Danskt fokus på kvinnors våld mot män

by

”Tabu när kvinnan slår mannen”, skriver Danmarks Radio på sin sajt. De rapporterar om en undersökning från 2008 som visade att 8000 danska män varje år blir utsatta för misshandel från sin nuvarande eller tidigare partner.

I den danska staden Aabenraa arrangeras en sundhetsvecka, och under den ska ett särskilt fokus läggas på kvinnors våld mot män. ”Det är så få män som söker hjälp, och de sog gör det skäms närmast över det”, säger ledaren för Aabenraa Selvhjælp, Gudrun Christensen till Danmarks Radio.

De skriver också att Statens institut for Folkesundhed kommer att presentera en undersökning som visar hur våldsutsatta män bäst kan hjälpas.

”Vi har ju haft ett stort fokus på mäns våld mot kvinnor, och därför vet vi inte mycket om män som utsätts för våld och övergrepp. Och vi känner inte till vilka behov de har när de blir utsatta för våld, säger sociologen Rikke Plauborg från Statens Institut for Folkesundhed.

Jag tror minsann att de har kommit längre i jämställdhetsfrågan på andra sidan Öresund.

Läs mer här. Tack för tipset, Magnus!

För övrigt: Ge cancervaccin även till pojkar, uppmanar Joakim Dillner som är professor i infektionsepidemiologi. Genom att utöka vaccinationen mot humant papillomvirus, som kan leda till livmoderhalscancer, förhindrar man även cancerformer som drabbar män, skrev DN.se för en tid sedan. ”I dag vet vi att det är lika säkert och effektivt som för flickor”, säger Dillner till DN.se. Läs mer här.

166 svar to “Danskt fokus på kvinnors våld mot män”

 1. NisseNyfiken Says:

  Vi har ju haft ett stort fokus på mäns våld mot kvinnor, och därför vet vi inte mycket om män som utsätts för våld och övergrepp.

  Nej, det blir lätt så när man använder enögda begrepp som ”mäns våld mot kvinnor” isf det mer relevanta ”relationsvåld”. Något förespråkarna här i landet borde ta till sig.

 2. Håkan Says:

  @NisseNyfiken, i Sverige har det varit sånt fokus på att våldet beror på strukturer framförallt den allsmäktiga könsmaktsordningen. Det har gjort att alla andra anledningar till våld, främst sådana som är individberoende har fått stå tillbaka i alla handlingsplaner. Kom ihåg att det inte var länge sedan som ROKS motarbetade att män som utövade relationsvåld fick gå i terapi.

  Om man utökar världsbilden med att även titta kvinnor som utövar relationsvåld mot män så är det inte omöjligt (snarare troligt) att man kommer se gemensamma drag mellan dessa kvinnor och män som utövar relationsvåld. Då kommer man helt plötsligt få ny information som gör att man kan minska relationsvåldet i samhället. Frågan är bara om ankdammen Sverige är moget för det.

 3. barfota Says:

  Grattis Danmark, dags att emigrera?

 4. Johanna Says:

  VIlket tydligt bevis på att danskarna är lika retarderade i utvecklingen som ni små pojkslem här inne.

 5. barfota Says:

  @Johanna

  ”VIlket tydligt bevis på att danskarna är lika retarderade i utvecklingen som ni små pojkslem här inne.”

  Ja att vilja ha samma rättigheter, skyldigheter med samma lagar och straff för samma brott är retarderat.
  Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.

 6. Hanen Says:

  Jag blir alltid lika lycklig när feministiska debattörer typ Johanna på ett så skickligt sätt visar vilken intellektuell nivå svenska feminister befinner sig på.

  Dagens feminister är sina egna värsta fiender.

 7. Carl Says:

  Låter som att Johanna och övriga rabiata feminister verkligen skulle behöva ett antal doser ‘pojkslem’, låta kärleken flöda över dem likt magman från ett isländskt vulkanutbrott. Vilket dock är svårt att få till stånd när de beter sig som troll och antagligen också ser ut som troll. Ha ha ha, visst har vi roligt här i all skön juvinilitet?

 8. Access Says:

  Instämmer med Hanen. Det är på något sätt befriande när manshatare som Johanna oreflekterat spyr ut sitt hat över omgivningen.
  Det träffar mig inte, berör inte ens. Men jag blir återigen påmind om att våra motståndare saknar argumentation och huvudsakligen bygger sin ståndpunkt på emotionell grund. Vilket för övrigt även gäller de flesta av dem som försöker stöpa argumentationen i akademiska termer.

 9. Mia Says:

  Håkan

  ”Då kommer man helt plötsligt få ny information som gör att man kan minska relationsvåldet i samhället. Frågan är bara om ankdammen Sverige är moget för det.”

  Jag hoppas och tror det. Det märks att droppen börjar urholka stenen.

  Allm

  Men sen kan man kanske förstå att det tar tid också. Fram till slutet av 90-talet var bilden (iaf enligt lagtexten) att bara män utsattes för våld (mäns våld mot män?). Och nu är bilden (iaf enligt lagtexten) att bara kvinnor utsätts för parnervåld (undantaget lesbiska kvinnor).

  Lite ‘lustigt’ att man gjorde lagen könsneutral på vissa punkter samtidigt som man gjorde den könssegregerad.

  http://www.pappamanualen.se/dokument/prop_1997-98_55_kvinnofrid.pdf

 10. Aktivarum Says:

  Johanna:

  Det räcker alltså inte för dig med att vara manshatare du är rasist också. Duktig PK-papegoja. Hoppas polly får en kaka nu när hon pratar som hon dresserats.

 11. Pär.B Says:

  @Håkan

  Du hann före med samma tanke. Satt och läste Ingrid Carlqvists artikel på newsmill där hon lyfte fram en artikel från svd där alla våldtäktsanmälningar lades ned. Granskar man anmälningarna närmare finns det ett stort antal av dem där falskanmälaren uppenbarligen är rubbad på något sätt. Jag är övertygad om att en vanlig kvinna inte falskanmäler en kille. Det ligger inte i en kvinnas natur att göra så.

 12. Johanna Says:

  ”Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad.”

  Du verkar vara denna bloggens egen papegoja som rapar samma sak om igen. Klarar du annat än klipp och klistra i datorn?

 13. Johanna Says:

  ”Det räcker alltså inte för dig med att vara manshatare du är rasist också. Duktig PK-papegoja. Hoppas polly får en kaka nu när hon pratar som hon dresserats.”

  Hmm, rasist-stämplen och papegojepitetet passar bättre på pissliberala ordbajsare som dig.

 14. Matte Says:

  @Johanna

  ”Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad.”

  ”Du verkar vara denna bloggens egen papegoja som rapar samma sak om igen. Klarar du annat än klipp och klistra i datorn?”

  Det tål ju att upprepas så länge som du och andra feminister sprider manshat.

  Men fortsätt gärna så att fler får upp ögonen för att inse att feminismen med sin unkna manssyn är gammalmodig, mossig och förlegad.

 15. Johanna Says:

  ”stöpa argumentationen i akademiska termer”

  Har jag försökt det? Är du såhär urblåst i skallen eller spelar du bara urblåst? Måste man använda akademiska spetsfundigheter för att såna svin som du ska förstå? Nej nej, stanna kvar där ute i de blå som du är. Här nere i verklgheten gör rasistiska svin som du ingen nytta.

 16. barfota Says:

  @Johanna

  ”Du verkar vara denna bloggens egen papegoja som rapar samma sak om igen. Klarar du annat än klipp och klistra i datorn?”

  Så sant jag är denna bloggens papegoja och jag får en sockerbit av Pär Ström varje gång jag upprepar mig.

  Jag är helt enkelt inte så duktig på sakliga och vettiga argument som du är och min datorvana sträcker sig bara tillbaks till tiden innan du var född. Att du inte kan och vill förstå detta kan jag förstå. Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.

  Om du för ett ögonblick skulle åtminstone ge sken av att fundera så kan du ju svara på min käpphäst ja eller Nejfråga…
  Anser du att vi skall ha samma skyldigheter, rättigheter och lika lagar och straff (spelregler) för alla i Sverige oavsett könstillhörighet?
  Ja eller Nej

 17. Johanna Says:

  ”Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.”

  Jaja, rapa på med den ramsan bara, det blir nog bra till slut ska du se, sketna rasistfan.

 18. Johanna Says:

  ”Men fortsätt gärna så att fler får upp ögonen för att inse att feminismen med sin unkna manssyn är gammalmodig, mossig och förlegad.”

  Aaah, en till småknatte som når upp till tangentbordet och lyckas hitta klipp och klistra funktionen.

 19. barfota Says:

  @Johanna

  ”Jaja, rapa på med den ramsan bara, det blir nog bra till slut ska du se, sketna rasistfan.”

  Att du tycker det är rasistiskt att kräva samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.? kan jag mycket väl förstå… Sååå orättvist mot feminister! Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.
  Tydligen inte smarta nog att ens förstå att man INTE är rasist när man vill ha samma spelregler för alla.
  Bra tänkt Johanna, du har gjort dig förtjänt av ytterligare en ”kaka”.

 20. Johanna Says:

  Ja herre Gud alltså vilken låg nivå ni kan sjunka till i debatten. Men det är bra att kvinnohatet synliggörs så tydligt. Det är det säkert många kvinnor som tackar er för. Ni är er egen största fiende, könsrasister, kallar er ”jämställdister” men vill inte ha jämställdhet, vill inte ha lika rättigheter och skyldigheter, vill inte låta samhällets maktfunktioner speglas av befolkningens demografi. En minoritet av etniska blonda heterosexuella friska svenska grabbar, det är vad ni ser som rätt maktfaktor. Precis som det var i Nazityskland. Inte svårt att se parallellerna mellan er och det mörkbruna 30-talets Tyskland. Ni hade stortrivts där. Inga diskvalificerade personer i er lilla utvalda skara hade haft en chans där. Lika lite som ni vill att vi ska ha nu. Så tydliga rasister ni är hela högen. Men åter: tack för att ni visar ert förakt för alla mänskors lika värde, att ni visar er rasism så otvetydgt, ska vi gissa att ni är Sverigedemokrater hela bunten? Ja det är ni. Det ser man på era inlägg.

 21. Johanna Says:

  Barfoten, ja du är uppenbarligen rasist.

 22. Matte Says:

  @Johanna

  Är du lika trevlig IRL eller är du bara det när du kan gömma dig bakom datorskärmen?

 23. Johanna Says:

  Matte
  Mot Sverigedemokrater som er är jag alltid lika trevlig ja.

 24. barfota Says:

  @Matte
  Äsch, låt henne hålla på. Snart kommer pappa in i rummet och tar datorn eller mobilen ifrån henne.

 25. Johanna Says:

  Men Gud va barnsligt. Är det din rätta ålder, bar(n)fota?

 26. Tupp! Says:

 27. Johanna Says:

  Fan vad knäckande ni är. Har ni INGEN MÄNsklighet alls? Jag orkar inte med diskutionerna mer er nåt mera. Ni borde skämmas för er terror mot mig/mot oss kvinnor. Jävla rasistiska gubbslem.

 28. Tupp! Says:

 29. Tupp! Says:

  Titta på De videor jag postade, de är mycket talande om hur världen för män ser ut. Det är inte vackert….

 30. Matte Says:

  @Johanna

  Jag hoppas att du kommer att må bättre i framtiden. Det du behöver är en varm kram, och en trygg röst som berättar för dig att det stora farliga patriarkatet och könsmaktsordningen inte finns. Likt det när du som liten fick höra att det inte finns några monster under sängen.

  Må väl

 31. Men@Work Says:

  Danmark är ett klarsynt land på många områden. Även sexual- och invandringspolitik.

 32. Aktivarum Says:

  Johanna:

  ”Hmm, rasist-stämplen och papegojepitetet passar bättre på pissliberala ordbajsare som dig.”

  Nu råkar det vara så här att rasist inte betyder vad än det behöver betyda för att pk-barnungar som du skall känna er bekräftade i er lilla fantasivärld där det viktigaste är att tycka rätt och kunna så lite som möjligt om världen.

  Rasist innebär/definieras en etnisk uppdelning av människor. Om exempelvis du säger ”danskar är retarderade i utvecklingen” är det ett rasistiskt påstående, inget du säger eller gör ändrar den saken. Inte ens diskuterbart!

  Och ja jag är hellre liberal än totalitär. Jag är hellre demokratisk än auktoritär. Jag är hellre positivist än negativist, nåt mer du vill klaga på?

 33. Men@Work Says:

  @Johanna:

  Du känner väl till Goodwins lag? Den som först börjar beskylla motståndaren att likna nazisterna har förlorat.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

 34. Mia Says:

  Johanna (eller Johan?) säger hoppa och alla hoppar, jisses!

 35. Aktivarum Says:

  Johanna:

  Ni är er egen största fiende, könsrasister, kallar er ”jämställdister” men vill inte ha jämställdhet, vill inte ha lika rättigheter och skyldigheter

  Fel, lika rättigheter och skyldigheter vill jag ha.

  ”vill inte låta samhällets maktfunktioner speglas av befolkningens demografi.”

  Rätt, det vill jag inte alls ha, jag vill ha demokrati, inte totalitär demografi.

  ”En minoritet av etniska blonda heterosexuella friska svenska grabbar, det är vad ni ser som rätt maktfaktor.”

  Nej, demokrati och maktdelning ser jag som rätt maktfaktor

  ”Precis som det var i Nazityskland.”

  Skrattretande! Nazisterna tyckte det var för mycket rika judar i toppen och att det inte speglade landets demografi, Du tycker det är för mycket män i toppen och att det inte speglar landes demografi. Nazisterna var totalitära och auktoritära – precis som du själv och precis som kommunisterna i Sovjet. Bara en okunnig idiot tror att det är antinazistiskt att förespråka man ”kompensationsförtrycker” dem det går bra för på basis av något så idiotiskt som demografi.

  Det var just kompensationsförtryck nazisterna ville ha!

  ”Inte svårt att se parallellerna mellan er och det mörkbruna 30-talets Tyskland. Ni hade stortrivts där.”

  Nej, jag är emot demografiskt tvångsval, jag hade inte trivts för jag är emot den sortens antidemokratiskt urval. Anledningen du inte hade trivts i nazityskland var att de enligt dig diskriminerade, trakasserade och misshandlade fel grupp.

  ”Inga diskvalificerade personer i er lilla utvalda skara hade haft en chans där.”

  Det är just tvångsurval som du förespråkar och jag är emot. Vem som helst får väljas enligt min ideologi, enligt din får bara vissa som passar ideologins behov väljas, detta på basis av en helt förljugen ide DU har om demografi. Jag tror inte ens du själv vet varifrån du fått dina idiotier (det vet dock jag) du är bara en barnunge som upprepar vad än dina PK-herrar beodrar dig.

  Du är inte ens en person, du är vad än teorin säger du skall vara.

  Lika lite som ni vill att vi ska ha nu. Så tydliga rasister ni är hela högen.

  Som sagt, rasism är inte din personliga leksak som betyder vad än du behöver ha det att betyda, jag struntar i ras och kan sålunda inte vara rasist. Du är besatt vid ras, helt fixerad vid det och sålunda är du prakt-kandidat för att förespråka en grupp behandlas olika än en annan – och hitta på pk-ursäkter för det aka rasism.

  ”Men åter: tack för att ni visar ert förakt för alla mänskors lika värde, att ni visar er rasism så otvetydgt, ska vi gissa att ni är Sverigedemokrater hela bunten? Ja det är ni. Det ser man på era inlägg.”

  Du förespråkar inte alla människors lika värde, du förespråkar en demografisk uppdelning där de personer som demografin behöver ges HÖGRE värde. Så sluta larva dig och inbilla dig själv du förespråkar lika värde – du vet inte ens vad det betyder.

  Och om folk är Sverigedemokrater eller inte är helt irrelevant, enligt demokratiska värderingar får man rösta på och vara medlem i vilket parti man vill – det är bara nazister, Castro-kubaner och folk som DU som vill bestämma vilka partier folk får rösta på och inbilla er ni är nåt annat än ni är.

 36. barfota Says:

  @Mia
  Tja och även du gjorde ett inhopp. Besöksstatistiken för GenusNytt förbättras och Johanna får en chans att dra med sina feministmedsystrar i skiten. Analysera gärna kommentarerna och säg vad du tycker, vem uppför sig ohyfsat, vem är rasist o.s.v.

 37. Mia Says:

  Barfota

  Detta var hennes? feministiska? ursprungskommentar:

  ”VIlket tydligt bevis på att danskarna är lika retarderade i utvecklingen som ni små pojkslem här inne.”

  Säg vad du tycker, är det något att gå igång på? Men visst besökstatistiken ökade. På gott och ont, mest på ont om du frågar mig.

 38. Mjauuuuuu Says:

  Danmark har i alla tider varit för Sverige i alla sociala frågor,

 39. barfota Says:

  @Mia

  ”Säg vad du tycker, är det något att gå igång på? Men visst besökstatistiken ökade. På gott och ont, mest på ont om du frågar mig.”

  Upps… ja då förstår jag bättre. Däremot så är jag av den motsatta uppfattningen d.v.s. jag tror att det är på gott både att besöksstatistiken ökar och att man inte tillämpar censur. En sådan som Johanna faller på eget grepp och skadar feminister mer än oss andra här.

 40. Lorem Ipsum Says:

  @Mia, ja tråden spårade ur. Man frestas ibland att nappa på trollningsförsöken, men det gäller att stå emot.

 41. robjoh Says:

  @Lorem Ipsum
  Om man svarar som Erik är det inget problem att vi svarar. Det är när vi hamnar i samma nivå och börjar använda idiotiska ordval som det blir negativt.

  @Trådens ämne.
  Positivt att danskarna nu vågar se på båda sidorna av relationsvåld. Sannolikheten att vi i Sverige skulle välja att göra samma sak är väl minimal. Om danskarna har en framgångsrik studie där de finner större anledningar mellan partnervåld än kön finns det hopp i Sverige också.

 42. bubbles1071p Says:

  ”Jag tror minsann att de har kommit längre i jämställdhetsfrågan på andra sidan Öresund.”

  Ja, så tror jag definitivt också! …eller rättare sagt vet.
  Danmark är ett helt makalöst fantastiskt land som för en politik på alla plan som helt överensstämmer med sund förnuft.

 43. barfota Says:

  @robjoh

  ”Positivt att danskarna nu vågar se på båda sidorna av relationsvåld. Sannolikheten att vi i Sverige skulle välja att göra samma sak är väl minimal”

  Danskarnas politik brukar vara mer ”jordnära” eller ”bonnig” om uttrycket tillåtes.
  Man har inte bara uppmärksammat männens problem utan kanske t.o.m. vilka män det är som ställer till problem och börjat vidta åtgärder.

 44. Jidus Says:

  Johanna:

  ”Hmm, rasist-stämplen och papegojepitetet passar bättre på pissliberala ordbajsare som dig.”

  Fast det är ju så att liberala samhällen fungerar i allmänhet bättre än socialistiska jämför Nord- och Syd- Korea

 45. Pether Says:

  ”Fast det är ju så att liberala samhällen fungerar i allmänhet bättre än socialistiska jämför Nord- och Syd- Korea”

  Ja, jämför en hård diktatur som inte släpper in något, mot ett land som får precis allt i näven från sina allierade. Väldigt bra jämförelse mellan socialism och liberalism… mycket…

 46. Pether Says:

  barfota

  Förvånar mig alltid hur folk kan se verkligheten i feminismens politik, och samtidigt vara rasist.

 47. barfota Says:

  @Pether

  ”Förvånar mig alltid hur folk kan se verkligheten i feminismens politik, och samtidigt vara rasist.”

  Sådär ”mellan tummen och pekfingret” och utan att döma ut Danskar så är de nog aningen mera protektionistiska än Svenskar, men att kalla ett helt lands folk för rasister är väl litet väl magstarkt.

 48. Men@Work Says:

  @Pether:

  Nämn ett ställe på jorden där socialism lyckats och inte inneburit åsiktsförtryck och statlig egendomsstöld…

 49. KK Says:

  Att ställa ordet ”liberal” mot ordet ”socialist” är sååå korkat att den som gör det inte förtjänar en värdig dialog. Som om det inte har funnits eller finns liberala socialister. Det är endast nyliberala halvfascister som har kapat detta ord som gör den jämförelsen för sina skitiga syften (ungefär som när moderaterna, som själva skyr hederligt arbete, kallar sitt parti för ”det nya arbetarpartiet” men menar självklart ”det nya arbeta! partiet” (jfr. Hitlers parti).

  @ Man@Work
  ”Socialism” stöld av ”STATLIG egendomsstöld”?
  Hahaha!
  Du menar att det alltid har funnits äckel som har stulit ”socialism” med andra ord.
  Därför ska du spotta på idén istället för på tjuven.
  Smart guy.

  Nyliberalen och feministen är varandras tvillingar (med hat och kärlek)

 50. Logifech Says:

  Vid ett flertal gånger har jag hört av min systers pojkvän att hon slår och hotar honom med diverse, att hon lider av ett maniskt kontrollbegär, men på grund av att han är en riktig toffelhjälte så bryr han sig inte om det. När jag frågar varför han inte letar rätt på en bättre tjej så svarar han inte ens.

  Mor vår vet om det, men hon sa bara ”Äsch” när jag frågade henne om hon inte skulle anmäla syrran. (Ty hon har sagt att om någon slår syrran min så skulle hon anmäla det direkt.)

 51. Olle Says:

  Jag tror Johanna är Jämställdhetsfeministerns lillasyster. Om jag gissar fel är det något ruttet i staten Sverige.

 52. Joakim Says:

  Gudrun mot Gudrun med andra ord…

 53. Pether Says:

  barfota

  :

  Feminism: Alla män är onda!
  barfota: Nej! Det är inte rätt att kollektivt beskylla alla män för vad invidider gör!

  Rasister: Alla invandrare är onda!
  barfota: Helt rätt!

  Osar av hyckleri.

 54. Joakim Says:

  I övrigt råder jag alla att totalt ignorera Johanna. Hon är ett uppenbart troll som vill provocera och stjäla vår energi. Det går helt enkelt inte att föra en saklig debatt med henne, jag har försökt.

  (Ska bli intressant att se om hon kommer och svarar nu att jag enbart talar om mig själv.)

 55. JustMe Says:

  Joakim:
  ”I övrigt råder jag alla att totalt ignorera Johanna. Hon är ett uppenbart troll som vill provocera och stjäla vår energi. Det går helt enkelt inte att föra en saklig debatt med henne, jag har försökt.”

  Jag håller med. Hon är too much. Jämfört med henne framstår t ex signaturen Fumikofem(hårdför rabiat radikalfeminist på Feminetik) som riktigt seriös. Det säger väl allt… 😉

 56. barfota Says:

  @Pether

  ”Feminism: Alla män är onda!
  barfota: Nej! Det är inte rätt att kollektivt beskylla alla män för vad invidider gör!

  Rasister: Alla invandrare är onda!
  barfota: Helt rätt!”

  Jag förstår inte vad du menar, insinuerar du att detta skulle vara något som jag har skrivit eller vad menar du? Förklara tydligare.

 57. Men@Work Says:

  @KK:

  Nej, jag menar socialisterna som skattar ihjäl såväl befolkning som kreativitet.

 58. KK Says:

  Johanna = Johansblohm

  @ Men@work
  Stackars barn till ett folk som har blivit ihjälskattat av socialister som har gett det en oförtjänt välfärd genom att hålla högern på mattan i hundra år.
  Gett dig all tid i världen att vara kreativ och gjort dig till en miljonär jämfört med halva världsbefolkningen.

  Du förtjänar inte den välfärden lika lite som en feminist förtjänar sin jävla s.k. jämställdhet i detta bortskämda pissland.

 59. JockeH Says:

  Johanna = NoBoyToy?

 60. Aktivarum Says:

  Pether:

  ”Ja, jämför en hård diktatur som inte släpper in något, mot ett land som får precis allt i näven från sina allierade. Väldigt bra jämförelse mellan socialism och liberalism… mycket…”

  Problemet är att socialism i allmänhet tycks resultera i just diktaturer som inte släpper in något. Det är dåligt med socialistiska länder som inte fick detta end result.

  KK:

  Det är precis den jämförelsen statsvetaren Jeremy Shearmur gör i sin kurs ”Ideas in politics” som beskriver hur socialismen, konservativismen och liberalismen resonerat.

 61. Men@Work Says:

  @KK:

  Såja, håll känslorna i styr. Välfärd skapas i den privata sektorn, inte av staten. Att höga skattesatser motverkar arbetstillfällen är en no-brainer. Ta gärna en kurs i nationalekonomi. Ännu hellre: håll dig till topic.

 62. Torstensson Says:

  Jag är för jämställdhet och jag anser inte att kvinnor är svaga och nedtryckta i Sverige. Kvinnor har har ett ansvar över sina egna livsval och jag ser inte varför politiker ska fortsätta prata om hur synd det är om kvinnor som jobbar inom vården när de valt det själva och dessutom då vården faktiskt inte har låga löner jämfört med motsvaranade utbildningslängd. Sjuksköterskor har om jag inte missminner mig mer än lärare som ofta har längre utbildning. Men sen är ju lärare inte en traditionell väljarbas för socialdemokrater och vänsterpartister.

  Barfotas kommentar om att emigrera ser jag faktiskt inte som ett skämt.

  Och återigen, med risk för att få en utskällning av Barfota så ska jag berätta vad jag såg igår angående våldet mot män som är okey. En ung man sitter med sitt kompisgäng där en av de unga kvinnorna står och sparkar honom på låret. Spark efter spark och han bara sitter där och ler besvärat. Först trodde jag bara det var en enstaka ”kompis-spark” men hon fortsatte sparka. Uppenbarligen kände de två varandra och jag vet inte vad som skett tidigare, men det var rejäla sparkar som måste gjort ont. Det störde mig och min vän som var med . Hur kunde han sitta där och ta emot det och le sådär fånigt? Är det verkligen så accepterat att slå män inför folk? Det omvända hade väckt betydligt större reaktioner. Dels hos kvinnor med också hos chevalereska män som hade stoppat det. Som den jämställdist jag är så frågade jag killen när jag var jämsides hur han kunde acceptera det. Som man inser man att jämställdheten i Sverige har en lång väg att vandra när en kvinna kan stå och mata sparkar mot skenben och lår mot en man utan att någon i kompisgänget reagerade. Finns det någon feminist som överhuvudtaget problematiserar händelser likt denna?

  Förresten Pär, varför är inte du i Almedalen?

 63. KK Says:

  Det har påståtts att folk förtjänar det styre de får.
  Så sant, så sant!
  Obildade trasproletärer som har läst nationalekonomi,
  Hahaha
  Så jävla pinsamt!

  @ Akvarium
  Så du tror inte på Gud men du tror på Jeremy Shearmur?
  Och vem fan är Jeremy, som du har plockat upp från någon blogg eller Wikipedia…?
  När fan ska du sluta förvilla folk genom att använda ”argumentum ad auctoritas”?

  Ni förtjänar sådana som Johanna och Johansblohm…(era trasproletärtvillingar…)

 64. barfota Says:

  @Torstensson

  ”Och återigen, med risk för att få en utskällning av Barfota så ska jag berätta vad jag såg igår angående våldet mot män som är okey.”

  Du har aldrig fått någon ”utskällning av Barfota”, bara ett ifrågasättande av trovärdigheten i någon post eftersom det du beskrev inte stämmer med mina erfarenheter från olika arbetsplatser, så tagga ned aningen och att du påstår att jag skällt ut dig, har dumma inlägg, har dåligt självförtroende eller insinuerar att jag sitter framför med något obestämt i min högerhand gör dig knappast trovärdigare.

  Nu däremot skall jag skälla ut dig.
  Skärp dig för fan, du är ju patetisk!

  Och visst det där med att emigrera var med ett visst mått av både skämt och allvar.

 65. barfota Says:

  @Torstensson
  😳
  Det blev visst fel här, försöker en gång till…
  eller insinuerar att jag sitter framför datorn med något obestämt i min högerhand gör dig knappast trovärdigare.

 66. barfota Says:

  @KK

  ”Så du tror inte på Gud men du tror på Jeremy Shearmur?”

  Vem fan är Gud?

  ”När fan ska du sluta förvilla folk genom att använda ?”

  När skall du försöka sluta förvilla med att använda t.ex. “argumentum ad auctoritas”, skriv på Svenska så även ”dumma jag” kan förstå. Eller handlar det bara om vem av er som kan pinka längst?

 67. KK Says:

  @ Barfota
  Och vad får dig att tro att jag är man och ens kan delta i en sådan dum tävling?
  Du förstod inte ironin och driften med det där uttrycket som var riktat mot en viss person som fortsätter simma runt i sitt akvarium…
  Belasta inte mig för DEN dumheten…

 68. Pether Says:

  barfota:

  Det är saker du och andra har skrivit här på GenusNytt flera gånger.

  Aktivarum:

  Eller så är det så att det är något annat som finns i dessa länder som resulterar i förtryck. Men varför bry sig om verkligheten när man kan skylla allt på en ideologi istället?

 69. barfota Says:

  @Pether

  ”Det är saker du och andra har skrivit här på GenusNytt flera gånger.”

  Då får du nog allt besvära dig att hitta och hänvisa till det du syftar på som jag har skrivit, vad andra har skrivit kan du inte lägga mig till last. Jag tror nog ingen har upprepat detta samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.? så många gånger som jag under GenusNytts historia. Ser du NÅGOT rasistiskt i det?

 70. barfota Says:

  @KK
  Jodå jag förstod ironin, förstod inte du att ”pissa längst” var en metafor för att visa sig duktigast?

 71. Torstensson Says:

  Barfota

  Du förtjänade varje ord. Vartenda punkt och kommatecken. Du är en elak avundsjuk människa och sådana som dig kan jag turligen undvika genom att resa mig och gå. Hädanefter kommenterar jag dig inte.

 72. vmm Says:

  OT: Hörde idag i morse på TV4 när dom intervjuade Jimmie Åkesson att dom frågade om han var feminist. Han svarade att han inte är feminist utan tror på jämställdhet så han är jämställdist. Hm… tror det är första gången jag hör någon offentlig person i den ställningen säga att den är jämställdist. Anar man att Åkesson kanske är här och tittar ibland? (ni får gå in på nätet och leta klippet där han säger att han är jämställdist. Jag lyckas inte länka)

 73. Jack Says:

  Torstensson,

  ”Som den jämställdist jag är så frågade jag killen när jag var jämsides hur han kunde acceptera det.”

  Det blir lite som bestraffning men ändå befästande av beteendet om du frågade detta. Han sätts i en pressad ifrågasatt situation efter att ha misshandlats (jmfr pojken som får stryk av en flicka varpå pappan ser det och ger pojken stryk för att han fick stryk av en flicka) och rationaliserar också fram en motivering för att fortsätta ta emot stryk. Någon sådan behövs inte.

  Vad du vill göra är att säga till honom att han har ditt och lagligt stöd att avvärja attackerna. Hans kropp skall han använda för att arbeta och må bra, Samhället vill inte se detta sänkt med ens en promille.

 74. Lövet Says:

  …och så bar det iväg igen…

  …väntar ivrigt på ett inlägg som vi kan diskutera istället för att tävla om vems ”ism” som är bäst!

  Min pappa är förövrigt fundamentalistisk socialliberalfeminislamanarkirasikommuniextremist…

  …så han är mycket starkare än er allihop!

 75. Karl.Off Says:

  Hurra, någon utanför en liten klick av vita ensamma män som tror de är för sann jämställdhet när de i själva verket helt enkelt inte tål att den makt de fått enbart för att de råkar ha snopp nu sakta sipprar bort från dem, har kallat sig jämställdist. Åkesson gillar i och för sig också att naivt skylla alla problem på en viss grupp av människor(han valde invandrarna, ni valde feminister) så det var ju väntat att det skulle bli han.

 76. Matte Says:

  @Karl.Off

  Oj denna hyckleri. Du ger dig på en annan grupp(du valde männen) och det är rättfärdigat?

  *Facepalm*

 77. Matte Says:

  @Karl.Off

  Du valde dessutom vita män. Lite rasism kryddat med sexism. Sen säger du också att alla pojkar automatiskt är priviligerade i dagens Sverige? Men då kanske du inte menar skolan, lagen och samhällsstöd.

 78. barfota Says:

  @Torstensson

  ”Du förtjänade varje ord. Vartenda punkt och kommatecken. Du är en elak avundsjuk människa och sådana som dig kan jag turligen undvika genom att resa mig och gå. Hädanefter kommenterar jag dig inte.”

  Du har naturligtvis rätt, punkterna ock kommatecknen är helt korrekta och du bör nog avhålla dig kommentera någon som du inte kan hantera.

 79. barfota Says:

  @Karl.Off
  Vad yrar du om? Du har väl ingen susning om varje sig kön, hudfärg, etnicitet, sexuell läggning eller civilstånd på de som kommenterar här.

  Vad det handlar om är att Danmark har börjat uppmärksamma en del problem och hör och häpna… börjat göra någonting åt problemen. Är det fel av Danmark eller vad menar du?

 80. Aktivarum Says:

  Karl.Off

  ”Hurra, någon utanför en liten klick av vita ensamma män som tror de är för sann jämställdhet när de i själva verket helt enkelt inte tål att den makt de fått enbart för att de råkar ha snopp nu sakta sipprar bort från dem, har kallat sig jämställdist.”

  Hurra, en till som tror anklagelser om den makt judar påstås ha (ett påstående som sällan visar annat än Apex Fallacy) ursäktar svinaktigt beteende mot judar!

  Säg till när du har riktiga argument.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/07/04/psykologidoktorandens-funderingar-om-konsskillnader/

  ”Åkesson gillar i och för sig också att naivt skylla alla problem på en viss grupp av människor(han valde invandrarna, ni valde feminister) så det var ju väntat att det skulle bli han.”

  Feminism är inte en folkgrupp ditt hasselnöt! Feminism är en politisk åsikt.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/08/25/debatten-mellan-schyman-och-akesson-en-pinsam-historia/

 81. Aktivarum Says:

  Pether:

  ”Eller så är det så att det är något annat som finns i dessa länder som resulterar i förtryck.”

  Har du belägg för att det är så? Eller blir det kanske sant bara för att du påstår det?

  ”Men varför bry sig om verkligheten när man kan skylla allt på en ideologi istället?”

  Verkligheten? Allt jag fått från dig är ett påstående, ett antagande som du gav inga som helst belägg för. Vad är det du menar finns i alla dessa länder (men inte i andra länder) som resulterar i förtryck?

 82. Aktivarum Says:

  KK:

  ”Så du tror inte på Gud men du tror på Jeremy Shearmur?”

  Jag tror inte på någon. Jag tror däremot på välgrundade argument, välformulerade resonemang, djup kunskap och ordentliga fakta. Till skillnad från dig som sprider vad än kritisk teori hittade på under 60-talet.

  ”Och vem fan är Jeremy, som du har plockat upp från någon blogg eller Wikipedia…?”

  Jeremy Shearmur är utbildare hos TTC kommer från London School of Economics och var assistent åt Karl Popper i åtta år.

  ”När fan ska du sluta förvilla folk genom att använda ”argumentum ad auctoritas”?”

  Du verkar ha missförstått det där. Det betyder inte man inte får använda auktoriteter, det betyder man inte får använda auktoritet i sig som belägg för sina påståenden. Dvs det betyder inte man inte får säga Karl Popper hade rätt. Det betyder man inte får säga han hade rätt för att han var Karl Popper.

 83. Pether Says:

  barfota:

  ”Man har inte bara uppmärksammat männens problem utan kanske t.o.m. vilka män det är som ställer till problem och börjat vidta åtgärder.”

  Där påpekar du att det är invandrarmän som ställer till problem och att de har börjat vidta åtgärder mot dem, kollektivt beskylla alla invandrare för för ett fåtal individer gör och utvisa dem.
  Kort minne?

  Aktivarum:

  ”Har du belägg för att det är så? Eller blir det kanske sant bara för att du påstår det?”

  Visar ju bara på att du är totalt okunnig i historia. Men visst, fortsätt du med ditt ignoranta sätt, du behöver ju inte skaffa dig någon kunskap, allt du säger är ju rätt oavsett, du ska ju inte behöva tänka.

 84. KK Says:

  Vi vet att Karl Popper är din idol.
  Men tvivlar starkt på att du vare sig har läst honom eller förstått honom via Jeremy och alla hans andra assistenter.

  Vill man ha välgrundade argument, djup kunskap etc… ska man absolut inte vända sig till dig.

  Du och feministen passar varann som hand i handske. Och Popper skulle säkert ha hållit med…

  Han var åtminstone analytiskt sinnad, till skillnad från dig som är ”dålig statistik”.

 85. Torstensson Says:

  ”Hurra, någon utanför en liten klick av vita ensamma män som tror de är för sann jämställdhet när de i själva verket helt enkelt inte tål att den makt de fått enbart för att de råkar ha snopp nu sakta sipprar bort från dem, har kallat sig jämställdist.”

  Det blir inte mer fel än så. Herregud vad fel.För det första så vet alla som är män att man inte har någon nytta av att vara man idag. Kanske på 1900-talets första hälft. Men kanske inte ens då eftersom man även då hade kravet att duga som man annars får du inte sprida dina gener, allt medans kvinnor då och nu fortfarande kommer undan arbetsbördor genom en mycket påtaglig makt som de har. Den sexuella makten. Vi lever på en planet i västvärlden där en kvinna kan vara undersköterska och vara ihop med en välavlönad IT-konsult som tjänar 50 tusen danska. Det omvända är statistiskt försumbart och i realiteten nästan omöjligt. Kvinnor som tjänar 50 tusen danska kronor väljer inte män som är undersköterskor. För det andra så är det inte i snoppen som män sitter i ”bolagsstyrelser” utan för att män är beredda på att offra av andra delar av sitt liv. Män är villiga att ta fler risker än kvinnor generellt sett. Det är förvisso biologiskt betingat, men jag vet inte om du menar könshormoner från testiklarna eller om du nu menar just snoppen. För det tredje är du en lat feminist som kräver att kvinnor ska sitta i bolagstyrelser medan du själv läst något flummigt program inom humaniora. Ofta är det så, du har noll koll på vad som krävs men du kräver att kvinnor ska ha förtur till något som män fått slita hund för.

 86. Aktivarum Says:

  Pether:

  ”Visar ju bara på att du är totalt okunnig i historia. Men visst, fortsätt du med ditt ignoranta sätt, du behöver ju inte skaffa dig någon kunskap, allt du säger är ju rätt oavsett, du ska ju inte behöva tänka.”

  Bra försök med luddiga ospecificerade antydningar. Men jag väntar fortfarande på svar på frågan. Ditt svar-utan-att-svara innehöll varken svar på VAD du ger skulden eller BELÄGG för att den iden (den du aldrig presenterade) stämmer.

 87. Aktivarum Says:

  KK:

  ”Vi vet att Karl Popper är din idol.”

  Jovisst, och ni ”vet” W.Farrell är min idol, och ni vet T.Sowell är min idol, och ni vet J.Diamond är min idol, och ni vet A.Sokal är min idol, och ni vet St.Pinker är min idol, och ni vet Ch.Sommers är min idol och ni vet Su.Pinker är min idol och tänk så fantastiskt ni vet L.Keeley är min idol också.

  Tänk så bra koll ni har på alla ”idoler” jag har, man kan undra om ni har Ph.D i en kurs som handlar enbart om mig 30p i HermeneutErik! Som examen skall man av allt att döma inbilla andra att man vet mer om mig än jag själv vet om mig.

  ”Men tvivlar starkt på att du vare sig har läst honom eller förstått honom via Jeremy och alla hans andra assistenter.”

  Jeremy förstår nog Popper bra mycket bättre än du någonsin kan förstå Popper men du kanske förstår Popper bättre än folk som faktiskt arbetade med Popper? Du kanske har läst 30p Hermeneupopperik där man även lär sig räkna upp alla idoler Popper hade också?

  ”Vill man ha välgrundade argument, djup kunskap etc… ska man absolut inte vända sig till dig.”

  Det är ju tur att folk vet att om de vill ha djup kunskap om vilka idoler JAG har så skall de vända sig till dig. Och de skall inte ha den minsta krav på att du bevisar ett ord du säger är sant – istället skall dina åsikter ses som mer sann information om källan – än källan själv!

 88. KK Says:

  Ett evigt jävla ordbajsande cirkelresonerande trasproletär, som ”enligt hela sin levnadsställning kommer … att vara bredvilligare att låta köpa sig för reaktionära syften.” (utmärkt beskrivning av sådana som du och dagens feminister oavsett vad man tycker om Marx och Engels).
  Som sagt: du och feministen passar varann som hand i handske.

 89. Aktivarum Says:

  KK:

  Att läsa dina inlägg är som att tvinga sig igenom en viss marxistisk filosofs pinsamma försök att dölja han hatar demokrati för han tycker enbart upplysta personer som han själv skall vara delaktiga i offentlig debatt. Han kunde också lika gärna kallat alla han betraktade som under honom själv för ”trasproletär” De riktiga proletärerna var minsann fina akademiker som tyckte rätt och pratade rätt.

 90. barfota Says:

  @Pether
  Jag skrev tidigare…
  “Man har inte bara uppmärksammat männens problem utan kanske t.o.m. vilka män det är som ställer till problem och börjat vidta åtgärder.”

  Jag menar att för att kunna lösa något problem öht. så måste man faktiskt våga ha en öppen dialog om problemen och politiskt mod att försöka finna lösningar och åtgärda problemen. Sedan kan man alltid diskutera hur lösningen skall se ut och jag menar att vi skall ha…

  samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.?.

  Jag ser inget rasistiskt eller fel i detta gör du? Att prata om problemen är skitviktigt för alla och jag blir förbannad över att du insinuerar att jag skulle vara rasist. Punkt!

 91. Pether Says:

  barfota:

  Du ger kollektivt invandrare skulden för vad individer gör. Det är rasistiskt. Sedan att du säger att feminister gör fel i att ge män kollektivt skulden för vad individer gör, visar på hyckleri.

  Skrattretande.

 92. barfota Says:

  @Pether

  ”Du ger kollektivt invandrare skulden för vad individer gör. Det är rasistiskt.”

  Nonsens och skitsnack! På vilket sätt skulle jag ge ”invandrare skulden för vad individer gör”?

  Nu skall vi inte gå in på Danmarks politik för mycket men vad jag har förstått så vill man inte utvisa invandrare som grupp utan snarare kriminella individuella invandrare som begår allvarliga brott i Danmark. Kanske inte den optimala lösningen men vad jag tycker ÄR BRA är, att man dels börjar tala om mäns problem och även ”försöker” lösa problemen med enskilda kriminella invandrare. Däremot inte gruppen invandrare en åsikt som du envist försöker klistra på mig. Feminister däremot verkar inte kunna se skillnad på skötsamma män eller kriminella män utan klumpar ihop alla män i en grupp, så dom får man väl kunna beskriva som könsrasister.

  Vi bör ha samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.?
  Förbjud omedelbart omskärelse av små pojkar, bort med alla särbehandlingar o.s.v.

  Det enda jag kan hålla med dig om är.

  ”Skrattretande.”

 93. Pär.B Says:

  Karl.off

  Hurra, någon utanför en liten klick av vita ensamma män som tror de är för sann jämställdhet när de i själva verket helt enkelt inte tål att den makt de fått enbart för att de råkar ha snopp nu sakta sipprar bort från dem, har kallat sig jämställdist.

  Jämställdhet är en nutida beteckning för att visa att man är för jämställdhet. Feminismen dog för flera decennier sedan eftersom dess idéer var anpassad för sin tid och kan inte tillämpas idag. De som tillämpar misandri säger sig vara feminister, men det är alltså bevisligen fel. Man döljer således sina verkliga avsikter i en föråldrad ideologi.

 94. Pether Says:

  Haha. Jadu. Försök o dölj din islamofobi, men den dryper allt fram.

 95. Aktivarum Says:

  Pether:

  ”Du ger kollektivt invandrare skulden för vad individer gör. Det är rasistiskt.”

  Det som verkligen är rasistiskt är att ta de produktiva arbetssamma personerna från ett U-land och på basis av inget annat än gemensam etnicitet kategorisera ihop dem med de mest improduktiva lata kriminella och grälsjuka personerna från samma land. Detta för att man har en ihopljugen kulturteori som behöver försvaras.

 96. Panne Says:

  @Pether

  Lite desperat att försöka tillskriva Barfota åsikter han ej har. Den enda som uttalat sig i närheten av rasistiskt i den här tråden är Johanna i det 4:e inlägget.

 97. barfota Says:

  @Panne

  ”Lite desperat att försöka tillskriva Barfota åsikter han ej har. Den enda som uttalat sig i närheten av rasistiskt i den här tråden är Johanna i det 4:e inlägget.”

  Jadu. Jag tror att @Pether försöker o dölja sin manofobi, men den dryper allt fram.

 98. Aktivarum Says:

  barfota:

  Du har nog rätt, en mer formell version skulle vara androfobi.

 99. Jack Says:

  eller rätt och slätt mansfobi

 100. barfota Says:

  @Aktivarum
  Jupp, men jag tyckte manofobi lät coolt.
  Kul att du finns här Erik, det behövs alla sorters människor i den gemensamma kampen mot mansförtrycket.

 101. Pether Says:

  Ah, så nu blev man manshatare för att man säger att du e rasist? Hur gick den tankevurpan till? Tragiskt.

 102. Panne Says:

  @Pether

  Nej, men du kallar barfota för rasist för att han inte håller med dig. Han har inte sagt något som ens är i närheten av rasistiskt. Det finns endast i din långsökta fantasi. Manshatare blev du inte för att du kallade honom rasist, det blev du troligtvis för att du går på feministernas myter.

 103. Pether Says:

  Panne: Uttala dig inte om saker du inte har en aning om. För att ha besökt GN en gång så visar du ju inte någon hög intellektuell begåvning.

  Så eftersom han uttalar sig rasistiskt, så är det en feministisk myt att påpeka det? Wow…. måste stå helt still i klockhuset.

 104. Panne Says:

  @Pether

  Du uttalar dig om hur ofta jag besökt GN. Det har du ingen aning om, och bör ej uttala dig om. Det visar inte på någon hög intellektuell begåvning.

  Du verkar också ha svårt med läsförståelsen, jag påstod inte att det var en feministisk myt med rasistiska påpekanden, jag påstod att du EJ var manshatare för att du kallar någon rasist helt obefogat. Manshatare är du troligtvis för att du tror på myter om att mannen som grupp förtrycker kvinnan som grupp. Det är den vanligaste orsaken till att folk är manshatare.

  Läsförståelse verkar inte vara din starka sida, så i fortsättningen ska jag uttrycka mig tydligare.

 105. Pether Says:

  Så genom att påpeka att han uttalar sig med fördomar om invandrare, så tror jag att män förtrycker kvinnor?

  Idioti?

 106. Panne Says:

  Nej, men du frågade: ”Ah, så nu blev man manshatare för att man säger att du e rasist?”

  Jag svarade att det inte är därför du blev manshatare.

  Därefter kom jag med en teori till varför du blev det.

  Att du inte själv vet varför du blev det, utan måste fråga här är lite konstigt, men jag gjorde ett tappert försök att svara dig.

 107. Aktivarum Says:

  barfota:

  Tack detsamma, och instämmer!

 108. Jack Says:

  Tycker det vore bra om alla kunde släppa personangreppen. Det är avskräckande.

  Vill utvidgda detta angående tjejer sparkande på killar:
  ”Hans kropp skall han använda för att arbeta och må bra, Samhället vill inte se detta sänkt med ens en promille.”

  Så här kan man säga samtidigt som vi alla vet att t ex samhället haft värnplikt för män vilket skadat unga män till den grad att de dött eller fått nedsatt funktion och sina liv partiellt ödelagda, samtidigt som vi vet att mansjourer inte får ekonomiskt stöd, samtidigt som vi vet att det finns de som gärna hindrar män från att arbeta, samtidigt som vi vet att mäns utsatthet aktivt tystas ned.

  Så visst, mansrollen som samhället styr den är förbrukningsvaran och den som man kastar skit på och motarbetat. Samtidigt, när man frågar folk så kommer de rent verbalt förneka både att män behandlas som förbrukningsvara och att de anser och beter sig in enlighet med att män skall förbrukas, därför är det ändå ett uns av sanning i att säga att samhället inte vill att män ska ta stryk och få sänkt arbetsförmåga. (Samhället förbjuder bara diskursen om det och beter sig i tysthet så att män och pojkar förbrukas)

 109. Pether Says:

  Panne: Du e tragiskt.

 110. KK Says:

  @ aktivarium
  Den allmänna åsikten om trasproletärer (desillusionerade fattiglappar som du, som fördummar både sig själva och andra genom missriktad agression dold bakom osammanhängande ordbajseri) har ingenting med intellekt att göra.
  Det hela handlar om en moralisk skillnad.
  Som sagt: du och feministen är som siamesiska tvillingar: kan inte skiljas och kan inte förenas.

 111. barfota Says:

  @Pether

  ”Ah, så nu blev man manshatare för att man säger att du e rasist? Hur gick den tankevurpan till? Tragiskt.”

  Tankevurpor verkar vara din specialitet. Hur fick du mig till rasist?

  Du skriver till @Panne

  ”Panne: Uttala dig inte om saker du inte har en aning om. För att ha besökt GN en gång så visar du ju inte någon hög intellektuell begåvning.
  Så eftersom han uttalar sig rasistiskt, så är det en feministisk myt att påpeka det? Wow…. måste stå helt still i klockhuset.”

  Varför är det OK för dig att göra uttalanden ”om saker du inte har en aning om” när ingen annan får trots att du inte i din vildaste fantasi kan ha en aning om vem som besökte GenusNytt först du eller @Panne?

  ”Så genom att påpeka att han uttalar sig med fördomar om invandrare, så tror jag att män förtrycker kvinnor?
  Idioti?”

  Visst det är idioti på högsta nivå att tillskriva mig att jag uttalar mig med fördomar om invandrare. Vilka fördomar har du om dina medmänniskor?

  Hur i hela fridens namn fick du in Islam i denna tråden?
  Skulle du mot all förmodan inse att jag inte fällt någon som helst rasistisk kommentar så är du välkommen med en ursäkt.

 112. barfota Says:

  @Jack

  ”Tycker det vore bra om alla kunde släppa personangreppen. Det är avskräckande.”

  Sant, det börjar hetta till ju närmare sanningen man kommer. En av sanningarna är som du skriver

  ”Samhället förbjuder bara diskursen om det och beter sig i tysthet så att män och pojkar förbrukas”

  , ytterligare en sanning är att andra ”känsliga” frågor inte heller debatteras och jag tror att för att lösa problem så måste man spela med öppna kort och inte ducka för någon fråga.

  Men @Jack, allt vi gör är ju att diskutera, vända och vrida på ord och statistik. Jag skulle gärna jobba mer och hårdare om vi kunde komma fram till något konkret och praktiskt, uppvakta politiker, demonstrera, en gemensam dag då vi delar ut flyers, vägra rösta på ett feministiskt parti o.s.v. men detta ältandet har jag hört sedan tidigt 70-tal och vi står fortfarande kvar på samma fläck och stampar. Så vad gör vi rent konkret?

 113. Aktivarum Says:

  KK:

  ”Den allmänna åsikten om trasproletärer (desillusionerade fattiglappar som du, som fördummar både sig själva och andra genom missriktad agression dold bakom osammanhängande ordbajseri) har ingenting med intellekt att göra.”

  Det är ju kul du utnämner intelligentians egna åsikter till allmänna åsikter som om du trodde på den skrattretande idén att nån allmänhet någonsin varit med att format de åsikterna. Beträffande intellekt så rekommenderar jag denna bok som förklarar skillnaden mellan intellekt och närliggande egenskaper. Så kan du sluta gå runt med näsan i vädret.

  Det hela handlar om en moralisk skillnad.

  Jag givetvis, för du tror att andra är skyldiga att följa den moral dina läromästare bestämt. De skapade en religion där de själva var gudar och du är en av deras många tillbedjare och det är såklart en moralisk skillnad att vara troende och inte där – precis som det är kristendom, islam och de andra organisationerna för kontrollmaniska människor.

  ”Som sagt: du och feministen är som siamesiska tvillingar: kan inte skiljas och kan inte förenas.”

  Det där ”som sagt” stämmer. Du kan uppenbarligen inte argumentera för dina påståenden utanför schemat och då har du ju inget annat val än att upprepa samma anklagelser om och om igen, som om det blev mer sant av att säga precis samma sak igen. Återstår dock faktum att om man vill ha mindre byråkratisk kontroll har man inte samma åsikt som om man vill ha mer byråkratisk kontroll, och man blir inte mer rasist genom att klumpa ihop folk mindre efter etnisk tillhörighet.

 114. KK Says:

  @ aktivarium

  Först och främst: jag är inte marxist. Om jag snackar om Marx eller Engels, är det för att bemöta dina idiotiska projiceringar byggd på okunskap, men som du kallar ”vetenskap” (precis som feminister gör).
  Men förutsatt att man skulle definiera ”vetenskap” på ditt sätt skulle jag hävda att till och med ”Kommunistiska manifestet” är tusenfaldigt mer vetenskaplig än dina läromästares kvasi-kvack-kvack
  Redan då, alltså 160 år sedan analyserade Marx dagsläget idag så jävla träffande:

  INTEGRATION?:
  ”Bourgeoisin rycker genom den snabba förbättringen av alla produktionsinstrument, genom de oändligt förbättrade kommunikationerna alla, även de mest barbariska nationer, in i civilisationen. De billiga varupriserna är det tunga artilleri, med vilket den skjuter ner alla kinesiska murar och varmed den tvingar barbarernas hårdnackade främlingshat att kapitulera. Den tvingar alla nationer att tillägna sig bourgeoisins produktionssätt, om de ej vill gå under; den tvingar dem att hos sig själva införa den så kallade civilisationen, d.v.s. att bli bourgeoisi. Med ett ord: bourgeoisin skapar sig en värld efter sitt eget beläte.”

  FEMINISM?:
  ”Bourgeoisin har ryckt av familjeförhållandet dess rörande-sentimentala slöja och återfört det till ett rent penningförhållande.”

  INTEGRATION + FEMINISM?:
  ”Det gamla samhällets levnadsförhållanden är redan förintade i proletariatets levnadsförhållanden. Proletären är egendomslös, hans förhållande till hustru och barn har ingenting mer gemensamt med det borgerliga familjeförhållandet. Det moderna industriella arbetet, det moderna trälandet under kapitalet, som är detsamma i England som i Frankrike, i Amerika som i Tyskland, har utplånat all nationell karaktär hos proletären. Lagarna, moralen, religionen är för honom lika många borgerliga fördomar, bakom vilka lika många borgerliga intressen gömmer sig.”

  EU, ETC..
  ”Denna socialism klarlade högst skarpsinnigt motsägelserna i de moderna produktionsförhållandena. Den avslöjade nationalekonomernas hycklande försköningar. Den uppvisade ovedersägligt de ödeläggande verkningarna av maskinerna och arbetsdelningen, kapitalens och jordegendomarnas koncentration, överproduktionen, kriserna, småborgarnas och småböndernas nödvändiga undergång, proletariatets elände, anarkin i produktionen, de skriande missförhållandena i rikedomens fördelning, det industriella förintelsekriget nationerna emellan, de gamla sedernas, de gamla familjeförhållandenas och de gamla nationaliteternas upplösning.”

  Med andra ord:
  Marx var en stor TÄNKARE. Inte ens i ett jävla manifest kunde han avvika från egenskapen att vara en analytiker. Man kan inte annat än respektera denne tänkare såsom också många borgerliga tänkare gör.

  Han analyserar också din roll i detta elände, som den desillusionerade fattiglappen som biter sig själv i svansen, om och om och om igen.

  Marx var en seriös observatör och analytiker.

  Det enda du observerar är hans spöke.

  Jag vet någon som nyligen såg Machiavellis spöke.

  Själv tycker jag att allt är romarnas fel.

  Motbevisa mig…

 115. barfota Says:

  @KK
  Alla dessa vackra ord. Hur hjälper det mig som en helt vanlig, lågutbildad man utan någon som helst makt. Jag förstår inte ens vad du skriver, är jag ointelligent då? Hur skall ni som skriver ett språk kunna hjälpa någon mer än er själv?

 116. John Nilsson Says:

  Norrmännen (och -kvinnorna) är tydligen också bättre på detta med våld i nära relationer, än vi i Sverige, och ”kvinnors våld mot män” ligger inte i samma ”skugga” som här:
  http://web4health.info/sv/answers/life-family-violence-causes.htm

  Här finns dock (skapligt saklig) kritik från en feminist, angående påståendet att ”våld som kvinnor begår mot män i nära relationer är minst lika vanligt som det våld som män utsätter kvinnor för i nära relationer”:
  http://intersektionellsolidaritet.wordpress.com/2011/06/03/vald-mot-kvinnor-och-man-i-nara-relationer-%E2%80%93-klargorande-fakta/

  En gammal artikel i ämnet, citat:
  ”När orden tryter tar kvinnan till våld.

  – Det är inte lika förkastligt, säger Hilde Pape, forskaren bakom studien.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article10394127.ab

  Om behandling för män som utövar våld, från Mansmottagningen mot våld i Uppsala:
  http://www.tryggaresverige.se/template07.asp?level=3&pagekey=6B044A75-6C57-41A0-B79F-94E65467F03A

  Lite off-topic, om en norsk manspanel som hjälper norska regeringen:
  http://www.nikk.no/Norges+manspanel%3A+J%C3%A4mst%C3%A4lldhet+en+fr%C3%A5ga+f%C3%B6r+m%C3%A4n.9UFRvS0R.ips

 117. Mörker Says:

  @Jack

  Ja, det resonemanget behöver lyftas upp!
  Det handlar i grunden om att diskutera vad diskriminering egentligen är. Feminism går i mångt ut på att utmåla privilegier som förtryck. Det finns fortfarande män som heter Annika eller Åsa då ett kvinnonamn i folkbokföringen räddade liv genom att innehavaren kunde undgå militärtjänstgöring. Genom hela historien är det män som har offrats och kvinnor som har skyddats av samhället.

  Innan staten blev så stor och allsmäktig som den är idag var familjen det bästa skyddet för kvinnor, och familjen var en stark institution. För stark för den framväxande totalitära staten. För låt oss inte lura oss själva, även väst blev i smyg totalitärt under kalla kriget. Och i synnerhet Sverige – dubbelmoralens högborg på jorden, vill jag påstå. Förstår att danskarna skrattar åt svenskar. Sverige är ett dåligt skämt som drivits för långt, dvs typisk dansk humor. Men denna dubbelmoral är perfekt grogrund för grumliga idéer som feminism. Och feminismen har blivit den perfekta trojanska hästen för att få igenom impopulära reformer, som är nödvändiga för upprätthållandet av den totalitära staten.

  Att göra upp med mansrollen är alltså att attackera den förväxta staten och de attityder mot män som reproduceras i dess lydiga samhälle. Frågan är hur detta görs bäst. Jag har svårt att se hur vi jämställdister skulle kunna gå samma väg som radikalfeminismen, dvs genom infiltration och manipulation. Om en mansjour skulle delta i egenmäktighet med barn på samma sätt som kvinnojourer gör dagligen skulle det bli ramaskri och huvud skulle rulla. Så det är inte rätt väg att gå. Frågan är om det ens skall diskuteras öppet, som här på GN där makthavare och feminister trålar (även om de oftast inte orkar läsa långa inlägg som detta;-)

 118. barfota Says:

  @Mörker

  ”Frågan är om det ens skall diskuteras öppet, som här på GN där makthavare och feminister trålar (även om de oftast inte orkar läsa långa inlägg som detta;-)”

  Nej, det skall inte diskuteras öppet, det vore rena katastrofen att presentera strategierna öppet och i förväg.

  Jag har föreslagit att man kan kontakta varandra privat om man är medlem i genusklubben. Gör det ni som har kunskap, tid och förmåga: Samla trupperna, det är hög och rätt tid nu!

  Lämna bara ut information till dem ni 100% litar på. Lycka till!

 119. vmm Says:

  Många diskussioner här, och mycket resonemang, går ut på hur man ska bedöma grupp och kollektiv kontra individ när det gäller ansvar.

  Jag tipsar er därför om att läsa det här:

  http://inslag.se/journal/2011/7/8/bland-absurditeter-och-primadonnor.html

  En som skriver klarsynt om det som vi alla verkar fundera på. Tyvärr slutar hans text i ett frågetecken och ger oss inga svar. Fasiken. Vad bra det vore om någon kunde ge oss svaren… 😉 Men i alla fall: tänkvärd läsning för dom flesta av oss här.

 120. Mörker Says:

  @KK
  Marx = Nostradamus?
  Det var inte särskilt länge sedan K Marx levde, och hans inflytande blev tyvärr kolossalt. Är det så konstigt att han fick rätt i en del? Alla de stora tendenserna i samtiden är de samma som, eller gick tydligt att skönja, för 150 år sedan. Dessutom alla dessa horder av troende och bedjande marxiter som gjort allt för att blåsa liv i hans profetior. Varenda tvetydig mening av Marx har ju fött minst en falang som tror sig ha stöd hos marx. Men visst, om du känner dig styrkt av att Marx ”förutsåg” det ena och andra, så var så god. Problemet är att alla kan hitta ”sin” marx, djurvänner, antisemiter, feminister, DI-prenumeranter…

 121. Mörker Says:

  Ofräsht med Jimi Åkesson förresten. Men det är klart att Sverigedemokraterna Feministerna gärna framställer sig som jämställdister. Lika trovärdigt som att de gjort upp med sitt rasistiska förflutna. Sen sitter de och röstar med sina socialistiska bröder i den grårosa röran.

 122. web4tell2you Says:

  Misshandlande kvinna ”hade skäl att misshandla mannen” och friades:
  http://web4spec2.wordpress.com/2011/07/11/hon-hade-skal-att-misshandla/

  Felväsendet

 123. KK Says:

  @ Mörker
  Man kan ju undra hur du klarar dig i skolan när du läser folks inlägg som om det hela handlade om en jävla fotbollsmatch.

  Det var inte länge sedan Marx levde? Du är fan inte seriös. Knappt någonting av det som omgärdar dig fanns i hans tid. Det är som en helt annan planet, rena science-fiction.

  Marx FÖRUTSÅG ingenting. Han analyserade samhällsfenomenen, företeelserna, det dialektiska skeendet i ett samhälle – såsom bakgrundsbild till dagens situation, både när det gäller feminism, integration och allt annat elände.

  Inte ens en teoretisk naturvetare kan gardera sig mot alla falanger och tolkningar som hans/hennes analyser ger upphov till. Ska det hindra honom/henne från att fortsätta utröna…?

 124. barfota Says:

  @KK
  Alla dessa vackra ord. Hur hjälper det mig som en helt vanlig, lågutbildad man utan någon som helst makt. Jag förstår inte ens vad du skriver, är jag ointelligent då? Hur skall ni som skriver ett språk kunna hjälpa någon mer än er själv?

  Är du bara en utbildnings-snobb som ser ned på låginkomsttagare och lågutbildade och som blir frustrerad när Aktivarum knäpper dig på näsan?

  Att kunna läsa, komma ihåg och rabbla upp vad andra har sagt är inte intelligens… det är konsten att kunna minnas och återge vad andra har sagt.

  Överlev naken, kunskapslös och fattig på en sten i skogen, det är intelligens!

 125. Stellan Says:

  Marx har blivit populär också på grund av sitt namn. Marx låter coolare för en rödvinsdrinkande kulturradikalist på ett mörkt sunkigt café än det vore att sitta och hänvisa till någon som heter Sune.

 126. barfota Says:

  @Stellan
  😀

 127. barfota Says:

  Tråden handlar ju även om detta nog så viktiga ämne.
  Dillner berättar att för fyra år sedan låg priset per dos på 1.100 kronor medan det i dag ligger på 214 kronor. Att inkludera pojkar i programmet skulle göra det mer etiskt försvarbart genom att det då blir lika vård för alla, menar han.

  Dags att börja kräva verklig jämställdhet?

 128. KK Says:

  Jaha, så du tycker att alla här ska sänka sin kunskapsnivå till din låginkomstbringande låga?

  ”Vackra ord”? Vilka är de jävla vackra orden, som du inte hänger med? Som du tror folk använder eller återger med det enda syftet att visa hur jävla ointelligent du är?

  Tycker du att du är dum?
  Gör dig inte dummare då!
  Pinsam är bara förnamnet på en sådan som du.
  Försök uppföra dig på ett civiliserat sätt.

  Du kommer ingenstans med din oförskämdhet.

  Man återger en text för att bryta fördomar, inte för att göra KK rikskänd…

  Vad är det du inte begriper av det fruktansvärda – som du tolkar som vackra ord – som Marx skrev för 160 år sedan?
  När han t.ex. säger:

  ”… de gamla sedernas, de gamla familjeförhållandenas och de gamla nationaliteternas upplösning”…

  Vad fan är det du inte begriper?
  Han snackar om din egen tillvaro, din egen upplösning, dina egna livsvillor…

  Du är inte värd att ödsla en minut på…

  PS. Du verkar ju vara delvis arbetslös. Använd din tid till att tillägna dig lite kunskap i stället för att fortsätta bete dig som en bitter jävel….

 129. KK Says:

  Inlägget ovan var riktat till Barfota (som bör ha lite mer på fötterna)

 130. Stellan Says:

  Alltid lika kul med dessa Marx superstar-anghängare. Så fort någon nämner att Marx inte presenterade något effektivare än kapitalism så flyger de rödvinsdrickande kulturradikalisterna upp och kastar personangrepp.omkring sig och sen lutar sig tillbaka i sin gröna läderfåtölj och tar en braja och säger ”har du läst Marx”.

  Har dessa presumtiva a-lagare själva läst honom?

 131. barfota Says:

  @KK

  ”Jaha, så du tycker att alla här ska sänka sin kunskapsnivå till din låginkomstbringande låga?”

  Du vet inte ett skit om min ”kunskapsnivå”!

  ”“Vackra ord”? Vilka är de jävla vackra orden, som du inte hänger med? Som du tror folk använder eller återger med det enda syftet att visa hur jävla ointelligent du är?”

  Nej, de använder dem för att framstå som trovärdiga och bildade och beträffande ”hur jävla ointelligent” jag är så är du inte skickad att bedöma det heller!

  ”Tycker du att du är dum?”

  Nej.

  ”Pinsam är bara förnamnet på en sådan som du.
  Försök uppföra dig på ett civiliserat sätt.”

  Civiliserat sätt, är det att vara PK eller hur menar du?

  ”Man återger en text för att bryta fördomar, inte för att göra KK rikskänd…”

  Eller för att man tror på texten och sväljer inehållet med hull och hår. Massvis av människor citerar dagligen diverse heliga skrifter. Kanske jag rentutav bryter fler fördomar än du just genom att inte tro alltför mycket på diverse skrifter eller vad du påstår?

  ”Vad är det du inte begriper av det fruktansvärda – som du tolkar som vackra ord – som Marx skrev för 160 år sedan?”

  Vad Marx eller någon annan skrev för 160 år sedan är lika intressant som det du skriver nu. Noll, Zero, Nada.
  Men om du skriver en text om hur vi konkret skall få samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.? då börjar du bli intressant.

  ”Han snackar om din egen tillvaro, din egen upplösning, dina egna livsvillor…”

  Marx får allt ursäkta mig men min tillvara och mina livsvillkor vill jag vara med och bestämma om själv. Gud, Djävulen och Marx kan ta varandra i handen.

  ”Du är inte värd att ödsla en minut på…”

  Nej varför skulle du det. Jag kommer inte att tillhöra din beundrarskara eller ryggdunkare.

  ”PS. Du verkar ju vara delvis arbetslös. Använd din tid till att tillägna dig lite kunskap i stället för att fortsätta bete dig som en bitter jävel….”

  Du vet inte ett skit, förresten varför använder inte DU din tid till vettigare saker än att blogga. Kanske du tillhöra den välbetalda elit-tyckare-maffian, översittarna, det finare folket?

  Sök jobb, vet jag, skulle du eventuellt ha ett jobb så snor (parasiterar) du på din uppdragsgivare när du bloggar på arbetstid.

 132. Stellan Says:

  @ Barfota
  ”Alla dessa vackra ord. Hur hjälper det mig som en helt vanlig, lågutbildad man utan någon som helst makt. Jag förstår inte ens vad du skriver, är jag ointelligent då? Hur skall ni som skriver ett språk kunna hjälpa någon mer än er själv?”

  Stackarn!

 133. Stellan Says:

  @Barfota

  Ville bara säga att det verkar finnas två Stellan här.

 134. barfota Says:

  @Stellan
  Jag menar faktiskt allvar. Om inte de som skall tala till folket gör det på folkets språk så att folket förstår, varför skulle då folket supporta dem?

  Jag tillhör inte dem som är av den åsikten att vanligt ”fotfolk” inte skall lägga sig i vad eliten bestämmer över deras huvuden, jag kräver faktiskt betydligt mer än så av beslutsfattare.

  Nog om detta och pajkastning.
  Skriv gärna vad du anser om detta också Dillner berättar att för fyra år sedan låg priset per dos på 1.100 kronor medan det i dag ligger på 214 kronor. Att inkludera pojkar i programmet skulle göra det mer etiskt försvarbart genom att det då blir lika vård för alla, menar han. så att vi kommer tillbaka till vad tråden handlar om.

 135. barfota Says:

  @Stellan

  ”Ville bara säga att det verkar finnas två Stellan här.”

  Det är alltid tråkigt när någon ”snor” ett nick för att skita ned och förstöra för andra.
  Registrera dig för att skaffa en egen gravatar så slipper vi från alla tomtar och troll.

 136. KK Says:

  @ Barfota

  Om du vill att folk respekterar din lågutbildade kunskapsnivå, varför respekterar du själv inte den högutbildades kunskapsnivå?

  Varför öppnar du din jävla bittra käft om saker och ting som du inte har någon aning om, som du, som du erkänner, inte begriper, eftersom din kunskapsnivå inte räcker till?

  Du tycker det är helt okej att misstolka vad folk säger och att smutskasta deras intentioner så länge de inte sänker sin nivå till din egen obildade nivå.

  Sysslar du med utpressning även annars på dagarna?

  Så antingen ska diskussionnivån sänkas till din kunskapsnivå eller så ska folk hålla käften?

  Wow!
  Vilken intelligens!

 137. barfota Says:

  @KK

  ”Om du vill att folk respekterar din lågutbildade kunskapsnivå, varför respekterar du själv inte den högutbildades kunskapsnivå?”

  Det gör jag, däremot respekterar jag inte dem som försöker höja sig över andra eller trycka ned någon.

  ”Varför öppnar du din jävla bittra käft om saker och ting som du inte har någon aning om, som du, som du erkänner, inte begriper, eftersom din kunskapsnivå inte räcker till?”

  För att jag älskar att provocera de som tror sig vara lärda, civiliserade och kunniga. Efter ett par inlägg så går de över i svordomar och personangrepp. Därför öppnar jag min ”jävla bittra käft”! Men vad har du för anledning att öppna din?

  ”Sysslar du med utpressning även annars på dagarna?”

  Först och främst så bör du svara på frågan om vad du själv jobbar med. Snyltar du på staten, dina kunder, ditt företag eller någon annan eftersom du hinner blogga på arbetstid eller är du kanske bara en ”looser” som jag?
  Varför skulle jag syssla med ”utpressning”, lönar det sig?

  ”Så antingen ska diskussionnivån sänkas till din kunskapsnivå eller så ska folk hålla käften?”

  Har jag bett dig att ”hålla käften?” Knappast troligt, jag använder inte sådana ord till människor och stavar inte diskussionsnivån på samma sätt som du heller.

  Jag är civiliserad ser du!

  Kan vi sluta med pajkastningen och komma till saken.
  Tycker du det är bra att man börjar fokusera även på männens svårigheter och problem Ja eller Nej

 138. KK Says:

  @ Barfota
  Ah, vilken lycka att någons trådlösa tangentbord skulle skänka dig ett tillfälle att uppmärksamma en felstavning så du kunde återupprätta ditt skamfilade rykte. Det finns en gnutta intelligens och bildning hos dig trots allt.
  Hurra!
  Nu vet vi alla det…

  Jag mår utmärkt tack. Jag är väldigt nöjd med mitt yrke; jag har en god utbildning bakom mig; och just nu njuter jag av min semester.

  Som svar på din fråga om männens rättigheter: Det beror på vem mannen är.
  En sådan som du tycker jag förtjänar att bli trakasserad, utskrattad och misstänkliggjord av den feministiska högern.

  Jag tror nämligen på karma.
  Även min buddism har en gräns. Du fick ett gott råd: att använda din döda tid till att tillägna dig en smula kunskap.

  Du svarade med ännu mer oförskämdhet, bitterhet och avundsjuka.
  Så visst förtjänar du ditt elände.

 139. barfota Says:

  @KK

  ”Ah, vilken lycka att någons trådlösa tangentbord skulle skänka dig ett tillfälle att uppmärksamma en felstavning så du kunde återupprätta ditt skamfilade rykte. Det finns en gnutta intelligens och bildning hos dig trots allt.”

  Jo, jag kunde se att stavningskontrollen markerade din felstavning. 😀

  Jag ställde en ruskigt enkel fråga till dig som löd…
  Tycker du det är bra att man börjar fokusera även på männens svårigheter och problem Ja eller Nej. Du kunde inte förstå att frågan skulle besvaras med ett ja eller nej utan svarar…

  ”Det beror på vem mannen är.
  En sådan som du tycker jag förtjänar att bli trakasserad, utskrattad och misstänkliggjord av den feministiska högern.”

  Jag tolkar det som att du antingen inte förstod min fråga eller att du tycker det är ok att särbehandla mig och att du tillhör den feministiska högern. Vilka andra män än jag tycker du inte har gjort sig förtjänt av en rättvis behandling, har du en särskild ”svartlista” eller går du mera på ”gehör”?

  ”Jag tror nämligen på karma.
  Även min buddism har en gräns. Du fick ett gott råd: att använda din döda tid till att tillägna dig en smula kunskap.”

  Om du verkligen tror på karma, varför inte hålla inne med svordomar och personangrepp. Vem vet det kanske lönar sig i ditt nästa liv. Att du kallar dig buddist gör väl ingen skillnad för någon annan än dig själv: Men för att använda dina egna ord..

  ”Hurra!
  Nu vet vi alla det…”

  Jag fick inte ett gott råd! Däremot så pådyvlade du din privata åsikt om vad du tyckte jag skulle göra. Sådant kallar jag för översitteri. Hade jag frågat dig till råds så hade det varit en helt annan sak.

  Eftersom du inte tycker att samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.? så ser jag inte längre någon anledning att uppta din så dyrbara tid eller förstöra din semester.

  Som tack för ett oombett råd så kommer jag med ett råd till dig. Som god Buddist så använd din semester till att meditera över orden jämställdhet och lika spelregler. Lycka till.

 140. KK Says:

  @ Barfota

  Ja, jag är buddist och jag blir förbannad på sådana som du.

  Vad man än skriver, som ligger över din låginkomstbringande nivå, uppfattar du som försök till översitteri – att man gör sig märkvärdig, att man är en sådan som deltar i pisstävlingar etc.
  Du beter dig precis som en jävla feminist.

  Du öppnar käften om saker och ting du inte begriper (själv erkänner öppet att du inte begriper) och ändå smutskastar folks intentioner, utmålar dem som det eller det…

  Så från nu undrar vi alla över en sak:
  ”vågar jag verkligen bemöta den eller den utsagan genom att länka, referera, citera, återge på annat sätt?
  Tänk om Barfota inte begriper det här?
  Ack då.
  Då kommer han anse att jag är en översittare, kalla mig ”-ist”, ”-kramare”, etc.., … med hull och hår etc…
  Nej, det är nog bäst att låta bli…”

  Du är fan obehaglig.

  LÄS inte det du inte förstår
  Och framförallt: KOMMENTERA inte det du inte förstår!

  One less problem..

  Är du sjuk, sök hjälp!

 141. barfota Says:

  @KK

  ”Ja, jag är buddist och jag blir förbannad på sådana som du.”

  Hmm.. jag har träffat och umgåtts med många buddister. Är du helt säker på att du har uppfattat det hela rätt om hur en buddist bör bete sig? Och om du nu är buddist och tror på karma då är det ju din karma att träffa på mig, bli förbannad och lära dig någonting av mötet, har jag rätt?
  Jag är som sagt var för samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.? och då skall du inte särbehandlas bara för att du råkar vara buddist eller har någon annan religion.

  ”Vad man än skriver, som ligger över din låginkomstbringande nivå”

  Förklara så jag förstår vad du menar med min ”låginkomstbringande nivå” gärna samtidigt med att du förklarar din översittare attityd mot lågavlönade och lågutbildade.

  ”Du öppnar käften om saker och ting du inte begriper (själv erkänner öppet att du inte begriper) och ändå smutskastar folks intentioner, utmålar dem som det eller det…”

  Att ”öppnar käften om saker och ting” även om man inte begriper är en rättighet vi alla har. Du tar dig ju t.o.m. rätten att oombedd dela ut råd!?!

  ”Så från nu undrar vi alla över en sak:”

  Vilka ”vi alla”?

  ”“vågar jag verkligen bemöta den eller den utsagan genom att länka, referera, citera, återge på annat sätt?
  Tänk om Barfota inte begriper det här?
  Ack då.
  Då kommer han anse att jag är en översittare, kalla mig “-ist”, “-kramare”, etc.., … med hull och hår etc…
  Nej, det är nog bäst att låta bli…””

  Om du inte törs skriva eller länka hur modig är du då? Alla andra törs.
  Du verkar ju ”känna mig så väl”, hur kommer det sig då att du inte vet att jag aldrig (har jag för mig) kallat någon för -ist, -kramare? Däremot så är det DINA inlägg som stinker av ideliga tillmälen, vill du att jag länkar?

  ”Du är fan obehaglig.”

  Jo, det är min karma… att vara lättskrämd är din.

  ”LÄS inte det du inte förstår”

  Hur skall jag veta att jag inte förstår om jag inte försöker läsa det, låter inte det aningen knepigt?

  ”Och framförallt: KOMMENTERA inte det du inte förstår!”

  Mina kommentarer till det jag inte förstår brukar vara att jag ber om ett förtydligande, menar du att jag inte FÅR det? För Vem?

  ”Är du sjuk, sök hjälp!”

  Äntligen är vi tillbaka till vad tråden handlar om. Männen har svårt att få adekvat hjälp och enligt dig så ”Det beror på vem mannen är” om man skall få någon hjälp eller inte.

  Kan du nu anstränga dig och sluta upp med smutskastning och svara på frågan.
  Hur skall vi kunna ändra sådana attityder så att alla som kan behöva hjälp kan få det även de som inte faller dig eller någon annan i smaken?

  One less problem.. ”Karma is a bitch” eller hur?

 142. KK Says:

  @ Barfota
  Pinsamma patetiska människa!
  Bläddra för helvete tillbaka i tråden och kolla vad du har skrivit om dig själv (lågavlönad, ”ointelligent” etc.). Det är dina jävla ord jag citerar.
  Kolla hur du hugger av folks inlägg på det mest oförskämda sätt.
  Dina egna personangrepp på var och varannan.
  Du verkar ha fått en allvarlig släng av bloggsjukan som har förvandlat dig till ett jävla internettroll.
  Besök istället Monica Antonssons blogg som passar en sådan som du bättre.
  Ja, jag är en ”buddist” i dess moraliska mening. Men MIN buddism har också gränser.
  När en respektlös bitter jävel som du saboterar en diskussion, generaliserar och smutskastar folks avsikter etc. så förtjänar han/hon sitt helvete.
  Som man bäddar får man ligga.

 143. barfota Says:

  @KK

  ”Besök istället Monica Antonssons blogg som passar en sådan som du bättre.”

  När ”en sådan som du” inte vill komma tillbaka till tråden och svara på en enkel fråga utan i ställer ger ytterligare oombedda gratisråd och drar in ”Monica Antonssons blogg”??

  ”Kolla hur du hugger av folks inlägg på det mest oförskämda sätt.”

  Så sant, lögnare brukar jag hugga av med en enkel Ja eller Nej fråga, dom blir trängda och försvinner ut bakvägen.

  ”Ja, jag är en “buddist” i dess moraliska mening.”

  I mitt tycke en konstig moral Jag ställde en ruskigt enkel fråga till dig som löd…
  Tycker du det är bra att man börjar fokusera även på männens svårigheter och problem Ja eller Nej.
  Du svarar med…

  ”Det beror på vem mannen är.
  En sådan som du tycker jag förtjänar att bli trakasserad, utskrattad och misstänkliggjord av den feministiska högern.”

  ”Det beror på vem mannen är.” Hur försvarar du med din buddistiska moraliska uppfattning detta uttalande?
  Försök nu för en gångs skull svara på frågan, Tack.

 144. Peter Says:

  Inga lätta tider för stackars obildade Barfota.
  Det kan inte vara så lätt att alltid känna sig dum och åsidosatt bland alla utbildade.
  Varför inte ta och läsa en bok någon gång i stället för att uppföra dig som ett arsle på någons blogg?
  Du gör ju bara bort dig med din bitterhet.

 145. Johanna Says:

  Peter,
  Instämmer, gränslöst obildad, med en mossig, unken kvinnosyn den där bar(n)fota har. Precis som andra obildade rasistiska småungar här i kommentarerna som tror dom är ”jämställdister” bara för dom säger det.
  Jag kommer inte skriva här mer. Inte diskuttera med småungar. Inte förräns dom kommit igenom puberteten och det sker aldrig för dessa små avarter av manschauvinister. Bottenskrapet av karlar som är så totalt befriade från självförtroende att dom måste spy ut sitt hat mot oss tjejer här på denna ”jämställdistiska” bloggen. Ptttiii fan

 146. Peter Says:

  @ Johanna
  Jaha
  Och du tror att du har högre anseende i mina ögon?
  Du är inte värd tånaglarna hos de kvinnor som är de riktiga i mitt liv.
  Ni två är av samma avskyvärda sort: mänskligt avfall.
  Ni utgör bara en ytterst kort parentes i en världshistoria som har omvandlat tragedi till komedi.

 147. Pater Says:

  Ni förtjänar varann tills ni har förgjort varann.

 148. barfota Says:

  @Peter, @Pater, @Pether

  ”Inga lätta tider för stackars obildade Barfota.
  Det kan inte vara så lätt att alltid känna sig dum och åsidosatt bland alla utbildade.”

  Jag tröstar mig med att det måste vara ännu värre att vara dum med en påkostad gedigen utbildning bakom sig.

  ”Ni två är av samma avskyvärda sort: mänskligt avfall.”

  ”avskyvärda sort: mänskligt avfall”? Förklara.

  ”Ni förtjänar varann tills ni har förgjort varann.”

  ”förgjort varann” Förklara igen.

  @Peter, @Pater, @Pether, @Johanna, @KK Tolkar jag det hela rätt?
  ”Som den obildade avskyvärda sortens ”mänskligt avfall” som jag är så ”förtjänar” jag att förgöras”?

  Whow… Nu har ni allt tänkt till!
  Hur skulle det vara om ni återvänder till tråden som handlar om att mannens problem börjat uppmärksammas både i Danmark och Sverige. Eller så kan ni svara på frågan om vi skall ha samma skyldigheter, rättigheter, lagar och straff (samma spelregler) för alla i Sverige oavsett kön, religion sexuell läggning m.m.?

 149. Dan Says:

  Den där Johanna tycker jag besannar det gamla talesättet: ”Kvinnans tal är såsom flugans surr, jag hör det men bryr mig inte”
  Hon talar jämt om Gubbslem, slå upp ordet i Wiki så ser ni att det är ett encelligt vattendjur.
  Vad för slags primitivt kryp är Johanna? En flatlus?

 150. Nödvärnsexcess och den snåriga statistiken på våldsbrott « Aktivarum Says:

  […] kan jämföra detta med ett par utländska exempel. Medan Danmark skall uppmärksamma kvinnor som slår män så finns ett förslag i Storbritannien att kriminella […]

 151. Lövet Says:

  Det var f..n vad otrevliga alla blev på en gång… …faktum framstår dock klart: Barfota ägde allihop och en mer än alla andra. ”Helvetet har inget raseri likt en indoktrinerad akademiker som får mothugg.”

 152. barfota Says:

  @Lövet
  Sant men jag måste säga att jag brukar inte bli illa bemött av akademiker här på GenusNytt, tvärtom så bemödar de flesta sig om att förklara om jag inte fattar. Jag har faktiskt ingenting emot Akademiker eller någon annan människa heller, översittare däremot har jag noll till övers för. Sedan det där med utbildning… det finns nog flera områden där jag piskar skiten av de flesta av dessa pompösa översittare. Det som förvånar mig allra mest är att de som kallar sig civiliserade, religiösa, välutbildade, feminister o.s.v. sprider så mycket ilska, svordomar och hat omkring sig.

  De klarar helt enkelt inte av att bli motsagda.
  Vad skulle Sigvard Ling säga om dessa människor?

  Peace Love and Understanding

 153. Peter Says:

  @ Barfota
  Intelligens är visst en bristvara hos dig, vilket du gång på gång bevisar.
  ”Ni förtjänar varann tills ni har förgjort varann.” = ”du förtjänar att förgöras”?
  LOL

 154. barfota Says:

  @Peter

  ”Intelligens är visst en bristvara hos dig, vilket du gång på gång bevisar.”

  Jag är stolt över att trots att jag har ”en bristvara” som du då påstår kan skilja mellan att vara rasist och att förespråka samma skyldigheter, rättigheter, lagar och lika straff för samma brott, m.a.o. samma spelregler för alla oavsett kön, religion, sexuell läggning m.m.

  Om du inte kan svara med ett rakt Ja eller Nej på frågan..
  Skall vi ha samma skyldigheter, rättigheter, lagar och lika straff för samma brott, m.a.o. samma spelregler för alla oavsett kön, religion, sexuell läggning m.m. eller ens återvända till någon av frågorna som tråden faktiskt handlar om så lider du av ett större handikapp än jag.

  Du har hängt på GenusNytt länge @Pether och kan knappast ha missat att jag talat om att jag har Dyslexi. Jag är av samma uppfattning som @AV när han skriver i ett tidigare inlägg här på GenusNytt Även de med dyslexi, invandrare och andra med språkproblem har ju rätt att uttrycka sig. Kanske delar inte du och mina andra antagonister den uppfattningen, kanske har ni fördomar mot människor med svårigheter, kanske är ni bara elaka översittare eller kanske bara dumma och ointelligenta, ärligt talat så bryr jag mig inte om era handikapp därför att var och en har sina problem och löser dem på sitt sätt.
  Sättet jag har valt att lösa ”mitt problem” är att slå sönder, dela upp och ställa raka konkreta Ja eller Nej frågor så att jag kan få grepp om frågan, förstå och komma vidare i diskussionen. Har du näsan så högt i vädret att du är för fin för att ”sänka din nivå” eller för feg för att svara på raka frågor så kan du väl åtminstone undvika att kalla de som inte delar din uppfattning för rasist eller antyda ”islamofobi”.

  Nu skall jag göra en vild gissning @Pether och du får ta det som en gissning, ingenting annat. Jag gissar att du A: är invandrare och B: Muslim alt. Jude och därför inte vill ha en helt neutral lagstiftning där religion inte är ett skäl för särbehandling och fortsatt stympning av pojkar. Varför i hela fridens namn skulle du annars konsekvent undvika att svara på en enkel fråga? Om du inte vill ha verklig jämställdhet och samma spelregler, vad gör du då här på GenusNytt? Vad har du för agenda? Varför vill du bli av med feministerna?

  Som omväxling så kan du försöka svara på frågorna i stället för att kasta otidigheter och felaktiga påståenden omkring dig.

  Nå @Pether en sista gång…
  Skall vi ha samma skyldigheter, rättigheter, lagar och lika straff för samma brott, m.a.o. samma spelregler för alla oavsett kön, religion, sexuell läggning m.m.
  Ja eller Nej?

 155. KK Says:

  ”Svara nu, Ja eller nej”
  ”Ja eller nej”

  Din fråga påminner om en annan idiotfråga som Monica Antonsson brukade ställa:
  ”Vilka av er tycker pedofili är bra och vilka inte?”
  Vad för svar väntar människan på?
  ”Räck upp handen”, ungefär…
  Jävla pajas.

  Jag är alltså av annan uppfattning…
  Den som inte vill begripa att kritiken av en politik är kritiken av dess ekonomi, den som vägrar se att feminism och integration är kapitalets hjärteungar …, han/hon inte bara förtjänar att förgöras utan förgörs och har redan förgjorts.

 156. Man United Says:

  @ barfota torstensson, erik jack mfl gillar er skarpt;-)(trots all frustration B&T visar mellan raderna)konstruktiva jämställdhets dialog med människor som har meningsskiljaktligheter. Gillar för övrigt dom grymma förslag på långsiktigt jämställdhets arbete med samma spelregler. den kortsiktiga (30år) feminismen och radikalfeminismen kommer avslöjas och omvärlden kan bekämpa könskrigs ideologier mentaliteter i framtiden. Det är att är vad män och kvinnor på 70 talet också ville innan radikalfemimisterna tog över. men de män och kvinnor som levde då och långt in på 90talet gjorde ett misstag,(samma misstag som medelklassen i tyskland) dom tillät radikalfeminism. Nu är det generationsväxling,tid för kärlek och hjärntvätt som ska upplösas med Upplysning och som mycket kärlek;-) Verktyget aka motsvarighet till boktryckarkonsten heter Bla GenusLeaks .. Make love not (gender) war. Inför könsneutral lagstiftning NU!

 157. barfota Says:

  @KK
  Den som inte förstår, kan eller vill svara på en enkel rak fråga är kanske inte den bästa på att kommentera någon.

 158. barfota Says:

  @Man United

  ”Inför könsneutral lagstiftning NU!”

  NEJ… inför neutral lagstiftning NU! Att som du föreslår införa en ”könsneutral lagstiftning” håller fortfarande dörren öppen för diverse religiösa avarter.

  Annars:
  Peace Love and Understanding ”Karma is a bitch” för en del av oss 😀

 159. Man United Says:

  Titta på Fredrik Lindströms program på Svt. Det forskning,psykologer och vetenskap nu är ense om är att människan består i grunden av känslor,Det går inte att undvika det faktum att vi inte enbart består av förnuft.Men ingen av dessa ska åtskiljas separeras. känslan ska gå igenom förnuftet./intellektet/intelligensen. Det går
  inte att isolera (undertrycka) känslan och bara använda förnuftet. Med Genteknikens möjlighet härstammar människan från östafrika,från primater,fisk osv . människor har mycket kvar att lära;-) om psykologi och vetenskap. För att få ytterligare inblick hur lite forskning det finns om hjärnan och empatins betydelse till skillnad från andra vetenskapliga områden. Så se Bara en sådan sak att vi människor är inte i allt igenom enbart goda. Farliga ideologier som radikalfeminism alla män är värre än djur och Scum och skam manifestet. Apartheid,no negroes only white,judeutrotning,offer under balkankriget,folkmord,tortyr i Afrika etc. Om vi inte forskar på det hur ska människan någonsin lära av historien och se människans (kvinnor och män) onda sidor på individnivå. hur ska Sverige kunna föregå med gott exempel och hjälpa andra länder när Sverige inte kan lösa sina egna problem utan att vi måste vädja till omvärldens oberoende granskande media att skriva och publicera om det allvarligaste som häktningstider,rättsövergrepp och över 20% felaktigt dömda. Simone Weil har skrivit om just detta ”Vad det allvarligaste en människa kan råka utför-att inte ha ord att försvara sig mot Radikal statsfeminism,Matriakat och Patriakatets stek om mänskliga rättigheter där alla är lika inför lagen. För att få mer kunskap om människans alla sidor oavsett om det är Sociopater,Psykopater eller skillnaden på Socialdemokraten Wigfors som ville försvara Sverige mot Tyskarna och människorna som teg. Göran Persson som talade om klass samhälle och beter som en kapitalistisk gris eller nuvarande statsminister (inkl.Ask)som inte hycklar om att ministerstyre förekommer av rättsväsendet och juridisk inkompetens. Ladda ner serien om ”Savanter” och vetenskapens värld om människohjärnan är ”dope”. Att Sverige tillåter en Världsfrånvänd ideologi som inte baseras på vetenskap är farligt. Men också ett hinder för att skildra och komma åt en tragisk problematik som partnervåld. Könsneutral lagstiftning och könsneutral rättsstat är ett krav som Danmark har insett. Delvis även Norge som infört Resningskomission. Det är ett fundament för en fungerande Demokratier. Sverige kan inte sköta Diplomati och utrikespolitik när dessa Samhällsproblem soppas under teflon mattan. Feministerna kanske har rätt i en sak,det funkar inte att Patriakatet(Ask,Ramberg,Diesen,Lejonhuvud,giriga Advokatsamfundet,Hilda och Ruben) skyddar varandra av lojalitets skäl. Istället för att utgå att tjäna folket,ej bidra med korruption och icke könsneutral lagstiftning,objektiv domarkår och sparka feministiska åklagare så att rättsstaten blir självständig och inte ”felaktigt oskyldigt dömda blir en del av ett korrumperat system.Se 2006 års rapport ”felaktigt dömda” Göran Lambertz.Advokatupproret 2005.Rättsstatensvänner.se GenusLeaks Rättsstaten Sverige och världens mest sk Jämställda land behöver sannerligen reformeras. det är så infekterat och akut att det blir en valfråga (2014) redan nu. Något Partierna och Journalistkåren inte begripit då de inte taktar med sin samtid! Vi kan ju börja med Myrdals renlighetslära och Uppsala rasbiologiskt Institut för att identifiera strukturerna hur radikalfeminism släpptes in i toppstyret och därefter focusera på löpningar på problemen. No lie can live forever. Say it like it really is!

 160. barfota Says:

  @Man United
  Jag är helt inne på din linje och har sett programmen som handlar om Savanter, dom var mycket intressanta.
  Däremot när det gäller lagstiftningen så skulle jag hellre se att den var helt neutral och inte bara var köns-neutral. En köns-neutral lag skulle ändå ge utrymme för en massa godtycke och särbehandling av alla möjliga slag. Stryk helt enkelt ordet ”kön”, då skulle iafl. jag vara belåten.

  ”För att få ytterligare inblick hur lite forskning det finns om hjärnan och empatins betydelse till skillnad från andra vetenskapliga områden. Så se Bara en sådan sak att vi människor är inte i allt igenom enbart goda.”

  Sant, det är dags nu att få in ”hela människor” inom politiken och på betydande ”maktpositioner” i samhället.

 161. Man United Says:

  Du förstår vad jag menar,fri från avarter som radikal-,religon,etnicitet,klass,ålder osv. Självklarheter i mänskliga civilisationer som alltid blir de drabbade i krig(köns-).Jag står bakom 6 feministiska myter (..Upplysning som kan leda till feministiskt myteri..och jämställdhet..)om könsneutral lagstiftning. Kom på en sak när jag läste vad du skrev nyss. Testa harmlösa kärleksförklaringar (med lite humor) till de justa feministiska kvinnorna och männen som inte tycker som lilla klicken elitfeminister aka radikalfeminister. Kan även bemöta lilla klicken radikalfeminister med samma hållning utan att göra backa från sakfrågorna. Vi skulle kunna börja här på Genus Nytt mot feministerna. Kalla det kärleks ironi med en viss lätthet. Feministerna kan inte få oss ur balans om vi svarar med kärlek. Då har vi skapat världens bästa upptäckt till debatt och dialog. Vem kan och vill stå emot att ärligt bli omtyckt och älskad? Är bara trött på allt onödigt tjaffs,personliga påhopp som man bjuds in till men förlorar med resultat att bara förlora sig själv. Kärleken är en kraft som ingen övermäktigar,inte ens manshatande feminister. Vad har vi inte att lära från Samma mänskliga problem som tragedierna skildrade under antiken eller en möjlig kärlek mellan en kvinna och en man i Tjechov tjechova. Pär Ströms metodiska styrka i sakfrågor för jämställdhet, grymma oberoende, entreprenörskap, intellekt och mod i kombination med humor och kärlek kommer det här sluta mycket bra. Vem vet Socialdemokraterna eller Gustaf Fridolin kanske hinner före att bjuda in Pär Ström och Genus Nytt för audiens… Fy fan,vad tråkigt att bli lika bitter som de västa manshatande radikalfeminster.Vem vill inte vara förälskad och kär,det är väl det som är en mening med live bortsätt från alla vår tragiska tillåtande jakt på status i tron att duga för en tjej. Eller,Vad säger du @ erik

 162. Man United Says:

  Neutral lagstiftning,då förstår vi varandraB-)

 163. Man United Says:

  @ barfota jag funderar seriöst på att flytta till Köpenhamn för att slippa Genus hysterin. Men vid närmare eftertanke så är det kanske bara att fly från problemen och att jag ska gräva där jag står.Använda den nya insikten om kärlekens kraft;-) Malmö kanske blir det optimala med tanke på att bostadspriserna sjuker en del där och få möjlighet att möta förälskelsens kraft i båda länderna.

 164. barfota Says:

  @Man United
  Hehe.. Ja flytta du till Malmö, en rätt så OK stad så länge du inte inbillar dig att det är färre feminister här eller får för dig att läsa Sydsvenskan. Köpenhamn? Jag har inte varit där på ett tag men politiker i Danmark verkar vara i bättre kontakt med verkligheten än vad Svenska politiker är. Kom till Malmö du och hälsa gärna på hemma hos mig. Vi har mycket att prata om, var så säker.

 165. Man United Says:

  @ Barfota. Det låter spännande. Jag umgås bl a en del med feminster, vänster människor även.och vi ser inte världen på samma sätt.De ser den socio-ekonomiskt och att marknaden är allt igenom ond. Staten är garanten för välfärd,inget fel i sig med tanke om gemensam sjukvård oavsett inkomst etc.Men likväl har de börjat inse att mäns våld mot kvinnor är på väg att avslöjas.När deras anhöriga direkt eller indirekt drabbats och blivit felaktigt dömda.Men det är väl så människan fungerar. Frågan är om dom inte blivit drabbade hade de ens brytt sig.Antagligen inte.Och det är det som är det farliga med radikal statsfeminism. Nu har de själva vaknat,börjat så smått själva kritisera feminism och anser att feminismen spårat ut. Fenomenet Kapten klänning. Visst finns det hopp på dialog på bred front om förändring i jämställdhets arbetet. 😉 @ Mörker,mkt intressant tanke om statens(statsfeminismens) destruktiva makt eller grepp över familjen. Var det inte Marxismen som ironiskt nog skapade de traditionella könsrollerna som en fördelning av arbetssysslorna. En nödvändighet för den nya arbetarklassen att ta sig ur fattigdomens förnedring och skapa ett bättre gemensamt Samhälle. Men vad kom sen könskrig som indirekt kommer rasera tanken om välfärd. Det är något som inte stämmer eftersom politiken inte är förankrad hos majoriteten av männen som gjorde sina aktiva reaktionära val bort från feministiska s till sd och m.Inte för att de var speciellt mindre feministiska än s.Ynkryggar och Hycklare precis som politiker har betalt för;-) könskamp symboliserar hela den radikal och statsfeministiska strukturen utan att ens blinka under slakten. Alliansen har å sin sida misslyckat i sitt akromatiska ledarskap utan alternativ till denna rättsvidrig politik. Dom måste värna om värdegrunder likt Danmark som bli r lite grand av en doer. Därav är de gamla Moderaterna den ända räddningen som var mera raka i sin kommunikation. De lyser med sin frånvaro jämte junilistan. insikten hos ovan nämnda vänster människor blir också räddningen för Juholts (s). Grund politiken behöver inte ändras (snarare förtydligas) däremot synen på jämställdhet förändras till att innefatta även mansfrågor. Det är med andra ord oundvikligt inför upptakten 2014. där just omvärdering av Jämställdhet nu dominerar och kommer bli avgörande ideologiskt. Förlorar (s) är de historiskt slut.väljarna kräver reformer och svar redan nu för en icke hållbar utveckling. Får se om anklagelserna mot Ja leder till samma nödvändiga insikt.

 166. Man United Says:

  @ mörker Männen vände sig emot staten och s pga förtryck och diskriminering. Män gör revolut mot att först bli förpassade till enbart vara en maskin utan själ och därefter ett lägre stående djur som öppet ska tolerera skymfning,kränkning och felaktigt dömas av en korrumperad rättsstat. Det är något som inte stämmer i styrelseskicket som också bedrar kvinnorna. (Män)niskan Maskinen av Voltaire. Se även teodicéproblemet. även blogg inlägget om ”Absurdistan”. En devis skulle kunna vara för engagerade,vetenskapsmän*ironi,entreprenörer,evolutions psykologer,bloggar och filosofer att vara oberoende och odla sin trädgård.sprida åter-upplysningens idéer. Vilken är orsaken till olikheterna mellan människorna? ”i naturtillståndet är alla människor jämlikar..” Rousseau

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: