Uppmaning: Kom på rättegången – för att stoppa mansförtrycket!

by

En pappa i Södertälje är som många andra pappor hårt drabbad i en vårdnadstvist. Socialen tog genast mammans parti, trots att hon var uppenbart olämplig. Socialen har utan grund pekat ut pappan som skyldig till sexuellt ofredande, och de har motarbetat honom (och stött mamman) i tre års tid.

Efter en mycket lång kamp lyckades dock pappan faktiskt vinna, i så måtto att han fick vårdnaden om barnen. Slutet gott, allting gott?

Nja, nu är det så att det här inte är vilken pappa som helst. Inte den vanliga svenska mannen som skrapar med foten och tittar ner i marken när han får smällar. Det är en pappa med en kämpaanda som ligger hästlängder före vad vi är vana vid. Han stämde Södertälje kommun på skadestånd för vad han råkat ut för (jag bloggade om det här)! Visst är det fantastiskt?

Den rättegången kommer upp i Södertälje tingsrätt den 10 oktober kl 09.30 (mål nr T 369-10). Pappan vill nu att så många som möjligt kommer som åhörare, för att visa rätten hur viktig frågan om mansdiskriminering i vårdnadstvister är, och hur viktigt det är att få stopp på den. ”Detta är ett väldigt starkt fall och det kan vara murbräckan som kan stoppa diskrimineringen av pappor i vårdnadstvister”, skriver pappan i ett mejl till mig.

Nedan har jag klistrat in hans beskrivning av fallet och hans uppmaning till DIG att komma den 10 oktober. Detta är alltså pappans text:

Södertälje kommun har stämts på skadestånd

Den 10 oktober kl 09.30 är det huvudförhandling i Södertälje Tingsrätt mellan Södertälje kommun och pappan till två döttrar.

Socialen tog genast parti för modern utan att prata med pappan och satte in mamman och barnen på skyddat boende. När polis och åklagare lade ned förundersökningarna vägrade socialen att medverka till att pappan fick träffa de av mamman kidnappade barnen igen. Pappan begärde utredningshem och psykiatrisk utredning. Utredningshemmet och psykiatrikern kom fram till att pappan inte begått något övergrepp och att barnen inte var traumatiserade. Istället för att lyssna på vad polis, åklagare, psykiatriker,  utredningshem och vad pappan sa gjorde socialen egna förhör med barnen utan någon behörighet eller kompetens på området och kom fram till att pappan var skyldig till övergrepp och polisanmälde honom. Efter många rättegångar och stort lidande för barnen och pappan har pappan fått ensam vårdnad av Tingsrätten och Hovrätten samt igen från Tingsrätten på grund av att socialen backat upp mamman att fortsätta processa.

I fyra år har socialen utsatt barnen för psykiska övergrepp samt ”stalkat” och begått ”grov mansfridskränkning” på pappan under devisen BBIC (Barnens Behov I Centrum). Socialen har tvärt om mot vad de säger bara haft mammans behov i centrum. Om de hade strävat efter barnens bästa hade socialen sett till att barnen gick kvar på sina dagis och bodde kvar i sitt trygga hem med släkt, vänner och husdjur.

Istället fick barnen flacka ”land och rike” runt utan tillsyn med sin mamma som inte mådde bra och har sexuella fantasier och vanföreställningar.

Detta är ett väldigt starkt fall och det kan vara murbräckan som kan stoppa diskrimineringen av pappor i vårdnadstvister. Det är inte i sin ordning att över 90 % av mammorna får ensam vårdnad i vårdnadstvister. Det är inte i sin ordning att lagen inte är könsneutral. Det är inte i sin ordning att barn far illa på grund av feministiskt indoktrinerade myndigheter.

Du som är anhängare av barns lika rätt till båda föräldrarna och motståndare till myndigheters maktmissbruk: Kom på denna rättegång för att ge fokus, tyngd och allvar till rättegången samt ge domstolen råg i ryggen att gå mot en annan myndighet.

Väl mött den 10 oktober! Målet har nummer T 369-10.

Annonser

57 svar to “Uppmaning: Kom på rättegången – för att stoppa mansförtrycket!”

 1. Jax Says:

  Detta måste ut i pressen. Känner någon en insatt och medveten journalist som kan skriva korrekt om denna sak? Pressen och att målet det blir känt av allmänheten kan påverka utgången av målet.

 2. DrKejs Says:

  Om jag överhuvudtaget kan så kommer jag!

 3. Bo Sundbäck Says:

  Han, pappan i detta fallet, är en av vardagslivets hjältar!

 4. ninnitokan Says:

  Åh, önskar jag kunde komma! Men det är lite långt bort från mig som bara pratar flytande skånska.;D Det är vidrig på allvar när barnen ska komma i kläm som ett resultat av nutidsfeminismen.

 5. Bo Sundbäck Says:

  Ska bi spännande att se fortsättningen..

 6. Misandripatrullen - Uppmaning: Kom på rättegången – för att stoppa mansförtrycket! Says:

  […] hämtat från Genusnytt En pappa i Södertälje är som många andra pappor hårt drabbad i en vårdnadstvist. Socialen tog […]

 7. bograhn Says:

  Jag har råkat ut för samma sak att socialen tog mammans parti utan att kolla min version så jag skall försöka komma! Och även om jag inte hade den erfarenheten så skulle jag försöka få tid. Det är dags att vi visar solidaritet!

 8. Koo Says:

  Jag skickar mitt mentala stöd! Vet av egen erfarenhet att det är på detta skamliga sätt som socialtjänsten ofta arbetar. Misandrin och den extremfeministiska kulturen har tagit över.

 9. Backlash Says:

  Åhörarna kan och ska rimligen inte påverka utfallet i processen, men det är ju bra att målet inte tigs ihjäl. Tidningarna vägrar ta i vårdnadstvister med tång.

  Sen tror jag Pär formulerat sig sig lite olyckligt på ett ställe i texten. Jag betvivlar att mammorna får ensam vårdnad i 90% av vårdnadstvisterna, då de domslut som ger gemensam vårdnad torde vara mångdubbelt fler. Däremot kan det vara troligt att 90 % av de som tilldöms enskild vårdnad är mammor.

 10. Pether Says:

  95% av enskild vårdnad döms till mammans fördel.

 11. Jax Says:

  Skulle Corren tänkas vilja göra ett scoop av detta?

 12. Vänster Wiki (@Vansterwiki) Says:

  Det påminner lite om när Malmö stad drev en process mot en man som med DNA bevisats INTE var pappan till ett barn. Ändå stämdes han på vårdnadsbidrag med advokat betalt av kommunen. Så länge processen pågick tvingades han betala.

 13. Cuben Says:

  Bra uppmaning. Jag hoppas att så många som möjligt kommer. Allt för barnens bästa!

 14. Man United Says:

  Till den drabbade Pappan:Gör en egen dokumentär! Sänd ut Genus Nytt Tv för rapportering och sänd via Bambuser. Fler bloggar som Mansnätverket Daddy’s mfl kan vara på plats och rapportera. Det är för många fall( där soc slaktar Barn och Pappor) för att det ska vara en slump. Det här är ett Samhällsproblem för riksdag och regering. Vem granskar Soc och vänsterns vårdnadslagstiftning från 2006? Män och Pappor säger ifrån,tar ansvar och sätter stopp för sina barns lidande. Män och pappor tar inte mer skit! #No lie can live forever.How long,not long.We shall overcome. -Martin Luther King

 15. ParStrom Says:

  Backlash:
  Det är pappans text, inte min.

 16. Pelle Billing Says:

  Vilken härlig kämpe! Hoppas det blir riktigt fullt i salen!

  @Backlash: År 2002 gick drygt 80 procent av den enskilda vårdnaden till kvinnan, när domstolen beslutade om detta. Om man räknar samtliga processer blir det som du säger helt andra siffror.

 17. winco Says:

  min beundran till pappa

 18. karl Says:

  Pär Ström, har pappan juridiskt ombud?

 19. Mia Says:

  Kollade minpappa.nu’s siffror för Skåne och där framkommer det att mamman får vårdnaden i 90% (GV el EV) medan siffrorna för pappor är 70% (GV el EV).

  Alltså GV 60%
  EV mammor 30%
  EV pappor 10%.

  Räknar man enbart EV så får mammor 76% och pappor 24%, och det är samma siffror som i Blekinge vad jag förstår.

 20. Jon Says:

  Jon Sundeman

  Jag jobbar tyvär men annars hade jag givetvis vigt min morgon till detta. Viktigt att vi föräldrar/ pappor håller ihop, vi har en lång process framför oss till ett jämställt samhälle för även barn och pappor

 21. robjoh Says:

  Då jag bor i Göteborg är det lite långt att åka för att kunna delta. Skulle dock vara kul om någon kunde rapportera om hur det går med rättsfallet. Hoppas någon tidning kan ta upp det. Corren kanske?

 22. Jocke S Says:

  Vet en hel del om hur socialen behandlar män, ljuger och förvränger och vinklar och diskriminerar.
  Och vad gör alliansen och Reinfeldt? Jo stödjer denna fascistoida politik!

 23. John Nilsson Says:

  Verkar helt klart intressant, men att en kvinna ”har sexuella fantasier”… har jag lite svårt att bli upprörd över. En konstig formulering, som får mig att undra lite.

 24. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/09/29/stod-sodertalje-pappan-som-stamde-kommunen/

 25. Claes-Peter Says:

  Det kan gå riktigt illa, som i da Costas-fallet. Där var det en tokreligiös kvinnas fantasier (”läkarens” fru) som förstörde livet för två män – och vållade samhället stora kostnader. Och domstolen anlitade en egenutnämnd psykolog utan formell behörighet att vara expertvittne. Sedan har det gått prestige i fallet som ju bl a Lars G W Persson och Jan Guillou betecknar som sveriges största rättsskandal och justitiemord. Till det kommer, att fallet inte blev löst – en polsk slaktare, som tidigare dömts för styckmord, utreddes aldrig.

  I det aktuella fallet vore det inte fel att outa och namnge socialassistenterna för att försöka få dem att föklara sitt handlande och ställningstagande. Till och med militärer i krig är ju personligt ansvriga för sina handlingar, trots att de handlar enligt order. Varför inte socialassistenter?

 26. Anton Says:

  Varför inte skicka en inbjudan till herr Reinfeld på Rosenbad?

 27. Kim Says:

  Jag stödjer pappan helhjärtat men har tyvärr inte möjlighet att komma.

  Om jag vore pappan skulle jag däremot inte våga bo kvar i samma kommun som den jag stämde.

  ”Kränkta” soc-handläggare och deras vänner i övriga myndigheter i kommunen skulle jag frukta ungefär lika mycket som ”kränkta” ledare och underhuggare i de mest ökända MC-gängen om det var jag som hade dragit på mig deras vrede och om de kunde och ville komma åt och ge sig på mina barn.

  Otroligt modigt. En fantastisk nyhet och jag hoppas att tygen håller.

 28. Joakim Says:

  Inte heller jag bor tillräckligt nära, men sätt för guds skull upp annonser i Södertälje och Stockholm!

 29. Oj oj oj nu har Pär Ström och mansbranschen tagit sig vatten över huvudet…igen! « Suspicio Says:

  […] Nedan har jag klistrat in hans beskrivning av fallet och hans uppmaning till DIG att komma den 10 oktober. Detta är alltså pappans text:[…] https://genusnytt.wordpress.com/2011/09/29/uppmaning-kom-pa-rattegangen-for-att-stoppa-mansfortrycket… […]

 30. oxå pappa Says:

  Citat från pappans text: ”I fyra år har socialen utsatt barnen för psykiska övergrepp samt ”stalkat” och begått ”grov mansfridskränkning” på pappan under devisen BBIC (Barnens Behov I Centrum).”

  Jag har en fråga. Kan någon närmare beskriva hur ”stalkningen” går till? Har nämligen blivit utsatt för liknande aktivitet och vill gärna veta om det är flera pappor som har erfarenheten med detta.

 31. Nordöst afrikanen Says:

  Jag kommer skänke en tanke åt dig och hoppas att rättegången går bra. Bor i miami så ja kan tyvärr inte komma.

 32. Jourhavande man Says:

  Roslagens mansjour ska försöka att skicka en stödperson till denna rättegång.

  Den känns viktig och ligger inom jourens upptagningsområde.

 33. Gert Says:

  ”Istället fick barnen flacka ”land och rike” runt utan tillsyn med sin mamma som inte mådde bra och har sexuella fantasier och vanföreställningar.”

  De här var riktigt kul!
  Tror att pappan borde funderat lite innan han formulerat sin högröstade pamflett. Han framstår inte som särskilt seriös eller trovärdig.
  Men alla gör sina egna val och de som vill tro på den partsinlagan gör naturligtvis det.
  Är inte pappan nöjd när ha fått vårdnaden? Måste han vinna över hela världen? Vad har han för dunkla maktbehov egentligen?

  Lycka till i Södertälje gubbar. Ni kan inget göra i rättssalen, ingen kommer att bry sig om ni är där eller inte förutom pappan. Men hans sak förändras inte av er närvaro.
  Det är fint med manlig solidaritet men man ska vara lite mer nogräknad så man inte stödjer fel saker. Allt som alla män gör är inte bra så lite urskiljning vore väl fint.

 34. Göran Jönsson Says:

  Våra barn, döttrar som söner, blir dom som i framtiden kommer ställa frågan och kräva svaret… Varför tvingade socialförvaltningen mig att bo hos mamma?

 35. Ulf Andersson Says:

  @ Gert
  ”Ni kan inget göra i rättssalen […]”

  Vi, pappor, kan visa medkänsla med varandra –
  något som är helt okänt begrepp för feminister.

  Hittills har jag inte påträffat en feminist som
  någonsin har visat medkänsla.

 36. Man United Says:

  @ kim gert ” ”Kränkta” soc-handläggare och deras vänner i övriga myndigheter i kommunen skulle jag frukta ungefär lika mycket som ”kränkta” ledare och underhuggare i de mest ökända MC-gängen om det var jag som hade dragit på mig deras vrede och om de kunde och ville komma åt och ge sig på mina barn.” Sluta älta,gnäll och gör någonting. Sluta ha sån j respekt för radikalfeminister som utövar maktmissbruk och systematiska rättsövergrepp. Stärk upp självkänslan. Period!Gert greppar inte att denna förhandling blir politisk i sig och till sprängstoff. Så stig åt sidan.Tig och urskilj dig! Vi lever i ett demokratiskt land med yttrandefrihet som verktyg och folk har rätt att uppmärksamma förtryck och diskriminering. Gert,we gona say it like it really is. Sometimes men take matters into their own hands. Folk har rätt att ställa obekväma frågor till beslutsfattare som begår myndighets övergrepp och publicera det.Speciellt när ga:media sviker sitt kall att granska maktmissbruk. Stig åt sidan gert. No lie can live forever. How long,not long. We shall over come! -Svarta medborgarrättsrörelsen i Amerika.

 37. c903 Says:

  Jag ska försöka komma till rättegången. Är arbetslös och har tid, men bor på andra sidan sthlm och måste därför tyvärr vända på varje slant. Jag känner att vi män, inkl mig själv, generellt är rätt dåliga på att i praktiken stödja varandra, och det tycker jag är synd. Däremot är vi bra på att i ord stötta som här i bloggen. Kanske är det något biologiskt, men kvinnor verkar allmänt sett vara bättre på att i grupp stötta varandra, något vi män borde ta efter om vi vill förändra samhället. Praktisk handling måste till. Fast vi är kanske biologiskt programmerade att vara sämre än kvinnor på att visa engagemang och medkänsla mot andra män, så vi får desto mer medkänsla att ödsla på kvinnor i en undermedveten förhoppning om att bli belönade av dessa kvinnor. Hur som, jag önskar all lycka till mannen i hans kamp för rättvisa! Kanske kan han skapa en blogg där han beskriver sin kamp, så den inte glöms bort med tiden?

 38. Man United Says:

  @ c903 mfl

  Kontakta Genus Nytt för samåkning!

 39. Amadeus Winqvist Says:

  Fan va bra! Hoppas rättvisa skipas!

 40. Mia Says:

  *Andra sidan* länkar ju här ovan och jag försökte kommentera men det fungerade dåligt så jag säger vad jag vill ha sagt här istället vad gäller föräldraalienation (PA/S)

  För mig är det inte konstigare att det finns falska anklagelser om PA(S) än att det finns falska anklagelser om andra typer av övergrepp. Eller som någon sa i ett tv-program. Jag kan förstå att man kan vara oense om hur man ska hantera problemet, men att säga att det inte existerar…?

  Naturligtvis ska inte barn tvingas till umgänge med en förövare. Men ett barn ska heller inte tillåtas att utsättas för övergreppet PA(S). Det är t o m så illa att en PAsande förälder genom att påverka barnet och fjärma barnet från den andra föräldern därmed får möjlighet att just utsätta barn för övergrepp när den andra föräldern är ”bortmanövrerad” (läs gärna det en gång till).

  Så vad gör vi i de fall där det inte förekommer några övergrepp eller ens anklagelser om sådana men där barn säger att de hatar den ena föräldern utan någon logisk förklaring. Vad kallar vi det

  ”when a parent emotionally manipulates a child into turning against his or her other parent, in the ABSENCE of abuse or neglect.”?

  Här en kvinna som PAsats av sin far och förlorat sin uppväxt med sin mor. Sen kan man ju även undra om det inte även kan ses som emotionell incest när pappan sen gör dottern till ställföreträdande (fru) och förtrogen.

  Jag känner personligen till ett fall där det tyvärr inte ens blev en försoning med den alienerade föräldern (en mamma) i vuxen ålder. Relationen till mamman gick aldrig att reparera.

  Och vad skulle denna kvinna gjort (länk nedan)om det inte hade funnits videobevis? I den vårdnadstvisten hade pappan kanske vunnit vårdnaden då han lyckats manipulera sin barn så till den grad att de t o m deltog i misshandeln av mamman.

  Ja som sagt kan man vara oeniga om hur man ska hantera problemet och kanske vad man ska kalla det. Men att säga att det inte existerar?

 41. Claes-Peter Says:

  En bagatell-detalj: Vid skilsmässan valde mellanflickan av min brors tre döttrar att bo med pappan. Det tog åtskilliga år innan mamman förlät henne det… Och min bror brukade undra lite kring begreppet ”dubbelarbetande kvinnor” – han var ju lika mycket ”dubbelarbetande”, men av fel kön, förstås.

  I sin praktik som företagsläkare noterade min bror, att det typiska fallet av ”utbränd kvinna” var en ensamstående kvinna i 30-årsåldern UTAN barn… Skulle vara kul att se statistik och officiella siffror, men forskare som begär anslag för icke-PK forskning lär väl få avslag på sina yrkanden på forskningsanslag…?

 42. Ulf Andersson Says:

  @ Mia
  Fint att du erkänner PAS.

  Båda föräldrarna kan PAS:a sina barn.
  Majoriteten av PAS:andet står dock mammorna för.

 43. Mia Says:

  Ulf Andersson

  För mig är det ointressant vilket kön som står för flest fall av PA. Jag tror mer på att göra det till ett könlöst individproblem än ett ‘könskrig’. Det tror iaf jag är barnens bäst. Det intressanta är att PA-förnekarna inte vill höra talas om alienerade mammor och det var där jag försökte lämna kommentera först som sagt.

 44. Ulf Andersson Says:

  @ Mia
  PA-förnekarna vill inte alls höra talas
  om fenomenet och begreppet,
  det är därför de är förnekare.

 45. Jämställdhetsfeministern Says:

  Skandal att pappan lyckades få vårdnaden. Det är ännu ett bevis för hur förtryckta kvinnor är i Sverige. Om mamman sa att pappan gjort sig skyldig till sexuellt ofredande, så var det så. Kvinnor ljuger inte om sexbrott. Det har feministisk forskning visat.

 46. Mia Says:

  Ulf Andersson

  Mycket riktigt ”vill inte ens höra talas om alienerade mammor” skulle det ju ha stått Och det är verkligen förunderligt hur de blundar sä för vissa övergrepp på barn för att de stirrar så blint på en annan grupp.

 47. Pappan stämmer kommun för dålig hantering av familjerättsärenden | Rutrutan Says:

  […] bloggar som har skrivit om det här fallet är Genusnytt, Ingrid Carlqvist, Ferat Korkmaz, Daddys, Misandripatrullen, Papparättsgruppen, Like this:LikeBe […]

 48. Södertälje kommun har stämts på skadestånd « skvitts Says:

  […] Hela inlägget. Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 49. Jourhavande man Says:

  @Ulf Andersson (30 september 2011 kl. 15:51),
  det är inte helt klarlagt vilket kön, som är mest benäget till ”PA”.

  Läs t.ex. här:
  http://www.ufr.org/html/passh.htm (tredje stycket).

 50. Ghost:/Horribel hantering av vårdnadstvist | ghostalive Says:

  […] Hela inlägget. Rate this: Dela dettaTwitterFacebookMerE-postSkriv utStumbleUponDiggLinkedInRedditLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 51. castoropollux Says:

  Hoppas Södertälje kommun får sig en rejäl läxa och att pressen skriver spaltmeter om det här. Har själv blivit utsatt för exakt samma sak och krossades fullständigt av kommunens agerande och det förtal mamman bedrev på alla fronter. Den religiösa miljön gjorde inte saken bättre heller utan övertygelsen blev mycket starkare med hjälp av dessa sanningens riddare som bär både hjälm och rustning som skydd mot verkligheten. Trots att denna gjorde parodi på sin sak i två domstolar fortsatte terrorn med vederbörlig hjälp av kommunen. I den senare förhandlingen i Länsrätt hade fallet varit klart med vederbörlig hjälp från BUP och flera års kommunalt understöd, men mamman öppnade mun i rättssalen och visade än en gång att det var henne kommun hade behövt hålla barnet ifrån. Att några få frågor kan avslöja en agenda en kommun inte ägnat en enda fundering åt under flera år får en att undra över både bildning och utbildningens effekter. Idag är barnet ett ADHD-fall och jag är inte alls förvånad…..

 52. Ulf Andersson Says:

  @ Jourhavande man
  ”det är inte helt klarlagt vilket kön, som är mest benäget till ”PA”.”

  Okej… Kan vi var överens om att flest mammor får enskild vårdnad
  och att det därför är mer sannolikt att det är mamman som utövar PA – eller är du bara ute efter att mucka, som vanligt?
  Dessutom länkar du till en sida till en död förening
  (inget har hänt sedan 2007).
  Där bevisade du din trovärdighet!

 53. cuben Says:

  I Södertälje rättegången så kommer ju socialtjänsten att stå under lupp. Över samma socialtjänst så styr ju politikerna. I tingsrätten så får man ju anta att de politiskt tillsatta domarna, de så kallade nämndemännen, sitter och bestämmer, också.

  Därför bör alla vakna bloggare och andra grävare så fort nämndemännens namn blir kända hjälpa rättsprocessen genom att undersöka så att ingen av dessa på något sätt kan tänka ha delikatessjäv i detta fall. Ibland skulle man ju till och med kunna tänka att en nämndeman inte ens kommer på detta själv. Vi måste alltså hjälpa nämndemännen i detta ärende för att skydda dem. Ingen skugga må falla på Ceasars hustru. Varje tillstymmelse till intressekonflikt bör komma till ytan så fort som möjligt.

 54. Den stegvisa förändringen Says:

  […] 2: En pappa i Södertälje stämmer Södertälje kommun för att de gravt misskött hans […]

 55. Bo Sundbäck Says:

  Finns nu ett Facebook evenemang för detta…;
  https://www.facebook.com/event.php?eid=281017905255353

 56. Små steg framåt | Medborgarperspektiv Says:

  […] före detta fru, utan även mot de sociala myndigheterna. Det har nu nått så långt att han har stämt Södertälje kommun på skadestånd! Målet avgörs på måndag, den 10 oktober, i Södertälje tingsrätt. Gå gärna dit för att ge […]

 57. Små steg framåt | medborgarex Says:

  […] före detta fru, utan även mot de sociala myndigheterna. Det har nu nått så långt att han har stämt Södertälje kommun på skadestånd! Målet avgörs på måndag, den 10 oktober, i Södertälje tingsrätt. Gå gärna dit för att ge […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: