Aftonbladet granskar INTE det läsarna ville ha granskat

by

För några dagar sedan lanserade Aftonbladet en möjlighet för läsarna att rösta fram vad tidningen bör granska.

Nu har tidningen tagit till sig läsarnas önskemål, och på grundval av det fastslagit en lista på intressanta ämnen att granska.

Låt oss börja med läsarnas önskemål om granskning. Nedan kan du se en skärmdump på vilka ämnen som fick flest rekommendationer av läsarna (hela listan finns här):

Det är intressant att notera att de två översta ämnena har att göra med feminismkritik och mansfrågor. Glädjande!

Vad har då Aftonbladet valt av detta? Detta är listan på ämnen som Aftonbladet har valt att välja mellan för sin granskning:

1, Sjukvården

2, Kommunmygel

3, Skolan

4, Psykiatri

5, Elmarknaden

6, Äldrevård

7, Integration

8, Arbetsmarknaden

9. Försäkringskassan

10, Politikergranskning

Hoppsan hoppsan, något har visst trillat bort i hanteringen, tror jag! Inte ett spår av vare sig genusindustrin eller vårdnadstvisterna – de två ämnen som toppade nätomröstningen.

Tidningen skriver på sin sajt att de har fått in mejl med önskemål. Kanske Aftonbladets urval följer mejlens önskemål, kanske är det bara i webbröstningen som ”genusindustrin” och ”vårdnadstvisterna” ansågs som viktiga. Det vet bara journalisterna på tidningen.

Men man undrar ju vad en webbomrösning ska vara bra för om den inte följs.

86 svar to “Aftonbladet granskar INTE det läsarna ville ha granskat”

 1. Itchy Says:

  Det var väl ungefär som man trodde…

 2. Jesuit Says:

  Skendemokrati.

 3. Daniel Says:

  Uppmanar till bojkott!

 4. Erik Says:

  Aftonbladet censurerar inte det kan bara staten göra säger Aftonbladet! HAHAHA

 5. Jämställdhetsfeministern Says:

  Klart att Aftonbladet inte granskar genusindustrin eller vårdnadstvisterna. Alla vet ju att det är två områden som fungerar i det närmaste perfekt och att det därför inte finns något att granska.

 6. Erik Says:

  Ja det är ju vi läsare som ytterst kan ta vårat ansvar och sluta köpa och gå inpå dessa pinsamma tidningar

 7. Hjalmar Says:

  ”Tidningen” Ab har sin agenda…och i den ingår inte någon kritik mot feminism- och genusvansinnet. Vi får trösta oss med att Ab:s upplaga faller…och att uppsägningar väntar :-))

 8. Musse Pig Says:

  Demokratur…..

 9. uffenordholm Says:

  Angående ”Men man undrar ju vad en webbomrösning ska vara bra för om den inte följs.” så kan svaret på din outtalade fråga vara så enkelt som ”För att ge sken av att AB bryr sig om vad läsarna tycker.”

 10. CG Says:

  Aftonbladet är ju en vänstertidning således granskar man ogärna sina ideologiska meningsfränder. FÖ så kan jag tänka mig att AB tycker att Genusnytt är något lite crazy och extremt.

  Kolla på sossepacket de är ju fortfarande oförmögna att granska sig själva och sina tillkortakommanden trots att det bara går sämre och sämre…

 11. barfota Says:

  Ingen här (förutom feminister) hade väl förväntat sig att Aftonbladet fått en andlig uppenbarelse och börjat se på saker och ting med öppna nyktra ögon.

  Fegt och patetiskt Aftonbladet!

 12. profanum_vulgus Says:

  Jag la just upp ett tips om granskning med rubriken
  ”Aftonbladets 10 i top-lista”
  Om det kommer upp på senast uppladdade tips på:
  http://granskning.aftonbladet.se/
  Så kan ni ju rösta på det, inte för att de skulle granska det men för att se hur populärt ett sådant förslag skulle vara.

 13. barfota Says:

  @CG

  ”Kolla på sossepacket de är ju fortfarande oförmögna att granska sig själva och sina tillkortakommanden trots att det bara går sämre och sämre…”

  Jag är inte varje sig Sosse eller något annat heller så varför begränsa packet till Sossar? Har varit aktiv moderat och lämnade detta packet för att de liksom alla andra pack körde med dubbelmoral och dubbla agendor. Vad vi alla behöver är nya fräscha politiker som ser både till Sverige och Sveriges invånare innan de fokuserar på sig själv, deras förmåner och plånböcker.

 14. barfota Says:

  @profanum_vulgus
  Sagt och gjort här kommer länken Klicka här för att rösta för att Aftonbladets 10 i topp lista skall granskas

 15. JD Says:

  Utifrån dom kommentarer som panelen som beslutar skrivit så var det rätt klart att dom tagit det här beslutet redan för ett par dagar sedan.
  ”Ordförande” i panelen verkar också ha en helt annan agenda än att utreda saker som kan ifrågasätta feminismen.
  Sedan är det knappast troligt att t.ex K Wiegl ens skulle kunna tänka tanke att ifrågasätta eller utreda något liknande.

  Det man gjort på AB går helt emot det man skrivit att man avsåg med att be sina läsare om hjälp med ämnen. Förmodligen hade man inte vågat be om den hjälpen om man hade förutsett resultatet.
  Vi får väl nu anse att det är klart och tydligt att AB själv är en mycket stor del i det genusindustriella komplexet och att varken detta eller AB tål någon granskning.

 16. Johannes Westlund Says:

  Som sagt… Tidningar måste inte hålla sig till omröstningar, men däremot kan vi som kunder se till att dessa slutar gå runt. Bojkotta skiten. Konsumentmakten är vår största möjlighet att påverka vår vardag. Tragiskt nog…

 17. Toddan Says:

  AB gör det lätt för sig. Nu kan krönikörerna stå oemotsagda och bara släppa igenom kommentarer så att deras egna åsikter lyfts fram. Webbomröstningarna är bara skenomröstningar, dom har redan lagt upp och planerat in vad de vill granska, så deras egna åsikter lyfts fram.

 18. Hjalmar Says:

  ”profanum_vulgus säger:
  Jag la just upp ett tips om granskning med rubriken
  ”Aftonbladets 10 i top-lista””

  Bra initiativ! (Och fyndigt…) Jag har röstat på det tipset!

 19. profanum_vulgus Says:

  Den kom upp:
  http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista

 20. Joel Johansson Says:

  Som jag även skrev i en kommentar på AB:

  Följande står att läsa under länken ”Om granskningen”:

  ”Redaktionen står färdig att intas och journalisterna väljs ut när du bestämt vilket ämne vi ska granska.”

  ”Du bestämmer – vi granskar”

 21. profanum_vulgus Says:

  Glöm inte att maila aftonbladet med tips dels på vårdnadstvisterna och genusindustrin men också http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista, för tydligen så räknar de mailen som hemliga röster.
  Med mail kan man ju också skicka från olika adresser, men med rekommendera så kan man bara göra det med sin IP.

  Någon IT-kunnig kan säkert ta på sig att samla alla tips-mail också så att man kan se hur stor del av deras 1500 de utgör.

 22. IA Says:

  MBX kommentar på http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista är väldigt intressant.

 23. Cuben Says:

  Aftonbladets skjutjärnsjournalister(?) har skjutit sig själva i foten.

 24. Andreas Nurbo Says:

  De går inte efter webbtipsen överhuvudtaget. Claes Petersson skriver att de går efter mejltipsen.
  http://granskning.aftonbladet.se/2011/08/tio-i-topp-har-ar-de-amnen-vi-valjer-mellan/#comment-300316351
  Så mejla Aftonbladet alla fall ni har gällande vårdnadstvister och genusprojekt. Pappagruppen borde få sina medlemmar att mejla in alla sina egna fall. Det borde ju bli en del.

 25. barfota Says:

  @Toddan
  Självklart är det så, de har sin feministiska agenda klar och kallar det lämpligt nog för granskar och försöker få det att se ut som om det är läsarna som vill att de granskar vad Aftonbladet presenterar som en Tio i Topp Lista.
  Problemet med Aftonbladet är så infernaliskt korkade att de inte kan föreställa sig att deras vinklade artiklar och lögner genomskådas av snart sagt varenda människa i Sverige.

 26. Argus Says:

  Förmodligen var redan ämnesvalet bestämt. Att fråga läsarna var ett sätt att ge sken av att läsarna varit med och bestämt ämnet. Att feminism och invandring väljs bort beror på att de är alldeles för kontroversiella. Läsarna vill debattera dem men inte tredje statsmakten. De stänger sina kommentarsfält i stället.

 27. barfota Says:

  @Andreas Nurbo

  ”Så mejla Aftonbladet alla fall ni har gällande vårdnadstvister och genusprojekt. Pappagruppen borde få sina medlemmar att mejla in alla sina egna fall. Det borde ju bli en del.”

  Håller med men se till att ha en anonym e-postadress. Åsiktsregistrering är (har varit) en specialitet i Sverige.

 28. Gullis Says:

  Kejsaren är verkligen naken.

 29. Jonna Says:

  hmmm, låter som AB hittar fram till dom viktigare frågorna än ert dravel om ”misandri” och ”jämställdism” …..

 30. Andreas Nurbo Says:

  Jonna: Problemet är deras hyckleri. Rösta på det ni vill att vi ska granska och att sen inte göra det. Det är föder journalistförakt om något.
  Aftonbladet gör precis som de alltid gjort, granskar exakt samma grejer som de alltid har gjort. Och sen försöker de få det till att det är deras läsare som valt ämnena.

 31. Daniel Says:

  @Joanna
  Har du inte någon föreläsning i just dravel som du borde vara på?
  Eller väntar ni tills det är fullmåne, så ni kan gå baklänges runt carolina rediviva och uttala besvärjelser för att bekämpa patriarkatet.

 32. CG Says:

  Antingen börjar jag bli en extremist som håller på och tappa verklighetsuppfattningen eller så är det oundvikligt att det blir en ändring på de flesta journalisters inställning till sitt yrke. Det kan inte gå att vara så pass pk och vänstervridna hur länge som helst. Ett tecken på att förändring sannolikt kommer att ske och att journalistpacket känner sig trängda är ju det helt absurda i att de stänger ner kommentatorsfunktionen. Likaså med genusgalenskapen den kan rimligtvis inte fortgå så länge till.

 33. anders Says:

  Om ”granska mörkläggningen av fejkade månlandningen” kom högt upp på listan skulle de ju inte heller ta med den — det är ju självklart att man inte väljer galna tips även om de är populära.

  Och enligt ABs sätt att se det (obs inte mitt sätt att se det) är ”granska genusindustrin” ett galet tips precis som ”granska vårdnadstvisterna”, så då tar de bort dessa när de sen väljer. Ja, det är hyckleri att inte säga som det är att de bara vill ha läsarnas input för att få lite idéer men sen väljer själva, men vem som helst fattar ju att det är faktiskt så det är, så jag tycker hela detta är lite av en icke-nyhet.

 34. CG Says:

  Det borde känns märkligt att vara journalist och ena stunden säga sig stå för åsiktsfrihet och att man granskar makten och olika missförhållanden.
  När man sen närmast beter sig tvärtom. Jag skulle må psykdåligt av att bete mig tvärtemot min egen övertygelse.

 35. Lorem Ipsum Says:

  Att det skulle bli så här är ingen kioskvältare direkt. Att rösta med plånboken i dessa frågor är det enda man kan göra.

  Aftonbladet får göra precis som de vill. Vill de uppträda bedrägligt så gör de det. Men kalla det inte god journalistik.

 36. anders Says:

  CG: jag kan tänka mig att använda ordet ”pack” om diverse grupperingar i samhället ligger på listan av ”10 saker som tyder på att du är en extremist” ;-).

  ”Problemet” med kommentarsfunktionsdebatten är att ju att tidningarna faktiskt har i stort sett rätt, visst det kommer upp ”icke politiskt korrekta” åsikter av sansade människor som utmanar mediernas åsiktskonsensus, men de drunknar ju i mängden av halv- och helgalningar som gör inlägg där. Det är t ex helt obegripligt ofta det kommer kommentarer av typen ”det är invandrarnas/muslimernas fel” oavsett vilket ämne artikeln handlar om. Däremot gör tidningarna allt för bekvämt för sig genom att ge sken av att precis alla som skriver kritiska kommentarer är hatiska galningar, för så är det ju inte.

 37. profanum_vulgus Says:

  anders:
  Det skulle väl vara utmärkt att granska månlandningen så att man kunde avfärda de som tror att det var fejk. Jag är iaf så säker på att den var äkta att jag inte är rädd för vad en granskning skulle komma fram till.
  Skulle det visa sig att det var fejk eller att det finns substans bakom påstående så skulle jag anpassa mig efter det.

  Ett problem med galna teorier som INTE granskas är ju att de blir trodda av fler. Ta t.ex. argumenten bakom att förintelsen är påhittad. Ser man enbart redogörelser som tar upp bevis för att förintelsen var fejkad så låter mycket av det hållbart. Men om man tar del av motargumenten så faller det hela totalt. När man avfärdar det med att det är så sant så att det inte behöver granskas så spelar man foliehatarna i händerna.

 38. CG Says:

  Anders har tidningarna rätt menar du? Anser du att det kommer någonting bra och gott ur att förbjuda människor att uttrycka sina åsikter?

  För min del känns det konstigt att det bara är vissa åsikter då som är ok att skriva men inte andra.

  Sen så är det väl inte så extremt jobbigt att moderera lite och vara närvarande i debatten.

 39. Hjalmar Says:

  Gammelmedia ska granska makten, men har istället blivit en del av den. Presstödet (-bidragen) och oligopolet, maktkoncentrationen, på mediamarknaden spelar också roll. Det går inte att vara obekväm som journalist i Sverige, får man sparken – var ska man då söka jobb? Utomlands?

  Nej, vi är istället världsmästare på att ”sjunga med änglarna”, alltid vara så goda, och tycka lika…

 40. profanum_vulgus Says:

  Glöm inte att rekommendera:
  http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista

 41. profanum_vulgus Says:

  http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista
  Har 27 rekommendationer, det sista tipset på listan över ”mest rekommenderade” har 23 rekommendationer.

 42. Hjalmar Says:

  profanum_vulgus:
  Hur länge får http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista vara kvar innan ”journalisterna” börjar ”ogilla situationen”?

  Men roligt är det…

 43. En annan Sam Says:

  Hittade detta på AB, ett intressant… kvinnoproblem?
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennerholm/article13556839.ab

 44. anders Says:

  CG: ja, jag anser att det är rimligt att rensa bort skräpkommentarer och sånt som är rent hets mot folkgrupp. Sen är det så tydligt att många är fulla av frustration och bitterhet och uttrycker sig så dåligt att om jag vore tidningsman skulle helt enkelt säga ”det här håller så låg nivå att det kan vi inte publicera” oavsett vad kärnbudskapet har för relevans. Folk som inte kan debattera civiliserat får finna sig att bli censurerade, och det är en *väldigt* stor mängd sånt i tidningarnas kommentatorsfält. Jag tycker det är ofta man läser en kommentar som börjar bra med relevant och tänkvärd kritik, men så kommer det en galen slutkläm så man bara tar sig för pannan.

  Men ja, jag tycker också att det borde gå att få fram ett modererat system som fungerar och inte kostar för mycket. Det verkar ju som tidningarna ska behålla kommentatorsfunktioner i alla fall, men i nya former. Återstår att se hur de kommer fungera.

 45. profanum_vulgus Says:

  Hjalmar:
  Nu borde http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista vara 7:e underifrån i topplistan baserad på Rekommendationer men finns inte med alls.

 46. profanum_vulgus Says:

  Medborgare X hade kommenterat på http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista att aftonbladets Emanuel Karlsten gav läsarna fingret på sin twittersida. Den kommentaren är nu borttagen och det står att det var ”Gäst” som lämnade den istället för Medborgare X.

 47. JD Says:

  https://skitch.com/emanuelkarlsten/fi1ty/prezidesktop3

 48. profanum_vulgus Says:

  http://granskning.aftonbladet.se/?filer=aftonbladets-10-i-top-lista
  Skulle nu ligga på plats 15, bara lite drygt 50% fler röster och det är på den riktiga 10 i topp-listan.

 49. Hjalmar Says:

  http://granskning.aftonbladet.se/?filer=granska-genusindustrin
  har nu 355 rekommendationer, dvs mest av alla…

  ”Vårdnadstvisterna” är trea. Självklart kommer de inte granskas – det vore ju mot Ab:s feministiska policy…

 50. Bertil Schröder Says:

  Knappast förvånande att den sk listan inte överenstämmde med önskemålen!
  Det skulle nästan vara samma sak som att be Gadaffi om en total insyn.

 51. Nemesis Says:

  konstigt nog så kryper Jonna in här varje dag, vad är hennes problem? Misslyckad, arg och frustrerad röstar jag på. Vi borde kanske låta AB granska Jonna

 52. Populära tips som är obekväma och icke-PK sållas bort av Aftonbladet « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Aftonbladet granskar INTE det läsarna ville ha granskat  (GenusNytt) […]

 53. dolf Says:

  @profanom; @anders
  månlandningn är väl minst sagt off topic, men eftersom ni tog upp det kan jag nämna att jag som ett experiment laddade ner och tittade på alla program av dokumentär typ som jag kunde hitta om att månlandningen skulle vara fejkad för något år sedan (det blev ju naturligt aktuellt i och med månlandningsjubileumet), både för och emot. Jag har aldrig tvivlat på att månlandningen skulle vara äkta, men det var en lärorik erfarenhet och bra övning på kritiskt tänkande. En övning som jag rekommenderar alla att göra. (granskningen ändrade inte min synpunkt, månlandningen är fortfarande äkta, men jag kan respektera dem som tror att den är fejkad, en del av argumenten krävs det en del arbete att bemöta, det är långtifrån så att allt bara svammel).

  .

 54. Man United Says:

  @ erik daniel Ab nya logga istället för den tidigare som dom tog bort. ”Vi skriver vad ni ska tänka”. Att avfärda flashback som rasistiskt är okunnigt och förtal.När många journalister inom ga:media och framförallt ab söker info och får uppslag gratis där. Att avfärda kritiska röster mot radikalfeminism,förhindra fri granskning och debatt om radikalfeministiska rättsövergrepp är inte oberoende och granskande journalistik. Att kalla människor som vill vidga begreppet jämställdhet till att handla om mansfrågor mäns rättigheter och rättssäkerhet talar för sig själv. Vilka representerar Aftonbladet Lo och Socialdomkraterna? Döm till deras förvåning när de kommer finna avhoppade sossar och vänster män och kvinnor bland ”näthatarna”. Döm till deras förvåning när desamma kommer inse att ”näthatarna” flydde göran person,radikalfeminism och partiet två val i rad. Dom till deras förvåning att dom är så dumma att de äventyrar och går mot en historisk valförlust pga de har fel innehåll på politiken sviker sina egna och är inte beredda att öppna ögonen. Att de motsätter sig föreläsningar och debatter om radikala statsfeminismens handlingar som skapar sveriges mörka bakgård. Tror ab som borde veta vad journalistens kall innebär (att granska maktmissbruk) att de kan gå emot evolutionen och historien. Jaa,mansrörelsen har radikaliserats men oj då,men är inte det ett naturligt svar på 30år av okritisk feminism och radikal statsfeminism? Vilken mansrörelse är det Nk och ab pratar om förresten? Har dom koll,skulle inte tro det. Nk ab vill förenklat och okunnigt få det till att alla är höger extrema och som massmördaren i norge. Säger okunnighet och omvärlds kunskap är otroligt farlig. Speciellt om man som Nk ab och resten av ga:media leker gudar och står över människorna där nere. Vad är det dom döljer när de är så rädda för att skriva om genusindustrin och rättsövergreppen? Att korthuset ska falla,att dom är tvungna gå ifrån sin bostadsrätt,gör sig impopulär med sina pk vänner eller att sanningen kommer fram som strider mot deras politiska uppfattning. Se bara hur ab expressen mfl hanterat våldtäktsanklagelserna mot ja. Och att det samtidigt avslöjas att rättstaten sverige har problem med fler liknande fall,”rättshaverister” sprids ut till internationell media. Att då Sverige kallas för genusfascism,absurdistan och feminismens saudiarabien av omvärlden…..

 55. dolf Says:

  eftersom jag har en naturlig dragning till att ta positionen som djävulens advokat, så känner jag (mer eller mindre mot min vilja) att jag blir tvungen att agera Aftonbladets advokat lite här. Det behöver inte alls vara så att det är en motsättning mellan de två listorna, granskning av genusindustrin hamnar förmodligen högt som ett enskilt förslag därför att många härifrån har röstat på den. Men ”Sjukvården” är förmodligen ett samlingsbegräpp för en mängd olika förslag som var för sig fått ett litet antal röster men tillsammans övertumfar genusindustrin.
  Men det visar ju samtidigt hur man kreativt kan styra resultatet som man själv eftersom uppdelningen är något godtycklig. Man hade ju till exempel kunnat klumpa ihop psykiatri, äldrevård och sjukvård under sjukvård, och om då genusgranskningen ligger som punkt nummer 11 så hade den hoppat upp till punkt nummer 9. Samtidigt som man då genom att behandla tillexempl genusindsutrin och feminismen som två olika förslag istället för att lägga samman dem så får man två punkter med låga röster istället för en.
  Så jag tror att aftonbladets lista snarare visar på kreativt räknande än ren och skär förfalskning.

  Jag vill dock påpeka att jag absolut inte är någon vän av AB eller vill ta dem i försvar. Jag var inne på deras debatt om anonyma kommentarer igår och blev heligt förbannad då ett av mina inlägg togs bort upprepade gånger utan någon motivering trots att jag direkt försökte ställa redaktionen mot väggen och fråga efter en motivering, men möttes bara av tystnad. AB framstår i mina ögon som en grupp arroganta skitstövlar som behandlar sina läsare med en nedlåtande ”von oben”-attityd. Deras beteende får mig att tänka på gamla brukspatroner som sitter i fåtöljerna och dricker konjak medan de överseende förväntar sig att drängen skall stå med mössan i hand, skrapa med foten och bocka för att de låtit honom komma in genom köksingången och få en slatt urvattnat kaffe med en skvätt hembränt i av pigan. Men det är klart,så är det en gammal sosseblaska, så att drägget skulle behandla läsarna med någon form av respekt är väl i det närmaste oxymoroniskt.

 56. profanum_vulgus Says:

  dolf:
  Jag gjorde samma sak med förintelseförnekandet. Det började med att jag granskade den Iranska konferensen som påstods ha handlat om att förneka förintelsen och fann att inte en enda av deltagarna hade förnekat förintelsen och att varken syftet eller resultatet handlade särskilt mycket alls om förintelsens omfattning eller utförande utan mest om hur föreintelsen senare hade kommit att användas.
  I den svängen kom jag in på en del förintelseförnekande material och det var minst sagt övertygande. Det finns sidor som underbygger varenda argument med vetenskapliga bevis från etablerad forskning. Jag letade sedan efter motargumenten och de var skitsvåra att hitta, om jag inte hade haft en stark TRO på att förintelsen var sann så hade jag inte fortsatt utan börjat tvivla eller tro på förnekarna. Till slut hittade jag iaf en liten privat hemsida som samlade förintelseförnekarargument och krossade dem totalt. Det handlade ju inte om rena lögner från förintelseförnekarna utan om selektiva val av vad som presenterades. Men från officiellt håll möts man ju bara av ”hahaha förintelseförnekare är bra knäppa” och det förstår jag att det inte biter på de som ”utsatts” för argumenten.

  Vi har ju samma sak mer OnT. Feministerna älskar ju nämligen den här falska bevisföringen som lurar folk och motargumenten finns/fanns inte helt öppet. T.ex. när man hävdar att kvinnor dubbelarbetar och bara redovisar det kvinnor gör mer av eller när man hävdar att bara en liten del av våldtäktsanmälningarna leder till åtal och jämför antalet brott med antalet åtal. Det övertygar, särskilt människor som inte lägger ner energi på att ta reda på om det är sant.

 57. Törnrosa Says:

  Att ”granska genusindustrin” skulle hamna på första plats i svenska läsares ögon? Hur trovärdigt är det?

  Det måste ha varit en liten mycket aktiv nätklick som klickat fram den önskelistan. Kan inte för mitt liv inbilla mig att svensken i gemen skulle tycka att det var det viktigaste man ska granska.

 58. Mats Lind Says:

  Startade en Facebook-grupp: ”Vi som bojkottar Aftonbladet”

  Låt lite gammal hederlig konsumentmakt få visa vad vi anser om AB: dumförklarande av sina läsare!

  http://www.facebook.com/groups/230028200382299/

 59. dolf Says:

  @profanum
  en av anledningarna till att jag anser att tidningar (eller rättare sagt main lame nyhetsmedia, vi skall ju inte glömma radio och tv) är rent destruktiva, eftersom de så gott som aldrig förmedlar någon verklig kunskap utan bara agerar som en pipeline för propaganda. Jag tar därför till mig nyheter från många olika medier och oavsett om det är main lame media eller alternativa medier så gör jag regelbunda stickprov och uppföljningar på uppgifter de kommer med, och erfarenheten har visat mig att ”konspirationsteoretiker” många gånger är fan så mycket tillförlitligare med sina uppgifter än vad våra vanliga dagstidningar är.
  Iställer för genusundervisning i skolorna borde man börja undervisa i hur man faktiskt gör egna efterforskningar, grundläggane praktiska kunskaper om användning av statistik och logik. Dessa färdigheter/ämnen är sådana man behöver för att kunna själv kunna gräva fram och värder kunskap. Historia, samhällskunskap o liknande borde vara sekundärt, för utan kunskap om källkritik, statistik och logik blir samhällsämnena värdelösa.
  Med en väl utvecklad kunskap om logik skulle feminismen aldrig få fotfäste någonstans eftersom gemene man omedelbart skulle känna igen den som den psykotiska avvart den är. Som Tanja Bergkvist sa, (fritt citerat ur minnet) ”man slås omedelbart av alla självemotsägelser”. De som köper en sådan perverterad och självkontradiktorisk filosofi som feminismen är 1) de obildade 2) de perversa/ondskefulla (som använder den för självändamål) 3) de kliniskt vansinniga

  oups, tror jag drog jag hamnade lite på avvägar, men … 3:)

 60. Maria Says:

  Föga förvånande… Det finns inget kurage någonstans! 😦

 61. Bishounen Says:

  Ville man verkligen få Genusfeminismen granskad så hade förmodligen bland de bästa Media-utloppen att vända sig till varit Robert Aschberg, eftersom han själv granskade radikalfeministiska synsätt till och från med hjälp av infiltrerande insiderspioner.

  Om programmet Insider hade funnits kvar, vill säga.

 62. Lars I Says:

  Brev till Aftonbladet;

  Hej Aftonbladet,
  tack för ert intressanta upprop efter ämnen för genuin journalistisk gransking. Tyvärr missforstod jag syftet och trodde att det var de MEST efterfrågade ämnena man eftersökte och inte de mindre efterfrågade.
  Men så kan det ju bli ibland, i alla fall om ämnet nu handlade om granskning av den feminism som råkar vara övervakaren över redaktionen.
  Men roligt var det i alla fall att som man få rösta, och en kritiskt granskande journalistkår behöver vi ju. Eller hur ??

 63. dolf Says:

  @Bishounen
  Glöm Aschberg. Han är bullrig på ett macho-vis och försöker verka kontroversiell och gå mot strömmen, men synar du det han gör och säger så är han en ordinär pk-propagör som följer strömmen utan att ifrågasätta. (Jag kommer ihåg hur han förfasade sig i sitt program om hemlösa över hur hela 30% av de hemlösa var kvinnor, vilket fick mig att undra hur människan tänkte. En skitdetalj, men ganska avslöjande)

  På tal om Afbonbladet, har inte direkt med jämställdhet att göra men knyter an. De hade en debatt igår om anonyma kommentarer, Anna Troberg kommenterar om detta här: http://www.annatroberg.com/2011/09/01/jag-experimenterade-med-aftonbladets-kommentarsfalt/
  Det långa e-mailet som hon publicerar nästan i sin helhet var ett som jag skrev till henne efter att ha fått utbrott (riktat mot AB, inte mot henne), och … kan bara konstatera att AB framstår för mig som en samling arroganta skitstövlar och svinpälsar och jag räknar inte med dem i något som helst sammanhang.

 64. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/09/01/aftonbladet-blaste-lasarna-pa-konfekten/

 65. Mörker Says:

  Det var oväntat! Säkert bara ett förbiseende…

 66. JD Says:

  @Törnrosa

  ”Att ”granska genusindustrin” skulle hamna på första plats i svenska läsares ögon? Hur trovärdigt är det?

  Det måste ha varit en liten mycket aktiv nätklick som klickat fram den önskelistan. Kan inte för mitt liv inbilla mig att svensken i gemen skulle tycka att det var det viktigaste man ska granska.”

  Om gemene man visst hur många miljarder skattepengar som varje år försvinner i meningslösa genusprojekt som inte har något som helst värde för någon så skulle tusentals ha röstat.

  Hur kommer det då sig att gemene man inte vet om hur mycket pengar som äts upp av genusindustrin?
  Vad tror du?
  Fråga Aftonbladet som själva lever på denna genusindustri och som har en journalistkår där majoriteten består av unga, bortskämda feminister som inte har ett uns insikt om det verkliga livet.
  Varför vet inte kineserna att de lever i en diktatur?
  Beror det på att pressen censurerar sanning tror du?

 67. Bishounen Says:

  dolf säger:
  01 september 2011 kl. 19:12

  ”@Bishounen
  Glöm Aschberg. Han är bullrig på ett macho-vis och försöker verka kontroversiell och gå mot strömmen, men synar du det han gör och säger så är han en ordinär pk-propagör som följer strömmen utan att ifrågasätta. (Jag kommer ihåg hur han förfasade sig i sitt program om hemlösa över hur hela 30% av de hemlösa var kvinnor, vilket fick mig att undra hur människan tänkte. En skitdetalj, men ganska avslöjande)”

  Kanske det. Jag har faktiskt själv varit lätt inne på en liknande misstanke på grund av vissa andra reportage som gett näring åt samma tanke, även om jag missade just reportaget om de hemlösa.
  Oavsett vilket, så har han ändå ofrånkomligen bidragit med mycket välgörande exponering och avslöjande genom åren.

  För övrigt känner jag igen mig beträffande dina finter med Aftonbladets moderationstrategier, och jag har själv vid ett tillfälle agerat just så som i ditt inlägg högre upp, i en diskussion då jag fick ett fullt städat inlägg raderat, varför jag då begärde en förklaring i diskussionstråden, bara för att då få både frågan raderad likväl som endast en efterföljande tigande tystnad till svar, vilket är ett mycket märkligt förfarande men tyvärr föga förvånande.

  Det riktigt komiska exemplet måste ändå vara för några veckor sedan när jag i ett inlägg kopierade en mening direkt från den artikel som var föremål för diskussion, där jag sedan i samma inlägg kommenterade den kopierade meningen på ett fullt städat vis(Jag skrev kort sagt att det var skönt uttryckt av personen i artikeln), varpå kommentaren blev omedelbart raderad enbart på grund av ETT ORD som stod i meningen, trots att artikeln med intervjun som meningen var hämtad från var författad av AB själva! Ha ha!

  Jag är dock fullständigt säker på att det faktiskt finns toppenbra moderatorer på AB, för många diskussioner har trots allt skötts toppen, men om man är så virrig och till och med respektlös som uppenbarligen vissa av deras moderatorer är, så är det kanske ändå lika bra att de stänger ned hela kommentarfunktionen om de ändå inte tänker rensa ut dessa fascister.

  Det är i vilket fall bra om du(Och andra med, förutsatt, naturligtvis, att de uttryckt sig städat och respektabelt och följt reglerna i sina raderade inlägg) fortsätter att skriva direkt in till redaktionen på AB och ta upp detta, om nu ytterligare dylika situationer skulle uppstå även under den tid som kommentarfunktionen nu finns kvar.

  Har själv gjort just så beträffande ett annat inlägg jag fick raderat förra året i en feministisk debatt, varpå den som handhade mitt mail faktiskt noterade att han/hon inte kunde finna något fel alls på mitt inlägg och därför restaurerade det så att det åter kom upp i tråden igen!

  Så med andra ord, Stå på dig!

 68. Men@Work Says:

  Jag är inte överraskad. Den där tidiningen ska man hålla sig så långt borta från man kan. Det är ett sjunkande skepp som nu hårdcensurear läsanas åsikter. De skiter i sina läsare rent utsagt.

  Bojkott!

 69. Men@Work Says:

  ”hårdcensurerar läsarnas åsikter” ska det stå…

 70. Törnrosa Says:

  @JD
  Folk i gemen känner inte till den strid som pågår kring genusforskningen och därför är det orimligt att tro att svenska folket skulle ha en sådan granskning överst på sin önskelista.

  Alltså det är inte behovet av granskning som jag ifrågasätter.

 71. Oj oj oj vad genusforskarna avslöjar sig här! « GenusNytt Says:

  […] övrigt 1: Jag bloggade igår om att Aftonbladet inte granskar det som läsarna bett dem granska om. Nu har det som ett […]

 72. Mattias Says:

  dolf och Man United,

  Ni skriver båda intressant och med fräscha perspektiv. Trots det orkar jag sällan läsa era inlägg utan scrollar förbi dem. Om ni skulle lägga in bara ett fåtal styckesindelningar skulle det bli mycket lättare att läsa era väldigt bra inlägg.

 73. Maria Says:

  Jag anser att en granskning av vårdnadstvister just ÄR en feministisk fråga, så jag ifrågasätter alla kommentarer som hävdar att det inte är så.

 74. Man United Says:

  @ mattias Detsamma får tillläggas. Utbyte av tankar och idéer från den plattform jag skriver på har inte bisarrt nog inte den funktionen. Men ska byta inom kort och då bättra mig;-) Vill också samtidigt passa på att flagga för en upptakt till nästa steg mot att belysa jämställdhet på riktigt. Och det är ”förslag på förändring” och hur man praktiskt kan använda fredliga demokratiska medel såsom yttrandefrihet.

 75. Joakim Says:

  Ett steg närmare åtminstone: Ingen granskning av patriarkatet!

 76. Man United Says:

  Granska Patriakatet granska,om det nu finns något enväldigt Patriakat. Granska radikalfeminismen,granska mansrörelsen,pappa rörelsen som hämtar inspiration från bla italienska och papparättsaktivister. Granska vad f som helst. Men det finns garanterat folk i toppen och då män och manliga strateger som är högst ansvariga för detta könskrig och för detta mansförtryck och rättshaveri. Dom män i toppen som skiter i män och pappor där nere. Hur tror ni annars situationen ser ut som den gör? Cressendo blir när alliansen blivit marxister och radikalfeminister. Läs tips Elitfeministerna-Sussana Popova

 77. L Says:

  Bojkotta de feministiska och mansfientliga tidningarna:

  – Köp inte lösnummer

  – Köp inga annonser om inte nödvändigt

  –Gör en nättidning som är fri från manshat och diskriminering av män.

  Det sistnämda skulle vara mycket bra

 78. Man United Says:

  L säger: ”Bojkotta de feministiska och mansfientliga tidningarna:
  – Köp inte lösnummer
  – Köp inga annonser om inte nödvändigt
  –Gör en nättidning som är fri från manshat och diskriminering av män.” That’s dope

 79. Constance Says:

  Aldrig mer Aftonbladet! Korruptionens högborg bland media!

 80. Stina Says:

  Lars I försöker föra ett konstruktivt samtal 01 september 2011 kl. med Brev till Aftonbladet. 😉

  Kanske föresvävar det Lars I att han ska påverka Aftonbladet tilll att föra en mer balanserad i genusfrågorna och att Aftonbladet ska knuffa några av mediafeministerna åtsidan för att släppa fram texter av hom själv och professor Pär Ström.

  Eller …. Berätta Lars I hur du hade planerat din offensiv.

 81. Stina Says:

  L säger: 03 september 2011 kl. 3:32:”Bojkotta de feministiska och mansfientliga tidningarna: – Köp inte lösnummer”.

  JA! Uppmana Sveriges män att sluta köpa porrtidninger!.

 82. Helena Says:

  Stina, visst är det kul med en karl som en gadd.

  Jag menar gadd både upptill och nedtill. 🙂

  Har du sett någon här?

  Manhood United och Mats Lind har gadd upptill i alla fall.

  Barfota är gullig. Dolf har nog lite riktig gadd 😉

 83. barfota Says:

  @Helena

  ”Barfota är gullig”

  Äntligen en klarsynt feminist! 😀

 84. En tidning som engagerar, Jo Hej du! « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Aftonbladet granskar INTE det läsarna ville ha granskat  (GenusNytt) […]

 85. Vi som bojkottar AFTONBLADET « skvitts Says:

  […] övrigt 1: Jag bloggade igår om att Aftonbladet inte granskar det som läsarna bett dem granska om. Nu har det som ett […]

 86. HEMIMAMMA Says:

  Detta fallet som jag beskriver tycker jag tillhör de mest angelägna både på ett personligt plan för kvinnan som drabbats och för oss all genom att försäkringsbolaget beter sig förkastligt och de drabbar även våra barn i längden..

  http://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/01/hemimorsans-kamp-alla-morsor-maste-ga-ihop-och-stotta-emot-detta-det-galler-aven-vara-barn/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: