Män förbjuds se fotboll i Turkiet

by

Det turkiska fotbollsförbundet förbjuder män att se vissa fotbollsmatcher. Bara kvinnor och barn får komma in på matcherna för vissa lag som har haft problem med ordningen. Om barnen är pojkar måste de vara maxmalt 12 år, annars omfattas även de av mansförbudet. 13-åriga pojkar portas alltså. Läs mer här och här.

Kommentar: Snacka om kollektiv bestraffning. Om en sådan åtgärd hade vidtagits mot en annan grupp, säg en viss etnisk grupp, hade det uppfattats som helt oacceptabelt. Men män är en grupp man får ge sig på.

Uppdatering: Enligt den här och den här artikeln blev det en underbar tillställning och fotbollsfest av tidigare inte skådat slag när männen var portade.

Uppdatering: Jag fick just detta mejl från en läsare:

I pågående utsändning av SVT:s ”Nyhetsbyrån” sitter fyra kvinnor och vädrar sina feministiska idéer,  klankar på män i allmänhet och Roland Poirier Martinsson i synnerhet. /Henrik

För övrigt 1: Ebba Busch, kd, har skrivit en debattartikel på Newsmill med rubriken ”Feminism hindrar kvinnors politiska karriär”. Tack för tipset, Tobias!

För övrigt 2: Det är ett utslag av patriarkalt tänkande i politiken att tro att jag skulle stå till förfogande som partiledare för vänsterpartiet, skriver Gudrun Schyman på Newsmill.

För övrigt 3: Läs blogginlägget från en professor emeritus: ”Wikileaks cable on procedures at UN Women would help explain Sweden’s feminists campaign against Assange”. Tack for tipset, du anonyme.

Annonser

36 svar to “Män förbjuds se fotboll i Turkiet”

 1. Jonas Says:

  Gillade inte P1:s program idag där man diskuterade våld i hemmet. Den kvinnliga programledaren ställde t.ex. frågan: ”Hur många män får besöksförbud?” eller liknande, när hon egentigen borde ha menat ”Hur många personer som får besöksförbud”.

 2. Joel Johansson Says:

  Ebba Busch är inte min favorit, men detta var ju osedvaligt vettigt sagt:

  Utifrån detta perspektiv är jag beredd att ge Mona Sahlin rätt i sin analys att när hon som kvinnlig partiledare förlorade valet så var det som kvinna. För ja, så blir det när ens primära marknadsföringsargument är ens kön. När man inte kandiderar utifrån en politisk plattform utan utifrån sin fysik.

 3. Man United Says:

  @ Jonas Hur många kvinnor missbrukar besöksförbud? Hur många kvinnor är anmälada respektive fällda för ”överträdelse av besöksförbud”? Intervjua polisen och fråga vad dom anser om tilllämpningen och besöksförbud som vapen i en personlig vendetta och sjustegs hämnd. Intervjua även poliser vad de anser om prioriteringar vid utryckningar mellan besöksförbud respektive andra brott.Polisen är inte alltid överrens med feministiska åklagare alla gånger kan tillläggas. . .

 4. Ulf Says:

  Gudrun tycks inspirerad av Groucho Marx…

  I don’t want to belong to any club that will have me as a member.

 5. Frågande Says:

  Varför är de flesta huliganer män?

 6. Joakim Says:

  Dagens myt: Kvinnor förtrycks systematiskt i muslimska länder som Turkiet. Hur ska SD tackla det? http://sv.wikipedia.org/wiki/Islamisk_feminism

  För övrigt 2: Hon måste skämta. Är inte Vänsterpartiet tillräckligt feministiskt för Schyman?

 7. Joakim Says:

  ”Det får lagen att tänka på det vackra och de rätta värderingarna inom fotbollen”

  Om det är själva fotbollsspelarna som har en problematisk attityd borde de kanske bytas ut…? Om det är klubbarna man åsyftar med ”lagen” så lär de knappast kunna träna på att behärska sig om de inte ens får komma in.

  Vill man inte ha huliganer är väl det här det mest korkade man gör? Jag hade nog blivit just huligan av det här.

 8. Jocke S Says:

  Så här har jag svarat Ebba Busch, är alltså inte HELT nöjd…
  Jocke S: ”Jadå Ebba. Men det räcker inte, så här: ”Den jämställdhetskamp jag för tar sin utgångspunkt i att män och kvinnor ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Det är inte självklart idag och där måste ett aktivt arbete föras.”
  Vad avses? Hur är intresset i KD för männens rätt till jämställdhet? Inte mycket. Många väntar på att liksom i Danmark, även mäns frågor skall bli värda politisk uppmärksamhet.
  Det är VI som diskrimineras idag, pojkar, pappor och män i allmänhet, mannen som kön. I lagstiftning, i debatt i politik i undervisning, osv osv.
  ”Det är inte självklart idag”, nej just det.
  Hade varit ännu snyggare om du insett och tagit upp detta!
  Vilket danska jämo gjort, och där det händer lite.”

 9. Undrande Says:

  Frågande säger:
  20 september 2011 kl. 21:29
  ”Varför är de flesta huliganer män?”

  Varför är de flesta skvallerkäringar och ryktesspriderSKOR kvinnor?

 10. Pether Says:

  Varför är alla mördare, kvinnor som män, födda av kvinnor? Är kvinnor roten till allt ont?

 11. Joel Johansson Says:

  @Frågande,
  Varför är de flesta nobelpristagare män?

 12. Trumpetkantarellen Says:

  Frågande

  Varför tycker så många kvinnor det är spännande att stå mitt i klacken bland brölande män?

  Jag har gått över fotografier tagna av en fotograf som aktivt följde ett lag under en säsong. Vad som slog mig var att kvinnorna på bilderna påfallande ofta tittade på killarna i klacken. När killarna under samma stillbild ropade och pekade och hade sig mot domaren. Är aggresiva utåtagerande killar populära hos kvinnor? Även vid tillfällen då killarna följde matchen lugnt med blicken mot ett hål fanns det fler kvinnor än män som tittade på andra män.

  Varför får Juha Valjakalo ligga mer än genomsnittsmannen? En mördare alltså.

 13. leifer Says:

  Pär och alla

  Tips på OT, kolla in denna från dagens “Nyhetsbyrån” i SVT!

  http://svtplay.se/v/2537709/nyhetsbyran/20_9

  Britt-Marie Mattson försäger sig ca 17:30 in i programmet (själva inslaget börjar 17:00)

  “kvinnokamp eller feminism, det är samma sak”

  Och ingen av de andra två säger emot!

  Inget snack här alltså om jämställdhet eller kämpa för båda könen.

  I övrigt är det väl ett skolexempel på s.k. tonårsfeminism från fyra mogna “tanter” (tanter motsvarande uttrycket gubbar). Inga “gubbar” med heller, då är det säkrast och dom slipper bli motsagda på bästa sändningstid. SVT = radikalfeministisk TV (eller är det ens feminism dom “kacklar” om?). Och vad är det för partiskhet som programledaren uppvisar (snarare värre än dom andra), ingen kritisk hållning alls!

  Kvinnor benämns kvinnor
  Män benämns gubbar
  “vi kvinnor”
  kvotering är ok
  all positiv utveckling för kvinnor är feminismens förtjänst
  kvinnor är ett kollektiv mot männen
  etc

 14. Man United Says:

  @ Frågande säger:
  20 september 2011 kl. 21:29
  ”Varför är de flesta huliganer män?””Varför är alla huliganer män”

  Är det ett sätt för huliganer att söka en förlorad manlighet, kompenserad självbild genom substitut som traditionella utmaningar i evolutionens spår( från våra förfäders jakt samhälle i Östra Afrika? Är det brist på manliga förebilder i tider av fanatisk feminism där pojkar ska uppfostras som flickor? Saknad fadersgestalt, medveten förtryckt manlighet av moder/-kvinna,feministisk miljö och arv sedan barnsben? Kan denna förtryckta manlighet sedan barnsben i form av rädsla blivit till överkompenserad manlighet eller perverterad drift att få hävda/uttrycka sig genom våldsamheter som huliganism? Något annat kan vara MMA,Rap, Ocean race,STCC etc etc. Så länge Män tar kontrollen över sina drifter och väsen och inte tillfogar skada på medmänniskor ska män förbli män. Eller? Om de vill! Och kvinnor som har manliga drifter och vill uttrycka sig är fria att göra det utan att skada medmänniskor. Så komplicerat men ändå så enkelt. Det handlar om Kontroll!

  I sådana fall. Löser Samhället det med statsfeminism? Svar:Nej. Samhället erkänner biologi,vetenskap,evolution och mansforskning dvs icke feministisk sådan för att komma åt problematiken. Kan möjligtvis Mansrörelsen driva och ta ansvar för detta arbete? Absolut Ja! Pelle Billing är en given akademiker och potentiell forskare om uppdrag formuleras från riksdag och regering.

  Dessutom kan det intressera politiker och beslutsfattare på fler plan te x ekonomiska. Hur då? Genom att reducera Samhällskostnader ifrom av besparing av sjukvård,polisiära insatser samt kostnader för Kriminalvård. Jobb och resurser kan omfördelas att kvalitét säkra redan befintlig basverksamhet och ge ett tryggare Samhälle för alla. Till skillnad mot som nu anslå miljardstöd åt fanatisk feminism utan att inte komma åt kärnan till problematiken. Onödigt dyrt,oansvarigt och konfliktskapande som bara göder en vålds spiralen än stoppar den. Mansrörelsen står för reducering och stop av mäns våld samtidigt som skatt skulle kunna sänkas för medborgarna om önskan finns.Pensionärer,skola och sjukvård är bättre behövande områden. Rättsväsendet behöver dessutom reformeras till att bli könsneutralt/-neutralt och mer förtroende ingivande.
  Män bland Hemlösa är överrepresenterade, Mansjourer lyser med sin frånvaro,satsningar på pojkar i skolan behöver göras etc etc
  Politikerna bör bli intresserade och vilja veta mer…….

  http://www.pellebilling.se/blogg
  http://mansnatverket.org/
  Jämställdhet 2.0

  Våldets psykologi-Monika Bogren

  * sök på mäns våld mot män och du får upp det evinnerliga tjatet och myten om mäns våld mot kvinnor. How come?
  Mäns våld mot kvinnor säljer och är girig marxistisk business

 15. Man United Says:

  @ För övrigt 3: Läs blogginlägget från en professor emeritus: ”Wikileaks cable on procedures at UN Women would help explain Sweden’s feminists campaign against Assange”. Tack for tipset, du anonyme.

  ”Wikileaks kabel om förfaranden vid FN Kvinnor skulle hjälpa till att förklara den svenska feminister kampanj mot Assange”
  2, 3, 3
  Bland de senaste kablarna avslöjas av Wikileaks Jag hittade denna fantastiska kabel 2009/12/09, här nedan i utdrag:

  CLINTON

  ”godkännande av kandidatur Sverige. En tystnad
  Förfarandet kommer att inledas den 8 december, med ett val (sannolikt genom att
  acklamation) den 14 december.

  ¶ 3. (SBU) amerikanska regeringen anser Sverige en stark kandidat för att arbeta med
  CC medan UNIFEM övergångar till den nya enhet för jämställdhetsfrågor.”

  ”Som beskrivs i kabeln ovan, UNIFEM (FN: s utvecklingsfond för kvinnor) i övergången till att bli en ny struktur i FN och som fick namnet på FN: s kvinnokonvention – FN: s enhet för jämställdhet och kvinnors egenmakt.”

  ”Wikileaks kabel om förfaranden vid FN Kvinnor skulle hjälpa till att förklara den svenska feminister kampanj mot Assange”

  ”Dessa sektorer har – till exempel – en) likställd svenska män med talibanerna, b) förespråkade en ”man Beskattning” (alla män bör betala en skatt till Sate att kompensera generationer av ”patriark förtryck”), c) kampen för juridiska och sociala decimering av kärnfamiljen som en central samhällelig struktur, eller d) har i tillfällen framfört också kultur-rasistiska argument som vid behandling av frågan om ”hederskulturer” (hederskultur) – en eufemism som används främst av vissa extrema invandrare -fientliga sektorer i Sverige. (Men frågan om brottslighet i samband med ”hederskulturer” bör drastiskt behandlas enligt min mening).”

 16. Jonna Says:

  Kan iofs hålla med Pär i detta, detta är överdrivet att straffa kollektivt. Os(m)akligt kan man säga. Det där är så uppenbart att drabbade männen borde ju anmäla det till turkiska DO, om sån finns?

  @ Man United,

  ””Varför är de flesta huliganer män?””Varför är alla huliganer män””

  Nu är iofs en del kvinnor (allmänt sett) också våldsamma. Det finns ju alltid undantag, och allt flera kvinnor blir våldsamma.

  Jag såg den här historien, http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1547581/Otrohetsfalla-riggades-via-facebook-.html

  Nu kommer dom flesta här kräva att gärningspersonen harvas genom rättssystemet på lika villkor som män. Ja, det ska hon iofs göras. Där ska inte finnas skillnad. MEN, där gäller också höga beviskrav, det som kallas bortom allt tvivel.

  @ Pether

  ”Varför är alla mördare, kvinnor som män, födda av kvinnor? Är kvinnor roten till allt ont?”

  Var det sarkasm eller på allvar? Trodde DU var jämställdist, oavsett kön och orsak?

 17. Ale Says:

  Det är verkligen konstigt att inte fler kvinnliga politiker går emot feminismen. En kvinnlig partiledare som gör det skulle bli väldigt framgångsrik.

  För kvinnor som lyckats inom näringslivet är detta snarare regel än undantag men kvinnliga politiker klistrar sig fast vid feminismen av någon märklig anledning.

  Skulle inte förvåna mig det minsta om Ebba Busch är en kommande partiledare för KD.

 18. Ale Says:

  @Jocke S
  Gnäll inte på Ebba för att hon inte agerar exakt som du önskar. Var istället oerhört tacksam för att hon är en av få politker på hög nivå som öppet tar avstånd från feminismen!

 19. Man United Says:

  forts. Dessa sektorer har – till exempel – en) likställd svenska män med talibanerna, b) förespråkade en ”man Beskattning” (alla män bör betala en skatt till Sate att kompensera generationer av ”patriark förtryck”), c) kampen för juridiska och sociala decimering av kärnfamiljen som en central samhällelig struktur, eller d) har i tillfällen framfört också kultur-rasistiska argument som vid behandling av frågan om ”hederskulturer” (hederskultur) – en eufemism som används främst av vissa extrema invandrare -fientliga sektorer i Sverige. (Men frågan om brottslighet i samband med ”hederskulturer” bör drastiskt behandlas enligt min mening).

  Baserat på denna distinktion mellan ett ljud, ”klassisk feminism” Svensk hållning i samband med frågor om jämställdhet och mänskliga rättigheter, och för den andra delen den extrema anti-kön hållning av radikal-feminister, skulle det vara av ärendet för att granska ideologin mest representerade i det svenska politiska delegationen i sådana organisationer. Detta främst på grund av internationella inflytande av sådana organisationer skulle göra för att målet nationer eller kulturer mycket bra, alternativt mycket dålig, beroende på kvalitet och ideologi i meddelandet för att spridas och att utbilda i.

 20. Man United Says:

  Bortom allt tvivel, sådana organisationer som arbetar under FN är en plattform för kulturell aktivism i synnerhet i länder i tredje världen, som jag det själv ett uppdrag att prisa förutsatt att budskapet är korrekt, demokratiskt och respekterar de värden kulturer (det finns inget ont per SE med bruket av ackulturation).

  Min fråga här är istället: Kan vara några dolda statligt feministisk agenda möjligen spåras till sammansättningen av den svenska delegationen valdes 2009 på UNIFEM eller senare på FN-kvinnor? b) I vilka feministiska ideologiska plattform som bygger eller har anknytning till den svenska långsamma metaboliserare, propositioner och annan dokumentation presenteras på UNIFEM eller FN-kvinnor?

  För dessa ändamål jag riktat fyra enkla frågor (9 / 9 2011) till Erik Scheller, politisk rådgivare till ministern för jämställdhet. Efter att ha lyssnat på mina frågor herr Scheller sa att han säkert skulle svara dem, men inte av telefonen. Han bad mig att sätta dem i skriftlig form och e-post till honom. Så jag gjorde det. Och jag var kvar väntar på ASAP svaret vi kom överens på telefonen.

 21. Man United Says:

  @ Jonna säger

  @ Man United,

  ””Varför är de flesta huliganer män?””Varför är alla huliganer män””

  Nu är iofs en del kvinnor (allmänt sett) också våldsamma. Det finns ju alltid undantag, och allt flera kvinnor blir våldsamma.

  Jag såg den här historien, http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1547581/Otrohetsfalla-riggades-via-facebook-.html

  Nu kommer dom flesta här kräva att gärningspersonen harvas genom rättssystemet på lika villkor som män. Ja, det ska hon iofs göras. Där ska inte finnas skillnad. MEN, där gäller också höga beviskrav, det som kallas bortom allt tvivel.”

  Fair Do’s!

  Fe-Bro Do You Wanna Go Our Way

 22. Peter Falk Says:

  Skrev precis en kommentar ang detta på AB:s hemsida. En kommentar som var helt saklig och regelrätt. Denna kommentar plockades bort trots att den inte i närheten bröt mot några av reglerna för kommentarsfältet. Mkt märkligt att kritik mot matriarkatet cencureras, am I right?

 23. Peter Falk Says:

  Skrev precis en kommentar ang den positiva vinkling som AB gör. Denna kommentar finns inte längre, trots att den inte bryter mot några regler utan enbart är saklig. Obehagligt att kritik mot matriarkatet censureras, am I right?

 24. totte Says:

  Rädda mannen, naturskyddsföreningen.
  http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/seminarier/konferens-radda-mannen/

 25. sveket Says:

  Och i Sverige hyllar ni politisk islam

  EXPO gör burka till offer när det är förtryckt i muslimska länder

  Vågar du ta upp jämnställdheten i Islam?

 26. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13656328.ab

  ”– Jag ville ju inte verka som en tant. Hela teamet var där och jag ville inte framstå som en vekling, säger han.”

 27. Johannes Ek Says:

  Vet ni, jag är ok med detta.

  Laget med huliganproblem fick ett straff men spelarna slapp spela inför tomma, tråkiga läktare och ett stort antal kvinnor och barn fick gå på en härlig fotbollsmatch gratis.

  Det är inte rättvist men om männen inte får vara med så har man heller inga huliganproblem. Så är det, det kommer vi inte ifrån.

  Jag tycker att även vi män som inte är huliganer kan unna tjejerna att gå på en fotbollsmatch, när alternativet är att ingen alls får gå. Det blir fler matcher och då får även männen gå med.

 28. Lasse Says:

  @Leifer skriver

  Pär och alla

  Tips på OT, kolla in denna från dagens “Nyhetsbyrån” i SVT!

  http://svtplay.se/v/2537709/nyhetsbyran/20_9

  Britt-Marie Mattson försäger sig ca 17:30 in i programmet (själva inslaget börjar 17:00)

  ******************************************************

  Såg även jag ovanstående och det är oerhört graverande att en public service kanal ägnar sig åt mansförakt och rena lögner. Skall titta om man på något sätt kan anmäla inslaget till granskningsnämnden.

  Om det varit ombytta roller hade vi sett löpsedlar om kvinnoföraktet på TV2.

 29. Per N Says:

  Jag kan härmed också meddela att jag inte heller står till förfogande som kandidat till ordförandeposten i Vänsterpartiet.

 30. F. Reinfeldt Says:

  Jag kan härmed också meddela att jag står till förfogande som kandidat till ordförandeposten i Socialdemokraterna.

 31. Gudrun Schyman (F!) Says:

  Jag kan härmed också meddela att jag står till förfogande som kandidat till Landshövdingeposten i Stockholms Län. Länsstyrelsen kan behöva en genuspilot på hög nivå.

 32. Flanders Says:

  http://fotboll.expressen.se/nyheter/1.2567543/oppnar-for-att-porta-man-aven-i-sverige

  Ordföranden i Svesnka Fotbollsförbundets disciplinnämnd tycker det är en bra idé att porta män.

 33. Flanders Says:

  För övrigt (fortsättning från det tidigare) så är det ju intressant att när kvinnorna blev förbjudna att gå på en landskamp i Saudi Arabien för några år sedan blev det ett jävla liv. Nu är det helt okej att förbjuda män.

  Jo, visst ”några” män har säkert misskött sig, men det går antagligen att hitta några kvinnor i Saudi som betett sig vedervärdigt också.

 34. Även svenska män kan förbjudas se fotboll « GenusNytt Says:

  […] har tidigare bloggat här om mansförbudet på fotbollsmatcher i […]

 35. Moog Says:

  Är inte resultatet det viktiga. Skulle vara intressant att se konsekvenserna av detta i långa loppet. Kanske krävs det att männen tar ett kollektivt ansvar nu när ett sånt här förbud införs?

 36. Aktivarum Says:

  Moog:

  Så det är ok att utestänga en svart man för att han är man men inte för att han är svart?

  Idiot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: