Film med mäns kollektiva ursäkt till kvinnor

by

Två män har gjort en YouTube-video (nedan) där de kollektivt, å männens vägnar, ber världens kvinnor om ursäkt. De ber om ursäkt för vad män gör mot kvinnor. Med sina formuleringar krälar de i stoftet. Observera att de inte ber om ursäkt för vad de själva har gjort, utan för vad Mannen gör mot Kvinnan.

Jag finner det motbjudande. Snacka om PK. Snacka om anpasslighet inför överheten.

Miljöpartisten Conny Wahlström, kanslichef för miljöpartiet i Stockholms stadshus, har dock en annan uppfattning. Han är helt lyrisk.

Han skriver på sin blogg bland annat:

”Flera sådana initiativ behövs och de rörelser och människor som arbetar för en förändrade maskuliniteter behöver synas och vara en aktiv del i samhällsdebatten.”

Samtidigt är Wahlström förfärad över att kommentarerna till filmen på YouTube är starkt negativa. Han skriver att detta är en värdemätare på det ”motstånd” som finns.

Själv är jag innerligt tacksam för att motståndet mot kollektiv skuldbeläggning av det manliga könet uppenbarligen inte är helt utplånat.

Jag är inte förvånad över miljöpartistens inställning. Många lägger ju numera in betydelsen ManshatarPartiet i förkortningen MP. Här kan du se en av deras valannonser i förra riksdagsvalet (läs i den gröna cirkeln):

.

Tack för tipset, Fredrik! Här är kräla-i-stoftet-filmen:

Annonser

88 svar to “Film med mäns kollektiva ursäkt till kvinnor”

 1. Clabbe Says:

  Pär > Du måste se Will Farrells fantastiska parodi på denna kräla-i-stoftet-parodi;

  och originalfilmens upphovsmän om Will Farrells parodi:

  😀

 2. Clabbe Says:

  Är inte dessa filmer värda att lyftas upp i ditt inlägg, så ingen missar dem?

 3. Clabbe Says:

  Will Farrells parodi spårar ur fullständigt mot slutet, så ge inte upp när du ser den! 🙂

 4. Clabbe Says:

  Och han heter förstås Will FERRELL, inget annat.

 5. Klas Mattsson Says:

  Mmm, hedra kvinnan som något heligt.

  Kvinnor är precis lika idiotiska som män, det är inte mer än så.

  Grah.

  Jag ber härmed om ursäkt till dronten för att vi människor utrotade den!
  Inte för att jag har rätt att tala för hela mänskligheten, var inblandad i utrotandet av den eller för den delen har rätt att tala för de som utförde de dåden.

  MEN VISST FAN ÄR DET VACKERT ATT BE OM URSÄKT!?

  Bah.
  Humbug.

 6. Hugo Says:

  Det Manliga Gisslartåget utgår från Sergels Torg kl 1500. Medtag piska. Klädsel: tagelskjorta.

 7. Toke Says:

  Jahaja, den västerlänske, heterosexuelle mannen ska inte representera alla, men väl ska varje enskild man stå till svars för vad 50 % av mänskligheten har gjort.

 8. Kim Says:

  Som två grisar som ber världens höns om ursäkt för att ägg och bacon inte produceras snabbt nog. Jag tycker att feministmän och andra flagellanter är ganska lustiga att se. Eller kanske tragikomiska.

 9. Jack Says:

  Man undrar varför inte de kriminella knattarna (?) i Mansligan (sossarnas kvinnorförbunds underavdelning för män eller kriminella knattar?) har gjort en sådan här. Kanske känner de sig skyldiga över något?

  Apropå feministiska män har vi ju kapten klänning som galjonsfigur, så visst har de anledning att be om ursäkt.

 10. Observer Says:

  Ett verkligt patetiskt framförande av dessa androgyna fjantar! Hur kan man sjunka så där lågt? Tror de verkligen att de skall få p-ssy som belöning för att ha krupit till korset? Arma stackare!

 11. Sprätt Says:

  Vad var det nu igen Valerie Solana skrev om såna här….

 12. Carl Says:

  Ojojoj… var tusan ska man börja…?

  Även om jag håller med i vissa av hippie-idéerna (kärlek är självklart bra, vem håller inte med om det?) då jag inte ser mig själv som konservativ alls, så är det här bara patetiskt. Man hoppas på att killarna här fick bra betalt för att sälja sina själar, och att de var höga på LSD.

  Jag tror på kvinnans rätt till sin kropp – och därmed kvinnans rätt att tjäna pengar inom pornografin. Ingen ska med religion och moral kunna hindra henne. Samma sak med abort. Det är så anti-feministiskt att faktiskt frånta kvinnor vissa uppenbara fördelar såsom att tjäna pengar på SIN kropp (män gör det ju hela tiden eftersom de är mer lämpade, muskelmassa, för vissa yrken).

  Arbetslivet fungerar så, kroppen och utseendet ÄR en handelsvara. Precis som hjärnan om man råkar vara född med en bra sådan.

  Huruvida personerna i filmen är HBTQ etc. anser jag vara en rent skadlig kommentar, gagnar inte heterosexualla mäns sak alls, snarare tvärtom, stereotyper arbetar MOT män i jämställdhetsdebatten. Så lägg ner det tack (^Observer).

 13. Han killen Says:

  Alltså…

  Borde inte detta passa som hand i handske för dig Perra, dom står ju och påstår att kvinnor är små och söta flickor med naturlig rakade fittor som behöver skyddas och omhändertas av starka och motiverade män.
  För ifall det inte låter perfa för dig måste det betyda att du istället inte tror på att gruppen män under, iallafall inte under all dokumenterad historia, har begått hatbrott mot gruppen kvinnor. Och vidare inte ser något problem i att kvinnor för mindre lön(Sverige och övriga världen) får agera mänskliga sköldar(Libyen och övriga världen) eller blir systematiskt våldtagna och mördade inför publik bestående av män(Thailand och övriga världen).

  En analys av en jämställdhetsförespråkare: dom ber inte om ursäkt, dom säger att kvinnor är sämre än dessa helt fantastiskt orimligt barmhärtiga vita män som nu bjuder in till en orgie av samarbete mellan starka män och svaga kvinnor. Snällt.. Eller?

 14. Mattias Says:

  Kvinnor,

  vill bara härmed göra tydligt och klart att ovanstående personer i filmen INTE talar för mig. Jag står inte bakom och stödjer inte filmen trots att de utgör sig för att tala för mig. Inte heller stödjer jag andemeningen i/med filmen.

  Däremot tror jag att ni är starka individer nog att ta hand om er själva utan män och utan skydd. Nog så.

 15. Hanen Says:

  Det finns en grupp män som verkligen är kvinnoförtryckare, som har njutit av privilegier och seglat på räkmackor genom livet. Män som inte har bidragit på ett jämställt sätt i sina förhållanden, utnyttjat sitt manliga överläge fullt ut, och så vidare. Ofta kommer de från den övre medelklassen eller överklassen.

  Ofta finns dessa män bland politiker, advokater och journalister. De har helt enkelt levt sina liv i skyddade verkstäder.

  Dessa män brukar synas och höras i den här sortens sammanhang med jämna mellanrum. Och det de då gör är att kleta på andra män sin egen skuld. På något sätt verkar de må lite bättre då. De kan liksom låtsas att felet inte ligger hos dom själva, utan hos alla oss män.

  Personligen vägrar jag att bli nerdragen i dessa ynkedomars stinkande fekaliegrop. Där kan de ligga och vältra sig själva. Fundera över sin bristande jämställdhet och hur de har behandlat kvinnor illa.

  De är en skam för oss män.

 16. Siiri Says:

  Herregud så sliskigt.

 17. Joel Johansson Says:

  Jag gillar att dom där killarna tar sig själva på extremt stort allvar 🙂

 18. AnnaF Says:

  @Pär,

  kan du inte ta upp att SR P1 låter Sara Stridsberg en av Sveriges främsta manshatare parata en hel timme i programmet ”sommar”?!

 19. Ove Says:

  @AnnaF: Var tvungen att kolla sr’s hemsida och Stridsberg verkar vara en välbalanserad och analytisk person och inte alls någon hatare:

  ”– När jag skriver mina romaner kan jag verkligen förstå lockelsen i att tända eld på någonting. De första trevande lågornas lyster, hettan och glöden som speglar sig i förstörarens ögon och slutligen eldens vansinne som utplånar allting omkring sig. Det finns ingenting så vackert som en skogsbrand eller en åker som brinner, i det ödsliga landskapet efteråt finns ingenting kvar att minnas.”

 20. Mars Says:

  Ove:

  Hahahahahahahaha… du ger välbalanserad och analytisk en så frisk och nydanande innebörd 🙂

 21. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13354054.ab

  Hur länge tills hon utmålas som offer? 1… 2…. 3….

 22. Ursus Says:

  Vem gav dem rätt att tala för halva världens befolkning?

 23. Valeria Says:

  Det här påminner väldigt mycket om meditationsvideor, med de lugna rösterna, musiken och allt annat trams. Förövrigt imponeras jag över de här männens tilltro till det feminina. Kvinnan verkar vara roten till allt gott, och mannen roten till allt ont. Man kan, för att citera Lenin, hävda att dessa människor uppvisar en naivitet som är naturlig för ett barn men bara tragisk hos en vuxen människa.

 24. Fiiiilmtaaaajm! « fittstimm Says:

  […] Tom o jag har lite fejs tajm me varann och då berätta han att genussnutt har ändrat loggan. Tom e jättelessen för hans fria påssitiva assosiationer försvann med loggan säjer han. https://genusnytt.wordpress.com/2011/07/21/film-med-mans-kollektiva-ursakt-till-kvinnor/ […]

 25. Propagandafilm med New age-objektifiering av kvinnor « Aktivarum Says:

  […] Väntan är slut. Genusnytt rapporterar en grupp som kallar sig ”Concious Men Project” h… […]

 26. Pelle Billing Says:

  Jag har följt dessa två män sedan i oktober förra året, och bloggat om detta på min engelska blogg:

  http://www.pellebilling.com/2010/10/a-manifesto-for-conscious-men-is-seriously-flawed/

  http://www.pellebilling.com/2010/10/more-on-a-manifesto-for-conscious-men/

  http://www.pellebilling.com/2011/06/will-ferrell-parodies-the-manifesto-for-conscious-men/

  En av männen som gjort filmen kommenterar mitt andra inlägg, vilket kan vara intressant att läsa.

 27. Man United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-)) Says:

  Vilka män säger dom sig företräda,majoriteten?Skulle inte tro det. Feminist hycklarna får prata för sig själva och som claes borgström gör. Dessa pk manliga feminister har en tacksam benämning i SCUM Manifestet. Ta ned dom på jorden att representera sig själva och inte kollektivet män. Vilseledande marknadsföring och hyckleri.

 28. Mörker Says:

  Jag vill ta detta tillfälle i anspråk för att be HELA VÄRLDENS KVINNOR om ursäkt för denna filmsnutt! inte å alla mäns vägnar, för det kan jag inte. Utan bara å mina egna vägnar. Jag delar inte den nedsättande kvinnosyn och historierevisionism som kommer till uttryck, väl medveten om att många kvinnor inte heller gör det.

  Jag vill be hela mänskligheten om ursäkt för att det finns människor som själva lever i överflöd, men som sätter sig till doms över människor i andra tider och på andra platser, deras överlevnadsstrategier, och sätt att organisera sina samhällen.

 29. Man United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-)) Says:

  Men vad bra,Miljöpartiet,tack för ni är så ärliga och bekänner färg inför den långa upptakten till det historiska idéologiska avgörande valet. Valfriheten, Att kunna få välja på ett parti som förespråkar jämställdhet istället för feminism. Maria Abrahamsson,gamla moderaterna och Moderat Männen ska ta över eller bryta sig ur och bildar eget parti. Likaså liberala partier som utmanar feministerna istället på allvar och inte med något j röstfiske och pinsam respekt inför feminister.Så det blir debatt och valfrihet. Avhoppade piratartister,oberoende liberaler och Genus Nytt följe mfl avhoppande män och kvinnor från slätstrukna traditionella partier som blivit nyfeminister.Varför inte göra gemensam sak och arbeta fram ett nytt parti med Camilla Lindberg som en av front figurerna. Tror säkerligen Lo männen och de unga arbetarna som stack till sd i ren protest (snarare än sd politik) mot (s). Avskyr själv sd politik men har förstått VARFÖR folk röstade på dom som inte gjort det tidigare.Därför är fri debatt och sakfrågor viktigare än nånsinn när alla andra partier kallar sig feminister utan att ha koll.

 30. Jonas Carlsson Says:

  Men män har ju ingen kollektiv skuld, för tusan! Den ordning som råder står ju båda kön för och är en lösning för vad man, medvetet eller omedvetet (undermedvetet kanske) ansåg vara en bra lösning en gång i tiden. Denna kan styras mer eller mindre direkt genetiskt.

  Men felet de flesta och särskilt feministerna gör är att problematisera och skuldbelägga männen och enbart männen – ”nej, vi kvinnor hade ju inget med det där att göra”. Som vi pratat tidigare om bygger det mesta av detta på konceptet att ”de åtråvärda och oftast anatomiskt svagare kvinnorna skulle värnas om och skyddas” och den tanken är ju inget egentligt fel med.

  Men varje krav på en man innebär de facto ett motkrav på en kvinna och när kvinnorna lyckades vinkla berättelsen som att männen var den enbart tagande parten så var deras saga all. Kvinnan var offret och hon kunde därför ställa kraven på vad som borde anses som riktigt och rätt att göra utan större eftertanke. Som jag sagt förut vore en feministisk konfliktlösare en filosofisk omöjlighet.

  Dessa båda män som verkar brista av den till synes kollektiva ”skuld” de anser finns måste ha en riktigt dålig självbild eftersom de låter sig bli offentligt sentimentaliserade på detta sätt. Säkert gör dessa sålunda för att enbart väcka uppmärksamhet som en hundvalp som bedjande tittar på en för att få bli kliad. Vilken hundmänniska som helst vet att det är då man INTE ska klia hunden för då stimulerar man och belönar det dåliga beteendet.

 31. Hjalmar Says:

  Kim: ”Som två grisar som ber världens höns om ursäkt för att ägg och bacon inte produceras snabbt nog. Jag tycker att feministmän och andra flagellanter är ganska lustiga att se. Eller kanske tragikomiska.” Mest tragiska…men kvinnor tycker nog att det komiska överväger…

 32. Men@Work Says:

  Typiskt vänsterextremister att tro de kan tala för folk de inte har mandat att tala för.

  Det finns däremot en hel del som skulle behöva be män om ursäkt.

  PS. Glöm inte bort i valet 2014 att MP är ett manshatarperti.

 33. Jocke S Says:

  Som man och miljövän sedan decennier, så tappade jag definitivt förtroende för Miljöpariet i och med annonsen som visas här ovan. Jag skrev då också en artikel med min rätt arga kritik mot partiet, på sourze. ”Därför avsfallsorterar jag miljöpartiet.”
  Tänker skicka den vid tillfälle till dem. MP har ingenting längre med miljöarbete att göra, vilken måste bygga på vetenskplighet för att bli trovärdig. (Queer)feminism bygger inte på nånting åt det hållet!
  I själva verket presenterar MP heller inte mycket nytt, mer än vad som kan vara kalkerat från vilken miljöorganisation som helst.
  Mer än då sitt kvinnofjäsk och sin mansfientlighet.
  Kollektiv skuldbeläggning är dessutom ren fascism!
  http://www.sourze.se/D%c3%a4rf%c3%b6r_avfallssorterar_jag_MP_10723788.asp

 34. Mörker Says:

  Insåg just att jag bär ett eget ansvar för att mina mänskliga rättigheter trampas på. Om jag minns rätt röstade jag på ManshatarPartiet 2002.

  För att vara på den säkra sidan i nästa val kommer jag att rösta på det parti som tar avstånd från feminism och alla former av rasism och chauvinism. Sd har ju tydligt visat att de omfamnar feminismen och vänsterns bidragspolitik (inte för att jag någonsin betvivlade att de var vänstertomtar), och vänstern verkar på det hela taget gilla sina nygamla kompisar. Även om de låtsas vara kritiska.

 35. Hjalmar Says:

  Mörker:
  ”För att vara på den säkra sidan i nästa val kommer jag att rösta på det parti som tar avstånd från feminism och alla former av rasism och chauvinism.”
  Finns något sådant parti här i landet?

 36. Aktivarum Says:

  Dear Women (not woman, I realize you are persons, not parts of the divine), I am not apologizing for the film ”Dear ”Woman” which objectifies women as ”divine worship idols” in a way worse than porn industry objectifies womens looks as something to worship while ignoring everything else….

  I cant apologize cause I was not part of the atrocious film and there are no legal reasonable way of preventing you being exposed to this piece of garbage. I dont apologize for you having to watch this crap, but I am sorry for you having to watch this crap.

  All I can do is promise to always make sure there are alternatives where women are treated the way people treat people – Not the way the nation of India treat Cows.

 37. Gorby Says:

  @Mörker
  Vet inte om jag riktigt håller med dig SD omfamnar feminismen.
  Nu är jag ingen Sverigedemokrat men jag kan hålla med om det Hanna Wigh säger i denna intervju: http://www.youtube.com/watch?v=CHqUcfn2MQc&feature=player_embedded

  ( Hittat via bloggen Ett städat yttre: http://stadatyttre.blogspot.com/2011/07/rosta-pa-sverigedemokraterna.html )

 38. Chroni Says:

  Precis som det någonsin kommer hända att mannens ”könsroll” förändras också, jag kommer iaf aldrig studsa runt och vara feminin.

 39. Valeria Says:

  Förövrigt så tycker jag att ursäkter av den här typen borde komma på modet. Personligen funderar jag på att göra en video där jag på Sveriges vägnar ber om ursäkt för Basshunter.

 40. Chroni Says:

  Klas Mattsson:

  Tänk så är dronten inte utdöd? De kanske var smartare än vi trodde…planerat sin hämnd väldigt länge nu…

 41. Aktivarum Says:

  Valeria:

  Själv funderar jag på att göra en video där jag på tänkande människors vägnar ber om ursäkt för ”ursäkt-videos”

 42. Cg Says:

  Härmed ber jag världen om ursäkt för Anna Ardin….

 43. QED Says:

  Why Women Apologize More Than Men

 44. W Says:

  @QED: Hårresande! Skulle kvinnor och män vara OLIKA?

  I så fall måste det väl vara kvinnorna som har tolkningsföreträdet och bör ta sig rätten att korrigera männens beteeende.

 45. Jocke S Says:

  Qued, kan inte se på min lilla dator, vad är budskapet?
  Kvinnor (”GEEEnerellt” obs) ber om ursäkt stup i ett för bagateller. För att få sympati, och slippa be om ursäkt för verkliga misstag. Som feminismens påhopp.
  Frågan är om inte kvinnor borde be om ursäkt för denna. Eftersom den är en ideologi (nåja) de accepterar som representerande dem, men varken ett kön eller en könsroll.
  Fast jag är inte helt säker, erkännes…

 46. Aktivarum Says:

  Jocke S.

  Budskapet är a) Kvinnor är mer interpersonellt sociala än män, dvs för kvinnor är saker i högre grad på ett personligt plan b) Män har högre smärttröskel än kvinnor och reagerar sålunda på saker som män inte upplever som oförrätter.

 47. Man United Says:

  @ ove valeria carl självklart välkomnas dessa två manliga feministers åsikter för en fri efterlängtad debatt. Män som inte är feminister har rätt till sitt eget intellekt,vilja och egna åsikter. Detta ska respekteras,tycker inte ni? Män börjar berätta och tala utifrån mäns rättigheter och rättssäkerhet. Precis som under eran för svarta medborgarrättsrörelsen och Martin Luther king. En rörelse som förebild mot förtryck,diskriminering och systematiska rättsövergrepp av män. @ Jocke mp=som manshatande parti vilka möjligeter det erbjuder för häftigare fria debatter och framtidda miljö engagemang;-)

 48. Hjalmar Says:

  QED:
  Ja, individer uppfattar händelser olika. Det är inte konstigt att forskare funnit skillnader mellan mäns och kvinnors perception av händelser, samt de känslomässiga och beteendemässiga effekterna av dessa händelser.

  Om ‘man’ inte är feminist förstås…kön är ju en social konstruktion…

 49. Gonzo Says:

  @ Jack

  Tänk om Mansligan hade hunnit göra en liknande video tillsammans med bla Kapten kläning innan kpt.Klänning avslöjades och dömdes.

  Snacka om ridå

  Förövringt. Är det inte lite underligt med en ”mansliga” som underavdelning till kvinnorförbundet? Varför inte en likvärdig avdelning? Eller en ÖVERavdelning.
  Känns också väldigt sjuktt att dom har en kvinna som ansvarig.
  Varför inte ha en man som sköter mansligan??

  ”Carina Hägg, förbundsstyrelsens ansvarige för S-kvinnors mansliga:”
  Nu går karlarna i mansligan fot. Matte håller i kopplena när kenneln träffas.
  Och Inget juckande mot någons ben.

  http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-kvinnor/S-kvinnor/om-s-kvinnor/Mansligan/

 50. larsohlyhotmailker Says:

  http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-kvinnor/S-kvinnor/om-s-kvinnor/Mansligan/

  Den mest talande wabadressen någonsin. Snacka om att vara förminskad! LOL

 51. JustMe Says:

  Jag tycker att Conscious Men borde få komma hit och leva under den svenska statsfeminismens ok ett par år. Kanske blir det annat ljud i skällan då.

 52. Gonzo Says:

  @ JustMe

  Själv tänker jag ta mig friheten att lägga skulden för alla mina misstag på just Conscious Men och alla andra feministiska karlar.

  Dom verkar ju villiga att bära skulden för vad alla andra män gör, så varför inte passa på att slippa från lite skuldkänslor och dåligt samvete?
  Dessto mer skulder och dåligt samvete dom få av oss andra dessto bättre verkar dom må, mer PK poäng och högre status bland feministerna.

 53. Lövet Says:

  @Aktivarum 14:11: Underbart!!!

  F.ö. är jag allergisk mot alla karotensolbrända amerikanska new agare, oavsett om de tillbedjer ”Thetaner”, nån märklig ”Law of Attraction, eller för den delen ”Gaia” eller nån annan inkarnation av ”The Sacred Feminine”

 54. Gonzo Says:

  http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-kvinnor/S-kvinnor/om-s-kvinnor/Mansligan/

  ”Vill du bli medlem i Mansligan?

  Då måste du vara en sjusärdeles karl! Du måste sympatisera med S-kvinnor och våra idéer. Du måste också vara beredd att då och då gå ut och säga ifrån – t. ex. när det gäller våld mot kvinnor, pornografi, kortare arbetstid, pappors möjligheter att vara hemma med sina barn, kvinnors arbete och kvinnors lika lön”

  Man måste vara beredd att säg i från när det gäller pappors möjligheter att vara hemma med sina barn?

 55. Mörker Says:

  Är du förvånad?

 56. Jocke S Says:

  ”Vara en sjusärdelels karl”! Är det inte ”fantastiskt”. Den gamla mansbilden sitter minsann fastgjuten, samtidigt som han skall krypa för idel kvinnliga tolkningar av verkligheten mellan könen.
  Och samma sak där, kvinnan kvar på den gamla piedestalen, inga krav där, inga som helst ens individuella kvinnliga brister inte.
  Äckligt!
  Träffande beskrivning Gonzo. Men det är väl bäst att dom har strypsnara och munkorg också. En som tar bort sista rösträtten.
  Kastrerade är de ju redan, intellektuellt.

 57. Gonzo Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13357956.ab
  Nu får Carina Hägg ordförande i mansligan gå ut och be om ursäkt för vad kvinnor ställer till med.

 58. Mörker Says:

  Men så härligt för alla sjö-rövar Fabbe farfars far att de har en egen liten sammanslutning där de kan kräla runt bland andra rövar och spy.

 59. Mörker Says:

  Efter att ha sett den här videon känner jag att jag blivit mer medveten om varför feminister hatar och föraktar män.

 60. Valeria Says:

  Apropå Mansligan – Blir man inte trött så säg…

  Angående dess motstånd mot pornografi:

  Elisa ”Gauge” Raze var verksam inom porrindustrin i omkring 8-10 år. Därefter köpte hon en stor gård i Arkansas och började på college – vad pengarna till detta kom ifrån behöver man inte vara revisor för att kunna räkna ut. Jag kan inte se några moraliska tvivelaktigheter i det. Åtminstone inte om man jämför med våra kära riksdagsledarmöter som kan sitta och rulla tummarna i några år och sedan erhålla en pension långt högre än den varenda arbetare får efter att ha slitit ett helt arbetsliv.

 61. Observer Says:

  Men så här ser ju dessa feministodjur ut som dessa androgyna bögar nu valt att vurma sig inför. Konstigt egentligen att normala människor låter sina liv styras av mustaschprydda och manhaftiga sexuella avarter likt den på den bifogade bilden – http://aijaa.com/v.php?i=000788352763.jpg.

 62. Gonzo Says:

  Självklart ska barnporr bekämpas, likaså ska vi kämpa för att ingen människa tvingas in i porren mot sin vilja.

  Men ska vi verkligen hindra kvinnor och män som vill jobba med porr?
  Ska vi förbjuda boxning också? Är det okej att män, oftast män ”tvingas” misshandla varandra och slå varandra medvetslösa?

 63. Jämställdhetsfeministern Says:

  Miljöpartiet har rätt. Det här var ett jättebra initiativ. Faktum är att alla män borde följa dessa modiga, jämställda mäns exempel och be om ursäkt för sin existens och för sin kollektiva skuld till de fruktansvärda brott som begåtts mot kvinnor genom historien.

  Sverige borde införa en lag på att alla pojkar och män varje dag, på jobbet, i skolan, på arbetsförmedlingen eller på socialkontoret, ska be om ursäkt för att de finns och för att de är svin som förtrycker kvinnor.

  För jämställdhetens skull.

 64. Torstensson Says:

  Jag tycker att porr ska stoppas. Men det är omöjligt. Synd för jag avskyr dekadens. Porr skadar män , och gör män till slavar. Jag ser porr som sexuell makt över män.

 65. Valeria Says:

  @Gonza

  Se klippet med Petra Östergren, Alexander Bard och någon till, som jag inte kommer ihåg namnet på för tillfället. Det postades här på genusnytt under föregående blogginlägg. Där diskuterar man människans frihet ur ett liberalt perspektiv, och jag måste säga att det var väldigt intressant att lyssna till.

  Min personliga reflektion är att det är folkets uppgift att alltid ifrågasätta begränsningar av människors frihet, även om det utmynnar i en diskussion om huruvida droger ska legaliseras eller inte. Om vi inte spjärnar emot så kommer styrande politiker snart flytta fram positionerna och hitta nya områden att lagstifta inom, och när det väl är gjort som kommer ännu fler. Vi behöver bara gå tillbaka ett par årtionden i historien för att upptäcka hur fullkomligt vrickad den sociala ingenjörskonsten var, och hur den faktiskt inkräktade på människors frihet och möjlighet till självbestämmande.

 66. JD Says:

  Wahlström lär också ha gått ut och krävt att alla invandrare i förorten Rinkeby ska be alla Svenskar om ursäkt för sin kollektiva skuld att invandrare i Rinkeby är överrepresenterade i brottsstatistiken mot Svenskar.

 67. JD Says:

  Samt att han även har tvingat sina grannars söner som går på lågstadiet att be klassen om ursäkt för att deras fäder är våldtäktsmän och kvinnomisshandlare.

  Vem är denna man egentligen?

 68. JD Says:

  Hans egna barn får inte ens ta undervisning av manliga lärare eftersom det kan vara skadligt för dem att påverkas av män.

  (OK Mycket skitsnack men är det inte så vi ska hantera könsproblemen enligt Wahlström och feminismen?)

 69. Man United Says:

  ”Det beror på dig hur framtiden ska bli,att reda upp de feministiska förhållandena som förtrycker män och kvinnor. ”

 70. Man United Says:

  ”Ur förtvivlan kan hopp födas”

 71. Man United Says:

  @ JD en kollega till kapten klänning?

 72. John Nilsson Says:

  Har kommenterat i ärendet på min blogg:
  http://tantvitro.blogspot.com/2011/07/they-say-jump-you-say-how-high.html

 73. maggan Says:

  Sorgligt..men för de som kan sin historia så har det alltid varit en period av dekadens och norm upplösning innan civilisationer faller, vad det gäller den västerländska så har den nog börjat närma sig vägs ände. Förmodligen så kommer det att bli ett antal tiotals år kanske ett par hundra till innan vi imploderar under vår egen dekadens alternativt exploderar genom påverkan av något utomstående.

  Med tanke på hur människor brukar reagera när saker går riktigt åt helvete så kan det nog vara klokt att lär sina barn överleva på den jord som finns runt oss samt låta dem göra sina månader i grönt, fast som sagt det kan nog dröja någon generation till så ingen idé att hasta fram besluten 😉

 74. Julian Says:

  Hehe,Valerie Solanas skulle vara glad för sådana där nyttiga idioter.

 75. Julian Says:

  Sprätt säger:
  21 juli 2011 kl. 9:47
  Vad var det nu igen Valerie Solana skrev om såna här….

  Förlåt,såg inte din kommentar innan jag skrev mitt inlägg.
  Men,vi är på samma linje…

 76. John Nilsson Says:

  maggan,
  Vad har det du skriver att göra med artikeln ovan? Menar du att det är filmen ”Dear Woman” som är ett uttryck för den dekadens du talar om, eller är det diskussionen här på GenusNytt som du tycker är dekadent?

 77. John Nilsson Says:

  Chameli Ardagh, frun till en av männen som gjort ”Dear Woman”-filmen, har tillsammans med en annan kvinna skrivit ett manifest ”from women to men”, där de ber män om ursäkt på sin blogg. Det här kanske är den intressantaste formuleringen:

  …”In our bitterness and feminine starvation we empower ourselves by making you small and ridiculous. We speak of the masculine with contempt and disrespect and instead we took it upon ourselves to compete with men, when this was a futile competition to start with.”…

  http://awakeningwomen.com/2010/10/21/our-deepest-apologies-to-man/#more-555%3Cbr%3E

 78. Hjalmar Says:

  John Nilsson:
  Det låter som att det paret har en del att ”tala ut om”…

 79. CG Says:

  Håller med Maggan feminism är en tydlig indikator på dekadens och samhällets stundande förfall… det västerländska samhället har tydligen kommit så lång bort ifrån verkligheten så att det kan utveckla sådana destruktiva inriktingar…

 80. Erik Norén Says:

  @ John Nilsson
  Låter lite som att kvinnornas manifest kom först, vilket gör ursäkterna för det icke-personliga-förflutna mer förståeliga.
  Det vill säga ena parten säger sig ha problem med det förflutna och då ber den andra parten om förlåtelse för det förflutna.

  Det känns dock som att försöket till hjälp är mer än lite manipulativt och med en inbyggd möjlighet för att slå tillbaka på användaren.

 81. Erik Norén Says:

  @ John Nilsson
  Vore även intressant med deras definition av ”femininity”.

 82. Johanna Says:

  Tack och lov för dessa män som är uppfostrade att be om ursäkt. nåt som småpojkarna här i kommentarsfälten inte är. Ni är i stället missfostrade …..

 83. Erik Norén Says:

  @ Johanna
  Vad anser du att vi behöver be om ursäkt för?
  Jag har inget emot att be om ursäkt när jag har gjort fel, men när jag inte har gjort något fel så tänker jag inte be om ursäkt.
  Och jag kan inte komma på något att be om ursäkt för, speciellt inte till någon grupp.

 84. johannakansugaminkuk Says:

  @Johanna
  Jag tycker du ska falla ner på knäna och be om ursäkt för att du är en kvinna. En kvinna som ska stå till svars för alla andra kvinnor, kvinnor som inte klarar av att uppfostra människor på ett vettigt sätt. Be om ursäkt för alla mammor där ute.

 85. Jack Says:

  Kvinnor behöver inte bara be om ursäkt för att de uppfostrat utan också för att de sexuellt trakasserat män (ofta med visuella stimuli, inte bara taktilt eller verbalt), ljugit om vem som är barnets pappa, traffickat människor, kanske sålt sina egna barn eller kidnappat dem, mördat småbarn. Dessa är kanske kvinnlighetens mest definierande brott idag i Sverige.

 86. Alex Says:

 87. mariaabra@gmail.com Says:

  Shit vilket skit som finns i de svenska mörka skogarna. Så många Breviks antifeminister och skribenten själv är en del av detta tankegods. Hata feminism, hata kvinnan, hata allt som är politiskt korrekt, hata allt som inte främjar vita män, hata vänstern, hata vänster lite till , hata miljöpartiet = HÖGERPOPULISM!

  Nu är det dax att städa upp och ut och ställa ut ert hat för allmän beskådning som de små Brevikar ni är. Och ja, det är politiskt korrekt att göra!

 88. Ida Says:

  Underbart att jag kom in på så många fantastiska klipp på Youtube! Tack för länken! 🙂

  Feminist forever ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: