Australien inför det tredje könet

by

Australien ska införa tre kön att välja på i landets pass. Syftet är att minska diskrimineringen av transpersoner.

Förutom ”M” och ”F” ska man nu kunna välja könet ”X”, vilket betyder ”obestämt” eller ”svävande”.

Läs mer här och här. Tack för tipset, Fredrik!

Jag har funderat på en sak. Vi hör ofta att indelningen i två kön är begränsande, och att könen egentligen bara är en social konstruktion. Det borde ju kunna innebära en möjlighet för män att komma runt mansdiskrimineringen. Tänk om en man exempelvis skulle söka företagarstöd som bara ges till kvinnor, och säga att han känner sig som kvinna idag, eller kanske har könet X och borde få halva beloppet i alla fall? Får han nej är det ju läge att gå till DO och anmäla för diskriminering. Dessa möjligheter kanske är något som någon av våra många genusforskare kunde sätta tänderna i.

(Behöver jag säga att jag raljerade lite skämtsamt i det sista stycket?)

För övrigt 1: Boktips: Genusforskaren Ulrika Holgersson har skrivit en bok om feministiska och kulturanalytiska perspektiv på klass. Bland annat säger hon att arbetarrörelsen är mycket patriarkal. För att anknyta till huvudtemat för detta blogginlägg kan jag också nämna att Holgersson säger: ”Genusforskningen har dessutom visat att kategorierna kvinna och man, och vilken betydelse vi tillskriver dessa grupper, inte är gjutet i sten”. Läs mer här.

För övrigt 2: Det börjar osa katt för KD-ledaren Göran Hägglund. Mycket tyder på att han snart måste gå. Nu ska vi se hur lång tid det tar innan kraven börjar komma på att ”det måste vara en kvinna” som efterträder honom.


64 svar to “Australien inför det tredje könet”

 1. Man United Says:

  Som grabb med etnisk arbetarbakgrund Glider in i bolagsstyrelsena pga sitt nya kön x. #HärsnackarviKön(s)resa

 2. Bishounen Says:

  Jag tycker detta var ett bra tillägg, och det måste understrykas i sammanhanget att detta INTE har något som helst att göra med vare sig Genusideologier eller Politisk Korrekthet.

  Indien har för övrigt haft ”Tre kön” sedan antiken; Man, Kvinna, Hijra.

  Orsaken till införandet av tre kön, är flera. En orsak är exempelvis organisationer med Intersexuella, Det vill säga individer som fötts med ”tvetydiga” genitalier och/eller andra könskromosomala uppsättningar än de traditionella XY respektive XX.

  Nu menar vissa; ”Kan inte dessa bara välja ett av de vanliga könen?”.
  Saken är inte så enkel, eftersom- då könsidentitet tvärt emot vad Statsfeminismen hävdar- till en betydande del ÄR biologiskt grundad, och sålunda uppfattar sig Intersexuella individer mycket ofta ha en annan Könsidentitet än Man respektive Kvinna, och många Intersexuella har länge önskat att de kunnat registrera sig just som ett ”tredje Kön” på grund av detta.

  Andra exempel och orsaker till att en individ vill kategorisera sig som ett annat kön än Man eller Kvinna, kan vara Intergenderism eller olika former av Transpersoner som inte vill genomgå en komplett transformation åt ena eller andra könet.

  Personligen ser jag detta som något mycket positivt för ett jämlikt Samhälle och det ÄR bara en tidsfråga innan detta även införs i Sverige, på samma sätt som det också är en tidsfråga innan Statsfeminismen sågas, eftersom den går emot ett jämlikt Samhälle.

  Det är just de som VET att den genusideologiska linjen är båg, som ser behovet av ett sådant här införande i ett jämlikt och icke diskriminerande Samhälle.

 3. Grrblt Says:

  Finns jättemånga duktiga män i C som borde släppas fram. Skandal!

 4. Hjalmar Says:

  FÖ2:
  Ja, tex Ebba Busch…
  När Jan Björklund tröttnar på sitt jobb, så ska det förstås också vara en kvinna – tex Cecilia Malmström…
  Fredrik Reinfeldt kan kanske få Filippa R. som efterträdare…(det är väl ändå Filippa som bestämmer).

 5. Man United Says:

  ”Genusforskaren Ulrika Holgersson har skrivit en bok om feministiska och kulturanalytiska perspektiv på klass. Bland annat säger hon att arbetarrörelsen är mycket patriarkal.” Vet inte var genus sk forskaren har sin politiska erfarenhet och hemvist. En Bok som tvärtom vetenskapligt förklarar att arbetarrörelsen är toppstyrd av Matriakat och radikal feminism. Så till den grad att Männen och Lo medlemmarna sänkte (s) två val och sannolikt ett tredje. Ger en förklaring till varför feminismen inte är förankrad i partiet och i Samhället.

 6. Tyckare Says:

  Pass är identitetshandling för att kunna veriera att folk är vem dom utger sig för att vara och vilket land de kommer från, inte nåt slags genderdokument om vilket kön folk anser sig ha.

 7. Torstensson Says:

  Eftersom män ofta bedöms efter utseende så tar jag mig friheten att bedömma dessa tre kvinnors utseende. Vi kommer ihåg hur flinten på Reinfeldt var omskriven och Juholts mustasch var omskriven. Marjasins längd var hånad och man gjorde sko-ansikte av Ingvar Carlsson och kanintänder på Lars Ohly. Man beskriver Måns Zelmerlöv som sveriges yngsta gubbe (det behöver inte vara negativt dock men bedömningen är där) Bosse Ringholm hånades för sitt slätstrukna utseende och man undrade varför man skulle skcika honom till möten i bryssel när han såg så bedrövlig och trist ut.

  Jag bedömmer samtliga tre kvinnor på bilden som ej attraktiva utseendemässigt. Hur kan man ha så mycket fula kvinnor i politiken undrar vän av ordning.

 8. Markus Says:

  Ebba Busch representerar KD ej C

 9. Hjalmar Says:

  Torstensson: Ironi? 🙂
  Annie L. är väl en 7-poängare iaf…
  Om endast ”fotomodeller” fick bli riksdagsledamöter, skulle någon svensk politiker kvala in? Ebba Busch?
  Nej, att kommentera utseende, som media gör, är inte seriöst. De mest begåvade människor kan ha mycket sköra ”skal” – se Stephen Hawking tex.

 10. Bishounen Says:

  Tyckare säger:
  29 september 2011 kl. 17:09

  ”Pass är identitetshandling för att kunna veriera att folk är vem dom utger sig för att vara och vilket land de kommer från, inte nåt slags genderdokument om vilket kön folk anser sig ha.”

  Om det hade fungerat på det viset, så hade isåfall inte individer som bytt kön haft lagligt tillstånd att även få registrera sig som det kön de upplever sig tillhöra, vilket de nu har.

  Tilläggningsvis, och vad sedan gäller andra diverse folkgrupper i sammanhanget, exempelvis Intersexuella, så är det, som du kan se via länkarna nedan, heller inte alltid så enkelt, då dessa tillstånd nämligen inte sällan även inverkar på den självupplevda könsidentiteten, även i de fall där den Intersexuelle är av den så kallade ”Inre” intersexuella varianten, och alltså omedveten om sitt tillstånd såvida inte ett Kromosomtest utförs..

  OBS! GRAFISKA BILDER- VARNING FÖR KÄNSLIGA

  KLICKA EJ VID KÄNSLIGHET

 11. Torstensson Says:

  Hjalmar

  Visst är det så. Jag håller med. Men att mobba män för deras utseende är helt i sin ordning. Jag är också allergisk mot resonemang som att ”jag är själv ful”. Som när Alexander Schulman mobbade folk under flera års tid och sen kunde luta sig tillbaka och säga ”jag vet själv vad det innebär att vara ful ”. Det har jag utvecklat allergi mot. Personer som blivit mobbade har ingen rätt att mobba andra. Påminner mig om högstadiet där den tjockaste killen i plugget gick och tittade på övervikt på andra människor och sen mobbade dom. Jag är fullkomligt alelrgisk mot Schulman av den anledningen och det håller inte heller att sen ha en snäll vecka. För mig är Alexander Schulman en mycket ond människa.

 12. CaseyJones Says:

  Vad är vitsen med ett tredje kön? Kan man inte lika gärna ta bort kön över huvud taget och bara vara människa? Om man ändå kan välja hur som helst så borde det inte spela nån roll, det tredje könet tar ju ändå bort betydelsen av de andra två. Eller tänker jag fel?

 13. Man United Says:

  En könlös människa=robotar. Vilket tråkigt liv. Sektliknande.

 14. Man United Says:

  Kvacksalvare=genus …..

 15. Penumbra Says:

  Det är väl förmodligen första (och sista?) gången som jag gläds åt det klart feministiska draget i att tillsätta enbart kvinnor som nya statsråd. Anledningen är att Andreas Carlgren försvinner och att Fredrick Federley inte tillkom (pratades om det ett tag). Ett såndärt australiensiskt ”X” mindre i regeringen och inget nytt – det tackar jag för. Jag har skämts å Sveriges vägnar varje gång Carlgren har visat sig i internationella sammanhang. Och ve o fasa om Federley skulle ha fått representera Sverige som minister!

  Nu är manliga och kvinnliga statsråd exakt lika många, vilket jag tror är en tanke med utnämningarna. Jämn könsfördelning går före kompetens, har vi fått lära oss. Man ser hur de feministiska principerna egentligen jobbar mot kvinnorna – utnämningarna tolkas av de tänkande människorna som kvoteringar, fast de här tre tjejerna lika gärna kan vara de bästa C kan ta fram för resp post.

  Men, Annie som näringsminister! Vad kan hon om industri?? Suck!

 16. Penumbra Says:

  @CaseyJones

  Vad är det man tänker på första ögonblicket då man ser en obekant komma in i rummet? Jo, om det är en kille eller en tjej, man eller kvinna. Det är djupt rotat i vår själ (och gener) och kan inte förnekas.

  Den feministiska tanken, så som många andra idealistiska teorier, ifrågasätter och tror att de kan förändra djupt rotade instinkter hos människan. Det är jämförbart med kommunisterna som försökte avskaffa det privata ägandet… finns oändligt med exempel.

  Människan har en annan egenskap, inte i hennes tjänst precis, och det är en fallenhet för utopier.

 17. Chroni Says:

  Bishounen:

  Jag är bara rädd att de gör det för ”liberalt”.

  Så som jag ser det fungerar det såhär:

  Det finns män och kvinnor, sen finns det transsexuella som identiferar sig som män eller kvinnor, sen finns det intersexuella som kan ha delar av båda könen.

  Sen finns det också de som är män eller kvinnor men inte identifierar sig som varken eller.

  Den sista kategorin har jag problem med…då jag oftast bara tycker det är ”trams”. Då uppenbarligen är de biologiskt män eller kvinnor.

  Intersexuella kan dock få en egen kategori om de vill det….dock brukar de också identifiera som endera kön.

 18. Grön stol Says:

  Caseyjones: det handlar inte om att välja hur dom helst, utan det finns folk som (ja, biologiskt) är varken män eller kvinnor i den mening som man vanligen avser.

 19. Argus Says:

  Genusforskning verkar betyda historierevisionism, så också i det här fallet. Att arbetarklassen är patriarkal beror på att feminismen i grunden är en borgerlig ideologi. Det inflytande som feminismen har i t ex Sverige kan bara uppstå i ett postindustriellt samhälle.

 20. AV Says:

  ”Men, Annie som näringsminister! Vad kan hon om industri?? Suck!”

  Det är väl ganska symptomatiskt för denna regering att tillsätta ministrar som inte har utbildning i respektive område. Utan att på något sätt förorda den tidigare regeringen, men vi har:

  -En justitieminister som inte kan juridik
  -En näringsminister som inte drivit företag
  -En utbildningsminister utan pedagogisk bildning
  -En miljöminister utan naturvetenskaplig grund

  Jag förordar inte elitstyre, men som minister på ett område bör man ha grundläggande kunskaper om det. Om så bara för att inte släppa iväg grodor som gredelina kuvert eller föreslå utplantering av vargungar från Skansen. Och de slipper vara helt i händerna på tjänstemän.

  Kunde de inte tillsätta en av dessa nya Jur Kand istället för olyckan Ask. De kan ju åtminstone grundläggande juridik. Ek (Har alla kvinnliga politiker trädnamn?) har väl gjort en del i från sig i EU-parlamentet, men kunde de inte hitta någon som faktiskt studerat miljö/biologi/kemi/fysik?

  Håller med om att med all kvotering så kan även riktigt duktiga kvinnor misstänkas vara inkvoterade. Förstår inte hur man kan acceptera en tjänst som man får för sitt kön, eller att inte de riktigt duktiga kvinnorna inte protesterar. Jag skulle bli vansinnig om män kvoterades in som lärare och alla vi andra manliga lärare fick höra att vi fått platsen pga kön. Visst är det bra med fler manliga lärare och att det finns kvinnliga politiker, men aldrig på bekostnad av merit och lämplighet.

 21. Självmord drabbar män värst i hela världen « GenusNytt Says:

  […] GenusNytt Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Australien inför det tredje könet […]

 22. Ullis Says:

  Jamen det finns ju nästan inga män i Sverige längre. Det är ju bara patetiska skämt som kallar sig jämställdister och som inte fattar att deras uppgift är att skydda och försörja sin familj inte gnälla på att de inte får lika mycket uppmärksamhet som mammor på förlossningar, på BB, på MVC mm. Ni borde ju vara nöjda så alla jämställdister kan skriva X på könstillhörighet för jag kan då inte ta er på allvar som män.

 23. Ullis Says:

  AV varför är du så emot kvotering men inte när inkompetenta män kvoteras in i kvinnoyrken? Ni jämställdister eller vad ni nu vill kalla er blir aldrig trovärdiga om ni inte också kämpar mot all kvotering av män inom kvinnoyrken. Och sluta genast kvotera föräldraledigheten och detta tramsande med att dela exakt lika vid skilsmässor. Våga föra statistik på hur många barn som skadas när papporna har hand om dem Och våga föra statistik på hur många pappor med växelvis boende som lämpar över allt ansvar för hem och barn på sin nya kvinna. Det är honorna som tar hand om barnen bland alla varelser förutom bland insekter, fåglar och människor. (och kanske en och annan fisk)

 24. ninnitokan Says:

  ”Ni jämställdister eller vad ni nu vill kalla er blir aldrig trovärdiga om ni inte också kämpar mot all kvotering av män inom kvinnoyrken. ”

  Vilken tur att vi faktiskt är mot all kvotering, så du Ullis förstår att vi är trovärdiga:P

 25. Penumbra Says:

  @Ullis

  Jag tror inte heller på jämställdhet mellan könen. Jag tror att de skillnader som faktiskt finns, även om de för tillfället förnekas, är till gagn för mänskligheten. Men ”jämställdister” har bra åsikter beträffande feminismens effekter på samhället. Det finns mycket intressant läsning på den här bloggen.

 26. AV Says:

  Ullis: Ögonen är det första man blir blind på och läsförståelse är ett grundkrav för att få godkänt (numera E) i svenska. Något saknar du när du missat:

  ”Jag skulle bli vansinnig om män kvoterades in som lärare och alla vi andra manliga lärare fick höra att vi fått platsen pga kön.”

  Jag är emot ALL kvotering. Även på kvinnliga arbetsplatser. Men det är intressant att ni kvoteringsivrare inte förordar kvotering av manliga lärare, för då är kön ju konstruerat och en kvinna kan vara lika bra manlig förebild som en man. När förordade en (medie/radikal)feminist män i förskolan senast?

  Din sågning av pappor är dessutom patetisk. Menar du allvar att pappor inte tar hand om barnen eller att det inte är naturligt att pappor ska göra det. I båda fallen är du helt ute och cyklar. Jag tar hand om mina barn halvtid, men är pappa på heltid. Jag både lagar mat, läser godnattsaga, ordnar läxor och uppfostrar dem till självständiga kunniga vuxna. Så gör också de flesta män jag känner. Har varit på två föräldramöten i veckan och där var massor av pappor. Så innan du snackar skit om pappor kan du förslagsvis läsa på, lära känna flera pappor än din egen (som verkar misslyckats kapitalt) och köra upp dina fördomar där solen inte skiner. Nej, vi kräver ingen guldmedalj men tar inte skit från förnumstiga blindstyren heller! F ö pratar du inte emot feminismen som säger att kön är konstruerat? Då spelar det ingen roll vad andra djur gör per instinkt.

  När det gäller föräldraledighet skulle en delning utan överlämning kunna tvinga kvinnor som anser att det är deras dagar och att de är primärföräldrar att släppa taget om sina barn. Fler kvinnor än män är nöjda med dagens fördelning! Men i konsekvensens namn är jag också emot den kvoteringen. Hälften av dagarna till var förälder, men lös exakt fördelning inom familjen. Man kan ju faktiskt prata med varandra om det innan man skaffar barn. Om hon inte vill dela eller han inte vill vara hemma, kanske det inte är rätt person att avla barn med. Om partnerns inställning är en överraskning beror det på taskig kommunikation, vilken staten inte ska in och rota i.

 27. AV Says:

  Sen kommer vi till denna härdsmälta:

  ”Jamen det finns ju nästan inga män i Sverige längre. Det är ju bara patetiska skämt som kallar sig jämställdister och som inte fattar att deras uppgift är att skydda och försörja sin familj inte gnälla på att de inte får lika mycket uppmärksamhet som mammor på förlossningar, på BB, på MVC mm.”

  Om det inte finns några riktiga karlar kvar LÄNGRE, betyder det att det gjorde det förr. På den ”gamla goda tiden” då män var karlakarlar och kvinnor stod vid spisen då eller? Är det sådana män du vill ha? Finns gott om ”riktiga” karlar som vet en kvinnas plats i andra kulturgrupper. Tycker du ska söka dig dit, så du får dit skåp placerat. De männen visar dig så gärna hur det ska stå annars.

  Eftersom du tidigare framfört feministiska idéer här, borde du väl istället förorda att kvinnor försörjer sig själva och inte att vi män ska betala allt. Men det var kanske bara lika rättigheter (+ dina gamla privilegier) du ville ha, inte skyldigheter. Förstår det. Life is a bitch. När ni ställde kraven att män skulle vara mer föräldrar, så blir det på våra villkor, inte som andrahandsföräldrar som bara servar er. Då kräver vi att få veta vad som händer på förlossningen att vi kan ge rätt stöd och vi kräver att bli bemötta som fullvärdiga föräldrar på MVC och BVC. Sorry, släpper du in en bas på scen får du inte spela violinsolo!

 28. ninnitokan Says:

  AV: Skit i sånt. Hur många mammor har ni sett plåga runt sina små på sina enighetslånga shoppingturer?

  Det finns skit-föräldrar av båda kön och män är absolut inte sämre föräldrar än kvinnor.

 29. Bishounen Says:

  Chroni säger:
  29 september 2011 kl. 20:41

  ”Jag är bara rädd att de gör det för ”liberalt”.

  Så som jag ser det fungerar det såhär:

  Det finns män och kvinnor, sen finns det transsexuella som identiferar sig som män eller kvinnor, sen finns det intersexuella som kan ha delar av båda könen.

  Sen finns det också de som är män eller kvinnor men inte identifierar sig som varken eller.

  Den sista kategorin har jag problem med…då jag oftast bara tycker det är ”trams”. Då uppenbarligen är de biologiskt män eller kvinnor.

  Intersexuella kan dock få en egen kategori om de vill det….dock brukar de också identifiera som endera kön.”

  Först: De grupper som du tillskriver mot slutet, hamnar under kategorierna Intergenders respektive Transgenders, och de kan ha precis lika stark och genuin Könsidentitet även de, och skall alltså inte på några villkor förväxlas med de som vill ”trotsa könen” bara för att vara PK.

  Med det sagt, så förstår jag faktiskt din oro att etikeringen skulle komma att missbrukas av de som vill tillskriva sig ett ”tredje Kön” enbart för att vara coola och ”speciella” eller PK, utan att egentligen vara något annat än vanliga killar och tjejer inklusive även till könsidentiteten.

  Jag har själv sett mycket av just dessa ”Modeflugor” på exempelvis forum för ‘Alternativa’ personer(Emo/Goth/OSV), då den loggfunktion för val av Kön som egentligen var ämnad för ovan diskuterade grupper och betecknades som ”Other”, istället missbrukades av Emos som ville visa alla hur speciella och annorlunda de var.

  Dock får man antaga att den eventuellt ”bluffande” andelen i detta sammanhang lär bli mycket liten, eftersom det enligt nyhetskällorna i ämnet kommer behövas läkarintyg för att kunna beskriva sig som annat än Man eller Kvinna.

  Gissningsvis, handlar det då om intyg som utfärdas först efter möte med flera Psykologer och/eller Doktorer, och i sådana fall lär den andel som bara vill vara ”speciella” helt enkelt inte anse det vara värt besväret, utan struntar förmodligen i det helt.

  Förhoppningsvis förblir det även förtsättningsvis under tämligen strikta förhållanden, för att sålla bort alla som inte är seriösa i sitt sökande av inskrivningen.

 30. dolf Says:

  Bra, jag ska be att de skriver in i mitt pass att jag är en 2m lång rödhårig X med stålgrå ögon istället för blond blåögd 1,83 man som det står idag. Jag har aldrig uppfattat mig själv som blond utan alltid hävdat att jag är brunhårig (dvs. nuförtiden är det nog förståss mer grått än brunt) och att man sen påstår att jag har blå ögon uppfattar jag som en direkt kränking, jag har alltid varit stolt över min kyligt genomborrande stålgrå blick. (det där sista skulle föreställa humor)
  Sen, rent praktiskt, om vi inför X som ett tredje kön, innebär det att alla arbetsplatser, restauranger osv ska ha skilda duschar, toaletter etc för män, kvinnor och x? Och hur blir det när det, förr eller senare, dyker upp någon som varken känner sig som XX, XY eller X, utan säger att ”jag är en Y”, skall vi införa en fjärde toalett på alla fik i sverige för denna person? Och hur blir det med rätten till inseminering och surrogatmammor för X och Y? Om nu X och Y är sterila, skall alla vi andra betala extra skatt för att möjliggöra forskning så att dessa X och Y kan bli biologiska föräldrar utan egen kostnad helt enkelt bara för att dessa har rätt till det? Och … är det inte enklare att helt enkelt konstatera att hur fan man än bär sig åt så uppstår det alltid fall och situationer som utmanar gränserna och man får helt enkelt hantera dessa fall bäst det går, förslagsvis med en gnutta sunt förnuft (om man lyckas hitta något av denna sällsynta bristvara), istället för att bygga om samhället varenda jävla gång någon faller utanför ramarna.

 31. ninnitokan Says:

  Penumbra Jag tror inte heller på jämställdhet mellan könen. Jag tror att de skillnader som faktiskt finns, även om de för tillfället förnekas, är till gagn för mänskligheten.

  Jag menar att du förväxlar orden ”jämställdhet” och ”jämlikhet”. Vi kommer aldrig nå jämlikhet, men jämställdhet är för mig ett självklart och fullt realistiskt mål. Naturligtvis ska vi ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.
  .
  Jag håller helt med om att de skillnader som finns biologiskt mellan könen som grupp(inte på individnivå) är till gagn för oss alla. Mitt senaste inlägg på bloggen handlar just om de biologiska skillnaderna om du är intresserad:)

 32. dolf Says:

  Att ministrar är unga och oerfarna är väl inget problem, vi har ju tonåriga hjärnkirurger också … jasså inte, undrar hur det kommer sig?

 33. CaseyJones Says:

  @ Grön stol

  ”det handlar inte om att välja hur dom helst, utan det finns folk som (ja, biologiskt) är varken män eller kvinnor i den mening som man vanligen avser.”

  Jo visst, men i det här fallet så handlar det ju enbart om en rent praktisk sak. Lägger man till en kategori av den typen så försvinner ju vitsen med de andra könen. Då kan man ju lika gärna stryka den delen från passet.

 34. AV Says:

  Ninnitokan: Nä, jag tar inte åt mig, men när Ullis lägger upp till smash med sina självmotsägelser och angriper pappor som grupp, förtjänar hon en verbal dagsedel.

  Jag vet allt om vilka nitlotter barn kan dra i det stora föräldralotteriet. Jobbar i skolan sedan 13 år och har sett och hört saker som man inte tror någon skulle vara kapabel till att göra mot andra människor, än mindre mot sina barn. Psykisk och fysisk misshandel från både mammor och pappor. Som tur är de flesta föräldrar fina engagerade vuxna som bryr sig om sina barn. Det jag önskar är att fler förstår att föräldraskap är mer än omsorg (mat o rena kläder) och att resan mot ansvarsfulla vuxna börjar när 2 åringen kastar jackan och skorna i en hög i hallen. Då har man valet serva eller uppfostra. Och servar man får man göra det i 16 år till.

 35. Joakim Says:

  Det skulle kunna ses som en bra aktion mot feminister. På tal om detta torde väl likhetsfeminister rent logiskt vara emot kvotering all typ av kvotering om nu kön verkligen bara är en social konstruktion?

 36. Control Spirit Says:

  Någon MÅSTE säga detta, t.ex. en av Sällskapet Bur-q-ua:s representanter:
  att införa ett ”tredje kön” (eller som man i Sverige ibland inofficiellt säger: ”hen”) ÄR SINNESSJUKT!

  Varför?
  DÄRFÖR att…
  1.)
  kön är INTE någon social konstruktion

  2.)
  personer med s.k. ”könsöverskridande personlighet” är ytterligt FÅ till antalet, vilket därför inte motiverar någon såpass omvälvande lagändring, som det är fråga om i Australiens fall.

  Omvälvande lagändringar måste vara VÄL UNDERBYGGDA och baseras på sann folkvilja, d.v.s. på MAJORITETENS vilja (majoritetens tyranni), snarare än politisk korrekthet.

  Omvälvande lagändringar ska och FÅR INTE baseras på en ”coupe” (kupp) från en enstaka senator (”Senator Louise Pratt, som själv är tillsammans med en transperson” (…))!

  Till sist, så vill jag upplysa om Sällskapet B:s nyvunna insikt, som det vill förmedla allmänheten:

  * alla nyheter är DRAMATURGI, enl. dramaturgins alla medel.
  Detta innebär att om t.ex. tv, radio och nyheter vill får sina tittare, lysnare eller läsare att gråta, uppröras, skratta, etc, så vet man konsten för att åstadkomma precis detta.

  Minns var Du läste det först och Vem som vill befria just Dig ur Ditt slaveri från det blinda kollektivet…det som leds av blinda!

  Du vill väl inte vara en av dem som ofelbart faller i gropen, eller?

  /
  Control Spirit -Bur-q-ua97-, av Dans stam (97-108)
  kontrollant för
  Sällskapet Bur-q-ua
  för allas lika värde, emot rättsröta

 37. Control Spirit Says:

  ”Bishounen” (29 september 2011 kl. 17:42)

  Det du skriver om, inkl. länkarna till dina upprörande ”porr-foton”, är irrelevant, eftersom det inte berör MAJORITETEN och därför inte heller bör ligga till grund för omvälvande lagändringar!

  Exakt HUR många individer omfattar den anatomi, som kommer till uttryck på dina foton?

  Demokratier bör bygga på MAJORITETENS uppfattning, snarare än lobbyisternas.

  Lobbyister, som har egen vinning av lagändringarna.
  Sådana lobbyister är endast uttryck för: korruption.

  /
  Control Spirit -Bur-q-ua97-, av Dans stam (97-108)
  kontrollant för
  Sällskapet Bur-q-ua
  för allas lika värde, emot rättsröta

 38. Control Spirit Says:

  ”Ullis” (29 september 2011 kl. 21:34),
  Vad menar du mer exakt ”Ullis”, med detta:
  a.)
  ”(…) deras uppgift är att skydda och försörja sin familj inte gnälla på att de inte får lika mycket uppmärksamhet som mammor på förlossningar, på BB, på MVC mm.”

  b.)
  ”Ni borde ju vara nöjda så alla jämställdister kan skriva X på könstillhörighet för jag kan då inte ta er på allvar som män.”
  ?

  Du låter inte direkt som någon ”jämställdist” själv.
  Vilken ”skola” representerar Du?

  /
  Control Spirit -Bur-q-ua97-, av Dans stam (97-108)
  kontrollant för
  Sällskapet Bur-q-ua
  för allas lika värde, emot rättsröta

 39. Control Spirit Says:

  ”Ullis” (29 september 2011 kl. 21:41),

  Aha, en katt bland hermelinerna?
  En provokatör, rentav?

  Du påstod att ”jämställdister” vill kvotera föräldraledigheten men vilken grund har du för det påståendet?

  Vad menar du mer konkret med:
  ”detta tramsande med att dela exakt lika vid skilsmässor.”?
  Ge något exempel, gärna från verkligheten.

  Ang. statistik, så är det nog Du som har bevisbördan, eftersom du påstår att barn skadas, etc.

  Du har alltså bevisbördan gällande detta:
  * ”barn som skadas när papporna har hand om dem”
  * ”hur många pappor med växelvis boende som lämpar över allt ansvar för hem och barn på sin nya kvinna.”
  * ”Det är honorna som tar hand om barnen bland alla varelser förutom bland insekter, fåglar och människor. (och kanske en och annan fisk)”

  Om du var ironisk, så är det sannolikt ingen som förstår det utom möjligen du själv.

  /
  Control Spirit -Bur-q-ua97-, av Dans stam (97-108)
  kontrollant för
  Sällskapet Bur-q-ua
  för allas lika värde, emot rättsröta

 40. ninnitokan Says:

  Control Spirit
  ”2.)
  personer med s.k. ”könsöverskridande personlighet” är ytterligt FÅ till antalet, vilket därför inte motiverar någon såpass omvälvande lagändring, som det är fråga om i Australiens fall. ”

  Spelar ingen roll om det är en enda individ, då majoriteten kan skita i om individen sätter X eller rent av 7 för individens könsindentitet.

  Detta är ju inte första gången majoriteten får backa i sin iver att bestämma över minoritetens liv, se på homosexuellas rättigheter tex. och det kommer inte bli den sista.
  Majoriteten har tendens att den har rätt att bestämma över minoritetens privata liv och inte sällan genom lag. Själv är jag polyamorös( och även där finns det ett och annat majoriteten allt får lära sig acceptera som individers fria val, så att även vi kan slippa få vårt liv och våra val dikterat av ”er”.

 41. ninnitokan Says:

  AV:
  ”Nä, jag tar inte åt mig, men när Ullis lägger upp till smash med sina självmotsägelser och angriper pappor som grupp, förtjänar hon en verbal dagsedel.”
  Ja, det gjorde hon. Bara ni inte ger såna som henne makt över era känslor, så är det bra. 🙂

  Det jag önskar är att fler förstår att föräldraskap är mer än omsorg (mat o rena kläder) och att resan mot ansvarsfulla vuxna börjar när 2 åringen kastar jackan och skorna i en hög i hallen. Då har man valet serva eller uppfostra.

  Vi är troligen överens, ville bara vara tydlig.
  Jag är lite allergisk mot ordet ”uppfostra”. Dels för att det ordet bär mycket bagage i sin betydelse som är barnens mänskliga rättighet att slippa, som tex. barnaga i fysisk eller psykisk form. Men dels för att jag vet att många föräldrar som misslyckas i just serva/uppfostra tror sig uppfostra sina barn när dom gormar av frustration på den ”trotsiga” 2½-åringen. (För inte inser vår samtid att den där ”olika ålders-trots” är en spegelbild av den vuxnas frustration?)

  Jag har inget bra förslag till ord för det jag menar, men det är iaf typ ”vägleda till vuxenlivet genom att förklara och/eller argumentera

 42. Per Says:

  Fördomsfulla ”skämt” om transexuella blir inte okej för att man i slutet säger att man ”raljerar lite skämtsamt”, Pär Ström. Jämställdhet handlar om att alla grupper ska känna sig välkomna och ha samma rättigheter oavsett kön, inte att ett gäng män ska sitta och skoja om personer som inte känner sig bekväma i det kön de fötts till. Skamligt.
  Dolf är rädd för att det ska bli krångligt att gå på toaletten när ”könet X” är ute och rumlar och Bishounen tror att det mest är en massa trams från folk som vill vara PK och emo, det är väl ungefär där nivån ligger på Genusnytt så det här med att ni strider för allas jämlikhet känns inte särskilt troligt.

 43. Grön stol Says:

  Caseyjones: nu vet jag inte riktigt på vilket sätt funltionen med de traditionella könen om man lägger till ännu ett? Jag tänker att drt är väldigt praktiskt att man har ett tredje kön för de som varlen är man eller kvinna, för varför skulle man behöva identifiera sig som något man inte är? Intersexualitet är vanligare än man tror. Finns ungefär lika många intersexuella som rödhåriga.

 44. Penumbra Says:

  @ninnitokan, 29 september 2011 kl. 23:07

  Jag ska studera din blogg. Verkar intressant.

 45. Penumbra Says:

  Per säger: ”inte att ett gäng män ska sitta och skoja om personer som inte känner sig bekväma i det kön de fötts till”

  Åja, ”fötts till”. Det är högst diskutabelt i de flesta fall. Vi har kristallklara exempel på heterosexuella som har bytt partner till samma kön i vuxen ålder, uppenbarligen förförda och lurade in i ett olämpligt sexuellt beteende. Vi har exempel på sådana som har bytt kön men behållit sin köns viktigaste förmåga – att reproducera sig på ett naturligt sätt. Vi har exempel på de som har bytt kön och sedan ångrat sig.

  Ingen har fötts till något som kräver knivar och hormoner för att ”korrigera”.

  För den politiskt korrekte, icke självständigt tänkande människan existerar inget annat än vad dagens pk-status har bestämt, vilket han är beredd att rabbla upp till leda.

 46. Lasse Says:

  Angående Annie Lööf

  Hittade den här textmassan ute i cyberrymden, tyckte det var så bra att jag snodde den rakt av 😉

  Jag ställer mig frågan; är avsaknaden av erfarenheter av arbete ute i ”näringslivet” en merit när högsta ansvarig ska utses? Är det en fördel, att högste ministerns CV när det gäller erfarenheter från arbetslivet är närmast totalt tomt? Är en kort tids arbete som ”barista” i London tillräckliga erfarenheter av ett arbetsliv som för många människor som befinner sig i det är en hård verklighet. Jag tycker faktiskt det är bedrövligt.

  Annie är en produkt av kvinnokvotering och feministstrukturer där de lyfter fram varandra. Precis det som feministerna brukar anklaga det sk. patrikarket för.

 47. ninnitokan Says:

  Penumbra Ingen har fötts till något som kräver knivar och hormoner för att ”korrigera”.

  Om jag ser ett träd, så tänker jag träd inte buske. Samma om jag ser en man eller en kvinna.

  För individer som är födda med ett inre kön(det vi andra inte ser) som inte alls stämmer överens med det yttre kön(de vi andra ser, upplevs det frustrerande att folk ser ”en man” när dom tittar på mig som är ”en kvinna”.
  Det tycker jag man ska vara ödmjuk och respektfull inför.
  För mig är det ingen skillnad mot att behandla andra medfödda saker som är problematiskt för individen.

  Däremot tror jag att med mer tillåtande könsroller, så kommer fler transpersoner välja bort hormoner och knivar(vilket många redan gör) och välja andra sociala signaler för lyckas att förena sitt yttre med sitt inre kön och så få en enhetlig könsidentitet som individen är nöjd med och mår bra av.

 48. Bishounen Says:

  Control Spirit säger:
  30 september 2011 kl. 7:50

  ”Det du skriver om, inkl. länkarna till dina upprörande ”porr-foton”, är irrelevant, eftersom det inte berör MAJORITETEN och därför inte heller bör ligga till grund för omvälvande lagändringar!”

  Förutom att du uppenbarligen valde att betrakta bilderna som pornografi för dina egna lustars skull istället för medicinsk information, då du trots allt valde att betrakta det som just pornografi, så kanske vi på samma sätt också kan konstatera att det då är lika irrelevant vad du personligen anser, eftersom din åsikt inte är allmänåsikten, eftersom den största allmänheten inte fladdrar en ögonfrans åt det hela?

  ”Exakt HUR många individer omfattar den anatomi, som kommer till uttryck på dina foton?”

  Exakt HUR många? Ingen aning, jag har inte räknat dem en och en.
  Exakt hur många är det som lider av Down’s syndrom?
  Relevans noll.

  ”Demokratier bör bygga på MAJORITETENS uppfattning, snarare än lobbyisternas.”

  Och eftersom majoriteten inte bryr sig, så kanske vi istället skall strunta i de där lobbyisterna som vill att Samhället skall anpassa sig efter just deras Bibliska ideal om hur ett Samhälle skall se ut?

  ”Lobbyister, som har egen vinning av lagändringarna.
  Sådana lobbyister är endast uttryck för: korruption.”

  Okay, låt se om följande är rätt uppfattat- Menar du att lagar som kan ge specifika samhällsgrupper erkännande är korruption?
  Plus, du avslöjar dig när du säger ”egen vinning av lagändringarna” då det du i själva verket säger är att DU har egen vinning av att lagar INTE ändrar sig såvida du inte VILL att de skall det. Korruption,
  Och nej, det går inte att likna vid godkännande lagar av Pedofili, sorry.

  ”för allas lika värde, emot rättsröta”

  Hö hö, den var ju kul. Självironi har du tydligen iallafall. 😀

 49. Bishounen Says:

  dolf: Varför införa en massa olika toaletter för ditten och datten när alla även fortsättningsvis kan gå på varandras eller sina egna toaletter precis som nu?

  Har alltid haft ytterst svårt att förstå det argumentet, om än dess fascination.

  Om någon ser ut som en tjej kan den utan problem gå på tjejtoaletten, om någon ser ut som en karl kan denne utan problem gå på killtoaletten, och om någon ser ut som varken eller så kan denne gå på vilken toa denne känner för.

  Om du sedan vill att det skall skrivas in i ditt pass att du är 2 meter istället för 1.83, så är naturligtvis detta absolut möjligt om du är beredd på att lägga ut en smärre för förmögenhet hos Ortopeden, då det nämligen är fullt möjligt att både förkorta och förlänga sina ben hos ortoped till önskad längd. Men det är dyrt, så var som sagt beredd på att få hosta upp en del

  Ögonfärg går dock enkelt att ändra och likaså hårfärg, så som du förstår finns det absolut hopp om att du kan självförverkliga dina hemliga drömmars kropp!

 50. Bishounen Says:

  Penumbra säger:
  30 september 2011 kl. 11:48

  ”Åja, ”fötts till”. Det är högst diskutabelt i de flesta fall. Vi har kristallklara exempel på heterosexuella som har bytt partner till samma kön i vuxen ålder, uppenbarligen förförda och lurade in i ett olämpligt sexuellt beteende.”

  Enligt vem? De inblandade eller Bibeln?

  ” Vi har exempel på sådana som har bytt kön men behållit sin köns viktigaste förmåga – att reproducera sig på ett naturligt sätt.”

  Problemet?

  ” Vi har exempel på de som har bytt kön och sedan ångrat sig.”

  För att de varit feldiagnostiserade. Under 60-talet var det dessutom en hel del personer som ångrade sig eftersom könsbyte på den tiden då kunde ”erbjudas” en homosexuell person som en ”alternativ behandling”, då det menades att denne då kunde leva ut sin läggning i det ”rätta” könet, fast de i själva verket inte var transsexuella över huvud taget utan homosexuella, och så gick det som det gick.

  ”Ingen har fötts till något som kräver knivar och hormoner för att ”korrigera”.”

  Poänglöst att operera Spaltgom och sammanvuxna ben då, med andra ord?

  ”För den politiskt korrekte, icke självständigt tänkande människan existerar inget annat än vad dagens pk-status har bestämt, vilket han är beredd att rabbla upp till leda.”

  Och den religöse PK-statusen är minst lika viktig för den som slaviskt följer en Religion istället för att tänka själv, eller hur Penumbra?

 51. Jämställdhetsfeministern Says:

  Självklart är det så att kvinnor stoppas i svensk politik. Annars hade det varit minst sju nya kvinnliga ministrar, inklusive en kvinnlig statsminister, och inte bara tre.

 52. Penumbra Says:

  @Bishounen

  Problemet är att man inte angriper problemet från rätt håll, utan försöker behandla psykfall med kosmetika. Den attityden har i princip resulterat i att all forskning kring de psykiska orsakerna och eventuella behandlingsmetoder har lagts ner. Istället försöker man övertyga samhället att HBT är ett normalt tillstånd, vilket håller på att få bisarra följder där man t ex måste införa ett antal nya ”kön”.

  F ö följer flertalet människor i den kristna världen den kristna moralen – utan att själva vara troende. Det beror på att det är vårt kulturarv. Tyvärr minskar den andelen till förmån för mer eller mindre rubbade uppfattningar. Feminism är en sådan. Själv är jag stolt över min kristna kulturarv och min tro. Varje gång jag betraktar världen ur en kristen synvinkel faller allting på plats.

 53. ninnitokan Says:

  Penumbra:
  Jag har full respekt för din tro, den är din rättighet och jag skulle slåss för din rätt att ha den.
  Men den är din privata angelägenhet precis som min tro, ateism, är min privata angelägenhet.

  Behandlingsmetoderna du talar om har stötts och blötts av er kristna och kostat människor ofantligt lidande helt i onödan under många generationer pga att troende människor sjukdomsstämplat friska människor genom tiderna.
  Tack och lov är människor som du, som inte klarar av att hålla sin tro som en privat angelägenhet, marginaliserade idag så att HBTQ-folk som jag(polyamorös) kan leva vårt liv, som vi vill och mår bra av.

 54. Bishounen Says:

  Penumbra säger:
  30 september 2011 kl. 20:18

  @Bishounen

  ”Problemet är att man inte angriper problemet från rätt håll, utan försöker behandla psykfall med kosmetika. ”

  Problemet är att det inte handlar om Psykfall eftersom det inte handlar om Psykologi, vilket man trodde förr, utan om Neurobiologi, då det är påvisat genom upprepade studier att exempelvis Transsexuella har en hjärna som på neurobiologisk nivå är konstruerad såsom det kön som den transsexuelle upplever sig som.
  Och detta inklusive även antal av vissa neuroner, såsom exempelvis Somatostatin-producerande neuroner.

  Tror mig inte?

  Okay, vi tar en av de modernaste rapporterna i ämnet: ”The number of neurons in the BSTc of male-to-female transsexuals was similar to that of the females (P =3D 0.83). In contrast, the neuron number of a female-to-male transsexual was found to be in the male range. Hormone treatment or sex hormone level variations in adulthood did not seem to have influenced BSTc neuron numbers. The present findings of somatostatin neuronal sex differences in the BSTc and its sex reversal in the transsexual brain clearly support the paradigm that in transsexuals sexual differentiation of the brain and genitals may go into opposite directions and point to a neurobiological basis of gender identity disorder. ”
  http://jcem.endojournals.org/content/85/5/2034.full

  ”Den attityden har i princip resulterat i att all forskning kring de psykiska orsakerna och eventuella behandlingsmetoder har lagts ner.”

  Det är tyvärr på grund av motsatsen som sådana arbeten slängdes i papperskorgen- För att dessa motbevisats, inte för att man gav upp då ingen orsak påfanns, utan för att de motbevisades- stor skillnad.

  ”Istället försöker man övertyga samhället att HBT är ett normalt tillstånd, vilket håller på att få bisarra följder där man t ex måste införa ett antal nya ”kön”.”

  HBTQ är lika normalt som det är för homofober att ha icke-vaginalt sex såsom exempelvis oralsex.
  Det är med andra ord oväsentligt om det är normalt eller inte eftersom ytterst litet i Samhället är normalt bokstavligt talat- bara normföljande eller vanligt, vilket inte skall sätta linjen för vare sig vad som skall anses ”bra” eller vad som skall anses vara ”normalt” så länge det leder till att fler individer får det bättre.

  ”F ö följer flertalet människor i den kristna världen den kristna moralen – utan att själva vara troende. ”

  För att den genuint Kristna moralen som Jesus predikade och som handlar om att inte fördöma såvida man inte själv är fri från synd, inte är något kristet utan en självklarhet hos vem som helst som har en gnutta moral oavsett tro.
  Med andra ord är det ingen ”kristen” moral som följs över huvud taget utan bara moral.
  Som liknelse kan man ta att Bibeln propagerar för stening av oskötsamma barn, kvinnor som inte är oskulder och homosexuella, men det betyder inte att Bibeln ”Följer” den Islamska läran.

  ”Det beror på att det är vårt kulturarv. Tyvärr minskar den andelen till förmån för mer eller mindre rubbade uppfattningar. ”

  Månne samma Kulturarv som sedermera även ledde till att individer ned till två års ålder blev brasved?

  ”Feminism är en sådan.”

  Detta är nog det enda punkten vi är ense beträffande. Någorlunda, vill säga, eftersom det som skiljer är att du är emot feminismen för att du vill byta ut dess förtryck mot andra förtryck av andra grupper, medan en Jämlikist är emot feminismen för att jämlikisten är emot all typ av diskriminering av folkgrupper.

  ”Själv är jag stolt över min kristna kulturarv och min tro. Varje gång jag betraktar världen ur en kristen synvinkel faller allting på plats.”

  Hitler ansåg också att allt föll på plats via sin ideologi. Att någon upplever att allt faller på plats är inte strikt synonymt med att det innebär något bra.

 55. ninnitokan Says:

  Bishounen: Jag bara ler. Du äger:)

 56. Penumbra Says:

  @Bishounen

  Ja, det är väl tur att den moderna forskningen pekar ut hjärnans konfiguration som ”orsaken”. Tänk om den hade kommit fram till något annat. Då hade vi aldrig fått reda på det, eller hur. Överhuvudtaget verkar forskning och modern vänsterliberal ideologi gå hand i hand. Feminismen är också uppbackad av forskning – massor av forskning. Kan det bero på att forskningen finansieras av de i huvudsak socialistiska/liberala regeringarna ute i världen? En så enig forskarvärld som man ser i HBT-frågan ser man sällan i andra, politiskt mindre laddade sammanhang.

  Schizofreni är också missförhållanden i hjärnan men det betraktas och behandlas som en psykisk sjukdom, så som depression osv. Det mesta handlar om hjärnan och signalsubstanser. Det betyder inte att homosex eller vanställande av människor med operationer och hormoner är moraliskt rätt. Homosex är moraliskt fel och oetiskt. Forskningen borde inrikta sig på att bota eller lindra sjukdomen – inte uppmuntra till den, så som det nu är frågan om. Det skulle inte förvåna mig om transsexuella kommer att hålla staten ansvarig och kräva skadestånd för vanställandet av deras kroppar om säg 40 år.

  Du pratar om Hitlers ideologi. Den allenarådande ateistiska vänsterliberalismen är också en ideologi som du tycks ha valt att följa. Det är en tillfällighet och ingenting i jämförelse med evigheten.

  F ö så ska du inte predika kristendom för mig och absolut inte blanda in islam i diskussionen, stening av barn, och annat strunt som sådana som du gärna tar till för att vinna billiga poäng i en tid då vi har drabbats av islamisk terrorism. Det är lågt.

  Apropå stening av barn, så dödar vi ett av fyra blivande barn i mammornas magar i aborter varje år. Inte ens de vildaste stammarna i mänsklighetens historia har massakrerat sin avkomma på detta sätt. Det är ateismens, feminismens, socialismens och vänsterliberalismens ”förtjänst”. Hyckla kan ni, peka finger kan ni också, tänka till är nog lite svårare.

 57. ninnitokan Says:

  Penumbra:
  ”i en tid då vi har drabbats av islamisk terrorism. ”
  Och kristen terrorism, så som Anders Behring Breivik.

  Skyll inte terrorism på islam, för det går precis lika bra att missbruka bibeln som det gör att missbruka koranen. Det går även att missbruka bibeln och fördöma sina medmänniskor, så som du gör.

  Jag lever efter ”älska din nästa”.

 58. ninnitokan Says:

  Penumbra igen:

  ”Homosex är moraliskt fel och oetiskt.”

  Varför?

 59. Bishounen Says:

  Penumbra säger:
  30 september 2011 kl. 22:54

  ”Ja, det är väl tur att den moderna forskningen pekar ut hjärnans konfiguration som ”orsaken”. Tänk om den hade kommit fram till något annat. Då hade vi aldrig fått reda på det, eller hur. ”

  Ja, tänk om den hade kommit fram till något annat? Då hade i sådana fall inte de tidigare diverse ”botförsöken” åkt i soptunnan. Fascinerande.
  Man kan spinna vidare sådär på allt möjligt: Tänk om forskningen hade kommit fram till att religiösa lider av ett slags mentalsjukdom? Hade vi fått veta det då?

  ”Överhuvudtaget verkar forskning och modern vänsterliberal ideologi gå hand i hand.”

  På tal om forskning: Vad skall man säga om den ”forskning” som baseras på att ”bota” ditten och datten med hjälp av kyrkbesök, hysteriska massböner och tungomål? Kan det möjligtvis vara en konspiration bakom att sådana tilltag aldrig lett till Nobelpriset?

  ”Feminismen är också uppbackad av forskning – massor av forskning. Kan det bero på att forskningen finansieras av de i huvudsak socialistiska/liberala regeringarna ute i världen?”

  Feminismen backas inte upp av forskning över huvud taget eftersom det de kallar forskning är hemmasnickrade ”resultat” som de babblat ihop på kafferasterna. Genuin forskning utförs under ordnade förhållanden, övervakning och upprepade resultat.

  ”En så enig forskarvärld som man ser i HBT-frågan ser man sällan i andra, politiskt mindre laddade sammanhang.”

  För att det inte behövs, eftersom Politik inte är något forskningsområde utan åsiktssystem och inte något som behandlar vare sig Biologi eller Psykologi.

  ”Schizofreni är också missförhållanden i hjärnan men det betraktas och behandlas som en psykisk sjukdom, så som depression osv. Det mesta handlar om hjärnan och signalsubstanser.”

  Schizofreni och Depression är Psykiska sjukdomstillstånd. Homosexualitet är en läggning, Transsexualism är Könsidentifiering. Något som inte inskränker den omliggande verklighetsuppfattningen på något sätt, vilket däremot Schizofreni och Depression gör då dessa påverkar den drabbades uppfattning av omvärlden, vilket varken sexuell läggning eller könsidentitet gör. Vilket också är orsaken till att könsbytesutredningar sker för att just undersöka huruvida den som söker är 100% mentalt frisk och inte exempelvis Schizofren.

  ”Det betyder inte att homosex eller vanställande av människor med operationer och hormoner är moraliskt rätt. Homosex är moraliskt fel och oetiskt. ”

  Enligt den ideologi du följer är det även moraliskt fel att bära plagg vävda av två olika material och att ha någon annan form av sex än vaginalt- Jag undrar hur många HBTQ-fördömande Bibeljönssar som lever själva som Bibeln faktiskt lär?

  Undrar vad forskning på DET området skulle ge? Fast nä, det skulle kanske inte uppskattas av de inblandade. Och risken skulle nog vara överhängande att ett genuint forskningsarbete på området skulle visa att det var fråga om en Schizofrent grundad masspsykos- Speciellt det där med att inte bära annat än enhetligt vävda plagg, för då går det illa.

  Och, att du anser att könsoperationer är detsamma som vanställande, tolkar jag som att du godkänner det ökade slopandet av den tidigare strategin att Intersexuella individer direkt efter födseln opereras till ena eller andra könet istället för att som nu, få välja själva när de blir gamla nog att avgöra på egen hand.

  ”Forskningen borde inrikta sig på att bota eller lindra sjukdomen – inte uppmuntra till den, så som det nu är frågan om. ”

  Problemet är att det inte handlar om sjukdomar, därför finns heller inget att bota.

  Du kan intala dig att det handlar om sjukdomar och förneka ”obekväma” forskningsrapporter tills du är blå i ansiktet, det gör din åsikt fortfarande inte till något annat än en personligt önsketänkande, och, i slutändan, en vanföreställning i dess faktiska betydelse.

  ”Det skulle inte förvåna mig om transsexuella kommer att hålla staten ansvarig och kräva skadestånd för vanställandet av deras kroppar om säg 40 år.”

  Det är inget nytt över huvud taget att vissa jönssar som blivit strikt avrådda från könsoperation ändå har fortsatt besöka varenda kirurg tills de har blivit opererade på ändå- utan att vara
  något annat än transvestiter, auto-fetishister eller helt vanliga män och kvinnor som trott att livet skall bli evig lycka så fort de blivit motsatta könet- bara för att sedan upptäcka att så inte var fallet alls, och istället för att ta eget ansvar för deras egna initiativ så skriker de ”I’ll SUE them!!”

  Dessa är inte transsexuella för fem öre och är således inte representativa för Transsexualism

  ”Du pratar om Hitlers ideologi. Den allenarådande ateistiska vänsterliberalismen är också en ideologi som du tycks ha valt att följa. ”

  Eftersom jag är Jämlikist så följer jag ingen ideologi och sålunda heller inte Vänsterideologin, eftersom den om någon ligger närmast 30 och 40-talets Nazism. Ja, utöver sedvanlig Religion, då förstås, vilka är politiska ideologier likaså.

  ”F ö så ska du inte predika kristendom för mig och absolut inte blanda in islam i diskussionen, stening av barn, och annat strunt som sådana som du gärna tar till för att vinna billiga poäng i en tid då vi har drabbats av islamisk terrorism. Det är lågt.”

  Jaså, varför inte? Svider sanningen om vad det är för åsiktssystem du propagerar för, kanske?

  Vill du ha några exempel på ditt trossystems moral och etikett?

  Såhär skall man gå tillväga om det uppdagas att en brud inte är oskuld; ”Then they shall bring out the damsel to the door of her father’s house, and the men of her city shall stone her with stones that she die”

  ”Apropå stening av barn”

  Ja? Om stening av barn säger ditt moralsystem såhär och om boten för bångstyriga ungar: ”If a man have a stubborn and rebellious son, which will not obey the voice of his father, or the voice of his mother, and that, when they have chastened him, will not hearken unto them: Then shall his father and his mother lay hold on him, and bring him out unto the elders of his city, and unto the gate of his place; And they shall say unto the elders of his city, This our son is stubborn and rebellious, he will not obey our voice; he is a glutton, and a drunkard. And all the men of his city shall stone him with stones, that he die: so shalt thou put evil away from among you; and all Israel shall hear, and fear.”

  Eller vad sägs om: ”Happy shall he be, that taketh and dasheth thy little ones against the stones. ”

  Så sött.

  ”-så dödar vi ett av fyra blivande barn i mammornas magar i aborter varje år. Inte ens de vildaste stammarna i mänsklighetens historia har massakrerat sin avkomma på detta sätt.”

  Åjo, nu glömmer du allt något annat följe som också dödat miljontals individer i sitt namn. Kan du gissa vilket?

  ”Det är ateismens, feminismens, socialismens och vänsterliberalismens ”förtjänst”. Hyckla kan ni, peka finger kan ni också, tänka till är nog lite svårare.”

  Det är alltid lika roligt när folk som predikar att stena diverse folkgrupper på grund av ”moral och etikett” pratar om hyckleri. 😀

  Och vad beträffar ”tänka till” så brukar din sort inte vara så bra på det, nej, och så förvirrar ni er till diverse jämlikhetsforum för att predika ännu mer strunt och tro att ni skall få medhåll.

  Vi hade en annan ”gudfruktig” pellejöns här helt nyligen, faktiskt. Dock fick han inte så jättemycket sagt eftersom han snart blev bannad.
  Vilket han naturligtvis måste ha varit helt oförstående för eftersom HAN trodde att han skulle få ”Halleluja” och massmedhåll av hela forumet.

  Ack så besviken han måste blivit.

 60. Penumbra Says:

  Bishounen: ”Tänk om forskningen hade kommit fram till att religiösa lider av ett slags mentalsjukdom? Hade vi fått veta det då?”

  Du är rentav patetisk.

 61. ninnitokan Says:

  Haha! Underbart!

 62. Pojke i flickscouterna « GenusNytt Says:

  […] (se kapitel 1 i min bok ”Sex feministiska myter”, gratis som pdf här). Australien har infört ett tredje kön i sina […]

 63. Kjell Wikström Says:

  jag tror jag är venus i genus.

 64. Kjell Wikström Says:

  kan vara i förtäckt venus i genus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: