Flicka anhållen för falsk våldtäktsanklagelse

by

En 17-årig flicka i Halland har gripits och anhållits misstänkt för falsk tillvitelse. Det handlar om en falsk anmälan för våldtäkt.

Händelsen är från förra helgen.  17-åringen följde med en kille hem i Laholm. De två kände varandra. Efteråt anmälde hon honom för våldtäkt – en anklagelse hon senare tog tillbaka.

Nu har alltså flickan gripits och anhållits, och åklagaren ska ta ställning till om hon ska häktas.

Inger Olsson, som är polischef i Halland, medger att man vill statuera exempel. ”Tjejerna måste förstå att det kan bli konsekvenser [ av falska våldtäktsanklagelser]”, säger hon i Expressen.

”Det här är jättekänsligt”, säger hon vidare. ”Men jag vill lyfta frågan eftersom det tar stora resurser från oss och för att de män och pojkar som anklagas falskt får sina liv förstörda. De blir stämplade för livet. Och det slår så hårt mot de kvinnor som faktiskt blir våldtagna.”

Hämnd kan vara ett motiv för lögnen, försäkringspengar ett annat. Om brott inte kan styrkas händer det att försäkringsbolagen betalar ut ersättning till offren, skriver Expressen.

Tack, Inger Olsson, för ditt kurage!

Läs mer här. Tack för tipset, Aleks.

Jag bloggade härom dagen om att denna polischef, Inger Olsson, sa till Sveriges Radio att antalet falska våldtäktsanmälningar ökar. Här kan du läsa en artikel från 2010 om en flicka som faktiskt fällts för falsk tillvitelse (om våldtäkt), men ändå slapp straff. Tack för det tipset, Hanns!

Den bristande rättssäkerheten för män på det här området är en av de stora jämställdhetsfrågor som borde finnas, men inte finns, på agendan. En man som blir anklagad för våldtäkt har länge varit och är, om inte rättslös så inte så långt därifrån. En anklagelse kan komma efter många år och mannen kan bli fälld utan teknisk bevisning (alltså baserat enbart på påståenden).

För övrigt 1: Här kan du läsa om Amnestys kurser om ”kvinnors rättigheter”. Förr pratade de om mänskliga rättigheter, och det gör de fortfarande, men det könsspecifika intresset för kvinnor tar numera en del av energin från området generella mänskliga rättigheter. Nedan kan du se menyn på Amnestys sajt – den visar hur kvinnor har en särställning i deras värld.

För övrigt 2: Här uttalar sig Mona Sahlin i teve om det motstånd mot kvinnor i politiken som hon anser finns. Själv tycker jag det är uppenbart att det på senare tid har blivit en klar nackdel att vara man i politiken. Ska kvinnor lyftas fram ännu mera?

För övrigt 3: ”Rebecca blev arg när läraren bara uppmuntrade killar”. Läs den här artikeln (där en kvinna är väldigt upprörd) och vänd på könen, så blir det en beskrivning av vad som är vardagsmat för killar utan att det anses upprörande.

63 svar to “Flicka anhållen för falsk våldtäktsanklagelse”

 1. Pether Says:

  http://www.metro.se/noje/brading-laxar-upp-daliga-pojkvanner/EVHkir!3z7tqGoaThiLI/

  1. Programidén om det motsatta skulle aldrig tänkas existera i feminismens saudiarabien.
  2. Ska bli kul att se om hennes tvkollega som endast dömdes till böter kommer få samma chans att komma tillbaka till rutan.

 2. Itchy Says:

  ”En analys som Västra Götalandspolisen gjorde 2008 visar att av 800 anmälda våldtäkter var endast fyra påhittade.”

  ”2009: 77 anmälningar 2010: 97 anmälningar
  2011(t o m 15 september): 53 anmälningar
  En handfull (3-5) av dem är varje år konstaterade som osanna.”

  En ekvation som jag inte får ihop.

 3. Liberalen Says:

  Falsk våltäktsanmälan är ett brott minst lika vidrigt som faktisk våldtäkt.

 4. JD Says:

  Uttalandet från rådmannen i fallet där flickan blev frikänd är så sjuk att man bara mår illa.

  ”När kammaråklagare Eva-Lotta Swahn anförde att det är lika hemskt att bli falskt anklagad för våldtäkt som att utsättas för en sådan avbröt rådmannen henne och undrade om hon verkligen kunde tycka så.”

  Jag skrev om det på min tid och satte det mot Dick Johanssons före detta kollega Holmlin
  http://www.nkmr.org/holmlinfallet.htm

  Dick D Johansson är en idiot! Sue me!

 5. Per Says:

  Pether, en program som visar upp korkade pojkvänner är knappast ett feministiskt påfund. Jag skulle till och med vilja påstå att det blir lite knasigt när precis allt som kan uppfattas som kritik av en person av ,manligt kön skylls på feminister.

  För övrigt 1: ”Av 100 polisanmäla våldtäkter i Göteborg avskrivs 80 i brist på bevis. I de 20 fall som leder till åtal blir det fällande domar i 15.
  En analys som Västra Götalandspolisen gjorde 2008 visar att av 800 anmälda våldtäkter var endast fyra påhittade.”
  Intressanta siffror. Hur var det nu, kan inte en kille åka dit för våldtäkt om han så bara tittar på en sur feminist som är lite mensig, enligt er jämställdister? Rätt taskigt score record för de tjejer som vill tjäna en slant på försäkringen och som det enligt er verkar vimla av, med andra ord. Trisslotter har bättre utdelning.
  För övrigt 2: Att bli penetrerad eller tvingad till andra sexuella övergrepp mot sin vilja, med våld eller hot, är faktiskt värre än att bli anklagad för våldtäkt. I det senare fallet får man behålla kläderna på, slipper andras kroppsvätskor, den fysiska smärtan och skammen i att ingående behöva redogöra för alla detaljer inför en rättsal, något även män kan råka ut för nota bene. Nog tar det emot åtminstone lite när ni på fullaste allvar skriver att de är lika vidriga?

 6. Ulf Says:

  Jag känner inte igen det Maud Olofsson säger i programmet, att det skulle ha sagts om henne att hon inte förstår bilindustrin ”för att hon är kvinna”. Det där sista kanske var något som hon själv tyckte sig höra. När jag googlar på ”Maud Olofsson” tillsammans med ”för att hon är kvinna”, hittar jag bara artiklar som (a) tar henne i försvar och menar att hon kritiseras för att hon är kvinna – alternativt säger hon det själv, och (b) kritiker som säger att deras kritik inte alls har att göra med att hon är kvinna.

  Sedan har ju många också försvarat hennes linje i SAAB-frågan. Googlar man på ”förstår inte bilindustrin” träffar man mest ”regeringen förstår inte bilindustrin”… Det är nästan så att man skulle misstänka att folk varit extremt noga att inte antyda att näringsministern själv inte förstår bilindustrin – än mindre för att hon skulle vara kvinna. Vad som sagts till henne inofficiellt kan jag naturligvis inte veta.

  Att Mona Sahlin tyckte det var jobbigt att vara första kvinna kan jag säkert tro, men det är nog svårt att veta hur mycket var hennes uppfattning om att motståndet berodde på hennes kön och hur mycket som egentligen berodde på andra saker. Hon ville ju förändra partiet på flera punkter…

  Dessutom var det ju så att det var ett absolut krav att det skulle vara en kvinnlig partiledare. Man kan tänka sig att misstankar om kvotering grumlade vattnet, som kunde undvikits om hon vunnit posten ”rättvist”. Det var ju ändå så att flera av de starkaste kandidaterna var kvinnor…

  Själv har jag en gång mycket påtagligt råkat ut för något liknande. Jag råkade bli talesman för en (rätt jämställd) grupp som framförde ganska skarp kritik mot en nyckelperson. Hon tog mycket illa vid sig och var övertygad om att det var för att hon var kvinna – troligen inte minst för att det var jag, en man, som framförde det mesta av kritiken. De kvinnor som skulle ha stöttat mig satt dock huvudsakligen tysta. Jag fick senare veta att personen ifråga lämnat in sitt ”veto” mot att jag skulle få förnyat förtroende. Det kändes mycket bittert, inte minst för att kritiken var ärligt och konstruktivt menad (ingen ville att hon skulle sluta), och dessutom mycket konkret. Jag hoppas hon lärde sig något. Själv är jag numera mer försiktig innan jag riktar kritik mot kvinnor i maktpositioner.

  En gammal amerikansk bekant (kvinna) som var chef för något tusental anställda förklarade hur hon gick tillväga när hon behövde ge någon sparken. Hon samlade dokumentation under lång tid, och dokumenterade alla diskussioner, varningar, m.m. Om det gällde en invandrare eller en kvinna var hon dubbelt så noggrann, eftersom hon visste att hon med stor säkerhet skulle bli stämd för ras- eller könsdiskriminering. Det gjorde henne rasande, eftersom hon till att börja med själv var kvinna, och dessutom ansträngde sig oerhört för att inte diskriminera någon. Men efter att hon råkat ut för det tillräckligt många gånger hade hon helt enkelt börjat räkna med det.

 7. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Per

  Skönt att du sa det:

  Det är inte vi feminister som ligger bakom programmet där dåliga pojkvänner läxas upp (även om det låter som en kul program-idé). VI feminister ser bara till att inget motsvarande program om dåliga flickvänner kan sändas i svensk tv. Och vad är det för fel med det?

  Och att som en helt oskyldig man för resten av sitt liv vara stämplad som en våldtäktsman kan ni väl – allvarligt talat – knappast tycka är något att gnälla över?! Det kommer ju definitivt inte i närheten av att vara lika obehagligt som att bli våldtagen. Att som man bli oskyldigt anklagad för våldtäkt är ju mer som att missa tunnelbanan en novembermorgon och tvingas vänta 10 minuter ute i ruggvädret på nästa. Och det ska väl en vuxen karl (eller tonårig pojke) kunna ta utan att gnälla – eller?

 8. JD Says:

  Per
  Du har så fel och vet ingenting om det du nu skriver. Vad är det för agenda du har egentligen.
  Jag orkar inte ens läxa upp dig med fakta eftersom du inte bryr dig. Troll!

 9. Pether Says:

  http://www.dn.se/sthlm/stort-padrag-efter-forsvunna-pojkar

  Och det var det man visste första gången man lästa artiklarna och det talades om att en ‘familjemedlem’ dödat dem.

  per: Du är ju sjukt okunnig om ämnet om du tror att det är värre att bli våldtagen är att bli falskt anklagad. I det ena har du hela samhället bakom dig, du får allt stöd i världen, du får inte misstänkliggöras överhuvudtaget. I det andra är du dömd för all framtid, du förlorar jobb, vänner, tak över huvudet, och din egen familj, du har ingen rättssäkerhet och kommer ha svårt att fungera i samhället resten av ditt liv.

 10. Lasse Says:

  @JD

  Fröken Per är väldigt nära trollstämpel. Förstår inte syftet med att agera troll, om man nu vill propagera för feminismen skulle jag försöka bygga upp ett sånt stort stort förtroende som möjligt när det gäller andra debattörer och åhörare. Allting handlar om att påverka på ett positivt sätt.

  När det gäller feminister verkar allting handla om att vilseleda och förstöra.

  Varför är alla feminister så onyanserade

 11. Patrik Says:

  @Per

  Den misstänkte gärningsmannen behöver inte fällas för att försäkringspengar ska betalas ut, det räcker med en polisanmälan. Dessutom finns det pengar att få från t.ex. brottsofferjouren.

  Att 15% av alla anmälda våldtäkter leder till fällande domar säger naturligtvis ingenting om hur många av dessa som är faktiska våldtäkter och hur många oskyldiga som blir dömda. Du begår ett logiskt felslut. Vidare säger den analysen du hänvisar till endast att fyra våldtäkter var BEVISAT påhittade. Hur många av de 80% av fallen som blev nedlagda p.g.a. brist på bevis som också var påhittade är omöjligt att veta. Eftersom polis och åklagare närmast utgår ifrån att allt i målsägarens utsaga är sant så är enda sättet att upptäcka en falskanmälan att denne själv erkänner att h*n ljugit. Hur ofta tror du att det inträffar?

  Att bli våldtagen är naturligtvis obehagligt för stunden men när det är över är det över medan att bli falskt anklagad för ett så stigmatiserande brott är ett trauma som kommer pågå i resten av livet. Jag tycker inte att dessa två brott är lika allvarliga utan det senare är avsevärt värre.

 12. Jay Says:

  Oh dear… Sahlin sa ju häromdan, i en kommentar till det danska valet, att hon inte fungerat som partiledare (och därigenom inte blivit statsminister) för att hon inte haft fullt stöd bland medlemmar och distrikt, direkt i P1 på eftermiddagsprogrammet. Att hon var kvinna var enligt henne då bara _en del_ av problemet. Nu hävdar hon att det är FÖR ATT HON ÄR kvinna som hon inte lyckades.

  NÅväl; problemet var ju att hon var KVOTERAD och det var därför hon inte fått stöd. Den danska partiledaren har inte kvoterat sig nånstans, utan hon blev partiledare för att hon var BÄST! Inte för att hon var KVINNA!

  Att Olofsson inte hade kunskaper hade inte med hennes kön att göra, utan med hennes roll som näringslivsminister att göra.

 13. JustMe Says:

  OT:

  Rapport 19.30: Två tragiska nyheter. Kvinna mördad och två små barn som hittats döda. Polisen misstänker brott. Två personer har anhållits misstänkta för respektive brott. I det ena fallet säger man att den anhållne är en 34-årig man, i det andra fallet har man anhållit en familjemedlem. Enligt Tv4 är familjemedlemmen en kvinna. Varför är det viktigt med könet på den misstänkte i det ena fallet men inte i det andra?

 14. Man United Says:

  @ Dick D Johansson är en idiot! Sue me!
  av JD on 19 september 2011 den 17:25 Vem är Dick D johansson och vad har han gjort?Uppdatera gärna.

 15. JD Says:

  Artikeln som Pär länkar till.
  http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.764457-slipper-straff-trots-falsk-anklagan

  En rådman som bagatelliserar ett brott och den tragedi det innebär för någon att förlora jobb bostad och heder.

 16. Man United Says:

  @ per peka på någon här som påstår att våldtäkt inte är ett fruktansvärt hemskt brott? Det du som feminist rättfärdigar är det vi jämställdister och ur mansrörelsen kraftigt fördömer. Det brist i empati och ansvar medför att våld feminism faller på eget grepp.Har du själv blivit oskyldigt anklagad felaktigt dömd och skakat galler? Hur kan du överhuvud taget säga di kämpa för jämställdhet. Enligt dig är inte falsk anmälan ett Övergrepp mot en medmänniska och mot demokratiska grundprinciper i tider när känslor av misandri tar över. Skulle det vara lättare att förstå om nära släkting,bror eller pappa blev drabbad? Många här är avhoppade feminister. Fråga dig själv varför. Feminismens brist på empati och förståelse för andra än sig själva är det värsta som finns. Oskyldiga men f så farliga egenskaper. .

 17. Man United Says:

  @ Till polaren Per
  Citat av Simone Weil” Människor är sådana att de som krossar, känner ingenting; det är den krossade som känner vad som händer. Om man inte har ställt sig på de förtrycktas sida för att känna med dem, kan man inte förstå.”

 18. Man United Says:

  @ per Som jämställdist känner och kämpar jag för kvinnor och män utan att vara hjärntvättad av någon Samhällsfrånvänd och cynisk agenda som hellre vill härska och söndra. En ideologi som inte vågar se människors lidande bortom kön eller för att övergreppen inte passar en ideologisk mall och bryter mot pk. Hur lätt hade det inte varit att enas i dessa självklara frågor? du får gladeligen kalla dig vad du vill.Men så enkelt är det med lite kärlek och empati för en medmänniska trots den har ett specifikt kön. Om det är pga skadat känsloliv som skapat denna misandri kan det endast spekuleras om. Men en sak är säker och det hade varit så lätt att komma överens och genus nytt hade därmed uppfyllt sitt syfte. Men inte en enda feminist vågar ta de vidriga rättsövergreppen i sin mun än mindre den känsliga frågan om de över 1000 felaktigt dömda. Hur f kan ni feminister säga att ni kämpar för både mäns och kvinnors likhet inför lagen samt samma rättigheter och skyldigheter?Den känsliga icke politiska problematiken med Samvets fångar aka politiska fångar i rättvisa Sverige går inte att sopa bort.Män och kvinnor skulle bli human jurister och brottsmåls advokater för mindre i tider när demokratiska värdegrunder och fundament sviktar.

 19. Mats Says:

  Jag såg TV-inslaget med Mona Sahlin där hon skyllde sitt misslyckade partiledarskap på männen. Vem blir förvånad? Jag kom att tänka på humorgänget Grotescos ”Det är bögarnas fel”. Vore kul med en ny version av denna: ”Det är männens fel”

  Orginalet:

 20. Man United Says:

  Phew! TGF Genus Nytt och anti-könskrigsrörelsen. Lots of Jämställdhets kramar

 21. Sahlin: Feministisk diskussion som hinder för kvinnlig statsminister | Rutrutan Says:

  […] läsning om Mona Sahlins senaste funderingar på Genusnytt, Svenska Dagbladet, Pelle Billings blogg och Ett städat yttre. LD_AddCustomAttr("AdOpt", "1"); […]

 22. Man United Says:

  @ ID Är han, kollegor och specielltmän i rättsväsendet patriarker som sviker rättssäkerhet för männen där nere pga feghet och rädsla för feminism? Rädsla är den största orsaken till krig och konflikter världen över. betyder ett förstört känsloliv lika med rädsla för att ge/ta emot kärlek och bryta invanda självdestruktiva beteenden. I så fall är det oerhört tragiskt. http://www.anna-motz.co.uk Hade Marilyn Monroe borderline? Varför söker kvinnor i större utsträckning psykiatrisk vård än män? Vilka bevekelsegrunder har feminism som inte tar upp rättsövergrepp på män vid falska anmälningar? Vilka är bevekelsegrunderna för att bara se Våldtäkt ur feministers(SCUM) synsätt?

 23. Silver Levinsky Says:

  2007 blev jag FRIAD från alla anklagelser då kvinnan bevisats ljuga, ändå trots det så lider jag psykiskt efter det inträffade.
  Kvinnan fick inget straff då jag inte orkade driva det vidare och domstolen ansåg bara hela historien som djupt tragisk. Hon mådde ju så dåligt och då var det ju synd om henne.
  Jag fick ett som JK utryckte det ”ett skadestånd i den övre skalan” men har i övrigt som många andra män fått klara mig själv.
  De två första åren var värst. Min bror var den som stöttade mig och fick lyssna. Än idag drömmer jag mardrömmar om det inträffade och mina barn pratar fortfarande om när jag blev tagen av polisen. Under tiden jag var häktad så blev jag så klart av med mitt jobb. Efter jag blev friad så var jag tvungen att flytta. Jag stod inte ut med blickarna och kommentarerna från grannar och andra.

  Jo jag anser att en Falsk våltäktsanmälan är ett brott minst lika vidrigt som faktisk våldtäkt! Utan minsta lilla tvekan.
  Straffsatsen BORDE vara densamma men så länge det är riskfritt för en kvinna att erkänna sin lögn så finns ju också alltid en liten chans att en oskyldig kan få resning någon gång i framtiden så det är ett tveeggat svärd.

 24. hsl Says:

  Det var tröttsamt att titta på Agenda och se Sahlin och Maud sitta där och tycka synd om sig själva för att de är kvinnor. Det kan inte ha något att med dåliga ledaregenskaper och kass politik att göra då? Alternativt för Mauds del att man är representat för ett väldigt litet parti och således har väldigt lite att säga till om?

  Nej så kan det ju inte alls vara utan det är det där förbannade patriarkerna som trycker ner dem för att de är kvinnor.

  Mona skulle aldrig troligen ens ha blivit ledare för S, enda anledningen till att hon blev det var väll att ingen mer kompetent ville, eller i det tragiska fallet med Anna Lindh att hon blev mördad.

  Den enda poängen de hade var väll egentligen att varför pratas det så mycket om utseende och kläder när det gäller kvinnor i maktställning. Troligen för att det är andra kvinnor som skriver ”skit” om det om dem. Svårt att tänka mig att det var så många vita hetro män till reportrar som fixade scoopet om monas väska.

  Men det är väll så det är. Alla djuren är lika, men vissa djur är mer lika än andra.

 25. JD Says:

  Silver
  Bra att du berättar. Jag har tagit del av många liknande historier från fler som inte har skäl att ljuga.
  De glömdas berättelser vore en bra boktitel.
  Något för Juel eller någon annan att sktiva kanske?

 26. Valeria Says:

  @Mats

  Skrev en sådan och postade den i ett tidigare inlägg, fast då under nicket ”Batikhäxan” eller något sådant. Jag håller mig i regel till samma nick, men i det fallet gjorde jag ett undantag – möjligen var det också första inlägget jag skrev här.

  Angående Mona Sahlin så kan jag lova att hon aldrig hade blivit partiledare för S om hon inte varit kvinna. Hade hon varit man hade hennes status inom politiken troligen varit lägre än Jan O Karlssons.

 27. Joakim Says:

  För övrigt 1: Borde inte kvinnors rättigheter räknas in bland diskriminering, eller är deras liv generellt mer värda än förföljda folkgruppers av båda kön?

  För övrigt 2: Jag kan faktiskt hålla med Mona Sahlin om att vissa gammalmodiga ord gärna kan få bytas ut, men det är som sagt ett litet problem i förhållande till dagens statsfeminism. Exakt vilka Maud Olofsson syftar på har jag väldigt svårt att förstå – skulle verkligen t ex manliga politiker komma undan med något sådant?

 28. UCA Says:

  Att inte ha haft något stöd under förhör är väl knappast en ursäkt för att man ljuger ihop en historia.

  Hon surnade till när förhållandet tog slut och ville ge igen.

  I övrigt instämmer jag med åkl i falkenbergsfallet men med den modifikationen att falsk tillvitelse avs våldtäkt är aningen mer kränkande än våldtäkt av normalgraden, i mitt tycke.

 29. Silver Levinsky Says:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/domstolar-tror-framst-pa-kvinnor_24412.svd

 30. Valeria Says:

  Appropå Rebecca så har jag lite svårt att förstå hur hon resonerar. Det handlar om en enda persons åsikt, och helt plötsligt kopplar man den till hela förskoleverksamheten. I mina ögon är det att göra en hel hönsgård av en fjäder.

  Om en enda person tycker att det är roligt att män söker sig till förskollärarutbildningen, är det verkligen något att bli upprörd över? Hur lättkränkt får man egentligen bli? Om hon vill ha något att bli kränkt över så kan jag bjuda på det:

  Människor som är så präglade av Jantelagen att man inte kan leva med att andra människor vid något tillfälle får mer uppmuntran än man själv får ska inte uppfostra andras barn, eftersom det finns en liten risk att man pådyvlar dem sin egen snikenhet. Jag skulle istället föreslå att hon försöker att kolonisera Sydpolen, om hon nu kan leva med pingvinernas fracklika fjäderdräkt och högdragna gångstil.

 31. AfacZ Says:

  Skrev följande inlägg på tjejjouren som kommentar till Rebeccas inlägg:

  ”Patetiskt. Jag trodde feminister var för kvotering. Då borde de väl hurra när personer av ett visst kön stimuleras att välja/fortsätta en utbildning/ett yrke där de vanligtvis är underrepresenterade? Reagerar du likadant när tjejer får förtur till utbildningar de egentligen är underkvalificerade till för att de är just tjejer också? Det anser jag personligen är allvarligare övertramp än att, som i det här fallet, uttrycka glädje över att en tidigare underrepresenterad grupp bevisligen visar intresse i ämnet.

  Sedan har jag väldigt svårt att se vad deltagarnas könsorgan skulle ha med händelsen att göra. Nämndes dessa speciellt utav läraren, eller är det du som har antagit att det var just könsorganen på de tilltalade som var det avgörande i frågan? Jag kan komma på fler skillnader mellan kvinnor och män som jag personligen tycker verkar mera sannolika att ligga som grund till denna försumbara särbehandling.”

  Dock dök inte inlägget upp omedelbart, så jag antar att alla inlägg måste godkännas innan de publiceras, oväntat nog (ironi). Ska bli intressant att se om mitt inlägg är ”lämpligt” nog att beskådas eller besvaras.

 32. AV Says:

  Kränkta Rebecka kanske borde fundera på hur killar känner det i alla de sammanhang där man ”lyfter fram” tjejerna, t ex med tjejkvällar för att uppmuntra dem att starta band. I sann feministisk anda. Hur känner sig killarna som själva får fixa ihop en demo och söka kunskap av erfarna musiker?

  Här ”lyfte” en lärare fram manliga studerande. Det är lika fel. Varje individ som gör en bra insats ska givetvis få cred för det, oavsett hur många med snopp eller vagina som gör samma livsval.

  Jag är lärare i naturvetenskap på gymnasiet. Givetvis blir jag glad när en tjej visar extra intresse för mansdominerad teknik och uppmuntrar henne, men man får inte heller glömma de lite fler killar som visar samma intresse. De förtjänar samma stöd och uppmuntran, även om det går 90% män på teknisk fysik. En ökning av underrepresenterat kön får aldrig ske på enskilda individers bekostnad.

  Hennes största fel är att hon kritiserar en företeelse som hon verkar anse är ok åt andra hållet. Sann feministisk dubbelmoral. ”Det här är ju orättvist när det drabbar MIG!

 33. Johannes Westlund Says:

  @Pether: Jag såg också precis den artikeln idag. Man kan ju inte utgå ifrån att TV diskriminerar män. Därför funderar jag på att fråga ifall samma kanal kan tänka sig att sända en serie där jag eller annan lämplig jämställdist få i uppgift att läxa upp dåliga flickvänner ”Sveriges sämsta flickvän”. Jag kan ju visserligen föreställa mig både svaret och om man tar det steget längre och förutsätter en realisation den massiva kritiken. Men man kan ju inte förutsätta att TV diskriminerar män utan att först åtminstone ge dem chans att bevisa motsatsen.

  Vad sägs föresten här? Finns något intresse för TV-programmet ”Sveriges sämsta flickvän”?

 34. Johannes Westlund Says:

  @Lasse: Fruktansvärt lämpligt klipp. Jag har precis blivit ett fan av Göran Persson. Eller i alla fall nästan. Sen är han själv en aning bufflig, men vilken anekdot. Den borde ingå i allas allmänbildning och klippet borde visas i alla skolor och på bästa sändningstid i TV.

 35. Jenny Kristiansson Says:

  Jag har läst: Flickan och skulden, en bok om samhällets syn på våldtäkt av Katarina Wennstam. Jag är naturligtvis starkt präglad av den boken, det erkänner jag. Jag tror att de män som våldtar gör det för att de är kåta och för att de kan, och straffet blir trots allt inte så hårt om de nu skulle bli dömda.

  Många kvinnor begår självmord efter att ha blivit våldtagna. Ca.10 000 kvinnor begick självmord i Berlin efter andra världskriget efter att ha blivit våldtagna av ryska soldater. En våldtagen kvinna lever med traumat hela sitt liv och mycket tid och energi går åt till att kunna fungera normalt igen.

  Naturligtvis är det ett trauma för en man att bli falskt anklagad för våldtäkt.

  Jag har dock svårt att tro att flertalet kvinnor är starka nog att gå genom en våldtäktsprocess bara för att hämnas. Jag tror dessutom att svensk polis och förhörsledare är duktigare än så. Jag tror dom genomskådar en kvinna som ljuger om våldtäkt ganska lätt.

 36. Törnrosa Says:

  Patrik

  ”Att bli våldtagen är naturligtvis obehagligt för stunden men när det är över är det över”

  Vet du att det är så? Och i så fall hur vet du det?

 37. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Jenny Kristiansson

  Jag håller med till 100%. Jag har ytterst svårt att tro att flertalet kvinnor skulle kunna ljuga om att de blivit våldtagna. Och om flertalet kvinnor inte skulle ljuga om det, så gör det ju självklart inget alls om det finns t.ex. ett par tusen kvinnor i Sverige som gärna skulle ljuga om det. De är ju så få så att de statistiskt sett knappt en märks.

  Och dessutom är ju, precis som du säger, svensk polis och förhörsledare så duktiga att de ser på människor ifall de ljuger eller inte. Det är därför rättegångar är helt onödiga. Säger polisen att någon är skyldig till ett brott, så är han det, för svensk polis är så duktiga att de är immuna mot lögner. Det är ju också därför som vi feminister (i väntan på att de svenska domstolarna lägger ner och rättegångarna avskaffas) kräver omvänd bevisbörda för de män som anklagas för sexbrott.

 38. Gubbe Says:

  Antagligen är mörkertalet för sådana brott väldigt stort. Det blir oftast omvänd bevisbörda. Mannen skall bevisa vad han INTE gjort. Som nog alla förstår är detta näst intill omöjligt.
  Finns säkert även många utpressningar. Hon säger efteråt Ge mig så mycket i pengar annars anmäler jag. Och de ”kvinnovänliga” domstolarna är nästan alltid på ”offrets” sida.

 39. AV Says:

  Jenny: Ja, våldtäkt är ett vidrigt brott som offret får leva med länge. De som gör det är svin, som bör straffas hårt. För den som verkligen blivit våldtagen är processen riktigt jobbig där händelsen manglas fram och tillbaka.
  Men för den som inte blivit våldtagen kan processen knappast vara så jobbig. Det finns inget trauma att återuppleva. De flesta tror på dig som default och har sympatier med dig. Det som kan bli jobbigt är när någon ljugit in sig i ett hörn. Vi har ju sett flera fall där kvinnor börjat ljuga för sin heder, att inte ses som lättfotade eller udda. T ex i BDSM-målet i Malmö förra året. När hennes kompis undrade över blåmärken hittade hon på en historia för att skydda sin heder. Plötsligt satt hon i förhör där hon fick fortsätta ljuga för att inte framstå som lögnare. Det ledde till att en kille hon aldrig ens träffar anhölls och häktades! Även om han friades när lögnen sprack är hans liv förstörd bland vänner och kollegor.

  Det finns de som ljuger om andra brott för hämnd och försäkringsbedrägeri. Är det jobbigare att ljuga sig genom en våldtäktsprocess än rån och misshandel?

  KW har tidigare uttalat sig synnerligen rättsosäkert om sexbrottsmål. Skulle nog förhålla mig sunt skeptiskt till hennes bok och fundera på hennes agenda innan jag sväljer den rått.

 40. JD Says:

  Jenny Kristiansson

  Jag har inte läst boken men jag vet att den är ganska ensidig i sin syn på våldtäkt och att falska våldtäkter inte tas upp.

  När det gäller polis och utredare så är det alltid ett problem att en utredare måste samtidigt vara väldigt försiktig eftersom en kvinna som har blivit våldtagen måste känna att hon tas på allvar. I praktiken är det också så att den som gör anklagelsen får väldigt mycket stöd av både soc, polis, sjukvård och av andra som ställer upp för dessa offer. Det innebär att om en kvinna ljuger om en våldtäkt så kan det tom bli väldigt svårt att erkänna lögnen eftersom man då sviker dem som ställt upp och visat omtanke.
  För den som är utpekad kan det vara mycket hårdare. Häkte med isolering från omvärld och media. Inga möjligheter att prata med någon om det som hänt eller anklagelsen. Den utpekade får inte ens prata om händelsen i de fall som denne kan prata med en anhörig i telefon. Att bli falsk anklagad, granskad och sedan isolerad och uppryckt ur sitt liv med vänner, arbete och liv är motsatsen till det den som anklagar råkar ut för.
  Att expressen tar upp hämnd som motiv är ganska obegripligt eftersom den vanligaste orsaken anses vara att kvinnan/flickan söker bekräftelse eller uppmärksamhet genom att antyda att hon har råkat ut för något fruktansvärt. Därför är det inte ovanligt att det är andra som driver på själva anmälan och att tjejen sedan sitter fast i anklagelsen tills den nästan måste bli en sanning.
  Nej det är inte lätt för polis och åklagare att hitta vilka som ljuger eftersom kvinna ofta inte säger mer än nödvändig eller svarar mer än nödvändigt på de frågor som ställs. Polis måste ta fram metoder för att bättre skilja falska från riktiga våldtäkter utan att för den skull pressa kvinnan mer. Samtidigt måste något göras åt att utpekade killar idag måste ta antidepressiv medicin för att orka med den behandling de utsätts för i sin isolering.
  Det kan ta några år för en kvinna som har utsatts för våldtäkt att återhämta sig men den största återhämtningen sker redan de första veckorna med allt stöd.
  En falskt utpekade killen har däremot ingen att anförtro sig åt utan måste i flera år utstå känslan av att vara utpekad och utstött.
  Tillsammans med denna utstötthet följer också arbetslöshet, bostadslöshet eftersom ingen vill anställa eller hyra ut till någon som har flera hundra tusen kronor hos kronofogden för ett sånt här brott. Ja med ränta så blir skulden så stor tillslut då man inte kan betala tillbaka. Dessutom kan man räkna in förlorad arbetsinkomst.
  Jag skulle tro att en falsk anmälan i pengar kan kosta upp till en miljon kronor för den som utsätt för det och sedan har vi också den sociala biten där den som suttit inne oskyldig alltid kan räkna med att få ta konsekvenser av det han råkat ut för.
  Det är självklart att i gemena fall så råkar den som utsätts för en falskanmälan mycket värre ut än tjejen.
  Jag har sett en tjej skratta och ha roligt under pausen i förhandlingen i domstolen samtidigt som den falskt utpekade har pumpats i droger för att klara att ens vara där.

 41. profanum_vulgus Says:

  Dumt att de tar en som frivilligt tillbakaträtt från brottet. Det är annars en ansvarsfrihetsgrund.

 42. profanum_vulgus Says:

  Jenny:
  Beställ hem domarna som det hänvisas till i boken. Alla är fällande och Wennstams fantasier är till större delen målsägandenas egna uppgifter som domstolen tecknat ned.

  Det var betydligt många fler tyska män som tog livet av sig i Berlin. Kanske 100 000.

  Hur skulle de kunna genomskåda någon som ljuger? De har ju instruktioner att inte ställa kontrollfrågor eller pressa målsäganden vid motsägelser eller otroliga uppgifter. Jag har läst hundratals målsägandeförhör från sexprocesser och det enda där de pressar en målsägande är ett där målsäganden tagit tillbaka anklagelserna, det är också det hårdaste förhör jag läst öht (det är tre vuxna som förhör en tonårig flicka, det sker med hård ton och 90% av frågorna är kontrollfrågor samt att de tre som förhör driver tre olika linjer samtidigt).

  Varför skulle det vara jobbigt med en våldtäktsprocess om man är den som det gullas med och man dessutom inte blivit våldtagen?

 43. Matte Says:

  @profanum

  ”Varför skulle det vara jobbigt med en våldtäktsprocess om man är den som det gullas med och man dessutom inte blivit våldtagen?”

  Håller med i ditt inlägg, vill tillägga att ingen normal tjej skulle tycka det var lätt att ljuga och gå igenom en process. De måste vara störda om de klarar något sådant oberörd.

 44. JD Says:

  Varför skulle någon ljuga om en våldtäkt och då behöva gå igenom det smärtsamma som våldtäkten innebar i förhör och domstol.

  Jo då! Exakt det argumentet har florerat på Internet.
  Någon som ser det logiska feltänket i resonemanget? 🙂

 45. profanum_vulgus Says:

  Matte:
  Ja det är klart att de är störda. Precis som de som våldtar på riktigt.

 46. Törnrosa Says:

  Matte: Du skrev ”Håller med i ditt inlägg, vill tillägga att ingen normal tjej skulle tycka det var lätt att ljuga och gå igenom en process. De måste vara störda om de klarar något sådant oberörd.”

  Här håller jag med dig fullständigt. Och som kom fram i en annan diskussion som jag hade med JD , så kunde vi inte bestämma med hjälp av objektiva fakta hur många som t ex utsatte sig för rättsprocessen för att tjäna försäkringspengar med hjälp av falska anklagelser. Men JD visade upp en tidningsartikel med ett fall och så kom han med en del svävande uppgifter.

  Det var ett par dagar sedan så du kanske hittar debatten lite längre ner här på Genusnytt.

  Patrik: ”Att bli våldtagen är naturligtvis obehagligt för stunden men när det är över är det över”

  Vet du att det är så? Och i så fall hur vet du det? Jag är lite nyfiken på hur du resonerar.

 47. Törnrosa Says:

  Matte och Profanum: Jag håller med er båda så klart. Det gick lite snabbt när jag skrev, men det var före frukost, så jag var lite slö och slarvig.

 48. Lövet Says:

  @Matte:

  ”… ingen normal tjej skulle tycka det var lätt att ljuga och gå igenom en process. De måste vara störda om de klarar något sådant oberörd.”

  …precis! Vi talar om undantag här: Undantag i form av våldtäktsmän – de är i normala fall (civiliserade samhällen i fredstid) är mycket få; och undantag i form av kvinnor som är beredda att falskt anklaga en man – de är i normala fall också mycket få.
  Båda är abnormiteter, och båda borde behandlas som sådana.

  Problemet är radikalfeminismens systematiserade misandri, dess hatretorik, som pushar ”våldtäktsmannen” som något normalt; något som du som pojke föds och uppfostras till.

  Det är ett led i raikalfeminismens propagandakrig (just det k r i g) mot mannen. Det föder naturligtvis en rädsla och en avsky mot män i allmänhet, såsom man kan läsa mellan radern i Jenny Kristianssons kommentar ovan. Och att skapa rädsla och avsky är naturligtvis – som alltid – själva syftet med hatretorik.

  Vi vanliga män skulle naturligtvis inte drömma om att ta en kvinna med våld. Vi skulle inte heller drömma om att bruka våld i ett förhållande. Vi lever helt enkelt i ömsesidiga relationer med våra partners, barn, släktingar, arbetskamrater och övriga medmänniskor. Vi ger och tar och kämpar med att balansera samhällets och omgivningens alla krav med familjens och våra egna. Kort sagt vi gör så gott vi kan

  Radikalfeminismen vill dock att Jenny skall vara rädd även för oss. Radikalfeminismen vill att Jenny skall hata oss för den rädsla som hon upplever att vi skapar hos henne, men som i själva verket skapas av radikalfeminsimens hatretorik – som dessutom traderas av sådana som Björklund, Reinfeldt och Sabuni.

 49. Pether Says:

  ”så kunde vi inte bestämma med hjälp av objektiva fakta hur många som t ex utsatte sig för rättsprocessen för att tjäna försäkringspengar med hjälp av falska anklagelser.”

  Med hjälp av de studier som finns har vi en siffra på 20%-60% falska anmälningar. När det gäller inom vårdnadstvister är siffran hela 95%. Sen är de flesta överfallsvåldtäkter där förövaren är anonym även de uppdiktade, enligt polisen.

 50. Ulf Says:

  @Pether,

  Syftar du på detta?

  http://www.sourze.se/Falska_våldtäktsanmälningar_10456673.asp

  (Undersökningen från USAF återges här).

  Denna mening var ju rätt anmärkningsvärd:

  En kvinna angav till och med att hon gjort en anmälan eftersom hon behövde en ursäkt för at ha kommit för sent till arbetet.

  Ja, vad gör man inte…? En möjlig källa till detta påstående är detta fall:

  MALDON: Mum-to-be Sabrina Johnson jailed for a year for crying rape

  Police said that the man in the e-fit would have been arrested if he hadn’t come forward with the recording of her consent.

 51. Törnrosa Says:

  Pether: Det är OK att du undviker mig men jag riktar mig ändå till dig. Du har inte läst på ordentligt när det gäller den diskussionen. JD och jag pratade endast om falska anmälningar som gjorts för att få ut försäkringspengar – och ingenting annat.

  Jag gläder mig åt att Dolf i alla fall tolkade mig rätt. mvh

 52. Jenny Kristiansson Says:

  För helvete! Nej några så kallade radikal feminister har INTE fått mig att hata män, jag ÄLSKAR män, utan män i mitt liv skulle jag nog fan begå självmord. Jag är INTE rädd för män, jag känner mig trygg med dom flesta männen i mitt liv, väldigt trygg. Och jag är säker på att dom känner sig trygg med mig, jag skulle aldrig göra något för att skada dom.

  Men helt ärligt. Lever vi verkligen i ett land där kvinnor går runt och anklagar oskyldiga män för våldtäkt? Hur många är dom här kvinnorna? Hur många män våldtar ”på riktigt” i Sverige? Är Sverige ett pissland? Sköts vår rättsapparat och våra domstolar verkligen så illa? Vilka är dom här radikal feministerna som förpestar vårt samhälle så mycket? Jag skulle vilja ha namn så jag kan kolla upp det själv. Dom verkar ju vara ondskan själv.

  Jag har sett så mycket skit på internet som riktats mot kvinnor. Tonårstjejer som blir stenade osv. Jag vet att jag blandar ihop allt möjligt nu. Men ni män måste ändå förstå att man som kvinna ibland blir lite paranoid. Och ja jag förstår att ni också blir lite paranoida ibland. Men vafan om Sverige sköts så dåligt måste vi ju göra revolution eller något. Jag är paranoid nog som det är, jag pallar inte bo i ett land som sätter oskyldiga i fängelse hit och dit. Det innebär att det skulle kunna drabba mig också.

  Alla här verkar vara lite paranoida, är det för att vi bor i ett land där vi inte kan lita på myndigheterna?

  Och du jämställdhetsfeministern: ironi förlorar sin poäng om man använder det HELA jävla tiden. Det slutar helt enkelt fungera.

 53. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Jenny Kristiansson

  Håller fullständigt med igen. Det är därför jag aldrig är ironisk.

  Precis som du blir jag upprörd när jag ser att de paranoida personerna på den här sidan påstår att det skulle kunna vara ett problem att män blir falskt anklagade för våldtäkt. Det är INTE ett problem, för om oskyldiga sätts i fängelse i Sverige så vill inte jag heller bo här. Dessutom lär det vara fler kvinnor som våldtas i Sverige än män som blir oskydligt anklagade för våldäkt – och varför ska vi då ens prata om dessa män (ifall de nu finns)? Och jag vill också ha ett svar på frågan ”är Sverige ett pissland?”. Den är helt central för denna debatt.

  Och jag vägrar fortsatt att tro att våra duktiga svenska poliser inte skulle kunna se vem som ljuger och vem som talar sanning. I alla fall inte när det gäller sexbrottsanklagelser.

  Sedan skulle jag vilja ställa ännu ett par frågor till er ”jämställdister”:
  – händer det att det riktas skit mot män på internet?
  – händer det att män stenas eller avrättas?
  – kan ni nämna någon radikalfeminist – finns det verkligen sådana?
  – finns det lagar i Sverige som diskriminerar män?
  – händer det att män drabbas av våld?

 54. Ulf Says:

  Det var lätt att fastna på falserapesociety.blogspot.com.

  In the face of video evidence proving consent, the evidence showing the accuser’s tale didn’t add up, and the accuser’s sworn recantation of her rape claim, the fact that members of an uncritical public still say they don’t know what happened at Hofstra is proof of one thing: rape lies are essentially impossible to undo.

  (http://falserapesociety.blogspot.com/p/lamb-to-slaughter-hofstra-false-rape.html)

  Lång artikel, men klart läsvärd.

 55. Jakob Says:

  @Jenny

  Lever vi verkligen i ett land där kvinnor går runt och anklagar oskyldiga män för våldtäkt? Hur många är dom här kvinnorna?

  Har du kikat någon gång på vilka brott som ingår i Sveriges brottsbalk? Om inte så föreslår jag att du går igenom den och räknar alla brott som direkt är baserade på att människor ljuger för andra människor.

  Ett speciellt brott är så kallad falsk tillvitelse. Om alla människor alltid var ärliga, skulle vi behöva ett sådant brott i vår brottsbalk?

 56. Jenny Kristiansson Says:

  Jämställdhetsfeministern

  Jag tar mig friheten att svara på dina frågor:

  – Ja
  – Ja
  – Tydligen
  – Vet ej
  – Ja

  ”Dessutom lär det vara fler kvinnor som våldtas i Sverige än män som blir oskydligt anklagade för våldäkt”

  Håller fullständigt med dig.

  Sedan skulle jag vilja ställa ett par frågor till er Jämställdhetsfeministern. Du verkar ju vara en feminist av det mer radikala slaget:

  – händer det att det riktas skit mot kvinnor på internet?
  – händer det att kvinnor stenas eller avrättas?
  – kan ni nämna någon radikaljämställdist – finns det verkligen sådana?
  – finns det lagar i Sverige som diskriminerar kvinnor?
  – händer det att kvinnor drabbas av våld?

  Jag tar mig friheten att svara på mina egna frågor:

  – Ja
  – Ja
  – Tydligen
  – Vet ej
  – Ja

  Så vi sitter i samma båt? Män och kvinnor tillsammans. Kan det vara så att Homo Sapiens är sin egen värsta fiende? Eller vem är egentligen fienden?

  Varför nätverkar inte jämställdisterna på samma sätt som radikalfeministerna? Varför infiltrerar inte jämställdisterna skolan, sjukvården, politiken, affärsvärlden, samhället osv. på samma sätt som radikalfeministerna? Själv har jag aldrig hört talas om någon jämställdist som varit ute i skolorna för att stärka pojkars självkänsla och hjälpa upp deras betyg. Det är inte fel att hämta inspiration från sin fiende.

 57. Bishounen Says:

  Jenny Kristiansson säger:
  20 september 2011 kl. 16:30

  För helvete! Nej några så kallade radikal feminister har INTE fått mig att hata män, jag ÄLSKAR män, utan män i mitt liv skulle jag nog fan begå självmord. Jag är INTE rädd för män, jag känner mig trygg med dom flesta männen i mitt liv, väldigt trygg. Och jag är säker på att dom känner sig trygg med mig, jag skulle aldrig göra något för att skada dom.

  Men helt ärligt. Lever vi verkligen i ett land där kvinnor går runt och anklagar oskyldiga män för våldtäkt? Hur många är dom här kvinnorna? Hur många män våldtar ”på riktigt” i Sverige? Är Sverige ett pissland? Sköts vår rättsapparat och våra domstolar verkligen så illa? Vilka är dom här radikal feministerna som förpestar vårt samhälle så mycket? Jag skulle vilja ha namn så jag kan kolla upp det själv. Dom verkar ju vara ondskan själv.

  Jag har sett så mycket skit på internet som riktats mot kvinnor. Tonårstjejer som blir stenade osv. Jag vet att jag blandar ihop allt möjligt nu. Men ni män måste ändå förstå att man som kvinna ibland blir lite paranoid. Och ja jag förstår att ni också blir lite paranoida ibland. Men vafan om Sverige sköts så dåligt måste vi ju göra revolution eller något. Jag är paranoid nog som det är, jag pallar inte bo i ett land som sätter oskyldiga i fängelse hit och dit. Det innebär att det skulle kunna drabba mig också.

  Alla här verkar vara lite paranoida, är det för att vi bor i ett land där vi inte kan lita på myndigheterna? ”

  Jenny: För vad det kan vara värt, så förstår jag faktiskt dina poänger och håller också till en stor del med dig.
  DOCK, vill jag ändå inflika att vad beträffar Internethatet, så drabbas faktiskt även en väldigt stor andel killar och män, och tjejer/kvinnor kan vara MINST lika bra på att nätmobba, kan jag intyga, efter att ha beskådat oräkneliga exempel.
  Hur frestande det än må te sig, så är det alltså ett misstag att göra näthatet till en könsfråga, när det istället är en fråga om trasiga INDIVIDER, som oavsett kön tar ut sina komplex anonymt för att avreagera att de mår så dåligt.

  Vad sedan beträffar de radikala feministerna som du efterfrågar bevis på, och som sprider en uttalat misandristisk syn på män, så är exempelvis de två klippen nedan exempel på några sådana- Något som dock tyvärr är mycket långt ifrån ovanligt.

  Jag vill inflika här att jag VET att det finns helt underbara individer som av ena eller andra orsaken kallar sig själva för feminister, som är för genuin jämlikhet, så jag drar alltså inte samtliga enskilda individer som titulerar sig feminister över en och samma kam.

  Vad sedan beträffar frågan om huruvida mycket inte istället kan skyllas på myndigheterna, så är detta förvisso sant, att mycket som är dåligt kan definitivt härledas direkt till just Myndigheterna. MEN, samtidigt är ett sådant resonemang en smula farligt, eftersom varje enskild individ bland ”Fotfolket” faktiskt också själv har ett ansvar, och är minst lika ansvarig som Regeringen för Samhälls-tillståndet.

 58. Jenny Kristiansson Says:

  Bishounen

  Oh shit!! Hahaha tack för dom klippen, har aldrig sett dom förut. Men usch det är ju bara tragiskt.

  – ”Tycker inte du det?”
  – ”Att män är djur?”
  – ”Jaa”

  Men jag är inte förvånad, det finns så korkade människor. Och sådant här hat utsätts kvinnor för också, jag blir inte ens sårad längre.

  Håller med dig om att det största ansvaret ligger hos individen. VI är samhället.

 59. Claes-Peter Says:

  Man får nog vara mycket försiktig – genom att kalla det falsk tillvitelse och liknande, så utpekar man bara en ny gärningsperson, som är misstänkt för ett annat brott. Även flickan har väl rätt att betraktas som oskyldigt till det motsatta bevisats?

  Det kan finnas många anledningar till att flickan tog tillbaka sin anmälan. 1. Hon tyckte synd om pojken, som hon tydligen känner väl. 2. Kanske pojkens mamma ringde och grät i telefon och bad henne att ta tillbaka? 3. Hon kan ju ha utsatts för någon form av hot (dvs övergrepp i rättssak.) 4. Hon kan ha backat inför medvetandet att en rättegång är psykiskt påfrestande – antingen efter eget övervägande, eller coachad av vänner. 5. Hennes familj vill att hon ska backa ur och ”inte göra för stor sak av det” för att undgå oönskad uppmärksamhet från media och allmänhet.

  Jag har mycket svårt att tro, att någon kvinna anmäler en man för våldtäkt ifall det inte finns motiv – såsom hämnd för oförrätt, eller om kvinnan tillhör en hederskultur eller strängt religiös sekt osv, är gift eller i ett annat förhållande, eller om man hade gjort upp om betalning, men mannen ”smet från notan”.

  Tvärt om, jag känner och har känt flera kvinnor som utsatts för våldtäkt, men som inte anmält det. Av de fyra förhållanden med kvinnor som har betytt mest för mig, så har tre haft en våldtäkt som sitt första samlag! Jag fabulerar inte. En våldtogs av avlägsen bekant på en festplats när hon som mycket ung råkat dricka för mycket. En utsattes för incest av sin egen far. Den tredje var blyg och hämmad som ung, och våldtogs under en fest av sin egen pojkvän. Två av dem hittade tillbaka till en någorlunda sund sexualitet, men den tredjes liv fungerade aldrig ihop med män.

  En psykolog frågade mig, om jag drogs till kvinnor som varit utsatta. Men det gör jag inte – jag hade ingen aning om deras förflutna när vi blev tillsammans. Två av dem raggade faktiskt upp mig – och den tredje träffade jag av en ren slump. Hon var kompis till min brors tjej.

 60. Petter Says:

  Älskar den kvinnliga vänsterpartistens kommentar i Agenda angående ett dubbelt partiledarskap. ”Det finns ingen anledningen att ett parti som kallar sig feministiskt ska kvotera in män”. . .

 61. UCA Says:

  I artikeln framgår det ju att hon erkänner brottet med motiveringen att syftet var att ”sätta dit honom”. Men visst, hon ska ses som oskyldig, om än misstänkt, tills hon blivit dömd. Det ligger dock i sakens natur att om det är bevisat att våldtäktsanklagelsen var falsk, har hon per automatik begått brottet falsk angivelse/tillvitelse genom denna anklagelse.

 62. Törnrosa Says:

  Claes-Peter: Jag har inte själv varit utsatt, men har två kvinnor i min närhet som båda i 16-årsåldern utsattes för våldtäkt. Gärningsmännen blev inte polisanmälda. Familjerna ville skydda flickorna från rättegångar.

 63. Åklagare Rogland gick från falsk våldtäktsanklagelse till ogrundat misshandelsåtal « Aktivarum Says:

  […] uppmärksamma detta inte är den enda falska våldtäkten som anmälts. Pär Ström uppmärksammar ämnet i flera inlägg och citerar en kvinnlig polischef som uttalat sig radio. ”Inger Olsson, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: