Ledare i tidning kritiserar kvinnors straffrabatt

by

Har tidningen Smålandsposten sällat sig till den grupp tidningar som tidigare bestod av Corren, den grupp som slängt statsfeminismen på historiens soptipp och ser de verkliga förhållandena? Man kan ställa sig den frågan efter gårdagens ledare i Smålandsposten.

”Kvinnan som förövare” är rubriken, och hela ledaren går ut på att kvinnor ofta får straffrabatt i det svenska rättssystemet. Man gnuggar ögonen och undrar om man läst rätt, men det har man.

Ledarredaktionen tar avstamp i den utmärkta boken ”Gärningsmannen är en kvinna”, skriven av Suzanne Kardon och Anna Wetterqvist (som jag citarade mycket ur när jag skrev Mansförtryck och kvinnovälde). Den boken ger många exempel på hur rättssystemet i Sverige ser mildare på ett och samma brott om det är begånget av en kvinna.

Jag citerar här Smålandspostens ledare, som beskriver ett fall ur den nämnda boken:

”En 48-årig kvinna hade inlett ett förhållande med en 12-årige pojke som hon träffat när hon arbetade på hans skola. Pojken sov över hos kvinnan i hennes säng ett antal gånger. Kvinnan hade också, enbart iförd trosor, låtit pojken upprepade gånger massera henne med olja i ett av skolans förråd. Hon har även skickat en rad meddelanden av tydlig sexuell karaktär till pojken via Internet och noterat sina drömmar om pojken i en dagbok. Händelser som hon erkände, samtidigt som hon nekade till våldtäkt. Som Kardon konstaterar har det föregått en otillbörlig kontakt mellan kvinnan och pojken. Kvinnan har passerat en rad gränser. Även om detta inte resulterat i en våldtäkt bör det väl åtminstone ha ansetts vara sexuellt ofredande eller utnyttjande. Men inte enligt tingsrätten. Åtalet ogillades. ”

Tack, Marcus Svensson på Smålandsposten, som är den som skrivit ledaren!

Läs ledaren här. Tack för tipset, Peter!

För övrigt, här är en intressant norsk artikel om kvinnors övergrepp mot pojkar och män. Tack för tipset, Ingmar!

Annonser

31 svar to “Ledare i tidning kritiserar kvinnors straffrabatt”

 1. hamstrn Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/monicagunne/article13624042.ab

  ”På ett seminarium om ”Extremism” i förra veckan, så sa den före detta LO-ekonomen Dan Andersson: ”Min bild är att det pågår en kraftig strukturell omvandling. Medelklasskvinnorna går fram och de unga männen är de nya förlorarna.””

  ”Och män är ofta ”dåliga förlorare”, påpekade han. De känner sig underlägsna. De kan bli aggressiva och börja bete sig illa. Andersson: ”Det finns tio bataljoner icke fullvärdiga och arga män därute.”

  Männens fel såklart.

 2. Jämställdhetsfeministern Says:

  Särskilt Corren, men nu också Smålandsposten, skämmer ut sig genom att rikta kritik mot feminismen och till och med gå så långt som att antyda att kvinnor kan vara förövare. Det är inte acceptabelt i ett jämställt land. Som feminist vill jag uppmana alla att sluta läsa dessa tidningar.

 3. hamstrn Says:

  Jämställdhetsfeministern

  ”Håll käft ni som förnekar könsmaktsordingen!” -Nour El Refai

 4. Jämställdhetsfeministern Says:

  @hamstrn

  Exakt.

  Nour El Refais visdomsord borde snarast möjligt bli lag i Sverige, så vi slipper denna typ av avskyvärda attacker mot jämställdheten/kvinnor, från mediapatriarkatet.

 5. DrKejs Says:

  Glöm inte bort att gå in och ge positiv feedback till Smålandsposten!

 6. Valeria Says:

  Tack och lov så begriper jag inte hur en kvinna överhuvudtaget kan attraheras av en tolvårig pojke. Med risk för att vara fördomsfull så kan jag begripa att en del män attraheras att tjejer i mellersta tonåren – man utvecklas ju olika och en del tjejer i den åldern ser ganska vuxna ut. Tolvåriga pojkar ser ju däremot mindre manliga ut än Justin Bieber, så min slutsats blir att något måste vara skevt mellan öronen på 48-åringen.

  *Notera att resonemanget utgår från att sexualiteten i grund och botten är en utkomst av fortplantningsdriften. Jag är dock medveten om att den tjänar även andra syften bland oss människor, och många andra djur med för den delen.

 7. Fredrick Says:

  Vinden vänder så sakteliga även på tidningarna och det är på tiden
  som sagt.
  Bra Pär!

 8. Liberalen Says:

  Tänk att vi glädjer oss åt något så självklart i en civiliserad rättstat – som alla unika individers rätt till likabehandling inför lagen. Och här specifikt då när media ens vågar yppa faktisk olikabehandling inför lagen.

  Så vad är då grundproblemet? Hela systemet är snedknullat till omänsklighet, ned i det leriga kommunistdiket av vänsterns primitiva kollektivism. Med förutbestämda, verklighetsfrånvända ”förövarkollektiv” och lika förutbestämda, ideologiskt verklighetsfrånvända ”offerkollektiv”.

 9. En simpel man Says:

  Liberalen, precis. Hela jag blev glad över artikeln, att dom vågade, tar risken osv i en ”vanlig” tidning. Men så tänker jag som du är det sunt att man blir överlycklig över en sån här liten sak? Tydligen om man bor i Sverige. Det är tragiskt.

 10. Per Says:

  Valeria, jag är säker på att livet för osäkra tonårspojkar blir så mycket lättare när de får höra att de ser omanliga ut(not), livet blir även lättare för perversa män som dras till tonårstjejer eftersom deras beteende enligt dig är förståeligt. Äkta jämställdism kanske?

  För övrigt krävs det kanske lite mer än en artikel som detta för att en tidning ska kunna ses som antifeministisk, synen på kvinnor som offer som inte är kapabla till våldsdåd är dessutom snarare något som de som förespråkar traditionella könsroller spär på. En kvinna passar bäst i vårdande yrken och är av naturen den som sköter hushållet brukar det låta här på Genusnytt. Kvinnor väljer detta själva, av biologiska orsaker och häpp så slapp ni problematisera detta. Män å andra sidan gillar hårda tag, maskiner och att offra tid med barnen för att tjäna pengar. Detta sätt att vrida på saker leder givetvis till att man ser kvinnor som mjukare och därmed är det mindre troligt att de begår våld- och sexbrott(tror man). Aldrig är väl Pär Ströms dubbelmoral så tydlig som när det gäller just detta: det är ju ERT tankesätt som leder till denna unkna syn på män och kvinnor. Hur ska ni ha det?

 11. Backlash Says:

  Per, vi förespråkar inte traditionella könsroller. Vi förespråkar individens fria val, vilket förstås ofta leder till traditionella könsroller. Men ibland till raka motsatsen, vilket vi inte motarbetar. Lika rättigheter och lika skyldigheter, inte lika utfall. Att det ska vara så svårt att begripa.

 12. michael Says:

  hamstrn.
  Ja det är en intressant krönika.
  Själv vänder jag mig inte emot att tjejer får bra utbildning jag vänder mig emot att killar inte får det

 13. Lasse Says:

  @Per

  Du måsteha en hel lagård full med hö o halm så mycket halmgubbar och egna påhitt du drar i ovanstående inlägg.

  ”synen på kvinnor som offer som inte är kapabla till våldsdåd är dessutom snarare något som de som förespråkar traditionella könsroller”

  Hela det feminstiska etablissemanget osynliggör kvinnors våld.

  Hela det feminstiska etablissemanget gör kvinnor till offer.

  Den här bloggen ger hundratals exempel och källhänvisningar till mitt påstående.

  ”En kvinna passar bäst i vårdande yrken och är av naturen den som sköter hushållet brukar det låta här”

  Jaså, ge mig ett enda exempel.

  Att kvinnor väljer vårdande yrken har vi påtalat vid ett flertal tillfällen.

  Var hittar du dubbelmoralen ?

 14. Matte Says:

  @Per

  Jag vill att vi alla är lika inför lagen. Oavsett om någon _tros_ vara mer vårdande eller inte.

  Det är ju en av många saker som denna blogg försöker förmedla.

  Vad anser du om att vi inte har könsneutrala lagar, och att kvinnor får straffrabatt?

 15. Man United Says:

  @ hamstrn fredrick liberalen Har ni noterat följande att det är tidningar som inte har sitt fäste i Sthlm. . .

 16. fri Says:

  Först och främst är det ju inte så konstigt att tonårspojkar eller yngre pojkar inte vågar anmäla sexuella lvergrepp där förövaren är kvinna eftersom dert verkar som de flesta tycker att det är normalt och till och med ”lite häftigt” för en liten pojke att få ligga med en äldre kvinna och att hans ak vara tacksam. Fruktansvärt.

  Sen måste jag bara ifrågasätta @Valeria
  Som tycker det är helt normalt att män tänder på 12-åriga tjejer för att de ser så vuxna ut, jag vet inte många 12-åriga tjejer som gör det och det var rätt och slätt ett vidrigt uttalande! Spelar ingen roll dessutom om man kan förstå det eller inte eftersom det är skitsamma hur man kan tända på barnen, problemet är att vissa gör det och inte förstår gränser och förgriper sig på barn, man som kvinna. Och du tar slutsatsen att det är något skevt med kvinnan som förgrep sig på 12-åringen men du tycker inte det är skevt med män som förgriper sig på 12-åriga flickor, fyfan vad sjukt sagt.

  Övergrepp mot småpojkar måste tas på allvar precis som övergrepp mot småflickor.

 17. hsl Says:

  Undrar om Genusvetarna på LNU i Växjö satte kaffet i halsen imorse.

 18. Backlash Says:

  Fri – Valeria skrev om tjejer i mellersta tonåren, inte om 12-åringar. Dessa tjejer är i regel både könsmogna och byxmyndiga. Däremot betraktas det med äckel och misstro av omvärlden om någon man över 25 visar intresse för dem, trots att ett sånt förhållande är lagligt.

 19. Valeria Says:

  @Per

  Jag vidhåller att killar inte ser särskilt manliga ut i tolvårsåldern, vilket har biologiska förklaringar. I tolvårsålderna är man fortfarande ett barn – jag tror det räcker så. Och om det nu är någon tolvårig kille som läst det jag skriver och tagit illa vid sig, så kan jag lova att det kommer ordna sig själv om några år.

  Tjejerna jag syftade på har dels passerat tolvårsåldern med god marginal, dels blandar du ihop biologiska faktorer med åsikter. Sexualiteten är inte en utkomst av miljöfaktorer, utan medfödd. Det är väl i princip bara sociala konstruktivister och extremreligiösa som hävdar motsatsen.

  Nåväl. Det mesta tyder på att möjligheterna att kontrollera sin sexualitet är väldigt begränsade. Man kan påverka sina handlingar, men vem eller vad man attraheras av är desto svårare att råda över. Och väldigt enkelt beskrivet så fungerar sexualiteten i grund och botten på följande vis: Våra själviska gener vill fortleva och detta sker genom fortplantning. Fortplantning sker bäst genom sexuel samvaro med könsmogna individer av samma art. Hur vet vi då vilka som är könsmogna? Jo, självklart så är vi förprogramerade att kunna läsa av när andra människor är det. Det finns också forskningsstudier som påvisat vissa drag som allmänt uppfattas som attraktiva, exempelvis kvoten på 0,7 mellan en kvinnas midjemått och höftmått, eller mäns kraftiga axelparti (det finns emellertid mycket mer).

  Många tjejer i sexton-sjuttonårsåldern har i regel hunnit utveckla de typiskt kvinnliga dragen, och eftersom sexualiteten i grund och botten fungerar enligt det ovan förda resonemanget, så finns det en bra förklaring till att många män attraheras av tjejer/kvinnor i den ålder. Instinkerna talar helt enkelt om att vederbörande är könsmogen, att sedan personen i fråga ännu inte uppnått myndig ålder – det struntar instinktera fullkomligt i.

  Hopblandandet du gör är väldigt egendomligt. För det första så verkar du vara oense med evolutionen när du beskriver grundläggande mänskliga drifter som perversa. Om du har problem med fortplantningsdriftens funktion får du klaga på Gud, evolutionen eller vilken lära du nu känner dig mest bekväm med. För det andra vill jag hänvisa till Humes giljotin, ett begrepp som innebär att oavsett hur sant jag kan visa att något är, så betyder det inte per automatik att det också är rätt. Jag har påstått att dessa ”perversa mäns” beteende, som du uttrycker det, är riktigt. Däremot har jag försökt förklara det, vilket är en stor skillnad. Hur folk lever sina liv är inte min uppgift att bestämma, lika lite som det är Gudrun Schymans.

 20. Valeria Says:

  @fri

  Läs vad som faktiskt står i det första inlägget. Jag har aldrig sagt någonting om tolvåriga tjejer, utan omtalat tjejer i mellersta tonåren. Milsvid skillnad i det.

 21. JD Says:

  @Per

  Vad kul att du är tillbaka! Var tog du vägen?
  Jag bad dig kommentera följande (klicka på länken nedan). Varsågod! försvinn nu inte igen med svansen mellan benen.

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/09/13/krav-sarbehandla-kvinnor-annu-mer/#comment-72644

 22. Bishounen Says:

  Jag känner mig alltid lika skeptisk när just fallet med den 48-åriga kvinnan och den 12-åriga pojken dyker upp, eftersom hon, vad jag förstått, inte levde upp till ”reglerna” för att kunna kallas för en faktisk Pedofil, trots hennes biologiska ålder.
  Efter vad som sagts, så var hon nämligen själv på ett barns nivå, vilket bör innebära att hon även, till åtminstone en betydande utsträckning, betraktade sig själv som ett, hennes biologiska år till trots.

  När Michael Jackson stod åtalad för pedofili, så togs även i hans fall samma försvar upp, att det han hade(Eventuellt) gjort, inte kunde kategoriseras som genuin pedofili, eftersom han var ett barn själv.

  I de fall där det är fastställt genom psykiatrisk undersökning att en åtalad person faktiskt är ett ”barn” själv, i en sådan här affär, så tycker jag att man faktiskt inte skall ge fängelsestraff, om den åtalade är FÖR mycket barn, eftersom det vore att straffa någon för något som personen inte kan rå för att den är.
  Förutsatt, förstås, att personen endast är ”Barnslig” och inte även har begåvningshandikapp- i sådana fall är psykiatrisk vård det enda som skulle förhoppningsvis hjälpa.

  Om den åtalade är ett ”Äldre barn” mentalt och fullt mentalt normal och tillräknelig, resonabel och har förmågan att tänka förhållandevis vuxet, borde istället endast besöksförbud utmätas tillsammans med samtal där personen får ordentligt förklarat varför det var olämpligt det som gjordes.

  Är relationen emotionellt besvarad mellan bägge parter, bör besöksförbudet endast gälla fram tills dess att den minderårige blir lovlig.

  Instrykas bör, att besöksförbudet endast bör gälla om den underårige är åtskilliga år under lovlighetsgränsen som i artikeln ovan.

  Är personen exempelvis 14/1, och har en genuin kärleksrelation relation med den åtalade, så tycker jag gott de kan fortsätta få träffa varandra och åtal läggas ned efter att det fastställts att relationen är ömsesidigt besvarad.

 23. Bishounen Says:

  Valeria säger:
  15 september 2011 kl. 12:58

  ”Jag vidhåller att killar inte ser särskilt manliga ut i tolvårsåldern, vilket har biologiska förklaringar. I tolvårsålderna är man fortfarande ett barn – jag tror det räcker så. Och om det nu är någon tolvårig kille som läst det jag skriver och tagit illa vid sig, så kan jag lova att det kommer ordna sig själv om några år.”

  Det beror dock mycket på av vilken etnicitet 12-åringen är av. Exempelvis så kan Sydländska ungdomar se åtskilliga år äldre ut än vad de i själva verket är och ha både mustasch och utvecklat målbrott.

  Apropå just åldern 12, förresten, så hade Spanien(Åtminstone tills för några år sedan) sin lovlighetsgräns vid just 12.

  En period tog de dock bort lovlighetsgränsen helt och hållet, innan de sedan återinförde den på nytt vid 12.

 24. Jonna Says:

  Visst är det hemskt med ”rabatten” vi får va

 25. Matte Says:

  @Jonna

  Så länge du håller dig i skinnet så slipper du rabatten, men visst är det väl fel att du skulle kunna få den om du är stygg.

 26. Valeria Says:

  @Bishounen

  Jo, det stämmer. I vissa afrikanska stammar föder kvinnorna i regel sitt första barn kring fjorton års ålder. Men jag hade främst västerländska förhållanden i åtanke.

 27. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Matte

  Ja, jättehemskt att kvinnliga brottslingar slipper mycket lindrigare undan än manliga brottslingar. Inte.

  Inse att ingen förutom Pär Ström bryr sig om det ”problemet”.

 28. dolf Says:

  @Bishounen
  ”Förutsatt, förstås, att personen endast är ”Barnslig” och inte även har begåvningshandikapp”, hur får du det att gå ihop? En person som är ”barnslig” i den betydelsen som du använder ordet i här är väl just begåvningshandikappad (mentalt efterbliven)?

 29. Bishounen Says:

  dolf säger:
  16 september 2011 kl. 2:40

  ”hur får du det att gå ihop? En person som är ”barnslig” i den betydelsen som du använder ordet i här är väl just begåvningshandikappad (mentalt efterbliven)?”

  Nej, en person som är ett äldre barn på den emotionella nivån, behöver inte vara det på de intellektuella nivån, vilket, exempelvis, Michael Jackson var ett bra exempel på.

 30. Carl Says:

  Termen ”straffrabatt” används bara av okunniga svenssons/Sverigeodemokrater. Billiga politiska poäng, samma typ av människor som vägrar inse att dödsstraff INTE är effektivt enligt precis alla undersökningar.

  Och på samma linje – samma människor anser att det är rätt att ge invandrare hårdare straff för att de råkar olyckligtvis vara invandrare. Så varför inte? Män kan väl få hårdare straff? För alla ska väl ändå inte vara lika inför lagen? Ju rikare du är ju lättare ska du komma undan, därefter kvinnor eftersom de är svaga offer som män är skyldiga ja vad det nu är, och sist blattarna. Rättvisa är härligt inte sant alla borgare och Sverigedemokrater?

 31. ”Könsmaktsordning råder i lokalpressen” « GenusNytt Says:

  […] bloggade jag om att ledarskribenten på tidningen Smålandsposten, Marcus Svensson, i sin ledare tog upp […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: