Kvinnor går före i bostadskön

by

I Lund ger Helsingkrona nationförtur till kvinnor i bostadskön. Det motiveras med att det dels är något fler män än kvinnor som bor där idag, dels med att det är fler män än kvinnor som vill bo där. Skälet till det senare misstänks vara närheten till Lunds Tekniska Högskola.

På Helsingkronas sajt står det:

”Som regel försöker man ha ungefär lika många killar och tjejer på korridorerna, vilket gör att tjejerna i allmänhet står kortare tid i kön än killarna, eftersom det är fler killar som vill ha rum.”

Helsingkrona var en av de första nationerna att arbeta fram en plan för likabehandling, skriver Lundagård. Johan Gren, som sitter i nationens likabehandlingsgrupp, säger att de jobbar aktivt för att förbättra jämställdheten.

Kommentar: Förtur i bostadskön för kvinnor, det är ju ett utmärkt sätt att öka jämställdheten! Tur att det finns människor som kan ta initiativ till att förbättra världen.

Så här skrev Lundagård i december:

”På onsdagen flyttar fyra tjejer och en kille in i sina korridorsrum på Helsingkrona nation. Av de som sökte bostäderna var det ungefär lika många killar som tjejer, men Helsingkrona valde att ge tjejerna förtur. Anledningen är att fyra av de fem som sa upp sina kontrakt denna månad var tjejer.”

Det är inte utan att ordet bostadskön får en ny innebörd. Själv tillhör jag tyvärr inte bostadskönet.

Kan man inte definiera om sig, lite tillfälligt, när man behöver bostad?

Läs mer här.

För övrigt: Massmördaren Anders Behring Breivik får mängder med kärleksbrev från kvinnor över hela världen. Man undrar vilka psykologiska mekanismer som ligger bakom det. Fenomenet är känt sedan länge – de riktigt vidriga männen drar till sig en väldigt stor kvinnlig beundran. Läs mer här och här. Tack för tipset, Bengt, Robert, Joakim och Urban

Annonser

29 svar to “Kvinnor går före i bostadskön”

 1. anders Says:

  Nåja, killarna som lyckas få studentrum i korridor lär inte klaga över att det är fler tjejer där än det borde vara :-).

  Men visst, det borde inte få gå till så där.

 2. Musse Pig Says:

  Fy f-n vilka inställsamma kr-k! Likabehandling var det ja! Hahahahah!

 3. Jämställdhetsfeministern Says:

  Helsingkrona nation har förstått det de flesta i Sverige har förstått för länge sen, men som ni ”jämställdister” tydligen har oerhört svårt att fatta:
  vill man ha likabehandling av könen (och det vill väl till och med ni ”jämställdister, eller?) så MÅSTE man ge positiv särbehandling till kvinnor. Om kvinnor skulle behöva stå lika länge i bostadskön som män, så är det ju kvinnodiskriminering! Och idag är det ju fler killar i korridorerna på Helsingkrona nation – och det är ju ett solklart exempel på kvinnoförtryck! Varför vill ni inte släppa fram tjejerna? Är ni rädda för att förlora era manliga privilegier?

  Om ni är för jämställdhet så borde ni ju applådera att Helsingkrona nation aktivt arbetar för att krossa gubbväldet i studentkorridorerna!

 4. Matte Says:

  ”Johan Gren, som sitter i nationens likabehandlingsgrupp, säger att de jobbar aktivt för att förbättra jämställdheten”

  Positiv särbehandling = lika behandling?

  Jag får inte ihop det…

 5. Urban Says:

  Undrar om Per Ström, Pella Billing och Moderatmännen får en massa kärleksbrev från kvinnor, de är ju att likna vid ABB enligt Kazmierska i AB häromdagen?!

 6. Lasse Says:

  Ordet jämställdhet är missbrukat och förstört av feminismen, hur länge kan de gömma könsapartheid och diskriminering bakom det innan folk vaknar ?

  Såg SVT morgon och hela tiden matades man med femisnistpropaganda. Ny ledare till sossekvinnorna, nya kvinnliga partiledare till ett flertal andra partier. På ett nästan farsartat sätt tjatade man om hur kvinnorna måste lyftas fram totalt omedvetna om att pendeln redan slagit över.

  Förstår mig inte på män i Sverige, varför reagerar de inte ?

  I min omgivning får feministerna sina fiskar varma. Fast det är inte så ofta eftersom det är sällan jag stöter på denna sekt.

 7. Jocke S Says:

  Undrar hur många manliga kärleksbrev som den där tyska kvinnan som mördade två småban kan tänkas få?
  Begriper ingenting 😦

 8. barfota Says:

  ”Det är inte utan att ordet bostadskön får en ny innebörd.”

  Både och, det har alltid varit en massa förturer som går före förturer som går före förturer som går före förturer som går före förturer ….
  Svensk vit heterosexuell man, köp ett tält!

 9. JD Says:

  Självklart ska tjejer gå före i bostadskön om man nu anser att tjejer är mentalt handikappade kollin som behöver extra hjälp hela tiden.

  Varför inte införa obligatorisk färdtjänst för alla kvinnor på Lunds universitet så att dom tar sig till och från skolan utan att förvirra sig?
  (Det var menat som ett skämt men något säger mig att detta redan finns.)

 10. vmm Says:

  Om grundproblemet är att det är för många manliga studenter är det väl bara att kvotera in fler kvinnor.

 11. Ulf Andersson Says:

  ”Man undrar vilka psykologiska mekanismer som ligger bakom det.”

  Kvinnor är inte som andra män:
  En kvinna jag känner, blev bjuden på en motorcykeltur
  av en före detta pojkvän. Som ”tack” för motorcykelturen,
  betalar hon killen i ”natura” (har sex med honom).
  Till saken hör att hon har påstått att samme motorcykel-kille
  har ”tvingat” henne att göra TVÅ aborter.
  Några år senare, har hon alltså sex med samme kille igen.

  Logiken i detta? Någon?

 12. Men@Work Says:

  Nu är det väl snart inget område där kvinnor särbehandlas och män diskrimineras? Ska jag som individ få bära kollektiv skuld för att män är i majoritet på ett visst ställe? Vi är väl alla unika individer, eller hur?

 13. Valeria Says:

  Å ena sidan är könen sociala konstruktioner, å andra sidan har könsfixeringen i samhället aldrig varit större. Jag blir inte riktigt klok på fenomenet, men någonting säger mig att det är ett friskhetstecken.

  Angående kvinnor som skickar beundrarpost till brottslingar så är det ett välkänt fenomen, som kommenterats av Leif GW Persson i den gångna säsongen av Veckans Brott. Persson kommenterade dessa i samband med en tillbakablick på Åmselemorden, där man bland annat visade ett klipp med några yngre kvinnor som tyckte synd om Juha Valjakalla. Persson menade att det är en viss typ av kvinnor som reagerar på detta sätt, och att de absolut inte är i majoritet i befolkningen.

 14. Men@Work Says:

  Apropå kärleksbreven till Breivik, så vet jag att det finns kvinnor som tänder sexuellt på vad Breivik gjort. Det är riktigt sjukt, och sannolikt någon biologisk instinkt att gå med flockens alfahanne, kombinerat med att det brunnit någon säkring på hjärnkontoret…

  Fenomenet finns ju som bekant i mindre skala, där man ofta blir framgångsrikare med krograggen desto svinigare man beter sig.

  Jag funderar på allvar om inte många kvinnor har en smått masochistisk sexualitet. Tänk på det alla ni toffelhjältar och manliga feminister där ute…

  Verkligheten är inte alltid vacker att skåda, tyvärr…

 15. Jocke S Says:

  Det var väl inte bara ”tycka synd” om, utan rejäla kärsleksbrev.
  Och var det inte någon våldtäktsdömd känd boxare i USA, som kvinnor skickade trosor till? (Rätta mig om jag har fel!)

 16. Musse Pig Says:

  Jag tror inte ett smack på nåra väna, ädla motiv om att kunna rädda en själ på villovägar. Dessa kvinnor tänder på aggressivitet och våldsamhet.

 17. Musse Pig Says:

  Inte mot dem själva men som personlighet.

 18. Grrblt Says:

  Synd att jag inte är medlem i Helsingkrona nation, utan i den som ligger 20 meter bort. Då hade jag kunnat protestera mot könsdiskrimineringen genom att gå ur.

 19. David Holman Says:

  Jag är glad att jag pluggar på högskolan i Dalarna som är emot all form av kvotering. Nu har vi inga bostäder men detta hade aldrig fått ske under rådande styre.

  Vi motsätter oss specialbehandlingar och är bland de mest drivande i likabehandling i Sverige faktiskt.

  FYI så sitter jag i styrelsen där.

 20. student Says:

  Även jag läser i Dalarna. Har uppskattat att vi sluppit nedsättande behandling. Vilket inte kan sägas om andra högskolor.

  Det går inte att gå på en högskola/universitet som diskriminerar en. När det händer får man byta skola.

 21. Jonna Says:

  Skulle kanske ta och plugga typ genus i Lund då och söka bostad på typ Helsingcronas Nation.

 22. Emil Says:

  Mördare som Anders Behring Breivik får kärleksbrev men inte mördare som Christine Schürrer? Sådant kan och bör förklaras med genusvetenskap.

  Tidningen VG intervjuar psykologer men inga genusvetare. Psykologerna vet inte, så klart. Typiskt norskt och stackars Norge som saknar den svenska statsfeminismen.

  För det självklara svaret är att det handlar om maktstrukturer. Det är männens och patriarkatets fel att kvinnor men inte män skriver kärleksbrev till mördare. Trots att kvinnorna lär sig att de ska tända på mysiga velourmän så får det lömska patriarkatet dem till att tända på mördare.

 23. Galne Gunnar Says:

  Pär Ström:

  Igår läste vi om att du liknas vid Breivik av Aftonbladet, och idag läser vi om att Breivik får massor av kärleksbrev.

  Betyder det att du sköljs över av en massa kärleksbrev nu Pär? 😉

 24. hsl Says:

  Jag har undrat ibland om det är så att kvinnor som mördar och sitter i fängelse också får en massa kärleksbrev fast då ifrån män istället. Någon? eller är vi ojämnställda på den fronten också … ännu ett exempel på hur kvinnor drabbas värst kanske.

 25. Ritsurei Says:

  Ny typisk kvinnofälla: Kvinnliga mördare får ingen beundrarpost.

 26. PO Says:

  Men@Work säger: 29 augusti 2011 kl. 11:08: ”Apropå kärleksbreven till Breivik, så vet jag att det finns kvinnor som tänder sexuellt på vad Breivik gjort. Det är riktigt sjukt, och sannolikt någon biologisk instinkt”.

  Ja, som vi redan vet så är kvinna kluven.

 27. PO Says:

  hsl säger 29 augusti 2011 kl. 18:38: ”Jag har undrat ibland om det är så att kvinnor som mördar och sitter i fängelse också får en massa kärleksbrev fast då ifrån män istället.”

  Men, hsl, nu är du heteronormativ (som Sofia i London skriver när hon vill försvara egen förvirring). 😉

 28. Stina Says:

  hsl:

  http://heinonline.org/HOL/LandingPage?collection=journals&handle=hein.journals/uclawo7&div=13&id=&page=

 29. Joakim Says:

  Tänk vad lätt det är att driva igenom diskriminering med kodordet ”kvotering”.

  @Emil
  Nej, men det beror ju förstås på patriarkatets projekt med att bara män har rätt till att mörda, vilket vilseleder och utnyttjar utsatta kvinnor till att bli nyttiga idioter! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: