Stadsmur skyddar kvinnor mot män

by

Det här är inte verklighet än, gudskelov, men det är intressant nog att det förekommer i en roman. Madeleine Hessérus har skrivit en skildring av ett delat Stochkholm – Staden utan kvinnor.

Så här beskrivs boken av Nina Lekander i Expressen:

”En slingrande mur klyver Stockholm i två delar. I ”Södra staden” finns kvinnorna, i den norra männen – samt maffia, terror, våld, droger, korruption och prostitution. Mäns våld och mord hade nått en gräns för vad kvinnorna längre kunde leva med, och successivt har den kvinnliga organisationen Limes tvingat ut män och könsmogna pojkar från Södermalm.”

Visst får man skriva vad som helst i skönlitteratur – det är ju bara påhittat – men nog lyser misandrin (manshatet) igenom. Och även om det är påhittat, vilket alla vet, så påverkar sådana här skildringar människor undermedvetet. Det stärker uppfattningen att män är svin. Av samma skäl är jag kritisk till Stieg Larssons trilogi, som också utmålar män som svin.

Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt, jag roade mig att googla fraserna ”slår hårt mot kvinnor” och ”slår hårt mot män” (med citationstecken). Här ser du resultatet, i antal träffar:

Man kan konstatera att världen slår ungefär 5.300 gånger hårdare mot kvinnor än mot män. Se där, könsmaktsordningen är  bevisad! Det är ett helvete att vara kvinna! Medan nästan ingenting slår mot män.

Annonser

158 svar to “Stadsmur skyddar kvinnor mot män”

 1. Olaus Petri Says:

  Med risk för att vara plump så är väl Södermal redan avlusat på riktiga män? 😉

 2. A Says:

  Att skildringar påverkar undermedvetet gäller även när du skriver saker som ”det här är inte verklighet – än” till dina redan arga och paranoida läsare.

 3. Jocke S Says:

  Pär, jag har läst din kritik mot Stieg Larsson (var i TV väl?) och delar den, även om jag inte läst böckerna så vet jag ju hans attityder och innehållet. I Frankrike och Spanien är hans, Marklunds m.fl:s författare i ropet, i små tidningkiosker t.o.m, och jag har några gånger stött på folk där som ”sagt ah, svensk, Stieg Larsson!”.
  Då säger jag min mening, så skonsamt som möjligt, svensk (stats)feminism är pinsam, definitivt!
  Och boken du nämner här, det är ren könsrasism. Men så här är det för både lejon och elefanter, de könsmogna unga hannarna stötts bort.

 4. RBK Says:

  ”kvinnliga organisationen Limes tvingat ut män och könsmogna pojkar från Södermalm”
  Känns som det är kvinnorna som har makten att styra männen och göra som de vill.

 5. Jocke S Says:

  Har lånat boken ”Snäckans sång” av Anita Goldman. Så här står det på baksidan: ”Varför krigar män? Är kvinnor fredligare? Hur ser den kvinnliga ondskan ut? Det kvinnliga modet och offerviljan? Varför är kvinnor beredda att offra sina söner i krig?”
  En lite mer jämställd utgångspunkt, än denna ständigt skenheliga feminismens enkönsegocentriska infantilism.
  Även om jag nog inte håller med Goldman i allt, hon skriver ur kvinnlig synvinkel, har bara läst ett kapitel än.

 6. Jämställdhetsfeministern Says:

  En bra och tankeväckande bok. Som feministisk forskning tydligt visat, så är krig, brottslighet, våld, droger, korruption, prostitution och terrorism mäns fel. Hade inte män funnits så hade inget av dessa problem existerat. Som Madeleine Hessérus och Nina Lekander säger – världen hade varit mycket bättre utan män. Kanske är det dags för kvinnorna att samla ihop männen på en plats och bygga en hög mur runt dem? För jämställdhetens skull.

 7. Itchy Says:

  Men vem ska bygga muren?

 8. Chroni Says:

  om de bara är män…vilka är de prostituerade de har sex med…? >_>

 9. Bo Grahn Says:

  Det värsta är att man skamlöst kan skriva eller säga vad som helst om den heterosexuella mannen. För tex den homosexuella mannen förs det ingen kritik emot. Varför inte? Jag har skrivit ett antal seriösa frågor om detta och annat till FI men ej fått svar. Inga svar på nån enda fråga. Sekten sluter sig.

  Sanningen är att många av oss här kan en j-a massa om feminism och genus. Vi kan verbalt golva Gudrun Schyman och Co vilken dag som helst.

 10. barfota Says:

  @Itchy
  Jämställdhetsfeministern glömde påpeka att riktiga kvinnor d.v.s. feministslemmen tar med sig hem en ung viril importman från sina dansresor, sådana män kan utnyttjas för alla möjliga obehagliga jobb.

 11. Nils Jungenäs Says:

  Det är särskilt intressant då de som gärna kallar sig feminister av outgrundliga skäl också så gott som alltid återfinns i den grupp som är mest häljudda motståndare till tex barriären i Palestina och USAs mur mor Mexico osv.
  Denna obetänksamma dogmatiska dubbelmoral kanske kan tillskrivas ett stort behov av grupptillhörighet…

 12. Matte Says:

  Hur ska kvinnornas samhälle utvecklas och underhållas? Jag menar vilka ska göra de tunga skitjobben? Vilka ska bygga nytt och renovera?

  Vem ska skydda dem mot de _få_ män som _är_ våldsamma, kommer det vara fritt fram för dessa män att smita in och härja runt?

  Kommer de kvinnor som gillar män att smita över och bosätta sig där?

  Inget bra med mur 🙂

 13. Mörker Says:

  Är det Fis offriciella förslag till ombyggnad av slussen vi talar om?

 14. Mörker Says:

  En mur som skiljer feminister och vanliga människor åt för alltid. När kan vi börja bygga?

 15. AV Says:

  Fortsättningen på stycket måste då bli:

  I sitt getto utan män är asfalten efter ett antal år så sliten att bilar och cyklar inte kan framföras. Det gör å andra sidan ingenting, eftersom de flesta fordon har punktering eller andra fel. Tyvärr tänkte inte Södermalmskvinnorna på att tillgodogöra sig den manliga tekniska kompetensen, då manliga hushållssysslor inte ”fanns”. Avloppen är igenkorkade, elsystemen livsfarliga och ett antal tak inrasade då inga kvinnor vill skotta taken på vintern. Tillika har flera skadats och dött av fallande is. I sina numera lesbiska förhållanden visar det sig att lika många kvinnor faller offer för relationsvåld. Statistiken fanns givetvis före murens uppbyggnad, men då var man så inriktad på de fåtal manliga skitstövlarna att man helt bortsåg från alla schyssta killar som jobbar hårt för familjens väl.
  På den manliga sidan är våldet visserligen större, men utgörs av ett fåtal. De flesta män har faktiskt lärt sig att diska, städa och sy gardiner, samtidigt som de också lärt sig de traditionellt manliga sysslorna. Det går alltså ingen speciell nöd på flertalet. Visst kan det vara lite ensamt, men tillfällig närhet går ju att köpa. När organisationen Limes inser sitt misstag och börjar riva muren igen, buggs den upp igen av organisationen No mam! under parollen ”Vi vägrar betala, varken med pengar eller våra kroppar!”.

 16. Sara Says:

  I boken omnämns att ”I de södra stadsdelarna, bakom den hårt bevakade ringmuren förskansar sig kvinnorna, i de norra lämnas männen kvar i en stad av förfall”.
  Byggandet har till största delen varit ett mansdominerat yrke, men inte i denna bok:)
  Bättre att bygga en bro för dem som verkligen vill ha ett jämställt/valfritt samhälle, där det inte råder jämställdhet ställt på sin spets. De som vill ha ett Amazonia får skapa ett sådant, det hade varit ett intressant experiment att studera – utifrån:)

 17. Erik Says:

  Sara> ja varför inte? kanske ett uppslag till en dokusåpa.
  ett antal extrema feminister isolerade på en ö tex?

 18. Access Says:

  Jag tycker såna här perspektiv är intressanta!

  Naturligtvis kan man se kvinnornas sida som moralisk, fredlig och harmonisk, medan männens är våldsam, sexuellt perverterad och omoralisk.

  Å andra sidan kan man se kvinnornas som moralistisk, kontrollerande och homogen medan männens är känslostark, sexuellt pluralistisk och frihetlig.

  Man MÅSTE inte se på det här med feministiska ögon eller utifrån ett kvinnligt perspektiv.

  Faktum är att det inte är särskilt svårt att i kvinnornas värld se paralleller med starkt moralistiska samhällen. Där sexualitet utanför den heterosexuella, monogama och äktenskapliga sängkammaren fördöms. Där Den Enda Riktiga Tron (feminismen, religionen whatever) är det enda som accepteras, allt annat betraktas som avvikelse från det normala. Där alla måste tycka likadant och ingen får har avvikande uppfattningar (det stör sammanhållningen).

  Det är inte heller särskilt svårt att i männens värld se paralleller med ett frihetligt samhälle. Där man valt att ta det onda med det goda. Där individens frihet att forma sitt eget liv, sin egen sexualitet, sina egna relationer, är stor. Där en del individer inte kommer att kunna hantera friheten och förfalla i våld och brottslighet, men där man är medveten om att snäva ramar kraftigt påverkar friheten negativt för det stora flertalet.

  Jag skulle då inte vilja leva i kvinnornas värld!

 19. Matte Says:

  En ny dokusåpa! En Robinson variant med ett läger av 10 radikalfeminister och 10 machomän på en öde ö. Tävlingen går ut på att överleva.

  Det skulle ha varit sjukt kul att se hur arbetsuppgifterna delades upp.

 20. dolf Says:

  Att döma av det lilla som sägs om boken här så verkar storyn bryta mot det första budet för en författare: Du skall vara trovärdig. Så kvinnorna som är trötta på männens våld och maffia tvingar bort männen?! Hur sjutton gick det till? Jag kan inte låta bli att undra vad det är för tandlös maffia som villigt låter sig utestängas från tillgången till så mycket f*tta.
  Ungefär som att palestenierna skulle bygga en mur för att de tröttnat på israelernas övergrepp eller att judar skulle satt upp taggtrådsstängsel för att de tröttnat på nazisternas våldsamheter.

 21. Itchy Says:

  @barfota
  Kunde inte tänka så långt… Är ju man

 22. JO Says:

  Det ser inte ut som det är de med högst studieskulder som huserar här.

 23. barfota Says:

  @JO

  ”Det ser inte ut som det är de med högst studieskulder som huserar här.”

  Jag tror faktiskt att du har rätt många här är nog för smarta för att skuldsätta sig innan de vet om de någonsin kan betala tillbaka lånen. Man behöver inte att studera för att bli oförskämd även om det kanske underlättar.

  Jag är autodidakt oförskämd, vad har du för utbildning?

 24. michael Says:

  Den feministiska järnridån har redan byggts upp i deras sinnen vilket skildras bra i denna bok

 25. Jourhavande man Says:

  Det ”lustiga” är att när jag nyss ”googlade” på fraserna, så får jag följande resultat:

  ”slår hårt mot kvinnor” – ”Ungefär 57 700 resultat (0,06 sekunder)”
  ”slår hårt mot män” – ”Ungefär 1 490 resultat (0,07 sekunder)”.
  (de översta TRE länkarna leder f.ö. till denna blogg!)

  Fortfarande en skillnad men betydligt fler resultat för den senare frasen än: ”9”.

 26. Jourhavande man Says:

  ”Chroni” (27 augusti 2011 kl. 11:10),
  har du aldrig hört talas om manliga prostituerade?

  ”Mörker” (27 augusti 2011 kl. 11:37)
  Är det ett parti eller en kropps-gas med tveksam lukt vi talar om?

  ”Itchy” (27 augusti 2011 kl. 13:30)
  Ja, det är ju allmänt känt att en man bara kan tänka så långt som hans [självcensur] och näsa i kombination är långa.

  Undrar då hur långt kvinnor kan tänka.
  Hm.

  ”JO” (27 augusti 2011 kl. 13:37)
  [parafras:] Det ser inte ut som om vare sig en tandlös myndighet, vars förkortning börjar på ”J”, eller en bordtennisspelare med samma initialer huserar här. En skenbar myndighet faller inte långt från feminist-trädet (nytt uttryck med oklart innehåll men som ligger lite rätt i munnen).

 27. Erik Says:

  JO> Tja, risken är väl att de som enbart studerat och levt i den skyddade akademiska världen också okritiskt tagit ill sig genustramset. alla som läst en genuskurs utan att ha varit kritiskt ganskande ska skämmas.

 28. Erik Says:

  jourhavande man>, jaha, men om du bläddar i resultaten så ser du att det bara är 2 sidor med resultat, varav flera är dubletter…

 29. Jourhavande man Says:

  ”Jocke S” (27 augusti 2011 kl. 10:32),
  kanske borde A. Goldman ha ställt sig frågorna:
  * ”varför krigar även kvinnor?”
  * ”Det manliga modet och offerviljan?”
  * ”varför är kvinnornas söner beredda att offras i krig?”.

  Det låter som om ett kapitel är mer än nog att läsa av A. G:s bok.

 30. Erik Says:

  vill tipsa om detta:http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1686&blogg=43997

  där irmeli krans skriver ”stackars diskriminerade män som inte får bli poliser” hon verkar raljera över detta..

 31. Jourhavande man Says:

  ”Erik” (27 augusti 2011 kl. 14:17),
  ja, jag såg det.

  (Hur ”Google” räknar resultat vet nog bara företaget självt)

  Å andra sidan finns flera dubbletter även till frasen: ”slår hårt mot kvinnor” och ”endast” tio resultatsidor.

  Kan man därav dra slutsatsen att den frasen är fem gånger mer förekommande än: ”slår hårt mot män”?

 32. Sofia i London Says:

  RBK: ”Känns som det är kvinnorna som har makten att styra männen och göra som de vill.” – Dude. Det är en fiktiv novell. Det är som om jag skulle säga ”Det känns som om aliens har makten att styra över människor och göra vad de vill”

  Chroni: ”om de bara är män…vilka är de prostituerade de har sex med…? >_>” – Män kan ha sex med män du vet. Pojkar också. Har pågått i alla tider. Inte så svårt att lista ut.

  Itchy:
  ”Men vem ska bygga muren?” – Vilket listigt litet gubbskämt där! Där var du allt snabb och lustig! Skulle jag skriva liknande fast om män skulle Pelle Ström och hans anhängare skriva långa rabiata inlägg om ”manshatet”. Just saying.

  Matte: ”Hur ska kvinnornas samhälle utvecklas och underhållas?” Hur menar du?

  ”Jag menar vilka ska göra de tunga skitjobben?” – Jaha.

  ”Vilka ska bygga nytt och renovera?” – Kvinnorna..? Eller trodde du att vi inte KAN bygga något? Eller renovera? Har du en bild av män som stora och starka i allmänhet? Jag känner väldigt få ”biffiga” män kan jag tala om. Kom till östra London, vettja. Här är de flesta killar spinkiga, sminkade och bär tajta kläder.

  ”Vem ska skydda dem mot de _få_ män som _är_ våldsamma”
  – Det kommer ju inte vara några män där?

  ”kommer det vara fritt fram för dessa män att smita in och härja runt?” – Som jag sett det är INGA män tillåtna där.

  ”Kommer de kvinnor som gillar män att smita över och bosätta sig där?” – Det återstår att se. Jag gillar män, jag har en bror och en far och har hånglat med typ 40 000. Men jag gillar inte våld och brott. Det är skillnad.

  ”Inget bra med mur” – Gud nej.

  Jocke S: ”Pär, jag har läst din kritik mot Stieg Larsson (var i TV väl?) och delar den, även om jag inte läst böckerna så vet jag ju hans attityder och innehållet” – Men läs bokjäveln först.

 33. barfota Says:

  Google verkar ha strulat till det den senare tiden man kan få olika resultat på exakt samma sökterm. Troligen skall alla sökningar genomläsas och godkännas av ”genuskyrkan” eller FRA (FeministRAbiaterna) först.

 34. Jocke S Says:

  Jourhavande man. Goldman tar upp kvinnor som krigar också. Artikeln om boken hette f.ö. ”Grymmare än männen!” Kom i DN(!) den 8:de mars(!) – 98 tror jag, har den någonstans.
  Men sedan blev det tyst, som vanligt. Alla sådana här uppgifter som gör människa av kvinnan, dvs. på gott och ont, de följs aldrig upp!
  Inte politiskt intressant. Kvinnan måste vara kvar på piedestalen, annars tappar även manliga journalister och politiker fotfästet!

 35. Sofia i London Says:

  Jocke S: Hahaha… ”kvinnor krigar också” ”kvinnor misshandlar också barn” ”kvinnor kan också vara dumma”. Man behöver inte sätta kvinnan på en piedestal. Det ÄR INTE VI som står för 95% av alla våldsbrott.

 36. Jonna Says:

  Gud va bra om den muren va verklighet så hade vi tjejer kunnat få ha mera privat space i samhället + en del områden och röra oss utan risk för våldtäkt, misshandel, kvinnofridsbrott och annat sattyg som en del av er ”tuffa”/”jämställda” män ständigt håller på med.

 37. David Holman Says:

  jag måste motsätta mig tanken att en bok skulle ha så stor inverkan på människor.

  Jag studerar media på högskolan och kan säga att man pratar om frågor mer än svar. Exempel: FI säger att männen begår allt våld, det får inte dig att tänka: ‘männen begår allt våld’ utan: ‘begår männen allt våld’? Tack vare att de flesta officiella siffrorna och auktorieter påstår detta pga dåliga undersökningar och trollande med siffror så får du svaret ‘ja’. Auktoriteter kan här vara en bok, professor eller nära vän, exempelvis, eller denna blog.

  Men att bara läsa en bok och att det skulle lägga sig i bakhuvudet bara så är ett grovt missförstånd kan jag lova och bygger på gamla förlegade teorier om medias makt att påverka.

  Det samma gäller porren, action film och romantiserad kvinnomisshandel. Det påverkar inte direkt en att göra dessa handlingar.

 38. Musse Pig Says:

  Angående kvinnlig medfödd godhet, läs vittnesmålen i ”Skräck och förtvivlan i finska lappland” av Tyyne Martikainen om de ryska partisanernas härjningar bland den försvarlösa civilbefolkningen.

 39. David Holman Says:

  @Sofia i London
  Inte jag heller… Jag står inte för några brott men ska ändå behandlas och smutskastas som en brotsling från födseln.

 40. Sofia i London Says:

  David: ”Det samma gäller porren, action film och romantiserad kvinnomisshandel. Det påverkar inte direkt en att göra dessa handlingar.” – Skämtar du???

  ”Jag står inte för några brott men ska ändå behandlas och smutskastas som en brotsling från födseln.”

  – Att säga att män står för 95% av alla våldsbrott är inte samma sak som att säga att alla män är vålds- eller brottsbenägna. Precis som jag inte tar åt mig när det konstateras att många som bråkar och är brottslingar är invandrare borde inte du ta åt dig när det pratas om att män är överrepresenterade inom brott.

 41. barfota Says:

  @David Holman
  Tänkte faktiskt komma till det. I ena fallet får man höra att våld, porr, musik, film m.m. enl.experterna inte har någon som helt effekt på oss människor. Säkerligen är det en del här (jag bla.) som inte tror på eller håller med experterna utan snarare tror att det faktiskt påverkar oss jmf. med reklam. I nästa andetag så kan människor som försvarar experternas rön förfasas över denna bok.

  Nå hur skall vi ha det? Hoppas du förstår vad jag menar.

 42. Lasse Says:

  @Sofia i London

  Källa tack.

 43. dolf Says:

  @Sofia
  Det ÄR INTE VI män som står för 95% av alla våldsbrott heller. Det är en minoritet som begår våldsbrott, att majoriteten av minoriteten är män säger inget om majoriteten av män. Lika lite som NI KVINNOR anser att män skall kastreras. Det är en minoritet som anser det, att majoriteten av den minoriteten är kvinnor säger inget om majoriteten av kvinnor.

 44. Sofia i London Says:

  Lasse: på?

 45. Sofia i London Says:

  Dolf: ”Det är en minoritet som begår våldsbrott, att majoriteten av minoriteten är män säger inget om majoriteten av män.”

  – Har jag sagt att majoriteten av män begår brott? Nej det är ju det jag INTE sagt. Läs om, läs rätt.

 46. Lasse Says:

  95% av alla våldsbrott begås av män enligt dig.

 47. Jonna Says:

  Sofia:

  ”Nej det är ju det jag INTE sagt. Läs om, läs rätt.”

  Du får nog sänka kraven på smågrabbarna här inne. De är små dyslektiker hela högen.

 48. barfota Says:

  @Jonna

  ”Du får nog sänka kraven på smågrabbarna här inne. De är små dyslektiker hela högen.”

  Vad sött, ganska genomtänt och smart av dig att kunna avgöra det, är du läkare eller bara patient Jonna?

 49. Sofia i London Says:

  Lasse: BRÅ

 50. CG Says:

  Kommer att tänka på Boken Grisjakten.

  ”Boken handlar om en byråkrat som får ett uppdrag. Uppdraget är att utrota alla grisar i Sverige. Av praktiska skäl bestämmer man sig för att börja med beståndet på Gotland. I dagboksform får läsaren följa en man, Lennart Siljeberg, som utan betänkligheter tar itu med sin uppgift. Noteringar om mannens familj och ekonomi blandas med absurt känslokalla beskrivningar av svårigheterna med både att organisera slakten och att hantera de människor i lokalbefolkningen som inte samtycker till verksamheten.
  Attityden till problemet och frånvaron av reflektion över det sunda i verksamheten för tankarna till den nazistiska, nästan industriella, hanteringen av uppgiften att utrota levande varelser”.

 51. Jonna Says:

  Barfota:

  ”Vad sött, ganska genomtänt och smart av dig att kunna avgöra det, är du läkare eller bara patient Jonna?”

  Det är du som behöver professionell hjälp

 52. Matte Says:

  @Jonna

  Du är så söt när du försöker med dina härskartekniker 🙂

 53. dolf Says:

  @Sofia
  Det må så vara att ”Det ÄR INTE VI som står för 95% av alla våldsbrott.” inte säger att majoriteten av män begår brott. Men markeringen på INTE VI ger underförstått, vare sig det var din avsikt eller inte, att det är NI, dvs de som inte är kvinnor, dvs män, som begår brott. Jag har gjort en tolkning som är fullt naturlig i sammanhanget. Min tolkning kan vara fel, men det är i såfall på grund av den bristande precision i din utsaga. Inte på grund min bristande läsförståelse. Du får gärna precisera och klargöra mer exakt vad du menar med ”INTE VI”.
  Hur skulle du t.ex. uppfatta ett uttalande som ”Det ÄR INTE VI [män] som skaffar oss förmåner genom att le kokett, puta med läpparna och fladdra med ögonbrynen”?

 54. Makarov Says:

  Sjukt alltså… Hur det kan bli!

 55. Jonna Says:

  Matte,

  Puss på dig småplutt

 56. barfota Says:

  @Jonna

  ”Det är du som behöver professionell hjälp”

  Jag vet men vad skall jag göra alla lediga resurser läggs på kvinnor som det är extra synd om så jag tänkte att det kanske var lättare för dig att glida fram i gräddfilen, prova med närmaste kvinnojour eller liknande, de kanske kan ”lära dig rätt” så du inte blir så upprörd över småbagateller som lika lagar och spelregler för båda könen, verklig jämställdhet och annat trams som vi män pratar om.

  Återkom gärna och dela med dig av dina erfarenheter och djupa kunskaper efter terapin.

 57. Sofia i London Says:

  ”Hur skulle du t.ex. uppfatta ett uttalande som ‘Det ÄR INTE VI [män] som skaffar oss förmåner genom att le kokett, puta med läpparna och fladdra med ögonbrynen’?”

  – Jocke skrev att vi ”måste sluta sätta kvinnan på en piedestal”. Jag förklarade att det inte går att skriva lika mycket om kvinnors våld, brott etc då det inte är hon som står för nästan all brottslighet. Det är inte att säga att alla män är brottsliga, men däremot att det är svårt att sätta dit kvinnor för något som det är vanligare att män gör.

 58. Sofia i London Says:

  Och vem fan fladdrar med ögonbrynen? 😛 knasboll!

 59. Pether Says:

  Sofia i London: ”då det inte är hon som står för nästan all brottslighet.”

  Det är inte hon som står för all uppmärksammad brottslighet.
  Kvinnor är överrepresenterade när det gäller kidnappning av barn, barnmisshandel, osv osv De är minst lika benägna att slå sin partner osv.

  Kvinnor begår mer brott än män, men kommer undan med det, för att de är kvinnor. De anses inte ha ansvar för sina gärningar. Och skulle de dömas för något, får de lägre straff.

  Kvinnor är alltid oskyldiga, ljuger aldrig, de ska få allt, och ska inte ha några som helst skyldigheter, endast rättigheter och möjligheter. Är inte det att sätta någon på en piedestal så vet jag inte vad som är.

  Sedan, de som begår brott är sådana som ligger längst ner i den sociala hierarkin, där är män överrepresenterade, ty, staten hjälper alla kvinnor som är på väg att hamna där. Kvinnor får mer bidrag, får hjälp ifall de blir hemlösa osv osv. Kvinnor har även större chans att komma ur detta på egen hand, en arbetslös kvinna kan skaffa en man att försörja henne, för en arbetslös man är det en omöjlighet.

 60. Matte Says:

  @Sofia

  ”Det är inte att säga att alla män är brottsliga, men däremot att det är svårt att sätta dit kvinnor för något som det är vanligare att män gör.”

  What??

 61. Sofia i London Says:

  Och till de som skriver att män inte är koketta… Lämna vedstugan och ta er en tripp till mina kvarter

 62. Itchy Says:

  En mur kanske inte är en så dum tanke ändå…..

 63. Sofia i London Says:

  Peter: Ajuste, det är kvinnor som är överrepresenterade för alla brott, bara att det inte upptäckts än.

 64. Matte Says:

  @Sofia

  Angående hur kvinnorna hade klarat sig innanför sin mur…. Skulle de bli elektriker, byggarbetare, rörmokare osv över natten och kunna dessa yrken som tar några år för män att lära sig? Visst finns det kvinnor idag som jobbar med ovanstående men de är knappast tillräckligt många för att kunna underhålla ett helt samhälle.

 65. Soundstorm Says:

  Vet inte om detta nämnts ännu, men det är sannerligen ett inkonsekvent stycke som nämns i texten: Mäns våld och mord hade nått en gräns för vad kvinnorna längre kunde leva med, och successivt har den kvinnliga organisationen Limes tvingat ut män och könsmogna pojkar från Södermalm.” Om de nu uppenbarligen inte gillade andras våld, varför brukar de då våld själva(då de antagligen varit tvungna att bruka våld för att tvinga bort dessa män för vad skulle de annars gjort om folk inte ville förflytta sig?)? Minst sagt besynnerligt.

 66. Jonna Says:

  Barfota:

  Jag du verkar ju ha ett mer patologiskt behov av långtidsparkering här inne. Kvittar vilken tidpunkt man läser här så finns dina inlägg. Jag är tvärsäker på att du åker på en gräddfil som kallas bidrag eller förtidspension. Tur vi andra jobbar och försörjer smånnissar som dig.

 67. Matte Says:

  Ont om logik är det gott om.

 68. Nova Says:

  @soundstorm: Jamen det är väl ändå skillnad. Det var ju våld för att göra världen bättre!!

 69. Nils Jungenäs Says:

  Sofia skrev:
  ”…det är svårt att sätta dit kvinnor för något som det är vanligare att män gör.”
  Det är väl inget problem. Det är ju då man kvoterar.
  Nara för att just du är mest kompetent betyder ju inte att du ska få jobbet. Om de flesta som redan jobbar där råkar ha en kuk i brallan så står du dig slätt iallafall.
  Bara för att just du inte begått något brott betyder ju inte att du ska bli frikänd. Om de flesta som sitter i fängelse redan har kuk så behöver vi nån med fitta innanför murarna.
  …nej! Just ja! Kvotering gäller ju bara åt ena hållet. För kvinnor, respektive uppåt.

 70. Sofia i London Says:

  Matte: ”Visst finns det kvinnor idag som jobbar med ovanstående men de är knappast tillräckligt många för att kunna underhålla ett helt samhälle.” – Har du några siffror på hur många kvinnliga rörmockare, elektriker etc det finns i Sthlms stad?

 71. Sofia i London Says:

  Nils: Könskvotering har alltid funnits, till männens förmån.

 72. barfota Says:

  @Jonna

  ”Jag är tvärsäker på att du åker på en gräddfil som kallas bidrag eller förtidspension. Tur vi andra jobbar och försörjer smånnissar som dig”

  Lika tvärsäker på det som att feminister står för jämställdhet förmodar jag.
  Jag är hemmaman och gott om tid mellan att städa, handla, laga mat, passa barn (även barn som dig), du vet sånt där obetalt jobb som bara kvinnor gör. Dessutom har jag hunnit med att byta gravatar.

 73. Men@Work Says:

  Det här är ytterst osmakligt och visar att det finns fantasier och drömmar om ett fascistiskt och totalitärt samhälle.

  Jag tycker vi skickar feministerna till Nordkorea. Enkelblijett blir bra, de kommer ju att trivas som fisken i vattnet…

 74. David Holman Says:

  @sofia
  Visa gärna den studie som säger att man blir mer våldsam om man tittar på våldsfilm. Snälla. Tvärtom har man kunnat bevisa att porren minskat våldtäktshandlingar (sitter på mobilen och kan inte ge någon länk tyvärr, men återkommer på begäran om det).

  @Barfota
  Ja, alltså det är som jag sa inte så enkelt som att säga: reklamfilm får oss att köpa produkten. Media kan inte tvinga dig till det men säg att du vill köpa en läsk och du just sett på en reklamfilm för coca cola, då är du mer benägen (men knappast garanterad) att köpa just coca cola. Samma sak kan hända med någon som läser denna bok exempelvis men har du inget behov av att sepparera på män och kvinnor permanent så kommer det nog aldrig påverka dig av allt att döma.

 75. Matte Says:

  @Sofia

  ”Nils: Könskvotering har alltid funnits, till männens förmån.”

  Källa på det?

 76. Carl Says:

  Låter ju väldigt originellt med en dystopi där två grupper segregerats – en god mot en ond. Har vi aldrig stött på tidigare!

  Men radikalfeministerna lär förstås ha tjejkväll och läsa ur den högt, mycket högt eftersom de stönar av oralsex samtidigt. 😉

 77. Men@Work Says:

  @Sofia:

  För övrigt ska du skilja på statlig kvotering och resutatet av egna val. Idag finns inga formella eller praktiska hinder för en kvinna att satsa på en karriär, därför är kvotering av kvinnor mansdiskriminering. Kvinnorna vill helt enkelt inte satsa på karriär. Förmodligen ligger biologiska faktorer och traditioner bakom, men inte f-n är det männens fel!

  Hur kan livet slå 5300 ggr hårdare mot kvinnor om män lever flera år kortare, omkommer i 50 ggr så många arbetsplatsolyckor, och förlorar sina barn i 90 % av alla vårdnadstvister?

 78. Nils Jungenäs Says:

  Sofia: ”Könskvotering har alltid funnits, till männens förmån.”
  Jaha… och?
  Så feminismens strävan är att hämnas? Vad menar du?
  Eftersom min farfar förtryckte din mormor, så ska du förtrycka mig?

 79. Sofia i London Says:

  Matte: Vill du ha källa på att kvinnor inte sågs som benägna att gå ut och arbeta förrän 40-talet?

 80. Men@Work Says:

  Egentligen vore det intressant att skapa ett litet kvinnosamhälle Amazonia på försök, där kvinnor fick försöka klara sig själva. Hur länge skulle det fungera innan det skedde en återgång till stenåldern, och gruppen förgjort varandra via interna konflikter. Dessutom skulle alla kanske ha mens samtidigt eftersom kvinnors menscykel synkroniseras då kvinnor bor ihop… Livsfarligt… 🙂

  (just kidding…)

  Det enda vore att göra männen till tvångsarbetare under vapenhot. Så att teknologin kunde upprätthållas. Tur att de flesta kvinnor inte kan hantera eller har tillgång till vapen…

  Som en känd kvinna sagt: om det inte vore för männen levde vi i gräshyddor…

  Angående boken:

  En i övrigt intressant iakttagelse är att de prostituerade i boken betraktas som fallna kvinnor eller fiender. Detta återspeglas även i sexköps- och kopplerilagen, där sexarbetarna inte får komma till tals. Gudrun Schyman sade ju rent ut att man kunde offra sexarbetare för att upprätthålla lagen. Ändå hävdar man att lagen finns där för att skydda. Det är lögn, och lagen är ett ideologiskt fuskbygge som inte kan upprätthållas utan lögner och manipulerade undersökningar, samt med munkalvle på sexarbetarna.

 81. Bishounen Says:

  Av någon anledning förde detta ämne mina tankar till två filmer, ursprungligen baserade på noveller; Den ena är ”The Screwfly Solution” och handlar kort sagt om att samtliga heterosexuella individer av hankön får fnatt och systematiskt tar död på samtliga individer av honkön Världen över. Den andra berättelsen jag kom att tänka på, är ”Y- The Last man on Earth”, och handlar om att samtliga män dött ut av ett virus, utom en enda man som är immun.

  Denna kvarvarande man får ett helvete då radikala manshatargrupper som är fast beslutade att utrota varenda spår av mannens existens, nu härjar fritt- Inte bara efter honom, utan också efter den kvinnliga forskare som arbetar intensivt på att försöka återskapa mannen.

  Förvisso inte exakt identiska berättelser med diskussionsämnet ovan, men det finns onekligen starka paralleller.

 82. Matte Says:

  @Sofia

  Slapp kvinnorna gå ut och kriga, eller slita ut sig som tex skogshuggare?

  Vilka hade det värst? Det går att debatteras…

  Sen har alltid kvinnor kvoterats till alla livbåtar osv.

 83. dolf Says:

  @sofia
  Jag ”hör* vad du säger, (ifråga om INTE VI) och har inget att invända mot det.
  ”fladdra med ögonbrynen”, ja, hur säger man då? det var menat att motsvara engelska ”batting her eyelids”, dvs blinka på ett flörtigt vis.

 84. Sofia i London Says:

  Nils:
  ”Så feminismens strävan är att hämnas? Vad menar du?
  Eftersom min farfar förtryckte din mormor, så ska du förtrycka mig?” – Nej? Men könskvotering betyder inte heller att en kvinna med noll utbildning eller erfarenhet ska komma och norpa högsta chefspositionen från en kompetent man. Är t ex 80% av alla på ett företag män och en till ska tas in, två söker in med lika stor kompetens varav en är man och en är kvinna bör kvinnan tas in för att jämna ut det lite. För män och kvinnor behandlas olika inom arbetslivet. När en position ska ges på ett företag har de som väljer (oftast män) tendens att välja andra män. Det är för att vi människor instinktivt väljer de som liknar oss själva. Samma sak sker inom kvinnodominerade yrken. Personligen tycker jag det är en god idé att bryta den cirkeln. Skillnaden är att chefer som vill att företaget ska gå bra ofta har i åtanke att kvinnan kan bli gravid och därför kan behöva vara borta en längre tid. Att bli diskriminerad pga detta skäl bör vara olagligt då vi människor måste föröka oss och det bara är kvinnor som kan föda barn. Det är även här jämlikheten mellan föräldrar måste bli bättre, så att pappor tar ut lika stor del av föräldraledigheten.

  Könskvotering kan diskuteras, men personligen jobbar jag hellre på en arbetsplats där det finns både män och kvinnor. Tror det blir mycket skönare stämning då än om det bara är män/kvinnor.

 85. Sofia i London Says:

  Dolf: Nej, ögonbrynen är de som sitter över ögonen, de två ”raka sträcken”. Tror du syftar på ögonfransarna eller ögonlocken 😉

 86. dolf Says:

  @sofia
  ok, mitt misstag, menade förstås fransarna. Där ser man, även solen har fläckar. (självironi) 😀

 87. Mörker Says:

  @Sofia

  ”Matte: Vill du ha källa på att kvinnor inte sågs som benägna att gå ut och arbeta förrän 40-talet?”

  Det skulle roa mig enormt om du kunde krysta fram en källa 🙂

 88. Nils Jungenäs Says:

  Sofia: ”För män och kvinnor behandlas olika inom arbetslivet.”
  Källa på det?
  …för det har nämligen jag. Dock inte som stödjer ditt resonemang. 😉

 89. Mörker Says:

  Min mormor arbetade på 30-talet.

 90. Sofia i London Says:

  dolf: Ingen fara ;). Men ja, jag kokettar mycket och viftar med ögonfransarna. Fast tyvärr har det inte gett mig någon chefspost ännu. Livet är svårt fast man är både smart och snygg! (observera, ingen självironi)

 91. Nils Jungenäs Says:

  Sofia>>
  Dessutom, och det är än viktigare, finns åtskilliga källor på att män och kvinnor VÄLJER olika i arbetslivet. Det kanske till och med du skulle våga erkänna, påverkar utfallet betydligt.

  Kvotering=Diskriminering!

 92. Sofia i London Says:

  Mörker: Varför skulle annars Rosie The Riveter finnas?

 93. Musse Pig Says:

  Sofia har rätt i att lika har en tendens att välja lika. Men det gör inte att jag är anhängare av könsdiskriminering åt något håll utan att beslutsfattare görs medvetna om denna tendens för att inte omedvetet följa detta mönster. Endast feminister ägnar sig åt medveten könsdiskriminering.

 94. Sofia i London Says:

  Nils: Jadå, men vad ligger bakom dessa val? Könsroller, normer och förväntningar kanske? Något vi feminister gärna vill uppmärksamma och debattera.

 95. Bishounen Says:

  Bo Grahn säger:
  27 augusti 2011 kl. 11:22

  ”Det värsta är att man skamlöst kan skriva eller säga vad som helst om den heterosexuella mannen. För tex den homosexuella mannen förs det ingen kritik emot. Varför inte? Jag har skrivit ett antal seriösa frågor om detta och annat till FI men ej fått svar. Inga svar på nån enda fråga. Sekten sluter sig.”

  Först: Jag instämmer till fullo beträffande din ståndpunkt beträffande den Politiskt Korrekt ”godkända” kritiken av den heterosexuelle mannen, eller rättare sagt den heterosexuelle VITE mannen, helt enkelt för att den typen av kritik är Sexistisk, rasistisk och utanför allt som har med jämlikhet att göra, MEN, en liknande ”kritik” mot en hel folkgrupp enbart på grund av dess sexuella läggning, är precis lika idiotiskt och ovärdigt all genuin jämlikhet och antidiskriminering som att fördöma någon enbart för att vederbörande råkar vara vit, man och heterosexuell.

  Att kritisera genusfeminismen för dess sexism, enbart för att samtidigt efterlysa kritik mot HBTQ-personer- vilket tyvärr många antifeminister gör- är att ha missuppfattat hela ställningstagandet mot diskriminering totalt. Förmodligen för att Antifeminist inte automatiskt betyder att man är Jämlikist.

  Att vara Jämlikist och emot Statsfeminismen, handlar inte om att sätta samhällsgrupp mot samhällsgrupp, utan om att ifrågasätta och motarbeta ideologier som motarbetar genuin jämlikhet för alla, oavsett grupptillhörighet.

 96. Mörker Says:

  Du menar affischen som skulle locka kvinnor till industrin, medans männen offrades för att besegra en ideologi som lagstiftade skillnad mellan människor?

 97. Sofia i London Says:

  Nils: Källa på att män och kvinnor behandlas olika inom arbetslivet? Jadu, du kan ju läsa ”Det finns en särskild plats i helvetet”, snacka med kvinnorna i din omgivning samt kolla runt lite på vad tidningarna skriver
  http://www.dn.se/debatt/otillstandigt-att-kvinnor-straffas-nar-de-foder-barn

 98. Sofia i London Says:

  Mörker: Jag menar affischen som skulle locka kvinnor att arbeta för alldeles för lite pengar medan männen gick ut och dödade, ja.

 99. Itchy Says:

  @Sofia
  Fy vad orättvist att kvinnor inte fick högre lön när männen sprängdes sönder i skyttegravarna…..

 100. Sofia i London Says:

  Itchy: Fast va? Oavsett vad som händer runt omkring har man väl rätt till samma lön för samma arbete? :S Inte som om att det var kvinnornas fel att det var krig.

 101. Mörker Says:

  Kvinnor och män har alltid arbetat. Att det finns folk som tror något annat är roligt. De enda som kännt sig ”förtryckta” för att de inte fick jobba (i sig ganska lustigt) var en liten del av kvinnorna i överklassen.

 102. Sofia i London Says:

  Mörker: Har män och kvinnor alltid fått betalt för det jobb de utför dock?

 103. Mörker Says:

  Vi har nog lite olika syn på vad som var värst. De ”stackars” kvinnor som fick rycka in i arbetslivet ett slag eller de män som blev lemlästade dödade och traumatiserade.

  Nu måste jag sluta. Jag erkäönner att amerikanska kvinnor måsta ha haft det jättejobbigt och att de säkerligen var de första kvinnor i världshistorien som jobbat. Rose är ju konklusivt bevis på det. Tack för mig!

 104. Sofia i London Says:

  ”Vi har nog lite olika syn på vad som var värst. De ”stackars” kvinnor som fick rycka in i arbetslivet ett slag eller de män som blev lemlästade dödade och traumatiserade.” – Jag tror bestämt vi diskuterade arbete och när kvinnorna började gå ut och arbeta för pengar. Inte om vem som det var mest synd om?

  Men ok, förstår att du vill dra dig ur diskussionen då du vet att jag har rätt. Typiskt antifeminist 😉

 105. Bengt Says:

  Som om kvinnor skulle vara befriade från sådant ”manligt” som mutor och korruption… Jag tar mig för pannan!

  I dagens GP kan man läsa om ytterligare en mutskandal i Göteborg! Denna gång har en mycket högt uppsatt chef, en KVINNA vid spårvägen ertappats med grova mutbrott och förskingring!

  Ur GP:

  ”…Den före detta chefen byggde nyligen en lyxvilla. Göteborgs Spårvägar misstänker nu att hon låtit bolaget betala stora delar av villan…”

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.708828–det-bara-valler-ut-elande-

 106. hsl Says:

  Då jag inte har läst den ännu skall jag egentligen inte kommentera den men det är alltid kul med lite framtids och sci-fi. Dock vet jag inte hur trolig den är.

  En däremot väldigt bra skilldring på ett liknande tema är ”Y: The last man” (2002) av Vaughan och Guerra. Där är det inte någon perfekt gulligull värld kvar när alla män (utom en) dör.

  Så att tro att allt skulle bli frid och fröjd och trallalala när de onda männen är borta det kan vi nog bara glömma och lägga ner.

 107. dolf Says:

  @Sofia
  Livet kan vara fan så besvärligt fast man är både intelligent och kompetent! (ingen självironi här heller) Skulle litet bittert kunna säga att skönhet betalar sig f-n så mycket bättre än intelligens. Fast jag är inte särskilt bitter, så jag rycker på axlarna och gläder mig åt den skönhet som finns. Fast sjutton vet om inte intelligens är mer av en belastning än en tillgång.

 108. Nils Jungenäs Says:

  Varför går mitt svar till Sofia inte igenom?

 109. Matte Says:

  @Sofia

  ”Men ok, förstår att du vill dra dig ur diskussionen då du vet att jag har rätt. Typiskt antifeminist ;)”

  Hade du inte avslutat med en blinkande smiley så hade jag protesterat högljutt.

  Tror nog du menar ”jämställdist”(en sån som tycker män och kvinnor är lika mycket värda) inte antifeminist….

 110. Sofia i London Says:

  Matte: Hahah, skriver ju bara så för att många i detta forum (bloggkommentarsfält) skriver ”typiskt feminister” hela tiden.
  Då du är emot feminismen väljer jag att kalla dig anitfeminist.

 111. CG Says:

  Att tillskriva sig epitetet jämställdist är mycket provocerande för en feminist som ju tror sig ha kapat ordet jämställd till att vara just feminist.

  Det är därför de mycket hellre skriver att folk med annorlunda åsikter en de själva är antifeminister för det låter mycket mer odemokratiskt.

 112. Sofia i London Says:

  Dolf: Skönhet kan man komma långt med, både män och kvinnor. Längre än med andra attribut som t ex fysisk styrka. O andra sidan vissnar utseendet (enligt skönhetsnormen) med åren. Och så blir vi senila och så dör vi. Ehm, vet inte varför jag fortsätter på den här diskussionen. Vi är ju överens (om att inte vara överens eller hur det nu var)

 113. Sofia i London Says:

  Nils: ”Varför går mitt svar till Sofia inte igenom?”

  – What’s on your mind then, darling?

 114. Lasse Says:

  @Sofia

  Skön oseriös källhänvisning du ger, provocerar du eller kan du mig något mer precist.

 115. barfota Says:

  Svaren fastnar nog i ett (censurfilter).
  Skriv om texten och försök igen.

 116. Man United Says:

  @ itchy Det skulle vara jämställdhetsfeministen (ironiskt fallos avund) och s.k.a.m systrar som rattar en ponton kran och 9000 tonmeter byggkran och följer signalschema. Inte för att kvinnor inte skulle kunna klara av det utan för att murar är kontraproduktivt och är förknippat med historiskt förtryck och brott mot mänskliga rättigheter. Värdegrunder som jämställdhet på riktigt är desto mer effektivare;-)Respect!

 117. Matte Says:

  @Sofia

  Du får kalla mig vad du vill, jag kallar mig själv jämställdist.

 118. Access Says:

  Mörker säger:
  ”Min mormor arbetade på 30-talet.”

  Min med. Min farmor också. Jag vet också att min mormors mor arbetade hårt hela livet. Vet tyvärr inte mycket om min farmors mor.

  Faktum är att kvinnorna i arbetarklassen alltid har arbetat, med undantag för ett par årtionden kring 50-60-talen när det amerikanska idealet var att ha medelklasshemmafru.

  Men som vanligt tar feministerna tendenser från överklassen och hävdar att det var något historiskt allmängiltigt.

  Så jäkla puckat!

 119. Sofia i London Says:

  Lasse: vad syftar du på? Har kommenterat alldeles för mkt på den här bloggen… haha

 120. Lasse Says:

  Sofia + Troll = Sant

  Bra provocerande låg nivå (som ovan) du lagt dig på, skärpning.

 121. Erik Says:

  Sofia> rörande kvinnans ställning historiskt i samhället så är det felaktigt att hon har varit underordnad, detta är en feminisktisk myt.
  Man kan inte bara se att kvinnan var hemma och mannen välsignades med att jobba. Man måste sätta sig in i den tiden och de villkor som var då. Vrida och vända på saker och ting, reflektera. granska kritiskt. Det är det som är vetenskap.

  jag kan av utrymmes skäl inte rdogöra för allt här, men några exempel. Kvinnan var den som hade störst makt i hemmet, hon ansågs mycket respekterad hennes insats i hemmet var mycket högt värderad. Mannen for ut i ofta mycket hårda tunga arbeten, skog gruva etc. att inte kvinnan gjorde det berodde på att hon dels tog hand om barnen, dels att hon svårligen skulle klara av det hårda arbetet. Detta upplevedes inte som förtryck utan var ett sätt att klara livet och överleva. Visst kvinnan hade inte rösträtt, detta berodde på att mannen var den som var utanför hemmet och fick då också representera utåt. Vi ska inte glömma heller att vi haft drottningar och kvinnor inom kyrkan med den tidens absolut största makt.
  I och med industrialiseringen ifördes en helt ny ekonomi och då kunde även kvinnan börja ta passande arbeten.

  Men för att driva igenom en ny ideologi så måste man hitta på argument, ni ska inte tro att elitfeministerna bryr sig om andra kvinnor, som alltid är det några som vill ha makt på andras bekostndad.

  Sen tycker jag faktiskt att hela feministrörelsen är förolämpande mot majoriteten av vår svenska duktiga, starka driftiga kvinnor.

  Tack för ordet

 122. Access Says:

  Erik, glöm inte att inte heller män hade rösträtt.
  Det var en klassfråga, inte en könsfråga.

 123. Daniel L Says:

  Access, det var väl inte enbart en klassfråga. Män fick ju inte allmän rösträtt förrän några år efter kvinnor som aldrig behövt genomföra värnplikt för att få rösta. Kanske var det du la in i klassfråga också, ville bara klargöra. 🙂

 124. Ulf Andersson Says:

  En mur skyddar kvinnor mot män?

  Okej………….
  En feministisk STAD verkar skydda bättre än en mur
  https://genusnytt.wordpress.com/2010/04/05/nu-ska-aven-stader-bli-feministiska/

 125. Sofia i London Says:

  Erik: En feministisk myt säger du? En kvinna blev inte ens myndighetsförklarad innan hon var gift. Från 1810 fick hon ansöka av kungen ifall hon skulle bli myndig. Blev hon gravid när hon inte var gift blev hon utstött, men inte mannen som gjort henne gravid. Fram till 1845 fick hon inte ärva. Fram till 1962 var det fritt fram att tvinga sin fru till sex. Kristendomen har varit Sveriges offentliga religion sedan tidiga 1000-talet och man har levt efter kristna värderingar och efter en bibel som uttryckt kvinnor som underlägsna mannen.
  Inte underordnad mannen?

 126. Sofia i London Says:

  officiella* inte offentliga

 127. Matte Says:

  @Sofia

  Du rabblar upp saker från 1800-talet till 1960-talet. Vilken grupp är diskriminerad i lag år 2011? Pendeln har slagit över och feminister är fortfarande inte nöjda? Mycket vill ha mer?

 128. Lucas Says:

  Sofia, visst har kvinnor varit förtryckta och behandlade som andra klassens medborgare. Dock inte av den stora majoriteten av män som lever idag. Om du själv inser att det var orättvist att kvinnor blev behandlade på det viset borde du också inse att det inte är bättre när män blir behandlade så. Diskriminering är diskriminering oavsett kön.

  En enkel tumregel i dessa sammanhang: byt ut kön mot ras och hör om det fortfarande låter rumsrent.

 129. Matte Says:

  @Sofia

  Ett fel jag har märkt att du gör och vad som är typiskt feminister. Är att fixera sig vid män i toppen och jämföra sig med dem. Apex fallacy kallas det.

  Jämför med majoriteten istället eller varför inte med de på samhällets botten som till största delen är män. Det blir liksom fel att jämföra sjuksköterskan Ulla med VDn Anders.

 130. Sofia i London Says:

  Matte: ”Du rabblar upp saker från 1800-talet till 1960-talet.”

  – Vi snacka ju om hur det var förr?? ”Erik” skrev att det var en myt att kvinnorna var underlägsna männen back in the days?

  ”Pendeln har slagit över och feminister är fortfarande inte nöjda? Mycket vill ha mer?”

  Varför ska man vara nöjd när det fortfarande inte är jämställt?

 131. Sofia i London Says:

  ”Är att fixera sig vid män i toppen och jämföra sig med dem.” – Vad menar du? När jag jämfört mig med män på toppen?

 132. Sofia i London Says:

  Matte: din kommentar var för övrigt väldigt ”figur nummer 4” http://www.fulheten.com/antifeminister.html

 133. Sofia i London Says:

  Lucas: ”Diskriminering är diskriminering oavsett kön.” – Ja? Har jag någonsin sagt att det är bra när någon diskrimineras? Vad är det egentligen du insinuerar?

 134. Erik Says:

  Sofia> ja i vissa fall, men å andra sidan slapp ju kvinnan bli dödad i alla krig och slapp att dö och skada sig i de hårda jobb som mannen fick göra för att dra in pengar till familjen. det var ju också tillåtet att slå barnen, det betyder inte att alla kvinnor eller ens många gjorde det. så visst kvinnor blev diskriminerade inom vissa områden och män inom andra. av både män och kvinnor i makten. men idag blir inte kvinnor det. alla barn som fick stryk av sina morsor fram till 70-talet kanske ska börja skuldbelägga alla kvinnor för det?
  det finns ju faktiskt en hel del kvinnor som utsätter sina barn för våld och övergrepp. undersökningar visar att det troligen är lika många som män. däremot anmäls det lite av olika anledningar.

 135. Erik Says:

  Sofia> okej myt kanske var fel ordval, men säg obalanserat istället då.

  sen att kvinnoyrken har låga löner, tex sjuksköterskor, vårdbiträden mm. dit majoriteten kvinnor sökt sig av någon anledning, beror inte på att de är kvinnor och diskrimineras. utan på att det är väldigt stora yrkesgrupper med ganska låg utbildning och det viktigaste av allt, deras löner betalas med skattepengar!

 136. Spisen Says:

  Intressant tema för en bok. Själva tanken som sådan verkar helt absurd, på gränsen till galen.

  Appropå galenskap, finns det någon forskning runt hur kvinnors omdöme påverkas av PMS? Min egen erfarenhet säger att det är närmare en regel än undantag att kvinnor totalt förlorar förståndet när de har PMS. En slags galenskap eller ett tillstånd som kan jämföras med att vara under inflytande av alkohol eller någon annan drog.

  Vad händer när en PMS-påverkad kvinna utövar ett yrke med ansvar för andras liv och välbefinnade inte klarar av det eftersom hon inte längre kan tänka klart?

  Finns det statistik som tittar på samband mellan PMS, felaktig tjänsteutövning, kriminalitet eller andra oönskade beteenden?

 137. barfota Says:

  @Spisen
  Nu blir väl damerna tokiga men jag får en känsla av att PMS många gånger användes som en ursäkt för ett bete sig som en liten gris. Alla har vi olika problem som vi får lära oss att leva med och Läs mer från den ”vetenskapliga källan Wnndela”

  ”Män lider mest på en månad

  Dr Aubeeluck, som är doktor i psykologi, presenterade undersökningen vid en konferens anordnad av British Pyschological Society i Edinburgh.

  Den gick till så att jämnåriga män och kvinnor fick svara på frågor om symptom som man vanligtvis relaterar till PMS: värk, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar, svullnader mm. Det visade sig att kvinnor dagarna före sin mens hade något fler besvär än männen, men att i genomsnitt över en hel månad så var det männen som led mest.

  — Det kan vara så att många symptom hos kvinnor inte alls handlar om PMS utan om något som drabbar både män och kvinnor, av en okänd orsak, säger dr Aubeeluck.”

 138. barfota Says:

  😳
  Inte för att jag har hittat någon ny viktig sanningskälla ”Wnndela” utan snarare för att jag är ett klantarsle framför tangentbordet, skall vara Wendela naturligtvis.

 139. Sofia i London Says:

  Erik:
  ”sen att kvinnoyrken har låga löner, tex sjuksköterskor, vårdbiträden mm. dit majoriteten kvinnor sökt sig av någon anledning, beror inte på att de är kvinnor och diskrimineras.”

  – Tycker du att det är befogat att sjuksköterskor ska ha sådana låga löner? Vet du för övrigt hur många år man måste studera för att bli förskollärare, ett typiskt kvinnoarbete med relativt låg lön? Fyra år. Det kanske kan diskuteras hur skattepengarna används istället?

  Kan även inflika att när kvinnorna blir fler i ett traditionellt mansyrke så blir lönen sämre
  http://www.gp.se/ekonomi/1.326997-lararfack-fler-kvinnor-ger-lagre-lon

 140. Erik Says:

  Sofia> jag har väl inte sagt att jag tycker att sjuksköterskor inte är värd en högre lön? men är de missnöjda så börja köra lastbil eller jobba i någon gruva där de stora pengarna finns.

  har kvinnor inget eget ansvar? är man missnöjd med sitt jobb byter man väl?
  men de är kanske så nedtryckta av mannen att de inte kan det?

  ja vi kanske inte ska ha jobbskatteavdrag tex, men en stor majoritet med även en majoritet kvinnor vill ju ha det så här, det kallas demokrati.

 141. Sofia i London Says:

  ”har kvinnor inget eget ansvar? är man missnöjd med sitt jobb byter man väl?” – Eller så kan man kämpa för ett samhälle där man får rättvis lön? Utan förskollärare och sjuksköterskor, hur tror du Sverige skulle se ut då?

 142. Erik Says:

  ja då får man rösta för det som sagt. hur tror du landet skulle se ut utan industrier? vem skulle då betala den offentliga sektorn?
  väldigt många fabriksarbetare har lägre lön än de inom vården.
  du kan ju kolla if-matells teknikavtal tex.
  det är ett kollektivavtal (för att förtydliga)

 143. Fredrick Says:

  Sofia:
  Jag försörjde mig som taxi-chaufför i Stockholm under 6-7 år.
  En bransch med dåliga arbetsvillkor och de flesta av mina kollegor saknade liksom jag, kollektivavtal.
  De flesta branscher med dåliga/obekväma/riskfyllda arbetsförhållnden domineras av män vill jag påstå.
  Att sedan en minoritet män befinner sig på gräddhyllan är liksom en annan sak..

 144. Sofia i London Says:

  Fredrick: Kvinnor tjänar fortfarande sämre än män, men med det vill jag inte säga att alla mansdominerade jobb är välbetalda.

 145. Erik Says:

  Sofia> märker att du slutat svara på mina inlägg,
  en vanlig härskarteknik när argumenten blivit för svår att bemöta.
  och när insikten att genusideerna enbart är ett luftslott slagit dig

 146. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Erik, Fredrick, mfl

  Fattar ni inte att det är precis som Sofia i London säger: kvinnor är, till skillnad från män, inte fria att jobba med vad de vill, eftersom utan sjuksköterskor och förskollärare stannar Sverige. Kvinnor har med andra ord INGET ansvar för vilka jobb de söker. Ska det vara så svårt att fatta?

  Och så länge de flesta sjuksköterskor och förskollärare är kvinnor, så råder kvinnoförtyck i Sverige. Det måste väl till och med ni inse?

  Vi har fortfarande långt till jämställdhet i Sverige. Till exempel var det svårare för kvinnor än män att bli myndigförklarade, i början på 1800-talet! Den feministiska kampen mot patriarkatet går vidare…

 147. Sofia i London Says:

  Erik: Men chilla, jag såg inte att du hade skrivit. Det är lättare att upptäcka om du skriver mitt namn först.

  Till skillnad från dig har jag aldrig sagt att om man är underbetald bör byta jobb. Inte om man har fyra års utbildning som förskollärare har.

 148. Helena Says:

  Nu är Google tillbaka på 8 träffar på ”slår hårt mot män”.

  Det är lite speciellt med Google…

 149. Sofia i London Says:

  Jämställdhetsfeministern: Vilken fantastisk humor! Tänk om du skulle bemöta mina argument på riktigt istället! Och stå för vem du verkligen är.

 150. Sofia i London Says:

  Helena: Tydligen så har google utvecklats på senaste så att det är anpassat efter användaren.

 151. Sigvard Says:

  Sofia i London säger: 27 augusti 2011 kl. 14:47: Det ÄR INTE VI som står för 95% av alla våldsbrott.

  Sofia – vad har du för (vetenskapliga) belägg för ditt påstående?

  Du skulle kanske kunna komplettera ditt svar med vilka typer av våldsbrott du avser? Ja, bara på ett ungefär.

 152. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sofia i London

  Jag har ju exakt samma argument som du! Vi står på samma sida, mot de förtryckande männen… 🙂

  Sen är jag förvisso inte lika modig som du, så jag skriver helst under pseudonym. Så att inte någon man/antifeminist kommer och dödar mig. Än har de ju inte byggt en skyddande mur runt det område där jag bor…

 153. Sofia i London Says:

  Sigvard: BRÅ

 154. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sigvard

  Ingen mening att argumentera. Statistiken talar sitt tydliga språk. Det är inte kvinnor som begår våldsbrott, utan ni män. Ta ditt ansvar!

 155. Sigvard Says:

  Sofia i London, att ange namnet på en myndighet är inte detsamma som att lämna en vetenskaplig referens.

  Det ska vara författarnamn, titel på artikeln, tidskriftens namn och publiceringsdatum / årtal volym nr.

  Jämställdhetsfeministern, du skrev: ”Ingen mening att argumentera. Statistiken talar sitt tydliga språk”.

  Vilken statistik? Du vet väl varifrån du fått dina uppgifter?

 156. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sigvard

  Statistik från BRÅ visar tydligt att krig, brottslighet, våld, droger, korruption, prostitution och terrorism mäns fel (till 95% i alla fall). Så hade inte män funnits så hade inget av dessa problem existerat. Det är fakta.

  Kvinnor skulle lätt klara sig utan män. Det spelar ingen roll vad ni gubbar säger. Män bidrar inte med något positivt i samhället. Inget som kvinnor inte skulle kunna göra minst lika bra utan män i alla fall. Jag menar, de flesta män i östra London är spinkiga, sminkade och bär tajta kläder. Vi feminister gillar dock män. Men inte våld.

 157. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sigvard

  Och förresten – kom inte dragandes med det gamla trötta gubb-argumentet att de allra flesta som drabbas av våldsbrott också är män och inte kvinnor. Ja, det kanske är så. Men som sagt, vilka är det som begår våldsbrotten? Jo, till 95% män.

 158. Sigvard Says:

  Jämställdhetsfeministern skrev till mig 29 augusti 2011 kl. 1:51:”Statistik från BRÅ visar tydligt …”

  Vilken statistik då?

  Har du själv läst några sådana rapporter – eller upprepar du bara som en gammal grammofonskiva det någon annan som är lika lite påläst som du har sagt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: