Forskare kräver mera manlighet på dagis

by

Danska och norska forskare säger att förskolan lider av alltför kvinnliga värderingar. Det påverkar pojkarna negativt. Det krävs därför fler män bland förskolans personal, så att det blir mera tid för fotboll, trädklättring och andra ”typiskt manliga aktiviteter”. Forskarna menar att det krävs ett större fokus på skillnaderna mellan pojkar och flickor.

”Femåriga pojkar trivs mycket sämre i danska förskolor än flickorna. Det beror på att vi sviker pojkarna i det kvinnliga universumet”, säger Niels Egelund, professor vid DPU Aarhus Universitet.

Han hänvisar till rapporten ”Ulike perspektiver på barnehagen”, som norska forskare från Høgskolen i Hedmark just har publicerat i samarbete med University College Nordjylland.

Niels Egelund är både medlem av den danska jämställdhetsministerns manspanel och socialministerns arbetsgrupp för framtidens förskola. Han meddelar att båda dessa grupper förbereder ett utspel som råder regeringen att göra en särskild insats för pojkar.

Tidningen Berlingske skriver: ”Professorn är bara en av många debattörer, som på senare år börjat kräva olika behandling av flickor och pojkar med hänvisning till de biologiska skillnaderna.”

Så här säger Gideon Zlotnik, specialläkare i barnpsykiatri:

”Vi har den paradoxen, att vi å ena sidan gärna vill ha riktiga pojkar. Som vinner mästerskap och är goda soldater. Å andra sidan hämmar man den delen av pojkens utveckling i de pedagogiska ramarna, för att det huvudsakligen är kvinnor som styr. Och så blir de som riktiga pojkar på ett negativt sätt. De blir rastlösa, aggressiva och gränsöverskridande.”

När jag läste den sista meningen gick min tanke till vansinnesdådet i Norge. Finns det möjligtvis ett samband?

I Sverige går vi som bekant en väg som utgör motsatsen till vad de ovan nämnda forskarna förespråkar. Ett framträdande exempel är förskolan Egalia i Stockholm, som satt som målsättning att utplåna könen. På Egalia ändrar man exempelvis barnsånger så att ”hen” ersätter ”han” och ”hon”. Det blir ”En sockerbagare här bor i staden, hen bakar kakor mest hela dagen”.

Tack för tipset, Olavi! Läs den danska artikeln här. Du kan också läsa om saken här. Läs mer om förskolan Egalia här och här.

Uppdatering: På DN debatt skriver idag journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius, apropå vansinnesdådet i Norge: ”Ensamma män som upplever sig på kant med tillvaron, inte minst de som också är arbetslösa och/eller lågutbildade, förefaller extra utsatta i vår tid”. Detta kan faktiskt ha ett visst samband med det som denna bloggpost handlar om.

För övrigt, en helt annan sak: Ylva Johansson kräver i en debattartikel mera feminism inom socialdemokratin. Tack för tipset, Barfota, Erik och Johan.

För övrigt 2: Jag bloggade nyligen om att skådespelaren Ulf Brunnberg som sommarpratare i P1 krävt en ny feminismbefriad tevekanal. Nu sågas hans sommarprat av en kvinnlig skribent i G-P, Elin Grelsson. Hans insats kallas ”en enda lång gubbchock”. Så kan betyget bli när en person för fram manliga tankar. Vad händer om en person för fram kvinnliga tankar? Elin Grelsson i G-P avslutar omdömet: ”Alla som inte bott under en sten de senaste decennierna gör bäst i att undvika det här programmet, om man nu inte vill få sig ett gott skratt”. Härskarteknik, kategori Förlöjligande, alltså. Tack för tipset, Boye!

Annonser

94 svar to “Forskare kräver mera manlighet på dagis”

 1. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det här är struntprat. Feminismen/genusvetenskapen har tydligt visat att det aldrig någonsin kan bli för mycket kvinnor eller kvinnliga värderingar någonstans. Pojkarna på dagis måste helt enkelt anpassa sig och bli mer som flickor.

  Sedan är det förstås väldigt synd att män inte tar sitt ansvar för barnen i samhället. Men detta kan bara motverkas med mer feminism, inkvotering av kvinnor i beslutsfattande positioner och att alla dagis blir genusdagis.

 2. Lilla My Says:

  Jämställdhetsfeministern

  Jag hoppas verkligen att du är ironisk i det du skriver.

 3. Jax Says:

  Pojkar kan inte må bra och vara stolta över sig själva om inte vi vuxna män är det. Så börja med att vara stolt över din manliga kraft, din styrka, ditt sansade sinne och din överblick. Känn din manlighet inom dig och gå rakryggad ut i livet. Be aldrig om ursäkt för din suveränitet.

 4. Håkan Says:

  Pendeln börjar svänga tillbaks. Hoppas den sopar rent och förpassar genusvetenskapen till samma skräphög som rasbiologin hamnade på!

 5. Access Says:

  Lilla My, Jämställdhetsfeministern är alltid ironisk.

 6. Jocke S Says:

  Jag jobbade några år på fritidshem, i början på åttiotalet. Och min erfarenhet stämmer överens med förf till denna artikel på Newsmill:
  ”Häxjakten skrämde bort en hel generation män från förskolan.”
  Och det samma stämmer ju med både fritidshem och delvis med skolan. Och högskolan t.o.m.! Enkönat genus överlag.
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/12/h-xjakten-skr-mde-bort-en-hel-generation-m-n-fr-n-f-rskolan#comment-279806
  När det gäller attentatsmannen i Norge, har jag försökt ta upp detta under en (fördolt) feministisk artikel, (av känd feminist på sidan).
  Artikeln och kommentarer finns här:
  http://www.sourze.se/Massmordet_i_Norge_en_akt_av_en_ensam_10760741.asp

 7. Matte Matik Says:

  Nej snälla…. Dra inte in Norge i det här….

 8. Funderare Says:

  Är det inte lite tragiskt att läsa detta. Att pojkar ska ha rätt att spela fotboll och klättra i träd. Och det efter Sveriges framgång i fotboll….damfotboll. Att man anser att det är pojkar som ska göra det, pojkars rätt osv. Men det finns gott om flickor som också vill, som också kan. Istället för att hela tiden vända sig till kön så ska det ju handla om alla barns rätt. Detta gör ju att dessa forskare är lika enögda som radikalfeministerna. Och hur detta skulle ha med Norge att göra???? Aggresivitet….han var väl aldrig aggresiv i sitt liv förutom i sin sista handling. Men så är det, man måste hitta en syndabock…tragiskt.

 9. Lorem Ipsum Says:

  Vilken farlig och uppfriskande tanke att det kan finnas skillnader mellan pojkar och flickor. Blir man inte utfryst som forskare om man säger så där?

 10. Access Says:

  Till att börja med; Jag tror man ska vara försiktig med att koppla ihop användningen av ordet ”hen” med den brist på traditionella pojkaktiviteter och brist på utlevelse som skapar frustration hos pojkar och unga män. Så länge de pojkar och flickor som vill får klättra i träd, cykla ikapp eller spela fotboll så ser jag inga problem med ordet ”hen”. Det är först när traditionella pojklekar nedvärderas och förbjuds som det drabbar de barn som skulle behöva dem (oavsett kön).

  Med det sagt vill jag ändå hålla med dig, Pär, om att det kan finnas en koppling mellan destruktiv aggressivitet hos unga män och det sätt pojkar uppfostras på idag.

  Jag läser ofta (även på denna blogg) berättelser från unga män som tidigt fått lära sig att känna sig skyldiga till världens ondska enbart för att de är pojkar. Hur de får se sina jämnåriga flickkamrater få den ena fördelen efter den andra utan att själv få samma chanser. Hur deras intressen nedvärderas där flickornas uppvärderas och de får lägre betyg än flickorna för samma insats. Hur de uppfostras till att se sig själva som mindre värda, skuldbelagda och våldsamma. Oavsett hur de är som individer och ofta i stark kontrast med hur de själva upplever verkligheten.

  Frustrationen och aggressionerna finns där och måste på något sätt hanteras. De kan kanaliseras genom att liera sig med manshatet eller revoltera mot det.

  Unga män som lierar sig med manshatet kan man hitta många exempel på i politik och media. De är farliga på så sätt att de reproducerar mansföraktet. Hatet riktas mot ”patriarkatet”. Det är en kanalisering som numera är accepterad (och som det till och med går att göra karriär på!).

  Unga män som revolterar är dock inte lika offentliga, det finns ingen accepterad offentlig arena för dem. De är farliga på annat sätt, genom att de måste hitta någon grupp att rikta sitt hat mot: invandrare, homosexuella, kommunismen, kapitalismen, heteronormativiteten eller liknande.
  Det finns säker de som riktar sitt hat mot kvinnor också, men det är betydligt svårare att få acceptans hos andra män för ett uttalat kvinnoförakt. En stark faktor i mansrollen är tabut mot våld mot kvinnor, det premieras inte av andra män.

  SvD och DN diskuterar samma fråga idag, men gör det med lite olika utgångspunkt. Där SvD frågar sig hur vi ska förstå våld från ensamma aggressiva män och förebygga det, så frågar sig DN istället hur vi ska kunna identifiera dem.

  Jag tror att om vi vill förebygga att starkt hat byggs upp hos unga män (flickor har idag mindre problem att leva ut sin frustration, det uppmuntras snarare) så måste vi se på hur pojkar och unga män behandlas idag, hur vi skapar deras självbild.

  Det är där det startar.

 11. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Funderare

  Väldigt bra sagt. Jag håller med:
  Det är bara tragiskt att kräva att pojkar ska ha rätt att spela fotboll, klättra i träd och ha manliga förebilder. Varför skulle det vara viktigt, nu när Sverige åter har nått framgångar i damfotboll?

 12. Hanen Says:

  Det finns en helt avgörande faktor som jag tror har lett till denna mycket negativa utveckling, och det är iden om att könet är en social konstruktion.

  För genom att ha den åsikten har man i Sverige fått för sig att pojkar och flickor inte är olika och att de därmed inte har olika behov, olika läromodeller och olika sätt att finna mening i tillvaron.

  Uppe på det har den feministiska lobbyn lyckats peka ut pojkaktighet och begynnande manlighet som något dåligt och extremt negativt. Ja, som en sjukdom som måste botas.

  Därför särbehandlas pojkar negativt i förskolor och skolor. När de uppvisar sin naturliga pojkaktighet straffas de av personal och lärare som har drillats av feministiska genuspedagoger. Alltså politiska ideologer.

  Det som pågår i mot pojkar i dagens Sverige är ett övergrepp. Därför är det av otroligt stor vikt att den helt vansinniga idén om att könet är en social konstruktion konstant angrips.

 13. ParStrom Says:

  Matte Matik:

  På DN debatt skriver idag journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius, apropå vansinnesdådet i Norge: ”Ensamma män som upplever sig på kant med tillvaron, inte minst de som också är arbetslösa och/eller lågutbildade, förefaller extra utsatta i vår tid”. Detta kan faktiskt ha ett visst samband med det som denna bloggpost handlar om.
  http://www.dn.se/debatt/hur-ska-vi-identifiera-de-ensamma-farliga-mannen

 14. Hanen Says:

  @ Access: Bra skrivet där!

 15. Hanen Says:

  Det står för övrigt i Expressen att skytten i Norge inte har haft kontakt med sin pappa sedan 1995. På något sätt känns det typiskt.

 16. --- Says:

  2:a halvan av denna artikel torde vara av intresse:
  http://english.pravda.ru/society/stories/20-07-2011/118541-gender_equality-0/

 17. Coachen Says:

  ”Det står för övrigt i Expressen att skytten i Norge inte har haft kontakt med sin pappa sedan 1995. På något sätt känns det typiskt.”

  Då får vi hoppas att Expressen har rätt i den uppgiften.
  Frånvaron av pappa de senaste 16 åren, närvaron av en mamma och det socialdemokratiska styret fråntar skytten/bombaren allt ansvar för det han gjort.
  Ingen kan kräva att en 32-årig man ska kunna ta ansvar för sina egna handlingar.

 18. Hanen Says:

  @ Coachen:

  Grattis – du vann just svenska mästerskapen i missförstånd.

 19. Jocke S Says:

  Jag tänker också på Thomas Quick, hade inte han en skev relation med modern? Och sedan hamnade stackarn i klorna på Claes Borgström….
  Jag tror det börjar bli dags att kolla upp sambandet mellan den skuldbeläggande mansbilden, till hur män behandlas, även om de själv är orsaken, miljoner i fängelser, miljoner i mer eller mindre omänskliga militärutbidlningar. Och så då mannen som gärningsman.
  Män som ses som djur, behandlas som djur, och en och annan blir ett odjur?

 20. Chroni Says:

  Jag tycker mest det är hemskt att förskolan lär barnen inkorrekt svenska. Svenska språkrådet har ju sagt nej till ”hen”. Det funkar ju inte i talspråk och annat grejs.

  >_>

  Men, sen är feministgalenskaperna hemska de med.

 21. Pether Says:

  http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.682081-frun-slappt-men-fortsatt-misstankt

  Skulle en man som varit misstänkt för att ha försökt mördat sin fru, släppts?

 22. Nikke Says:

  Nyper mig i armen men vaknar inte. Vad är ni för larvputtar? Jag går strax på fotboll med mina söner, som gått på helt vanliga dagis, undrat varför killar inte får ha glada färger på sina kläder, och lekt såväl med vapen som med dockor. Jag bara baxnar av dumheten på den här bloggen. Vad sägs om lite vanlig verklighetsförankring?

 23. Gustav Almestad Says:

  Tack, Matte Matik. Heder till dig.

 24. deizi Says:

  Låt pojkar klättra mer i träd så skjuter de inte ihjäl folk. Slutet gott, allting gott.

 25. David Holman Says:

  @Nikke, du verkar missförstå. Pojkar får ha glada färger, pojkar får leka med dockor. Vem har sagt att det är något problem med det? Jättekul att du åker med till deras fotbollsträning och uppenbarligen engagerar dig i deras liv. Men problemet finns hos de familjer med frånvarande pappa (av hans val eller kvinnans val), här slussas pojkar från en kvinnodominerad familj till en kvinnodominerad förskola till kvinnodominerad skola och hela tiden får de lära sig att pojkar är stökiga och flickor gör rätt och är bättre (för de får specialbehandling bland annat i form av bättre betyg). Så, förklara för mig: var hittar de sina manliga förebilder? I förorten blir det gäng (chockande, knappast).
  Men för gudsskull, vi är stollar hela bundet, helt klart. En son behöver ju ingen manlig förebild!

 26. Johanna Says:

  Hmmmm bara sjukt bra med aggresiva småpojkar. Blir lättare för de att åka dit för våldtäkt/andra sexbrott så de bara smäller om de. Ju fler våldtäkts-/sexbrottsanmälningar, ju fler som hamnar i dna registret, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10761665.ab
  Egentligen är det ju en självklarhet att alla män ska vara med i dna registret, så vi tjejer inte ska behöva vara typ livrädda för att gå hem efter tjejträffen eller pubrundan på kvällarna. Men det kommer det med, alla mäns dna, helst in med dom i finkan med där dom hör hemma plus släng bort nycklarna. Hade Norge gjort det, ja då hade inte Oslo-tragedin hänt. Typiskt att det råkar va just en man …… surprise surprise va, som dödade 90 oskyldiga. Ja en del av de oskyldiga iaf. Tjejerna borde inte ha drabbats av katastrofen.

 27. dolf Says:

  Tror man gör sig själv en otjänst om man börjar spekulera om genus i samband med Norge. Det finns mycket dumheter i samhället, inte bara feminism och genus. Faktum är att samhället/staten är den mest intoleranta mobbaren och översittaren av dem alla. Visar samhället (med vilka jag menar våra officiella instutitioner och myndigheter) någonsin medmänsklighet och tolerans. All myndighetsutövning idag baserar sig på tvång och makt. Vi är så vana vid det att vi normalt inte tänker på det, men fråga er själva, är det verkligen nödvändigt? Ta bara ett exempel, råkar du parkera fel och en lapplisa är där åker du omedelbart på böter, förmildrande eller speciella omständigheter (kanske var du tvungen för att du var pissnödig men saknade växel för p-automaten) spelar ingen roll, och försök ifrågasätta dessa böter. Betalar du dessa böter en dag försent eller råkar betala in 25 öre för lite åker du på straffavgifter på flera hundra kronor. Vägrar du betala för att du anser att bötesföreläggande är fel tvingas dras du inför domstol och potentiellt i fängelse.
  Häromdagen körde en 22-åring ihjäl sig på motorcykel och hans flickvän blev allvarligt skadad, han jagades av polisen i en hetsjakt på över 200 km/t. Hans brott? Han hade inte körkort.
  Vi omges på alla håll och kanter av lagar och förordningar, och samhället känner ingen medmänsklighet, dessa lagar och förordningar tolkas enligt bokstaven utan minsta gnutta sunt bondförnuft. Vi har alla hört talas om människor som hamnat i kläm i absurda situationer, som tvingas betala särskilda avgifter för tjänster (sophämtning, rinnande vatten, electriciet) som de inte använder i sina sommarstugor.
  Jag tycker snarast är det underligt att inte fler i sin frustration begår våldsdåd. Det går knappast en dag utan att jag känner att jag skulle vilja bomba riksdagshuset. Jag varken uppmuntrar eller förespråkar detta, Jag bara konstaterar att jag rent emotionellt känner så.
  Alla dumheter har inte med genus att göra.

 28. Johanna Says:

  ”Låt pojkar klättra mer i träd så skjuter de inte ihjäl folk. Slutet gott, allting gott.”

  Det räcker väl med deras babian-fasoner här i kommentarerna?, Eller?

 29. Johanna Says:

  ”Vägrar du betala för att du anser att bötesföreläggande är fel tvingas dras du inför domstol och potentiellt i fängelse.”

  Fängelse pga obetalda p-böter. Hahahaha, ja herregud vilken låg nivå på sakligheten de börjar bli här inne. Fortsätt gärna så, det blir säkert bra ska du se lilla ”mannen” där ……………….

 30. Valeria Says:

  @Funderare

  Intressant att du tar upp damfotboll. Sverige blir utspelat av Japan, som också vinner mästerskapet. Och Japan är ett land med oerhört konservativa könsroller. Jag förstår ärligt talat ingenting – utifrån rådande genusteorier torde detta vara en omöjlighet.

  Förövrigt så tycker jag danskarnas debattinlägg var trevligt att läsa. En fara med det politiskt korrekta samhället är att det framkallar en total brist på opposition, vilket medför att de etablerade teorierna aldrig ifrågasätts. Det är dessutom paradoxalt när det finns personer som å ena sidan vänder sig emot de roller som de anser att människor fostras in i, men å andra sidan vill ta fram nya roller.

  Angående förskolan Egalia så skickade jag faktiskt mail till samtliga i personalen som ett försök att lösa problem i verksamheten. Som ni känner till vid det här laget använder man det könsneutrala hen, istället för han och hon, och man har dessutom problem med titlar och liknande som anses könskodade. Jag föreslog ett nytt tillvägagångssätt för att komma till rätta med problemet. Eftersom ”hen” inte är ett godkänt som ett svenskt ord och därutöver kvarlämnar problematiken kring titlar så föreslog jag att man skulle använda ”smurf” istället. Ordet är närmast perfekt, eftersom det inte bara är könsneutralt utan också kan ersätta substantiv, adjektiv och verb. Tyvärr har jag inte fått något svar än.

 31. Valeria Says:

  En allmän uppmaning:

  Låt er inte uppröras av Johanna. Erinra er om Pärs tidigare inlägg och sjunk inte till kommentatorns nivå.

 32. fredrik Says:

  Menar du att genusvetare inte försöker påverka barnens beteende, och anser pojkars maskulina drag vara fula och också försöka hindra dem? Och att detta inte kan leda till problem senare i samhället?

  Kan du inte komma med några riktiga argument och beskriva din uppfattning, istället för att bara förolämpa folk.

 33. Torstensson Says:

  Tycker det är bra inlägg här. Är inte heller förvånad av att terroristen i Norge inte hade kontakt med sin far. Sen är det ju knappast den enda förklaringsmodellen men det kan ha varit en katalysator. Pappor behövs otroligt mycket men även för döttrar. Hade själv ingen farsa som var närvarande. Jag ger honom skulden och hans då nya kvinna som snärjde honom. Min mor är en kämpe.

  Hursomhelst.

  Där här curlingverksamheten av tjejer upplevde jag som 80-talist först i mellanstadiet. Tidigare hade jag nog inte riktigt med analyserande tankeverksamhet för att uppfatta orättvisor. Det sätter helt klart spår även om vissa inte tar det på allvar. Självklart måste det göra pojkar och män bittra när de sen växer upp och är arbetslösa. Arbetslöshet slår mycket hårdare mot en man än mot en kvinna och man kan inte frikoppla människans status från verklig jämställdhet. En arbetslös laglig man får generellt sett ingen flickvän. En arbetslös kriminell man får det. Bara där kan en man känna förtvivlan. Att bara vara man är aldrig status i verkligheten, bara i feministisk teori.

  En arbetslösman som tar upp tidningen City, DN, Sydsvenskan etc och får se uppslag om hur politiker pratar om att satsa på kvinnor (trots att män är mer arbetslösa än kvinnor)där har vi en annan grogrund till förtvivlan hos män, sen får han läsa hur onda män är samtidigt som han kan se omrking sig att kvinnor, flickor inte vill ha snälla män. ”Nej han var för snäll, men trevlig men näää”. Där har vi också en grogrund till förtvivlan. Egentligen där en tvådubbel förtvivlan.

  En arbetslös man har heller inte samma chanser att kunna bilda familj (vilket jag ser som det viktigaste i mitt liv) som en arbetslös kvinna. Förtvivlan hos en man blir också stor, misstänker jag, när kvinnor vill vara deltidsarbetande men sägs vara tvingade till det. En deltidsarbetande kvinna har sannolikt ett bättre liv än en deltidsarbetande man.

  Utanförskap drabbar män mycket hårdare och oftare än det drabbar en kvinna.

  För mig , rent personligen, så är det utsagan om kvinnors ständiga underläge tillsammans med verklig empiri som gör att jag känner mig lurad. Svenska män behöver veta sitt värde och få officiellt ”tillstånd” att vara mer stolta och bejaka sin roll. Förtvivlan hos män torde också öka när Rihanna sjunger ”I like the way you lie” och när kvinnor oavsett aktoid väljer de män som bejakar sin kvinnliga sidor minst. Samtidigt som feminister och genusproffs gör allt för att göra pojkar mindre pojkar. Det känns lite som att man i Sverige försöker göra män och pojkar till redskap för kvinnor. Redskap som dessa kvinnor egentligen inte vill ha.

 34. Lorem Ipsum Says:

  @Johanna, hur går det med dina trollförsök? Inte så bra verkar det.

  *plonk* (Ljudet av en till som hamnar i spärrlistan)

 35. dolf Says:

  @Johanna
  Den främsta företrädaren för låg nivå på det här forumet är du själv Johanna. Ärligt talat börjar du kännas tjatig och tradig. Lyd ett gott råd: lägg av. Eller börja föra en saklig debatt utan att förfalla till invektiv och förolämpningar.
  Och, jovisst kan du hamna i fängelse om du verkligen vägrar betala p-böter. Kanske inte på grund av p-boten i sig, men vägrar du styvnackat betala den kan det mycket väl ge upphov till följdverkningar som i sin tur kan leda fängelse. På liknande sätt som att det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål.

 36. CG Says:

  Det här daltandet med kvinnor tror jag alltid har förekommet i vissa kretsar… Eftersom vi tydligen har det så bra att vi inte har några riktiga problem så har vi uppfunnit feminsimen… Ja man får väl kanske det man förtjänar… Jag kan inte begripa hur man kan låta allt dårskap fortsätta… Skulle jag höra att mina barn – om jag hade några blev dåligt behandlade av manshatare så skulle jag ställa till med ett jävla liv…

 37. Funderare Says:

  @Valeria…har inget med genusteorier att göra, bara sunt förnuft. Flickor vill också spela fotboll, inte bara pojkar. Vad har det med Japan att göra?

 38. Mörker Says:

  Problemet är väl vilka handlingar han känner sig föranledd att begå? Inte att han inte tar ansvar för sina handlingar? Den här terroristen har ett manipulativt mål med sina handlingar. Jens Stoltenberg förstod det och reagerade omedelbart på ett adekvat sätt. Han uppmanade till ännu mer öppenhet och demokrati. Jag hoppas att han kan omsätta det i verkligheten.

  (Till att börja med kanske Jens kan ordna fram en sträng farsa åt Johanna. För jag tror att smurf skulle behöva en.)

 39. Mörker Says:

  Men skit i fotboll!

 40. Mörker Says:

  Nicke ser inga problem i sitt liv, och tycker därför att andra gnäller. Klassisk beta-hane härskarteknik.

 41. Robban Says:

  Jag tycker det är tydligt varför det som har hänt i Norge har inträffat. Mångkulturens problem, hur de som kritiserar den tystas ned och behandlas som rasistiska idioter. Många läser på nätet om vad gamla medier och politiker döljer och förvränger. Dessa som läser detta känner sig helt maktlösa när de blir kallade rasister så fort de vill göra något åt problemet (GM i Norge kallade sig anti-rasist, tvärt emot vad medierna tycks förmedla).
  Till slut kommer någon idiot som Anders att utföra någon sjukt dåd för det finns ett uppbyggt hat bland många.

  Detta förstärks av att unga män är förlorare i dagens samhälle och bli ofta ensamma. Det är i regel unga mån som yttrar sig väldigt radikalt. GM riktar bl.a. kritik mot feminismen i sitt manifest.

  Alltså, Mångkultur + maktlöshet + feminism + unga män => problem

 42. Håkan Says:

  @Robban

  Mångkultur + maktlöshet + feminism + unga män => problem

  Då ligger, enligt våra kära feminister och genusvetare problemet hos de unga männen.

 43. Jocke S Says:

  Vi kommer nog inte förbi händelserna i Olso angående kön osv. Och bätte att förekomma än förekommas. X-pressen har redan om den ”feministhatande” Breivik, och givetvis en intervju med feministhats-specialisten Schyman. Mer kommer säkert.
  F.ö har ämnet varit uppe här tidigare, om hur pojkar indoktrineras, föraktet för pappor. Och riskerna för män som hamnar i marginalen, med den negativa massyn som finns.
  Vi gör mansfrågan en otjänst, om vi hela tiden låter genusteoretiker ligga framför oss!

 44. hamstrn Says:

  Fenomenet SD är så att säga ett symptom av en känsla av maktlöshet.

 45. hamstrn Says:

  Genusvetenskap är att veta svaret innan frågan.

 46. Jack Says:

  Apropå norska terroristen och genus, om det finns samband, så jobbar dömda terrorister (kvinnor) på genusavdelningarna i vårt lands universitet, men det finns även beväpnade feminister inom polis, t ex Kapeten klänning. Vad gäller att sprida hat och skapa krigisk stämning är dessa förmodligen de största hoten just nu.

  Vad gäller hur många liv feminism som helhet har krävt är det naturligtvis inte heller rättvist att jämföra med bara en galen norrman. T ex 80 Män och pojkar ser sin låga blåsas ut helt i onödan men under de statsfeministiska vindarna varje månad och utsätts för självmord. Ytterligare fler män och pojkar dör varje dag pga medicinska satsningar som endast går till kvinnor. Ytterligare fler män är hemlösa efter att ha stötts ur systemet med start från grundskola. Änklingar lever utan den änkepension kvinnor får och dör ofta snabbt efteråt. Många män lever också ensamma efter att ha demoniserats och bestulit sin arbetes frukt vilken istället gått till kvinnor. De ensamma männen dör ibland i onödan pga de inte kunnat söka sjukhus själva. Det är svårt att säga hur många liv feminismen har på sitt samvete. Som helhet dör män 5 år tidigare än kvinnor i Sverige. Psykologen Angry Harry har bedömt att bara abuse-industrin, en liten liten del av feminismen, på egen hand ställt till med mer skador än alla pedofiler i hela storbritannien och då räknas våldsdåd begångna av offren i ett senare sked in.

  Feminismen kan förmodligen beskrivas som en terrorism som riktar sig mot befolkningen men inifrån staten och har en primär målgrupp inom befolkningen, män. Den är alltså inte ursinningslös utan kallblodigt beräkande.

  Sänder mina tankar till offer och anhöriga i tragedin i Norge men även till offren och de anhörig till de i första hand pojkar och män som sett sina liv ta slut under de feministiska vindarna i vårat land de senaste dagarna. Deras liv är inte mindre värda.

 47. David Holman Says:

  @Robban: mjaaaa… Mångkulturen i sig är knappast problemet här utan att man blir kallad rasist av att ifrågasätta den. Jag är själv mångkulturell men ser många svårigheter med ett sådant samhälle där folk som bott här hela sina liv inte erkänns av samhället eller vill bli erkända som svenskar. Där har vi ett stort problem.

  Men det är inte mångkulturen i sig eller feminismen i sig som gör driver någon till detta utan 100 olika faktorer, dessa är en del av dem ja.

 48. Jocke S Says:

  Ursäkta jag skrev fel, Han har nämnt Schyman och Fi i sitt manifest. Hon har inte uttalat sig, än. På en annan sida påstår någon, Lisa Bjurvald, att Breiviks åsikter är indentiska med SD:s. Också ett påstående.
  Vilka kan man mer dra in i Breiviksfären kanske…?

 49. Access Says:

  Jag kan egentligen inte se att mångkulturalism, homosexuellas rättigheter eller islam är orsaker till unga mäns utanförskap. Det finns inget där som gör att någon behöver känna sig överflödig och maktlös. Det återfinns däremot i sådan skuldbeläggning av män som många feminister ägnar sig åt. En manssyn som numera är starkt integrerad i politik, media och skola.

  Med andra ord så tror jag att grundorsakerna ligger i nedvärderandet av män, men att mångkulturalism, hbt-rättigheter och/eller islam för stå som syndabock när de behöver kanalisera sitt hat mot något konkret.

 50. Håkan Says:

  @Access

  Ett annat skäl är att HBT-individer eller muslimer blir syndabock är att feminismen i samhället är relativt immuna mot angrepp.

  Feminister är ofta över eller medelklass, akademiskt utbildade och har ett retoriskt övertag mot dessa män. Dessutom är de troligen mer skyddade mot fysiska angrepp. Kan du föreställa dig ett gäng högerextrema som angriper ledande personer i Fi.

  Även de högerextrema inser (kanske undermedvetet) och de väljer därför ”lättare” mål.

  Dock tror jag fortfarande att, om de insåg det, så skulle Jimmie och gänget vinna på att även angripa feminismen. De har relativt få kvinnliga väljare men kan troligen vinna fler manliga.

 51. Valeria Says:

  @Funderare

  Vad det har med Japan att göra?

  Enkelt förklarat: Kvinnlig underrepresentation brukar av genusfeminister förklaras med termer som normativitet, maktstrukturer, kontext, patriarkat och liknande. Centralpunkten i resonemanget är, vilka termer man än använder, att människors handlande är kopplat till maktförhållanden i samhället – och det viktigaste av dessa maktförhållanden är könsmaktsordningen. Det är denna som får kvinnor att bete sig på ett visst sätt och män på ett annat. Att det sedan finns en rad andra faktorer som spelar in (och som ur en vetenskaplig synpunkt förefaller mer betydande) låtsas man inte om.

  Ändå så kan vi se hur länder som inte annamat dessa teorier har kommit längre än Sverige på många plan. Exempelvis finns det procentuellt fler kvinnor inom tekniska utbildningar i Kina och de forna öststaterna än det finns i Sverige. Japans damlandslag i fotboll är bättre, och i idrottsliga sammanhang finns det massor av andra exempel.

  Hursomhelst. Med genusteorierna som bakgrund förefaller det teoretiskt omöjligt att kvinnor boendes i länder som inte använder dessa skulle kunna hävda sig inom traditionellt manliga områden bättre än vad svenska kvinnor gör. Verkligheten talar således för att teorierna inte stämmer.

 52. Jack Says:

  I sverige dör 2/3 av alla män prematurt (före kvinnors medellivslängd), ca 140 män dör varje dag. Alltså:

  Varje dag dödas 100 män i Sverige av de rådande förutsättningarna

  Orsakerna kan variera, bristande sjukvår för män, misshandel osv.

  Kan vara värt att ha dessa 100 dagliga män i beaktande när man tänker på feminismen skadeverkningar.

  Vi hör ingen av dessa män klaga på att de dog dock.

  Ibland bör tystnad fyllas av andra än de utsatta.

 53. Man United Says:

  @ Axcess Word!

 54. Robban Says:

  @ David Holman
  Mångkulturella yttringar som olika maträtter och traditioner är knappast något problem. Problemet ligger i de olika värderingarna som ska samsas med varandra. Det har kommit ytterligare en hemsk ideologi (Islam) tillsammans med PK-ismen till västvärldens som kan läggas ihop med redan existerande kommunismen och nazismen. Utan dessa ideologiers existens i västvärlden skulle vi varken se attacker för eller emot t.ex. Islam.

  @ Access
  Var fick du homosexuellas rättigheter ifrån? GM skriver i sitt manifest att han positivt inställd till homosexualitet. Islam-kritiker brukar använda homosexuellas rättigheter och säkerhet som argument mot Islam.

  Unga män drabbas av mångkulturens för- och nackdelar precis alla andra i samhället. De drabbas våldet och kriminaliteten. Det minskar deras chanser att hitta en partner då invandringen av män från Afrika/mellanöstern är så mycket högre an andelen kvinnor vilken påverkar demografin. Ta bara så kallade ensamkommande flyktingbarn som exempel. Dessa män har också en ambition om att hitta en tjej, bilda familj osv. Samtidigt får män från MENA-länderna i mycket större utsträckning träffa svenska tjejer medan utländska tjejer inte får svenska män av olika orsaker då de ses som horor och liknande. Förlorarna är svenska män och utländska kvinnor. Alltså de som feministerna inte kämpar för.

  I media möts man inte sällan av propaganda om att tjejen ska vara blond och killen mörk/svart. Finns massor med exempel men ta bara rsfu’s sexundervisningsfilm som ska visas för barnen i skolan. Gammelmedia gör dock allt för inte förmedla hur överrepresenterade män från MENA-länderna är i misshandlingar, sexuella övergrepp och våldtäkter. I Norge är dock denna censur lika stark som i Sverige. Norska polisen gick exempelvis nyligen ut med att de senaste 86 överfallsvåldtäkterna begåtts av icke-europeiska invandrarmän.

  Om en svensk män gifter sig med t.ex. thailändska är det också fel av honom.

  Det är bara några exempel jag tog upp nu. Meningen med det var att förstå varför det finns en växande grupp i utanförskap som skapar sig ett stort hat mot etablerade politiker och medier. De känner ingen lyssnar på deras åsikter och blir kallade rasister och det finns därför potential att de tar till icke-demokratiska metoder. Vill förtydliga att jag inte på något sätt försvara dödande eller agerandet av GM så det inte blir några sådana påhopp.

 55. PH Says:

  @ Robban
  ”Alltså, Mångkultur + maktlöshet + feminism + unga män => problem”

  Så vad är lösningen då?
  Historien med sin gång bryr sig inte om lilla dig.

  När Väst inte längre kunde utöva sin imperialism, var man ju tvungen att ”importera” den i form av billig arbetskraft, så att det inhemska folket, alltså sådana som du inte skulle gnälla över att göra skitjobbet – du skulle få din välfärd, frihet etc.
  Men med allt detta följer förstås också feminism.

  Samtidigt ”exporterar” man ju genom detta feminismen själv.
  Vad händer, tror du, i det långa loppet, när en fattig turkisk man tvingas lämna fru och barn, för att t.ex. återbygga Tyskland, som de själva ruinerade för andra gången i samma århundrade?

  Ett ljushuvud här påstod förut att detta aldrig var tänkt vara permanent.
  ”Inte permanent”?
  Hur lång är ”icke-permanent”?
  10 år?
  20 år?

  Man rubbar ju hela samhällsgrunden med sådana lösningar.

  Så vem kan längre ”ändra tillbaka” – ja mer än att skjuta ihjäl försvarslösa barn på en oskyddad ö?
  Jävligt modigt!

 56. PH Says:

  Han måste ha haft jävligt gott ställt, med tanke på den så kostsamma planeringen av sitt dåd.

  Så varför är en människa som inte svälter och har alla sina grundläggande behov tillfredställda ändå så missnöjd?

  Om socialismen är reserverad åt ett inhemskt folk, som ändå aldrig blir nöjt, som på egen hand har ”avrättat” sin egen Gud och därigenom också alla sina egna traditioner (Nietzsche visste utgången för länge sedan), alltid är rastlöst, tröttnar på fru och man, inte träffar far i decennier, (pappan hans hade inte sett honom sedan han var 15-16 år)… etc.,
  … vad är den enda slutsats man kan dra här? Jo, att ingen ideologi någonsin kommer att lösa dina andliga problem.
  För det behövs religion, psykologi eller liknande.
  Eller självbedrägeri.

  För att ”bedöva bort” medvetenheten om ditt självbedrägeri, kan du alltid låtsas att du bedriver ”vetenskap” och gör ”observationer”

  Det funkar som det nya opiumet (inte lika rent som feministens… hur man nu vill tolka det)

 57. frihetenärhär Says:

  Res er för Norge!

  AVE!

 58. Jack Says:

  frihetenärhär,

  Din film känns ”abstrakt”. Det är ett känslig ämne och det saknas imho en del tydlighet i allvaret, var det 80 människor som dödades prematurt av gärningskvinnan (som var en man)? Tycker din video är på gränsen. Även 100 män dödas prematurt i Sverige varje dag, inte av en enskild gärningskvinna men av bristande kulturella förutsättningar som istället kvinnor får. Det är allvarligt. Rise för Norge kanske men också och rise för män i Sverige som visar att vi inte accepterar detta ändande av liv.

 59. JustMe Says:

  Valeria:

  ”Låt er inte uppröras av Johanna. Erinra er om Pärs tidigare inlägg och sjunk inte till kommentatorns nivå.”

  Bra sagt! Jag har iofs viss förståelse för att man kan ”koka över” när man läser inlägg liknande Johannas. Det är nog å andra sidan precis det hon vill. Hon är här för att provocera. Sedan kan t ex feministbloggar hänvisa till kommentarer skrivna i affekt när man vill beskriva hur ”illa ställt” det är på Genusnytt. Låt inte sådana som hon lyckas med detta!

  Kanske skulle Pär ha en disclaimer i slutet av *alla* sina inlägg, för att påminna om att hålla nivån hög och inte mata trollen.

 60. Valeria Says:

  @JustMe

  ”Hon är här för att provocera. Sedan kan t ex feministbloggar hänvisa till kommentarer skrivna i affekt när man vill beskriva hur ”illa ställt” det är på Genusnytt.”

  Touché.

 61. Jack Says:

  Valeria,
  De kan också citera just Johanna eller andra feminister när de vill beskriva genusnytt. Det har skett vid många tillfällen att t ex skribenter på aftonbladet vill skriva om hur hemska män på bloggar på internet är men citerar då istället, förmodligen av tragikomiskt misstag, feminister och kvinnor som skrivit på dessa bloggar.

 62. Torstensson Says:

  Robban

  ”Unga män drabbas av mångkulturens för- och nackdelar precis alla andra i samhället. De drabbas våldet och kriminaliteten. Det minskar deras chanser att hitta en partner då invandringen av män från Afrika/mellanöstern är så mycket högre an andelen kvinnor vilken påverkar demografin. ”

  Det där köper jag och jag har också tänkt på detta. Många av de som röstar på SD är unga arga män. Nu kan man inte förhindra kärlek över gränserna. I Sverige är det definitvt så att etniska svenska män kommer ha problem att hitta flickvän i framtiden. Ja, det är ju redan ett faktum. Tror aldrig jag sett så mycket singelmän på krogarna i Sverige som just nu. Aldrig. Som du säger så misstänker jag också att tjejer med invandrarbakgrund inte får träffa svenska killar . Detta hade dom faktiskt för några år sedan uppmärksammat I Rosengård och gjorde någon tafflig temadag om saken. Mer än så är det inte. Det uppmärksammas inte.

  Lägg därtill att många svenska män säkert har fördomar om tjejer med invandrarbakgrund ”hår på ryggen, ” Så länge politiker blundar för detta problem, obalansen att hitta en partner, desto fler ensama unga arga (även medelålders arga) män kommer att rösta på Sverigedemokraterna.

  Sen är det ju så att när svenska män hittar möjligheter att hitta en partner (Thailand) så ses dessa män som losers. Det som just nu hindrar fler svenska män att hitta tex en thailändska är ju att man inte klarar sig på EN inkomst i Sverige. Lösningen är att svenska män skaffar sig tex en thailändska och sen sätter henne i att föda mycket barn så att man drar in inkomst på det sättet. Svenska män vill också göka och framförallt föröka sig så jag tror att just detta scenario kommer bli verklighet.

  Personligen tycker jag att det är mer spännande med en tjej med tex invandrarbakgrund. Det är mycket mer passion. Om jag ska generalisera hejvilt. Det är upp och ner som en berg och dalbana, men riktigt kul. Vackra är dom också. Så fruktansvärt.

 63. Jack Says:

  Sverige tar in lika många män som kvinnor. Det är en myt att det är flest män. Minns jag inte fel är det viss övervikt på kvinnor. Tror de har en hävstång genom kön och mödraskap.

 64. Jack Says:

  Att det kommer svarta män och sätter på ”svenska flicka” är en inte helt represenatativ saga. Visst händer det, en av mina vänner är en sådan, även om det är lika mycket ”svenska flicka” som ”svenska äldre kvinna mot betalning”. Men generellt är det lika många män som kvinnor som invandrar dock. Kvinnorna sätter inte på ”svenska pojke” dock i samma utsträckning så visst, partnermarknaden förskjuts kanske något till mäns nackdel av invandringen.

 65. Torstensson Says:

  Jack

  Förglöm inte heller att det är betydligt mer vanligt att svenska tjejer åker på språkresa eller som AU pair och blir ihop med en man i ett främmande land än att en svensk man blir ihop med en kvinna i ett främmande land. Fast svenska män kanske åker på mer businessresor utomlands än etniskt svenska kvinnor så det kanske uppvägs där. Fast jag tror ändå att det är betydligt mer vanligt att svenska kvinnor träffar en man typ i amerika än att en etniskt svensk man gör det.

  Konstellationen svenska tjejer med engelsmän är tex ganska stor. Dessutom är svenska tjejer. Skulle man sammanställa land för land i europa och utanför europa så skulle jag säga att jag är HELT säker på att det är en förkrossande siffra som visar att etniskt svenska tjejer är ihop med en man i ett utländsk land än motsvarande. Har inga belägg för det men det är en kvalificerad gissning. Helt klart är det en förskjutning.

 66. Heat Says:

  @jack

  ”Sverige tar in lika många män som kvinnor.”

  Men inte om man räknar det man kallar för invandring enligt scb,

  ”Invandringen till Sverige har under de senaste åren varit mycket hög.Under 2010 sjönk dock invandringen något, totalt invandrade 98 801 personer, 46 163 kvinnor och 52 638 män.”

  http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0101/2010A01L/In_och_utvandring.pdf

 67. barfota Says:

  @Johanna

  ”Egentligen är det ju en självklarhet att alla män ska vara med i dna registret, så vi tjejer inte ska behöva vara typ livrädda för att gå hem efter tjejträffen eller pubrundan på kvällarna.”

  Egentligen självklart att man skall införa gratis DNA test på alla nyfödda, då kan kvinnor känna sig tryggare och vi män slipper betala underhåll eller pådyvlas ett ofrivilligt faderskap. Kul att vi för en gångs skull är överens.

 68. JockeH Says:

  Är det inte dags för en ny pub träff strax?

 69. Aktivarum Says:

  Johanna:

  ”Egentligen är det ju en självklarhet att alla män ska vara med i dna registret, så vi tjejer inte ska behöva vara typ livrädda för att gå hem efter tjejträffen eller pubrundan på kvällarna.”

  Inte de där idiotierna igen! Missade du att Polisprofessor Leif GW Persson i sin intervju förkastade de där DNA-dumheterna på basis av en rent praktisk grund.

  Det spelar ingen roll vad du tycker om DNA-registret, det är både praktiskt som ekonomiskt ogenomförbart oavsett om du gillar det eller inte.

 70. Cez Says:

  Nej men, tänka sig, att det till och med är kvinnors fel när män begår brott. Det är ju helt solklart att vi ska skylla alla terrorbombningar på deras dagisfröknar som inte förstod sig på pojkarnas biologiska lek när de var små. Om de bara haft manliga dagisfröknar så hade det aldrig hänt! Och dessutom är det väl så att feministerna stoppar manliga sökande på lärarprogrammet inriktning skolans tidigare år?

 71. Robban Says:

  @ PH
  Lösningen är mer demokrati och öppnare debatt där alla får vara med. Argumentation med argument och inte tysta ner folk, undan hålla information och rasistförklara de som tycker annorlunda.

  Om man skulle ha frågat befolkningen om de ville att befolkningen i många områden skulle bytas ut mot t.ex. muslimer så hade nog sagt nej. Skulle de sagt jag så skulle det ha funnits en större acceptens för beslutet.

  Jag förstår inte riktigt vad det är du vill ha sagt. Jag bor sedan april med 3 turkar i Tyskland men förstår inte vad du vill ha sagt.

  @ Thorstensson
  Det finns också fler faktorer som skjuter på den ojämna fördelning ytterligare. Bl.a. att många tjej flyttar in till städer (där i stor utsträckning invandrarmän bor) medan många killar blir kvar på landsbygden. Utöver det så födds det på naturlig väg cirka 6% mer pojkar än flickor. Det tillkommer också fler och fler kvinnor väljer att gå utan partner till en klinik för att skaffa barn.

  Det är ingen tvekan om att det kommer bli väldigt många ensamma och barnlösa män i framtidens samhälle. Detta problemet fanns inte på samma vis på de som idag är i medelåldern och sitter på inflytelserika positioner. Att idag som man prata om dessa problem är det ingen som vill göra för då skulle man få diverse påhopp såsom rasist och att man själv inte är populär bland tjejerna. Bäst vore om kvinnor och familjefäder tog upp problemet.

  Alla dessa ensamma besvikna män i kombination med mångkulturen kommer urarta på något vis med händelser likt den i Norge.

  Lite på ämnet:
  http://www.sydsvenskan.se/varlden/article627829/I-Kina-saknas-38-miljoner-kvinnor.html

  Representativ bild på hur flyktingbarnen i hem-landsbygdskommun ser ut.
  http://politisktinkorrekt.info/2011/07/14/socialstyrelsen-kritiserar-tandrontgen-pa-ensamkommande/

 72. Robban Says:

  Fel: i MIN hem-landsbyggdskommun – Ska det stå.

 73. PH Says:

  @ Robban
  ”Jag förstår inte riktigt vad det är du vill ha sagt.”

  Du får helt enkelt göra fler försök tills du har förstått de inlägg som berör det komplexa samhället.

  Jag struntar i om du bor med hundra turkar eller om du avskyr varenda en turk (tydligen är det mer paranoia än sanning att folk ser sådana som du som rasister)

  Jag är anti-feminist.
  Varför?
  Därför att feminister ljuger om sin ofrihet…

  Frihet = ångest

  Det är varken Islams fel eller vänsterns fel att det ekonomiska system väst har valt för DIN skull (jämför dig bara med grekers elände, för att inte snacka om de svältande barnen i Afrika) har ett pris (inget i universum är gratis)

  Varför njuter du inte av din frihet?

 74. Kim Says:

  Det låter på ”Johannas” språkbruk som hon är socialsekreterare och jobbar med familjerättsfrågor, möjligtvis i Lund eller Sundsvall (landets två främsta manshatarcentra).

  Till sakfrågan: intressanta krav, skönt med lite motvikt till allt feministiskt tyckande. Låt flickor och pojkar leka som de helst vill, utan feministiska eller andra ideologiska riktlinjer och kommissarier.

 75. leifer Says:

  Torstensson

  ” Skulle man sammanställa land för land i europa och utanför europa så skulle jag säga att jag är HELT säker på att det är en förkrossande siffra som visar att etniskt svenska tjejer är ihop med en man i ett utländsk land än motsvarande. Har inga belägg för det men det är en kvalificerad gissning. Helt klart är det en förskjutning.”

  Tycker detta är ännu mer giltigt när man tittar på inom Sverige. Sällan man ser en ”etnisk” svensk man med en ”invandrartjej”. Tvärtom är dock ganska vanligt. Svenska män drar alltså kortaste strået. Jag är dock inte emot att svenska tjejer väljer icke etniska män så att säga, dock borde det omvända förekomma i lika stor omfattning.

  Känner många vanliga svenska snubbar som gett upp och istället skaffat tjej från Asien (nåt som nedlåtande brukar kalla ”importfru”). Fast då hamnar dom tyvärr i den traditionella mansrollen som familjeförsörjare. I alla fall om dom vill att förhållandet ska fungera ett tag. Dessa kvinnor uppskattar dock svenska mäns syn på kvinnor och jämställdhet. Dvs dom ses inte som omanliga för det.

 76. Torstensson Says:

  Leifer

  Eftersom jag har en fetisch för det olika och en skräck inför den sorts värld som tex Breivik gillar så har jag alltid gillat att umgås med folk från olika kulturer. Jag har inte haft oturen att känna att vi är så olika. Bland de bästa vännerna har jag två bröder från Iran. Båda flydde militärtjänstögringen. Båda är muslimer. Det som kan skilja ( i min värld) är skämten, mina skämt går över gränsen enligt dom ibland..Kanske också sättet de respekterar sin samtalspartner. DOm lyssnar med gnistrande ögon när man talar. Jag gäspar när andra talar. Det är mest där jag gjort bort mig ibland.

  Jag delar inte många åsikter med vänstern, men egentligen inte heller med högern. Jag ser dumheter i båda läger. Som nära Mona Sahlin hånade midsommar så blev jag besviken, det var så rått. I Sverige finns det en hel del hets mot muslimer, men jag tror att en hel del av detta hatet från vissa män (för det är mest män som röstar på SD) kommer ur andra saker. Det är lätt att hata muslimer och invandrare när dom själva är en katastrof på att tex skaffa tjej. Jag tror alltså att många som röstade på sverigedemokraterna är inte är så arga på islam (dom vet inget om islam) utan mer arga för att deras egen sitation är dålig. Det är inte Islams fel.

  Börja prata med tjejer på krogen, använd PUA..vad fan som helst. Stå inte bara med en Efes Öl i handen och säg ”ooo i would like to fuck her” som en tysk vän till mig gjorde i Antalya. Sen har han mage att anklaga turkar för att dom ”snor” brudarna. Det roliga är att han är halvturk själv. Tysk morsa.

 77. leifer Says:

  Torstensson

  Jag håller med dig i stort men delar ändå inte din beskrivning riktigt vad gäller hur svenska män har det. Det handlar inte bara om att vara bättre på att ragga alltså, så jag tycker det är synd att du reducerar frågan till det. Du inser väl också problemet för t.ex. en icke religiös svensk man att ragga upp en muslimsk tjej. Det finns också problemet med familjebildning för att ordna uppehållstillstånd (s.k. anhörighetsinvandring). I Sverige kan man inte lyfta såna frågor utan att bli utpekad som rasist, nazist och sverige demokrat. Jag är ingetdera och hoppas verkligen inte du antydde det.

  Håller med dig sen om vänster och höger, själv röstar jag alltid i ”mitten” och är liberal i grunden. Oftast på fp men senast röstade jag på C. Jag har f.ö. väldigt roligt åt att V och S inte klarar att välja en kvinna som partiledare, det gör C. Ändå är V och S de som skriker mest om ”feminism” och pekar finger åt vita heterosexuella medelålders män på alla möjliga och omöjliga sätt, just såna dom alltså sen väljer (!) till partiledare.

  Torstensson, tidigare på forumet var du den som hade viss kritik mot jämställdhet i Italien bl.a. Där det råder gammaldags kvinnosyn inte minst. Den kritiken har tydligen helt uteblivit på senare tid. Man undrar då vad du har för jämställdhetssyn. Just SD förresten vill nog just ha en tillbakagång och ett mer könsuppdelat samhälle där t.ex. kvinnan är den naturliga och prioriterade vårdnadshavaren, dvs mer som i Italien alltså.

  Svenska män har i större utsträckning just anammat feminismen och slätat ut ”manligheten” hos män. Svenska män anses väl allmänt vara mindre manliga än italienska män t.ex. Men då beror det förstås vad man menar med manlighet. Men jag kan tänka mig att t.ex. italienska kvinnor har ett problem med vanliga svenska mäns manlighet. Dom förväntar sig helt enkelt att män ska ta på sig den traditionella könsrollen för män, och det går ju då emot den svenska synen på jämställdhet. Det gör också svårare för män att ta den rollen i Sverige, det är mycket lättare i Italiens säkert, för italienska män.

 78. bograhn Says:

  Jag slänger in en blänkare om Norge och manshatet som nu blossar upp på alla håll. Vi är ju alla överens om att uppfostran under barndomen spelar roll för en utveckling senare i livet.
  Eftersom det är mest kvinnor som har den uppgiften,oftast självvalt, så skall vi väl lägga en SKULD på deras börda?

 79. leifer Says:

  bograhn

  Vi har en diskussion om det nu på Per Billings blogg, till saken hör att i det aktuella fallet så handlar det om att växa upp utan pappan, dvs ensamma mamman. Och det är ett känt problem för unga män.

 80. barfota Says:

  @bograhn

  ”Jag slänger in en blänkare om Norge och manshatet som nu blossar upp på alla håll. Vi är ju alla överens om att uppfostran under barndomen spelar roll för en utveckling senare i livet.
  Eftersom det är mest kvinnor som har den uppgiften,oftast självvalt, så skall vi väl lägga en SKULD på deras börda?”

  Skönt att höra. Allt sedan starten av GenusNytt har jag påpekat gång på gång att….
  a) En del kvinnor väljer frivilligt dåliga män att skaffa barn med.
  b) Kvinnor släpper inte kontrollen över hemmets domäner.
  c) Kvinnor får oftast vårdnaden om barnen vid en separation.
  d) Man skyller ju alltid på att männen är frånvarande och kvinnor är faktiskt de som är de största förebilderna för barnen som skall växa upp.
  e) Var och vem begår de flesta sexuella övergreppen på barn. De som alltid är i närheten och umgås med barn eller av dem som alltid är frånvarande?

  100 000 kronors frågan kommer nu…
  Vem lär pojkarna dumheterna och varför är man i feministleden så negativa till heterosexuella män och kärnfamiljen?

 81. leifer Says:

  barfota, ja det är problematiseringar om kvinnor som absolut är viktiga att lyfta, även om man kan diskutera hur och med vilka formuleringar man ska beskriva dom problemen. Man kan i alla fall konstatera att man inte drar sig för sånt när det gäller män.

 82. 7144 Says:

 83. Argus Says:

  För att återgå till ämnet, frånvaron av män på våra daghem, så speglar det enögdheten inom feminismen ganska väl. Man erövrar gärna manliga revir men släpper ogärna sina egna. Samtidigt som åklagare, präst, lärare, läkare och veterinär blir kvinnodominerade yrken så ser vi ingen motsvarande förändring i traditionella kvinnoyrken.

 84. barfota Says:

  @Argus
  Frånvaron av män inom alla (mjuka) områden som har med människor att göra är ett problem. Vilken man vill jobba inom ett område där stadsfeminismen och feministiska regelverk är det enda saliga. Som du säger så erövrar kvinnor gärna ”manliga revir” , samma ”manliga revir” som de allra flesta män inte heller kommer i närheten av. Feminismen är en lyxideologi för en handfull bortskämda kärringar som siktar in sig på styrelseposter. Innan jag ens kan börja ta feminister på allvar så vill jag se dem bemanna smutsiga, farliga och underbetalda sk. traditionella mansjobb också. gärna de obetalda mansjobben i hemmet också.

 85. barfota Says:

  @leifer
  Oavsett vilka frågor det gäller så anser jag att det värsta man kan göra är att INTE öppet diskutera dessa på en icke akademisk nivå så att alla förstår exakt vad man menar eller inte menar. Lindar man in det i för mycket och för djupa diskussioner med tabeller, statistik, länkar med referenser, citat från personer som ingen mer än handfull högutbildade akademiker kan ta till sig så missar man målet helt. Då får vi bara ytterligare en ny åsiktselit och om sanningen skall fram, hur hjälper det mig och miljontals andra människor kvinnor som män? Det enda ett sånt system hjälper är den nya åsiktseliten som tjänar pengar på att vara sk. experter inom sitt begränsade område.

 86. Sam Says:

  Vad är ”manliga tankar”?

 87. Att smida medan järnet är varmt 2 | One-way Communication Says:

  […] för att sedan bygga vidare med att dra upp det svenska genusdagiset Egalia i sitt inlägg “Forskare kräver mer manlighet på dagis“. Guilt by association, om […]

 88. Tess Says:

  ”Forskarna menar att det krävs ett större fokus på skillnaderna mellan pojkar och flickor.” Det är precis motsatsen som behövs. Fokus på likheterna och fokus på individualiteten. Alla barn har rätt att bli den PERSON de är. Könet spelar ingen roll.

 89. barfota Says:

  @Tess

  ”Alla barn har rätt att bli den PERSON de är. Könet spelar ingen roll.

  Precis och dessutom UTAN inblandning av ”genusvetare” och feminister.

  Väl talat!

 90. Tess Says:

  @barfota

  Att se till individualiteten kräver tyvärr inblandning då många vägrar att se detta i barnen utan starkt påpekar att deras dotter VISST är en prinsessa eller att deras pojke MÅSTE få bråka med andra för att ”pojkar är pojkar”. Så länge som folk begränsar sina barn och stänger in dem i en viss mall så behövs inblandning. Barnen ska ha frihet med alla valmöjligheter (förutom just sånt som skadar dem själva och/eller andra som till exempel bråk, mobbing etc.) När barn lär sig att det är ok att reta någon för hur den ser ut, klär sig, vad den gillar att göra och så vidare så är det något som är fel.

 91. barfota Says:

  @Tess

  ”Att se till individualiteten kräver tyvärr inblandning då många vägrar att se detta i barnen utan starkt påpekar att deras dotter VISST är en prinsessa eller att deras pojke MÅSTE få bråka med andra för att “pojkar är pojkar”. Så länge som folk begränsar sina barn och stänger in dem i en viss mall så behövs inblandning”

  Visst kräver det inblandning men inte från Stadsfeminismen utan från föräldrarna.
  Att ”folk begränsar sina barn och stänger in dem i en viss mall” är gammal feministisk skåpmat och osanning du far fram med. Eftersom det är mammorna som mestadels uppfostrar dessa barn, vem bär då huvudansvaret, vem är barnens närmsta förebild?

  ”Barnen ska ha frihet med alla valmöjligheter (förutom just sånt som skadar dem själva och/eller andra som till exempel bråk, mobbing etc.)”

  Vem har sagt att barnen inte har det då, förutom feministerna förstås.

  ”När barn lär sig att det är ok att reta någon för hur den ser ut, klär sig, vad den gillar att göra och så vidare så är det något som är fel.”

  Och vilka föräldrar är det som lär barnen ”att det är ok att reta någon för hur den ser ut, klär sig, vad den gillar att göra och så vidare”. Kan du ge några exempel?

 92. Viola Says:

  Men herregud så löjligt! Någonsin besökt en förskola? Tror ni på fullaste allvar att bara för att pedagogerna är kvinnor kan de inte fantisera ihop aktiviteter som inkluderar fysisk lek? Finns absolut inget som hindrar barn att klättra i träd eller spela fotbol så länge det finns tillgång till detta. Allvarligt talat, har vi inte kommit längre än så här?

 93. Jag och Pär, lika som bär | One-way Communication Says:

  […] fick, för att sedan bygga vidare med att dra upp det svenska genusdagiset Egalia i sitt inlägg “Forskare kräver mer manlighet på dagis“. Guilt by association, om något:  ”Professorn är bara en av många debattörer, som på […]

 94. Feminismen och mansfrågorna - Genusfolket Says:

  […] av feministkritikerna, till exempel om hur feminismen inspirerar kvinnor att mörda eller att genusdagis skapar massmördare, allt utifrån en analys inte ens värt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: