Polischef: ”Tjejer hittar på våldtäkter”

by

Här kommer en brandfackla som inte kommer att få stå oemotsagd av våra många feminister, misstänker jag.

Inger Olsson, polischef på barn- och sexualbrottsroteln i Halland, anser att det blir allt vanligare med anmälningar om våldtäkt som sker på falsk grund. Hon tycker utvecklingen är oroande. Olsson säger till Sveriges Radio:

”Jag är fruktansvärt besviken på de tjejer som kommer till oss och anmäler våldtäkter fast det inte är det. Man hittar på om oskyldiga pojkar som då får sitta anhållna. Det drabbar alla andra flickor och kvinnor som blir våldtagna och som ropar efter vår hjälp. […] Vissa av dem har berättat för oss att de har hittat på. I andra fall har vi konstaterat att det inte finns några spår att hämta.”

I Halmstad pågår just nu ett fall där en kvinna anklagas för att på falska grunder ha anmält en man för en våldtäkt, så kallad falsk tillvitelse. Polisen har gjort en anmälan mot kvinnan som nu är anhållen.

Inger Olsson säger falska våldtäktsanmälningar ökar, och att det hittills i år varit tre liknande fall i Halland.

Mot slutet av artikeln kommer Sveriges Radio-reporterns feministiska ryggmärgsreaktion. Han/hon frågar polischefen:

”Är det här ett stort problem i förhållande till de som inte vågar anmäla överhuvudtaget?”

Menar reportern att de män som blir falskt anklagade kan kvittas mot de män som begår väldtäkt och kommer undan med det? Det rör sig ju ändå om personer inom ett och samma manskollektiv, liksom?

Svaret blir:

”Nej, det är ett litet problem. Men vi vill fortfarande inte ha de här problemen.”

Man kan ju undra hur falska anmälningar (som ökar) om ett så grovt brott som våldtäkt kan vara ett ”litet” problem.

Här kan du läsa om, och lyssna på, mera information om falskt anklagade män och pojkar. Tack för tipset, Kristin.

Uppdatering: Jag lyfter upp följande kommentar av Joel Johansson:

”Jag rekommenderar alla att lyssna på radioinslaget. Det var inte så positivt som man kan tro. Det hela vinklas till, precis som Pär skriver, att de som drabbas är kvinnorna som blir våldtagna på riktigt. Dessutom avslutas hela inslaget med någon expert som förnekar att problemet ens förekommer..”

Uppdatering: En lite längre intervju med polischefen Inger Olsson finns här. Välj 12.30-13.00, det börjar efter 18 min 20 sek. Juristen Agneta Carlquist säger sig inte ha stött på problemet. Intervju med henne kommer senare i eftermiddag. Tack Kristin!

För övrigt 1: Den 29 september är det Tjejkväll i hela centrala Karlstad. Man kan ana sig till vem handeln tror det är som håller i familjens plånbok. Se här. Tack för tipset, Derek!

För övrigt 2: Här kan du se filmsnutten ”Ikea introduces nurcery for men”.

För övrigt 3: Genusforskarna är fortsatt aktiva. Detta kom nyss på Genuslistan:

Tidskriften Gender, Work & Organization bjuder in till konferens i juni 2012 på Keele University i Staffordshire, England.  denna hemsida  finner ni call for abstracts till 21 olika streams med ett brett spektra av teman såsom:
– Gender in global knowledge organizations
– The gendered politics of entrepreneurship
– Gender perspectives on Innovation
– Change and organizational learning
– Feminist activism in universities
– Queering gender, work and organization

Annons

110 svar to “Polischef: ”Tjejer hittar på våldtäkter””

 1. Man United Says:

  Medlemskap i Rättssäkerhets Organisationen kostar ynka 300kr/år. http://www.rsorg.se bidrar aktivt att upprätthålla rättssäkerhet i det offentliga rummet och på verkstads golvet.

 2. Mats Says:

  Cred till polischefen som vågar ta upp detta ämne.
  Nog ingen tillfällighet att det är en kvinnlig polischef.
  (En manlig hade blivit nedskjuten av feminister.)

  Intressant kommentar:
  ”Det drabbar alla andra flickor och kvinnor som blir våldtagna och som ropar efter vår hjälp.”

  Jag antar att det även drabbar de oskyldiga killarna,
  men bland feministerna ser man nog inte det som ett problem.

 3. Man United Says:

  @ Mats skit i vad radikalfeministerna tycker.Det är uppenbart!

 4. Liberalen Says:

  Jag blir bara mer och mer övertygad om att genusforskerska/genustant inte är benämningen på ett skattefinansierat yrke där popaganda produceras, utan namnet på en mentalt sjuklighetstillstånd.

  Och

  Jag blir bara mer och mer övertygad om att feminist inte bara är vad en anhängare av en defekt könsideologi kallar sig, utan det är helt enkelt benämningen på en mentalt sjuklighetstillstånd.

 5. maukonen Says:

  Toppen att SR vågar att rapportera om detta och att polischefen Inger Olsson har tagit bladet från munnen.

  Det är dags för Sverige att inse att det finns kvinnor och flickor som ljuger om att de blivit våldtagna och att det finns män och pojkar som blir utpekade som våldtäktsmän genom lögner.
  Det finns män och pojkar i Sverige som är dömda för våldtäkt för att en kvinna eller flicka anklagat dem för våldtäkt.

  Jag tycker att det är dags att avliva myten om att en kvinna inte ljuger om att ha blivit våldtagen. För det finns kvinnor som ljuger om våldtäkt.

 6. Man United Says:

  @ Mats det intressanta är vad majoriteten kvinnor och justa kvinnor inom kvinnorörelsen anser att tjejer/kvinnor anmäler falskt och skickar oskyldigt felaktigt dömda män i fängelse. Kvinnorna och kvinnorörelsen har lika stort ansvar om inte mer jämte mansrörelsen och rättssäkerhets förespråkare som kräver neutral lagstiftning,resningskommisson och likhet inför lagen aka samma rättigheter och skyldigheter. Rättssäkerhet är en folkig fråga och kommer bli än större när fler och fler män och kvinnor drabbas i vardagen. Krav på reformering av Rättsstaten är det enda möjliga.

 7. Grön stol Says:

  Angående för övrigt 1, kan det inte vara så att tjejerna har sina egna plånböcker? De har väl egna pengar de bränner på skor och porslin?

 8. Nils Jungenäs Says:

  FÖ 1
  Tjejkväll i Karlstad centrum..,

  Haha!
  Det är alltid lika roligt att sitta tyst och blunda och föreställa sig mediastormen och kulturfeministernas uttalanden i SVT’s morgonsoffa om det istället organiserats manskväll i nån stad.

 9. Jämställdhetsfeministern Says:

  Det är oerhört misogynt att ständigt tjata om det här lilla ”problemet” att män skulle bli falskt anklagade för våldtäkt. Det är alldeles för få män i Sverige som döms för våldtäkt. Det har även Amnesty konstaterat. Lösningen är att vidga våldtäktsbegreppet och att införa omvänd bevisbörda för de män som anklagas för sexbrott av en kvinna.

 10. Man United Says:

  * Rättsstaten inkluderar Socialtjänsten.

 11. Joel Johansson Says:

  Jag rekommenderar alla att lyssna på radioinslaget. Det var inte så positivt som man kan tro. Det hela vinklas till, precis som Pär skriver, att de som drabbas är kvinnorna som blir våldtagna på riktigt. Dessutom avslutas hela inslaget med någon expert som förnekar att problemet ens förekommer..

 12. Liberalen Says:

  För varje mentalt frisk människa är det helt uppenbart ohyggligt allvarligt med oskyldigt anklagade och oskyldigt dömda människor i en civilicerad rättstat.

  Men för en könskollektivistisk mentalpatient är det en vinst mot fantasispöket patriarkatet/könsmaktsordningen att oskyldiga pojkar och män drabbas.

 13. Man United Says:

  @ Kristin Pär Ström Genus Nytt Varför inte gå till botten med denna Samhälls problematik och att vi formulerar krav att rapporten ”Felaktigt dömda” av Göran Lambertz utreds! Är det riksdagen eller Justitieutskottet som fattar beslut?

 14. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Nils Jungenäs

  Självklart måste manskvällar vara öppna även för kvinnor. Det handlar med andra ord om ”allmänna” kvällar. Kvinnor måste självfallet få välja om de vill verka i en enkönad miljö med bara kvinnor, eller om de vill umgås med och mäta sig med män.

  Det lär till och med de flesta ”jämställdister” hålla med om.

 15. Henrik Says:

  Jo, det ær ett stort problem. Direkt før mænnen som blir anklagade och æven indirekt før de kvinnor som redan har svårt att våga anmæla då detta minskar deras troværdighet.

  Men jag sæger inte man ska hålla kæften om det. Det ger det hela bara en tryckkokare effekt før då lider først oskyldiga mæn och sen en kvinnorna nær pendeln svingar øver. bDet ær så det alltid går om man inte spelar med øppen hand. Nær man undertrycker fakta lider alla. Fast det kanske inte rapportern førstår.

 16. Nils Jungenäs Says:

  Det är ju som bekant bara minoriteter som får särbehandlas och lyftas fram. Gruppen ”Kvinnor” är nog den enda minoritetsgrupp i samhället som är fler till antalet än majoriteten, männen.

 17. Man United Says:

  @ Liberalen säger: För varje mentalt frisk människa är det helt uppenbart ohyggligt allvarligt med oskyldigt anklagade och oskyldigt dömda människor i en civilicerad rättstat.
  Är det konstigt då att kvinnor och män samlas här på Genus Nytt och gör gemensam sak. Uppmärksamma förtryck,diskriminering och brott mot mänskliga rättigheter. Oavsett om bakgrund av vänster,socialism,feminism,liberal,humanism, höger människor osv..

 18. Maria Says:

  Nils:
  Se vad som hände när Ulf Brunnberg föreslog en manskanal…

 19. Men@Work Says:

  Från sjukvården har jag hört (inom sekretessens ramar) att det finns en liten klick personlighetsstörstörda tjejer som anmäler våldtäkter och sexuella övergrepp gång på gång, helt utan anledning. Jag tycker synd om de som drabbas av deras framfart, eftersom man inte alltid kan se på de här tjejerna att det är sjuka.

 20. UCA Says:

  Falska tillvitelser bör alltid ses som mycket allvarliga, detta är ju brott som faktiskt innebär att man försöker vilseleda rättsväsendet till en oskyldigs förfång!

  Detta är inte på något sätt ett litet problem i Sverige. http://jk.bokorder.se/ShowArticle.aspx?id=83

 21. Men@Work Says:

  När det gäller den här frågan talas minsann inte om mörkertal. Svenska staten skulle väl gå bankrutt om skadestånd skulle betalas till alla oskyldigt anklagade och felaktigt dömda. Feministiska åklagare använder häktning som informellt straff när de vet att en fällande dom inte kan uppnås. Marianne Ny (Assangefallet) har uttalat sådana tankar.

 22. Joel Johansson Says:

  En förfrågan:

  Kan någon översätta vad Danmarks nya kvinnliga statsminister säger i radioklippet? http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=83

  Både Aftonbladet och Ekot rapporterar om att Danmarks nya statsminister beskriver valet som historiskt eftersom Danmark fått sin första kvinnliga statsminister. Då jag läst någonstans att ”feminism” är ett skällsord i Danmark så blev jag lite misstänksam. Som jag uppfattar det så beskriver hon valet som historiskt på grund av folkpartiets dåliga resultat och inget annat?

 23. Joel Johansson Says:

  Ok. Såhär säger Helle: ”Jag är glad att danskarna i dag har skrivit historia, tio år av borgerligt styre är över och Dansk Folkeparti har inte längre det inflytande de har haft och det gläder mig, säger Helle Thorning-Schmidt.”

  Svensk media försöker pådyvla henne orden att valet är historiskt på grund av hennes eget kön.

 24. Kristin Says:

  En lite längre intervju med polischef Inger Olsson.

  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?ProgramId=70

  välj 12.30-13.00
  börjar efter 18 min 20 sek

  Juristen Agneta Carlquist säger sig inte ha stött på problemet.
  Intervju med henne senare i eftermiddag

 25. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/09/16/kvinnlig-polischef-tjejer-hittar-pa-valdtakter/

 26. Nils Jungenäs Says:

  Maria 12:04

  …till exempel. 😀

  Nej. 😦

  Om det inte hade varit ett så allvarligt samhälleligt missförhållande så hade det varit vansinnigt roligt!

 27. Nils Jungenäs Says:

  Män drar sig för att gå till polisen när de blivit kränkta eller misshandlade av en kvinna, av rädsla för att bli förlöjligade.

  Rättsväsendet har fördomar om ”vem som är pedofil”.

  Kvinnor får kortare straff än män för samma brott.

  Kvinnor ses som offer även då de är flrrövaren. (Se den 14-åriga flicka som naken hade två 7-åriga pojkar stå och gnida sina snoppar mot henne, och POJKARNA anmäldes!)

  Osv…

 28. Nils Jungenäs Says:

  Och nu…

  ”Problemet” (singularis, bestämmd form) med falska våldtäktsanklagelser är att andra kvinnor, som faktiskt blivit våldtagna, har svårare att bli trodda.

  Herre Gud!!! 😦

 29. Tobias Says:

  Vad är straffet för falsk tillvitelse i våldtäcktssammaanhang. Någon som vet?

 30. Per Says:

  Visa mig gärna några feminister som tycker det är okej att vissa kvinnor ljuger om våldtäkter. Var är de? Jag kan lugna Nils Jungenäs och er andra med att det är otroligt svårt att få en våldtäktsman fälld, även om han är skyldig. Att det finns kvinnor som anmäler falska våldtäkter är fruktansvärt och något som givetvis drabbar både män och kvinnor men att försöka vrida detta till något feminister gillar är bara fel. Är ni överhuvudtaget insatta i hur statistiken ser ut gällande anmälda och dömda våldtäktsmän eller kör ni fortfarande hårt på myten att en kvinna bara behöver säga att en man varit dum för att han ska åka i finkan? Ni behöver i så fall komma med källor till dessa ganska drastiska påståenden. Ingen förnekar att falska våldtäktsanmälningar förekommer, det är när vissa tror att man kan bortförklara de flesta anmälda övergrepp med detta som det börjar bli otäckt.

  P.S Men@work, jag har hört, inom sekretessens ramar, att det finns ett gäng killar därute som våldtar kvinnor. För jävligt va? Tur att man är smart nog att inte försöka dra alla över en kam och låta fåtalet rötägg dra skam över en hel grupp.

 31. Men@Work Says:

  @Per:

  Feministerna vill minska beviskravet och därmed minska rättssäkerheten i sexualbrottsmål,och att ett ökat antal fällande domar är av godo per automatik.

  Uppenbarligen drar feministerna alla män över en kam, oavsett dina plumpa försök att raljera över faktum.

 32. Silver Levinsky Says:

  Per:
  Det är INTE svårt att få någon dömd för våldtäkt.
  Jag vet då jag själv fick 4år pgr av att målsägaren hade arbetskamrater som alla kunde intyga att hon varit nedstämd vid tiden för det påstådda övergreppen och att hon för dem påstått sig vara utsatt för våldtäkt! Det är vad som krävs så snacka inte skit om något du inte vet något om. Det du säger är också en av alla feministiska myterna.

 33. CaseyJones Says:

  @ Per

  ”Jag kan lugna Nils Jungenäs och er andra med att det är otroligt svårt att få en våldtäktsman fälld, även om han är skyldig.”

  Jag blev verkligen lättad nu. Vad skönt, då kan jag fortsätta att våldta som vanligt… Är du helt sjuk??

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

 34. AV Says:

  Joel: Visst finns det feminister i Danmark också, men kanske inte riktigt med samma inriktning som här. Läser regelbundet danska medier och har följt valet en del (är dansk). Motsvarigheten till svenska kräkmediafeminister är inte så vanliga i danska medier. Det är nog i högre grad ett svenskt fenomen. Med en fot i bägge länder är det intressant att se båda kulturer lite från sidan.

 35. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Per
  @alla andra

  Väl talat igen Per. Som du säger så finns det, tvärtemot vad Pär Ström så förljuget påstår, ingen feminist som säger att det är okej för kvinnor att ljuga om att de blivit våldtagna. Däremot konstaterar vi feminister att det är så få kvinnor (om ens några) som kommer med falska anklagelser om våldtäkter att dessa falska anklagelser (om de ens existerar) inte utgör något problem. Det är verkligen otäckt det förs en diskussion om så kallade ”falska våldtäktsanklagelser”.

  Per, jag och andra feminister konstaterar också att det är oerhört svårt att få en man fälld för våldtäkt idag. Därför kräver vi feminister att våldtäktsbegreppet vidgas och att vi inför omvänd bevisbörda för de män som anklagas för sexbrott av en kvinna.

  Och att ni ”jämställdister” orka spinna vidare på myten om att det enda som krävs för att en man ska dömas till finkan för våldtäkt är att en kvinna säger att han är dum. Det krävs faktiskt att kvinnan säger att mannen våldtog henne, för att mannen ska dömas för våldtäkt. Som till exempel när Tito Beltran blev dömd.

 36. Nils Jungenäs Says:

  Per 14:18

  Obs! Det här blir min sista replik till dig. Ditt sätt att resonera är ovärdigt en saklig och konstruktiv debatt, vuxna människor emellan.

  Replik:
  1. Jag har inte påstått att någon tycker att det är ok med falsk tillvitelse.

  Läs igen!

  2. Du skriver
  ”…vissa tror att man kan bortförklara de flesta anmälda övergrepp med detta…” (hög grad av falska våldtäktsanmälningar)
  Fråga: Vem ”tror” det?

 37. JD Says:

  Jag är nästan övertygad om att falska våldtäktsanmälningar går i tidsperioder där många av dem som anmäler till och med känner till varandras lögner. Det finns exempel på flera orter där suspekta anmälningar helt plötsligt har blivit vanligt bland framförallt unga tjejer.

  Att falskanmäla är ju det perfekta brottet.
  Du kan tjäna över 100 000:- om killen åker tid men om polisen lägger ned fallet så kan du ändå få 100 000:- av försäkringsbolaget.
  Risken att åka fast är obefintlig eftersom många åklagare i vissa distrikt (T.ex Jämtland) medvetet väljer att bortse från detta brott.

 38. AV Says:

  Per: Ingen har väl sagt att feminister gillar företeelsen, utan att de förnekar att det öht existerar. Och i vad mån det förekommer är det så sällan att problemet inte är något att bry sig om. Man sätter offer mot varandra och negligerar den ena gruppen.

  Just för att det är ett så vidrigt brott som bör bestraffas hårt är det riktigt vidrigt när någon försöker använda det som vapen i vårdnadstvist eller ljuger för att rädda sin heder. Jmf BDSM-fallet i Skåne, där hon ljög om våldtäkt och pekade ut en helt oskyldig man (som häktades) för att dölja sin läggning och skydda han som hon varit med.

 39. Liberalen Says:

  Detta är symptomatiskt för en feministisk samhällsigel: Makt utan ansvar för följderna.

  Våldtäktshysteri och rättsröta framskränad av hysteriska, feministiska mentalpatienter. Tar Noll ansvar för följderna. Förnekelse.

 40. Hjalmar Says:

  Jämställdhetsfeministern:
  ”Det är alldeles för få män i Sverige som döms för våldtäkt.”

  Är det du som är åklagaren Marianne Ny? Hon tycker så… 😦

 41. Törnrosa Says:

  JD: Hej igen. Har du några källor på hur många som fått ut det där skadeståndet? Och hur känt det är bland unga tjejer att man kan tjäna 100 000?

  Alltså hur många tjejer som vill utsätta sig för den medicinska och juridiska utsatthet som en våldtäktsanmälan innebär – och där 100 000 ändå känns ovisst?

  Kan det inte snarare vara så att eventuella ”falskanmälningar” beror på att man inte riktigt vet vad begreppet våldtäkt egentligen är – eftersom det numera är så brett?

 42. dolf Says:

  Förstår inte varför våldtäkter skall vara ett sånt problem. Det är hur enkelt som helst att lösa. Kastrera alla män vid födseln, då är man ju på den säkra sidan sen. (rent juridiskt kan man göra det enkelt och okontroversiellt genom att ändra omskärelse från att vara tillåtet till att bli obligatoriskt, och sedan utvidgar man definitionen för omskärelse, så att den omfattar kastration. På samma sätt som man omdefinierat våldtäkt till att omfatta all sexuell samvaro, även platonisk sådan, mellan man och kvinna.)

 43. Valeria Says:

  Våldtäkter är en debatt som lockar fram extremitetern. Vi har dels de som framhäver ett enormt mörkertal och hur svårt det är att fälla någon för våldtäkt, dels de som påtalar att falska anmälningar figurerar. Sedan finns det de som hävdar att våldtäkter är ett uttryck för patriarkala strukturer, medan andra skyller på invandringen. Huruvida det främjar debatten kan man fråga sig.

 44. Man United Says:

  Instämmer med AV och Liberalen. Sverige är verkligen speciellt land ur jämställdhets och rättssäkerhets perspektiv….

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/08/10/15-manaders-fangelse-for-falsk-valdtaktsanmalan/

 45. Silver Levinsky Says:

  Törnrosa,
  Det är ingen ”utsatthet” att behöva svara på frågor då man nu vill anmäla någon för våldtäkt!
  Vart har du fått det ifrån? Är det gynekologisk undersökning du tänker på främst? De flesta kvinnor jag känner går frivilligt till gynekolog minst en gång per år.

 46. Törnrosa Says:

  Silver Levinsky: Det är en utsatthet och jag känner personligen kvinnor som inte går till gynekologen.

  Läste vad du säger att du varit med om och det beklagar jag.
  Men nu ställde jag en fråga till JD

 47. Godtyckligt Says:

  Eva Finne på g.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article13630807.ab

 48. Törnrosa Says:

  Silver Levinsky: Jag skulle kanske förtydliga mig lite: Det handlar inte bara om att svara på frågor. Det handlar om att gå igenom en rättegång också. Och det är inte något man gör utan obehag, skulle jag tänka mig.

  Och sedan ska man ta en dust med försäkringsbolaget också. Mycket jobb och obehag för att eventuellt få 100 000.

  Och obehag – fråga tjejerna i assangeaffären vad de tycker och där är inte ens förhören klara. Men den affären blev ju extremt knepig av flera olika anledningar. Men obehaglig för alla inblandade kan jag tänka.

 49. Hamstrn Says:

  Törnrosa

  Kan du inte bara sluta spekulativt argumentera nu så slipper vi det.

 50. Bishounen Says:

  Minns någon inslaget i Insider för ett antal år sedan, som tog upp fallet med två killar som hade åkt dit för våldtäkt och hade blivit dömda till fängelse om det inte hade varit för att en ljudupptagning som den anklagande tjejen inte visste om?
  Ljudupptagningen avslöjade henne i vilket fall som- ursäkta mig rena slampan, som BAD killarna göra allt möjligt med henne, innan hon alltså sedan ändrade sig tvärt och bestämde sig för att anmäla dem bara på pin kiv.

 51. Men@Work Says:

  @Törnrosa:

  Att sitta oskyldigt häktad i flera månader för våldtäkt är inte så kul det heller… Du kan ju själv tänka dig hur mycket detta ställer till det i livet. Även om man blir frikänd, så är man ändå straffad för livet.

  Ett förslag vore att den som ertappas med att ljuga om våldtäkt får ett lika långt straff som den som anklagats potetiellt kunde ha fått. Det är rättvisa…

 52. Hjalmar Says:

  dolf:
  Ge inte feminist- och juristdj-vlarna några ideer nu! Det är tungt nog som det är…

 53. Silver Levinsky Says:

  Törnrosa:
  Hur tror du det kändes för mig att bli hämtad av polis, förhör,häktad,Daktad, DNA topsad, Isolerad, rättegångar, då?
  Jag skulle gladeligen ta ett helt fotbollslag där bak för att slippa gå igenom det jag fått utstå. 110 dagars ren tortyr dygnet runt.
  Hur ska en anklagad kunna bevisa att han inte gjort något?
  Jag hade TUR och kunde det, därför kan jag idag sitta här och berätta om det. Många förtvivlade män vill ha upprättelse men kan inte få det. Detta vet jag genom mitt engagemang i bl.a Rättsäkerhetsorganisationen – RO.

  Dusten med försäkringsbolaget spelar mindre roll i sammanhanget då det är BRÅ som betalar ut. Minst 75000:- mer eller mindre per automatik.

  Brottsskadelagen

  En person som blivit utsatt för en brottslig handling som innefattar en
  allvarlig kränkning av den personliga integriteten kan ansöka om
  brottsskadeersättning hos Brottsoffermyndigheten, antingen om
  gärningsmannen inte har pengar att betala det skadestånd som domstolen
  dömt ut eller om gärningsmannen är okänd. Först måste alla andra
  möjligheter till att erhålla ersättning uttömmas t ex måste den sökande först
  försöka att få kompensation från överfallsskyddet i sin hemförsäkring eller
  från gärningsmannens ansvarsförsäkring. Brottsskadeersättningen är således
  en statlig ersättning, som finansieras genom skattemedel. Ett beslut om
  ersättning från Brottsoffermyndigheten kan inte överklagas till allmän
  domstol. BrL är först och främst tillämplig då brottet begåtts i Sverige, men
  även i de fall då brottet begåtts utomlands mot någon som vid tidpunkten
  hade hemvist i Sverige.
  Kränkningsersättningens storlek varierar således beroende på vilken typ av
  brott som den skadelidande blivit utsatt för. T ex ligger den allmänna
  ersättningsnivån vid våldtäkt på 75 000 kr och vid grovt sexuellt utnyttjande
  av underårig på 150 000 kr. Den allmänna ersättningsnivån vid mordförsök
  ligger på 100 000 kr. Generellt har ersättningsnivåerna höjts de senaste åren.
  Att de allmänna ersättningsnivåerna har höjts är en faktor som bidragit till
  att Brottsoffermyndigheten totalt betalar ut högre belopp i
  brottsskadeersättningen årligen. En annan faktor som bidragit till ökningen
  är den förbättring som skett av polisens informationsplikt till brottsoffer om
  deras möjlighet till ersättningen enligt BrL, vilket har lett till att antalet
  inkommande ansökningar ökar från år till år.

 54. Bishounen Says:

  Per säger:
  16 september 2011 kl. 14:18

  ”Visa mig gärna några feminister som tycker det är okej att vissa kvinnor ljuger om våldtäkter. Var är de? ”

  Tja, enligt exempelvis de i klippet nedan, så behöver man ju uppenbarligen inte ens ljuga, utan tydligen bara peka litet som man känner för på någon kille på måfå.

 55. dolf Says:

  @Törnrosa, Levinsky m.fl.
  Man bör nog inte glömma att precis som att alla våldtäkter och våldtäktsmän inte är lika, utan kan spänna över ett väldigt brett register, så gäller samma sak för falska våldtäktsanmälningar och de som gör dem. Inte minst kan motiven skilja sig en hel del.
  Thérèse Juel nämner i sin bok om våldtäktsmål åtminstone ett fall, (har för mig att det var fler, men inte helt säker) där den ”våldtagna” flickan efteråt skryter om hur hon satt dit en snubbe och fått skadestånd.
  Så, jo, de flesta upplever nog ett sådant gynekologbesök som obehagligt och drar sig för det. De flesta gör inte heller falska våldtäktsanmälningar. Och om en person är så cynisk så att hon skulle göra en falsk anmälan som ett sätt att fixa pengar, skulle gynekologundersökningar vara ett större hinder (det finns ju kvinnor som prostituerar sig, skulle ett inkomstbringande gynekologbesök vara värre).
  Sen bör man kanske också ha i åtanke att just skadeståndsbiten kan vara något som särskilt skulle locka tonårsflickor som inte har någon egen inkomst och fortfarande går i skolan osv. Och då kan det säkert också vara så att man inte heller inser konsekvenserna man drar på sig själv med en anmälan. Anmälaren är helt enkelt inte medveten om att det kommer att bli undersökningar, förhör osv. när hon gör anmälan, och när hon upptäcker det så är det för sent att backa och hon sitter fast i sitt eget spel.

 56. Törnrosa Says:

  Hamstrn: Är du seriös? Ska ni bara sitta här och vräka ur er det ena efter det andra utan mothugg?

  Tror du inte jag har studerat era tekniker. Du vet inte vem jag är, vilken utbildning jag har eller något, men jag har som ni sett stött på den ena knepiga varianten efter den andra på mansbloggar.

  Ni ska snacka om härskartekniker. Ni ska snacka om spekulera. Jag ställer vettiga frågor och får för det mesta inga vettiga svar. Kanske ni inte har några? Eller som sagt härskar med att inte svara?

  Men det du beskyller mig för är precis det som ni håller på med härinne.

  Dock ska jag säga att JD är en av dem som jag faktiskt har mest respekt.

 57. Törnrosa Says:

  Men@Work: Du missförstår mig troligen. Kommer man fram till att det är falsk anmälan med uppsåt så håller jag med dig fullständigt.
  Då ska självfallet kvinnan ställas till svars.

 58. Matte Says:

  Det är få brott jag kan tänka mig vara värre än att bli falskt anklagad för våldtäkt. Det skulle bli hej då jobb/karriär, stämplad och föraktad för resten av livet.

  Straffet för att falskanmäla ska vara lika högt som själva brottet.

 59. Silver Levinsky Says:

  Törnrosa;
  Kvinnan som utsatte mig fick inget straff alls.
  Det är enligt min erfarenhet extremt ovanligt att kvinnor straffas trots att man kan bevisa uppsåt och osanning.

 60. Matte Says:

  @Bishounen

  Angående klippet du la till…

  Snacka om hjärntvättade jäntor!

 61. Matte Says:

  @Törnrosa

  Om du blir arg på en individ här, säg inte ni och era säg du och dina.

 62. Lasse Says:

  @Törnrosa

  Varför rajlera som att du skulle vara något förmer än andra ?
  (som vanligt, har studerat dig med)

  Det finns två viktiga saker i en debatt dvs. vinna respekt och förtroende. Både hos motdebattören och hos åhörarna.

  Törnrosa spelar det någon roll vilken utbildning man har när man skall debattera med dig ?

  Vilken erfarenhet har du av våldtäkter ?

  Själv känner jag två nära vänner som blivit oskyldigt anklagade och även fast tjejen i ena fallet dömdes för falsk tillvitelse blev det knappt någon påföljd. Om du studerar olika fall (har jag gjort) lite närmare kommer du upptäcka att det är tämligen riskfritt för en tjej att anklaga någon för våldtäkt.

  ************************************************************************************
  Trevlig Helg till alla jämställdister och törnrosa, drar iväg över helgen så det blir inga mer inlägg från mig 🙂

 63. Törnrosa Says:

  Silver Levinsky: Jag beklagade verkligen det du råkat ut för. Och jag förnekar inte heller att det förekommer falska anklagelser.

  Men när det kastas ut som ett spekulativt förslag att tjejer falskanmäler för 100 000 så ifrågasätter jag verkligen att detta skulle sättas i system på ett sådant sätt som JD antydde.

  Och därför koncentrerade jag min frågeställning på just den delen där jag gärna fortfarande vill att JD på något sätt visar källa på hur många som lyckats få ut 100 000 på en falskanmälan.

  Silver jag kan utan vidare sätta mig in i hur du kände och håller fullständigt med om problemen att sedan kunna leva vidare med förstört rykte m m. Inget jag skulle önska någon människa i världen.

 64. Törnrosa Says:

  Silver Levinsky: Anmälde du inte henne?

 65. Man United Says:

  Genus Nytt har bloggat om ”Rättsläget” i Sverige tidigare och refererat neutral lagstiftning och samma rättigheter och skyldigheter.

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/11/statsfeminismen-har-tappat-vettet-sager-feminist/

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/07/kand-feminist-sverige-ar-feminismens-saudiarabien/

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/03/19/kvinna-fick-18-ars-fangelse-for-mansmisshandel/

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/12/hon-misshandlar-honom-han-blir-domd-k-vapnet-anvant/

 66. Törnrosa Says:

  Lasse: Jag har sett av och till att vissa män faktiskt varit noga med att påpeka vilka utbildningar de och andra haft. Senast var när de skulle sätta Jonna på plats vid ett tillfälle, så ja utbildning känns väldigt viktigt även under ytan härinne.

  Matte: Ibland blir jag faktiskt arg på många, dock inte alla, så om jag fortsätter att skriva härinne så ska jag försöka tänka på hur jag formulerar mig 🙂 så att inte alla ska känna sig drabbade.

  dolf: Har nog på sitt sätt svarat dig också med de andra svaren.

 67. JD Says:

  @Törnrosa

  ”Jag skulle kanske förtydliga mig lite: Det handlar inte bara om att svara på frågor. Det handlar om att gå igenom en rättegång också. Och det är inte något man gör utan obehag, skulle jag tänka mig.

  Och sedan ska man ta en dust med försäkringsbolaget också. Mycket jobb och obehag för att eventuellt få 100 000.”

  Om du tänker efter lite så kan du inte jämföra vanliga kvinnor med de som faktiskt gör en falsk anmälan. Eller hur?
  Är man kapabel att göra en falsk anmälan där man kan komma att förstöra någons liv så är förhören eller försäkringsbolaget inte alls samma sak som om du verkligen har blivit våldtagen.
  Saknar man spärren från att falskanmäla någon så tänker man säkerligen inte rationellt då det gäller konsekvenserna heller.

  Det du gör fel är att du likställer tankesättet för de som ljuger om våldtäkt med de som verkligen har blivit våldtagen?
  Tänk till en gång till!

 68. Törnrosa Says:

  JD: Jag vet precis vad det handlar om.
  Det enda jag inte har fått något grepp om är hur många som har ”tjänat” 100 000 kronor på våldtäktsförsäkring genom att göra falskanmälningar.

 69. JD Says:

  Källor finns överallt och många kan vittna om personliga erfarenheter.

  Här har du ett exempel från http://www.forsakringarna.se/
  Några rader ned.

  ”Det är en försäkring som gäller vid överfall och ger ekonomisk ersättning för personer som skador efter att ha utsatts för exempelvis misshandel eller våldtäkt. Försäkringen gäller ofta endast om en person blir utsatt för uppsåtligt våld av någon som inte kan betala det skadestånd den drabbade har rätt till eller om gärningsmannen är okänd. ”

  Ett från media:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10845970.ab

  Att det falskanmäls råder det ingen tvekan om. Det finns gedigna rapporter som jag nämnt tidigare från Sverige där man beräknar att 8-15 % är anmälningar där det inte finns någon våldtäktsman.

 70. JD Says:

  Det skadestånd som man pratar om i översta länken understiger väldigt sällan 90 000:-
  Ett belopp som försäkringsbolaget betalar ut i många fall om anmälan blir nedlagd.

  Nöjd?

 71. JD Says:

  Observera! Det finns inte heller någon statistik över hur många av de som har fått ut pengar för stöldanmälningar av Snowboards som egentligen har blivit bestulna.
  Det går inte att få ut någon sådan statistik.

 72. Törnrosa Says:

  JD: ”Observera! Det finns inte heller någon statistik över hur många av de som har fått ut pengar för stöldanmälningar av Snowboards som egentligen har blivit bestulna.
  Det går inte att få ut någon sådan statistik.”

  OK. Så då vet vi egentligen inte.

  Ha en riktigt trevlig helg JD. Gillar dig 😀

 73. JD Says:

  Tack det samma.
  Du är resonabel men ändå inte för resonabel. 🙂

 74. dolf Says:

  @JD
  Det intressanta i diskussionen med Törnrosa är väl inte om de fick eller inte fick ersättning, utan det som det gäller är väl om ersättningen var det som motiverade falskanmälan. Och där tror jag (påstår mig inte ha fakta) att Törnrosa har ganska så rätt. Skadeståndet som ett motiv för falskanmälan förekommer nog, men skulle tro att det handlar om undantagsfall. Om jag skulle våga mig på en gissning så skulle jag tro att ren och skär ågren är det största motivet, man bortförklarar att man var otrogen med att det var en våldtäkt, försöker rättfärdiga sitt eget handlande som man tycker är förkastligt när man nyktrat till, sexet var dåligt och man vänder sig därför mot ”partnern” och skuldbelägger denne, man anmäler som en ren hämdaktion för någon mer eller mindre inbillad oförrätt osv osv.

 75. Man United Says:

  @ valeria skriver”dels de som påtalar att falska anmälningar figurerar”. Figurerar är kan man ju också kalla det…när rapporter snackar 20% av 5000 fångar. Ingen som vet. Varför utreds det inte? Oskyldigt dömda en kassa ko för radikal statsfeminism…Det säljer skapar jobb osv osv osv Det är först när avslöjandena och protesterna blir tillräckligt stora som politikerna och beslutsfattarna är tvugna att agera. Omvänd kommunism.Samma metod fast radikalfeministerna hade fritt fram bakvägen.

 76. Man United Says:

  @ valeria Det är bara en början när nu männen har valt att öppna munnen och tala ut. Svenska Män utomrikes anses som fega. Det ligger något i det tills nu..när de hittat sin integritet och nya suveränitet. Det vill säga frigöra sig från ridderlighet och familje försörjare samt hävda sina rättigheter och kämpa för rättssäkerhet. Feministerna har inte bara fällt svenska rättsstaten(den har även fällt sig själv genom att framgå sitt oberoende)de har också söndrat Välfärdstanken och Välfärdssystemet. Få vill vara med och betala skatt till radikal statsfeminism. Radikal statsfeminism som dessutom korrumperar rättsväsendet som är grund fundament för en demokrati. Vart är dom kritiska och självrannsakande feministerna och kvinnorna ur kvinnorörelsen i en öppen fri debatt om jämställdhet¿?

 77. Man United Says:

  @ nils och maria Varför är det så här? Beror det på pk eller bara feghet? Dumhet,okunskap om psykologi och människor? Vad gör vi åt det dvs förslag på förändring?

 78. Man United Says:

  @ dolf silver men@ hjalmar Titta på ny demokrati som redan på 90 talet,ian,pläderade om birger jarl kvinnofrid våldtäkt. Ni kan inte ge er på advokatsamfundet aka hilda för det är enorm marknad. Kapa den hand som föder.

 79. Silver Levinsky Says:

  Törnrosa:
  Självklart så gjorde jag en anmälan om falsk angivelse men den lade ju densamme åklagare direkt ner innan den ens hade börjat utredas. Jag har förstått att det är så det allt som oftast fungerar. Titta bara på Assange fallet. Åklagaren vägrar titta till andra faktorer annat än att han bara mååååste ha gjort något.

 80. Man United Says:

  @ v maukonen törnrosa id on 1 om det är pga pk som orsaken till sveriges rättshaveri.Är då pk på något sätt ihopkopplat med sveriges neutralitet under andra världskriget? Att en svensk tiger. Jag är emot nazister och all slags främlingsegentlighet. Är pk romantiskt på något sätt? Vart ifrån kommer Sveriges dubbel moral? Kan inte göran persson berätta om klass samhället som han påbörjade i valspurten 2006. Om det bara hade varit så lätt att bara rösta på alliansen..men si det är det inte.Det här handlar om djupa värdegrunder som går bortom partipolitik och kanske ända tillbaka till wigfors tid för att förstå vad Sverige är för land och hur radikal statsfeminism kunnat utveckla en lika sjuk och farlig ideologi som tagits emot med samma tigande.

 81. Ulf Andersson Says:

  Jag tycker det är beklämmande och fruktansvärt tragiskt att det här händer, att det finns kvinnor som ljuger om så allvarliga saker!!

  Jag har själv blivit våldtagen, sexuellt kränkt, fasthållen och slagen i mina förhållanden, men aldrig vågat anmäla gärningsmännen.
  Så här i backspegeln önskar man ju att man hade haft modet till att göra det, eftersom det var befogat och gärningsmännen skulle kunnat behöva skaka galler för att eventuellt inse vad de hade utsatt en för…

  Samtidigt är det här en väldigt infekterad fråga, men jag tycker att man ska framhålla orättvisan i vinklingen att man anser att de som drabbas hårdast av detta är de kvinnor som har blivit våldtagna och anmält…

  Räknas jag in i den senare gruppen som man tycker synd om då eller?!!!

  Det vill jag VERKLGEN INTE! Det är ju synd om dem som blir orättvist anklagade och fällda för ett brott de INTE har begått!!

  Stort tack till min bror som driver Papparättsgruppen ”Dads-r-us”, och som har uppmärksammat mig på denna orättvisa och snedvinklade syn i vårt uber- feministiska samhälle idag!!

  Tack även till Mats som vågat ta bladet från munnen i detta forum och säga det som behövs sägas, håller fullständigt med dig!

  Jämställdhet i all ära, men på lika villkor!!

  Kramar från anti-feministen Väderhäxan34

 82. Nils Jungenäs Says:

  ManU 19:24

  Ondskan kan segra endast om de goda sitter passiva och låter det ske.

  Det främsta vi kan lära av historien är att vi aldrig lär oss av historien.

 83. Men@Work Says:

  @Törnrosa:

  Om folk kan knivmörda för en cigarrett så kan man ljuga om en våldtäkt för 100.000. Jag tror du lider av ”women are saints” syndromet…

 84. Nils Jungenäs Says:

  PK = kejsarens nya kläder
  PK = åsiktförtryck
  PK = mobbing
  PK = feghet
  PK är ett uttryck för rädsla. Rädslan att inte bli accepterad i gruppen. PK är att fördöma oliktänkande. PK är odemokratiskt.

 85. Man United Says:

  @ nils men vart fa n är tjejerna aka systrar i denna kamp om kvalité ,jämställdhet och rättvisa??? Är förvånad över hur många som hycklar dvs väntar på att vinden ska vända konstant. Kärlek till alla kvinnor som kämpar här;-)

 86. intelligentunion Says:

  Kanske man bör filma alla sina äventyr i smyg och ha som bevisning i fall man råkar göra en argsint kvinnlig feminist bitter. 🙂

 87. Godtyckligt Says:

  Ja och att en kille skulle riskera att gå igenom en kränkande häktning och kränkande rättegångar och ev år i fängelse för en våldtäkt det känns ”helt normalt” ? Nej givetvis inte, och som JD sa Man kan inte utgå ifrån sig själv bara för att man själv aldrig kan tänka sig att falsk anmäla någon för 100 000, dom som gör en falsk anmälan är inte vanliga hyggliga tjejer precis som att våldtäktsmän inte är vanliga hyggliga män.

  Dock anses det i debatter och i media och rättssalar alldeles uppenbart att en kvinna inte skulle utsätta sig för den ”kränkning” som en rättegång innebär om det inte var så att hon talade sanning , Män däremot verkar inte någonstans i samma debatter anses ha något som helst kosekvens tänkande eftersom att det aldrig diskuteras varför i hela friden en man skulle riskera hela sitt liv,vänner,ekonomi för en våldtäkt.

  Tänkvärt….

 88. Ulf Andersson Says:

  @ Pär och övriga
  I kommentaren
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/09/16/polischef-tjejer-hittar-pa-valdtakter/#comment-73211

  använde min lillasyrra ovetandes mina uppgifter.
  Hon trodde att hon skickade kommentaren som gäst.
  Vi har talats vid i telefon och det var okej
  att hon använde mina uppgifter – denna gången i alla fall.

  Uffe/Ulf Andersson
  (den riktige Uffe)

 89. Törnrosa Says:

  Silver Levinsky: När du nu kunde bevisa att det inte rörde sig om våldtäkt, så verkar det underligt att åklagaren la din anmälan åt sidan.

  Om det är som du tror så är det bra att det blir en diskussion, vilken förhoppningsvis kan leda till att praxis ändras.

  Ett problem, som diskuterats på nätet, tycks själva våldtäktsbegreppet vara. Sedan det vidgades verkar det ha uppstått tolkningsproblem.

  Assangefallet är speciellt, så det ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Inte så där optimalt skött, om man säger.

  Ulfs lillasyrra:Jag har inte varit utsatt och det är jag tacksam för. Men jag är inte heller säker på att jag skulle göra en anmälan.

  Dolf: Ja det var dit jag ville komma och det tyckte jag att jag gjorde också, eftersom du gjort denna tolkning.
  Men@Work: Nä den sjukdomen lider inte jag av.
  Ha det bra i helgen allihop

 90. Flera av de anmälda våldtäkterna i Halland är påhittade säger Polischef. « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] de tjejer som kommer till oss och anmäler våldtäkter fast det inte är det. Man hittar på … Läs mer på […]

 91. Det riktiga straffet | Det osynliga folket Says:

  […] Bloggat om detta…. […]

 92. Stefan Says:

  För att falskanmäla våldtäkt utan att kunna bli straffad för falsk tillvitelse bör man vara mer förslagen än den kvinna i Halland som nu är anhållen. Man ska gå till polisen (gärna någon polis som man känner privat) och fråga om något annat och som bakgrund berätta sin historia, t.ex. fråga om man kan tvinga en man som man bjudit hem till sig för att bo i sin lägenhet att hiv-testa sig därför att kondomen gick sönder. Lägger man sedan till att man tror att han hade sönder den med avsikt och att man dessutom senare blev väckt genom ännu ett samlag har man beskrivit ett förlopp som enligt det utvidgade våldtäktsbegreppet faller under allmänt åtal. Poliskompisen som då officiellt fått kännedom om det är då skyldig att göra anmälan. Om historien är osann har ändå ingen falsk tillvitelse gjorts i lagens mening eftersom det är poliskompisen som gör anmälan. Känns historien igen?

 93. Man United Says:

  @ Stefan Kan det ha något att göra med att JO haft tillsyn av Halmstad Åklagarmyndighet samt varit ämne för granskning under längre tid pga fler JO-anmälningar. Åklagare har blivit fällda samt Åklagarmyndigheten vid sk brott kopplat till feministisk lagstiftning.

  http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=106&MainMenuId=106&Language=sv&ObjectClass=DynamX_SFS_Decisions&Action=Search&Reference=&Category=0&Text=Halmstad+%C5klagarmyndighet&FromDate=&ToDate=&submit=S%F6k

  Här är en rättsäkerhets grupp som är under konstruktion http://www.rattssakerhet.se

  En annnan satirisk och granskande sida i samma stad/län

  http://knappnytt.nu/

  http://sv-se.facebook.com/knappnytt

 94. Man United Says:

  @ Törnrosa

  ”Assangefallet är speciellt, så det ska bli intressant att se hur det kommer att gå. Inte så där optimalt skött, om man säger.”

  Det är två delar i det hela den allmänna rättspraxis som upprätthålls av folks förtroende för rättsstaten.

  Och sen har du den politiska aka utrikespolitiska….

 95. Carl Says:

  Våldtäkt borde rubriceras som misshandel och kräva samma bevisningsnivå och inget annat, för problemet är att människor vägrar se på det objektivt när de refererar till sin egen sexualitet (män kan inte våldtas, eller hur?). Samma sak med rattfylla: det borde rubriceras som grov vårdslöshet i trafik eftersom det är just vad det är – det ska inte ha någonting med din inlärda svennemoral att göra (baserad på århundraden av religöst styre och en gräns för rattfylla extrem mycket lägre än i resten av världen etc).

 96. Nils Jungenäs Says:

  Det som egentligen är kärnan i allt det här är:

  Vi lever i ett samhällsklimat där man, om man vill kritisera något som ”en kvinna” eller ”kvinnor” gör, måste framhålla, som ursäkt för sin kritik, hur detta drabbar kvinnor.

  Även om en falsk våldtäktsanklagelse drabbar både den man som blivit falskeligen anklagad och även indirekt de kvinnor som faktiskt blivit våldtagna, så måste man framhålla det senare för att få legitimitet för sin kritik.

  Detta är det sjuka i vårt samhälle idag!

 97. Törnrosa Says:

  Man United: Japp det är en ”dj-a röra” rent ut sagt. Men hålller vi oss till bara den första delen så hann allt inte starta förrän det gick snett.

  Jag är inte så pigg på att diskutera rättsfall innan de åtminstone gått igenom första instans – alltså blivit avskrivna eller manglats genom tingsrätt eller alt domstol och fått ett domslut.

  Utan att diskutera vem som har rätt eller fel så har, enligt min mening, tjejerna, Assange och fru Justitia farit illa i det här sammanhanget.

  Det är störtintressant, inte minst politiskt, men jag vill avvakta med några eventuella djupdykande åsikter från min sida innan det finns klubbade domar.
  mvh
  ——————-
  Nu ska jag på tårtkalas 🙂

 98. Silver Levinsky Says:

  @ Det riktiga straffet.
  Jag läste på din blogg och känner väl igen mig.
  Som jag skrev till dig på din blogg:

  Hej Junni,
  Känner så väl igen alla känslor, paniken, maktlösheten, bemötandet och att allt bara rullar på utan att det spelar någon som helst roll vad man än säger.
  Jag vet inte om det är någon tröst för dig men jag vill iaf säga att du inte är ensam om att gå igenom ett sådant helvete som du nyss beskrev.
  Jag själv blev dömd till 4 år i fängelse för grov våldtäkt. Inga andra bevis än hörsägen och kvinnans egna berättelse låg till grund. Vad jag berättade spelade ingen som helst roll. Utryck som ”varför skulle hon anmäla våldtäkt om det inte var sant.” + mycket annat skitsnack användes emot mig. Jag kände marken rämna under mig och jag befann mig i den absurda situationen att JAG måste rentvå och bevisa mig själv som oskyldig. Det går stick i stäv mot alla juridiska principer i ”vad jag vet”, alla civiliserade länder, men så går det till idag i Sveriges domstolar när det gäller sexualbrottsanklagelser.
  Jag hade dock makalös tur. Jag fick prövningstillstånd till hovrätten och medans månaderna i häkte tickade på så dök det upp ett och annat som talade till min fördel. Då det sedan var dags för hovrättsförhandlingen så erkände även kvinnan att hon hade ljugit. Åklagaren var rasande och hotade kvinnan!? med fängelse om hon inte började ”samarbeta” och berätta ”sanningen” (underförstått fortsätta påstå att jag våldtagit henne) . Till slut skakade domarna på sina huvuden och förkunnade mig icke skyldig. Jag var så chockad,grät och kunde inte tro att det var sant. Självklart så hade jag redan i tingsrättsförhandlingen gjort en anmälan om falsk angivelse men den anmälan lade samma åklagare ner redan på förundersöknings stadiet. Då jag blev friad i hovrätten så borde jag ha krävt att den anmälan skulle ha tagits upp igen men jag var i chock och ville bara därifrån så fort det bara gick. Jag ville tillbaka till mina barn och mitt liv som vanligt.
  Junni, vill du ha någon att prata med så kan du kontakta mig.
  Jag kan lyssna och bekräfta att du inte är ensam om det du varit med om.

 99. Stefan Says:

  Man United:
  Det var en skrämmande förteckning över missförhållanden vid åklagarmyndigheten i Halmstad under de senaste 8-9 åren. Har bara sett på några få av dem men påföljden verkar inte ha blivit mer än att JO anfört kritik. Ingen har blivit fängslad på det sätt som de oskyldigt anklagade blivit. En typisk formulering från JO tycks vara följande: ”Sedan åklagaren hörts och delgetts misstanke om brott fann jag emellertid inte längre anledning att fullfölja förundersökningen.”

 100. Man United Says:

  @ Silver Levinsky Känner du till någon Åklagare i Sverige eller internationellt som fått erinran eller fällts för brott mot objektivitetsprincipen? Vilka rättsprinciper följer en Hilda Åklagare? Vem granskar Åklagarämbetet? Vilken rätts etik följer Åklagare? Varför är det så känsligt att granska Hilda? Varför renodlar inte rättsväsendet åklagar rollen och ger advokaterna mer anslag för varje enskilt case? Eller tillsätter separata humanjurister som arbetar endast med friande omständigheter,bevisning som talar för den tillalande friande. Hur påverkar Hilda och feminism rättssäkerheten? Är Sveriges domarkår oberoende och fri från politisk topp styrning? Lever förlegat högmod och lojalitetsprinciper kvar inom HD? Är det rädslan för att stå med byxorna nere inför omvärlden så få ärenden beviljas resning? Varför tas inte Samhällets problemet med de över 1000 samvets och politiska fångar i Sverige på allvar? Varför tar inte kvinnor tillsammans med männen ansvar i diskussionen om rättsläget där kvinnor och män är de stora förlorarna. Inte ett så speciellt tryggt och förtroende ingivande Samhällsklimat.Det är värre än inkvisationen och rättsövergreppen vid Bastiljien. Med den skillnaden att Sverige är kliniskt rent och likgiltigt. En enda lång Lång ”sånger från andra våningen” film. Tiger fortfarande en svensk? Landet Brunsås och myrdals skapande av Institutet för Rasbiologi kan ge ytterligare en förklaring till Varför och att Sverige kanske inte är så rättvist,heligt,jämställt och bra. Transparens är bara epilogen till denna postmoderna tragedi.

 101. Man United Says:

  @ stefan har du något förslag som kan motverka maktmissbruk och rättsövergrepp?”Stoppa tjejers falska anmälningar”.Koppla ihop det med Sveriges statistik som näst(efter lesheto,afrika) farligaste landet i världen att vistas i som tjej kvinna. beträffande risk som tjej kvinna att bli våldtagen med hänseende på alla våldtäktsanmälningar. Många läggs ned och feminister hävdar att det är så svårt att fälla våldtäktsmän. Då stämmer det ju precis med feministernas uttalanden om att alla män är värre än djur och potentiella våldtäktsmän. Samt att Sverige skiljer sig från övriga skandinavien och europa.

 102. Man United Says:

  @ 16 september 2011 kl. 16:11
  Per säger:
  16 september 2011 kl. 14:18

  ”Visa mig gärna några feminister som tycker det är okej att vissa kvinnor ljuger om våldtäkter. Var är de? ”

  Feminister har urvattnat begreppet våldtäkt
  https://www.flashback.org/t1385589

  Josefin Brink, vänsterpartist, kommenterar fallet Assange:

  Josefin Brink (V): Tragiskt med vänsterikoner som hyllar Assange
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/…hyllar-assange

  Hon har tagit ställning mot Assange eftersom hon är en feminist. En man som blivit beskylld för våldtäkt – han måste alltså vara skyldig!

  Jag satt och funderade på var hur feminister, drivna av hat mot män och andra komplexer, har lyckats urvattna begreppet ”våldtäkt”.

  En person, ”Init”, kommenterar hennes artikel i Newsmill:

  Citat:
  ”Enligt denna teori skulle alltså två unga kvinnor på något sätt ha tubbats av någon – CIA i samarbete med en hemlig feministisk maffia inom rättsväsendet? – att göra falska anmälningar mot Assange”

  Det behöver inte alls vara något så konspiratoriskt, det kan handla om vanlig simpel hämnd för att Assange låg med flera kvinnor på bara några dagar.

  För en sak är ju klar. Vid en ordinär våldtäkt är det knappast kutym att offret går på kräftskiva med våldtäktsmannen dagen efter att den s.k. våldtäkten ägt rum. Inte nog med detta, offret skriver dessutom på Twitter under kräftskivan om att hon är på fest med ”världens coolaste personer”. Enligt uppgift har hon i efterhand försökt radera sitt Twitter-konto, eller iaf inläggen från kräftskivan. Tycker du att det låter som ett normalt efterspel till en våldtäkt eller ett fall av sexuellt ofredande?

  Personen har inga planer på att anmäla Assange förrän hon träffar en annan kvinna och får reda på att hon också haft sex med Assange under samma period som den första kvinnan hade sex med honom. Då ilsknar båda till och går till polisen för att undersöka om de kan tvinga Assange till HIV-test. Polisen tycker dock att det är våldtäkt och andra sexbrott, och driver sedan detta vidare på egen hand, då det faller under allmänt åtal.

  Lägg till turerna med att först vara anhållen i sin frånvaro, för att sedan mindre än 24 timmar senare vara en fri man igen, och sedan några veckor senare åter anhållen i sin frånvaro, sockrat med en Interpol-efterlysning och en Europeisk Arresteringsorder, precis i samband med att Assange planerat att släppa cablegate-dokumenten.

  Du tycker inte att det här är det minsta konstigt eller anmärkningsvärt, utan precis enligt mallen för radikalfeminister så går du direkt till angrepp mot de ”hemska männen” som försvarar ”sexbrottslingen Assange”. Du går genast i försvarsställning för de ”stackars kvinnorna”, som båda blev upprörda först efter att de fått reda på att han varit promiskuös, och den ena t.o.m. går på fest med ”våldtäktsmannen” kvällen efter ”våldtäkten”.

  Det här är knappast något simpelt våldtäktsfall, och sålunda alldeles för tidigt att sätta sig till doms över någon. Man kan helt enkelt konstatera att det finns många märkliga delar av den här historien som behöver redas ut noggrannt innan man kan döma någon.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/…hyllar-assange

  Jag tycker utvecklingen är tragisk och att det som händer är ett hån mot människor som verkligen blivit våldtagna.

  Sverige ska tydligen ha bland världens högsta våldtäktsstatistik i nivå med vissa afrikanska länder … förklaringen till siffrorna ska vara hur man ändrat definitionen av våldtäkt på senare tid.

 103. Flicka anhållen för falsk våldtäktsanklagelse « GenusNytt Says:

  […] bloggade härom dagen om att denna polischef, Inger Olsson, sa till Sveriges Radio att antalet falska […]

 104. Åklagare Rogland gick från falsk våldtäktsanklagelse till ogrundat misshandelsåtal « Aktivarum Says:

  […] falska våldtäkten som anmälts. Pär Ström uppmärksammar ämnet i flera inlägg och citerar en kvinnlig polischef som uttalat sig radio. ”Inger Olsson, polischef på barn- och sexualbrottsroteln i Halland, […]

 105. Michaela dömdes för lögn om våldtäkt | Rutrutan Says:

  […] polischef i Halland har tidigare denna höst gått ut i Sveriges Radio och sagt att falska våldtäktsanmälningar är ett problem. Jag är […]

 106. Små steg framåt | Medborgarperspektiv Says:

  […] berätta att det blir allt vanligare med anmälningar om våldtäkt som sker på falsk grund. Senast i raden var det polischefen på barn- och sexualbrottsroteln i Halland, Inger Olsson, som gick ut i […]

 107. Små steg framåt | medborgarex Says:

  […] berätta att det blir allt vanligare med anmälningar om våldtäkt som sker på falsk grund. Senast i raden var det polischefen på barn- och sexualbrottsroteln i Halland, Inger Olsson, som gick ut i […]

 108. id rather sink the call brad for help! Says:

  Jurist Agneta Carlquist :
  säger sig inte ha stött på problemet..

  Haha,
  undrar varför just hon är den enda som inte stött på detta??

  Agneta Carlquist och hennes byrå Dina Jurister är ökända för sina metoder med falska anklagelser mot män och pappor hos polisen och på de flesta socialkontor i Halland & hos tingsrätten. Undrar speciellt om socialen i Kungsbacka skulle hålla med henne eller inte;)

 109. Våldtäkt « Yasers hörna Says:

  […] [Polischef: “Tjejer hittar på våldtäkter”] […]

 110. Falska våldtäktsanklagelser « Yasers hörna Says:

  […] [Polischef: “Tjejer hittar på våldtäkter”] […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: