Kvinnor får gratis biljardträning

by

Biljardhallen Jolo & Co har varje tisdag gratis träning för kvinnor. De blir då tränade av den norske och svenske mästaren i 9-ball. ”Träningen har som syfte att hjälpa tjejerna att komma i kapp grabbarna i denna mansdominerade idrott”, lyder motiveringen. Se mer här.

Vill männen gå en nybörjarkurs med en elitspelare som tränare, ja då får de slanta upp 750 kronor. Ingen gratisträning då inte. Se här.

Någon som har lust att gå dit, bli stoppad, och sedan anmäla till DO?

Tack för tipset, Magnus!

För övrigt 1. En helt annan sak: Här kan man återigen se hur de 23 kvinnor som åtalas i barnporrhärvan framställs i media som offer för den ende man som är åtalad. Tack för tipset, Maria!

För övrigt 2: Det har kommit ett nytt nummer av tidningen Genusperspektiv, som ges ut av Nationella sekretariatet för genusforskning. Du kan läsa det här.

46 svar to “Kvinnor får gratis biljardträning”

 1. JD Says:

  Först tar aftonbladet bort kommentarer.
  Sedan tar man bort länken till bloggar.
  Man vill tydligen inte alls få sina subjektiva vinklingar av verkligheten ifrågasatt på vår största Dagstidning!

  Att AB nu vinklar detta till att vilken kvinna som helst skulle kunna ta bilder av sina barnbarn och diskutera barnsex med andra människor är en extremt låg kvinnosyn!

 2. Grrblt Says:

  Jag håller inte med om din För Övrigt 1. Kvinnorna försöker ju själva framställa sig som offer för mannen – Aftonbladet citerar men lägger inte själva in några åsikter.

 3. Man United Says:

  @ Aftonbladets profeministiska redaktion

  ”Han var väldigt barnslig och äcklig”

  Det är 2011 och livslögner funkar inte längre när ni leker gud, åklagare och domare med läsarna som nämndemän.

  No lie can live forever. We shall overcome 😉
  Anti-könskrigs rörelsen är nu igång.

  Lots of Kärlek och kampen för upprätthållandet av journalismens kall
  /Morgon dagens media, oberoende grävande bloggar.

 4. JD Says:

  @Grrblt

  Ok! Jag läste artikeln en gång till och visst är det så som du säger.
  Märkligt att det är så lätt att dra förhastade vinklingar om Aftonbladet och att dom skulle vilja vinkla sina reportage.

 5. Lars Says:

  Procenten genusutbildade journalister kommer öka.

  Vad blir följden:

  -Män mår allt sämre p.g.a att nyhetsmaterrialet blir allt mer mansfientligt.

  Det några klokamän borde göra vore att starta en mansvänlig tidning på nätet där man slipper all mansfientlighet

 6. Tobbe Says:

  I biljard gäller det väl att träffa hålet ??

 7. Joakim Says:

  Jag ska nog konvertera till transexualitet (välja att bli det, alltså). Då kan ingen som inte är homofob förneka min könsidentitet! ”Vi” transexuella är faktiskt ännu mer underrepresenterade än kvinnor!

 8. Johannes Westlund Says:

  Jag undrar när gratis make-up/styling kurser kommer enbart för killar. Jag är också intresserad av gratis drop-in ridlektioner på någon lämplig ridskola. Man kan ju också tänka sig gratis teaterlektioner på statsteatern med ledande svenska skådespelare.

  Är det okej att ha högre priser för kvinnor än för män i något sammanhang? Får man ha en grabbkväll med gratis prova på något? Märkligt det här…

 9. Pether Says:

  Någon som märkt felet med aftonbladets ‘granskning’ av psykvården?
  Endast kvinnor med problem tas fram. T.o.m en kvinna med adhd fick representera bokstavsbarnen, när det i princip endast pojkar som inte passar in i flickskolan som får de. Ska vi slå vad att tjejer kommer att få representera självmord osv osv osv också?

 10. Jonna Says:

  ”I biljard gäller det väl att träffa hålet ??”

  Verkar nåt ni små grabbslem har svår att göra, träffa hål.

  Påtal om biljarden så ja, gå ni dit och bli ”kränkta”, ta kölapp hos DO och så får ni lära er att DO skiter i såna här struntsaker. DO har viktigare saker än att vara eran barnvakt.

 11. Thunderguy Says:

  Svar till Jonna

  ”Verkar nåt ni små grabbslem har svår att göra, träffa hål.”

  Alla kvinnliga feminister har minst ett hål för mycket.

  ”DO har viktigare saker än att vara eran barnvakt.”

  Nope, tvärtom. Det är just denna typen av kränkningar som DO ska ta tag i. Känner du dig hotad av det, Jonna?

 12. Staffan Says:

  ”… ta kölapp hos DO och så får ni lära er att DO skiter i såna här struntsaker. DO har viktigare saker än att vara eran barnvakt.”

  Jonna
  Nja, när en utländsk kvinna utan ID-kort enbart tilläts låna 2 böcker från biblioteket istället för 3 böcker som kvinnan själv ville låna – så blev detta ett prio 1 ärende hos DO.

  Tyvärr ser många av de fall DO tar upp ut på det viset, samtidigt som DO inte agerar när män exempelvis diskrimineras till Polishögskolan, får betala högre priser för varor och produkter, eller kvoteras bort vid anställningar.

  Majoriteten av alla anmälningar som kommer in till DO kommer från utsatta män, samtidigt som nästan inga av de ärenden som DO driver vidare kommer från män (något enstaka per år).

  Så jag tycker det skulle vara bra om DO prioriterade bort struntfrågorna och istället fokuserade på den så omfattande diskriminering som männen utsätts för. Att ständig behöva betala ett högre pris för varor och tjänster enbart för att man är man är diskriminering, och ska stävjas.

  Jonna, hade du verkligen reagerat likadant om vita tillåtits att träna gratis samtidigt som färgade personer tvingats betala?

 13. Staffan Says:

  Rättelse:

  ”… samtidigt som nästan inga av de ärenden som DO driver vidare kommer från män (något enstaka per år).”

  Ska vara:

  ”… samtidigt som nästan inga av de ärenden som DO driver vidare kommer från män med svenskt namn (något enstaka per år).”

 14. Jonna Says:

  @ Thundergyu:

  Du är sexistisk så det dryper, lilla äckel.

  @ Staffan:

  ”Jonna, hade du verkligen reagerat likadant om vita tillåtits att träna gratis samtidigt som färgade personer tvingats betala?”

  Varför blandar du samman RASism och JÄMställdhet? Försök hålla i sär dom båda, va?

 15. Staffan Says:

  ”… Varför blandar du samman RASism och JÄMställdhet? Försök hålla i sär dom båda, va?

  Jonna, vad är skillnaden på att nekas tillträde till en butik på grund av sitt kön eller sin hudfärg? Är det på något vis finare eller bättre att diskriminera på grund av kön än hudfärg, eller vad är det du försöker säga?

 16. Man United Says:

  Lämna allt annat åt sidan och skänk tankarna till barnen som är offren för dessa hemska handlingar. Kämpa och granska och följ varje steg i Aftonbladets feministiska vinkling. Har kvinnorna Alibi att de inte gjort något. Fine. Men annars ska deras utsagor synas. Det är barnen som är offren för dessa hemska brott,sedan spelar det ingen roll om det är smutsiga kvinnor som gjort sig skyldiga till de sjuka brott. De ska ställas inför rätta! Dessa kvinnor ska inte komma undan objektiv rättslig process bara för att de är kvinnor och om straff utdelas ska de inte heller erhålla straffrabatt. Gör dom det är det demonstration och protester för ett Rättssäkrare land för barn,kvinnor och män där grundprinciperna måste återupplysas.

  ”Kvinnorna är inga Monster”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13653110.ab

  Näh,just det! Hade Aftonbladet skrivit samma sak om det vore män????? Är feministerna och Aftonbladet så cyniska att de sviker barnen som är offer i kampen om feminismens inflytande och maktfullkomlighet?

  Är män lika oskyldiga till motsatsens bevisats enligt Aftonbladet????? Är kvinnliga gärningsmän heliga, godheten personifierade och madonnor! Det finns inga elaka kvinnor och män. Är Aftonbladet och elitfeministerna rädda för att sanningen kommer fram!
  Finns det inte elaka kvinnor och män i Aftonbladets värld? Eller är det bara Män som är onda enligt Aftonbladet och feminismens ideologi. Någon mer som ser kopplingar till fanatiska ideologier. Nu är de 23 kvinnorna oskyldiga till motsatsen bevisats men Aftonbladet står under all kritik för att leka gud,åklagare och nämndeman. Något som pågått alldeles för länge utan att många reagerar. Aftonbladet står inte står upp för rättssäkerhets verktyg när demokratiska grundprinciper står på spel och feministiska känslor är i svallning.Inte heller antifeministiska. Det hela började med fallet Catrine da costa för lite drygt 30 år sedan.

  Ett axplock som illustrerar Aftonbladets Journalistiska kris och folkets förtroende. Det skönjas minst sagt press etiska,moraliska och etiska problem på tidningen.

  Var Hitlers kvinnor också inga Monster, det var bara han som var:

  http://www.nt.se/arkiv/2001/07/05/Litteratur/304125/Hitlers-kvinnor.aspx

 17. Pether Says:

  Staffan, knip. Mata inte trollen.

 18. Thunderguy Says:

  Svar till Jonna

  Du Jonna, får jag fråga dig en sak, du som inte kan stava till mitt användarnamn ens. Fick du aldrig lära dig rättstavning i skolan? Var det genussmörjan som tog allt för mycket plats i ”undervisningen”? Är det viktigare att svänga sig med en massa fula ord i käften än att uppföra sig som en vuxen människa?

 19. Man United Says:

  Kvinnliga gärningsmän blir allt vanligare
  http://www.tv4.se/1.928366/misstankt?episodeId=1.988999

  I måndagens Misstänkt handlar det om kvinnliga gärningsmän.
  http://www.tv4.se/1.1010070/2009/05/22/kvinnliga_garningsman_blir_allt_vanligare

  Gärningsmannen är en kvinna
  http://www.bokus.com/bok/9789175886947/garningsmannen-ar-en-kvinna-en-bok-om-kvinnlig-brottslighet/

  * Hade Sverige levt upp till att vara ett jämställt land utan fanatiska feminister på gammel media så hade den här situationen inte uppstått. Tack som f att Genus Nytt mfl starkt ifrågasättande bloggar finns. Det är Aftonbladets oförmåga till objektivitet som är anledningen till denna diskussion. Ingenting annat.

  #Oskyldig till motsatsen bevisats ska gälla för män som kvinnor.

  #Likhet inför lagen

  #Ingen straff rabatt bara för att den tilltalade är kvinna.

  Om det är så här Sverige ska drivas så är jag inte sen att sänka (s) i nästa historiska val för oansvarig politik. Egentligen gör det detsamma. Same shit. Men Aftonbladet är inte längre en folklig tidning. Det har för länge sedan visat prov på att de förlorat sitt journalistisk kall och sålt sin själ till djävulen.

  http://www.rattsstatensvanner.se/

  Rättssäkerhet och Rättstrygghet är en stor folklig fråga för både barn,kvinnor och män. En kvinna ska inte behandlas annorlunda inför lagen än någon annan.

  http://www.newsmill.se/node/27260

  Ska Aftonbladet vinkla detta blogg inlägg till näthat,nätmobb och kvinnohat???? När det enda medborgarna kräver är likhet inför lagen och en fri oberoende press som inte utnyttjar sin ställning för att föra en sjuk och farlig propaganda som riskerar en rättsstats haveri.

 20. Jonna Says:

  @ Pether:

  Aha, operation osynliggörande igen? Fy f-n vilket hyckleri ni sysslar med? Gnäller på härskartekniker?

  @ Thunderguy:

  Jo JAG KAN STAVA din lille patetiska skitunge. Råkade slå fel på tangenterna. Gör du aldrig fel själv?

 21. AV Says:

  Jonna: Vad du inte verkar fatta är att det inte är ok att särbehandla någon utifrån medfödda egenskaper. Det är inte ok att

  -Utesluta människor med viss hudfärg från att sitta på en viss plats i bussen.

  -Vägra romer att gå in i affären med sina traditionella kläder.

  -Slänga ut homosexuella från krogen för att de pussas.

  -Sätta olika priser på samma vara utifrån kön.

  Alla ovanstående fall har bedömts som diskriminering och är olagliga. Om en kille eller tjej är intresserad av biljard ska deras möjligheter och skyldigheter vara lika. Dvs de är lika välkomna i biljardhallen och betalar samma pris oavsett hur många av resp kön som spelar.

  Jag syr och reparerar kläder ibland, vilket inte så många män gör. Tycker du att det skulle vara ok om jag fick 30% rabatt nere på Tyghörnan bara för att jag är man, men du får betala fullpris? Det tycker inte jag!

  Se, nu fick du ett seriöst svar, få se om du kan leverera ett dito utan härskarteknik och invektiv…

 22. Man United Says:

  Tror ni Aftonbladet kan måla upp och hålla drev mot en Kvinnlig Fritzl eller motsvarighet till Kvinnlig Englund?

  Läs Susanna Popova “Elitfeministerna” så kommer ni förstå ,VARFÖR, gammelmedia och speciellt Aftonbladet feministiska vinklingar.

  http://dagensbok.com/2004/05/30/susanna-popova-elitfeministerna/

  ”- Det är underligt att Sverige har utvecklats till en fundamentalistisk stat där vissa vetenskapliga resultat inte
  får nämnas.”

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/elitfeminister-beter-sig-som-man_157158.svd

 23. Jonna Says:

  @ AV:

  Diskriminering är ok i vissa fall, om det krävs för att uppnå jämställdhet. S k positiv särbehandling är tillåten enligt undantagen i diskrimineringslagarna. Dessutom, så har jag för mig, så gäller inte diskrimineringslagarna etc för föreningslivet, klubbar, och träningsverksamhet. Därför tror jag inte DO bryr sig om detta. Vill ni spilla energi på det, låt gå, det är er tid ni lägger ner på det.

 24. Jonna Says:

  @ Thunderguy

  Vad jag gjorde i skolan ska du skita i!

 25. Jonna Says:

  @ Staffan:

  ”Jonna, vad är skillnaden på att nekas tillträde till en butik på grund av sitt kön eller sin hudfärg? Är det på något vis finare eller bättre att diskriminera på grund av kön än hudfärg, eller vad är det du försöker säga?”

  Det är skillnad. Den totala kränkningen i samhället pga kön är antijämställdhet. Kränkning pga. etnicitet är RASism.

 26. Hjalmar Says:

  Ebba Busch (kd) skriver väldigt bra om feminismen, att hon är emot kvotering. Heja Ebba B.!
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/20/feminism-hindrar-kvinnors-politiska-karri-r
  Millningar just nu: 325 st, varav 81% arga på kvotering…Hell yeah!

 27. Hjalmar Says:

  …och nej, jag är inte kristdemokrat…

 28. Matte Says:

  ”Diskriminering är ok i vissa fall, om det krävs för att uppnå jämställdhet. S k positiv särbehandling är tillåten enligt undantagen i diskrimineringslagarna.”

  Feministisk logik.

  Man tar sig för pannan.

 29. Lorem Ipsum Says:

  @Hjalmar, det var en intressant artikel. Läste den tidigare idag och slogs av hennes klarsynthet.

 30. Leif Nilsson Says:

  Pedofilgrejen är inget isolerat, det är ett samhällsproblem där vi har en kvinnorabatt, män anmäls i högre utsträckning och där mannen alltid är offer. Märkligt att feministerna inte har med lika inför lagen…..
  Skrev om detta i min blogg också, kan inte uppmärksammas nog mycket, tillsammans med övrig lagstadgad mansdiskriminering.

  http://leifslillarosa.se/blogg/

 31. Leif Nilsson Says:

  Matte, det stämmer, förutom om män gynnas då tar man bort det. När det gäller te x högskolor så kom dom på att särbehandlingen gynnade mest män då det är 70 % kvinnor som kommer in på högskola, ty killars betyg går ju åt skogen,.Detta anmäldes som diskriminering av tjejer och DÅ gick Jan Björklund ut och sa att man ska inte stoppa ambitiösa unga tjejer, så den positiva särbehandlingen av män där kommer försvinna helt. Som alltid om män gynnas. -…… Halleluleja

 32. AV Says:

  Jonna:
  ”Diskriminering är ok i vissa fall, om det krävs för att uppnå jämställdhet. S k positiv särbehandling är tillåten enligt undantagen i diskrimineringslagarna.”

  Då är vi av olika åsikt. Ändamålen kan inte helga medlen. Är man för likabehandling, så får man bedriva sitt arbete inom dessa ramar. Visst är det bra om fler tänker utom ramarna och bryter könsmönster, om de vill det, men man kan inte trampa på andra människor på vägen. Varför ska vi kränka en persons rätt för att vi vill gynna andras fria val?

  ”Dessutom, så har jag för mig, så gäller inte diskrimineringslagarna etc för föreningslivet, klubbar, och träningsverksamhet.”

  Jodå, de gäller. Om man skulle utesluta homosexuella eller samer ur en förening skulle det med rätta bli ett j-a liv. En homoklubb kan heller inte utesluta heterosexuella utan vidare. Fast vad skulle vi dit att göra? En förening som bara har flicklag tar givetvis inte in en pojke, men det hörs ju röster för att klubbar med endast herrlag måste starta tjej/damlag för att få medel. Tror du det skulle gå omärkt förbi om Friskis & Svettis skulle ha halva priset för de fåtal herrar som gympar, eller herrpass där damer inte får hoppa? Knappast!

 33. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Leif Nilsson

  Inkvotering av pojkar/män är könsdiskriminering och helt oacceptabelt i ett jämställt samhälle. Inkvotering av kvinnor är jämställdhetsarbete och helt nödvändigt i ett jämställt samhälle. Det förstår de flesta i Sverige.

 34. Johannes Westlund Says:

  @Jonna: Skillnaden är alltså akademisk och begreppsmässig snarare än verklig. Du säger det ju själv. Samma företeelse benämns olika, vilket är ganska vanligt inom det man löst kan beteckna som ”språk”. Men synar man det hela ser man enkelt att definitionerna överlappar och att begrepp betyder samma saker. Vi får att rasism betecknar etnisk diskriminering och att könsdiskriminering betecknar diskriminering på grund av kön. Egentligen kan man abstrahera fram att det rör sig om samma sak, dvs diskriminering av någon vald befolkningsgrupp. Vill man vara den som är den kan man väl beskriva det som att unionen av diskrimineringar fortfarande uteslutande innehåller diskriminering. Vi har valt att arbeta med delmängder och bryta ner, men ytterst är det alltså samma sak att diskriminera någon på grund av hudfärg som att diskriminera någon på grund av hårfärg som att diskriminera någon på grund av kön. I praktiken alltså. Begreppsmässigt kommer man att använda lite olika vokabulär för att beskriva det hela. En inperfektion som kommer sig av att språket inte är matematiskt precist.

  Här ifrågasätts bland annat diskrimineringsundantagen i lagen så att anföra dessa är pinsamt. Frågorna berör inte vad som är juridiskt tillåtet utan vad som är moraliskt rätt och vad som bör stå i lagen istället för vad som står där idag.

  Ta dig upp ett steg ovanför trollnivå och för en saklig debatt om det vi diskuterar.

 35. Matte Says:

  @Leif

  ”Matte, det stämmer, förutom om män gynnas då tar man bort det. När det gäller te x högskolor så kom dom på att särbehandlingen gynnade mest män då det är 70 % kvinnor som kommer in på högskola, ty killars betyg går ju åt skogen,.Detta anmäldes som diskriminering av tjejer och DÅ gick Jan Björklund ut och sa att man ska inte stoppa ambitiösa unga tjejer, så den positiva särbehandlingen av män där kommer försvinna helt. Som alltid om män gynnas. -…… Halleluleja”

  Ja då är det _ännu_ mer ologiskt.

 36. Glenn Jason Says:

  Som feminist kan man nog även vända gratisbiljarden till något diskriminerande. ”Typiskt patriarkatet, de har säkert någon sexuell baktanke att de ska kunna stå och dregla över axeln när man siktar” eller nåt.

 37. Lasse Says:

  age@jolo.se

  Det bästa vi kan göra för att påverka är att maila och protestera.

 38. leifer Says:

  Bura in dessa vidriga kvinnor och kasta bort nyckeln!
  (så hade feminister sagt om det var män)

 39. leifer Says:

  oops, skulle varit tråden om barnporr

 40. Jonna Says:

  @ Johannes:

  Du dribblar med begrepp(spar) som du tydligen inte klarar av.

  ”Vi får att rasism betecknar etnisk diskriminering och att könsdiskriminering betecknar diskriminering på grund av kön.”

  Vänder du på detta begreppsparet enligt din egen formulering så blir det: :

  Etnisk diskriminering = rasism
  Diskriminering på grund av kön = könsdiskriminering

  Varför etnisk diskriminering till vänster om likhetstecknet överst och sen samma typ av begrepp höger om tecknet nedan? Varför inte ”diskriminering på grund av” i övre formuleringen?

  FÖR det är inte korrekt det du beskriver här. RASism går längre:

  Mer rätt begreppspar är detta här:

  Diskriminering på grund av etnicitet = etnisk diskriminering = rasism
  Diskriminering på grund av kön = könsdiskriminering = ?

 41. Thunderguy Says:

  Svar till Jonna:

  ”Diskriminering på grund av etnicitet = etnisk diskriminering = rasism
  Diskriminering på grund av kön = könsdiskriminering = ?”

  Diskriminering på grund av etnicitet = etnisk diskriminering = rasism
  Diskriminering på grund av kön = könsdiskriminering = SEXism

  DU är SEXistisk i dina spydiga kommentarer här.

 42. Jakob Says:

  @Alla

  Låt Jonna hållas. Att en feminist i öppen dager visar upp sitt hat och bristande logik är bara bra.

 43. AnnanDan Says:

  Ja, jag måste säga att Jonna bekräftar alla fördomar om kvinnors medfödda intellektuella underlägsenhet.
  Förutsatt att hon är på riktigt, ibland undrar man.

 44. intelligentunion Says:

  Människor som konstant ser sig själva som offer kommer aldrig få den tillit de vill ha. Skulle du vilja välja ett offer till din bolag-styrelse? Skulle du vilja ha en person som kommer gnälla på andra när något går fel och inte fokusera på de positiva lösningarna? Ha ha ha. Inte? Mycket konstigt! 🙂

 45. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 4(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] och kallade tex. jämställdister för ”grabbslem”. Det gjorde hon ungefär fram till detta inlägg på Genusnytt. (kolla gärna bakåt i tiden för att få en bild av […]

 46. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 4a II(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] och kallade tex. jämställdister för ”grabbslem”. Det gjorde hon ungefär fram till detta inlägg på Genusnytt. (kolla gärna bakåt i tiden för att få en bild av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: