HON var våldsam – HAN blev åtalad

by

En man som åtalats för grov kvinnofridskränkning och andra brott mot sin hustru frikänns av Örebro tingsrätt. Det innebär också att kvinnans skadeståndsanspråk på 175 000 kronor ogillas.

Hustrun hävdade att mannen hade slagit henne, satt sig på henne, släpat henne på golvet, hållit hennes huvud under vattnet, låst in henne i ett rum samt våldtagit henne. Många vittnade dock i rättegången om att de inte kände igen sig i den bilden, och domstolen skriver i domen att det finns många omständigheter som minskar trovärdigheten i kvinnans berättelse.

Mannen uppgav vid rättegången att hustrun är mycket aggressiv mot honom och kastar saker omkring sig. Han har tidvis tvingats bo hos en anhörig.

”Domstolen anser att det är mannen som utsatts för kontrollbehov, svartsjuka och begränsning av umgänge och kamratkrets”, skriver Nerikes Allehanda.

Tur att han blev friad. Nu ska det bli spännande att se om hon blir åtalad.

Läs mer här. Tack för tipset, Kyle Patric!

För övrigt, Radioprofilen och humoristen Annika Lantzutövade i söndags sin humor i Sveriges Radios program Gomorron världen, och jag kom med på ett hörn.

Det gäller den nu frisläppte fransmannen Dominique Strauss-Kahn, tidigare våldtäktsmisstänkt. Så här säger Annika Lantz (om att Dominique Strauss-Kahn över huvud taget greps):

”Många fransmän är i chock, och en del misstänker att han är utsatt för en konspiration. Politiska motståndare har helt enkelt lurat honom att bära penis, och sedan hällt en pissig kvinnosyn i hans dry martini, menar en fransman som bloggar under namnet Pär Ström [namnet uttalat med fransk brytning].”

Sedan kommer hon tillbaka till mig, några minuter senare, med en inklippt sekvens från ett annat radioprogram där jag säger att män är den enda grupp som är diskriminerad enligt svensk lag. Du kan lyssna på det hela här (välj söndag 22 augusti och del 2, gå sedan till ca 30% in i programmet). Tack för tipset, Patrik!

Annonser

34 svar to “HON var våldsam – HAN blev åtalad”

 1. Pether Says:

  Det fanns 1.5 roliga komikerkvinnor, nu har de endast blivit 1, men även hon attackerar män. Hur e det humor att misshandla och hoppa på män i ett stort svenskt humorprogramm?

 2. Hjalmar Says:

  Oj, ”Lantzan” har fått i uppdrag att snacka strunt om Per Ström! Känn Dig hedrad, Pär! Du nämns i samma mening som DSK, presidentkandidaten som nästan blev oskyldigt dömd.

  Men för (media-)feministerna så är förstås alla män skyldiga till något…DSK är förstås, som symbol för patriarkatet, alltid skyldig…

  Signalen är: i USA friar domstolar hellre än fäller. För män i Sverige är det tvärtom, om en kvinna anmäler.

 3. Maria Says:

  Hon är varken rolig, smart eller snygg. Jag vill varken höra eller se eländet.

 4. JD Says:

  Hon kanske ger tillbaka för år av lidande från andra män!

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article11880682.ab

 5. JD Says:

  När det gäller kvinnan som falskanmält sin man för både det ena och det andra så hade hon antagligen fått rätt och 100 000:- som plåster på såren om hon hade nöjt sig med våldtäkt i sin anmälan.

  Dessutom borde åklagaren straffas för sitt urusla arbete i FU. Gjorde hon inga förhör alls med andra personer än kvinnan själv?

 6. michael Says:

  Bra att Annika hjälper dig att nå 20 000 strecket

 7. Hjalmar Says:

  JD:
  Tjänstemannaansvaret är sedan länge borttaget, tyvärr… Obegåvade och talanglösa åklagare och domare kan fortsätta i åratal utan att någon ingriper. Men det är ganska vanligt inom alla typer av offentlig verksamhet…

 8. Jocke S Says:

  Har man rätt att påstå något sådant som hon gör? Tydligen. På den gamla goda tiden fanns två komiker, Birgitta Andersson och Eva Rydberg.
  Det behövdes alldrig särkilt framhävas, ”men de är ju kvinnor”! Visst färre än manliga kollegor, men helt naturligt. Och roliga, till skillnad från den ofta pinsamma Lanz,
  Och flera av hennes kvinnliga kollegor.

 9. Olle Says:

  Jocke, glöm inte Lena Nyman

 10. JD Says:

  Det sägs att komiker är världens olyckligaste människor och att komiken används som ett skydd från verkligheten.
  Att sparka på en komiker är alltså som att sparka på en som ligger ned.

  Ofta ser man också på en komiker endast munnen som ler. Ögonen och ansiktet säger det motsatta.

 11. JD Says:

  Finns det inte en hemskt rolig komiker som heter Gudrun Schyman en gång i tiden? Känner att jag har ett svagt minne av det…

 12. skvitt Says:

  Här kan föreligga psykopati.

  Och som jag själv just har skrivit lite om det kanske det kan vara av intresse att läsa det. Bland annat är jag inne på det faktum att psykopater ofta lyckas framställa sig som offer. Speciellt de kvinnliga psykopaterna utnyttjar rättsväsendet till att göra drängtjänst åt dem.

  Tyvärr finns ju knappast några kvinnliga psykopater om man ska tro statistiken och varför det förhåller sig så berör jag också i mitt inlägg:
  http://skvitts.wordpress.com/2011/08/24/eva-rusz-radgivning-till-gift-man/

  Det är ytterst hedervärt av Örebro tingsrätt att inte låta sig luras denna gång, men det är sannolikt ett undantag.

  Nu måste det vara åklagarens plikt att väcka åtal mot kvinnan och yrka på både fängelse och en rättspsykiatrisk undersökning så att statistiken för kvinnlig psykopati kan justeras närmare verkligheten!
  /Skvitt

 13. Hon våldsam – han åtalad « skvitts Says:

  […] förra inlägget kunde kvinnan kanske vara en psykopat. Och kanske gäller det även den kvinna som Genusnytt skriver […]

 14. Jocke S Says:

  Lena Nyman, OK, men hon var senare och texterna var väl inte hennes. Minns ändå den där om att köpa kul-utrustning med alla tiders Gösta Ekman.
  Åsså då Schyman ja. Hon gjorde ju en grej på TV:4 som överklasskärring…
  Annars är det väl platt fall…ja om man inte gillar sjuk humor förstås!

 15. CH Says:

  Pether: Är det du som under namnet ”Pether” skriver konstruktiva kommentarer på zettermark.blogg.se också?

 16. Mörker Says:

  Finns många roliga kvinnliga komiker som inte är kränkande mot män på feministiskt manér. Bäst att inte nämna namn bara.

 17. Carl Says:

  Och jag som respekterade Lantz som en av de otroligt få roliga kvinnorna i media….

  Trodde hon stod över PK-maffian.

  Dock medger jag att det finns få män mer tacksamma att skämta om på det sättet, försvarar inte på något sätt den mannen.

 18. Mörker Says:

  Det som är så absurt med diskriminering är att det inte är gärningen som räknas. Det spelar ingen roll om kvinnan är psykopat. Först och främst är hon kvinna.

  Vi har ingen särskild lagstiftning för psykopater. Däremot har vi en särskild lagstiftning för kvinnor. En lag som tillåter kvinnor att begå handlingar som är straffbelagda för män.

  Sedan har vi dessutom ett åklagarväsende som har diskriminering som öppen praxis. Konstigt men sant. De har som öppen policy att behandla folk oilka pga av kön. Till och med mer än vad lagboken ger utrymme för.

  Även när det står fullkomligt klart att de blivit lurade att delta som ett ytterligt allvarligt led i en pågående misshandel, så vägrar de att åtala vederbörande. Det är odemokratiskt. Upprepad kritik har riktats mot Sverige för brott mot de mänskliga rättigheterna, samt för tortyr av icke dömda individer, såväl som dömda.

 19. c Says:

  http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3230193.ece

 20. Mörker Says:

  Myndigheterna slår ifrån sig kritiken med propagandaordet: rättshaverist.

  Det ordet används flitigt i diktaturer som vill tysta öppen debatt om myndigheters felaktiga agerande, och de ytterst allvarliga konsekvenser det får för offer och oskyldiga. Det används också mycket frekvent i just Sverige.

 21. Jämställdhetsfeministern Says:

  Skandal att mannen blev frikänd. Det visar att våldsutsatta kvinnor inte tas på allvar i Sverige. Lagstiftningen för kvinnofrid måste skärpas. Något för Amnesty att ta tag i…

  Skandal också att Dominique Strauss-Kahn inte fälldes för våldtäkt. Det bevisar att patriarkatet fortfarande styr i världen. En kvinna ljuger ju aldrig om våldtäkt. Bra att Annika Lantz driver med dem som inte förstår det.

 22. Mörker Says:

  @jäm[…]ern

  Det är bara rättshaverister som kräver likhet inför lagen. Alla vettiga människor förstår ju att det är helt orimligt i ett land som vill kalla sig feministiskt.

 23. Man United Says:

  Det är precis detta problemet med brister i det svenska rättsväsendet (lagstiftning) okunniga och rädda feminister politiker mfl inte vågar lyfta i den offentliga debatten. Istället gör medborgarna med civilkurage något. Problem med rättsväsendet som växt till ett Samhälls problem där människor och anhöriga angrips och utsätts för rättsövergrepp. Problem som utvecklas till ett ännu värre samhällsproblem än vad det tidigare var från början. Protesterna och motståndet har bara börjat genom skapandet av bloggar publicering föreläsningar bok släpp spridning organisering för bekämpning av rättsövergrepp.Rättsövergrepp tex på män av några kvinnor som förstör ett skyddssystem för alla kvinnor.Ett skyddssystem som även ska omfatta män dvs alla människor oavsett kön etnicitet klass och ålder. Det om något borde ligga i allas intresse… Voltaire var en jävel till rättshaverist som bråkade med allt och alla. Franska revolutionen kunde riva symbolen för rättsövergrepp Bastiljien för mindre. Det handlar om att den lilla människans röst gör skillnad i ett dekadent radikal feministiskt Samhälle som snyggt smygit sig in bakvägen utan motstånd. Men Manmythwoman.com Wikileaks Genus Leaks är helt rätt forum för att öppna upp för reformer och ompröva direkt demokrati där rättssäkerhet är en betydande och viktig värdegrund. http://Www.rättsstatensvänner.se RO-Rättssäkerhets Organisationen http://www.rsorg.se
  Ann-Britt Grunewalds och Gudrun Schymans newsmill artikel om att ”inga kvinnor tjänar på att sätta oskyldigt dömda män g fängelse”. Rapporten felaktigt dömda om vikten att inviga Resningskommissoner i Sverige med Norge som förebild. Så det Krävs samma förutsättningar inför lagen oavsett kön och är hindret radikal feminism får de en chans att revidera sin ideologi och tid att hitta vägar ut för nu börjar det röra på sig när (män)niskor upptäcker att dom inte är ensamma om att blivit drabbade och attackerade av de kvinnor som utnyttjar systemet och genom radikal statsfeminism självt. (Soc,feministisk lagstiftning,hilda åklagare etc).
  Människor börjar berätta och diskutera att det är något som inte stämmer. Den demokratiska fredliga kraften ska inte underskattas.

 24. Man United Says:

  Trollet psykopaten sociopaten parasiten genus nytts charmiga mask.ot Jämställdhetsfeministenär det största hotet mot kollektivet och individer kvinnor.känner flera kvinnor som skulle vilja utmana radikalfeminster i öppna debatter och ta vid där dom slutade under 60 talet men också nya förmågor som står upp för den lilla människan alla lägen. Dom väntar på rätt tillfälle för det kostar på bemöta elaka hårda giftiga kvinnor om man själv som kvinna är ödmjuk och tror på humanistiska värden.

 25. Jocke S Says:

  Mörker. Jag kan instämma här, till fullo. Sexköpslagen är ett av flera exempel.

 26. Joakim Says:

  Annika Lantz verkar köra den klassiska teorin om att alla som anklagas för våldtäkt är skyldiga. Det är synd om henne, hon verkar kämpa desperat mot ”patriarkatet” för sin karriär. Vi kanske borde vänta med att skratta åt Robert Gustafssons skämt och spara det tills att Lantz sagt vad som helst, för kvoteringens skull.

 27. Musse Pig Says:

  Apropå feministisk humor, denna artikel av Eva Moberg ursäktades som skojig satir:
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-utrotar-vi-mannen_398951.svd

 28. skvitt Says:

  Jagsåg länk bifogad av Man United här ovan. Den funkade inte och det tog mig någon halvminut att se felen, 1. stort w, 2. två stycken ä istället för a.
  Här får i den korrekta länken:
  http://www.rattsstatensvanner.se/
  /Skvitt

 29. Det var kvinnovåld men fel person åtalades « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] HON var våldsam – HAN blev åtalad  (Genus Nytt) […]

 30. Musse Pig Says:

  Jo, det framgår nog att den är satiriskt menad. Inte särskilt kul för det, men det var ju inte syftet. Illa valt exempel alltså. Men en artikel värd att påminna om.

 31. Argus Says:

  Annika Lantz uppskattade jag i början. Hon var kvick och begåvad även om hon tenderade att vara ”babblig”. Som feminist är hon dock mer förutsägbar. Vi får heller inte glömma bort av Sveriges Radio driver en feministisk agenda. Särskilt tydligt i ex vis P 3 som kan beskrivas som ett rent kvotat (de andra kvoteringsgrupperna är invandrare och hbtq-gruppen).

  En annan iakttagelse jag gjort är att unga tjejer står högst i kvoteringshierarkin. Deras intressen är alltid överordnade de andra identitetsgrupperna. En ung, SR-anställd medelklasstjej betraktas alltså som ”svagare” än en nyanländ flykting med hbtq-bakgrund!

 32. Claes-Peter Says:

  Dominique Strauss-Kahn…
  Ingen, som kan läsa och värdera uppgifter i media, och sedan dra egna slutsatser, kan väl tvivla på att den mannen är ett problem? Ha kanske inte är sjuk i medicinsk betydelse, men hans uppträdande och hans inställning till kvinnor kan inte kallas annat än sjukt. Det är också obegripligt, att så många människor kan ha den åsikten att han är utsatt för en konspiration av ett flertal kvinnor, utan inbördes kontakter, under så lång tid.

  Den enda konspiration man kan bevisa är den sammansvärjning av tystnad och ursäktande som så länge har pågått i media, till förmån för denne, som socialist poserande, representant för ”gåsleverproletariatet”.

  Skulle han nu, det Gud förbjude, bli vald till Frankrikes president, så hoppas jag innerligt att han inte kommer till vårt land på något statsbesök. För då hamnar jag garanterat bakom lås och bom, för om detta händer, så ska jag möta upp försedd med ruttna ägg och tomater.

  Alla måste väl inse att han drar mannen som kön i smutsen med sina härjningar och övergrepp mot kvinnor? Det borde vara en absolut plikt för oss män att rensa och hålla rent i våra egna led. Genom att hylla denne åldrande satyr som en sorts hjälte, diskvalificerar man ju den sansade och seriösa kritiken av den extrema feminismens avarter. Vårt mål är väl att kunna möta kvinnorna som sanna jämlikar och att etablera goda förhållanden mellan man och kvinna, att så som naturen och evolutionen skapat oss för att komplettera och stärka varandra? Det är väl inte en enkönad eremittillvaro vi eftersträvar?

  Så låt oss kalla ett svin för ett svin och ta avstånd från betenden så långt utanför alla lagar och normer för ett sunt umgänge. Eller ska vi låta oss förföras av en vrångbild av maskulint beteende? Sexuella brott förekommer, och sker tyvärr alldeles för ofta utan att bestraffas. Internet har redan fullt tillräckligt med förnekare av fakta och fabrikanter av de mest bizarra konspirationsteorier. Sätt inte en hatt av metallfolie på DITT huvud!

  En av många sammanfattande artiklar av DSK:s ”cv”:
  The Sordid Sexual History of Dominique Strauss-Kahn
  http://www.inthesetimes.com/article/7326/the_sordid_sexual_history_of_dominique_strauss-kahn/
  This piece was republished from Firstpost.com, the first Indian online news site.

 33. Man United Says:

  @ claes-p känner du till kvinnor som gillar bdsm kvinnor som opererar fritt och begår övergrepp på barn kvinnor som köper pojkar män i beroende ställning utomlands tjejer som våldtar utan att pojkar och män berättar det för det är tabu osv kvinnor som tänder på bdsm skulle lätt kunna övermanna dig för att skapa respektiv. Ska se och hör journalister agera folk domstolar. Känner du till motiven bakom dessa anklagelser,spelet bakom kulisserna i maktens korridorer? Tror du Julian Assange också är skyldig för att ytliga feminister bestämt sig för det och focus flyttas från den känsliga kritiken wikileaks framför. Ytliga skvaller feminist journalister och hjärn tvättade radikalfeminister är patriakatets effektivaste soldater och verktyg. Och dom dumma blåsta feministerna fattar fortfarande inte vad det handlar om. Har man inget att skriva om skapar man ett,för att det säljer och skapar makt. Kungen,Kamprad osv människan oavsett kön klass osv ska hängas ut till varje pris för att den har syndat. Jävla kristet statar Samhälle som dumma feminister styr oss mot. Hur många välmående journalister är beredda att gå från sin svindyra bostadsrätt på söder för att granska makten på ”riktigt”. Rättsväsendet,journalismen politikerna kommer undan granskning. WikiLeaks Genus Leaks är det viktigaste som hänt sedan boktryckarkonsten. Upplysningens filosofer inspirerar fortfarande. Ringakta inte omfattningen i skämtet Sverige och fenomenet radikal feminism som spelbricka i ett mycket större omvärldspel som du inte har en aning om. Eller som eminenta uttalandet från Magnus Betnér: ”så länge inte polisen djävlas med mig,så djävlas inte jag med dom”. Det går inte att attackera sina egna medborgare det är mer än du som feminist förstår. Hur tror du annars läget ser ut som det gör. Dom misslyckade radikalfeminsterna som lät mest och använde våld på slutet 70/80talet förstörde för alla män och kvinnor som stod upp för make love not war. Resten är nutidshistoria om att patriakatet och hilda osv drar jämnt.elitfeministerna skiter i kvinnorna där nere på samhällsbotten men fortsätter använda utnyttja dom i deras falska offer- race och hyckleri om att alla kvinnor kan nå bolagsstyrelserna. Elitfeminsten mona sahlin och (kapitalist grisen) göran person är inte ett dugg ärligare än någon annan i de radikalfeministiska strategiska partierna inom alliansen. Centern är ett hån mot kvinnorörelsen med sin smutsiga populism. Tänk bara på varför en lydig kvinnlig feministisk knähund kom så snabbt till bank makten.Mönstret går igen kolla in hur man gör med jobbiga och besvärliga demokrater i staterna. Rent spel.Not! Vilka är dom största förlorarna kvinnor och männen lite längre ner på skalan som alltid.Var och en på sitt sätt. Faran blir om pendeln kommer slå tillbaka och där kvinnor kommer bli misstänkta när dom söker hjälp. Lite grand som ¤ Fördummade hjärn tvättade feminister och speciellt manliga feminister som söker sin ridderlighet ska inte tro att de kan komma undan med en livslögn och glömma bort människor utanför pk klubben för inbördes beundran. Sexuella brott säljer..Våld och sex brott är häxjakt på män. Inte kvinnor? Vem skapar bilden av tex pedofil=män vem granskar källorna,inte journalisterna.. Tror du patriakatet och blåsta feminister kan sätta dit ja utan omvärldens protester! Det är tillbaka till rötterna som gäller för att veta hur makten alltid fungerat och fungerar. Radikalfeminister har fört kvinnor och män och justa feminister bakom ljuset med skräckvälde skrämsel och anspelning på människors fundamentala drifter. Cynism och Hyckleri! RadikalfeminstErna och elitfeministerna är lurade och i sin tur förda bakom ljuset av strateger i maktens korridorer. Nå lär dig din klassiska skönlitteratur och glöm icke textinterpretationens tidlöslösa betydelse. Viva la socialism.Garcia Lorca is really deep shit!

 34. Man United Says:

  ¤ aisopos fabel peter och vargen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: