Är kvinnor för bossiga där hemma?

by

Jag tar mig friheten att lyfta upp följande kommentar, skriven av Bo Grahn, till ett eget blogginlägg. Här är vad han skrev:

Idag såg jag flera par som steg på och av på bussen i Sthlm C med barnvagn. Vad händer: Mannen förutsätts vara en komplett idiot och trots vanligtvis utförd med körkort så måste kvinnan dirigera honom på bussen. ”Barnvagen skall in mellan de öppna dörrarna DÄR, parkera på barnvagsplatsen DÄR, spänn fast vagnen med remmarna DÄR, fäll ned sufletten DÄR, ta av barnet jackan om det är varmt DÄR, vattenflaskan finns DÄR, OCH DU STÅR DÄR!!! Jag sitter HÄR. Och så börjar det om när de skall av… Kvinnans ansvar för barnvagen i mannens händer är en kvinnofälla för med en oduglig man vid sin sida som inte tillåts försöka på egen hand så har ju kvinnan det absoluta ansvaret.

Bo Grahn skrev lite senare denna kommentar:

”Jag minns själv från min dotters babyår.
Mamman dirigerade mig 100 %.
Varför jag inte reagerade?
Man vill ju inte ha bråk…
Sån är jag.
När dottern skulle matas med flaska så fick jag inte komma in i rummet utan stå på tröskeln.
Många år senare så inser jag detta med en klump i magen.
Nu är det säkërt en del kvinnor som skrattar
åt en mes som jag. Kanske nån man också.
Gör som
ni vill. Jag skrattar inte.”

Jag skulle vilja ta det som utgångspunkt för att väcka en diskussion: Stämmer det att kvinnor ofta har ett överdrivet kontrollbehov avseende sådant som har med de traditionellt kvinnliga domänerna att göra, och att det gör att män tappar sugen och slutar göra saker (för att de ändå inte anses kunna göra det på ”rätt sätt”)?

Se också nedanstående fråga till Aftonbladets relationsexpert, det har med denna fråga att göra. Du kan läsa artikeln om saken här.

400 svar to “Är kvinnor för bossiga där hemma?”

 1. Lorem Ipsum Says:

  Hos oss funkar det enligt en mycket enkel regel och det är att om du skall ha hjälp av mig så får du inte tala om för mig hur jag skall utföra uppgiften.

  Har funkat hittills och husfriden har aldrig blivit störd.

  Naturligtvis så kan man fråga om hjälp om det behövs, men aldrig att vi ger varandra oönskade ”råd” och ”anvisningar”.

  Vi tycker att det är det mest vuxna sättet att hantera sådana här frågor på.

  Risken är annars att man som du Pär skriver, tappar suget på att hjälpa till för att ”det blir ju bara fel”.

 2. Sofia i London Says:

  Då normer, könsroller och förväntningar säger att mamman är den primära föräldern är det lätt att det blir så att mamman bossar runt pappan lite. Ofta så blir det ju även så att mamman tar ut mest föräldraledighet, särskilt när barnet är nyfött och på så sätt blir mer van och lär sig hela barnvagns/matnings-processen innan pappan.

  Det är upp till både föräldrarna att skapa ett jämställt föräldraskap. Med det behövs situationen på arbetsplatserna ändras; kvinnor får inte diskrimineras för att de kan få barn. Det leder till att fler män får jobb på tidskrävande och högre betalda jobb, vilket resulterar på att familjen tjänar på att mamman går hemma med barnet och pappan blir den sekundära föräldern.

 3. Sofia i London Says:

  Lorem Ipsum: Din inställning, att när du tar hand om ditt barn ”hjälper till” är ganska så oroväckande

 4. hsl Says:

  Så jag skall ha hälften av allt du har och gör men det jag redan har är mitt och förblir så? Jag blir gladare för varje dag att jag inte gift mig.

 5. Nils Jungenäs Says:

  Sofia>>
  Du påminner om Jämställdhetsfeministern. 😉

 6. Sofia i London Says:

  Nils: fuck off, mate

 7. Sofia i London Says:

  *WINK*

 8. Man United Says:

  Det är något speciellt med kvinnorollen både den traditionella och feministiska. Identites problem? Kvinnligt revir, kvinnliga domäner inte riktigt vilja släppa kontrollen och makten över hemmet och dess svärer. Det mest naturliga är om mannen och kvinnan respekterar varandra och öppnar sig för varandra. Det är kärlek och jämställdhet. Uppenbarligen något så enkelt men ack så komplicerat. Någon annan får delge hur det är g lesbiska och homosexuella förhållanden avseende roll fördelning kontroll behov och makt begär. Hittintills tyst ämne i den offentliga debatten. Intressant att det tas upp här.Ett vardagligt ämne för en vardagliga människor. Det hela är som sagt ganska självklart men icke granskade strukturer utgör ett praktiskt hinder för jämställdhet på ”riktigt”. Av den äldre generationen män och fäder verkar det som dom har mycket att berätta bakom tigandet för att fått frid i huset.Mycket intressant när den yngre generationen ger sig i kast med att ifrågasätta radikal statsfeminism och undersöka mannen samt mäns och fäders rättigheter. Tror halva framgången till jämställdhet på riktigt är att män och pappor över alla generationer kliver ur garderoben och börjar berätta;-)

 9. DrKejs Says:

  @Sofia

  Vilken tuff tjej! You go, grrrrl!

 10. Sofia i London Says:

  Man United:

  Ja, eller så kan män engagera sig, ta ut föräldraledighet etc. Men kommunikation är absolut alltid essentiellt

 11. Matte Says:

  Kvinnor och mammor(feminister) vill behålla makten i hemmet men ha lika stor makt utanför.

 12. Sofia i London Says:

  Matte: Säger du det? KÄLLA!? säger jag då.

 13. Sofia i London Says:

  DrKejs: Puss!

 14. CG Says:

  Sofia

  ”Det är upp till både föräldrarna att skapa ett jämställt föräldraskap. Med det behövs situationen på arbetsplatserna ändras; kvinnor får inte diskrimineras för att de kan få barn. Det leder till att fler män får jobb på tidskrävande och högre betalda jobb, vilket resulterar på att familjen tjänar på att mamman går hemma med barnet och pappan blir den sekundära föräldern”.

  Hur menar du att kvinnorna blir diskriminerade?

 15. Sofia i London Says:

  CG: De väljs inte för högre poster, får inte jobben etc då det finns en ”risk” för att de ska bli gravida och behöva ta ut mammaledighet.

 16. Lorem Ipsum Says:

  @Sofia, vad vet du om hur jag har det och hur jag är? Är familjens dagliga verksamhet enbart att ta hand om barnen?

  Det du skriver är djupt oroande.

 17. CG Says:

  Aha är det så. Hur ska vi få bukt med diskrimineringen tycker du då? Om jag inte har fel så finns det redan reglerat i arbetslagstiftningen att graviditet ej är fog för uppsägning.

 18. Access Says:

  Man United säger:
  ”Någon annan får delge hur det är g lesbiska och homosexuella förhållanden avseende roll fördelning kontroll behov och makt begär.”

  Hur det är för andra samkönade par kan jag inte stå för, men jag kan berätta hur jag och min man har det.

  Ibland har jag tänkt att det vore skönt att leva ihop med en kvinna och ha traditionella könsroller att falla tillbaka på. Inte så att jag inte trivs med min man, men i samkönade förhållanden finns ingen traditionell uppdelning av sysslor och ansvar.

  Det innebär att allting är bådas domäner, som ska förhandlas om, fördelas ansvar för och skötas gemensamt. Vi har viss uppdelning i vem som sköter tvätten, stryker, städar, vattnar blommor etc. Men det vore onekligen ännu enklare om någon kunde ansvara för hemmet och den skötseln och en annan för hus, trädgård och bil (för att nu ta ett exempel).

  All den extraenergi som går åt till att upprätthålla fördelningen av gemensamma sysslor kunde användas bättre. Det skapar mer gnissel än vad som skulle behövas.

  Jag förstår mycket väl heterosexuella par som har en traditionell könsfördelning av sysslor och ansvar. Det är så mycket enklare att var och en sköter sin del av det gemensamma, istället för att allt ska delas lika på. För att inte tala om att hålla reda på att fördelningen är jämn. Suck!

  Många unga människor som sedan barnsben fått inpräntat i sig att allt ska delas lika på gör sig nog en otjänst. Risken finns att det kommer att knäcka dem. Jag menar, vi som samkönat par har ju inga barn. Jag kan tänka mig vad en sådan belastning skulle innebär ovanpå allt annat.

  Problemet är inte att traditionella könsroller finns. Problemet är att de tydligen inte får finnas.

 19. Matte Says:

  @Sofia

  Du är fast i det feministiska synsättet verkar det som.

  Det är först när vi kan se det från både mäns och kvinnors synsätt vi kan mötas.

 20. Roland Ch Johansson Says:

  Enligt min erfarenhet stämmer det att kvinnor ofta har ett överdrivet kontrollbehov, inte bara när det gäller de traditionellt kvinnliga domänerna. För att stärka mina argument hänvisar jag till skönlitteraturen, filmkonsten och stå-upp-komiken.
  Det vi läser, ser och hör där är inte sant i varje detalj, men man ljuger inte om de stora interpersonella frågorna. Då skulle vi inte känna igen oss, då skulle det helt enkelt inte vara litteratur eller konst.
  Om inte detta är genetiskt så ligger det i spelet mellan könen och de flesta kvinnor kan inte undanhålla sig från att ”bossa” även om de borde veta bättre. Ja, vi män är mesar om ni så vill, vi riskerar inte en relation för en principsak, vi vill inte ha bråk, vi vill få kärlek men ändå kunna rå oss själva. Vi reagerar inte förrän det redan gått alldeles för långt. Vi vill så gärna tro att alla jobbar för det gemensamma bästa.
  Många, många, alltför många kvinnor – dock inte alla självklart, om de nu faktiskt inte är sådana eller om de övervinner sina instinkter vill jag låta vara osagt – verkar vara av annat skrot och korn. De anser att de skänker bort kärlek, även om de behöver den lika mycket själva, de anser att de äger sina barn och sin partner, de anser sig vara primärföräldern, de har aldrig fel och de styr och ställer med det mesta ibland på ett tämligen subtil sätt. De har alltför nära till föraktet och de är inte kamrater i ett förhållande.
  De har övat sig på att manipulera sedan de var gulliga små bebisflickor och har därför blivit mästerliga på det. Män ”raggar” inte kvinnor. Detta är bara en gammal schimär. Kvinnor söker och fångar en man som de tyglar, som kan bli far till deras barn, de är i underläge från början men använder sitt sexuell kapital smart och lyckas också, med få undantag, hamna ovanpå i en relation.
  Där män är buffliga, råa och hårda är kvinnor manipulerande, falska och mjuka. Kvinnors och mäns psyken är MYCKET olika. Enligt min erfarenhet.

 21. Johannes Westlund Says:

  @Sofia i London: Du har hittills kommenterat på en nivå över trollnivå, även om du känns lite trollig allmänt så jag väljer att försöka bemöta dig på allvar.

  Det har gjorts undersökningar som visar på att chefen i den privata sfären, familjesfären så att säga, är kvinnan. Hon förfogar över största delen av ekonomin och tar alla viktiga beslut. Det har bloggats om tidigare här. Man kan med goda grunder faktiskt hävda att det inom familjen råder något av ett matriarkat. Detta är något som förstärks av lagstiftning och samhällets bemötande av blivande och nyblivna föräldrar via mödravård, förlossning och BVC. Det medför då självklart att det för pappor blir svårare att stå på sig och kräva 50% av föräldraledigheten eller säga ifrån när mamman bossar runt. Han befinner sig i ett underläge, och vid slitningar så förlorar han med 95% säkerhet rätten till sina barn.

  Det finns ytterligare aspekter av detta. Kvinnor lönediskrimineras inte. Det visar många undersökningar på. Vi kan praktiskt taget prata om ett inverterat lönegap när man tar hänsyn till alla faktorer såsom tillgänglighet under semester, obetald övertid osv, där alltså kvinnan har en högre lön per tidsenhet (lön per sekund kanske?) än mannen. Däremot så lönestraffas mannen ytterligare ifall han väljer att ta ut föräldraledighet jämfört med sina manliga kollegor. Det gör inte kvinnan vilket Pär Ström visar i boken ”Sex feministiska myter”.

  Att säga att det bara är för mannen att kräva halva föräldraledigheten är alltså att förenkla det hela lite väl mycket. Det är betydligt fler faktorer som väger in och som hindrar mannen från att vara en fullvärdig förälder.

 22. Argus Says:

  Det här är inget nytt. Kvinnan är oftast (nästan alltid) hemmets projektledare. Kvinnan planerar bröllopet, bestämmer bostad, väljer tapeter, barnantal, barnens namn o s v. Hemmet är kvinnans inre cirkel (där bestämmer hon), den makten släpper hon aldrig. Feminismens mål är att kvinnan ska vinna en allt större del av den yttre cirkeln (arbete, samhälle, politik) men fortfarande dominera den inre cirkeln.

 23. Sofia i London Says:

  ”även om du känns lite trollig allmänt så jag väljer att försöka bemöta dig på allvar.” – Jag är inte trollig, jag är SKOJIG!! Man måste kunna skriva med glimten i ögat ibland, fast man tycker olika och pratar om viktiga saker.

  ”Det har gjorts undersökningar som visar på att chefen i den privata sfären, familjesfären så att säga, är kvinnan. Hon förfogar över största delen av ekonomin och tar alla viktiga beslut.” – Ja, jag vet det. Jag är emot könsroller som säger att kvinnan ska ta hand om hemmet och mannen ska göra annat. Jag är emot könsroller öht.

  ”Detta är något som förstärks av lagstiftning och samhällets bemötande av blivande och nyblivna föräldrar via mödravård, förlossning och BVC. ” – Som sagt, än så länge är vi överens. Jag vill inte se pappor diskrimineras. Men pappor diskrimineras för att de i alla tider engagerat sig mindre i själva graviditeten och i den nyfödda bebisen. Det är en ond cirkel.

  ”Kvinnor lönediskrimineras inte. Det visar många undersökningar på.” – Det faktum att de diskrimineras pga att de kan bli gravida kvarstår. De straffas för att de kan föda barn.

  ”Att säga att det bara är för mannen att kräva halva föräldraledigheten är alltså att förenkla det hela lite väl mycket. Det är betydligt fler faktorer som väger in och som hindrar mannen från att vara en fullvärdig förälder.” – Det är ju det jag säger! Mycket spelar in, hur vi ger småflickor barnvagnar och dockor och pojkarna bilar, hur det fungerar utanför hemmet som t ex på arbetsmarknaden, hur det har fungerat tidigare, hur vi utvecklas som människor och hur vissa vill stå kvar och stampa.

 24. Sofia i London Says:

  ”Feminismens mål är att kvinnan ska vinna en allt större del av den yttre cirkeln (arbete, samhälle, politik) men fortfarande dominera den inre cirkeln.” – Now this is what I call trolling

 25. Matte Says:

  Könsneutrala lagar (ja det finns lagar som diskriminerar män) är nog det första steget som bör tas för ett jämställt familjeliv.

 26. CG Says:

  Sofia,
  ”– Det faktum att de diskrimineras pga att de kan bli gravida kvarstår. De straffas för att de kan föda barn”.

  Hur då? Finns det någon undersökning som visar detta?

 27. Joel Johansson Says:

  Argus säger det bästa som sagts hittills. Sofia i London kallar det för att ”trolla”. Fascinerande.

 28. Matte Says:

  Jag undrar hur makten ser ut mellan pensionärer som lever tillsammans. Då mannen lämnat den sfär där han hade mer makt, de är ju kvar i den sfär där kvinnan haft sin makt. Släpper kvinnan över halva makten eller tar mannen halva makten när de blir pensionärer?

 29. leifer Says:

  Sofia
  ”Now this is what I call trolling”

  Snarare trollning att förneka det. Jag tycker tvärtom Argus slog huvudet på spiken och det förklarar väldigt mycket av dagens feminism.

 30. barfota Says:

  De kvinnor jag har träffat på i mina relationer och andra män jag personligen känner kan definitivt skriva under på att kvinnor är bossiga i hemmets domäner.

 31. Matte Says:

  @Sofia

  ”Feminismens mål är att kvinnan ska vinna en allt större del av den yttre cirkeln (arbete, samhälle, politik) men fortfarande dominera den inre cirkeln.” – Now this is what I call trolling”

  Är det inte konstigt att F! och andra feminister är emot könsneutrala lagar då?

 32. Sofia i London Says:

  CG: http://www.dn.se/debatt/otillstandigt-att-kvinnor-straffas-nar-de-foder-barn

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=3462213

  http://svt.se/2.33782/1.1919630/gravida_diskrimineras_pa_jobbet

  http://www.vasabladet.fi/story/?linkid=104874

  http://www.asawestlund.se/blogg/gravida-kvinnor-diskrimineras-av-staten/

 33. CG Says:

  Sofia,
  Bra att du fixade lite referenser. Att vara borta från jobbet leder således till att du får problem med karriären.

 34. CG Says:

  Eller att vara borta från barnen mycket kan leda till att du får en sämre relation till dem. Vi går från klarhet till klarhet.

 35. CG Says:

  Jag tycker staten ska ge papporna enskild vårdnad fast de inte varit lika mycket med sina barn. Och jag tycker att man ska ge chefsjobb till kvinnor som varit hemma mycket med barnen. Då blir det ju rättvist eller hur?

 36. Sofia i London Says:

  CG: ”Att vara borta från jobbet leder således till att du får problem med karriären.” – Ja, men det behöver inte vara så. Mänskliga rättigheter som att skaffa familj bör ej bestraffas pga kapitalismen. Både män och kvinnor bör känna sig säkra då de skaffar familj. Båda bör känna att de får tid att skapa band med barnet, på tu man hand såväl som familj.

 37. Sofia i London Says:

  CG: ”Jag tycker staten ska ge papporna enskild vårdnad fast de inte varit lika mycket med sina barn. Och jag tycker att man ska ge chefsjobb till kvinnor som varit hemma mycket med barnen. Då blir det ju rättvist eller hur?” – Nej? Jag tycker att onda cirklar måste brytas både på arbetsplatsen och i hemmet. Onda cirklar skapade av traditioner, könsroller, normer och förväntningar.

 38. Joel Johansson Says:

  Det här med kvinnor som är bossiga är väl inget samhällsproblem. Väljer man en sådan partner, eller om man ständigt agerar toffel utan att stå upp för sig själv, då får man också ”skylla sig själv”, anser jag. På samma sätt som en kvinna får ”skylla sig själv” om hon inte prioriterar karriären.

 39. Sofia i London Says:

  Matte: Du kan läsa om det här: http://www.feministisktinitiativ.se/artiklar.php?show=96

  Att sen alla feminister skulle hålla med om allt som Fi tycker är inte sant, så sluta upp med generaliseringar som ”och andra feminister”.

 40. Sofia i London Says:

  Joel: ”På samma sätt som en kvinna får ”skylla sig själv” om hon inte prioriterar karriären.” – Om alla kvinnor skulle strunta i att bli gravida skulle mänskligheten dö ut.
  Jag kanske drömmer om utopi, men varför kan män ha flera barn och samtidigt en bra karriär medan jag tvingas välja?

 41. Man United Says:

  @ sofia i london människor och par får välja själva dvs enligt evolutionsläran att männen arbetar förvärvs arbetar och kvinnorna stannar hemma med barnen. Sedan finns det x tusen pappor som inte ens får träffas umgås med sitt/sina biologiska barn. Så länge feminister och kvinnorörelsen undviker radikal statsfeminismens förtryck av män pappor och inte aktivt jobbar för att sätta stopp för dom systematiska rättsövergrepp på män kommer jämställdhet aldrig uppnås. Varför inte problematiken med felaktigt dömda och förseningen av Resningskommisson är ett hån mot män och brott mot mänskliga rättigheter. Obekväma frågor kommer ställas,dolda makt (feministiska) strukturer kommer granskas avslöjas publiceras för att kräva förändring för att jämställdhet handlar om pappor män mäns rättigheter och rättssäkerhet. En självklarhet som inte är det i feminsmens saudiarabien. Det är inte ett hot. Det är ett löfte! En lång rad krav om omfattande förändringar och reformer ställs. Vad säger feministerna? Inte mycket! På 60talet ställde männen upp på kvinnorörelsen nu får kvinnorna ställa upp på (män)skliga rättigheter och män och pappors rättssäkerhet om vi tillsammans ska kämpa för varandra och våra medmänniskor i sverige och runt om i världen. Men framförallt för att bekämpa ett könskrig där alla människor är förlorare förutom dom fega radikalfeminster och strateger i toppen. Fattar inte hur ytliga feminister kan snacka om kvinnors rätt etc när ens medmänniskor utsätts för systematiska fruktansvärda rättsövergrepp likt värsta juntan regimen aka sveriges mörka bakgård. Över 1000 samvetsfångar politiska fångar. Free julian assange!

 42. CG Says:

  Sofidelux

  ”Jag tycker att onda cirklar måste brytas både på arbetsplatsen och i hemmet. Onda cirklar skapade av traditioner, könsroller, normer och förväntningar”.

  Är det många människor som lider av detta? Vet vi att det blir bättre om vi lyckas ändra på mönstren?

 43. Om männen och mig « SAIGONS DÖDA ROS Says:

  […] Pär Ström och Bo Grahn kan det vara Sveriges bittraste män? […]

 44. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  http://maukonen.wordpress.com/2011/08/27/mamma-fran-heby-atalad-for-valdtakt-och-misshandel/

  Klicka för att komma åt TV4-fallda-av-Granskningsnamnden_SB398-09.pdf

  http://www.dads-r-us.se/2011/07/28/mamma-fran-alvesta-kommun-anhallen-for-grov-fridskrankning-av-sina-fyra-barn/

  http://www.dads-r-us.se/2011/08/10/imprisonment-32-years-for-mum-who-murdered-her-two-children/

  http://www.dads-r-us.se/2011/08/23/mother-coached-daughter-to-lie-about-sexual-abuse-to-win-custody-battle/

 45. CG Says:

  Kan vi helt enkelt få männen att bli gravida och få kvinnorna att göra karriär?

 46. leifer Says:

  Sofia

  ”Jag kanske drömmer om utopi, men varför kan män ha flera barn och samtidigt en bra karriär medan jag tvingas välja?”

  Vilka män kan det???

 47. Joel Johansson Says:

  @Sofia i London

  Den grundläggande orsaken är förmodligen att de flesta kvinnor helst väljer en man med högre status och bättre ekonomi än henne själv.

  Det är väl förresten kvinnors preferenser som sållar fram den där andelen män som kallas för ”patriarkatet”.

 48. Sofia i London Says:

  CG: Nu finns det säkert förhållanden där kvinnor njuter av att vara den primära föräldern medan mannen njuter av att inte se sina barn lika ofta och vara den med mest pengar. Men så känner inte alla människor. Detta inlägg handlar ju om män som känner att kvinnan ”bossar runt”. Så ja, jag skulle säga att det blev bättre om vi alla fick utvecklas i vår fulla kapacitet istället för att ha vårt öde skrivet i våra kön. ”Kvinnan ska vara hemma med barnen och pappan ska tjäna pengar”.

 49. Matte Says:

  @Sofia

  ”Att sen alla feminister skulle hålla med om allt som Fi tycker är inte sant, så sluta upp med generaliseringar som ”och andra feminister”.”

  Det är skillnad på: ”och andra feminister” Och på: ”och _alla_ andra feminister”

  jag generaliserar inte för det är ju sant.

  Men det är illa nog att det är många feminister
  som har dessa åsikter.

 50. Sofia i London Says:

  Leifer: Vilka män kan INTE det??

 51. Sofia i London Says:

  Matte: Ska jag vara ärlig så är jag inte allt för påläst om könsneutrala lagar och Fi:s synsätt på dem, så väljer att återkomma när/om jag läst mer!

 52. Sofia i London Says:

  Joel: Vet inte om de gör det? Det kanske stämmer. Män värderas mer utifrån status medan kvinnor värderas utifrån utséende och personlighet, tyvärr.

 53. leifer Says:

  Sofia

  Det bygger på ett samspel då, kvinnan tar hand om barnen, mannen står för fiolerna. Du kan väl omvänt berätta vilka män som kan vara hemma med barnen medan mamman gör karriär. Dvs detta handlar om perspektiv. Och ditt snack om kapitalismen gör tydligt då att du är långt till vänster.

  Sen tycker jag du verkar tramsa mest och kallar alla här anti-feminister. Du är väl då lite wild and crazy kan man gissa. Dvs kvinnor som tror dom är lite vilda, men i själva verket är fega och bara provocerar. För vad står du för egentligen?

  På din blogg står nu

  ”Har debatterat lite med ett gäng antifeminister på Pär Ströms blogg och det har varit väldigt kul. Tråkigt är det dock med fördomarna om feminism, så jag tänkte passa på att ha en frågestund gällandes ämnet. Då många antifeminister verkar ha lite eller ingen kontakt med kvinnor eller riktiga feminister ger jag er nu chansen att fråga allt ni undrar över.
  GO WILD! ”

 54. CG Says:

  Sofia,
  Jag tycker lika dant jag vill kunna vara nära mina barn och samtidigt göra bra karriär. Men hur ska det gå till?

 55. Joel Johansson Says:

  @Sofia i London

  Så är det generellt, om jag förstått saken rätt. Jag tror dock att kvinnor har betydligt större handlingsutrymme än de flesta feminister vill göra gällande. Man måste ta ansvar för sitt eget val och sina egna prioriteringar. Frågan om människans frihet är mer filosofisk än politisk.

 56. CG Says:

  Förut hade jag en fin hund men när vi flyttade kontor så kunde han inte vara med där. Kan staten gå in och bestämma så att jag får ha med min hund på jobbet? Eller kan jag få bidrag för att stanna hemma med hunden kanske?

 57. Sofia i London Says:

  Leifer: De flesta här identifierar sig som antifeminister. Jag anser inte att denna blogg fokuserar på jämställdhet, utan mer att svartmåla feminister och kvinnor. Jag står för det jag skrev på min blogg (även om det är skrivet med glimten i ögat) och hoppas att fler än Joel vågar ställa frågor.

  Sen kan du tycka att jag tramsar, men jag tycker inte det är något fel i att inte vara 100% allvarlig. Ska jag vara ärlig tycker jag många inlägg på denna blogg är tramsiga.

 58. Matte Says:

  @Sofia

  Ok, det är ju faktiskt svårt att få en rättvis bild av jämställdhet om man bara bara är påläst utifrån ett feministiskt synsätt.

  Jag tror att många kallar sig feminist just för att de bara hör(indoktrinering?) att kvinnor är diskriminerade och inte ser helheten.

 59. CG Says:

  Kan vi ta pengar från de rika och ge till de fattiga? Blir inte de rika arga då? Jag skulle gärna vara hemma och slacka lite mer. Man kanske kan få pengar av någon rik så att jag slipper jobba.

 60. Sofia i London Says:

  CG: Det är inget som kommer gå över en natt, men jag har skrivit otaliga gånger om hur saker kan förbättras. Ta kol på könsrollerna är en början.

 61. Sofia i London Says:

  Matte: Hur menar du med helheten?

 62. Sofia i London Says:

  CG: Nu tramsar du bara.

 63. leifer Says:

  Sofia

  Ja, denna blogg är lite för anti-feminstisk för mig också, jag skriver mest numera på pelle billing och stödjer honom också.

  Men vad du står för undrar man, du ville ju inte vara så allvarlig? Varför ska vi då ta dig på allvar?

  p.s. London är rätt mycket kapitalistiskt, konstig att du galler den staden och det systemet … d.s.

 64. Sofia i London Says:

  Leifer: ”Det bygger på ett samspel då, kvinnan tar hand om barnen, mannen står för fiolerna.”
  Samspel? Du menar könsroller?

  ”Du kan väl omvänt berätta vilka män som kan vara hemma med barnen medan mamman gör karriär. Dvs detta handlar om perspektiv. Och ditt snack om kapitalismen gör tydligt då att du är långt till vänster.” – Jag har sagt att män kan ha flera barn och samtidigt en karriär. När en man har flera barn räcker det med att ha spenderar lite tid med dem och dra in pengarna för att ses som en god far. Eller ja, det förväntas inte alls att han ska spendera särskilt mkt tid med barnen. En mamma som har barn men bara jobbar hela tiden, hur tror du hon blir bemött av samhället? Det är det som kallas normer och förväntningar.

  Och sluta snacka om ”vänster” som om det vore en dålig sak. Vad jag menar med kapitalism är att rätten att skaffa en familj och ha möjlighet att fortfarande ha kvar sitt jobb borde gå före företagets möjligheter att tjäna pengar på arbetaren.

 65. CG Says:

  Sofia hur ska vi få männen att bli gravida? Går det att fixa över en natt?

  Kan man ta intäkten från försäljningen av alla Hermés väskor och starta upp en fond som går till de privata företag som blir lidande av graviditeter?

 66. Men@Work Says:

  @Sofia:

  Hur ett par väljer att fördela arbetsuppgifter och roller i familjen är deras privata beslut. Detta ska politiker hålla sig utanför. Svårare än så är det inte. Med feministernas osynliga strukturer går det att påstå precis vad som helst.

  När det gäller frågan gällande antifeminism så är det snarast en naturlig reaktion på decennier av misandri. Själv förespråkar jag en mer pragmatisk och balanserad ståndpunkt. Det är lättare att få gehör för detta, och tanken på att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter är ju såväl tilltalande och ganska självklar för de flesta…

  Jag är även en varm anhängare av ett återupprättande av tradtionell och klassisk manlighet, men mer av ett slags manlighet 2.0, där könstillhörigheten är en tillgång och ett komplement till mer allmänmänskliga egenskaper.

  Jag är stolt över att vara man, och förknippar manlighet med rationalitet och framåtskridande! 🙂

 67. Sofia i London Says:

  Leifer: Du vet att man kan använda sig av humor för att få fram en poäng va? Det blir lätt att folk tar till personliga angrepp och kallar varann för fula saker när man tycker annorlunda. Då väljer jag att kalla folk darlings etc, även om det kan uppfattas som ”tramsigt” av vissa.

  Och jag hänger ju knappast i London för att jag älskar David Cameron 😉

 68. CG Says:

  Nu vet jag. Man tar alla statliga miljoner som går till genusindustrin och övrig feminism och betalar ut dem till olika företag så fort de promotar en gravid person kvinna eller man spelar ingen roll.

 69. leifer Says:

  Sofia

  Läs mitt inlägg 20:10.

  Om du nu vill ta kol på könsroller, hur kommer det sig att du verkligen uppträder som en tjej på dina bilder och dina kommentarer på din blogg? Lite prinsessa-stuk, och sånt är ju vanligt bland tjejer nuförtiden.

  Jag undrar också om du blir bjuden på drinkar, mat och annat av män, och då tackar nej konsekvent. För det är ju en könsroll.

  Vad gäller svartmåla något, är det ju just det feminismen i Sverige gjort konsekvent, vad gäller män. En del av dessa män är nu trötta på den skiten och ”gör uppror”. Vad jag sett av din retorik hittills så är det samma tugg.

 70. Sofia i London Says:

  Men@work: ”Hur ett par väljer att fördela arbetsuppgifter och roller i familjen är deras privata beslut.” – ”privata beslut” som bygger på könsroller, förväntningar och normer bland annat.

  ”Jag är även en varm anhängare av ett återupprättande av tradtionell och klassisk manlighet, men mer av ett slags manlighet 2.0, där könstillhörigheten är en tillgång och ett komplement till mer allmänmänskliga egenskaper.” – Jasså ok. Jag gillar killar som sminkar sig, skriver poesi, läser böcker, aldrig slåss och som pratar om känslor. Är det den klassiska manligheten du menar, eller?

 71. leifer Says:

  Sofia du är snabb på tangenterna, vi skrev omlott. Du får trycka på refresh och scrolla bakåt…

 72. David Holman Says:

  @Sofia i London

  Matte: Du kan läsa om det här: http://www.feministisktinitiativ.se/artiklar.php?show=96

  Att sen alla feminister skulle hålla med om allt som Fi tycker är inte sant, så sluta upp med generaliseringar som ”och andra feminister”.

  Kul att du länkar till ett inlägg som faktiskt handlar om könsneutral lagstiftning. Synd bara att det inte är så tydlig diskriminering och att lagen som de pratar om (inte läst hela inlägget) förmodligen inte används segregerande utan som de säger:

  . I korthet kan sägas att denna lag genom sitt användande av begreppet ”husfolk” gör den renskötande mannen till husbonde över sin fru och sina barn, sitt husfolk, och kvinnan underordnas härmed mannen.
  /…/
  En revidering av denna lag bör vara av högsta prioritet.

  Okej, så för att lagen är skriven för 100 år sedan och har ett förlegat språk så är denna ”högsta prioritet”?

  Snälla, Sofia, visa mig vart FI vill få en könsneutral lagstiftning vad gäller föräldrarskapet och när får män en kvinnofridslag? Gör jag X mot en man så får jag Y i straff medan om jag gör X mot en kvinna såp får jag Y*2 i straff, hur är det lika inför lagen?

  Det brukar heta att alla lagar i Sverige är könsneutrala, RNL är dock som synes inte det.

  (detta är vad som stod istället för ”/…/”)
  Snälla, få mig inte att skratta. FI vet mycket väl att lagarna är värre mot männen och att kvinnor har mer rättigheter än män i domstolar. Snälla!

 73. barfota Says:

  @leifer
  Vi = kära
  Hon = flyttar in i min lägenhet
  Hon = studerar
  Vi = skaffar barn
  Jag = stannar hemma tar hand om hem och barn
  Jag = betalar allt
  Hon = slutar skolan
  Hon = gör karriär
  Vi = delar på kostnaderna
  Hon = träffar annan
  Hon = får vårdnaden
  Hon och Han = Bor på olika adresser på pappret men tillsammans i verkligheten

  Jag har inte bara varit en idiot utan får dessutom flytta till billigare lägenhet och betala underhåll i många år och har inte råd att umgås med mina barn som jag skulle vilja.
  Inte för att jag har något emot skaldjur men FY FAN för räkmacka.

  Jag vet att jag långt ifrån är ensam om detta, har träffat en och annan man som supit ned sig efter en sån pärs.

 74. Sofia i London Says:

  Leifer: ”Om du nu vill ta kol på könsroller, hur kommer det sig att du verkligen uppträder som en tjej på dina bilder och dina kommentarer på din blogg? Lite prinsessa-stuk, och sånt är ju vanligt bland tjejer nuförtiden.”

  – Jag har fina kläder för jag tycker det är fint. Sen gillar jag, som sagt, killar som sminkar sig, bär tighta kläder etc. Mitt utséende har sedan inte med att göra hur jag är som person. Bara för att jag bär blommiga klänningar framför obekväma jeans betyder det ju inte att jag tänker stanna hemma med barnen eller att jag älskar att ta hand om hemmet, är passiv eller någon annan fördom om hur ”kvinnor ska vara”

 75. leifer Says:

  Sofia

  ”En mamma som har barn men bara jobbar hela tiden, hur tror du hon blir bemött av samhället? Det är det som kallas normer och förväntningar. ”

  Igen tar du bara kvinnas perspektiv, skruvar till det, och gör henne till offer. Medan du inte nånstans ser män som offer. På vilket sätt skiljer sig ”din” feminism, från den man alltid sett i media och från såna som Gudrun Schyman?

  Och varför måste feminism vara vänster för dig?

 76. Men@Work Says:

  – ”Jasså ok. Jag gillar killar som sminkar sig, skriver poesi, läser böcker, aldrig slåss och som pratar om känslor. Är det den klassiska manligheten du menar, eller?”

  Vad jag säger är att samhället inte ska göra politik av frågor som är personliga. Vill en kille sminka sig o.s.v. så är det ett privat beslut, och för mig helt okey. Jag är inte bara jämställdist, utan även individualist och liberalkonservativ.

  Det jag vänder mig mot är hatet mot den traditionella manligheten och kärnfamiljen, manifesterat som politisk ideologi. Vänsterfeminismen vill TVINGA folk att göra vissa val istället för att låta folk välja själva. Dessutom delar de upp män och kvinnor i offer och förövare, vilket är väldigt destruktivt.

 77. Sofia i London Says:

  leifer: Nej, mina ögon är som två fyrkanter nu, orkar ej skrolla tillbaka efter att ha suttit vid datorn sedan jag vaknade. Detta blir den sista kommentaren för nu: Här i London bjuder vi varann på drinkar. Vi kör ”rounds”. Är jag i ett förhållande där killen tjänar mer blir det ofta att han bjuder. Något jag inte skulle ha emot att göra ifall jag tjänade bra och min partner pluggade. Sedan så finns det ju ”date-etikett” som innefattar vissa regler; har du frågat om en dejt är det du som betalar för kalaset.

 78. Man United Says:

  @ männen och mig .visst är dom charmiga jämte alla ännu bittrare kvinnor. Tråkigt resonemang dock. Tycker snarare dom bjuder upp till dans;-) när dom bryter pk och vill ha öppna fria debatter och direkt demokrati i ”feminismens saudiarabien”. No lie can live forever. How long,not long. We shall over come-Martin Luther King.

 79. David Holman Says:

  @Sofia i London

  Jasså ok. Jag gillar killar som sminkar sig, skriver poesi, läser böcker, aldrig slåss och som pratar om känslor. Är det den klassiska manligheten du menar, eller?

  Män har alltid gjort vad som ger dem kvinnor… Om kvinnor vill så kan män bli hur kuvade som helst, prata känslor, sminka sig etc. Nu vill ni ha en stark man som bryr sig om karriären först så att ni får fina glänsande saker runt halsen.

  Sen är allt beroende på hur samhället ser ut och hur överlevnads möjligheten ser ut också. De män du pratar om var 1700-talets överklass. Männen på gatan gjorde knappast på det viset. Dessa män hade möjlighet att ta sig sådana här friheter då de hade pengar och säkerheten för det. Idag har vi fördelat tillgångarna och gjort samhället mer jämlikt så att alla får möjligheter till utbildning och framgång om de så önskar sig och då har de rika fått ta ett steg tillbaka och börja arbeta för att upprätthålla sina rikedomar (mindre tid på utseendet). Men idag så börjar vi se en ökning av smink och utseendefixering hos män… Tidsfråga innan du får tillbaka dina män kanske?

  Och detta kan nog bero på att säkerheten och rikedomarna börjar hopa sig allt längre ner i hierarkin, jag är om något glad för det… Men kommer aldrig sminka mig för det!

 80. CG Says:

  Jag fattar inte heller varför folk tar en för sitt utseende och sina kläder. Ibland klär jag mig clownkläder men för det så vill jag inte vara clown och skoja och trolla och sånt även clowner kan vara seriösa. Clownkäderna är också jättesköna och sitter inte åt och klämmer. Och bara för att jag har clownkäder så innebär det inte att jag samtidigt kan jobba som VD på SEB.

 81. Bishounen Says:

  Access säger:
  27 augusti 2011 kl. 18:45

  Man United säger:
  ”Någon annan får delge hur det är g lesbiska och homosexuella förhållanden avseende roll fördelning kontroll behov och makt begär.”

  Hur det är för andra samkönade par kan jag inte stå för, men jag kan berätta hur jag och min man har det.

  Ibland har jag tänkt att det vore skönt att leva ihop med en kvinna och ha traditionella könsroller att falla tillbaka på. Inte så att jag inte trivs med min man, men i samkönade förhållanden finns ingen traditionell uppdelning av sysslor och ansvar.”

  Men du, om du åsyftar diverse sysslor som inte är strikt biologiskt bundna såsom barnafödande och dylikt, så är det självfallet att även ett samkönat par kan ha en fördelning av sysslor på ett ”traditionellt” vis som vilket annat par som helst.

  Sådant där är ju dock inget som skall ”delas upp” för att det förväntas av PK-folk, utan något som skall fördelas och bejakas för att de involverade i förhållandet själva vill ha det si eller så. Så, javisst kan även ett samkönat ha fördelade sysslor på ett traditionellt vis. Exempelvis så kan ju den part som gärna vill sköta traditionellt kvinnliga sysslor också ha hand om just sådana, medan den som vill föra de traditionellt manliga också gör det.

  Allt handlar helt enkelt om att göra det som man trivs bäst med, både för egen del, likväl som vad man båda två trivs bäst med tillsammans.

 82. leifer Says:

  Sofia

  Vad du gör i framtiden, med dina barn, om du får barn, kan du knappast veta nu. Troligen kommer du prioritera dom framför arbete. Och just det är en kvinnlig könsroll! Dvs en kvinna som prioriterar jobbet framför barnen hemma, är en mycket dålig människa. Kan du avvika från den normen? Vill du ens det? Är inte sanningen att du tycker att ”dina barn” är nåt du ska ha både huvudmakt och huvudansvar för?

  Här missar feminismen orsak och verkan. Precis det Argus formulerade så väl. För om kvinnan tar mer ansvar för barnen, så kommer hon automatiskt prioritera ner jobbet. Som Argus säger så är just den moderna kvinnan den som både ska klara karriär och barn. Den s.k. duktiga flickan. Det är mycket slitsam tillvaro och många kvinnor orkar inte det utan väljer då nästan alltid att dra ner på jobbet, framför att ”svika” barnen. Mannens könsroll är att prioritera inkomst. Det är hans traditionella ansvarsområde.

 83. barfota Says:

  @CG
  😀 men SEB som är såååå vänliga mot män?

 84. leifer Says:

  Sofia

  ”Sedan så finns det ju ”date-etikett” som innefattar vissa regler; har du frågat om en dejt är det du som betalar för kalaset.”

  Och hur många dejter har du frågat efter? Eller tjejer generellt?

  Det är ju den traditionella könsrollen att kvinnan ska vara passiv, mannen aktiv. Och då är det ju bekvämt att snacka om att ”den som frågat” ska betala. Jojo. Låter som det Pär Ström brukar kalla feminism à la carte.

  Såg nu att du slutade, ha en bra kväll! 🙂

 85. leifer Says:

  David Holman

  Vad skulle London vara om ett parti som Fi bestämde politiskt där?

  Kapitalismen…

 86. Erik Says:

  sofia> att kvinnor skulle vara passiva är det väl ingen annan än genusförespråkarna som påstår? Det är lite skrämmande faktiskt att de får köra sådana horibelt undermåliga kurser ur en vetenskaplig synvinkel. Men det är klart ,det handlar inte om vetenskap det handlar om att tvinga fram en extrem politiskt ideologi för att ta genvägar till makten, genom lögner och manipulation.
  sorgligt men sant. och det är tydligen en hel del som svalt betet dessutom.

 87. CG Says:

  Barfota,
  SEB=kapitalet=patriarkatet

 88. CG Says:

  Det är inte lätt att vara ödmjuk, för den som är felfri som jag!
  Jag längtar så hem till min spegel.. Jag blir vackrare för varje dag.
  Och alla som ser mig vill ha mig, jag är en sjutusan till man!
  Det är inte lätt att vara ödmjuk.. Men jag försöker så mkt jag kan.

  Min tjej har stuckit ifrån mig, hon klarar väl inte att slåss med alla som springer
  och skriker och bultar på dörren förstås. Men säg mig, vad ska jag med tjej till?
  Jag har ju mig själv och mår bra. Och ska vi vara ärliga, tjejer?
  Det är bara min kropp ni vill ha!

  ref. Det är inte lätt att vara ödmjuk, för den som är felfri som jag!
  Jag längtar så hem till min spegel.. Jag blir vackrare för varje dag.
  Och alla som ser mig vill ha mig, jag är en sjutusan till man!
  Det är inte lätt att vara ödmjuk.. Men jag försöker så mkt jag kan.

  Jag verkar ibland lite ensam, men en cowboy är stark som en stut
  För om jag skaffar mig vänner så blir jag en i mängden och då är det slut!
  En del grabbar har pengar i pungen, men jag behöver inga kronor i min.
  Jag tror det har nånting att göra med hur som jag fyller ut skinntajta jeans!

  Det är inte lätt att vara ödmjuk, för den som är felfri som jag!
  Jag längtar så hem till min spegel.. Jag blir vackrare för varje dag.
  Och alla som ser mig vill ha mig, jag är en sjutusan till man!
  Det är inte lätt att vara ödmjuk.. Men jag försöker så mkt jag kan.

 89. Men@Work Says:

  Lite OT, men hjälp Daddy att få vårdnadstvisterna granskade i Aftonbladet:

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/08/hjlp-mig-att-f-vrdnadstvisterna-granskade.html

 90. Men@Work Says:

  PS. Tryck på rekommenderaknappen för att stödja initiativet.

  http://granskning.aftonbladet.se/?filer=vardnadstvisterna

 91. Erik Says:

  Sorgligt att så många drabbas av hårklyveriideologin feminism.
  tyvärr måste man ju ta sitt samhällsansvar och bemöta stolligheterna.

  stackars er tjejer som gått på de feministiska myterna, som blir upprörda och slåss mot väderkvarnar. synd att ni spiller tid av ert liv på något så sorgligt då ni istället kunde leva och göra något konstruktiv på riktigt och lösa riktiga problem. i stället för att grubbla på ett fiktivt problem och bli ledsna och bittra. så sluta backa upp de som vill ta makten med er som intrument och skapa ditt egna lyckliga liv, det finns faktiskt inga hinder för det, utom hjärnspökena förstås

 92. Man United Says:

  @ sofia i london. Varför skulle intresse för skönlitteratur, använda intellekt och empati vara frånskiljt (traditionell) manlighet. Jag gillar lyrik men sminkar mig inte. Varför ska yta styra en bestämd uppfattning styra och inte innehåll kvalité. Alla får väl göra egna val. Är inte den som är den och är beredd att ompröva mina fördommar om feminister.För att inga feminister ämnar ta kritiken och berättelserna på allvar. Varför prata (sönder) känslor istället för att uppleva och vara närvarande ,varför inte kommunicera med sitt intellekt i tal (logik) och använda empati för medmänniskor ,vid förälskelse och när man umgås med sina vänner.om musik,film,teater och måleri
  Förknippas med feminism och väntser höger politik dör den. Blir smittbärande. Konsten är fri och oberoende som undersöker människan samhället och människans villkor bl a för att förstå och just lära sig att människan har sidor i sig som är allt annat än goda. Men genom att acceptera och gestalta evolution,psykologi och djup gör konst och livet intressant..

 93. Ale Says:

  Är man så jävla dum att man väljer en äldre tjej får man skylla sig själv. Den värsta sorten kvinnor söker alltid yngre män eftersom de vill ha någon att bestämma över.

 94. Access Says:

  Ale, bara för att hålla nån slags balans; Vilka män väljer yngre kvinnor?

 95. Ulf Andersson Says:

  Sidorna 12-13 i Pappan & Föräldraskapet visar vem det är som
  bestämmer där hemma

  Klicka för att komma åt Pappan-och-foraldraskapet_20111.pdf

  Inte för att sabba era illusioner, men det är mamman/kvinnan.

 96. Ale Says:

  Alla som har något vett i skallen. De är både snyggare och trevligare.

  Skulle hellre vara singel än att leva med en gammal och bitter feministisk häxa.

 97. JD Says:

  Hemma är har vi lika ansvar om sysslorna förutom att jag även tar de tunga sakerna eller verktygsjobb.
  skillnaden om jag tar hand om barnen, städar, lagar mat etc är att frugan engagerar sig nästan lika mycket som om hon själv gjorde sysslorna.
  Händer att jag nästan måste kasta ut henne så att hon förstår att hon ska vila eller göra något själv istället.
  Tror inte det är helt ovanligt

 98. Jocke S Says:

  Tycker den här nya artikeln på newsmill mycket väl belyser den totalt könsegocentiska feminismen: ”det handlar bara om oss kvinnor, ja vi som är feminister alltså”:
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/26/ktenskapet-har-aldrig-st-tt-f-r-feminism

 99. Sofia i London Says:

  Leifer:

  ”Igen tar du bara kvinnas perspektiv, skruvar till det, och gör henne till offer. Medan du inte nånstans ser män som offer. På vilket sätt skiljer sig ”din” feminism, från den man alltid sett i media och från såna som Gudrun Schyman?”

  Det är fakta det jag skrev, att en kvinna förväntas ta hand om barn och familj, prioritera dem framför karriären. Men som jag skrivit så går det ju ut över mannen då han inte får en lika nära relation till barnen. Känns tråkigt att behöva upprepa sig.

  Angående Gudrun Schyman så är vi två olika människor som säkert tycker olika ibland. Ofta håller jag med henne och jag tycker rent ut sagt att hon är fantastisk. Men jag har ingen exakt koll på allt hon eller Fi står för. Jag är ej svensk medborgare och får inte rösta i Sverige, så har inte satt mig in sådär supermycket i vad vardera svenskt parti har och säga.

 100. Sofia i London Says:

  Leifer igen: ”Och hur många dejter har du frågat efter? Eller tjejer generellt?” – Senast jag gick på dejt, förra veckan, var det jag som hade frågat ut killen. Jag betalade för första drinkarna, sen körde vi rounds. Vet inte hur ofta de andra tjejerna frågar dejter.

  ”Det är ju den traditionella könsrollen att kvinnan ska vara passiv, mannen aktiv. Och då är det ju bekvämt att snacka om att ‘den som frågat’ ska betala. Jojo. Låter som det Pär Ström brukar kalla feminism à la carte.” – Ja, att stå och vänta på att bli gift är jättekul. Att inte våga säga till någon kille att man gillar honom eftersom han ”kan bli skrämd” eller för att man förväntar sig att han ska ta första steget… nej som tur är struntar jag i allt det där. Är jag intresserad av någon frågar jag om vi ska ses.

 101. Joel Johansson Says:

  Jag sympatiserar med rollen Sofia beskriver att hon har. Dock är det inget att göra politik av. En människa bör ta ansvar för sin egen roll. Folk gör inte samma livsval som en själv, och jag skulle inte förespråka en ideologi som vill tvinga dom till det.

  Vad gäller problemet med barnafödande så är grundtipset att skaffa en partner som står på samma sida i de frågor där man är kompromisslös. Värt att nämnas är att det inte är någon rättighet att träffa en bra partner och skaffa barn. Man måste ha ganska stor tur, tror jag. Själv har jag försäkrat mig om att jag klarar av att leva ett meningsfullt liv ensam.

 102. Sofia i London Says:

  Leifer ytterligare en gång:

  ”Vad du gör i framtiden, med dina barn, om du får barn, kan du knappast veta nu. Troligen kommer du prioritera dom framför arbete. Och just det är en kvinnlig könsroll! Dvs en kvinna som prioriterar jobbet framför barnen hemma, är en mycket dålig människa. Kan du avvika från den normen? Vill du ens det? Är inte sanningen att du tycker att ”dina barn” är nåt du ska ha både huvudmakt och huvudansvar för?”

  – Det är en väldigt intressant sak att tänka på. Ingen vet vi vad som händer i framtiden, men jag kan utgå ifrån tre saker.

  1. Jag har inga genusglasögon på mig och kan därför tänka ”outside the box”, jag behöver inte göra som normen då jag vet att det finns andra alternativ.

  2. Dock har jag vuxit upp med normen att mamman tar hand om barnen mest och inte prioriterar karriären som pappan gjorde. Jag är därför påverkad av förväntningarna, lika ”hjärntvättad”, if you so like.

  3. Jag vill själv att mina barn ska ha en bra relation med sin far, något jag aldrig hade då min pappa var egen företagare och inte var hemma särskilt mycket. Att känna att man har en förälder fast man vuxit upp med två är hemsk och inget jag önskar mina egna barn.

  ”Här missar feminismen orsak och verkan. Precis det Argus formulerade så väl. För om kvinnan tar mer ansvar för barnen, så kommer hon automatiskt prioritera ner jobbet. Som Argus säger så är just den moderna kvinnan den som både ska klara karriär och barn. Den s.k. duktiga flickan. Det är mycket slitsam tillvaro och många kvinnor orkar inte det utan väljer då nästan alltid att dra ner på jobbet, framför att ”svika” barnen. Mannens könsroll är att prioritera inkomst. Det är hans traditionella ansvarsområde.”

  – Ja, jag vet att det är så könsrollerna ser ut. Vad menar du att jag har missat poängen? Det är ju exakt det jag snackat om? Dessa förväntningar att jag som mamma ska skita i min karriär och pappan ska skita i sina barn för att dra in pengar. Det är därför man/jag/feministerna vill ha DELAD föräldraledighet. Nu tar män bara ut en tiondel av föräldraledigheten. Det handlar inte om att vara ”duktig flicka” (vidrig term på en vuxen kvinna som sliter, en mamma). Det handlar att man som två föräldrar ska ha samma chanser och val.

 103. Sofia i London Says:

  Erik: ”att kvinnor skulle vara passiva är det väl ingen annan än genusförespråkarna som påstår? Det är lite skrämmande faktiskt att de får köra sådana horibelt undermåliga kurser ur en vetenskaplig synvinkel.”

  Kvinnor har alltid haft lägre status än män och därav förväntats vara passiva. Sedan kan vi ju titta på vad för slags bild vi visar barnen: Sagor där en prinsessa (vacker och passiv) blir räddad av en prins (stark och aktiv)

  Att vara passiv är dock inget som kommer mer naturligt för flickor/kvinnor är för pojkar/män

 104. Man United Says:

  @ Access Bishounen Låter ball. Så är min idé värld också uppbyggd. Det går inte att förneka människans historiska könsroller.de lever i allra hörsta grad kvar i fattiga länder och de lägger inte energi på löjliga könsrolls strider utan mat för dagen. Ibland Upplevs det hela som i-lands problem som många helst skulle slippa.Är politikerna och feministerna så dumma att de tror att dom kan kväva människans frihet att få vara sig själv. Det är just den ensidiga pk debatten som folk sunt reagerar på och för att inte tala om den världsfrånvända inställningen till människors naturliga beteenden som skapar ett samhälle. ifrån.Evolutions lära går inte att förneka. Det jag menar är att det inte finns utrymme idag för alla människor att få vara som dom själva vill. Sånt är det tok motstånd på;-) Är lika kritisk mot höger och vänster politik som har sina baksidor och missar innehållet. Men det jag lagt märket till är att feminism mer och mer sluta acceptera mäns rättigheter och manlighet.radikal statsfeminism försöker likt en diktatur styra och kontrollera (män)niskorna.Tror dom;-) Människor ska välja själva och det är inte alls ok att staten förtrycker eller tvingar hur människor ska tänka. Det känns som feminism och radikal statsfeminism behöver utsättas för konkurrens,granskning och bli utmanade i makt balans. Radikal statsfeminism begriper inte att den också förtrycker och slaktar människor. Den förstår heller inte att majoriteten av människor tar avstånd och vill vara fria. Konstigt att det inte är fler som stämmer radikal statsfeminstiska staten. Makten/Staten utgår inte från människorna och tjänar inte medborgarna. Likväl som det finns en paralell process att kritisera företag,kapitalism och patriakat så kritiseras nu staten/radikalfeminism som systematiskt begår övergrepp på män och pappor samtidigt som dom ska vara med och betala skiten. Logik? Hade feminismen kvinnorörelsen som säger sig förespråka jämställdhet fångat upp detta hade dom inte behövt ställa sig så förvånande till kritiken som bara börjat;-)

 105. Sofia i London Says:

  David Holman:

  ”Nu vill ni ha en stark man som bryr sig om karriären först så att ni får fina glänsande saker runt halsen.” – Öh, lite väl generaliserande kanske? Vad vet du om vad kvinnor vill ha?

  ”Men idag så börjar vi se en ökning av smink och utseendefixering hos män… Tidsfråga innan du får tillbaka dina män kanske?” – Tidsfråga? Not in London, baby! 😉 dessutom måste man knappast vara rik för att sminka sig. Lite svart eyeliner har alla fattiga Camden-pojkar råd med.

  ”Och detta kan nog bero på att säkerheten och rikedomarna börjar hopa sig allt längre ner i hierarkin, jag är om något glad för det… Men kommer aldrig sminka mig för det!” – Don’t think you’d pull it off anyway darling 😉

 106. Sofia i London Says:

  För övrigt säger jag inte att feminism ”måste” vara vänster. Har ni hört talas om Emmeline Pankhurst kanske?

 107. Man United Says:

  @ Barfota välj hur du vill strida liggandes eller ståendes? Hade du en girig och dålig vårdnadsjurist? Du betalar när barnen bor hos dig annars får hon betala.Vad är det för gammal kvarleva.Vad tror du händer om fler xtusen pappor organiserar sig och vägrar betala? Vi betalar inte,vi betalar inte! En sak är ok om pappan medvetet skiter i barnen men varför ska en pappa betala för barn som modern feministiskt vunnit i en smutsig vårdnadstvist där pappan själv aktivt vill ta hand och uppfostra (Fadren Strindberg) barnet men inte får pga radikal feminism och patriakal ridderlighet som fullständigt skiter i män och gråtandes pappor. Makten finns hos männen och papporna det gäller bara att organisera den och väcka krav på omfattande reformer som taktar med sin samtid (dvs riktig jämställdhet och barnens rätt även till sin pappa) Det är slut lekt nu! Det handlar om människor inte om valuta,samhällsfrånvänd politik eller robotar. Att människor reagerar är ett sundhetstecken på att något inte står rätt i Samhället och ska förändras till det bättre. Jag tror så här dom riktigt justa feminister och kvinnor ur kvinnorörelsen som är i kontakt med intellekt och empati dvs verklighet som typ kvinnorna i spanien,latin amerika osv som dessutom stödjer ja inte har något problem med det som sägs här. Den feminism som drivs här i absurdistan som gudrun schyman implementerade var att behålla kvinnans alla fördelar i ett ridderligt patriakat och samtidigt kräva mer speciella rättigheter,diplomatisk immunitet,inga skyldigheter som under franska rev, och privilegier i klass med adeln under det gamla ståndssamhållet. Det är något som inte stämmer när t.o.m männen inom vänstern och sosialdemokraterna flyr och vill inte befatta sig med feminism. Feminismen i sverige har misslyckats och fallit på eget grepp. Men också tack vare alla kämpande människor som tror på humanistiska värden som politikerna inte har koll på. Människorna har till uppgift att hitta tillbaka till varandra och ta tillbaka makten även om det så måste till något nytt. Free Assange!

 108. Ulf Andersson Says:

  Efter tips på denna eminenta bloggen:
  http://www.dads-r-us.se/2011/08/28/lisa-magnusson-aktenskapet-har-aldrig-statt-for-feminism/

 109. Man United Says:

  @ sofia kanske missat men hur ställer sig höger feminism till lögnerskor i feministiska brottmåls domstolar med vänster radikalfeministisk lagstiftning? Hur ställer sig densamma feminismen och du själv till rapporten ”felaktigt dömda” och försening av Resningskommissioner för dom över 1000 felaktigt oskyldigt dömda män dvs samvets fångar politiska fångar?

 110. Sofia i London Says:

  Tror inte någon ställer sig positivt till folk som ljuger, du.

 111. Man United Says:

  @ sofia Fler killar som sminkar sig med referens punkt innebär inte majoriteten. Majoriteten handlar kläder på dressman och på sin höjd h&m. Smink kan ju också avse hudvård som te x skitdyr multi-tasking after shave balm, facial cleanser och anti-shine moisturizer från Nk. Men hur som haver bara för att ge en referenspunkt så gjordes en undersökning (king magazine)för att ta reda på vad tjejer uppskattar/tänder på i kläd väg hos män och det enhetliga svaret var orakade män i jeans och t-shirt. Lite grand av ödets ironi för killar som spendera sina korv ören på smink,leggings från marc jacobs och försöker #prataomdet eller skriva en taskig dikt på marie (leavue¿ hornsgatan. Tragiskt nog kan jag bara ana att majoriteten av killar inte tänder på det tjejerna spenderar hutlöst mkt pengar på i smink väg och på att klä upp sig för att göra sig fina..(..för sig själva..)

 112. Sofia i London Says:

  Jo jag vet vad smink kan innebära, men jag syftade en en viss sorts sminkning. Jag tänder även på orakade män i jeans och t-shirt (förutsatt att de är snygga och luktar gott)

  Men killar som de i Camden, t ex, får en viss slags tjejer medan de som ser lite mer macho får en annan slags. Hipsterkillar får hipstertjejer, punkkillar får punktjejer, rockkillar får rocktjejer (och fotomodeller)

  Sen kan ju män i jeans och t-shirt #prataomdet och skriva poesi, inte sant? Tjejer gillar ju killar som är äkta. Man märker ju ifall någon bara lagt på en image och inte är sig själv.

  Och angående vad killar gillar; skulle jag klä mig på ett visst sätt för att ”få ragg” så skulle jag nog sätta på mig ett tight par jeans och ett vitt, uringat linne. Jag äger inga jeans eller uringade linnen. Jag tycker det är för ”Svensson”. Min stil är rätt flamboyant många gånger, och även om 50-talsinspirerade klänningar och sminkning kanske inte är det första killar tänder på så skulle jag inte byta stil. För jag klär mig som sagt för mig själv. Vill jag att en kille ska tända på mig så går det att fixa ändå, utan att klä sig i tighta jeans. Det finns något som heter charm.

 113. Ale Says:

  Det räcker med ditt pladder nu Sofia. Du tjatar hål i huvudet på oss.

 114. Man United Says:

  @ sofia men vad anser du personligen och vad anser höger respektive vänster behöver göras för att bekämpa dessa systematiska rättsövergrepp? En annan sak som är en självklarhet,hälften av alla miljoner i bidrag till kvinnojourerna roks ska delas till hälften med http://www.mansjouren.nu samt miljarden delas till att bekämpa kvinnors våld mot män. Delar du tanken och ställer upp på att att framföra reformförslag och krav till riksdag regering justitieminister att fatta beslut om starta upp Sveriges första Resningskommission.

 115. Sofia i London Says:

  Ale: puss!

 116. Sofia i London Says:

  Man united: för det första, vad menar du med ”vänster radikalfeministisk lagstiftning”? Jag tycker inte att folk ska ljuga, men det håller väl de flesta med om, så inget spännande svar där.

  ”En annan sak som är en självklarhet,hälften av alla miljoner i bidrag till kvinnojourerna roks ska delas till hälften med http://www.mansjouren.nu samt miljarden delas till att bekämpa kvinnors våld mot män”

  – Jag är absolut för att fler mansjourer ska bildas. Men har du beläggning för att det behövs lika många som kvinnorjourer?

  Våld inom t ex förhållande sker båda vägarna, ja. Men männens våld mot kvinnor är mycket grövre och i större utsträckning. Kvinnor bränner ut sig oftare etc.

 117. Sofia i London Says:

  Ulf Andersson: Vad är poängen med att länka till några artiklar där kvinnor har gjort dåliga saker? Jag blev efterfrågad om det gjorts några studier i att gravida diskrimineras och länkade därefter till artiklar som behandlar ämnet.

  Dina artiklar behandlar helt olika fall där som bara har en sak gemensamt: Kvinnor har begått brott. Exakt vad vill du säga med det? Ta dig en titt på fängelser världen över istället. Säger nog mer än några selektiva nyhetsartiklar.

 118. Man United Says:

  vilken slags sminkning menade du som jag tog för grooming? Luktar gott beror ju på vilket ph-värde män har beroende på hur doften slår. Detsamma för tjejer..så feminist killar får då feminist och pk tjejer. Det är det enda misserabla med dem eländiga ridderligheten,patriakatet och att vara offer för evolutionen varför killar måste uppoffra sig för att ta förstå steget och uppvakta tjejen. Här snackar vi onödig energi tid och ekonomiskt krävande. Absolut kan dom det. Men inte så sannolikt med tanke på det mer eller mindre var ett riggat klubben för inbördes beundran projekt.Där alla känner(varit med) alla på knivsöder.Nepotipm inom vänstern och journalistkåren. Så nja inte dem orakade skogshuggaren eller flashback kollegan från vasastan. Däremot på Mansnätverket aka ”vad händer när män börjar tala” eller Men’s liberation front.
  Detsamma gäller för killar om tjejer. Men där måste erkännas att killar är dåliga på att oftas bara se yta medvetet eller omedvetet. Hur som helst är ämnet intressant.om det beror på Tragiskt Upphöjande av det kvinnliga könet i absurdum eller enfald måste analyseras :$ skriva poesi är både för starkt uttryck och samtidigt för pretantiöst till formen. Föredrar att bara läsa och recitera Villon,Baudelaire,Rimbaud,Wilde,de unga fem(fem unga) och bruno k öijer.
  Intressant klädstil med mer fantasi än odd molly. Som kille kan man bli avundsjuk för mindre; klä sig så tjejer tänder eller faller,såsom killar tänder/faller för en tjej. Tidigare punk/ grunge subkulturen var ändå något eget. Och före dom franska bohemerna/konstnärerna som uppträdde oinbjudna i svart frack orange väst och barfota i salongerna.

 119. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  Vad gafflar du om?
  Du svarar i fel tråd/i fel inlägg.

  På tal om fängelser, får vi förhoppningsvis se fler kvinnor sitta av straff som har begått samma brott som män och förhoppningsvis kommer könsrabatten att slopas för kvinnor så att de får ett straff i förhållande till brottet de har begått, istället för att man ska tycka
  synd om dem och sticka en offerkofta till dem.

  Gravida som diskrimineras?
  You´ve got to be shitting me.

  Men pappor diskrimineras inte?
  ”Jag är 100% för att båda föräldrarna ska ha samma skyldigheter och rättigheter.”
  >> Eller hur?
  Det bevisar du genom att dundra på som en ångvält.

  ”Vi lever i ett samhälle med könsroller där mamman ses
  som den primära föräldern. ”

  >> Tack vare feminismen, ja.
  Ditt påstående bekräftas av en manlig socionom-student
  på Linnéuniversitetet i Växjö:
  ””Jag studerar i Växjö universitet där vi är 55 st i klassen ..
  varav vi är 6 killar..
  I klassen så råder det en övervägande känsla att man som kille/man har gjort något fel.. Vi blir ständigt påminda genom föreläsare och
  val av kurslitteratur är mammorna är offer och även att mammorna är den primära vårdnadshavaren..Pappan är någon som bara finns i bakgrunden och man pratar bara om pappan när man ska ha någon att skylla på eller för att beskriva något barn som har hamnat lite fel
  i livet.. då är det direkt en påföljd av pappans frånvaro
  eller något annat.. bara det är pappans fel.”
  http://www.dads-r-us.se/2010/01/17/socionomutbildningen-programmerar-bort-papporna/

 120. Sofia i London Says:

  Man united: Ok. Fattar typ noll av din senaste kommentar. Så nöjer mig med ”Ok”.

 121. Sofia i London Says:

  Ulf: ”Gravida som diskrimineras?
  You´ve got to be shitting me.” – Är det ditt bästa motargument? Jag är besviken, Ulf.

  ”Men pappor diskrimineras inte?
  ”Jag är 100% för att båda föräldrarna ska ha samma skyldigheter och rättigheter.”
  >> Eller hur?
  Det bevisar du genom att dundra på som en ångvält.” – Jag har argumenterat för att vi ska ha samma rättigheter och skyldigheter inom föräldraskap, vad menar du med att jag dundrar på som en ångvält??

  Tror du på allvar, Ulf, att mamman ses som den primära föräldern tack vare FEMINISMEN? Hur långt ute och cyklar är inte du? Hur länge har feminism funnits tror du? Sedan Jesu födelse då Jesus enligt bibeln talade om att ”kvinnor ska fostra våra söner”?

 122. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  Läs Pappan & Föräldraskapet

  Klicka för att komma åt Pappan-och-foraldraskapet_20111.pdf

  så kan vi diskutera sen. OK?

 123. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”vad menar du med att jag dundrar på som en ångvält??”
  >> Genom att spamma sönder kommentatorsfälten i Pärs inlägg.

  ”Hur länge har feminism funnits tror du?”
  >> Den moderna feminismen räknar jag tillbaka till cirka 1968.

  ”Sedan Jesu födelse då Jesus enligt bibeln talade om att ”kvinnor ska fostra våra söner”?”
  >> Nähä, du. Skyll inte på stackars Jesus!

 124. Sofia i London Says:

  En lustig sak ni som kommenterar här har gemensamt; refererar man till någon journalist som är öppet feminist så tar ni inte det inte på allvar och ber om ”riktiga” källor. Själva refererar ni till Pär Ströms ”Sex feministiska myter” som till största del bygger på referat till debattartiklar och annat tyckande, brittisk tabloid(!!), lösryckta citat från enskilda artiklar i populärvetenskapliga tidskrifter, en del 40 år gamla, konsulter som ”har en känsla” av att kvinnor inte är beredda att jobba etc.

 125. Sofia i London Says:

  Ulf: Jag spammar inte, jag diskuterar. Jag svara när folk frågar och jag bemöter argument. So sue me?

  Ulf, jag tror du förstår själv att det inte har med feminismen att göra att kvinnor förväntas göra grovarbetet när det kommer till barn och familj. Tvärtom snarare.

 126. Man United Says:

  Folk ska inte ljuga,men med radikal feministisk lagstiftning är det 100% vattensäkert att inte bli avslöjad upptäckt åtalad och fälld för te x falsk vitelse förtal etc.Du nämnde tidigare vänster höger feminsm. Jag ville veta skillnaden på synsättet på rättsövergrepp på män. Uppenbarligen fungeras inte folks inställning att det är fel att ljuga när felaktigt dömda män blir drabbade. Du svarade heller inte på frågan om ett konkret grepp mot kvinnor som ljuger och skickar oskyldiga män g fängelse. Hur ställer du dig till krav på att införa Resningskommission i Sverige?
  Om du sätter in dig i problematiken så ja det behövs lika många mansjourer som kvinnojourer se alla slaktade män i vårdnadstvister,hemlösa män,anklagade män se sverige näst farligaste landet i världen efter afrika avseende våldtäkter. Anonymt ställe dit pojkar män och fäder kan vända sig för stöd i kris situation.Polisen har inga resurser för att hjälpa män som blivit misshandlade på stan av andra män gäng etc. Kvinnors våld inte lika grovt som mäns är en gammalt underlag se pellebillling.se sex feministiska myter Genus Nytt Finländsk studie publicerat på Genus Nytt internationell forskning Home Office England etc etc tiderna har förändrats i takt med kvinnans fri görelse släpps aggressionen och våldet loss. Föremål tillhyggen och vapen tas till. Så myten om mäns våld mot kvinnor sålde bra och skapade arbeten men när den också granskas avslöjas den. En halvt miljard till bekämpandet av kvinnors våld mot män är befogat men inte pk. Slutligen neutral lagstiftning ska införas. Varför ska ett kön ha privilegier och diplomatisk immunitet? Det strider mot deklarationen om mänskliga rättigheterna och artikel 6 i Europa konventionen om rätten till en rättvis och neutral rättegång. Och inte med en radikal feministisk lagstiftning där hellre fälla männen än fria råder. Det ska vara dom rätta förutsättningarna och likhet inför lagen oavsett kön. Det krävde feministerna redan under franska revolutionen. Samma rättigheter och skyldigheter som männen!

 127. Johannes Westlund Says:

  Varför inte bara konstatera vad fakta som går att konstatera? Hela familjegrejen är mammans projekt från dag minus 9 månader av första barnets liv. Det är praktiskt taget lagstadgat och implementerat i samhället via direktiv till allsköns myndigheter och offentliga institutioner. Pappans roll bestäms av mamman och den närvarande pappan kan inte växa till om inte mamman släpper på kontrollen lite.

  Man kan fråga sig vad som är strukturellt och inte. Jag hatar strukturer eftersom de är osynliga och inte går att bevisa, oavsett om de är patriarkala, neutrala eller matriarkala. De används som ett uttryck för någons magkänsla, ofta en feminists magkänsla just nu. En kvinna som blir våldtagen är ett exempel på patriarkatet (0,01 % eller något i den stilen av alla män våldtar, undra varför de särskilt definierar patriarkalt förtryck…) medan en pappa som mamman stöter bort bara är ett jävla svin som förtjänade det. Så låt oss strunta i strukturer. Vi vet att samhället anser att mamman är den riktiga föräldern både i roller och normer, men också i lagstiftning och bemötande av föräldrar. Vore jag en inverterad feminist så skulle jag hävdat att detta bevisar alla matriarkala strukturer. Om de ”bevisar” någon struktur alls är en ickefråga dock för mig… Kvinnor verkar inte minst biologiskt ha svårt för att släppa ungen och därmed ge pappor en chans att vara med de viktigaste månaderna.

  Så vad ska man göra åt detta?
  Jag tror det första är en könsneutral lag och lika inför lagen. Det är logiskt. Men sen måste vi män kräva att få vara föräldrar på samma villkor. Vi går också igenom en stor förändring och vill ha hjälp, information och stöd som faktiskt handlar om omställningen till papparollen. Varför inte göra mödravården lite mera inkluderande och inom ramen för denna ge även pappan all relevant information och möjlighet till frågor och så vidare? Och byt då namn på saken till något mera könsneutralt. Vi är inget bihang, vi är också riktiga föräldrar.

  När detta är uppnått så måste vi börja våga ta fighten med mammorna. Vi måste sluta tassa på tå. Vi har också en viktig roll att fylla och barnet har rätt till oss. Självklart ska vi ta mamman på allvar och ge henne den tid med barnet hon behöver (omkring hälften alltså), men vi måste se till att barnet även får knyta an till sin far tidigt. Samhället kan stödja detta med att ge några månader föräldraledighet till båda föräldrarna samtidigt. Typ 4 månader. För det kändes som en bra siffra.

  Ja, och så måste idiotin med att ogifta män inte blir pappor automatiskt upphöra. Obligatoriskt faderskapstest på BB så får båda föräldrarna bli föräldrar i samband med födseln utan en extra tripp till soc på mammans villkor. Det är en förutsättning för att ovan diskussion om föräldraledighet ska kunna genomföras. Vidare bör barnbidraget naturligtvis fördelas lika som utgångsläge istället för enbart till mamman. Och så vidare.

  Mycket att göra, men å andra sidan är män bra på att göra det omöjliga, såsom att resa jorden runt, upptäcka nya världar, flyga, ta sig upp i rymden… Så nog ska vi klara att få vara pappor också.

 128. Johannes Westlund Says:

  Och @diskussionen om att gravida diskrimineras:
  Det gällde otrygga anställningar vad jag såg. Jag håller med om att det är svinigt, men en man som drabbas av cancer eller KOL eller liknande hade åkt ut med huvudet före. Men ska sanningen fram är graviditeter och föräldraskap en stor kostnad för ett företag. Ett sätt att jämställa är ju att jämställa föräldralagstiftningen och se till att alla biologiska fäder också får bli föräldrar. Då kan man nämligen ge dem typ 4 månader som kan tas ut från barnets födelsedag och exakt 4 månader frammåt samtidigt som mamman också får det. Med lite tur kan man få båda att vara hemma den första tiden. Då blir kostnaderna stora oavsett vilket gör att grundproblemet framträder; familjebildning tar tid och kostar pengar. Det löser man kanske med lite lagstiftning och nått bidrag.

 129. Man United Says:

  @ sofia vetenskaplig underlag källor studier kan du inte avfärda.dom finns ju där. Läs granska Det bygger på empirisk forskning,erkänd vetenskaplig grund.Med biologi och evolutionsläran som grund. Jämför med eva lundgren ”slagen dam”.kritiken från feminister säger ja men det är internationell forskning det gäller inte sverige. Manmythwoman.com erin pizzey den förstå kvinnan i världen som startade kvinnojour och senare mansjour uttalar sig om våld i nära relationer. Läs anna motz forskning på våldsamma kvinnor. Vi är matade med en myt som socialdemokraterna odlat på samma sätt som myrdals mfl skapade rasbiologiska institutet i uppsala som sedemera inspirerade en tysk ledare. Varför inte bara se fakta och forskning för vad det är och bekämpa både kvinnors och mäns våld. Slutligen väntas svar från dig om ”rapporten felaktigt dömda” och det akuta behovet av Resningskommission.

 130. Sofia i London Says:

  Johannes Westlund : Håller med i princip allt du skriver angående föräldraskap. Men vi får inte glömma att många faktorer spelar in från att vi själva är små barn, fostras olika, ges olika leksaker, till det vuxna livet utanför hemmet, löneskillnaderna etc. Jag vet att de flesta pär ström-anhängare förnekar att kvinnor tjänar mindre, men faktum är att arbeten där kvinnor är överrepresenterade ses som lite sämre och har därav ofta sämre betalt.

 131. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Ulf, jag tror du förstår själv att det inte har med feminismen att göra att kvinnor förväntas göra grovarbetet när det kommer till barn och familj. ”

  Sofia, mina vårdnadsutredare från Uppsala gjorde ingen hemlighet
  av att de var feminister. De sa också att ”de inte kunde vara neutrala”. Många socialsekreterare är feminister och jag har sett deras manshat i deras arbete i vårdnadsutredningar.
  Det har till och med varit socialsekreterare (åtminstone så har de uppgett att de var feminister och jobbade som socialsekreterare)
  här på GenusNytt, och mycket manshat har de spytt ut här…..

  Som stödperson för pappor i vårdnadstvister,
  och i mitt eget mål, har jag erfarenhet av att mammans
  advokat brukar vara en riktig feministisk stridsyxa.
  Det finns liksom en anledning till att jag är antifeminist, förstår du.
  Eller egentligen fler anledningar: bland annat att feministerna tar avstånd från kärnfamiljen till exempel.
  http://www.dads-r-us.se/2011/08/28/lisa-magnusson-aktenskapet-har-aldrig-statt-for-feminism/

 132. Sofia i London Says:

  Man u: ”underlag källor studier kan du inte avfärda” – det gör jag inte heller, har läst studier om mäns och kvinnors våld mot varann vettu.

  Jag har redan sagt att man inte ska ljuga. Begår man mened så ska man straffas helt klart. Om någon blivit felaktigt dömd ska den ha skadestånd.

  ”Jag ville veta skillnaden på synsättet på rättsövergrepp på män. ” – jag är ingen expert på vänster vs högerfeminism. Skulle tro att de flesta är emot rättsövergrepp tillsammans med andra övergrepp?

  Sen kan jag trösta dig med att siffran på oskyldigt dömda är extremt liten i jämförelsen med brott som inte klaras upp. För att ta våldtäkt t ex så klaras bara 12% upp (sverige 2010)

 133. Sofia i London Says:

  Ulf: Men herregud, mer generaliserande smörja har jag aldrig hört från en vuxen människa! Kvinnan har tagit mest ansvar för barnen i alla tider, feminism har funnits nåt århundrade.
  Det är FEMINISTER som inte vill ha kvar könsrollerna, dvs att mamman står vid spisen och tar hand om barnen och pappan går till fabriken och jobbar.

  Lisa Magnusson är EN feminist. Hon har sina åsikter, andra har sina. Jag är varken för eller emot, familj som familj, så länge alla, speciellt barnen, mår bra. Sen är det skillnad på att vara emot kärnfamiljen och våga gå emot normen.

  Slutligen: Om en kvinna har förmån i en vårdnadstvist är det antagligen rätt så stor sannolikhet att hon har tagit hand om barnet mer?

 134. JustMe Says:

  Sofia:

  ”Sen kan jag trösta dig med att siffran på oskyldigt dömda är extremt liten i jämförelsen med brott som inte klaras upp. För att ta våldtäkt t ex så klaras bara 12% upp (sverige 2010)”

  Det är nog inte bara en tröst för Man United. Det är säkert trösterikt att höra även för dem som idag sitter oskyldigt dömda.

 135. Ale Says:

  Sofia: Sofia. Du är patetetisk. Ditt tyckande och inskränkta ideer är inte av intresse för någon. Har sällan mött på något så urbota korkat som dig.

 136. Ale Says:

  Sofia. Om en man får högre lön än en kvinna är det rätt så stor sannolikhet att han gör ett bättre jobb.

 137. Jack Says:

  Sofia,

  Att bli våldtagen kan vara hemskt men är som ett litet gruskorn på vägen jämfört med att bli falskt anklagad.

  Därutöver kan du tänka på att upp mot 50 000 män utsatts för trafficking varje år i Sverige, genom värnplikt, en lag likt många gravt skadlig mot män och stiftad av människor som sett sig som betjänter till kvinnor och barn.

 138. barfota Says:

  @Johannes Westlund

  ”Jag tror det första är en könsneutral lag och lika inför lagen. Det är logiskt. ”

  Här vill jag ha inte bara en ”könsneutral” utan en helt neutral lag. Alla är vi människor och skall leva under samma lagar. Att helt ta bort förekomsten av ordet kön och ersätta det med neutral när vi diskuterar och kräver förändringar tror jag är bra, det gynnar alla och debatten blir mindre infekterad. Nackdelen med en ”könsneutral” lag är att fortfarande skulle vara öppen för särbehandling av några och diskriminering av andra. Med en ”könsneutral” lag så skulle man fortfarande kunna nya lagar i stil med ”kvinnofridslagen”, det skulle t.ex. gå att skapa en Pär Ström fridslag, huga! Det är väl ingenting vi vill ha (Pär vill kanske), varför skall den busen särbehandlas? Fördelen med en neutral lag är just att den är neutral och inte kan fibblas med så mycket. Jag tycker därför att det är mycket viktigt att vi inte börjar ropa på en ”könsneutral” lag utan rätt och slätt kräver en helt neutral lag.
  Låter det vettigt?

  ”Men sen måste vi män kräva att få vara föräldrar på samma villkor. Vi går också igenom en stor förändring och vill ha hjälp, information och stöd som faktiskt handlar om omställningen till papparollen. Varför inte göra mödravården lite mera inkluderande och inom ramen för denna ge även pappan all relevant information och möjlighet till frågor och så vidare? Och byt då namn på saken till något mera könsneutralt. Vi är inget bihang, vi är också riktiga föräldrar.”

  Mödravård borde byta namn till föräldravård och inkludera papporna.
  BVC och alla instanser måste bli mera pappavänliga och plocka bort all sin skitreklam som rör kvinnojourer, män som slår o.s.v. BVC är direkt en pappafientlig inrättning eller åtminstone så känner man sig inte särskilt välkommen där som pappa.
  Man kan skriva en lista som är hur lång som helst i dessa frågor och andra gör detta betydligt bättre än jag, så nog om det.

  ”När detta är uppnått så måste vi börja våga ta fighten med mammorna. Vi måste sluta tassa på tå.”

  Helt rätt men kommer vi någonsin att uppnå eller få ett samhälle som ger papporna den möjligheten? Jag tvivlar.

  ”Samhället kan stödja detta med att ge några månader föräldraledighet till båda föräldrarna samtidigt. Typ 4 månader. För det kändes som en bra siffra.”

  Här håller jag inte med dig. Samhället måste låta varje enskild familj själv bestämma hur deras familj skall fungera. Samhället petar redan på tok för mycket i privatlivet.

  ”Ja, och så måste idiotin med att ogifta män inte blir pappor automatiskt upphöra.”

  Likaså den kanske ännu värre idiotin att du är automatiskt pappa till ett barn som föds inom äktenskapet, dumheter! Jag har inte siffran men har för mig att man uppskattar att nästan 10% av alla ”pappor” faktiskt inte är biologiska pappor till de barn de tror sig vara pappa till.
  Pappor borde faktiskt ha rätt att få veta om de är far till ett barn eller ej och därför bör man omedelbart införa helt gratis och obligatorisk DNA test direkt vid nedkomsten. Det måste vara ett gratis och obligatoriskt DNA test annars blir det så att en del inte har råd att ta testet och andra törs inte ta upp frågan med sin partner, det skulle kunna uppfattas av kvinnan som om hon misstänkliggjordes och splittra en relation som kanske kunde bli bra och fungera.

 139. Jack Says:

  ”Är kvinnor för bossiga”
  Reagerade på en sak när jag åkte buss igår och bussen inte lyckades starta. En trio med en mamma, en gravid och en ytterligare kvinna ville då gå av bussen efter någon minut och ställde sig vid dörrarna. Följande uttrycktes med bruten svenska:

  ”Hallå kan du öppna dörren”
  1 sekunds väntan
  ”Vafan öppna dörren då”
  1 sekunds väntan
  ”Vafan jävla gubbjävel hör han dåligt kan han öppna dörrana”
  1 sekunds väntan
  ”Hallå kan du öppna dörrarna”
  ”Vafan jävla gubbjävel, öppna dörrarna”

 140. Erik Says:

  sofia> så kvinnor anses vara passiva för att det finns sagor om prinsessor och riddare? och detta motiverar en vetenskapligt undermålig universitetskurs?

  det är ju feministideologerna som lägger negativa värderingar på det där. om du som tjej inte känner för att ha prinsessans roll så kan du ju välja att ta riddarens, ta värvning åk till afganistan, och slåss för afghanska kvinnors rättigheter.

 141. Jack Says:

  Erik,

  Nej Sofia kan inte ta riddarens roll därför riddaren kan vara tvingad att offra sitt liv från födseln, han har under sitt liv intet kunnat göra åt den saken. Likt svenska män i värnplikt är han bestulen rätten till sin egen kropp och sitt eget liv. Sofia å andra sidan, som kvinna, som väljer att gå ut i själv i krig har inte riddarens roll. Inte heller om hon slåss med våld eller manipulationer mot män och pojkar för att ta skattepengar från dem och ge till kvinnor har hon riddarens roll, därför att osjälviskheten saknas när hon ger till sin egen grupp.

 142. Spisen Says:

  Som man bäddar får man ligga… Om du bossas runt av din kvinna förtjänar du det. Kvinnor av idag är ofta bortskämda och odrägliga och det är männen som har ansvaret för detta.

  Anledningen är enkel, din önskan att få ut lite sex av din kvinna gör att du går med på att bli förnedrad av henne i utbyte.

  Så fort du inte längre är intresserad av sex förlorar en kvinna allt inflytande över dig.

  Tillämpa lite avhållsamhet och du kommer aldrig mer ha problem med kvinnor.

 143. Erik Says:

  Sofia> att yrken som majoriteten kvinnor av någon anledning sökt sig till beror dels på att det är stora, relativt lågutbildade grupper men framförallt att deras löner betalas med skattemedel,
  (det vet vi ju hur populärt det är med skattehöjningar bland folket!)

  du kan ju kolla vad tex en soldat tjänar nu när vi gått över till yrkesarme. det är inom en yrkeskategori där majoriteten är men och där lönen också betalas med skaatemedel.

 144. Joel Johansson Says:

  @Spisen, Sanna ord.

 145. Jack Says:

  Spisen,

  ”och det är männen som har ansvaret för detta.”
  Feluttryckt, även kvinnorna har ansvar.

  -Be the change.

  ”Så fort du inte längre är intresserad av sex förlorar en kvinna allt inflytande över dig.”
  Fel, kvinnor har mer våldsmakt än dig fortfarande. Lagen talar om hur mycket våld vi får hota och bruka med blåklädda händer. Kanske 99% av allt våldshot är lagstadgat och kvinnor har våldsmakten i Sverige genom lagen och inte minst dess tillämpning i ett feministisk narrativ. En kvinna du inte vill ha att göra med kan alltså ändå innebära mycket våld mot dig. Därutöver har kvinnan typiskt mycket social makt. Stöter du dig med en kvinna bör du inte vara överaskad om du snart därefter blir utstött ur en psykotisk mobb där alla anser att du är sämst på alla sätt.

 146. barfota Says:

  @Spisen

  ”Tillämpa lite avhållsamhet och du kommer aldrig mer ha problem med kvinnor.”

  @Joel Johansson

  ”Spisen, Sanna ord.”

  Ja det är sant på så sätt att hon hittar en annan man som både är intresserad av sex och som kan ge henne samma eller ännu mer status.
  Men visst blir man av med ”problemet” när hon sticker.

 147. Joel Johansson Says:

  Ja. Den som slösar sin tid på en idiot har sig själv att skylla. Så enkelt är det.

  @barfota

  Det låter på dig som om man har förlorat något viktigt.

 148. barfota Says:

  @Joel Johansson

  ”Det låter på dig som om man har förlorat något viktigt.”

  Ärligt talat så förstår jag inte vad du menar. Tråden går ju litet ut på kvinnor generellt bossar i hemmet så visst är det en viktig förlust när hon försvinner. Vill du ha en relation så kommer du ju bara att hitta en ny kvinna som bossar. Att bli bög är väl ingenting man väljer eller hur, så vad återstår mer än att leva ensam och det vill man väl heller inte.

 149. Spisen Says:

  Jag pratar om en princip som gäller både på micro och makronivå.

  När kvinnor objektifieras och i huvudsak behandlas som sexobjekt ges de en oerhörd makt som de inte klarar av att hantera. ”Allt blir så rörigt”

  Kvinnor behöver och vill ha en trygg man att luta sig mot, inte en kåt idiot. Får de det intar de gärna sin naturliga, underordnade roll. Detta skapar förutsättningar för en trygg kärnfamilj som är grundstenen i ett hälsosamt samhälle.

  Den egentliga anledningen till att feminismen fått sådant genomslag är att det finns intressen som vill destabilisera sammhället genom att förinta denna viktiga grundpelare. Det har man lyckats med.

 150. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Det är ju knappast någon annan än en själv som är ansvarig för den rävsax du beskriver. Den enda sättet att förändra en sådan situation på är att ändra sin egen inställning (som Spisen beskriver). Jag ser ingen annan möjlighet.

 151. Spisen Says:

  Du kan inte få både och. Välj mellan ett värdigt liv där kvinnan inte har total makt över dig eller var en lustfylld stackare som inte har någon koll över din sexualdrift. Och nej, homosexualitet är inte lösningen.

  I affärstermer pratar man om ROI, return of investment. På det sätt kvinnor är uppfostrade och behandlade idag är en relation oftast helt enkelt en ”dålig affär”

  Du betalar ett alldeles för högt pris för din kvinna. Runka ett tag tills hon fattar galoppen (fast låtsas som att du går i kloster)

 152. Joel Johansson Says:

  Jag har förresten lika lite sympati för dessa män som för en kvinna som klagar på att män är svin, men fortsätter att välja samma typ av partner.

 153. AV Says:

  OT:
  Lena Sommerstad har valts till ny S-kvinnoordförande.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-kvinnor_6421124.svd

  Hon framför bl a följande:

  ”Vilka är S-kvinnors viktigaste frågor?

  – Efter 20 år med neddragningar, och ett budskap till kvinnor att det inte finns några pengar, är det många som vill se en förändring. Vi måste visa att det går att förändra samhället med politik. Jämställdhetsfrågorna har tidigare gjort Sverige unikt. Vi kan inte acceptera sveket mot kvinnorna när välfärden inte fungerar.

  Vad vill ni ändra på konkret?

  – Vi måste ha en hög kvalitet inom vård och omsorg. Kvinnors hälsa har försämrats och vi ser en tydlig försämring vad gäller kvinnors arbetsvillkor. Alla kvinnor ska ha rätt att jobba heltid och det ska finnas barnomsorg som fungerar. ”

  Ok, kvinnor blir svikna för att välfärden dras ned och mår allt sämre. Har det jobbigare på jobbet.
  Min fråga: Räknas inte de manliga anställda i offentlig sektor? Bara för att de är färre män har de väl också drabbats av neddragningar. Och hur är det med arbetsmiljön för män som numera domineras av bemanningsföretag och krav på egen entreprenad? Och när det gäller sjukskrivningar är kvinnor sjukskrivna mellan 50-100% mer än männen i nästan samtliga yrken. När män väl sjukskrivs inom offentlig sektor är de oftast lite längre sjuka, men tvärtom i industri och bygg. Där är kvinnor oftare och längre sjuka.

  Klicka för att komma åt socialforsakringsrapport_2010_17.pdf

  Antingen sjukskrivs kvinnor lättare eller så verkar de ta skada av yrkeslivet oftare. Oavsett om de är i majoritet eller minoritet.

  Sist: Är det bara kvinnliga deltidsarbetare som ska ha rätt till heltid?

  Lena var en hyfsad miljöminister en gång. Betydligt mera påläst än dagens pajas. Men det blir så enögt när man bara talar för en delgrupp. Tänk er bemötandet av en grupp S-män som endast pratade om manliga problem och situationer. De skulle genast bli anklagade för härskartekniken osynliggörande av kvinnor.

 154. barfota Says:

  @Joel Johansson

  ”Det är ju knappast någon annan än en själv som är ansvarig för den rävsax du beskriver. Den enda sättet att förändra en sådan situation på är att ändra sin egen inställning (som Spisen beskriver). Jag ser ingen annan möjlighet.”

  Att förändra sin inställning lär ju knappast förändra kvinnors bossighet, bara ens eget sätt att se på den. Men visst vi har alla våra frivilliga val i livet utom då att välja våra föräldrar. Att gå ut och döda sina medmänniskor i ett meningslöst krig annars dödar vi dig är också ett frivilligt val. Många vill men få har modet att våga vägra kriga.

  ”Jag har förresten lika lite sympati för dessa män som för en kvinna som klagar på att män är svin, men fortsätter att välja samma typ av partner.”

  Med andra ord, du lever ensam alt. är auktoritär, homosexuell eller bossar runt med henne.

 155. barfota Says:

  @AV
  Läste också om Lena Sommerstad, man blir aningen mörkrädd.

 156. Anders. Says:

  Jack, anekdotiska argument i stil med ”jag såg en elak tjej på bussen” känns för lågt till och med för Genusnytt. Hade en feminist gjort samma sak hade det blivit ett himla liv: Jag såg en dum kille på Donken, män är as.
  Jag tror Pär Ström någonstans menar väl, även om jag inte håller med om alla hans paranoida utspel om feminism, men du tar priset i tävlingen om att dra ner och göra Genusnytt till ett känt näste för män som rädda för(ogillar) kvinnor. Förutom mamma kanske? Spisen och Joel Johansson(till viss del även Barfota) gör också sitt bästa för att dra ner ”jämställdismen” i ett träsk befolkat av karlar som vill skylla alla sina problem på kvinnor. Nota bene: Inte ens feminismen är syndabocken i de senaste kommentarerna(vilket annars är vad Genusnytt oftast kritiserar)utan kvinnor. Kvinnor i allmänhet. Kvinnor hit och kvinnor dit.
  ”Psykotiska mobbar” ”våldsmakt”, ”manipulativa och bossiga kvinnor”, ”bortskämda”, ”odrägliga”.
  Personligen är jag inte en vandrande snopp som börjar drägla när min fru visar brösten och jag uppskattar inte att ni försöker få oss män till viljelösa fjantar som lätt blir manipulerade av amazonkvinnor som utnyttjar oss genom sex.
  Det finns många snälla tjejer därute, att ni aldrig träffat någon är inte ett skäl till att förkasta alla kvinnor och dra svepande generaliseringar om hur de förvrider våra hjärnor. Särskilt inte i en blogg om jämställdhet.
  Ska inte kvinnor kunna gå in ochtitta här utan att behöva läsa om hur hela deras kön verkar gå ut på att jävlas med män? Ni gör Pär Ström en stor björntjänst.
  Jack har även ett flertal gånger försökt förminska våldtäktsoffer genom att påstå att det är värre med värnplikt. Really? Du finner inte detta synsätt en smula osmakligt? Man undrar stillsamt om även våldtagna barn har det bättre än oss stackars män som gjort lumpen, eller är det enbart dessa otäcka våldtagna(ie lögnaktiga?) kvinnoväsen du tycker gnäller för mycket? Våldtagna offer av manligt kön då? Är de också cry babies som borde förstå hur det känns för en man att vara riktigt förkyld?

  De senaste inläggen här, om hur kvinnor är och varför de är elaka mot oss män(och varför man borde lära dem veta hut?) är troligtvis en av de stora anledningarna till varför Pär Ström har så svårt att ses om en seriös debattör. När kvinnoagget får flöda i kommentarsfältet blir det svårt att föra jämställdhetsfrågor(precis som en feministisk blogg får svårt att bli tagen på allvar när folk sitter och smutskastar män i dess kommentarer). Det finns många forum för män som vill snacka skit om kvinnor, testa något av dem istället. Vi andra vill läsa om jämställdhetsfrågor.

 157. barfota Says:

  @Spisen

  ”I affärstermer pratar man om ROI, return of investment. På det sätt kvinnor är uppfostrade och behandlade idag är en relation oftast helt enkelt en ”dålig affär””

  Helt rätt och då återkommer jag till det jag skrivit så många gånger om tidigare.
  Vem uppfostrar i huvudsak både pojkar och flickor, det kan rimligtvis inte vara männen. Enl. feminister så är ju aldrig männen närvarande eller deltagande i det arbetet. VEM uppfostrar barnen?

  ”Du betalar ett alldeles för högt pris för din kvinna. Runka ett tag tills hon fattar galoppen (fast låtsas som att du går i kloster)”

  Ja eller att gå ut och handla sex på stan, försäljning är ju tillåten och skattebefriad, vi får väl fixa en stiftelse som betalar böterna för de få män som åker dit för sexköp.

 158. barfota Says:

  @Anders.

  ”Spisen och Joel Johansson(till viss del även Barfota) gör också sitt bästa för att dra ner ”jämställdismen” i ett träsk befolkat av karlar som vill skylla alla sina problem på kvinnor.”

  Skulle vara kul om du på något vis i en om än så liten kommentar kunde ge belägg för att jag favoriserar något kön. Håll gärna mig utanför dina snuskiga fantasier.

 159. barfota Says:

  @Anders.

  ”Vi andra vill läsa om jämställdhetsfrågor.”

  Har du lästips om något icke feministisk där en man då skulle läsa om ”jämställdhetsfrågor” som förespråkar lika lagar och spelregler för båda könen?

 160. Joel Johansson Says:

  @barfota

  [blockquote]Att förändra sin inställning lär ju knappast förändra kvinnors bossighet, bara ens eget sätt att se på den.[/blockquote]

  Jag antar att du menar ”en kvinnas bossighet”. I Sverige tillåts inte polygami ännu.
  Det handlar om att man valt en dålig partner eller att man uppmuntrat ett dåligt beteende. Om man valt en dålig partner så gör man bäst i att revidera vilka kvalitéer man går på inför nästa val. Om man omedvetet uppmuntrat hennes dåliga beteende t ex genom att ge henne obegränsad sexuell makt, så gör man gott i att försöka få det maktförhållandet i bättre balans. Spisens förslag är en bra start.

  [blockquote]Med andra ord, du lever ensam alt. är auktoritär, homosexuell eller bossar runt med henne.[/blockquote]

  Normalt så brukar jag ignorera ad hominem, men det där var ganska roligt. Du levererar fyra stycken tänkbara karaktärsdrag hos mig, varav alla på något sätt är kopplade till låg status enligt ditt synsätt 🙂 Min tolkning blir således att du 1) har svårt att klara dig själv, 2) är undergiven, 3) är homofob, 4) svansar runt kvinnor utan respekt för dig själv.

 161. Joel Johansson Says:

  Jag lyckades inte med citeringen, men det går nog fram ändå.

 162. Joel Johansson Says:

  @Anders

  Jag förstår inte varför du hoppar på mig. Om du läser så argumenterar jag för att man själv ska ta ansvar för vilken partner man väljer, d v s att man får göra något åt situationen om man inte trivs med att ha en bossig kvinna. Det är inget samhällsproblem utan ett privat sådant.

 163. barfota Says:

  @Joel Johansson
  Citeringen skall omges av ”mindre än och större än” tecknen.

  ”Jag antar att du menar “en kvinnas bossighet”. I Sverige tillåts inte polygami ännu.”

  Nej, jag menar precis som jag skrev om du inte vill leva ensam så träffra du förmodligen på en ny kvinna med liknande ”bossighet”, det som tråden handlar om.

  ”Normalt så brukar jag ignorera ad hominem, men det där var ganska roligt. Du levererar fyra stycken tänkbara karaktärsdrag hos mig, varav alla på något sätt är kopplade till låg status enligt ditt synsätt 🙂 Min tolkning blir således att du 1) har svårt att klara dig själv, 2) är undergiven, 3) är homofob, 4) svansar runt kvinnor utan respekt för dig själv.”

  Jag skall vara artig och svara dig. Svaret på samtliga dina frågor är nej.
  Sedan kan jag inte förstå varför det mina tänkbara karaktärsdrag skulle vara kopplade till låg status, men har du den åsikten så respekterar jag den men delar den inte.

 164. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Tack.

  Nej, jag menar precis som jag skrev om du inte vill leva ensam så träffra du förmodligen på en ny kvinna med liknande ”bossighet”, det som tråden handlar om.

  Det går väl alldeles utmärkt att välja en kvinna som inte är bossig, tänker jag. Eller är grundproblemet att det inte finns tillräckligt många ”bra” kvinnor? Det är i princip den frågan Pär Ström ställer i blogginlägget. En ganska ambitiöst fråga att ställa här.

 165. Erik Says:

  Sofia> Sen kan man ju allmänt undra vad du bidrar med till det svenska samhället då du bosatt dig i london?

 166. barfota Says:

  @Joel Johansson
  Som jag ser det så ligger problemet i uppfostran av både pojkar och flickor.
  Eller som jag skrev tidigare…
  Vem uppfostrar i huvudsak både pojkar och flickor, det kan rimligtvis inte vara männen. Enl. feminister så är ju aldrig männen närvarande eller deltagande i det arbetet. VEM uppfostrar barnen?

 167. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Din poäng går mig förbi.

 168. barfota Says:

  @Joel Johansson

  ”Din poäng går mig förbi.”

  OK. Då kan jag göra som Hasse Aro och säga att du inte vill se eller förstå eller så kan jag punkta upp det steg för steg.

  Jag vill att du skall förstå vad jag menar.
  Jag menar vem är det som säger sig ha och framställs i media som den som tar det största ansvaret för hem och barn.
  Är det
  a) Kvinnorna
  b) Männen
  Du måste nog svara på den frågan först, annars kommer vi inte längre. Inga långa utläggningar alltså bara a) eller b)

 169. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Kvinnor anses ta mest ansvar. Min egen syn är att männen som grupp är de som är mest utnyttjade.

 170. barfota Says:

  @Joel Johansson
  Det var inte svar på vad jag frågade om.

 171. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Du ser att jag svarade kvinnorna om du läser. Är det någon typ av härskarteknik att försöka styra hur jag svarar?

 172. barfota Says:

  @Joel Johansson

  ”Du ser att jag svarade kvinnorna om du läser. Är det någon typ av härskarteknik att försöka styra hur jag svarar?”

  Nej, det är min dyslexi som spökar. Jag ber om ursäkt. Jag använder bara härskartekniker som ett motmedel mot härskartekniker.

  Jag ställer frågan rakare och utesluter ”anses”.
  Är det kvinnorna som uppfostrar de flesta pojkar och flickor?
  Om det är så, är det då kvinnan eller mannen som bör ifrågasättas (problematiseras) med tanke på hur vårt våldssamhälle ser ut?

 173. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Jag har begränsad erfarenhet av barn, och antar att det är lite olika. Mitt antagande är att kvinnan är den mest inflytelserika, medan mannen blir viktigare när puberteten närmar sig, särskilt för pojkar som blir fysiskt överlägsna sin mamma. Generellt mamman, ändå.

  Jag är mer osäker på om kvinnorollen har någon skuld vad gäller kriminalitet. Som jag ser det nu så är kriminalitet en nödvändig bieffekt av manlighet, typ baksidan av att vi har massa manliga nobelpristagare och män som driver civilisationen framåt (normalfördelningskurvan).

 174. Johannes Westlund Says:

  @barfota: Jag håller med om att en neutral lagstiftning är att föredra framför könsneutral, men i sak är det skit samma. Det vi diskuterar är hur pappor ska få möjlighet att vara föräldrar på lika villkor (så långt det är möjligt, pappa-ammning tycker jag känns lite löjligt… men alltså att man delar lika på ett bättre sätt). I det fallet krävs inte neutral utan könsneutral, den stora poängen är att lagen ska vara könsneutral för att uppnå det syftet. En neutral lagstiftning avhjälper andra problematiker. Jag valde ordet ”könsneutral” för att ytterligare ”stress the point”, för att vara tydlig. Vi diskuterar inte invandrare mot svenskar här. Alltså är det onödigt att ytterligare genralisera till den nivån. Det gör bara argumentationerna svårare att begripa.

 175. Johannes Westlund Says:

  Vad gäller den extremt löjliga diskussionen om varför kvinnan nu skulle ha mer makt och slutsatsen är att der rör sig om att mannen är ett offer för sin sexualitet och så vidare…

  Anför bevis eller lägg av. Det sänker trovärdigheten nått enormt.

  En faktor däremot som gör att många män ställer upp på att bli hunsade är att 95% av alla vårdnadstvister vinns av kvinnan. Pappan som vill bo med sina barn måste alltså se till att hålla en viss husfrid och där får ju kvinnan ett enormt utrymme att hunsa, bestämma och chefa.

 176. barfota Says:

  @Joel Johansson

  ”Jag är mer osäker på om kvinnorollen har någon skuld vad gäller kriminalitet. Som jag ser det nu så är kriminalitet en nödvändig bieffekt av manlighet, typ baksidan av att vi har massa manliga nobelpristagare och män som driver civilisationen framåt (normalfördelningskurvan).”

  Vad jag vet så är det man som vuxit upp och uppfostrats av ensamstående mammor som hamnar i trubbel oftare. Är du inte med och uppfostrar barnen från spädbarn so kan du inte dundra in och bli ”pappa” när barnen kommit upp i puberteten.
  Jag ser inte på mannan på samma sätt som du, d.v.s. som en ”bieffekt av manlighet” för min del är det fans så mycket manligare att vägra kriminalitet.
  Det är mesigt att göra inbrott, råna banker och hota sig till sådant man inte vill jobba för.
  Den bilden av manlighet bör nog revideras och där kommer de mammor in i bilden som väljer att skaffa barn med kriminella för att inbilla sig att de skall bli omvända fromma lamm och vara goda förebilder för deras gemensamma barn.

 177. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Jag har inte mycket att invända. Men jag förstår fortfarande inte din poäng. Uppfostras flickor till att bli bossiga och pojkar till att bli tofflar, menar du?

  Som jag ser det så ligger problemet i uppfostran av både pojkar och flickor.

 178. barfota Says:

  @Johannes Westlund

  ”Jag håller med om att en neutral lagstiftning är att föredra framför könsneutral, men i sak är det skit samma.”

  Jag tycker det är skitviktigt och inte alls skitsamma.

  ”Vi diskuterar inte invandrare mot svenskar här. Alltså är det onödigt att ytterligare genralisera till den nivån. Det gör bara argumentationerna svårare att begripa.”

  Nej men väl samma lagar och spelregler för alla.

  ”En faktor däremot som gör att många män ställer upp på att bli hunsade är att 95% av alla vårdnadstvister vinns av kvinnan.”

  Tja, männen blir nog hunsade av kvinnan långt innan de ens kommit på tanken att skaffa barn. Männen låter sig snarare hunsas för husfridens och sexets skull, är du inte en snäll och lydig riskerar du kanske missa ett och annan ligg 😀

 179. barfota Says:

  @Joel Johansson
  Barn gör inte som du säger åt dem att göra, de gör som du gör.

 180. Jack Says:

  Anders,

  ”anekdotiska argument i stil med ”jag såg en elak tjej på bussen” känns för lågt till och med för Genusnytt”

  Vilket argument är det du menar jag gjort, citera var jag skrivit att jag försöker argumentera för en tes genom att delge vad jag erfor. Ditt påstående att jag argumenterade för något får annars ses som en lögn. Man kan faktiskt undra vad som dristar dig till att ljuga för oss eller iaf försöka manipulera för att nå poängen att mitt inlägg skall inte skall beaktas eller iallafall ses som hemskt.

  Du forsätter ditt inlägg med flera halmgubbeargument i still med.

  ”jag uppskattar inte att ni försöker få oss män till viljelösa fjantar som lätt blir manipulerade av amazonkvinnor som utnyttjar oss genom sex.”
  Återigen får jag be dig citera var ”vi”,dvs flertalet av de som kommenterar här, försöker få dig till en viljelös manipulerad fjant. Citera tack!

  ”Jack har även ett flertal gånger försökt förminska våldtäktsoffer genom att påstå att det är värre med värnplikt. Really? Du finner inte detta synsätt en smula osmakligt?”

  Du vrider till det igen. Dock är jag medveten om att jag ofta för fram ickebeprövade perspektiv eftersom det är mer konstruktivt ur utforskande synvinkel än att säga samma sak. Dock bör det nog snarare som empati för våldtäktsoffer om de jämförs med de som under fängelsehot tvingas offra minst ett år av sitt liv. Det som gör att vi traditionellt ser mildare på värnplikt är att det kan arguementeras för som nödvändigt, drabbar män, varit lagstadgat och de män som skadats av det begått självmord. Det finns helt enkelt ingen som klagar på det.

  ” troligtvis en av de stora anledningarna till varför Pär Ström har så svårt att ses om en seriös debattör.”
  Manfrågor har debatterats i 40 år. Att de inte slår igenom har andra orsaker än ”låg nivå”, ofta är det precis tvärtom en relativt kvinnorörelsen hög vetenskapliga nivå om man är intresserad av detta, söker sig till det det och jämför. Att du försöker vända svårigheten med mansfrågor mot Pär Ström är ytterligare en lumpen tillvridning från din sida eller bara okunskap.

 181. Sofia i London Says:

  Ale: ”Sofia. Du är patetetisk. Ditt tyckande och inskränkta ideer är inte av intresse för någon. Har sällan mött på något så urbota korkat som dig.”
  – Det är därför folk fortsätter debattera med mig, för att mina ”idéer” inte är av intresse av någon? Det är därför folk härifrån ställer frågor på min blogg?

  ”Sofia. Om en man får högre lön än en kvinna är det rätt så stor sannolikhet att han gör ett bättre jobb.”

  – Definera ett ”bättre” jobb?

  Jag har för övrigt inte sett dig skriva annat än en jälva massa skit, korta små gnällande kommentarer. Skriv något vettigt istället eller håll käften.

 182. Sofia i London Says:

  Jack: ”Att bli våldtagen kan vara hemskt men är som ett litet gruskorn på vägen jämfört med att bli falskt anklagad.”
  – Ett gruskorn? Hur gör du den jämförelsen? Kommer inte tycka synd om dig när du får en dildo uppkörd i röven.

  ”Därutöver kan du tänka på att upp mot 50 000 män utsatts för trafficking varje år i Sverige, genom värnplikt, en lag likt många gravt skadlig mot män och stiftad av människor som sett sig som betjänter till kvinnor och barn.”
  – I Sverige har ni sk ”frivillig grundläggande soldatutbildning”, inte allmän värnplikt.

 183. Jack Says:

  Sofia ,
  ”Kommer inte tycka synd om dig när du får en dildo uppkörd i röven.”

  Det förvånar inte, många kvinnor skrattar till exempel åt män som får sin penis avskuren eller bara i övrig skadas.

  Läs för övrigt ”utsatts”, börjningsformen av ordet betyder att det redan hänt. Vad du skriver om vad som väntar dagens pojkar. Du har alltså genom otillräckliga gramatikuskaper, bristande uppmärksamhet eller önskedrömmar tolkat till något annat än vad som stod.

 184. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Ulf: Men herregud, mer generaliserande smörja har jag aldrig hört från en vuxen människa! Kvinnan har tagit mest ansvar för barnen i alla tider, feminism har funnits nåt århundrade.”

  De flesta här inne, tycker att det är du som står för smörjan –
  feministpropagandan. Du kommer aldrig att lyckas att omvända någon här på GenusNytt, du är inte den förste feministen som har försökt och misslyckats miserabelt.

 185. Jack Says:

  Sofia,

  Kan tilläggas att även värnplikt för många är som ett gruskorn på vägen om man jämför med krig, något som kvinnor sänt iväg i första hand män till för att dö under de hemskaste omständigheter.
  http://en.wikipedia.org/wiki/White_feather

 186. Johannes Westlund Says:

  barfota: Om du inte förstår att det är skit samma i den här sakfrågan om lagen är neutral eller inte med avseende på svarta och vita eller kineser och japaner utan det som betyder något är att den behandlar män och kvinnor lika så får det stå för dig. Vi diskuterar inte jämlikhet utan jämställdhet och i sakfrågan är alltså just könsneutral lagstiftning relevant att prata om. Andra problematiker kräver andra begrepp. Men här pratar vi jämställdhet och då är det naturligt att prata om en könsneutral lagstiftning. Hade vi pratat om kineser kontra japaner eller nått annat jämlikhetsproblem så hade begreppet jämlik lagstiftning varit relevant. Rätt begrepp i rätt sammanhang. Du måste skilja på sakfrågan som avhandlas och förstå att det är vettigt att göra avgränsningar. En könsneutral lag står inte som motsats utan ligger i linje med en neutral lag. Alltså är det inget problem. Vi håller oss till sakfrågan. Det är inte relevant att dra in kineser och japaner i ett problem där det är skillnad på kön och inte etnicitet. Alltså är det helt meningslöst att prata om det större begreppet neutral lag istället för könsneutral lag. Det tillför inget till den här diskussionen. Det tillför till andra diskussioner, men inte den här.

  Sedan är jag övertygad om att innan barnet kommer in i bilden så är det relativt lätt att göra slut och bli ihop, och vuxna håller på så rätt mycket nu för tiden antagligen för att man tröttnar på rollerna som uppstod. Det är också så att kvinnan genomgår stora förändringar under graviditeten som gör att hennes sätt blir annorlunda. Det beskrivs någonstans som att plötsligt går hon igenom en dörr och partyflickan blir plötsligt fullfjädrad familjemamma, projektledare och så vidare. Familjens chef med andra ord. Män går inte riktigt igenom den förändringen och helt plötsligt uppstår en ny maktistuation. Jag menar på att det stora problemet är när man drar in barn. Det finns destruktiva förhållanden också. Men det största och tydligaste är när man blandar in föräldrarskap.

  Argumentationen som förs känns bara patetisk. Det är inte svårt att sätta gränser när man inte riskerar så mycket. Förr eller senare hittar man en jämställd kvinna, för sådana kvinnor finns. När man riskerar rätten att vara förälder blir situationen något mer delikat minst sagt.

 187. Man United Says:

  @ joel sofia och barfota det finns statistik kopplat till pappans frånvarande och kriminalitet droger självmordsförsök.Www.pappamanualen.se Samhälle det är något som både skulle skulle ha humanistiska sunda samhälls effekter samtidigt som människor inte skadar varandra aka mer kärlek förståelse och respekt. Samhälls och national ekonomiska aspekter finns även. Det som slår mig är oviljan att verifiera statistik och empirisk forskning hos radikalfeminister feminister.Som blir till underlag för att bryta pk och ha fria debatter i gammel media. föreläsningar.Den ovijan och könskrigs mentalitet är farlig det är just därför yttrandefrihet och omprövning av demokrati måste göras gång på gång. Viljan att debattera med feminister är att ta reda på hur dom tänker och vad dom vill stämmer verkligen deras vilja till att hat som bara föder hat. Är dom så dumma och farliga för sig själva och samhället att dom ska med maktmedel våld ta över makten. Gör debatten och demokratin en tjänst och låt oss undersöka detta genom fria debatter föreläsningar med underlag av källor statistik och forskning. Sofia skriver att frågor om mäns rättigheter och rättssäkerhet inte haft någon framgång.Medan kvinnofrågor haft det. Men har män någon gång brytt sig om sig själva och drivit sin egen vilja. Är nästan säker på att kvinnofrågor haft framgång för att män stött sina med systrar.Precis som i historien under upplysningstiden och franska revolutionen systerskap och broderskap för uppnå jämlikhet.Men nu när feminismen kör sitt eget race går männen och kvinnor samman mot radikalfeminsm och strateger i maktenst korridorer. Det är något nytt. Free Julian Assange!

 188. Sofia i London Says:

  Erik: ”så kvinnor anses vara passiva för att det finns sagor om prinsessor och riddare? och detta motiverar en vetenskapligt undermålig universitetskurs?” – Det är lite mer än så du. Om du tänker efter lite så kommer du nog på vad för slags förväntningar som sätts på pojkar och flickor från födseln. Det är ju ingen hemlighet att vi påverkas av könsroller som säger att flickan ska stå och vänta på att bli gift och att mannen ska ta henne med storm. Du säger att ”det finns” sagor, jag säger att vi hjärntvättas med passiva kvinnor som måste bli räddade av män, eller filmer, serier och böcker där killarna går på äventyr och tjejerna är sidekicks eller antinormen (Bamse, Disney, Smurfarna), ges olika leksaker där det förväntas olika av oss, ofta uppmanar pojkarnas leksaker till aktivitet, det är vapen och bygglego medan flickors leksaker är mindre aktiva, färdigbyggt lego, mer fokus på det yttre t ex. För att inte nämna hur flickor och pojkar blir uppmålade i reklambilder som t ex dessa http://thesocietypages.org/socimages/2010/09/04/girls-and-boys-in-parenting-magazines/

 189. Sofia i London Says:

  Jack: Ja eller så läste jag fel. Men vänta, är det inte ni anitfeminister som blir sura om man pratar om hur det var förr, nu när det är ”jämställt”?

 190. Sofia i London Says:

  Ulf: Jag är inte här för att försöka omvända någon, jag diskuterar, bemöter argument.

 191. Jack Says:

  Sofia,

  Att prata om 2010 är ok.

 192. helena Says:

  Oh. My. God. Jag blir verkligen mörkrädd här inne. Jag är en vanlig tjej, sambo, jobb och allt vad det innebär. Jag är INTE feminist, jag är mot kvotering, jag hatar när någon får fördelar, eller tvärtom, pga sitt kön, jag är för jämställdhet på alla sätt. Det finns områden där kvinnor fortfarande inte möter jämställdhet, det finns områden där män inte möter jämställdet. Det är dessa områden som behöver fokuseras på, för bägga könen.

  Men här inne känner jag mig hatad, hör mycket hur jag är och inte är som kvinna, hur bossig jag är, hur jag väljer min man efter status (not!) och så vidare. Trodde jag skulle finna diskussioner om jämställdhet och inte mötas av ett sådant kvinnoförakt???? Ifrågasätter jag något blir jag förlöjligad, kallad radikalfeminist. Jag tror inte, hoppas inte, att detta hat var meningen med bloggen från början men många kommentarer skrämmer mig verkligen här.
  Tycker uppriktigt synd om vissa av er här inne. Ni måste bara ha mött den värsta sortens kvinnor i era liv?

  Och ja, jag förstår att blogggen vill belysa den obelysta halvan i jämställdhetsfrågan, men hatet mot kvinnor? Hur ni (väldigt många av er som kommenterar) drar alla kvinnor, feminister eller ej, över samma kam?

  Helena

 193. Sofia i London Says:

  Jack: ”Det förvånar inte, många kvinnor skrattar till exempel åt män som får sin penis avskuren eller bara i övrig skadas.” – Men snälla, väx upp. Vad tror du är vanligast? Att en man skadar någon, man som kvinna, eller att en kvinna skrattar när någon gör sig illa? Va konstigt att de flesta traditionella kvinnoyrkena handlar om att nursa, typ sjuksköterska, hemmafru, lärare, förskolelärare, nanny etc, om vi kvinnor nu generellt skrattar åt män som får sina penisar avskurna

 194. Sofia i London Says:

  Jack: Aha ok, var god att fortsätta upplysa mig om vilka årtal som är ok att vara bitter över. Så att jag vet

 195. Joel Johansson Says:

  @helena

  Vi analyserar könsroller. Det är ju även vad feminister gör.

 196. Jack Says:

  Sofia,

  För övrigt är det väl mans och jämställdhetsrörelsen invändning att det inte är sanningsenligt att kallade det rättvisa att kompensationsbestraffa män som grupp idag för de fördelar men inte de nackdelar en annan grupp män hade år 1850. Man får alltså prata om hur det var förr, om man är en av dem som klarar av att behärska sig.

 197. Sofia i London Says:

  Erik ”Sen kan man ju allmänt undra vad du bidrar med till det svenska samhället då du bosatt dig i london?”

  – Har jag sagt att jag bidrar till det svenska samhället? Skulle jag däremot flytta tillbaka till Sverige (hemska tanke) efter studierna har jag ju besparat svenska staten att ta del av dess gratis universitetsutbildning för att sedan jobba och betala skatt i Sverige.
  Känns det bättre för dig om jag berättar att både mina föräldrar pluggade utomlands och bodde sina första 20-30 i andra länder innan de flyttade till Sverige och började jobba och betala skatt där??

 198. Ulf Andersson Says:

  @ helena
  Kvinnor är välkomna att kommentera.
  Det är skillnad på kvinnor och feminister.
  Om du blir kallad för radikalfeminist,
  har du antagligen använt dig av något
  av deras argument och sådant uppskattas
  inte av flertalet av GenusNytts trogna följare.

  @ Sofia i London
  ”Kvinnan har tagit mest ansvar för barnen i alla tider”
  >> Och du generaliserar inte?
  Möjligtvis är det så att kvinnorna tog mest ansvar förr,
  men tiderna förändras. Jag tog mest hand om min dotter.
  Det såg feministerna till att avsluta, väldigt snabbt
  och effektivt.

 199. Tanja Suhinina Says:

  Hej!

  Förlåt att jag kommer in i diskussionen ganska sent. Men det är en grej jag inte fattar. Jag har läst Pär Ströms senaste bok, och som jag förstått det menar han att detta att kvinnor inte bygger karriär och tjänar pengar i samma utsträckning som män beror på att könen har olika biologi och gör olika val. Och det är en väldssyn jag kan respektera. Men jag förstår då inte varför man ska vara upprörd om att kvinnor ”bossar” hemma. Är det inte helt enkelt ett resultat av precis samma biologi och egna val?

 200. Sofia i London Says:

  Erik, vidare vill jag fråga dig, då jag sagt att jag inte är svensk medborgare och inte får rösta i Sverige, vad är det för privilegier du anser att jag inte får ta del av? Att jag diskutera genus på en svensk blogg? Är det ok av Pär Ström att alltid skriva om vad som försiggår här i England då han inte gör något för det Engelska samhället?

 201. Sofia i London Says:

  Ulf: ”Tiderna förändras”, ja könsrollerna förändras tack till feminister.

 202. Connor Says:

  http://aleknovy.wordpress.com/2011/07/27/the-anti-game-method-for-zetas/

 203. Man United Says:

  @ johannes vad snackar du för skit om att män inte genomgår någon förvandling när man blir föräldrar och pappa. Ska du bestämma hur andra människor känner och tänker? Jag blir så f på människor som talar och tycker om mäns känslor och tankar och kväver rätten till eget liv.Tala och tyck utifrån dig själv.Vilka är det du tycker och talar om.Den utopiska bilden av en idealisk manlig feminist. Stick ut huvet i verkligheten. Män består av kött blod empati känslor tankar men också eld. Neutral lagstiftning är i allra högsta grad relevant med tanke på att då kommer vi ner till kärnan och bort från all ytlig diskussion och historiska vägskäl både i riksdagsval och hur Samhället ska ta sin vändning. Är trött på all ytlighet bland feminister. Det finns både elaka,goda sidor och nyanser i både kvinnor och män.Det finns fattiga och rika och det finns maktmissbrukande avtrubbade människor, hjärntvättade elitfeminister och världsfrånvända radikalfeminster.det är några av dom som ska bekämpas med yttrandefrihet och demokratiska medel för att nå riktig jämställdhet och humanistiska värdegrunder i världen. Behöver inte vara så invecklat.

 204. Sofia i London Says:

  Man United: För det första skriver du som en kråka att jag inte orkar läsa dina kommentarer. ”det finns statistik kopplat till pappans frånvarande och kriminalitet droger självmordsförsök” – Ja, det är ju det jag skriver om på min blogg?? Och varför skriver du att jag sagt saker jag inte sagt?

 205. Sofia i London Says:

  Jack: Ajuste, för det har ju i alla tider varit främst kvinnor som bestämt att män ska ut och kriga. Kvinnorna har ju alltid varit de som tagit initiativ till krig och sett till att de börjat för att därefter tvinga männen ut i krig.

  Eller så är den vita fjädern en fis i rymden (eller ”ett gruskorn på vägen” som du brukar skriva)

 206. Sofia i London Says:

  Joel ”Kvinnor anses ta mest ansvar. Min egen syn är att männen som grupp är de som är mest utnyttjade.”
  – Det har aldrig slagit dig att pappor kan göra lite som de vill utan att någon lägger sig i medan mammor alltid anses göra fel av någon, oavsett om hon jobbar eller stannar hemma?

 207. Ulf Andersson Says:

  @ Sofia i London
  ”Ulf: Jag är inte här för att försöka omvända någon, jag diskuterar, bemöter argument.”
  >> Räknas att be någon dra åt helvete som att diskutera
  eller bemöta argument?
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/08/27/ar-kvinnor-for-bossiga-dar-hemma/#comment-69298

 208. Lasse Says:

  @Sofia i trollskogen

  ”För det första skriver du som en kråka att jag inte orkar läsa dina kommentarer”

  Vilket dålig respekt och unken människosyn du har. Har följt dig och än så länge har jag inte sett ett enda väl underbyggt argument med riktig källhänvisning. Eller med andra ord 100-tals rader om absolut ingenting.

  Enda du gör är att provocera som en obstinat tonåring vilket gör dig till ett forumtroll.

  Tror du verkligen någon tar dig på allvar om du fortsätter så här ?

 209. Sofia i London Says:

  Lasse: Man U skriver helt osammanhängande, har jag en unken människosyn för det? Han avslutar varje inlägg med Free Julian Assange, tror du jag tar honom på allvar då? Jag har lämnat fler källor här än någon annan. Bara det att när jag lämnar källor eller visar texter av riktiga journalister blir jag förlöjligad, medan många här drar upp ”sex feministiska myter” som, jag upprepar mig ”till största del bygger på referat till debattartiklar och annat tyckande, brittisk tabloid(!!), lösryckta citat från enskilda artiklar i populärvetenskapliga tidskrifter, en del 40 år gamla, konsulter som ”har en känsla” av att kvinnor inte är beredda att jobba”

 210. Lasse Says:

  ps. brukar själv stava som en kråka när jag är stressad och enligt dig gör det mig till en dålig eller ointelligent människa. En lägre stående varelse som inte har något att säga till om. Får en väldig dålig smak i munnen när jag stöter på andra människor som ser sig själv som ubermänniskor.

  Dags att kliva ner från piedestalen Sofia.

 211. Joel Johansson Says:

  @Sofia i London,

  Jovisst. Ansvar och makt är två sidor av samma mynt. Feministerna tycks beskriva kvinnans position i familjen som en boja och ett förtryck. Jag beskriver hennes position som en maktposition. Bakom varje klyscha om att någon ”tar mest ansvar” döljer sig även en maktposition.

 212. Sofia i London Says:

  Lasse: ” enligt dig gör det mig till en dålig eller ointelligent människa. En lägre stående varelse som inte har något att säga till om.” HAHAHA så för att jag inte orkar sitta och läsa extrem dåligt skrivna inlägg så har jag påstått allt det där? Tänk efter nu.

 213. Sofia i London Says:

  Joel: Men LÄS vad jag har skrivit, jag tycker inte att kvinnor ska ha varken mest makt eller ansvar i hemmet pga att de har vaginor. Jag tycker var person ska få utvecklas i sin fulla kapacitet oavsett kön. Men så som det ser ut idag HAR vi tyvärr könsroller. Vi HAR tyvärr olika förväntningar på oss. JAG förväntas bry mig om mitt barn mer än du, och DU förväntas tjäna mer än mig.

 214. leifer Says:

  Sofia i London

  Har lite svårt att debattera med dig då jag tycker du befinner dig på en för låg nivå kunskapsmässigt på området. Din ungdom kanske då blir ett hinder. Samtidigt blev jag imponerad över din positiva energi och ditt sätt att hantera folk som dissar dig.

  Kanske är det en trend med unga tjejer som bloggar och är, vad jag upplever, enormt självcentrerade. Jag ser inte på vilket sätt dom bidrar positivt i världen eller är guds gåva till mänskligheten. Jag hade hoppats se mindre ”prinsessafasoner” från dagens unga jämställda kvinnor och feminister. Och då ingår att inte drömma om ett kungarika som är en diktatur, inte en demokrati. Läs gärna Fis partiprogram, och du kommer finna att det är mycket mycket långt till vänster. London som du älskar, skulle alltså inte vara som det är idag, med sån socialism/kommunism. Betänk att Gudrun Schymans resonemang är just så kollektivistiska och ”könsrasistiska”.

  Eller som Margaret Thatcher sa

  ”The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money

 215. Joel Johansson Says:

  @Sofia i London

  Jag svarade på din replik mot mig och förtydligade vad jag skrivit. ”Kvinnor anses ta mest ansvar. Min egen syn är att männen som grupp är de som är mest utnyttjade.”

  Som sagt så bör människor ta ansvar för sin egen roll. Det är ju knappast något man ska tvinga fram med politik och ideologi. Där bör könsneutralitet gälla, oavsett hur irriterad du blir på att folk ”väljer fel”.

  Jag förväntar mig inte att du ska bry dig mer om ditt barn än vad din man gör. Jag kan bara hoppas att du väljer en partner som matchar dina värderingar i den frågan – det är upp till dig.

 216. Man United Says:

  @ sofia du nämnde att det finns höger och vänster feminism.och jag undrade vad nytt det har att komma med i ställningstagande för mansfrågor. Du säger återigen att ljuger en kvinna ska hon straffas.Men hur kommer det att det finns så få åtal beträffande falsk tillvitelse förtal etc.Feministisk lagstiftning och hilda? Du säger en sak men verkar inte ha vidare insikt och koll på verkligheten förutom genusstudier. Du säger blir män felaktigt dömda så ska dom ha skadestånd.Men faktum är att HD är flaskhalsen och över 1000 domar står på kö till Europadomstolen. How come? Därav rättssäkerhets reformering som inför Resningskommission Nu! Du säger att en en försvinnande del jämfört med ouppklarade våldtäkter källa? Julian assange och sveriges radikalfeministiska lagstiftning som gör sverige till det andra farligaste landet i världen att bli våldtagen i. Från frigjort och promiskuöst 60tal till radikalfeministiskt kyskhets bälte aka samtyckeslagar. Framstår som värsta kontraktet mellan en apelsinflicka och torsk. Ödets ironi för feministerna? Ursäkta men vilket sjukt förhållningssätt med att några får offras och att den ena brotts problematiken utesluter den andra.Skulle vara lättare att förstå om din bror om du har någon eller far,eller manlig vän skulle bli drabbad av en falsk anmälan till att bli oskyldigt felaktigt dömd. En situation liknande dom färgades medborgarrättsrörelser i usa. Vita feminster på plantagen som ville lynscha och tortera män blir inte så svårt att förstå när det dessutom slår tillbaka g sverige.På ett distanserat plan är allt lätt att raljera och tycka.när det kommer för nära inpå blir det för jobbigt.Det kallas empati för medmänniskor. Varför skulle det vara ett tecken på svaghet enligt feministerna.Begrip att jämställdhet handlar om förståelse för män och kvinnors problem och förtryck.Feminismen bemöts med massiv kritik och blir kontraproduktiv när inte ”den försvinnande delen” av tex felaktigt dömda eller slakt av pappor i vårdnadstvister får fortgå utan minsta vilja att uppmärksamma och komma med förslag på förändringar. Det är därför jag numera tar avstånd från feminism och kämpar för mäns rättigheter. Det är inte min innerliga önskan.Men feminsmen är inte vad den var på 60talet och något måste göras snart för att få stopp på det som kommit att utveckla sig till ett könskrig. För att citera Doris Lessing. Det handlar inte längre om kärlek utan hat som föder hat. Make love not gender war;-) Men det blir svårt när den feministiska rörelsen inte tar ansvar för det som liknar systematiska rättsövergrepp eller ”försvinnande liten del”. Bra,då vet vi g alla fall vart vi har varandra i den fortsatta kampen.

 217. Matte Says:

  Det är skojigt att se att så fort feminister får mothugg så är det kvinnoförakt och kvinnohat.

  Är inte det ett dåligt sätt att försöka tysta sina meningsmotståndare så säg.

  Snacka om att försöka få tolkningsföreträde när det kommer till jämställdhet. Suck

 218. leifer Says:

  Sofia i London

  Om du är upp för en lite mer mogen debatt (och mindre personpåhopp) så rekommenderar jag Pelle Billings blogg. Vore kul om du dök upp där och tog till dig en del av tankegångarna. Jag skriver mer där numera än här. Den är dock inte uttalat anti-feministisk så då får du ändra din egen blogg…

  http://www.pellebilling.se/blogg/

  Skriv gärna i tråden där vi nu debatterar kvinnor som skaffar barn utan en pappa.

 219. leifer Says:

  Här var den
  http://www.pellebilling.se/2011/08/feministiska-pojkar-som-inte-tankt-klart/#comments

 220. Man United Says:

  Ot.Tottenham v Manchester City – live!
  Follow live text commentary as two of the Premier League’s biggest spenders go head-to-head.

 221. Tanja Suhinina Says:

  Jag skulle fortfarande uppskatta om någon kunde svara på min fråga från 13:59.

 222. Sofia i London Says:

  ”Jag hade hoppats se mindre ‘prinsessafasoner’ från dagens unga jämställda kvinnor och feminister. ” – Förklara gärna vad dessa prinsessfasoner är.

  Är det konstigt att en blogg handlar om en själv? Och vad är det för fel med det?

  ”Jag ser inte på vilket sätt dom bidrar positivt i världen eller är guds gåva till mänskligheten.”

  – Nu startade jag en blogg för att jag tycker det är kul att skriva, inte för att ”bidra till mänskligheten”. Man kan göra saker för sig själv för att man tycker det är kul ibland, vettu. Men sedan jag startat bloggen har jag fått höra att jag inspirerar med texter och bilder, gör folk glada, att jag sätter färg på deras dag etc. Noveller jag skrivit har citerats på bloggar runt om i världen. Jag har även fått mail ifrån unga tjejer som känner sig vilsna och behöver råd från en äldre tjej som ”verkar ha koll”.

  Berätta gärna hur du bidrar till mänskligheten med dina fritidsintressen.

 223. Sofia i London Says:

  Leifer, inlägget innan var till dig. Vill DU däremot debattera lite mer seriöst kan du gå in på min blogg där jag här om dan skrev om pappor som inte anser att de behöver ta ansvar för deras barn ifall de inte önskat att bli pappor.

 224. Erik Says:

  Sofia> nä men tänkte att du kunde bidra med en skattekrona till de underbetalda kanske?

  gällande sagorna så tar du bara exempel som gynnar din sak, du glömmer tex sagor som pippi långstrump?
  om det då är så att alla kvinnor blivit hjärntvättade att vara passiva hur kommer det sig då att majoriteten är aktiva och förvärvsarbetar, studerar etc?

  sen ena stunden föraktar feministerna hur männen är
  i andra stunden klagar ni på att ni inte kan vara så för att ni
  blivit hjärntvättade och tvingade in i könsroller?

  du tror man på något sätt fått någonting gratis genom att tex fantomen är kille?

  jo jag tror tyvärr att många feminister blivit hjärntvättade på sin genuskurs

 225. Man United Says:

  @ sofia förstår du inte att många här är också kritiska mot det sk patriakatet bekämpandet av fattiga och rika. Men när ni feminister inte har koll på verkligheten och hur elitfeministerna radikal statsfeminism systematiskt begår rättsövergrepp så blir reaktionerna enligt själv-överlevnad och suveränitets principen dvs rätten att försvara sig vid angrepp. Om vi börja kommunicera och förstå varandras problem skulle inte den här sidan behövas. Men om mansförtrycket och rättsövergreppen fortsätter är jag den förstå att också sänka sossarna och feminismen i nästa val genom att rösta på verkligheten. Det tar emot för jag avskyr politik och framförallt alliansen med undantag för Moderat Männen,Maria Abrahamsson,Camilla Lindberg och konservativa Tanja Bergkvist som modigt driver vettiga sakfrågor som nyss nämnts. Det är en bekännelse och hopp om förståelse och bekämpandet av könskrig för att uppnå jämställdhet) 😉

 226. Sofia i London Says:

  Erik: Hur kan du förvänta dig att jag/någon ska bemöta dina argument på ett seriöst sätt när du spryr ur dig idioti som ”sen ena stunden föraktar feministerna hur männen är”.

  Feminister ogillar könsroller som säger att män SKA vara våldsamma och kvinnor SKA vara mammor. Andra här skriver ner mig och pratar gärna om min ”ringa” ålder och min ”okunskap”, ni verkar ju aldrig ha öppnat en bok förut.

 227. Joel Johansson Says:

  @Sofia i London

  Mitt tips är att ignorera trollen som använder ad hominem. Dom skriver i affekt.

 228. barfota Says:

  @Johannes Westlund
  Nå, nu tycker ju jag att om man skall se över lagen och göra en ny så varför bara gå halva vägen när man kan göra hela jobbet på en gång och till på köpet en helt neutral. Jag tycker det är viktigt att behandla människor lika du tycker det rör sig om kön.

  ”En könsneutral l ag står inte som motsats utan ligger i linje med en neutral lag. Alltså är det inget problem. Vi håller oss till sakfrågan. Det är inte relevant att dra in kineser och japaner i ett problem där det är skillnad på kön och inte etnicitet. Alltså är det helt meningslöst att prata om det större begreppet neutral lag istället för könsneutral lag. Det tillför inget till den här diskussionen. Det tillför till andra diskussioner, men inte den här.”

  Gör för tusan då lagen neutral, så är problemet och tjabblet löst en gång för alla.
  Att som du skriver mina synpunkter ”tillför inget till den här diskussionen” beror nog på vem som läser vad jag skriver. Det var fö. du som drog in ”kineser och japaner”, inte jag. Däremot så tycker jag att ”kineser och japaner” som bor i Sverige skall underställas samma lagar och spelregler som alla andra.

  ”Det är också så att kvinnan genomgår stora förändringar under graviditeten som gör att hennes sätt blir annorlunda. Det beskrivs någonstans som att plötsligt går hon igenom en dörr och partyflickan blir plötsligt fullfjädrad familjemamma, projektledare och så vidare. Familjens chef med andra ord. Män går inte riktigt igenom den förändringen och helt plötsligt uppstår en ny maktistuation”

  Shit. Mycket skit har jag hört i mina dagar men detta slog nog alla rekord!

  ”Förr eller senare hittar man en jämställd kvinna, för sådana kvinnor finns.”

  Visst finns det bra kvinnor fastän nu var det väl frågan om kvinnor bossar generellt och det tror jag faktiskt dom gör.

 229. Man United Says:

  @ sofia Om du har tid läs Fällda för sexövergrepp Therese Juel som också beskriver sveriges mörka bakgård. där det inte bara är att ”få skadestånd”. Ladda även ner rapporten i pdf-format ”felaktigt dömda” av göran lambertz. Läs Pelle Billlings newsmilj artikel ”Myten om mäns våld mot kvinnor.” @ barfota och sofia Anklagelserna mot julian a går före valet. Vi ses kanske irl på föreläsningar debatter pubkvällar med genus nytt pelle billling mfl eller vid ett eventuellt beslut om utlämnande.

 230. Erik Says:

  Sofia> och du är ju väldigt respektfull i din ton.

  Vadå menar du att Män SKA vara mammor?
  undra vem som aldrig läst en bok??

  Forskning visar ju att individen fritt väljer sina roller, av fri vilja och även av biologiska skäl.

  Att män tros vara mer våldsamma beror på att kvinnor nästan aldrig lagförs när de begår våldsbrott.
  där har ni något att jobba på..

  hur har de tjejer som väljer att bli framgångsrika i mansdominerade yrken lyckats undkomma hjärntvätten undrar jag?

 231. Sofia i London Says:

  Erik ”nä men tänkte att du kunde bidra med en skattekrona till de underbetalda kanske?” – Jag gör det, i ENGLAND.

  ”gällande sagorna så tar du bara exempel som gynnar din sak, du glömmer tex sagor som pippi långstrump?” – Du menar att jag tar normen som exempel och ”glömmer” undantag?

  ”om det då är så att alla kvinnor blivit hjärntvättade att vara passiva hur kommer det sig då att majoriteten är aktiva och förvärvsarbetar, studerar etc?” – Var har jag skrivit att ”alla kvinnor blir hjärntvättade”? Alla människor påverkas till viss del av hur samhället och media visar upp oss. Kvinnor har fortfarande mycket mer press på sig att se bra ut, värderas utifrån sitt utséende. Fler män än kvinnor gör karriär det är fortfarande vanligare att män förväntas ta första steget inom courtship. Så nog påverkas vi även om de flesta av oss lär sig tänka själv när vi blir äldre.
  Ungefär som med hetronormen.

 232. Sofia i London Says:

  Erik: ”Vadå menar du att Män SKA vara mammor?” – Öh, jag kanske menar att man inte behöver bli mamma för att man är kvinna?

 233. Sofia i London Says:

  Man U: Jag har aldrig förnekat att folk blir oskyldigt dömda och jag har heller aldrig försvarat det. Faktum kvarstår att det inte är ett lika stort problem som att en betydligt högre siffra kommer undan med grova brott som våldtäkt etc. Men visst, kan kolla på de böckerna någon gång, eller artiklar med riktig statistik, inte bara blogginlägg av Pelle 1 och Pelle 2. Jag kan även skicka en lista med böcker du borde läsa.

  Och då jag bor i London möts vi nog bara om Man U möter Millwall. Tack o hej

 234. Sofia i London Says:

  Erik ”Forskning visar ju att individen fritt väljer sina roller, av fri vilja och även av biologiska skäl.” – Finns mycket forskning som tyder på motsatsen.

  ”Att män tros vara mer våldsamma beror på att kvinnor nästan aldrig lagförs när de begår våldsbrott.
  där har ni något att jobba på” – Jajuste, kvinnor begår ju precis lika mycket våldsbrott men ingen döms. Så är det ju. Lika många kvinnor mördar sina män. Jag glömde!

  ”hur har de tjejer som väljer att bli framgångsrika i mansdominerade yrken lyckats undkomma hjärntvätten undrar jag?” – Så som du resonerar är allt svart eller vitt. Klart alla vill ha ett jobb de trivs med och tjäna bra med pengar. Det är svårare för kvinnor att komma upp i en hög position på mansdominerade arbetsplatser och kvinnor får kämpa dubbelt så hårt som männen för att nå en position i samhället. Det är inte så att bara vi kvinnor blir hjärntvättade, det är ju konservativa värderingar vi alla upprätthåller med dessa budskap sagorna sänder ut. Jag tjänar rätt bra på det jag gör, vilket jag kan tänka mig är mansdominerat. (Men jag har ju haft en bra feministisk mamma som inte läst Törnrosa för mig.)

 235. Erik Says:

  Sofia> det är väldigt få som kräver att kvinnor ska bli mammor?
  eller nä just ja, kvinnor pressar varandra att bli mammor, och kvinnor pressar män att göra dom till mammor.

  det finns absolut en del problem i samhället, men lösningen finns inte i att några ovetenskapliga genusivrare får ta för stort splelrum i samhället. ni hävdar att männen har en kollektiv skuld för det andra män gör, gäller det andra grupper också?
  då ska du skämmas för att min mamma spöade mig sofia…
  hur ska du förändra samhället för att ställa det till rätta?

 236. barfota Says:

  @Tanja Suhinina säger: 28 augusti 2011 kl. 13:59

  ”Men jag förstår då inte varför man ska vara upprörd om att kvinnor ”bossar” hemma. Är det inte helt enkelt ett resultat av precis samma biologi och egna val?”

  Jo, jag tror du har rätt. Själv är jag inte så himla ”upprörd” utan lutar mig mer på egna och kompisars erfarenheter och tyvärr kan nog många kvinnor vara alltför bossiga. Det blir för mig som man mycket märkligt att kvinnor som redan bossar över det mesta (nästan allt) i hemmet skall kvoteras i för att bossa för resten av tillvaron också. Kom inte med gammal skåpmat om strukturer och mäns makt, jag tillhör som de flesta andra män och kvinnor den gruppen av människor som aldrig har haft någon som helst makt. Feminismen som jag ser det gynnar en ytterst liten grupp starka, prioriterade kvinnor och kommer varje sig den vanliga mannen eller kvinnan till gagn.
  Jag ville bara svara dig för att jag tycker du är reko men du kan aldrig övertyga mig om att feminismen är rätt väg att gå.

 237. leifer Says:

  Sofia i London

  Jag är nog inte intresserad av din blogg på nåt sätt och har dåliga erfarenheter att debattera på ”icke neutral plats” dvs det är du som styr inläggen och plockar bort sånt som är ”fel”. Om du är seriös så sök dig som sagt till Pelle Billing, den modereras också på ett bra och neutralt sätt liksom alla personpåhopp tas bort. Nu skriver jag inte mer i denna tråd.

  Vad gäller bidra till mänskligheten gällde det förstås inte bara din blogg utan din livsstil, det är ju detta man läser i din blogg. Sen, sa jag att JAG bidrar till mänskligheten? Aldrig påstått det. Många unga tjejer är enorma idealister. Och Fi är ett sånt exempel.

 238. Tanja Suhinina Says:

  barfota:
  Tack. Jag försöker inte omvända någon här, men jag försöker få en sammanhängande bild av hur tankarna ser ut. Tycker det ofta blir märkligt när t ex biologiföräklaringar tas fram på ett ställe men inte på annat.

 239. Erik Says:

  Att kvinnorna anstränger sig dubbelt så mycket som männen är ett påstående jag skulle vilja att du styrkte upp på något sätt.

  det kan ju också vara så att killar sen de är små är vana att slita hårdare, tex. om i ett syskonpar så skickas pojken ut och skotta snö eller vad det nu kan vara medan flickan inte behöver. sanningen är att det är inte särskillt roligt eller lätt att utföra kroppsarbeten även för en kille. men alla tjejer är välkommna att prova, det finns inga hinder..

 240. Sofia i London Says:

  Leifer: ”Jag är nog inte intresserad av din blogg på nåt sätt och har dåliga erfarenheter att debattera på ”icke neutral plats” dvs det är du som styr inläggen och plockar bort sånt som är ‘fel’.”

  – Ok, men Pelle B skulle vara mer seriös och neutral? Jag plockar för övrigt aldrig bort något jag tycker är ”fel”. Väldigt omoget och fult av dig att dra den slutsatsen.

  ”Vad gäller bidra till mänskligheten gällde det förstås inte bara din blogg utan din livsstil, det är ju detta man läser i din blogg. Sen, sa jag att JAG bidrar till mänskligheten? Aldrig påstått det. Många unga tjejer är enorma idealister. Och Fi är ett sånt exempel.”

  – Min livsstil? Jag studerar journalistik och kreativt skrivande, jobbar som frilansfotograf och har två praktikplatser, en på en radiostation och en på ett magasin. För att roa mig träffar jag vänner, går på teater, läser böcker, lagar god mat, ser föreställningar och konserter. Utöver det skänker jag pengar till alla möjliga föreningar för utsatta barn. VAD med min livsstil är så dålig att du måste anmärka på den??

  Och då jag utför mer bra saker än du, du kan ju inte ens säga vad din hobby medför för under, ska du inte kasta sten i glashus.

 241. Joel Johansson Says:

  @Tanja Suhinina

  Jag tror att endel av Pär Ströms inlägg syftar till att bemöta feministerna med samma mynt de själva använder. T ex vill de gärna ”problematisera mansrollen” osv, vilket gör det tacksamt att svara med att problematisera kvinnorollen.
  Dessutom letar feministerna efter situationer där män har maktövertag (ibland förvridna analyser), varför det blir tacksamt att göra detsamma åt andra hållet. Ibland till överdrift, för den komiska effektens skull.

 242. leifer Says:

  Sofia i London

  Var nog otydlig. Många femmor, så som Gudrun, kritiserar män och mäns beteende. Dom är då negativa för mänskligheten. Man kritiserar sällan eller aldrig kvinnor och kvinnors beteende. Det var i detta perspektiv jag pratade om prinsessor och guds gåva till mänskligheten. Som feminist är alltså en kvinna friskriven. En ”vit man” (ja vänsterfeminsmen pratar om detta ständigt) är per definition skyldig.

  Sen
  ”VAD med min livsstil är så dålig att du måste anmärka på den??”

  Snarare var frågan vad som är så bra med den. Du försvarar ju den liksom din blogg nu. Liksom att du säger dig vara feminist.

  ”Och då jag utför mer bra saker än du, du kan ju inte ens säga vad din hobby medför för under, ska du inte kasta sten i glashus.”

  Jaha, där kom den. Igen har jag aldrig påstått att min hobby medför under, utan det är just DU själv som höjer upp dig själv. Så som feminister hyllar kvinnor överlag.

  Jag noterar också att du nu övergett den positiva stilen och kör med fula passningar. Exakt vad jag hade väntat mig.

  Självklart är det mer neutralt med en blogg som varken du eller jag styr över. Märkligt att man ska behöva påtala detta enkla faktum.

 243. Sofia i London Says:

  Av ren nyfikenhet, är det fler som har invändningar mot att man ska ha ett rikt liv med många intressen och ambitioner?

 244. Bishounen Says:

  helena säger:
  28 augusti 2011 kl. 13:48

  ”Oh. My. God. Jag blir verkligen mörkrädd här inne. Jag är en vanlig tjej, sambo, jobb och allt vad det innebär. Jag är INTE feminist, jag är mot kvotering, jag hatar när någon får fördelar, eller tvärtom, pga sitt kön, jag är för jämställdhet på alla sätt. Det finns områden där kvinnor fortfarande inte möter jämställdhet, det finns områden där män inte möter jämställdet. Det är dessa områden som behöver fokuseras på, för bägga könen.

  Men här inne känner jag mig hatad, hör mycket hur jag är och inte är som kvinna, hur bossig jag är, hur jag väljer min man efter status (not!) och så vidare. Trodde jag skulle finna diskussioner om jämställdhet och inte mötas av ett sådant kvinnoförakt???? Ifrågasätter jag något blir jag förlöjligad, kallad radikalfeminist. Jag tror inte, hoppas inte, att detta hat var meningen med bloggen från början men många kommentarer skrämmer mig verkligen här.
  Tycker uppriktigt synd om vissa av er här inne. Ni måste bara ha mött den värsta sortens kvinnor i era liv?

  Och ja, jag förstår att blogggen vill belysa den obelysta halvan i jämställdhetsfrågan, men hatet mot kvinnor? Hur ni (väldigt många av er som kommenterar) drar alla kvinnor, feminister eller ej, över samma kam?

  Helena”

  Jag citerade ovan inlägg eftersom det sammanfattade väldigt bra något som jag själv – Som Antifeminist- tänkt mycket på beträffande både Genusnytt likväl som andra Antifeministiska bloggar och diskussioner, som BORDE vara mot Antifeminismen för att uppnå sann Jämlikhet och antidiskriminering, men som alltför ofta mynnar ut i raka motsatsen på grund av vissa individer som tyvärr dessa samlingspunkter även tenderar attrahera.

  Tyvärr så tjänar nämligen Antifeministiska sällskap också som en stor attraktionsgrupp för individer som inte är emot förtryck per se, utan bara vill ha en fri ventil där de kan ge utlopp för sina personliga agg beträffande diverse samhällsgrupper, såsom exempelvis kvinnor som helt kön- Inte mot Statsfeminismens diskriminerande politik.

  Dessa individer begår enbart en exakt upprepning av vad misandriska kvinnor(Och vissa män) gör, när de lierar sig med feministiska kretsar endast för att kunna angripa män som grupp enbart på grund av sitt kön.
  Resultat: Ett cirkelförlopp, och, hat som föder ytterligare hat i en oändlig evighets åtta.

  så, vad då göra åt detta? Lösningen är faktiskt enkel och ändock så sällan praktiserad, av den orsak att tankegången inom Antifeministiska sällskap ofta är den att man helt enkelt låter de individer som sprider detta agg, hållas, med motivationen att man ”Inte har råd att tappa folk”, vilket dock är just vad man riskerar göra, då ovan resonemang är ett mycket farligt och självdestruktivt resonemang som enbart förstör för varje sann Jämlikists arbete, eftersom de ovan nämnda individer som söker sig till dessa kretsar enbart som en ventil för agg, enbart bidrar till att leva upp till den feministiska lögnen att de som är mot feminismen också är mot Jämlikhet.
  Med andra ord, dessa individer förstör för allt seriöst Jämlikhetsarbete som är MOT DISKRIMINERING AV FOLKGRUPPER.

  Lösningen är dock som sagt enkel: Varje sann Jämlikist konfronterar och ifrågasätter helt enkelt dessa individer precis lika hårt som när det dyker upp Misandrister på bloggen som enbart vill hacka på män som kön.
  Svårare än så är det inte, och till slut GÅR budskapet fram.

  För, om man istället fortsätter ”agera” såsom ack så många medlemmar väljer att göra nu, att titta bort och stoppa huvudena i sanden med ursäkten att ”Äsch, vi låter dem hållas, vi har ju inte råd att förlora folk i motståndet”, så infekteras allt det seriöst arbete i kampen så till den grad att det kanske slutligen är irreparabelt

  Kort sagt; Jämlikister, tag ert ansvar, för vad ni INTE har råd med, är att ha dessa individer kvar.

 245. barfota Says:

  @Tanja Suhinina

  ”Tack. Jag försöker inte omvända någon här, men jag försöker få en sammanhängande bild av hur tankarna ser ut. Tycker det ofta blir märkligt när t ex biologiföräklaringar tas fram på ett ställe men inte på annat.”

  Kan bara instämma och hålla med dig, det blir nog gärna så när man brinner för någonting antar jag. Det var samma sak när det gäller den här boken av Nina Lekander i många avseenden så är vi lika rabiata och enögda här också, tyvärr.

 246. Sofia i London Says:

  Leifer: ”Snarare var frågan vad som är så bra med den. Du försvarar ju den liksom din blogg nu. ” – Ok, låt oss ta det här igen. Jag gör ingen förnär med min livsstil, jag jobbar, pluggar, betalar skatt och utmanar mig själv genom spännande projekt. Jag är en positiv och glad människa då jag gör saker jag tycker är roligt. Men du kanske skulle föredra om jag hade ett tråkigt svenssonliv och var bitter?

  ”Liksom att du säger dig vara feminist.” – Vad har det ena med det andra att göra? Ja, jag är feminist. Ja, jag har ett bra liv.

  ”Igen har jag aldrig påstått att min hobby medför under, utan det är just DU själv som höjer upp dig själv. Så som feminister hyllar kvinnor överlag.” – Du frågade vad det var som var så bra med min blogg och jag tar cred av att jag har inspirerar många och spridit glädje. Varför ska jag inte ta cred för det när det är vad jag har gjort? Jag förstår inte. Ska du klaga på mig och min hobby bör du ha en bättre hobby själv, annars har du inget att komma med.

 247. Sofia i London Says:

  Leifer: Förklara gärna vad prinsessfasoner är

 248. Sofia i London Says:

  (Nog för att man är besläktad med en gammal kung, kanske förklarar mina ”prinsessfasoner” vad de nu är?)

  😉

 249. barfota Says:

  Tja, då var Pär Ström och Pelle billing på tapeten igen.
  href=”http://www.aftonbladet.se/kultur/article13535746.ab”> Aftonbladet kultur

  ”I Sverige har vi företrädare som Pelle Billing och Pär Ström, som ofta bjuds in till morgonsoffor och debattsidor för att lansera skrangliga teoribyggen kring den så kallade genusfascismen. Mansförbundet Moderatmännen säger sig vilja lyfta fram mansfrågorna och uppdaterar på Facebook med gnäll om ”klappjakten på gubbar” och Sveriges utveckling mot ett feministiskt Saudiarabien.”

  Trevlig helg!

 250. barfota Says:

  😳
  Aftonbladet kultur

 251. leifer Says:

  Men alltså, feminismen har ju en grundläggande problemformulering att kvinnor är underställda män. Könmaktsordning etc. Det är ju ur detta perspektiv allt jag säger till dig handlar om. Vi diskuterar jämställdhet alltså. Och du har ju själv kallat dig feminist och sagt att du gillar såna extremfeminister som Gudrun S.

  Jag tror du har rätt bra koll på vad prinsessafasoner är, med det inte sagt att du har så mycket av det. Det handlar bl.a. om en överdriven självfixering, en övertygelse om sin egen förträfflighet och betydelse etc. Tron om att en livstil är så rätt och viktig. Feminismen har varit pådrivande att få fram en ny generation kvinnor med prinsessafasoner. En löfte om att kvinnor kan få ”allt”, utan att det kostar nåt.

  Sen vad gäller person, så är det inte intressant för mig i detta, om det inte kan generaliseras. Så det gäller alltså både dig och mig. Och javisst kan man kritisera nån, oavsett vad man själv gör. Man behöver alltså inte vara ”bättre” för att ifrågasätta. Även om det säkert är möjligt att jag bidrar mycket mer till samhället än vad du gör. Det har alltså inte med saken att göra.

 252. leifer Says:

  Inlägget var till Sofia i London

 253. Joel Johansson Says:

  @barfota

  Underbart att Anders Behring Breivik nämns i sammanhanget 🙂

 254. barfota Says:

  Aftonbladet kultur
  PÄR! REDIGERINGSKNAPPEN TACK!

 255. barfota Says:

  @Joel Johansson

  ”Underbart att Anders Behring Breivik nämns i sammanhanget :)”

  Ja, fastän hon får nog uppdatera, dom tog fast ytterligare en dåre i Norge nu.
  Nä, fy fan vad billigt men så är det. Har man ingenting att komma med så får man konstrurera något.

 256. Bishounen Says:

  P.S.

  Rättelse av tidigare inlägg: ”Som borde vara mot FEMinismen”, menade jag naturligtvis i inlägget skrivet av mig ovan- inte ”mot ANTIfeminismen”.

  Sorry.

 257. leifer Says:

  barfota

  Läste länken

  Ja jösses, feminismen får inte problematiseras, hur radikal och galen den än är. Det är budskapet.

  Intressant också att det är en kvinnlig feminist, som inte har ett enda problematiserande ord att säga om invandrande patriarkaliska kultur. Utan det är som vanligt den ”vite mannen” som är problemet.

  I själva verkat är ju den vite mannen (svenskar och norrmän) betydligt mindre patriarkalisk än invandrare.

 258. leifer Says:

  Sofia i London

  Bara för att reda ut ev missförstånd.

  Jag glädjer mig alltså åt att du lever loppan i London och stortrivs med ditt liv, tro inget annat!

  Debatten handlade dock om jämställdhet och feminism, det var mitt perspektiv.

 259. barfota Says:

  @Bishounen
  För det första så är nog Pär Ström kompetent nog att avgöra vem som skall kastas ut från GenusNytt eller inte. GenusNytt växer och växer och då kan det inte ungås att det slinker ned ett och annat rötägg i korgen. Du talar om individer, jag tror helt enkelt inte på att det finns så många kvinnohatare på GenusNytt och skulle gärna se att du länkade till något inlägg med kvinnohatande innehåll.

  ”Kort sagt; Jämlikister, tag ert ansvar, för vad ni INTE har råd med, är att ha dessa individer kvar.”

  De skall absolut vara kvar men de skall bemötas, om man skulle följa ditt råd så skulle massor med feminister som vill se GenusNytt stängas skriva kvinnohatande inlägg i det enda syftet att få GenusNytt stängt så det fungerar inte på en blogg där man tillåts vara anonym.

  Nej, utbrett kvinnohat finns här inte och vi är flera stycken som gång på gång upprepar samma mantra…
  Kvinnor och feminister är inte samma sak, lika litet som feminister och jämställdhet skulle vara det

 260. barfota Says:

  @leifer
  Knäppt. Pär har lagt en helt ny postning om detta.

 261. barfota Says:

  @leifer

  ”Intressant också att det är en kvinnlig feminist, som inte har ett enda problematiserande ord att säga om invandrande patriarkaliska kultur. Utan det är som vanligt den “vite mannen” som är problemet.”

  Ja det är onekligen intressant, jag tror att hon lider av Hasse Aro syndromet hon ser vad hon vill se och det är den vite heterosexuelle medelålders mannen som är problemet. Det vet väl alla till och med ManshatarPartiet (MP), Mespartiet(M) blivande sängkamrat.

 262. Bishounen Says:

  barfota säger:
  28 augusti 2011 kl. 17:36

  ”För det första så är nog Pär Ström kompetent nog att avgöra vem som skall kastas ut från GenusNytt eller inte.”

  Kompetent, javisst, men han kanske inte anser sig ha råd?

  ”GenusNytt växer och växer och då kan det inte ungås att det slinker ned ett och annat rötägg i korgen.”

  Fråga: Vad gör man med rötägg? Svar: Plockar bort dem.

  ”Du talar om individer, jag tror helt enkelt inte på att det finns så många kvinnohatare på GenusNytt och skulle gärna se att du länkade till något inlägg med kvinnohatande innehåll.”

  Måtfråga: Länka gärna för egen del var jag skrev att det fanns många kvinnohatare?
  Och, i vilket stycke som jag inte klargjorde att det rörde sig om individer. inte anhopningar.

  Och anledningen till att du inte tror på dem, kanske är för att du inte vill..?

  ”De skall absolut vara kvar men de skall bemötas, om man skulle följa ditt råd så skulle massor med feminister som vill se GenusNytt stängas skriva kvinnohatande inlägg i det enda syftet att få GenusNytt stängt så det fungerar inte på en blogg där man tillåts vara anonym.

  Jag talade aldrig om att stänga dem. Samt, att du drar en fuling genom att även påstå att detta var mitt ”råd”- att blockera.
  Nej, jag skrev att, Citat: ”Lösningen är dock som sagt enkel: Varje sann Jämlikist konfronterar och ifrågasätter helt enkelt dessa individer precis lika hårt som när det dyker upp Misandrister på bloggen som enbart vill hacka på män som kön.
  Svårare än så är det inte, och till slut GÅR budskapet fram.”

  Nix, ingenstans står det något om att förhindra debattörerna att posta, om det nu ens skulle vara tekniskt möjligt över huvud taget.

  Plus, att en hypotetisk stängning i regel är en dålig typ av respons på denna typ av individer eftersom de då inte får förklarat VAD de gjort fel- Istället tolkar de förmodligen en blockering som en ”bekräftelse” för sina egna fördomar.

  ”Nej, utbrett kvinnohat finns här inte och vi är flera stycken som gång på gång upprepar samma mantra…”
  Precis som feminister själva säger när de ifrågasätts, eller hur, Barfota?

  Vilket, åter igen, var inte heller vad jag sa. Nu gör du även här som feminister och lägger ord i munnen som aldrig sagts.
  Aja baja, Barfota!.:D

  ”Kvinnor och feminister är inte samma sak, lika litet som feminister och jämställdhet skulle vara det”

  Korrekt- och den insikten är en stor bit på vägen till upplysning. Nu måste du bara även lyckas ta in att Antifeminister inte heller automatiskt alltid är detsamma som Jämlikister.
  Det är komplett oväsentligt hur få de är och att ”Här finns inte något utbrett kvinnohat”- saken är att de existerar.

  En fråga: Om en Individ inte lider av fullgången Cancer men däremot har några få Cancerceller i kroppen som ligger och lurar, tycker du då att man bör låta dessa celler vara, eller bör man bearbeta dessa, om alternativet existerar?

  Barfota, du och jag har alltid varit överens hittills och bakåt i tiden, och att du nu väljer att nitpicka enbart för att jag inte stryker samtliga medlemmar medhårs, är under din värdighet.

  Skärpning, Barfota!:)

 263. Sofia i London Says:

  Leifer: ”Men alltså, feminismen har ju en grundläggande problemformulering att kvinnor är underställda män. Könmaktsordning etc. Det är ju ur detta perspektiv allt jag säger till dig handlar om. Vi diskuterar jämställdhet alltså. Och du har ju själv kallat dig feminist och sagt att du gillar såna extremfeminister som Gudrun S.”
  – Ja? Jag är feminist och jag har ett bra liv trots att jag möter hinder pga mitt kön. Jag är rädd när jag går hem själv. Jag har blivit tafsad på av främmande män på gatan, även om jag varit i gäng med flera personer. Jag har blivit frustrerad när jag inte kan göra något åt det, då jag vet att de kan skada mig om jag säger ifrån. Jag jobbar som fotograf och även om jag är bättre än många manliga fotografer så märker jag hur de tas på mycket större allvar. Jag blir frustrerad när min lärare står och säger till en klass på ca 100 elever varav 80% är tjejer att killarna, de som sitter längst bak i klassrummet o larvar sig, kommer tjäna mer än oss tjejer, så vi kommer behöva jobbar hårdare. (Journalistik)
  Jag blir ledsen när jag hör om pappor som aldrig i sitt liv bytt en blöja på sitt barn. Jag blir arg när jag ser och hör hur andra kvinnor inte tas på allvar inom sin position pga sitt kön (http://www.youtube.com/watch?v=dWcPxDdJbeo) Jag blir också väldigt arg på att det inom polisen finns män som säger sådana här saker: http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/06/slutwalking-policeman-talk-clothing

  ”Det handlar bl.a. om en överdriven självfixering, en övertygelse om sin egen förträfflighet och betydelse etc. ”

  – Hur är min självfixering mer överdriven bara för att jag dokumenterar delar av mitt liv och visar det på min blogg? Du vet att folk skriver till mig och BER mig lägga upp fler bilder på mig själv och min stil. Och hur är detta något negativt? De flesta människor är självfixerade, som du som helt utan att kunna motivera varför påstår dig göra mer för samhället än jag. Att jag erkänner att jag är bra på de saker jag faktiskt är bra på, så som att skriva och fota, är det likställt med ”övertygelse om min egen förträfflighet och betydelse”? Skulle någon må bättre av att jag skrev: ”Åh, jag är så dålig. Jag kan ingenting”? Sen så skryter jag aldrig på min blogg, men nu när du frågade vad gott jag gör mänskligheten så svarade jag ju ärligt.

  Du skriver att du inte har något emot att jag ”lever loppan”, så varför skriver du om det som något negativt? Jag försöker fortfarande förstå.

  Säg som det är istället.

 264. Sofia i London Says:

  Leifer: sen undrar jag om du skulle kalla mäns självcentrering för ”prinsfasoner”.

 265. Erik Says:

  Sofia> jag har ett konkret förslag för att få upp lönerna inom vården.
  Inför allmän vårdplikt för kvinnor! Bra att komma ut i den verkligheten innan ni sätter er i skolbänken.

 266. Sofia i London Says:

  Leifer: ”Feminismen har varit pådrivande att få fram en ny generation kvinnor med prinsessafasoner. En löfte om att kvinnor kan få ‘allt’, utan att det kostar nåt.” – Vad skulle detta ”allt” vara? Förklara gärna vidare

 267. Sofia i London Says:

  Erik: Ja men det lät ju smart! *hosttrollhost*

 268. Erik Says:

  sofia> osmart eller du som inte förstår?

  varför inte? de pengar vi sparar använder vi till att ge högre löner åt arbetsledarna inom vården, motsvarande befälen i lumpen.
  sen efter 100år gör vi det frivilligt att jobba inom vården och då får man lön också och då blir den även öppen för killar.

 269. Sofia i London Says:

  ”osmart eller du som inte förstår?”

  Nej, Erik, jag tänker inte sjunka till din nivå och fortsätta på den ”diskussionen”

 270. Erik Says:

  Sofia> varför blir du inte ledsen när du hör motsvarande om en kvinna?

  det är ju väldigt vanligt att tjejer tafsar och håller på, nu senast var det en kille på ett jobb som blev utsatt, men när han tog upp det med sin chef så fick han höra att sånt fick han tåla.
  värderingen är att killar får tåla att bli utsatta för övergrepp av kvinnor.

  att du inte rört dig på så många platser i arbetslivet märks, för då hade du också insett detta.

 271. Erik Says:

  Sofia> det var du som började kalla mig osmart.
  det var du som satte den nivån.
  Återvänd du till dina feminsitgelikar som bara håller med
  och tycker som du.
  för du har uppebarligen svårt att bemöta argument från den verklighet som majoriteten i detta land lever i.

 272. Sofia i London Says:

  Erik: Jag har aldrig hört om en kvinna som aldrig bytt blöjor på sina barn, däremot har jag hört om pappor som inte har det.

  ”det är ju väldigt vanligt att tjejer tafsar och håller på, nu senast var det en kille på ett jobb som blev utsatt, men när han tog upp det med sin chef så fick han höra att sånt fick han tåla.” – Jaha? Tror inte du att jag är medveten om detta? Har jag sagt att killar ska tåla att bli tafsade på?? Jag skrev till Leifi eller vad han heter om MITT liv och MINA erfarenheter då han frågade om MIN livsstil. JAG har blivit tafsad på av främlingar, men jag har inte tafsat på andra. JAG känner bara kvinnor som blivit sexuellt trakasserade på jobbet.

 273. Sofia i London Says:

  ”att du inte rört dig på så många platser i arbetslivet märks, för då hade du också insett detta.” – jag har jobbat med sex eller sju olika yrken.

 274. Sofia i London Says:

  Och Erik, inte för att jag tycker det är ok att tjejer tafsar på killar emot deras vilja, men om det skulle hända dig skulle du ha större chans att försvara dig. Killarna som tafsat på mig har utnyttjat det faktum att jag är svagare än dem och sedan blivit aggressiva när jag sagt ifrån.

 275. Erik Says:

  om du inte hört det om en mamma eller hört det om en pappa
  vad har det för betydelse för övriga samhället tror du?
  du har väl inte heller hört nån mamma som utsatt sitt barn för sexuella övergrepp?

  Nä men just dina privata upplevelser behöver ju inte spegla samhället i övrigt. ska vi hjärntvätta alla skolbarn med ovetenskaplig genuspedagogik bara för att du upplevt det ena och det andra?

 276. Sofia i London Says:

  Erik ”det var du som började kalla mig osmart.
  det var du som satte den nivån.
  Återvänd du till dina feminsitgelikar som bara håller med
  och tycker som du.
  för du har uppebarligen svårt att bemöta argument från den verklighet som majoriteten i detta land lever i.”

  – Du föreslår att kvinnor ska tvingas ta hand om sjuka gratis. Hur ska någon ta dig på allvar då? Det var på tiden att lumpen inte längre är tvång för män. Men du vill alltså införa ett nytt tvång efter kön?

 277. Erik Says:

  sofia> nä de går väl inte till angrepp direkt fysiskt, men kan börja psyka håna och mobba en istället om man säger ifrån.
  jag har sett tjejer slå killar, men då har det ju bara varit roligt och inte så farligt förstås.

 278. Sofia i London Says:

  Erik: ”om du inte hört det om en mamma eller hört det om en pappa
  vad har det för betydelse för övriga samhället tror du?”

  – Igen, jag pratade om vad jag reagerar på i vardagen. *Konstigt nog* var det en pappa som inte tagit hand om sitt barn, inte en mamma. Knappast en tillfällighet. Säger inte att alla pappor är skit, men när en förälder är skit är det oftast en man. Försök bevisa motsatsen.

  ”du har väl inte heller hört nån mamma som utsatt sitt barn för sexuella övergrepp?” – personligen har jag bara träffat flickor och pojkar som berättat att deras pappor har antastat dem, men självklart har jag ”hört” dvs läst i någon tidning om mammor som gör det. Men vadå, trodde du att jag inte trodde det fanns? Är du så naiv?

 279. Sofia i London Says:

  Erik: ”nä de går väl inte till angrepp direkt fysiskt, men kan börja psyka håna och mobba en istället om man säger ifrån.” – Som sagt, absolut inte ok, men skulle du vara RÄDD för att säga ifrån?? Var ärlig nu.

  ”jag har sett tjejer slå killar, men då har det ju bara varit roligt och inte så farligt förstås.” – Jag har också sett tjejer slå killar. Inget jag står för. Har däremot nära kvinnliga vänner som fått stora märken av slag av killar, och som fått sina liv förstörda av deras misshandel, inte tvärtom.

 280. Erik Says:

  sofia> ja är det inte så ni feminister resonerar?
  killar ska straffas för att kvinnan förtryckts historiskt sätt?
  alla ska hjärntvättas och tvinga läsa genusvetenskap för att mannen är överordnad. ni tycker ju att killar ska ta kollektivt ansvar för det enstaka killar gör.

  kanske man ska leta orsaken till att en del killar är våldsamma där orsaken verkligen finns, nämligen uppväxtförhållanden, missbruk, hjärnskador, psykisk sjukdom, traumatisering osv.

 281. Sofia i London Says:

  Erik: ”killar ska straffas för att kvinnan förtryckts historiskt sätt?” – Nej?

  ”ni tycker ju att killar ska ta kollektivt ansvar för det enstaka killar gör.” – Nej?

  Du kastar du bara ur dig en massa smörja igen. Börjar tröttna på din oseriösa stil.

  ”kanske man ska leta orsaken till att en del killar är våldsamma där orsaken verkligen finns, nämligen uppväxtförhållanden, missbruk, hjärnskador, psykisk sjukdom, traumatisering osv.” – Ja, men du menar att kvinnor inte utsätts för det?

 282. Erik Says:

  Sofia> killar som blivit utsatta för sexuella övergrepp av kvinnor får visst sina liv förstörda men de skämms och vill inte berätta om det, där har samhället en uppgift att stärka upp pojkar så dom vågar anmäla. där kan också fröet till att sedan ha svårt med kvinnor i vuxen ålder ha såtts.

  sen fysiskt våld, visst killar är starkare och kan säkert tillfoga svårare skador, men här är det principen, man ska helt enkelt ge fan i att slå eller trakassera oavsett om man är kille eller tjej för då är man en dålig människa

 283. Erik Says:

  Sofia> men varför argumenterar ni då hela tiden om de historiska förorätterna?

  självklart är det samma orsaker då kvinnor blir våldsamma som när män blir det,det beror däremot inte på deras respektive könstillhörighet.

 284. Sofia i London Says:

  Erik: Jag pratade om MISSHANDEL varför börjar du då prata om sexuella övergrepp?? Klart jag fattar att sexuella övergrepp aldrig är ok av någon på någon?

  ”sen fysiskt våld, visst killar är starkare och kan säkert tillfoga svårare skador, men här är det principen, man ska helt enkelt ge fan i att slå eller trakassera oavsett om man är kille eller tjej för då är man en dålig människa” – Det är ju lustigt att DU ska sitta och berätta det för MIG som om jag, bara för att jag är feminist, tycker att det är ok när tjejer slår killar??Jag har varit med i Non Fighting Generation och gått ut stoppat fighter på gatan. Vad fan har du gjort?

  Men det våld mellan män och kvinnor som JAG bevittnat, alltså nu mina egna erfarenheter så smäller tjejer till killar med öppen hand i ansiktet och boxar dem på armen ifall de blir förolämpade av dem, ofta på öppen gata framför andra, medan män använder våldet hemma, mer systematiskt och inte ”smäller till” utan fortsätter att slå fast kvinnan kanske ligger ner eller är i allmänt underläge.

 285. Sofia i London Says:

  Erik: ”men varför argumenterar ni då hela tiden om de historiska förorätterna?” – Vi? Du vet att feminism är en ideologi som innefattar många olika inriktningar? Vad Lisa uppe i Norrland eller Kalle i Helsingfors tycker kanske inte stämmer in med mina värderingar. Men det påvisar ju bara att du inte vet något om feminism.

  Däremot kan man ta upp gamla regler, normer och lagar då man ser att värderingar runt dessa lever kvar i dagens läge, vilket det ofta gör.

 286. Erik Says:

  Sofia> ja men om du läst tidningarna så ser du ju också att kvinnor då och då sticker kniven i sin man i just hemmet.

  jag har inte varit med i den organisationen, däremot har jag stoppat några misshandlar. och bidrait med en del annat som det inte tillför så mycket här att berätta om.

 287. Sofia i London Says:

  ”ja men om du läst tidningarna så ser du ju också att kvinnor då och då sticker kniven i sin man i just hemmet.” – Vet du varför tidningarna oftare skriver om fall där kvinnor sticker kniven i män? Jo, för att det är ovanligare.

 288. Sofia i London Says:

  ” och bidrait med en del annat som det inte tillför så mycket här att berätta om.” Hah. Grattis(!)

 289. Erik Says:

  Sofia> i många länder utom i sverige så lever sådana värderingar kvar, tex i afganistan, där har ni mycket att jobba med för kvinnors rättigheter, vilket många män gör genom utlandstjänst vilket dom sedan tackas för genom hån när de återvänder till sverige.
  om du påstår att de värderingarna lever kvar här vill jag gärna höra exempel på det.

  vad är då den gemensam nämnare i feminismen?
  varför måste den politiska ideologin införas med tvång?
  då majoriteten i samhället är mot den?
  vi såg ju i senaste valet hur viktig folket tyckte att denna fråga var tex.

  jag vill inte att man ska tvingas läsa genuskurser på universitetet tex eftersom den inte är vetenskaplig. det är rent ut sagt för jävligt att ett universitet tillåts göra det. sen är väl så vitt jag vet politisk propaganda i skolan förbjuden

 290. Erik Says:

  Sofia>
  ”hah grattis”

  du anklagar mig för att vara oseriös,men vad anser du att du själv är? du bemöter mina argument med hån, väldigt omoget.
  jag känner inget behov till skillnad från dig att skryta om saker jag gjort.

  fortfarande förstår jag inte varför alla ska läsa genuskurs,
  utestängas från aktiviteter där tjejer enbart är välkommnna mm. mm.
  bara för att en minoritet män begår våldsbrott?

 291. Ullis Says:

  Män klarar inte av det annars. Män är antingen dåliga på det där eller så är de komplett ointresserade och sjabblar.

  Klart mannen ville ha det så annars hade han ju bara skilt sig eller sagt ifrån. Eller hur.

 292. Matte Says:

  @Ullis

  ”Män klarar inte av det annars. Män är antingen dåliga på det där eller så är de komplett ointresserade och sjabblar.”

  Exakt och kvinnor klarar inte av att förvärvsarbeta, de bara sjabblar och är dåliga på det…….. Nu skojade jag, hoppas du gjorde det också.

 293. Sofia i London Says:

  Matte: Men fatta att Ullis är ett troll. Som ”jämställdhetesfeministen”

 294. Matte Says:

  @Sofia

  Är inte så säker på det 🙂

 295. Spisen Says:

  Den som vill ha bevis på att kvinnor tar mannen i gisslan genom sin sexualitet borde testa en relation med en kvinna 🙂

  Räcker inte det som bevis så får jag gratulera, ignorance is bliss.

  En kåt man kan jämföras med Pavlos hund.

 296. Sofia i London Says:

  Erik: ”du anklagar mig för att vara oseriös,men vad anser du att du själv är? du bemöter mina argument med hån, väldigt omoget.”
  – Vad förväntar du dig efter ”och bidrait med en del annat som det inte tillför så mycket här att berätta om.”? Som om inte du har hånat mig och feminister i allmänhet??

  ”om du påstår att de värderingarna lever kvar här vill jag gärna höra exempel på det.” – Hela det här inlägget handlar ju om att kvinnors roll i hemmet fortfarande är tydlig då hon anses ”bossig”. Det lever ju kvar gamla värderingar att en kvinnas roll är i hemmet, både bland män och bland kvinnor.

  Kvinnor våldtas fortfarande av sina äkta makar fastän det numera är olagligt, eller hur? Kvinnor objektifieras mer. Kvinnor tjänar fortfarande mindre än män. Män har fortfarande de högsta positionerna i samhället. Traditionellt kvinnliga intressen får inte lika stor plats som manliga på TV, traditionellt kvinnliga yrken har mindre status, mannen är fortfarande norm.

 297. Erik Says:

  Sofia> ja men vad har du för lösning på detta då?
  det är många brott som begås fast det är olagligt.
  kvinnor utnytjar sina män för att få deras pengar tex
  ska vi inte tvinga alla att bli maskulinister då?

  ja kvinnor tjänar mindre för att dom valt det.

  jag forsätter hur som helst hävda att alla ska ha lika rättigheter och
  slippa dömmas för att de tillhör en etnicitet eller kön.

  Mitt svar var på ditt ”ja jag har då varit med i nonfighting generation och stoppat fighter på gatan, vad fan har du bidragit med” det tyker inte jag var så seriöst…

 298. Matte Says:

  @Sofia

  Kvinnor tjänar inte mindre än män per sekund eller per timme, män tjänar mer för att de arbetar mer.

  Vet inte om detta stämmer men kvinnor sägs tjäna 80% av vad män tjänar men jobbar bara 70% så mycket i tid. You do the math.

  Ska vi räkna upp sakerna där män har det värre också?

 299. Erik Says:

  Sofia> det lever inte lls kvar nån värdering om att kvinnors roll är i hemmet. kanske några har sådana ideer men det har ingen praktisk betydelse då alla i detta land har rätten och möjligheten att leva som dom vill.
  så det där måste du bara ha hittat på?

 300. Sofia i London Says:

  Erik:
  ”ja men vad har du för lösning på detta då?”
  Männen som våldtar kan ju lära sig att de inte äger rätten till kvinnornas kroppar till att börja med.

  ”ja kvinnor tjänar mindre för att dom valt det.” Som jag skrev innan sänks lönerna när jobbet går ifrån att vara mansdominerat till kvinnodominerat. Jag har inte valt att jag är kvinna, jag kan inte hjälpa att det för mig kommer vara svårare att komma upp i de högre positionerna eller att jag måste föda barnet i min familj.

  Att säga ”kvinnor utnytjar sina män för att få deras pengar tex” är likvärdigt med att säga ”män våldtar kvinnor”, ”män hatar kvinno”, ”män mördar sina fruar”. Precis lika generaliserande.

  Om du ska fortsätta på den här nivån tänker jag inte fortsätta.
  Du behöver inte oroa dig över att plugga genus, jag tvivlar på att du skulle klara av något program alls på universitetsnivå.

 301. Sofia i London Says:

  Matte: Kvinnor äger 1 procent av världens tillgångar, tjänar 10 procent av inkomsterna men utför 2/3 av allt arbete

 302. Sofia i London Says:

  Erik: ”det lever inte lls kvar nån värdering om att kvinnors roll är i hemmet.” – Ok, du är ett troll. Adjö.

 303. Erik Says:

  Sofia> ja att män som våldtar ska lära sig det håller jag med om, men hur ska du få dom att förstå det?

  Jag vill se källa på ditt påstående att lönerna sänkts när jobbet gått från mans till kvinnodominerat. ett enstaka exempel duger inte.

  du verkar tycka att du själv är väldigt bildad och smart, jag har läst en hel del på iuniversitetet tex etnologi, historia, religion och samhällkunskap, till detta har jag en stor erfarenhet utanför universitetsvärlden vilket är sunt. men du försöker förlöjliga och förminska min intelligens.

  nej, men jag förstår inte varför ni feminister aldrig lyfter upp de problem som kvinnor orsakar i samhället utan bara de fall då män gör det, vad hoppas du / ni uppnå med det?

  Nä ingen väljer sitt kön, men det är knappast produktivt att vara ledsen och bitter över det.

  Du har tydligen slut på argument och då passar ju ”trollköret”

 304. Erik Says:

  Sofia> jag menade att det förekommer att kvinnor utnyttjar män för pengar, och jag vågar nog påstå att det är vanlligare än att män våldtar. Hur som var min poäng att när någon kvinna gör något fel tar ni sällan upp det eller bagatelliserar det vilket du gjort här bl.a .

  att du värderar universitetstudier som ett mått på inteligens eller duglighet tyder på en något nedsatt självkänsla, fast här spekulerar jag naturligtvis.

 305. Matte Says:

  @Sofia

  ”Matte: Kvinnor äger 1 procent av världens tillgångar, tjänar 10 procent av inkomsterna men utför 2/3 av allt arbete”

  Hahaha tror du på det där själv eller? En gigantisk feministisk myt!

  Och kom inte med någon källa från FN, för de kan inte bevisa detta.

 306. Matte Says:

  @Sofia

  Du verkar vara intelligent och trevlig, men du verkar ha svalt många (feministiska)myter.

 307. Sofia i London Says:

  Matte: Så FN är en källa värd att skratta åt, men Pär Ström, i folkmun kallad ”Idioternas Konung” bär på den äkta sanningen? Vakna, grabbar!

 308. Sofia i London Says:

  Erik: Du har ingen koll på feminism alls. Det är inte mitt jobb att utbilda dig om det. Det är EN sak att ha värderingar och åsikter, men vissa av sakerna du skriver är bara idiotiska och osanna. Därför jag har ingen lust att argumentera med dig. Men för att svara på ”men hur ska du få dom att förstå det?” – det är inte upp till MIG ensam att få världens våldtagande män att inse att kvinnor själva bestämmer över sina kroppar. Det är samhällets uppgift. Det som förslagits är genuskuskap, för att lära folk att vi är människor som alla behöver utvecklas i vår fulla kapacitet. Men du förnekar att könsroller finns och du verkar inte fatta VARFÖR så många kvinnor i jämförelse med män våldtas.

  Ska man arbeta med mansfrågor måste man erkänna läget hur det ser ut idag. Man måste kunna se strukturer och ha vår historia i åtanke. Man kan inte säga att det är sexism att det finns fler kvinnojourer än mansjourer, man måste förstå VARFÖR det är så.
  Att arbeta med mansfrågor tycker jag är jätteviktigt, men det är just det ni inte gör. Ni pissar på kvinnofrågor. Det hjälper ingen.

 309. Matte Says:

  @Sofia

  Vakna själv blunder!

  ”Matte: Kvinnor äger 1 procent av världens tillgångar, tjänar 10 procent av inkomsterna men utför 2/3 av allt arbete”

  Läst det där några gånger högt för dig själv. Det är ju helt absurt!

 310. Sofia i London Says:

  Matte: Läs igenom ALLT på den här bloggen så får du se på maken till ”absurt”!

  Matte, om mansfrågor ligger dig nära om hjärtat bör du läsa på lite mer om genus. Inte pissa på någon annans kamp.

 311. Erik Says:

  Sofia> jasså vad exakt av det jag skrivit är idiotiskt och osant?
  det är väl sånt som är passande att dra till med när det blir lite jobbigt?

  Tror du verkligen att män och kvinnor som våldtar upphör med det för att det införs genuskunskap?
  Då är du nog tyvärr ganska naiv.,

  jag arbetar inte med mansfrågor, jag vet inte var du fått det ifrån?

 312. Erik Says:

  Sofia skrev:

  ”Matte: Så FN är en källa värd att skratta åt, men Pär Ström, i folkmun kallad ”Idioternas Konung” bär på den äkta sanningen? Vakna, grabbar!”

  och här hade vi en kvinna som troligen gjorde sig skyldig till förtalsbrott..

 313. Erik Says:

  Sofia> jag pissar inte alls på kvinnofrågor, nu får du väl ge dig.

 314. Matte Says:

  @Sofia

  Nu börjar du med halmgubbar för att flytta fokus från frågorna. Suck

 315. Sofia i London Says:

  Erik: ”jasså vad exakt av det jag skrivit är idiotiskt och osant?” – Vill du ha en lista? Jag har ju gjort klart varje gång du skrivit något befängt.

  Den här bloggen säger ju sig ta upp mansfrågor, så jag tänkte att det säkert låg i ditt intresse. Du pratar ju mycket om männens situation.

  Låt mig fråga dig något: Varför blir kvinnor våldtagna?

 316. Sofia i London Says:

  Och jag är inte ledsen eller bitter över att jag är tjej som någon skrev. Däremot kan man vara emot förtryck för det.

 317. Ulf Andersson Says:

  @ Matte
  ”Och kom inte med någon källa från FN, för de kan inte bevisa detta.”

  Nu var du taskig. FN har konstaterat att familjesplittring är en triumf för mänskligheten
  http://www.dads-r-us.se/2009/02/07/fn-familjesplittring-ar-en-triumf-for-manskliga-rattigheter/

 318. Erik Says:

  Sofia> ja för att visa på att det är individer som begår brott för att de är individer och inte för att de har ett visst kön.

  Kvinnor blir nog troligen våldtagna för att de haft oturen att råka ut för en man som det är något fel på av en eller annan orsak.

 319. Matte Says:

  @Sofia

  ”Och jag är inte ledsen eller bitter över att jag är tjej som någon skrev. Däremot kan man vara emot förtryck för det.”

  Hello! Captain Obvious to the rescue!

  Vem är inte emot förtryck? Ghadaffi, Mubarak och några till?

 320. Erik Says:

  Sofia> j

  ag håller med vem det nu var som sa att du verkar vara skärpt och intelligent. men jag håller bara inte mde i alla dina åsikter.
  och kanske ”spårar du ur lite” när du blir upprörd men vem gör inte det?

  Roligt att debattera med dig i alla fall.

 321. Sofia i London Says:

  Ok killar, ni förnekar kvinnoförtrycket, skrattar åt FNs källor och hänvisar till ”Sex feministiska myter”

  I think we can agree to disagree.

 322. Erik Says:

  Sofia> jag förnekar inte kvinnoförtrycket,
  men jag hävdar att det inte är en vanlig företeelse i sverige.

 323. Matte Says:

  @Sofia

  Ok, nu ska alla sluta tänka själv och sluta med källkritik. Kejsaren är inte naken!!

  Yeah right 🙂

 324. Erik Says:

  Sofia> Varför tror du att kvinnor blir våldtagna?

 325. Matte Says:

  @Sofia

  Dina halmgubbar är fortfarande irriterande, jag är inte för förtryck. Skärp dig.

 326. Matte Says:

  Angående källkritik, FN eller någon liknande organisation hävdade nyligen att kvinnliga afrikanska bönder hade det tuffaste jobbet i världen.

  Jag tvivlar inte en sekund att de har ett tufft jobb, men det tar bara en sekund att komma på jobb som är tyngre.

  Allt som sägs är inte sant, om det så är FN, statsministern eller Kalle Anka som säger det.

  Var inte statusblind Sofia.

 327. Sofia i London Says:

  Matte: Det är ju det genusvetenskap handlar om, att tänka själv och inte se oss i mans-och kvinnorollen?

 328. Sofia i London Says:

  Matte: Men Pär Ström bär på den äkta (brittisk tabliod)-sanningen? 😉

 329. Sofia i London Says:

  Erik: Jag frågade först.

 330. Matte Says:

  @Sofia

  Genusvetenskap handlar om att tänka på ett visst sätt(feministiskt) inte att tänka själv.

 331. Erik Says:

  Sofia> och jag svarade, men jag är intresserad av dina teorier..

 332. Sofia i London Says:

  Matte: Snarare att öppna ögonen och lära sig känna igen strukturer

 333. Matte Says:

  @Sofia

  Fakta och tänka själv > Genusvetenskap och myter.

  Oavsett om Pär Ström eller Gudrun Schyman eller någon annan säger så 😉

  Nu ska jag sova, jobb imorgon med mina kvinnliga kollegor som tjänar lika mycket i timmen som mig men jag jobbar över mer än de så min månadslön är högre…. Usch så lönediskriminerade de är 😉

 334. Sofia i London Says:

  Erik: sorry, såg inte ditt svar.

  ”Kvinnor blir nog troligen våldtagna för att de haft oturen att råka ut för en man som det är något fel på av en eller annan orsak.” Vad skulle felet vara? Det är väl ”fel” på kvinnor också, men vi våldtar ju inte män i samma utsträckning?

 335. Sofia i London Says:

  Matte: Ha en trevlig dag på jobbet. Här i England är alla lediga imorgon. För övrigt skulle jag gissa att jag har högre timlön än du *lipa*

 336. Matte Says:

  @Sofia

  ”Matte: Snarare att öppna ögonen och lära sig känna igen strukturer”

  Ja ur ett feministiskt perspektiv, man har redan bestämt vad resultatet ska bli.

 337. Erik Says:

  Sofia> det beror troligen på att det är anatomiskt svårare
  för en kvinna att våldta.

  Men om nu kvinnor är svagare än män och därför oftare blir offer så får vi väl införa fri licens på vapen för kvinnor? dom lär ju inte använda dom i onödan..eller?

  Är du singel förresten?

 338. Man United Says:

  citerar en intervju med en kvinnlig lärare i en lokal tidning som är ganska talande.Lite samma inställning som fd kvinnokämpar Doris Lessing och Erin Pizzey. ” Jag gör till exempel inte barnteater med barn,jag undervisar dem vuxet. Barn blir barnsligare och barnsligare. De vågar inte bli vuxna” ” Jag kan till exempel inte säga att jag är genustänkande och kan nästan bli rädd för yngre generationer ibland som ser allt ur bara detta perspektiv.Det finns fler faktorer än genus att ta med ta med i beräkningen. Kvinnor kan precis som män ha olika egenskaper-en del är starka,andra svaga,vissa är elaka. Under åren arbetade och levde jag med tjejer,men jag kan vara rätt trött på tjejer ibland.” En tanke som dök upp om framtidens journalism som kommer skapas på nätet och utifrån folket blir allt mer realistisk.

 339. Jämställdhetsfeministern Says:

  Sofia i London har helt rätt. Om män blir bossade av sina kvinnor, som vill styra männens liv in i minsta detalj, så är det männens fel. Anledningen till att kvinnorna bossar runt männen är ju att männen förtrycker kvinnorna. Strukturellt. Fattar ni inte det är ni stupid.

  Så Matte och ni andra: sätt på er genusglasögonen så att ni kan se de osynliga strukturerna – preicis som jag och Sofia i London!

  I övrigt, puss mate! Och fuck off!

  *WINK*

 340. Erik Says:

  Jämstäldhetfeministern>
  LOL!

 341. Sofia i London Says:

  Erik: Kvinnor kan dock med hjälp med vapen, droger etc våldta män, men det händer inte i närheten lika ofta.

  Själv bar jag vapen som yngre. Tips om ”överfallsalarm” kändes mest förnedrande. Om någon kommer och överfaller mig, ska jag pipa ihjäl honom då? Jag måste väl också ha en chans att försvara mig? (Och nej, jag missbrukade aldrig mitt vapen) Nu vet jag att bära kniv ofta bara resulterar i att man själv skadas. Och det är inget jag kan göra för att inte bli våldtagen. Män måste lära sig att kvinnors kroppar inte är tillgängliga för allmänheten. Ja jag är singel.

 342. Sofia i London Says:

  Jämställdhetsfeministern: Det är lätt att sitta där, anonym och vitsig bakom en datorskärm va?

 343. Sofia i London Says:

  Jag har aldrig varit anonym då jag stått för mina åsikter. Förstår inte vad finessen med det är. Men jag antar att jag har lite mer livmoder än de flesta.

 344. Sofia i London Says:

  Eller låter det bättre att säga att jag har lite mer ”blygdläppar” än de flesta?

 345. Erik Says:

  Sofia> den absoluta majoriteten av män vet att kvinnor kroppar inte är tillgängliga för allmänheten.
  ja vapen är farliga saker..

  Hoppas att du inte blir upprörd när jag skriver detta,
  men jag känner en viss attraktion till dig när vi
  debatterar även om vi har olika åsikter…

 346. Man United Says:

  Ok killar, ni förnekar kvinnoförtrycket, skrattar åt FNs källor och hänvisar till ”Sex feministiska myter” Belyser Fn mansförtrycket där pojkar och män tvingas ut i strid,prostitution och farliga arbeten som familjeförsörjare.
  Har du över huvudtaget läst sex feministiska myter som refererar till forskning?

 347. Erik Says:

  Sofia> inget av det där lät särskillt bra om jag ska vara ärlig..

 348. Man United Says:

  Utan kärlek kan du inte göra mycket,du kan inte ens vara dig själv-Aretha Franklin musikdokumentärnu på p3

 349. Johannes Westlund Says:

  @barfota: Vad gäller diskussionen om vilka ord vi använder, neutral eller könsneutral så är den enbart akademisk. Jag menar på att det inte gynnar sakfrågan att dra in fler aspekter, du menar på att vi ska dra in fler aspekter. Drar man in fler aspekter i diskussionen ökar man komplexiteten. Ökar man komplexiteten blir resultatet mer holistiska, svårare att överblicka och betydligt svårare att få igenom. Därför anser jag att vi inte ska dra in fler frågor än just könsfrågan i just den här diskussionen. Men du är av en annan uppfattning. En ganska intressant situation. Vi håller med varandra i sakfrågan, men har storbråk om något som är helt obetydligt. Skillnaden är hur stor och omfattande vi vill göra resultatet av diskussionen. Du vill lösa två problem samtidigt. Jag vill hålla mig till ett. Det är lite som skillnaden på att försöka lösa en integralsumma eller en summa av integraler om du pluggat analys.

  Sen vad gäller förändringar så sker stora förändringar, främst för modern. Fadern genomgår hormoniella förändringar, som dock inte är alls lika omfattande. Detta stödjer min tes. Dessutom så var det en återgivning av något citat. Jag tror det stämmer. Och hur som helst så förändrar det inte något i sak. Det är först när man blandar in barn som det blir krångel och svårt för mannen att ta sig loss.

 350. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sofia i London

  Nu förstår jag inte riktigt vad du menar… Det oerhörda förtryck som kvinnor i Sverige lever under idag är sannerligen inget att vitsa om!

  Men jättekul att du dykt upp här på bloggen! Jag håller med till 100% om allt vad du säger. Och det behövs fler vettiga feministiska röster, som du och jag, för att väga upp allt struntprat här. Du har verkligen klockrena argument! Keep up the good work! 🙂

 351. Man United Says:

  Det är ju det genusvetenskap handlar om, att tänka själv och inte se oss i mans-och kvinnorollen? Yeah,right!

 352. Matte Says:

  @Sofia

  ”Matte: Ha en trevlig dag på jobbet. Här i England är alla lediga imorgon. För övrigt skulle jag gissa att jag har högre timlön än du *lipa*”

  Du kanske har högre timlön än mig. Jag jobbar väldigt mycket, tjänade 86000 SEK brutto denna månad(mitt fasta jobb enskild firma) Vet inte vad ni har för skatt i England dock. Här skattar vi bort nästan hälften 😦

 353. Sofia i London Says:

  Erik:
  ”inget av det där lät särskillt bra om jag ska vara ärlig..” – Men när killar säger att de har ”stake” eller ”balls” så låter det ju tydligen bra. Jag som inte har några spermaframställare vill ju gärna lite metaforiskt sådär prata om mitt mod och min tuffa personlighet. Ni män pratar om testiklarna. Jag kanske bara kan säga som de här tecknade figurerna: http://2.bp.blogspot.com/_9z3sAsMTzjo/SuSLr3nUrkI/AAAAAAAAFmo/LTDol-RWWTw/s400/Bilde%201.png

  ”den absoluta majoriteten av män vet att kvinnor kroppar inte är tillgängliga för allmänheten.
  ja vapen är farliga saker..” – Ja, men den absoluta majoriteten av VÅLDTÄKTSmän kanske inte vet det?

  ”Hoppas att du inte blir upprörd när jag skriver detta,
  men jag känner en viss attraktion till dig när vi
  debatterar även om vi har olika åsikter…” – Ahmen förihelvete…

 354. Sofia i London Says:

  Matte: Men hallå, du ska sova! Jag jobbar typ en vecka i månaden eller så. Är bröllopsfotograf så bestämmer själv hur mkt jag tar betalt. 🙂

 355. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Matte

  I rest my case. Du har hög lön för att du, till skillnad från kvinnorna i Sverige, har möjlighet att välja ett välavlönat jobb. På grund av patriarkatets förtryck och de osynliga strukturerna så tvingas ju, som alla vet, kvinnor jobba som sjuksköterskor och förskollärare. Tänk ett steg längre innan you open your mouth…

 356. Erik Says:

  Sofia> jag brukar då aldrig uttrycka mig så..
  kanske vi kan hitta på något könsneutralt uttryck?

  nä våldtäktsmännen förstår inte, men då har vi en jätteutmaning att förklara känner jag.

  vadå ”men förihelvete…”
  känner du lika dant?

 357. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Matte igen

  Gå och lägg dig! Hur mycket du än försöker så har Sofia i London ett coolare, softare och mer välbetalt jobb än vad du har. Och det trots att hon har ett kompakt kvinnoförtyck att kämpa emot!

 358. Sofia i London Says:

  Aja eftersom det är sandlådsstämming här inne ska jag börja skriva på min artikel istället. Hej me er.

 359. Erik Says:

  Sofia> men…jag menade allvar..
  måste du vara så taskig?

 360. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Erik

  Återigen ser vi att ingen svensk man kan motstå en feministisk kvinna. Men du måste definitivt bli mer jämställd och läsa på om strukturer innan du har nån chans på någon som Sofia.

 361. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sofia i London

  Känner precis samma sak. Hur mycket vi feminister än försöker lyfta nivån på debatten på denna blogg, så blir det alltid sandlådenivå av det hela. Typiskt män: förtrycka kvinnor, begå brott och leka i sandlådan är uppenbarligen det enda de kan!

 362. Erik Says:

  det är lite hett med kvinnor som argumenterar emot
  av någon anledning.
  men det skulle nog bli lite jobbigt i övrigt kan jag tänka mig.

 363. Man United Says:

  @sofia att begrunda; Unga pojkar får alltså sina liv förstörda för att de haft samtyckande sex med en i princip jämnårig tjej… Detta bör väl indikera att något är fel i en tid där folks döms för barnporrbrott för innehav av tecknade serietidningar…
  Domstolarna har svalt den ovetenskapliga könsmaktsordningen med både krok, bete och sänke. Dessutom visar Assangefallet att både polis och åklagarväsende är radikalfeministiskt kontaminerat.
  Den målsägande kvinnan i Assangefallet kände förhörsledaren Irmeli Krantz som är polis. Målsäganden är även bekant med Thomas Bodström och Claes Borgström (kvinnans advokat), som alla gjort sig kända som ultrafeministiska. De känner varandra genom den socialdemokratiska rörelsen.
  Åklagare Marianne Ny anser exempelvis (enligt diverse uttalanden) att långa häktningstider (alltså innan dom fallit) bör användas i avskräckningssyfte, och för att ge kvinnan tid att tänka efter om hon utsatts för ett övergrepp eller ej. En form av informell bestraffning alltså, för en person som egentligen ska betraktas som oskyldig tills dom har fallit…
  Lägg till detta justitieministerns uttalanden att sexköpare bör kunna ges skamstraff i form av färgade kuvert innan dom har fallit. Samt Anna Skarheds (JK) vinklade utredning om sexköpslagen, och uttalande att kvinnliga sexköpare saknar intresse. Skarhed är för övrigt medlem i det feministiska juristnätverket Hilda, som syftar till att främja kvinnokarrlär inom rättsväsendets högsta positioner.
  Flera tecken på att statsfeministiska ämbetskvinnor/män anser att omvänd bevisbörda och brist på bevis ska gälla i sexualbrottsmål.och på hela det sexualpolitiska området. Skandalöst!
  Hur många oskyldigt dömda finns det? F.d. JK Göran Lambertz ansåg att det var många… Detta har tystats ner… Nya JK Anna Skarhed anser att problemen inte finns.
  Män diskrimineras i domstolarna! Svenska staten borde själv ställas inför skranket för dessa rättsövergrepp!

  PS. Betänk att vi alltså har politiska rättegångar i Sverige år 2011, i feminismens namn…
  av Men@Work on 28 augusti 2011 den 22:06
  Tänkte just tipsa om den här nyheten Pär.
  Det man kan säga om det här är att det bekräftar vad många andra har fört fram.
  Flickor döms mildare än Pojkar i samma ålder för samma brott.
  Ett annat viktigt perspektiv hur flickor och pojkar bedöms men som inte går att mäta på samma sätt är de fall där Pojke och flicka står emot varandra i en rättegång. Dvs då en pojke som är anklagad av en flicka för våldtäkt i en ord mot ord situation.
  Här har vi också en av de absolut största feministiska myterna i samhället, att flickor bedöms hårt och ifrågasätts mycket i en domstol.
  Det är helt fel eftersom det ofta händer att domstolarna har ett väldigt stort överseende med flickor/kvinnors eventuella motsägelser i en våldtäktsrättegång. Det finns många exempel där domstolen i domskälet gör egna tolkningar eller på andra sätt överbygger motsägelser bara för att motivera en fällande dom.
  av JD on 28 augusti 2011 den 22:15
  jag är inte så insatt i just assangefallets alla delar, och det är inte min uppgift att dömma där heller, men vad jag förstår så handlar en del av fallet i alla fall om att han påstås ha satt sönder kondomen.
  <då är min fråga, om en kvinna lovar mig att hon tagit p-piller men ljuger och blir gravid. kan jag då få henne åtalad för detta?
  egenmäktig förfarande med min arvsmassa eller liknande?
  det måste röra sig om ett övergrepp i alla fall.
  av Erik on 28 augusti 2011 den 22:31
  <irmeli krans, det var ju hon som skrev som i alla fall jag uppfattade det ett raljerade inlägg om män som diskriminerades vid intagning till polishögskolan. läs här:http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1686&blogg=43997
  det blir svårt att rösta på sossarna faktiskt med sådana representanter…
  av Erik on 28 augusti 2011 den 22:34
  @Erik:
  Det stämmer. Dessutom skrev hon tidigare på Facebook….

 364. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Man United:

  Allt du har att komma med är skrangliga teorier på sandlådenivå, medan Sofia vuxet säger som det är: när kvinnor är bossiga beror det på att de förtrycks av männen, kvinnor har i genomsnitt lägre lön än män, kvinnor i Sverige kan inte söka vilka jobb de vill, kvinnor har inget ansvar för vilka jobb de har, utan sjuksköterskor och förskollärare stannar Sverige och män begår 95% av alla brott.

  Läs på om strukturer!

 365. Lasse Says:

  Den här tråden slår nytt rekord att vara helt sönderspammat (provocerat) från vårt eget lilla forumtroll Sofia.

  Helt makalöst hur en person så fullständigt kan sakna självinsikt och självkritik.

  ps. tips till dig Sofia, för att vinna en debatt finns en fundamental egenskap som man bör uppfylla. Vinn respekt och förtroende hos motståndarna och åhörarna, något som du kapitalt misslyckas med genom ditt ”besserwisser” beteende och tyckande utan någon som helst källkritiskt underlag.

 366. Man United Says:

  @ sofia säger”Sen kan jag trösta dig med att siffran på oskyldigt dömda är extremt liten i jämförelsen med brott som inte klaras upp. För att ta våldtäkt t ex så klaras bara 12% upp (sverige 2010)” Kan det bli mer tydligare varför Sverige och svensk rättsstat fundamentalt raserats och därmed förlorat sitt (politiska) oberoende genom radikalfeminism.

 367. Nils Jungenäs Says:

  Tanja Sushinina>>
  Du har rätt på sätt och vis. Biologin är dock bara en liten (om än långt ifrån försumbar) del av det hela.

  Dock är resultatet av det ibland något mansföraktande samhällsklimatet i Sverige att det är fult att ifrågasätta kvinnor och kvinnlighet medans det samtidigt är rent utsagt fult med typiskt manliga attribut. Samtidigt är det paradoxalt nog väldigt beundransvärt när en person som blivit född till kvinna gör de annars typiskt manliga livsvalen eller annammar ett typiskt manligt beteende.
  Vid sidan om det ovan beskrivna feministinducerade smhällsklimatet har du sexuella, högst biologiska, drivkrafter. Kvinnor dras till män som är män.

  Detta skapar en situation där många pojkar och män är osäkra på sin egen identitet. Kanske framförallt så i ett förhållande. Även om det förekommer att den oftast fysiskt starkare mannen misshandlar sin kvinnliga partner och att detta är ett problem som inte ska förringas, osv, så är jag övertygad om att det stora flertalet män i Sverige är hönsade syltryggar.

 368. Man United Says:

  @ sofia jag vill skriva stort och mycket men kan inte få ner det eftersom jag inte har pengar till en stenograf. Du är extremt bigott och du ger inget utrymme att berätta hur feminismen jobbar aktivt för att motverka oskyldigt dömda män i sverige. Vidare hur bemöter feminismen rapporten ”Felaktigt dömda” av göran lambertz som i allra högsta grad når jämställdhet med samma rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor. Där börjar feminismens och mansrörelsens stora arbete efter att du och många feminister gång på gång går runt frågan om hur feminismen aktivt arbetar för mäns rättigheter och rättssäkerhet.

 369. Man United Says:

  @ sofia Du skriver ”en riktig journalist”. En ”riktig journalist” följer sitt kall att granska makten, maktmissbruk och stå upp för den ensamma utsatta människan även om det är systematiska rättsövergrepp på män tillfogat av radikal statsfeminism. En riktig journalist uppoffrar välbetalt jobb och dyr bostadsrätt för att ta reda på sanningen även om den strider mot personliga förutfattade meningar och politiska åsikter.

 370. Sofia i London Says:

  Lasse Liten: Det enda som kommit ifrån dig är härskartekniker, du har inte bidragit till den här diskussionen ett dugg. Jag har en bra mycket högre nivå på mitt sätt att argumentera. De andra här inne kommer med kommentarer som

  ”Ni feminister skrattar ju åt när män får penisen avskuren”

  ”Tjejer utnyttjar ju män för pengar”

  ”Det finns ju kvinnor som ljuger i rätten”

  ”Att kvinnor förr i tiden var under männen är en myt”

  ”Källor ifrån FN räknas inte”

  ”Det är tack vare er feminister mammorna anses vara de primära föräldrarna”

  ”Är inte sanningen att du tycker att ‘dina barn’ är nåt du ska ha både huvudmakt och huvudansvar för?”

  ”Jag såg en elak kvinna på bussen idag”

  ”att kvinnor skulle vara passiva är det väl ingen annan än genusförespråkarna som påstår?”

  ”Den som vill ha bevis på att kvinnor tar mannen i gisslan genom sin sexualitet borde testa en relation med en kvinna”

  ”är det inte så ni feminister resonerar?
  killar ska straffas för att kvinnan förtryckts historiskt sätt?”

  ”Om du nu vill ta kol på könsroller, hur kommer det sig att du verkligen uppträder som en tjej ”

  För att inte tala om trollet Jämställdhetsfeministen som bara får antifeminister att se sämre ut än vad ni redan gör.

  Och de som inte bryr sig om att skriva sammanhängande eller använda sig utan enter-knappen tänker jag inte ens försöka ge mig på. Jag kan inte heller ta de som refererar till ”Sex feministiska myter” på allvar då den bygger på, jag upprepar ”referat till debattartiklar och annat tyckande, brittisk tabloid(!!), lösryckta citat från enskilda artiklar i populärvetenskapliga tidskrifter, en del 40 år gamla, konsulter som ”har en känsla” av att kvinnor inte är beredda att jobba”

 371. Klas-Kristian Says:

  ”är det inte så ni feminister resonerar?
  killar ska straffas för att kvinnan förtryckts historiskt sätt?”

  Det är det som könskvotering innebär i klartext så hur man kan opponera sig mot ett sådant påstående om man är feminist och för könskvotering övergår mitt förstånd.

 372. Sofia i London Says:

  Klas-Kristian:

  Nej, kvotering handlar inte om att ägna sig åt positiv särbehandling av en grupp som många verkar tolka det, utan om att avbryta den positiva särbehandlingen av dem som befinner sig i majoritet, genom att – vid tillfällen då kvalifikationerna är desamma – välja en person som tillhör en underrepresenterad grupp.

 373. Erik Says:

  Sofia> alla de argument du vänder dig mot är ju av likadan art som du själv använder dig av fast mot män.

  Att du har en hög nivå i ditt argumenterande kan jag inte
  hålla med om. Du använder dig av härskartekniker som förlöjlgande och förminskande men blir upprörd då någon gör samma mot dig.

  Att du skulle vara högt studerad kanske stämmer vad vet jag, det lyser dock tyvärr inte igenom i ditt sätt att argumentera och uttrycka dig.

 374. Erik Says:

  Sofia> När det gäller att anställa t.ex. så går man ofta först igenom att personen uppfyller de formella kraven, sedan tittar man väldigt mycket på hur personen är, social begåvning mm. hur personen skulle passa in i gruppen mm. det är det näst viktigaste efter utbildning, erfarenheter. Att man då skulle tvingas att välja efter kön blir ju lite konstigt.

 375. Sofia i London Says:

  Erik:
  ”alla de argument du vänder dig mot är ju av likadan art som du själv använder dig av fast mot män.” – Ge gärna exempel på dem

 376. Sofia i London Says:

  ”När det gäller att anställa t.ex. så går man ofta först igenom att personen uppfyller de formella kraven, sedan tittar man väldigt mycket på hur personen är, social begåvning mm. hur personen skulle passa in i gruppen mm. det är det näst viktigaste efter utbildning, erfarenheter. Att man då skulle tvingas att välja efter kön blir ju lite konstigt.” – Ja, erfaranheter räknas ju till kvalifikation. Men i social kompetens spelar kön en stor roll då vi fostrats olika etc. Med det vill jag även säga att det finns många feminister som är skeptiska till kvotering.

 377. Sofia i London Says:

  Det tåls att upprepas: Feminister tycker inte alltid likadant om allt.

 378. Erik Says:

  Sofia> Ja du har tex skrivt ”män våldtar” mm. du har hävdat att Pär kallas ”idioternas konung” du använder uttryck som sandlådenivå.
  Och ”du verkar inte ha läst en bok” ”du skulle inte klara en univeristetskurs” osv.

  I övrigt tycker jag mig se ett gränsöverskridande personlighetsdrag hos dig när du berättade om hur du brukade gå omkring med vapen.

 379. Sofia i London Says:

  Erik: Det finns statistik och bevis på att män våldtar oftare än kvinnor. I Sverige begicks 98% av alla anmälda våldtäkter av män.

  Pär kallas Idioternas Konung på nätet. Inte så konstigt då han brukade skriva att feminister hatar män. Nu har han bytt stil, men lurar ingen.

  Ja, jag tycker det är sandlådsnivå när troll förvrider mina ord. Eller när en person jag försöker ha en politisk diskussion med skriver saker som ”jag känner en viss attraktion till dig när vi
  debatterar”

  Jag gick omkring med kniv när jag var 15 för att jag var rädd för att bli våldtagen. So sue me.

 380. Erik Says:

  Sofia> Det finns bevis att många feminister hatar män.

  Ja jag har lyft problemet, samhället måste stärka upp pojkar och män så dom anmäler när de blir utsatta.
  Däremot kanske det inte hjälper då killar och tjejer döms olika
  i rättegångar om tex underårigt sex.

  jag är rädd för att bli nedslagen när jag går ut, men inte beväpnar jag mig för det. ja sue you är vad någon borde ha gjort eftersom dom som skapar egna lagar är mot demokratin.

  ok, sorry för det, kunde tagit det i ett annat forum,

 381. Sofia i London Says:

  erik: ”Det finns bevis att många feminister hatar män.” Källa? Kan säga att jag känner/rör mig runt bra fler feminister än någon här och ingen hatar män.

  ”Ja jag har lyft problemet, samhället måste stärka upp pojkar och män så dom anmäler när de blir utsatta.” – OK, jag accepterar att du tycker att ”stärka” är ett passande ord. Om du vill ha min vision på det hela tror jag det handlar mer om att krossa könsrollerna som säger att ”män ska vara starka” ”Boys don’t cry”, ”män kan inte vara offer för kvinnor”. (Dock är det vanligare att pojkar blir utsatta av andra män)

  ”jag är rädd för att bli nedslagen när jag går ut, men inte beväpnar jag mig för det. ja sue you är vad någon borde ha gjort eftersom dom som skapar egna lagar är mot demokratin.” – Nehe? Jag beväpnar mig inte heller nu för tiden, jag bar kniv för tio år sedan. Jag anser inte att det är min uppgift att inte bli våldtagen, det är våldtäktsmännens uppgift att inte våldta mig.

 382. Matte Says:

  @Sofia

  Du gör mig lite orolig, ett forumtroll som gillar Gudrun Schyman och brukar gå runt med vapen. Tur du bor i London! 😉

 383. Matte Says:

  @Sofia

  Tror du seriöst på FNs uppgift om att kvinnor äger 1% och jobbar 2/3 av all tid…?

 384. Sofia i London Says:

  Matte: Jag är 25 år. Jag bar kniv när jag var 15. Det var tio år sedan. Jag var rädd. Jag var 145 cm lång och vägde kring 35 kg. Gudrun Schyman rocks. Tur att du inte bor i London. *WINK*

 385. Sofia i London Says:

  Matte: Kan inte DU berätta SANNINGEN för mig om hur det EGENTLIGEN är då?

 386. Erik Says:

  Sofia> Hur kan du veta att pojkar oftare blir utsatta av män än kvinnor då kvinnors övergrepp nästan aldrig anmäls.
  Återigen det sitter inte i könstillhörighet utan i individen.
  jag förstår att du inte kan acceptera detta faktum för då faller ju hela ideen med feminism.

  Jag anser inte att det är min uppgift att inte bli nedslagen,
  det är våldsverkarens uppgift att inte slå ner mig.

 387. Matte Says:

  @Sofia

  Det var du som tog upp faktoiden inte jag.

  Varken du eller FN kan komma med en källa, så jag säger bull shiiiit! 🙂

 388. Sofia i London Says:

  Erik: ”Hur kan du veta att pojkar oftare blir utsatta av män än kvinnor då kvinnors övergrepp nästan aldrig anmäls.
  ” – OK, så du tror på allvar att lika många män våldtas av kvinnor? Jag kan hålla med om att det finns mörkertal för både män och kvinnor (även om man kanske tas mer på allvar hos polisen som kvinna då man säger att man blivit våldtagen så är det inte så att alla vågar pga hot etc), men du kan bara inte vara så naiv och tro att kvinnor våldtar män i samma veva.

  ”Återigen det sitter inte i könstillhörighet utan i individen” – Jaha, ok så det är alltså vanligare att individer med penis våldtar? Samma sak. Du glömmer att vi inte fostras som individer, vi fostras som män och kvinnor.

  ”Jag anser inte att det är min uppgift att inte bli nedslagen,
  det är våldsverkarens uppgift att inte slå ner mig.” – Här är vi rörande överens. Dock är det sällan män som tipsas att inte gå hem själva, inte gå ute när det är sent, inte gå hem efter att ha druckit, inte bära iphones och värdesaker som kan provocera ett rån, inte gå omkring och se uppnosig ut.

 389. Erik Says:

  Sofia> Nä att män inte upplysts om detta beror på att det är vardag för män och en risk man lärt sig leva med.

 390. Erik Says:

  Sofia> om det beror på att vi uppfostras som män och kvinnor så varför det bara någon promille av alla ,män som våldtar?
  och om din teori stämmer, vad är fel i den kvinnliga könsrollen då kvinnor begår övergrepp?

 391. Man United Says:

  @ Matte Erik Barfota har du funderat på att bära skyddsväst ifall någon galen feminist skulle av misstag hugga dig eller om ett jätte modigt kickers gäng skulle råka punktera en lunga på dig? Hur många killar och män anmäler oprovocerat våld på stan pga skam och att det inte leder någonstans. Vilka är de största våldsoffren som ingen talar om inte ens offren själva. Förlitar mig mer på vetenskaplig fakta och statistik för att uppmarksamma och komma åt kärnan. Lite av det återfinns i ”pappan & föräldraskapet”www.pappamanualen.se gemensam nämnare för våldsbrott och kriminalitet är en frånvarande pappa som förklaring. istället för att ytligt förklara det med att könet är en social konstruktion och matriakat är den bästa uppväxt miljön. Inte för att alla feminister skulle hugga fel eller inte har rätt att försvara sig. Men vad kostar en skyddsväst någon? Att bära kniv faller under vapen lagen. Räknas skyddsväst också som ett vapen?

 392. Man United Says:

  @ sofia vad har du för problem som hela glider undan kärnan i frågorna som vi skulle kunna mötas i för att uppnå samma likheter och skyldigheter samt likhet inför lagen. Vi berättar från verkliga fall från mansjouren.nu och refererar till statistik från Home Office,Nya Zeeland,Usa,canada,Finnland om kvinnors våld mot män sker i samma utsträckning och det är grovt.Inte några små oskyldiga örfilar. Knytnävslag i ansiktet,avslagna tänder,uppsnittade kroppsdelar,sparkar i ansiktet, dråp försök med tillskaffningsmedel kniv huggs serier och piskrapp i ansiktet blodiga slag etc. Män döms oskyldigt och felaktigt. Det fungerar att inte bara att tänka att män kan få skadestånd.

 393. Man United Says:

  @ forts. Sofia Jag kan inte länka från denna plattform. Jag kan inte använda enter. Jag har antingen har stenografi svårigheter eller bara svårt med formulering på svenska språket. Och? Respekt ska väl vara ömsesidigt. Du uppskattas säkert här som ett försök att närma sig kvinnorörelsen.

 394. Man United Says:

  @ sofia Och? Respekt ska väl vara ömsesidig. Är det löjligt? Empati är inte ett tecken på svaghet tvärtom. Men försök använda mer empati och förståelse inför missbruket av rättsläget som drabbar män systematiskt. Simon Weil skriver det värsta en människa kan utsättas för är Att inte ha orden att kunna utrycka och försvara sig mot överheten rättsstaten makten.

 395. Man United Says:

  Du frågade tidigare om vi läser böcker,jag älskar lyrik Villon,Baudelaire,Wilde,Rimbaud,Fem unga och Bruno K Öijer. Jag klär mig gypsy-revolt/bohem stil i Comme des Garcons,van noten,Junya W och en del vintage second h. Jag lyssnar bl a på mos def, public e, rammstein, elektronisk indiepop,The Smiths, Joy division,house little dragon. (Förstår appeal för sminket:$) Men kläder och musik är oväsentligt i sammanhanget. Jag läser dock skönlitteratur för att bättre förstå min samtid och människoöden och är grymt intresserad av antikens tragedier,Dostojevskij,Strindberg,Sara Fabricus och O’neil, speciellt verket Brott och Straff.

 396. barfota Says:

  @Johannes Westlund säger:28 augusti 2011 kl. 23:59

  ”Vad gäller diskussionen om vilka ord vi använder, neutral eller könsneutral så är den enbart akademisk. Jag menar på att det inte gynnar sakfrågan att dra in fler aspekter, du menar på att vi ska dra in fler aspekter.”

  ””

  Att enbart kräva en neutral lagstiftning räcker gott och väl, täcker allt och missgynnar inte sakfrågan. Tvärtom så tror jag att det blir lättare att få igenom en neutral lag än en köns-neutral då man slipper det infekterade ordet kön och därmed ”köns-krig” i frågan. Jag tycker rent av att det är korkat att göra ett halvbra jobb när man kan göra ett fullgott t.o.m. billigare och bättre.

  För att ta ett exempel: Om du har en nyare bil där det krävs att man skall demontera halva motorn till en kostnad av ex. 20 000 Kr för att byta ut en komponent då skulle det vara rena idiotin att inte byta andra trasiga komponenter som du redan vet är trasiga och sitter placerade på samma plats samtidigt. Efter en sån reparation skulle bilen fortfarande vara trasig och jobbet skulle behöva göras om för ytterligare 20 000 Kr. Inte speciellt smart eller hur?
  Vi tänker annorlunda du och jag, eftersom jag inte har din utbildning har jag fått lära mig att tänka både mera praktiskt och ekonomiskt antar jag.

 397. barfota Says:

  @Man United säger: 29 augusti 2011 kl. 20:09

  ”har du funderat på att bära skyddsväst ifall någon galen feminist skulle av misstag hugga dig eller om ett jätte modigt kickers gäng skulle råka punktera en lunga på dig? Hur många killar och män anmäler oprovocerat våld på stan pga skam och att det inte leder någonstans”

  Nej skyddsvästen skulle vara utsliten för länge sen. Jag bor mitt i smeten i Malmö ett område som kriminella annekterar som deras privata övningsskjutfält, man är van och luttrad. Dom flesta killarna anmäler säkert inte oprovocerat våld och i de få fall det anmäls så händer inte så värst mycket från myndigheter, tyvärr.

 398. Erik Says:

  Sofia> och betänkt detta. Om genusexperimenterandet visar sig slå helt fel och skapa ännu mer våld? Vad har ni som propagerat för detta tänkt ta för ansvar?

 399. NIkandraåthelvete. Says:

  Könsroller eller ej. Beteendet är mer behäftat med personen i sig än ”nedärvda könsrollsmönter” och inlärda roller man fått sig till livs av sina föräldrar och uppväxten. I tidningsexemplet kan man konstatera att 28åringen gifte sig med en kvinna som saknade själdistans och självkritk och är egotrippad. Fy fan att hamna i ett förhållande med en sådan person.

  Feminism är i grund och botten ett särintresse, som sammanblandar en svåröverblickad klassiskt problematik rörande sociala hierarkier med någon slags hemmablind ideologi som i många fall gränsar till sektartad. Visst är den en analys av samhället som är valid (bland många andra) men den har också stora brister. Dessa är ofta kopplade till de privata intressen som driver (och har makten/tolkningsföreträdet/) inom detta disparata ”feministiska projekt”. Likheten med andra ismer är slående…

  Evolutionen har försätt oss med Dominanta kvinnor med driv att överleva. ”Pragmatiska” Livsuppstyrare. bla bla bla. Kapabla honor och hanar som borgar för sitt eget liv gemensamt, för sig och för sin avkomma. Tendentiös Forskning (Givetvis funnen inom en viss fåra av Barnpsykologin.) har också visat att kvinnor är LÅNGT mer kapabla/medvetna och insatta i de komplexa faktorerna rörande den sociala Sfären, Det verkar vara ”födda” ”inlärda” eller på annat sätt försedda med en inre karta över komplicerade logistiken i och runt hemmet. I de socia konstruktionisternas huvud är medföddheten nedtonad. Ontologin spelar mindre roll. Det viktiga att beteendet finns ute i samhället och i individer.

  /Tokflum mode: ON/

  I Meads anda varför inte medvetandegöra denna ”dockhems” problematik med självdistans, förhållanden där man spelar ”teater” och driver det klassiska stereotypiska Ibsenska könsrollerna för att ta båda gestalningar me de klassiska ”rollövertagandet”; Offer och förövare. Vi är alla fucking människor. Det är FÖR lätt att skriva eller tänka; KVINNAN [stationär] gör si och så för att hon och hennes avkomma ska överleva och MANNEN [mobil] jagar efter bacon. Jag menar det är ju inte frågan om ett chefskap på olika inmutade (och effektiviserade) områden, där man leker boss på sin ”hemmaplan”, eller är det det?

  /Tokflum mode: OFF/

  Samtidigt så är det enligt feminismen (som själva är ett politiskt projekt) endast könsmaktsordningen som är riggad eller upplagd för ena könets fördel, [KÖNSMAKTSORDNINGEN] äger enligt feminismens idelogiska filter en oproportionerlig del av föklaringsvärdet. Detta gagnar knappast en mer objektiv debatt.
  Människor har dock en tendens (vår utgångspunkt) att sätta upp förenklingar och idiotdikotomier.

  Trots allt är det kvinnorna som väljer dessa män som det finner sig stå under. Elller konkurerar HÅRT med de mest ÅTRÅVÄRDA och lyckade ”SVINEN”. Som inte är sena att utnyttja sin position, nu dubbelt legitimerad av båda könsmaktsordningen och kvinnorna själva! Männen unyttjar givetvis de silverskedade politiska kapital som KÖNSMAKTSORDNINGEN medför för deras spelade roll i samhället och i familjen.

  Feminismens Strukturella analyser ( DISPARAT snömos och adekvat samhällsanalys as usual) lämpar sig emellertid illa för komplexa samband mellan personer emellan, Mikro och makro problematik; vi är mer än individer; båda könen. Strukturella förklaringar är däremot utmärkta som politiska verktyg och tacksamma att handha och administreras av demagoger som finner sitt uppehälle som proffsionella ”analytiker”, detta medför alltid en svans av mer ideologisk ”lurade” som delar vissa intressen och vinningar från den gemensamma världsbilden som idisslas och utsätts för den sedvanliga ”Groupthink-behandlingen”. Självrättfärdigande, Lögnare, PATETISK. Sådan är människan. Sådan är DU.

 400. Man United Says:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: