stor del av våra olika hormonuppsättningar.”

  Ja, där har du en av Pär Ströms brister, det som gör att de vetenskapliga feministerna bara skakar på huvudet när de hör hans namn.

  Man måste skilja mellan den biologiska OCH den sociala könsrollen.

  Blandar man ihop dem är man nere på den sandlådenivå som de politiska feministerna – och motsvarande män – befinner sig.

 112. Jakob Says:

  Man måste skilja mellan den biologiska OCH den sociala könsrollen.

  Problemet är väl snarare att det är väldigt svårt att visa vad som är biologiskt och vad som är socialt. Beteendevetenskap har ju mycket dåligt rykte och studier inom ämnet brukar kritiseras för att de bara är observationer.

 113. 50/50 Says:

  Spelets regler… äta eller ätas…

 114. Olle Says:

  Stina: Du kan inte helt separera den biologiska och den sociala könsrollen, eftersom biologin är grunden som det sociala vilar på. Just därför saknar genusvetenskapen trovärdighet, eftersom den bortser från biologin och försöker bygga förklaringsmodeller i tomma luften.

  Det finns delar av könsrollerna som är 100% biologiska, t.ex. att bara kvinnor kan föda barn, och andra delar som troligen är 100% kulturella, t.ex att tjejer i västvärlden gillar rosa. Men däremellan finns en stor mischmasch av arv och miljö med stora individuella variationer. Vill man bena ut hur den mischmaschen ser ut och varför den gör det, kan man inte ignorera biologin (och inte heller det sociala).

 115. Ritsurei Says:

  Att lyckas med dejting och framförallt hitta någon att spendera tid med handlar om att vara oberoende, kräsen samt visa överlägsenhet. Internetdejting är enligt min mening en samlingsplats för socialt missanpassade människor som gömmer sig bakom en datorskärm och ett illa komponerat alias. Jag håller med Per i mångt och mycket, dock skiljer sig inte dejting på nätet från verkligheten, punkten många faller på är bristen på tålamod eller uppfinningsrikedom. Det är bara att inse att internetdejting är ett matriarkat där selektionen är så könsstereotyp som den bara kan bli. Jag spelar helst ett spel där den andre inte kan spelreglerna vilket vilar på samma principer som kvinnorna använder sig på internetsiter. Kan man inte reglerna ska man inte spela alls.

 116. Tanja Says:

  Alltså, jag har svårt att förstå problemet. Ni skriver ju att kvinnor raggar på muskulösa unga killar. Jamen, perfa, gå till gymmet och fixa muskler. Uppenbarligen kan ju kvinnor välja män beroende på deras erotiska kapital.

 117. Hampus Eckerman Says:

  Mycket offerkoftor här var det. Varför har en del killar så svårt att ta eget ansvar? Att själva försöka göra sig attraktiva? Nej, här ska man bli omtyckt på beställning. Inte f-n ska man behöva vara snygg, ha muskler eller ha cash. Som lönnfet och småsnål ska man väl duga?

  Överlag luktar inlägget och kommentarerna mest grinighet och desperation. Inte undra på att man då inte får något ragg.

 118. Jack Says:

  Erik,

  Tack.

  ”…skillnad på styrparametrar och ”premisser”?”

  Jag tänker som så att premisser kan vara stödjande eller tärande omständigheter för utvecklingen till vissa framtidsbeskaffenheter men premisser kan också vara tidigare omständigheter som inte har någon inverkan på de framtidsbeskaffenheter vi studerar. Likväl skriver vi iallafall ner även dessa omständigheter som premisser i betydelsen ingångsomständigheter.

  Styrparametrar är den delmängd av premisser som är
  – kausalt kopplade till utfall (De antingen stödjer utvecklingen till önskade beskaffenheter eller tär på utvecklingen till konkurrerande beskaffenheter)
  men också:
  – relativt enkla att förändra
  – generarande av acceptabla bieffekter

 119. Jack Says:

  Matte Matik,

  ”Att tycka att det här är ett ”problem” låter som nån som har gått på myten om kön som social konstruktion.”

  Nu vet jag inte vad du menar exakt med ‘det här’ men det är förmodligen en balansskillnad mellan Sverige och andra länder avseende ‘det här’.

  Ju lägre barnbidraget är desto mer kommer kvinnor gilla män, t ex. Att kvinnor inte ska vara beroende av en man måste vägas mot att män inte ska vara förslavade av kvinnor.

  Det är också en skillnad mellan internet och irl vad gäller dejtingdynamiken. Internet är för tjejer brukar jag säga.

 120. Erik Says:

  Jack:

  Aaaaaaaaaaagggggggghhhhhhhhh!

  Var du tvungen att skriva med det där språket. Räckte det inte med att säga styrparametrar är de premisser som har bevisad kausalitet?

  PS: Det heter inte tärande och stödjande, det heter tärande och närande 🙂

 121. Jack Says:

  Erik,

  ”Räckte det inte med att säga styrparametrar är de premisser som har bevisad kausalitet?”

  Nix, styrparametrar måste också i praktiken vara premisser som är
  – relativt enkla att ändra (t ex inte DNA, än)
  – generarande av acceptabla bieffekter (t ex inte kvoteringslag, enligt många)

 122. Nisse Says:

  Hampus Eckerman

  ”Som lönnfet och småsnål ska man väl duga?”

  Men tjejer som är småsnåla och lönnfeta ska duga?

  Och varför reducera män till plånböcker?

 123. Top Posts — WordPress.com Says:

  […] Tjejer sägs vara bortskämda vid dejting Debattören Henrik Ladström har skrivit en intressant debattartikel på Aftonbladet.se. Han hävdar att […] […]

 124. nuqinqui Says:

  TACK!! Mina ord har börjat eka ut till samhället!

  UNDERBART!

  Har tjatat och tjatat och tjatat och tjatat och tjatat att tjejer har total överläge när det kommer till relationer och dating och skapa kontakter och att killar har det mycket mycket mycket svårare men ingen har velat tro mig! HAH! Verkar som det äntligen börjar öppna upp sig för samhället hur bortskämda tjejerna är bara de går ut! De är så initiativlösa!

  Ontopic:
  Jämställdhetsdebatten har oftast handlat om ekonomi. Ekonomi är välfärd och något alla människor är väldigt beroende av för att kunna må bra, annars svälter man. Man måste också kunna unna sig ibland med ett par nya kläder o så.

  Men så mycket som ekonomi är ett basalt behov är relationer också ett basalt behov för människor, ett behov som är djupare i människans känslobanor.

  Utan uppmärksamhet och relation mår en människa väldigt dåligt och kan inte hantera sitt eget liv för självförtroendet bottnar när personen oavsett om det är tjej eller kille sviktar pga av att man är ensam. Då kan inte ens alla pengar i världen göra en lycklig när det inte finns någon kärlek.

  Tjejer får kärlek, även om det är tillfälligt. Tjejer får uppmärksamhet, även om det är tillfälligt. Men det blir så orättvist när tjejer endast dividerar sin uppmärksamhet till killar som är kändisar eller en viss typ och sedan skiter fullständigt i resten. Speciellt vid initiativs fronten. Det är killar som raggar runt, är players etc som får uppmärksamhet av tjejer. För killar rent allmänt tvingas in i en initiativ tagande roll när tjejer oftast bara sitter på rumpan och väljer ja/nej som om de sitter på en piedestal och tjänare kommer en efter en med smycken på silverfat och försöker sälja sina produkter.

  Och de killar som är blyga eller som inte är blyga men OGILLAR att ragga runt och hålla på med massa tjejer.. De ligger verkligen sämst till för de är ensamma så innnnn i helvette ni anar inte hur sjukt synd det är om killar som inte gillar ragga runt som blå-dårar för de mår dåligt av att vara ensamma och saltade på såret när de känner sig tvingande till något de inte vill!

 125. Jack Says:

  nuqinqui,

  Kul att du hittat hit.

  ”Mina ord har börjat eka ut till samhället!”

  Det har de säkert gjort om du pratat öppet.

  Många andra över hela världen har gjort liknande upptäckter och likt dig försökt sprida budskapen inom mansrörelsen genom att säga sanningen och lite naivt trott att sanning skulle ha någon fästkraft. Det har under kanske 40 år inte gått så bra. En del har istället utsatts för våldshot, förföljelse med mera.

 126. ulsansblogg Says:

  ”Du menar att du snabbt fann dem ointressanta när de inte ägde sportbilar och flermiljonersvillor. Är det rätt uppfattat?

  Tycker du inte att det är lite sliskigt av dig?”

  Nej! Det tycker jag inte! Jag faller inte för yttre attribut och är inte intresserad av sportbilar och flermiljonsvillor! Det är de inre kvaliteterna som gäller. Den man som jag sökte – och fann – var en man att samtala med om livets väsentligheter, en man att ha roligt tillsammans med, kunna skratta och gråta tillsammans med osv. Pengar och lyx köper man inte mig med! Som de flesta andra kvinnor idag är jag självförsörjande!

 127. Philemon Siclone Says:

  Jag tycker det varit väldigt trevligt att läsa här om mäns erfarenheter på dejtingsidor, för de stämmer mycket väl in på mina erfarenheter, och jag har haft problem med att få dem bekräftade. Kvinnor har sagt: ”Nä!”, män har sagt: ”Nej, jag får så många så…”
  Jag upplever kvinnorna som kräsna och fantasilösa. De som ändå tittar på min sida och visar bild är vederstyggligt fula. Det är riskabelt att gradera människor. Då kan alla säga: ”Nä!”. Men låt mig, för att kunna slutföra mitt försök till förklaring:
  Vi kan gradera. Ta fram ett protokoll och fyll i, och Persbrandt får större slutpoäng än jag. Parametrarna är många, men vi kan nog enas om vilka som kan vara relevanta, inkomst, skönhet etc..
  För riktigt varaktig kärlek, måste man vara jämlikar – ”makar”. Ungefär lika många slutpoäng från protokollet.
  När kvinnorna på dejtingsajten får megauppmärksamhet från tusen män, känner de sig jättesnygga. De springer efter något högvilt, en man med ”högre värde”. Herr högvilt sätter på henne några gånger och tröttnar sedan. Priset för kvinnan är alltså: ett dåligt avtal.
  Efter att ha gjort detta några gånger, tröttnar kvinnan, blir bitter och tror att ”män vågar aldrig satsa seriöst”.
  En man som får för sig att överskatta sitt värde, får sitta helt ensam och totalt ouppmärksammad. Detta kan vara jag. Man vet inte.
  Jag hoppas att jag bedömer mitt värde rättvist, eftersom jag tycks omdömesgill i andra frågor.
  Jag pratar alltså om eftermarknaden här, åldrande människor som redan gift och skilt sig. Muntorra mallgrodor, kan man säga.
  Om man alltså, som jag, känner sig som en mogen, rar och omtänksam man, och känner sig bitter över att vara som luft för kvinnor, så kan man också tänka ett steg till:
  – Jag var alltså en sån där man som kvinnor bara ville ha till en enda sak: Bilda sin familj med och låta föda sina barn.
  Så här efteråt kan jag ju se att det finns ondare öden. Jag hoppas min anekdotkunskap inte triggar någon ”whiteknighter”s fobi för bitterhet!
  Och jag respekterar Pers prat om att välja singelskapet. Det är väl självklart att tvåsamhet vore det bästa – om inte priset vore så högt. Om det inte vore en vettlös förlustaffär.

 128. nisse Says:

  nuqinqui

  ”Har tjatat och tjatat och tjatat och tjatat och tjatat att tjejer har total överläge när det kommer till relationer och dating och skapa kontakter och att killar har det mycket mycket mycket svårare men ingen har velat tro mig! HAH! Verkar som det äntligen börjar öppna upp sig för samhället hur bortskämda tjejerna är bara de går ut! De är så initiativlösa!”

  Ja men tänkt på att mannen bedöms utifrån sitt agerande. Och då blir det lätt dubbelbestraffning. Den osäkrare, rädde, försiktiga mannen tar inte för sig. Och man som inte tar för sig är då ingen riktig man, och därmed ingenting att ha kan kvinnan tycka. För män handlar det då om att balansera på en knivsegg, är han för föriktig så är han ingen riktig man, är han för bufflig och på så är han en skitstövel. Feminismen ser inte alla dessa osäkra män utan tror ärligt att männen lever i ett patriarkat och därmed kan ta för sig hur mycket dom vill. En feministisk kvinna kan då kåsera om att om hon var en man för en dag, så skulle hon ragga upp massa kvinnor och knulla massor, för att se hur det är att ha en kuk. De hon inte fattar då är hur svårt det kan vara för män att just då ”få ligga”, liksom att män lika mycket som kvinnor, kan ha dåligt självförtroende eller vara osäkra på vad man vill. Överlag tror alltså feminismen att män går omkring med ett enormt självförtroende, väljer och vrakar, i ett patriarkat där kvinnor är underställda männen. Och skulle han mot förmodan inte gör det, så är det enbart personliga problem hos individen och inget att bry sig om i ”kampen om jämställdhet”.

  Dejtingmarknaden i Sverige har också kännetecknats av ett överskott på män och underskott på kvinnor. Så har fallet varit normalt på uteställen.

 129. Hampus Eckerman Says:

  Nisse, om desperata och bittra män mailar allt som rör sig, inklusive småsnåla och lönnfeta kvinnor, så är det väl deras val? Inget att dra på sig offerkoftan över.

 130. SM Says:

  @Tanja

  Var det inte du som skrev något blogginlägg där du hade sett på något forum att killar klagade på att tjejer var tråkiga i sängen? Ditt förslag till lösning var att killarna skulle vara mer inbjudande och att de skulle uppfostras mer som tjejer om jag inte minns fel. Det är ju den gamla vanliga visan och jag skulle bli förvånad om feminister någonsin sa att kvinnor faktiskt fick skärpa sig utan någon jävla morot.

  Sen så har du svårt att se problemet (vilket inte är konstigt för feminister kan inte se manliga problem). Men jag hoppas att du inser att din lösning också är en lösning på en stor del av de problem som feminismen tar upp. Vill kvinnor ha högre lön så får de väl löneförhandla bättre eller välja en annan bransch. Är det för lite kvinnor inom något område så är det väl bara för kvinnor och sätta igång och jobba för att ta sig in där utan att man behöver satsa en massa pengar för att hjälpa dem. Hur vore det om vi avvecklade feminismen så vi slapp vi höra ert gnäll?

  Sen är det stora problemet som jag ser det när det gäller det som tas upp här att KSM inte har erkänts av feminister. Det är en maktform som feminister försökt dölja frenetiskt. Men om den erkänns så kan vi väl säga att vi kvittar den mot någon manlig maktform i kampen för ”jämställdhet” och sen är vi kvitt?

  Att skaffa muskler är sen ett hårt arbete som inte alla ens har kroppen för. Ifall männen lägger energin på det så måste de troligtvis göra avkall på något annat. Han som fördjupar sig i något ämne, sysslar med musik, konst, eller något annat kreativt måste kanske sadla om till muskelbyggare. För män kan inte bli allt. Det finns inte tid. Så då får vi hoppas att kvinnor är nöjda med mer endimensionella män i framtiden. Jag har nämligen sett det klagas på att snygga tjejer tenderar att ha en sämre utvecklad personlighet och färre talanger. Samma sak kommer troligtvis att hända här.

  Jag antar att du är en av de feminister som vill att män ska objektifieras mer. Du vill att de ska få mer kroppsnojjor och bli osäkrare. Men det kommer naturligtvis bara göra att standarden för vad som är en attraktiv man är höjs. Det är så kvinnor fungerar. Män som då inte lägger ner en massa energi på utseendet kommer att ratas i högre grad än förut. Och grejen är att även om de lägger ner tid på det så kommer det nog inte att betala sig. Att få en snygg kropp kräver en hel del arbete vilket innebär att man måste skära ner på annat. Och en deffad muskulös kropp är nog något som är totalt omöjligt för många rent genetiskt. Ifall man sen fortfarande är den som ska stå för det osvikliga självförtroendet, talangen, initiativen och humorn så kommer det tillslut bli för mycket. Män kommer att dra sig ur och det händer redan nu. Och kroppsnojjor har män redan. Kvinnor skriver att killar måste vara minst 180, ha minst över medel i penisstorlek, ha stora händer, breda axlar osv. Deras krav sållar alltid bort mer än hälften av alla män. Men de här kraven är saker män ofta inte kan göra något åt. De blir inte längre för att de ställer sig framför spegeln och sminkar sig. De måste istället bita ihop. Och om de någonsin visar att de tyngs av kraven så blir de genast betraktade som oattraktiva. Så det är nog därför ni aldrig hör talas om mäns kroppsnojjor. Jag tror faktiskt att mäns kroppsnojjor (som peniskomplex) och prestationsångest ligger helt i paritet med kvinnors nojjor. Så ni har nog inte något offerkapital på den fronten. Tyvärr. Så länge fler kvinnor betraktas som attraktiva jämfört med män, så har kvinnor inte något offerkapital. För det som skulle hända ifall kvinnor sket i alla utseendeideal är att de skulle komma ner på mäns nivå där det nog är vanligt att man får extremt lite bekräftelse.

  @nisse

  Feminister ser bara de attraktivaste männen och dömer sen hela det manliga könet efter det. De ser inte manliga problem för de män de ser har inte problem. Feminismen är en demonstration i kvinnlig statusfixering.

 131. nisse Says:

  Hampus Eckerman

  Poängen var att nästan alla kvinnor kan ses som småsnåla och lönnfeta. Alltid är nån cellulit, och sällan eller aldrig betalar dom vid dejting.
  Liksom att du tyckte att män som är småsnåla och lönnfeta inte duger.

  Om nu dejtingmarknaden är i obalans, så är det väl bättre att lyfta problemet istället för att förneka det.

 132. nisse Says:

  SM

  Det som hänt med dagens jämställdhet när det kommer till parrelationer är att kvinnor numera inte bara har massa krav på männens ekonomiska status ( t.ex. en arbetslös man är mindre attraktiv), dom har även massa krav på utseende som du säger. Samtidigt som männen istället fått göra avkall på de flesta krav och får vara glad att ens ha nån tjej, och ännu mer då, barn.

  De män som försöker gå utanför ramarna och skaffar t.ex. import fru, hamnar istället ännu mer i den traditionella roller av att vara familjeförsörjare. Såna mansfällor, vem skriver om dom?

 133. Tanja Says:

  SM

  Mitt förslag är att båda ska vara bredare i sin repertoir. Men om man som kille vill bli smekt är det bra att satsa på det man själv kan göra – berätta det för tjejen och göra sin del i att vara mottagande.

  Jag vill att det ska finnas större utrymme för män att arbeta med sitt utseende. Dels kan det vara roligt att hålla på med sånt. Dels för att jag är heterokvinna och vill se mer sånt. Dels för att det finns fördelar med att vara snygg, man kan få fördelar på att vara snygg, och det är väl bara bra att män också får tillgång till sådant?

  Angående att det är jobbigt att vara vältränad, snygg, trevlig, rolig och framgånsrik – jag vet. Men jag är det, t ex, och uppskattar andra människor som kan kombinera brainz med fast kropp och snygga skor. Och som du säger – snygg kropp är olika svårt för olika män. Men detsamma gäller kvinnor. Dessutom har jag sett massor av män utan breda axlar och en-å-åtti som har flickvänner, så det är väl inte helt kört?

 134. Erik Says:

  Tanja S:

  Problemet med dina ideer är att de går stick i stäv med erfarenheterna från exempelvis Tiger Woods och Arnold Schwarzenegger.

  Ponera själv detta: Varför skulle en sådan överlägsen man som inte bara har den kvinnliga egenskapen snygg utan även den manliga egenskapen vältränad någonsin begränsa sig till bara en enda kvinna?

  Du kan lika gärna säga att kvinnor drömmer om en otrogen man. Att det är attraktivt att veta din pojkvän har sex med andra kvinnor, antingen bakom ryggen (som Arnold) eller öppet (som JFK)

  För att citera en känd PUA (som även varit företagare och dollarmiljonär) vad vill kvinnor ha?

  Allt!

  Problemet med att vilja ha allt är att man inte kan få allt och ju längre man vägrar att prioritera ju fler alternativ försvinner.

 135. nisse Says:

  Tanja

  OT, du säger att du är feminist men tycker du man ska kvotera in män så att vi får 50-50 psykologer? Och skulle du själv bli acceptera att gå på en intervju och höra att dom letar efter en man först och främst för att få balans på könsfördelningen, och att du då bara kan komma i fråga om ingen man söker jobbet?

 136. Ville Says:

  Kvinnor tycks många gånger helt oförmögna att förstå och uttrycka vad dom egentligen tänder på och vad som faktiskt attraherar dom. Det är kanske inte så konstigt i dagens samhälle då självinsikt tycks vara ovanligt både bland män och kvinnor. Kvinnor och män förväntas i den genusförvridna massmediefårskocken tända och bli attraherade av samma saker trots att evolutionen präglat oss olika. Det är en fördel för en man att vara snygg. Men bildskönhet enbart kommer en man sällan långt på. Han behöver också andra maskulina kvaliteter för att faktiskt uppfattas som attraktiv. Det är dom där andra maskulina kvaliteterna som gör att även en man som inte är särskilt bildskön kan uppfattas som attraktiv. Det omvända gäller för kvinnor. Med den lilla brasklappen att mäns smak vad det gäller utseende är väldigt varierat.

  För den som vill svänga ihop sin egen ”metod” för att ragga (på kvinnor) kan jag rekommendera att gratis ladda hem enligt länken nedan. Första delen (Do It Yourself Attraction Bootcamp part1) kräver bara registrering och är helt gratis. Andra delen kräver mer men om jag har fattat det hela rätt kan man få den gratis också.

  http://www.menspsychology.com/free-member-benefits

 137. Henrik Ladström Says:

  Hej alla!

  Kul att se att det är så många som intresserar sig för ämnet.

  Är det någon som känner att de behöver tips&råd och kanske lite coaching vad gäller dejtande både på och utanför internet, så får ni gärna höra av er. Jag tror att var och en blir salig på sin sak och att man i slutänden hittar någon som matchar ens egna värderingar, oavsett om man är för eller emot könsroller.

  Vi hittar något som funkar, promise.

 138. Tanja Says:

  Erik:
  Nu vet jag inte riktigt hur relevanta toppolitiker och stjärnor är för typ Nisse, 32, reklamare på söder, klär sig uteslutande på Judits Herr och använder concealer. Men oavsett – jag är aktivt emot monogama förhållanden i mitt liv så jag ser det som positivt om han även träffar andra.

  Om man då tänker att monogam relation eftersträvas… Ja, han kanske skulle vilja vara trogen för att behålla sin snygga, vältränade (roliga, framgångsrika, charmiga…) fru? Om jag var intresserad av monogami skulle jag tänka mig att mannen som jag är med vill vara trogen för att inte gå miste om ett sådant kap som jag.

  När jag vill ha en man som är både snygg, rolig och smart vill jag helt enkelt ha en person på min egen nivå.

  Nisse:
  Jag har aldrig förespråkat kvotering för att få in fler killar till psykutbildningar. Däremot tyckte jag att högre lön och mer status skulle vara bra sätt att få killar med högre betyg att välja psykologlinjer istället för läkarlinjer, t ex.

 139. PO Says:

  Erik säger 06 juni 2011 kl. 18:36 till Tanja S: ”Problemet med dina ideer är att de går stick i stäv med erfarenheterna från exempelvis Tiger Woods och Arnold Schwarzenegger.”

  Med några få anekdoter om kändisar menar Erik sig ha gjort ett meningsfullt inlägg.

  Det finns många sätt att förstöra tankarna bakom GenusNytt.

 140. PO Says:

  Henrik Ladström är här 06 juni 2011 kl. 22:15 och försöker sälja sina tjänster.

  Han har utnämnt sig själv till expert på relationer, men det framgår inte om han ens har klarat grundskolan med glans.

  Vad har han på GenusNytt att göra??

 141. John Says:

  Det var länge sedan jag blev så känslomässigt berörd som av artikeln på Aftonbladet! Jag har varit mer eller mindre aktiv på flera ”seriösa” betaldejtingsiter sedan år 2001, och kan bara instämma med artikelförfattaren då han skriver att ”är du kille, å andra sidan, får du ta saken i egna händer. Du kan nämligen inte förvänta dig att tjejerna hör av sig, hur många foton du än har, eller hur välskriven din presentation än må vara.” Jag har under mer än 10 år säkert kontaktat långt över 1500 kvinnor, men fått mycket lite tillbaka, trots att jag fått bra kritik för mina bilder och presentation, då jag visat dem för vänner eller andra. Dessutom har det kostat mig många 1000-tals kronor.

  I samhället för övrigt gäller ju att man ska våga och vilja ta för sig att komma någonstans, men med internetdejting verkar det för kvinnornas del vara precis tvärtom! Nedan har jag klippt in kritiken jag dagen innan jag läste denna artikel, skickade till en känt, stort företag: ”Hej! Jag har nu varit betalande medlem hos er under snart 6 månader. Vill bara kort ge mina åsikter om er tjänst och hur det fungerat. Rent tekniskt har det fungerat så bra som jag kunnat förvänta mig. Desto sämre har det dock gått med mitt kontaktsökande, då jag upplevt kvinnorna här som extremt svåra att kommunicera med! Har säkert kontaktat ett 100-tal kvinnor, vilket egentligen inte lett till något alls, vilket är väldigt frustrerande då jag är seriös och dessutom betalt xxx kr! Hur man som kvinna kan lägga upp en profil och i många fall betala för att vara medlem, och sedan inte vara aktiv genom att svara på mail och själv söka kontakt, övergår fullständigt mitt förstånd! Det känns mer eller mindre lönlöst att lägga upp en profil på xxx, och jag skulle tyvärr aldrig rekommendera någon att göra det!

  Tack Henrik Ladström för en bra skriven artikel och att du genom den, i stort synliggör de förhållanden som gäller på internetdejtingsidor!

 142. Helena Says:

  PO, vi känner till honom. En 30-årig singelkille som säger sig veta allt om kvinnor. 🙂

 143. Helena Says:

  johansblohm säger: 05 juni 2011 kl. 12:46
  Vore intressant att höra Pär recensera dessa…

  Ingen chans, johansblohm. Jag har just upptäckt att Pär läser inte i gamla trådar. Han bara ”skummar grädden av ytan”.

 144. Man United Says:

  Den är väl allmänt känt att kvinnor är lika pilska som män och det framkommer väl tydligt på dejting sidor där de glömmer bitter feministisk skuld och skam för en stund. Tragiskt att människor inte kan vara sig själva i verkligheten och föra en konstruktiv debatt i det offentliga rummet utan att tant statsfeminist finns där med moral piskan.

 145. Man United Says:

  Theres Juels artikel på newsmill:

  ”Varför kan man inte lita på politiker så länge som de är ministrar? Nu erkänner Thomas Bodström i sin nyutkomna bok ”Inifrån” att han ångrar att han inte gjorde mer för att stärka rättssäkerheten när han var justitieminister. Han skriver att domarna dömer alldeles för olika och att det sitter alldeles för många oskyldigt dömda i våra fängelser! Vad tänker de män som blivit oskyldigt dömda när de läser detta? Känner de någon tröst?”

  Fine, vad dom gamla raggarna berättat så var Tomas en skön lirare under 70-talet som gled runt i både raggar bil,drog repor på trimmade bågar,festade och rökte både det ena och det andra samt jaga brudar på söder. En man av folket. Fine,ger respekt för människor som praktiserar insikt, förändring i verkligheten och vill göra bot och bättring. Tomas Bodström, upp till bevis beträffande oskyldigt dömda ,-mäns och fäders rättssäkerhet. Perfekt tillfälle att utmana Alliansen genom att fullfölja Göran Lambertz ”felaktigt dömda”. Upprätta Resningskommission. Gå i opposition mot Alliansen och som sagt upp till bevis och skrid till handling. Gå från enbart kvinnofrid till alla människors rätt till frid!

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=235&blogg=35314

  Rättssäkerhet:

  ”Få saker torde ligga närmare den svenska folksjälen än den självklara regeln att ingen ska kunna dömas för ett brott till vilket han eller hon är oskyldig. Ingen ska dömas ohörd och ingen ska anses skyldig, innan en rättvis rättegång ägt rum och en korrekt beslutad dom vunnit laga kraft.

  Ingen, absolut ingen ska riskera att dömas för ett brott som denne inte begått och ingen, absolut ingen ska riskera att oskyldig få avtjäna ett fängelsestraff.

  Lika inför lagen och hellre fria än fälla är två viktiga grundfundament på vilket vårt samhälle ska vila tryggt. Ingen ska vara rädd för att bli behandla på ett annorlunda sätt i och av en domstol på grund av sitt kön eller sin religiösa, etniska, politiska eller sexuella tillhörighet.

  Ingen ska någonsin behöva känna skräck inför risken att bli oskyldigt dömd för en handling man inte begått. En person som misstänkts för ett brott ska kunna frihetsberövas; anhållas eller häktas – samtidigt som omständigheterna för och kring brottet utreds, men den som är oskyldig ska aldrig behöva vara rädd för att bli dömd för det han eller hon inte är skyldig till.

  Så här vill vi att det ska vara och så här måste det vara om vi ska kunna leva som trygga och harmoniska medborgare i ett tryggt och harmoniskt samhälle. Men så här är det inte idag.”

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1345&blogg=36629

 146. Man United Says:

  Rigmor Robert uttalade sig i stil med: Kan det vara så att kvinnor är dåliga,har svårigheter på att förstå sig på mäns vilda,mystiska och erotiska sidor?

  http://www.tv4.se/1.1384928

  Kvinnor och män vill ha sex, har sex och är otrogna! Kvinnliga ledare har också sex och går på strippklubb.

  Skadeglädje från bittra feminister….

  http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=darfor_ar_folk_otrogna&videoid=896203

 147. sven Says:

  En orsak till att för kvinnor är partnermarknaden kvinnornas marknad är att det råder överskott på män i Sverige upp till 60 år.
  Det finns över 100 000 fler män än kvinnor i dom yngre och medelålders åldersgrupperna.Det är ett faktum som det aldrig pratas om.

 148. nisse Says:

  Fattar inte att så många svenska tjejer röker, det är så jäkla äckligt. Hur kan man vara så korkad?

 149. Jack Says:

  sven,

  Det ligger mer i det än man ser först. Den som blir raggad på tenderar att hamna i defensiv ställning. En sån liten övervikt kan styra hela systemet.

 150. Jack Says:

  John,

  ”Jag har under mer än 10 år säkert kontaktat långt över 1500 kvinnor”

  Jag fick min profil på dejtinsite besökt efter 9 månader.

  Jag registrerade en kvinnlig profil och fick 500 nya kontakter på ett dygn, trots att jag bara var inloggad en timme.

 151. Jack Says:

  Själv vare sig tog jag kontakt eller svarade på något brev skall sägas

 152. Jack Says:

  i den kvinnliga profilen alltså

 153. Jack Says:

  Den som vill göra beräkningen finner att kvinnor alltså har mer än etthundratusen (100 000) gånger så lätt att få en dejtingkontakt som en man. Naturligtvis spelar det roll för ens liv. Och nog är det väl våra liv som vi ska forma genom att rösta? Dvs genom politik.

 154. sven Says:

  Många av de singelkvinnor som finns har förhållanden med gifta män.Det är nog betydligt sällsyntare att singelmän har förhållande med gifta kvinnor.

 155. sven Says:

  Mannens framgång hos kvinnor är som rulla snöbolleffekt.Framgång hos kvinnor leder till ännu större framgång hos kvinnor.Blotta vetskapen att en man har haft många kvinnor gör mannen attraktiv.Det är en man med framgång och därmed attraktiv resonerar hon.

 156. nisse Says:

  Jack

  Kvinnor kan skriva ”brunett” och det är sexigt

  Dom kan skriva ”blondin” och det är sexigt

  Även så svart hår och rött hår

  Alla kvinnor passar in då

  För att inte tala om hårfärgning också

 157. Henrik Ladström Says:

  PO:

  Jag har verkligen inte utnämnt mig själv till expert på relationer. Tvärtom har jag mycket lite till övers för folk som utnämner sig själva till expert på saker. Vill du veta mer om mig är det bara att googla, det brukar ge en bra bild av folk och ge en känsla för vilka de är.

  Och att jag följer tråden på GenusNytt beror helt enkelt på att jag är intresserad av ämnet, och trots att jag kanske inte alltid håller med kan jag säkert lära mig en del.

 158. John Says:

  Felet om man kan säga så, är att vi män på dejtingsidor kanske många gånger är för aktiva och därför har kvinnorns slagit sig till ro. Hur skulle det vara om alla män kom överrens om att aldrig först kontakta en kvinna på en dejtingsida och spela svårflörtad under flera års tid? Då skulle vi garanterat få se fler aktiva kvinnor och få dem att jobba för sin sak! Visst låter det som en utopi, men tänk vad skönt att nästan inte behöva göra något alls och bara se mailkorgen fyllas med trevliga mail! Men fram till dess säger jag till kvinnor på dejtingsidor: släpp sargen och ge er in i spelet, för då blir det mycket intressantare och givande för alla parter!

 159. PO Says:

  Henrik Ladström säger 08 juni 2011 kl. 13:54 till mig: ”Jag har verkligen inte utnämnt mig själv till expert på relationer. Tvärtom har jag mycket lite till övers för folk som utnämner sig själva till expert på saker.”

  Jag googlade på dig och fann en total brist på beskrivning av vad som gör dig lämplig för att erbjuda de tjänster du utannonserar.

  Har du någon som helst relevant utbildning för den ”relationshjälp” du sysslar med?

 160. JohanG Says:

  Jag, som är medelålders, annonserar just nu på en dejtingsida. Jag får ofta brev från kvinnor i 25-30-årsåldern som bifogar vackra foton.

  Om vi utgår från att några av dem är vad de utger sig för att vara, men bor i ett ska vi säga fattigt land.

  Det finns ju iofs en massa bedrägerier i den här branschen – från båda parter.

  Men om en sådan vacker 25-åring flyttar hem till mig och är mycket tillmötesgående under de två år som behövs för at hon ska få svenskt uppehållstillstånd – för att sedan bara lämna mig…. Har jag gjort något brott då, om jag innerst inne visste att hon så att säga sålde sig? Har jag blviit en sexköpare?

  Och vem vet om jag innerst inne anade det? Jag kanske trodde att hon var ärlig? Kanske kan en ung vacker kvinna faktiskt tycka om mig?

  Kanske skulle den unga kvinnan stanna hos den svenske medelålders mannen om han såg bra ut och hade pengar?

  Men om han såg måttligt bra ut och hade måttligt med pengar, då måste han vara en sexköpare?

 161. nisse Says:

  JohanG

  Populärt i såna fall men omvänt bland kvinnor att skaffa en ung afrikansk man som sexslav tills han får svenskt medborgarskap.

  Man kan också fundera över alla rika män som kvinnor vill gifta sig med…

 162. Helena Says:

  Nisse, som enkel kvinna kan jag ändå se att JohanG försökte undvika den typ av kommentarer du gav..

 163. sven Says:

  Svensk kvinna som gifter sig med en man från västra Asien (Arabien) = politiskt korrekt.
  En svensk man som gifter sig med en kvinna från östra Asien = Politiskt okorrekt.

 164. John Says:

  Det känns som kommentarerna kring artikeln som det gällde, har spårat ur en del! Tänker på att det pratas mycket kring sex och dejting, men då har nog somliga missuppfattat vad det handlar om för internetdejting. Som jag uppfattat det syftar artikeln på ”seriös” dejting i första hand, alltså att söka en person för ett längre, djupare förhållande till skillnad mot ett tillfälligt sexäventyr (även om det kanske finns de som söker det också, men som hamnat i lite fel sammanhang). Hade varit intressant med mer kommentarer från personer som har erfarenhet från just internetdejting. Sen känner jag att det inte ska behöva vara så jättesvårt för en normalt funtad tjej, att höra av sig till en kille som skrivit till henne, och meddela om hon inte är intresserad. Men tyvärr är min erfarenhet att det är mer regel än undantag, att strunta i det. Den värsta avarten av beteende, är dock de tjejer som man mailat fram och tillbaka med flera gånger, och som helt enkelt tvärt slutar höra av sig, utan en begriplig orsak! Detta är riktigt surt att råka ut för (o ja, det har hänt mig många gånger). Har hon inte ”trillat av pinn”, finns det ingen som helst ursäkt för detta!

 165. PO Says:

  Det borde inte vara så svårt för en kvinna att vara aktiv, med tanke på att hon kan vara anonym på dejtingsiten.

 166. Magnus Says:

  John: Jag har också upplevt att tjejerna slutar skriva tvärt till mig. Och det är förbannat sur… och vill man skriva ut vad man VERKLIGEN tycker om den sortens beteende från tjejernas sida, ja då blir man troligen avstängd från dejtingsidan…

 167. Erik Says:

  John:

  ”Som jag uppfattat det syftar artikeln på ”seriös” dejting i första hand”

  Vilket i praktiken är samma sak för tjejer följer ingen seriös/oseriös regel i dejting. De har antingen sex med killen eller inte – allt annat helt oväsentligt. Tjejer blir seriösa först när de ”connectar” med en kille de redan har sex med.

 168. Game Girl Says:

  Här är mitt svar på Henrik Ladströms artikel: http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44693&beid=1743879

  Läs den nu!

 169. barfota Says:

  @Game Girl
  Har läst din blogg och kan bara hålla med. Bra råd!

 170. John Says:

  Erik: Med seriös dejting menar jag att man träffats genom att man varit medlem på t ex Mötesplatsen och Match.com, och inte de uppenbara sexsajter som finns, där just sex är det centrala. Verkar vara många som tror att allt handlar om sex bara för att en tjej och kille är intresserade av varandra och träffas. Känns som många av inläggen här i tråden, är väl pubertala med sitt sexinnehåll!

 171. Helena Says:

  Johan, du har helt rätt.

  Det var förr som sex sågs som något centralt när man möter kvinna.

 172. Ile Says:

  Vilket nonsens! Visst, kvinnor blir kontaktade av män i högre grad än det omvända ja…..men du glömmer att många som hör av sig är psykfall och skumma typer (tro mig jag vet) Kvantitet är inte bättre än kvalitet….

  Sen att alla kvinnor har en drös med karlar efter sig är en ren lögn.

  Det är inte så kul att vara kvinna heller när ni dreglar efter topp-tio kvinnorna och att det alltid är de under 25 som får mest uppmärksamhet på sajterna. Är man typ 35 är man inte intressant….

  Städa undan framför egen dörr innan ni anklagar andra!

 173. PO Says:

  kanske mer äkta kvinnor? Se?

  Hellre dem än de västerländska blodsugarna.

 174. Jonas Says:

  Kan faktiskt intyga att det stämmer. Har en tjejkomps som nät dejtar och hon ser inte speciellt bra ut men hon får flockvis med flörtar och mail…

 175. Jimi Says:

  Det Mars skriver är slående:

  ”Den erbjuder en traditionell spelplan för de uråldriga sexuella spelreglerna, om än i digital variant. Och så efterfrågar de att kvinnor och män skulle bete sig på ett nytt annorlunda sätt?!? Hur då? Varför?”

  Internet är inget mirakel medel, människor styrs av de tankar och värderingar de har och tror på för i denna stund. Bara för att de dejtar på nätet, det gör inte att personen plötsligt tänker och beter sig helt annorlunda.

 176. Isabelle Kindahl Says:

  Jag visste inte att det var möjligt att rymma så mycket skitdravel på en och samma sida…Problemet på nätet är ju att många av de killarna som finns där är JUNK, de som inte är tillräckligt sociala för vanlig kontakt och kommunikation, de som är ute efter sex och har internet som raggningsmetod etc. Inte så kul att vara tjej då och TA KONTAKT MED DE DÄR DREGGEN. Jämställdheten måste väl börja här på den här sidan, det är ju bara en massa killar här som klankar ner på tjejer….jag är tjej, jag tar initiativ, jag är seriös men var är du då seriösa människa på nätet? Kolla på er själva män i st. för att klanka ner på tjejer,,,bara för att ingen vill ha er va!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: