119 unga män søkte 1 lagerjobb

by

Här kommer en liten indikation på vårt samhälles färd mot Amazonia, morgondagens kvinnosamhälle.

En liten grossistfirma i Norge sökte en lagerarbetare. På fredag eftermiddag la de ut en annons på nätet. På måndag morgon tittade de förväntansfullt efter för att se om någon hade sökt – och fann 62 ansökningar. Två dagar senare var antalet sökande uppe i 119.

De lågutbildade männen – den framväxande underklassen – är sannerligen inte van vid att det annonseras ut jobb som passar dem.

”Det är särskilt en grupp som faller utanför arbetslivet, och det är unga män i åldern 18 till 30 år som inte har gått på gymnasiet”, säger Frode Røstvang vid Arbeidslivssenteret till tidningen Aftenposten (här).

Detta är en mansfråga, ett mansproblem, inte bara i Norge utan i hela västvärlden. Jag hoppas frågan får den belysning den förtjänar!

Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör i Norge!

För övrigt 1: Tidningen Newsweek har tillsammans med The Daily Beast gjort en noggrann analys av vilka länder det är bäst respektive sämst att vara kvinna i. De kom fram till att det är allra bäst att vara kvinna på Island. Sverige kom tvåa. Var någonstans män har det bra bryr de sig inte om, kanske är utgångspunkten att män glider fram på en räkmacka i alla världens länder så det blir delad förstaplats för dem alla. Se listan här, läs om hur den tagits fram här. Tack för tipset, Pauli!

För övrigt 2: Man ska inte tro en högskola låter bli att hålla på med genus bara för att den är teknisk. Genus är numera något som allt och alla håller på med. Vid Luleå Tekniska Universitet finns en publikation i vilken man kan läsa om studierna i genusvetenskapen. Den heter ”Genus i Norrsken” och återfinns som pdf här. Tack för tipset, Martin!

För övrigt 3: Det turkiska fotbollsförbundet överväger att permanent göra det gratis för kvinnor att gå på fotbollsmatcher. Läs mer här.

För övrigt 4: Nour El-Refai intervjuas i Dagens Industri Weekend, och resultatet är misandri (manshat). Se nedan. Tack för bilden, Matte Matik! Nour El-Rafai var den person som skrev en artikel på Newsmill med rubriken ”Håll käften ni som förnekar könsmaktsordningen”.

Annonser

33 svar to “119 unga män søkte 1 lagerjobb”

 1. Info Says:

  VILKA UMEFORSKARE FÅR 17 MILJONER KRONOR?

  ”17 miljoner till umeforskare

  Två forskare i Umeå får stora anslag från Vetenskapsrådets särskilda satsning för att främja genusforskningen.

  Nio miljoner går till MALIN RÖNNBLOM vid Umeå centrum för genusstudier. Anslaget går till projektet Kritiska studier av jämställdhet – att teoretisera – politik och praktik.

  ANNE HAMMARSTRÖM, vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin får 8 miljoner kronor för projektet Hur är kön, genus och hälsa sammanvävda?”

  http://svt.se/2.33919/1.2551180/17_miljoner_till_umeforskare

  OCH NÄR ”FORSKNINGEN” ÄR AVSLUTAD?

  Blir då Malin och Anne professorer direkt, helt automatiskt, eller slussas de först vidare till högbetalda, personligt skapade tjänster som chefsgenusambassadörer, generaldirektörer för genus eller liknande?

  Jo, jo – ”Vetenskapsrådets särskilda satsning”… Vem har gett Vetenskapsrådet dess särskilda direktiv? Sjupartiet, naturligtvis. Och då närmast herrarna Reinfeldt och förre reklamkonsulten Schlingmann. I politiska sammanhang benämnd ”pr-strateg”.

 2. Joel Johansson Says:

  I senaste ”Schulman show” så dissade samtliga panelmedlemmar Nour El-Refai. Det var ett förvånande men glädjande friskhetstecken. Man talade även om genusdagis på ett negativt sätt.

 3. Man United Says:

  För övrigt 4: Nour El-Refai intervjuas i Dagens Industri Weekend, och resultatet är masandri (manshat). Det är som svenska ynkryggar till män njuter av att bli piskade av kvinnor. Sjukligt. DI Weekend vill så gärna vara trendiga och framstår som pk och nyfeminister. Pretentiöst!

 4. Man United Says:

  För övrigt 3: Det turkiska fotbollsförbundet överväger att permanent göra det gratis för kvinnor att gå på fotbollsmatcher. Män kan ju alltid använda sin konsumentmakt och bojkotta matcherna. En intressent betraktekse hur förslaget skulle besvaras bland engelska italienska spanska och svenska supportrar

 5. Man United Says:

  Detta är en mansfråga, ett mansproblem, inte bara i Norge utan i hela västvärlden. Jag hoppas frågan får den belysning den förtjänar!
  Mansrörelsen kan inspirera fler män och kvinnor i världen.Initierat stavas det sociala medier och översattning.

 6. Info Says:

  NOUR EL-REFAI ÄR KVINNA FRÅN ÖSTERLANDET

  som hittat till Sverige för att äntligen frälsa de outvecklade svenskarna från patriarkatet och könsmaktordningen.

  Många är hennes misandriska skriverier och uttalanden. Minns ni t.ex. den här artikeln på Newsmill:

  ”HÅLL KÄFTEN NI SOM FÖRNEKAR KÖNSMAKTORDNINGEN”

  http://www.newsmill.se/node/28808

 7. Man United Says:

  Misandrin och det feministiska skuldbeläggandet av kollektivet män har många liknande drag(beröringspunkter) med ideologier som fascism och nazism. En kategori är fel,smutsig och ska stå åt sidan. Pervertion av bristande självbild och ett extremt behov att spela offer och få uppmärksamhet symboliserar misandri och feminism.

 8. Man United Says:

  De kom fram till att det är allra bäst att vara kvinna på Island. Sverige kom tvåa. Var någonstans män har det bra bryr de sig inte om, kanske är utgångspunkten att män glider fram på en räkmacka i alla världens länder så det blir delad förstaplats för dem alla. Radikal statsfeminism kostar stora skattepengar. Något som kvinnor och män finner sig i att betala. Usa borde således ha minst feminism då de har minst skattetryck. Om inte företagen gör som pinsamma DI Weekend.

 9. Liberalen Says:

  Pär skriver: ”Detta är en mansfråga, ett mansproblem, inte bara i Norge utan i hela västvärlden.”

  Ja. Och är det en mansfråga, så blir det ju även via reella samhällskonsekvenser en kvinnofråga.

  Då det ju helt uppenbart inte är så att samhället vinner på att missgynna hälften av individerna. Pappan. Sonen. Farfar. Morfar. Pojkvännen. Osv.

 10. Backlash Says:

  Jag fick en lätt chock av titeln ‘Genus i Norrsken’ och trodde först att det var en ny genustrumpet-rapport, men det är visst inte så farligt som det låter. Det handlar tydligen om att belysa genusfrågor i våra norra regioner, därav ordet norrsken.

  ”Kvinnors tillträde till innovationssystem, kluster och andra innovativa miljöer” av Malin Lindberg
  – ”Riskkapital och tillväxtpotential – en fråga för kvinnors företagande” av Jeaneth Johansson
  – ”Att mäta jämställdhet och kvinnors tillgång till information” av Maria Udén
  – ”Från lösa förbindelser till fasta förhållanden – om innovativa relationer ur ett genusperspektiv” av Ann-Christin Nyberg

  Illa nog, förvisso, eftersom det är högst sannolikt att dessa forskningsprojekt utgår från ‘könsmaktsordningen(TM)’ istället för att studera fenomenen förutsättningslöst. Rätta mig gärna om jag har fel på den punkten.

 11. susanna svensson Says:

  Skriv gärna lite om situationen på arbetsmarknaden i Sverige också. Den är mycket värre än i norge. Många alliansare som utmålar arbetslösa som lata eftersom att de lever i villfarelsen att om man bara vill ha ett jobb så finns det jobb och hittar man inget jobb så kan man vända hamburgare på donkan tills man hittar nått bättre bör läsa det här. Talade nyss med min son. Han har sökt jobb på donkan. Till 5 tjänster hade det varit ca 200 sökande. Han var en av ca 50 som har blivit uttagna till gruppintervjuer. En sådan gruppintervju var han på i torsdags. Han hoppas på att bli bland de som går vidare till enskilda intervjuer, men det är ju inte säkert att han får jobbet även om han går vidaretill det.

 12. Medborgare X Says:

  Susanna!

  Jag håller med dig att jobben är en oerhört viktig fråga och kanske då speciellt för unga män. Det behövs hundratusentals nya jobb i Sverige. Och då inte en massa servicejobb inom tjänstesektorn, utan hyffsat välbetalda jobb inom den privata industrin. Sverige har under de senaste årtiondena förlorat mängder av sådana jobb, vilket framför allt har drabbat män.

  Hur kommer det sig att det är lönsamt att bygga bilar i Tyskland och samtidigt ge tyska arbetare betydligt bättre betalt än vad svenska bilarbetare har?

 13. Jämställdhetsfeministern Says:

  Jag hoppas att de anställde en kvinna till lagerjobbet, så att det blev jämställt.

 14. Lorem Ipsum Says:

  @Jämställdhetsfeministern, det var inte ett styrelsejobb som var utannonserat.

 15. Jocke S Says:

  Med hjälp av påstådd könsmaktordning, måste man förstås införa en motordning…Ännu mäktigare kantänka.

 16. dolf Says:

  För övrigt 3: säg för fan inget till Claes Borgström eller Spyman. Kan man inte få igenom mansskatt kan man alltid göra saker gratis för kvinnor istället.

 17. dolf Says:

  Jag kan se för mig hur det turiska systemet skulle fungera överfört till svensk kollektivtrafik.
  För att gör kollektivtrafiken mer tillgänglig och jämlik låter man barn under 12 år och kvinnor åka gratis. När intäkterna då sjunker blir man tvungen att höja biljettpriserna kraftigt (m.a.o männen får betala dubbelt), det blir så dyrt för männen att det blir billigare att åka med egen bil. Intäkterna sjunker då ytterligare. För att undvika nedskärningar inom kollektivtrafiken och motverka ökade koldioxidutsläpp inför man kraftiga straffskatter på bilar och bensin. Vilket i sin tur medför att många män inte klarar av att ha bil så intäkterna från skatterna sjunker under vad man förväntat sig och kollektivtrafiken hotas därför återigen av nedskärningar. Man inför därför på nytt värnplikt för män, med skillnaden att nu handlar det om ”värna kvinnors frihet”-plikt, inte attvärna landets frihet. Män tvingas alltså ta kollektivt ansvar för kvinnors utsatthet genom värnpliktig tjänstgöring vari ingår moment som reparation av spårvagnar, underhåll av bussar, chaufförstjänst osv. så att man kan hålla kollektivtrafiken igång med alla onödiga utgifter (såsom löner) reducerade till nära noll (de som gör värnplikten, dvs. ALLA MÄN, får klara sig med tre mål gröt om dagen. Klädsel förväntas de själva ordna innan värnpliktstiden (som förresten förlängs till tre år på grund av det ökade behovet av billig arbetskraft)). Kvinnor lockas att göra värnplikt som befäl med särskilda förmåner såsom extra kvinnovärnsbidrag, fria kvinnoartiklar (tamponger o.d.), fria insemineringar, kurser i självuppskattning där bl.a. manikyr och permanent ingår. (De enda män som kan bli befäl är de som fått särskilda vitsord från CBS, Claes Borgström-Sällskapet) Som befäl får de givetvis näringsriktiga toufu-sallader så att de orkar med det intellektuellt betungande arbetet att dirigera männens arbete. De får givetvis också lära sig hur man bemöter manliga härskartekniker, plockar sönder mäns argument, skaffar sig extrainkomster med skadestånd för sexuella trakasserier och får män fällda för våldtäkt enkelt och bekvämt. En följd av värnpliktens ökade popularitet (bland kvinnor, männen har ju inget val) blir att man behöver utöka kollektivtrafiken i anslutning till regementena. Ytterligare stödåtgärder kommer därvid att behövas, varför avgifterna för män höjs och man drar ner på servicen i de särskilda avdelningarna för män. (På tågen sänker man kostnaderna genom att använda boskapsvagnar för männen). Efter fullbordad värnplikt blir kvinnor åtråvärda på arbetsmarknaden för att bemanna alla fängelser, sinnessjukhus och genusdomstolar som fått en oerhörd ökad ”kundkrets”, givetvis enbart män. vilket bevisar att män är undermåliga varelser. Man överlåter därför till Scan att utarbeta effektiva metoder …
  Ta mig fan, jag tror jag har lyckats göra ett bra utkast för 2084, kanske dags att skriva den.

 18. Jämställdhetsfeministern Says:

  @dolf

  Det där var ju både en jättefin vision för jämställdhet i svensk kollektivtrafik och en detaljerad handlingsplan om vad som behövs för att uppnå denna jämställdhet. Skicka den till riksdagen, där alla partier garanterat kommer att ställa sig bakom den (även om vissa kvinnohatande och bakåtsträvande gubbar i gubbväldet så klart kommer att gnälla en del)!

 19. Olof Says:

  I Sverige är det ofta över 400 st som söker ett lagerarbete.

 20. J Says:

  För övrigt 2: Varför är genus något dåligt enligt er?
  För övrigt 3: Ja, det är då inte mer än rätt. Att vara kvinna i Turkiet kan inte vara lätt.

 21. Man United Says:

  När Genus Sverige anställer Pelle Billing och Tanja Bergkvist som forskare skulle det möjligtvis tas på allvar. Att vara man i Turkiet är inte heller lätt. Vad är det för livslögn att bara ett kön är utsatt?

 22. Man United Says:

  Fackförbunden med det riktiga förbundet Lo i spetsen är tyst. Trots att det var dom som stod upp i ådalen och inte tillhörde strejkbrytarna(unionen). Tar lo och arbetarrörelsen ansvar för arbetslösa män? Bedrivs forskning,förslag på åtgärder? Vad säger konkurrenter som liberala tankesmedjor?

 23. J Says:

  Man United:
  Jag undrade varför genus är något dåligt? Vet du vad genus går ut på?
  Och nej det är nog inte lätt att vara människa i turkiet över huvud taget, men du måste väll ändå hålla med om att kvinnorna är mer utsatta där nere än männen? Iallafall ”inom sporten” som det i detta fallet handlade om.

 24. ninnitokan Says:

  J: Genus är inget som är ”något dåligt” enligt oss. Jag själv är riktigt intresserad av genusfrågor. Det är feminismen som vi vänder oss mot. Deras genusforskning är ett skämt.

 25. J Says:

  ninnitokan:
  Vad är genus enlig dig då? Och vad är dåligt med ”feminismen genusforkning”?

 26. JD Says:

  Det här har säkert varit uppe förut. Sveriges genusforskarförbund är nästan 100% jämställd.
  http://genusforskning.org.dnnmax.com/Kontaktaoss.aspx

  Bara ett gubbslem av tio i styrelsen.

 27. Joakim Says:

  För övrigt 1: Det värsta med Sverige är att våra kvinnor inbillar sig att de är förtryckta när de tittar på kvinnor i andra länder.

  För övrigt 4: Efter att Nour el-Refai sjönk exakt till den nivå hon anklagar oss män för under alteregot Bitterfittan (där hon bland annat klämde en portvakt mellan benen) har hon inga rättigheter i mina ögon – råkar hon ut för ”kvinnofridskränkning”, så kanske hon ska fundera på varför just hon blir det.

 28. ninnitokan Says:

  J: Vad är genus enlig dig då?

  Kolla mitt senaste inlägg på min blogg.

  Och vad är dåligt med ”feminismen genusforkning”?
  Det var en kort fråga som kräver ett långt svar för att idiotin ska bli uppenbar.
  Kort: Majoriteten genusforskning i Sverige är ingen genusforskning över huvudtaget, det är en feminism-forskning. Och det innebär att man bedriver forskningen stående på en grund som är felaktig(utifrån ett feministiskt perspektiv). Och resultatet blir därefter.

  Jag kommer utveckla detta mer och ge det där långa svaret på min blogg vid senare tillfälle. Då kommer kritiken bli konstruktiv, jag lovar:)

 29. Man United Says:

  Tilltro till sociala och kulturella skillnader mellan män och kvinnor istället för biologi. Evolutionslära. ”Jag undrade varför genus är något dåligt?” Uppenbarligen har du inte förstått och försöker omvända. Om genus och feminister framstår som att inte ta ”sveriges mörka bakgård” i sin mun. # Män är den största vålds offer gruppen. # Kvinnors våld mot män # Hälften av kvinnojourers bidrag ska gå till mansjouren.nu # Inför resningskommission #Likhet inför lagen # satsa på pojkar i skolan # Satsa på bekämpa mäns självmord # Utred och gå vidare med rapporten ”felaktigt dömda”. # Reforma rättsstaten inkl soc och vårdnadstvister. # Likhet inför lagen. Har du överhuvudtaget läst Genus Nytt Pelle Billing http://www.rättsstatensvänner.se utsattman.se Pappamanualen.se
  Har du överhuvud taget empati och förståelse för detta växande Samhällsproblem?Vad gör Genus och feminism för att bekämpa mansförtryck,misandri och rättsövergrepp enligt dig?

 30. J Says:

  Ninnitokan:
  Genus enligt mig är att i första hand se till individer och inte kön. Att t.ex låta barn klä sig och leka med vad dom vill(nåja) och inte pressa in dom i könsmallar. Jag läste lite i din blogg igår och jag tyckte att du skrev en del vettiga saker,
  Dom flesta feminister förnekar inte att det finns skillnader mellan könen, för det finns det ju såklart. Men oavsett vilka skillnader det är tycker jag att man ska försöka se till individer och inte kön, för alla passar inte in i könsrollerna, även om nu fler pojkar skulle vara ”pojkiga” och fler flickor skulle vara ”flickiga” av naturen.
  Jag tror inte att vi tänker så olika ändå, även fast jag kallar mig feminist och du antifeminist.

 31. J Says:

  Man United:
  Men vännen, nu pratar du om något helt annat än det vi pratade om. Ja, jag ha läst om dom du skrev, mest Pelle. Och nej, jag håller verkligen inte med om det mesta han skriver, han försvarar liksom våldtäktsmän(http://www.pellebilling.se/2009/07/bortom-allt-rimligt-tvivel/).
  Jag har lika mycket sympati för män som för kvinnor och jag tydker absolut att man ska börja prata om ”mäns våld” istället för ”mäns våld mot kvinnor”, samt att jag tycker att man ska uppmärksamma killars och mäns psykiska ohälsa. Och ang vårdnadstvister, hur kan du tycka att pappan är en lika lämplig förälder som mamman när du pratar om evolutionslära? Det går inte ihop. Men jag som inte tror på evolutionslära tycker absolut att det är ett problem att män inte anses som lika lämpliga föräldrar som kvinnor.
  Nu har jag svarat på vad jag anser om mansförtryck. Så då undrar jag vad du anser om kvinnoförtryck? Hur ska man stoppa våldtäkter, unga kvinnors psykiska ohälsa t.ex?

 32. Carl Says:

  Nour har bl.a. någon bokstavskombination inom autism-spektrumet och verkar ha otroligt låg självkänsla. Kan inte låta bli att känna att hon blir utnyttjad av media som gärna publicerar onödigt aggressiva ord från unga kvinnor p.g.a. ‘chockvärdet’. Sorgligt.

 33. Pelle Billing Says:

  J,

  Jag fick ett tips om din kommentar. Här kommer ett svar.

  ”Men vännen, nu pratar du om något helt annat än det vi pratade om.”

  Använder du alltid härskartekniker när du tilltalar folk, eller bara när du har fel?

  ”Ja, jag ha läst om dom du skrev, mest Pelle. Och nej, jag håller verkligen inte med om det mesta han skriver, han försvarar liksom våldtäktsmän(http://www.pellebilling.se/2009/07/bortom-allt-rimligt-tvivel/).”

  ‘Han försvarar liksom våldtäktsmän’. Ordet liksom gör inte att du får ljuga. Om du vill hävda att jag sagt något måste du citera mig, annars har du ingen trovärdighet.

  ”Jag har lika mycket sympati för män som för kvinnor och jag tydker absolut att man ska börja prata om ”mäns våld” istället för ”mäns våld mot kvinnor”, samt att jag tycker att man ska uppmärksamma killars och mäns psykiska ohälsa.”

  Även kvinnor använder våld. I nära relationer är det lika vanligt att kvinnor använder våld, även om de gör mindre fysisk skada. Länkar till forskning finns här: http://mansnatverket.org/mansfragor.php

  ”Och ang vårdnadstvister, hur kan du tycka att pappan är en lika lämplig förälder som mamman när du pratar om evolutionslära? Det går inte ihop.”

  Varför går det inte ihop? Om du tror att pappor inte kan vara föräldrar enligt evolutionsbiologin eller enligt evolutionspsykologin så har du inte förstått dessa vetenskaper.

  ”Nu har jag svarat på vad jag anser om mansförtryck. Så då undrar jag vad du anser om kvinnoförtryck? Hur ska man stoppa våldtäkter, unga kvinnors psykiska ohälsa t.ex?”

  Våldtäkter ska vara olagligt, vilket det är. Våldtäkt ska anses vara förkastligt enligt kulturella normer, och de normerna har vi redan.
  Det är en myt att unga kvinnor mår sämre psykiskt än unga män. Titta på självmords- och missbruksstatistiken, så ser du själv. Men givetvis ska alla unga som mår dåligt kunna få hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: