Ny lömsk kvinnofälla hittad

by

Som bekant lever kvinnor i en ständig kamp för att undvika att fastna i alla de fällor särskilt för kvinnor som det vimlar av, så kallade kvinnofällor. Nu har ännu en riktigt lömsk kvinnofälla hittats: Lifestyle-stressen.

Ett undersökningsföretag har undersökt hur stressade kvinnor är i olika länder, och det visar sig att kvinnor är väldigt stressade. Minst stressade av alla kvinnor är de svenska kvinnorna, men även de är väldigt stressade. Nästan varannan svensk kvinna är stressad.

”Kvinnor ska vara framgångsrika på jobbet, i hemmet och som förälder men också som person. Hon ska vara utvilad, vacker och ha läst de senaste böckerna – vi har en lifestyle-stress. Jag förväntade mig nästan en högre siffra”, säger Stefan Nilsson, som är trendanalytiker.

Aftonbladet skriver om saken och förklarar lifestyle-stressen som ny kvinnofälla.

Jag förstår att det är väldigt kämpigt att vara kvinna. Skönt för männen att de kan glida runt i livet på sina avstressande räkmackor. Männen är uppenbarligen så avstressade att de inte ens behövde inkluderas i den internationella stressundersökningen. Varför mäta det som inte finns?

Läs mer här.

27 svar to “Ny lömsk kvinnofälla hittad”

 1. Cg Says:

  Det är ju tur att man är man…. Bara glida runt och håva in det ena luckerativa styrelseuppdraget efter det andra… Spela lite tennis i båstad och köra med fruntimmren…

 2. Patrik Says:

  Jag tror att all denna offerretorik skadar kvinnorna. Kvinnor intalas att de kan drabbas av allt möjligt farligt överallt. Det gör dem rädda och överdrivet försiktiga. Bättre att vara man. Vi vet att livet har sina risker men vi oroar oss inte i onödan i alla fall.

 3. Hanen Says:

  Kvinnor är stressade eftersom kvinnor som grupp är mentalt skörare och mer lättpåverkade än män. Det är såklart inte en OK åsikt i den offentliga svenska PK-debatten – men så är det.

  Man kan bara göra några observationsstudier i sin vänkrets. Använd gärna facebook för det. Ett utmärkt verktyg för att se hur män och kvinnor skiljer sig åt.

  Om Aftonbladet skriver om någon bisarr sekt som förutspått jordens undergång eller att en komet kommer att träffa planeten inom en vecka kan man se hur diverse kvinnliga vänner blir rädda och får ont i magen.

  Om en ny diet blir i ropet kan man plötsligt konstatera att en bunt kvinnliga vänner blir helt jävla maniska och plågar sina familjer genom att följa dietens kostråd in absurdum. Samma sak med träning och motion.

  Ser de ett inredningsprogram i teve måste de göra en extreme makeover på hela huset. Det ska sättas upp fondtapeter och byggas uterum till mannen i huset kollapsar.

  Kvinnor lyssnar i regel för mycket på vad andra säger och försöker anpassa sig till bristningsgränsen. Uppe på det sitter de på fejjan och spanar in vad alla väninnor gör och stressas sönder av att ”alla andra” verkar ha det så mycket bättre.

  Man skulle kunna säga att kvinnor odlar en väldigt negativ stresskultur.

 4. Lorem Ipsum Says:

  En lärdom jag har dragit av min tid på jorden är att ALLA har 24 timmar. Det handlar om hur man disponerar dom.

  Väljer man en sak så väljer man bort en annan. Ekvationen är så enkel att en femåring kan förstå den.

 5. PP Says:

  women are socially addicted

 6. Logifech Says:

  Tja, nog får man då känslan av att karlar kan vara/är losers hela högen. Varför skulle vi vara mindre stressade? Det finns väl precis lika höga krav på män – snygga, vältränade, mode-medvetna, listan kan utökas.

 7. JustMe Says:

  Alltså, man får ju vara glad att man inte är kvinna. Vid det här laget har det väl uppdagats tusen och åter tusen kvinnofällor. Kan en kvinna överhuvudtaget röra sig utan att ramla i en fälla?

 8. Johan Silversjö Says:

  Hanen:
  Instämmer på pricken. Jag gör precis samma observationer i min omgivning.

 9. barfota Says:

  @Hanen

  ”Kvinnor är stressade eftersom kvinnor som grupp är mentalt skörare och mer lättpåverkade än män”

  Och därför att de är mera påverkbara så riktas all reklam och fokus på ”Kvinnor & Barn”. Konsumenter och blivande konsumenter. Kan det vara så?

 10. Carl Says:

  Att ö.h.t vinkla stress-relaterade samhällsproblem på det här sättet är ovetenskapligt och framförallt larvigt så in i norden.

  Fast vi snackar ju Aftonbladet som är fullkomligt ‘hit or miss’, oftast ‘miss’, varför man inte ens klarar av att läsa löpet.

  Men det är ju bra att veta hur kvinnor inte kan ta ansvar för sitt sätt att leva utan måste få höra hur de helst skulle som Kronblom ligga på sofflocket. Det är väl deras tur nu, eller hur?

 11. Jocke S Says:

  Feminismen är alla kvinnofällors moder! Antagligen anser denna moder att patriarkatet är dess frånvarande fader.
  Men hur som helst, utan kvinnofällor dör arten feminism ut, det måste därför produceras nya kvinnofällor hela tiden.
  Mottot är: ”Kvinnofällan: Så avlar du den, så utnyttjar du den!”

 12. Anders Says:

  Jag trodde detta kallades för ”statusstress” och är ett gammalt väletablerat begrepp som gäller både män och kvinnor. Det skiljer dock som bekant litegranna mellan könen hur status uppnås. Förstås mycket mer påtagligt i storstäder än i mindre samhällen.

 13. An Says:

  Nielse

 14. A Says:

  Nielsen kör en kampanj om just kvinnors livstil, synsätt, t o m hur deras hjärnor skiljer sig från mäns, eftersom kvinnor runt om i världen börjar få mer ekonomisk makt och Nielsens ide är att ”creating a massive opportunity for marketers to better connect them with the products they buy”.

  Därför gör de research bara på kvinnornas livstil i det här fallet. Så att företag bättre kan rikta skönhetsprodukter osv till dem och öka sin försäljning, inte för att ”hitta kvinnofällor”.

 15. Hjalmar Says:

  Jag googlade nyss kvinnofälla/mansfälla, resultat: 389 000/6230, dvs drygt 62 gånger så många träffar på kvinnofällor. Män och kvinnor kommer verkligen från ”olika planeter”…

  Hanen: ” Man skulle kunna säga att kvinnor odlar en väldigt negativ stresskultur.” Minst sagt, och media exploaterar allt vad de kan.

 16. Hanen Says:

  @ barfota:

  Redan på 40-talet konstaterade reklammännen i USA att kvinnor var mottagligare än män för reklam. OCH – att det var kvinnan som bestämde hushållets inköp. Så det du skriver är ju sant.

  Faktum är att reklambranschen är väldigt intressant att studera ur ett genusperspektiv. Den visar nämligen den brutala verkligheten och hur samhället egentligen fungerar. En ganska ordentlig kontrast mot feministernas infantila pladder.

  För ett tag sedan var jag på en träff med TV4 – där sa de att 80 procent av alla inköp görs av kvinnor. Därför har TV4 en policy som säger att majoriteten av deras programutbud ska rikta sig mot kvinnor.

  På deras nyhetsredaktioner har de dessutom ”kvinna 35 år” som målperson. När reportrarna gör sina nyhetsinslag ska de med andra ord i så stor utsträckning som möjligt hitta kvinnor att intervjua.

  Så om ni har gjort samma konstaterande som mig, det vill säga att programutbudet för oss män bara blir mindre och mindre, så vet ni nu varför.

 17. Jack Says:

  Jocke S,

  ”kvinnofällor dör arten feminism ut, det måste därför produceras nya kvinnofällor hela tiden.”

  Precis, ju mer som satsats på ”jämställdhet” desto värre har vi kunnat se att kvinnor har det och desto fler är det som plötsligt ser att de måste få pengar för att arbeta mot kvinnoförtrycket som finns överallt (så länge man får pengar för att se det)

 18. Jack Says:

  Hanen,

  ”Kvinnor är stressade eftersom kvinnor som grupp är mentalt skörare och mer lättpåverkade än män.”

  Håller inte med helt. Män och kvinnor är påverkade och beroende av sin omgivning. Kvinnor har en omgivning som är stödjande i större utsträckning än vad män har. Eftersom kvinnor har stöd från omgivningen kommer de vara mentalt starkare än män på många sätt. Kvinnor hämtar sig t ex 12 gånger så snabbt från en skilsmässa antagligen för att hon får stöd från omgivningnen (hon får kanske huset barnen och kan relativt lätt boost sitt ego med tillfälliga älskare efteråt, att göra sig av med mannen är ingen stor grej medan att göra sig av med kvinnan kan lämna dig utan barn, hus, lön, kanske rentav i fängelse, eller med avskuren penis som folk skojar åt)

  När en man och en kvinna skilt sig kan alltså kvinna vara starkare efteråt mentalt efteråt eftersom hon i realiteten befinner sig i en annan situation.

  Eftersom kvinnor i snitt har mer sociala kontakter kommer de å andra sidan att bli starkare påverkade av denna större påverkande mängd än den som har bara har lite kontakter och bara utsätts för en liten påverkande mängd. Kvinnor är således lättare påverkade av kollektiva psykoser som feminismen.

  Den individuella, situationsoberoende skörheten du åsyftar kan ändå finnas men situationerna och det sociala stödet gör ofta kvinnan starkare än mannen. Inte minst är diskursen hos män om att kvinnor ska få alla resurser (trots att kvinnor redan lever längre, konsumerar mer, är lyckligare, reproducerar oftare) ett tecken på kvinnors totala mentala vinst över män.

 19. Bara undrar Says:

  Det är faktiskt deprimerande att läsa denna blogg.
  De åsikter som uttrycks här är skrämmande eftersom den verkar breda ut sig mer och mer, och påminner om åsikterna en kille jag känner har. Han fullkomligen hatar feminister och nertryckandet av det manliga könet, så till den milda grad att han förolämpar kvinnor i sin omgivning.
  En ung tjej till en annan:
  ”Jag tror inte om jag vill vara kvar i mitt förhållande längre.”
  Killen i fråga kastar ur sig ”Men fan vad vissa kvinnor kan vara fega. Man tror man kan lita på dom och sen hugger dom en i ryggen”. Till saken hör att tjejerna bara kände denna kille via en bekant.

  Varför det görs många studier om kvinnor, positiv särbehandling och andra saker som ”förs upp i ljuset” är ju på grund av att världen fortfarande är patriarkalisk.
  Kvinnor ”måste lyftas fram” eftersom det fortfarande på många håll anses att kvinnor är svaga och behöver en mans hjälp.
  Alltså, så länge kvinnor behandlas som offer kommer det forstätta.. börja med barnen.

  Och jämställdhet åt båda håll är bra, men varför är det just offerrollen ni vill ta på er, med prat om att män inte får nog uppmärksamhet?

 20. Hanen Says:

  @ Jack:

  Jag kan hålla med dig om den analysen i stort. Samtidigt tror jag inte kvinnor är särskilt starka om du tar ifrån dom det sociala skyddsnätet som många kvinnor har genom vänner, familj, barn, osv. Utan det är kvinnor värre utsatta än män. Så styrkan beror snarare på yttre faktorer än inre.

  @ Bara undrar:

  Problemet för mig uppstår omedelbart när du påstår att det finns ett patriarkat och att kvinnor förtrycks. Jag delar över huvud taget inte den åsikten. Jag anser att det lika mycket finns ett matriarkat som förtrycker män – i så fall.

  Du borde också fundera på varför din killkompis har blivit som han har blivit? Förmodligen har åratals av feministisk misandri fått honom att känna hat. Du borde snarare peka finger åt dessa feminister än din killkompis.

  Förmodligen har han kanske också sett på sitt liv att alla de privilegier som han påstås ha som man inte existerar. Att räckmackan snarare var skit på en pinne.

  Många män idag kämpar i motvind, har det tufft och svårt. Dessa män får aldrig något medlidande. Istället ska de skuldbeläggas och pekas ut som roten till allt ont i samhället och framförallt som skyldiga till precis allt som kvinnor råkar ut för.

  Vi är väldigt många män som inte går med på den analysen längre. Och fler blir vi, hela tiden. Så du får helt enkelt vänja dig.

 21. Jocke S Says:

  ”Patriarkat-prat” eller ”matriarkat-hat”, vilket börjar det med?
  Egentligen?

 22. Jocke S Says:

  Och varför producerar inte feministerna lite fler mansfällor? Så det blir jämställt bland fällorna?
  Dom resonerar ju redan: ”bättre fälla än fria män”!

 23. Jocke S Says:

  Vi måste få jämfällhet!

 24. Cg Says:

  Feminst=egoist… Det är ju en cirkus utan dess like att läsa och höra på övertygade feminister nu börjar deras manshat att slå tillbaka…

 25. michaeleriksson Says:

  ”Kvinnor ska vara framgångsrika på jobbet, i hemmet och som förälder men också som person. Hon ska vara utvilad, vacker och ha läst de senaste böckerna ”

  Liknande utsagor är mycket vanliga (med stora variationer) från både feminister och ”sura” kvinnor. Vad man här måste fråga sig är ”Vem kräver detta?”—med svaret att det i regel är kvinnan själv, att kvinnan har fördomar om (tex.) vad män kräver, eller att kravet ställs av andra kvinnor.

  Överhuvudtaget ser jag det tvärtom som mycket fördelaktigt om de kvinnor (och män) som jag kommer i kontakt med är någorlunda avspända, inte tar sig själva på för stort allvar, inser sina begränsningar som människor, osv.

 26. Torstensson Says:

  ”Kvinnor ska vara framgångsrika på jobbet, i hemmet och som förälder men också som person. Hon ska vara utvilad, vacker och ha läst de senaste böckerna ”

  Man kan vända på det. Kvinnor behöver inte vara framgånsrika för att gifta sig och sprida sina gener. Att de har ett krav på sig på jobbet att vara lite extra bra för att de är kvinnor har jag aldrig sett någon undersökning på mer än kvalitativa studier som VILL ha det resultatet. Dessutom får man skilja på vara duktig på arbetsuppgift och vara duktig genom att ha rätt jobb. En kvinna kanske har krav på sig att göra saker bra på jobbet. En man har kravet på sig att tjäna en viss summa eller ha uppnått en status för att få den kvinna han tycker sig förtjäna. Vilket krav är egentligen värst?

  Som jag sa, en servitris kan säkert känna enorma krav, men hon kan likväl ändå gifta upp sig, vara betydligt mer ekonomiskt oberoende än en man som är servitris eftersom , för att använda feministisk ordbruk, det inte ”förväntas” att hon behöver ha uppnått något mer än utseendemässig status.

  Kvinnors status i samhället är utseendebaserat, kvinnor vet om det. De blir bittra när de är runt 45 och inser att de inte har samma status längre. Å andra sidan klagade de inte när de var 25.

  ”Hon ska vara utvilad, vacker och ha läst de senaste böckerna ”

  Ja och en man ska vara stark,kaxigt ödmjuk,tjäna bättre än genomsnittsmannen,ha uppnått saker i livet som är lite svårare än att behöva läsa de senaste deckarna från GW Persson.

  Det här evinnerliga tjater om att kvinnor har det jobbigare, vilken normalt funtad kille tror på detta?

 27. Bara undrar Says:

  ”Det här evinnerliga tjater om att kvinnor har det jobbigare, vilken normalt funtad kille tror på detta?”
  Flera jag känner faktiskt. Men eftersom det inte berör dom så tänker dom inte på det lika mycket eller med samma intensitet som många här verkar göra.

  Det pratas mycket om kvinnor i allmänhet. Om kvinnor som grupp.. Och nästan allt i negativa termer. Och jag förstår om ni inte vågar diskutera detta med era kvinnor , eftersom med dessa resonemang finns chansen att ni snarare framstår som kvinnohatare än debattörer med fakta på hand.. kort sagt en fråga om hur man lägger fram det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: