13 nya lömska kvinnofällor hittade

by

Det finns många kvinnofällor. Det är en särskilt sorts fällor som bara fungerar på kvinnor.

De är väldigt lömska – trots att deras existens är känd fortsätter hela tiden mängder med kvinnor att fastna i dem. Kvinnofällor fungerar inte på män – vilket är ännu ett exempel på mäns många privilegier.

Jag har gått igenom nätet och upptäckt att det – tyvärr – har dykt upp en del nya kvinnofällor. Jag tror i alla fall att de är nya (varmed jag menar att GenusNytt inte skrivit om dem tidigare). Säg till om jag misstar mig. Och tipsa mig gärna om ytterligare kvinnofällor – så att vi kan varna alla kvinnor!

Här är de senaste kvinnofällorna:

Nätbingo

SMS-lån

Vänsterregering

Självförverkligande

Frilansande

Lån

Socialförsäkringen

Blekinge läns landstings sparpaket

After work

Yoga

Rökning

Ladies night

P-piller

 

72 svar to “13 nya lömska kvinnofällor hittade”

 1. dolf Says:

  Intressant att p-piller anses vara en kvinnofälla (fast där är det ju helt riktigt som Pär påpekar, en fälla som inte fungerar på män). Jag trodde p-piller i hög grad befriade kvinnorna från sina kedjor vid spis och säng som de varit fångade i genom hela historien fram tills på 50-talet.

 2. Hanna Says:

  tejp rullar är kvinnofällor också

 3. Nova Says:

  Jämför artikeln om Ladies Night och rapporteringen om s.k. ”kaffeflickor” på 70-talet. Där ser man att kvinnor har en helt annan moralisk resning än män.

 4. Ulf Andersson Says:

  Pär: Du äger!

  Ironiska bilder. 😉

 5. Lorem Ipsum Says:

  Slående är att nästan alla kvinnofällorna som du beskriver har kvinnorna själv med öppna ögon gått i. Tanken med en fälla är väl ändå att du oanande skall gå i den?

  Är kvinnor verkligen så aningslösa, eller anar jag ett överanvändande av ordet kvinnofälla?

 6. leifer Says:

  Vänsterregering var riktigt lömsk och verkligen en kvinnofälla jag kan hålla med om! lol

  Eller så får man inse att kvinnor nu har haft rösträtt länge och därmed är högst ansvariga när dom röstar på tokvänstern.

 7. Valeria Says:

  Kan vi inte bara fastslå att livet är en kvinnofälla?

 8. bograhn Says:

  Barnvagen är en kvinnofälla!

  Idag såg jag flera par som steg på och av på bussen i Sthlm C med barnvagn. Vad händer: Mannen förutsätts vara en komplett idiot och trots vanligtvis utförd med körkort så måste kvinnan dirigera honom på bussen. ”Barnvagen skall in mellan de öppna dörrarna DÄR, parkera på barnvagsplatsen DÄR, spänn fast vagnen med remmarna DÄR, fäll ned sufletten DÄR, ta av barnet jackan om det är varmt DÄR, vattenflaskan finns DÄR, OCH DU STÅR DÄR!!! Jag sitter HÄR. Och så börjar det om när de skall av… Kvinnans ansvar för barnvagen i mannens händer är en kvinnofälla för med en oduglig man vid sin sida som inte tillåts försöka på egen hand så har ju kvinnan det absoluta ansvaret.

 9. Gonzo Says:

  Vem vänder Hillary Clinton sig till med de tunga frågorna?

  Svaret: Maud Olofsson.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13501495.ab

  ”Enligt Svenska Dagbladet ska hon bli rådgivare åt USA:s utrikesdepartement och ingå i utrikesminister Hillary Clintons nya expertgrupp.”
  ”Hillary Clinton bad sedan näringsministern att ta plats i International Council on Women’s Business Leadership, vars uppgift är med att stärka kvinnors ekonomiska ställning.”

  Så är Måddan värvad av feministeliten.
  Hon blir väll Expert också.

 10. Knut Says:

  Maud Olofsson är en kvinnofälla.

 11. gealach Says:

  Bograhn – Det där är intressant, för sedan läser man tråd efter tråd på forum som t.ex. Familjeliv där kvinnor gnäller om att deras män aldrig ”hjälper till” att bädda barnvagnen eller köra den eller vad det nu kan vara. I hur många av dessa fall har han inte gjort det och fått lyssna på allt tjat och förmaningar från henne, tills han slutligen ledsnat och låter henne ta hand om det, eftersom han tydligen inte går att lita på? På samma sätt har flera män berättat om hur de får instruktioner och tips de inte bett om från ”välmenande” kvinnor på stan när de är ute med sina barn i vagn. Tacka 17 för att de tröttnar till slut, det skulle jag också göra.

 12. Pilates Says:

  Yoga-fällan:
  ”Medan medelklassens kvinnor yogar bort sin frustration är deras män fullt upptagna med att skapa ekonomiskt mervärde. Inte minst inom hälso- och livsstilsbranschen. ”

  Här har vi verkligen en ond fälle-cirkel. Män jobbar för mycket – kvinnorna blir frustrerade och yogar – då startar männen företag i yogabranchen och jobbar ännu mer!

 13. Nova Says:

  Undra på att de blir frustrerade

 14. Helena Says:

  leifer säger: 21 augusti 2011 kl. 15:38: ”Eller så får man inse att kvinnor nu har haft rösträtt länge och därmed är högst ansvariga när dom röstar på tokvänstern.”

  Ja, kvinnorna var ju mycket mer fria i hundratals år under det gamla högerpatriarkatet.

  De fick ju båda städa, laga mat och diska utan att någon hindrade dem.

 15. leifer Says:

  Helena

  Greppar efter halmstrå?

  I hundratals år har männen slitit för att försörja sin fru och sin familj…

 16. Jocke S Says:

  Lådvin är en kvinnofälla läste jag någonstans.
  Men sedan får vi inte glömma vem det var som gjorde den viktiga upptäckten av detta med ”kvinnofällor”, (tidigare förstås osynliggjorda av patriarkatet)!
  Det lär ha varit Bengt ”fällan” Westerberg, ledare för det liberala (förstås, alla fällors motståndare) FP, och således INTE Thorbjörn Fäll-din som påståtts!
  Och den första fällan som Westerbeg upptäckte var väl äktenskapet? Vilket mycket riktigt snart är förpassat till museeum!
  Ho, ho, Nu blir det nog liv här och där, efter dessa bilder…

 17. Gonzo Says:

  Bengt Wet bäst erbeg var på Liberal och hederskvinna.
  Snacka om tok höger.

 18. Karl.Off Says:

  Det vet väl alla att den enda ”mansfälla” som finns är kvinnor? De gnäller, tjatar och lägger sig hur man fixar barnvagnar tills man tills slut tröttnar och skiter i ungen. Sen får man inte vårdnaden och det är som vi alla vet också kvinnors fel. Feministerna måste allt vara nöjda nu, de har fått kvinnor att sluta diska, städa och laga mat(bra sagt Helena) och snart kommer de vägra gifta sig också. Fy fan säger jag bara! Hur ska vi avhjälpa detta? Skämtsamma inlägg om kvinnor i all ära men hur hjälper detta män som mår dåligt?

 19. leifer Says:

  karl.off

  Att kvinnor får vårdnaden menar nog feminismen att det beror på patriarkatet, som då gör att kvinnor har huvudansvaret över barnen. Feminismen bekämpar det s.k. patriarkatet med höger hand samtidigt som dom försvarar kvinnors ”rätt” över barnen med vänster hand. Och den högra handen vet inte vad den vänstra gör uppenbarligen.

 20. Kaijn Says:

  Jaså bild nummer 3 är en kvinnofälla? Jag som trodde det var en mansfälla i och med alla skyldigheter, plikter och ekonomisk förlust som uppstår vid en eventuell skilsmässa. 😉

 21. Ullis Says:

  Hur kan någon ta dig på allvar efter såna här inlägg? Du skriver dessutom den här typen av inlägg flera gånger per dag!!! Fast det är bra. Fortsätt du. Du ensam är beviset för att Feminism verkligen fortfarande behövs.

 22. Urban Says:

  Ullis, jag håller med… det finns ju hela bibliotek med forskning som bevisar att feminismen verkligen fortfarande behövs!

 23. Kaijn Says:

  Ullis: Googla ironi. Bara ett litet tips. 😉

 24. Christofer Catilan Says:

  Ingen har väl vågat utnämna graviditeten än som kvinnofälla men tids nog när den religiöst sanktionerade glorian av att vara i ett välsignat tillstånd kommer att skingras så kommer den krassa sanningen fram och att dimpa in skadeståndskrav på grund av sveda och värk. Vi får väl se. Men det verkar ändå som kvinnor är predestinerade att fall i olika fällor. Och en man lära ha bara en fälla och den heter kvinnlig förförelse. Och de flesta män blir inte ens utsatta för det utan det tycks vara precis tvärtom.

 25. Joakim Says:

  Kvinnoförnedrande att hävda att kvinnor är mer lättlurade. Men så lång tänker visst inte feministerna.

 26. JustMe Says:

  Kaijn:

  Om nu inte även Google är en kvinnofälla.

 27. AV Says:

  Christofer: Graviditet är en gammal kvinnofälla.

  http://www.familjeliv.se/Forum-2-14/m45907743-1.html

  Men om kvinnan tar ansvar för det så är ju även p-pillren en kvinnofälla.

  Abort är f ö också en kvinnofälla. Och det säkra kortet analsex är det. (Dock har ingen utsett det det till mansfälla för bögar ännu)

  Föder hon barnet är det också en kvinnofälla.

  Hur en kvinna än gör verkar hon sitta i klistret. Jaja, nu ska jag iväg och gillra lite. Vad tror ni grabbar om att agna med lådvin, ett par bingobrickor och backstage-pass till Ladies Night? Ett par friplåtar till Justin Bieber fångar nog en och annan desperat tjej.

 28. Sanna D Says:

  @Ullis

  Hur kan någon ta dig på allvar efter såna här inlägg?

  Ullis, slappna av lite och inse komiken i hela det här tramset med kvinnofällor som det ständigt tjatas om i media… 😉

 29. Jocke S Says:

  Ullis, (likhets)feminismen är en kvinofälla, det tycker väl du också? Den låter oss ju inte vara annorlunda som du själv tagit upp.
  Nät shopping är visst en viktig kvinnofälla, fast en ljuvlig sådan. Men sen undrar jag aproå Clinton. Var inte hon, miss Lewinsky, en kvinnofälla? Eller räknas det inte så?

 30. leifer Says:

  Viktigt att poängtera att feminismens resonemang om kvinnofällor också innehåller underförstått att män inte (!) har några fällor, eller i alla fall inga fällor värda att nämna.

  Kvinnor är drabbade, inte män. Till och med feministiska kvinnor i den djupaste förnekelsefasen, inser väl att det är nåt som inte riktigt stämmer.

 31. Helena Says:

  leifer säger 21 augusti 2011 kl. 17:18 tll Helena: ”Greppar efter halmstrå?
  I hundratals år har männen slitit för att försörja sin fru och sin familj…”.

  leifer, du menar medan kvinnorna satt hemma och pimplade renat?

 32. Johan Says:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/lisamagnusson/article7365534.ab
  ”P-piller skrivs ut till alla möjliga, i förebyggande syfte mot lite allt möjligt: mensvärk, oregelbundna blödningar, pms, befruktning vid samlag. Listan över biverkningar är emellertid lång, väldigt lång.

  Enligt en Sifo-undersökning som genomfördes på uppdrag av Aftonbladet för fyra år sedan så uppger nästan hälften av kvinnorna i åldern 15-29 år att de har tappat sexlusten efter att de har börjat äta p-piller. Nästan hälften! Bland kvinnorna från 30 år och uppåt rapporterade en tredjedel samma sak.

  Förutom att förlora sexlusten är det vanligt att man blir nedstämd, drabbas av vidrigt humör, går upp i vikt, får sköra slemhinnor – det vill säga ökad risk för svamp, urinvägsinfektion och vestibulit.”

  Men det är ju jätteroligt att du driver med det Pär. Dina fans uppskattar det ju tydligen och det är ju det viktiga.

 33. Förundrad Says:

  Undrar om Per skulle ta p-piller om han riskerade dessa ibland dödliga biverkningar av p-piller?

 34. leifer Says:

  Helena

  ?

 35. Lars I Says:

  @Ullis
  jag förstår inte din ilska på Pär när han bara vidarebefordrar den feministiska propagandan om den svenska kvinnans utsatthet. En kvinnlig självömkan som börja bli allt mer beklämmande med tanke på att det kommer från vuxna människor, i världens mest jämställda och kvinnovänliga land. Där självömkan blivit den svenska kvinnans största hot borde du angripa feminismen och inte Pär Ström !

 36. Förundrad Says:

  ”I hundratals år har männen slitit för att försörja sin fru och sin familj…”

  Ja, och i hundratals år han kvinnan slitit med att uppfostra hans familj barn.

  Men.., det är klart.., detta arbete har storligen varit oavlönat och därmed mindre viktigt.., för att inte tala på helt oviktigt…

 37. Jonas Says:

  Pär Ström, vad f*n håller du på med? En gång i tiden betraktade jag din blogg som en frisk fläkt i genusdebatten – även om jag höll med om långt ifrån allt. Nu har du kört i diket helt!

  Ditt bildval och bildtexter säger allt om din kvinnosyn.

 38. barfota Says:

  @Förundrad

  ”Ja, och i hundratals år han kvinnan slitit med att uppfostra hans familj barn.”

  För det första är det bådas barn och med tanke på att alla män enl. feminister är kriminella och våldtäktsmän, hur tycker du då kvinnorna har lyckats med att ”uppfostra” barnen?

 39. Jocke S Says:

  Johan, förundrad och Jonas. Och mansfällorna då, vem bryr sig om dom, ”jämställt”? Knäpptyst!
  Men ni kanske själva har fastnat i dem?

 40. Helena Says:

  leifer säger 21 augusti 2011 kl. 22:17 skrev du helt kort til mig: ?

  Jag vill minnas att du förstod bättre, förr.

 41. bograhn Says:

  gealach:

  Jag minns själv från min dotters babyår.
  Mamman dirigerade mig 100 %.
  Varför jag inte reagerade?
  Man vill ju inte ha bråk…
  Sån är jag.
  När dottern skulle matas med flaska så
  fick jag inte komma in i rummet utan stå på tröskeln.
  Många år senare så inser jag detta med en klump
  i magen. Nu är det säkërt en del kvinnor som skrattar
  åt en mes som jag. Kanske nån man också. Gör som
  ni vill. Jag skrattar inte.

 42. Jourhavande man AT Roslagens Mansjour Says:

  ”GenusNytt” måste väl vara den allra största kvinnofällan av dem alla, eller hur?

  Varför saknas den på listan i inlägget?
  F.ö. skriver NE så här, vid en sökning på ”kvinnofälla” (1 träff):

  lönespridning:lönespridning 2010-03-10

  2010-03-10
  Kvinnofälla. När kvinnor får barn tappar de i lön jämfört med männen, enligt en doktorsavhandling vid Stockholms universitet
  ”. (Källa: http://www.ne.se/sok/kvinnof%C3%A4lla?type=NE)

  Fotnot: ordet ”mansfälla” fick 0 träffar men man kanske kunde skriva något i stil med:

  ”Mansfälla. När män tappar hår, förlorar de vikt jämfört med kvinnorna och sig själva, enl. en doktorsavhandling vid XY universitet”

 43. fredrik Says:

  ”Pär Ström, vad f*n håller du på med? En gång i tiden betraktade jag din blogg som en frisk fläkt i genusdebatten – även om jag höll med om långt ifrån allt. Nu har du kört i diket helt!

  Ditt bildval och bildtexter säger allt om din kvinnosyn.”

  Och din kommentar säger allt om din brist på humor.

 44. John Nilsson Says:

  Jonas,
  Jag tycker faktiskt inte heller om bilderna eller deras bildtexter, Inte kul och inte konstruktivt, enligt mig.

 45. Stahlin Says:

  Bilderna är väl tänkta att driva med det utomordentligt lömska och propagandistiska ordet KVINNOFÄLLA. Om man inte gillar ironi så är det ok. Men det används traditionellt i samhällen där vissa åsikter har en prislapp. Den sunkiga kvinnosynen står de journalister som använder sådana ord för.

  Ta exemplet Yoga är en kvinnofälla. Det är en artikel där det argumenteras för att kvinnor ska bråka om städning, istället för att utöva yoga!?!
  Det lite som att säga till en paranoid-schizofren patient att den ska sluta ta sin medicin, och istället försöka avslöja sina förföljare 😉

 46. Men@Work Says:

  Bravo Pär, du får genushysterin att framstå precis så tramsig och sjuk som den är!

 47. Stahlin Says:

  Är det bara min dator, eller har Pelle Billings sida blivit hackad?

 48. Men@Work Says:

  PS. Precis min tanke… Vad har hänt med Pelle Billings blogg? Har han blivit hackad efter avslöjandet med Göteborgs universitet och våldsvänstern? De har ju visat sådana tendenser förut…

 49. John Nilsson Says:

  Det här tycker jag är kul (men gissar att alla inte håller med):

 50. Jonas Says:

  @Fredrik. Ja, du har rätt. Jag är helt humorlös så till vida att jag inte garvar eller ens fnissar, som du kanske gör, åt bilder på kvinnor i bur. Men tack för dubblering av min text.

  @Pär Ström. Du kanske skulle ägna din onekligen avsevärda energi åt reella problem. Skriv om mäns situation. Vad är det som diskriminerar oss i samhället (eller för den delen, i den privata sfären)? Jag är medelålders och fortfarande inte helt säker på att jag blivit utsatt för denna typ av förtryck. Men du får gärna öppna mina ögon.

 51. Jonas Says:

  @John Nilsson: 😉 Tack för videon, den var i alla fall det roligaste på denna bloggpost!

 52. Stahlin Says:

  Allt är relativt.

  Vissa tycker att det här är roligt:

 53. Stahlin Says:

 54. leifer Says:

  Helena

  ”Jag vill minnas att du förstod bättre, förr.”

  Frågan var ju om du tycker att vanliga män (den stora massan män) hade en räkmacka under ”patriarkatet” i flera hundra år.

  Frågan är väl också om ”fina damer” i överklassen hade det slitsamt eller soft…

  Frihet kontra ofrihet är alltid svårt att värdera. Jag skulle kalla samhället förr främst för könsrollssamhälle. I en vanlig familj så stöttade man varandra men kvinnor och män hade olika roller. Vem som bestämde är också öppet för debatt. Många gånger sägs kvinnan bestämma i hemmet och över barnen. Med det kan man också säga att kvinnan var högst ansvarig för att föra samhällets värderingar vidare, kanske till och med huvudansvarig för uppfostran. Att prata om ”patriarkat” som du gör är alltså att friskriva kvinnan helt från ansvar och lägga skulden på män, och dessutom beskriva männens tillvaro som en dans på rosor. Tycker du inte så, bör du alltså vara mycket mer tydlig istället för att tramsa så mycket i din retorik. Jag vet inte hur gammal du är men det är förvånansvärt mycket äldre kvinnor på bloggar, som tramsar som tonåringar.

 55. Liberalen Says:

  Ja, jösses vilka ryyyysliga kvinnofällor det finns. Jag riktigt könskollektivist-KÄNNER att ”kvinnor ÄR offer” =)

 56. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Ullis

  Exakt. Fattar man inte att Nätbingo, SMS-lån, Vänsterregering, Självförverkligande, Frilansande, Lån, Socialförsäkringen, Blekinge läns landstings sparpaket, After work, Yoga, Rökning, Ladies night och P-piller är kvinnofällor, så kan man inte bli tagen på allvar.

  Att Pär Ström och vissa andra inte inser att världen är proppfull av sådana här förfärliga kvinnofällor visar att vi feminister behövs och har mycket arbete kvar att göra.

  Vi feminister fattar att det ÄR skillnad mellan män och kvinnor – män orsakar problem och kvinnor drabbas.

 57. Lövet Says:

  Humor och ironi är en kvinnofälla!

 58. Pelle Billing Says:

  Vill bara säga att jag inte är hackad, såvitt jag vet. Det är en bugg hos mitt webbhotell efter att de gjorde en uppgradering av sina servrar i natt. Jag är på dem med att fixa det.
  pellebilling.com fungerar perfekt och den ligger på samma webbhotell så förhoppningsvis ska de fixa det inom kort.

 59. barfota Says:

  @Pelle Billing
  Vi är rädda om dig Pelle, du har ju varit utsatt för attacker tidigare. Lycka till och ett stort tack till dig, Pär och alla andra kämpar.

 60. fredrik Says:

  ”@Pär Ström. Du kanske skulle ägna din onekligen avsevärda energi åt reella problem. Skriv om mäns situation. Vad är det som diskriminerar oss i samhället (eller för den delen, i den privata sfären)? Jag är medelålders och fortfarande inte helt säker på att jag blivit utsatt för denna typ av förtryck. Men du får gärna öppna mina ögon.”

  Jösses… Har du över huvudtaget läst något av vad Pär brukar skriva om?

  Har du personligen legat i en vårdnadstvist? Har du personligen blivit far till ett utomäktenskapligt barn och upptäckt att du inte har några som helst rättigheter till varken vårdnad eller barnbidrag, samtidigt som du är skyldig att betala understöd? Har du personligen blivit utsatt för upprepat våld av din partner och upptäckt att det inte finns någonstanas att vända sig för att allt stöd är ensidigt riktat mot kvinnor? etc, etc.

  Om inte, tur för dig då. Det betyder dock inte att situationen som män som grupp på många punkter är urdålig och behöver förändras.

 61. leifer Says:

  fredrik

  Man får inte glömma heller alla unga pojkar som bl.a. diskrimineras i skolan, växer upp utan en manlig förebild (ensamma mamman) etc dvs har sämre förutsättningar i samhället än flickor och att alla såna strukturella problem avfärdas helt med resonemang som anti-plugg-kultur. Unga män som ballar ur börjar bli vår tids allra största problem.

 62. Kvinna/människa. Says:

  Jag väntar otåligt på att tv3 ska producera programmet ”Kvinnofällan”. För övrigt så tycker jag som människokvinna att en av de tråkigaste, absolut inte allvarligaste men ändock en av de tråkigaste, sakerna med radikalfeministerna är att de även vill ta ifrån mig rätten att ha humor.

  Hej, jag är kvinna och jag tycker att bilderna på kvinnor i burar är hysteriskt roliga!

  Tur att man inte är med i den där förbannade ”genuslistan” för då skulle man väl bli öppet förnedrad för att man tycker det.

 63. barfota Says:

  @Kvinna/människa

  ”Hej, jag är kvinna och jag tycker att bilderna på kvinnor i burar är hysteriskt roliga!”

  Välkommen och kul att du inte tappat sinnet för humor, vad som sen är roligt eller inte är nog mera en smaksak. Vi behöver sansade kvinnor här på GenusNytt och jag personligen menar att vanliga sansade kvinnor faktiskt drabbas hårdare än männen av feminismen och därför så borde kvinnor vara ännu mera angelägna att engagera sig mot feministiska avarter. Som man kan jag kanske lättare kritisera kvinnor d.v.s. om jag kan ta skiten att bli kallad gubbslem, pedofil och andra tillmälen.

  Som kvinna är det litet svårare, du blir en svikare, förrädare, överlöpare och massor därtill. Kvinnor är värre och mera aggressiva mobbare än män Klicka här och läs…. så därför beundrar jag ditt mod och ber dig stanna kvar på GenusNytt, överlåt inte tänkandet åt feminister… de behärskar helt enkelt inte det området så värst bra.

  Välkommen!

 64. Helena Says:

  leifer skrev 22 augusti 2011 kl. 7:33:

  Helena: ”Jag vill minnas att du förstod bättre, förr.”

  Leifer: Frågan var ju om du tycker att vanliga män (den stora massan män) hade en räkmacka under ”patriarkatet” i flera hundra år.

  Helena: I det gamla (bonde)samhället arbetade männen med de tunga arbetena som plöjning och skogsarbete. Kvinnorna var inte sysslolösa under tiden – därav min undran om ”pimpla”.

 65. Jonas Says:

  @alla: humor är svårt. En del tycker att kvinnor i burar är kul, andra skrattar (tydligen) åt en avskuren penis. Jag tycker att båda beteende tyder på emotionella störningar, men det är alltså bara IMHO.

  @Pär Ström: Det här med att ironisera och raljera. Hur effektivt är det egentligen? Fast det ska medger: svaret beror på syftet – om man vill underhålla fanklubben eller påverka samhället.

 66. Helena Says:

  Jonas,

  Pär Ström försöker sitta på två stolar, som politiker i alllmänhet. (Pär har dessutom indirekt visat att han är nyliberal).

  Visst har Pär Ström ett budskap – ett bra budskap många gånger – men han vill också försöka få med sig fanklubben här.

  Och då måste han ju sänka sig till den populistiska nivå som dominerar på GenusNytt.

 67. barfota Says:

  @Helena säger: 26 augusti 2011 kl. 23:20

  ”Visst har Pär Ström ett budskap – ett bra budskap många gånger – men han vill också försöka få med sig fanklubben här.”

  Ajajaj, ”fanklubben”? Härskarteknik i stil med ”visst har Helena många gånger ett bra budskap men… (jag Helena har mer rätt och mitt budskap är bättre)”

  ”Och då måste han ju sänka sig till den populistiska nivå som dominerar på GenusNytt.”

  Härskarteknik igen från första bokstaven till sista. Gör om , gör rätt!

 68. Jonas Says:

  Skönt med ett intelligent inlägg. Tack Helena! ”Fanklubben” bevisar sig. Synd att inte Pär Ström, vad det verkar, deltar i diskussionen själv. Varför gör du inte det Pär (jag förmodar att du åtminstone läser kommentarerna)?

 69. Jonas Says:

  Och nej, Barfota, det där är inte härskarteknik. Det kallas argumentation och retorik.

 70. barfota Says:

  @Jonas

  ”Och nej, Barfota, det där är inte härskarteknik. Det kallas argumentation och retorik.”

  Tack, men du förstår lilla vän att… eller jag förstår vad du menar men… du har rätt i sak, men nu är det så här…

  Att kalla bloggens besökarne för ”fanklubb” är varje sig argumentation eller retorik att ”sänka sig till den populistiska nivå som dominerar på GenusNytt” känns också litet mysko för mig.

  Som påstådd medlem i en icke existerande fanklubb undrar jag hur känns det för dig att sänka dig till min nivå och påstå att det jag betraktar som lösa påståenden i syftet att förringa och förlöjliga både bloggen, läsarna och Pär Ström verkligheten skulle vara argumentation och retorik?

 71. Jonas Says:

  Det känns helt okej, tack. Lite ovant, men fascinerande.

 72. Helena Says:

  Nä barfota, jag försöker bara skilja fåren från agnarna här. :-I

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: