Genusvetare spyr osande hat mot mig och Billing

by

Antyder att vi kan döda som i Norge

Nu har det kommit ett inlägg till om jämställdisten Pelle Billing på Genuslistan, en diskussionslista för Sveriges genusforskare som drivs av Nationella sekretariatet för genusforskning. Inlägget är skrivet av genusvetaren Maria Zerihoun.

Svavlet osar  – och även jag drabbas av gallan. Här är hennes mejl, direkt kopierat:

neeeej,

låt dessa ”nyttiga iditer” med det ”heliga uppdraget att avslöja väderkvarnarna” vara kvar.
efter norge är det otroligt viktigt att de inte skuffas undan i sina mörka hörn.
och sitter och funlar ihop något.
som en dag låter pang pang och dööö…

vänsterhatet osar och höger facismen tågar framåt. det ena drar det andra…
välkommen till dagens antifeminism med trimmad PR-retorik om ”jämställdhet” som ekas i access + neo och genom div högervridna antifeministiska ledare/skribenter återpubliceras.
detta är backlashets rakade ansikte.
jag ser på billing och ström som uppsamlingsplatser för just dessa yttringar
där de tillsammans blir helt i xtras över sin egen förträfflighet, självklarthet, vithet och vänsterhat. och så manlighet så klart för de bara är ju självklara män med självklara åsikter och sköna facbook-analyser.

detta är mer än ett studieobjekt och bör hela tiden besvära oss så att vi aldrig glömmer
att aktualisera, förankra och engagera oss i vår samtid. och i varandra.

själv ska jag be billing att titta närmare på ryktet om att KTH jobbar tillsammans med den israeliska försvarsindustri. för om det är skattepengar och förtryckta män han värnar mest om och det är hemligt samarbete med våldsamma aktörer som han vill avslöja så borde det vara ett självklart blogginlägg inom en snar framtid.
insahlla!

: m

.

Här är mejlet som bild (klicka om du vill se bilden större):

.

.

Vem är då Maria Zerihoun? Hon är genusvetare, studerar vid Södertörns högskola, där hon läser ett mastersprogram i genusvetenskap (hon är intervjuad om sina studier här). Jobbar som webbredaktör på Kvinna till kvinna. Hon är frilansande fotograf också (egen sajt här, en utställning här). Är med i Nätverket brudarna, som verkar vara ett fotografnätverk (hennes profil här). Du kan se hennes Facebook-profil här.

Zerihoun är opinionsbildare också. Här kan du se en intervju med henne i TV4 där hon berättar om hur feminismen har förändrats sedan 70-talet. Här intervjuas hon i Sveriges Radio om situationen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Hon har egen kanal med många uppladdade filmer på YouTube, här.

Jag tycker det är sorgligt när personer med ett politiskt intresse inte kan hålla en saklig ton i debatten. Tänk att det kan vara så provocerande att kräva lika rättigheter och skyldigheter för könen.

Annonser

86 svar to “Genusvetare spyr osande hat mot mig och Billing”

 1. Olle Says:

  Glädjande att även dyslektiker kan få forskartjänster. Då finns det ju hopp för barn med detta handikapp.

 2. barfota Says:

  @Olle
  Ja i egenskap av dyslektiker så får man väl vara glad. Jag är glad nu, fastän shit… glömde att jag är man så det sket sig i alla fall 😀

 3. Joel Bergqvist Says:

  Att inte stödja hat och våld betyder att man är en potentiell terrorist? Ursäkta men jag hänger verkligen inte med i vad hon försöker säga.
  Alla motståndare till Heterohatets dag är det just för att dom är MOT våld. Hur kan hon ha fått för sig något annat?

 4. Jesuit Says:

  Känslorna springer iväg med förståndet hängande efter i en liten skör tråd. Det är tragiskt att sådana människor över huvud taget ska citeras som några slags auktoriteter.

 5. Urban Says:

  Jesuit, det mest tragiska är att de sponsras med våra skattemedel. För mig får de vara hur tokiga som helst men jag har ingen lust att vara med och betala för det dysfunktionella kalaset.

 6. Den siste ateisten Says:

  Södertörns folkhögskola är väl inget man frivilligt skriver på cv:t.

 7. AnnanDan Says:

  Det är märkligt hur de som verkligen ägnar sig åt näthat alltid skyller andra för just detta.
  Näthat är tydligen alla åsikter som jag själv inte kan instämma i.

 8. anders Says:

  Uhh… vilket urtvättat ord ”hat” börjar bli. All skarp kritik verkar kallas för ”hat” för den som utsätts för det. Det börjar bli lika urtvättat som ”kränkt” blivit tidigare.

 9. Lars I Says:

  En genusvetares tankar om livet…inga försök att dälja sitt manshat och stalinistiska böjelser där inte….. hmmm…verkar vara en vaken tjej det där…

 10. Toddan Says:

  Hon kategoriserar oss som huserar här som näthatande högerextremister.

 11. AnnaF Says:

  Talande bevis på att ”vänster” är mer av en psykiatrisk diagnos än politiska åsikter. Hoppas att vården når människan innan hon skadar någon annan eller sig själv 😦

 12. Urban Says:

  Jag fattar inte varför inte våra folkvalda reagerar; hur kan detta få fortgå utan att någon ifrågasätter finansieringen av detta?

 13. Men@Work Says:

  ”Jag tycker det är sorgligt när personer med ett politiskt intresse inte kan hålla en saklig ton i debatten”.

  Hennes tonläge andas förstås desperation som kommer från den obehagliga konfrontationen med sanning och riktig vetenskap… Detta är en signal för Pär, Pelle och oss andra att vässa debatten yterligare…

  Det är beklämmande att vänsterextremister förvandlar våra universitet till marxistiska propagandacentraler med skattebetalarnas pengar.

  Vad vi kan bidra med är information och transparens, för jag är helt övertygad om att detta sker bakom folkets rygg, och utan deras samtycke.

 14. Stefan Says:

  Enligt den s.k. Godwins lag om nazianalogier tenderar alla nätdebatter oavsett ämne förr eller senare att leda till att meningsmotståndare beskylls för att vara nazister, och en del menar att den som först kommer med den beskyllningen ska anses ha förlorat debatten. Kanske ska man etablera en nordisk variant i form av Godwins lagtillägg om Breivikanalogier? Min tanke när jag såg bilderna av Reinfeldt med flera i gevärssiktena på Queerinstitutets webbplats var just att de skulle kunna inspirera någon hatisk person till övergrepp. Men den citerade skribenten på Genuslistan kom först (och dessutom med en inställning som tycks innebära stöd för de tecknade mordhoten) och förlorade alltså debatten om man nu ska hålla sig till tankarna bakom Godwins lag.

  Sedan kan man ju undra över hur Genuslistan sköts. Av tidigare inlägg här har jag fått intrycket att listan bara får användas för att annonsera ut evenemang och andra nyheter och inte för debatt. Kommer skribenten nu att stängas av från listan?

  För att se vem som i så fall skulle göra det gick jag in på webbplatsen för Nationella sekretariatet för genusforskning och fann att föreståndaren är fil. dr i genusvetenskap (hade man inte förväntat sig en professor eller åtminstone docent på en sådan befattning?) och att personalen utgörs av en ledning som består av 2 kvinnor (varav föreståndaren är den ena), en redaktion på 2 kvinnor och 1 man samt projekt och utveckling, också 2 kvinnor och 1 man. Det finns också ett insynsråd (på startsidan kallat insyningsråd (vem har man tänkt sig att sy in?) som består av 9 kvinnor och 3 män. Sammanlagt alltså 15 kvinnor och 5 män eller i procent 75 % kvinnor och 25 % män. Nationella sekretariatet för genusforskning verkar ha en lång väg att gå innan man närmar sig jämställdhet i praktiken. Kanske viktigare att prioritera det än att hålla rent på Genusllistan …

 15. Lasse Sjöström Says:

  Lika lite som höger är en diagnos är vänster en. Dikotomin vänster höger är på utdöende. Tack och lov.
  Vad gäller genusforskaren behövs inga kommentarer. Skrivet i affekt, borde inte sänts.

 16. Johannes Westlund Says:

  Jag måste påpeka att fler forskningsgrenar är öppna för dyslektiker. Exempelvis Fysik vilket om inte annat Albert Einstein bevisade. Skillnaden på genusvetenskap och fysik är att genusvetenskap tillåter helt oreglerat hat, förtal och pseudovetenskap – och det får till och med kallas ”forskning” och ”vetenskap”!

  Jag blir alltmer skrämd över hur en del genusvetares retorik går. Man måste ju komma ihåg att den där genuslistan har några tusen medlemmar och att det är typ 8 som har skrivit hatiska kommentarer. Man kan ju inte förtala alla genusvetare för vad några få gör. Därför behöver vi jämställdister gräva djupare i och problematisera omkring genusvetare och deras roll, beteende och retorik. Jag föreslår att en forskningsgrupp omgående tillsätts med jämn könsfördelning och utför dels mellan 5 och 10 kvalitativa undersökningar och backar upp det hela med en mer övergripande statistisk undersökning. Detta borde ju vara jämställdhetsforskning och eftersom vi klart problematiserar runt genus så borde vi om vi författar ansökan på ett lämpligt sätt (kanske konsultera Tanja Bergkvist, hon har ju ”käckt koden” vilket hon visar på SvD Brännpunkt) få tillgång till åtskilliga skattemiljarder.

 17. JD Says:

  Intressant att hon likställer feminism som ett vänsterprojekt i sitt brev.
  Innebär det att det är ok att avbilda en borgerlig statsminister i ett kikarsikte?

  Jag förstår inte hur media och andra vettiga människor som tror på jämställdhet kan låta dessa despoter och feministfundamentalister styra hela den feministiska debatten på detta destruktiva och hatfyllda sätt bara för att dem inte tål få vissa av sina värderingar och agenda ifrågasatt?
  Är det så här man beter sig då man som bortskämd feminist är van att få uttrycka sig hur som helst bara för att feminism tidigare har haft stämpeln som något gott och bra?

  Är det konstigt att vanliga människor som arbetar, lämnar sina barn på dagis och som har Fredagsmys i slutet av veckan allt mer känner både förakt och förvåning inför feminismen?

 18. Jack Says:

  ”som en dag låter pang pang och dööö…”

  Ja, Anders Bering Breivik med sina drag av feministisk hederskultur att skydda kvinnan mot inbillade hot, gjorde en Valerie Solanas mot en samling ungdomar, en vansinnesskjutning som likt Solanas drog uppmärksamhet till sin politik, en efterapning av den metod med vilken feministerna tagit sig fram. Därifrån är kopplingen oklar, psykotisk, till hur vi som jämställdister vilka har helt andra intressen och bakgrunder än feministerna skulle göra som feminister. Valerie Solanas är för övrigt inte den enda feministen och genusvetaren som bedrivit terrorhandlingar. På genusinstitutioner idag i Sverige jobbar skyldiga terrorister till bombattentat under 70-talet. Därutöver är genusreligionens dominant politiska ådra, genusismen, en samhällsstörtande rörelse i sig som redan orsakat massiv skada.

  Maria Zerihoun har en poäng dock när hon säger ”och i varandra.” Genusisterna tar sig fram inte bara genom att skjuta andra utan även genom att hålla ihop. Vad man samlas kring spelar ingen roll för om man får rätt (ex jorden är platt) bara det är tillräckligt många ger andra efter till slut. Så har genuspsykosen kunnat verka brett i svenska samhället.

  I motsatts till det är pubträffarna arrangerade av Pär Ström kanske en av de viktigaste manifestationerna av samlingskraft för det goda och för jämställdhet i Sverige.

 19. anders Says:

  Relaterat till detta – jag tror att man som jämställdhetsförespråkare tjänar på att undvika blanda in vänster-höger-begrepp i onödigt stor utsträckning.

  Jag är ganska säker på att allmänhetens bild av feministkritiker är att de ligger väldigt långt ut på högerkanten, alltså är en extrem motpol till feminister som uppfattas ligga långt ut på vänsterkanten. Det är olyckligt.

  Man kan ju faktiskt vara för solidariska statliga lösningar för exempelvis sjukvård och utbildning, utan att tycka att feminism är en bra ideologi. Så jag tycker att jämställdister ska vara försiktiga med att binda sig till en punkt på höger-vänster-skalan, det är inte nödvändigt och exkluderar stöd från de som inte delar uppfattningar i andra frågor.

 20. Jocke S Says:

  Vi kan uppröras hur mycket som helst. Men hon är väl betald med skattepengar? Det är alltså riksdagen med alliansregeringen i spetsen, som är ytterst ansvariga för hela genuskomplexet.
  Från regelverket om förskola till ”Universitetet”, med ungefär samma regelverk och attityd där!

 21. Jocke S Says:

  anders, instämmer absolut. Dessutom vill feminister gärna få det till en fråga om ”man mot kvinna”. Att de gör det till en ”kvinna mot man” ideologi bör vi inte låta oss dras in i för mycket.
  Feminism är antihumanism, till nackdel för förhållandet mellan könen, med ökade klyftor som vi ser. Alltså de facto mot båda könens gemensamma intresse.

 22. Access Says:

  Johannes Westlund säger:
  Man måste ju komma ihåg att den där genuslistan har några tusen medlemmar och att det är typ 8 som har skrivit hatiska kommentarer. Man kan ju inte förtala alla genusvetare för vad några få gör.”

  Så är det. Och det är viktigt att komma ihåg.
  Å andra sidan så ska man också ha i åtanke att dessa få individer låts hållas av alla de andra tusen. Det är en tysthetens acceptans.

  Under mina år inom sexualpolitiken har jag aldrig hört en feminist kritisera en annan (undantag Petra Ö), oavsett hur extrem den senare, eller hur nyanserad den första, varit.

 23. barfota Says:

  @Lasse Sjöström

  ”Vad gäller genusforskaren behövs inga kommentarer. Skrivet i affekt, borde inte sänts”

  Jo det borde ha sänts, för det är sanningen om vad hon känner och tycker.
  Hur är det nu, av barn, fyllehundar och numera också arga feminister får man höra sanningen om vad de verkligen känner. Ju mer kärringarna gör bort sig, ju bättre för Svenska män.

 24. Stefan Says:

  Access: ”Under mina år inom sexualpolitiken har jag aldrig hört en feminist kritisera en annan (undantag Petra Ö), oavsett hur extrem den senare, eller hur nyanserad den första, varit.”

  Men i dag kan man på Newsmill läsa hur Margareta Winberg kastar sig över Nalin Pekgul och beskyller henne för ”den kända härskartekniken att förminska och desinformera”. Intressant att notera att en radikal statsfeminist anser att ”manliga härskartekniker” kan användas av feminister.

  Det som det hela handlar om är vem som är ansvarig för sexköpslagen, som väl bäst karaktäriseras som att den infantiliserar kvinnor och demoniserar män, som bidrar till (inte motverkar) människohandel genom att inga sexköpare vågar anmäla misstänkta fall av människohandel eftersom de då själva blir åtalade, och som bryter mot logisk anständighet genom att kriminalisera ena parten i en frivillig uppgörelse där sexsäljaren väl åtminstone borde dömas för brottsprovokation om lagen skulle respekteras (vilket den inte borde utan i stället avskaffas). Nu har vi fått namnen på dem som är ansvariga för det.

 25. Access Says:

  Stefan, en i och för sig positiv utveckling.
  Å andra sidan brukar sånt komma först när en ideologi blivit tillräckligt stor och stark för att falanger ska våga kritisera varandra offentligt. På så sätt kanske det inte är ett bra tecken. Eller så måste det växa sig stort innan det kan kollapsa.

 26. Oskari Says:

  Det som jag framför allt slås av när jag läser hennes brev är inte innehållet (förutsägbart) utan hur illa det är skrivet. Kan man läsa på Mastersnivå (även på Södertörns högskola) och skriva så mycket fel? Inte nog med att hon inte verkar orka använda versaler, texten är så full av fel att man blir trött oavsett vad som står där:

  ”funlar” – vad är det för något, menar hon ”fnular” kanske?
  ”höger facismen” – förmodar att hon menar högerfascismen
  ”access” – hon menar troligen tidskriften Axess
  ”xtras” – menar hon extas?
  ”facbook-analyser” – Facebook-analyser
  ”bör hela tiden besvära oss så att vi aldrig glömmer” – ?
  ”den israeliska försvarsindustri”

  Man får en föraning om hurdan hennes Mastersuppsats kommer se ut.

 27. barfota Says:

  @Jocke S säger: 23 augusti 2011 kl. 11:03

  ”Vi kan uppröras hur mycket som helst. Men hon är väl betald med skattepengar? Det är alltså riksdagen med alliansregeringen i spetsen, som är ytterst ansvariga för hela genuskomplexet.
  Från regelverket om förskola till ”Universitetet”, med ungefär samma regelverk och attityd där!”

  Sakta i backarna, vad jag minns var Sossarna inte ett smack bättre, felet är att alliansen köper skiten och låter den fortgå man brukar ju vara snabb med att avveckla och privatisera allting annat. Privatisera feministskiten och ge oss pensionärer, sjuka och arbetslösa ett värdigt liv. Tack

 28. Olle Says:

  Varifrån kommer ryktet att KTH samarbetar med Israelisk försvarsindustri? Vilken institution är inblandad och hur ser samarbetet ut? Finns det rentav någon länk hon kan hänvisa till? Eller är det bara hennes vilda fantasi som skenar iväg?

 29. Man United Says:

  Bjud in genusvetaren Maria Zerihoun mfl till en föreläsning,debatt och diskussion. Genus Battle;-) och red ut frågetecknen, red ut dom osanna anklagelserna mot dig Pär och nätmobben aka Genus Nytt,Pellebilling.se Tanja Bergkvist och kollegor. Det är väl det här som många väntat på att bli ihopklumpade och förtalade. Och nu äntligen få använda riktig yttrandefrihet och att bemöta dessa lösryckta allvarliga anklagelser.

  Skicka mail till anklagerskorna på genus och feminist listan etc.

  Tid,datum:? (Inom kort)
  Plats.lokal:? (Stockholm) Högskola/Universitet……???
  …..Södertörn eller Stockholms Universitet….

  Word!

 30. Joakim Says:

  Med andra ord:
  En antifeminist är alltid:
  * Som Anders Behring Breivik
  * Höger
  * Fascist
  * För Israels försvarsindustri

  Hon glömde säga att man alltid är sverigedemokrat också, som förvånansvärt många feminister verkar köra med.

 31. Nexialist Says:

  Det märks att hon är förbannad för hon staplar orden på varandra tills texten blir i det närmaste obegriplig. Finns mycket känslor uppdämda där i ensamheten på kammaren…Hmm..vad har jag hört det förut, var de nån i Norge?

 32. Abra Says:

  Det är skrämmande att se hur extremvänster- och feminism kan frodas i skattefinansierade miljör som Högskolor och Universitet!! Är inte skolorna räddaom sitt rykte??

  Bara tänk om det satt högergrupper på universiteten och spydde galla på sina motståndare?? Vilket liv det skulle bli!

  Varför kommer aldrig kritik i sakfrågor från Maria??

 33. Gubbe Says:

  Att dom blivit arga är ju enligt Gandhi ett gott tecken. Nästa skede är ”and then you wine”

 34. Jocke S Says:

  barfota, vadå sakta i backarna, jag skriver ”riksdagen med alliansen i spetsen”. Vissst vet jag vad sossarna gjort, men vi har en alliansregering sedan 5 år.
  Den har bl.a. förstärkt sexköpslagen och pytsat ut pengar till diverse genusprojekt. Och Reinfeldt har öppet diskriminerat pappor, redan 2006
  Det finns säkert de som vet mer om detta. Men alliansen har konsoliderat statsfeminismen, inte tvärtom! Även om de inte viftar med ordet alltid, ”smart”!
  Men buss på båda parter, vilket jag gör i min artikel om Statsfeminismen på sourze!
  De är målet, inte främst förvirrade feminister (jo de också förstås, men utfallet blir noll) som att stjäla godis från småbarn typ.

 35. maria zerihoun Says:

  Hej allihopa!
  Tänk vilken tid och (negativ) kreativitet ni har valt att lägga ner på lilla obetydliga mig, mitt störande handikapp (dyleiska) och mina val och drivkrafter i livet, en tisdag som denna.

  Ja du Pär, kunde du ha regerat/agerat på ett annat sätt?!
  Jag argumenterade för att du och Billing skulle få finnas kvar på listan och du ”OUTAR” mig på din genusmytsblogg. En ganska obehaglig taktik men inte främmande tyvärr.

  Nu är frågan, ska jag be dig att komplettera ditt inlägg med mitt CV och kanske be dig länka till min nya blogg (och utnyttja trafiken och PR-effekten) eller helt enkelt anmäla dig för förtal!?

  Att du har brutit mot Genuslistans tydliga regler är uppenbart genom ditt reflexmässiga (kanske tom biologiska?) beteende och jag har därför bett dem att stänga av dig. Men det har du säkert redan räknat så inget nytt på den fronten…
  http://www.genus.se/resurser/genuslistan/

  Jag ber att få återkomma lite senare när jag har mer tid. För det är alltid mycket att jobba med när man vill förändra världen till det bättre!

  : m

 36. Chr Ewrk Says:

  @maria du måste skoja? Är det där att argumentera för? På vilket sätt är du förtalad menar du ? Och hur vore det om du slutade med härskartekniker?

 37. Stefan Larsson Says:

  maria zerihoun:

  Åh herrejestanes.. När man inte trodde det kunde bli värre så blev det det. Jag sitter här och kippar efter luft.

 38. Hjalmar Says:

  Feministen känner sig ”outad”…stackars liten…
  För det är ju alltid synd om kvinnor, och män är förstås alltid onda – stygge Pär Ström! 🙂

  Nej, feministerna tål inte kritik, och eventuell diskussion ska alltid ske på deras premisser. Extremistfasoner!

 39. Oskari Says:

  2:a akten, Maria Zerihoun gör entré.

  Zerihoun ser uppenbarligen inget fel i att spy galla över meningsmotståndare kryddat med anklagelser om ”högerfascism”, ”antifeminism” och ”vänsterhat” samt de oväntade (och oroande) skällsorden ”vithet” och ”manlighet”.

  Tydligen gillar hon inte att hennes åsikter och kommentarer offentliggörs utanför den homogena kretsen ‘genusvetare’. Visst är det jobbigt när ens extrema åsikter nås av dagsljuset. Nu är det tydligen hon som missbrukat Genuslistan och hon som blivit ärekränkt (på tal om offermentalitet).

  Det intressanta är att hon är så insnöad i sin egen akademiska genus-värld att hon inte inser hur hon låter, hur fel alla ‘normala’ människor inser att hon har.

 40. Jämställdhetsfeministern Says:

  jaaaa, äntligen någon som säger som det är!

  maria zerihoun har helt rätt – tycker man att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter
  är man en nazistisk massmördare
  pang pang och dööö…

  så är det bara
  ska det vara så svårt att fatta?
  era nyttiga idioter

  insahlla!

  :j

 41. Jay Says:

  Så MZ står inte för sina åsikter, när hon konfronteras med dem?

 42. barfota Says:

  @maria zerihoun

  ”Jag ber att få återkomma lite senare när jag har mer tid. För det är alltid mycket att jobba med när man vill förändra världen till det bättre!”

  Jag har full förståelse för att du är upptagen och har mycket jobb att göra med att avveckla feminismen, tyvärr tror jag du har ett tufft jobb framför dig och möter mycket motstånd.
  Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.

 43. DrKejs Says:

  @zerihoun

  Varför känner du dig hotad av att vi vill ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter i samhället? Är du rätt för att förlora din räkmacka och genusupphöjda position?

 44. Genusvetare hotar polisanmäla mig « GenusNytt Says:

  […] bloggade tidigare idag om att genusvetaren Maria Zerihoun attackerat mig på ett diskussionsforum för […]

 45. michael Says:

  Maria Zerihoun skriver ”att aktualisera,förankra och engagera oss i vår samtid.och i varandra
  Man ska alltså gå i enad front mot t.ex pär och pelle som kritiserar dom hela hennes inlägg visar varför genusvetenskap inte är vetenskap utan en politisk ideologi.

 46. Lars I Says:

  Ja du Maria Zerihoun, gudars skymning, det det var ingen dålig maktdemonstration från statsfeminismens inre. Är inte en anmälan för förtal i mildaste laget för ett dyligt tilltag, att nådens år 20011 kritiskt granska EN SVENSK KVINNA. När man nu lagt ner så mycket forskningsjobb och pengar på att isolera forskningen om de båda könen till kritiska studier av MÄN och maskuliniteter. Jag förstår den förvirring och ilska som GenusNytt orsakat.

 47. Per Says:

  Ja du Pär, hur känns det att bli kallad ”nyttig idit”? För att köra lite härskarteknik nu (för det är det väl att kritisera någons stavning): En förutsättning för att tas på allvar är att man åtminstone kör en stavningskontroll på det man skriver. Och undviker särskrivningar förstås. Jag kan rekommendera boken ”Svenska skrivregler” för vår kära genusvetare. En utmärkt publikation. Då kanske det går att ta henne på större allvar.

 48. barfota Says:

  @Jocke S

  ”Men buss på båda parter, vilket jag gör i min artikel om Statsfeminismen på sourze!”

  Sorry, jag har läst den och tycker du har rätt. Buss på dom!
  När fan skall vi få riktiga politiker som ser till Sveriges bästa i stället för sitt eget bästa?

 49. gealach Says:

  Men snälla, så illa skrivet! Hur kan man förvänta sig att bli tagen på allvar om man nått vuxen ålder utan att ens lära sig att man börjar en mening med stor bokstav?

 50. Roberg Says:

  Att hon inte kan stava är väl inte så mycket att oja sig över. Men att en människa med så förvirrade åsikter får lov att ”forska” om feminism är skrämmande. Det är alltså skattemedel som finansierar den här ”forskningen”. Och ingen vågar ifrågasätta detta. Det kanske inte är så konstigt att ingen vågar ifrågasätta – se bara vad Pär får stå ut med när han på ett sakligt och lugnt sätt lägger fram sina synpunkter. Fascism, nazism, kommunsim och feminism – de senaste hundra årens värsta ismer.

 51. Lövet Says:

  Interpunktionstecken är en kvinnofälla…

 52. Hjalmar Says:

  Bag-in-box är en kvinnofälla…(ang. MZ)

 53. Jocke Says:

  Om jag har tolkat genuslistans regler rätt så är det hon som bryter mot reglerna först. Personangrepp är ju det hon sysslade med innan Per Ström skulle, allt enligt henne, ha förtalat henne…

  Sen kan man undra hur det blir förtal av det? Allt som Per Ström skriver finns ju med i henne eget skrivna text från början. Han svarar enbart på ett påhopp

 54. Lars I Says:

  Psssst, stör henne inte, hon utför viktig forskning om de båda könen och nya sanningar om kvinnor och män. Åtminstone om män

 55. Meissner Says:

  Intressant att ”Abra” klagar på att Maria inte riktar kritik i sakfrågor, när hälften av inläggen av de här stackars rädda männen, med fobi för kvinnor med makt, handlar om hennes dåliga stavning. Hur sakligt tycker du att det är? Eftersom det finns stavningsprogram nu för tiden så kan faktiskt människor med dyslexi forska på hög nivå. Är det verkligen något ni tycker är dåligt? Att människor med diagnoser av olika slag kan göra karriär? Dessutom är detta ett MAIL, inte en publicerad debattartikel, vilket få verkar ha förstått.

  Jag tycker en debatt mellan Maria och Pär skulle vara oerhört intressant. Eller nja, mer roande att se live att det fortfarande finns gamla motsträviga fossiler som anser att feminismen är ett hot mot mänskligheten, bara för att de tror att mänskligheten är lika med män. Har du förresten tänkt på vilka härliga anhängare du har? ”Ju mer kärringarna gör bort sig, ju bättre för svenska män”. Vad stolt du måste vara…

 56. Stefan Larsson Says:

  Jag kommer inte att tillföra ett skit till ”debatten” här.. Men snälla, säg att Maria och Meissner inte är på riktigt? Om dom är det vet jag inte om min tro på mänskligheten kommer att bestå.

 57. barfota Says:

  @Meissner

  ”Stackars rädda männen”

  Kortslutning

  ”fobi för kvinnor med makt”

  Kortslutning

  ”Dessutom är detta ett MAIL, inte en publicerad debattartikel, vilket få verkar ha förstått.”

  Kortslutning

  ”Jag tycker en debatt mellan Maria och Pär skulle vara oerhört intressant.”

  Whow, ja det tycker jag med. Icke kortslutning

  ”Eller nja, mer roande att se live att det fortfarande finns gamla motsträviga fossiler som anser att feminismen är ett hot mot mänskligheten, bara för att de tror att mänskligheten är lika med män.”

  Där upphörde vettet. Härdsmälta!

  ”Har du förresten tänkt på vilka härliga anhängare du har? ”Ju mer kärringarna gör bort sig, ju bättre för svenska män”.”

  Jag tror Pär är rätt så stolt över vad du kallar för anhängare. Visst är det bra att kärringslemmen gör bort sig offentligt, det gynnar kvinnorna också därför att kvinnor inte är samma sak som feminismen.

  På tal om fossiler så tror jag du har svårt att förstå vad verklig jämställdhet är.
  Men så är ju också feminismen med sin unkna manssyn gammalmodig, mossig och förlegad. Så långt ifrån verklig jämställdhet man någonsin kan komma.
  Huka dig kärring, nu laddar gubbslemmen om!

 58. Bishounen Says:

  Apropå alla inlägg om Stavning- Först: Absolut inget ont om individer som genuint lider av Dyslexi, MEN, något jag har funderat på är att så VÄLDIGT många påstår sig lida av Dyslexi numera, vilket i mitt sinne inte riktigt går ihop med siffrorna om hur stor andel av Världens befolkning som verkligen lider av dessa besvär.
  Ändå verkar dryga hälften av Nätets befolkning, och en hel del utanför Nätet likaså, numera lida av Dyslexi, och av dessa har jag noterat att några av de främsta grupperna med individer som påstår sig lida av Dyslexi(Naturligtvis med undantag) är följande; Nätmobbare, Feminister, samt, Homofober.

  Slump eller tecken?

  Som jag sa; Denna reflektion är INTE riktad mot de som verkligen lider av Dyslexi, utan de som jag är högst frågande beträffande om de verkligen har det eller bara skyller på det.

 59. Meissner Says:

  Du ”barfota”, vem har sagt att jag är en ”kärring”? Vad skrev du nu, ”kvinnor är inte samma sak som feminismen”, men du antar att eftersom jag är feminist är jag kvinna? Intressant..

 60. Petri Says:

  @Bishounen: Jag vet att det inom autismområdet finns statistik som säger att det för varje syskon som har en sådan diagnos, ökar risken markant (de hade räknat till ungefär en tredjedel om man hade två syskon med autismspektrumstörning). Eftersom dyslexi också hör till det man brukar klumpa ihop som NPF undrar jag om det månne kan vara så att det är vanligare än man tror.

  Samtidigt ska man veta att alla diagnoser inom NPF till stor del är subjektiva, både för personen själv och för den som bedömer frågan. Men ändock, en av mina funderingar kvarstår: kan Internet ha gjort det lättare för dem som inte kan (av en eller annan anledning) formulera sig som väntat – oavsett om det rör stavning eller innebörd – att våga synas i rampljuset? Det är rätt svårt att särskilja sanning från önsketänkande utifrån sett, tyvärr.

 61. Petri Says:

  @Meissner: Egentligen är det inte fråga om du är kvinna, man eller gränsöverskridande. Det faktum att du använder invektiv räcker egentligen för att åberopa samma argument i retur. Fast det är klart, helst hade jag sett pronomenet ”hen” (försvenskat finska ”hän” – könlöst i stil med ”den/det”), men det är en helt annan sak.

 62. barfota Says:

  @Meissner
  Jag åsikt om dig som kärring är lika relevant som feministernas åsikt om männen som gubbar. Vad du har för kön om du ens har något är sååå ointressant.
  Du tycker däremot att allt vi skriver på GenusNytt är ”intressant” och det är naturligtvis jag och säkerligen många andra glada över.

 63. Mörker Says:

  Jag förstår ingenting av den här ”debatten”. Men när det nu är en livs levande genusvetare här vill jag passa på att fråga Meissner:

  Kan du bidra med ett genusperspektiv på varför män diskrimineras i strafflagstiftning, i handläggning av dessa ärenden, i vårdnadstvister och alla frågor som har att göra med att ta hand om barn? Samt om möjligt berätta varför detta är så ointressant för genusforskningen.

  Sen undrar jag också om det finns någon dåld mening i att ni de som döpt genusvetenskap använder det latinska ordet genus, och inte det svenska ordet kön. Eller om man menar precis det som genus betyder, dvs kvinna, varför inte det kallas kvinnovetenskap.

 64. Lars I Says:

  @Meissner,
  ”… att det fortfarande finns gamla motsträviga fossiler som anser att feminismen är ett hot mot mänskligheten, bara för att de tror att mänskligheten är lika med män.”

  Ja, fossila eller inte, men av de genusvetenskapliga forskningsprogrammen ”Kritiska studier av män och maskuliniteter”, utan kvinnlig motsvarighet, skulle man onekligen kunna tro att världen enbart består av män. Män sitter nog däremot vanligtvis fast i föreställningen att mänskligheten berstår av TVÅ kön, båda med bra och dåliga egenskaper

  Är det kvinnligt tänkande att kritiska studier av kvinnor och femininiteter vore en svindlande tanke och bortkastade pengar så förstår jag även Zerihouns upprördhet över GenusNytts kritiska granskning av en till bristningsgränsen självbelåten genusvetenskaplig forskarkår.
  En motfråga: Är denna forskarkår något du är stolt över ?

 65. Meissner Says:

  Jag kan inte svara på VARFÖR det diskrimineras, bara försöka kämpa mot det. Jag tycker inte att det är värre när kvinnor diskrimineras än när män gör det, och ja, när det gäller vårdnadstvister verkar män diskrimineras på grund av sitt kön. Oförsvarbart! Har aldrig någonsin påstått att jag är för diskriminering av män, bara för att jag är mot diskriminering av kvinnor. Det ligger ingen intressekonflikt i det. Eller, det borde det inte göra, men för många verkar detta omöjligt att förena.
  Genus används inte istället för kön. Kön syftar till det biologiska könet, och genus till det social skapade.

 66. Meissner Says:

  Och det finns massor av kritisk forskning om kvinnlighet, hur kvinnor förväntas vara och hur vi pressas in i könsroller, precis som män. Ja, jag tycker det är en skitbra forskarkår!

  Det finns fler än två kön, och det finns 7 miljarder människor, alla med bra och dåliga egenskaper.

 67. Dan Says:

  @Meissner, ledsen men om du tycker att NÅGON av de skämtsamma komentarerna här som du ogillar är ens en hundradel så störda som Maria Zerihouns email så behöver du själv lika mycke vård som Zerihoun. Och kärring är nog bättre än gubbslem, gubbröra och all sköns ord som dessa ack så bildade feminister använder.

 68. barfota Says:

  @Petri och @Bishounen

  ”kan Internet ha gjort det lättare för dem som inte kan (av en eller annan anledning) formulera sig som väntat – oavsett om det rör stavning eller innebörd – att våga synas i rampljuset? Det är rätt svårt att särskilja sanning från önsketänkande utifrån sett, tyvärr.”

  Kan bara svara för min egen del. Jag har inte fått någon diagnos utan har på egen hand kommit fram till att jag förmodligen har både dyslexi och dyskalkyli.
  Jag är ingen läkare eller psykolog men jag tror att @Bishounen har både rätt och fel. Rätt i att dessa människor (jag inräknad) har syns i de sammanhang han talar om men… nu pratar jag bara om mig själv och det är. Jag skriver ofta mycket korta, bitska och sarkastiska kommentarer av en enda anledning. Jag kan inte ta till mig långa komplicerade utläggningar, fram och tillbaka med hänvisningar hit och dit om jag skall kunna förstå vad jag läser måste det vara på enkel Svenska och korta sammanhängande stycken. En välutbildad akademiker hur väl han/hon än menar kan inte göra sig till talesman/kvinna för mig, jag förstår för tusan inte vad de pratar om!

  För mig så är det primära (om vi nu skall ta feminismen) att få stopp på skiten fortast möjligt, långa utläggningar och diskussioner om varför, när, hur och vem som ligger bakom feminismen är för mig lika intressant som NOLL, ZERO, NADA. Många gånger så kommer det pekpinnar och krav på ”en högre nivå” från ”bättre läskunniga” och då blir jag förbannad, vem är dom som ställer sådana krav? De kan ju knappast vara för den jämställdhet de vurmar så mycket om, de är lika mycket mobbare eller ”snobbare” som de de själva anklagar andra för att vara.

  Svaret på om Internet har gjort det lättare så är svaret för min del definitivt ett rungande JA. Ingen har lyssnat på en sån som mig (eller många andra med dyslexi) tidigare utan snarare har jag (vi) viftats bort som imbecilla, mindre vetande och ointelligenta dårar av de som vet bättre d.v.s. de läs och skrivkunniga eller de som har förmågan att kunna minnas och likt en bandspelare återge inlärda kunskaper som ibland är rena lögnerna. Datorer med rättstavningsprogram och Internet har för min del varit en enorm befrielse där jag kan uttrycka mig på mitt sätt med mina verktyg utan att handgripligen och fysiskt få på käften av någon antagonist som inte tycker jag borde uttala mig i någon som helst fråga eftersom jag inte kan komma med empiriska bevis o.s.v. Jag behöver inga empiriska bevis eller måste läsa på för att lära mig mer om feminismen, vad är det för djävla trams. Jag skiter högaktningsfullt i hur feminismen är konstruerad, däremot så upplever jag och drabbas jag av orättvisorna, mansdiskrimineringen och misandrin varje dag, skäl nog för mig att göra vad jag förmår för att bli av med skiten. När du nu läser detta så bli inte förvånad om vissa ord eller halva meningar fallit bort eller om vissa bokstäver är omkastade eller du upplever aggression, så yttrar min dyslexi.

  Beklagar det blev ett långt svar men jag skäms inte en sekund över mitt handikapp eller känner mig bitter, mindre värd, avundsjuk eller alla andra tillmälen jag brukar få. Jag är bara heligt förbannad och det yttrar sig säkerligen i många klumpiga formuleringar och kan misstolkas som mobbning.

 69. Abra Says:

  SV Meissner

  Ja jag har fortfarande väldigt svårt att hitta argument i konkreta sakfrågor. Pär Ström tar upp konkreta frågeställningar men får bara oförskämdheter tillbaka. Det är ointelligent och oseriöst från feministernas sida.

 70. Olle Says:

  Som Barfota skriver så finns det rättstavningsprogram som hjälper dyslektiker att snygga till sina texter innan de publiceras. Eftersom denna mjukvara är integrerad även i E-postprogrammen, så finns det inte längre någon ursäkt för en vuxen akademiker som vill bli seriöst bemött, att släppa ifrån sig alster av den usla språkliga kvalitet som citeras i blogginlägget.

  Med detta menar jag inte att MZ borde skrivit mailet på den svårtillgängliga postmodernistiska svenska som genusvetare annars gärna använder för att distansiera sig från den obildade pöbeln.

 71. barfota Says:

  @Olle
  Håller fullständigt med dig. Nu fixar ju mjukvaran inte allt men om jag hade varit akademiker och i samma ställning som MZ så hade jag korrekturläst både en, två och tre gånger innan jag skickat iväg texten. Sånt skit som hon skickade ut kan bara tyda på en sak, hon var förbannad och upprörd vid tillfället. Ingen ursäkt men kanske en förklaring.

 72. Bishounen Says:

  Barfota och Petri:

  Tänkvärda poänger bägge två. Dessutom, och oavsett, så är det viktigt att även ha i åtanke att det finns en stor möjlighet att en avsevärd portion av de som påstår sig vara dyslektiska, helt enkelt inte är det, utan använder diagnosen som bortförklaring. Vilket i sådana fall är mycket synd, då det blir litet av ”Vargen kommer”, ungefär.
  Plus, att det ju naturligtvis inte heller gör ryktet bättre för äkta dyslektiker.

  För övrigt, Barfota, så har jag faktiskt aldrig uppfattat dig som vare sig Nätmobbare eller en slarvig skribent, så om du har problem med skriftspråket så döljer du det i sådana fall mycket väl, mjukvara eller inte.
  Även om du stundom kanske däremot kan te dig en aning frustrerad, om dock i sådana fall av vanligtvis förståeliga skäl.:P

  Men, nu skall jag inte leda diskussionen ur spåret!

 73. St. Augustine Says:

  Gud vad läskigt. Och så verkar hon vara islamist också… Kolla hur hon avslutar mejlet.

  Dessutom verkar alla människor som inte använder versaler och skriver så där slarvigt vara psykiskt störda. Hon behöver hjälp INNAN hon skapar behov för andra normala att behöva hjälp.

 74. Julian Says:

  @Barfota 23 augusti 2011 kl. 20:13

  ”Jag är bara heligt förbannad och det yttrar sig säkerligen i många klumpiga formuleringar och kan misstolkas som mobbning.”

  Nej Barfota,dina kommentarer är alltid koncisa och perfekt utformade.
  Du är en stor tillgång här på Genusnytt.
  Fortsätt på samma linje och ändra dig för Guds skull inte!

 75. barfota Says:

  @Bishounen
  Tack. Jo det stämmer jag är heligt förbannad och frustrerad intill bristningsgränsen.
  Som tur är är jag ingen våldsförespråkare och det enda jag kommer att skjuta i framtiden är rollatorn på min dagliga promenad till närbutiken om inte körfältet reserverats ”bara för kvinnor”.

 76. barfota Says:

  @Julian
  Tack!
  Om du har hört talas om ”sega gubbar så förstår du att man inte blir av med mig i första taget.

  Alltid kan jag väl reta någon övergödd feminist 😀

 77. spindelgubben Says:

  maria zerihoun
  Du har själv brutit mot reglerna mer än 2 gånger.

 78. Oskari Says:

  Oavsett om man har dyslexi eller ej så är man skyldig sin omgivning att försöka uttrycka sig korrekt i text. Liksom en slapp klädsel är en slapp inställning till sitt språk ett uttryck för bristande respekt för sin omgivning (och sig själv).

  Att personer som säger sig ‘forska’ på universitetet (även om det rör sig om Södertörns högskola) borde vara mer måna om sitt språk än Zerihoun.

 79. Oskari Says:

  Någon borde undersöka korrelationen mellan genusstudier och följande faktorer:

  – politisik vänster
  – anti-Israel
  – Kd/Sd-hat
  – ‘dyslexi’
  – Södertörns högskola
  – Palestinaschal
  – arbete i offentlig sektor

 80. barfota Says:

  @Oskari
  Håll till godo
  – politisik vänster Svar:Nej
  – anti-Israel Svar:Nej
  – Kd/Sd-hat Svar:Nej
  – ‘dyslexi’ Svar:Ja
  – Södertörns högskola Svar:Nej
  – Palestinaschal Svar:Nej
  – arbete i offentlig sektor Svar:Nej

 81. Petri Says:

  @Barfota:
  Skulle jag publicera mina inlägg utan redigering, så skulle ingen kunna läsa dem. Inte för att jag har dyslexi, men ADHD och andra saker gör att jag har otroligt svårt med sekvensering, rätt sak på rätt plats, och vips blev allt både bak-och-fram, och ut-och-in. Inte heller skäms jag över det, det är de ”kort” som jag fick i min hand, men precis som du spelar jag dem på det bästa sätt jag kommer på. Keep on truckin’, du gör ett bra jobb.

  @Bishounen:
  I min sista mening så syftade jag just på ”vargen kommer”-effekten, för det är otroligt svårt att som läsare skilja på t.ex. dyslexi eller bara allmänt överilat affekt, till exempel. (Å andra sidan, har man ett överilat affekt så skulle det i sin tur kunna vara symptomatiskt, men jag tycker att online ger man inga diagnoser, det är på tok för lite att gå på. Men ibland… 😉 )

 82. barfota Says:

  @Petri
  Bra, kämpa på du det måste helt enkelt finnas en plats för oss alla (även män) i vårt samhälle. Jag har som jag sa tidigare inte fått någon diagnos och ärligt talat så känner jag mig inte i något större behov av att tillbringa min tid hos specialister som i vissa fall kanske har ett större behov an diagnoser än jag.

  Kämpa på som sagt, vi är alla värdefulla på ett eller annat sätt.

 83. barfota Says:

  😳
  Nu var vi där igen! Jag blir så förbannad på mig själv varje gång det händer. Jag kan läsa texten om och om igen utan att se felen men så snart jag Skickat iväg och börjat läsa min egen text så ser jag felen. EN EDITERINGSKNAPP PÄR!

  Skulle stå…
  som i vissa fall kanske har ett större behov av diagnoser än jag.

 84. Erik Says:

  Jag överväger att anmäla henne för sitt uttalande om hudfärg, eller du borde kanske göra det Per. De är ju fan rasister också med sitt snack om att vita män är si och så…

 85. Våldsromantik i genusvärlden | Medborgarperspektiv Says:

  […] Maria Zerihoun, vid Södertörns Högskola, spyr ut osande hat mot både Pelle Billing och Pär Ström efter avslöjandet. Hon nöjer sig inte bara med att kalla […]

 86. Våldsromantik i genusvärlden | medborgarex Says:

  […] Maria Zerihoun, vid Södertörns Högskola, spyr ut osande hat mot både Pelle Billing och Pär Ström efter avslöjandet. Hon nöjer sig inte bara med att kalla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: