Manshat – nu även bland tårtor

by

Den så kallade misandrin – manshatet – visar sig nu även bland tårtor. Via den utmärkta David Holmans Blogg har jag upptäckt ett stort antal manshatande tårtor.

Detta är skilsmässotårtor, och i samband med skilsmässor blir det förvisso ofta starka känslor. Men kan du tänka dig motsatsen? Kan man tänka sig tårtor med en man som har dödat en kvinna vars blod flödar?

Fler tårtor här.

För övrigt, TV3 ska göra om sin satsning på humor. ”Föryngring och förkvinnling” är ledstjärnorna. ”Extra-satsning på unga & tjejer” är rubriken på denna artikel om saken.

Annonser

95 svar to “Manshat – nu även bland tårtor”

 1. CG Says:

  Snygga tårtor ge en till Maria Sveland…

 2. dolf Says:

  Tja, jag måste erkänna att jag tycker tårtorna är ganska roliga. Till skillnad från feminismen i allmänhet.

 3. CaseyJones Says:

  Och sen fanns det ju, även om det var i minoritet ett par tårtor med motsatt tema. Tror Pär får titta lite noggrannare…

 4. Ulf Andersson Says:

  Lika kul som knivstället ”All Men Are Bastards”
  http://www.dads-r-us.se/2009/11/02/man-ar-bra-knivstall-kvinnlig-humor/

 5. Matte Says:

  Jag tycker att man ska få skämta om det mesta, så dessa tårtor i sig känns harmlösa.

  _Men_ eftersom våld mot män av kvinnor i stort sett är legitimt i dagens västerländska samhälle. Ett exempel är TV-programmet The Talk där flera kvinnor sitter och gapskrattar! åt en man som fick sin penis avhuggen av sin fru efter att han lämnat in skillsmässoansökan. Vilket ju får dessa tårtor att lämna en dålig smak i munnen.

 6. Chroni Says:

  Tycker mest det är fruktansvärt är tårtorna är så dåligt gjorda =P

  På en ser det ut som kvinna knuffat ner mannen…men ändå är det blod över hela tårtan…makes no sense.

 7. Sara Says:

  Ganska tragiskt och sorgligt faktiskt, men visst, även ganska kul mitt i allt elände:) Dessa tårtor som avslutar ett kapitel i ett liv som började med huvudlös –haha – förälskelse och utageras med huvudlöst raseri.
  Undrar vad tårt-kvinnornas nästkommande tycker….
  Ett bageri som vågat sig på motsatsen hade förmodligen utsatts för både feministers ursinne och annat spott och spe.

 8. Matte Says:

  @Chroni

  Han fick väl en rejäl smäll eller blev slagen/huggen med tillhygge/kniv, därav blodflödet.

  Har du ingen fantasi? 😉

 9. Lasse Says:

  Lite roligt i allt elände var det 😉

  Fast jag hajar till över fördelningen med mina genusglasögon, över 90% tjejer som lämlästar sina män, är det en spegling av verkligheten månne.

 10. Man United Says:

  @caseyjones har du länk?

 11. Valeria Says:

  Jag tyckte faktiskt att det var ganska kul, men jag förstår vad du syftar på Pär. Vissa saker passar sig inte att skämta om, i det politiskt korrekta Sverige. Själv har jag inget problem med sådan här humor heller:

  1000 män tillfrågades vad som var skönast med att bli avsugen.
  2% svarade mjukheten ,
  3% svarade porrigheten
  95% tyckte mest det var skönt att det blev tyst en stund…

 12. Anders Says:

  Jag tycker också de där tårtorna känns rätt harmlösa.

  http://www.cakewrecks.com/ för den som liksom jag gillar tårthumor. Lite rörig blogg dock, man får leta lite för att hitta godbitarna.

 13. CaseyJones Says:

  @ Man United

  Klart jag har 🙂

  Och en helt jämställd…

  http://oddstuffmagazine.com/most-creative-divorce-cake-ideas.html/divorce-cakes-14

  Samt en med ett litet frågetecken men som jag tycker stämmer in rätt bra…

  Ps, De var inte så svåra att hitta…

 14. Bo Says:

  Det är nog mycket bittermandel i dom där tårtorna.

 15. Thomas Says:

  Vore kul att se det omvända,, en utnyttjad lurad rånad man som blivit förb….d.

  Inte bara L…r som lyckats avliva sina räntekonton och intäktssvin

  Om en sådan tårta bakades av en konditor skulle jag äta den ensam i stor stillhet, vördnad och glädje….
  Verkligheten är bistrare än en dylik produkt.

 16. Joakim Says:

  De såg inte särskilt goda ut :/

  @Valeria
  Du förstår säkert hur många ljusår det skiljer mellan romantisering av mansmord och att kvinnor tjattrar för mycket.

 17. Jämställdhetsfeministern Says:

  Män är strukturellt överordnade kvinnor pga av könsmaktsordningen. Därför är våld mot män berättigat och kul – och kan inte jämföras med våld mot kvinnor som är ett oerhört allvarligt samhällsproblem och inte det minsta kul. Det måste ni väl förstå. Uppenbarligen är det bara feminister som har humor…

 18. Jocke S Says:

  Smaklöst!

 19. John Nilsson Says:

  Chroni och Matte,
  Ett fall för ”Dexter”, eller hur?

 20. Tobias Says:

  Härliga tårtor!

 21. Valeria Says:

  @Joakim

  Ett skämt är ett skämt, svårare än så behöver det inte vara.

 22. Chroni Says:

  Matte:

  Men då borde ju bruden hålla i ett vapen eller? =p.

  Måste jag fantisera vapnet så borde jag få minst 50% rabatt på tårtan.

 23. spindelgubben Says:

  Detta kommer locka till sig feminister i massvis, snart ser vi en ny kvinnofälla. ”Feminister äter tårtor tills dom dör – mäns fel”

 24. Sofia i London Says:

  Mjo det var ju ”roliga” tårtor. Det skojiga med dig Pär, är att du gärna påpekar att vi feminister aldrig bryr oss om er stackars män, aldrig upplyser era problem. Men det finns rätt så mycket kvinnohatande ”konst”, allt ifrån musik till böcker till skateboardmärken till porr som DU inte skriver om.

 25. Olle Says:

  Nr 2 och 4 är bara mens och PMS-ilska.

 26. Anders Says:

  Sofia: jo man väntar ju på den totalt könsneutrala jämställdhetsbloggen, men det kommer nog inte hända än på ett tag. Feminismen antar ett enögt kvinnoperspektiv, dessutom utan skrupler då det gäller att vinlka och förvränga fakta och statistik. Och då uppstår det gärna en motrörelse, en spegelbild. Det är den du ser här.

  Sen tycker jag personligen att det tas upp lite för mycket trivialiteter här, som de här tårtorna (som jag tycker är harmlösa och faktiskt lite roliga). Men en del ser de här mer tramsiga inläggen som lättsam underhållning.

 27. Chroni Says:

  Sofia i London:

  Vad är kvinnohatande musik? Alla män som sjunger om hur de älskar kvinnor? Vet inte vad du lyssnar på…men sen anser ju många feminister Bob Dylans musik vara kvinnohatande också…

  Böcker? Vilka då?

  Skateboardmärken wtf?

  Porr….jo, den har man ju hört förut. Dock tror jag det är skillnad på hat och exploatering ….om det nu ens är det…läste att vissa porrstjärnor får 200 000 dollar för en film….jävlar vad utnyttjade de blir =p.

 28. Erik Says:

  klart dom blir förbannade när mannen dragit och dom ser sin försörjning förlorad!!!

 29. CaseyJones Says:

  @ Sofia i London

  Tror du på allvar att porrkonsumenter tittar på porr för att de hatar det andra könet?

 30. anders Says:

  Chroni: en gissning är att hon tänker på viss typ av hip-hop där typ alla män är pimps och alla kvinnor är bitches, men det är ju inte direkt en manspositiv bild där heller. Och ”hat” är ett oerhört överutnyttjat ord, det är skillnad på att förmedla en nedsättande bild och att förmedla direkt hat.

  Porr är brett, det finns alla möjliga typer, och mycket missförstås. Sant är att i mycket porr framställs kvinnan som undergiven, som en del tolkar som ett uttryck för kvinnohat eller ett uttryck för att man vill att kvinnor ska vara undergivna i alla sammanhang, men det är det inte. Det är bara sex, och fantasier med element av dominans och undergivenhet är mycket vanliga, utan att det påverkar hur man beter sig i vardagslivet. Det är synd att många är rädda för sina egna (och andras) fantasier för de blandat ihop sex och politik.

 31. Lennart Says:

  Blir nästan lite full i skratt. Feministerna gapar om att det finns för lite män i börbolagens styrelser, de säger att om bara kvinnor styrde världen skulle allt våld försvinna etc. etc.
  Men om dom vill mafestera sitt missnöje över skilsmässan från den hatade maken, vad gör dom?
  Dom bakar en tårta.
  Med våldstema.
  Det är ju så man inte vet om man ska skratta eller … gapskratta

 32. Jocke S Says:

  Tydligt att en del här, inte minst män(?) inte begriper hur könsförakt vinklas. Kan vara den traditionella manliga stoicismen? Mycken humor, roliga historier osv handlar f.ö om hur män råkar illa ut, ja manligt lidande. Så är det faktiskt (kolla efter själva), kan vara bra att vara medveten om för att utvecklas.
  Det ingen berört här, är ju verkligeheten. Skilsmässor tar män hårdare, en del blir utslagna, går under. Kvinnor får oftare och mer samhällets och omgivningens stöd. Faktum!

 33. Valeria Says:

  Jag misstänker att Sofia syftar på vissa typer av porr.

 34. Per Says:

  Kopplingen manshat-allt som kritiserar, driver med eller råkar innefatta en man i osmickrande position känns ganska långsökt. Att ingen gör motsvarande tårta av en kvinna som blir dödad är kanske för att det inte finns en marknad för bakverk som avbildar det vi läser om i tidningar varje dag. Genusnytts sätt att handskas med detta vore att baka en tårta där en kvinna blir våldtagen, vi andra kan se strukturerna bakom, precis som i fallet där killars rumpor syns i trailern till Robinson. Två exempel som visar på samma sak: samhället ser män och kvinnor på olika vis. Den manliga kroppen är inte sexualiserad på samma sätt som den kvinnliga. Mäns våld mot kvinnor är svårt att skoja om medan man kan driva med slagna män eftersom män som låter sig bli slagna fortfarande ses som kärringar. Det är ju just detta feminismen handlar om, att frigöra människor från de roller man förvänta spela bara för att man tillhör ett visst kön. Personligen tycker jag tidningar som Slitz är en större förolämpning mot mig som innehavare av penis. Porrfilmsbeskrivningar riktade till oss i stil med ”Shut the fucking bitchcunt up by filling all her holes” känns också ganska sunkigt. Om humoristiska tårtor var mäns största problem vore jag rätt nöjd.

  Btw: Valerias skämt om hur man som kille mest vill få tyst på kärringen och att man därför har munsex är mer förolämpande mot män än tårtan. Det är där problemet ligger, inte hos tårtor. Ser ni inget problem när män beskrivs som korkade sexgalna typer som bara kan visa känslor när det visas fotboll? Är det bara feministers förmodade förehavanden som är värda att diskutera?

 35. Ulf Andersson Says:

  ”För övrigt, TV3 ska göra om sin satsning på humor. ”Föryngring och förkvinnling” är ledstjärnorna. ”Extra-satsning på unga & tjejer” är rubriken på denna artikel om saken.”

  Ja, det blir onekligen en spännande höst på TV3 (eller inte):
  http://www.dads-r-us.se/2011/08/22/usch-vilken-host-pa-tv3/

 36. Thomas Says:

  @Per. Håller fullständigt med och bakar några godare bullar idag.

 37. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Men det finns rätt så mycket kvinnohatande ”konst”, allt ifrån musik till böcker till skateboardmärken till porr som DU inte skriver om.”

  Aha, du syftar på feministisk porr eller porr som framställs
  av kvinnliga företagare inom porrbranschen som har
  anställda porr-skådisar.

 38. Semistraight girl Says:

  Det finns även tårtor med nedknuffade och blodiga kvinnor. Din poäng/retoriska fråga är därmed meningslös. Titta inte så selektivt.

 39. Chroni Says:

  Semistraight girl:

  Jag har aldrig sett en sådan tårta =P.

  Dock har jag aldrig sett en med män heller i riktiga livet.

 40. Chroni Says:

  Dock slår jag vad om att feministerna bakar tårtor med blodiga Strömmare och Billingar.

  och Pär och Pelle gör nog inte vice versa.

 41. Sofia i London Says:

  Chroni: ”Vad är kvinnohatande musik? Alla män som sjunger om hur de älskar kvinnor? Vet inte vad du lyssnar på…men sen anser ju många feminister Bob Dylans musik vara kvinnohatande också…” – Har du någonsin lyssnat på hiphop? Här kan du hitta texten till en väldigt populär sång: http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/kim-lyrics-eminem/4432064e087ed29f482568fe00279e5b som handlar om att döda sin fru.

  ”Böcker? Vilka då?” Vi kan väl börja med Biblen, fortsätta de flesta heliga texter och även svensk litteratur som Strindberg.

  ”Skateboardmärken wtf?” – Skateboardmärket ”Bitch” tex. Loggan är en kille som sätter en pistol mot en tjejs huvud. http://skate.ly/library/img/logos/small/bitch-skateboards.jpg

  ”Porr….jo, den har man ju hört förut. Dock tror jag det är skillnad på hat och exploatering ….om det nu ens är det…läste att vissa porrstjärnor får 200 000 dollar för en film….jävlar vad utnyttjade de blir =p.” – Jag har aldrig sagt att all porr är kvinnofientlig, men om du ska börja förneka att det finns kvinnofientlig porr så är du ute på mkt hal is.

 42. Sofia i London Says:

  CaseyJones: se svar till chroni

 43. Sofia i London Says:

  Ulf Andersson: se svar till chroni

 44. Sofia i London Says:

  Alltså det är ju så roligt att sitta och läsa era små kommentarer om vad feminister bergis gör och inte gör. Ja gud ja vi bakar tårtor med blodia Per Ström-gubbar på. Vaaarje dag. För det skulle ju se så eh… mumsigt ut.

 45. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Men det finns rätt så mycket kvinnohatande ”konst”, allt ifrån musik till böcker till skateboardmärken till porr som DU inte skriver om.”

  Es tut mir Leid ob Du Deutsch nicht sprichst, aber
  die Meinung das Männer scheiss sind, würdest Du wohl verstehen.

  Trynamite – Scheiss Männer

  och feministisk ”Cheer”

  http://www.dads-r-us.se/2009/10/10/pirata-radical-cheerleading-snubbe-gubbe-javla-man/

 46. Chroni Says:

  ”…” – Har du någonsin lyssnat på hiphop? Här kan du hitta texten till en väldigt populär sång: http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/kim-lyrics-eminem/4432064e087ed29f482568fe00279e5b som handlar om att döda sin fru. ”

  Nu tycker jag all Hiphop är skit, lyssnar mer på sånt här: http://www.youtube.com/watch?v=fmRjgWW8yn0
  Men även jag kan se att den där Eminem-sången är *anti*-kvinnohat.
  Så kom gärna med ett riktigt exempel nästa gång.

  ””Böcker? Vilka då?” Vi kan väl börja med Biblen, fortsätta de flesta heliga texter och även svensk litteratur som Strindberg.”

  *Bibeln är ju så representativ för män idag eller hur?

  Sen Strindberg var ju tidig aktivist för kvinnors rösträtt och annat…bara löjligt att titta på småsaker i hans böcker och skrika kvinnohat. Sen var han ju lite bitter efter alla skilsmässor…

  ”Skateboardmärken wtf?” – Skateboardmärket ”Bitch” tex. Loggan är en kille som sätter en pistol mot en tjejs huvud. http://skate.ly/library/img/logos/small/bitch-skateboards.jpg

  och hur många över 14 använder skateboard? och även om det skulle finnas en sådan sticker (?), så betyder det inte att det är kvinnohat. Feminister verkar bara titta på vad som finns och förstår inte det som kan ligga bakom/ironi osv.

  ”Jag har aldrig sagt att all porr är kvinnofientlig, men om du ska börja förneka att det finns kvinnofientlig porr så är du ute på mkt hal is.”

  Jag ser inte på porr, läser mest sexnoveller. Men vad skulle detta vara för typer av porr? Finns ju porr där män utnyttjas också.

 47. Sofia i London Says:

  Chroni: ”Nu tycker jag all Hiphop är skit, lyssnar mer på sånt här: http://www.youtube.com/watch?v=fmRjgWW8yn0
  Men även jag kan se att den där Eminem-sången är *anti*-kvinnohat.
  Så kom gärna med ett riktigt exempel nästa gång.” Hur är det anti-kvinnohat? Han mördar sin fru i den låten. Förklara genast!

  ”*Bibeln är ju så representativ för män idag eller hur?” – Bibeln är den mest lästa boken någonsin.

  Om det är så löjligt att ta upp Strindbergs kvinnosyn, varför finns det en hel bok om det? Har du någonsin skrivit en bok du som vet hur pass relativt något måste vara innan man skriver om det?

  ”och hur många över 14 använder skateboard? och även om det skulle finnas en sådan sticker (?), så betyder det inte att det är kvinnohat. Feminister verkar bara titta på vad som finns och förstår inte det som kan ligga bakom/ironi osv.” – Det är ok att börja tidigt då eller? För inte formas man alls av sin omvärld när man är 14? Förresten är alla proffs vuxna. Och vad menar du ”om det finns en sån sticker”? Bitch är/var ett märke. http://skately.com/library/brands/bitch-skateboards

  ”Det finns porr där män utnyttjas” Ok. Vill du på allvar påstå att män behandlas på samma sätt som kvinnor i lika stor utsträckning? Tvingas till att vara med på djurporr etc?

  Jag talar för övrigt inte tyska.

 48. Sofia i London Says:

  Jocke S: Angående att kvinnor är bättre på att ”överleva” en skilsmässa, eller vilken liknande känslomässig kris är för att könsrollerna säger att kvinnor får visa känslor och prata om dem medan män förväntas inte bära på lika mycket och kunna lösa skiten själv. Det är inte så att det ojjas mer med kvinnor, men män söker helt enkelt inte hjälp i lika stor utsträckning!

  En annan orsak är även att flickor när de är yngre tenderar att ha en väldigt nära vän, ”bästisen” som man ofta bryter med någon gång i den tidiga tonåren. Flickan får då lära sig att livet går vidare och att man kan hitta nya förhållanden. På så vis gör de sig redo för vuxna förbindelser.

 49. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Jag talar för övrigt inte tyska.”

  Bristande språkbegåvning?
  Vad jag skrev var, ”Jag beklagar om du inte talar tyska,
  men andemeningen att män är skit förstår du säkert”.

  Jag har aldrig anklagat en feminist för att vara intelligent.
  Att en feminist skulle vara intelligent,
  är lögn och förbannat förtal.

  Fler exempel från dig kommer att bemötas
  med exempel på prima, feministiskt manshat.

  Ska försöka att hålla mig till exempel på svenska
  och på sin höjd engelska.

 50. Sofia i London Says:

  Ulf: Käre gamle karl, jag vet inte hur det var när du var ung, men när jag gick i skolan fick man välja mellan spanska, franska och tyska. Jag valde spanska då det är ett vackrare och viktigare språk att kunna. Varför du förväntar dig att jag ska kunna debattera på tyska på en svenskspråkig blogg är bortom allt förnuft. Men vi kan ju ha en konversation på cockney rhyming slang istället? Merchant struggle…

 51. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Men vi kan ju ha en konversation på cockney rhyming slang istället?”
  Say wha´, ey? Oi! Wha´ a bleedin´ nutta´………….
  Sham 69 – If The Kids Are United

  No mas. (Nä, jag talar inte spanska – men däremot serbiska).

 52. Sofia i London Says:

  Typiskt en korkad antifeminist att inte veta skillnaden på cockney och cockney rhyming slang. 😉

 53. Ulf Andersson Says:

  Nä, jag hugger inte på den. Men det var nära.
  Nära skjuter som bekant ingen hare,
  sa vapenvägraren Uffe.

  Kan du läsa serbisk tryckt kyrill?
  Inte det?

 54. Chroni Says:

  ”Hur är det anti-kvinnohat? Han mördar sin fru i den låten. Förklara genast!”

  Han vill ju skapa en reaktion mot mannen i sången. Hur är det då inte anti?

  I sången förklarar han också att han är alkoholist osv. Läs texten själv. Man måste vara korkad för att inte inse det.

  ”Om det är så löjligt att ta upp Strindbergs kvinnosyn, varför finns det en hel bok om det? Har du någonsin skrivit en bok du som vet hur pass relativt något måste vara innan man skriver om det?”

  Jag läste att Ikea-katalogen var den mest lästa. Men men.

  Bibeln är *ändå* inte representativ för män idag.

  och en bok skriven av vem? Finns en massa feminister som skriver om en massa trams? På senare tid har dessa påståenden blivit ifrågasatta.

  Strindberg var verkligen inte ”kvinnohatare”. Dock var han deprimerad och bitter på senare år efter ett antal skilsmässor, och det var då han gjorde vissa uttalanden i privata brev som nog är opassande sure. Betyder inte att han ”hatade” kvinnor.

  och angående hans böcker så är det så löjligt att man bara vill skratta. Folk läser böcker som skrevs för 100 år sedan och vill jämföra dem med dagens värderingar och blir sen arga om de inte stämmer överens.

  Angående stickern tycker jag bara det är löjligt, men en sådan sticker innebär inte kvinnohat.

  När det gäller porr så tror jag inte någon tvingas till att ha sex med djur. Sen finns det väl en massa sorters porr som män ”utnyttjas” i med. Hur som helst får de betalt allihop.

 55. Sofia i London Says:

  Men kan du tvärtomspråket? Gud vad jag vill kunna serbiska. Det känns som om jag vill åka till Serbien och bli attackerad när jag pride-paradar!

 56. Sofia i London Says:

  ”Han vill ju skapa en reaktion mot mannen i sången. Hur är det då inte anti?” – Vilken man? Den handlar om honom själv och hur han drömmer om att döda sin fru. Eminems kvinnosyn är ingen hemlighet vet du. Jag har hört alla hans låtar och vet bra mycket mer än du om honom. http://www.youtube.com/watch?v=v3tlPgLPdV8

  Angående Strindberg: Och ifall hans böcker skrevs för länge sedan? Var det ok att förakta det andra könet igår men inte idag? Eller vad menar du?

  ”Angående stickern tycker jag bara det är löjligt, men en sådan sticker innebär inte kvinnohat.” – Men dessa tårtor är grundade i manshat eller?

  ”När det gäller porr så tror jag inte någon tvingas till att ha sex med djur. Sen finns det väl en massa sorters porr som män ”utnyttjas” i med. Hur som helst får de betalt allihop.” – Bevisar ju bara hur mycket du vet.

 57. Chroni Says:

  1. Vet du då också att Eminem är aktivist för att legalisera homoäktenskap? Att han varit med om domestic violence och därför skriver sånger *emot* det.

  2. Din post inleddes med hat från män *idag* och Strindberg föraktade inte kvinnor

  3. Tårtorna ger ett helt annat uttryck än en sticker som förmodligen gjorts för någon fjortis vill se cool ut.

  4. Källa på alla de stackars kvinnor som tvingas till djurporr?

  Att de behöver pengar är inte att ”tvingas”. Samma med de män som gör porr för att de behöver pengar.

 58. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  Påminner cockney rhyming slang om radical cheerleading kanske?

  Nä, du behöver inte åka till Serbien.
  Och jag går inte i Pride-parader:
  Jag är stolt att vara feministernas hatobjekt;
  vit, medelålders heterosexuell man –
  aka ”gubblem”.

 59. Sofia i London Says:

  Ulf: Nej det skulle jag inte säga att det gör. And I believe that’s ”gubbslem” 😉

 60. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  Sorry, missade ett ”s” där.
  Är dyslektiker sedan hösten 2001 då jag började med datorer
  och Internet. Annars har jag två femmor (5:or) i svenska språket.

 61. Sofia i London Says:

  Haha två femmor… jag hade MVG, för jag är inte en dinosar.

 62. Chroni Says:

  *dinosaur

  Uppenbarligen var MVG:na inte förtjänade.

 63. Sofia i London Says:

  Jag skrev dinosaur men blev ”rättad” av ordlistan :/

 64. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  Hellre dinosaurie än feminist;-)

  MVG, vad betyder det?
  Fråga en dyslektiker vilket som är bäst:
  sifferbetyg, eller bokstavsbetyg?

 65. Sofia i London Says:

  Mycket Väl Godkänt betyder det. Förstår att det är lättare med sifferbetyg, men för oss som kan läsa funkar det bra!

 66. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”men för oss som kan läsa funkar det bra”

  Rackar du ner på alla personer med funktionshinder,
  eller gäller det enbart män som hellre är dinosaurier
  än feminister?

 67. Sofia i London Says:

  Jag ”rackar ner” på de som kallar mig ointelligent och andra osaligheter

 68. Sofia i London Says:

  Chroni:

  1. Det må hända att han har vuxit upp, men vi pratar om konstformen eller hur? Hans texer är homofobiska och misogyna. Tror knappast att de som gjort dessa tårtor hatar män på riktigt.

  2. Att skriva böcker med 0 positiva kvinnliga karaktärer är i samma stil som dessa tårtor. Han kanske inte ville eliminera alla kvinnor, men det är känt att han slog sin fru och började se ner på kvinnor efter de misslyckade förhållandena.

  3. ”Tårtorna ger ett helt annat uttryck än en sticker som förmodligen gjorts för någon fjortis vill se cool ut.” – Alltså va? Det är precis samma stuk bara det att ena vänder sig till unga, andra till vuxna.

  4. Läs F-ordet av Petra Östergren. Där tas det upp. Och sluta vara så förbaskat naiv.

 69. Chroni Says:

  Sofia i London:

  1. Jag sa väl aldrig att hans konstform är något bra? Som sagt jag avskyr hiphop…ren skit i min mening…vad tyckte du om musiken i min youtube-länk? =p

  2. Hur mycket Strindberg har du läst egentligen? Håller inte med om detta påståendet bara.

  3. Jo, fast unga är lättare att förlåta för barnsligheter.

  4. Petra Östergren är ju *verkligen* en ofärgad källa….
  Har du en riktig källa?

  Jag har också läst om män som behöver pengar i tredje världen och därför gör bögporr? Är inte det samma sak?

 70. Sofia i London Says:

  Chroni:

  1. Bra eller skit, jag skrev att det fanns mycket kvinnohat inom ”konst” så som musik, lit, märken etc. Oavsett om du tycker Eminem eller någon annan rapartist är skit så är hiphop den mest populära musikgeneren bland unga, och även den mest misogyna/rasistiska.

  Du skickade två videor. Ska jag skicka alla videor med kvinnofientliga budskap? Vi kan ju se vad det finns mest av.

  2. “En kvinnas underlägsenhet under mannen”, nej det låter ju inte alls som om han såg ner på kvinnor. Behöver jag ens fortsätta?

  3. Öh va? Märket är skapat av VUXNA för ungdomar. Hur fan kan det vara mer OK av vuxna att pränta in i fjortisars hjärnor att det är coolt att kalla en tjej bitch och att trycka en pistol emot hennes tinning, än en tårta för vuxna? Hur tänkte du nu?

  4. Varför skulle inte hon kunna fungera som källa? Det är för övrigt inte hon som skrivit om porren, det är Don Kulick. Såhär skriver han ”De östeuropeiska filmerna är helt annorlunda (från de brasilianska djurporrsfilmerna, egen anm). I de flesta som jag sett (och det jag skriver här baseras på drygt 40 timmars tittande på djurporrfilmer, vilket är 39 timmar mer än vad jag skulle tvinga min värsta fiende) är helt uppenbart att kvinnorna som filmas tvingats att delta. Detta märks genom att de sällan tittar in i kameran, deras kroppar är stela, de säger nästan ingenting och deras ansiktsuttryck är äcklade eller apatiska. I flera av filmerna har kvinnorna stora blåmärken på kroppen.”

  Har du hört talas om trafficking? Där får man inte betalt, man är tagen som slav och tvingas till att göra saker, med eller utan en kamera riktad mot en. Detta är något som vissa antifeminister gärna slår bort och förnekar. Och det är både ignorant och sorgligt.

 71. Chroni Says:

  1. Fast sen ser du ju fortf. även den sången typ av Eminem som kvinnohat…fast den är anti just det. Ungefär 0 personer hatar kvinnor, inse det. Eller kom med riktig fakta/bevis.

  Skickade jag två? >_>. Kan bara komma ihåg att jag skickade en sång, ett exempel på vad jag lyssnar på.

  2. Så det är okej att ta vadsom ut ur sammanhang och inte se på syftet med hans verk osv? Jämföra med alla andra hans verk osv.

  3. Märket…om det nu skulle vara skapat så, skapas som det är för att fylla ett behov bland unga….jag vet helt ärligt inte vad du menar med denna….

  4. Fast då är det ju inte porr längre utan våldtäkt? och hur många ser djurporr? Vad har det att göra med ”kvinnohat” och porr?

 72. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Du skickade två videor. Ska jag skicka alla videor med kvinnofientliga budskap? Vi kan ju se vad det finns mest av.”

  Du blandar ihop mig med Chroni.
  Det var jag som la upp två videor.
  Video är inte det enda existerande formatet
  när man vill hänvisa till feministernas manshat,
  det finns fler referensmöjligheter än så:
  PDF, hemsidor/bloggar med URL-adresser
  (fasta länkar), PodCast (radiosändningar) etc.

  Om du vill, kan jag förstås gräva djupare i min kunskapsbank
  och i vårt (PappaRättsGruppens) arkiv och höra av mig till mina internationella vänner inom pappa- och mansrörelsen,
  Om du nu tvunget vill göra det till en tävling av hur mycket
  kvinnohat respektive manshat det finns.

  På Lucia, den 13 december, i år,
  ”firar” jag 10 år som aktiv papparättsaktivist och antifeminist.

 73. Sofia i London Says:

  1. Suck… du har inte lyssnat på Eminems låtar så du vet inte vad du pratar om. Nej han är inte ironisk. Nästan alla hans låtar har kvinnoföraktande texter. Att påstå att dessa tårtor skulle vara mer hatiska än hans texter är rent ut sagt löjligt. Just admit defeat will ya son?

  2. Strindbergs tidigare verka kanske var feministiska men han blev antifeminist efter ett par misslyckade förhållanden och det speglas i hans verk. Att skriva en essä ”kvinnans underlägsenhet under mannen” låter som ganska så kvinnoföraktande, eller hur?

  3. ” Märket…om det nu skulle vara skapat så, skapas som det är för att fylla ett behov bland unga….jag vet helt ärligt inte vad du menar med denna….” Vad gaggar du om? Självklart är det skapat av vuxna. Det var du som sa att bara barn skateboardar. För att fylla ett behov? Unga killar har alltså ett behov av att rikta pistoler mot tjejer? I mitt 25-åriga liv har jag bara bevittnat en man trycka en pistol mot en tjejkompis huvud. Det var du som sa det.

  4. ”Fast då är det ju inte porr längre utan våldtäkt? och hur många ser djurporr? Vad har det att göra med ”kvinnohat” och porr?” Det är fortfarande porrfilm. Att kvinnorna blir utsatta för sexuellt våld gör det inte mindre till porr. Vad är värst, att använda sexuellt våld mot en kvinna eller att baka en tårta och dekorera den med en sockerklump som ska föreställa en död man? Och hur många kollar på djurporr? För det första tillräckligt många för att det ska kunna produceras så pass mycket, för det andra kan du ju sluta försöka vända och vrida på allt. Fler kollar på djurporr än lyssnar på din musik skulle jag säga.

 74. Sofia i London Says:

  Ulf: ”Du blandar ihop mig med Chroni.
  Det var jag som la upp två videor.” – Sorry babe…

  ”Video är inte det enda existerande formatet
  när man vill hänvisa till feministernas manshat,
  det finns fler referensmöjligheter än så:
  PDF, hemsidor/bloggar med URL-adresser
  (fasta länkar), PodCast (radiosändningar) etc.”

  – Haha ”ok”. Vi kan ta en titt på brottsstatistiken, se antalet brott av män emot kvinnor och sedan jämföra med brotten begångna av kvinnor gentemot män. Mäns hat mot kvinnor visar sig i våld/mord/våldtäkt. Kvinnors hat mot män visar sig i… tårtor? PDF-filer? Bloggar? På radio? Okidoki. Vet vad jag hellre blir utsatt för 😉

  Det är konstigt. För jag läser en jävla massa bloggar, jobbar på radio etc och jag läser och hör aldrig något manshat. De flesta bloggar jag läser är av feminister, men aldrig har de uttryckt något slags manshat. Jag skulle säga att jag är den minst PK, minst ”snälla” feministen av de feministiska bloggar jag läser. Och ändå så hatar jag inte män och uttrycker mig därefter inte hatiskt om män.

  ”Om du vill, kan jag förstås gräva djupare i min kunskapsbank
  och i vårt (PappaRättsGruppens) arkiv och höra av mig till mina internationella vänner inom pappa- och mansrörelsen,
  Om du nu tvunget vill göra det till en tävling av hur mycket
  kvinnohat respektive manshat det finns.”

  – Bring it on. Jag behöver ingen ”grupp”, ingen ”förening” för att se att mammor tar mest ansvar. Jag är 100% för att båda föräldrarna ska ha samma skyldigheter och rättigheter. Vi lever i ett samhälle med könsroller där mamman ses som den primära föräldern. Detta resulterar i mammor ofta blir lämnade ensam med barnet men även att papporna får det svårare i vårdnadstvisten. Feminister är som sagt emot könsroller. Könsroller går ut över både män och kvinnor. Att vi feminister bara bryr oss om andra kvinnor är en myt som Pelle Ström startat.

 75. Chroni Says:

  Sofia i London:

  Snabb kommentar på ditt svar till Ulf. Jag skulle inte lita på brottsstatisik så mycket.

  Tex de gjorde en undersökning i Storbritannien, över 1000 kvinnor som anmält att de blivit drogade och varit med om ”daterape” drogtestades. Faktiska droger hittades i ett fåtal. Resten visade sig bara ha varit kopiöst fulla.

  Sen tror jag inte män polisanmäler i samma utrsträckning som kvinnor heller. och enligt FBI är 20% av alla dömda våldtäktsmän i USA oskyldigt dömda.

  1. Fast Eminem gör ju sina texter sådana för att provocera och få folk anti ”kvinnohat”? =P

  2.-3: Jag tycker saker och ting blir ”kvinnohat” för enkelt generellt.

  4. och nej, jag tror verkligen inte fler personer ser på djurporr än att lyssna på gamla klassiker. Sen hur handlar det om kvinnohat? Kriminella tjänar pengar på att utnyttja kvinnor och män…hur innebär det automatiskt kvinnohat? Det är inte porr, det är i princip bara våldtäkt på film. (och hur representativt är detta för porrvärlden anyhow?) och du tog upp detta som bevis på att män hatar kvinnor….

 76. Chroni Says:

  och jag vänder och vrider inte på allt…jag tycker bara feminister generellt är ute och seglar…..

 77. Sofia i London Says:

  20% av dömda oskyldiga? Vet du ens hur många som blir UPPKLARADE? Kring 2% har jag för mig.

  1. Nej det gör/gjorde han inte. Han gjorde det för att få ut sin frustration på sitt ex. Han själv har vuxit upp med en extremt dålig relation till kvinnor då han inte haft några positiva kvinnliga förebilder.

  2-3. Ok. Men tårtor, det är ”äkta” manshat?

  4. Jag pratade inte om ALL porr. Som jag skrev menade jag vissa porrfilmer/bilder. Och det är inte bara inom djurporr kvinnor tvingas och våldtas. För att våldta och misshandla en person måste man nog hysa mer hat för den än om man bakar en tårta. Men visst, förakt kanske är ett bättre ord. Gör inte saken bättre.

 78. Sofia i London Says:

  Chroni:

  Du vänder och vrider på argument när du ser att jag har en poäng. Undrar vem det är som är ute och seglar

 79. Chroni Says:

  Sofia: Du som drar upp saker jag inte ens nämnt…som tårtor.

  och du har inte haft någon poäng än så länge =P. Bara propaganda du har köpt för längesedan.

 80. Sofia i London Says:

  Chroni: Inlägget handlar om tårtor. Och jo, du har skrivit helt galna saker som att ”Bitch” är ok då ”unga är lättare att förlåta för barnsligheter”. Ingen logik i det alls.

 81. Chroni Says:

  Barnsliga sticker för barn är lätta att förlåta än vuxna som håller på med sådana här saker.

 82. Sofia i London Says:

  Chroni: Men de är ju skapade av vuxna? Nej, jag förlåter inte att vuxna uppmanar småpojkar att förakta kvinnor.

 83. Thomas Says:

  DEN NYA KVINNOFÄLLAN ?!
  Smällfeta ruggugglor morrar i hela sverige,, vi är lurade att äta tårta.

 84. Sofia i London Says:

  Thomas: Ja för vi feminister är ju smällfeta ruggugglor hela högen, eller hur?

 85. Thomas Says:

  En skönbeskrivning av feminismens yttre fysikaliteter.?
  Ruggugglor är runda varelser
  Feminister är inte varelser utan bara mostruösa.

 86. Sofia i London Says:

  Thomas: Visa gärna upp bilder på hur vackra ni är, om vi feminister är så fula horribla.

 87. Thomas Says:

  Ta en bittertårtbit till. …….
  Surt sa räven om rönnbär.

 88. Sofia i London Says:

  T: Vad skulle dessa rönnbär vara? Alla sexiga anti-feminister som jag så gärna vill ligga med men jag är för tjock och ful för?

 89. JohanG Says:

  Hör ni, Sofia i London och Chroni, istället för att använda GenusNytt som en dejtingsite, kan ni inte på något sätt få över era privata emailadresser till varandra?

 90. Thomas Says:

  Nu fick jag ett gott skratt till ikväll. Vidrigt fula tårtor och förmodligen lika i smaken..Bättre med en kanelbulle och ett glas mjölk.
  Bittra damer ombedes att prenumerera på aftonbladet.
  I veckan ska jag baka en Ogenus ”fin god tårta”.. det blir kul !

 91. Sofia i London Says:

  JohanG: ”Om en tjej och en kille har en diskussion så är de egentligen kära i varann. Inte kan de ha något intresse av vad var och en har och säga. Tihi”
  – Det var ju ett gulligt sätt att använda sig utav en härskarteknik

 92. JohanG Says:

  Sofia, när ett samtal mellan man och kvinna blir riktigt långt – då har det börjat hända saker.

  Fast, det är klart, det är inte alltid de förstår det själva. 😉

 93. Sofia i London Says:

  JohanG: Gäller det bara mellan män och kvinnor? Lite hetronormativt där va?

 94. Chroni Says:

  Fast jag är inte ”Thomas”. Hoppas alla förstår det. >_>

 95. JohanG Says:

  Sofia, jag pratar bara om det jag har erfarenhet av.

  Dessutom är det fortfarande vanligast med hetero, förmodligen utifrån några gamla biologiska lagar.

  Varför byter du ämne, förresten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: