Hon anlitade deckare för att sprida pedofil-rykte

by

I England har en domare slagit fast att en kvinnlig före detta jockey ljög när hon anklagade sin förre pojkvän för att vara pedofil. Domaren säger att kvinnan inte bara ljög utan tränade sin dotter i att framföra de falska anklagelserna. Hon borde skämmas, sa domaren.

Han sa detta i samband med att han dömde en annan kvinna till fängelse, en privatdetektiv. Deckaren hade anlitats av jockeyn för att sprida det falska pedofilryktet. Bland annat skrev hon ett antal aggressiva och förolämpande email till socialtjänsten.

Så här säger domaren om den kvinnliga före detta jockeyn:

‘The child’s mother is wholly unable to accept the court’s verdict and, with the misguided assistance of Elizabeth Watson [deckaren] has unlawfully and in breach of court orders, put into the public domain via email and the internet a series of unwarranted and scandalous allegations about the father and others.

She has repeated the untruth that the father is a paedophile and – without a scintilla of evidence – has attacked the good faith of all the professionals who had had any contact with the case.

These proceedings have had a serious effect on the life of the father and have threatened the stability of the child. Her mother’s actions are wholly contrary to her interests.’

[…]

She thought herself above the law. That will not  be tolerated.”

Det här är intressant mer än som ett enskilt fall. Det är många män – inte minst i Sverige – som blir drabbade av falska anklagelser om sexuella övergrepp, särskilt i samband med vårdnadstvister. På detta område råder ett mycket tydligt kvinnligt maktövertag. Om kampen för jämställdhet i Sverige hade varit jämställd – och inte ensidigt kvinnovinklad – hade detta varit en stor fråga i samhällsdebatten.

Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

Uppdatering: Även Ann-Mari’s blogg har bloggat om detta.

För övrigt, en helt annan sak: Apropå en teaterpjäs om kriget i Irak: ”Parvin Ardalan påpekar att människor som upplevt krig både har likadana och olika erfarenheter. Men en sak gäller alltid: kvinnor och barn är offer.” Läs här. Kommentar: Män då? Har de kul i krig?

Annonser

25 svar to “Hon anlitade deckare för att sprida pedofil-rykte”

 1. barfota Says:

  Man blir förbannad men inte förvånad och tar sig en funderare. Hur många liknande fall som detta finns det då inte som inte har kommit till allmänhetens kännedom. Eftersom en oskyldig människa utpekats så borde straffet för kvinnan i det här fallet vida överskrida straffet för den som eventuellt verkligen hade utfört de påstådda brotten.

  Helt OT
  Fortsättning på Telia parodin… Klicka och läs.

 2. barfota Says:

  Om Teatern

  ”Jag letar hela tiden efter saker skrivna av kvinnor för andra kvinnor, säger producenten Manal Masri.”

  Varför så lång text? Det hade räkt med…
  Vi skiter i männen!

 3. Erik Says:

  Hej Per!
  det här hör egentligen hemma i inlägget om ”genusvetare spyr galla..”
  jag skriver det här för jag finner det ytterst allvarlig och hoppas du läser detta.
  Jag överväger att anmäla henne för sitt uttalande om hudfärg, eller du borde kanske göra det Per. De är ju fan rasister också med sitt snack om att vita män är si och så…

 4. Ulf Andersson Says:

  http://maukonen.wordpress.com/2011/08/23/mamma-larde-upp-dotter-att-ljuga-om-sexuella-overgrepp/

  och
  http://www.dads-r-us.se/2011/08/23/mother-coached-daughter-to-lie-about-sexual-abuse-to-win-custody-battle/

 5. Alexander Says:

  Jag tycker det är skrämmande att kvinnan har en kraftig fördel när det gäller vårdnadstvister!! Läste nåt tidigare inlägg angående nån myndighet som Blir inblandad i vårdnadstvister. Där en tidigare anställd berätta om att målet var att kvinnan skulle få fördel på alla dess sätt!

  Som man sitter man i en j**** sits. Kvinnan kan hota om vad som helst för hon vet ju att går de upp i en tvist så vinner hon den 99 gånger av 100!

  Tycker det är kanon när det kommer upp sådant här istället för att hamna i något fack undangömt pågrund av att fel kön var drabbat!

 6. Argus Says:

  Det här går också utanför ämnet. Jag ber om ursäkt för det. Men jag har en fråga till Per (eller någon annan hugad): Har det gjorts någon samlad översyn av den totala kostnaden för den s k genusindustrin? Hur många genusvetare är ex vis anställda på våra universitet och högskolor? Hur är jämställdheten bland dessa? Hur stor är samhällsnyttan kontra kostnaden för tusentals genusvetare? Det förvånar mig att det är så lite debatt om detta i våra större dagstidningar och etermedier.

 7. Ulf Andersson Says:

  @ Alexander, kolla även detta inlägget
  http://www.dads-r-us.se/2011/08/25/vilka-raddar-radda-barnen-egentligen/

  Mvh Uffe/PappaRättsGruppen

 8. Johannes Westlund Says:

  @Alexander: I mål som rör famljetvister har soc direktiv att ta kvinnans parti oavsett. Det är alltså direktiv från regeringen/riksdag.

  @Argus: Jag vet att Tanja Bergkvist beräknade att 225 miljoner kronor användes av typ staten för ”jämställdhetsprojekt”, dvs genusindoktrinering. Och det är då alltså bara för ett år i tillämpade projekt. Det kan man jämföra med det omdebatterade RUT som beräknades kosta 900miljoner. Och då är alltså inte forskning, genuscentra och så vidare inräknat. Vill minnas att man gjorde en satsning på att etablera ett svenskt genusvetenskapligt kunskapscentrum. Har för mig att Tanja hade kommit fram till att åtskilliga miljarder plöjts ner i det projektet. Igen så exkluderar dessa beräkningar kostnader för de forskare som sitter på institutionerna idag. Jag har inte sett någon komplett sammanställning men det finns väl ett intresse av att det inte ska komma ut att vi lägger miljarder på något som är helt meningslöst.

 9. maukonen Says:

  Skrev om detta fall på min blogg i tisdags.
  Mamma lärde upp dotter att ljuga om sexuella övergrepp Inlägg publicerades tisdag, 23 augusti 2011, 15:00

 10. ParStrom Says:

  Hej Ann-Mari! Ursäkta att jag missade att länka till ditt inlägg, jag kompletterar med det.

 11. Alexander Says:

  @Johannes Westlund
  Tack för infon!

  När ska de komma en politiker som säger ifrån!!!!!

 12. Johannes Westlund Says:

  @Alexander: Eftersom jämställdhet enligt PK-eliten = feminism så är ju kvinnor underordnade männen i alla lägen. Så då är det helt okej med diskriminerande lagar mot män och diskriminerande direktiv mot män. För de glider ju ändå runt på sin räkmacka genom livet. Så sålänge feminismen rycker fram med sitt partiprogram så kommer det inte hända. Det är först när vi väljare visat att vi vill ha jämställdhet också först för männen som populistiska opportunister (läs politiker) kommer börja säga nått om det.

 13. Matte Says:

  Obehaglig människa.

 14. Mörker Says:

  Ja, det här är ju vardagsmat i Sverige. Behövs inga privata deckare heller, eftersom Kvinnojourerna har detta till huvuduppgift. Ändå är det aldrig någon som fälls. De som verkligen satt detta i system, och gjort bort sig, som Nina Yderberg tillåts bedriva sin verksamhet i skymundan. Några straff är det inte tal om.

  Kanske är det dags för oss medborgare att visa vilken rättvisa vi skulle vilja ha? På ett civiliserat sätt förstås.

 15. Hjalmar Says:

  Detta är fruktansvärt – hur högt är mörkertalet? Hur många fäder/män sitter fängslade i tex Sverige på grund av denna rättsröta?
  Det är en skam för ett land som kallar sig för rättsstat! Hur kunde det gå så fel?

 16. Man United Says:

  En människa oavsett kön är offer i ett krig har inte denna regissör begripit det är hon bara ytlig och kan inte teater på djupet. Kvalité istället för det visuella. Scenografer,säljande feminism och dåliga regissörer har intagit teatern.

 17. John Says:

  Hej Pär

  Det är värre i Sverige för i mitt fall så tillverkade de till och med en falsk pedofillista och smutskastade mig med att påstå att jag och en vän skulle finnas med på

  Läs om det här på fulingen.se

 18. barfota Says:

  Kom att tänka på en intressant sak.
  Den senaste tiden har det blivit populärt att jaga gamla synder. Drottning Silvias pappa och Ingvar Kamprad har en del gamla lik i garderoben. Drottning Silvia kan väl knappast hållas ansvarig för vad hennes pappa en gång i tiden har gjort lika litet som vi män kan hållas ansvariga för vad våra fäder gjort. Kamprad, nja han kan inte mer än be om ursäkt även han har varit ung och gjort korkade saker som han idag ångrar.

  Hur tror ni det kommer att se ut om 50 år i Sverige, tror ni vi kommer att se en liknande häxjakt på extremfeministerna och kvinnojourerna som den som just nu pågår mot Drottning Silvia och Ingvar Kamprad?

  Om jag hade varit extremfeminist så hade jag i detta läget tänkt mig för både en och två gånger, världen tycks inte vilja glömma eller förlåta våra föräldrars gamla synder.

 19. Bishounen Says:

  Apropå brott, så ströläste jag just Aftonbladet, då jag reagerade på det numera inte alltför vanliga valet av bild respektive brottsfall till följande artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13505299.ab?teaser=true

  Jag vill påpeka att könet vid ett sådant horribelt brott är irrelevant(Åtminstone borde det vara det) och inget jag vill förvandla till någon genusfråga utöver att lätt reflektera över bildvalet.

  För övrigt en förskräcklig historia.

 20. Jämställdhetsfeministern Says:

  Kvinnor ljuger inte om sexbrott. Och om mannen som anklagas trots allt visar sig vara oskyldig till de brott han anklagas för, måste man ju tänka ett steg längre och fråga sig varför en kvinna anklagade honom för ett brott han inte begått. Man får ju då anta att det var för att hon tyckte att han förtjänade det och då hade han ju antagligen burit sig åt som ett svin. Så han var egentligen skyldig kan man säga. Och nu är det alltså istället kvinnan som pekas ut och får stå med skammen. Skandal! Alltid är det kvinnorna som drabbas. Ännu ett tydligt bevis på att vi måste införa omvänd bevisbörda i fall där män anklagas för sexbrott.

  Förresten är ju detta ännu en anklagelse om sexbrott där mannen slapp undan straff. Hoppas och tror att Amnesty tar sig an detta…

 21. spindelgubben Says:

  trevliga kvinnor vi lever med.

 22. Stahlin Says:

  @Jäm…

  Amnesty – vilket jävla skämt.

 23. Gonzo Says:

  Det är sådana kvinnor som gör det så fruktansvärt mycket svårare för dom verkliga offren att bli trodda.
  Hon borde verkligen straffas hårt.
  Någon som vet om hon, som hjärnan bakom anklagelserna och som dessutom ansträngt sig för att dubera dottern, fick något straff. Eller är hon ett offer?

 24. Jourhavande man AT Roslagens Mansjour Says:

  Inlägget, och framförallt det engelska rättsfallet, säger mig framförallt TVÅ saker:

  1.)
  a.)
  Detta handlar om England, inte Sverige; hur är det relevant med tanke på svenska förhållanden?

  b.)
  Går det, utifrån rättsfallet ifråga, att dra några som helst slutsatser om England och Sverige, vad gäller familjerätt?

  2.)
  att få en bra, d.v.s. kompetent, domare i ”sitt” familjerättsliga mål är: ”a och o” i dessa sammanhang, oavsett geografisk tillhörighet.

  Tydligen var domaren bra i just detta enstaka fall, vilket enl. min erfarenhet är mer tur än ”skicklighet”.

  a.)
  Vad säger det om andra fall, i England, Sverige eller på annat håll?
  b.)
  Vilka slutsatser kan man dra av detta enstaka fall?

 25. Det enda jag väntar på nu är en tegelsten genom fönstren. « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Hon anlitade deckare för att sprida pedofil-rykte  (Genus Nytt) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: