89% tjejer nominerade i bloggtävling

by

Bloggar brukar ju anses vara en maktfaktor. Därför är det intressant att anlägga ett genusperspektiv på de nominerade till Blog Awards 2011, som Veckorevyn arrangerar. 37 nominerade bloggare är namngivna på deras sajt.

Jag har tittat på de nominerade (här) efter tips från jämställdisten Johan, och kunde snabbt konstatera att det rör sig om 33 kvinnor och 4 män. Vilket innebär 89 procent kvinnor och 11 procent män. I klassen teknikbloggar såg jag faktiskt en jämn könsfördelning.

Nu väntar jag på ramaskriet från jämställdhetsmaffian. Kvotering nästa?

(Det där sista är ironi – jag är motståndare till kvotering)

Eller kanske anser de att nu har faktiskt jämställdheten kommit riktigt långt (89 procent av full jämställdhet uppnådd)?

För övrigt 1: Här kan du se en film om sexuellt våld mot män i krig, som blivit framröstad till ”Best Documentary 2009” vid Kenya International Film Festival. Tack för tipset, Juha!

För övrigt 2: När den nya klubben Studion öppnar i Stockholms kulturhus (som drivs med kommunala pengar) är queerfeminism ett av dragplåstren, skriver Alltomstockholm. Det är klubben Freshest, som ingår i satsningen, som är queerfeministisk. Så här skriver Alltomstockholm om Freshest:

”Hopkok av det bästa urbana och nutida med Freshests vänner på ny, queerfeministisk klubb. Freshest ger en scen som är en fest som är en utställning som är en klubb. Hiphopfeministerna Talia Gallegos Fadda och Malin Träff bjuder in sina vänner som ger dig det vassaste från det urbana dansstockholm och den nutida scenkonsten serverat i en tillåtande miljö. Freshest, som står bakom bland annat Celebration of Womanhood och SlutWalk Stockholm, är en normkritisk aktör som verkar främst inom den den urbana danskulturen. Freshest vill vara en plattform för inspiration, diskussion och aktion.”

132 svar to “89% tjejer nominerade i bloggtävling”

 1. Jocke Says:

  Ja, detta är ett typexempel. Ta det faktum att killar dominerar i spelvärlden. Det har retat gallfeber på mängder med mediafeminister och DN kände sig till och med tvungna att kritiskt granska fenomenet för ett tag sedan (vilket även fler tidningar har gjort).

  Svaret som journalisterna sökte var så tydligt att de lyste igenom i varje rad. Man ville ”bevisa” ett ”patriarkat” inom spelvärlden och att tjejer inte har samma chans eller var motarbetade och förtryckta på olika sätt.

  När får vi se samma gallsprängda upprördhet kring detta med bloggandet? Kommer DN eller andra tidningar att kritiskt granska könsfördelningen bland bloggarna? Hävda att killar stöts bort, motarbetas och inte behandlas lika schyst av de matriarkata bloggtjejerna?

  Ja, just det ja. Det har ju hänt att kritik riktats mot tjejbloggarna. Något som resulterat i raseri bland inte minst feministerna och åsikten att ”ge fan i tjejerna och låt dom göra vad de vill”.

  Tänk om samma sak hade gällt killar också…

 2. Sam Says:

  …”jämställdhetsmaffian”? Trodde du var för jämställdhet Pär. Tänker att du syftar på dig själv och skriandet i denna blogg. Bra i så fall.

  Eller menar du att det är emot ”manligheten” att kräva rättvisa och även i fortsättningen huvudsakligen kvinnor som ska jobba för jämställdhet? Då är risken stor att orättvisorna mot män fortsätter att hamna i skymundan.

  Arbetet för jämställdhet måste bli en angelägenhet för alla om det inte ska slå över åt ett visst håll. Jämn könsfördelning anses råda när båda könen utgör minst 40 procent vardera.

 3. Backlash Says:

  Blog awards är det nya Fröken Sverige. Båda är glamorösa tjejfester som premierar skönhet och ytlighet hos unga kvinnor.

  Johanna Rytels berömda ‘Gubbslem-kupp’ mot Fröken Sverige var tämligen obegriplig med tanke på att det var en tävling där både arrangörer, tävlande och en majoritet av publiken var kvinnor. När en killtidning tog över arrangemanget tynade Fröken Sverige bort i periferin, för killar är inte intresserade av sånt. Glo på tjejer i bikini, visst, men det räcker inte. Tjejerna har numera gått över till Blog Awards och killarna struntar blankt i den typen av galor.

 4. Lasse Says:

  @Sam skriver

  ”Arbetet för jämställdhet måste bli en angelägenhet för alla om det inte ska slå över åt ett visst håll. Jämn könsfördelning anses råda när båda könen utgör minst 40 procent vardera”

  Kompetensen skall avgöra när man t.e.x. tillsätter ledamot i en styrelse och inte könet.

  Jämställdhet innebär att man har samma möjlighet, rättighet och skyldighet.

  En jämn fördelning av män eller kvinnor är inte jämställdhet i de fall någon av könen erhåller platsen p.g.a. könsdiskriminering.

  Varför förespråkar du könsdiskriminering ?

 5. Jonna Says:

  Men herre Gud asså va larvigt inlägg. IGEN!!!!!!!! Maktfaktorn i bloggosfären beror på VAD dom skriver. POLITISKA bloggar KAN va maktfaktor. Vi tjejer skriver mest om livsstil, men ni män skriver om FRA, Genus, gnäller över feministiska hjärnspöken och sitter i tv-soffan, pimplar bira och är bättre fotbollsexperter än de som kommenterar i tv-rutan.

  Sam:

  ”Trodde du var för jämställdhet Pär.”

  Nej, han och hans drös av jämställdhets skojare här inne är INTE för jämställdhet, dom är för machomakt och -kultur. Kostymerade patriarker en del av dom, ölpimplande snustuggare resten …..

 6. Per Says:

  Blog Awards premierar inte ytlighet, däremot kan man ofta höra den gamla visan om ytlighet varje gång kvinnors intressen(det är som bekant flest kivnnor som bloggar) diskuteras. Att lana eller ligga under bilen anses av vissa vara mer vettiga intressen, hur kommer det sig? Vem som helst kan starta en blogg, det enda som krävs är tid och, om man vill bli framgånsgrik, något bakom pannbenet. Ingen hindrar män från att blogga, möjligtvis de trötta själar som skulle hojta om att det är omanligt att t ex starta en blogg om stil. Att gnälla över att det mest är kvinnor som bloggar visar verkligen att jämställdismen inte är en rörelse att räkna med. Något värre gällande hur synd det är om karlar(framförallt vita, ensamma, bakåtsträvande sådana) måste ni väl ha att komma med?

 7. Jonna Says:

  Lasse (o andra ”jämställdister).

  ”Jämställdhet innebär att man har samma möjlighet, rättighet och skyldighet.”

  Det är precis SAMMA möjlighet, rättighet och skyldighet du inte kan få i det Strömianska patriarkatet. Det är SKILLNADERNA som utjämnas KVOTERING. Fram för MERA KVOTERING.

  Kvotera bort Lasse, Pär och andra sk jämställdister så vi får en bokstavlig jämställdism.

  Strölmlösa och hjärndöda, det är vad ni är hela machohögen ….

 8. Jonna Says:

  Per:

  Instämmer helt med dig.

  ”Vem som helst kan starta en blogg, det enda som krävs är tid och, om man vill bli framgånsgrik, något bakom pannbenet.”

  VIsst, den här bloggen är ju ett nonsens exempel. Med en massa nonsens comments från en massa nonsens grabbslem och små tonårsfinniga datafjantar.

  Vi tjejer har viktigare saker och göra. Kanske därför det finns fler och fler arbetslösa killar. Ut och söka jobb nån gång istället kanske för att sitta här inne och knappa inlägg om dagarna? Så vi andra slipper försörja er med 40-60 tim arbete i veckan menar jag.

 9. Lasse Says:

  Jonna o Per skriv er trötta för inget av det Ni skriver har någon trovärdighet.

 10. Backlash Says:

  Jonna, de flesta som kommenterar här är nog minst dubbelt så gamla som dig. De flesta har även någon slags akademisk examen och därtill hörande yrkeserfarenhet. Finniga tonårsgrabbar skriver inte här, de spelar WoW.

  Du skulle vinna på att försöka sluta argumentera med härskartekniker, särskilt när du tror att det funkar att förminska folk utifrån en massa antaganden som inte stämmer.

 11. Sara Says:

  ”Vi tjejer”? Nej tack – jag väljer själv!

 12. Man United Says:

  @ sam skriver: ””Arbetet för jämställdhet måste bli en angelägenhet för alla om det inte ska slå över åt ett visst håll.” Ja,du och feministerna säger det. Men feminism genus är dessvärre genom skådat. Det är inte direkt förtroende ingivande och ansvarsfullt när feminismens idéer tvingas på Samhället och verkligheten. Okontrollerat genus expriment. Ansvaret för konsekvenserna av statsfeminism är inte heller feministers och politikers starka sida. Bra ledarskap. Knappast! Varför inte folkomrösta om fortsatt skatter ska finansiera radikal statsfeminism. Istället för bättre behövande och upprätthållande verksamheter som säkerhetsställer kvalité av välfärd. En välfärd som finns till för alla medborgare och utgår från folket. Folkomrösta Nu! Jag vill inte betala skatt till radikal statsfeminism!Vill ni? Vill ej heller stratifiera Samhället ytterligare.Betalar gärna skatt till välfärd som t ex sjukvård. Men vill absolut inte betala för statsfeminism!

 13. Man United Says:

  http://www.skattebevakarna.se Genus Leaks

 14. Man United Says:

  http://www.skattebetalarna.se

 15. Olof Says:

  Off topic:
  Män mår bättre av jämställt arbetsliv.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-mar-battre-av-jamstallt-arbetsliv

  Beviset: Tar ut fler sjukdagar!!!!

 16. Man United Says:

  http://www.pro.se är inte heller så förtjusta i statsfeminism och genus industrin som slukar miljon miljard bidrag årligen.Det är inte mer än demokratiskt rätt att frågan lyfts om vilka som vill vara med och betala till statsfeminism som förbrukat förtroendet för länge sen.

 17. Carl Says:

  Om det är något som bör kritiseras är det intelligensen hos läsarna av de här skitbloggarna. Det vill säga 11-50-åriga kvinnor (tjejer snarare för de bör förstås inte ses som myndiga) som tror de är modemodeller efter att ha sett hur man spacklar fejjan och köper kläder som någon överklass-sprungen bloggbimbo gör reklam för. Jag spottar på hela företeelsen och dumförklarar alla som försvarar den.

 18. Daniel Says:

  @Per,Jonna
  Hur många gånger ska jag behöva uppmana er att avstå från tramsiga och ytterst lågbegåvade argumentationsfel som tex halmgubbar.

  Vad är det för fel på er?

  Försvinn härifrån och våga inte visa er förens ni har läst igenom denna sida till punkt och pricka:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel

 19. Matte Says:

  @Per

  Du svarar aldrig, så det är ingen ide att argumentera med dig.

  @Jonna

  Dig argumenterar jag inte med för du kan inte visa normalt hyfs.

  Det enda jag kan säga är att jag inte håller med er.

 20. Frogfish Says:

  @Per:
  ”Vem som helst kan starta en blogg, det enda som krävs är tid och, om man vill bli framgånsgrik, något bakom pannbenet. Ingen hindrar män från att blogga, möjligtvis de trötta själar som skulle hojta om att det är omanligt att t ex starta en blogg om stil.”

  Byt kön och verksamhet på detta så inser du hur ironiskt ditt uttalande är. Och inser du inte det så måste du vara lika inskränkt som de patriarkala fundamentalister du påstår dig se överallt…..

 21. John Nilsson Says:

  Olof säger, 12:38:
  ”Off topic:
  Män mår bättre av jämställt arbetsliv.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-mar-battre-av-jamstallt-arbetsliv

  Beviset: Tar ut fler sjukdagar!!!!”

  Jag noterade också denna spännande slutsats, som väl tagit ett tag att komma fram till… Men det kanske ändå är en rätt välvillig slutsats, och definitivt bättre än rubriker som:

  ”Män trivs inte på jämställda arbetsplatser”
  ”Män blir sjuka av jämställdhet”

  Eller?

  På ett sätt är ju faktiskt artikeln ett erkännande av att män inte alls glider fram på en räkmacka i arbetslivet, utan kanske begränsas mer av sin könsroll i arbetslivet (genom att känna en större press på sig att vara närvarande trots sjukdom), än vad kvinnor i allmänhet gör. På frågan om ”män vinner mest på ett jämställt arbetsliv” svarar ju Ann Sörlin:

  ”– Ja, det verkar så.”

  Detta svar följs dock upp av en icke närmare förklarad passus om att ”För att kvinnor ska tjäna på att arbetsplatsen är jämställd förutsätter det också att hemsituationen är jämställd”. Förutom att detta är en lagom diskret insinuation om att kvinnorna i själva verket fortfarande är värst drabbade, trots att forskningsresultaten pekar på det motsatta, förklaras alltså inte heller vad orsakssambandet skulle vara. Menar Sörlin verkligen att det inte skulle spela någon roll för en kvinna om hennes arbetsplats var jämställd eller ej, om nu hennes hemsituation brister i detta avseende? Märklig slutsats i så fall, tycker jag.

  Ann Sörlin visar i alla fall upp en ärlighet och smakfullhet, som överstiger många andra genusinriktade forskares:

  ”Jag hade en förenklad bild av hur det skulle se ut”.

 22. CH Says:

  Hur ser könsfördelningen ut i allmänhet i bloggosfären? Hur ser könsfördelningen ut bland författarna till bloggar i respektive kategori? Det bör has i åtanke innan man kritiserar fördelningen av de nominerade.
  Vet du någon annan bloggare som skulle ha förtjänat en nominering men inte fick det?
  Veckorevyns blogawards, alltså. Hur ser veckorevyns målgrupp ut?
  Hade kategorierna och de nominerade sett annorlunda ut om t ex King hållit i en likadan ”tävling”?

 23. Bishounen Says:

  Sam säger:
  18 september 2011 kl. 11:19

  ”…”jämställdhetsmaffian”? Trodde du var för jämställdhet Pär. ”

  Precis som Pär skriver i inledningstexten, så finns det jämställdhet, och, ”Jämställdhet”.
  Pär åsyftade det sedermera, inom citationstecknen, eftersom det ju inte är jämställdhet UTAN citat som Genusfeminismens ideologi är ute efter, utan könsfavorisering.

 24. M Says:

  @Olof: Med samma logik var kvinnorna storvinnare på nittiotalet:

  ”Hur har mäns och kvinnors sjukskrivningar sett ut?
  – Innan 1990-talet var fler män än kvinnor sjukskrivna. I slutet av 1990-talet var det en extrem uppgång för kvinnor, då dubbelt så många kvinnor som män var sjukskrivna.”

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article634040/rdquoInnan-var-fler-man-sjukskrivnardquo.html

 25. Ulf Andersson Says:

  @ Pär (bloggägaren):

  Kanske är på sin plats att spärra nicket ”Jonna”?

 26. Ninni Says:

  Sara skrev:

  ””Vi tjejer”? Nej tack – jag väljer själv!”

  Jag säger ”Amen!”

 27. Ninni Says:

  Ulf(och ni andra):
  Det finns ingen ideologi som på sikt har överlevt om den står i strid med vetenskap.
  Självaste Charles Darwin hade det hett om öronen för ”folket” visste att Gud hade skapat människan till sin avbild. Vem tror på något annat än att vi härstammar från aporna idag.

  Vi _vet_ att vi har ”torrt på fötterna”. Det tar bara tid att förändra sånt här just för det strider mot ”det som alla vet”.

  Vi måste använda oss av envishet och lugn. Vi kommer att segra.
  Bry er inte på folk som kommer in för att vara ”troll”. Det är slöseri med er energi och tar på humöret. Ignorera dom bara.

 28. Ninni Says:

  Jag glömde förklara varför jag tycker det är bättre att ignorera.

  Troll har en tendens att göra självmål, eller så bjuder dom på en jävla bra passning.
  Ser ni en passning, hugg den för att visa er poäng. Gör dom självmål, låt det tala för sig själv:)
  Vi ska inte underskatta det dom kan göra för att vår seger ska komma snabbast möjligt.

 29. Backlash Says:

  Per:

  Blog Awards premierar inte ytlighet

  Men lol, pratar vi om samma gala? Ca hälften av kategorierna är ytliga redan i kriterierna, andra kategorier ger ju förväntan om ett visst djup, tills man ser namnet på den som vann. Kulturkategorin vanns t.ex. av Carolina Gynning, inte av t.ex. Peter Englund (Han har förvisso slutat blogga).

  Årets bloggraket: Angelica Blick

  Kriterier: En blogg som i rekordfart vuxit och blivit en ny stjärna på blogghimlen. Med ”ny” innebär att bloggen antingen är startad det senaste året, eller – om den funnits, men inte varit uppmärksammad tidigare – blivit uppmärksammad/”upptäckt” under det senaste året.

  Årets trendigaste blogg: Andreas Wijk

  Kriterier: En bloggare som utmärkt sig för sin fingertoppskänsla för trender inom mode, inredning, design eller skönhet.

  Guldpennan: Cimon Lundberg

  Kriterier: En blogg som utmärker sig i sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk. Här premieras välskrivna blogginlägg, där skrivkonstens kvalitet går före uppdateringskvantitet.

  Årets blogginspiratör: Isabella Löwengrip

  Kriterier: En blogg som inspirerar sina läsare och som kontinuerligt uppmuntrar sina läsare i deras vardag, själsligt och/eller fysiskt.

  Årets teknikblogg (by HP): Lilla Gumman

  Kriterier: En bloggare som bevakar och har full koll på pryl- och teknikvärlden. Bloggen ska genomsyras av ett genuint intresse för teknik och ju nördigare, desto bättre.

  Årets kulturblogg: Carolina Gynning

  Kriterier: En blogg med känsla för det kulturella. Det kan vara allt ifrån levnads- till populärkultur, inget är för högt eller lågt i den här kategorin.

  Årets bloggprovokatör: Katrin Zytomierska

  Kriterier: En bloggare som har en egen attityd, sticker ut från mängden och som inte är rädd för att provocera.

  Årets internationella blogg: Sara Montazami

  Kriterier: En nordisk blogg som vuxit sig stor i hemlandet och som uppmärksammats och fått läsare även i Sverige.

  Årets elitblogg: Kenza

  Kriterier: (Över 300 000 unika besökare/vecka) För att förtjäna en plats bland elitbloggarna krävs det att du har gjort mer än att blogga – Du ska även ha gjort dig ett stort namn i kändis-Sverige!

  Årets Blogstar: Amanda Astor

  Kriterier: En ännu ”oupptäckt” bloggare som har potential att bli morgondagens nästa starbloggare. Vinnaren får ett bloggkontrakt med VeckoRevyn.com.

 30. Man United Says:

  Industribolaget och Manoloo syntes inte till. De fortsätter skriva om herr mode trots att tjejer föredrar orakade män i jeans och t-shirt. . . :-S Skulle gynning vara kultur? Skulle hon hämtat inspiration av Turner och spelat kärlekssökande sobril och vinberoende i en O’neil pjäs eller kvinnosaks kvinna med skadat känsloliv i en Strindberg uppsättning på Tv4s Tv teater med Thorsten Flinck. Då snackar vi människodjup och kultur som berikar istället för innehållslösa förebilder.

 31. Lövet Says:

  Rösta på Fredrik Backman, Café: Relevant, självironisk, rolig….
  …kort sagt en manlig bloggare!

 32. vmm Says:

  Häromdagen presenterade tidningen Arbetarbladet (S-tidning i Gävle) sin nya ungdomsredaktion. Jag måste ha blivit feministsmittad för jag räknade könsfördelningen. Ungefär 10 tjejer och inte en enda kille. Mig gör det inget, men jag undrar hur det låtit om det varit 10 killar och ingen tjej i redaktionen.

 33. ConZor Says:

  @Ninni

  Det finns miljontals individer som fortfarande stenhårt tror på att gud skapade människan. Det finn skolor i USA som har slutat att lära ut evolutionsläran efter på tryckningar av föräldrar som kräver att det ska läras ut att gud skapade människan.

  OT: Drude Dahlerup, professor i statsvetenskap och genusvetenskap:
  En kvinnlig statsminister gör ingenting för dansk jämställdhet

  http://svtdebatt.se/2011/09/en-kvinnlig-statsminister-gor-ingenting-for-dansk-jamstalldhet/

 34. Kristin Says:

  @Ninni
  ”Vi tjejer”

  Tala för dig själv!
  Det finns tjejer som är för jämställdhet!

 35. Ninni Says:

  ConZor :
  Absolut finns det det, men dom är i sån solklar minoritet att dom är marginaliserade, eller hur?
  Även bland starkt troende människor tror majoriteten på evolutionsläran men menar att den är en akt av gud.

  Kerstin. Japp, vi jämställdhets-kvinnor finns också. Här är vi inte så noga med kön alls faktiskt. Du är så välkommen till oss som verkligen kämpar för jämställdhet. Känn dig som en i gänget.;D

 36. Man United Says:

  OT:Manchester United v Chelsea – live! Follow live text commentary as last season’s top two teams go into battle at Old Trafford. Live Matchcast

  @ Vmm ConZor Den senaste devisen är att politik är grått,tråkigt,fullt med gamla gubbar(?), nu ska fler unga rekryteras in,fler kvinnor gäsp..osv focus på fler medlemmar. Det är det enda som räknas, inte innehållet. Alltså siffror och vinna valet. Hur hållbart är spackel? …… som händer på bloggar,genus leaks,alternativa oberoende journalistiska bloggar,hacker skrap från piratpartiet,mansrörelsen är det intressanta och där politikska frågor diskuteras utan pk. Frö till ny partipolitik och parti som utmanar sd och mp och går förbi m och s.

  Tidlösa grå sossar,mustacher och skäggiga pappor från söder är tydligen inte tillräckligt stekigt 😉

 37. Torstensson Says:

  Som jag uppfattat de här unga feminist-tjejerna som pratar fult här, så stör dom sig enormt på att Pär ställer krav. På något sätt är ju bloggen en nagel i ögat på dom. Anledningen till att de pratar med ett så vulgärt språk beror på att dessa unga tjejer varit curlade av sina föräldrar och kommer från hem där det inte finns respekt för män. De har växt upp och sett deras mor bestämma inköpen, semestrarna och bestämma om de ska få se Milan eller inte på sin lottovinst. (Har ni sett reklamen, där kvinnan ger sitt godkännande med besviken min när mannen vill se Milan). Har nog allt sett den !

  Dvs dessa unga tjejer kommer från hem där mannen är hunsad men dom ser det inte. Tänk dig deras pojkvänner, vad är dom? Redskap vid sidan om deras blogg? Kanske kallar dom sina pojkvänner för appar.

  Det är hemskt att se unga kvinnor tala så till en äldre man. Bara det och tillsammans med de dokumenätrer om hur svenska unga människor festar och super och ska ”knulla horor” (dom skrek så) gör att jag aldrig någonsin kommer låta min barn växa upp i Sverige.

  Ni unga tjejer som stör er för att Pär inte följer mallen som hunsad ”pojkvän” hunsad pappa , ni borde skämmas. Ni ska inte tala så till äldre människor över huvud taget. Varken till era föräldrar eller till andra vuxna människor.

  Era föräldrar ska också skämmas för att ha låtit bli att sätta gränser för er. Om jag får en sån i framtiden så hoppas jag aldrig någonsin att han blir ihop med en sådan vulgär ung tjej av den typ som är här och smädar Per.

  Ni är så oattraktiva och jag tycker uppriktigt sagt synd om era farsor.

 38. Torstensson Says:

  och jag tycker synd om era pojkvänner. Förvånar mig inte att ni har pojkvänner. För svenska killar finner sig ju i att bli hunsade.

  Om min dotter hade pratat så till en äldre man som ni pratar till Pär så hade jag skämts och dessutom hade jag ställt till med en scen som hon sent hade glömt.

  Uppfostrar inte föräldrar sina barn i Sverige längre? Hur kunde så många unga tjejer bli så vulgärt snea?

 39. Matte Says:

  @Torstensson

  Väl talat, det ligger en del sanning i det du skriver.

  Respekten för äldre(jag är rätt ung själv, 30) är pinsamt låg nuförtiden, den curlade generationen har resulterat i många respektlösa vulgära unga män och kvinnor.

 40. Matte Says:

  @Torstensson

  En orsak till att det har blivit så är att feminism har blivit ”fridlyst”. Det har varit svårt att ifrågasätta tokigheterna, detta är på väg att försvinna… Men om någon sagt något negativt om feminism så har denne blivit kallad kvinnohatare. Vem vill det?

  Många har slentrianmässigt kallat sig feminister, jag gjorde det själv för 5 år sedan innan jag synade och började tycka att det här stämmer ju inte…

  Många feminister har i ryggraden fått inpräntat att gå till attack om denne blir ifrågasatt, hur fel denne än kan ha. Med -Hatar du kvinnor, gubbjävel? Osv

 41. S Says:

  Veckorevyn är en s.k tjejtidning. Någon annan som tror det spelar mer roll än att kvinnor skulle ha mer ”makt”? Tror inte ”Amazonia” är speciellt applicerbart här.

 42. AN Says:

  Torstensson,

  Har läst många av dina kommentarer och aldrig sett någon som är så verklighetsfrånvänd när det gäller unga tjejer/killar.

 43. Bishounen Says:

  S säger:
  18 september 2011 kl. 19:57

  ”Veckorevyn är en s.k tjejtidning.”

  Heh.. Det påminner mig faktiskt om att just den tidningen en gång för sisådär kanske 6-8 år sedan fick klagomål från en kvinnlig insändare, som hade reagerat på ett tidigare nummer som skulle handla om hur bakar kan se ut, varpå det då hade lagts upp en bildsamling på enbart kvinnobakar, vilket då alltså den kvinnliga insändaren hade reagerat på och undrade varför det bara var kvinnobakar i det numret och om Veckorevyn hade blivit en tidning för lesbiska. 😀

  Hon fick ett vresigt svar tillbaka om att hon kanske hade velat se ”En rad håriga mansrövar istället”.

  Visst var det Misandri, men jag undrar om insändaren hade givits samma svar idag, nu dessa åren senare?

 44. Ninni Says:

  Nazistiska ledare fick med retoriskt tal en nation att följa. Var tyskar ovanligt korkade eller ovanligt hemska människor?

  Inget av det. Dom var _förledda_ av retoriken och dom trodde verkligen att ”Det här är bra. Det här är nödvändigt. Det här är det rätta”

  Det är samma med feminismen. Jag har under flera år debatterat feminism med mina feminism-vänner. Vi är ense i i grundproblematiken ”könsroller” skapar, men dom ser inte förbi retoriken tex. Schyman kör med. Dom tror verkligen på ”dold könsmaktordning” och ”härskartekniker”.

  Eftersom vi var ense i många frågor om problematikens grund så menade dom att jag kunne joina feminismen och påverka den innifrån, för det fanns många olika grenar feminism. Men eftersom jag har studerat en hel del av den forskning som idag kring biologiska skillnader, så ser jag _faran_ med kvotering och hur kvoteringen _skapat_ att män idag ”är svin” och kvinnan ”är offer”.
  Så ja sa. ”nej, tack never ever feminism. Över min döda kropp. Jag kör min kamp mot jämställdhet under liberalism om vi inte kan hitta något annat.”

  Av en slump hamnade jag här. Döm min förvåning att detta var _den_ Pär Ström, han som jag hade hört så mycket om. Han är fan ingen mansgris, tycks stå för _verklig_ jämställdhet. Det är _precis_ detta jag letat efter.
  Så jag streck-läste ”sex myter” och förvåningen ökade ännu mer. Han skriver om _dom_ rapporter jag tidigare läst som fått mig att säga ”never ever feminism”. Så ut åkte mitt ”liberalism” och in åkte ”jämställdist”.
  Jag förlorade en och en annan vän på att ställa mig bakom Pär Ström. Men det kan jag gärna ta, min önskan om ett jämställd samhälle är viktigare än dom vännerna för mig.

  Så nu har ni fått en som kan vetskapen och som tänker blogga om den och som dessutom är kvinna (det är svårare att hantera mig så man inte kan sätta in en kvinna i ”mansgris-rollen”). Mitt kön är en fördel för ”vår sak”.
  Jag har redan gjort plan för den serien jag skriver nu i tre delar. Där efter kommer jag skriva om forskningen i en serie som jag just nu planerar med mind-mapp.

  Jag är så glad att jag hittade hit. Jag kan göra mycket mer som ”en i grupp” än som ”enstöring med konstiga ideer”.:D

 45. Matte Says:

  @Ninni

  Ska bli kul att följa din blogg 🙂

 46. Ninni Says:

  Och så missade jag poängen:P

  Dom här som ni anser är ouppfostrade är uppfostrade av övertygade feminister. Det är lite samma som religiösa föräldrar som indoktrinerar sina barn till att bli religiösa utan att ifrågasätta. En religiös vet att det var ”ett tecken från gud” en feminist vet att ”icke-feminister är onda(män)” så dom behöver inte ens lyssna på vad som sägs och tänka till.

 47. Itchy Says:

  @Ninni
  Mycket roligt att läsa!
  Det behövs såna som dig.

 48. Dan Says:

  @Ninni

  Precis, när de argumenterar så lyser fanatismen igenom. De har verkligen blivit indoktrinerad av feminismen. Ta Jonna som exempel, hon är bortom all logik och hyfs och verkligen tror sig vara rätt. Jag tycker mest syn om den grupp hjärntvättade följare av feminismrelgionen.

 49. Jonna Says:

  Jaså uppfostran ja, här är en hel drös med småglin, några småflickor också ser jag, ni har aldrig fått någon uppfostran, ni är missfostrade hela drösen.

  Påtal om er s k gunstling IMF chefen som ju är ren från synd, helt oskyldig, ingenting gjort, ingenting alls, bara oskyldigt nersvinad enligt er machofostrade birpimplande småknattar här inne. Ska testa er läsförmåga för femtielfte gången, dock har jag inget större hopp om er läs-/tankeförmåga, men ok låt gå:

  http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1546455/Strauss-Kahn-medger-narmanden.html

  Vilket mansäckel

 50. Törnrosa Says:

  Ninni: Jag är lite nyfiken. Känner du dem som är ouppfostrade som du talar om i inlägget 20.38? Jag gör det inte.

 51. Jonna Says:

  ”@Ninni
  Mycket roligt att läsa!
  Det behövs såna som dig.”

  Absolut, ryggdunkar är det enda ni klarar av här inne.

  ”Dan säger:
  18 september 2011 kl. 21:51
  @Ninni

  Precis, när de argumenterar så lyser fanatismen igenom. De har verkligen blivit indoktrinerad av feminismen. Ta Jonna som exempel, hon är bortom all logik och hyfs och verkligen tror sig vara rätt. Jag tycker mest syn om den grupp hjärntvättade följare av feminismrelgionen.”

  Du tycker inte synd om någon annan än dig och dina machopolare här inne. Annars hade du inte allalt runt bland commentsen här smågrabben

 52. Matte Says:

  Jonna är typexemplet vi diskuterar här i slutet av tråden, mycket roande.

  *Hämtar popcorn och läsk och väntar på invektiven från ovan nämnda*

 53. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Backlash

  Det enda antagande som Jonna gör är ju att de som skriver på den här bloggen är finniga, äckliga, korkade grabbslem som älskar datorer och hatar kvinnor och tycker att män (dvs gubbslem, för oss jämställdhetskämpar) ska ha samma rättigheter som kvinnor – och det är ju ett korrekt antagande (med undantag från Jonna, mig och Sam).

 54. Ninni Says:

  ”Jag tycker mest syn om den grupp hjärntvättade följare av feminismrelgionen.”

  Jag med. Speciellt när det är människor som faktiskt har kapacitet att se igenom det här, men som likväl blockeras från att greppa sista. Det här ni möter hos tex. Jonna skulle man kunna kalla jämställdism-fobi.
  Likt alla fobier grundar det sig i fördomar. Fördomar är att dom tror att vi tycker att ”kvinnans plats är vid spisen och mannen är den med intellekt att dra in pengarna.” Och dom är så låsta i sina fördomar att dom inte ser vad vi faktiskt förmedlar för budskap.

  Och det är bara vi som kan förändra det.:)

  Det är därför jag menar att det jag skrev tidigare om troll. Många vågar inget säga något här, för då blir dom också dömda som ”folk som inte vill ha jämställdhet”. Men dom som börjat tvivla på feminismen, dom _läser_. Tänk er att ni skriver för den publiken. Visa för _dom_ vad vi faktiskt är och inte är. Fall inte ner på trollens nivå. Det är bara ”publiken” som är viktiga. Trollen är tacksamma att använda för göra mål.

 55. Ninni Says:

  Matte: Bra! Precis så!

 56. ConZor Says:

  @Ninni som Itchy sa det kommer att bli intressant att läsa din kommande blog.

  @Jonna Varför inte starta en egen blog där du kan spy ditt mans hat som inte gör någon nytta här inne? Om jag får fråga är du en feminist?

 57. Ninni Says:

  Törnrosa: Nej, jag känner inte dom personligen. Men det är inte helt svårt att känna igen beteendet för någon som studerar sociologi. Människan är rätt simpel:)

 58. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Sam

  Bra observation där Sam! Att Pär använder ordet ”jämställdhetsmaffian” bevisar en gång för alla att Pär hatar jämställdhet.

  @Ni ”jämställdister”
  Precis som Sam konstaterar så har ett oberoende institut i Schweiz vetenskapligt bevisat att jämställdhet inträffar när båda könen utgör minst 40 procent vardera – förutom självfallet i de fall då det är mellan 60 och 100 procent kvinnor, då det givetvis också råder jämställdhet. Lyssna på Sam och lär er!

 59. Ninni Says:

  ”Det enda antagande som Jonna gör är ju att de som skriver på den här bloggen är finniga, äckliga, korkade grabbslem som älskar datorer och hatar kvinnor och tycker att män”

  Hehe! Det var iaf ett rätt om mig. Jag tycker om män, jag erkänner detta brott!

 60. Daniel Says:

  @Jonna
  Rätta mig om jag har fel, men är inte detta du:
  http://www.ratsit.se/BC/ReportSmall.aspx?ID=HswngLcaTFhz3qE_g8s4yiBA3jUq0A_1Aj4xKpaAybY

  Från sidan:
  ”Ålder:21 år och 243 dagar”

  Och så går du och kallar andra för smågrabbar, när du själv är en liten snorunge.

  Hur pass puckad kan man egentligen bli?
  Kan du få in i din lilla hjärna att du framställer dig själv som helt tom i huvudet.

  Men det kanske växer bort, vad vet jag?

  Jag lider med dina föräldrar……..

 61. Törnrosa Says:

  Ninni: Jag trodde att du gjorde det eftersom du lät så bergsäker på vilka som varit uppfostrare.
  Jag kör hellre med ”argumentativ spekulation” och garderar mig.

  Jag har lagt märke till Jonna så klart, och tror att hon skulle ha ett större utbyte av att vara härinne och snacka med killarna om hon försökte med ett annat upplägg.

 62. Törnrosa Says:

  Daniel: Är det juste att outa en person? Du verkar inte ens säker på om det är rätt person. Det känns inte bra tycker jag.

 63. Lorem Ipsum Says:

  @Törnrosa, instämmer helt.

 64. Matte Says:

  Jag tycker också det känns onödigt att outa någon, det kanske inte ens är hon.

 65. Ninni Says:

  Törnrosa: Ah. Det är sant. Men i detta fallet är jag just bergsäker. Vi lever i en tid och plats där man liksom SKA vara feminist. Det som formar en individ är ju både föräldrar och samhället omkring. Jag ser min son matas med feministiska värderinga/ideologi då och då i skolan. Sån tur är har han föräldrar som uppväger det där.

  Att växa upp i det här samhället är som att växa upp i en sluten religiös sekt, är kanske en bättre jämförelse.

  Mitt budskap var alltså: ”Döm inte dom, förstå hur det ser ut ur deras perspektiv.”

  Orsaken att jag ville förmedla detta budskap var:
  Jag kan förstå hur jobbigt det måste vara för männen här att blir kallade ”gubbslem” och annat skit. Förstår man ”fienden”, så tror jag det blir mindre jobbigt. Och då blir det lättare att inte sjunka till deras nivå.

 66. Ninni Says:

  Jag håller också med. Kanske någon kan nå Pär så han tar den?

 67. Man United Says:

  @ Ninni skriver ”Mitt budskap var alltså: ”Döm inte dom, förstå hur det ser ut ur deras perspektiv.”Nu skrev du något som är väldigt intressant. Du angrep problematiken på ett nytt psykologiskt sätt. Och med intellekt och lugn. Sätter man dina tankar och förslag på förändring skapas något kreativt dessutom. Du behövs verkligen för att driva vidare uppslaget. Kul att ha dig här;-) Skönt med nya tankar,infallsvinklar och idéer. Word!

 68. Johannes Westlund Says:

  @Torstensson: Jag vill bara (eftersom jag tillhör de som sänker medelåldern snarare än höjer den på den här bloggen, jag är 20) påpeka att det inte är hemskt att vulgära feminist-tjejer beter sig så mot äldre män. Det hemska är att de beter sig så mot män överlag oavsett ålder. Men jag är övertygad om att du håller med mig om att det inte är mer rätt att vara oförskämt mot en person bara för att personen råkar vara i samma ålder eller till och med yngre.

 69. Johannes Westlund Says:

  Jag måste bara kommentera på något jag tycker är spännande. Bloggande har jag sett någonstans tillskrivas män. Det har tidigare (antagligen innan iMac och blogger) varit en ganska manlig företeelse tydligen att blogga och detta har använts i något slags försök att ”bevisa” patriarkatet. Då är det intressant att konstatera att så förhåller det sig inte alls. Blogging är numera något båda könen ägnar sig åt, och kvinnor tycks ha lättare eller vara bättre på att ”nå ut” till större läsarkretsar, skapa sig ”kändisstatus”. Blogging håller på att bli en medial maktfaktor att räkna med. Många kända modemärken uppfattar jag det som sneglar på blogging som marknadsföringsmetod. Det går att ha blogging som profession osv. Det är en spännande utveckling, och det mest spännande är att den ”professionella” bloggingen är nästan helt ”jämställd” enligt den feministiska ”regeln” 100/0.

  I alla fall så håller alltså ett medium, en maktfaktor, som sannolikt är världens största och viktigaste på att bli helt dominerat av ytlighet tyvärr skapad av kvinnliga entreprenörer, för vilka jag faktiskt hyser ett visst mått respekt. För exempelvis Kissie förstod en möjlighet att tjäna pengar. Och allt företagande och nyskapande entreprenörskap bygger på att man ser möjligheten innan alla andra. Och för det förtjänar man cred. Sen har jag svårt med innehållet och den totala avsaknaden av djup, men liksom massproducerad pop-musik från idol-fabriken så säljer det tydligen. Och affärsdelen av det hela kan jag förstå och ibland imponeras av. Själva ”ingenjörskonsten” bakom däremot, den får mig att skämmas. Det säger också lite om vart vi är påväg. Undra hur länge vi har en vård som fungerar när allt fler satsar på att bli bloggerskor istället för läkare… Men det är en annan fråga. Med lite tur behöver vi inte uppleva det scenariot.

  Jag vill faktiskt inte säga att det här är negativt eller ojämställt. Men det motbevisar förekomsten av något slags förtryckande ”patriarkat” som hindrar kvinnor. Vi ser istället kvinnor som tar för sig. Det är glädjande. Jag bryr mig inte ett dugg om blogger-awards och tycker hela idén känns konstig och skum, men jag tycker tendenserna vi ser är spännande.

 70. Johannes Westlund Says:

  Det enda alarmerande kom jag på är att ojämställdheten (enl jämställdistisk jänmställdhetssyn) i bloggingbranschen, dvs den professionella partitionen, är enorm. Detta borde våra överfinansierade genusinstitutioner kasta sig över och problematisera vad i denna kvinnliga kändisbranch som förtrycker män och som hindrar alla duktiga killar från att komma fram. Kanske borde vi införa kvotering, statliga stöd och ordentligt med killdagar för aspirerande bloggare för att lyfta fram alla duktiga killar som hindras från att blogga… Det är ju framför allt oroande att ratio är sämre än i alla mansdominerade yrken som feminismen annars ägnar sig åt att förtala och påtvinga ”genuscertifieringar”… Tyvärr så uppvisar ju inte genusvetare något specifikt intresse då män missgynnas vilket framgår när man studerar genusinstituionernas egna könsfördelning…

 71. Man United Says:

  @ ”För övrigt 2: När den nya klubben Studion öppnar i Stockholms kulturhus (som drivs med kommunala pengar) är queerfeminism ett av dragplåstren, skriver Alltomstockholm. Det är klubben Freshest, som ingår i satsningen, som är queerfeministisk. ” Utmärkt miljö för battle m genus bly tunga argument,källhänvisning och kärleksbudskap vs . . . . . at Studion/Freshet. Hoppas klubben fångar upp lite vibbar från tiden med svart rock,punk,ska, indie och goth på ”Happy Monday”. Fast akustisk instrumentell brooklyn hiphop är j grym. Musikalisk verklighet och brutal sanning. ”No lie can live for ever”. . . Radical feminism is history. Make love not gender war

 72. Daniel Says:

  @Törnrosa
  Jag är rätt så säker på att det är hon, under tidigare inlägg så använder hon även sitt efternamn.
  Det finns bara en person med den kombinationen av förnamn+efternamn i Uppsala och så har vi denna sida:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=36769727493&v=wall
  Vem hittar i där…..

  Att outa någon är inget jag finner någon större glädje i och hade hon hållit sin ignoranta lilla mun stäng och avstått att kalla andra för småbarn när hon är det själv.
  Så hade jag inte gjort det, rätt eller fel så får hon till viss del skylla sig själv.

  Men som sagt, jag har inga som helst problem med att Pär raderar mitt inlägg.
  Det jag är ute efter är att lära den där dumma lilla ungen en läxa, så kanske hon (med lite tur) använder sin gärna nästa gång innan hon öppnar munnen.

 73. Man United Says:

  @ Jämställdhetsfeministern skriver: ”Det enda antagande som Jonna gör är ju att de som skriver på den här bloggen är finniga, äckliga, korkade grabbslem som älskar datorer och hatar kvinnor och tycker att män (dvs gubbslem, för oss jämställdhetskämpar) ska ha samma rättigheter som kvinnor – och det är ju ett korrekt antagande (med undantag från Jonna, mig och Sam)” Ni tillsammans har helt rätt i det jovialiska du skriver,jag håller fryntligt med. Män ska inte ha samma rättigheter som kvinnor.

 74. Sam Says:

  @Jämställdhetsministern
  ”– förutom självfallet i de fall då det är mellan 60 och 100 procent kvinnor, då det givetvis också råder jämställdhet”

  Precis, nu börjar du hänga med på riktigt. Med en rejäl överrepresentation av kvinnor är det klart bevisat att eventuell ojämställdhet inte kan handla om något annat än kompetens, på samma sätt som när det är 60–100 procent män.

  50/50 +/-10 är mesigt, osexigt och bevisar bara att de som hamnat i ett sådant könlöst sammanhang är hopplöst könsdiskriminerade och inkvoterade hela bunten.

 75. Törnrosa Says:

  Daniel: Även om uppförandet inte är särskilt trevligt och du verkligen vet vem personen är, så anser jag ändå att det är fel att lämna ut en människa som valt ett nick.

  Det finns andra sätt. Strunta i personen, bemöta ilsket eller trevligt, eller få bloggägaren att blocka, men inte outa.

  Du skulle väl inte själv gilla att bli utlämnad på det sättet? Bor du då ihop med någon så blir även den personen utlämnad. Jag tycker det är mycket obehagligt och hoppas att Pär åtminstone tar bort länken.

  Jag kan inte se att det finns en liknande kontaktmöjlighet härinne som Pelle B har på sin blogg så att man kan nå Pär. Kanske något på Facebook? Där vägrar jag dock att regga mig, så därför hade jag nog ingen nytta av din länk heller.
  mvh

 76. Törnrosa Says:

  Ninni: Håller med dig om att invektiv, öknamn och andra tillmälen inte är trevliga att behöva höra för män – eller kvinnor.

  Själv har jag blivit kallad för ganska mycket oförskämda saker inne på ett par bloggar.

  De värsta smällarna mot mig plockade en bloggägare dock bort. Utan att jag sa till honom. Tvärtom bad jag honom lägga tillbaka ett riktigt ruskigt utfall mot mig. Fast det vägrade han 😦

  Synd för det matchade mitt svar så bra *asg*

  OK om du skaffar en blogg så kanske – om den blir bra – att vi kan rösta på den nästa år.
  Ha det bra

 77. Torstensson Says:

  Daniel

  Happy Meal-generationen älskar att kalla andra för omogna. För det signalerar att man står utanför gruppen på något sätt där alla är såå mogna och det är livsfarligt att vara annorlunda.

  Därför är det också vanligt att man ser doms kriva ”hahaha”. Förlöjligande liksom. Om jag skulle räkna upp hu rmånga ggr kvinnor kallat mej omogen så skulle det ta tre dagar och blivit en kilometer långt inlägg. Vad kvinnor anser om mitt beteende när ajg inte håller med dom skiter jag högaktningsfullt i.

 78. dolf Says:

  Helt rätt Daniel, häng ut fanstyget. Går man in i en annans hus och spottar ägaren i ansiktet får man räkna med att man får på truten.
  Pär stängde av Arne4, eller vad sjutton han hette, för att han uttryckte sig illa med sina kommentarer om ”bögsamhälle”, men jag anser att han tog upp intressanta frågeställningar (homosexualitet som ett politiskt mål). Men eftersom han uttryckte sig erbarmligt dåligt så rök han ut efter bara 3-4 inlägg. Jag begriper inte att Pär låter Jonna hållas som hon gör, hon är många gånger värre än vad Arne4 var, och till skillnad mot Arne4 så finns det INGET av intresse i det Jonna säger. Det är bara en vedervärdig smörja som håller på att förstöra forumet fullständigt. Hon är inte ens ett bra exempel på en dålig feminist.

 79. Ninni Says:

  Daniel och dolf:
  Dolf skrev: ”Helt rätt Daniel, häng ut fanstyget. Går man in i en annans hus och spottar ägaren i ansiktet får man räkna med att man får på truten.”

  Och då kan jag lova dig att all din saliv hamnar på _oss_, inte en droppe på henne.

  Om vi helt bortser från att jag är mot alla uthängningar och ser på effekten sånt det har så är det bara _vi_ som förlorar om ni inte klarar hantera idioter på ett snyggt sätt.
  Jämför med om du var på stan och blev nitad av en tjej. Du slår tillbaka. Vem blir dömd för misshandel?
  Samhället tror vi är ”de onda”. Vi måste visa att det är fel och det gör vi inte om vi inte själv agerar korrekt.

  ”Jag begriper inte att Pär låter Jonna hållas som hon gör, hon är många gånger värre än vad Arne4 var, och till skillnad mot Arne4 så finns det INGET av intresse i det Jonna säger.”

  Lita på Pär, han är smart tycker jag när han låter henne vara kvar. Jonna gör självmål hela tiden, ser ni inte det? Hon visar _läsarna_ galanta prov på det ni försöker påtala för världen. ”Vi vill inte behandlas så här” och i Jonna får dom bilden av vad ”så här” är.

  Det är nästan hon skulle ha lön för hon gör det så bra;)

  Men om vi ska kunna ha nytta av såna som Jonna och Jämställdhetsfeministern så krävs att ni inte ”slår tillbaka”.

  Kan ni inte klara det? Blir ni förbannade gå och ta en kopp kaffe, maila varandra och svär, slå näven i kudden, krossa en kopp. Men försök undvika att göra det här inne.
  Jag blir inte alls arg jag ler, för jag ser alla målen vi får gratis av dom. Och jag är bara ute efter att besegra, På vilket sätt den matchen vinns, deras självmål eller våra mål) kvittar.

  Kan ni inte det, om det känns för jobbigt för er, så är det bättre att blocka dom.

 80. Ninni Says:

  Jag läste visst lite slarvigt där (i början av mitt inlägg). Men ni förstår vad jag vill ha sagt.

 81. Ninni Says:

  Måste bara berätta en sak till:
  Jag skrev så här ”Jag blir inte alls arg jag ler, för jag ser alla målen vi får gratis av dom. ”

  Det är inte första gången jag står på ”fel sida”. Det har jag gjort hela livet typ. Jag vet inte riktigt varför men jag har en förmåga att bara se dom som är mitt samhälles folk devils** och stå upp för deras rättigheter. Jag tror det är en medfödd egenskap för jag var sån redan i skolan.
  Och ”Jonnor” finns varenda gång. Ni skulle sett homofoberna på mitten av 80-talet. Var är dom nu? I början blev jag också arg på ”Jonnor”. Så jag förstår _verkligen_ hur det känns, Daniel och dolf.

  Därför vill jag bjuda på vad som händer i mig när jag ser ett sånt inlägg. Kanske kan det hjälpa er.

  När jag kommer till ett inlägg av Jonna eller Jämställdhetsfeministern så läser jag den för att se hur många poäng hon gav oss. Tänk er en 12-poängsskala där ni graderar idiotin. Ju mer korkat ju högre poäng till _oss_.
  Så vet ni den där franska rösten som var förr på melodifestivalen? Då hör jag den för mitt inre: ”jämställdisterna…. douze points”

  Prova? Det kanske hjälper mot er frustration. Det roar mig iaf:)

  ** Det är en sociologisk term, sök gärna på den. Läs gärna boken ”Moral Panics – The social construction of deviance”. Ni kommer upptäcka slående likheter mellan häxjakten på medeltiden och er situation idag. Människan är ett simpelt djur och vi lär oss inte av historien tyvärr.

 82. Matte Says:

  @Ninni

  Tack för tipsen 🙂

  Jämställdhetsfeministern är ironisk och framställer på ett talande och snyggt sätt det absurda i hur feminismen ofta är. Det är stor humor när man får se medhåll på det jämställdhetsfeministern skriver.

 83. Backlash Says:

  Pär är i sitt konsultjobb en av Sveriges främsta experter på elektroniska fotavtryck och spårbarhet på internet, så han behöver ingen hjälp att ta reda på kommentatorernas verkliga identitet. Han vet redan var vi bor, om han nu skulle vara intresserad av det.

 84. Sam Says:

  @Johannes Westlund

  När mode blir en maktfaktor kommer modebloggar att bli föremål för genusgranskning, var så säker. Men det kommer att dröja till dess att vi lever i en värld där vad kvinnor, och män med samma intressen, gör värderas lika högt som det män med traditionellt manliga intressen gör. Talande att du oroar dig för vården och vem som ska bli läkare om kvinnor hellre bloggar. Varför undrar ingen ingen fotbollsspelare eller Filip och Fredrik inte ägnar sig åt något vettigare, som att bli sjuksköterskor?

  Jag kan förstå att det känns jobbigt för en del att mista privilegier, men är det skäl nog att bevara människors olika värde? Kanske om man också anser att klassorättvisor är oundvikliga eller viktiga att bevara. Men för oss som kämpar mot alla sorters orättvisor är jämställdhet ett mål på riktigt.

 85. Ninni Says:

  Matte:
  Jo, det är humor.

  För mig blir det hela sorgligt när jag faktiskt ser dom ”goda feministerna”.

  Det finns en hel mängd av dom, kanske tom majoriteten?, som egentligen vill precis vad vi vill.
  Om man jämför det med en resa, så _vill_ vi och de ”goda feministerna” till Stockholm. Och många av dom kämpar både hårt och ideellt med ett stort hjärta och god vilja för att nå Stockholm. Jag har försökt att göra dom uppmärksamma på att dom sitter på fel tåg.

  Det spelar ingen roll hur väl man vill och hur hårt man kämpar för att nå målet, man når inte mål om man går på fel hål.

 86. Ninni Says:

  Ett gott ex. på ”god feminist” är troligen signaturen Sam.
  Det går henne helt förbi att vi faktiskt är för jämställdhet.

 87. Backlash Says:

  Dagens garv

  Man når inte mål om man går på fel hål

  Tänk vad ett litet typo kan göra skillnad 🙂

 88. Sam Says:

  @Ninni

  Med den analysen borde precis samma sak gälla den som gör likadant fast i motsatt riktning. Fast nog är vi på väg att hitta ”rätt hål” när vi åtminstone kan börja sträcka oss till att se att det finns ett gemensamt mål.

  Den stora skillnad jag ser mellan feminismen och er är i synen på de så kallade könsneutrala lagarna. De leder inte till förändring i praktiken av sig själv. Därför ser feminismen behovet av ett aktivt förändringsarbete på flera nivåer. Där verkar inte jämställdisten vara än.

  Alla bär vi på starkt rotade föreställningar om manligt och kvinnligt oavsett vi vill eller inte. Det gäller att våga skärskåda sina egna motiv och faktiskt, vara lite självkritisk. Jag hade inget behov av att kalla mig feminist tills jag insåg långt upp i vuxenåren att det finns ett så starkt motstånd mot aktiva åtgärder som faktiskt leder till jämställdhet.

  Feminism innebär för mig att inse att jämställdhet inte uppstår av sig själv eller av överenskommelser på papper. Det är hur vi behandlar varandra i praktiken som räknas. Och där finns mycket kvar att jobba med. En del kommer alltid att tycka att allt är politikernas fel, vägra se sin egen roll och ägna sig åt den betydligt bekvämare och roligare aktivismen att sitta och kasta dynga vid datorn i miljöer där insatsen ger kraftiga ryggdunkningar.

 89. Ninni Says:

  ”Feminism innebär för mig att inse att jämställdhet inte uppstår av sig själv eller av överenskommelser på papper. ”

  Det är helt rätt, det uppstår inte av sig själv. Det är vi helt ense om. Men det uppstår definitivt inte heller av _fel_ åtgärder.

  Det här är för långt, för komplicerat och för viktigt för att ta i en diskussion i kommentarsfälten.
  Det här är en av de sakerna som jag har planerat på. Jag har mind-mappen här.*pekar* Att visa på varför feminismens _sätt_ att agera leder till allt större problematik.

  Feminismen började resan i Malmö, när vi kom till stockholm agerade dom helt perfekt. Minns du kvinnor-kan-mässorna? Fantastiskt initiativ! Vad är det med såna åtgärder idag?

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article10335604.ab

  Sen när man upptäkte att man inte hittade dom platser man trodde fanns i Stockholm. När man analyserade kom man fram till att det var fel stad, vi måste åka vidare!(dold könsdiskriminering och härskartekniker hette det tåget).

  Idag är vi i Svalborg eller nåt och tåget tuffar vidare…

  (Det här kommer jag skriva om bättre och tydligare sen på min blogg.)

 90. Sam Says:

  @Ninni

  Men jisses, menar du att det fortfarande behöver påpekas att kvinnor kan? Det är väl ändå ett passerat stadium, inte minst med tanke på kvinnors utbildningsöverskott som inte premieras, samtidigt som pojkar lämnas åt sitt öde med sämre betyg och allt lägre utbildningsnivåer.

  Uppvärdering av kvinnors ställning uppmuntras så länge de inte kräver delad makt och delad lön. Så länge de smilar och gör sig fina och inte pratar för högt och brett eller trampar någon på tårna står alla och hurrar. Men när kvinnor agerar på sätt som utmanar makt och fördelning av resurser mellan könen, typ feminism, möter de motstånd. Även av personer som säger sig vara för jämställdhet. Det är så himla förrädiskt, värsta exemplet på skillnaden i teori och praktik av så kallade jämställdhetsförespråkare är ”Kapten klänning”. Önskan att kvinnor ska vara objekt och serviceinrättningar är inte PK, men den gror under ytan i högre eller lägre grad lite här och var, och pyser ut i fyndiga reklambyråprodukter och sexistiska skämt som vi väl ska tåla. Med såna vänner behövs inga fiender.

  En välkommen konkurs om du frågar mig. När får vi se Män kan- mässor. Just det – fortfarande ingen som på riktigt ifrågasätter att män kan…

 91. Ninni Says:

  ”Men jisses, menar du att det fortfarande behöver påpekas att kvinnor kan? Det är väl ändå ett passerat stadium”

  Ja, det är det. Det är passerat. Kvinnor vet att dom kan idag.

  Men nu måste annat göras. Att jobba mot fördomar och värderingar som begränsar våra valmöjligheter utifrån kön(eller ras eller.. vad det nu än kan vara) är ett kontinuerligt arbete.
  Kvottering är _fett_fel_ sätt för att det agerandet _skapar_ för problem både vad gäller våra respektive genus och stämningen mellan kvinnor och män.

  Som jag sa kommer jag ta det på bloggen senare:)

 92. Sam Says:

  @Ninni

  Fördomarna mot män som föräldrar har aldrig påverkat så mycket som vid de två tillfällen som föräldraförsäkringen kvoterades. Båda gångerna skedde det under överväldigande majoriteter emot. Idag finns ingen opinion för att ta bort dessa två månader.

  Kvoteringen av styrelseposter i Norge har påverkat fördomar och värderingar om kvinnor i bolagsstyrelser:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/jul/18/diversity-boardroom-corporate-decisions

  Vilka möjligheter ser du att ändra attityder och fördomar med de massiva könssegregerande budskap som översköljer inte minst de yngsta generationerna dagligen?

  Blir du aldrig otålig?

  Ska bli intressant att läsa din blogg, tror jag…

 93. Lasse Says:

  @Sam

  Varför kan du aldrig hänvisa till en trovärdig och riktig källa. Jag kan också presentera ett antal artiklar där den Norska kvoteringen var en total flopp.

 94. Mattias Says:

  Inte för att vi gör någon direkt ”poll” här men jag tycker nog också att det är fel att ”outa” någon.

  Jonna kan irritera mig någon sekund ibland men det slutar alltid med att jag blir glad ändå. Dels för att feminister som inte fattar bättre än att dölja sin riktiga agenda är våra bästa bundsförvanter och dels för att jag känner igen hennes frustration. Precis så kände jag i början av mansrörelsen för några år sedan. Spottande och fräsande av vanmakt och frustration. Det känns RIKTIGT bra varje gång jag ser en feminist ge uttryck för samma känsla! Det betyder att de förlorar mark.

 95. Ninni Says:

  (Jag ber om ursäkt grabbar för att jag nu bara kommer prata om kvinnans val hit och dit. Det beror inte på att jag inte tycker era frågor är lika viktiga. Jag är av naturliga skäl bättre på kvinnans bojor. Jag tycker naturligtvis även att en man ska få välja att vara hemmafru. men jag kan inte era bojor. Skulle ni kunna _välja_ ”hemmafru” idag utan att bespottas?)

  Sam: ”Båda gångerna skedde det under överväldigande majoriteter emot. Idag finns ingen opinion för att ta bort dessa två månader.”

  Då ska jag avslöja för dig att jag tycker det är ett problem att den opionen försvann.:P

  Men jag lovar att orsaken till det är att jag vill att vi _verkligen_ ska vara och förbli i Stockholm. Våra genus, vår hudfärg ska sakna betydelse i våra valmöjligheter. Alla människor är individer och ska få vara så fri som möjligt att göra det val som är rätt för den individen.

  ”Blir du aldrig otålig?”
  Nej*ler* Det är just otålighet som ledde och leder feminismen fel. För när man med _tvångsmedel_ som kvottering är påverkar värderingar så skapar man samtidigt värderingens _spegelbild_ som den nya värderingen och den är _lika_ tvingande som den man försökte komma ifrån.

  Idag är en kvinna fri att ta sig in i ”maktens korridorer”, men hur fri är kvinnan om _hennes_ önskan är att vara hemmafru?
  Känner du någon som gjort det valet, prata med henne om hur hon hanteras av sin omvärld för sitt val. Det är lika svårt för en kvinna att välja hemmafru-rollen, som det var för en kvinna att välja bort den på 50-talet.
  Jag tycker vi ska vara fria att välja och då få lov att även göra ”fel” val utan att stigmatiseras.

  Inget val ska vara fult, dåligt eller tabu. Då blir det inte ett _fritt_ val.

 96. Ninni Says:

  ”Det känns RIKTIGT bra varje gång jag ser en feminist ge uttryck för samma känsla! Det betyder att de förlorar mark.”

  *Nickar lite i smyg så dom inte ser;).*

 97. Matte Says:

  @Ninni

  ”Inget val ska vara fult, dåligt eller tabu. Då blir det inte ett _fritt_ val.”

  Detta gillar jag, Det fria valet och lika rättigheter och skyldigheter är viktigare än 50/50 överallt.

 98. Ninni Says:

  Sam: Ser att jag missade en ska:

  ”Vilka möjligheter ser du att ändra attityder och fördomar med de massiva könssegregerande budskap som översköljer inte minst de yngsta generationerna dagligen?”

  Saken är att varje värdering, oavsett vilken, måste göras åt där roten finns. Det var det jag menade med ”kvinnor kan”. Där angrep man _roten_ till kvinnans _dåtida_ genusproblematik.

  Nu måste man titta på vår samtids genusproblematik. Hur ser den ut idag? Varför ser den ut så? Vad är det som förändrats för att den ska ha förändrats därifrån till hit?
  Då hittar man roten och där sätter man in stöten motsvarande ”kvinnor kan”.
  Det är vad våra genusforskare _borde_ ha sysslat med istället för att söka efter ”dold könsmaktordning”, ”härskartekniker”, ”könskrig” och sjuka fantasier om ”pedofilringar som utförde satanistiska barnmord[1]”.

  [1]http://www.youtube.com/watch?v=bw8XpOoh9ak

 99. Ninni Says:

  Matte:
  ”Detta gillar jag, Det fria valet och lika rättigheter och skyldigheter är viktigare än 50/50 överallt.”

  Kan det bero på att vi båda är jämställdister?;)

  Saken är att med den vetenskap som finns tillgänglig idag kring den biologiska delens bidrag till vårt genus så är det rätt uppenbart att det är ett misstag att ha 50/50 som ett mål i sig.

 100. Sam Says:

  Hemmafruar hyllas mer än någonsin, så länge de är blonda och gifta med någon som har mycket pengar. Vår tids hemmafruar känner jag några, de bor i områden typ Tensta och Djursholm, och har inga problem i sina umgängeskretsar. Vadan detta påstående att det är så svårt att leva som hemmafru. Vilka känner du som har det så svårt?

  Frihet är det förvisso tills exempelvis mannen skadar sig dör eller drar med en yngre mindre sliten dam. Det känner jag också kvinnor som varit med om. Inte kul för friheten på äldre dagar med obefintlig ekonomi direkt. Att påtala den risken är inte att fördöma valet att vara hemmafru. Men alla ska ha chans att bedöma för och nackdelar med olika livsval, och den oproblematiska bild av hemmafrulivet som förmedlas till unga tjejer i glamorösa dokusåpor är knappast realistisk i de flesta fall. Jag tycker att man ska serva, hylla och göra uppoffringar för sin partner, men det ska vara ett fritt val och ömsesidigt. Om ena parten har alla pengarna och den andra bara sexighet och utseende att erbjuda så är det den ena partnerns valuta som urholkas med tiden. Det är riskabelt. Varför ska vi mörka det?

  ”Där angrep man _roten_ till kvinnans _dåtida_ genusproblematik.”
  Felet då var att man lade hela ansvaret för genusproblematiken på kvinnor, och missade att kvinnors frihet är ett samspel med männens ökade ansvar för sådant som begränsat kvinnor innan.

  Kampen för resurser och makt har inte gått framåt främst via attitydförändringar utan lagstiftning som faktiskt tvingar fram aktivt arbete för jämställdhet. Attitydförändringarna kommer i efterhand. Du låter rätt naiv faktiskt.

 101. Ninni Says:

  Har ni inte sett könskriget så rekommenderar jag verkligen att ni gör det. För _där_ finner ni förklaringen till vår situation idag. Det är det jag syftade innan med resan till Stockholm när feministerna tog tåget bort från Stockholm.(https://genusnytt.wordpress.com/2011/09/18/89-tjejer-nominerade-i-bloggtavling/#comment-73540)

  Den ger en förståelse för hur det kunde bli så här, menar jag.

 102. Ninni Says:

  missade länk.
  Här har ni könskriget: http://www.youtube.com/watch?v=bw8XpOoh9ak

 103. Sam Says:

  Ovanstående var riktat till @Ninni

 104. Ninni Says:

  ”Hemmafruar hyllas mer än någonsin, så länge de är blonda och gifta med någon som har mycket pengar. Vår tids hemmafruar känner jag några, de bor i områden typ Tensta och Djursholm, och har inga problem i sina umgängeskretsar. Vadan detta påstående att det är så svårt att leva som hemmafru.”

  Det där med ”hollywoodhemmafruar” är en _parodi_ på hemmafru-rollen. Just att det framställs och förvrids så är ett tydligt tecken på hur fel det valet anses vara i vår samtid.

  ”Vilka känner du som har det så svårt?”
  Inte för det hör till sak, men min absolut bästa väninna.

 105. Lövet Says:

  @Ninni: Jag håller med Jonna skriver på ett sätt som håller på att göra ”Jämställdhetsfeministern” överflödig.

  Ingen ironi, ingen sarkasm, kan framställa extremfenimismen mer naken än hennes ”inlägg”.

  …dessutom behöver man ju inte svara henne – oftast svarar hon på sina egna inlägg med en allt hätskare ton – lite kul att studera faktiskt, men undrar hur hon är funtad?

 106. Ninni Says:

  och nej, hon är varken blond, vampig eller rik.:P

 107. Ninni Says:

  Sam igen:
  Det svåra med att betrakta genus (eller andra sociologiska fenomen) är inte att se hur det var _då_, det är att kunna se hur det är _nu_. När man är i nu så ser man liksom inte skogen för alla träd.
  Det är därför vi hade behövt bättre genus-forskare än vad vi har.

  Hur lyckas man se skogen när man står i den? Man måste se hur olika val omskrivs. Vad använder man för ord för att beskriva det osv.

  Titta denna rubrik ”Dagens unga kvinnor går i hemmafrufällan”(1)

  Varför använder man sig av uttrycket ”går i fällan”?
  Jo, för att vårt genus är ”offert”, kvinnor förmår inte att ta ett sånt beslut med eftertanke på konsekvenserna. Man kan inte ta det beslutet av fritt val och gör kvinnan det valet så har hon missat konsekvenserna och ”går i fällan” eller så är hon ”hunsad av sin man” eller så är hon blåst och gift rikt.

  ——
  1. http://svtdebatt.se/2010/09/dagens-unga-kvinnor-lurar-sig-sjalva-in-i-hemmafrufallan/

 108. Sam Says:

  @Ninni

  Precis som när det gäller andra val som görs i ett utgångsläge av maktobalans, ex prostitution, kommer det att finnas anledning att ifrågasätta hur fritt valet är så länge valet i så stor utsträckning är förbehållet det ena könet.

  Om det var lika lätt för män att välja hemmasupport-livet skulle jag vara mindre benägen att utmåla riskerna med att kvinnor gör det valet. Det skulle inte vara en fälla om både män och kvinnor gjorde likadant. Problemet när i princip bara kvinnor livnär sig längre perioder på dessa sätt är att alla kvinnor får ta konsekvenserna – att kvinnor betraktas som mindre pålitlig arbetskraft, utnyttjare av sin sexuella makt för att komma åt mannens pengar osv

  Synsätt som är väldigt vanliga bland de som kommenterar på den här bloggen, spelar ingen roll hur många kvinnor som försörjer sig själva och lever jämställt, så länge män aldrig gör det valet, kommer kvinnor som gör det att betraktas som puckade, för de blir faktiskt mer ofria, även om det är ett fritt val.

 109. Sam Says:

  @Ninni,

  Kan man ta tillbaka ett ord. I så fall vill jag sudda puckade.

  Avsikten var att visa varför hemmafrulivet kan ses som en fälla även när en kvinna önskar det och går in i det med liv och lust.

  Och jag kan absolut förstå att en del gör det, både av glamorösa skäl och för de kvinnor som verkligen gillar att gå hemma och pyssla och fixa och pynta och serva barn och man mat och tvätt och städning.

  Ingen har sagt att livet är vare sig lätt eller enkelspårigt.

 110. AnnanDan Says:

  Man undrar ju lite vad Jonna har för mål med sitt hat.
  Ska vi avlivas? Kan bli problem med fortplantningen då, förstås.
  Eller ska vi bo i läger? Det körde ju kommunisterna och nationalsocialisterna med, så det funkar nog bara nån får in oss i lägren vill säga.
  Hennes analys av tillvaron verkar inte vara riktigt färdig, milt uttryckt.
  Undrar hur hon beter sig i vardagslag mot män, får de en utskällning så fort de visar sig? Iofs, har man varit gift är man ju van vid sånt men det kan ju bli lite tryckt stämning i kön till kassan på ICA.
  Det är inte utan att man tycker lite synd om henne, så som hon kommer att skämmas om något år eller så.

 111. Backlash Says:

  Jag mötte en sån agressiv feministtjej en kväll på Kåren när jag var ung. Jag hade en studentikos partyoverall och en vit nättröja under, inte särskilt uppknäppt, men brynjan syntes ju vid kragen. Jag stod vid baren för att köpa en öl när hon helt oprovocerat hoppade på mig och började skrika en massa okvädningsord om att jag var en jävla manschauvinist o.s.v. Jag hade aldrig träffat henne förut, så den enda orsak hon kan ha haft var att hon störde sig på min brynja. Ungefär lika moget som om jag skulle skrika ‘hora’ till varenda kvinna med dekolletage. Jag svarade att ‘Jag klär mig hur fan jag vill, låt mig nu köpa en öl i fred’. Sen gjorde jag det och gick tillbaka till mitt sällskap.

 112. Ninni Says:

  Sam: Ja, man får sudda ord. Jag är jätteglad för din goda ton.

  Jag vill fråga dig om det är okej för dig att vi skjuter denna diskussionen längre fram i tiden? Jag vill ge dig hela pusslet jag ser och det är ett antal inlägg fram. Jag har värk och kan inte sitta så mycket utan att få problem.

  När jag har gjort mina planerade inlägg(denna serie jag gör just nu i 3 delar och så en serie om hjärnforskningsresultat) visat dig dom ”kort jag har i handen”. Då först kan vi diskutera denna saken på ett bra sätt då vi har samma pusselbitar att lägga pussel med.:)

 113. dolf Says:

  @Ninni
  I princip håller jag med dig, risken med uthängningar är dessutom att risken alltid finns i sådana här sammanhang att man hänger ut någon oskyldig, vilket i sig är en oförlåtlig synd. Jag tycker däremot inte synd (pun not intended) om Jonna om hon blir uthängd. Hon har sedan länge gått över gränsen för all anständighet och har helt sig själv att skylla om hon bli uthängd. Jag har högt i tak, mycket högt i tak, min egen umgängeskrets går över hela spektrumet från röda revolutionära kommunister på vänstersidan, till militaristiska stridspittar på högersidan, akademiker och bonnlurkar, discofjantar och punkare osv osv. Jag har också en väldigt lång stubin, men så f9an att jag skulle tolerera någon i umgänget som konstant på fullast allvar okvädar mig själv och de andra.
  Jag förstår fullt ut idén med att låta Jonna göra självmål och så att säga hänga ut feminismen med sitt beteende. Men hennes galla får flöda så obehindrat att Pärs passivitet börjar slå tillbaka mot Pär själv och hans forum. När man gör avkall på sina principer för moståndarna (Pär har vid ett flertal tillfällen uppmanat debattörerna att hyfsa ton och språk, gäller inte detta Jonna?) och låter dem härja fritt på ett sätt som inte tillåts av meningsfränderna känner åtminstone jag det som att man tummar på sin egen integritet.
  Sist men inte minst, Pär tar en risk som låter henne hållas, skulle det komma fram att Jonna i verkligheten är en manlig anti-feminist (en tanke som säkerligen föresvävat fler än mig) så skulle det genast utnyttjas maximalt av alla feministmedier till att sänka Pärs trovärdighet i de breda folklagren, och risken finns att de verkligen skulle vinna på det.
  Det sagt, det är Pärs blogg, det är han som besämmer, så jag antar att jag får leva med Jonna tills jag tröttnar på bloggen. Vilket, tack vare Jonna, kan bli ganska snart. Och då har hon ju på sätt och vis vunnit, eller hur? Jag har bättre saker att göra än att läsa en massa inlägg from en idiot som hör hemma i en madrasserad cell.

 114. Johannes Westlund Says:

  @Sam: Vad är en maktfaktor, vad är inte en maktfaktor? Kissie och liknande bloggar utövar enormt inflytande på unga människors vardagsval. Om du inte anser att det är en maktfaktor så får det stå för dig. Jag är övertygad om att bloggar kommer få en allt viktigare roll i opinionsbildning och påverkansarbete och då ska man säga att de redan har en central roll. Men jag tror det är början på en trend.

 115. Bishounen Says:

  Backlash säger:
  19 september 2011 kl. 16:35

  ”Jag mötte en sån agressiv feministtjej en kväll på Kåren när jag var ung. Jag hade en studentikos partyoverall och en vit nättröja under, inte särskilt uppknäppt, men brynjan syntes ju vid kragen. Jag stod vid baren för att köpa en öl när hon helt oprovocerat hoppade på mig och började skrika en massa okvädningsord om att jag var en jävla manschauvinist o.s.v. Jag hade aldrig träffat henne förut, så den enda orsak hon kan ha haft var att hon störde sig på min brynja. Ungefär lika moget som om jag skulle skrika ‘hora’ till varenda kvinna med dekolletage. Jag svarade att ‘Jag klär mig hur fan jag vill, låt mig nu köpa en öl i fred’. Sen gjorde jag det och gick tillbaka till mitt sällskap.”

  Det är uppenbart att- helt uppriktigt- tjejen kände sig hotad av din sexualitet och därför självantände, kan man säga. Det är inget ovanligt fenomen bland just den grupp av tjejer(Jag säger ”Tjejer” eftersom de som reagerar på detta viset i regel är unga) som titulerar sig själva som feminister men som i själva verket är Misandrister. De använder ordet ”Feminist” för att försöka berättiga sitt hat och sin osäkerhet inför det manliga Könet, helt enkelt, och om det är något som provocerar dessa individer alldeles extra mycket, så är det just Mannen’s Sexualitet.

  Tjejen du blev påhoppad av på Krogen kan dessutom mycket väl ha varit attraherad av dig- antingen medvetet eller undermedvetet, och då den reaktionen skakade hela hennes Ideologi, så reagerade hon alltså med aggression.

  Man kan likna det vid precis samma mekanism som drivit de(flertaliga) excentriska Anti Gay- aktivister i USA, som eldigt fördömt homosexuella bara för att sedan åka dit själva med bokstavligen byxorna nere, intensivt sexandes med någon av samma kön.

  Precis samma grund-mekanism.

  Åh, apropå att bli antastad på krogen av feminister, så kom jag att tänka på att jag kände en Go Go-tjej från Thailand som brukade dansa på en klubb på Sveavägen i Stockholm. Hon var blonderad och såg ut ungefär som Pamela Andersson.
  En kväll när hon glatt stod på Sten-podiet och dansade, så klev det upp en tjej i gympadojjor och väldigt ”killig”stil på podiet och sa ansikte mot ansikte att hon tyckte att hon(Danserskan) var kvinnoförnedrande, varpå danserskan då såg helt neutral ut för en sekund, innan hon sedan puffade till feministen så hårt med båda sina silkesbehandskade händer så att hon bokstavligen flög ned från podiet och i golvet. 😀

  Tyvärr lyckades hon dock på något vis landa på fötterna, men hon blev sedan åtminstone utslängd.

 116. Aktivarum Says:

  Sam:

  ”Kvoteringen av styrelseposter i Norge har påverkat fördomar och värderingar om kvinnor i bolagsstyrelser:”

  Alltså tröttnar ni aldrig på att struntbabbla om fördomar och värderingar? Dvs vad en person (i regel partisk genusvetare) TYCKER en annan person (i regel partisk med PR-behov) TYCKER i en helt ofalsifierbar process där vem som helst bevisligen kan säga precis vad fn som helst

  Kvalitativ forskning av den sorten är helt värdelös. Vem som helst kan säga vad som helst. Forskarna kan inte garantera ett ord som sägs är sant och vi kan inte garantera forskarna håller sig till sanningen för det finns inga rådata som kan analyseras objektivt.

  Inser du inte hur patetisk du och de andra genusfuskarna låter när ni säger attityden till kvinnliga chefer är ändrad NÄR inga kvinnliga chefer anställs?

  ”a prominent group of Norwegian women, nicknamed the golden skirts, have turned themselves into multiple board directors.”

  ”In fact, most golden skirts are non-executive directors.

  Inte nog med det, nu när kvinnor inte behöver vara chefer för att få guldkantade styrelsekontrakt så är det flera kvinnor som struntar i chefslivet och hoppar direkt till styrelser.

  ”Mimi Berdal, the former chairman of Stabæk, Oslo’s biggest football club, and someone who has gained from the legislation, is an unlikely critic. The former corporate lawyer still holds nine non-executive roles. ”I am a grown-up woman and I have had a good varied career,” she says. ”But there are younger women who stopped their executive careers to become non-executives.”

  Men det är ju inget problem för Sam och de andra genusförespråkarna. Det gäller ju att snabbt få kvinnor klara för att agera som posterflickor att visa upp i skrytklubben för ”white man guilting”

 117. Sam Says:

  @Aktivarum

  Det var många olyckskorpar som kraxade innan reformen genomfördes. Som det inte fanns nackdelar med hur det var innan. Bra att både för och nackdelar lyfts fram. Visst finns det problem, varför skulle någon vilja mörka det, men du vill inte se några fördelar alls, det säger en hel del om den kamp du bedriver för att bevara status quo.

  Någon gång måste vara den första för alla. Bekvämt att ta en som liknar alla andra men risk att inga nya perspektiv som inte de andra redan besitter tillförs.

  Men du kan förstås leda i bevis i en falsifierbar process att det bästa för världen är homogena styrelser. Det blir intressant att se. Fram med det bara!

 118. Ninni Says:

  Sam:
  Jag läser nu mina kommentarer. Jag skrev:
  ”Jag vill fråga dig om det är okej för dig att vi skjuter denna diskussionen längre fram i tiden? Jag vill ge dig hela pusslet jag ser och det är ett antal inlägg fram. Jag har värk och kan inte sitta så mycket utan att få problem. ”

  Jag ser nu att det kan tolkas som ”jag ber om ursäkt för att jag drar mig ur diskussionen nu.”

  Det var det, men det var även en fråga som kanske inte framgår?

  Är det okej med dig att jag återvänder till denna diskussionen och citerar det du sagt här och nu på min blogg för att så att säga ”lyfta upp tråden igen när jag lagt ut mina kort”?

  Den lugna och trevliga ton du använder ger precis möjlighet att visa på vad som skiljer på feminism och jämställdism så att var och en kan _välja_ ”det tåg som känns som rätt väg till jämställdhet”.

 119. Sam Says:

  @Ninni

  Låter bra, ska försöka hänga med 😀

 120. Sam Says:

  @Johannes Westlund

  Maktfaktor – den som har makt att påverka andras liv mer än marginellt. Visst kan både mode-, idrotts- och flugfiskebloggar ha många läsare och väcka stora debatter och genom kändisskapet uppnå en viss ekonomisk vinning som de kan investera, men den politiska inverkan och resursfördelningen på ett större plan är åtminstone än så länge marginell.

 121. Lasse Says:

  @Ninni

  Angående den Norska kvotering får du här se en annan sida än den Sam lägger fram. Tog mig friheten att kopiera in Pelle Billing inlägg med några artiklar baserad på Amerikanska forskares resultat.

  http://www.pellebilling.se/2010/02/effekterna-av-norsk-kvotering/

  Kvoteringen har också lett till att underminera kunskapsnivån bland de som sitter i de norska bolagens styrelser. Sedan 2002 har de kvinnor som tagits in varit i genomsnitt sju år yngre än de män som de har ersatt. Kvinnorna har ofta kommit från mellanchefsnivå, till skillnad mot männen som oftare har erfarenhet av högre chefspositioner.

  Argumentet om att det finns en stor pool av kvinnor med rätt kompetens men som nekas inträde i styrelserna kommer alltså på skam. Det finns också tidiga tecken på att denna sänkning i kompetens har påverkat bolagen negativt:

  New York Times lyfter även fram amerikanska forskare som studerat perioden innan och efter kvoteringens införande i Norge. Forskarna har funnit att företagen som tvingades kvotera i snitt sköttes 20 procent sämre året efter jämfört med året innan kvotering antogs. Detta beräknas baserat på “Tobins Q”, en parameter som mäter kvaliteten av beslut i företag och har döpts efter den nobelprisvinnande ekonomen James Tobin.

  ps. finns mer underlag att läsa om detta.

 122. Lasse Says:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kvotering-leder-inte-till-jamstalldhet_5027395.svd

  Observera att vi jämställdister fokuserar på resultatet av kvotering. Feminister fokuserar på antalet kvinnor i styrelser som om att den saken i sig själv skulle vara positivt för företagen.

  Kompetens har inget med kön att göra.

 123. Sam Says:

  @Lasse

  ”Kvoteringen har också lett till att underminera kunskapsnivån bland de som sitter i de norska bolagens styrelser. Sedan 2002 har de kvinnor som tagits in varit i genomsnitt sju år yngre än de män som de har ersatt. Kvinnorna har ofta kommit från mellanchefsnivå, till skillnad mot männen som oftare har erfarenhet av högre chefspositioner.

  Precis vad som stod i Guadian-artikeln. Varför letar du olikheter där inga olikheter finns?

 124. Lasse Says:

  @Sam några snabba utdrag från din artikel

  ”Ökad kvinnorepresentation verkar göra möten lite mer behagliga…..”

  Jaha, och hur har de kommit fram till det ?
  LOL

  ”Det är mycket svårt att analysera effekten på lönsamhet…….”

  Hur kan du då påvisa att det skulle vara lyckat med fler kvinnor i styrelserna….. för det har ju inget med jämställdhet att göra, tvärtom.

  Vad är bortom allt tvivel är dock att politiken har banat väg för kvinnor att påverka företagens beslut.

  Stämmer man har åstadkommit det här genom diskriminering av män med bättre kompetens.

  **********************************************************************************

  Vi är alltså överens om att kvotering till styrelser är diskriminering ?

  Vi är alltså överens om att ovanstående lett till en dränering av kompetens och kunskap i styrelser ?

 125. Dan Says:

  @Torstensson

  Det är som du säger om Happymeal generationen. De använder alltid HAHA och såna uttryck som Jonna använder. De vet man direckt hur unga de är. Sen finns det en del studenter som tycker att de är världens mognaste så fort de läst 5 poäng på universitetet. Det är nästan gulligt, men bara nästan. Oftast är de odrägliga och jobbiga med brist på hyfs som Jonna.

 126. Sam Says:

  @Lasse

  ”Ökad kvinnorepresentation verkar göra möten lite mer behagliga…..”

  Jaha, och hur har de kommit fram till det ?
  LOL

  Ser att du skippar delen av meningen som handlar om ökad professionalism och bättre förberedda möten, uppgifter som också kommer från de som satt i styrelsen innan kvoteringen – eftersom de kvoterade inte kan jämföra med hur det var innan. Men varför ta någon notis av erfarna kompetenta män, när man som kvoteringsmotståndare kan välja att lyssna bara på de uppgifter som bekräftar ens tes?

  Vi är inte överens och för min del kan det gott förbli så. Tiden lär utvisa vem som trott rätt. För något annat kan det inte handla om när det gäller effekterna av det som inte prövats tidigare. Hej på några månader igen och på återhörande. Önskar dig tilltro till människors utvecklingskraft!

 127. Amanda Says:

  Haha, och anledningen till att de flesta nominerade är tjejer har ju inte AAAALLS att göra med att bloggvärlden domineras av tjejer?

 128. Backlash Says:

  Amanda, jag tror det är Pärs poäng med inlägget. Ingenjörsyrket domineras av män, därför har vi fler manliga chefer och styrelseledamöter. Fler killar vill harva runt och vända vinyl ideellt på fritidsgårdar, därför dominerar män som DJs på Stureplans inneklubbar. Och fler kvinnor än män vill lägga tid och energi på att sprida sina vardagstankar på internet, därför dominerar de Blog Awards.

 129. Lasse Says:

  @Sam

  ”Vi är inte överens och för min del kan det gott förbli så. Tiden lär utvisa vem som trott rätt. För något annat kan det inte handla om när det gäller effekterna av det som inte prövats tidigare.”

  Jag visade dig vad amerikanska forskare kom fram till men det osynliggör du totalt, varför ?!

  Det är alltså fastställt att diskriminering (kvotering) urholkar kompetensen i företaget med sämre lönsamhet och konkurrenskraft som följd.

 130. Aktivarum Says:

  Sam:

  Det var mån”ga olyckskorpar som kraxade innan reformen genomfördes. Som det inte fanns nackdelar med hur det var innan.”

  Det finns nackdelar med allting därav orsaken ekonomerna kallar det ”Tradeoffs”.

  Poängen är att det fanns nackdelar och fördelar med hur det var innan men inga fördelar alls finns med hur det är nu. Ingenting har förbättrats praktiskt och mängder av företag har omvandlats i form så att de inte berörs av lagen. Kvinnliga chefer har inte ökat utan minskat. Nu när kvinnor inte behöver bli chefer för att klättra så hoppar yngre kvinnor över chefstjänst och sitter i styrelserna som guldkjolar att visa upp i media medan nästan alla män i styrelserna såklart har en helt annan kompetens och ålder och aldrig ens hade funnits där annars.

  Det är inget nytt med att tjejer får bra betalt som fotomodeller. Det nya är att man låtsas modellerna har en faktiskt funktion annat än kvinnligt utseende. Dvs man låtsas att en man i samma situation hade fått jobbet fast alla som har ögon ser ingen sådan man finns där.

  ”Bra att både för och nackdelar lyfts fram. Visst finns det problem, varför skulle någon vilja mörka det, men du vill inte se några fördelar alls, det säger en hel del om den kamp du bedriver för att bevara status quo.”

  Nej, det finns inget som säger vi måste välja mellan status quo och kvotering av guldkjolar för syns skull. Det är FALLACY falskt dilemma som används av personer som tycker ÄKTA förändring tar för lång tid och vill ha ytliga snabba förändringar. Vilket i många fall faktiskt gör att riktig förändring tar längre tid.

  ”Någon gång måste vara den första för alla.”

  Javisst, om vi inför en ny regel som säger deras motståndare inte får röra vid pucken så kan även FÄRÖARNA vinna OS-guld i ishockey. Men om man tror färöarna får respekt för en seger under de reglerna så bör man undersöka skallen.

  ”Bekvämt att ta en som liknar alla andra men risk att inga nya perspektiv som inte de andra redan besitter tillförs.”

  Vlken lögnaktig bullshit! Det bekväma är när personerna som förespråkar nya perspektiv riskerar ANDRA MÄNNISKORS pengar och relationer. Inte sina egna!

  Säg till när genusvetarna själva ÄR den sorts personer de talar sig varma för. Säg till när genusvetare gifter sig med fattigare män som är hemma mesta tiden med barnen. Säg till när åtminstone hälften av alla sociologer och genusvetare bytt jobb och sysslar med data eller bilmekanik – mansdominerade (dvs JÄMSTÄLLDHETSSKAPANDE) jobb istället för att vara supertraditionella kvinnor på extremt kvinnligt dominerade jobb som GNÄLLER över att andra OCKSÅ är det.

  ”Men du kan förstås leda i bevis i en falsifierbar process att det bästa för världen är homogena styrelser. Det blir intressant att se. Fram med det bara!”

  Du måste förväxla mig med nån som intimidation funkar på!
  ELLER så har du helt glömt bort min åsikt Att det är viktigt om det är homogen eller heterogen styrelse är DIN åsikt. Inte min. Varför i h-e skulle jag behöva bevisa DIN åsikt?

  Det gör mig fullkomligt sak samma om kompetenta kvinnor eller kompetenta män sitter i styrelser. Det är samma med bevisningen. Poängen är att forskingen i Holland visade de ambitiösa och självuppoffrande männen och kvinnorna fick höga positioner.

  Det råkade bara vara fler män som gör det valet.

  Så länge vi inte har guldkallingar så är det inte jämställt att ha guldkjolar heller.

 131. Amanda Says:

  Backlash: Du kan inte dra paralleller mellan yrken där fler chefer är män just bara för att de är män, trots att det finns kvinnor som är minst lika kompetenta, och bloggvärlden, där nästan inga killar bloggar, då de gjort det valet.
  Men nu är det inte det Pär Ström lägger vikt vid utan den ojämna könsfördelningen. Men är det inte en naturlig reaktion på att typ 95 procent av alla bloggare är kvinnor? Tror knappast de få procenten män som bloggar är missnöjda för att de inte får hälften av platserna, för det allra mest framgångsrika bloggarna, och i största mängd, är tjejer. Än en gång tar Pär Ström upp löjliga exempel för att bevisa den här misandrin som är SÅ utbredd (not). Öppna ögonen och inse verkligheten. Kanske försöka kämpa för att vi kvinnor ska få lika lön för lika arbete och dylikt, istället för..tvärtom?

 132. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 4a II(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] movments återfinns en mängd individer som jag brukar omtala som ”goda feminister”(se här, här, här och här), som tror på sin sak och vill skapa en bättre värld. Tror fan att man blir […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: