Manlig död har gått från enorm till jättestor

by

Allt är inte mörker för männen. Vissa problem som män har som grupp har faktiskt minskat. Som exempelvis döden i arbetsplatsolyckor (män har ju alltid haft de riktigt farliga jobben).

Ovan kan du se statistik från Arbetsmiljöverket på hur de två könen sedan 1955 har drabbats av dödsfall i arbetet. I dagsläget är män visserligen mycket kraftigt överrepresenterade när det gäller arbetsplatsdödsfall (se tabell nedan). Men utvecklingen har gått från en situation där männen var alldeles otroligt enormt överrepresenterade.

Se där en utveckling åt rätt håll.

Bilden ovan kan läsas på ett annat sätt också. Den visar väldigt påtagligt vilket kön det är som utgör Det Skyddade Könet.

Visst är det intressant att notera att det år när exceptionellt många kvinnor dog i tjänsten för att de varit på konferensresa med fartyget Estonia – som gick under – så kommer kvinnornas dödssiffra nästan upp i den dödssiffra som männen har hela tiden. En tillfällig jämställdhetspeak.

.

Källa: Arbetsmiljöverket här. Läs rapporten här. Tack för tipset, Jan!

För övrigt 1: Ny forskning visar att när beslut ska fattas har kvinnor en större benägenhet än män att se nyanser och mellanlägen, medan män är mer benägna att välja antingen/eller. Jag nämner bara detta som ännu ett exempel på att det finns biologiska skillnader mellan könen som påverkar deras beteende – någon som naturligtvis får genomslag på könens genomsnittliga livsval och prioriteringar och därmed skapar skillnaden i statistiken mellan könen. Läs här och här. Tack för tipset, Philip.

För övrigt 2: Här kan du läsa om ”Kvinnligt företagande ökar konkurrenskraften”.

För övrigt 3: Centrum för genusforskning vid Karlstads universitet välkomnar oss alla till höstens seminarier på tema genus. Det är bra att genuscentret är aktivt. Några exempel på vad de har att erbjuda under hösten:

Jämställdhet i verksamhetsutveckling.
FK Anne-Charlott Callerstig, tema Genus Linköpings universitet, FD Kristina Lindholm, SCORE Stockholms universitet

Ingenmansland eller allas? Om män som feminister och radikal jämställdhetskritik
Linn Egeberg Holmgren, FD, sociologiska instiutionen Uppsala universitet

Lärarutbildningen utmanar genus. Eller om det är tvärtom…
FD Magnus Åberg, Centrum för genusforskning, Karlstads universitet, FD Maria Hedlin, Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap, Linnéuniversitetet

33 svar to “Manlig död har gått från enorm till jättestor”

 1. Jämställdhetsfeministern Says:

  Feministisk forskning har visat att det är för att män väljer att jobba med farliga saker, plus att män inte är lika intelligenta som de duktiga kvinnorna, samt eftersom män är strukturellt överordnade kvinnorna, som betydligt fler män dör i arbetsolyckor. Det är alltså inget jämställdhetsproblem.

 2. Lasse Says:

  ”För övrigt 2: Här kan du läsa om ”Kvinnligt företagande ökar konkurrenskraften”.

  Klart som f-n att kvinnor får konkurrensfördelar när de hela tiden får hjälp och finansiering med våra skattepengar.

  Det kallas för otillbörlig konkurrens.

  https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=99543

  Regeringen skärper reglerna för ovanstående när det gäller offentlig upphandling samtidigt som de bidrar till en kraftig konkurrens slagsida när det gäller kvinnor o män.

 3. Lövet Says:

  Nej!! Pär, snälla försök att tänka på dina ordval. Det finns en lång rad tongivande ny- och gammelmediafeminister som försöker tillskriva dig kvinnohat – t ex Nina Åkestam senast.

  Du borde då fundera på hur dina eventuellt ironiska ordvändningar fungerar: Nu har du etablerat dig som något som du kallar ”jämställdist” – dvs någon som strävar efter ”jämställdhet” i kontrast mot feminismen som enbart strävar efter fördelar för kvinnor.

  Då kan jag väl inte tycka att det är särskilt lyckat att framhålla den kvinnliga delens av Estoniabesättningen död som en ”jämställdhetspeak”. O m Nina Åkestam eller någon av hennes kompisar nu tar det här inlägget som bevis för att du – som ”jämställdist” strävar efter f l e r kvinnliga dödsfall i arbetet så får du svårt att värja dig.

  …det här är en käpphäst, jag vet, men du har klampat i klaveret tidigare – t ex när du ”förespråkat” spöstraff för kvinnor i Malaysia av jämställdhetsskäl…

  Skärpning!

 4. Hräsvälg Says:

  Feminsistern:

  ”Feministisk forskning har visat att det är för att män väljer att jobba med farliga saker, plus att män inte är lika intelligenta som de duktiga kvinnorna, samt eftersom män är strukturellt överordnade kvinnorna, som betydligt fler män dör i arbetsolyckor. Det är alltså inget jämställdhetsproblem.”

  Lite svårt att jämföra en inustriarbetande karl med en kvinna som är dagisfröken, eller en brandman med en läkarsekreterare, eller en höghöjdselektriker med en lärarinna i svenska, eller en byggnadsarbetare med en kassörska. Det är möjligt att kvinnor är tusenfalt smartare än män men jag tror knappast att det är avsaknaden utav intelligens hos männen som gör att de avlider på arbetet. Du ordbajsar dessutom.

 5. Lorem Ipsum Says:

  Förövrigt 3. De dubbelgarderade titeln på den tredje kursen i sann postmodernistisk stil.

  ”Du talar genom mikrofonen, eller är det mikrofonen som talar genom dig?”

  Då har man fått dagens laddning av humor.

 6. AV Says:

  Om för övrigt 1: Det är ganska uppenbart om man ser på hur män resp. kvinnor går upp i en hobby. När det för några år sedan började bli poppis med surdegsbröd var vi några män som hoppade på trenden. Men istället för att sno ihop en limpa lite nu och då gick vi helt upp i det: Digitalvåg, tidsscheman för sprayning och luftning av ugnen, olika kulturer av vildjäst, levain, korgjäsning, fördegar, polish osv osv. Konsten utvecklades med perfektion, och det är så vi gör. Det föll ju heller inte feministerna i smaken, utan nu skulle männen kritiseras för att vi inte deltar i ”kvinnliga” sysslor på kvinnors vis. För den kvinna som vill hävda sig i brödligan är det oss hon tävlar mot. Vill hon istället hävda sig inom renovering av veteranbilar är det andra män som är lika insnöade på sitt. Vi har en tendens att snöa in på ett ämne i taget rejält och strunta i andra ämnen. Faktiskt kompletterar vi varandra ganska väl. Män visar kvinnor att man faktiskt kan specialisera sig i ett ämne och kvinnor visar män att det kan finnas fler värden i livet. Inget är fel, bara olika som behövs lika mycket. Utan specialisering skulle vetenskapen inte gå framåt, utan bredd skulle vi missa helheter.

 7. Jesuit Says:

  Jag arbetade under många år med Ledarutveckling, har en fil.kand i psykologi med inriktning mot personlighetspsykologi, vidareutbildning i Jungiansk psykologi mm och använde under många år Myers-Briggs Type Indicator, kanske världens mest erkända personlighetsinventorium. Testet mäter på fyra skalor varav en skala mäter mellan variablena Thinking (T) och Feeling (F). På denna skala finns en statistiskt signifikant skillnad mellan män och kvinnor i det att män till 75% ligger mot variabeln (T) och kvinnor till 75% ligger mot variabeln (F). Man kan tydligt höra skillnaden i hur män och kvinnor talar, då män oftast säger ”jag tycker” och kvinnor oftast säger ”jag känner”. Kvinnors (och mäns) språkbruk präglas av detta. Kvinnor talar om sin omvärld i känslorefererande termer, i mycket högre grad än män. Det är viktigt att förstå dessa skillnader, och med goda kunskaper om detta kan man naturligtvis utnyttja kunskaperna. Har du en kvinnlig chef – tala ”känslospråket” så förstår hon dig bättre….

 8. AV Says:

  Hräsvälg: Irony my friend, irony. På gränsen till sarkasm. Det riktigt roliga är när vissa håller med…

 9. Argus Says:

  Kvinnor skyddas också från risker i arbetet i väsentligt högre grad än män. Vid en olycka som Estoniaförlisningen råder dock reel jämställdhet. Några särskilda förmåner hinner sällan ges. Vilket leder till att dubbelt så många kvinnor som män avlider.

 10. Per Says:

  Bortsett från att kopplingen till Estonia är djupt osmaklig och knappast bättrar på Pär ”Guldlock” Ströms sargade rykte som vettig debattör så säger han ju emot sig själv nåt så oerhört:
  ”Bilden ovan kan läsas på ett annat sätt också. Den visar väldigt påtagligt vilket kön det är som utgör Det Skyddade Könet.”
  Enligt jämställdistisk retorik så VÄLJER kvinnor sina yrken av naturliga skäl, opåverkade av strukturer, normer och annat som alla fula manshatande feminister försöker komma dragande med. Kvinnor väljer lågriskyrken där man slipper dö(de små liven vill ju inte anstränga sig i onödan när en stor stark karl kan göra smutsjobbet)medan män väljer högriskyrken. Av biologiska skäl så klart, män är ju enligt Genusnytt ofta antingen korkade eller supersmarta. Vad är problemet? Man kan nämligen inte både ha kakan och äta den. Om Pär Ström vill fortsätta hävda att kvinnor får skylla sig själva när de väljer yrken med dålig lön och sämre chans att göra karriär i så får väl män skylla sig själva om de väljer yrken där man riskerar att dö eller skada sig?
  Feminister ser det som ett problem att könen pushas till att välja vissa saker beroende på vilket kön de har. Jämställdister hatar allt feminism står för och skyller på naturen istället(alternativt att kvinnor/feminister sexstrejkar för att få korkade män att göra som de vill). Ja men då så, sluta gnälla.

 11. Lasse Says:

  @Pär

  Förstår tankegången när du visar att kvinnor o män var lika representerade när det gäller arbetsplatsolyckor vid estoniakatastrofen eftersom du på så sätt får mer fokus på mäns arbetsplatsolyckor under övrig tid.

  Fast att kalla det för ”tillfällig jämställdhetspeak” känns lite malplacerat (även som ironi), skulle vilja lägga till ordet olycklig eller tråkig före.

  ”En olycklig jämställdhetspeak för alla parter.”

  .

 12. ParStrom Says:

  Per! Det är Arbetsmiljöverket, inte jag, som tar upp Estonia.

 13. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Per

  Tack för att du instämmer i det jag sa ovan:
  Män VÄLJER sina yrken och får skylla sig själva om de får problem pga sina val. Kvinnor däremot tvingas in i olika yrken och har inget ansvar för det. Fattar man inte det – som Pär Ström – så säger man emot sig själv nåt så oerhört.

 14. Argus Says:

  Per: Vad Pär gör är att försöka balansera den våg av propaganda som hela tiden framhåller hur missgynnade och utsatta kvinnor ständigt är. Hade det ex vis varit kvinnor som avlidit i dödsolyckor på arbetsplatser i så markant högre grad än män så hade det varit åratal av klagande om detta från feminister. Nu råkar det vara män. Då tiger den feministiska maktapparaten.

 15. Lasse Says:

  Tog inte lång stund för oseriösa trollet Per att dyka upp, en person som ständigt letar fel hos andra och sätter sig själv på en piedestal. En feg stackars människa som hela tiden kommer med osakliga påståenden och attacker mot jämställdister för att sedan försvinna lika snabbt.

  Fast så är det när man inte har några sakliga grunder att stå på.

  Så går det när man inte har någon verklig fakta eller källor att luta sig emot.

  Sånt händer när man inte klarar av en argumentation eller debatt för hela ens världsbild är byggd på ett ”luftslott”.

  Måste vara jobbigt att vara ett ”forumtroll” utan självinsikt 🙂

 16. AV Says:

  ”Feminister ser det som ett problem att könen pushas till att välja vissa saker beroende på vilket kön de har. Jämställdister hatar allt feminism står för och skyller på naturen istället(alternativt att kvinnor/feminister sexstrejkar för att få korkade män att göra som de vill). Ja men då så, sluta gnälla.”

  Så var halmslöjdarn igång igen! Ja, det finns normer om vad kvinnor och män gör, vilket är fel. Man ska kunna välja själv. Men lösningen är inte att ta bort barns könsidentitet, hen, eller bara uppmuntra tjejer att ta sig fram på manliga maktpositioner. När framfördes krav på inkvotering som asfaltsläggare?
  Utan de riskfyllda jobb som i huvudsak män gör stannar samhället. Någon måste göra dem. Om fler kvinnor också vill det är det bra. De som väljer riskyrken ska givetvis också få bättre betalt än de som väljer yrken utan risker. En tungdykare ska ha mer betalt än en förskollärare trots att de har lika lång utbildning!

  Nej, vi sitter inte och hoppas fler kvinnor dör på jobbet. Vi hoppas att du varje gång du åker genom en lång tunnel, över en större bro eller tar hissen upp i ett höghus inser att detta har kostat minst en man livet. Att du varje gång du följer en säkerhetsinstruktion på sjön inser att den är skriven i blod, oftast från män. Så lite tacksamhet för den självuppoffrande manliga jävlar anamma, vars frukter du njuter, skulle vara på sin plats. Istället för att spotta på samtliga män genom att vilja dekonstruera mannen, skuldbelägga pojkar för deras natur och generalisera om hela gruppen män för de få som använder sin aggressivitet fel.

 17. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Lasse

  Det är under Pers värdighet att svara på vad ni kvinnohatande feministkritiker säger. Egentligen är det under Pers värdighet att svara på vad Pär Ström säger också, men Per offrar sig ädelmodigt för att försvara feminismen och kvinnorna mot era patriarkala härskarmetoder.

 18. Abra Says:

  Finns det någon statistik på könsfördelning av trafikdödade i Sverige??

  Män anklagas ju ofta för att vara miljöbovar som kör bil mer än kvinnor.

 19. Dan Says:

  @Per

  Jag ska försöka besvara din fråga om att män kanske får skylla sig själva att de väljer farliga yerken.

  När jag som yngre jobbade på förpakningsfabrik så fanns det uppgifter som skulle göras i lag. Kvinnorna fick alltid packa kartonger och männen fick lyfta de på plats.

  Vi fick lika mycket i lön för arbetet, på öret. Men det fanns inte minsta tanke att låta kvinnor göra det tunga arbetet. Det har jag upplevt under alla mina år på alla möjliga jobb. Du hör alltid ”det där är för en karl” från kvinnor som väntar på att en man ska flytta, lyfta eller vad det nu är som är jobbigt. Har du haft en liknande upplevelse?

 20. Liberalen Says:

  Jaja, men om vi bara som en verklighetsfrånvänd könskommunist låtsas att verkligheten inte finns, och helt sonika skiftar på könen i grafen, så stämmer det ju att kvinnor är de verkliga offren.

  Ja, så Då stämmer ju alltså den genusriktiga feminist-dogmen om kvinnor som offer, och män som ondskefulla räk-glidare. Sisådärja, fixat!

 21. hsl Says:

  Ja ABRA om du går in på trafiksäkerhetsverketshemsida så finns det statistik på antalet döda i trafiken, uppdelat på kön/ålder.

  Föga förvånande är det män som dör i drivor.

 22. hsl Says:

  OK detta systemet tyckte inte om trafiksäkerhetsverkets jätte url:er så jag hoppas att detta funkar istället;

  http://goo.gl/ZasnO

  Vill man inte klicka på den länken funkar det manuellt att leta sig ner i deras meny träd under Företag – Trafikera väg – Säkerhet på väg – Tillsammans för nollvisionen – Statistik över trafiksäkerheten – dödade i trafiken.

 23. Bishounen Says:

  ”Pär Guldlock Ström”?
  ? 😀 Pär har väl brunt hår, eller? 😀

  Men-men. det var ju ett nytt namn jag aldrig hört om Pär förut.

  Men kärt barn sägs ju som bekant ha många namn.

 24. ParStrom Says:

  Om jag hade sagt ”Maria Guldlock Svensson” om en feminist (jag bara drog till med ett namn nu) så hade anklagelsen om ”manlig härskarteknik” kommit omedelbart.

 25. Aktivarum Says:

  Per:

  ”Bortsett från att kopplingen till Estonia är djupt osmaklig och knappast bättrar på Pär ”Guldlock” Ströms sargade rykte som vettig debattör så säger han ju emot sig själv nåt så oerhört:”

  Vad är det för fel på kopplingen till Estonia? Om man visar statistiken på exempelvis mördade kvinnor över en tioårsperiod måste man såklart påpeka att medel dras upp under de tio åren av två specifika händelser. Massmorden med en AK i Falun. Beskjutningen med en AK mot en krogkö utanför sturecompaniet i Stockholm. Dessa visar hur enstaka händelser påverkar.

  ”Enligt jämställdistisk retorik så VÄLJER kvinnor sina yrken av naturliga skäl, opåverkade av strukturer, normer och annat som alla fula manshatande feminister försöker komma dragande med.”

  Enligt jämställdistisk retorik VÄLJER män och kvinnor sina yrken påverkade av sina personliga behov. Strukturer och normer är sålunda lika frivilliga som kylskåp, spisar och brödrostar. Brödrosten tvingar inte dig rosta brödet. Du väljer att rosta brödet på det sätt som ger bäst resultat för dig – Utan hänsyn till mångfaldsIDEOLOGI vars representanter vill (och ofta gör karriär på) att en viss mängd personer skall rosta bröd över en öppen eld för annars blir det en…. ehhh…… brödrostmaktordning!!!

  ”Kvinnor väljer lågriskyrken där man slipper dö(de små liven vill ju inte anstränga sig i onödan när en stor stark karl kan göra smutsjobbet)medan män väljer högriskyrken.”

  Det där är ju bekvämt sagt Per men du glömmer som vanligt MARKNADEN. Om det bara finns högriskyrken kvar så blir det inte ett frivilligt val. Heller inte ett val baserat på normer/strukturer dock. Samma sak när kvinnor kom ut på arbetsmarknaden. Vilken normalt funtad individ som helst borde fatta att de flesta jobb redan var tillsatta och kvinnor sattes där det behövdes MER folk än man REDAN hade. Det är alltså inte direkt så att du Per har rent mjöl i påsen.

  ”Av biologiska skäl så klart, män är ju enligt Genusnytt ofta antingen korkade eller supersmarta.”

  Nej, korkade eller supersmarta är VARKEN män eller kvinnor ofta. När man dock jämför enbart den lilla mängd som är det så är kvinnorna i minoritet åt bägge hållen. Alltså det är en mycket liten mängd män. Män är ofta enligt Genusnytt varken korkade eller supersmarta – vad du sade om Genusnytt var en ren lögn!

  ”Vad är problemet? Man kan nämligen inte både ha kakan och äta den. Om Pär Ström vill fortsätta hävda att kvinnor får skylla sig själva när de väljer yrken med dålig lön och sämre chans att göra karriär i så får väl män skylla sig själva om de väljer yrken där man riskerar att dö eller skada sig?”

  Problemet är att män har dessa uppgifter på marknaden men politiken ERKÄNNER inte längre mäns uppgifter på marknaden. Vi jämställdister försöker lösa problemet, feminister däremot försöker avskaffa problemet, inte minst genom den sällsynt korkade metoden att BYTA ORD!

  Ta exempelvis feministbruden jag stötte på i Stockholm. Hon var helt emot att saker kallades kvinnliga. Att kalla samma saker ”hippa” och sedan mena tjejer var hippare än killar var däremot helt ok. Bara ORDET kvinnlig var borta kunde hon vara hur könssegrerande som helst alltid med negativa utlåtanden om män och positiva om kvinnor.

  ”Feminister ser det som ett problem att könen pushas till att välja vissa saker beroende på vilket kön de har.”

  Ja och alla levande människor ser det som ett problem att passagerarflygplan störtar. Det är dock bara de personer som har den minsta koll på SANNINGEN bakom störtningarna som kan göra något åt dem.

  Personer som skyller på strukturer kommer knappast att hindra flygplan från att störta.

  Kommunister ser det som ett problem att det finns klasskillnader. Det betyder inte de kommunistiska modellerna för samhällsbyggande är mindre skräp.

  ”Jämställdister hatar allt feminism står för och skyller på naturen istället(alternativt att kvinnor/feminister sexstrejkar för att få korkade män att göra som de vill). Ja men då så, sluta gnälla.”

  Feministerna och du säger att antingen låtsas vi inte naturen finns eller tar konsekvenserna

  Vi säger att det inte funkar att låtsas naturen inte finns.

  Ni vill göra det ändå

  Vi säger, ok men då får ni först leda i bevis.

  Ni svarar inte/byter ämne.

 26. John Nilsson Says:

  Per, 24 september 2011 kl. 11:03,
  Jag förstår att du reagerar på Pär Ströms formulering om ”Det Skyddade Könet”. Denna formulering inrymmer nämligen ett ifrågasättande av tesen att män alltid och överallt är överordnade kvinnor, och att alla fördelar alltid tillfaller män. Man kan kanske rentav säga att formuleringen problematiserar den centrala feministiska dogmen om den så kallade patriarkala könsmaktsordningen.

  Sen skriver du:
  ”Om Pär Ström vill fortsätta hävda att kvinnor får skylla sig själva när de väljer yrken med dålig lön och sämre chans att göra karriär i så får väl män skylla sig själva om de väljer yrken där man riskerar att dö eller skada sig?”

  Hm… Just denna formulering tycker jag det ligger något i, faktiskt. Men det är också så, att om du vill fortsätta att hävda att kvinnor lönediskrimineras av ”patriarkala strukturer”, får du nog vackert ta den ”matriarkala strukturskeden” i hand också, på så sätt att män ”riskdiskrimineras”, med grund i mäns generellt större kroppsstyrka och ett traditionellt ”ridderlighetsideal”.

  Talar vi strukturer, får vi göra det i båda riktningarna. Låter vi bli, får vi göra också det i båda riktningarna. Men ingen som vill vara hederlig tillämpar båda principerna endast utifrån om det gynnar de egna syftena eller ej. Att göra så är mer än ”härskarteknik”, det är härskartaktik och kanske rentav härskarstrategi. Det är att plocka de söta genusrussinen ur den beska jämställdhetskakan Det är.vad Pär Ström kallar ”jämställdhet à la carte”.

 27. aristo Says:

  @Per
  ”…i så får väl män skylla sig själva om de väljer yrken där man riskerar att dö eller skada sig?”
  Jag skyller gärna mig själv. Jag gillar att ta risker. Får en faktiskt en kick av det som många män före mig som seglat ut på havet mot okända kuster, kastat sig ut från klippkanten i vingliga flygplanskonstruktioner, stormat fram i kulregnet på Omaha beach, dragit fram på mc i 200 knyck i sommarnatten, satsat allt på grekiska statspapper…. Mycket är dumdristigt , visst, men jag tror faktiskt mänskligheten gynnats av det i långa loppet. Manligt uppoffrande och risktagande är en allt för billig tillgång i samhället. Dags för en fet sopåkarstrejk.

 28. John Nilsson Says:

  Tjosan! Vilken ”punktering” mitt i klimax…

 29. Johannes Westlund Says:

  Jag måste ju bara invända mot de som tidigare här kommenterat och sagt att estonia inte skulle vara en jämställdhetspeak. Det är ju direkt felaktigt att påstå något annat än att siffrorna precis runt det årtalet är drastiskt jämställdare än andra år. Med andra ord en peak för jämställdheten. Notera att jämställdhet är blint för hur hårt alla drabbas, bara könen drabbas lika lite eller mycket. Det är sakfel att påstå något annat än att det var jämställt det året, även om skälet och orsaken är tragisk.

 30. Pernilla Alexandersson (Karlsson) Says:

  Bra uppmärksammat Pär!. Vi på Add Gender har redan använt denna statistik till en utställning som heter ”Stötta manligt företagande”. Se beskrivning nedan. Här använder vi oss också av statistiken kring att per tusen startade företag bland män så går fler i konkurs än bland kvinnor. Men precis som någon påpekat tidigare så handlar detta lika mycket om föreställningar om kön som att kvinnor inte skadar sig så att de dör i lika hög utsträckning. Föreställningar och värderingar kan vi ändra på!

  ”Du är unik och fulländad precis som du är. Du är viktig, bara för att du är du. Allt du gör spelar roll.
  Så brukar det stå i böcker och broschyrer för kvinnliga företagare. Ofta kantat av klackskor och handväskor i mönster och bilder av kvinnor som spänner bågar i solnedgångar, sitter vid datorn med boxarhandskar på, ler och har kul kul kul.
  Manliga företagare puttinuttas det inte lika mycket med. Men kanske borde det göras det? Siffror från Statistiska centralbyrån visar att mäns företag oftare går i konkurs och att män oftare skadar sig så att de dör på jobbet. Kan det vara mäns företagande som behöver stöd?
  Stötta manligt företagande är en utställning gjord av Genusfotografen och journalisten Tomas Gunnarsson i samarbete med jämställdhets- företaget Add Gender. Den består av porträtt och intervjuer med sex manliga entreprenörer. De berättar om arbetsskador, rädslor, förebilder, manlighet och vikten att ta hand om sig.”

  Utställningen kommer att ställas ut på flertalet platser i Sverige.

  Tack för en intressant blogg.

 31. Några av dagens kommentarer om Pär Ström. « Malte on the Roxxx Says:

  […] Den sistnämnda fulciterade Pär Ström genom att smyga in ordet ”tillräckligt” som Pär aldrig skrev i sitt blogginlägg från september 2011: […]

 32. När argumenten tryter | Juggen reflekterar över intryck Says:

  […] ”När han skriver att det var en jämställdhetspeak året Estonia sjönk för att tillräckli… […]

 33. Kommentar på Hanna Fridéns krönika – Del 1 Pär Ströms påstådda åsikter « Aktivarum Says:

  […] Åter, vad skrev han egentligen? Det blir onekligen en märklig debatt när Pär Ström skall försvara vinklade karikatyrer av vad han skrivit istället för riktiga citat. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: