Ny DJ-skola diskriminerar män

by

Tidningen Metro skriver idag om en ny åtgärd för att det ska bli fler kvinnor bland DJ:s. En ny DJ-skola startar. Den är kostnadsfri, och den är bara öppen för tjejer. Män stoppas på grund av sitt kön.

Syftet är alltså ökad jämställdhet. Verktyget är grov könsdiskriminering. Visst är vår värld lustig. Krig är fred. Frihet är slaveri.

Den nya DJ-skolan startas av Rättviseförmedlingen (en feministiskt inriktad inrättning) och Stureplansgruppen.

Tidigare har tidningen City (nu nedlagd) drivit en kampanj mot den övervikt av män som tydligen finns bland Stockholms DJ:s. Tidningen har dock inte sagt någonting om hur underlaget ser ut, det vill säga vilken könsfördelningen är bland dem som är erfarna utövare av yrket. Utan att känna till underlagets könsfördelning kan man inte bedöma om det finns några skäl att misstänka kvinnodiskriminering i klubbvärlden.

Jag bloggade tidigare om Citys kampanj mot manliga DJ:s här. Och här bloggar jag om en kvinnlig DJ som erkänner positiv särbehandling av kvinnliga DJ:s (vilket alltså innebär att det snarare är mans- än kvinnodiskriminering som råder i branschen).

De som är anhängare av jämställdhet kanske ska undvika Stureplansgruppens restauranger och nöjesinrättningar.

För övrigt 1: Vänsterpartiet ska byta partiledare. Du kan läsa här att en av målsättningarna är att ”minst hälften av v:s företrädare ska vara kvinnor”. Smaka på formuleringen. Det står ”minst”. Det står inte exempelvis att ”inget kön ska stå för mer än 55 procent”. Det står att det ska vara ”minst” 50 procent kvinnor, vilket innebär att partiets vill att det ska vara mellan 50 och 100 procent kvinnor. Sverige i nådens år 2011.

För övrigt 2: Mera politik. Nu ska SSU:s kvinnor tränas att ”ta plats” i talarstolen. Män får ingen träning. De stoppas på grund av sitt kön. Mansdiskriminering, alltså. Syftet är ökad jämställdhet. Läs mer här.

Annonser

45 svar to “Ny DJ-skola diskriminerar män”

 1. Pether Says:

  Metro har en artikel om V också. Tydligen är det negativt att vara medelålders, och man.

 2. Pether Says:

  O glömde att metro också har en artikel om pojkar som protistuerar sig. ett steg fram, o ett bak.

 3. vmm Says:

  Efter att det blivit känt att kvinnliga popartister toppar försäljningslistorna så ser jag fram emot att dessa satsningar på popkollon för alla utom killar och liknande musiksatsningar på alla utom killar kommer att stoppas. Självklart skulle det vara logiskt att dessa musiksatsningar stoppade tjejer som vill satsa på musiken, men jag är tillräckligt storsint för att tycka att dom ska vara öppna för alla. OAVSETT kön!

 4. vmm Says:

  Om Vänsterpartiet: igår i Studio1 i P1 så pratade dom med bland andra Rossana Dinamarca (V) som många vill ska ställa upp som kandidat till partiledarposten. Hennes främsta krav på nya partiledaren är att det är en kvinna. Hon vill inte ha ett delat partiledarskap (underförstått är att det ska vara en MAN och en KVINNA) eftersom hon då tycker att det är att välja en man som partiledare, och det vill hon ju till varje pris undvika.

  Hon erkänner dock att Ohly varit bra på vissa punkter (trots att han är man, min anm) för han har ökat antalet kvinnor på viktiga poster i partiet. Det gjorde inte Schyman, säger Rossana. Rossana säger att Schyman inte får vara en parantes i Vänsterpartiets historia som den enda kvinnliga partiledaren (fotnot: Schyman efterträddes av Ulla Hoffman, sedan kom Ohly och sedan… ja, en kvinna, om Rossana får som hon vill)

 5. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det finns fler manliga DJ:s än kvinnliga. Det är ett faktum. Och då måste väl till och med ni ”jämställdister” förstå att det är ett tydligt bevis för att kvinnor utsätts för ett avskyvärt förtryck och diskriminering i den branschen. Det enda vettiga är att göra som Rättviseförmedlingen och Stureplansgruppen nu gör, dvs starta gratis DJ-utbildning bara för tjejer. Helst borde män portas från alla DJ-utbildningar i Sverige. Så att det blir jämställt.

 6. Bob The Builder Says:

  DJ-underlaget i Stockholm är, om man är snäll, 90% män och 10% kvinnor. Men fördelningen på bokningarna är nog närmare 70% män och 30% kvinnor. Redan där har kvinnorna en större andel än vad de borde ha, och lägger man till att det är väldigt få av dessa kvinnor som ens KAN det de är där för att göra – dvs DJ:a – så är de grovt överrepresenterade.

 7. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det är ju jättebra att V har målsättningen är att ”minst hälften av V:s företrädare ska vara kvinnor”. Det är ju precis det som jämställdhet går ut på: ju fler kvinnor, desto bättre och mer jämställt. Men ni på den här bloggen är ju emot jämställdhet och hatar kvinnor. Typiska näthatande män, som ni är.

  Jättebra också att SSU:s kvinnor tränas i att ”ta plats” i talarstolen. Självklart att inte män ska få någon träning. Män tar alldeles för mycket plats redan idag. Stör och förstör gör de. Om männen i och utanför SSU ska få någon träning så ska det vara i att hålla käft och stå tillbaka till förmån för alla duktiga kvinnor.

 8. Lasse Says:

  En OT reflektion

  Såg en gammal (propaganda) SF film idag där man beskrev hur både män och kvinnor arbetade. De belyste kvinnors slit, man belyste mäns vedermödor och arbete i gruvorna. De belyste vilket arbete kvinnorna hade hemma när man mannen gjorde tunga 60 timmars veckor. De belyste män och kvinnor som arbetade i industrin på lika villkor.

  De belyste helheten.

  Idag belyser man bara kvinnor.

  Varför har utvecklingen gått bakåt ?

 9. Hjalmar Says:

  DJ är ett stressigt jobb med dåliga arbetstider, oftast låg lön och obefintlig trygghet. Kvinnor brukar uppskatta motsatsen…

  När får vi se kvinnokvotering till yrken som rörmokare, sopåkare, fiskare och byggjobbare? Är det bara spännande yrken som räknas?

  Eller är det bara skattebetalada feministorganisationer som spökar nu igen? Enligt devisen: ”Utan projekt – ingen kollekt…”

 10. Per Says:

  ”DJ är ett stressigt jobb med dåliga arbetstider, oftast låg lön och obefintlig trygghet. Kvinnor brukar uppskatta motsatsen…”
  Oh ja! Ta bara vård och skola, två branscher där flest kvinnor arbetar, kända för att vara välbetalda jobb med bekväma arbetstider och trygghet….huvudet på spiken Hjalmar….

 11. Hjalmar Says:

  Lasse:
  Journalistutbildningen mm togs över av ”världsförbättrande” vänsterextremister, kunskapskrav togs bort och ersattes med hjärntvätt och vänsterpolitiska floskler.

  ”Land ska med lag byggas” ersattes med ”land ska med socialism byggas”. Efter kommunistblockets fall blev förvirringen stor, men lösningen blev att byta till ”land ska med feminism byggas”. Vansinne.

 12. Hjalmar Says:

  Per 12:00:
  DJ är oftast betydligt sämre, hur många orkar med det till pensionen? Tänk en varv till.

 13. Och så var det Kajsa Haidl som PK-debatterar ”näthatet” « Aktivarum Says:

  […] ”minst 50% kvinnor” Där kan vi en början om de åtminstone vill låtsas vara objektiva. Postat i Demokrati, Genus, Jämställdhet, MediaTags: kajsa haidl GillaBli först att gilla denna post. […]

 14. vmm Says:

  Som alla här vet är det tillåtet att könsdiskriminera om syftet är att uppnå jämställdhet. Det är ju en oerhört extrem åtgärd. Den är den allra sista, ultimata åtgärden när inget annat har fungerat för att åtgärda ett väldigt angeläget problem. Ungefär som att man normalt inte får döda en människa, men i självförsvar får man det. Det klart att det är extra paradoxalt när personer som är FÖR jämställdhet tillämpar sådana här åtgärder. Ungefär som att en fredsorganisation går ut och skjuter sina fiender i självförsvar. Men ibland kan könsdiskriminering vara okej (även om jag har svårt att komma på något exempel). Är målet tillräckligt viktigt så måste man kunna bryta mot allt det man säger sig värna och tro på och gå över lik. När det mest akuta läget är över måste man dock alltid tänka efter om det var värt det. Hade man anledning att tro att hotet var så stort att man måste ta till den mest extrema lösning man hade till förfogande? Det är såklart en fråga som slutligen bara en domstol kan avgöra. Risken nu är att det ses som en ”skitsak” med en DJutbildning, men min åsikt är att just det talar för en fällning av dom ansvariga. Enligt mig har dom tagit till en extrem åtgärd för ett problem som dom flesta upplever vara en struntsak.

  Det som krävs nu är att någon man söker den här utbildningen, nekas den på grund av fel könstillhörighet, och sedan gör en anmälan till DO. Även om skadeståndet lär bli klent så vore det bra med en dom mot dom ansvariga för kursen att dom tillämpat ottillåten könsdiskriminering.

 15. CG Says:

  vmm så det är berättigat att ta till extrema åtgärder ibland… Intressant…Vem bestämmer när så är fallet?

 16. vmm Says:

  CG: Ja, men det är svårt att komma på exempel faktiskt. Lagen är ju glasklar på den här punkten och rent formellt är det ju en domstol som avgör.

 17. dolf Says:

  @vmm
  att det är ok att bryta mot sin egen ideologi därför att ”extrema situationer kräver extrema åtgärder” är helt uppåt väggarna. Det visar bara att man antingen är hycklare eller så behöver man sätta sig ner och revidera sin ideologi, troligen bägge delarna.
  Det är snarare så att ”extrema situationer” fungerar som ett lackmustest på om ideologin är sund.
  Du kan inte stå för en ståndpunkt att ”det är altlid fel att bruka våld” och sedan döda i självförsvar och mena att det är berättigat. Hamnar man i den sitsen har man två alternativ:
  1) att se över sin ståndpunkt och revidera den till ”det är fel att bruka våld utom till försvar” varefter det är ok att döda i självförsvar.
  2) att hålla fast vid ståndpunkten ”det är alltid fel att bruka våld” och därefter bara göra passivt motstånd no matter what.

 18. Aktivarum Says:

  wmm:

  ”Som alla här vet är det tillåtet att könsdiskriminera om syftet är att uppnå jämställdhet.”

  Som alla personer med tankeförmågan i behåll inser så är att hävda vi behöver könsdiskriminering för att skapa jämställdhet ungefär lika intelligent som att vi behöver döda alla fiender för att få fred. Att döda fienden är raka motsatsen till fred, att könsdiskrminera människor är raka motsatsen till jämställdhet och sedan kan de fantisera om dessa som ”tilfällig lösning” bäst man vill men….

  Faktum kvarstår att dessa är PERMANENTA TILLSTÅND! Om man inför dessa som lösning så kan man aldrig sluta med dem någonsin! Fienden kommer att vilja hämnas, De diskriminerade kommer att vilja hämnas. Det enda sättet att undvika detta är genom att fortsätta attackera dem i all evighet.

  ”Det klart att det är extra paradoxalt när personer som är FÖR jämställdhet tillämpar sådana här åtgärder. Ungefär som att en fredsorganisation går ut och skjuter sina fiender i självförsvar. Men ibland kan könsdiskriminering vara okej”

  Nej – Och som historien visar finns inget ”ibland” det fortsätter i all evighet eller – som i fallet med franska revolutionen – tills Napoleon Bonaparte tar över, mossar bägge och inför diktatur.

 19. Lasse Says:

  @Hjalmar

  Kloka ord.

  Kan det vara så att den vänsterinriktade partirörelsen behövde ett nytt fokus (mål). Något att locka väljare med och att ”resten” hakade på inför rädslan att förlora väljare ?

  Skall bli intressant att se när feminismen faller (inte om utan när) och när inbitna förespråkare står där och säger ”jag hade inte en aning” 😉

 20. Olle Says:

  DJ-utbildningens dag 1, lektion 1:

  Läraren: Lisa, tag den här 40-kilos högtalarlådan och lyft upp på stativet där borta!
  Lisa: Pust, stånk, stööööön! Eeeh, jag har ångrat mig, jag ska bli radiopratare i stället.

  För så är det. Vill man hålla på med musik och åka runt på gig är det första man måste lära sig att bära tunga grejer. För vem trodde du skulle göra det åt dig? Först när du kommer upp på en nivå där du vunnit Idol och säljer guldskivor har du råd att hyra råddare.

 21. CG Says:

  DJ-skola…. Jag tror att jag håller på att bli gammal… Vad är det för trams…

 22. (M)askulinism Says:

  DJ- yta är på väg uuut! De tjejer som tar sig fram som artister och sångare osv gör det av konstnärlig talang och själ. Då behövs ingen mer kvotering och makeup. Publiken vill ha äkta vara. Inte någon masskonsumtion och amatörmässigt resultat från tragisk politik. Stureplan goes pk. De har verkligen tappat stinget, bortsett från att de kör med groggar och drink recept från småsamhällen och gör det hippt! Hö. Det visar endast brist på fantasi och förlust av entreprenörskap. Stureplan famlar i mörkret. Det är i förorterna de nya klubbarna och underground scenerna växer fram i Malmö,Göteborg och Stockholm. Folk vill ha något nytt. Inte något förlegad skåpmat. Feminism och stureplan, vilka turturduvor.

  Bara en sådan sak som att göra en klass resa på röda linjen. För övrigt, de grymma basketboll planerna som finns och den underground rörelse vad gäller trimmade bilar är mer kultur än dessa två dekadenta pk epitet.

 23. Hjalmar Says:

  Lasse: Tack.
  Du har så rätt, det socialistiska projektet fick en feministisk överrock på sig. Unga feminister brukar dock tro att feminismen uppstod ur intet, och att socialism betyder ungefär solidaritet…Svensk skola…

  Feminismen är nu så bespottad, att feministerna nu marknadsför en hemmagjord variant: så länge du är emot Patriarkatet (typ vita män) så kan du tycka vad PK du vill i övrigt…

 24. Josef Boberg Says:

  Den svenska modellen har ju sina uppenbara brister, tyvärr tyvärr… 😥

 25. Hjalmar Says:

  CG:
  Vad gäller skattepengar så finns alltid ”behövande”…

  Olle:
  Ja, radiopratare verkar vara populärt…Efter att ha lyssnat på P3 några heldagar i sommar så märker jag hur radiopratare sällan tillför något, utan oftast gör bäst i att enbart spela musik…

  Är det kanske billigare per minut att låta talanglösa ”prao-elever” kackla mellan låtarna än att spela musik hela tiden?

 26. CG Says:

  Angående kommersiell radio och tyvärr även p3 så brukar jag råda mina klienter att tänka sig för om de verkligen vill associeras i detta minst sagt tvivelaktiga sällskap.

  DJ-skola ja det är inte skämt men man kan ju nästan tro det.

 27. Clabbe Says:

  Om nu inte dessa kinnliga dj får spelningar på häftiga nattklubbar kan de fråga sin närmaste fritidsgård om de kan få spela där, gratis. Det är nämligen så de flesta manliga dj:s börjat sin karriär, inte genom att curlas och få åka gräddfil till prestigespelningarna.

 28. Pether Says:

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/hpv-vaccin-effektivt-for-man

  Rädda livet på pojkar? -”Vi får se ifall de orkar”
  Så mycket är ett liv värt, om det har fel kön.

 29. Ullis Says:

  Ja, tack! Undvik stureplansguppen ni. Överlåt den arenan till män som fortfarande förstår att det är skilland mellan könen och att det ingår i männens roll att dra ut stolen och betala notan.

 30. Hjalmar Says:

  Pether:
  Kvotering igen. Flickorna först, pojkarna hjälper vi i mån av tid/ork… Patriarkatet måste bekämpas!

  Det är de moralbefriade 68:orna som bestämmer. Feminismen passar dem som hand i handske.

 31. Jocke S Says:

  Och bojkotta DN! Apropå, DN:s ledare om Ohlys avgång. ”Det feministiska arvet efter Schyman förslösades. Jämställdheten …bla, bla…” Var det någon som talade om att hon inte räknades, eller om mainstreammedia?
  Ingen förordar värre än DN ett införlivande av Schymanfeminismen med en allenarådande statsideologi på området kön, familj osv. Skrämmande, av en tidning som ”avskaffade djävulen”. ”Schyman – jämställdhet”!? Krossa familjen” skattefusk, och mängder med fadäser, tokigheter och rena regelbrott.
  DN, en omogen blaska, skulle väl helst se henne som president!

 32. Liberalen Says:

  I en könskommunists/könssocialists påfallande primitiva tankevärld finns vi inte. Du, du, du, och jag. Alla vi individuella, helt unika individer.

  Alla vi individuella människor som de facto orättvist drabbas av deras blinda kollektivistiska kompensationsdiskriminering på ideologisk grund finns följaktligen inte. I kollektivistens ideologiskt stympade tankevärld.

  I kommunistens/socialistens hjärna: Där finns onda kollektiv. Där finns goda kollektiv. Där kommunisten/socialisten av ren ”godhet” och ”solidaritet” godtyckligt diskriminerar den oskyldiga människan, den unika individen som föddes med felaktiga biologiskt-kollektivistiska attribut.

  Att diskriminering är destruktivt för alla som drabbas, och alltid i realiteten drabbar Enskilda Unika Människor övergår helt enkelt förståndet på neandertalarna, som offerkrälar och skränar floskler ur vänsterdiket.

 33. En annan Sam Says:

  Kvinnliga anställda sover sämre än sina manliga kolleger.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/samre-somn-for-kvinnor

 34. Hjalmar Says:

  En annan Sam:
  Kvinnor-är-offerkampanjen rullar vidare…DN-Matrix: ”Måste mata folket med feministpropaganda…”

 35. vmm Says:

  dolf och Aktivarum: efter lite tänkande så har jag kommit på att ni nog har rätt om det där med att bryta principer bara för att man anser sig ha rätt att göra det. Det bör man inte göra. Då får man omdefinera sin princip först.

 36. Helena Says:

  Drivs skolan på något sätt med hjälp av skattepengar?

 37. Matte Says:

  @Ullis

  Skön halmgubbe 😉

  Hur länge har du varit på denna blogg? 3 sekunder eller? Att det är skillnad på män och kvinnor tycker nog >90% som skriver här.

  Vad tycker du kvinnor ska göra i gengäld för att männen drar ut stolen och betalar notan? Ska kvinnorna diska och städa åt dem? Ställa upp på sex när det behagar mannen? Eller ska kvinnorna bara ha och inte ge något? Vad menar du?

 38. CaseyJones Says:

  Det är trevligt att Pär lägger ner så mycket tid på sitt bloggande men ibland verkar det gå lite för fort. T ex är det inte Metro som har kört den diskriminerande DJ-kampanjen utan den feministiska tidningen City. För övrigt skönt att den tidningen nu gått i graven 🙂

  Som Pether i sin andra kommentar redan har påpekat stod det ju också i dagens Metro om pojkar som prostituerar sig. Stort kredd till metro som vågar ta i ämnet. Kanske värt att blogga om?

 39. Gorby Says:

  När debatten gick senast i Metro så togs ämnet upp med kvinnliga diskjockeyn DJ Qute i SR Metropol (verkar tyvärr inte finnas kvar på webben).

  Hon skrev även om sina tankar om detta det på sin blogg.
  http://www.djqute.se/blogg/?p=1441

  Lite citat från blogginlägget:
  ”Först och främst vill jag påpeka att MUSIK och MUSIKUTÖVANDE är en konstform där kön är helt betydelselöst.
  Det har ingenting med styrka eller annat som det ena eller det andra könet skulle inneha mer eller mindre av.
  Sådeles ett väldigt neutralt och bra yrke att ägna sig åt kan man tycka.
  […]
  Jag ställer mig tveksam till att man ska sätta kvinnor i en slags offerposition där man får uppmärksamhet genom att klaga och gnälla på den mansdominerade dj-scenen. Detta om något sänker kvinnors position enormt!
  Jag har och kommer aldrig att känna mig som ett offer för att det i dagsläget är fler män än kvinnor som ägnar sig åt min passion DJ-ing. Tvärtom!
  Jag är glad att vara i minoritet- supply and demand herregud! Det borde vara varje företagares dröm att vara bland de fåtal som erbjuder en viss tjänst eller produkt.
  […]
  Bästa sättet att göra detta är att skippa gnällandet och go all in. Man blir inte mer superstar än man gör sig!”

  Naturligtvis så fick hon stor respons på detta som hon sedan svararde på.
  http://www.djqute.se/blogg/?p=1446

  Underbart skönt att höra en kvinna som tar för sig och inte vill ta rollen som ett offer.

 40. Joakim Says:

  När jag gick på folkhögskola fanns en musiklinje där vars smeknamn var ”Tjejrock” – ja, behöver jag ens förklara mer?

  När ska rättviseförmedlingen övertala idrottsföreningen att starta gratis dans- och ridningskurser enbart för män?

 41. Aktivarum Says:

  Gorby:

  DJ Qute spelade på en båt jag var på för ett tag sedan. Hon gjorde en kanonbra spelning. Toppen att höra hon inte är i kvotträsket.

 42. Carl Says:

  Jag avskyr att V och S tar på sig feminismidiotismen… vad ska jag rösta på då? Kapitalistsvin på högerkanten? Rasistdemokraterna?

  Hopplöst. Hoppas nästan att de väljer en kvinna så att vi slipper en man som pinsamt försöker föra feministisk politik, finns ingen mer patetiiskt än en man som kallar sig feminist.

  Önskar att det fanns ett vänsterliberalt parti som inte billigt fiskar efter ”ensamstående mammors” röster och delar ut mjukdjur till alla som tröst för hur hemsk världen är…

 43. Hjalmar Says:

  Carl:
  ”Önskar att det fanns ett vänsterliberalt parti som inte billigt fiskar efter ”ensamstående mammors” röster och delar ut mjukdjur till alla som tröst för hur hemsk världen är…”

  FP kanske? De är socialliberala och Björklund har lite ryggrad…
  Men medge att det vore kul om (V) valde ex-strippan till ordförande. Skulle nog skratta ihjäl mig…

 44. Bob The Builder Says:

  Det som är intressant är ju att DJ Qute kom fram och slog igenom just tack vare kvotering.

  Hon var totalt talanglös när hon ”slog igenom”, men jäkligt snygg. Det gav henne massor av spelningar, då hip hop-publiken gärna dreglar efter en tjej bakom skivspelarna. Och efter att hon uppgraderade sina bröst gick det ännu bättre.

  Nu, däremot, är hon en bra DJ.

 45. Hjalmar Says:

  Bob The Builder:
  DJ Qute 2.0 …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: