Riksidrottsförbundet finansierar tjejers bilbygge

by

Riksidrottsförbundet har gett 20.000 kronor i bidrag till Svenska Motorklubben Helsingborg för att tjejer ska lära sig bygga en bil, närmare bestämt en så kallad folkracebil.

Tidningen Helsingborgs Dagblad är entusiastisk över genusperspektivet. De skriver:

”Allt är som det brukar vara i bilverkstäder, med ett undantag. Det är fyra tonårstjejer som håller i verktygen. I påskas visste de nästan inte ett smack om bilar. Men sedan dess har tjejerna överträffat sig själva och snart byggt klart en folkracebil.”

Genusperspektivet går igen i bilens utseende. Den är, som synes ovan, helt rosa. Men inte bara det. Jag citerar tidningen:

”Vi kanske målar eldflammor på sidorna, eller så kanske det blir Yin och yang-tecken, vi vet inte än. Vi ska i alla fall ha ett stort kvinnotecken på motorhuven, det ska synas att det handlar om girlpower, säger de.”

Kvinnotecken. Girl power. Finansierat med bidrag. Ja det underlättar ju.

Jag tycker det är fel att dela ut pengar till tjejer för att de är tjejer. Det finns faktiskt mängder med killar som är ohändiga. Hur många tonårskillar har kompetens att bygga en bil?

Nej, en jämställd approach hade varit bättre. Att strunta i kön. Att tillämpa lika rättigheter och skyldigheter för könen.

Läs artikeln här. Tack för tipset, Ragnar. Fotnot: Det där om att ”tjejer” ska lära sig bilbygge står inte i artikeln på webben, men finns med i pappersupplagan, enligt Ragnar som läst denna.

För övrigt 1: Även Rossana Dinamarca, vice ordförande i Vänsterpartiet, har nu gått ut med åsikten att Lars Ohly bör efterträdas av en kvinna. Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt 2: Den moderata riksdagsledamoten Jessica Rosencrantz har i en debattartikel tagit strid mot damtidningen Amelias kampanj för kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser. Tack för tipset, Fredrik!

Annonser

32 svar to “Riksidrottsförbundet finansierar tjejers bilbygge”

 1. Bengt Says:

  Det här är ju grovt kvinnoförnedrande! Att ge bidrag till tjejer för att de skall kunna bygga en folkracebil är ju som att säga och ge vinkar om att de är själva oförmögna att göra detta utan stöd…

 2. Jocke S Says:

  Rosa? ”Under det rosa täcket, av Nina Björk.” Det var ju fel!
  Bilen måste vara färglös förstås! Och Girl Power? Med hjälp av andras pengar! Och ”tjejtecken”?
  Borde stå på bilen, ”Sponsrad av även manliga skattepengar/reklammintäkter” eller vad det kan vara för kosing.
  En rosa räkmacka är det här väl?
  Men bra om kvinnor läsr sig byta hjul. Och stanna vid övergångsställen!

 3. ParStrom Says:

  Det vore intressant att göra en genusanalys av Riksidrottsförbundets pengar. Vilken är könsfördelningen bland dem som direkt eller indirekt betalar Riksidrottsförbundets verksamhet? Någon som vet?

 4. Johannes Westlund Says:

  Jag anser som man och numera för sommaren även skattebetalare (är student annars, så då blir det inte mycket skatt betalad på den obefintliga lönen) att vi skattebetalare som huvudsponsor till deras bil har rätt till:

  1. Stora loggor ”SKATTEBETALARNA” placerade så att värdet motsvarar vår insats i projektet. Även namnen på varje skattebetalare bör finnas med motsvarande varje individuell persons andel i bilen. Kanske kan man forma ordet ”SKATTEBETALARNA” med hjälp av namnen så blir det yteffektivt?

  2. En procentenhet av eventuella vinster som deras bil genererar.

  För övrigt tycker jag satsningen är bra, det är aldrig dåligt att det satsas på någon så att någon får det bättre. Men det är inte okej när man sätter in det i sammanhanget. Var är satsningen på unga pojkar? Vad jag vet är kriminalitet och våld vanligare bland unga män än bland unga kvinnor. Sådana här satsningar tror jag ger stor effekt på att minska våldet och kriminaliteten i de grupper där de genomförs. Och just nu genomförs den här typen av satsningar uteslutande för kvinnliga målgrupper. Tragiskt…

  Girlpower i all ära, men är det ”power” om man behöver draghjälp? Känns som projektet mera är ”taxpower” än ”girlpower”.

 5. Patrik Says:

  Fast se det från den positiva sidan. Killar vill ju träffa tjejer. Jag tror att de bilbyggande killarna i Helsingborg är glada över att få sällskap i verkstaden och på tävlingsbanan av bilintresserade tjejer. Det kan nog bli flera lyckliga förhållanden av detta med tiden..

 6. Ullis Says:

  Det ÄR skillnad på män och kvinnor. Ska det vara så svårt att förstå. Att pojkar och flickor är olika märks inte minst på vilken typ av pedagogik i skolan som gynnar flickor resp pojkar. (Det tror jat du själv har nämnt) Pojkars idrottande sponsras ENORMT mycket mer än flickors. Tjejfotbollen får sämre tillgång till fotbollsplaner. Konståkning och tjejhokey får betydligt sämre träningstider i is-hallarna. Ridsporten behandlas väligt styvmoderligt och dans, som är en stor tjejsport, klassas knappt som idrott (trots att det är en tävlingsgren).

  Appropå att det vore intressant att se vad idrottandet kostar samhället vore det intressant att se hur mycket pengar alla huliganbråk kring manliga fotbollsmatcher kostar samhället. Intressant att se hur många tjejer resp killar som är våldsverkare i dessa sammanhang…

 7. CG Says:

  Get rid of the ”tax”…. Bra kampanj som Avanza körde med förut…

 8. Ullis Says:

  Till Johannes Westlund. Snälla rara Johannes… för att kvinnor och män ska vara ”jämlika” på tex arbetsmarknaden krävs en ENORM offentlig sektor = HÖGA skatter. Det behövs massor med skattepebgar till dagis, fritis ungdomsgårdar sommarkollo OCH åldringsvård. Det är därför vi i Sverige går på knäna av alla skatter, skatter och mera skatter. Vi Svenskar måste alltså fortsätta gå på knäna av alla skatter för att NI, MÄN ska slippa ER könsroll som familjeförsörjare! I länder där man har mer ett hemmafrusystem behövs inte alla dessa skatter på samma sätt men då är det MÄNNEN som SKA försörja inte bara sina barn utan också barnets mamma!!! Barn tar tid och pengar. Inbilla dig inget annat.

 9. hamstrn Says:

  Intressant att se hur stor del av det totala antalet män som är fotbolls huliganer. ELLER HUR ULLIS?

 10. JockeH Says:

  Är det vära skattepengar som finansierar detta?

 11. Aktivarum Says:

  Girlpower är det fjantigaste uttryck som existerar eftersom den ”power” som det hänvisas till i REGEL kommer från den mer produktiva sortens man som byggt allt som kvinnan behövde för att överhuvudtaget kunna bli något medan kvinnornas jobb är PR.

  Exempelvis Britney (girl power) Spears får sina låtar varifrån?

 12. Martin Says:

  Ullis, det är en feministisk myt att tjejer har sämre träningsmöjligheter än killar.

  http://www.rf.se/ForskningFakta/Forskning/Forskningsrapporter1/

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=2096232

 13. Johannes Westlund Says:

  @Ullis: ”Snälla rara Johannes…”. Härskarteknik. Oavsett om jag verkligen vore 3 år vilket tilltalet antyder så bemöter uttalandet inte argumentationen och är bara ett onödigt kränkande sätt att tilltala någon på. Om jag är snäll eller rar påverkar inte om jag har rätt eller inte. Jag kan vara ful, elak och grym och ändå ha rätt i sak.

  ”för att kvinnor och män ska vara ”jämlika” på tex arbetsmarknaden krävs en ENORM offentlig sektor = HÖGA skatter.”

  Nej, fel, för en socialistisk indoktrineringsstat krävs höga skatter och stor offentlig sektor. Problemen som uppkommer kan lika gärna lösas privat som statligt rent teoretiskt. Det är bara i vår överförstatligade värld som vi fått för oss att statliga lösningar är bättre än individuella privata lösningar.

  ”Svenskar måste alltså fortsätta gå på knäna av alla skatter för att NI, MÄN ska slippa ER könsroll som familjeförsörjare!”

  Du har fått det om bakfoten. Det är tvärt om så att den genomsnittlige mannen betalar mer i skatt för att kvinnorna också ska kunna arbeta och dessutom curlas genom den här typen av könsdiskriminerande satsningar. Det är alltså så att Svenskar går på knäna för att kvinnor ska få tillgång till arbetsmarkanden snarare än att för att män ska slippa någon könsroll. Glöm inte miljarderna som årligen slängs på så kallad ”genusforskning” – det vill säga feministisk propaganda. Igen mäns skattepengar som växlas över till kvinnor. Inte tvärt om.

 14. JL Says:

  Om LOK-stödet
  Förkortningen LOK står för Statligt Lokalt aktivitetsstöd, och är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-20 år i föreningarna. Regeringen har enligt förordningen (1999:1177) om statsbidrag överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF).

  1 Kap Bidragsberättigade föreningar
  1 § Bidrag utgår till ideell förening som är medlem i specialidrottsförbund (SF)
  anslutet till Riksidrottsförbundet (RF) för verksamhet föreningen bedrivit efter
  det att föreningen upptagits som medlem i SF.
  Även föreningar som är medlemmar i SF med begränsat medlemskap enligt 10
  kap. 3 § RF:s stadgar samt föreningar som tillhör idrottsförbund som har ett av
  RS godkänt samarbetsavtal med SF har möjlighet att ansöka om och få LOK stöd.

  Alla föreningar som är bidragsberättigade har möjlighet att söka.

  http://www.rf.se/ImageVault/Images/id_79/scope_128/ImageVaultHandler.aspx

 15. petta Says:

  ”Girlpower är det fjantigaste uttryck som existerar eftersom den ”power” som det hänvisas till i REGEL kommer från den mer produktiva sortens man som byggt allt som kvinnan behövde för att överhuvudtaget kunna bli något medan kvinnornas jobb är PR.

  Exempelvis Britney (girl power) Spears får sina låtar varifrån?”

  Hur menar du nu Aktivarum? Att den som gjort låtarna till Brittan lika gärna kunde ställt sig själv på scen och uppnått samma berömmelse, utan vare sig utseendet, talangen eller danskunskaperna? Jag trodde hon var ett klassiskt exempel på en kvinna med sexuell makt som förvrider hjärnan på oss män som har svårt att få till det, nu blir jag förvirrad. Är det det som är girl power? Visa brösten för det är det enda de kan ungefär. Ja nog är det så. Undrar om det är därför jag inte kan få någon tjej.
  Framförallt, varför ger sig inte alla dessa fula feminister på Spears om hon nu bara är ett våp som förlitar sig på mäns kunskaper, det vet vi väl att alla femenister hatar snygga tjejer. det är därför de inte gillar torskar som köper sex för de killarna har ju inte behövt kämpa för sexet om du hajar vad jag menar(du skrev nåt om detta på din blogg, jag tyckte det var så jäkla bra). Men hur ska du ha det? Kan kvinnor göra saker på egen hand eller står nån som du och jag alltid bakom? Ja, kanske inte just du och jag då hehe.
  Res er för Pär Ström!

 16. NisseNyfiken Says:

  @Ullis
  Det här med träningstider för killar resp tjejer har avhandlats tidigare. Där får du nog försöka omvärdera din världsbild så att den stämmer bättre överens med verkligheten.

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/13/pojkar-far-de-samsta-traningstiderna

 17. Jämställdhetsfeministern Says:

  Ullis har rätt. Det är skillnad mellan män och kvinnor. Och därav följer självklart att allt stöd ska gå till kvinnor/tjejer. Ska det vara så svårt att förstå?

  Sen kan ni komma dragande med vilka fakta ni vill som visar att att det är tjejer som får de bästa träningstiderna i tex fotboll i Sverige. Att komma med fakta är en typisk manlig härskarteknik. Vi feminister vet att tjejer är förtryckta och att killar glider fram på en räkmacka. Därför måste tjejer få stöd från samhället. Så att det blir jämställt.

 18. Aktivarum Says:

  petta:

  ”Hur menar du nu Aktivarum? Att den som gjort låtarna till Brittan lika gärna kunde ställt sig själv på scen och uppnått samma berömmelse, utan vare sig utseendet, talangen eller danskunskaperna?”

  Nej, inte mer än utseendet, talangen och dansen hade gjort någon nytta utan extremt bra låtar. Men jag är heller inte feminist/radikal så jag har inget intresse av att förorda ”boypower” i sådana sammanhang. Därmed anser jag de bara är löjliga i sin lilla egotripp.

  ”Jag trodde hon var ett klassiskt exempel på en kvinna med sexuell makt som förvrider hjärnan på oss män som har svårt att få till det, nu blir jag förvirrad.”

  Hon är ett klassiskt exempel på hur tjejer och killar har olika former av makt tillsammans. Hon är inget exempel på varken kvinnlig eller manlig överlägsenhet. Girl Power är tjejer som anser tjejer är bättre än killar.

  ”Framförallt, varför ger sig inte alla dessa fula feminister på Spears om hon nu bara är ett våp som förlitar sig på mäns kunskaper, det vet vi väl att alla femenister hatar snygga tjejer.”

  För att Brittan Spears har hög status. När tjejer skall attackera någon med hög status så brukar de i regel göra det genom att attackera helt andra personer och hävda de ingår i ”strukturer”

  ”det är därför de inte gillar torskar som köper sex för de killarna har ju inte behövt kämpa för sexet om du hajar vad jag menar(du skrev nåt om detta på din blogg, jag tyckte det var så jäkla bra).”

  Precis, om du menar nyligen var det dock Siiri som kommenterade ett inlägg jag skrev.

  ”Men hur ska du ha det? Kan kvinnor göra saker på egen hand eller står nån som du och jag alltid bakom?”

  Klart kvinnor kan göra saker på egen hand om de vill (finns flera som gör det också) men de kvinnor som gör det når såklart inte de resultat som de kvinnor som har ”maskinen” bakom sig har.

  När tjejer gapar ”girlpower” är det i regel för saker som har maskinen/systemet män skapat bakom sig. Högljudda kaxiga tjejer som utan mäns hjälp inte haft skuggan av en chans mot de kvinnor som gör allt på egen hand (singer-songwriters som spelar gitarr exempelvis)

 19. Man United Says:

  Det är väl jätte bra men;varför ska det vara så speciellt med tjejer som lär sig byta tändmodul och lägesgivare.det finns killar som inte kan och som också vill lära sig.varför skulle det vara så speciellt med att inte tjejer kan och ska lära sig.pretantiöst. Vem betalar kalaset? Vi? Är så j mättat att det ska vara så hippt när tjejer gör något som lottor försökte göra eller fåtal kvinnor klarar redan i vardagen på ren kompetens utan lekstuga och dumhet. Ot, om mammor kan begå feministiska brott och traumatisera barn och ha rättsväsendets och soc medgivande stöd och immunitet att aldrig åka fast sänder det signaler om feministisk diktatur.skräckvälde.när sen polisen och advokaterna ber oss göra något skriva på bloggarna och driva reformer är det mer än illa.

 20. blackedvard Says:

  Tjejer kan också skruva!

  För drygt trettio år sedan arrangerade SHRA Umeå mekarkurser för tjejer, mest motorbyggande. Uppskattat, roligt och utvecklande. Många framgångsrika kvinnliga dragracingförare kom fram under åren. Det var nog mycket för att det utvecklades till en familjesport där alla drog sitt strå till stacken, men fick vi bidrag? Ja kanske, men det var nog vanliga föreningsbidrag för att ordna aktiviteter, oavsett kön.

 21. Olav Says:

  Erik Aktivarum

  Jag hade gärna tittat på det
  som du eller Siiri skrev angående feminsiterna är arga påtorskar. Var hittar jag detta?

  Kan någon annan tipsa mej exakt var på arkivarum jag hittar det? (ifall erik inte är här nu)

 22. Hjalmar Says:

  Att bränna bidragspengar (skattemedel) är visst nationalsport här i landet…Går det inte att göra någonting utan bidragsfinansiering?

 23. Access Says:

  Ullis!
  Riksidrottsförbundet gjorde 2007 en analys av träningstiderna. De är redan jämställda (om man nu ska ägna sig åt könsfokuserad skallräkning), så du kan släppa den myten nu.

  Läs mer om det här:
  http://www.rf.se/Nyheter/2008/januari-mars/Jamstallda-traningstider-i-lagidrotter/

 24. Jocke S Says:

  Känner att jag är snål som inte unnar tjejer pengar för lite kul och bildande, visst. Men det är så här det håller på att bli. Varför?
  Man skiter i killars problem och behov, fortsätter skuldbelägga (Björklund)
  Man fortsätter att prata skit om män, i ett, upp på statministernivå.
  Och man diskriminerar, även från samma nivå, pappor. Osv.
  Den dan det vänder, kommer jag inte ha emot några vinklade pengar här eller där.
  Om det är på båda könens villkor!
  Utan för mycket skitsnack!

 25. Torstensson Says:

  Hejsan jämställdister.

  Nu hittade jag inlägget angående prostitution. Jag hade Olav som nick innan. Funderar på att byta till det. Det är ett mellannamn.

  Hursomhelst. Angående prostitution.

  Samma tankar har jag haft kring saken när den är uppe till debatt. Trafficking är en sak, men varför får jag som man (och ej sexköpare) ofta, väldigt ofta känslan av att det här med att förhindra prostitution eller att förhindra män från att bli ihop med thailändskor (som ej är prostituerade) handlar om att bevara kvinnans status och bevara mannens roll som traditionsenlig uppvaktare av kvinnor?

  Det finns krafter i samhället som vill stoppa trafficking, jag är helt med på den linjen eftersom jag tror att förändringar behöver komma inifrån länderna där det har sitt ursprung. Där töserna kommer ifrån. Ska man tilldela någon problembördan så är det inte den välavlönade politikern i Sverige som är felet när ett sexköp sker, felet är Ryssland. Felet är Vitryssland.

  Är sex förresten märkvärdigt? Låt oss klargöra lite saker. För frågan har lite moralpanik över sig också, även om det känns banalt att blanda in det när man precis nämnt trafficing. Det finns dock en ambivalens kring sex. Det är snuskigt och det är döhäftigt. Helt beroende på vem som ska skuldbeläggas.

  När det gäller sex så är det inte speciellt märkvärdigt, inte ens speciellt skönt, inte ens speciellt snuskigt som i de billiga porrfilmer som görs. Det är inte ens dominerande i någon riktning, om man nu inte har det som fetisch. Detta behöver en hel del feminister ha klart för sig.

  Nu tillbaka till prostitution.

  Jag pläderar inte för prostitutions laglighet eller olaglighet. Jag är ganska öppen för att lära mig mer om saken för jag vet för lite om det. EDet jag noterar är att kvinnor, oavsett frågan om prostitution eller ej, ofta rynkar på näsan åt män som har en thailändska och att när det kommer till prostitution så är det så snuskigt. Men det är bara snuskigt för mannens del, inte den som ligger med 5 män om dagen. Må så vara. Men det är ju inte heller snuskigt när kvinnor har sex med fattiga män i Afrika. Prostitution är alltså bara snuskigt när en man kan göra det.

  Jag önskar jag kunde bevisa det mer än att säga ” min magkänsa säger detta”.

  Min magkänsla säger mig att väldigt många som är emot prostitution inte är det för att dom tycker synd om Svetlana 22 som säljer sex under vidriga förhållanden. Min magkänsla säger mig att det finns de som vill stoppa prostitution för att män inte ska frångå sin roll som det uppvaktande könet. Man är livrädd för att mannen en dag inte ska behöva anstränga sig för sex. Slutar män att anstränga sig för kvinnor så tappar kvinnor sin sexuella makt över män, män slutar sätta kvinnor på en piedestal men framförallt så slutar män utsätta sig för lämplighetsbedömningar.

  Återigen, jag vill inte ha trafficking och jag tycker faktiskt själv prostitution är skabbigt. Där kom mitt fördömande trots att jag inte skulle ge mig in på det. Men magkänslan, min magkänsla säger mig att det här handlar om något helt annat än Svetlanas grymma arbetsförhållanden. Ännu mindre handlar det om den lyxprostituerade Olga som har mer money än en allsvensk fotbollsspelare.

  Någåt är fel, något är unket. Det värsta är, jag kan inte bevisa det. Har bara min magkänsla.

  Handlar inte det här till en väsentlig del av att män ska fortsätta vara det uppvaktande könet? Jag misstänker det ibland och önskar jag kunde föra det i bevis. Då hade frågan om prostitution blivit en anann fråga. Frågan om mannens ständiga roll som riddare.

  Det är frusterarande. Jag önskar jag kunde säga jag har rätt men jag hoppas innerligt att jag har fel !

 26. Torstensson Says:

  JockeS

  Jag märker att du är frustrerad. Jag har inget emot vinkalde pengar heller, problemet är ju att sådana här insatser aldrig görs för killar. (Har inte sett något som är till för killar).

  När får vi se skattepengar som hjälper killar att börja rida? När får vi se killar kvoteras in på juristutbildningar utan protester?

  Var ska förresten alla arbetslösa medelålders män ta vägen när de blivit bortkvoterade av unga kvinnor?
  Vi vet ju redan vilket uselt parti dessa män då kommer rösta på. Sverigedemokraterna förståss, och det är inte sunt någonstans.

  Radikalfeminismen spelar Sverigedemokraterna i händerna.

  Det hela är ganska logiskt. Vill man inte att killar ska ta ut sin egna besvikelse över homosexuella och invandrare så får man se till att ta han om killar på ett mycket bättre sätt än vad man idag gör i Sverige.

  Sverige är en rättsstat som behandlar sin manliga befolkning ganska dåligt. Vilket parti tror dagens politiker att alla unga och medelålders arga män kommer rösta på i framtiden?

  Vänsterpartiet? Socialdemokraterna? Moderaterna?

  Nej, det blir det muslimrädda och homo-rädda Sverigedemokraterna.

  Ur besvikelse kommer sällan rationella tankar. Sossarna hade en slogan som hette ”alla ska med”. Man kan lugnt säga att det var verkligen inte alla som de fick med.

 27. Aktivarum Says:

  Olav:

  Jag är inte säker på exakt vilken text du menar men Aktivarum har en sökfunktion så prövar du sökord som ”sexköp” ”prostitution” eller ”torsk” så borde lite läsning innebära du hittar vad du söker (eller något likvärdigt, flera texter behandlar samma saker ur olika perspektiv på Aktivarum)

 28. Aktivarum Says:

  Torstensson:

  Det finns ingen sanning i påståendet man måste gilla prostitution (allra minst de former som täcks av lagar mot människohandel, slaveri och koppleri) för att vara emot sexköpslagen. Det vore som att säga alla som inte var positiva till spritförbudet i USA på 20-talet ville folk skulle supa hur mycket som helst.

  Sanningen är att folk söp i mängder trots spritförbudet och USA fick dessutom en massa grov kriminalitet i form av hantering av olaglig sprit där massor av mutor förekom och massor av människor dödades i sk ”turf wars”

 29. Torstensson Says:

  Aktivarum

  Vilket leder mig in på andra tankar. Magnus Betnér vill väl inte att två människor som gör upp om sexköp ska vara olagligt. Däremot är han emot trafficking. Har för mig jag såg en video där han diskuterade med Catalan som menade att alla form av sexköp handlar om makt.

  Här är videon där de diskuterar sexköpslagen.

 30. JD Says:

  Bara genom att få sitt namn nämnt på genusnytt har Riksidrottsförbundet tjänat in 20 000 i reklampengar.
  Trist att tjejerna tror att girlpower är samma sak som att bli curlade genom bidrag och hjyälp att klara av det killar klarar av utan någon hjälp. När ska tjejer få växa upp och ta ansvar för sina egna liv. De behandlas ju som småbarn!

 31. Gonzo Says:

  Nu glömmer vi det här och ser framåt i stället.
  Snart får pojkar inom hästsporten eller pojkar inom gymnastiken bidrag.
  Eller??

 32. Ritsurei Says:

  @Ullis

  Vore det inte bättre om kvinnor sökte sig till den privata sektorn så att vi slipper det höga skattetrycket som du ser som helt naturligt?

  Du har rätt i mångt och mycket av det du skriver men jag håller inte alls med om att männen inte tar sitt ansvar. Just ansvarsbeläggning i ett förhållande handlar om att skyffla över allt som man själv tycker är tråkigt. Det finns mycket tråkigt här i livet som måste göras och jag förstår inte varför du vill dedicera dessa uppgifter till männen? Man är väl två i ett förhållande? Dessutom finns det RUT-avdrag om båda vill slippa markservicen + två miljoner andra lösningar på ett rudimentärt problem. Dessutom finns det skillnader i hur män och kvinnor uppfattar vad som är ”smutsigt” som påverkar männens inställning till städning vilket du inte alls tar hänsyn till. Män och kvinnor är inte alls lika vilket du verkar förutsätta. Beror detta på att du har en skev världsbild eller har du svalt devisen ”könet är en social konstruktion” med hull och hår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: