Känd krönikör kopplar mans-TV till analöppning

by

Ulf Brunnbergs förslag om en ny tevekanal för män fortsätter att väcka starka känslor. Här kan du läsa hur hela Sveriges TV-etablissemang kastar sig över Brunnberg som en flock örnar. Jag tror inte att ett förslag om en kvinnokanal hade föranlett tillnärmelsevis samma kritikstorm.

Nu har Expressens krönikör Jenny Strömstedt (som tidigare hette Jenny Östergren, bild ovan) gett sig in i debatten. Strömstedt är journalist, programledare och författare. Hon vill istället för manskanal ha mer teve för kvinnor – åtminstone tolkar jag hennes krönika så (det är bitvis lite svårt att följa resonemanget på grund av det okonventionella sättet att uttrycka sig).

Så här säger Jenny Strömstedt om Ulf Brunnbergs idé:

”Jag säger: Kör hårt, Brunnberg! Kör upp de traditionella geggiga hjulspåren och ta med dig grottmännen till en mörk (k)analplats där ni kan utöva era nischade tittarritualer på egna villkor. ”

Vad menar Strömstedt med att kalla manskanalen för ”(k)analplats”? Det blir ju ”analplats” om man tar bort k-et inom parentes. Vad har tarmöppningen med tevetittandet att göra? Är det dokumentärer om anatomi som Strömstedt tror att manskanalen skulle innehålla? Och vad menar hon med ”geggiga” hjulspår? Och varför skriver hon om grottmän? Var är grottorna? Visserligen ville Ulf Brunnberg ha historia som en viktig del i manskanalen, men jag har inte sett honom säga att fokuset skulle ligga på stenåldern. Och vad är det för ritualer Jenny Strömstedt pratar om?

Det där med anatomi verkar vara viktigt för Strömstedt. Utan att nämna det i klartext verkar hon antydningsvis ta upp det manliga könsorganet också, av någon underlig anledning (vilket feminister påfallande ofta gör, av någon underlig anledning). Så här skriver hon:

”Ulf Brunnberg vill som bekant ha en manskanal. Ingen menskanal utan en som riktar sig till människor med, ja ni förstår vad jag menar, och innehåller vetenskapsprogram, samhällsprogram, racing, båt, motorcyklar.”

Det är svårt att förstå bevekelsegrunderna för Jenny Strömstedts sätt att uttrycka sig.

Här beskriver hon hur hon istället vill förändra teveutbudet:

”Tv-utbudet haltar inte på grund av en övervikt av manliga frontfigurer, i stället är det något helt annat som saknas. Kvinnor som får äga innehåll, leverera innehåll, agitera innehåll och slipper reduceras till lekledare eller programpresentatörer med manuskort skrivna av någon annan. Man. Kvinnor som tillåts både vara professionella och smärtsamt intima utan att hamna på straffbänken och få spela först när det står 5 – 0 och publiksiffrorna redan är säkrade. ”

Låter som ”lyfta fram kvinnor”, tycker jag. Rätta mig om jag har fel.

Läs krönikan här. Tack för tipset, Sara! Jag har tidigare bloggat om Ulf Brunnbergs förslag om mans-TV här och här.

Annons

81 svar to “Känd krönikör kopplar mans-TV till analöppning”

 1. ConZor Says:

  Ansvarig utgivare: Per-Anders Broberg
  Epost: per-anders.broberg@expressen.se

 2. Bengt Says:

  ”Krönikan” (eller vad det nu skall kallas) speglar väl bara skribentens rektala fantasier…

  Journalist, programledare och författare kan ju dock ”vem som helst” kalla sig..

  Sedan så gör hon sig, likt många andra elitfeminister sig till uttolkare för ett helt kollektiv kvinnor där det finns många som inte alls delar just hennes personliga uppfattning!
  Men det är ju typiskt hos dessa ”förståsigpåare” att vilja tala om för andra och skriva dem på näsan om vad de skall tycka, tänka och värdera! Helt i linje med den rabiata feminismens totalitära värdegrund!

 3. asdasdf Says:

  Om en man vill starta en kanal för bara män ska väl ha få det. Vem gav henne rätt att ens öppna munnen om det? Detta är ju ändå en helt ny kanal det är ju inte så att det tar tid från något annat, utan en helt ny kanal som man måste köpa till, alltså valfritt.

 4. Jämställdhetsfeministern Says:

  Jenny Strömstedt har helt rätt. Klart att det inte ska finnas några tv-kanaler som riktar sig främst till män!! Tycker man det så är man en grottmänniska som kan ta sina åsikter och tv-ritualer och sticka upp dem i arslet!

  Och självklart behöver vi mer kvinnor i tv och fler kanaler som riktar sig till kvinnor!

 5. Lavazza Says:

  Riktigt dåligt. Östergren har annars skrivit en krönika för några år sedan där hon visar viss insikt i om hur den urbana övre medelklassens jämställdhetslekar förutsätter billig och lättillgänglig energi/teknik och möjlighet att utnyttja lägre samhällsklassers könsrollstypiska arbete.

  http://www.expressen.se/kronikorer/sommarkronikorer/1.1628313/jenny-ostergren-jamstalldheten-star-sig-inte-ett-dyft-utan-elektricitet-och-kopta-tjanster

 6. anders Says:

  Jag tycker man kan gärna tagga ner runt det här ämnet. Det känns tramsigt från början till slut. Förslaget om en ”manskanal” känns tramsigt, liksom kritiken mot det och försvarandet av det. Jag tycker det verkar som om alla inblandade (både män och kvinnor) har jättesmala intressen och därför tycker att teve ”aldrig” visar program de är intresserade av, trots att det faktiskt visas både det ena som riktar sig mot olika målgrupper.

  Jag känner själv inget behov av någon speciell manskanal, och jag tycker faktiskt självaste SVT har hyfsat balanserat utbud. Det verkar som om en kanal visar några program som inte ligger 100% i linje med ens egna värderingar och intressen då sågas hela kanalen.

 7. Dan Says:

  Jag har alltid sagt det, det är nåt med könsdelar och feminister. I ALLA inslag i media få får de med nån könsdel. Det är verkligen en total brist på hyfs bland alla dessa feministkrönikor. Som om de växt upp utan minsta uppfostran. Att en vuxen kvinna, och dessutom journalist, ska uttryka sig på detta sätt säger att det är HON som hör hemma i en grotta och inte mänen.

 8. Joel Johansson Says:

  Lustigt!

  Jenny Strömstedt skriver för Expressen. Jag klickar på Expressen ”mode” och möts av bilder föreställande enbart kvinnor, och artiklar riktade mot samma kön.

  Ännu lustigare är artikeln om Brunnberg-stormen. Den publicerades i Aftonbladet – samma tidning som släpper kvinno-bilagan ”Wendela”.

 9. klas Says:

  Det finns en massa olika kanaler som är anpassade för olika målgrupper redan.

  Kanal 5 riktar sig mot kvinnor 15-25, TV 6 riktar sig mot främst mot män etc.

  Jag fattar inget. TV-kändisarna borde veta detta. Lever de i en bubbla?

 10. Sara Says:

  Är inte dagens tv-utbud redan skapat för kvinnor, och ofta med kvinnor i huvudrollen?! Program som för min del inte tillför någon som helst mening;
  styling, skönhetsoperationer, såpor i alla oändlighet, hemmafruar, Hollywoodfruar, New Yorkfruar, fruar från helvetet, ensamma (förvirrade) mammor söker hit och dit och så vidare.
  Nej, fram för mer Grott-tv som vetenskapsprogram och samhällsprogram och låt den analfixerade (person som retar upp sig enormt på bagateller) Jenny gå hos någon välrenommerad freudiansk psykoanalytiker.

 11. Valeria Says:

  En spontan fråga till Jenny: Vad är ditt problem?

  Med tanke på hur ofta kvinnors behov lyfts fram så är det konstigt att ett förslag som Brunnbergs kan uppfattas som så provocerande. Sedan kan man alltid diskutera hur väl begreppet manskanal är passande, i mina öron är det ganska förlegat, men jag kan ana hur Brunnberg tänker. Jag tror ärligt talat att anledningen till att han uttrycker sig som han gör i första hand handlar om en generationsfråga. Brunnberg är trots allt sexioplusare, och det är väl knappast förvånande att han inte behärskar den nya tidens pk-språkbruk – han behärskar ju uppenbarligen inte tankesättet heller!

  Tyvärr har förslaget i princip enbart lett till en debatt där förnärmade kvinnor och män får ge utlopp för sina fördomar. Det är tragiskt när en person som Jenny Strömstedt blottar sin unkna manssyn på det sättet. För hur konstruktivt är svamlet om kroppsöppningar, grottor och lera egentligen? Det har ingenting att göra med en manskanals programutbud, i bästa fall är det en krönikörs uppspydda galla.

  Vad jag hade önskat är att man faktiskt hade börjat diskutera hur lockande det befintliga teveutbudet är för allmänheten. I dagsläget finns det en uppsjö med matprogram, talangtävlingar, realityserier och dejtingprogram, och många av programen är dessutom snarlika. Hur bra underhållning är det egentligen? Jag vill på intet sätt kritisera Solsidan, men jag vill ändå hävda att succén delvis beror på dålig konkurrens.

  Man kan alltid invända att flera av de program som faller inom ramarna för genrerna jag räknade upp har ett relativt stort tittarunderlag. Och det är förvisso sant, men frågan är om det inte till stor del är samma personer som tittar på allt. Sedan är många program flugor, och då menar jag inte Ines Uusmans definition. Under nittiotalet höll sig varenda kanal med ett par stycken såpoperor, idag är samtliga försvunna. Nackdelen är väl att en våg följs av nästa, och har man otur blir det något ännu värre.

  Hursomhelst. Vad jag är ute efter är program med lite mer kvalitet, och till det räknar jag exempelvis dokumentärer, samhällsprogram eller ordnade debatter. Jag är ganska less på debatter där korkskallar gapar i munnen på varandra, men efterlyser mer djupgående samtal om aktuella ämnen.

  Förövrigt ska man inte underskatta dokumentärernas dragningskraft. Min att femman slog tittarrekord med dokumentären ”Världens största penis”.

 12. Joakim Says:

  Seriöst, låt dem köra på med sina TV kanaler. Så kommer de köra den enkelspåriga kommunikationsvägen – alla vi andra har redan gett upp TV-tittandet för länge sedan.

 13. Nils Jungenäs Says:

  Hur kan man vara så enfaldig, korkad och enögd att man uttrycker sig på det sätt hon gör?

  Hon har naturligtvis (liksom många många andra) inte reflekterat en sekund över vare sig HUR hon uttrycker sig eller, framförallt, VAD hon ger uttryck FÖR.

  Standardfrågan som hon borde ha ställt sig själv innan hon började uttrycka sig med sin analöppning:
  -Skulle jag uttrycka mig likadant om könsrollerna vore omvända?

  Hur skulle det låta om man bytte ut ”man” och ”män” mot ”muslim”, ”jude”, ”mörkhyade”, invandrare eller varför inte kvinna?

  Hon hör till den gruppen PK-människor som utan betänkligheter pryder sin FacebookBild med en norsk flagga men som gapar och skriker om i högan sky om islamofobi om någon skulle skylta med en svensk flagga efter islamistiskt terrordåd.

  IDIOT !

 14. AnnanDan Says:

  Jag tror Jenny innerst inne saknar Gert Fylkings mästerskap i lavemang.
  Det var grejor det.
  Riktig TV.
  Sen dess har egentligen inget varit värt att se.
  Finns det på Youtube?

  Hon kanske kan se det där i så fall, så ser vi andra på nåt som inte handlar om kroppsöppningar och -funktioner.

 15. Liberalen Says:

  Dylika, skabbfeminist/kommunist-tanter som Jenny Strömstedt, könshatisk, i förljugen gammal offerkofta.

  Jösses, tanten tjänstgör i form av nyttig idiot, ironiskt nog, självmant, just som den västerländska civilisationens könshatiska kärring-media-(k)anal. Ofräscht på riktigt.

 16. Erik Says:

  Det stora problemet med strömningar som feminismen och som strömstetd viser vissa exempel på är vad jag skulle vilja kalla en ”ideologisk låsning” m.a.o. att man bestämt sig för att det är på ett visst sätt och inte vill eller har förmåga att ifrågasätta den uppfattningen. Många verkar också bara helt okrititiskt ta till sig vad de hört någon annan tex feminist säga och upprepar dennes mantra utan reflektion eller ifrågasättande.

  Detta är samhällsfarligt enligt min mening, det finns exempel på när sånt här gått överstyr. Därför kräver jag att man redan relativt tidig skolålder får lära sig att tänka och granska fakta kritiskt.
  Något som nu verkar vara aktuellt i bästa fall på högskolan.
  Alla går också som bekant inte högskola.

 17. Wagner Says:

  ”Det där med anatomi verkar vara viktigt för Strömstedt. Utan att nämna det i klartext verkar hon antydningsvis ta upp det manliga könsorganet också, av någon underlig anledning (vilket feminister påfallande ofta gör, av någon underlig anledning).”

  Penisavund…Öhh, vänta nu. Tydligen en social konstruktion det också. http://sv.wikipedia.org/wiki/Penisavund

 18. Johannes Westlund Says:

  @Erik: Jag måste tyvärr informera dig om att högskolan inte längre lär ut hur man tänker kritiskt. Den lär ut hur man tänker genusvetenskapligt och PK-igt.

  Tänka kritiskt lär man sig på genusnytt och liknande ifrågasättande internet-företeelser.

 19. Argus Says:

  Min spontana uppfattning är att Jennys krönika bottnar i en frustration över egna, och andra kvinnors, tillkortakommanden som programledare. Särskilt på TV 4 tycks tv-kvinnor mest ha en dekorativ funktion. De är unga, snygga och läser innnantill på manuskort.

  Jenny vill förmodligen ha en egen talkshow som Skavlan eller göra personliga intervjuer med högdjur som Stina Dawbrowski gjorde. I ställer blir hon förknippad med alla dessa unga, snygga TV 4-tjejer som är oerhört duktiga att läsa innantill på cue-cards. Frusterande! Och allt är som vanligt männens fel, eller?

 20. Johannes Westlund Says:

  Vidare förstår jag inte kritiken mot att män skulle vilja ha en egen tv-kanal. För notera. Man efterlyser inte skattefinansiering (betänk vad motsatsen hade krävt). Man efterlyser inte ens plats i det allmänna utbudet. Man kräver inte ens att de som tittar verkligen är män. Man kan hävda att retoriken är förlegad, men ska sanningen fram så är mängden intresserade för vissa ämnen nästan enbart män. Exempelvis motorsport, konstruktion, nördteknik, militärhistoria och så vidare. Så det kanske inte är helt fel att kalla den ”manskanal”. Om nu kvinnor vill titta på den så gör det. Det är ju som bekant män och inte kvinnor som blir kallade fjolliga om de väljer motsatta könets kläder och stil…

 21. John Berg Says:

  Apropå TV-elitens reaktion på Ulf Brunnbergs ”manskanal”.

  Artikel 19, TV-elitens orgie i kvinnlig härskarteknik:
  http://artikel19.blogspot.com/2011/09/tv-elitens-origie-i-kvinnlig.html

 22. UCA Says:

  Man måste ändå säga att det är glädjande att folk som har hunnit bli myndiga två gånger om men fortfarande saknar hyfs så gärna gör bort sig på internet. Nu vet man vad hon går för.

 23. Erik Says:

  Johanne westlund>

  Är det så så är det riktigt fördjävla illa.
  Det är ju ett tag sen jag läste där, men då uppmuntrades
  man ju att ifrågasätta och granska.
  Tror jag ska skriva in mig på en sån där genuskurs ”and give em hell”

 24. Mattias Says:

  Nu när AB tagit bort kommentarsfunktionen så verkar alla fördämningar brustit. Kanske har gammelmedia glömt att se saken från andra hållet? Kanske var faktiskt kommentarerna ett sätt att hålla innehållet i ”tyckande-artiklarna” över en viss hygiennivå? När man visste att folk kunde avslöja de värsta påståendena så höll man kanske igen till en viss del.

  I så fall skulle man kunna påstå att ändringen runt kommentarer faktiskt SÄNKTE nivån på debatten och inte tvärtom…

 25. Johannes Westlund Says:

  @Erik: Jag är teknolog, data tvåa. Ännu har vi inte riktigt uppmuntrats att tänka kritiskt. Mera uppmuntrats att tänka att symbolerna på tavlan nog är rätt för att en professor skriver dem. Nej, men… De har ju bevis, som tyvärr är för invecklade för at man ska förstå dem, men ändå…

  Nej, men det finns ju exempel på människor som doktorerat på rent tyckande. Svenska doktorsavhandlingar anses hålla låg kvalitet internationellt och så vidare… Det är visserligen ett uttalande som ska tas med en nypa salt, men verkligheten är inte alltför långt bort.

 26. Schmuts Says:

  Det är ju väldigt underligt att det kan ses som upprörande att en skådis vill starta en TV-kanal med män som målgrupp. Varför ska alla bry sig och bli upprörda?

  Varför blir allt så extremt stötande när det är något som ska vara positivt för uteslutande män (alla som vill kommer att få titta så det är inte fråga om diskriminering). Om någon istället skulle vilja starta en kanal för en viss etnicitet – eller hör och häpna, en kvinnokanal – skulle heja-ropen förmodligen eka i media.

  Kanalen riktar sig inte till Jenny Strömstedt men ändå ska hon in och uttrycka sig nedlåtande om potentiella tittare eftersom vuxna män är den enda samhällsgrupp man kan uttrycka sig nedlåtande åt och samtidigt behålla sin politiskt korrekta framtoning. Om hon hellre vill se småfeta tanter som kör monologer om sina bristningar i låren och jobbiga uppväxtförhållanden är det inget jag tänker lägga mig i.

  Kanske finns det intresse för en manskanal, och kanske inte. Jag har ingen aning och bryr mig inte heller.

 27. Buck Says:

  På dödsbädden eller förhoppningsvis om det är någon stake i dessa mediefeminister så kommer dom att erkänna att varenda feministisk krönika de skrev var skriven för och åt andra mediefeminister. Ryggdunkandet helt enkelt.

 28. Argus Says:

  Du har nog rätt i dina misstankar, Wagner. De flitiga referenserna till männens könsorgan bottnar nog i penisavund. Jag tror att många tv-kvinnor har fullt upp med att vara snygga, pålästa och ”duktiga” och vågar därför inte släppa loss som programledare. Felet Jenny gör är att hon skyller denna kvinnliga ”duktighetsfälla” på männen. Ungefär på samma sätt som män får skulden för att kvinnor bantar.

 29. JD Says:

  @valeria

  ”En spontan fråga till Jenny: Vad är ditt problem?”
  Jag tar mig friheten att svara på din fråga till Jenny.

  kompetens eller snarare bristen på kompetens tillsammans med en framvuxen barnslig mentalitet bland ”inne” journalister att det är coolt att med olika könsuttryck så som anus, kuk fitta, knulla, kasta skit på manliga personer i media.
  Allt för att sedan sitta stupfull på Spy bar tillsammans med sina medsystrar där man kan skratta åt sina ”journalistiska mästerverk” för att senare ragga upp de coolaste killarna som man kan framhäva person ännu mer med.

  Ett spektakel och skådespel av sällan skådat slag bland alla normala människor!

 30. Hjalmar Says:

  Ojoj, om Pär Ströms inlägg är tämligen vasst, så är kommentarerna vassare…och jag håller med.

  Slask- & snaskblaskan Ex-pressen försöker dryga ut innehållet med svagbegåvade ”tonåringar” som Jenny Strömstedt…

  Hen är ännu en analfixerad feminist som vräker sitt hat över varje man som vågar yttra sig utan PK-manus. Någon mer som vill löpa feministiskt gatlopp?

 31. Argus Says:

  Själva grundfrågan, mans-tv, är en icke-fråga dock. De program Ulf efterlyser finns redan i de flestas utbud. Det gäller bara att bläddra runt bland kanalerna. Däremot är utbudet i de större kanalerna (SVT, TV 4 m fl) mer inriktat på kvinnor (dokusåpor, dejting, heminredning, matlagning). Förmodligen eftersom kvinnor är den mest lönsamma gruppen för annonsörerna.

 32. Mörker Says:

  Ulf Brunnbergs förslag är inte tramsigt egentligen. Om det finns en kanal som riktar sig till män så innebär det också att män kan ställa krav på kanalinnehållet. Propaganda mot män, som är standard i SVT, skulle omedelbart straffa sig för mans-tv. Det är inte konstigare att muslimer i USA kan behöva ha en tv-kanal där de inte framställs som självmordsbombare.

  Sen förstår jag att det finns män som inte tar åt sig särskilt mycket av manshatet i tv och annan media. Kanske för att de inte drabbats av det som individer ännu. Det kännas väl lite tjusigt att vara feminist och en kvinnornas ”riktiga karl” som ”tar hand om” och inte ”gnäller”. Och det verkar ju inte som att ”kritikerna” som hoppar på Ulf B ens vill försöka förstå. De ironiserar och presenterar en kabeltv-tablå som är en mix av History Chanel och Eurosport. Och det förstår ju alla att de INTE är något som det råder brist på.

  Allt för att dölja vad det egentligen handlar om.

 33. ar4ne Says:

  Jenny är bara ett av många exempel på, att vi män alltid har rätt om kvinnors brister i logiskt tänkande, t.ex som att de inte förstår sig på, att begreppet orsak och verkan hör ihop.

  Feministerna är orsaken till vilken verkan det också blivit av sitt kärringbabbel mot bättre vetande, för att de inte förstår eller förstått konsekvensen av sina handlingar och det klara beviset är ju det dekadenta samhället som de skapat åt oss!

  I snart femtio års tid har feministrörelsen inte gjort annat än att skuldbelagt oss män för sina egna handlingar!

  Ponera att feministerna hade valt att samarbeta med oss män istället, då hade vi haft en tryggt och harmoniskt folk, för att inte tala om barnens trygghet utan missanpassade barn” som är följden av att mammorna lämnar dem på institution där främmande människor ska stå för deras uppfostran.

 34. ar4ne Says:

  Sverige är en avbild av USA med lika korkade väljare här som där, men så har det inte alltid varit, jag törs påstå att folk var klokare förr i tiden som krävde lag och ordning i samhället, som tyvärr vår Feministrörelse har sett till att rasera!

  Alltså feministrörelsen makt har styrt vårt land in i den dekadenta andan som råder i Sverige, detta är ställt bortom allt tvivel, så det är inte mycket att resonera om, för så är det bara!

  Läs här hur det kunde gå så illa, då våra manliga politiker började böja sig i slutet av 1950 talet främst Fp för feministrörelsens krav även om det inte är uttalat.

  http://www.bgf.nu/fpol/jov.htm

 35. Torstensson Says:

  ar4ne

  Jag tycker du ska lämna forumet. Det du skrev igår skadar bloggen oerhört mycket. Du hör inte hemma i mansrörelsen med dels din skeva kvinnosyn när du klumpar ihop kvinnor överlag med en mediepersonlighet som lever lyxliv. Dett finns kvinnor som inte alls har den åsikten som Jenny har. Sen dels på det svinaktiga sätt du uttrycker dig och för det tredje dina hämndplaner medelst våldtäkt.

  Hade detta varit min blogg hade du blivit ip-bannad. Jag tog väldigt illa upp när du skriver att du funderar på att hämnas med våldtäkt mot kvinnor och sedan skriver du att det sättet egentligen hör hemma hos ”svartmuskiga” människor. Så där fick du med hets mot folkgrupp också.

  Sen har du inte heller förstått att det finns många homosexuella män som skriver här och som är väldigt viktiga för jämställdheten. Du har all rätt att skriva här om Pär godkänner det men hos mig är du persona non grata och jag hoppas innerligen att fler helt enkelt tar avstånd från dig som person här på forumet.

  Vad gör du här? Detta är inget tillhåll för vare sig rasister eller homofober eller personer som funderar på att hämnas på kvinnor.

  PERSONA NON GRATA

 36. Medborgare X Says:

  ar4ne!

  Om du verkligen anser att kvinnor generellt sett skulle ha brister i logiskt tänkande så gör du dig skyldig till precis samma typ av generalisering, demonisering och smutskastning som de feminister som kritiseras. Människor är individer, inte ett könskollektiv. Även om vissa individer har sina brister så innebär det att alla som tillhör samma könskollektiv har samma brister.

  För övrigt håller jag med Torstensson!

 37. Per Says:

  ”skribentens rektala fantasier…”
  ”det är HON som hör hemma i en grotta och inte mänen.”
  ”Hur kan man vara så enfaldig, korkad och enögd att man uttrycker sig på det sätt hon gör?”
  ”IDIOT !”
  ”uttrycka sig med sin analöppning”
  ”Dylika, skabbfeminist/kommunist-tanter som Jenny Strömstedt, könshatisk, i förljugen gammal offerkofta.”
  ”Allt för att sedan sitta stupfull på Spy bar tillsammans med sina medsystrar där man kan skratta åt sina ”journalistiska mästerverk” för att senare ragga upp de coolaste killarna som man kan framhäva person ännu mer med.”
  ”…svagbegåvade ”tonåringar” som Jenny Strömstedt…

  Hen är ännu en analfixerad feminist som vräker sitt hat över varje man som vågar yttra sig utan PK-manus”

  Förstår inte riktigt hur A4rnes utspel skiljer sig från er andra här på Genusnytt, Torstensson. Allt detta hat för ett litet parentesomringat K. Ni tycker inte det är lite magstarkt att kalla någon idiot, könshatisk och korkad bara för att hon ifrågasätter behovet av en grabbig manskanal där kvinnor med feministiska åsikter inte får synas? Som ni kanske vet finns det redan kanaler riktade till män.

 38. DrKejs Says:

  @Torstensson

  Bemöt inte det feministiska trollet.

 39. Itchy Says:

  Håller med Torstensson.
  Rasism och kvinnohat är inget som jag skriver under på. Det finns andra forum för sådant.

 40. barfota Says:

  @Torstensson
  För en gångs skull håller jag faktiskt med dig 😀

 41. Argus Says:

  Vi bör nog hålla oss till ämnet. Låt bloggägaren sköta modererandet.

 42. dolf Says:

  Tidningarna började strypa kommentatorsfälten för att stävja näthatet. Dags att börja strypa dagstidningarna för att stävja mediahatet.

 43. barfota Says:

  @Per
  behovet av en grabbig manskanal ?!
  Hur menar du då, om ”grabbarna” har det behovet och skulle vilja ha en egen kanal som dessutom inte finansers via skattsedeln.
  Exakt på vilket vis ställer det till problem för dig?

 44. ParStrom Says:

  Jag har spärrat ar4ne nu. Han hör verkligen inte hemma här på bloggen. Jag vill inte ha kvinnohatare bland kommentatorerna. Slå gärna larm i fortsättningen om det dyker upp såna som han (eller han själv i ny förklädnad).

 45. Aktivarum Says:

  Per:

  ”Förstår inte riktigt hur A4rnes utspel skiljer sig från er andra här på Genusnytt, Torstensson.”

  Du förstår inte skillnaden mellan folk som skriver skit och folk som får skit tillbaka för skiten de skrev?

  Ar4ne fick skit för vad han skrev och Jenny fick skit för vad hon skrev. Vad är det du inte fattar? Ha du svårt att skilja på ”before the fact” och ”after the fact”?

  ”Allt detta hat för ett litet parentesomringat K.”

  Den enda som fått hat är Brunnsberg, inte för att han sade elaka saker om kvinnor utan för att han tyckte att det är absurt att varenda kanal skall vara riktad mot kvinnor. Han föreslog EN manskanal. En enda…inte att alla skulle vara för män. Inte att hälften skulle vara det. han föreslog EN ENDA

  Responsen han fått säger precis allting om det skämt ni kallar jämställdhet. Inte EN enda för män. ALLT skall vara för kvinnor.

  ”Ni tycker inte det är lite magstarkt att kalla någon idiot, könshatisk och korkad bara för att hon ifrågasätter behovet av en grabbig manskanal där kvinnor med feministiska åsikter inte får synas?”

  Nej, det var EN ENDA kanal, det var inte alla kanaler, det var inte hälften. Det var EN ENDA. Fattar du vad det betyder? Det verkar inte som så och det är patetiskt!

  ”Som ni kanske vet finns det redan kanaler riktade till män.”

  Nej det finns inga kanaler riktade till män. De statliga kanalerna är feministiska och de kommersiella riktar sig till kvinnor för det är de som sitter på konsumtionspengarna som reklambolagen vill åt

  Uppfattat?

 46. Aktivarum Says:

  ParStrong:

  Vad var det i mitt svar till Per som gjorde det fastnade i filtret?

 47. Dalahestur Says:

  Hade Jenny visat samma sorts känslor om någon känd feminist deklarerat en ny kvinnokanal? Det tror jag inte. Hon är nog bara lika hjärntvättad som många andra (efter några decenniers hjärntvätt). Får tyvärr 1939-vibbar.

 48. Schizofreni Says:

  Att BAK-tala män och sedan snabbt bli offer är ju den sedvanliga specialiteten, så kanske vi inte ska bli förvånade trotts allt.

  Dessa sexistiska manipulatörer som kallar sig fenimister och sedan sminkar sig för att manipulera mäns sexuella åtrå, inte för att pippa utan mer för att få självkänsla, kanske har sagt ett och annat med sitt blotta handlande. Det behöver ju inte alltid vara fel, men den sexistiska manipulationen av män har blivit så väldigt hemtam att utövarna av maskeradbalen inte ens vill erkänna varför den håller på.

  Att männen sedan blir manipulerade till att vilja tala känslor via sitt känselspröt förnedras sedan grovt och sexistiskt av matriarkatets utsända attacksuggor, fruktansvärt förnedrande tycker jag

 49. ParStrom Says:

  Aktivarum: Hade du några ord med i kommentaren som var nedsättande om feminister på ett vulgärt sätt så kan filtret ha tagit den, men jag har satt ribban ganska högt.

 50. Lasse Says:

  Om man tittat på TV formaten generellt så har vi en mycket kraftig övervikt av program som vänder sig till kvinnor. Feministerna osynliggör den här obalansen på ett mycket märkligt sätt.

  Vet att det är en skribent som brukar likna feminismen vid en masspsykos och jag håller med honom fullständigt. Ovanstående är så absurt uppenbart men ändå skriker de i kör om det skulle bli program eller kanaler som vänder sig till män.

 51. Bishounen Says:

  Aktivarum: Jag tar mig friheten att svara så länge tills Pär kan ge ett mer detaljerat svar.

  Författa det saknade inlägget på nytt, och kontrollera de eventuellt bifogade länkarna ini det. Jag har nämligen själv en gång råkat ut för samma problem och insåg att orsaken till att inlägget fastnat berodde på de bifogade länkarna, varför jag avlägsnade en av dem, och inlägget lades då upp perfekt(Det gamla som påstods redan ha postats, dök aldrig upp).

  Som förebyggande syfte i sådana fall att samma sak skulle hända igen, rekommenderar jag att först blåmarkera inläggstexten och sedan kopiera den innan du klickar på ”Skicka”, så att du inte eventuellt behöver författa även den på nytt.

  Barfota: Det var sådana som Arne4 jag åsyftade vid ett tidigare tillfälle när jag menade att ”Antifeminist” tyvärr inte automatiskt är detsamma som ”Jämlikist”, trots att det BORDE vara det, och att det Antifeministiskt genuina Jämlikhetsarbetet tyvärr även attraherar dessa troll som i själva verket bara vill byta ut ett förtryck mot ett annat, vilket är mycket destruktivt för alla seriöst involverade jämlikister.

 52. ParStrom Says:

  Aktivarum:
  Jag tror din kommentar stoppades för att du nämnde namnet på den person som jag just har spärrad för att han förordade våldtäkter på kvinnor som någon slags hämnd. Namnet är på spärrlistan.

 53. barfota Says:

  @Bishounen
  Jupp, jag förstår att det var så du menade. Det skall vara mycket ”högt till tak” men någonstans måste ändå ribban sättas vad som är OK och vad som inte är det. Jag är som sagt var inte anti-”något” eftersom jag inte gillar själva ordet ”anti”. Människor är som de är och alla skall kunna få plats och bli respekterade, samma lagar och spelregler för alla helt enkelt. Punkt!

 54. blomrabatten Says:

  Jag fattar inte. vad skulle manskanalen innehålla? Porr? Motorcykelsport, Filmer typ jägarna och jägarna 2 eller vad. tjejfotboll? Tror inte det va?

 55. Emma Says:

  Ur analen ja där kommer ju samma bruna gegga som ni nynzister har i eran arma skallar. En massa bsjukt brunfärgade analgrabbar. Byt namn på bloggen till typ AnusNytt.

  solong nazzzisss

 56. Dalahest Says:

  @ blomrabatten

  Huvudet på spiken! Vad ska kanalen innehålla? Det spelar ingen roll. Invektiven flödar oavsett.

 57. barfota Says:

  @Emma

  ”Byt namn på bloggen till typ AnusNytt.”

  Bra idé, det skulle passa bättre med tanke på det ordval som du och andra ”rättrogna” feminister älskar och vältrar er i.

  Sov gott, snuttis!

 58. sebastiahn Says:

  Banna Emma, någon. Invektiv hör inte hemma här.

 59. Trolldetektorn Says:

  Genuslobotomerat feminist-troll: emma/blomrabatten.

 60. Ritsurei Says:

  Jag tycker feministerna ska fortsätta titta på sin ”skit-tv” så tittar vi män på ”anal-tv”. Det är ju ändå bättre att representera en kroppsdel än resultatet av gårdagens skämda måltid som intogs vid korvmojjen efter 15 tequilashots på kvarterets skabbigaste uteställe..

 61. Aktivarum Says:

  ParStrom:

  ”Hade du några ord med i kommentaren som var nedsättande om feminister på ett vulgärt sätt så kan filtret ha tagit den, men jag har satt ribban ganska högt.”

  Nej jag behöver inga nedsättande kommentarer om feminister. Jag tycker de gör ett så bra jobb med att nedsätta sig själva att sammanhanget i sig är tillräckligt. Jag påtalar däremot när jag tycker någonting är idiotiskt men att kalla idioti för idioti är ungefär lika nedsättande som att kalla en dvärg för en dvärg.

  ”Jag tror din kommentar stoppades för att du nämnde namnet på den person som jag just har spärrad för att han förordade våldtäkter på kvinnor som någon slags hämnd. Namnet är på spärrlistan.”

  Grrrr! Ja givetvis hamnar jag då i spamfiltret när jag kritiserar den stollen hahaha. Tack för förtydligandet.

 62. Joakim Says:

  Det där med en menskanal var ju genialt! Vad har Jenny Strömstedt emot om det skulle komma både en manskanal OCH en menskanal? Där kan man ju dokumentera hennes intressen så som mens, penisar, pungar och analöppningar – ja det där är ju en hel vetenskap! Fast hon kanske bara hade mens idag.

  (Ni vet, mens är liksom symbolen för kvinnor, så varför inte exploatera det fenomenet när man kommer in på kvinnor/”mensor”? T ex menskanaler, manliga och mensiga krönikörer, mensrörelsen, mensfrågor…)

  Jag stödjer inte Ulf Brunnbergs förslag om kanalsegregation, men jag beundrar verkligen provokationen.

 63. hej hopp Says:

  trolldetektorn2

  including sebastiahn som inte förstår skillnaden mellan invektiv på löpsedlar (och i styrdokument) och på bloggar

  men bara det att sebastiahn & co skriver här visar att bloggandet är en maktfaktor att räkna med i framtiden

 64. Valeria Says:

  @Emma

  Bra! Äntligen en konstruktiv meningsmotståndare!

  Angående den numera avstängda kommentatorn så kan jag bara konstatera att det inte var en dag för tidigt, snarare någon dag för sent. De flesta här inne tar avstånd från hans uttalanden, men det garanterar inte att någon meningsmotståndare i framtiden kan använda sådana citat mot Pär Ström i en debatt. Skulle personligen bli väldigt förvånad om ingen rabiat feminist sparat skärmdumpen med inlägget, som ett bevis på hur illa det står till på Genusnytt.

 65. barfota Says:

  @Valeria
  Helt rätt, skall vi slå vad om att de ”glömmer”, din och alla andras kommentarer om det olämpliga inlägget. 100 spänn på att dom ”glömmer” det?

 66. Trolldetektorn Says:

  Kan vi inte bara alla bli som våra korkade och förutsägbara feministtroll? Och bjäbba som bittra tanter. I grupp. Och kalla bjäfset, könshatet, genusvetenskap.

  De som inte vill vara med på det är hetero-normativa-Hitler-rasister.

 67. Matte Says:

  Inget fel av Ulf Brunnberg. Jag vill också ha fler kanaler som _inte_ visar idol, ensam mamma söker eller kungarna på tylösand på bästa sändningstid.

  Vad är problemet? Varför går feminister i taket för detta? Jag begriper inte?

  De beter sig som små själviska barn som inte unnar någon annan någonting. Väx upp!

 68. Itchy Says:

  Har också svårt att fatta vad som är så vansinnigt provocerande med en manskanal.

  Hade någon höjt på ögonbrynen vid införande av kvinnokanal? Har svårt att tro det.
  Och framför allt hade det INTE varit ok att klaga högljutt om någon kommit med ett sådant förslag.

 69. Stina Says:

  ”Kom nu då!”

  -Vad då?

  ”Mansprogram i TV2!”

 70. Carl Says:

  Tycker Jenny är bästa programledaren i Nyhetsmorgon, men skriva bör hon uppenbarligen inte tillåtas. Hon framstår som ganska flummig vilket är kul, men här verkar hon bara kopiera vad andra puckade kvinnliga krönikörer spyr ur sig, försöker vara ‘vass’ och misslyckas fatalt.

 71. JD Says:

  @Carl

  Ja hon är ok som programledare i nyhetsmorgon. Kan dock inte låta bli att skratta åt hennes uttalande om sin kollega.
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article12170134.ab

  Frågan är om det var ett spontant uttalande i samband med gästen på morgonprogrammet eller om det var något hon har gått och tänkt på väldigt länge. 😉

 72. Lasse Says:

  @Matte

  ”De beter sig som små själviska barn som inte unnar någon annan någonting. Väx upp!”

  Håller med dig, känns som de står där och skriker ALLT godis är mitt och du får inte smaka för du är kille och har killbaciller.

 73. Lasse Says:

  Bort med ”kärringväldet” på TV4, speciellt nyheterna.

  (så brukar det låta när man kör ombytta roller)

 74. Man United Says:

  Männen gör revolt mot mansförtrycket…

  3:50 in i klippet

  http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=mat_vin_och_johan_rheborg_vid_middagsbordet&videoid=1156689

 75. Man United Says:

  Länken har några år på naken:$

 76. Man United Says:

  (Naken;-) *nacken. Skriv om den fungerar

 77. Sigvard Says:

  Hur många män här känner sig – privat – förtryckta?

  Ja, om vi bortser från vårdnadstvister.

  (Jag lämnar arbetsproblematiken utanför just nu).

 78. barfota Says:

  @Sigvard

  ”Hur många män här känner sig – privat – förtryckta?
  Ja, om vi bortser från vårdnadstvister.
  (Jag lämnar arbetsproblematiken utanför just nu).”

  Jag gör det definitivt! Men att ställa en fråga och ”bortse” från någonting är helt fel, då får du ju fram vilka svar som helst, speciellt när du väljer bort de mest ”brännande och viktiga frågorna”.
  Feminister brukar väl använda sig av den tekniken… om vi bortser från vårdnadstvister, män och skillnader i lagen eller andra diskrimineringar så är det egentligen ett jädrans bra förslag, för oss feminister alltså!

  Du måste ta mig fan skämta!

 79. AnnanDan Says:

  Sigvard:

  Medan jag sammanbodde var jag definitivt det.
  Det finns inget så själviskt som en självisk kvinna. Eller oärlig när det behövs.
  Brrr.

 80. Man United Says:

  Strindberg ingick i kretsen kring nya ideér som omgav bl a Branting

  ”Han fick nära kontakt med män som formulerade den nya tidens idéer: liberalen Karl Staaff, nationalekonomen Knut Wiksell, författaren August Strindberg och inte minst den röde skomakaren August Palm när denne år 1881 återvände från Tyskland för att agitera för socialismen på hemmaplan. Branting blev involverad i hans projekt att starta en socialdemokratisk tidning och när Stockholms socialdemokratiska arbetareklubb bildades 1884 antecknades Branting som n:r 1 i medlemsmatrikeln.”

  http://www.popularhistoria.se/artiklar/hjalmar-branting-arbetarnas-hovding/

  http://www.metro.se/nyheter/strindberg-skulle-hata-det-nya-elitsamhallet/Objjbw!15119/

 81. Aktivarum Says:

  Sigvard:

  ”Hur många män här känner sig – privat – förtryckta?”

  Vad har det för betydelse huruvida män känner sig förtryckta? Ett förtryck som inte känns kommer fortfarande att ha de negativa effekterna som förtryck i allmänhet har. Varav många är väldigt synliga när man jämför med en annan grupp som man vet är förtryckt – svarta amerikaner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: