Kvinnor DRABBAS VÄRST av shopping

by

Det är synd om kvinnor, särskilt unga kvinnor. De brukar drabbas värst. Nu rapporterar Sveriges Radio att unga kvinnor drabbas värst av nätshopping.

Kvinnor mellan 18 och 25 år skuldsätter sig alltmer och hamnar oftare hos kronofogden, rapporterar SR. Det beror främst på ”överdriven nätshopping”.

Detta verkar nu inte vara kvinnornas eget ansvar. De är istället drabbade. Sveriges Radio använder det ordet, enligt denna artikel i Svensk Handel. Jag citerar:

”Den ökande e-handelns baksida drabbar i första hand unga kvinnor, rapporterar Sveriges Radio.”

Ja, det är då synd om kvinnor, särskilt unga kvinnor. De drabbas värst.

Nedanstående kvinna verkar dock nu vara befriad efter att tidigare ha varit drabbad:

Läs den artikeln här.

För övrigt, ”Kvinnor drabbas hårt av hjärtinfarkt” säger denna artikel. Det som åsyftas är följdsjukdomar. Men den som läser noga upptäcker att det beror på att kvinnor drabbas av hjärtinfarkt senare i livet än män (den högre åldern ger fler följdsjukdomar). Vilka är det då som egentligen drabbas värst?

Annonser

25 svar to “Kvinnor DRABBAS VÄRST av shopping”

 1. Jack Says:

  Förbud för kvinnor att handla på nätet skulle kunna vara lösningen på shoppingproblemen de belastar samhället, dvs andra människor, och miljön med.

 2. Pether Says:

  Ja, kvinnor får hjärtattack senare i livet, och anledningen till att fler kvinnor än män får hjärtattack i de åldrarna, 75+, är för att männen redan dött. Klart som fan det är fler kvinnor drabbade när det inte finns några män att drabbas.

 3. Valeria Says:

  Kanske dags att stämpla nätshoppingen som en kvinnofälla. Sedan kan jag tycka att det är lite tragiskt att man utmålar kvinnor mellan 18-25 som offer i det här fallet. När man kommit upp i den åldern så är det god tid att bli vuxen och lära sig ta ansvar för sitt eget handlande. För när det kommer till kritan så är det inte något illasinnat virus som handlat åt dem – det har de skött helt på egen hand.

 4. Jack Says:

  Pär, Pether,

  ”kvinnor än män får hjärtattack i de åldrarna, 75+”

  Personer som ensidigt framhåller dylika uttalanden måste ses som skyldiga till överlagd feminism.

  De känner redan till de flesta sakliga invändningar som kan göras. Vad de är ute efter är dock inte sanningen och så råkade de tänka fel, vad de är ute efter är pengarna och de kommer blåneka och helt vägra förstå alla typer av invändningar.

  Det är vikigt att mans och jämställdhetsrörelsen är införstådd med vilken fiende de tampas med, det är inte bara människor som har otur när de tänker utan manipulativa och hänsynslösa kvinnor ute efter att snärja så många nyttiga idioter som möjligt. Detta är verklighetens feminister.

  Presenterar igen vilka olika typer av feminismer som finns, utifall någon ny läsare fortfande är kvar i det gamla mossiga liberal- särarts-likhets-radikal-tänket. Alltså de olika feminismer som finns:

  – Vållad feminism (90%, de indragna)
  – Överlagd feminism (10%, de i toppen)

 5. Lorem Ipsum Says:

  – Varför i hela världen har du shoppat så mycket?

  Svarsalternativen:

  1) Det var inte jag.
  2) Det var han.
  3) Det var det onda patriarkatet som genom sin könsmaktsordning tvingade mig.

  Det bästa med den här förklaringsmodellen är att det funkar i alla läget. Prova själv och se dess häpnadsväckande täckningsgrad när det gäller att förklara bort sig.

 6. Zzzzzz Says:

  Fan, vet inte jag ska skratta eller gråta åt detta med att hitta genus överallt. Igår läste jag i tidnignen SN om att det är färre kvinnor som skaffar personliga nummerplåtar till sin bil. Rubriken var: ”Få kvinnor gör skylten personlig” Sedan får vi veta statistiken och den säger: 12 800 personliga skyltar finns det, varav 6550 är registrerade på män och 2850 på kvinnor. Så kan det gå.

 7. Man United Says:

  Fler män och vänner handlar på http://www.tribienshop.net http://www.jus.se mfl och vi är inte kvinnor.. Kampen mellan ras kön som fHess uttryckte det i Marxismen.Förvirrar speciellt när feminister vill ha kvar välfärdsstaten men samtidigt förtrycka män. Lägg därtill prestationsångesten med ett fattigdoms och arbetarperspektiv. Socialdemokraterna kan inte ha det lätt att hitta sin identitet och locka tillbaka männen som flytt. Moderaterna har det sannerligen inte heller lätt likt dom (feministiska och socialdemokratiska) copycats dom är som riktigt rejält retat upp sina kärnväljare. Som tom börjat fly Swedbank.Systerskap och feministisk solidaritet på hög nivå. Det mest logiska torde vara att både män och kvinnor shoppar och lever över sina tillgångar. Som Homosexuell modemedveten dressad räknas man som man,androgyn eller människa i kritiken av denna artikel vem det är mest synd om? Hur många gissar på att denna kritik och ifrågasättande av feministisk artiklar i ga:media kommer avfärdas som näthat? Istället för fri och öppen diskussion.

 8. Man United Says:

  @ zzzz.. Genus vansinnet framstår inte längre som naivt och absurt utan mer och mer som ytlighet dumhet. Prata med feminister på feministers sätt. Det är nästan som en sekt. Förstår nu varför feministerna är så skakis för att ta in föreläsare som Tanja Bergkvist Pelle Billing Pär Ström mfl Dom är livrädda för vetenskap,statistik och källor 😉 ”Sex feministiska myter”,”Felaktigt dömda” och Pelle Billings kommande bok är perfekta att entra feministnästet i Uppsala som Jurist- och Socionom utbildningarna i landet. Journalist utbildningarna.

 9. Johannes Westlund Says:

  Det här är bara löjligt. Jag skulle säga att kvinnor är offer för offerkoftan snarare än någonting annat. Är verkligen halva befolkningen oförmögen att se sig själva som tänkande och ansvarsskyldiga individer? Jag blir mörkrädd. Det finns säkert lägen där kvinnor är offer (precis som det finns lägen där vi män är det), men överexploaterandet av offerretoriken gör att dessa lägen inte tas på allvar. Det där med att inte ropa om inte vargen verkligen anfaller…

 10. AnnanDan Says:

  Man United:
  Alla åsikter som inte är PK och framförs på nätet är per definition Näthat.
  Så enkelt är det.

 11. Hjalmar Says:

  AnnanDan:
  ”Alla åsikter som inte är PK och framförs på nätet är per definition Näthat. Så enkelt är det.”

  Så sant, men tragiskt.

 12. bundy69 Says:

  Kvinnorna klagar på att de bara har 85% av männens lön.. men de har ju för tusan en egen lön också 🙂

 13. Hjalmar Says:

  bundy69:
  En annan variant…
  Enklaste sättet för en kvinna att dubbla sin lön? Skaffa en man! 🙂

 14. dolf Says:

  apropås hjärtattacker: får mig att tänka på en annonskampanj som gick i danmark för några år sedan. Man hade affischer med kvinnor som man målat mustasch på och så stod det, hade hon varit man hade hon levt längre. kampanjen syftade till att stödja forskningen om hjärtsjukdomar hos kvinnor och det var just ifråga om någon hjärtåkomma där kvinnor alltså skulle drabbas värst. Kommer ihåg att det där underförstådda påståendet att män skulle leva längre (och på något vis implicerat att det var fel av männen att leva längre) kändes väldigt obehagligt,. Det var på något vis ”krig är fred” med tanke på att kvinnor har en betydligt längre livslängd, Undrar om åldern spelade in där oxå så att kvinnorna drabbades när de var äldre?

 15. Stahlin Says:

  Här måste jag flika in att det som vanligt är en liten grupp, kvinnor i det här fallet, som utmärker sig. De flesta kvinnor ser inte sig själva som offer, och tar ansvar för sina handlingar. Problemet är den kränkande beskrivning de får i media på grund av andras handlande.

  Denna kränkande kollektivisering fyller ett ideologiskt syfte. Att legitimera den nya könsmaktsordningen. Där mäns grundläggande medborgerliga rättigheter inskränks ensidigt för att ”förbättra kvinnors liv”. Men om ni lyssnar noga på en som Thomas Bodström så hör ni att det är inte det senare som är målet, utan det förra. Inskränkandet av mäns livsvillkor och rättigheter innebär i praktiken ett inskränkande av allas livsvillkor och rättigheter.

 16. Ullis Says:

  För det 1:a så är det ju ingen svensk tidining som tagit upp det här. Så varför gnälla på svensk feminism?

  För det 2:a så pratas det offta om att killar drabbas såååååå av spelberoende men då protesterar du inte! När killar och män tar på sig offerkoftan då förväntar ni er bara att samhället ska tycka synd om er?

 17. Liberalen Says:

  Drabbar? Drabbad? Drabbades hon av internetshopping? Drabbas kvinnor? Stackars kvinna, hon hade säkert inget annat val. Hennes man som vanligt, som inte tar ansvar, tvingade säkert den sköra kvinnan att shoppa för mycket.

  Eller så är det kanske bara någon genusmarinerad smygkomunist, som vanligt, på DDR-SR, som återigen fått vinkeln ”kvinnor är offer” som huvudsaklig arbetsuppgift.

 18. Torstensson Says:

  Hej Ullis !

  Jag ser din poäng.

  Om det nu är så att kvinnor drabbas värst av detta så är det ju så. Då ska man inte raljera över det på ett förlöjligande sätt.

  Jag köper din poäng här. Det här verkar vara ett problem mestadels för kvinnor. Jag hade inga problem av att läsa den utan tycker faktiskt det är ett problem (oavsett kön) som är mycket viktigt att uppmärksamma eftersom en släkting till mig (en kvinna) satte sig i en sådan situation vilket ledde till att det spillde över på resten av släkten (Där ibland mig). Det drabbar alltså andra och det är mycket mycket stressfullt att gå runt och tänkte på vilka eventuella nya saker som personen köpt på sig och vilka nya sms-lån man måste ringa och avstyra. Det här är är inget man skojar bort. Vissa behöver hjälp med detta och bakom varje sådan här person finns det andra personer som lider och ser eländet. Det tog mig 2 veckor av min egen tid att reda ut saker för min släkting. Ringa institutut och banker, ringa affärer, lägga om lånen till en lånegivare etc etc. Dessutom då stressen att veta att personen satt och googlade efter nya ”bra” SMS-lån.

  Frågor reser sig.

  Finns det risk att de män som också har problem med shopping glöms bort i eventuella politiska stödåtgärder när det sätts sådana rubriker?

  Är det jämvikt i hur man rapporterar om könens olika problem?

  Problemet är att vi ser väldigt sällan samma iver hos journalister att leta upp saker som män drabbas värst av.

  För inte så länge sedan eftersökte second opinion(som drivs av personer som mestadels tagit journaisitexamen vid södertörn) skribenter som kunde hitta saker som kvinnor lider av.

  Sen håller jag med, spelberoende drabbar också tjejer och dom ska också uppmärksammas.

 19. Lövet Says:

  @Ullis: Ge oss ett exempel från media där det daltats med män på samma sätt som ovanstående exempel, eller exemplet med den Schymanska lådvinskvinnofällan, SMS-lånen, deltidsarbetet, livsstilsstress, etc, etc, etc som alltid tycks d r a b b a de stackars initiativ-, vilje- och ansvarslösa små kvinnorna?

  …ett enda exempel; ditt spelberoende-exempel rapporterades i media med mindre variationer på ”Fler spelberoende unga män”.

  Det är långt därifrån till ”Män drabbas värst”.

  …men här skriver jag under på att det är ”strukturens” fel – den radikalfeminsitiska grundstrukturen, dess själva fundament, den trossats utan vilken radikalfeminismen saknar motiv för sin existen: ”Strukturen” som definierar kvinnor som ständiga menlösa offer som måste skyddas – mot såväl män som mot sig själva!

  Skyddas och räddas av inga mindre än *Trumvirvel*
  Rrrradikaaaalfeministerna!!!

 20. Johan Says:

  Personligt ansvar finns inte i vänsterns värld…

 21. Hjalmar Says:

  Personligt ansvar för kvinnor finns inte i feministernas värld…

 22. Johannes Westlund Says:

  Appropå skuldsättning är det väl så att män som grupp ligger värre till än kvinnor även om gruppen kvinnor som hamnar i skuldträsket hos kronofogden ökar mer än gruppen män just nu? Alltså är frågan om det verkligen är kvinnor som drabbas värst. Utan att ha sett underlaget är det omöjligt att säga. Det är för övrigt något som kan vara värt att undersöka; vad är underlaget? Någon har skrivit att kvinnor drabbas värst men det påståendet är ju inte fakta om ingen statistik kan backa upp det. Det florerar för många ”kvinnor drabbas värst” -historier som saknar reell sanningshalt. Jag vill minnas att det varit uppe förut här, det där med kvinnlig versus manlig skuldsättning och skuldproblematik och hur man vinklar och vrider statistiken för att placera kvinnan i offerrollen.

  Men jag håller med om att man inte ska förringa problemet med skuldträsk. Det är aldrig kul och aldrig bra. Men det är inte personen som skuldsätter sig som är det största offret utan dennes anhöriga: dess partner, dess barn, dess föräldrar och vänner. Framför allt barnen. Visst får den skuldsatta personen leva i vad skuldsanering innebär, men har man levt över sina tillgångar är det bara en logisk konsekvens. Man får skörda det man sått. Problemet är ju att oskyldiga dras ner och att oskyldiga människors tid, pengar och drömmar går åt till att lösa en oansvarig människas självförvållade ekonomiska katastrof.

 23. dolf Says:

  @ullis o torstensson
  ingen drabbas av vare sig shopping eller spelberoende. Det är inga sjukdomar, det är självförvållade problem, de hanteras inte med mediciner eller läkarvård, de hanteras genom att de som fastnat i dessa beteenden själva tar ansvar för sitt handlande och får skutan på rätt köl. Ett allvarligt samtal mellan fyra ögon om livets realiteter är förmodligen den bästa hjälp de kan erbjudas, och det gäller lika vare sig det handlar om shopping och kvinnor eller spel och män eller någon annan kombination, inklusive androgyna transvistiter som shoppar spel.

 24. X Says:

  Det är uppenbart att kvinnor är fullkomligt oförmögna att själva ta hand om sina liv. Dags att införa manliga förmyndare.

 25. Helena Says:

  X, vid vilken ålder ska du byta omhändertagandet med din mamma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: