Kissie slapp åtal trots hot- och hatbrott

by

Här följer en intressant insändare som kommit till GenusNytt:

Hej Pär

Läste ditt inlägg om det brittiska förslaget att kvinnor skall slippa fängelse. Apropå det inlägget kom jag på att tänka på Sveriges största bloggare Kissie och på vad kvinnor kan komma undan med. I vintras hotade hon en journalist på sajten nyheter 24 med stryk av nazister, om han inte tog bort en artikel. Hon kallade även honom ”bögäckel” och ”lilla horbög” (hets mot folk grupp?). Hon hotade alltså en journalist, smädade homosexuella men ännu har inget hänt. Saken polisanmäldes och faller helt klart under allmänt åtal, spelar alltså ingen roll om anmälan tas tillbaka, åklagaren är tvungen att utreda. Fallet skulle givetvis redan varit avgjort om könsrollerna vore de omvända då bevis finns i form av en inspelning som ligger ute på youtube. Ett så allvarligt brott med bevis för allmän beskådan och inget har hänt. Hade gärningsmannen hetat Håkan, Bengt eller Hassan så hade han med all sannolikhet blivit arresterad och häktad fram tills dom.

Skulle vara ett bra exempel på att ta upp i bloggen, dels för att få pojkar och yngre män att verkligen se hur rättsväsendet fungerar och dels för att dra ned byxorna på åklagarmyndigheten. (I Assange-fallet menade ju feminister att polisen och åklagarna var tvungna att upprätta en anmälan och utreda för att de beskrivna händelserna föll under allmänt åtal)

Se/läs mer här:

http://www.youtube.com/watch?v=Fj6fxmjOAFw
http://nyheter24.se/noje/kandisar/531156-kissie-polisanmald-efter-reporterhot-mot-nyheter24

Annonser

21 svar to “Kissie slapp åtal trots hot- och hatbrott”

 1. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det är ju bara löjligt att jämföra att Assange-fallet med Kissie-fallet.

  Det första handlar ju om att en kvinna säger att hon haft frivilligt sex med Assange och att Assange då medvetet hade sönder en kondom – det vill säga ett solklart fall av grov våldtäkt, där gärningsmannen till varje pris måste gripas och straffas. Hårt.

  Kissie är ju däremot en utsatt och förtryckt kvinna, som oprovocerat attackeras av en manlig journalist och därför inte hade något annat val än att i självförsvar hota honom med lite nazistvåld.

 2. Observer Says:

  Gillar din ironi kryddad med sarkasm och cyniskhet.

 3. Gro-Ellen Says:

  En fruktansvärd katastrof har inträffat i Norge, men detta har Per Ström inget att säga om. Här fortsätter man bara att mala och mala om de stackars männen…

 4. ParStrom Says:

  Gro-Ellen:
  Jag har blivit djupt berörd av katastrofen i Norge. Det är fruktansvärt och mina tankar går till släktingar och vänner till dödsoffren. Saken är den att jag var bortrest igår, jag kom hem sent igår kväll och dagens blogginlägg om Kissie var förinställt.

  Sedan är det ju också så att detta är en temablogg, inte en generell nyhetstjänst. Temat för bloggen är att ”belysa den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan”. Därav frånvaron av rapportering om katastrofer och andra generella nyheter. Och därav fokuset på män. Tycker du att det är olämpligt att även mäns problem belyses?

 5. Gro-Ellen Says:

  Naturligtvis ska även mäns problem belysas.

  Ursäkta, jag är bara så jävligt trött och upprördefter att ha följt tv-sändningarna halva natten.

  Enligt Nrk1 är detnu uppe i konstaterade 94 döda…

 6. Toddan Says:

  En kvinna som uttalar nazistiska kopplingar och böghat, kommer ändå undan större kritik och rättslig påföljd, sån maktställning har den unga svenska kvinnan i det rådande samhällsklimatet.

 7. PH Says:

  Högerextremistiskt massmord på egna landsmän!
  Vilka är det som har skapat dessa monster?
  Jo, fega anti-intellektuella kräk med sina avskyvärda generaliseringar av ALLA som är icke-höger.
  Spelar ingen roll om du sympatiserar med Gandhi eller Palme så är du en äcklig vänstertomte och detta försvaras som ”vetenskap”.
  Vad är då målet med en sådan extrem syn?
  Jo, att skapa extremhögern!
  I tron att den är det enda alternativet som kvarstår mot feminismen.
  Fega bittra äckel som har slutat leva annat än i cybern där de dag ut och dag in sprider ut hat.

  Islam i sammanhanget är som en fis i rymden…

  Hur blind får man vara?

 8. Håkan Says:

  Gro-Ellen, naturligtvis så bleknar Kissies handlingar i jämförelse med vad som hänt i Norge.

  Samtidigt så måste man se det som allvarligt att inte en åklagare tar i med hårdhandskarna när en ung kvinna tar sig friheten att hota en journalist. Risken är att det leder till en samhällssyn där dessa (unga kvinnor) vågar begå brott för de vet att de inte kommer bli straffade.

  Ge lilla Kissie ett års internetförbud så kanske hon förstår hur fel hon gjort!

 9. Pether Says:

  Apropå norgehändelserna, hur känner sig rasisterna här på bloggen som stödjer personer som öppet sympatiserar med personen bakom massmorden?

 10. vmm Says:

  Fallet Kissie tycker jag var ett dåligt exempel… Klart hon inte blir häktad för det där. Det skulle inte en man i samma situation heller bli. Men faktum kvarstår att det finns en kvinnorabatt. I onsdags var det en stor nyhet att kvinnliga fångar får mer medicin:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4610586

  I inslaget så sägs orsaken vara den här:

  ”Att kvinnliga fångar är mer drogberoende beror enligt Lars-Håkan Nilsson på att det tar längre tid för kvinnor med drogproblem att bli dömda till fängelse än vad det gör för män. Det beror enligt Nilsson på att rättsväsendet särbehandlar kvinnor.

  Åklagarmyndigheten konstaterade också i en rapport från 2007 att kvinnor tycks få mildare påföljder än män vid misshandelsbrott, något som kallas kvinnorabatt.

  Lars-Håkan Nilsson menar att rättsväsendet därigenom gör kvinnorna en otjänst.

  – De vill vara snälla men i själva verket gör de kvinnorna en otjänst, många av dem hinner gå ned sig väldigt mycket innan de döms.”

  Att kvinnor får särbehandlas och får lägre straff, vilket man tycker borde behandlas som den skandal det är i varenda nyhetsprogram och tas upp i varenda politiska debatt, men nejdå, det är att kvinnliga fångar får mer medicin som nu tas upp. Och anledningen är rättsväsendets särbehandling av kvinnor där rättsväsendet vill vara snällt men så blir det så fel. Det är synd om kvinnorna, snyft, snyft.

 11. Aktivarum Says:

  Pether:

  Jag känner inte till några rasister här på bloggen.

  Beträffande knäppskallen i Norge så tycks han ha mördat mestadels västeuropeer. Mordens orsak kan möjligen vara hans aversion mot en religion som mestadels hittas i asien.

  Samma religion kan i sin tur vara den sannolika orsaken en annan knäppskalle försökte massmörda julshoppare i Stockholm julen 2010.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/07/23/attackerna-i-norge-demokratin-saknar-politisk-farg/

 12. larsohlyhotmail Says:

  Pether och PH

  Som ni säkert förstår så tycker ingen jämställdist att det är bra att unga män lever utestängda från samhället och skaffar sig paramilitär träning genom våldsamma dataspel. De flesta av dessa lyckas hålla hatet och föraktet som riktas mot dem på avstånd och avreagera sig i spelen. För andra, som många Sd:are och ”nationalister” går längre. De är ofta svikna av en vänster som slagit sönder sina egna gamla visioner om ett samhälle där alla har en plats. Denna har ersatts av egenintresset hos olika grupper som skall tvingas till ”kamp” för ”sina” rättigheter (Alla utom killar, för de ska bara stå tillbaka och förändra sig). Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter är inte nog, och därför har likhet inför lagen avskaffats. Vi lever således i splittrade samhällen och stämningen mellan olika grupper blir allt sämre. Att tillhöra en grupp är inget man längre kan välja, vi är av lagstiftningen indelade i grupper. Och jag gissar att ni tillhör i samma grupp som jag ;-), vare sig ni vill eller inte.

  Dessutom finns det ingen uppväxande generation som haft så få manliga lärare, förebilder, hjältar och närvarande pappor. De har vuxit upp med sina mammor och fröknar och fått lära sig att män är svikare, pedofiler, misshandlare, kvinnoförtryckare, oduglingar, våldtäktsmän, you name it! De får lära sig att vanliga män är alla dom sakerna, att en man som höjer rösten i en diskussion har gjort bort sig ohjälpligt. Istället ser unga pojkar och flickor upp till de enkelspåriga män de möter i virtuella världar och ungdomskulturen – legosoldater, maffian, gängmedlemmar, businessmän, våldsamma poliser och terrorister.
  Om jag trodde att det hjälpte med genusutbildade feministfröknar i skolan, som kan fördöma och utestänga pojkar ännu mer så skulle jag också rösta på F!. Om jag trodde att det var en bra idé att håna ensamma killar som lever endast i cyberrymden så skulle jag prenumerera på Bang!. Om jag trodde att det var bra för barn att slippa sina gnälliga farsor så skulle jag *fortsatt* rösta på vänstern.

  Men jag tror bara att det kommer att göra saken värre.

  Ni underblåser motsättningar i samhället och skapar därmed tryckkamrar där svaga individer blir monster som begår massmord, medan godhjärtade begår självmord.

  Samtidigt monteras demokratin ner lag för lag. Fatta! Ni är inte ens ”vänster” ur ett internationellt perspektiv, ni är bara ANTI. Om ni åtminstone kunde lyssna på den intellektuella vänstern i USA t ex, förutom prilliga fröken Butler gaggiga Chomsky. För ni lever i er överförenklade bubbla, vänstertomtar. Och det är kanske inte ert fel, för det var väl ett livsstilsval som funkat för er, och skulle kosta för mycket socialt att ifrågasätta. Jag kan mycket väl tänka mig hur ensamma ni skulle bli om ni började öppet ifrågasätta era girlfriends råsa kastrationsfantasier. Förstå vilken makt att skada er och era barn som samhället givit dem bara sådär. Men skyll inte på oss som till stor personlig kostnad brutit oss loss ifrån de gängse synsätten, och försöker hitta relevanta frågor om hur samhället kan bli bättre för alla. Bortom ideologier och kvasireligiösa övertygelser. Någonstans har den här lilla morsgrisen en pappa. (Och då menar jag inte pappa Stalin/Staten och faster SOC). Tänk om hans egen pappa hade funnits där att bråka med och lära sig av. Jag sätter en hunka på att han var ”ute ur bilden” som det heter i feministstater.

 13. Heat Says:

  @Pether @PH-KK-snack-?

  Apropå Norgehändelserna: Personen bakom kallar sig själv ”anti-rasist, pro-homser, pro Israel”, enligt många källor. Han hade Winston Churchill som förebild. Framförallt var han en psykiskt störd människa, som precis som ni, antagligen ansåg sig själv vara ”intellektuell” och lite förmer än andra. Vem är det ni anklagar för hat eller rasism egentligen på den här bloggen? Vilka är ni? Ni verkar ju båda vara EXTREMT politiskt intresserade iaf.

  Sluta kleta på andra epitet om ni inte själva vill ha några. Det är otroligt fegt att insinuera att folk är rasister men inte berätta vem det är det ni avser eller ens visa någon kommentar som styrker det. Är det alla som skriver på GN eller vad? Rasist är för mig någon som har ett hat mot en viss ras, inte en person ogillar vissa kulturyttringar eller religioner, inte heller en person som är kritiskt mot invandringspolitik.

  Det verkar som att ni vill att åsikter ska tystas ner. Jag har F.Ö aldrig sett PH komma med ett enda förslag på denna blogg, bara gnäll på andra. Snälla, om du sitter inne med alla svaren så kläm fram dem då! Du är ju expert på att skratta andra män upp i ansiktet hela tiden. DU bidrar till hat, men du verkar inte inse det själv.

  Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldts förakt mot sin egen befolkning är saker som garanterat spär på hat och frustration, särskilt bland män som redan känner sig utanför. Det kan mycket väl leda till saker som Norgehändelsen. Politiker har förlorat kontakten med en stor del av befolkningen. Och ta skolmassakern i Finland, den killen var intresserad av både extremhöger och extremvänster rent politiskt. Säger det er någonting alls?

  Enda sättet att hindra våld är att bygga bra från grunden, göra insatser som motverkar ensamhet och utanförskap hos unga män. Låt den polletten trilla ner istället för att hetsa.

 14. Pether Says:

  larsohlyhotmail

  Slutade läsa där du tror att dataspel ger dig någon som helst färdighet i att skjuta ett vapen.

 15. PH Says:

  Ingen kan avsky Al Qaida mer än jag
  Och ändå: vad väntar man sig när man invaderar andras länder?
  Det går inte jämföra…

  Högerextremismen har stått för mer än 90 procent av terrorn i väst
  Inget ord om det – men oavbrutet om fönsterkrossande vänsterpack

  Jag har inte påstått att rasism är ett nödvändigt och definierande kännetecken hos högerextremismen
  Han har själv påstått att han inte är rasist. Och?
  Han har haft Churchill som sin ”förebild”. Och?

  Alla har ett ansvar i händelseutvecklingen i ett samhälle…

  Varför välja så kallad ”kommunism” som syndabock?
  Marx själv skulle aldrig ha kallat sovjet ”kommunistisk”

  Men när tiotusentals intellektuella (även långt före Marx) i århundraden har förvisats, fängslats, censurerats för sina åsikter i hela Väst, varför aldrig ta den sanningen som jämförelseobjekt? Det våld som fascismen i hela världen har utfört är ofantligt vidrigare.
  Varför aldrig yppa ett ord om det? Men om och om och om igen använda skitstöveln Stalin (egentligen själv fascist) och co…för att försöka vederlägga sådant som inte går att vederlägga.

  Marx skulle mycket troligt aldrig ha godkänt Sovjet och förmodligen inte heller revolutionen.
  Marx skulle ha skrivit tusentals sidor mot feminismen idag.

  Ändå finns det en dubbelhet hos honom också: när han verkar tycka att det är nödvändigt men därför också bra när ekonomiskt mycket orättvisa system själva internationaliserar och ”socialiserar” för sin överlevnad, alltså skapar sin anti-tes. Det finns inget yttre medel mot en sådan sjukdom.

  I ett helt århundrade använde man ”ateist” som vore det en svordom i sitt avsky mot Marx.
  De som idag avskyr Marx är plöstligt de värsta ateisterna
  Vilken komedi!
  Marx var förmodligen inte ens en ateist, i den innebörd som folk förstår av detta ord.

  Marx-studier står knappast på min prioriteringslista
  Ändå var jag tvungen att färska upp ett och annat, varför jag nyligen köpte och läste en bok utgiven av Ordfront. Den heter ”Texter i urval”
  Ta och läs den och läs den noga, så du förstår varför vi idag har feminism, integration, islam och alla andra spöken och opium etc…

  Där här du riktig vetenskap. Så pass att till och vissa borgerliga ekonomer tycker att det är dags att återupprätta den sidan hos Marx.

  ”Han skrev så” men ”någon gjorde si” – är INTE vetenskap.

 16. PH Says:

  För tänk om han inte skrev ”så” då, dvs. tänk om du har missförstått det och det och det…?
  Endast Gud vet vad som då blir kvar av din vetenskap.

  Det finns inget så självförhärligande som att påstå att ens åsikt är den riktiga vetenskapen.

  Feminister kör med det varje dag…

 17. Utbrott vi minns – Kissie - En Elak Jävel Says:

  […] efter bad Kissie om ursäkt och tog avstånd från rasism och nazism. Och vissa hävdar att hon slipper åtal. Klippet med nazistpropagandan ska enligt henne bara ha varit en […]

 18. Aktivarum Says:

  Pether:

  ”Slutade läsa där du tror att dataspel ger dig någon som helst färdighet i att skjuta ett vapen.”

  Det är inte skjutandet i sig som behöver tränas, det är den taktiska och mentala förmågan.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Army_Game

 19. Heat Says:

  @PH

  Ja, speciellt ansvar har ”intellektuella” som sitter på makt att fatta beslut om hur resurser ska fördelas, vilka lagar som stiftas, hur skolor fungerar, vad som förs fram i GM, vilka attityder samhället hyser mot män.

  Du verkar inte förstå vart jag ville komma med resonemanget om massmördares politiska åsikter. Min poäng var att du inte ser människan framför dig. Det spelar ingen roll vad han sagt eller inte, men du verkar ändå tro att andras politiska åsikter ligger bakom och att de hetsat honom till dådet, när det i själva verket är hans egna snurriga tankar som kunde ha fått liv av vad som helst egentligen (med betoning på snurriga). Valerie Solanas var ungefär lika ”intelligent” och frisk i hjärnan. Det är väldigt lätt att tro en person med hög IQ måste veta vad han sysslar med, men så är det inte.

  En del vänder en frustration av att vara negligerad inåt, mot sig själv, andra kommer visa världen hur de mår, big time (som vuxen). Därför är det viktigt med bra relationer och kärlek. En person som haft relationer och kärlek (och förstår vad det är) i sitt liv kommer sannolikt att vara mindre benägen att vilja skada någon annan än sig själv i ett senare skede (vad som än händer). Att A B B har låtit sig ledas av den inre destruktiva rösten så länge är antagligen för att ingen någonsin pratat om annat än politik och ideologier med honom. Det är uppenbart att ingen har berört honom (kommit honom nära i hjärtat) han har bara sett andra som objekt (som inte gjort som han velat).

  PH, varför skriver du om Marx (som du tydligen läst) och kallar det ”riktig vetenskap” när detta handlar om känslor? Du verkar lika besatt som A B B angående Marxism mm. Men har du samtalat med människor som dödat andra någon gång (förutom i krig)? Annars kan du ju läsa hans ”manifest” på 1500 sidor som ”förklarar” allt…

 20. Man United Says:

  Konkret förslag: Sparka ut feminist åklagaren och väck åtal i egen regi med hjälp av juridiskt ombud av en kollega, företräd dig själv, eller välj någon av de sista human juristerna(?) eller brottsmåls advokat som värnar om rättssäkerhet. Se http://www.rsorg.se för information.

  Anmäl åklagaren till bl a JO:

  http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=13&ObjectClass=DynamX_Documents&Language=sv

  @ Heat

  Delar dina värderingar och får hopp om diskussionen som kan motverka våldspiralen, från motståndarhåll som är kontraproduktivt. Det bästa sättet är att klä av mördaren ideologin han gömmer sig bakom och gå ner på person nivå. Se hur liten,ynklig och skraj denna kille är som säkerligen har sina förklaringar. Men det är först då vi förstår istället för att gå undan och bara glömma det som faran uppstår och människan åter igen inte lär sig av historien. Gå till skönlitteraturen Woyzeck av Georg Büchner, Brott och Straff Dostojevskij som skildrar en bit av verkligheten och berör människor att börja tänka,förstå,känna och diskutera.

  Apropå att fly in och gömma sig bakom hat,schabloner och distansera sig genom extremism,fundamentalism, -politik är både höger och vänster varandras ytterligheter. De är beroende och föder varandra genom att förstöra för det ämne( empati kopplat till intellekt, som du är inne på. Vi snackar patologi,hjärnforskning,neutral mansforskning och just betydelsen av arv,miljö,omständigheter(frånvarande av en pappa) och undertrycktt känsloliv. Förstå tankemönster är inte samma sak som att sympatisera och inte kraftigt fördöma. Men det är en sällsynt och tydligen svår uppgift för människan att våga möta. Att människan består inte enbart av goda sidor. Det är väl bättre att avslöja,förstå sig på, och kontrollera dessa manliga (kvinnliga våldsbeteenden får feminism och kvinnorörelsen ansvara för, om de nu gör det?) onda och bestialiska sidor för att kunna hantera,kontrollera utan att de behöver gå över i sjuklig ”perversion” att njuta när man mördar oskyldiga människor. Vart någonstans gick det fel för denna känslokalla mördare, i tonåren, när hans pappa försvann? Är mördaren anlagsbärare för en genetisk hjärnsjukdom/-defekt?
  Hur kommer det sig att människan lever i ett så materialistiskt välstånd men stannat och fastnat på ett mer icke-psykologiskt plan.

  Blockerad av att inte koppla ihop intellekt och känsla, utan att separera de två och fly undan sig själv istället för att gå med och just lära sig av historien så oprovocerat våld,dråp,mord och fegt krig kan förekommas. Det är vad feministerna tjatar om, med det stora misstaget att inte utgår från naturlagarna. Att vilja men inte kunna.

  Därav behovet av mansrörelse som tar ansvar och diskuterar med utgångspunkt från mannen med betoning på just evolutionsläran,hjärnforskning, forskning och vetenskap kring människans känslor. Tillsammans med kvinnorörelsen kan den viktiga diskussionen komplettera varandra och motverka världsfrånvända och egoistiska uttryck och handlingar där oskyldiga offer krävs på sina liv. Det är universellt språk och inget liv är mindre värt än någon annans. Men hur långt efter ligger inte forskning och framsteg för att bättre förstå sig på enkla människan, och för den enkla och banala människan att förstå sig på sig själv och ta makt och kontroll över sina känslor genom intellektet. Motverka skuld och skam, undertryckta känslor och gå med istället för mot, blotta och öppna upp istället för att sluta sig och utveckla projicerande självförakt med alla andra i sjuka handlingar. Ett sorts renande katharsis. Avklädnad och avdramatisering genom att våga se och förstå utan att vara mjukisar,slapphänta och icke handlingskraftiga. Där har vetenskapen och konsten en stor uppgift att fylla för att visa en bit av verkligheten, ett skeende som öppnar upp för inte begå samma misstag om och om igen. Utan lär sig. Människan har inte lärt sig att kommunicera eller vill inte använda kommuniceringen för att nå en bättre värld trots arv och miljö. Även om denna värld inte nödvändigtvis behöver kallas för Eldorado. Det är ändå en ansats för människan att utvecklas vidare och möta ett eftersatt område pga okunskap och rädslor inför livet. Samma rädslor och fruktan som mördaren känner bakom leendet på löpsedlarna. som inte på något sätt frånskriver eller ursäktar den sjuka personens monsteriösa handlande.

  Ingenting förenar som hat – varken kärlek, vänskap eller beundran.
  Anton Tjechov

 21. Heat Says:

  @man united

  Bra skrivet, håller med dig. Jag tycker det är beklämmande med hur GA hanterar detta i Sverige och ännu värre med alla politiska läger som vill plocka poäng sinsemellan av den där händelsen. Och att reducera allt till att det skulle handla om näthat eller politik blir så meningslöst. Han har plockat politik från alla möjliga håll och kanter och kallade sig korsriddare. Att han har åsikter som delas av andra gör inte de personerna ansvariga för vad han gjorde.

  Hur illa man än tycker om honom måste man våga se honom som människan. Han har ju flytt in i en extremvärld många gånger i sitt liv. Man måste framförallt se vad som gör att en person utvecklar den typen av oempati mot andra.

  Charles Manson ville starta ett raskrig, Beatles berättade om detta genom sången Helter Skelter enligt honom, själv skulle han gömma sig i ett hål medan världen krigade. Är John Lennon ansvarig?

  Att göra som vissa feminister idag, fortsätta skam och skuldbelägga män som grupp eller individer, män som skriver kommentarer i tidningar eller bloggar är så pinsamt och sorgligt lågt. Själva har de stått för huvudartiklar och förakt mot män i statlig TV under 30 års tid.

  I Sverige skriks det om censur i stället för öppenhet och samtal. Man bygger murar inför hot, går man in på ett socialkontor idag ser det ut som ett häkte, med kurar och okrossbara fönster. Men vad har gjort att våldet ökat? Det är frågan man ska jobba med. Tysta ner, förbjuda och bygga murar löser inte problemen i sig.

  F.Ö Breivik är numera med på den här listan där en kvinna toppar:

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_murderers_by_number_of_victims

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: