Kvinnliga pedofiler orsakar barn större skada

by

Kvinnor som förgriper sig sexuellt på barn orsakar sina offer större skador än män. Det skriver den norska tidningen Bergens Tidene. De citerar fyra forskare vid den psykologiska fakulteten på Universitetet i Bergen, som har skrivit en artikel om saken i Tidskrift for Norsk Psykologforening.

Kvinnors övergrepp liknar dem som utförs av manliga sexualbrottslingar, skriver Bergens Tidene, men kvinnors övergrepp sker ofta i närmare relationer, och medför därför större skada för barnen.

För offren är det också särskilt stor skam förknippad med övergrepp från just kvinnor, berättar Nystad Haugland, forskare vid Universitetet i Bergen. Hon säger att forskningen till och med visar att övergrepp utförda av kvinnor ibland blir rapporterade som övergrepp utförda av män.

Inge Nordhaug vid ”Regionalt ressurssenter om vold, traumer og sjølvmord i Vest” leder utvecklingen när det gäller forskning om familjevåld, och har våld mot barn som specialitet. ”I forskningen har man ofta sagt att 80 procent av övergreppen kommer från män”, säger han, ”men det finns säkert ett mörkertal här”.

Han säger att det finns flera skäl att tro att andelen kvinnliga förövare är större än 20 procent. Nordhaug säger:

”Det råder ett dubbelt tabu om kvinnor som förövare. Kvinnor är mödrar och ofta en primär person för barn att knyta an till”.

Han säger vidare:

”I medier blir en kvinnlig lärare som blir gravid med en 15-årig pojke beskriven som en ”tragedi”. Men om en manlig lärare hade gjort något motsvarande blir det omtalat som ”groteskt”.

Inge Nordhaug menar att män oftare beskrivs som demoner men att andra känslor och ord används när kvinnor begår övergrepp. ”De blir ‘offer’, medan mannen är ‘förövaren’ – en som är skyldig.

Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör från Norge.

97 svar to “Kvinnliga pedofiler orsakar barn större skada”

 1. barfota Says:

  Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen skriver…

  ”Selv om seksuelle overgrep mot barn begås sjeldnere av kvinner enn av menn, har de ofte mer alvorlige konsekvenser for offeret. De ser likevel ut til å bli underrapportert – og i større grad bagatellisert.”

  Jag tror definitivt inte på att övergrepp mot barn begås mera sällan av kvinnor än av män, snarare tvärtom.
  Kvinnor bakom 95% av sexövergreppen
  Bra att det händer och åtminstone skrivs något om problemet trots allt.

 2. Jack Says:

  På vissa dagis är det regel att kvinnorna ska få vara ensamma med barnen vid blöjbyte…

 3. Jocke S Says:

  Hela den mentala och fysiska kopplingen mellan kvinnor/mödrar och barn. är ett väldigt känsligt ämne. Ja faktiskt tabubelag, antagligen eftersom barnet kommer ur kvinnans kropp.
  Jag fick en gång en provokativ fråga på en annan sida, om jag blev erotiskt upptänd när en kvinna ammade. Och visst kan det vara sensuellt, iaf om man har en relation till de båda.
  Men jag svarade att det är ju faktiskt så, att en del kvinnor får orgasm när de ammar. Då blev jag påhoppad från annat håll…
  Tabu.

 4. NN Says:

  Tyckte det stod nåt i tidningarna om en lärare, elever och ”tragik” för bara några dagar sedan. Inget kön nämndes överhuvudtaget i någon tidning. Det kanske kommer i dagen så småningom.

 5. Hanen Says:

  Man undrar ärligt talat när dagen ska inträffa då kvinnor fullt ut anses ansvariga för sina handlingar precis som vi män.

  Det är väldigt lätt för kvinnor att snyfta sig ur diverse situationer och spela offer när de i själva verket är kallhamrade förbrytare som borde straffas hårt.

  Det är också talande att vi aldrig hör några feminister adressera detta mycket allvarliga problem som orsakar stort lidande för drabbade.

  Men så har feminism inget med jämställdhet att göra heller.

 6. Peter Says:

  Ärligt talat kan jag inte se relevansen i vilket kön som genomför övergreppen. Det är lika motbjudande i båda fallen.

  Däremot är demoniseringen intressant, för vissa (läs; media) verkar ha väldigt svårt att acceptera att kvinnor kan begå våldsbrott. Om man bortser från Arboga-morden så finns ofta en tendens att leta förklaringar till handlandet, vilket sällan sker när förövaren är en man.

  Ett konkret exempel är mord i nära relationer. Jag förnekar inte att män är överrepresenterade i mördarstatistiken, men faktum är att ungefär ett halvdussin män blir mördade av sin kvinnliga partner varje år. Leif GW Persson kommenterade detta i ”Veckans brott” och framhävde att sådana mord ofta leder till spekulationer om övergrepp och liknande, men underströk sedan att motiven i regel inte var annorlunda än när könsförhållandet mellan mördare och offer är det motsatta.

 7. profanum_vulgu Says:

  Peter:
  Fast det är väl relevant om 50% av förövarna tillhör en viss grupp men den gruppen bara utgör nån promille av de fällda?

 8. Man United Says:

  Det handlar om allmänhetens syn på kvinnors och mödrars ofredande,övergrepp och kränkande etc. något som feministerna inte vill erkänna. Därför för de feministerna i Sverige inte en diskussion om jämställdhet. Nu blir det ändring när tabu för demokrati,reell jämställdhet och yttrandefrihet används nödvändiga verktyg.

 9. JD Says:

  @Man United.

  Du har så rätt! Det är absurt att procentuellt jämföra kvinnliga och manliga förövare men tyvärr är det nog nödvändigt att det pratas mer om det i samhället.

  Nyligen var det en kvinna som frikändes för ett övergrepp mot en 7 årig pojke med motiveringen att domstolen inte kunde tänka sig att hon skulle vara attraherad av en liten pojke då det finns äldre killar i hennes ålder.

  Här är ett annat utdrag från artikel på BRA.SE
  http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=757&module_instance=12

  ->
  ”Det finns en rad vittnen som berättar om sina iakttagelser och pojkens historia. Kvinnan förklarar sina tilltag med att hon är en udda personlighet som snabbt går ner på ett barns nivå och blir naiv. Denna förklaring framstår för tingsrätten som ”fullt naturlig” och åtalet ogillas.

  Men jag skulle vilja se det domslut där en 48-årig man som åtalats för övergrepp mot en 12-årig flicka skulle anses som trovärdig och komma undan med förklaringen att han var en udda personlighet som bara sänkte sig till flickans nivå.”

  Det handlar inte om vuxna utan om barnens rätt att bli trodda oavsett könet på förövaren!

 10. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/06/14/kvinnlig-forskare-kvinnliga-pedofiler-orsakar-barn-storre-skada/

 11. barfota Says:

  @JD

  ”Men jag skulle vilja se det domslut där en 48-årig man som åtalats för övergrepp mot en 12-årig flicka skulle anses som trovärdig och komma undan med förklaringen att han var en udda personlighet som bara sänkte sig till flickans nivå”

  Då lär du nog få vänta länge och man skall inte komma undan med den typen av brott heller. Låt oss nu hoppas att ”drevet” på kvinnliga pedofiler tar fart för jag än övertygad om att det finns betydligt fler kvinnliga pedofiler än manliga och som sagt var pojkarna får sällan någon upprättelse heller.

 12. Anna Laestadius Larssons tavla om löneskillnader « Aktivarum Says:

  […] Pär Ströms bok Sex feministiska myter här […]

 13. Ullis Says:

  Undrar just på vad sätt sånna här ENSTAKA vetenskapliga dokumentationer bevisar Pärtriarkatets teser om mansdiskriminering. Har ni alltså inte mera att komma med än enstaka ”bevis”, ja då har ni inget som är värt att lyssna på heller. Punkt!

 14. Marhus Says:

  Vill bara lite snabbt slänga in en lite intressant artikel på SvD, där det verkar som om några av S-kvinnor har tagit till sig lite av det Pär hade uppe för ett tag sedan, angående barnbidraget:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/barnbidraget-bor-delas-lika_6239846.svd

 15. Hjalmar Says:

  Marhus: Ja, äntligen något vettigt ifrån Pekgul & co…
  Barnbidraget ska självfallet delas mellan föräldrarna – de har ju delat försörjningsansvar.

 16. barfota Says:

  @Ullis

  ”Har ni alltså inte mera att komma med än enstaka “bevis”, ja då har ni inget som är värt att lyssna på heller.”

  Det gör du uppenbarligen heller inte så vad är ditt problem. Mitt problem och andra män/pojkar som varit utsatta är sådana som dig, hur får vi rätt på er? Jag tycker det är bra att Pär och GenusNytt ”Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”, tycker du inte det? Nu kan man inte förvänta sig så mycket av feminister med deras svinaktiga, föråldrade unkna manssyn så du får väl fortsätta blunda och hålla för öronen om det nu stör dig så märkbart att även kvinnliga pedofiler skärskådas.

 17. Erik Says:

  Ullis:

  Du förväxlar vetenskap med politik. Hade det varit politik vi pratar om så hade såklart konsensus varit av betydelse. I vetenskap spelar det dock ingen roll hur många man är som säger något. Det är vad man baserar det på som räknas.

  I detta fall har man alltså kunnat konstatera att barn drabbas hårdare när mammor begår övergrepp dels eftersom mammorna är i närmare relationer till barnen och dels pga samhällets representanters ovilja att acceptera sådana övergrepp har begåtts och är övergrepp.

  Det finns även i dagens internet/medie/informationssamhälle numer många exempel på hur de kvinnor som blivit avslöjade som barnutnyttjare har behandlats av omvärlden. Inte minst hur man beskriver dem som tragedier och sorgliga fall medan männen beskrivs som förövare, monster osv…

 18. JD Says:

  @Ullis

  Din ståndpunkt är en smula märklig tycker jag!
  Förnekar du kvinnlig pedofili eller anser du att kvinnlig pedofili är något som ingen ska bry sig i?
  Varför väljer just du att stänga igen öronen då detta ämne kommer på tal?

 19. Åke Says:

  @Erik
  ”I detta fall har man alltså kunnat konstatera att barn drabbas hårdare när mammor begår övergrepp dels eftersom mammorna är i närmare relationer till barnen”

  Men är de det?
  Då kanske det inte är så konstigt att de oftare får vårdnaden i vårdnadstvister?

 20. barfota Says:

  @Åke

  ”Då kanske det inte är så konstigt att de oftare får vårdnaden i vårdnadstvister?”

  De kanske oftare får vårdnaden därför att samhället blundar för kvinnliga pedofiler. Är det din bestämda övertygelse att pedofiler oavsett kön är det bästa för barnen?

 21. John Nilsson Says:

  Det här tycker jag är en bra bok, angående föräldrars och andra vårdnadshavares (mera osynliga) övergrepp på (sina) barn:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1558741313

  En ny och uppdaterad upplaga av ovanstående bok är på gång i november ser det ut som, men den är alltså ännu inte utgiven. På nedanstående länk står det lite om vad denna bok handlar om i alla fall:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0757315879

  Kanske finns det en ledtråd här, till varför många pojkar, som ju traditionellt uppfostrats främst av kvinnor, tydligen växer upp till att bli de män som feministerna inte är nöjda med?

  En annan bok i ämnet ”täta relationer mellan mor och son” är denna:
  http://libris.kb.se/bib/7664467

  …som kan köpas här:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0452274621

  …och ibland här:
  http://www.bokborsen.se/Evelyn+S+Bassoff-bok-till-salu-17218254_1.htm

  Charlotte Edholm skriver om denna bok, i http://www.fsf.nu/engine/data/media/Mamma%20sitter%20p%E5%20hans%20axel.pdf :

  ”Evelyn Bassoff (1995) har försökt vägleda mödrar att hjälpa sina söner att separera sig från modern så att de kan bli män. Hon betonar att det inte är ovanligt att det kan uppstå en alltför symbiotisk relation mellan mor och son. Sonen kan ta på sig för mycket ansvar för moderns välbefinnande och blir då något av en ersättare för fadern. Han blir ”en omvårdande kompanjon och förtrogen”. Han kan också bli vad Bassoff kallar ”moderns lille man”, som får för mycket makt i familjen. Han ser sig som moderns jämbördige partner snarare än som hennes barn, och han tvekar inte heller att köra med henne.”

 22. John Nilsson Says:

  Lite off-topic:
  Angående män som bär kjol eller kilt , så blir det tydligen för mycket för vissa (fast vederbörande hävdar att det var linnet han reagerat på):
  http://etidning.ntm.eu/extra-ostergotland/2011/06/10/#

  I Correns papperstidning fanns det mer om detta (och mera bilder), men en liten notis finns med här på nätet:
  http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5670012

 23. Peter Says:

  @profanum_vulgu

  Det beror på vilken nivå man diskuterar frågan. Förövrigt så tror jag att andra kommentatorer varit inne på samma spår som jag, nämligen att det finns något tabubelagt kring kvinnors brottslighet, särskilt när det kommer till vissa brott.

  Men jag säger inte emot ditt påstående.

 24. John Nilsson Says:

  Denna länk fungerar inte så bra:
  http://etidning.ntm.eu/extra-ostergotland/2011/06/10/#

  Gå in under ”Arkiv” (längst upp till höger) och klicka på länken ”Extra Östergötland E-tidning fredag 10 juni 2011” och gå till sidan 4, så hittar du artikeln.

 25. Jocke S Says:

  Får man komma med en lite ”delikat” historisk info, om Yngsjömordet? Den sista kvinnan som avrättades i Sverige, sedan hon och sonen hade mördat hans maka. Iscensatt av modern, som hade förlett sin son till incest, varför han slapp dödsstraf, men fick fängelse. En ruggig historia..
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Yngsj%C3%B6mordet

 26. JockeH Says:

  ”Undrar just på vad sätt sånna här ENSTAKA vetenskapliga dokumentationer bevisar Pärtriarkatets teser om mansdiskriminering. Har ni alltså inte mera att komma med än enstaka ”bevis”, ja då har ni inget som är värt att lyssna på heller. Punkt!”

  Och du Ullis, kan väl vara snäll och specificera sakfrågan tydligare så att vi inte tror att ett troll är i farten. Luddiga begrepp som pärtriarkatet är något som du själv har hittat på! Och vilka bevis är det som fattas?

 27. Erik Says:

  Åke:

  ”Men är de det? Då kanske det inte är så konstigt att de oftare får vårdnaden i vårdnadstvister?”

  ????!!!!!!!!!

  Skall kvinnor oftare ha vårdnaden över barnen vid vårdnadstvister för att kvinnliga pedofiler har närmare relationer till sina barn än manliga pedofiler? Wow! Finns det överhuvudtaget någonting kvinnor gör annorlunda än sin manliga motsvarighet som inte föranleder en ursäkt att ge dem vårdnaden över barnen vid vårdnadstvist?

  Om missbrukande barns mamma oftare är delaktig i barnets missbruk, är även det också en orsak att hävda barnet i högre grad behöver mamma vid vårdnadstvist?

 28. NN Says:

  off topic: Det blir allt svårare för Medelålders Vita Män att göra sina röster hörda. En alternativ strategi tycks bli allt populärare:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/annu-en-lesbisk-bloggare-var-man

 29. En riktig karl Says:

  Hörrni Erik och Barfota?!?!?! Jag tror Åke menade att när kvinnor rent allmänt har en närmare relation till sina barn än vad män har så är det inte så konstigt om barn skadas mer när pedofilen är en kvinna. Kvinnor tar väl exempelvis ut fler föräldradagar och vab:ar mer när barnen är små? Ingen har påstått att pedofiler som är kvinnor ska få behålla sina barn och jag har svårt att tro att ni på fullaste allvar kan tolka så fel. Får man inte påpeka att kvinnor i dagens samhälle ofta står närmre barnen än män utan att ni tror att man tycker kvinnliga pedofiler ska ha vårdnaden? Snacka om att se det man vill se. Märkligt sätt att argumentera, och varför denna ständiga ilska?

 30. johansblohm Says:

  Det här inlägget känns inte särskilt fruktbart för jämställdhetsarbetet, utan kanske mer som en del i en pajkastning. Kanske bättre att fokusera på hur vi skall komma bort från de traditionella konsroller vi formas in i och istället börja fokusera på hur vi skall kunna börja se alla människor som individer…

 31. Ulf Andersson Says:

  @ johansblohm
  ”Det här inlägget känns inte särskilt fruktbart för jämställdhetsarbetet, utan kanske mer som en del i en pajkastning.”

  Inte särskilt fruktbart……… Nähä………..

  Men feministisk statistik, retorik, skuldbeläggning etc
  tycker du är fruktbar?

  Lika bra du vänjer dig. Det kommer att bli mer sådana här inlägg
  på flera pappa- och mansrättsbloggar, på svenska och på andra språk.

 32. Ulf Andersson Says:

  @ johansblohm

  Off-Topic men värt att spana in:
  http://www.dads-r-us.se/2011/06/14/scum-manifestet-mer-om-mansidioter-och-nyttiga-idioter/

 33. Lövet Says:

  ”Pajkastning” är alltså hur du värderar den här frågan… Vi andra ser allvarligare på sexuella övergrepp på barn. Nu visade johansblohm sitt rätta ansikte… …med horn och allt.

 34. johansblohm Says:

  Jag menar på intet sätt att frågan i sig är oviktig. Dock blir det ju pajkastning när man anklagar varandra för vem som gör mer eller mindre fel. Känns helt irrelevant när det är samhällsstrukturen som är boven i dramat och inte individen eller könet…

 35. Jack Says:

  Johansblohm,

  Inte så mycket pajkastning som smutskastning eller kanske till och med snarare avslöjanden. Avslöjanden om feminister eller kvinnor är en nyckelkomponent i ett jämställdhetsarbete anpassat för den verklighet vi befinner oss i.

 36. Ulf Andersson Says:

  @ johansblohm

  Feminister blir alltid rädda och vill lägga ner en diskussion
  eller förflytta fokus från ämnet för att de känner sig hotade,
  vilket inte minst verkar vara deras reaktion om man får döma
  av framgångarna som Pär ströms bok Sex feministiska myter
  har rönt.

  Det är inte kejsaren som är naken. Det är kejsarinnan!
  Och det är farligt att avslöja, vilket Pär Ström har fått erfara
  av reaktionerna. Om inte feministerna hade känt sig hotade,
  varför ryckte Sveriges mest framstående feminister som
  Veronica Palm och Gudrun Schyman ut till attack?

 37. John Says:

  Hmm. Om vi håller oss till vad rapporten handlar om:

  Den _minoritet_ kvinnor som begår övergrepp orsakar större skada på grund av att kvinnorna sköter barnen och barnen har närmare relation till dem. Ja? Vart vill du komma med det?

  Vidare är det är rätt lustigt hur vissa här inne menar sig sitta på vetenskapliga fakta. Här i kommentarsfältet kommer man, via ett _antagande_ om att det ”säkert finns ett mörkertal”, till slutsatsen att det är 50/50 som begår övergrepp.

  Fram tills att forskningen om 80/20 är motbevisad kanske ni istället borde diskutera varför män oftare begår övergrepp mot barn. Och hur blir det om männen blir hemma 50/50? Då borde man rimligtvis kunna räkna med fler övergrepp? Hur ställer ni er till detta?

  Sedan, många här inne verkar mena att kvinnorna _väljer_ att vara hemma med barnen (och tycker också att det är helt ok att männen struntar i ansvaret), om detta är fallet: kan man använda forskningen ovan till någon slags argument mot feminismen? Feminismen vill ju, bl.a., att män ska sköta hushållet mer och ta mer ansvar för barnen!

  Artikeln och kommentarerna är bra exempel på den ”bevisföring” Ström och alla ”jämställdister” använder sig av. Plocka russinen ur kakan och vrid dem till något som passar agendan.

 38. Olle Says:

  Johansblohm: Det är ALLTID individen som bär ansvaret för de brott h*n begår. Det går inte att skylla från sig på samhällsstruktur eller kön.

  Sen kan jag hålla med om att det känns löjligt med nån slag tävling om vilka sexbrottsoffer det är ‘syndast’ om.

 39. barfota Says:

  @johansblohm säger: 14 juni 2011 kl. 21:57

  ”Jag menar på intet sätt att frågan i sig är oviktig. Dock blir det ju pajkastning när man anklagar varandra för vem som gör mer eller mindre fel. Känns helt irrelevant när det är samhällsstrukturen som är boven i dramat och inte individen eller könet…”

  ”samhällsstrukturen” ofredar inga barn, det är individer som gör det. Anser inte du liksom jag att man bör sätta in lika mycket resurser om inte mer för att avslöja pedofiler oavsett vilket kön pedofilerna eller de drabbade har?

 40. Ulf Andersson Says:

  @ John

  Jag repeterar:
  ”Feminister blir alltid rädda och vill lägga ner en diskussion
  eller förflytta fokus från ämnet för att de känner sig hotade” [..]

  Det handlar inte om procentfördelning av könet på förövaren,
  det handlar om att ta upp ett ämne som feministerna
  väldigt gärna tiger ihjäl.

  Jag repeterar:
  ”Feminister blir alltid rädda och vill lägga ner en diskussion
  eller förflytta fokus från ämnet för att de känner sig hotade” [..]

 41. Batikhäxan Says:

  johansblohm är inne på något. Det är dags ni inser det. För:

  Över hela denna jord – oh yeah oh yeah
  Sker katastrofer, terror, mord – å ack o ve
  Men röstar man på F! har ändå ryggen fri
  För roten till all världens ondska det är inte vi
  Nej, det är könsrollers fel – könsrollers fel
  Könsrollersfel – könsrollers fel
  Ja, Gudrun hon har sagt att det är könsrollers fel
  Fast all ondska i världen bara utförs av en del
  Har Gudrun ändå sagt att det är könsrollers fel

  Kriget i Afghanistan – könsrollers fel
  Diktaturen i Iran – könsrollers fel
  Och jordskalv, översvämningar och allt annat hemskt
  Att vin och sprit och Saab och Volvo inte ens är svenskt
  Ja, det är könsrollers fel – könsrollers fel
  Könsrollers fel – könsrollers fel
  Världen står i brand och det är könsrollers fel
  Jackie Arklöv drog pistol och två polismän sköt ihjäl
  På nåt sätt kan jag känna det var könsrollers fel

  Skilsmässor och alkoholism – könsrollers fel
  Lapplisor och ateism – könsrollers fel
  Att ungar nu för tiden aldrig lär sig veta hut
  Att Schlagerfestivalen numer aldrig vill ta slut
  Ja, det är könsrollers fel – könsrollers fel
  Könsrollers fel – könsrollers fel
  Allt är upp och ner och det är könsrollers fel
  Min uppväxt gjort att jag nog aldrig kan bli psykiskt hel
  Men min familj är enig det är könsrollers fel

  Galen fundamentalism – könsrollers fel
  Varje världshistorisk schism – könsrollers fel
  På religiösa grunder, vi krigar, dödar, slåss
  Men skulden till att det är så, den faller ej på oss
  Nej, det är könsrollers fel – könsrollers fel
  Könsrollers fel – könsrollers fel
  Därom kan vi enas, det är könsrollers fel
  Man tror att det är Satan själv som spelar oss sitt spel
  Men även han går fri för allt är, könsrollers fel

  Ja, det är könsrollers fel – könsrollers fel
  Könsrollers fel – könsrollers fel
  Allting som är fel ja det är könsrollers fel
  Jag har suttit framför datorn så min nacke blivit stel
  I köket har vi vävtapet fast jag vill ha panel
  En gång så åt jag gröt och misstog curry för kanel
  Och det var inget slarv, nej det var könsrollers fel!
  När svininfluensan kom så var det slut på alkogel
  Å våran pizzeria har så tråkigt klientel
  Jag åkte fast på jobbet, stal kontorsmateriel
  På charterresan red jag dromedar fast frugan fick kamel
  Att våran konungs uppgift blott är ceremoniel
  Å att jag inte hittar några flera rim på -el

  Det råder inget tvivel, det är könsrollers fel

  Könsrollers fel
  Könsrollers, könsrollers, könsrollers
  Ja det är könsrollers fel, könsrollers, könsrollers, könsrollers, könsrollers, fel

 42. barfota Says:

  @En riktig karl säger: 14 juni 2011 kl. 21:09

  ”varför denna ständiga ilska?”

  För att feminismen för länge sedan passerat anständigheternas yttersta gräns men så är feminismen också mossig, gammalmodig och omodern med en extremt unken manssyn. Sedan kan man ju vara litet småirriterad om man varit utsatt! Dessutom så tror jag att fler barn drabbas av kvinnliga pedofiler (mammor) än av pappor och att sveket och skadorna är betydligt värre när det är föräldrar som sviker än en vilt främmande person.

 43. Ulf Andersson Says:

  @ Batikhäxan

  Länk till YouTube, tack.
  Vi vill ju ha musik till texten för att kunna svänga
  våra lurviga 😉

 44. johansblohm Says:

  Och konstruktiviteten dog ännu en gång. Martyrskap känns mer intressant..?

 45. JD Says:

  @Johansblom
  Ja det finns en risk att det blir eller i alla kan uppfattas som pajkastning eller att man försöker överträffa varandra i vilket kön som är värst.
  Kanske ett sånt här inlägg ändå rensar luften efter allt skriveri om Män?
  Är det bra för utsatta barn att tabut släpper om kvinnliga förövare. Ja förmodligen och det är ju det som är viktogast trots att feminismen.
  Det kan vara förståerligt att vissa kan uppfatta inlägget som slagträ i en könskamp då det egentligen bara handlar om att ämnet är nytt och därför provocerande.
  Invandringsfrågor har haft samma effekt och tabustämpel. Viktiga frågor för mig trots att jag är anti-SD

 46. Oli Says:

  @NN: Påminner om kvinnliga författare för 150 år sedan som var tvungna att skriva under manlig pseudonym för att bli tagna på allvar.

 47. Oli Says:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/injicerade-droger-i-bekant

  Ska man klassa det här som ”Kvinnor kan!” eller ”Kvinnors våld mot Kvinnor” ?

 48. John Nilsson Says:

  Min namne, John säger 14 juni 2011 kl. 22:44:

  ”Vidare är det är rätt lustigt hur vissa här inne menar sig sitta på vetenskapliga fakta. Här i kommentarsfältet kommer man, via ett _antagande_ om att det ”säkert finns ett mörkertal”, till slutsatsen att det är 50/50 som begår övergrepp.

  Fram tills att forskningen om 80/20 är motbevisad kanske ni istället borde diskutera varför män oftare begår övergrepp mot barn. Och hur blir det om männen blir hemma 50/50? Då borde man rimligtvis kunna räkna med fler övergrepp? Hur ställer ni er till detta?”

  Ja, ”mörkertalet är stort” brukar det heta, men hur vet någon egentligen vad som döljer sig i mörkret? Är inte definitionen på ett ”mörkertal”, att det är okänt och kan vara både stort och litet?

  Eva Lundgren lär ju på sin tid ha hävdat att hundratals barn offrats i satanistiska riter, vilket väl senare ansetts vara en rätt grundlös utsaga:
  http://www.expressen.se/1.211894

  Men ”kvinnor kan”, de med, precis som korruption blir vanligare bland kvinnor, när de får tillgång till flera maktpositioner:
  http://www.expressen.se/nyheter/avslojar/1.2360369/polisen-van-med-kvinna-som-anmalde-assange

  …liksom otrohet:
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/05/23/maktiga-kvinnor-lika-grisiga-som-maktiga-man/

  Till slut,
  några siffror som inte stämmer med 80/20-fördelningen (från samma författare jag länkat till ovan, Kenneth M, Adams):
  https://www.sexualhealth-addiction.com/services/common-problems/21-victims-of-childhood-sexual-abuse

 49. JD Says:

  Vi kan väl uppfatta det sim att kvinnor inte är ett dugg bättre än män i många fall.
  Kvinnor har varit bättre på att anpassa sig sociala normer om hur kvinnor ska bete sig. Nu när sociala normer byts ut till arbete, ekonomisk status och karriär så visar det sig allt mer att kvinnor inte är de änglar som de tidigare fått ge sken av.
  En bild som många kvinnor har utnyttja helt samvetslöst under flera år och som feminismen har utnyttjat som ett exestensberättigande.

 50. JD Says:

  Är det tom så att feminismen förringar kvinnliga förövare därför att dom ser ett sådant erkännande som ett hot mot feminismen?

 51. Ulf Andersson Says:

  @ JD
  ”Är det tom så att feminismen förringar kvinnliga förövare därför att dom ser ett sådant erkännande som ett hot mot feminismen?”

  Helt rätt.

 52. JD Says:

  @John
  ”Och hur blir det om männen blir hemma 50/50? Då borde man rimligtvis kunna räkna med fler övergrepp? Hur ställer ni er till detta?”

  Kvinnor väljer oftare att vara hemma med barnen. Män tar inte ut lika stor ledighet.
  Med ditt resonemang är det lätt att tro att du menar att kvinnor har onda avsikter med att vara hemma hos sina barn och att män inte alls har dessa avsikter eftersom dom hellre jobbar.
  Dör har du nog 100% fel. Ingen blir pedofi av tt ta ut föräldraledighet!

 53. Torstensson Says:

  När man läser detta forum så ser man ju ofta att det kommer in någon lönnfet glåmig bilbiotekareie-feminist och smädar killar som är emot statsfeminsim och radikalfeminism såsom fula, får inte ligga etc.

  Sen när har Fi haft en enda vacker kvinna i sina led?

  Feminist blir man för att man

  1) inte fick killar på högstadiet

  eller 2) för att man fått lära sig det är nara så rätt att vara feminist av en lärare som inte fick killar när hon gick högstadiet.

  Hatet oc bitterheten kommer någonstans ifrån och feminism är sprunget ur oturslottning i DNA-lotteriet.

  Säg en vacker feminist i Sverige?

 54. Erik Says:

  En riktig karl:

  ”Hörrni Erik och Barfota?!?!?! Jag tror Åke menade att när kvinnor rent allmänt har en närmare relation till sina barn än vad män har så är det inte så konstigt om barn skadas mer när pedofilen är en kvinna.”

  Har du lyckats inbilla dig jag inte förstod det? Starkt jobbat PG. Men nu råkar det vara så att förutsättningen för att kvinnor kunde göra dessa saker var kärnfamiljen, Efter separationen ifråga – that shit simply dont apply – och inte sällan så kommer heterosexuella kvinnor efter separation att dra in en ny man i barnens liv medan pappa ofta kommer att träffa en ny kvinna.

  Kort sagt, familjerätterna delar ut vårdnad på basis av förutsättningar som inte längre gäller. Vilket alla över en femårings intellekt skulle fatta om de inte var hjärntvättade av kulturmarxistisk propagadna där man skall utgå från att folk lever ensamma (dvs lever åt staten, inte åt familjen). Och den idiotin försöker du försvara?

  ”Kvinnor tar väl exempelvis ut fler föräldradagar och vab:ar mer när barnen är små?”

  Det stämmer. I fullt samförstånd och med stöd av pappa. Detta kan de göra utan att barnen får fattig eländig uppväxt FÖR ATT pappan ser till de kan göra det (Zlatan kan göra mål för att laget hjälper honom) MEN om det blir en separation kommer inte kvinnan att kunna fortsätta ha en sådan relation till barnen så hur hon gjort tidigare kan inte användas som argument för vad som kommer att hända BARNEN i framtiden.

  ”Ingen har påstått att pedofiler som är kvinnor ska få behålla sina barn och jag har svårt att tro att ni på fullaste allvar kan tolka så fel.”

  Det var MITT inlägg som kommenterades och det var jag som påpekade att kvinnliga pedofiler var värre för barn än manliga pedofiler pga att de förövarna har närmare relation till barnen.
  Att sedan vissa personer gör detta till ytterligare ett ställe att sprida sin ”jag tror mamma är bäst på barnpassning trots att ensamma mammors barn oftare råkar ut för all skit i världen”-propaganda är en annan femma.

  ”Får man inte påpeka att kvinnor i dagens samhälle ofta står närmre barnen än män utan att ni tror att man tycker kvinnliga pedofiler ska ha vårdnaden?”

  Det är helt oviktigt om kvinnor i dagens samhälle står närmre barnen än pappan eftersom det BARA är när kvinnan är i relation med pappan som denna närhet är till den minsta hjälp för barnens framtid. När kvinnor separerar och är ensamma blir ”närheten” för barnens del i statistiken ökad risk för depression, droger, kriminalitet, självmord etc…

  Som statistiken visar hos den svarta minoriteten i USA är det särskilt sönerna som får betala för att de blir boende med ensamma mammor.

 55. Erik Says:

  Torstensson:

  Du har bara delvis rätt. Vad du säger stämmer mycket bra på statsfeminismen och dess menageri av äldre, fulare sociologiprofeter. Det finns dock en hel del snygga tjejer bland mediefeministerna. Natalia Kazmierska erbjöds göra utvik i en grabbtidning en gång – vilket inte gör hennes feministiska teori om internet (se Aktivarum) mindre idiotisk.

 56. barfota Says:

  @JD

  ”Är det tom så att feminismen förringar kvinnliga förövare därför att dom ser ett sådant erkännande som ett hot mot feminismen?”

  Säkerligen, hur skall de annars kunna fortsätta mala på med sin unkna manssyn. De ju gammalmodiga och mossiga dessutom och har inte riktigt hängt med i utvecklingen och lyckats förstå vad verklig jämlikhet är.

 57. JD Says:

  OT – En myt att kvinnor är underrepresenterade inom styrelser!

  Är det fler som har sett att Feministiska Folksam har gett sig på Nyamko Sabuni i frågan om styrelseuppdrag för kvinnor.
  (Suboni har det jobbigt med både feminister och Rasister sedan hon tillträdde! Trots att hon arbetar hårt för jämstäldhet på olika sätt.)
  http://media.folksam.se/2010/07/23/folksams-jamstalldhetsindex-2010-fortsatt-manlig-dominans-i-borsbolagens-toppskikt/

  Folksam skriver på sin sida att 400 000 av 1 4000 000 kvinnor är anställda inom börskoncernerna. Detta motsvara ca 28%
  Med utgångspunkt av hur många kvinnor som arbetar där så är det inte helt ologiskt att andelen kvinnor inom styrelseuppdrag också bör liggga lite drygt 20%.
  Detta under förutsättning att kvinnorna har hunnit få samma erfarenhet som de män som väljs in i styrelserna.

  Med andra ord så är det helt rätt att börsbolagens styrelser inte har fler kvinnor än idag inom sina styrelser och en 50/50 fördelning som Folksam och andra feminister kräver är helt orealistiskt och oförtjänt!

  Länk till folksam -> http://media.folksam.se/2010/07/23/folksams-jamstalldhetsindex-2010-fortsatt-manlig-dominans-i-borsbolagens-toppskikt/

  Att kvinnor är underrepresenterade inom börsbolagens styrelser är alltså en ännu en feministisk MYT!!!!

  En annan intressant iakttagelse av TV4 inslaget ovan är att kvinnor som gått kursen för styrelseuppdrag har klagat på att dom inte alls har fått något styrelseuppdrag efter kursen!
  Man klagar alltså på att genvägen med en några veckors kurs inte har gett dem samma ingång i styrlser som flera års erfarenhet har gett andra en styrelseplats! Visst är det nästan komiskt?

 58. JD Says:

  Ett annat intressant perspektiv då det gäller kvinnors representation inom börsbolagens styrelser är att den procentuella andelen kvinnor nästan exakt motsvarar den procentuella andel av kvinnor som är aktieägare inom dessa bolag. Ca 20%.
  Ännu ett bevis för att kvinnors representation inom börsbolagens styrelser är helt i linje med vad den bör vara.

 59. barfota Says:

  @JD

  ”En annan intressant iakttagelse av TV4 inslaget ovan är att kvinnor som gått kursen för styrelseuppdrag har klagat på att dom inte alls har fått något styrelseuppdrag efter kursen!
  Man klagar alltså på att genvägen med en några veckors kurs inte har gett dem samma ingång i styrlser som flera års erfarenhet har gett andra en styrelseplats! Visst är det nästan komiskt?”

  Jag såg inslaget och reagerade precis som du, feministerna begriper helt enkelt inte att det är skrattretande komiskt.
  Folksam (Folkskam) borde döpas om till kvinnosam.

 60. JD Says:

  1:a länken blev fel:.
  Skall vara : http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/ekonomi?title=sabunis_satsning_doms_ut_som_fiasko&videoid=1686009

 61. JD Says:

  @barfota

  Ja, varför ens kalla sig för försäkringsbolag?

 62. Jonna Says:

  Vad driver dig Pär, helt ärligt, vilka drivkrafter har du bakom din blogg här?

 63. barfota Says:

  @Jonna
  Jag vet att jag inte skall svara för Pär men framgår det inte med all önskvärd tydlighet på bloggens startsida? Vad är det du inte förstår med
  ”Belyser den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”

  Dessutom så skriver Pär…

  ”Jämställdhet är viktigt. Jämställdhet betyder samma rättigheter och skyldigheter för könen. Ifall män och kvinnor väljer lite olika på vissa områden innebär det inte en brist på jämställdhet, än mindre diskriminering, eftersom individens val måste respekteras. Feminism är antijämställdhet, eftersom begreppet är kvinnocentrerat och praktiskt taget all feminism i praktiken utgör en fackförening för kvinnor. ”

  Helt ärligt, vilka drivkrafter ligger bakom din fråga och vad är det som du inte förstår?

 64. Jonna Says:

  Är du blåst i skallen eller vad är det frågan om. Jag frågade inte vad bloggen handlar om, jag frågade vad som driver Pär? Är det ett patologiskt hat mot kvinnors lika möjligheter eller vad är det frågan om.

 65. Jack Says:

  JD,

  ”Detta motsvara ca 28%
  Med utgångspunkt av hur många kvinnor som arbetar där så är det inte helt ologiskt att andelen kvinnor inom styrelseuppdrag också bör liggga lite drygt 20%.”

  Mycket intressant information. Låter högt med 20% kvinnor i styrelsen dock jämfört med vad som vore lika möjligheter. Kvinnor gör generellt andra prioriteringar än män, skulle det inte stämma bland kvinnor som jobbar i börskoncerner? Det låter som att om det är 28% som jobbar där och 20% som sitter i styrelsen så har iaf en del kvinnor fått räkmacka och män diskriminerats för att styra utfallen av kön i styrelser.

  Som bakgrund, utöver att kvinnor går till ickeproduktiva alternativ men sedan får räkmacka för att rätta till fördelningar, så är det intressant att när det tävlas i språkliga förmåga, fler kvinnor än män tävlar och kvinnor i snitt är bättre än män på detta, så ser man ändå att bland de allra bästa är ca 95% män.

  Tar man de allra bästa till styrelser bör ju 28% reduceras till ca 2% kvinnor om rättvisa och rimliga principer råder. Dock kan ju nepotism, mansdiskriminering och dylikt göra att kvinnor ändå ges platser utöver de 2% som vore baserade på prestation.

 66. barfota Says:

  @Jonna
  Verklig jämställdhet mellan könen, samma rättigheter, skyldigheter och spelregler. NÖT !

 67. JD Says:

  @Jonna

  Din fråga var alltså inte så ärlig som du gav sken av. Den var alltså bara retorisk så att du kunde få utlopp för din aggression oavsett vilket svar du hade fått?

  Move on please!

 68. Hamstrn Says:

  Att kritisera feminism är inte att kritisera kvinnor.

  Att påtala att kvinnliga pedofiler får straffrabatt är inte att inneha ett patologiskt hat mot kvinnors lika möjligheter.

 69. Lövet Says:

  @Jonna: Vi kan konstatera flera saker:

  1) Din ”fråga” antyder att du har svårt att förstå sånt som för andra är uppenbart: T ex att kollektiv skuldbeläggning, systematiskt förtigande av fakta, systematiserat förakt av män – både vuxna och pojkar mm, mm, kan utgöra drivkraft för en blogg som denna.

  2) Du anser att föreliggande topic, dvs kvinnors övergrepp på barn, inte bör beröras alls – eftersom du undrar vad Pär vill med det.

  …det första hade jag nog väntat sig av vilken genomsnittsfeminist som helst, men det senare – denna totala okänslighet inför de barn som drabbas av dysfunktionella kvinnor – den kräver nåt alldeles speciellt i form av empatistörning…
  …Jonna lider tydligen av en sådan!

  …liksom johansblohm, som vi tidigarer kunde konstatera.

 70. JD Says:

  @Lövet
  Jag är inget fan av johansblohm då hans stil är lite för obstinat och raljerande men jag tycker ändå att han har förklarat på ett hyfsat bra sätt att han menar att det här inlägget kan ses som ett skuldbeläggande av kvinnor och inte som ett bra sätt att ta itu med problemet.
  Jag delar inte hans uppfattning här men jag respekterar den.
  Jag försvarar honom i det här fallet för att det känns rätt.

 71. Jack Says:

  Jag skrev:

  ”Det låter som att om det är 28% som jobbar där och 20% som sitter i styrelsen så har iaf en del kvinnor fått räkmacka och män diskriminerats för att styra utfallen av kön i styrelser.”

  För den som tycker det låter konstigt, fråga dig själv, eller nån annan, om du tror att börskoncerners styrelser i Sverige i någon grad och i några fall, efter 40 års feminism, väljs med en ‘medvetenhet om kön’ i betydelsen att iaf en del vill se fler kvinnor baserat på kön och att såväl urvalet av kandidater som röster förskjuts mot kvinnor baserat på att de är kvinnor och inte baserat på prestationer.

  Naturligtvis finns det iaf en del som tänker att de’vill se en kvinna i styrelsen’.

  Mao är det nära på bevisat att förhållandet 28% till 20% är indikerande av mansdiskriminering. Faktorn 0,7 mellan 28 och 20 är för hög.

  Inom alfapettävlingar när lika spelregler gäller och heller ingen nepotism, diskriminering eller fördelar mot sexuella tjänster erhålles reduceras en majoritet (mer än 50%) av kvinnliga tävlande till att bara vara 5% i toppen. Här är faktorn mellan andel ingående kvinnor och andel kvinnor på topp mindre än 0,1. Det ger oss en riktlinje för vad för faktorer vi bör förvänta vid rättvist spel.

  I verkligheten når kvinnor alltså högre andelar på toppen än 10% av den startande andelen genom sådant som nepotism, socialt spel, mansdiskriminering och sexuella tjänster.

 72. JD Says:

  Kom just på något om hur jag ser på feminismen. Kanske det är lika för många andra också!

  – Jag har förut haft uppfattningen att det ska gå att bygga broar mellan Män och Feminister.
  Men nu när jag har insett att dem endast vill rita bron själva samt att jag ska stå för hela byggkostnaden och inte får använda den utan deras tillstånd så avstår jag hellre!

 73. Olle Says:

  Jonna – Jag kan inte svara för Pär, men själv drivs jag av patologiskt hat mot både osakligheter i samhällsdebatten och kollektivistiskt tänkande. Eftersom feminismen står för dessa olater blir den ofta måltavla för mina attacker.

 74. Olle Says:

  Angående styrelser – Ledamöterna till dessa rekryteras sällan inifrån företagen. Snarare blir det väl olika ägargrupper som vill ha sin egen representant. I börsbolagen finns många kollektiva ägare, bland annat pensionsfonder och liknande. En del av dessa väljer att vara passiva i bolagets förvaltning medan andra jobbar aktivt och kräver styrelseposter.

 75. Jack Says:

  Olle,
  ”Ledamöterna till dessa rekryteras sällan inifrån företagen.”
  Bra poäng. Dock kan det vara värt att även kunna möta fördelnings-retorik med andra fördelningars rimlighet.

 76. Moog Says:

  @ Ni som hänger här

  Om kvinnor överlag står närmre barn än män (det är ju så vi valt att ha det och det är det systemet ni slåss för att upprätthålla, trott eller ej, med era biologistiska argument) – är det då så underligt att barn således mår sämre i de fallen kvinnor begår övergrepp?

  Sen finns det andra intressanta aspekter kring problematiken. Man kan fråga sig varför män som är pedofiler oftare dras till barn utanför familjen. Kvinnliga pedofiler är ofta drogmissbrukande mammor som skrider över gränser i hemmet. En puss blir en kyss, och så vidare. De är fortfarande pedofiler i den bemärkelsen, men det kan vara viktigt att ha i åtanke hur övergreppen går till, var de äger rum etc.

  För övrigt intresserar det mig hur personer som ”Torstensson” hittar hit. Inläggen tenderar likna ett barns – och hur hittar ett barn hit? Inlägget om avsaknaden av snygga feminister är det roligaste jag läst här i kommentarsfältet – den rymmer så många aspekter av idioti.

 77. barfota Says:

  @Moog

  ”Om kvinnor överlag står närmre barn än män (det är ju så vi valt att ha det och det är det systemet ni slåss för att upprätthålla, trott eller ej, med era biologistiska argument) – är det då så underligt att barn således mår sämre i de fallen kvinnor begår övergrepp?”

  Nej det är inte underligt att barn ”mår sämre i de fallen kvinnor begår övergrepp”
  Nej vi slåss inte för att bibehålla ett vansinnigt mossigt och rasistiskt feministsamhälle, vi slåss för ett bättre samhälle med samma spelregler för båda könen!

  ”Man kan fråga sig varför män som är pedofiler oftare dras till barn utanför familjen.”

  Förmodligen därför att man ”glömmer” titta på kvinnornas övergrepp utanför familjen.

  ”Kvinnliga pedofiler är ofta drogmissbrukande mammor som skrider över gränser i hemmet.”

  Så då är det OK att vara pedofil menar du? Det är kriminellt oavsett vilket.

  ”En puss blir en kyss, och så vidare. De är fortfarande pedofiler i den bemärkelsen, men det kan vara viktigt att ha i åtanke hur övergreppen går till, var de äger rum etc.”

  För mig och andra som varit utsatta så är det HELT OVIDKOMMANDE, vad vill du jag skall ha i åtanke? Skall kvinnor med korta kjolar också ha det i åtanke när de blir utsatta?

 78. Lövet Says:

  @JD:

  ”@Lövet
  Jag är inget fan av johansblohm då hans stil är lite för obstinat och raljerande men jag tycker ändå att han har förklarat på ett hyfsat bra sätt att han menar att det här inlägget kan ses som ett skuldbeläggande av kvinnor och inte som ett bra sätt att ta itu med problemet.”

  Jag håller som du förstår inte med, av flera skäl:

  1) Detta handlar inte om vem som är värst – män eller kvinnor. Det handlar om att bland hela den människliga populationen så finns det en l i t e n grupp individer som begår övergrepp på andra. Mediabilden är förvisso att dessa ondskefulla individer alla är män, men de facto så finns det också onda kvinnor. Dessa onda män o c h kvinnor lämnar offer efter sig, och eftersom de onda kvinnorna, enligt den mediapolitiska normen ”inte finns” så kan just de förgripa sig på sina offer i fred.

  2) När det nu är så att en l i t e n grupp dysfunktionella kvinnor faktiskt begår sådana här övergrepp så måste det få diskuteras – annars lämnar man deras offer åt sitt öde.

  3) Att ignorera dessa f å kvinnors övergrepp är kanske medialt och politiskt korrekt, men det får avskyvärda konsekvenser för offren – inte minst för de som ännu inte blivit offer men som k o m m e r att bli det i framtiden för att man blundar för problemet.

  4) Det är inkonsekvent att anse att man inte får diskutera dessa f å kvinnors övergrep ”av risken för att skuldbelägga kvinnor” samtidigt som man beskyller ”män” – i allmänhet – för att begå 99% av alla våldtäkter och starta 99% av alla krig, vilket johansblohm gjorde häromsistens. För övrigt finns ju inga hämningar i media när det gäller att framhålla ”mannen som förövare”, så varför skall man inte nämna att det även finns en l i t e n kvinnor som begår övergrepp?
  Om man som johansblohm hävdar att man skall sluta prata om detta för att kvinnor blir skuldbelagda då bör han fundera på sin människosyn i allmänhet (vilket jag f.ö. rent allmänt anser att han b ö r göra).

  5) Jag anser faktiskt att johansblohm och Jonnas inlägg speglar en medveten eller omedveten bagatellisering av frågan. Om man skall utgå från ordvalet (feminister brukar ju gilla att leta ”strukturer” i språket) så är johansblohms val av ”pajkastning” bestickande, liksom Jonnas ifrågasättande om detta var en fråga att driva.

  Nej, jag är inte beredd att ge johansblohm en andra chans i det här fallet, han har fått oräkneliga förrut och aldrig visat sig kunna se saker och ting från olika håll.

 79. JD Says:

  @Moog

  ”Kvinnliga pedofiler är ofta drogmissbrukande mammor som skrider över gränser i hemmet. En puss blir en kyss, och så vidare. ”

  Ja det är jävligt synd om de kvinnliga pedofilerna!
  Hur kan pussar missuppfattas så fatalt!

  Idiot!

 80. Hjalmar Says:

  Batikhäxan: Tack för att du sjunger ut!

 81. Moog Says:

  @ JD

  Det är lika fruktansvärt att det finns pedofiler, oavsett kön. Jag vill bara upplysa dig om hur övergreppen i stort skiljer sig könen emellan. Det är just för sådana som dig som detta kan vara intressant att fundera över.

 82. barfota Says:

  @Moog

  ”Det är lika fruktansvärt att det finns pedofiler, oavsett kön. Jag vill bara upplysa dig om hur övergreppen i stort skiljer sig könen emellan. Det är just för sådana som dig som detta kan vara intressant att fundera över.”

  På vilket sätt skulle jag och andra utsatta må bättre av att fundera kring detta?
  Är du verkligen så dum att du inte tror att de barn som utsatts inte ägnat större delen av sitt liv kring dessa funderingar? Du kan fundera bäst fan du, det finns ingen ursäkt för att inte belysa ”den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”. Nåt du inte förstår?

 83. JD Says:

  @Moog

  Nej! Jag förstår inte vad du menar!
  För den som drabbas av övergreppet är det ett helvete oavsett kön på förövaren.
  Såna som jag tycker det är mer intressant att barnen inte far illa än att kvinnor ska urskuldas för att dom råkar ge lite för många kvinnliga fyllepussar som du verka vilja likna det vid!
  Om det nu skiljer sig i stort så som du påstår. Vad i all världen har det med saken att göra?
  Vad vill du säga egentligen?

 84. Ulf Andersson Says:

  @ johansblohm
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/06/14/kvinnliga-pedofiler-orsakar-barn-storre-skada/#comment-61485

  Du kunde inte låta bli att provocera, va?

  Vanligtvis brukar JAG bestämma vad JAG vill skicka utomlands.
  Utan dina provokationer hade inlägget/nyheten stannat i Norge och Sverige.

  Nu såg jag till att den hamnade på engelskspråkiga bloggar,
  tack vare dina provokationer.

  Men´s Activism
  Norway: Female Pedophiles Cause Children More Harm
  http://news.mensactivism.org/node/16765

  Misandry Review
  http://www.misandryreview.com/mens-activism-news/2011/06/14/norway-female-pedophiles-cause-children-more-harm/

  California Men´s Centers
  http://www.californiamenscenters.org/wordpress/?p=14800

 85. Jack Says:

  Om man skulle jämföra kvinnolögnare om vem som är pappa, som är falskeligen förleder livsutvecklingen för pappan, den betalskyldiggjorde mannen och barnet, och jämföra dessa kvinnor med pedofiler. Vilka ställer då till mest skada?

 86. Jack Says:

  Flera borde motionera till riskdagen om att införa lag mot Kvinnolögn

 87. 50/50 Says:

  @Jack

  Jag tror att en pedofil ställer till med mer skada än en lögnare.

 88. Jack Says:

  50/50
  Kanske det. Samtidigt är det ju inte bara en lögn utan effekterna som avgör. En lögn kan leda till att någon dör osv. Vad är effekterna av kvinnolögn? Vi vet att det är fel, men varför egentligen?

 89. Jonas P Says:

  @Moog

  ”Om kvinnor överlag står närmre barn än män (det är ju så vi valt att ha det och det är det systemet ni slåss för att upprätthålla, trott eller ej, med era biologistiska argument) – är det då så underligt att barn således mår sämre i de fallen kvinnor begår övergrepp?”

  Jag skippar det faktum att du tillskriver alla som sitter här en massa felaktigt trams. Till sakfrågan: barnen som blivit utsatta för övergrepp mår inte dåligt för barn i allmänhet har en närmare relation till sina mammor än sina pappor. De mår dåligt därför att de blir utsatta av en de står i nära relation med. Det är två olika saker och har inte med varandra att göra.

  Enda syftet jag kan se att ditt inlägg tjänar är att förmildra det kvinnliga pedofiler gör. Detta gör du här genom att meningslöst ifrågasätta (svaret på din fråga finns redan i ursprungsinlägget och artikeln i sig: nej, det är inte underligt) påståendet att barn mår sämre av kvinnliga pedofiler och att samtidigt insinuera att det är ”vi” som skapar systemet som orsakar övergreppen.

  Hade detta varit en verbal politisk debatt hade du kanske kommit undan med tramset men eftersom den skrivna texten ligger kvar och således kan analyseras behöver man som debattör tänka efter lite mer.

  ”Sen finns det andra intressanta aspekter kring problematiken. Man kan fråga sig varför män som är pedofiler oftare dras till barn utanför familjen. Kvinnliga pedofiler är ofta drogmissbrukande mammor som skrider över gränser i hemmet. En puss blir en kyss, och så vidare. De är fortfarande pedofiler i den bemärkelsen, men det kan vara viktigt att ha i åtanke hur övergreppen går till, var de äger rum etc.”

  Här har vi fler förmildrande omständigheter för kvinnor och eventuellt det omvända för män. Varför ska man fråga sig varför män oftare dras till barn utanför familjen? Vad skulle det generera?

  Vad betyder ”skrider över gränser”, vilket drogmissbrukande mammor ibland tydligen gör? ”En puss blir en kyss, och så vidare.” Det ena ledde till det andra, som man säger. Vad är din poäng, att det är sånt som händer, eller vad? ”De är fortfarande pedofiler i den bemärkelsen…”, men egentligen skulle du vilja kalla dem missförstådda och välmenande, eller hur ska jag förstå dig?

  Du får också gärna utveckla vad kunskapen om ”hur övergreppen går till, var de äger rum etc” skulle innebära för sakfrågan. Är det mer förmildrande omständigheter, eller vad?

 90. Moog Says:

  @ Jonas P

  ”De mår dåligt därför att de blir utsatta av en de står i nära relation med.”

  Precis så jag menar.

  För övrigt söker jag inte på något sätt ”försvara” en kvinnlig pedofils beteenden, det skulle vara helt absurt och det är förmodligen någonting ni läser in själva i vad jag skriver (vilket ju är intressant det också). Att undersöka hur människor beter sig olika beroende på grupp/klass/samhälle/kön är ytterst relevanta frågor för forskare, beteendevetare och gemene man vars intresse spänner över dessa områden. Här ville jag alltså bara upplysa om hur könen ofta tenderar bete sig olika, så även på detta område.

 91. FemaleMolesters Says:

  Woman who ‘raped and threw boyfriend’s 17-month-old daughter against blunt object’ charged with first degree murder

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2003983/Woman-raped-threw-boyfriends-17-month-old-daughter-blunt-object-killing-charged-degree-murder.html

  Tennessee Woman Charged With Rape And Murder Of Toddler

  http://www.huffingtonpost.com/2011/06/16/tennessee-woman-rape-murder-toddler_n_877698.html

 92. Ulf Andersson Says:

  @ FemaleMolesters

  Tack för tipset!
  http://www.dads-r-us.se/2011/06/16/woman-raped-and-murdered-toddler/

 93. 17 månaders baby våldtagen och mördad « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] FemaleMolesters säger:   (GenusNytt) […]

 94. Gonzo Says:

  Visserligen en gammal nyhet men ändå.

  Hade samlag med 12-åring
  http://www.expressen.se/nyheter/1.705043

  ”Kvinnan har under flera års tid haft ett förhållande med en minderårig pojke.
  Hon har också fött hans barn”

  ”Kvinnan har vidgått de faktiska omständigheterna, men hävdar att hon trodde att pojken inte var minderårig.”

  Nä det är ju svårt att se skillnad på en 12åring och en 18åring

 95. Gonzo Says:

  Här blev det hårdare straff, men varför???

  12-åring våldtogs på Coops toalett
  http://www.metro.se/metrojobb/12-aring-valdtogs-pa-coops-toalett/Objilg!77776/

  ”Det visade sig då att flickan och mannen fattat tycke för varandra redan när hon var tio år gammal. Båda uppger i förhör att de två har haft en kärleksrelation.

  Mannen erkänner att de haft sex, men hävdar att han inte visste om hennes ålder.”

 96. FemaleMolesters Says:

  Grandmother sentenced in baby’s death

  A 60-year-old Lawrence County woman was ordered to spend the next decade in prison Friday after pleading guilty to sexual battery in what was originally a capital murder case.

  Mary Grandberry, of Silver Creek, was sentenced to 20 years in prison, with 10 years suspended, by Circuit Court Judge Prentiss Harrell. The other 10 years of her sentence will be spent in the custody of the Mississippi Department of Corrections.

  Grandberry was also ordered to pay the cost of court, a $1,500 fine and $1,500 to the public defender’s fund.

  Grandberry pleaded guilty last month to sexual battery in the case of her infant granddaughter, Daria K’Mya Grandberry. The 4-month-old died of internal hemorrhaging at Marion General Hospital in Columbia on July 21, 2004, due to ”complications resulting from molestation,” according to the coroner’s report.

  http://www.dailyleader.com/news/article_3cb6d5a0-a50f-11e0-80c8-001cc4c002e0.html

 97. Feminister förringar kvinnliga brott « Yasers hörna Says:

  […] GenusNytt skriver i en artikel med namn “[Kvinnliga pedofiler orsakar barn större skada]“, följande, förutom det som titeln beskriver: “I medier blir en kvinnlig lärare som blir […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: