Misstanke om falska våldtäktsintyg

by

Idag publicerar DN en artikel av mycket stort principiellt intresse (ej på webben ännu). Det handlar om misstanke om felaktigheter vid utfärdande av intyg om våldtäkt, felaktigheter som är så stora att man kan tala om falska intyg.

Södersjukhuset har en mottagning för våldtagna kvinnor, AVK. En kvinna som kom dit undersöktes och fick ett intyg där det stod att hon hade en spricka i underlivet ”vilket kan ha uppstått vid en våldsam vaginal penetrering”. Det räckte som bevis för att den utpekade mannen skulle häktas. Mannen nekade, han sa att samlaget varit frivilligt.

Det intressanta är att det finns ett annat intyg. Tidigare hade en rättsläkare undersökt den eventuellt våldtagna kvinnan, det skedde alltså kortare inpå det påstådda övergreppet. Rättsläkaren fann inga övergreppsskador alls. Åklagaren, Christina Voigt, frapperades av att intygen var så olika.

Nu anses det att de skador i underlivet som hittats på Södersjukhuset har tillkommit efter det påstådda övergreppet. Dessutom har det visat sig att ”sprickan” först hade beskrivits av läkaren på våldtäktsmottagningen som ”ett mycket svagt rivsår”.

Efter att ha upptäckt att intygen vad motstridiga beslutade åklagaren Christina Voigt att släppa den misstänkta mannen och lägga ned utredningen. Den påstått våldtagna kvinnan har valt att inte begära att utredningen tas upp på nytt.

”Det är skrämmande att en svensk läkare beskriver skador som inte finns”, säger den misstänkte mannens advokat, Johan Eriksson. ”Eftersom AVK  hanterar ett mycket stort antal undersökningar blir man en smula orolig”, säger han till DN.

Eriksson har nyligen JO-anmält en annan våldtäktsutredning där samma läkare vid AVK varit inblandad som vid det ovan beskrivna fallet – det gällde den våldtäktsåtalade Säpolivvakten som först dömdes till sex års fängelse men sedan frikändes. Den aktuella läkaren heter Lotti Helström.

Rättsläkaren Martina Olsson Frisk har varit inblandad i båda dessa fall. Hon är enligt DN mycket kritisk till de intyg hon sett från Lotti Helström. Olsson Frisk menar att Helström inte skiljer på objektiva skador och patientens beskrivning av sina känslor. ”De intyg jag sett därifrån har varit katastrofala”, säger Martina Olsson Frisk.

Här kunde DN-artikeln ha slutat. Men uppenbarligen är hoppet inte ute om högt professionella journalister med integritet som är en heder för sin yrkeskår. Stefan Lisinski, som reportern heter, verkar ha gått vidare i sin research. Han skriver:

”DN har i olika våldtäktsdomar sett att flera rättsintyg från AVK beskriver sprickor i underlivet som skulle kunna ha uppstått vid ett övergrepp. Det är anmärkningsvärt eftersom flera rättsläkare och även Lotti Helström själv menar att sexövergrepp sällan leder till fysiska skador”.

Stefan Lisinski har också sökt Lotti Helström, men hon vill inte uttala sig.

Förra året utfärdade AVK 265 rättsintyg i samband med påstådda våldtäkter. Det stämmer till eftertanke. Hur många oskyldigt dömda män har det blivit?

Här kan du läsa Ingrid Carlqvists debattartikel på Newsmill om falska våldtäktsanmälningar.

89 svar to “Misstanke om falska våldtäktsintyg”

 1. Hjalmar Says:

  Rättsröta. Fruktansvärt. Hur många oskyldiga män sitter i fängelse?
  Vad säger detta om beviskraven i svenska domstolar?
  Ska en ostyrkt berättelse vara nog för en fällande dom?
  Har rättsväsendet ingenting lärt av forna tiders häxprocesser?

 2. Hanen Says:

  Såhär blir det i ett land där män i årtionden har skuldbelagts och målats ut som onda och mindre värda än kvinnor. Då kan man lika gärna ljuga lite för att sätta dit en man – han är såklart skyldig. Det är ju alla män.

  Det är den feministiska rörelsens vackra gärning. Ett manshat som flyter omkring i samhället och som får den här sortens absurda konsekvenser. Så ser misandrin ut i verkligheten.

 3. Access Says:

  Stefan Lisinski är en ljusglimt i DNs feministiska mörker.

  Har har tidigare t ex skrivit följande artiklar:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/atalshot-mot-kvinnojourer-som-hjalpt-modrar-att-fly
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/valdtaktsoffer-blir-trodda
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/svarbevisade-sexbrott-ger-incestdomda-nya-rattegangar
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/rektor-hjalpte-kvinna-gomma-barn

 4. Jocke S Says:

  Och här en helt ny artikel på newsmill, där f.d. lagman Britta Sundal-Weitman effetktivt smular söner åklagaren Marianne Nys argument om utlämning av Assange till Sverige. Och minst lika bra är Britta S-W:s rejäla spark mot svenska media, inkl SVT:s handlande i ärendet. (Nån statsfeminister har visst också lagt näsan i blöt)
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/13/fyra-fr-gor-som-m-ste-besvaras-om-assange-ska-utl-mnas

 5. Jocke S Says:

  Ursäkta, Britta Sundberg-Weitman heter hon!

 6. profanum_vulgus Says:

  Jocke S:
  Det är väl dessutom Brita, med ett t.

 7. monica pernroth Says:

  Tråkigt att DN ej lade ut denna artikel på nätet utan endast papperstidningen. Nu kan man inte länka den till hemsidan(RO) för att sprida den bättre.
  Stefan Lisinski har gjort många avslöjande rättsreportage och man får verkligen vara tacksam för detta!
  Har själv haft med ett liknande rättsintyg i en våldtäktsrättegång att göra , där jag som personligt ombud hjälpte en kille, som var anklagad i ett mycket omskrivet mål.Jag tog intyget till en välkänd gynekolog och frågade henne om hon ansåg att det beskrivna var en ”allvarlig skada i underlivet” såsom målsägandebiträdet E. Mazzi Fritz beskrev det i media då.(Precis som hon senare beskrev skadan på ”Säpolivvaktens offer”)
  Läkaren skrattade och sade att den lilla sprickan inte kunde räknas som en skada alls, eftersom en sådan kunde uppstå vid vilket frivilligt samlag som helst. Det fanns inte heller någon verifiering att skadan var färsk. Flickan hade dessutom fler DNA som visade att hon haft andra samlag, men detta tystades ner.

  Ja, förtroendet för rättsväsendet ökar inte vid dessa avslöjanden.

  Dessutom behöver vi jämställdhet inför lagen så som Pär tidigare skrivit om

  Jag gjorde i går ett upprop som jag hoppas kan spridas med denna länken…..http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Likalag

 8. Matte Matik Says:

  Det här gör mig bedrövad. Om det kommer fram att det inom organisationer som AVK finns människor som struntar i rättssäkerhet för att driva sin egen agenda (sätta dit män med falska bevis) blir det svårare för våldtagna kvinnor att bli tagna på allvar. Det svenska rättsväsendets hantering av Assangefallet gör inte saken bättre. Både män och kvinnor drabbas av detta. Det är tragiskt.

 9. Access Says:

  Matte Matik: Det finns numera en hel del människor inom både AVK, rättsväsende, utbildningsväsende, polis, kommuner och landsting med liknande (eller samma) agenda och som driver den i sin yrkesutövning.

  Det är sen länge en feministisk strategi att ta ledande positioner inom områden där man kan styra och påverka i den egna ideologins riktning. Skillnaden mellan att göra på det sättet och att arbeta politiskt är att politiker måste vinna väljares förtroende för att röstas in, samt att de kan röstas bort. Därför är den här strategin mer effektiv än att arbeta politiskt.

 10. Aktivarum Says:

  Matte Matik:

  Det är ett välkänt problem att de personer som har feministiskt eller personligt grundad manshataragenda ofta dras till de här yrkena som flugor till värmelampor och sedan har inga som helst skrupler om att fabricera information som de tycker är viktig.

 11. Patrik Says:

  Pendeln börjar svänga nu. Feministernas världsbild börjar ifrågasättas även i medierna som förut var alldeles för ivriga att stödja dem utan något som helst kritiskt granskande.

 12. Matte Matik Says:

  @Access, @Aktivarum: Vore det ett välkänt problem tycker man att någon borde göra något åt det. Men visst, det pekar i den riktningen, precis som konstigheterna i Assangefallet, Lambertz rapporter m.m. – och följderna av det är inte positiva för kvinnor (och då har jag inte ens nämnt de drabbade männen). Man tycker att kända personer inom kvinnorörelsen borde vilja jobba med att lyfta de här frågorna.

 13. vmm Says:

  OT: Sitter och lyssnar på Sommar i P1 med chefen för LKAB. Han berättar att han tyckte det var jätteviktigt med mångfald bland dom anställda och hade som mål att öka antalet kvinnor. Andelen kvinnor hade han ökat från 5% till 14% och bland toppcheferna var 25% kvinnor och i koncernledningen var 33% kvinnor. Tjoho!! Inte ens i gruvan kan man alltså bara anställa människor rätt och slätt utan du ska defineras utifrån ditt kön och representera ditt kön. Det finns tamefasen snart inget område där man slipper könsstämpeln. Okej, okej, det är ju frivilligt att jobba där, så det klart man kan välja en annan arbetsplats, jag vet, men ändå. Surt.

 14. Caroline Says:

  Nyfiken på vilken typ av bevisning som ni tycker skulle vara övertygande – fyra vittnen?

 15. JD Says:

  HIttade en artikeln om Lotti´s teorier om kvinnors spela-död reflex vid våldtäkter som argument för samtyckeslagstiftning.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/08/20/samtycke-vid-samlag-ar-det-vettigt

  Att feminister, läkare och åklagare numera sköter Svensk lagföring av just dessa brott är säkert inte ovanligt.
  Dom kan ju aldrig ha fel och därför ska dom kunna göra som dom vill för att få dit våldtäktsmannen..
  Varför ska rättssäkerhet stå i vägen för deras rättsskipning?

  Eller är det inte så det ska gå till kanske?

 16. JD Says:

  @Caroline

  Ge mig gärna namnet på dina far dina bröder eller kanske din Pojkvän så ska jag gladeligen använda dina principer mot dem också!

  Varför ska vi inte få förfalska dokument som domstolen ska använda?
  Varför ska vi ens misstro någon som säger sig ha blivit våldtagen?
  Är det så du menar Caroline?

 17. Aktivarum Says:

  Caroline:

  Tja, vilken bevisning är övertygande vad gäller andra brott? Det är ju där skillnaden ligger att radikalfeminister anser våldtäkt är ett oerhört superspeciellt politiskt viktigt SÅR-brott som skall särbehandlas på alla sätt medan ickefeminister ser våldtäkt som ett av de många brott som är svårt att bevisa men där detta inte ursäktar man tummar på den rättssäkerhet som är det öppna samhällets bärande pelare.

  Annars är det väl rätt uppenbart vilka krav (dvs vilken kombination av olika faktorer) som skall uppfyllas när poliser åtalar och dömer folk för brott. Det spelar ju ingen roll vilket brott vi talar om, brottslingar gör alltid sitt bästa för att inte åka fast och polisen gör alltid sitt bästa för att sätta dit personer som begått brott. Personer som förfalskar bevisning för att ”hjälpa till” är ju inget polisen är glada över.

  Tvärtom, i Veckans brott (avsnittet om de costa fallet) så förklarade Leif GW Persson hur alla knäppskallar som vill hjälpa till är ett stort problem för polisens arbete. Då var det allehanda ”kulturpersonligheter” som hade övertygat sig själva att Da Costa fallet var symboliskt viktigt för kvinnokamp och pressade ett skandalöst dåligt rättsfall tills det sprack fullkomligt.

  Detta handlar ju bara om en enda sak, att vissa inte vill låta polisen arbeta ifred utan tror sig vara på polisens sida och skall ”hjälpa till” helst av allt i en situation där det är svagt offer mot stark man.

 18. Frogfish Says:

  @Caroline
  Samma beviskrav som för andra grova brott vore väl rimligt?

  Och jag hoppas att även du tycker att förfalskade intyg inte bör användas som bevis? Eller?

 19. Aktivarum Says:

  forts.

  Och jag har (precis som JD är inne på ovan) länge undrat om detta går att avsluta med bara debatt eller om en feministkritisk (eller helt enkelt bara betald) kvinna först måste förfalska anklagelser mot de män som stödjer idiotierna (eller i fallet feminstkvinnor- mot någon för dem närstående man) för att ideerna skall läggas ner permanent.

 20. monica pernroth Says:

  Så här skrev jag redan 20 augusti 2009 kl 17:28 på Genus Nytt

  Inget har nog ändrats sedan dess… Jo, NÅGRA fler som fått upp ögonen för den snedvridning och rättsröta som existerar.

  Klas, jag är kvinna, en gång i tiden skulle jag nog kallats för ”rödstrumpa” ibland, eftersom jag ”såg rött” då vi inte hade jämställda villkor med männen.
  I dag skulle jag skämmas att kalla mig feminist, med all den snedvridenhet som den ”nya feminismen” och det absurda genustänket har fört in!
  Ja till jämställdhet, betyder inte att ALLA KVINNOR SKALL BEHANDLAS SOM OM DE ÄR SVAGA, veka ,veliga,oskuldsfulla madonnavarelser!

  Kvinnor både KAN och VILL. De KAN ljuga och bedra och kan vara mycket mer beräknande, än du i din vildaste fantasi kan föreställa dig om de vill uppnå ett mål!
  Samma kvinna kan å andra sidan uppfattas vara en ängel i en annan situation.
  Detta betyder inte att jag vill påstå att ALLA kvinnor är beräknande, men de som påstår att kvinnor inte ljuger om sådana saker som våld /våldtäkter, är mer än lovligt naiva.

  Även om också män kan vara beräknande, lika väl som de kan vara helt reko,så har jag mycket svårt att tänka mig en man gå till polisen och anmäla sin hustru för våldtäkt för att hon gång på gång försöker ha sex med honom då han kommer hem och inte orkar/vill.
  Jag vet däremot att sådant förekommer om en kvinna känner sig arg av olika anledningar på mannen, och vill ”ge igen”.
  Det finns även fall där kvinnan sedan självmant tagit tillbaka och berättat att hon anmälde pga. ilska mot mannen, men där ändå mannen blir dömd.
  Då anses inte längre kvinnan trovärdig och man tror hon måste ha blivit påverkad!
  Mitt förslag om det som du kallar ”tjatsex” och som många vill få rubricerat till våldtäkt, är att man ser till att personerna kommer till samtalsterapeut.
  Antingen för att göra förhållandet bättre eller för att avsluta på ett bra sätt.
  Att hela tiden skrika på fängelse för män, gör att förtroendet för ultrafeminismen inte kan finnas hos mogna människor, som inser att allt har två sidor i livet.
  Det rättssystem som dömer utan bevis kan aldrig få respekt eller trovärdighet!
  För att rätta till de fel, som under det senaste årtiondet begåtts, då man okritiskt dömt i mål där ord stod mot ord och då ansett kvinnan vara mest trovärdig, just för att hon var kvinna,så måste dessa mål omprövas.
  För att se om dessa mål skall få ny prövning, utan inblandning av åklagare som värnar om sina egna dåligt utförda utredningar,
  MÅSTE EN OBEROENDE RESNINGSKOMMISSION TILLSÄTTAS.

  Det har nu gått några år sedan JK föreslog detta och behovet har inte minskat.

 21. Men@Work Says:

  Jag har själv träffat på dessa feministläkare under min yrkeskarriär. Kvinnliga patienter prioriteras och får mera tid, och man talar gärna om polisanmälningar och kvinnojourer. Påstådd misshandel och påstådda sexúella övergrepp presenteras som om dom hade fallit. När man påpekar detta får man en hotfull blick och ifrågasättande. Det är inte lätt att stå upp för sann jämställdhet och rättssäkerhet i dagens Sverige.

 22. Aktivarum Says:

  Matte Matik:

  @Access, @Aktivarum: Vore det ett välkänt problem tycker man att någon borde göra något åt det.

  Det är lätt att säga någon borde göra något åt det men den enkla sanningen är att det är svårt att se vem som skulle göra nåt och vad den personen isåfall skulle göra. Universitetens undervisning producerar den ena kultur och norm-radikala personen efter den andra och detta till synes utan någon som helst kritisk granskning av vad som lärs ut.

  Istället för att folk växer upp på högskolan så uppmuntras de behålla barndomsideal och bli kulturnegativa. Eller som det kallades på en kurs jag gick ”förändringsagenter” Det är såklart inte konstigt personer som lärt sig deras uppgift i världen är att ”förändra” saker är flexibla med sanningen på detta sätt.

  Det står ju svart på vitt i denna utredning (skriven av en av dessa förändringsagenter) läs på sidan 37-38

  ”MacKinnon anser emellertid att detta synsätt är djupt problematiskt, eftersom socialt ojämlika och missgynnade grupper (olika) måste först – för att kunna komma i åtnjutande av lika behandling – kunna jämställas med de grupper som inte är ojämlika och missgynnade (lika). I analogi med Aristoteles synsätt måste man således på ett paradoxalt sätt först ha jämställdhet för att kunna få det, vilket MacKinnon är mycket kritisk till:”

  I korthet, vi måste enligt MacKinnon vara rättvisa innan vi kan vara rättvisa och innan vi är rättvisa anser hon vi inte skall vara rättvisa.

 23. vmm Says:

  Mona Masri skriver om att svensk våldtäktsstatistik kanske är en aning kryddad:

  http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1511451/Att-tolka-statistik.html

  (nja, i ärlighetens namn så verkar hon inte tro att svensk våldtäktsstatistik är överdriven utan att andra länders våldtäktsstatistik är underdriven. Hur som helst så litar hon inte på statistiken)

 24. JustMe Says:

  Caroline:

  ”Nyfiken på vilken typ av bevisning som ni tycker skulle vara övertygande – fyra vittnen?”

  Samma typ av bevisning som för övriga våldsbrott.

  Jag är nyfiken på vilken typ av bevisning som du själv tycker skulle vara övertygande. Är också nyfiken på vad du tycker om artikeln som inlägget handlar om.

 25. profanum_vulgus Says:

  Någon som känner ingen argumentet: ”Men det fanns ju tekniska bevis!”, eller i varianten ”kvinnans skador var dokumenterade av läkare”?

 26. Pilan Says:

  Utfärdar denna läkare ALLA rättsintyg, även dem hon inte undersökt själv? Hon jobbar så vitt jag vet dagtid och de flesta undersökningar sker på natten/helger och andra läkare (den som har jour) undersöker.
  Har hon krävt att skriva rättsintygen på basis av journalanteckningar eller?

 27. Caroline Says:

  Nja, snarare så att jag misstänker att många av er här till den milda grad vill hävda att ALLA kvinnor som uppger sig vara utsatta för våldtäkt ljuger och att det i samtliga fall inte skulle räcka med ett rättsintyg som stödbevisning. Och för det fall att det skulle finnas väldokumenterade skador i underlivet så bör ”försiktighetsprincipen” bjuda att kvinnan i fråga kanske varit med på ”hårda tag”, vilket skulle förklara skadorna. Det är ju sällan så att våldtäkt, till skillnad från emellanåt bankrån, förövas inför allmänheten som vittnen. Varken i nära relationer eller vid överfallsvåldtäkter där gärningsman och offer inte känner varandra.

  Vid övriga våldsbrott, t.ex. misshandel, mord, föreligger inte sällan rättsintyg också – formulerade i s.k. ”att”-satser, dvs att skadorna är eller inte är förenliga med viss uppkomst.

  Jag menar givetvis inte att falska intyg skall ligga till grund för fällande dom, lika lite som ett förfalskat avtal skall kunna ligga till grund för att utfå prestation enligt avtal.

  Det jag anser är att det hat ni säger att radikalfeminister hyser mot män generellt, hyser även ni med samma styrka mot kvinnor generellt. Och att kvinnor generellt ifrågasätts – av er – som brottsoffer liksom vid kompetens för arbete där det finns manliga sökande. Finns manliga sökande till en tjänst och en kvinna tillsätts så är hon kvoterad, eftersom män har bättre merit generellt i vart fall är de mer personligt lämpliga.

  I en annan tråd i ett annat ämne såg jag ett inlägg om att män ”unnades” arbeten mer för att de har sämre nätverk vid utslagenhet än kvinnor. Kvinnor skall således behandlas individuellt medan det gick väldigt bra att tala om män som grupp i det fallet. Där var det inte tal om att se varje (ung) person individuellt utan det gick bra att presumera att män har större behov av arbete eftersom kvinnor – generellt – har möjlighet att få hjälp på annat sätt. Sedan om det är önskvärt att den ene får möjlighet att försörja sig själv medan den andre får allmosor berördes inte. Många här växlar mellan individuellt och kollektivt perspektiv utifrån vad som gynnar den egna tesen, precis på samma sätt som radikalfeminister.

  Ni är samma andas barn, radikalfeminister och många av de som här vräker ur sig mot kvinnor som grupp.

 28. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det är skrämmande hur okunniga ni ”jämställdister” är. Lotti Helström har däremot gedigna kunskaper i genusvetenskap. Hon vet att kvinnor aldrig ljuger och därför är det bara bra om hon får fram fler bevis än andra för att fälla de män som anklagas för våldtäkt.

  Problemet i Sverige är inte att män döms oskyldiga för sexbrott de inte begått. Tvärtom är problemet att alldeles för få män fälls för våldtäkt. Sverige behöver därför fler läkare som Lotti Helström. Dessutom måste definitionen av våldtäkt utvidgas ytterligare och omvänd bevisbörda i sexbrottsfall införas. Vi kan inte vara nöjda förrän varje man som anklagas för sexbrott hamnar i fängelse.

 29. maukonen Says:

  Här är en pdf med artikeln från DN.

  Klinik för våldtagna kritiseras för intyg (DN)

 30. monica pernroth Says:

  Jag antar att det är någon som skriver under ”Jämställdhetsfeministern” som ironiserar.
  Gör inte det så grovt ,snälla!!
  Hela debatten kan då spåra ut i hatgrupper, som denna gången inte kommit fram i mer än några kommentarer.(ännu)

  Jag antar detta är ironi, eftersom det står att” Lotti H vet att kvinnor aldrig ljuger”!!!!

 31. junglebob Says:

  Caroline
  Nej ingen har någonsin yttrat något åt det hållet, så vad försöker du med?

 32. Access Says:

  Caroline säger:
  ”Nja, snarare så att jag misstänker att många av er här till den milda grad vill hävda att ALLA kvinnor som uppger sig vara utsatta för våldtäkt ljuger och att det i samtliga fall inte skulle räcka med ett rättsintyg som stödbevisning.”
  /…/
  ”Det jag anser är att det hat ni säger att radikalfeminister hyser mot män generellt, hyser även ni med samma styrka mot kvinnor generellt.”

  Men så släpp då de där villfarelserna nån gång så att vi kan få en seriös debatt om reell jämställdhet.

 33. Hjalmar Says:

  Jämställdhetsfeministern ligger som vanligt skrämmande nära feministernas sanning:

  ”Vi kan inte vara nöjda förrän varje man som anklagas för sexbrott hamnar i fängelse.” Smaka på den…Det låter som ett feministernas Saudiarabien.

 34. TOBY Says:

  Vart är vårat Svenska rättssamhälle på väg? För att ta några exempel: Ett antal män döms på oriktiga intyg, för sexbrott. En ung,ickesvensk, döms till tre (3) månaders fängelse, efter det att han deltagit i ett grovt rån o brutal misshandel av en handikapad äldre kvinna. Minimistraffet för grovt rån är fyra år, för att inte nämna grov misshandel ovanpå det hela. Det är ju tur/skiklighet att det finns reportrar och vissa media som vågar berätta o peka ut dessa aktörer och i klartext tala om hur det det går till i vårt rättssamhälle. Feminist eller inte feminist, problemen med det Svenska rättssamhället går djupare än så!

 35. Heat Says:

  @caroline

  Du har inga problem med att kvinnor som grupp idag får startaegetbidrag från AF men inte män? Att det finns kvinnojourer som får skattemedel (och hur många jourer finns för män)? Att det sociala skyddsnätet är uppbyggt kring kvinnor och att skolan är anpassad för flickor. Det har du inga problem med? Att kvinnor får mammografi, gynkontroller och vaccin som grupp men att pojkar och män inte får obligatoriska cancerkontroller eller annat?

  Även ungdomsmottagningarna är kvinnliga bastioner. Män transfererar 2 miljoner till varje kvinna via skatten (i genomsnitt). Det är inte samma lika i samhället som det ser ut idag, men du verkar snarast rädd för att män med svårigheter skulle gynnas någonstans. En inte helt konstig uppfattning egentligen hos kvinnor, då det evolutionärt är rimligt att anta kvinnor ratar de svagaste och söker sig till starka eller rika män.

  De flesta trygga arbeten som är betalda via skattemedel innehas av kvinnor, hela offentliga sektorn är nästan som ett kvinnligt Samhall.

  När vi nu har fler män som är hemlösa, blir alkoholister, hamnar i utanförskap, inte klarar skolan, begår självmord osv tycker du vi ska strunta i alla de problemen? Var det viktigare med kvinnor på styrelseposter i företag startade av män då? Man kan ju faktiskt tala om män som grupp då vård, rehabilitering och stödinsatser inte fungerar eller inte ens utgår för männen (uppenbarligen). Med ditt resonemang hade ju statistiken redan varit jämnfördelad, men det är den inte idag. Ändå anser du då (verkar det som) att vi ska fortsätta som tidigare.

  Jag vet hur försäkringskassan prioriterar åtgärder, det är i princip alltid anpassat för kvinnor och det handlar nästan aldrig om arbete, utan det kan vara saker som att ligga i en hängmatta i skogen och lyssna på en beteendevetare. Åtgärder som är till för kvinnor (med barn) som tidigare jobbat inom vården och redan har ett fungerande socialt kontaktnät. Vad har du för problem med att man satsar även på män? Kan du förstå att män som grupp kan ha andra förutsättningar?

  Det är lätt att vara glad och nöjd så länge man kan leva loppan på rika mäns ridderlighet, men det är inte andra män förunnat. Något ”kvinnohat” existerar knappt annanstans än i ditt huvud. Det kanske finns en handfull män i hela landet som faktiskt har ett slags hat mot det andra könet. Att kvinnor går och bär på manshat är troligtvis betydligt vanligare. Det visar sig inte minst i politiken.

  Kvinnorörelsen har förlorat all trovärdighet och är att betrakta som rena parasiter på mäns hälsa idag. Ta istället kraftigt avstånd ifrån manshatet som sprids i dagstidningar och kvällspress (också sponsrade med skattemedel) så ska du se att tonen även blir bättre på annat håll. Tills dess kan du förvänta dig precis det samhälle med våld som du och andra förtjänar som inte tar männens problem på allvar.

 36. Godtyckligt Says:

  Har själv varit med om samma sak!

  Hade ett vittne, en speciallist i gynekologi som vittnade. Han sa att under 30 års tid som verksam gynekolog så har hälften av alla kvinnor han undersökt haft liknande eller identiska ”skador” och att dom oftast upptäcks i samband med annan undersökning (dom vet inte att dom har ”skadorna” ), det är vanligt vid fullt normal och frivillig sexuell aktivitet. Det är dessutom vanligt förekommande problem som kvinnor som äter anti depressiv medicin får och söker hjälp för, vilket hon gjorde, och dessutom andra mediciner med samma biverkningar.

  Även en kvinnlig expert på rättsintyg tittade på det och skrev ett litet yttrande ang rättsintyget i samband med en anmälan till socialstyrelsen på grund av utformningen på rättsintyget. (dock tyvärr efter fällande dom )
  Hon sa att det var helt uppåt väggarna fel i princip och att hon tyvärr inte är förvånad, speciellt inte när det gäller sexualbrott.

  I tidningen stod det, ”en man i 25 års åldern döms för våldtäkt på en jämnårig kvinna, hovrätten uppger att det är mycket svårt att veta vem man ska tro på men väljer att gå på kvinnans historia, samt hänvisar till ett rättsintyg som enl Hovr i ett fall som detta inte kan tolkas på annat sätt än att det kvinnan påstår är sant.

  Ja så kan det gå till…

 37. monica pernroth Says:

  Låt oss inte bli så förtvivlade över rättsrötan, att vi inte tror att det GÅR att göra något.

  Vi KAN skriva på upprop till politikerna . (Det är inte farligt)Se tidigare länk

  Vi kan berätta och sprida kunskap till dem som fortfarande sover och tror att allt är OK.

  Låt oss ta bit för bit….
  1)En jämlik lagstiftning utan att ett genus skall ha rabatt då de begår brott och ett annat pekas ut som ständiga förövare.
  2) Krav på en Oberoende Resningskommission som avgör vilka mål som skall kontrolleras av HD.( Nu är det näst intill omöjligt för någon som blivit dömd i brottmål att få resning
  Fatta pennan!

 38. TOBY Says:

  P S Artickeln skriven av Pär Ström, är en mycket tankeväckande artickel om eventuella missförhållanden vid utskrivande av läkarintyg i samband med rättsfall rörande misstänkta våltäcktsmän. Men som jag ser, när jag läser flera kommentarer, har det hela svängt till att bli en debatthörna för aktiva feminister. Artickeln har tydligen ”trampat på flera öma tår” Nej, fram för flera orädda o undersökande journalister som vågar! Ett STORT TACK till dej Pär Ström!!! D S

 39. vmm Says:

  Heat skrev: ”Du har inga problem med att kvinnor som grupp idag får startaegetbidrag från AF men inte män?”

  Det där är ju ändrat sedan några år tillbaka. Nu får män lika långt startaegetbidrag som kvinnor (det var tidigare 12 månader för kvinnor och sex månader för män). Särskilda stödinsatser i form av rådgivning, coaching och ett allmänt peppande av att just kvinnor ska starta företag finns såklart kvar. Män är inte riktigt lika välkomna att starta företag i vårt samhälle. Men ändå. Rätt ska vara rätt.

 40. Heat Says:

  @vmm

  Startaegetbidraget är ju öronmärkt eller vikt åt kvinnor. Det Innebär att du som man har svårare att öht få själva bidraget som sådant.

 41. vmm Says:

  Heat: lokala avvikelser kan förekomma. Men i princip är det lika för män och kvinnor nu. Även om jag som konspirationsteoretiker tror, precis som du, att kvinnor har lättare att få det eftersom det faktiskt inte är en rättighet utan en möjlighet att få bidraget, och det är någon som ska sitta och bedöma dig och det du vill göra. Och jag är helt övertygad om att den som bedömer känner ett allmänt samhällstryck på sig att hjälpa kvinnor mer än att hjälpa män.

 42. JustMe Says:

  Caroline:

  Trist att du är så fördomsfull.

 43. Lorem Ipsum Says:

  För att det skall finnas någon rättssäkerhet i Sverige i dessa frågor så måste alla intyg som utfärdas vara klanderfria och helt opartiska.

  Hur skulle det se ut om vi hade handläggare för asylärenden på immigrationsverket som var aktiva i eller sympatiserade med VAM och drev deras agenda?

 44. Heat Says:

  @vmm

  Det är vikt åt kvinnor, invandrare osv Det finns inte hur mycket pengar som helst och AF avgör vem som ska få. Min far fick avslag med motivering att ”det endast är till för kvinnor”. Det var väldigt länge sedan, men så fungerar det rent praktiskt med sådana där saker, hur det än ser ut rent lagmässigt.

 45. Ove Says:

  ”Hur många oskyldigt dömda män har det blivit?”
  Tja du, eftersom de allra flesta som åtalas för våldtäkt inte döms så är det väl knappast någon. Som Lisinski själv påpekar så ger våldtäkter inte nödvändigtvis fysiska skador och de skador som går att finna räcker knappast för fällande dom. Att det i det här fallet skulle sitta oskyldigt dömda människor i fängelse enbart åtalade pga fysiska skador blir därmed en aning långsökt. Caroline har helt rätt, GN skapar samma generaliserande myter som de radikalfeminister de stör sig så på. Att det skulle räcka med ord mot ord är nog den mest seglivade och otäcka myt ni antifeminister kör med, den har dessutom noll stöd i statistiken då knappt några våldtäktsanmälningar leder till fällande domar. Fast BRÅ:s uppgifter kan antagligen bortförklaras som en manshatande instans, precis som med all annan fakta ni älskar att ignorera. Skador kan bortförklaras med att tjejer gillar hårda tag och en dömd våldtäktsman är troligtvis utsatt för misandri. Skärp er.

 46. Erik Norén Says:

  @ Caroline
  ”inte skulle räcka med ett rättsintyg som stödbevisning. Och för det fall att det skulle finnas väldokumenterade skador i underlivet så bör ”försiktighetsprincipen” bjuda att kvinnan i fråga kanske varit med på ”hårda tag”, vilket skulle förklara skadorna.”

  Om skadorna rimligen kan förklaras av ”hårda tag” (eller annat) och den försvarande parten hävdar det så blir det ju dessvärre så att det bevismaterialet täcks av båda utsagorna och inte visar åt det ena eller andra hållet.
  Det behövs därmed ytterligare bevis.

 47. Manne Says:

  Ingrid Carlqvist skrev förra året om läkarintyg vid våldtäkt, mycket läsvärt.

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/08/07/filip-ska-i-fangelse-for-en-valdtakt-han-inte-begatt/

 48. JD Says:

  @Ove

  Tycker du att det ska stå utom all rimlig tvivel innan någon döms för brottet våldtäkt?

  När det gäller ord mot ord situationer så är det inte alls ovanligt så innan du börjar prata om mytbildning så bör du nog bilda dig själv i hur det fungerar i en rättssal då det gäller bevisvärdering.

  Det är fullständigt fel att som idag hävda att DNA är ett bevis för våldtäkt då mannen medger samlag män hävdar att det var frivilligt!
  Det är också fullständigt fel att hävda att det finns ”vittnen” då dessa vittnen ofta har fått en historia berättad direkt från målsägande.
  Oavsett om en kvinna ljuger om våldtäkt eller inte så berättar hon liknande historier för sina så kallade stödvittnen.
  I båda dessa situationer så handlar det om ord mot ord situationer så kom inte prata goja Ove!

  Vi måste ha professionella förhör med målsägande där deras ord granskas både genom eventuell teknisk bevisning (telefonloggar eller annat) samt att följdfrågor ställs både till målsägande och hennes stödvittnen (andrahands vittnen). Vi måste förhöra både målsägande och den tilltalade på ett grundligt och opartiskt sätt innan vi kan sätta åt fler skyldiga och hitta dem som är oskyldiga!

 49. JD Says:

  @Caroline

  Felet i ditt resonemang är att du inte tar avstånd från falska våldtäktsanmälningar trots att det är just det som diskuteras här.
  Jag vet inte hur du tänker då du tar dessa kvinnor i ditt beskydd och samtidigt försöker få dem som anser att det är viktigt att dessa kvinnor upptäcks att framstå som kvinnohatare!
  Det finns hundratusentals kvinnor som tar starkt motstånd mot kvinnor som ljuger om våldtäkt. Anser du även att dessa kvinnor är kvinnohatare?
  Kanske det tom är så att alla som inte kallar sig feminist är kvinnohatare?

 50. Simon Says:

  Kan vi inte alla gå med på att det finns falska våldtäktsanklagelser, samtidigt som det finns män som kommer undan med våldtäkt?

 51. JD Says:

  @Simon

  Det håller jag med om till 100%!
  Det är lika allvarligt och kan förstöra ett liv i båda fallen!

  Problemet är att just feminister är extremt överrepresenterade bland dem som anser att det är viktigare att sätta dit en skyldig än att fria en oskyldig!
  Problemet är också att just feminister har lyckats snylta sig in i makthierarkin och därför nu tillåts att sätta både rättssäkerhet och professionalism då det gäller utredning ur spel!

  Det är till stor del feminismens fel att vi idag inte klarar av att ta fram bevis som räcker för att döma skyldiga våldtäktsmän och fria oskyldiga eftersom feminismen har satt fokus på helt fel frågor!

 52. Aktivarum Says:

  Caroline:

  ”Nja, snarare så att jag misstänker att många av er här till den milda grad vill hävda att ALLA kvinnor som uppger sig vara utsatta för våldtäkt ljuger och att det i samtliga fall inte skulle räcka med ett rättsintyg som stödbevisning.”

  Det finns ingen grund för den misstanken.

  ”Och för det fall att det skulle finnas väldokumenterade skador i underlivet så bör ”försiktighetsprincipen” bjuda att kvinnan i fråga kanske varit med på ”hårda tag”, vilket skulle förklara skadorna.”

  Det hänger såklart på skadans art.

  ”Det är ju sällan så att våldtäkt, till skillnad från emellanåt bankrån, förövas inför allmänheten som vittnen. Varken i nära relationer eller vid överfallsvåldtäkter där gärningsman och offer inte känner varandra.”

  Bankrånare är i regel maskerade och sålunda är knappast allmänheten mycket att ha till vittne. Det är gammalt hederligt polisarbete snarare.

  ”Vid övriga våldsbrott, t.ex. misshandel, mord, föreligger inte sällan rättsintyg också – formulerade i s.k. ”att”-satser, dvs att skadorna är eller inte är förenliga med viss uppkomst.”

  Som sagt, det hänger såklart på skadans art.

  ”Jag menar givetvis inte att falska intyg skall ligga till grund för fällande dom, lika lite som ett förfalskat avtal skall kunna ligga till grund för att utfå prestation enligt avtal.”

  Nej men det blir ju effekten ändå om man inte har högre krav än de nuvarande.

  ”Det jag anser är att det hat ni säger att radikalfeminister hyser mot män generellt, hyser även ni med samma styrka mot kvinnor generellt. Och att kvinnor generellt ifrågasätts – av er – som brottsoffer liksom vid kompetens för arbete där det finns manliga sökande.”

  Det är också en grundlös åsikt. Av allt att döma grundar det där sig i att du har en glorifierad bild av hur manliga brottsoffer och hur en mans kompetens för arbete bemöts. Sedan jämför du hur kvinnor bemöts med denna glorifierade fantasibild. En man blir inte alltid positivt bemött av andra män helt enkelt men du menar det inte är jämställt om en kvinna inte blir det?

  ”Finns manliga sökande till en tjänst och en kvinna tillsätts så är hon kvoterad, eftersom män har bättre merit generellt i vart fall är de mer personligt lämpliga.”

  Nej, och generella meriter skall inte blandas ihop med individuella meriter. Generellt sätt ger 70/30 sökande resultatet kvinnor anställs 3/10 ggr. Men i individuella siffror så har antagningen inte mer minne än en tärning har det och sålunda kan man inte förutsätta 30 mer än man kan förutsätta 50.

  ”I en annan tråd i ett annat ämne såg jag ett inlägg om att män ”unnades” arbeten mer för att de har sämre nätverk vid utslagenhet än kvinnor. Kvinnor skall således behandlas individuellt medan det gick väldigt bra att tala om män som grupp i det fallet.”

  Kvinnors positiva hantering av arbetslöshet är precis lika generell som mäns negativa hantering av arbetslöshet. Inget av de fallen är individuellt.

  ”Där var det inte tal om att se varje (ung) person individuellt utan det gick bra att presumera att män har större behov av arbete eftersom kvinnor – generellt – har möjlighet att få hjälp på annat sätt.”

  Det är ingen presumtion det skall vara så. Det är fakta att det redan är så. Kvinnor har alltid möjligheten att dejta, ha sex och föda barn till samma resultat som män har möjligheten att göra karriär. Män däremot föder inte barn.

  Och ekonomiskt starka kvinnor diskriminerar ekonomiskt svaga män i partnerskap på ett sätt ekonomiskt starka män inte gör. Eller tror du själv ärligt Tiger Woods hade varit ihop med Elin om Elin varit den rika golfaren. Vad skulle hon med en manlig barnpassare till?

  ”Sedan om det är önskvärt att den ene får möjlighet att försörja sig själv medan den andre får allmosor berördes inte.”

  Det har aldrig varit önskvärt att NÅGON försörjer sig själv. Poängen med samhällets överlevnad har varit att vi gängar oss i parbildning och tillsammans försörjer barn och gamla. Dvs efter att ha växt ur tonåren. Men dagens hippa nya trendiga PK-folk förespråkar man staten skall göra det möjligt att leva som tonåring (eller ännu bättre, tonårsmorsa) livet ut.

  ”Många här växlar mellan individuellt och kollektivt perspektiv utifrån vad som gynnar den egna tesen, precis på samma sätt som radikalfeminister.”

  Det är fascinerande att du kallar detta en ”tes” det är ingen tes det är fakta om hur samhället ser ut och funkar.

  ”Ni är samma andas barn, radikalfeminister och många av de som här vräker ur sig mot kvinnor som grupp.”

  Radikalfeminister skiter i fakta och har inget intresse av hur man får samhället att funka.

 53. Godtyckligt Says:

  Problemet med att diskutera med sådana som Ove med deras argument och raljerande är ju att till nackdel för dom oskyldigt/felaktigt dömda så finns det inga statistiska undersökningar att hänvisa till pga av att alla förundersökningar är hemligstämplade och rättegångarna sker bakom slutna dörrar… men Ove kommer en dag att se sig ha fel och då bli hobby expert på något annat område, som vanligt helt utan självinsikt.

 54. C Says:

  http://www.sll.se/upload/Inbjudan.pdf – Lotti Hellström deltog som föreläsare på evenemanget Genus i Vården.

 55. C Says:

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/arma-sjalar-del-3-slaget-om-hjarnan

  Vidare anser Lotti Hellström att ”kvinnor är underordnade män” och att ”en stor andel av de våldtagna kvinnorna har svårt att minnas händelsen”.

  Feministiska läkare vars mission i livet är att sätta dit oskyldiga män borde helt klart granskas.

 56. Heat Says:

  @vmm

  Ursäkta tjatet.

  Men jag måste nog förtydliga mig lite. Det har varit så att dagersättningsbidraget gått till prioriterade grupper oftast, men inte jämt. Men jag hade inte dagersättningen i åtanke utan den klumpsumma som man kunde få för att komma igång med företagande, men det kan skilja sig från kommun till kommun som du sade. I min fars fall handlade det om futtiga 15000kr eller något som han inte fick med motivering att endast kvinnor kunde få särskilt stöd. Män som grupp har inte varit prioriterade utan man gör skillnad ibland och det ville jag uppmärksamma @caroline på, som verkar tro att förmåner alltid gäller lika könen emellan.

  Jag tror endast det är kvinnor som hel grupp som jämställts med handikappade. När det gäller män brukar man gå efter fler kriterier än bara könet vid speciell hjälp.

  Såhär står det i en kommentar på ”driva eget” ang. dagersättning:.

  ”Regeringen har slut på pengar och det är nya regler som gäller. Man måste tillhöra någon av de sk. prioriterade grupperna. Dvs. funktionshindrade, nyanlända, ungdomar i Ungdomsgarantin eller långtidsarbetslösa som har slut på sin a-kassa och är med i Jobb och Ungdomsgarantin. Gör man det kan man ansöka om bidraget. Tyvärr står det dåligt om detta på AF’s hemsidan. 9 maj 2011”

 57. monica pernroth Says:

  Jag blir förundrad Ove över ditt inlägg
  ”Att det skulle räcka med ord mot ord är nog den mest seglivade och otäcka myt ni antifeminister kör med, den har dessutom noll stöd i statistiken då knappt några våldtäktsanmälningar leder till fällande domar. ”.
  Har det helt gått dig förbi alla de som döms i ord mot ordmål därför, som rätten brukar skriva”:Det finns ingen anledning att kvinnan skall beljuga mannen”
  Detta vare sig det pågår en vårdnadstvist eller kvinnan har råkat hoppa ner i fel säng och blev avslöjad, eller har tänkt bli av med sin man eller vill tjäna( lättförtjänta) pengar som en del unga flickor tycks sätta i system på vissa platser.
  Dessa kvinnor FINNS.
  De är naturligtvis inte lika många som oss som aldrig skulle vilja skada en annan människa, men det finns många män som har bevisats feldömda.(I förre JK Lambertz undersökning ”felaktigt dömda” kan du läsa om några sådana fall. I Therese Juels bok
  kan du finna 10 fall ytterligare, som du bör begrunda utifrån ditt sätt att se.
  Många många sitter oskyldigt dömda.
  Professor Diesen som brukade jobba ihop med den beryktade professor Madelene Leijonhufvud,(”alla män är skyldiga”) har vidgått att han kan tänka sig ca 3-4% av de dömda är oskyldigt dömda. Det blir en hel del det.
  Summan torde dock ligga mycket högre än så, om det finns någon likhet mellan Sverige och andra länder som gjort undersökningar. Här vågar vi inte göra sådana undersökningar och de som hävdar sin oskuld, får inte en chans att bevisa det, eftersom HD blånekar att ta upp sådana mål, ÄVEN om det finns många nya friande bevis.

  NATURLIGTVIS är det mycket mycket värre att någon blir oskyldigt dömd än att någon går fri. T.o.m. lagen säger :Hellre fria än fälla.

  Man talar om våldtäktsstatistik och att så ”få” män blir fällda.
  Man räknar antalet anmälda våldtäkter och vet inte att det då är antalet ”umgängen” som räknas. Tex. en man anklagades av hustrun för att ha ”dagligen eller i varje fall varannan dag” ha våldtagit henne under två år. Åklagaren räknade då med 365 våldtäkter.Mannen är en person(Diskrepansen blir stor).
  Sådan blir statistiken.
  Han blev dömd utan ett enda bevis. Man kollade inte ens det som kunde ha kollats, av de anklagelser som hustrun kastade fram i övrigt och som lades till grund även för grov Kvinnofridskränkning.

  Det står klart och tydligt i domen att det är ett ord mot ord mål, och att kvinnan inte har någon anledning att beljuga maken. Detta trots vårdnadsproblem ,älskare som hon sedan flyttade ihop med, olika religion, och att hon ljög om många många andra kontrollerbara saker.(Som jag har kontrollerat upp efteråt)
  Uteslutet ändå att han får resning och blir rentvådd.

  Även DU Ove, kan när som helst hamna i fängelse på sådana premisser( om du nu verkligen är en man)Vilken kvinna som helst som är något smart och planerande, kan få en man på fall, men du tror det väl inte förrän du fått det bekräftat i din närmaste krets.

  Jag har jobbat med sådana fall under flera år nu, och jag vet att det finns MÅNGA. Det bör nog påpekas att när jag säger” jobba med fallen” då har jag granskat ALLT. Varenda inspelning, vart enda papper, och även ibland talat med nya vittnen som slängts i ”slasken” av åklagaren.Det handlar inte om att endast läsa en dom. Den är ju ofta fel, eftersom den utgår från ett begränsat material där man frånsett ev. friande bevisning, innan det kommit så långt som till rätten.

 58. Godtyckligt Says:

  Bra skrivet Monica!

 59. John Says:

  Monica.

  det är sant det du skriver.

  Jag har själv varit med och dömt oskyldiga till våldtäkt

  Och jag tänker berätta om det på min hemsida

  http://www.fulingen.se

  John

 60. Johan Silversjö Says:

  Tack Monika för att du orkar!
  Håller med till 100%

 61. JD Says:

  @ Monica

  Ja Monica du som har läst många domar och sett många fall har en kunskap som värd all respekt.
  En annan makalös motivering i domar är ”kvinnan anses vara mer trovärdig än mannen”
  Vadå MER trovärdig?
  Inte ovanligt heller att man i domskälet förklarar och tolkar kvinnans eventuella motsägelser eller helt enkelt skriver att man ignorerar motsägelser och orimligheter i hennes berättelse just därför att hon inte anses ha något skäl att ljuga.
  I alla dessa fall handlar det inte om juridisk rättsutövning utan om ren häxprocess utförd mot en ibland försvarslös kille/man som ofta brutits ned isolerad i ett häkte innan själva rättegången,

  Hela utredningen och rättsprocessen är ett spel där en enskild åklagare har nästan fullkomlig makt över hela processen.
  Vill åklagaren bryta ned den tilltalade med restriktioner och isolering innan förhör och förhandling så gör hon det utan att blinka ens. Hennes uppgift är inte att hänsyn till den hon vill åtala utan hennes uppgift är allena att vinna sitt case vilket kan göras både på ett korrekt sätt eller genom rent fulspel.

 62. monica pernroth Says:

  Jag vill verkligen inte tracka ner på oss kvinnor i allmänhet,(hoppas att ingen tror det heller)eftersom det som är viktigast i livet är våra barn och barn har rätt till att leva i harmoni. Om män står mot kvinnor i samhället och någon anses ha den ENDA SANNINGEN, då är det dags att dra åt sig öronen..
  Vi är ALLA skapta att ha både gott och ont inom oss och det är upp till oss själva att se till att vi ”håller oss på mattan” om vi vill vara bra människor.
  Däremot så har vi regler i samhället som vi inte kan trampa på, men det är därför det är så viktig med rättvisa domar och möjlighet att rätta till det som blivit fel.
  Tex en oberoende resningskommission så att det kan rättas till för dem som uppenbart blev dömda felaktigt.
  Eftersom även de som sitter i rätten är människor som endast bedömer utifrån det de uppfattar och hör MÅSTE det ju bli fel ibland. Inte så som en lagman sade till mig en gång”Vi dömer inte fel”

 63. Aktivarum Says:

  monica pernroth:

  Ingen fara, det är ingen som tror kvinnor i allmänhet är radikalfeminister. Den kritik som kan riktas mot kvinnor är för att ha varit lata och på senare tid ha låtit radikala dårar ta makten över kvinnorörelsen. Var och varannan feminist med nyckelposition är ju från vettet, vem gav dessa personer maktställning?

 64. Skåne Says:

  Start Pär! Fortsätt med att hänga ut dom som understödjer eller begår mansövergrepp. Vi är många här nere i Skåne som beundrar dig. Vi har både vilja, knytnävar och vässade pennor om skulle behövas.

 65. blomrabatten Says:

  När det nu finns läkare som kan undersöka kvinnor som varit våldtäksutsatta så är det naturligt att männen dvs utövarna av våldtäkter blir skitskraja. Tidigare har det varit si och så med undersökningarna av kvinnorna och då kunde man ju inte fälla männen. Sug i er det gubbar att nu finns det proffs på våldtäktsundersökning och det är klart att dessa läkare ser mera än de ovana läkare som träffar ett våldtäktsoffer under sin levnad än de som träffar offer varje dag. Man lär sig vad man ska titta. Är det rättsosäkert att fler kvinnor som verkligen utsatts för våldtäkt får upprättelse och förövaren åtalad och fälld. Det har ju tidigare ofta inträffat att mannen ej åtalats på grund av läkarmissar.

 66. Man United Says:

  Med fyra vittnen aka hörsägen och skvaller vittnen kan allt bevisas-av feminist åklagare inför en feministisk präglad domarkår. En domarkår som därmed inte är oberoende. Se Södertäljefallet och ”Fällda för sexövergrepp” av Therese Juel.

 67. Man United Says:

  Lägg därtill de kvinnor som utnyttjar den feministiska lagstiftningen utan att bli upptäckta. Det är 100% vattentätt.

 68. Man United Says:

  @ Hjalmar Börja med att granska den feministiska lagstiftningen. Vid brott som mord finns kropp,ev mordvapen,dna,finger avtryck,tid, motiv och teknisk bevisning. Jämför med omvänd a beviskrav för Våldtäkt ?Kvinnofridskränkning startar på 6 månader jämför med misshandel 2 veckor. Det mest skrämmande är hur rättsprinciperna ändrats till ”hellre fälla än fria”,FNs hårt kritiserande av svensk rättsstat häktnings former. Varför ska en kvinnas berättelse per automatik likställas som teknisk bevisning. Därtill slarvigt genomförda förundersökningar. För att inte nämna åsidosättandet av oskuldspresumtionen och framför allt ”ställt utom allt rimligt tvivel”. Sedan koketterar korrumperade Advokatsamfundet,Hilda och ruben om radikalfeminism och inte rättssäkerhet. ”oskyldigt dömda är en del av systemet”.Otroligt jävla fel och cyniskt. Det värsta är att Sverige inte har en oberoende domarkår,som hellre gör ett lätt jobb än stöta sig med statsfeminism. Det är väl inte så konstigt att ingen rättssäkerhet finns för pojkar,män och fäder då ”slagen dam” toppstyrt och hjärntvättat hela rättsstaten. Det är inte heller så konstigt att det ser ut som det gör med kommunisten Christian Diesen,dåren Lejonhuvud,giriga och feministiska åklagare inom relations gruppen jobbar kvar. Att nya feminister JK,Anna Skarnhed inte tillsätter pengar och utreder rapporten ”felaktigt dömda”. Säger som Matte Matik att detta borde ligga i feministernas intresse att ta upp men inte.Helt j tyst! Om någon feminist då fortfarande frågar sig varför allt motstånd mot feminism. Är feminism som ideologi snart historia. Det dessa feminister inte heller förstår är genom att inte ta Samhällsproblem med en korrupt rättsstat är både kvinnor och män drabbade. Det är sjukt att det skulle ta 30 år innan kampen för rättssäkerhet och bekämpandet av feministiska rättsövergrepp skulle starta.20% eller mer oskyldigt felaktigt dömda i Sverige är inte att acceptera dem mänskliga rättigheterna om rättssäkerhet och att alla är lika inför lagen. Att som feministiska läkare och målsägare ljuga om brott som våldtäkt är straffbart och går under allmänt åtal. Hur f ska anhöriga till dessa pojkar,män,pappor och allmänheten återfå förtroendet för rättsväsendet? En demokrati vilar på medborgarnas tilltro rättsstaten.Det är inget man återfår bara inför riksdagsvalet 2014. Det ska byggas långsiktigt och på att återskapa rättsliga grundprinciperna ”ställt utom allt rimligt tvivel”,”hellre fria än fälla” och neutral lagstiftning bl a för att se att historien om radikalfeministernas vilja att skapa och föra könskrig. Därför behöver detta skrivas in i regeringsformen. Samt kräva oberoende Resningskommissioner införs omgående. Den första motionen är från 2006,nästa 2009 och 2010. Det är pga lojalitets skäl och oviljan för rättsstaten att stå med brallorna nere för omvärlden.Hur de än gör, om de likiltigt ytterligare försöker förhalar det hela så kommer sanningen fram. No lie can live forever. We shall overcome!

 69. Man United Says:

  Om man hård drar det och väcker frågan: Varför ska det finnas ett brott som våldtäkt kvinnofridskränkning om det inte finns ett brott med mycket högt straff värde för lögn om dessa brott. Det ska vara samma förutsättningar,samma rättigheter och skyldigheter. blomrabattens inställning till rättsväsendet får konsekvensen att
  elaka lögnerskor kommer urholka skyddsnätet och rättssäkerheten för majoriteten av kvinnor vid kvinnomisshandel och våldtäkt.Oskyldiga män döms.Det finns elaka kvinnor som utnyttjar lagstiftning mot ödmjuka svaga män och det finns självklart elaka dominerande som utnyttjar och går fria för brott mot svaga kvinnor. Vart i helvete är alla de justa kvinnorna och feministerna.dvs inte de kalla bittra oempatiska oförstående blomrabatt caroline mfl som vägrar förstå och lyssna för att finna lösningar samförstånd debatter för att bättre skapa förutsättningar för män och kvinnors rättssäkerhet.

 70. blomrabatten Says:

  Kvinnor är ej elaka utan det är så att ni män fått härja fritt i årtusenden styrt och ställt med kvinnan pricis som talibanmännen . Nu sätter vi stopp för detta är det något att tala om egentligen. Nej ert snack tyder på att ni verkligen är skitskraja.

 71. Heat Says:

  @blomrabatten

  Män blir inte tusentals år gamla, män lever inte lika länge som kvinnor. Förhoppningsvis kan vi ändra på detta.

 72. blomrabatten Says:

  Ja män lever kortare liv än vad kvinnor gör,det är sant. Är det därför ni måste våldta oss? och anser att ni har rätt till det? Kan ni inte få ligga med någon kvinna annars?

 73. JD Says:

  @Monica

  ”Eftersom även de som sitter i rätten är människor som endast bedömer utifrån det de uppfattar och hör MÅSTE det ju bli fel ibland. ”

  Ja självklart är det så men problemen uppkommer först då man låter felen fortgå utan att man gör något åt det eller ännu värre inte bryr sig om att utreda varför dessa fel uppkommer!
  Det är precis det som är felet med svenskt rättsväsende och orsaken är enligt min mening att organisationen och miljön inom rättsväsendet är att hålla varandra om ryggen och inte skvallra på varandra om någon gör fel.
  En oberoende granskningskommission är nog enda sättet att få åklagare att vilja göra ett professionellt jobb eftersom ingen vill bli påkommen med att vara partisk gång efter annan.
  Orsaken till att denna kommission inte kommer till stånd är att ett brottsfall har idag mycket kort levnadscykel från det att åklagaren tar upp fallet till att TR och HR har lagt sina domar.
  Efter detta fortsätter man med nya fall och kan därmed glömma bort och ignorera om det eventuellt blev fel i en tidigare dom.
  Att det är oerhört svårt att få resning i Sverige idag beror enligt min mening på man inte vill göra tidigare fel synliga eftersom det skulle kunna innebära stora förändringar både inom åklagarväsendet och inom andra delar av rättsväsendet. Förändringar som kostar pengar och enskilda personers tapp av prestige.
  Man anpassar sig efter bristerna istället för att göra något åt dem!

  Det är skamligt!

 74. JD Says:

  Billy Butt har blivit en tidningsanka och fler människor uppskattar tyvärr hans försök att få upprättelse än de som verkligen önskar att han ska få det.
  Samma sak med Quick. Även han är en tidningsanka som människor uppskattar att läsa om men orsaken till att han blivit felaktigt dömd i ett stort antal domar (möjligen alla) bryr sig inte människor om.
  I ett land där varje människa är sin egen navelskådare och bara bryr sig om sina egna nöjen och problem är det lätt att upprätthålla ett dåligt system eftersom ingen bryr sig!
  Den vanlige människan tänker inte längre än den text som står i tidningen de håller framför sig.

 75. JD Says:

  @blomrabatten

  Ta och prata med dina manliga släktingar om deras problem och lustar med att våldta kvinnor istället för att prata skit här!

 76. Man United Says:

  @ Monica Pernroth,Aktivarium,Id mfl Tror ni de drabbade(män och fäder) och dess anhöriga bryr sig om feminist åklagarnas och domarkårens prestige och inbördes lojalitet när det när människoliv och livsöden de har i sin hand? Tredje ståndet skulle riva symbolen för rättsövergrepp och maktmissbruk, Bastiljen för mindre. Tålamodet är slut. Kravet att inrätta oberoende Resningskommissioner Nu! Aktivarium kan du skapa ett inlägg om detta och blåsa lite i pipan. Monica,Id,Skåne,Jocke S några input? Är det någon som samordnar för att väcka frågan Varför har inte riksdagen fattat beslut trots flera motioner genom åren och dessutom rapporten ”felaktigt dömda”? Är det någon instans som går igenom domar,förundersökningar i kölvattnett i tr och hr där feminister åklagarna och rättsstaten uppenbarligen
  Svikit grundläggande rättsprinciper som objektivitetsprincipen och artiklel 6 i Europa

 77. Man United Says:

  @ simon caroline Jag har vetskap om och har vänner som blivit utsatta för våldtäkt och misshandel. En överfallsvåldtäkt var en del i en serie av våldtäkter där lyckligtvis förövaren senare åkte fast på bar gärning. Men är det skäl att inte rannsaka rättsväsendet för de felaktigt dömda.Felaktigt dömda (män) i majoritet.Varför är det så? Varför ses inte falsk tillvitelse och meded som ett brott! Rättsväsendet skulle därmed stärka rättssäkerheten för både kvinnor och män. Jag ser verkligen logiken i det berättigande motstånd som uppkommit mot feminism och radikal statsfeminism när inte ens debatten om felaktigt dömda och krav på resningskommision våga tas i kvinnorörelsen,riksdag,opposition och regering, bland feminister och radikalfeminister. Det skulle göra alla gått och komma tillrätta med detta Samhällsproblemen och avslöja de som vill skapa ett könskrig istället för neutral lagstiftning och oberoende rättstat. Faran verkar inte ha gått upp ännu att fortsatt nonchalans av radikal statsfeminismens maktmissbruk och rättsövergrepp och dessa lögnerskor (minoritet) skadar värdegrunden för jämställdhet och rättvisa. rättsskyddet för majoriteten av kvinnor skadas alltså när kvinnor utnyttjar feministisk lagstiftning och feminism som säger sig kämpa för rättvisa för både kvinnor och män. alla sunda kvinnor som kämpar för jämställdhet och rättssäkerhet,ta del i debatten kom med förslag på förändring.

 78. monica pernroth Says:

  @ Man United , JD, Pär m.fl, som söker en lösning, som skall ge oss verklig jämställdhet istället för ett genus-krig …

  Vi skall försöka fokusera på VAD VI KAN GÖRA.Det är bra.

  Politikerna är till för oss gräsrötter, och inte tvärt om.
  Vi MÅSTE försöka påverka den vägen, även om det finns många som inte gillar namninsamlingar mm.
  Har flera ggr försökt starta en insamling för en Oberoende Resningkommission, men det är mycket svårt att få folk att nappa i tillräckligt stor omfattning.

  Dock KAN sådant lyckas om man vet tillräckligt mycket HUR man gör (Vilket jag inte tycker mig kunna) Tänk tex på hur man först lyckades stoppa FRA-lagen . Kanske detta läses av någon som kan.
  Kanske kan ni lyckas hjälpa till att sprida kravet på en jämställd lagstiftning som jag skrev om tidigare.(Det uppropet har inget med någon organisation att göra, vill jag poängtera, utan är mitt privata initiativ)

  Jag fick på min mail häromdagen, några trösterika ord:…

  .that the possibility of making an error should never,

  ever stop you from doing anything.

  Don’t ever be afraid of ”not getting it right.” In truth,

 79. blomrabatten Says:

  Det finns alla slags människor. Även i min bekanskapskrets. Men ingen av dem för fram de åsikter som männen i denna blogg ger luft åt. Den vanlige mannen tycker att kvinnan ska hedras och inte våldtas. Den som våldtar, för det finns sådana, de ska dömas hårt.

 80. Man United Says:

  @ blomrabatten Desto viktigare att du kommit hit och deltar i en diskussion som beskriver en verklighet som många feminister och du kanske inte känner till .eller väljer att blunda för. detta hemska brott som lögn om våldtäkt som inte är = med att inga sjuka män våldtar etc. Tvärtom i och med denna jämställdhets debatt förstärker det rättssäkerhet en om ömsesidig förståelse kan skapas om brottet våldtäkt. alla är lika inför lagen i deklarationen om de mänskliga rättigheterna.Kvinnor,män och barn aka människan ska hedras. Felet har tidigare varit att många inte följt de riktiga feministernas kamp från franska revolutionen om allas likhet inför lagen utan speciella privilegier.privilegier och hyckleri där kvinnan mamman skulle ses som allt igenom god och åtnjuta särbehandling i kontakt med rättsväsendet. Då är feminism inte jämställdhet utan symbios i allra högsta grad med patriakatet och har monopol på offer rollen. Självmotsägelse! Att en kvinnas ord ska betecknas mer trovärdig i rättssalen och likställas som teknisk bevisning. Ingen ska våldtas;vilket ar en självklarhet, något annat är bara ren dumhet. Det som dessvärre behöver förtydligas pga ga: medias ensidiga vinkligar: våldtar också kvinnor,våldtäkts offer är också en pojke och en man. Lögn om våldtäkt ska straffas lika hårt som det påstådda brottet. Neutral lagstiftning NU! Resnings kommission VARFÖR ska det finnas lagstiftning och straff för ett brott som våldtäkt när det inte finns en skärpt lagstiftning för falsk tillvitelseoch mened. avslöja lögner,fabricerande ,känslor som tar överhand,en lätt utväg, hämnd motiv,medvetet utnyttjande av feministisk lagstiftning för skam över den egna sexualiteten dagen efter,vapen för att vinna en vårdnadstvist etc.De feminister som påstår att någon på denna blogg säger att våldtäkt inte förekommer och är ett hemskt avskyvärt brott ljuger. Men det är ännu viktigare att visa feministerna VARFÖR det ser ut som det gör i den sk rättsstaten Sverige och i världens mest sk jämställda land. Den dagen feminismen vågar delta i debatten om ”att inga kvinnor tjänar på att oskyldiga män döms till fängelse”.Då slipper vi ett nära förestående könskrig där ”vanliga” pojkar och flickor, män och kvinnor blir förlorarna. Som alltid genom historien i alla krig. Läste tidigare idag om en överfalls våldtäkt på en 12 årig flicka vilket är fruktansvärt. Men som Monica Pernroth skrev vi måste börja i en öppen debatt i Samhället och inte i könshat.

 81. Man United Says:

  @ Monica Pernroth Bra där 😉 då gör vi alla gemensam sak och skapar en namninsamling (även på fler språk främst engelska för omvärlden som följer ”rättsläget” och uppmärksammandet av Sverige som rättsstat) med krav att inrätta en oberoende Resningskommission. Kunskap och idéer finns,men fler kanske har input. Om jag vore feminist idag skulle jag välkomna detta krav som stärker rättssäkerheten för kvinnor och män aka jämställdheten på alla sätt och som dessutom öppnar upp för debatt om samförstånd och konstruktiva långsiktiga lösningar. Det är inte fråga OM utan NÄR riksdag och regering fattar beslut om att inrätta en oberoende resningskommission likt den i Norge!

 82. Man United Says:

  @ blomrabatten Vad visset att inte meningsskiljaktligheter i sakfrågor kan bemötas,diskuteras och öppna nya perspektiv. Men Kärleken korsar alla gränser. Nazismen och Hitlers bödlar bekämpades av majoriteten av mänskligheten. Majoriteten av Sveriges befolkning tar avstånd från denna världsfrånvända ideologi despite ga:medias 30 åriga propaganda och försök till åsikts styrning. Ga:media utmanas och kan inte cencurera yttrandefriheten. Men det kommer inte bli så svårt att bekämpa radikalfeminism som föraktar just människan och människans naturliga egenskaper. Det kommer innebära stora förändringar hädanefter för att skapa jämställdhet,som är allt annat än radikalfeminism. Människan är mer kvalificerad att lösa en sådan uppgift i enlighet med evolutionsläran. Tålamodet med radikalfeminism har varit väldigt stort. radikalfeminism har förbrukat det tålamodet. No lie can live forever! We shall overcome;-) Fredrik Lindström i programmet Vad är en Människa fick till det med ”inte kompatibel med verkligheten”. Radikal feminism är sannerligen inte kompatibel med verkligheten.

 83. Knullande män lever farligt! « felväsendet Says:

  […] Södersjukhuset har en mottagning för våldtagna kvinnor, AVK. En kvinna som kom dit undersöktes och fick ett intyg där det stod att hon hade en spricka i underlivet ‘vilket kan ha uppstått vid en våldsam vaginal penetrering’. Det räckte som bevis för att den utpekade mannen skulle häktas. Mannen nekade, han sa att samlaget varit frivilligt.” /Genusnytt […]

 84. Feminismen sviker invandrade kvinnor Says:

  […] arbetar på Akutmottagningen för Våldtagna Kvinnor (AVK) på Södersjukhuset, och hon har varit i blåsväder för att hon skriver falska intyg till kvinnor som anmäler att de blivit […]

 85. Anonym Says:

  Monika pernroth, du har ingen aning om vad du talar om. DNA som visar att hon varit med andra…??? Det är ren lögn!!!
  Jag har läst samtliga intyg och förhör! Det finns män som hatar kvinnor!!!
  Tänk att vi lever på 2000-talet och förnedrar våldtagna kvinnor på detta sätt.
  Innan ni har åsikter, läs all fakta!!!

 86. monica pernroth Says:

  Anonym… sorry, du läste inte hela mitt inlägg eller har missförstått

  Det jag skrev handlade om ett annat fall. Och DET fallet var jag insatt i från allra första början i minsta detalj.

  ”Har själv haft med ett liknande rättsintyg i en våldtäktsrättegång att göra ,”

 87. ”Feminister försöker påverka rättegångar även i Sverige” « GenusNytt Says:

  […] kontrollera) utan om den person som skrev rättsintyget i Stureplansfallet: Lotti Helström. Henne bloggade du ju om i somras då DN avslöjade att hon i målet om SÄPO-mannen avslöjats med att som […]

 88. Tankar om det vinklade Svt-programmet ”Dokument inifrån”: ”Ingen riktig våldtäkt” « Says:

  […] Ja, debattören Pär Ström beskrev såväl henne som hennes verksamhet på sin numer vilande blogg, redan den 14 juli 2011 (f.ö. Frankrikes nationaldag*)… : Misstanke om falska våldtäktsintyg. […]

 89. Är detta åklagarens trumfkort mot Assange? | UmeNytt.SE - Nyheter Umeå - Nyhetsportal Says:

  […] en artikel  har DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski visat hur Helström skrivit falska rättsintyg till kvinnor i våldtäktsmål. Rättsintyg som i många fall varit det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: