Falskt anklagd för våldtäkt – han berättar

by

Apropå diskussionen om falska våldtäktsanklagelser skrev signaturen Silver Levinsky ett inlägg i denna bloggs kommentarsfält som jag härmed lyfter upp till ett blogginlägg:

2007 blev jag FRIAD från alla anklagelser då kvinnan bevisats ljuga, ändå trots det så lider jag psykiskt efter det inträffade. Kvinnan fick inget straff då jag inte orkade driva det vidare och domstolen ansåg bara hela historien som djupt tragisk. Hon mådde ju så dåligt och då var det ju synd om henne.

Jag fick ett som JK utryckte det ”ett skadestånd i den övre skalan” men har i övrigt som många andra män fått klara mig själv. De två första åren var värst. Min bror var den som stöttade mig och fick lyssna. Än idag drömmer jag mardrömmar om det inträffade och mina barn pratar fortfarande om när jag blev tagen av polisen. Under tiden jag var häktad så blev jag så klart av med mitt jobb. Efter jag blev friad så var jag tvungen att flytta. Jag stod inte ut med blickarna och kommentarerna från grannar och andra.

Jo jag anser att en Falsk våldtäktsanmälan är ett brott minst lika vidrigt som faktisk våldtäkt! Utan minsta lilla tvekan.
Straffsatsen BORDE vara densamma men så länge det är riskfritt för en kvinna att erkänna sin lögn så finns ju också alltid en liten chans att en oskyldig kan få resning någon gång i framtiden så det är ett tveeggat svärd.

Här kan du läsa en debattartikel av en advokat som skriver att domstolarna främst tror på kvinnor.

Uppdatering: Jag lyfter denna kommentar från ”Lasse”:

”Det värsta är att man inte ens behöver i närheten att bli fälld för våldtäkt. Man får ett helvete ändå. Har en god vän som flyttade tillbaka till sin lilla hemstad som singel efter 30 år i Göteborg.

Efter ett tag träffade han en ny tjej och ett svartsjukedrama uppstod eftersom det fanns en annan kvinna som var intresserad av honom. Nu händer följande, den andra kvinnan anklagar killen för en våldtäkt som skulle ägt rum när han var 18 år dvs. drygt 30 år sedan allt som en märklig hämnd aktion för att göra killen illa.

Efter ett år valde killen att flytta ifrån det lilla samhället eftersom han mådde så psykiskt dåligt av det frö och skitsnack den falskanklagande kvinnan sådde. Han fick en stämpel som inte gick att tvätta bort.

Kvinnor har en oerhörd makt när det gäller sådana här saker.”

För övrigt: En 21-årig man träffade en ny tjej på en chattsida. Men redan innan första dejten blev den nya tjejen kontaktad av 21-åringens svartsjuka exflickvän. De två kvinnorna gillrade tillsammans en sexfälla där chattkontakten hade sex med 21-åringen. Minuter efter konfronterade ex-flickvännen mannen – och knivskar honom i ansiktet. Läs mer här och här. Tack för tipset, Peter!

45 svar to “Falskt anklagd för våldtäkt – han berättar”

 1. Backlash Says:

  Borde inte falsk tillvitelse om så pass allvarliga brott falla under allmänt åtal?

 2. barfota Says:

  All heder och hatten av för.
  Per E Samuelson
  advokat

  För övrigt så tycker jag att straffet för kännbarare för den som falskeligen anklagar en oskyldig människa än för den som faktiskt har begått ett brott.

 3. barfota Says:

  😳 För övrigt så tycker jag att straffet skall vara kännbarare för den som […]
  Skulle det naturligtvis stå.

 4. Sara Says:

  De som anklagar oskyldiga står inför hela rättsväsendet och ljuger. De ljuger i domstolen, de ljuger när de får ut skadeståndspengar.
  De raserar en mans liv och dennes familj. Det lidandet kan aldrig räknas i pengar. De kostar stora summor i brottsutredning och annat.
  Ställ samman en sådan samhällskostnad för en oskyldigt anklagad plus då ev fängelsevistelse! Vi kommer upp i stora summor där.
  Det måste statueras ett kännbart exempel för att i framtiden visa på allvaret i falska våldtäktsanklagelser! Det får inte bara falla platt för att kvinnan gråter och säger att det inte var meningen men hon mådde så dåligt och andra ursäkter som aldrig skulle accepteras om en man anklagats.

 5. Jämställdhetsfeministern Says:

  Jag kan inte tänka mig att oskyldiga män anklagas och än mindre döms för sexbrott i Sverige. Det skulle vara hemskt om det var så, så därför kan det inte vara så, för Sverige är inget pissland.

  Svensk polis är duktig – särskilt nu när kvinnor äntligen kvoteras in på Polishögskolan – och kan lätt genomskåda vem som talar sanning, vem som ljuger och vem som är skyldig. Ingen rök utan eld.

  Dessutom måste väl till och med ni jämställdister erkänna att våldtäkter existerar och att det är ett problem. Och varför klagar ni i så fall över att ”oskyldiga” män anklagas för våldtäkt?

 6. JD Says:

  Det vore bra om fler som råkat ut för detta ville dela med sig av sina berättelse. Det är bra med vittnesskildringar eftersom det visar att de som drabbas av detta är människor och inte bara en obetydlig statistisk minoritet enligt många feminister.
  Det finns många därute som på olika sätt har fått sina liv uppryckta pga okynnesanmälningar. Jag har fått ta del av ett antal skildringar från olika personer i olika samhällsklasser. Dela med er av vad som hänt er och hur det kändes.
  Min erfarenhet av alla berättelser är att det aldrig är ilska eller hat som präglar den som utsatts utan snarare förvåning, förtvivlan och en påtaglig maktlöshet!

  SKRIV och dela med er! Det betyder så mycket!

 7. Hjalmar Says:

  Fruktansvärt! Finns det några beviskrav nuförtiden? Eller räcker vilken ostyrkt berättelse som helst? Häxprocesser? Rättssamhälle?

 8. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Backlash, Barfota

  Det är helt oacceptabelt att någonsin ifrågasätta, åtala och straffa en kvinna som anmäler män för våldtäkt, för då skulle ju våldtagna kvinnor inte våga anmäla våldtäktsmännen.

  Nej, vi måste göra precis tvärtom. Vi ska uppmuntra fler svenska kvinnor att anmäla män för våldtäkt och vi måste göra det mycket lättare för domstolarna att fälla männen för våldtäkt. Alldeles för få män i Sverige sätts i fängelse för våldtäkt idag. Det är en jätteskandal och ett oerhört problem. Det krävs utbildningsinsatser där domstolsväsendet får lära sig att kvinnor aldrig ljuger om sexbrott. Våldtäktsbegreppet måste också vidgas kraftigt och vi måste införa omvänd bevisbörda i sexbrottsmål. Och straffen för män som begår sexbrott måste höjas kraftigt.

  Jag tror till och med ni ”jämställdister” kan hålla med om att vi inte kan vara nöjda förrän 100% av alla män som anklagas för våldtäkt i Sverige döms till mycket kännbara fängelsestraff.

 9. barfota Says:

  @Jämställdhetsfeministern

  ”Våldtäktsbegreppet måste också vidgas kraftigt och vi måste införa omvänd bevisbörda i sexbrottsmål.”

  Kanske bör vi lägga över alla ”våldtäktsmål” på Skatteverket, de är ju som bekant specialister på ”omvänd bevisbörda” och många sköna skattekronor skulle därmed kunna sparas in. Pengarna man sparar in kan t.ex. investeras i att göra en ”poll” på skatteverkets hemsida som bara riktar sig till kvinnor med två enkla frågor. Sedan är det bara att låta ”rättvisan ha sin gång”.

  1: Tycker du illa om någon man?
  2: Vad heter han?

  Tack för att du besvarade våra frågor.
  Ditt skadestånd kommer automatiskt att sättas in på ditt skattekonto.
  Skratteverket

 10. Lasse Says:

  Det värsta är att man inte ens behöver i närheten att bli fälld för våldtäkt. Man får ett helvete ändå. Har en god vän som flyttade tillbaka till sin lilla hemstad som singel efter 30 år i Göteborg.

  Efter ett tag träffade han en ny tjej och ett svartsjukedrama uppstod eftersom det fanns en annan kvinna som var intresserad av honom. Nu händer följande, den andra kvinnan anklagar killen för en våldtäkt som skulle ägt rum när han var 18 år dvs. drygt 30 år sedan allt som en märklig hämnd aktion för att göra killen illa.

  Efter ett år valde killen att flytta ifrån det lilla samhället eftersom han mådde så psykiskt dåligt av det frö och skitsnack den falskanklagande kvinnan sådde. Han fick en stämpel som inte gick att tvätta bort.

  Kvinnor har en oerhörd makt när det gäller sådana här saker.

 11. Hjalmar Says:

  Lasse: ”Kvinnor har en oerhörd makt när det gäller sådana här saker.”
  Ja, tyvärr. Men de förstår inte vilken risk de tar. Till slut ger de sig på fel man, en man som inte bara ”tackar och tar emot”.

 12. Per Says:

  Mörkertalet vid anmälda sexualbrott beräknas till 80-90 %, det innebär att de allra flesta som utsätts för övergrepp aldrig anmäler detta. Personuppklaringen(fall som leder till åtal, strafföreläggande eller åtalsunderlåtelse)var mellan 14-21 % 1995-2007. Här dominerar sexköpare med ca 60 %. Flest åtalsbeslut förekommer när någon begått grov våldtäkt mot en person under 15 år. 2007 lagfördes 985 personer för sexualbrott, de flesta av dessa är alltså sexköpare eller personer som våldtagit barn. 99,5 % är män. Men visst, en ful feminist behöver bara vara på dåligt humör för att kunna sätta dit en kille för våldtäkt. Källa: BRÅ

 13. Backlash Says:

  Per – har du någon förklaring till varför kvinnor som begår sexualbrott inte lagförs? För du tror väl inte att de bara begår 0.5. % av sexualbrotten?

 14. Lasse Says:

  @Per i trollskogen

  Tack för att du visar att ca: 80 – 85% av alla påstådda våldtäkter avskrivs eftersom en stor del är rena falsk anklagelser.

  Ett tips vid en seriös källhänvisning var lite tydligare med länk eller namn på rapporten. Liknar dig vid en advokat som hävdar i tingsrätten, ”så står det i Sveas rikets lag”.

  Kastar ut en boll till er andra:

  Är BRÅ en tillförlitlig källa eller är även det rådets rapporter indroktinerad av feministiska vinklingar ?

 15. Silver Levinsky Says:

  Backlash:
  Nu är jag inte juridiskt skolad men enligt mitt resonemang:
  Jag håller med om att falsk angivelse borde falla under allmänt åtal men så har man ju den svåra situationen med att bevisa uppsåt.
  Detsamma gäller ju även vid en eventuell våldtäkt/våldtäktsanklagelse, det måste finnas ett uppsåt.
  Mannen måste ha tvingat sig på trots att han uppfattat eller borde ha uppfattat att det inte var önskvärt sex.
  Det här är ju därför det blir ord mot ord rättegångar. Så länge det är två eller fler personer inblandade så kommer det alltid att finnas mer än en uppfattning om hur det gick till.

  Nu så har ju våldtäktsbegreppet fullständigt tappat i värde. Som en advokat sa till mig, nu för tiden så måste man alltid fråga vad för slags våldtäkt det är frågan om:

  Sex med tonåringar under 15 är våldtäkt.
  Oönskat sex är våldtäkt.
  Sex som inte uppfyller förväntningar är våldtäkt.
  Sex som både är önskat och uppfyller förväntningarna är också våldtäkt om det innebär förnedring och visst mått av våld.
  Tafsande på en kvinna där man kommer i kontakt med hennes kön är också våldtäkt.
  Jag orkar inte leta rätt på tidningsartiklarna som jag tänker på i ovanstående exempel men kan förtydliga mig för den som undrar.

  Det har förts diskussioner om att även ”husfrids sex” ska tolkas som våldtäkt, dvs där kvinnan har sex med sin man trots att hon egentligen inte vill men ställer upp ändå.
  Vad anser ni andra, ska det fortsätta vara så här?
  Måste man ha allt inspelat med ljud och bild för att känna sig trygg idag utan att behöva riskera att bli våldtäktsdömd?
  (det i sig diskuteras också ifall det ska vara straffbart)

 16. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Per

  Skönt att någon här håller med mig, Per.

 17. Statistik123 Says:

  Per säger: > Mörkertalet vid anmälda sexualbrott beräknas till 80-90 %,

  Inser du atg om så var fallet, skulle alla män under en livstid begå minst en våldtäkt.

  Och om du menar sexualbrott, så skulle varje man begå 4 sådana under sin livstid.

  Mellan tummen och pekfingret, stämmer det? Eller är det propaganda med andra typen av syften?

 18. hamstrn Says:

  Per brukar inte argumentera sina påståenden.

 19. JD Says:

  @Per

  Finns det någon här som har förringat att kvinnor blir våldtagna?
  Varför gör du det motsatta?

  Jag har noll respekt för dig som person och din kunskap om detta är anmärkningsvärt låg. Det räcker inte med att välja ut statistik från BRÅ och tro att man är insatt.
  Du kan gärna fortsätta göra dig själv till en Åsna här på forumet men då du förringar andra personer som råkar illa ut bara för att du ser dig själv som feminist då går du för långt!

  Vad tror du att du vinner på ditt sätt Per?
  Du visar ju bara vilken sjuk och unken person du är?

 20. Nils Jungenäs Says:

  För övrigt:

  Känns lite off topic nu.

  Vad har det med jämställdhet att göra?

 21. ParStrom Says:

  Nils:
  Det är relevant mot bakgrund av att män ofta framställs som Det Skyldiga Könet, och alldeles särskilt som ett kön som beter sig illa mot kvinnor. En motbild behövs för att balansera upp.

 22. Hjalmar Says:

  Silver Levinsky:
  Snart faller all form av mänsklig aktivitet under begreppet ”våldtäkt”. Tragiskt. Den som ropar ”vargen kommer” för ofta, tror snart ingen på.

 23. Silver Levinsky Says:

  Nils Jungenäs:
  Mycket bra fråga.
  Svaret är naturligtvis inte uppenbart om man själv inte råkat ut för det.
  Som svar på din fråga så är likhet inför lagen idag ett mycket stort jämnställdhetsproblem.
  I allt från att kvinnor bedöms trovärdigare, får mer stöd, hjälps fram, bedöms mildare, anses stå under inflytande av någon man, man tar alltid hänsyn till barnen osv.
  Jag själv blev dömd till 4 år pgr av en kvinnas rop om uppmärksamhet och ”tyck synd om väna lilla mig”
  Alla sa bara varför skulle hon påstå det om det inte var sant?
  Det fungerade otroligt väl och hade jag inte haft den osannolika turen att ha en advokat som kände att det osade och grävde vidare så skulle jag antagligen ha suttit där än idag.
  Min räddning blev att jag kunde motbevisa jo just det, Motbevisa hennes påståenden. Det ger vibbar till forna dagars häxprocesser där kvinnor blev drabbade.

  Du själv skulle med största sannolikhet inte kunna göra det om din fru/flickvän/älskarinna började hysa agg till dig och börjar påstå/antyda ett och annat inför arbetskamrater och andra i er närhet. Alla dessa skulle bli kallade av åklagaren för att vittna om vad de hört talas om och skulle därmed om den sk fria bevisvärderingen alla styrka det din fru/flickvänälskarinna påstod.
  Att det går till så här vet jag dels för att det är självupplevt, dels för att jag i mitt engagemang i http://www.rsorg.se har läst förundersökningsprotokoll och domar i många andra våldtäktsfall.

  Självklart så hyser jag inget agg mot kvinnor och självklart så förnekar jag inte att det sker våldtäkter men män är helt klart det drabbade könet i lagstiftningen idag.
  Jag anser att alla slags brott ska ledas i bevisning och det görs inte idag.

 24. Hjalmar Says:

  Silver Levinsky:
  ”Jag anser att alla slags brott ska ledas i bevisning och det görs inte idag.”
  Det skriver jag under på!

 25. Pether Says:

  Falsk tillvitelse faller under allmänt åtal, men, det går ju som känt att tänja på gränserna när kvinnorna är offer.

 26. UCA Says:

  Silver Levinsky, jag har full förståelse för om du inte orkade då driva det vidare, som du skrev i ett tidigare inlägg. Men jag skulle vilja uppmana dig om att ändå begära att förundersökning mot gm inleds/återupptas.

  Det är av stor vikt att de som försöker ruinera oskyldigas liv genom att dupera rättsväsendet ställs till svars för sina handlingar, precis som alla andra som begår brott. Vi har alla ett gemensamt intresse i att brott beivras. Om fler anmäler när de blir utsatta för falska anklagelser så kanske vi åtminstone kan få slippa läsa om att poliser anser att detta är ett ”litet” problem.

 27. JD Says:

  @Nils Jungenäs

  ”Vad har det med jämställdhet att göra?”

  Det borde inte ha med jämställdhet att göra utan endast vara ren juridik.
  Personligen är jag av den åsikten att feminismens står i mycket stor skuld till att rättssäkerheten är så extremt skör då det gäller sexualbrottsmål.
  Bland annat genom de lagändringar som har skett de senaste åren varav ingen av dem har syftat till att öka kompetensen inom rättskedjan. Syftet har istället varit att göra det lättar att döma på svagare bevis som i praktiken har inneburit att osäkerheten har ökat och att det har blivit ett lotteri vem som döms som skyldig eller inte.
  Dagens politik avseende sexbrott är starkt inriktad på kvinnans skydd där rättssäkerheten har fått gjort stora avkall. Det finns exempel på utredningar inom regeringsdepartementet där syftet har frångåtts från att skärpa rättssäkerheten för alla till att enbart inriktas till att värna om de förmodade offren.
  Många som arbetar inom sexbrott har också en stark feministisk övertygelse vilket gör att objektiviteten vacklar.

  Det skulle gå att skriva en hel bok om hur feministiska influenser har påverkat och förstört rättssäkerheten inom just sexbrott.

  Att sexbrott och dess rättssäkerhet har med jämställdhet att göra är lika klart som amen i kyrkan!

 28. Dan Says:

  Här är en till som lidit.

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2567267/karlekskrank-kvinna-atalas-for-ofredande

 29. JD Says:

  @UCA

  Jag tror det är mycket vanligt att den som råkat ut för en falsk anklagelse eller tom suttit inne för det inte orkar strö salt i såren utan istället vill försöka glömma och gå vidare med livet.
  Vem skulle vilja återuppleva den värsta händelsen i sitt liv frivilligt?

 30. AV Says:

  Per: Exakt vad har mörkertal och ouppklarade sexualbrott med falskanmälningar? Du sätter brottsoffer mot varandra och antyder att för att sexualförbrytare går fria så ska vi inte bry oss om de som falskanmäls. Vilket sätt att göra skillnad på folk och folk. Rent ut sagt en vidrig människosyn.

  Ja, det vore bra om fler som verkligen gjort sig skyldig till våldtäkt fälls och straffas hårt. Dessa män (och kvinnor) är inga jag har något tillövers för. Nail them up, I say! (Monty Python)

  Men just för att sexualvåldsbrott är så vidriga är falskanmälning för dessa brott än värre. De kvinnor som falskanmäler krossar oskyldiga och deras familjer, och de spottar riktiga offer i ansiktet. De är de skyldiga till att våldtäktsoffer misstänkliggörs. Om falskanmälningar vore en marginell företeelse skulle riktiga offer inte behövas ifrågasättas som de gör och fler riktiga offer skulle anmäla. Men nu räknas de i procent och inte i ppm!

  Du som säger dig måna om våldtäktsoffer borde vara i främsta ledet att fördöma de som skapar misstänksamhet mot riktiga offer, men istället bagatelliserar du deras handlingar. Det säger mig att du är mer mån om din agenda att utmåla kvinnor som endast offer än om riktiga offer! Du är faktiskt den som hugger dem i ryggen, när du påstår att du är deras vän. Fy! Skämmes på dig!

 31. Silver Levinsky Says:

  Uca:
  Rent logiskt har du helt rätt, det kan dock vara svårare i praktiken.
  Föreställ dig att du har barn ihop med kvinnan.
  Vad skulle du ha gjort då?

 32. Man United Says:

  @ Genus Nytt Det enda att göra är att den oberoende Mansrörelsen formulerar krav på reformer av Rättsväsendet Nu! Behövs det startas ett nytt parti så är det bara att göra det! Svårare än så är det inte. Hur tydligare ska det bli att det inte finns någon Rättssäkerhet för män vid radikalfeministisk brottsrubricering.

 33. UCA Says:

  Silver Levinsky, JD:

  Jag inser att det är fruktansvärt psykiskt påfrestande att bli utsatt för detta brott. Den naturliga reaktionen är att man bara vill lägga händelsen bakom sig.

  Samtidigt är det djupt orättvist att den som gjort detta mot dig och utsatt dig för så mycket lidande och förnedring inte behöver ta konsekvenserna för sitt handlande. Barnen har fått se sin far hämtas av polis, medan mamma får ha kvar sin fläckfria status.

  Jag skulle ta kontakt med en advokat om jag vore du. De kan hjälpa dig med att diskutera dina alternativ och det juridiska arbetet. Jag tror det skulle hjälpa dig mycket med att kunna lägga det hela bakom dig.

  Slutligen vill jag uttrycka mina sympatier för dig. Även jag har, liksom du, blivit falskeligen beskylld för brott. Du är inte ensam!

 34. Daniel Says:

  @AV:
  ”Per: Exakt vad har mörkertal och ouppklarade sexualbrott med falskanmälningar? ”

  Det är en gammal feministisk taktik, kanske är det så illa att de ser det som logik?

  Men i grund och botten så går det ut på att man ställer två frågor mot varandra, som att det vore en självklarhet att man inte får ha en åsikt om falskanmälningar så länge det sker våldtäkter.
  .
  Varför man väljer att resonerar på detta sätt förstår jag inte.
  Finns det någon ”hen” därute som kanske kan förklara detta fenomen?

 35. monica pernroth Says:

  Alltför många har fått gå igenom att anklagas falskt och en hel del har även suttit av sitt straff och behöver få upprättelse.
  VARFÖR skall det vara så svårt att se att det behövs en OBEROENDE INSTANS i Sverige, som bedömer vilka domar som behöver granskas igen, när nya bevis på att någon ljugit kommer fram.
  HD vägrar befatta sig med mål där ord stod mot ord, även om det framkommit att 90% av det som kvinnan anförde i rättegången för att svärta ner sin f.d make, kan bevisas osant.Mannen bedömdes även han som trovärdig, men hennes ord vägde tyngre eftersom man inte kunde förstå VARFÖR hon skulle beskylla honom om det inte var sant.
  Det vore LIKA FEL om det hade varit mannen som anklagat kvinnan, så påstå nu inte att jag är mot kvinnor! Jag är Kvinna, har varit mycket engagerad för att uppnå jämlikhet i mäns och kvinnors liv, (men inte genom millimeter rättvisa). Det som nu sker är att allt som byggts upp från 70talet på den vägen, rivs ner nu genom att vissa personer vägrar att inse att KVINNOR ÄR INTE OFFER OCH VILL INTE (i allmänhet)HELLER FRAMSTÅ SOM OFFER!
  Därför skall alla mätas med samma måttstock i rättssammanhang och lagen skall följas.
  ETT BROTT SKALL KUNNA STYRKAS BORTOM RIMLIGT TVIVEL. Inte genom att man vidhåller att det inte finns något skäl för kvinnan att beljuga mannen eller att hon gör ett trovärdigt intryck etc..
  Sådana skäl kan det alltid finnas ,( från båda håll) i ett förhållande eller om någon vill få skadestånd, men man kan inte godta tyckanden och tro i en rättssal.
  Ge därför dem som dömts oskyldigt en chans till resning för att börja rensa någonstans.

 36. Joakim Says:

  Håller absolut med om att falsk våldtäktsanklagelse är lika allvarligt som våldtäkt – därför ska kvinnor som döms för förtal mot sitt nekande få ett extra hårt straff – det tycker jag är en bättre strategi för att få dem att erkänna.

 37. blomrabatten Says:

  Var han ändå inte skyldig kallar det för att inte ”orka” men är väl glad för ett frikännande och kalkylerar med att ”kanske” inte klara nästa nyans.Hade kvinnan allvarligt falskanmält honom? Hade hon inte anmält en regelrätt våldtäkt men att ord stod mot ord och inga tekniska bevis fanns. Spid inte så mycket dynga om kvinnor!!!!!

 38. Lasse Says:

  @ Blomrabatten

  Varför kan du inte se saker och ting nyanserat ?

  (från båda håll)

 39. Silver Levinsky Says:

  Blomrabatten:
  Jag vet att du är ett korkat feminist troll men ska ändå för alla andra här förtydliga mig.

  Kvinnan erkände till slut sin lögn i hovrätten.
  Det i sig räcker inte på långa vägar, jag var redan dömd i tingsrätten för grov våldtäkt till 4 år i fängelse.
  Därför föll det på mig och min advokat att motbevisa hennes historia och styrka att det hon ursprungligen berättat inte kan ha inträffat. Jag fick Mao bevisa min oskuld.

 40. AV Says:

  blomrabatten: Ev anmälan och åtal för falsk tillvitelse är ett helt fristående fall till våldtäktsfallet. Dvs att om en person friats i tingsrätten är det INTE hovrätten som ska avgöra frågan om falsk tillvitelse. Personen riskerar inte att bli fälld i HR om anmälan görs. Våldtäktsmålet stannar i TR och vinner laga kraft om inte åklagaren överklagar. Dags att läsa på lite om processrätt A1?

  Det finns massor av orsaker att brottsoffer inte anmäler. En utesluten anmälan är inte bevis för att han egentligen är skyldig. Precis som att våldtäktsoffer inte anmäler kan den förtalade göra det pga familjeband, känslor kvar, rädsla att förlora kontakt med gemensamma barn, dålig psykisk hälsa eller att man bara vill glömma och gå vidare. För att nämna några.

  Varför skyddar du kvinnor som snyltar på riktiga offer och bidrar till att de ifrågasätts? Med vänner som dig behövs inga fiender.

  En fråga: Hjälper man riktiga rånoffer genom att förneka att falskanmälningar om rån som försäkringsbedrägeri finns? Många ”rån” är just försäkringsbedrägeri. Eller är det just dessa bedragares fel att riktiga rånoffer misstänkliggörs för bedragare. Vem förtjänar vår sympati? Jag var jag lägger min.

 41. AV Says:

  Jag vet var jag lägger min sympati.

  Skulle det vara.

 42. JD Says:

  @monica pernroth

  Du ska ha en stor eloge för ditt arbete för rättssäkerheten.

  Varför tror du att det finns en sådan stor ovilja att tillsätta en oberoende kommission i Sverige och var ska murbräckan slås för att motståndet ska rämna?
  Jag tror att det beror att vi idag har ett rättsväsende som nästan uteslutande är helt beroende av att enskilda åklagare gör sitt jobb objektivt och korrekt och att man är rädd att en granskande kommission som inte står under åklagares inflytande skulle kunna blottlägga allt för många brister i det svenska rättssystemet.
  Idag finns det ju ingenting alls som kvalitetssäkrar verksamheten ur rättssäkerhetssynpunkt vilket är mycket märkligt!
  Den enskilde individen kan dels utsättas för ett rättsligt övergrepp genom en partisk eller slarvig åklagare eller genom att den enskildes advokat missköter sitt arbete som försvarare. Åklagare granskas inte alls och advokater granskas av sina kollegor där den enskilde inte har rätt att överklaga ett beslut från advokatsamfundet trots att advokaten själv får överklaga ett fällande beslut i flera högre instanser.

  På en skala över min tilltro till rättsväsendet så ligger det på en svag 3:a. Jag skulle inte använda mig av rättsväsendet själv för att upprätta rättvisa om jag råkade illa ut.

 43. Man United Says:

 44. Åklagare Rogland gick från falsk våldtäktsanklagelse till ogrundat misshandelsåtal « Aktivarum Says:

  […] detta inte är den enda falska våldtäkten som anmälts. Pär Ström uppmärksammar ämnet i flera inlägg och citerar en kvinnlig polischef som uttalat sig radio. ”Inger Olsson, polischef på barn- […]

 45. DanielN Says:

  Det finns inget så tragiskt som detta, spelar ingen roll åt vilket håll det går, våldtagen eller falsk anklagelse.

  Att en person som är offer i nämnda brott blir nedbruten och orkeslös är något som är lätt att se men kanske inte så lätt att göra något åt, eller?

  Det finns hjälp att få i form av jourer och annat men finns det siffror på hur bra de är? Fungerar de alls med att återge offret sin psykiska hälsa?

  Om så inte är fallet ska de bytas ut emot något som fungerar, vad nu det må vara.

  Till er som drabbats, på något sätt, ni har mitt fulla stöd och jag hyllar ert mod att våga /orka bemöta den skitstorm som likt ett brev på posten kommer.

  Jag har bara stött på en oerhört lätt variant av detta som knappt kan räknas men om jag tar den mängden skit, misstankar och rent av hat jag fick bemöta vet jag inte ifall jag skulle vilja leva ifall jag fick bemöta ert. Jag tror inte jag ar styrkan eller orken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


<span>%d</span> bloggare gillar detta: