Kvinnor som ALDRIG mer vill jobba

by

Feminister säger ofta att kvinnor ”tvingas stanna hemma och ta hand om barnen”. Det är patriarkatet som står för tvånget. Ett annat sätt på vilket det uttrycks är att ”kvinnor drar det kortaste strået” när det gäller föräldraledighet och barnavård. Det sitter där med Svarte Petter när spelet är slut. Straffet att vara hemma.

Det finns nog personer av båda kön som inte trivs med föräldraledighet. Men hur ser den huvudsakliga bilden ut? Är det ett straff att vara föräldraledig eller i övrigt hemarbetande?

Det bevisar förstås ingenting, men jag vill låta GenusNytts läsare ta del av denna diskussionstråd på forumet Familjeliv. Så här börjar den, och sedan följer ett antal intressanta inlägg:

.

Håller med dig!!

.

Jag har inte ens börjat jobba, men känner som du

.

Oooooojaaaaaa….skulle vara underbart…finns inget bättre än att vara hemma med sitt lilla troll!!!
Tänk om man skulle vinna ortoligt mycket pengar och bli hemmafru…jag drömmer mig bort…{#lang_emotions_laughing}

.

Haha.. jag har visserligen inte fått min bebis ännu men känner redan att jag kommer inte vilja tillbaka till jobbet. Har aldrig i hela mitt liv varit så produktiv som nu när jag får göra vad jag vill på dagarna. Får en massa saker gjorda och jag tycker om att vara hemma och inte göra något speciellt Ingen stress och inga måsten…

.

Jag älskar också att vara hemma med mina fina pojkar!

.

Jag med! Med min första var jag hemma i 2 år och 4 mån och jag vill vara hemma minst lika länge den här gången! =)

.

åå…tänk om man hade råd med det {#lang_emotions_laughing}

.

Ja här är en till som aldrig mer vill jobba. Vårdnadsbidraget borde vara såpas högt att alla klarade av att vara hemma med enbart det som inkomst. Det kan ju knappast alla som det är idag.

.

Min dotter är 3 nu och jag är hemma i minst 1 år till. Hon börjar dessutom ”skolan” 3 dagar i veckan till hösten och då kommer jag att ha ännu mer tid att göra kul saker!!

.

Jag ska bli hemmafru om jag får barn. Det är det bästa för barnen. Roligare än att slita i butiken!

.

jag e hemma med dottern på 2år och hoppas på att få vara hemma till hon börjar skolan. går inte det så blir det iallafall till hon blir 4år. vi vill inte att hon ska växa upp eller bli uppfostrad av ett dagis. jag älskar att gå hemma

.

Jag känner precis så! =) Varit hemma ett år nu och kommer vara hemma minst ett år till (pojken är 2månader bara än sålänge!) Sen ska d till ett syskon så blir hemma ännu längre! Å vem vill börja jobba efter varit hemma så länge???
INTE JAG!

.

(Jag har tyvärr tappat bort vem som tipsade mig – ge dig gärna tillkänna!)

.

För övrigt, en helt annan sak: Johannes Klenell, redaktör på det feministiska förlaget Galago inom Ordfront-koncernen, har skrivit ett intressant Twitter-inlägg igen:

 

Annons

145 svar to “Kvinnor som ALDRIG mer vill jobba”

 1. Anden Says:

  Välkommen till sverigedemokraternas värld! Tycker man fel är man fair game

 2. Men@Work Says:

  Det är tydligt att du nuförtiden anses utgöra ett så pass stort hot mot feministernas problemformuleringsprivilegium och totalitära maktambitioner att du anses farlig. Som någon sa ”then they fight you”… De visar sin rätta sida med sin hotfulla ton. Polisanmäl alla direkta hot omedelbart! Fanatikerna kommer att göra vad de kan för att tysta dig. Misströsta inte, vi står alla bakom dig!

 3. Anonym Says:

  Johannes Klenell verkar vara en äcklig liten fjant.

 4. coola subban Says:

  hahahahah att använda familjeliv som källa ändå. du upphör då aldrig att roa. och TACK för allt du gör för kvinnorörelsen, alla utom typ cro magnons som inte ännu dött ut bara ”shit vilken sjuk man, antifeminism verkar inte vara mycket att hänga i julgranen”

 5. barfota Says:

  @ParStrom
  Jag håller med @Men@Work som skriver…

  ”Polisanmäl alla direkta hot omedelbart! Fanatikerna kommer att göra vad de kan för att tysta dig. Misströsta inte, vi står alla bakom dig!”

  Dags att sätta ned foten, feministerna har för länge sedan passerat alla anständighetens gränser.

 6. Ritsurei Says:

  Kvinnans plats är med barnen och hushållet. Så har det varit i tusentals år och hur kan någon säga att det är fel med facit i hand? De senaste 30 åren har bidragit till en generation med ungdomar som uppfostrats på dagis och levt med ensamstående morsor som hatat män och negligerat sina barn. Tittar man på orsaken bak kriminalitet så har majoriteten av alla förbrytare växt upp under sådana förhållanden. Detta är den största anledningen till västvärldens undergång.

 7. Vän Av Ordning Says:

  HAHAHHAHAHAHA @barfota, så det är alltså att ”passera anständighetens gränser” att försöka kräva samma rättigheter och möjligheter i samhället? det var sådana som du som upprätthöll apartheid.

 8. Clabbe Says:

  Jag tycker också att du ska polisanmäla Klenell – för förtal eller kränkning eller nåt.

 9. Olle Says:

  En händelse som fick mig att skratta högt åt feministernas skenhelighet var när f.d. Jämställdhetsministern Ulrica Messing valde att sluta jobba och bli hemmafru när hon träffade en rik man. Det kändes dock lite surt att hon samtidigt kunde plocka ut riksdagspension trots sina unga år, och därmed tjänade minst tiofallt mer än de tjejer som pratar om vårdnadsbidrag på Familjeliv. På bekostnad av oss som fortsätter jobba dessutom.

 10. Olle Says:

  Vän av ordning: ‘Lika rättigheter och möjligheter’ är ju exakt det som Pär Ström förespråkar. Raka motsatsen till kvotering och liknande diskriminering således. Skönt med en till som tycker som vi.

 11. Ritsurei Says:

  Jag vore tacksam om batikhäxorna på forumet kunde sammanfatta en enda mening utan invektiv, ad hominem angrepp samt sms-svenska.

  Tack på förhand!

 12. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Vän Av Ordning
  @Barfota

  Exakt! Allt vi feminister gör är att kräva att kvinnor ska ha alla rättigheter och möjligheter som män har, plus andra rättigheter och möjligheter som män inte har. Om det slinker med något mordhot mot en av de sopprötter (som Pär) som kräver lika rättigheter och skyldigheter för alla människor oavsett kön – så må det vara hänt.

  Och tycker man att mordhot är fel är man förresten (som Vän Av Ordning mycket riktigt påpekar) för apartheid.

 13. johansblohm Says:

  Och dessa skulle då representera hela populationen kvinnor. Det blir värre och värre Pär…

 14. 1Vis Says:

  @coola subban
  Så du, som kommenterar anonymt, menar att man inte ska läsa och bry sig om anonyma kommentarer?

 15. Ulf Andersson Says:

  Pär:
  Du har inte funderat på personskydd?

  Det är inte utan anledning som den Andra Internationella
  Antifeministiska Kongressen liksom förra året äger rum på en
  hemlig ort och att en säkerhetsfirma är anlitad för att garantera
  deltagarnas säkerhet.

 16. barfota Says:

  @Vän Av Ordning (feministisk D:O)

  ”så det är alltså att “passera anständighetens gränser” att försöka kräva samma rättigheter och möjligheter i samhället? det var sådana som du som upprätthöll apartheid.”

  Nu blev det väl allt litet fel va?
  Jag är för samma rättigheter, skyldigheter, spelregler och sammalagar för båda könen. Är inte du det?

  @Jämställdhetsfeministern
  Fan vad du är på mig hela tiden. Klart som tusan att vi män skall ha privilegier och att kärringen skall ha maten klar och ölen kyld när jag kommer hem från jobbet. Vem vill hålla på med sånt kärringgöra nar man skall sitta i kalingarna, pimpla öl och fisa i takt till musiken från allsång på Skansen?

 17. 1Vis Says:

  @johansblom
  Varför tror du att de skulle representera hela populationen kvinnor? Det borde du väl förstå att inte ett antal anonyma kommentarer kan utgöra ett statistiskt underlag.I

 18. Jämställdhetsfeministern Says:

  @johansblohm

  Precis vad jag tänkte säga, johansblohm. En kvinnas åsikt räknas inte, om hon inte representerar hela populationen kvinnor. Och det är ju vi feminister som representerar hela populationen kvinnor. Och vår åsikt (och därmed alla kvinnors åsikt) är att om en kvinna stannar hemma och tar hand om barnen, så är hon förtryckt. Ingen kvinna väljer att frivilligt stanna hemma med sina barn eller att vara hemmafru.

 19. Men@Work Says:

  @Ulf Andersson:

  Ja, precis. Vänstern är kända för att ljuga, förvränga, censurera och hota. Ibland blir det stenkastning och handgripligheter. Alla vet ju vad som händer när inte hjärnan räcker till… En del kända politiker kallar t.o.m. detta för ”utomparlamentariska metoder”… 😉

  Ge aldrig vika för hot, använd er grundlagsstadgade yttrandefrihet!

  Arbetet för lika rättigheter har gått in i en ny fas…

 20. Sirpa Says:

  Pär, är det inte dags att polisanmäla? Till skillnad från SD är du en privatperson, någon måtta för hetsen måste finnas!

 21. johansblohm Says:

  Intressant att allt fler väljer att gå in och kritisera denna blogg. Pär svarar dock sällan själv på kommentarer och övriga medlemmar i klubben för inbördes beundran kör med personangrepp när argumenten sinar. Dvs. rätt fort…

 22. johansblohm Says:

  1Vis – Det förstår jag mycket väl. Frågan är om artikelförfattaren ifråga gör detsamma..?

 23. Men@Work Says:

  @johansblohm:

  Först nu har tokfeministerna på allvar förstått att de inte längre får stå oemotsagda. Den tiden är över. De personangrepp du talar om har jag inte sett från vår sida, utan enbart från motståndarna. De personangrepp som ändå mot förmodan skulle kunna förekomma kan lika gärna vara från troll som vill förstöra. Dessa kommer med all säkerhet att bannas från bloggen.

  Vi jämställdister är tydliga med var vi står. Vi behöver inte använda personangrepp, eftersom vi istället använder oss av goda och vetenskapligt underbyggda argument. Argument som motståndarsidan uppenbarligen saknar…

 24. Ulf Andersson Says:

  @ Men@Work
  Tackar för komplimangen, men så länge ”utomparlamentariska metoder”
  inte övergår till hot eller våldsyttringar, ser jag inget fel med detta

  Exempel 1
  http://www.expressen.se/1.133380

  Exempel 2
  http://www.dads-r-us.se/2011/06/19/angry-dads-descend-on-ken-clarkes-west-bridgford-home/

  Här är exempel på hur det INTE får gå till
  https://genusnytt.wordpress.com/2010/10/26/anti-feministiskt-mote-stalls-in-pga-hot/

  och
  https://genusnytt.wordpress.com/2010/10/28/feminister-trappar-upp-hot-mot-konferens/

 25. barfota Says:

  @johansblohm

  ”Pär svarar dock sällan själv på kommentarer och övriga medlemmar i klubben för inbördes beundran kör med personangrepp när argumenten sinar.”

  Nu tjatar du igen @johansblohm, vem kommer med de grövsta personangreppen på denna blogg de som inte kan (vill) svara ja eller nej på en enkel fråga eller de som alltid svarar på ett inlägg.
  Det blir ju lätt så med en gammalmodig, mossig och manshatande feminism, de har helt enkelt inte hängt med i utvecklingen när det gäller verklig jämställdhet med samma spelregler och lagar för båda könen. Inte minst deras unkna manssyn bekräftar detta.

 26. Lennart Eriksson Says:

  Nu har det gått för långt. Mordhot? Uttalanden som ”Du har inte funderat på personskydd?”
  Jag tror vi alla vet vad som händer här, så vi kan sluta fåna oss. Klenell är en affärsman. Han vet att Pär kommer hugga om han ger honom plumpa vedernamn, han litar på att Pär kommer publicera angreppen och att detta kommer leda till rabalder. Han vet också att varje gång han nämns här får hans tidning tio nya prenumeranter.
  Pär vet å sin sida att andras förolämpningar går hem i stugorna och även om han till skillnad från Klenell inte omedelbart kan tillräkna sig någon ekonomisk vinning, så vet han att han kommer röra upp känslor och få påhejande tillrop. Win-win. De två männen lever i symbios.
  Jag har inte träffat någon av dem i verkligheten, men jag föreställer mig ingen av dem som en våldsam person. Fram tills nu har jag följt debatten med snett leende på läpparna, men när det ska börja fantiseras om mordhot, då är jag inte road längre. Det här slutar NU.

 27. Olle Says:

  Johansblohm – skrev Pär att dessa personer representerar hela populationen kvinnor? Jag måste läst slarvigt, för jag missade den biten. Var läste du det?

 28. barfota Says:

  @Lennart Eriksson

  ”Det här slutar NU.”

  Sade mamma polis, pekade med rak hand och skickade Pär i säng.

 29. Lennart Eriksson Says:

  ”Barfota” kan genast sluta spela apa. Jag kan inte se vad Pär Ström har gjort för fel i det här fallet. Han verkar vara en i grunden sansad person och säkert en hederskarl privat. I Klenell ser jag en hälsosamt mått av ungdomlig gäckaranda. Vad jag däremot inte kan tolerera är allt struntprat bland kommentatörerna här. Det finns givetvis ingen anledning för Pär Ström att frukta för sitt liv, det är helt barockt att påstå något sådant.

 30. Ulf Andersson Says:

  @ Lennart Eriksson
  Räknar du: ”Uttalanden som ”Du har inte funderat på personskydd?”
  som mordhot?

  Det var ett konkret förslag till Pär.
  Jag har varit i kontakt med Pär Ström sedan 2007,
  när han kom ut med sin bok Mansförtryck och kvinnovälde
  och jag tycker att han gör ett väldigt bra, men otacksamt arbete.
  GenusNytts trogna läsarskara (ja förutom de relativt nytillkomna
  trollen förstås, som INTE räknas dit) kan nog styrka att
  jag är betrodd här.

 31. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Men@Work

  Det johanslohm syftar på är att han vid ett tillfälle tydligen blivit kallad för ”gubbe” av någon som kommenterat på denna blogg. Det berättade han för mig för några dagar sedan. Att bli kallad för ”gubbe” är den grövsta formen av personangrepp som finns. Att johanslohm överhuvudtaget orkar fortsätta med sitt liv, efter ett sådant påhopp, visar vilken oerhört stark person johanslohm är.

 32. Per Says:

  Jag tycker ni ska anmäla Galago för Hets mot folkgrupp. Nu får det vara nog! Inte kan man väl få kalla någon för rötet pisshuve?! Fy fan för alla dessa unkna feministiska manshatare som hatar oss män. Det finns ingen det är så synd om som den vite heterosexuelle mannen i dagens samhälle. Tror ni han gör det för att han vill ligga?

 33. Axelsson Says:

  Men@Work säger:
  21 juni 2011 kl. 0:00
  ”De personangrepp du talar om har jag inte sett från vår sida, utan enbart från motståndarna.”

  ”De personangrepp som ändå mot förmodan skulle kunna förekomma kan lika gärna vara från troll som vill förstöra.”

  ”Vi jämställdister är tydliga med var vi står.”

  ” motståndarsidan uppenbarligen saknar…”

  Förlåt, men vilket jävla dravel, på ren svenska.

  För det första, om inte motståndet mot feminismen har kritiken av en overklig uppdelning i ”sidor” som kärna, till vad syftar då t ex alla ansträngningar att vederlägga det som här felaktigt brukar benämnas ”socialkonstruktionism”? Jaså alla här skriver inte under på det, ja men då kanske det finns väsentliga meningsmotsättningar i den här gruppen ”jämställdister”, eller i den här gruppen ”män”? Nej, det gör det inte säger du, för hyser man en åsikt som skiljer sig tillräckligt mycket från din, då är man möjligen ett troll som vill förstöra och tillhör alltså ”den andra sidan”. Det här är ingenting annat än utomordentligt löjligt. Det finns inte en enda individ inom de uppdiktade grupperna ”feminister” och ”jämställdister” som inte teoretiskt sett skulle kunna hoppa över staketet och börja kalla sig den andra saken utan att byta en enda åsikt och ingen skulle reagera.

 34. Flauntie Says:

  Ha ha ha, fuskbygget rasar samman framför era ögon, det är underbart att se. Fortsätt!

 35. Toby wonk Says:

  Formuleringen ”goda och vetenskapligt underbyggda argument” får åtminstone mig att misstänka att men@work själv är något av ett troll.

  När någon för ett tag sen postade nedanstående länk, som Per Ström själv helst vill låtsas inte finns, då höjdes röster om ”fikonspråk”:
  http://psykologidoktoranden.blogspot.com/2011/06/vilka-myter-om-per-stroms-vederlaggning.html

 36. Heat Says:

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/31/vilket-kon-tar-livet-av-sig/#comment-50869

  En ”patrik” har tidigare uppmanat Pär Ström till självmord här på bloggen.

 37. Toby wonk Says:

  Jag är f.ö full av beundran för Stefan Björk; ”jag publicerar inte kommentarer som uttrycker sig nedlåtande om andra personer.” skriver han, och stoppar följaktligen några kommentarer från meningsfränder. Jämför tonen här, där Johannes Klenell nu senast blev kallad ”en äcklig liten fjant” och tidigare idag fick utstå negativ kritik för sitt utseende. Och listan kan göras längre. Per Ströms utseende har mig veterligen inte kommenterats av Galago.

 38. Ulf Andersson Says:

  @ Toby Wonk/Lennart Eriksson
  ”Jämför tonen här, där Johannes Klenell nu senast blev kallad ”en äcklig liten fjant” och tidigare idag fick utstå negativ kritik för sitt utseende. Och listan kan göras längre. Per Ströms utseende har mig veterligen inte kommenterats av Galago.”

  Är du dum på riktigt?
  Hur kan du jämföra konkreta hot med kommentarer
  om personers utseende?

 39. Toby wonk Says:

  När jag ställer den här frågan är jag s a s ”dum på riktigt”, det vill säga frågan är inte retorisk: har jag missat något? Vilka direkta hot är det du talar om nu? Har någon blivit utsatt för hot är det givetvis horribelt, men jag sa inte ett ord om något hot i inlägget du citerar, så jag förstår inte var du fick det där med jämförelsen ifrån. Eller vet du något om de av Stefan Björk stoppade kommentarerna som jag inte vet?

 40. Toby wonk Says:

  …om du nu inte menar att det kan finnas en risk att Klenell sätter sina planer på att tjära och fjädra Per Ström i verket förstås!

 41. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Per

  Mycket bra ironi Per! Du visar hur löjliga vita män är när de klagar över något. Lite mordhot ska en riktig karl tåla.

 42. Ulf Andersson Says:

  @ Toby wonk
  ”har jag missat något? Vilka direkta hot är det du talar om nu?”

  ”JohannesKlenell
  Pär Ström, Eric Amarillo och SD. Nästa jävla ”sanningssägare”
  som vill säga sitt ska fan ut ur stan.Tjärad, fjädrad och på en järnvägsräls.”

  Man ska inte mata trollen, men ibland är ni bara för jävla störiga…..

 43. Toby wonk Says:

  Där hade vi det ja. Jag förstår att ni arbetat upp er till ett tillstånd där ni själva helt seriöst tänker er att det i detta nu smids planer på att bokstavligen doppa Per Ström i tjära och rulla honom i fjädrar. En slags extatisk trans. Och att det här kanske inte är rätt tillfälle att försöka få kontakt med era mer balanserade sidor. Jag ska låta er coola ner er i fred.

 44. stumm Says:

  @ Per: På vilket sätt har Johannes hetsat mot folkgrupp? Om du tänker på ”män” som folkgrupp så kanske du glömmer att han själv tillhör den. Om du syftar på ”Rötna Pisshuvuden” så är det ändå en rätt liten grupp, knappt mer än en subkultur. Jag tror inte att det är någonting att spinna vidare på, men go ahead, ni har redan förgyllt i alla fall min kväll avsevärt…

 45. Angående Sleepless feministiska kritik av Pär Ström « Aktivarum Says:

  […] vad som skall bedömas här är om studierna som Pär Ström hänvisar till har rätt i vad de påstår – inte andra studier. Vetenskap är inte demokrati, man röstar […]

 46. Olle Says:

  Toby Wonk – Vem är den där Per du pratar om hela tiden?

 47. profanum_vulgus Says:

  När Johansblohm fick motargumenten som han efterfrågade så drog han.

 48. Leif Says:

  @profanum_vulgus:
  ”När Johansblohm fick motargumenten som han efterfrågade så drog han.”
  Som vanligt. Och så vevar han förstås sitt positiv:
  ”…övriga medlemmar i klubben för inbördes beundran kör med personangrepp när argumenten sinar.”

 49. barfota Says:

  @Lennart Eriksson

  ”Vad jag däremot inte kan tolerera är allt struntprat bland kommentatörerna här.”

  Pär har vid flera tillfällen uppmanat till sans och vett bland kommentarerna.
  Att du går in och försöker sätta krav och inte ”kan tolerera” vad som får eller inte får skrivas på bloggen kan inte jag tolerera , men som sagt var det får vi båda acceptera eftersom det inte är vår blogg.

 50. J Says:

  @toby
  Heisann. I en av Pärs forrige blogginnlegg så jeg noe nærmere på den linken (psykologidoktoren) som du la med. Argumentasjonen til ”psykologidoktoren” holder ikke mål. Noen av hans poeng er berettigede, men det meste av hans ”kritikk” mot Pärs bok kan ikke tas alvorlig. Se forrige blogginnlegg for kommentarer. (PS. Innlegget er på norsk, men regner med at det går greit å lese det. Hvis du har problemer så kan jeg eventuelt skrive på engelsk)

 51. Lövet Says:

  ”johansblohm säger:

  20 juni 2011 kl. 23:39
  Och dessa skulle då representera hela populationen kvinnor. Det blir värre och värre Pär…”

  …konstaterat av Mr ”Män startar 99% av alla krig och begår 99% av alla våldsbrott”.

  ..jisses

  Och ”Toby Wank” kom tillbaka, nu med ett nytt lika passande nick…

 52. michael Says:

  Det är intressant att Galago tror att dom är radikala när dom är feminister det pumpas in 100tals miljoner i olika feministiska projekt varje år av staten.Medans Pär och andra som kritiserar feminismen inte får en enda krona.Galago gör bara vad staten och etablissemanget anser rätt hur radikal är man då

 53. barfota Says:

  @michael

  ”Det är intressant att Galago tror att dom är radikala när dom är feminister det pumpas in 100tals miljoner i olika feministiska projekt varje år av staten.”

  Inte särskilt radikalt med en föråldrad, mossig och förlegad syn på vad verklig jämställdhet är. En unken manssyn tillhör grottkvinnorna och det förgångna.

 54. Ior Says:

  @Olle: Ett lysande exempel med Messing. Visar hur det egentligen ligger till !

 55. Jack Says:

  Toby wonk ,

  ”Jag förstår att ni arbetat upp er till ett tillstånd där ni själva helt seriöst tänker er att det i detta nu smids planer på att bokstavligen doppa Per Ström i tjära och rulla honom i fjädrar”

  Inte fjädrar och tjära, däremot har män som talat sanning i dessa frågor i Sverige fått sina liv och karriär ödelagda och tvingats leva under värre än dödshot, detta med polisens medverkan, samtidigt som beskyllare för gott tillskansat sig den utsattes värdefulla intellektuella egendom, under förmodan att den utsatte alltid är skyldig.

  Våra åsikter hotar en del människors framtida försörjnig, framtida anseende, deras självbilder och egon samt deras invanda sociala kontaktvanor. De upplever sig ha rätt därför att de är många som får samma känsla. –
  Vi bryter mot konventioner. Genom alla tider har de som talat sanning före sin tid riskerat att rent av dödas. Sådana hot har ställts mot goda och lagenliga män i Sverige på basis av att ha uttalat sig i dessa frågor.

  Detta är en mångmiljardfråga men mycket mer än så står på spel som jag nämnde, däribland egon. Pär Ström är kanske för känd för att det ska gå att komma undan med faktiska hot mot honom dock. Galagos talesman avlslöjar dock sin emotionella inställning och vad de mer än gärna skulle medverka i utifall det ansågs okej enligt ordningmakten, dvs om inte hotet om våld från polisen stoppar dem.

  ”Pär Ström… som vill säga sitt ska fan ut ur stan. Tjära, fjädrar och på en järnvägsräls”

 56. Torstensson Says:

  Olle

  Det har jag också skrattat mycket åt. Hennes man har mer eller mindre beskrivits som en psykopat i dagens industri eller om det var veckans affärer. Undra hur mycket han diskar och tvättar åt henne.

  Just därför genomskådar unga män idag feminismens beskrivningar om vad kvinnor vill ha. Kvinnor vill ha samma män som för 1000 år sedan. Makt och pondus och pengar. Hon har ju inte tagit honom för hans kropp eller ömsinthet. Läs beskrivningen av honom i ovanstående tidning om ni hittar den. Han är en alfamale så det sjunger om det.

 57. Jocke S Says:

  Pär. tycker också du skall anmäla den där Klenell. Innan det blir värre, för att markera, och det kan bli poänger för dig och för oss.
  När det gäller hemmafruar och jämställdhet.
  Den dagen mjoriteten kvinnor, anser att det är jämställt att de får vara hemma med barnen, den dagen blir det så.
  ”Jämställdhet”, på kvinnor villkor. ”Patriarkatet”, kvinnors samhälle.
  Geoff Dench: ”Transforming men”

 58. profanum_vulgu Says:

  michael:
  De tror nog inte att de är radikala, de är kommersiella och gör det av kommersiellt intresse.

 59. Jack Says:

  Vad är Johannes Klenells motiv till hans averson kan man undra.

  Av det jag skrev är det förmodligen till liten del pengar, till större del hot mot hans självbild och lite även hans anseende och sociala nät, från att upplevas/uppleva sig som ädel riddare till kvinnors försvar till att avsöljas som en galning varandes utan verklighets och logik-kotakt med starka könsrasistiska antimanskänslor i sig, men även att hans bekanta är sådana. Det är en tuff och jobbig insikt han inte vill ta. Då slår han hellre ifrån sig – tjärning och fjädring på kättaren!

 60. Per Says:

  Jag håller med Jocke S. ANMÄL! Man kan inte få ha vilka hemska åsikter som helst bara för att man är feminist och blir daltad med av staten! Har det gått så långt i talibansverige att dessa jävla manshatare nu får tycka vad de vill på twitter och i sina bloggar?! Som vit man i Sverige lever jag under ständigt hot för att en statsfeminist ska sätta dit mig för våldtäkt eller ta mina barn ifrån mig, ska jag nu dessutom behöva ta massa skit i form av konkreta hot? Det är tydligen så här det kommer vara för oss män nu bara för att vi vågar säga sanningen om den unkna manshatande feminismen som hör hemma hos grottfolket! För övrigt: Älskar Pär och hans bitska googlingar på kiss och fjädringar, hoppas det svider på galago att bli så totalt tillintetgjorda! 🙂

 61. Olle Says:

  Är det inte lite Ardin-varning på att anmäla skitsaker? Jag tycker inte att man ska belasta rättsystemet i onödan.

 62. Peter Says:

  Själv skulle jag inte ha något emot att tillbringa lite tid som hemmaman. Men å andra sidan går inte det att jämföra med kvinnor som stannar hemma frivilligt, eftersom det egentligen inte har med deras egen vilja utan med strukturer att göra.

 63. Per Says:

  Men detta är ju mordhot?! Sägs det. Har inte sett just mordhotet själv men det är vad som sägs av flera här på genusnytt och då stämmer det väl?

 64. zoega59 Says:

  Kvinnans plats är i hemmet, städa, snyta barn och passa upp manne.
  Sådan var verkligheten på 1900-talet.
  Vi har bytt sekel och värderingar om någon har missat det

 65. Coachen Says:

  För att återknyta till Pärs lite spretiga blogginlägg så vore det mer intressant att få ta del av lite intelligenta kommentarer kring det.
  Besvara t ex Pärs fråga:

  ”Är det ett straff att vara föräldraledig eller i övrigt hemarbetande?”

  Den frågan borde vara enkel att besvara för de av er som är pappor. De allra flesta pappor tar inte ut sin del av barnledigheten. Är det för att ni ser det som ett straff?

 66. Matte Says:

  @zoega

  ja men ändå har vi inte könsneutrala lagar, kvinnan har alltså båda kakorna i dagsläget. Mannen en kaka.

 67. fredrik Says:

  Coachen:
  Som vanligt skrivs skulden orättvist över på pappan.

  Troligare är att pappor inte tar ut föräldrarledighet pga att kvinnor kräver att få den själva. Ta tex det fall där båda parter inte har karriärer som gagnas av att inte ta ut föräldrarledigheten, vilken förhandlingsposition har mannen där, speciellt om han har ett tyngre jobb och därför tjänar mer?. Det gjordes ju en undersökning om vem som egentligen bestämde vad gäller sådana här frågor, och den visade att kvinnor de facto såg föräldrarledigheten som en rättighet, och att kvinnan i de allra flesta fallen var den som fick sista ordet.

 68. Aktivarum Says:

  Toby Wonk:

  ”…om du nu inte menar att det kan finnas en risk att Klenell sätter sina planer på att tjära och fjädra Per Ström i verket förstås!”

  Men seriöst hur korkad måste man inte vara för att säga vad du just sade? Vi har inte lagar mot ”Uppvigling” eller ”Hets mot folkgrupp” för att man tror HETSAREN är den skall sätta hoten i verket. Vi har dem för att människor med klent förstånd faktiskt begår sådana handlingar när de uppmuntras.

 69. Lövet Says:

  ”Vad jag däremot inte kan tolerera är allt struntprat bland kommentatörerna här.”

  …det var som fan, har vicevärden från min bostadsrättsförening börjat sätta upp lappar här också!?

 70. Coachen Says:

  fredrik:

  ” och den visade att kvinnor de facto såg föräldrarledigheten som en rättighet,”

  Med det vill du ha sagt att mannen inte ser det som en rättighet? Han kanske ser det som en skyldighet? Ett straff rent av?

  ”Ta tex det fall där båda parter inte har karriärer som gagnas av att inte ta ut föräldrarledigheten, vilken förhandlingsposition har mannen där, speciellt om han har ett tyngre jobb och därför tjänar mer?.”

  Lite svårt att förstå vad du menar men jag tolkar det som ditt exempel rör en familj där varken pappan eller mamman har någon direkt karriärutveckling i sina arbeten men där pappan tjänar mer.
  Att mamman stannar hemma hela ledigheten bromsar iaf hennes löneutveckling. Är det önskvärt för någon av föräldrarna?
  Men det är självklart lättare för en outbildad lågavlönad mamma att välja att stanna hemma längre, jobbet ger mindre än samvaron med barnet.
  Men det gagnar inte hennes löneutveckling och inte heller familjens inkomster i ett längre perspektiv.
  Vill hon ha det så? Vill mannen ha det så?

 71. Aktivarum Says:

  Coachen:

  ”De allra flesta pappor tar inte ut sin del av barnledigheten. Är det för att ni ser det som ett straff?”

  Vadå SIN del av barnledigheten? Snacka inte skit! Det är mamman som bestämmer vad pappans del av barnledigheten är – inte politiker, opinionsbildare och definitivt inte DU. Alla former av beslut som killar gör i relationer står i direkt relation till kvinnors prioriteringar och önskemål inom och innan relationer. Precis som Paolo Roberto sade i denna intervju

  När unga kvinnor inte får vad de behöver i relationer så sexstrejkar de (huvudvärk, not in the mood) eller gör slut. När killar inte får vad de behöver i relationer så behåller de i mycket högre grad relationen och letar substitut (strippklubbar, internetporr, tvspel etc). Anledningen till detta är att killar väger hur mycket trubbel en relation innebär med den sexuella kvaliteten och det trubbel att skaffa ny tjej innebär.

 72. Johnny X Says:

  ”Alla former av beslut som killar gör i relationer står i direkt relation till kvinnors prioriteringar och önskemål inom och innan relationer.” Exakt! Kvinnor styr allt, roffar åt sig föräldraledighet och använder sex som vapen och vi är trötta på det. Men så fort man drar upp detta så heter det att man ”generaliserar” kring kvinnor?!

 73. barfota Says:

  @Coachen

  ”Är det ett straff att vara föräldraledig eller i övrigt hemarbetande?”

  Absolut inte, det är en förmån som kanske är större än någon annan.

 74. Coachen Says:

  Ok aktivarum, för dig är det alltså Paulo Roberto och din flickvän som bestämmer vad du sa tycka.
  Det är alltid roligt att diskutera med personer som håller hög nivå både på argument och samtalston, det kan vara värt för dig att fundera på.

  För övriga som inte är beroende av vad Paulo Roberto tycker så finns det självklart anledning att diskutera det som Pär tar upp i sitt blogginlägg.
  Eller tycker ni han tagit upp fel ämne?
  Låter sig inte ämnet diskuteras för att det inte spelar någon roll vad ni tycker eftersom det är era flickvänner som tar hand om barnen?

 75. Coachen Says:

  Johnny X:

  ””Alla former av beslut som killar gör i relationer står i direkt relation till kvinnors prioriteringar och önskemål inom och innan relationer.””

  Självklart är det så i en bra relation. Det gäller även omvänt, kvinnors beslut står i relation till mannen hon lever med. Det kallas för samarbete och hänsynstagande och är kännetecknande för bra relationer.

 76. barfota Says:

  @Coachen

  ”Det kallas för samarbete och hänsynstagande och är kännetecknande för bra relationer.”

  Och när mannen inte gör som kvinna vill så kallas det samarbetssvårigheter och fungerar förträffligt i Svenska domstolar vid ev. skilsmässa.

 77. Johnny X Says:

  Fast usch, det här tycker jag egentligen är en så svår fråga. Jag vet ju att det är ett problem det här med att män tar ut mindre föräldraledighet än kvinnor och att sånt leder till att det är svårare för män att få vårdnad. Men grejen är ju: Även feminister verkar tycka detta är ett problem?! Att kvinnor ska bestämma allt hemma är liksom hemskt och precis som Aktivarum och Paulo Roberto tycker jag det är för jävligt, men jag får inte ihop det med att feministerna OCKSÅ tycker att män borde vara hemma mer? Jag vet att vi ska utgå från att det helt enkelt handlar om att kvinnor är elaka och inte LÅTER oss vara hemma med barnen(kolla bara på länken till Familjeliv, jag tror den är jätterepresentativ för kvinnor faktiskt) men alltså: varför tycker feministerna också att vi män borde få vara hemma mer?
  Hur kan de både hata oss män, hata allt som män står för och tycka att kvinnor är offer även fast de slåss och våldtar lika mycket som vi män(mörkertal kallas det, feministjävlar), men SAMTIDIGT vilja att män borde vara hemma mer med barnen? Vi vet ju alla att hela problemet är att kvinnor bestämmer allt och att vi knappt får skita hemma utan att de ska lägga sig i och bestämma, men det blir liksom så otäckt när man får intrycket av att även feminister tycker män ska ta mer plats hemma?

 78. barfota Says:

  @Johnny X

  ”Jag vet att vi ska utgå från att det helt enkelt handlar om att kvinnor är elaka och inte LÅTER oss vara hemma med barnen(kolla bara på länken till Familjeliv, jag tror den är jätterepresentativ för kvinnor faktiskt) men alltså: varför tycker feministerna också att vi män borde få vara hemma mer?”

  Därför att kvinnor inte är lika med feminister och därför drabbar feminismen kvinnorna långt värre än männen.

  Det är mycket svårare att kritisera någon av sitt eget kön nämligen. Feminister är en liten skara som syns och hörs i alla sammanhang där de fritt får framföra sina mossiga och föråldrade teser om vad jämställdhet är.

 79. Malen Says:

  Om ni är intresserade av forskning på området hur kvinnor och män tänker kring föräldraledighet och att fördela den så läs gärna denna bok:
  http://www.borea.nu/default.aspx?pageid=33&article=293
  Den visar att det finns mammor som gärna vill vara hemma (och tycker att det är en rättighet) liksom mammor som tycker att det är en rättighet att dela på föräldraledigheten. Även pappor som vill vara hemma och deras argument för det kommer till tals. Forskningen visar att de flesta kvinnor och män som har barn tillsammans tycker att det är viktigt att dela lika och att de i den utsträckning som det faktiskt är möjligt gör det. ”Familjer i tiden” ger en nyanserad bild av hur par resonerar och tänker kring familjeliv.

 80. barfota Says:

  @Malen
  Bra sammanfattning och en uppfattning som jag delar till fullo.
  Låt familjerna sköta sig själva, de är långt mycket bättre på att fixa sina egna liv än feminister och genustokar som vill bestämma över allt och alla.

 81. Johnny X Says:

  Ja, fast när familjerna sköter sig själva blir det ju svårare för oss män att få vårdnaden Barfota? Då kan ju kvinnor fortsätta ha monopol på hemmet och barnen? Hur kommer vi tillrätta med detta? Jag vet att folk väljer helt själva hur de vill leva och vi män är ju isf lite mer aggressiva och arga och som Dahlström(som Ström ofta hänvisar till) säger så ska ju inte män vara nära små barn, vi klarar inte av det. Men tänk om man som man ändå vill knyta an till barnen då? Hur gör vi?
  Kanske är det så att kvinnor av naturen ska ha barnen, fast då får vi män vara ensamma med karriär och snygga bilar. Men vill naturen ha det så, så. Vi är olika av naturen och då får vi rätta oss efter det, oavsett vad talibanfeministerna säger. Fast jag skulle också vilja ha varit hemma med barnen….

 82. Olle Says:

  Hustrun har förbrukat hela sin ledighet, själv har jag fortfarande tre månader tillgodo. Jag hade gärna varit mer ledig men man går ju på knä ekonomiskt varje gång man unnar sig nåt sånt. Det är ju nästan bara lägstanivådagar kvar nu, och 180 kr om dagen före skatt kan man inte betala huset med.

  Jag försöker portionera ut min ledighet för lillgrabben så att den sammanfaller med mina större barns skollov, nån vecka i taget så att reallöne-effekten äts upp av den ‘omvända marginalskatten’. På så vis kan jag unna mig jullov, sportlov, höstlov och 6-7 veckors sommarlov genom att kombinera föräldraledighet med semester och kompledigt. Men vintertid när man ska betala elräkningarna börjar det snart bli omöjligt att ha råd med sån lyx.

  Men hade jag, som Ulrica Messing, kunnat plocka ut 45000 kr i månadslön* från staten på att bli hemmaman hade jag slagit till direkt.

  *Jag minns inte den exakta siffran men jag tror den var i den häraden

 83. Malen Says:

  Barfota:
  Boken visar också att hur våra trygghetsystem (bla föräldrarförsäkringen) är utformade spelar en stor roll i hur vi delar på ledigheten, och dessutom att systemen funkar både bra och dåligt. Så jag tror inte att det är hur enkelt som helst att säga att det är familjerna som bestämmer själva. Många är tex väldigt glada för att det finns en möjlighet att dela på ledigheten (vilket delvis beror på feminismen) men också att det finns barnomsorg att tillgå när både föräldrar vill jobba (vilket också kan tillskrivas feminismen).

 84. fredrik Says:

  Coachen:
  ”Med det vill du ha sagt att mannen inte ser det som en rättighet? Han kanske ser det som en skyldighet? Ett straff rent av?”

  Absolut inte! Tvärtemot ser jag det som en stor mansfråga att kvinnan skyddar sina domäner och har mer att säga till om de här frågorna än män har – det är definitivt inte ett straff. Det är MYCKET svårt för en man att stå upp mot en kvinna när det gäller familjen, och detta visade också en undersökning som jag kommer håg att Pär Ström bloggade om för ganska lång tid sedan. Problemet är att man i debatten inte tar upp de här problemen på ett jämställt sätt – dvs mäns problem på familjeområdet nämns aldrig då man talar om tex deltidsarbete och mammaledighet.

  Det du nämner, kvinnans sämre löneutveckling, vid mammaledighet deltidsarbete är en nackdel som kvinnor har, absolut, ingen som förnekar det. En nackdel MÄN har är att man pga sin könsroll inte har samma möjligheter att jobba deltid och ta ut barnledighet som kvinnan – dvs det motsatta. Därför får han ett sämre förhållande till sina barn och mindre att säga till om generellt i familjen. Och ja, jag tror att påtagligt många kvinnor vill ha det så, vilket Pärs blogginlägg visar på.

  Tänk nu efter – jag har tex själv haft idel tunga jobb i mitt hyfsat unga liv – varför ska det alltid räknas som en fördel för mannen att ha pressen på sig att jobba? Och en nackdel att kvinnor jobbar deltid och tar ut mer barnledighet? Det är för fan nästan fräckt när man tänker efter.

 85. Johnny X Says:

  Vissa påstår att feminister också tycker det är ett problem att män förväntas jobba mer när barnen är små och att det är fel att kvinnor har monopol på hemmet, men det är ju bara kvalificerat skitsnack från grottfeminister som har en unken och ojämställd manssyn, eller hur? de hatar ju män, varför skulle de bry sig om oss? Klart att kvinnor VILL ha det så här, precis som Fredrik säger. Vem har tvingat dem att jobba deltid när barnen är små? De väljer ju själva detta?! Att familjer inte ”har råd” att låta männen vara hemma mer med barnen är också ren idioti, det har Ström visat massor av gånger: Kvinnodominerade yrken betalar inte bra men välj nåt annat då, fruntimmer?!? Nänä, kvinnor väljer själva att ha det så här, vi lever ju i ett fritt land?!? Fast vi män väljer inte att jobba och vara borta från barnen, detta har allt feministerna löst bra.

 86. barfota Says:

  @Malen

  ”Boken visar också att hur våra trygghetsystem (bla föräldrarförsäkringen) är utformade spelar en stor roll i hur vi delar på ledigheten, och dessutom att systemen funkar både bra och dåligt. Så jag tror inte att det är hur enkelt som helst att säga att det är familjerna som bestämmer själva.”

  Självklart inte, Stadsfeminismen tvingar in alla i samma fålla och familjens ekonomin är i många fall avgörande.

  ”Många är tex väldigt glada för att det finns en möjlighet att dela på ledigheten (vilket delvis beror på feminismen) men också att det finns barnomsorg att tillgå när både föräldrar vill jobba (vilket också kan tillskrivas feminismen).”

  Där sprack våra åsikter. Feminismen kan inte tillskrivas annat än pest, pina och elände.
  Finns det överhuvudtaget någonting mera barockt än att båda föräldrarna skall tvingas jobba heltid, komma hem från jobbet slutkörda medan någon annan (ofta med feministisk syn) skall uppfostra barnen, det är helt enkelt sjukt!

 87. profanum_vulgu Says:

  Coachen:
  Pappor tar inte ut sin del av föräldraledigheten i samma utsträckning som mammorna därför att mammorna TAR den delen.
  Den förälder som tagit ut minst föräldraledighet är i 80% av fallen mindre nöjd med fördelningen än den som tagit ut mer.

  Men det är som bekant kvinnan som har makten i hemmet. Kvinnor beslutar t.ex. i högre grad om barnens namn, semesterresor, inköp, inredning osv. Samma sak med föräldraledigheten där mamman väljer att hon ska få vara LEDIG mer.

  Man kunde göra ett enkelt experiment. Man kvittade föräldraledighet mot semester. Den förälder som tog ut mer föräldraledighet fick ”betala” för detta genom att ge bort halva sin semester varje år till den andra föräldern tills fördelningen av ledighet var lika. Då skulle det snart vara män som tog ut mest av föräldraledigheten.

  Vilka småbarnsföräldrar vill INTE vara lediga mer och umgås mer med barnen?

 88. Malen Says:

  Barfota,
  så det du önskar dig är större statlig inblandning så att det är möjligt för både parterna att vara hemma på heltid tills barnet börjar i skolan? Kanske borde vi också ha möjlighet till hemundervisning så inte skolan utbildar barnen fel?

 89. Johnny X Says:

  ”Man kunde göra ett enkelt experiment. Man kvittade föräldraledighet mot semester. Den förälder som tog ut mer föräldraledighet fick ”betala” för detta genom att ge bort halva sin semester varje år till den andra föräldern tills fördelningen av ledighet var lika. Då skulle det snart vara män som tog ut mest av föräldraledigheten.”
  Ja, varför utgå från att det finns någon annan anledning än kvinnlig girighet till att männen inte tillåts att ta ut föräldraledighet? Och Barfota har helt rätt i att barnomsorg mest är ett feministiskt verktyg för att sätta dit oss män. Ingen vettig kvinna vill väl jobba istället för att vara hemma med barnen? Att de ska ut och jobba är bara något feministerna lurat i dem för att jävlas med oss män, eller hur? Fast de kvinnor som vill vara hemma med barnen jävlas också med oss män, enligt profanum_vulgu. Fy fan vad dessa talibanfeminister gör livet surt för oss!

 90. barfota Says:

  @Johnny X

  ”Ja, fast när familjerna sköter sig själva blir det ju svårare för oss män att få vårdnaden Barfota? Då kan ju kvinnor fortsätta ha monopol på hemmet och barnen? Hur kommer vi tillrätta med detta?”

  Ärligt och konkret så har jag inget bra svar på din fråga. Kvinnorna kanske måste sjukskriva sig mindre och göra som männen och jobba även om de är sjuka så att de kan ta ett betydligt större ansvar för ekonomin. Då först kanske männen anser sig ha råd att stanna hemma och ta hand om barnen. Det är alltså kvinnorna vi skall ställa högre krav på och inte männen som feminister gärna vill ha det till.

 91. barfota Says:

  @Malen

  ”så det du önskar dig är större statlig inblandning så att det är möjligt för både parterna att vara hemma på heltid tills barnet börjar i skolan? Kanske borde vi också ha möjlighet till hemundervisning så inte skolan utbildar barnen fel?”

  Vad pratar du för smörja, jag vill ha mindre stadsfeministisk inblandning och möjligheten att kunna dra runt sin ekonomi på EN heltidsarbetande, om det sedan är han eller jon som är hemma spelar ingen roll det är upp till familjen att fatta detta beslut, inte feminister.

  När det gäller skolan, barnprogram o.s.v. så måste man som förälder faktiskt sätta sig in i vad som sägs och visas och protestera högljutt när hjärntvättning är på gång.

 92. Johnny X Says:

  Nej, att det är kvinnors och feministers fel att det ser ut som det gör är vi helt överens om Barfota! Jag är så jävla trött på att folk vill få det till att vi som män INTE är viljelösa offer för dumma kvinnor/feminister.. Det här med att män jobbar fast de är sjuka har inte ett jota att göra med de könsroller som feminister påstår att de arbetar mot. Män förväntas vara starka, inte gråta, välja karriär framför barn, inte visa känslor blablabla, talibanfeministtrams! Det fattar väl alla att feminister hatar män och skiter helt i att också män har det jobbigt med stereotypa könsroller?!? Självklart är detta som du säger kvinnors fel och ansvar, de får helt enkelt sluta stanna hemma när de är sjuka(eller rättare sagt, när de inbillar sig att de är sjuka, blinkblink). Klart det är kvinnors fel att män inte anser sig ha råd att ta ut pappadagar, de bestämmer ju allt i samhället inklusive löner! Med tanke på hur många män på genusnytt som råkat ur för hemska kvinnor som tvingar männen att arbeta, byta däck, bestämmer allt, vägrar lyssna och tar barnen och sticker med hjälp av soc så vet jag inte om jag törs gå utanför dörren snart!

 93. Aktivarum Says:

  Coachen:

  ”Ok aktivarum, för dig är det alltså Paulo Roberto och din flickvän som bestämmer vad du sa tycka.”

  Sade jag det? Om inte så framstår du som både löjlig och oärlig när du försöker påstå det. Bara så du vet Coach! Som alla människor som inte har tendenser åt sanningsflexibilitet förstår så pratade jag aldrig om mig själv där. Jag pratade heller aldrig om tyckande, jag pratade om handlande. I den fysiska verkligheten är såklart ditt handlande och ditt tyckande samma sak (preferenser) vilket du borde veta om du vill kalla dig coach.

  ”Det är alltid roligt att diskutera med personer som håller hög nivå både på argument och samtalston, det kan vara värt för dig att fundera på.”

  Jag håller uppenbarligen en alldeles för hög nivå för dig som inte ens kan tolka grundläggande svenska som beskriver att män anpassar sig i relationer mer efter kvinnor än kvinnor i relationer anpassar sig efter män. Där sade jag aldrig att någon TYCKTE något eller att det var MIG SJÄLV jag pratade om. Du drog två lögner på lika många sekunder, starkt jobbat! Har du höga tankar om dig själv? Kanske du skall försöka med NLP också när du ändå är på G.

  ”För övriga som inte är beroende av vad Paulo Roberto tycker”

  Jag har aldrig sagt någon var beroende av vad Paolo Roberto tycker, jag har aldrig ens uttalat mig om vad någon annan tycker i något annat sammanhang än att man handlar vad man tycker.

  FÅ se nu om du kan lämna ett svar på min ursprungliga text som inte baserar sig på dina felaktiga påhitt och antaganden:

  PS: Berätta gärna vad R:et står för i förkortningen GROW

 94. barfota Says:

  @Johnny X

  ”Med tanke på hur många män på genusnytt som råkat ur för hemska kvinnor som tvingar männen att arbeta, byta däck, bestämmer allt, vägrar lyssna och tar barnen och sticker med hjälp av soc så vet jag inte om jag törs gå utanför dörren snart!”

  Tagga ned så farligt är det inte och jag är definitivt ingen kvinnohatare.

 95. profanum_vulgu Says:

  Johnny X:
  Det blir nog lättare för dig att föra fram dina åsikter när du blir vuxen. Just nu går det inte att avgöra vad du tycker eller argumenterar mot/för utifrån dina texter. Antagligen är det en blandning av ironi och omvänd psykologi baserat på otillräckliga kunskaper, men det framgår inte vad som är vad.

 96. Spisen Says:

  Det är samtidigt lite sorgligt att följa hur feminismen faller i bitar så fort någon synar företeelsen ur ett sakligt perspektiv. Det verkar som att vad de än gör, annat än att ta hand om sin man/barn/familj blir de olyckliga och deprimerade.

  De olyckligaste kvinnorna jag känner är ”framgångsrika” med ett välbetalt jobb och en hög social position. Flera av dem har försakat barn/familj för sin karriär och när de inser att den biologiska klockan tickar på övertid får de panik. Andra har skaffat barn men inte gett barnen speciellt mycket av sin tid. När de ser vad detta leder till blir de deprimerade p.g.a. skuld.

  Synd att inte kvinnor kan få cred för det som de verkligen är bäst på, d.v.s. att ta hand om en familj.

  I slutändan handlar det bara om att de behöver konstant uppskattning och trygghet, precis som barn.

 97. Johnny X Says:

  ”Det blir nog lättare för dig att föra fram dina åsikter när du blir vuxen.” jag älskar lite härlig satir, visst är det sånt där de kör med feministerna! De bortser helt från ens argument och försöker dra ner en i sandlådan tillsammans med dem. Dessa unkna manshatare, min förra fru är en sån faktiskt. Tog all barnledighet(så jag var tvungen att jobba) och var dessutom ute och jobbade(fast hon borde tagit hand om barnen). Feministtrams.
  Men skämt åsido, du skriver ju faktiskt så här Profanum-vulgo: ”Pappor tar inte ut sin del av föräldraledigheten i samma utsträckning som mammorna därför att mammorna TAR den delen.” Visst är allt kvinnornas fel, det är ju det jag också sa, broder!

 98. Johnny X Says:

  ”I slutändan handlar det bara om att de behöver konstant uppskattning och trygghet, precis som barn.” Kvinnor ÄR så, jag vet!
  Akta dig spisen, säger man som det är kommer vissa här inne och beskyller en för att vara ironisk. Så långt har alltså den feministiska hjärntvätten gått!

 99. Angående Psykologidoktorandens kritik av Pär Ström « Aktivarum Says:

  […] Inte på den filosofiska nivån i en skyddad verkstad nej. Men Pär Ström pratar heller inte om feministers filosofi utan om de konsekvenser detta får på de konkreta politiska besluten som påverkar riktiga människor. […]

 100. Spisen Says:

  Alla vet att det är så, även kvinnorna själva.

  Inte undra på att de blir uppskruvade i huvudet, de handlar på ett sätt som de instinktivt vet är fel.

  När det blir problem psykar de ihop och behöver en förklaring. Inte en logisk förklaring, utan en emotionell förklaring.

  Den emotionella förklaringen är att allt är mannens fel. Vilket de instinktivt vet är fel… här kommer en loop tillbaka till ”Inte undra på..”

 101. profanum_vulgu Says:

  Johnny X:
  Det är faktiskt svårt att avgöra om du är en tramsig feminist eller en antifeminist som låtsas vara en tramsig feminist. Om du är det senare så är det ju lyckat.

  Jag tror inte på att könskollektiv har hemliga agendor.

 102. Elin J Says:

  Det finns nog personer av båda kön som inte trivs med jämställdhetsarbete. Men hur ser den huvudsakliga bilden ut? Är det ett straff att kämpa för jämställdhet?

  Det bevisar förstås ingenting, men jag vill låta GenusNytts läsare ta del av denna(https://www.flashback.org/t1480452) diskussionstråd ”Genusnytt – Bra eller Anus?” på forumet Flashback. Så här börjar den, och sedan följer ett antal intressanta inlägg:
  ”Ok, jag försöker igen! Genusnytt är som en varböld!

  Per Ström, bloggens s.k bloggare, är en ogenomtänkt, fanatisk idiot!

  Genusnytt är ämnet, mansförtryck och rabiata ”jämställdister” bland underkategorierna.

  Är bloggen ett stort skämt? Om inte, hur i hela friden är det möjligt?”
  _______________
  ”Bra eller anus? Svar: Ja, isåfall anus.

  Är bloggen ett stort skämt? Svar: Ja, men det ofrivilligt roligt. Pär Ström är tyvärr helt seriös.”
  ________________
  ”ANUS! Helt klart.”
  ________________
  ”https://genusnytt.wordpress.com/2011/…erad-feminist/

  Den här nivån på inlägg visar på vilken imbecill Per Ström är! Han har typ en kognitiv förmåga som en jävla sexåring!”
  _________________

  Om jag ska dra samma slutsats som Ström gör utifrån en tråd i ett forum, och förutsätta att dessa personer är representativa för hela sverige, så borde Pär kanske överväga att ge upp sitt jämställdhetsarbete, han är ju uppenbarligen inte omtyckt, det ser man ju här ovan- eller, helst, sluta använda sig av högst tveksamma källor som underlag för sina inlägg och böcker.

  För fan, Pär. Fattar du inte vilken nytta du skulle kunna göra om du faktiskt tog det du påstår dig göra på allvar?

 103. hamstrn Says:

  Elin J

  Du faller på ditt eget strawman argument, nämligen att pär ström hävdat att:

  ”Om jag ska dra samma slutsats som Ström gör utifrån en tråd i ett forum, och förutsätta att dessa personer är representativa för hela sverige”.

  Vilket han inte gjort. /facepalm

 104. hamstrn Says:

  Johnny X

  Ditt försök till satir är felaktig i att det är kvinnor som tvingar män. Det skall vara feminism eler feminister som är en ideologi.

 105. hamstrn Says:

  Johnny X

  Dela gärna upp dina texter/kommentarer i stycken, det är lättare att läsa.

 106. Johnny X Says:

  Satir? Jag har inte påstått något annat än vad ni själva säger. Gör om, gör rätt Hamstern och Profanum-vulgu! Kom tillbaka när ni är vuxna! Det pågår ett krig därute och det är vi vita män som är måltavlor, det kan ni väl ändå inte skoja bort?Tailbanfeminister i farten kanske? Vilka är det som stannar hemma med barnen? Kvinnor. Vilka är det som arbetar när de borde ta hand om våra barn? Kvinnor.

 107. Jack Says:

  Johnny har 18 omnämningar i kommentarsfältet men har inte skrivit något värt att läsa. Don’t feed the…

 108. blomrabatten Says:

  Förtala inte Messing hon har jobbat alla år även när barnen var små. Hon jobbar nu också har inte tagit ut sin riksdagspension Nu har hon egen affär. men hon jobbar och kommer att få pension den dagen kommer i motsats till fjantarna som pratar om hemmafru skit.

 109. K. Svensson Says:

  Attans, vill dom inte arbeta nu. Jag, medelålders vit man, hade ju tänkt låta kvinnorna göra jobbet. Lämna Plats, inte Stå I Vägen, för alla duktiga kvinnor. Hur ska det gå med det nu?

 110. 2b Wrong Kavaj Says:

  Igår var det folk här som var jättearga och oroliga för de menade att tweeten som återpubliceras ovan innehöll ett mordhot. Idag har de som påstod detta med all säkerhet skärpt till sig och sitter och skäms lite. Jag ska inte gnida in gårdagens lilla fadäs i era ansikten. Idag vill jag istället veta hur ni ställer er till att Per Ström inte ens är måltavlan för tjära och fjädrar-hotet och hur ni tänkt er att man ska förhålla sig till detta faktum när man skriver den där polisanmälan ni efterlyste.

 111. profanum_vulgus Says:

  2b Wrong Kavaj:
  Fast det var väl mest de där förvirrade och tramsiga feministerna som hävdade det. Du vet de där som tramsar för att förstöra debatten eftersom de vet att de inte kan argumentera.

 112. 2b Wrong Kavaj Says:

  Ja, det är ju bara att scrolla upp om man vill ha klarhet i det.

 113. 2b Wrong Kavaj Says:

  Eller om man har ännu mer bråttom: bara svara på vad som behöver argumenteras för. Innehåller tweeten ett mordhot eller inte?

 114. Aktivarum Says:

  UNDERBART! Istället för att komma på något eget så gjorde de som kineserna och kopierade något någon annan redan kommit på och testat empiriskt.

  Dagens plagiatpris går till: Johnny X

 115. Torstensson Says:

  Erik
  Intressant

  Men en invänding

  Det här med att hota med att göra slut eller faktiskt rent av göra slut är till största delen ett väst-västerländsk beteende/handling. I länder där det är skamligt att vara skild (och inte poppigt och helt rätt) så skiljer sig inte kvinnor lika enkelt eller dumpar sin kille.

 116. Jack Says:

  Torstensson,

  Varför tror du ”no fault divorce” uppfanns? Antimansrörelsen visste att det skulle gagna kvinnor, därför förändrades väst (med lag, samhälls och medial kommunikation) till att inte fördöma skillsmässor.

 117. 2b Wrong Kavaj Says:

  Det ”jämställdistiska” med att fördöma skilsmässor: förklara.

 118. Ulf Andersson Says:

  @ 2b Wrong Kavaj
  ”Igår var det folk här som var jättearga och oroliga för de menade att tweeten som återpubliceras ovan innehöll ett mordhot.”

  Visa mig konkreta bevis på att det inte var ett mordhot!

 119. 2b Wrong Kavaj Says:

  Visa mig konkreta bevis på att det du just skrev inte var en kuplett.

 120. Angående Psykologidoktorandens svar till Aktivarum « Aktivarum Says:

  […] då kan man även sluta klaga på exempelvis att män inte tar ut mer tid med barnen. De kommer inte att få män att lyssna mer genom att bara prata med varandra om hur fel män är […]

 121. Ulf Andersson Says:

  @ 2b Wrong Kavaj

  Så länge jag inte får konkreta bevis presenterade,
  möjligtvis av någon som INTE har ett anonymt nick –
  kommer jag att räkna ”tweeten” som mordhot.

 122. Ulf Andersson Says:

  Konkreta motbevis skulle det vara.

 123. Hamstrn Says:

  Osmaklig argumenation minst sagt av Galago.

 124. Bo Says:

  Jag har återpublicerat Ulf Anderssons ”Visa mig konkreta bevis på att det inte var ett mordhot!” på annat ställe på internet och fått många glada skratt.

 125. barfota Says:

  @Bo

  ”Jag har återpublicerat Ulf Anderssons “Visa mig konkreta bevis på att det inte var ett mordhot!” på annat ställe på internet och fått många glada skratt.”

  Men Guud va sött! Nu skrattar jag också
  Skicka gärna länken så vi andra får ha litet kul också.

 126. Bo Says:

  Behövs inte, det står där uppe. Men jag kan klistra in det igen:

  ”Ulf Andersson säger:
  22 juni 2011 kl. 0:03

  @ 2b Wrong Kavaj
  ”Igår var det folk här som var jättearga och oroliga för de menade att tweeten som återpubliceras ovan innehöll ett mordhot.”

  Visa mig konkreta bevis på att det inte var ett mordhot!”

  Du kanske också tycker twittraren borde anmälas för mordhot? Mot vem i så fall?

 127. barfota Says:

  @Bo
  Länken Bo, länken till det andra stället på internet där du har ”återpublicerat Ulf Anderssons “Visa mig konkreta bevis på att det inte var ett mordhot!””, Länken för fan. Ge oss den så vi kan dela glädjen och skratten. Tack

 128. Ulf Andersson Says:

  @ Bo
  ”Jag har återpublicerat Ulf Anderssons ”Visa mig konkreta bevis på att det inte var ett mordhot!” på annat ställe på internet och fått många glada skratt.”

  Var är länken?
  Om det du påstår är sant (med återpubliceringen och skratten),
  är jag bara glad för att jag kan glädja mina medmänniskor –
  även om de råkar vara feminister.

  Vad var ditt syfte med din kommentar:
  – ren upplysning
  – avsett att få Ulf Andersson (undertecknad)
  att sluta kommentera på GenusNytt

  Om det var i syfte att få mig att sluta kommentera
  på GenusNytt, var det ett otroligt lamt försök.

 129. barfota Says:

  @Ulf Andersson
  Bry dig inte Ulf. Sign. @Bo verkar bara vara en mobbare, och om (vilket jag betvivlar) det finns utlagt på andra internetplatser och man har fått många skratt som det påstås så borde @Bo verkligen skämmas. Normala människor har nog svårt att se indirekta eller direkta hot som underhållning.

 130. Heat Says:

  Fördelen med att inneha reproduktionsmakten och en högre familjestatus är att arbetslösheten blir behagligare.

 131. Manne Says:

  Då har vi fått in ett halvt bud om att det kanske var ett ”indirekt hot” och tidigare påstod någon att det minsann var feministiska troll som hävdat att tweeten var ett mordhot. Är Ulf Andersson ett feministiskt troll?

  Några viktiga frågor har ställts som ännu saknar svar, t ex:

  – VEM har utsatts för mordhot, direkt eller indirekt?

 132. Ulf Andersson Says:

  @ Manne
  ”Är Ulf Andersson ett feministiskt troll? ”

  *garvar och ligger dubbelvikt av skratt*
  Du har inte så bra koll, va?
  Det gör inget. En annan med ditt nick
  har tidigare gjort sig känt som feministiskt troll.

 133. Manne Says:

  Och svaret på frågan, när kommer det?

  Vidhåller du fortfarande att tweeten är ett mordhot och i så fall, inser du att du vid det här laget är ensam?
  Jag ser nu att du inte anklagades för att vara ett feministiskt troll, jag mindes fel. Istället var du ”en tramsig feminist som vill förstöra debatten eftersom du inte kan argumentera”. Ordväxlingen inklippt nedan.

  2b Wrong Kavaj säger:
  21 juni 2011 kl. 21:10

  Igår var det folk här som var jättearga och oroliga för de menade att tweeten som återpubliceras ovan innehöll ett mordhot. Idag har de som påstod detta med all säkerhet skärpt till sig och sitter och skäms lite. Jag ska inte gnida in gårdagens lilla fadäs i era ansikten. […]
  21 juni 2011 kl. 22:16

  Profanum_vulgus:
  Fast det var väl mest de där förvirrade och tramsiga feministerna som hävdade det. Du vet de där som tramsar för att förstöra debatten eftersom de vet att de inte kan argumentera.

 134. Ulf Andersson Says:

  @ Manne/micro113
  ”Och svaret på frågan, när kommer det?”

  Hur löd frågan?
  ”Vidhåller du fortfarande att tweeten är ett mordhot”
  JA

  ”och i så fall, inser du att du vid det här laget är ensam?”
  NÄ. Det har jag inte sett och bryr mig allvarligt talat inte
  om så skulle vara fallet. Har varit ensam om många saker
  många gånger.

 135. profanum_vulgu Says:

  Ulf Andersson:
  För en feminist är det såklart svårt att tänka sig att någon kan stå för åsikter som inte delas av en majoritet (eller verkar delas av en majoritet). Så är det ofta med radikaler, precis som att de sällan förstår ord som: några, flesta, mestadels, ofta, ibland osv. För dem är det alltid allt eller inget som Manne illustrerar med att tolka ”Fast det var väl mest de där” till ”Fast det är ju BARA OCH ENDAST”.

 136. Ulf Andersson Says:

  Jag föddes ensam och naken i denna världen.
  Ensam och naken ska jag lämna den.

  Nej, tyvärr feministtroll (som till exempel ”Manne”):
  jag ska inte begå självmord.
  Jag upplevt vuxenmobbing tidigare.

 137. Manne Says:

  Då så. Visa mig en enda feminist, tramsig eller ej, som hävdat att tweeten innehåller ett direkt eller indirekt mordhot. Jag nöjer mig med en, trots att du menade att det skulle finnas fler än en. Jag utgår nu från att du inte menar att Ulf Andersson är en lönnfeminist.

  En annan kvardröjande fråga är hur man ska kunna lagföra ett ”indirekt mordhot” som inte är riktat mot någon specifik person.

 138. Ulf Andersson Says:

  @ Manne

  Vad fan, orka jiddra……….
  Jag är känd antifeminist.

  Idiot!

 139. Manne Says:

  Hur kom du att tänka på det?

 140. profanum_vulgus Says:

  Manne:
  Om man söker på ”mordhot” bland kommentarerna så ser man att det nämns i tur och ordning av:
  1. Jämstäldhetsfeministern (som är en ironi-figur)
  2. Lennart Eriksson ( En feminist som frågar sig varför föregående skämtare kallade det mordhot)
  3. Ulf Andersson (som avser en annan skrivning)
  4. 1 igen.
  5. Per (en feminist)
  6. 2be wrong kavaj (en feminist)
  Sen är vi framme där du började.

  Sen är det ju så med mordhot att de oftast inte rent språkligt är hotande.
  Om jag ställer mig precis bredvid dig i bankomatkön med en kniv i handen och säger ”Folk som inte delar med sig kan ibland råka illa ut” så är det såklart ett hot mot dig även om du inte utpekas rent språkligt. Sånt där fattar man om man inte har autism.

 141. Manne Says:

  Hur är Lennart Eriksson feminist?

  I övrigt ser jag alltså att du inte klarade av min utmaning. Jag betraktar saken som utagerad.

 142. profanum_vulgu Says:

  Manne:

  Pwned!

 143. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/06/23/violent-feminists-knuckle-sandwiches-or-tar-and-feathers/

 144. Heat Says:

  Och här kommer ett till hot som ska vara rolig satir från Galago:

  ”I senaste numret av seriemagasinet Galago som kom ut i början av maj publiceras ett upprop undertecknat Sveriges satirikers centralorganisation. I det framförs flera krav, och det sista är ”skjut Per Gudmundson”.

  ”Efter att texten publicerats har stöd för kravet uttryckts via flera bloggar och på Twitter. Bland annat skriver Kawa Zolfagary, som stod högt upp på vänsterpartiets riksdagsvalslista i valet i höstas, att kravet på att Gudmundson skjuts är ”rimligt”. Simon Fors, som också stod på riksdagslistan och nu företräder V i Pajala kommun och Norrbottens läns landsting, skriver att ”alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?”. (SvD)

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/serietidning-kraver-att-svds-ledarskribent-skjuts_6285968.svd

 145. En våldtagen feminist är en bra feminist | Medborgarperspektiv Says:

  […] När Pär Ström skrev om den antimans-policy som det feministiskt inspirerade serietidningsförlaget Galago har infört kallade dess redaktör Johannes Klennel honom för ett rötet pisshuvud. Strax därefter skrev Johannes Klennel på Twitter att Pär Ström borde bli tjärad, fjädrad och uppspänd på en järnvägsräls. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: