Vilken klok bloggpost denna tjej skrev!

by

Ibland känns det som om det faktiskt rör sig lite framåt i genusdebatten. Idag kan jag skriva om en väldigt bra bloggpost och en väldigt bra krönika. Inte alls PK. Befriande friska.

Den bloggpost jag vill ta upp är från Ellinor Anderssons blogg – hon bloggar under kulturungdom.se. Det handlar om kvinnliga musiker, tjejband. Jag citerar ur bloggposten:

”Jag vill inte leva i ett samhälle där allt är inkvoterat och delat lika. Jag vill ta vara på våra olikheter. Det vi måste ändra på är vad vi förväntar oss av män och kvinnor. Och när sjutton ska alla feministföreträdare och ”starka” kvinnor fatta att det inte går att fortsätta på det inslagna spåret ”Kvinnor inspirerar kvinnor-grejen”? Kolla på dagens modebloggar tillexempel, det är ju ungefär som att kvinnor på 30-talet pratade och jämförde olika rengöringsmedel för bästa städresultat. Helt idiotiskt. Det går inte att fortsätta att ha små löjliga ”tjejer testar på att spela-i-band-dagar” och så vidare. Det kommer aldrig att ge resultat eftersom det inte funkar i en riktig värld. Det måste sluta gulligullas. Vill man så vågar man. Punkt.

Jag skulle vilja påstå att det är kvinnornas eget fel. När ska vi komma på att jämställdhet också är upp till oss själva? När ska vi sluta utnyttja att vi är utmålade till offer?

I högstadiet ville jag starta ett band men eftersom jag då var en fegis och inte spelade något vidare bra hände det inget förrän i gymnasiet. Då hittade jag några tjejer som ville och vågade. Iallafall för ett litet tag. Nu ska vi visa alla! tänkte vi. Det var en härlig känsla. Vi hade en hel del spelningar, men hela tiden kände jag att vi inte riktigt förtjänade dem. Det kändes alltid som om arrangörerna var glada att fylla sin kvot med tjejer. Få upp statistiken. Få det att se bra ut på pappret.

Efter ett tag snackades det dock mer om vad vi i bandet skulle ha på oss för matchande kläder på nästa spelning än att vi repande. I nästa ögonblick var klockan kvart i åtta och halva gänget skulle hem o titta på Idol med sina morsor. Eller så var det släktkalas. Eller barnpassning. Eller middag med pojkvännen. Jag var mest förbannad. Tillslut tröttnade jag att betala för en oanvänd replokal och vi splittrades. Det saknades helt enkelt vilja. Jag efterlyser härmed lite mer jävlar anamma i dagens tjejer.

Word!

Krönikan är skriven av Stephan Mendel-Enk i dagens Metro, och han jämför den attityd som tidskrifter för kvinnor har gentemot sina läsare med den attityd som tidskrifter för män har mot sina läsare.  Sammanfattningsvis: Kvinnor curlas och tycks synd om, män anklagas och skuldbeläggs. Tack för tipset, Pernilla! Jag citerar:

”Alla tidningar och magasin som riktar sig till kvinnor är fulla av reportage  som till varje pris vill undvika att  läsarna känner minsta dåliga samvete för en enda sak. Vad kvinnor än sysslar med – om de tycker de är dåliga mammor, om de har stökiga hem, om de vill flirta med sin chef, om de vill strypa sina barn, om de vill sextrakassera sin katt – finns någon expert som förklarar att det absolut inte är något att känna skuld över.

‘Många kvinnor upplever att de har en väldigt stressig vardag med höga prestationskrav. Då är det helt naturligt att ibland vilja ta ut aggressionerna på sin familj, sina vänner och sitt husdjurs genitalier.’ Det är inte bara att kvinnor absolut inte får skämmas för sina lägsta känslor. Ofta ska de dessutom belönas för dem. ‘Fly dåliga mamma-stressen, åk på weekend-kryssning’ kan tidningarna föreslå, eller så uppmanas de kvinnliga läsarna att ta en skogspromenad, shoppa skor, gå på pedikyr, unna sig själva ett långt, härligt fotbad. […]

Magasin för män fungerar inte alls på samma sätt. Ingen expert säger någonsin till de manliga läsarna att de ska sluta ha dåligt samvete, att de är värda ett  varmt bad eller mängder av  dyr choklad om de har problem på jobbet eller har tröttnat på sin familj. Tonen i manliga tidningar är mer: sluta lata dig, nu duger inga ursäkter, du är fet, du är en mes, skärp dig.”

För övrigt: Malin Rönnblom, universitetslektor vid Umeå centrum för genusstudier, får totalt 9 miljoner kronor för sitt projekt med titeln Kritiska studier av jämställdhet – att teoritisera politik och praktik. Anne Hammarström, professor vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, får totalt 8 miljoner kronor för sitt projekt med titeln Hur är kön, genus och hälsa sammanvävda? Vetenskapsrådet betalar i båda fallen. Tack för tipset, Bengt! Läs mer här.

28 svar to “Vilken klok bloggpost denna tjej skrev!”

 1. Man United Says:

  ”För övrigt: Malin Rönnblom, universitetslektor vid Umeå centrum för genusstudier, får totalt 9 miljoner kronor för sitt projekt med titeln Kritiska studier av jämställdhet – att teoritisera politik och praktik. Anne Hammarström, professor vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, får totalt 8 miljoner kronor för sitt projekt med titeln Hur är kön, genus och hälsa sammanvävda? Vetenskapsrådet betalar i båda fallen. Tack för tipset, Bengt! Läs mer här.”
  Hur finansieras Vetenskapsrådet?

 2. Man United Says:

  Det är kvinnor som Ellinor Andersson som sannerligen behövs. Ellinor mfl ta mer plats vi har saknat er i kampen för jämställdhet;-)

 3. Man United Says:

  Forts. Kvinnor som tror på sann jämställdhet. Dyk upp på nästa jämställdhets pubträff och kommande föreläsningar. Period!

 4. Medborgare X Says:

  Pär!

  Ja, det finns ju en olympisk gren där de svenska damerna nästan alltid lyckas bättre än de svenska herrarna, nämligen curling. Det kanske inte är en ren slump… 🙂

 5. Nils D Says:

  Lite förvånande att Stephan Mendel-Enk skrivit något sådant. Hans ”Med uppenbar känsla för stil – ett reportage om manlighet” är totalt influerat av en feministisk världsbild. Han kanske inte är helt förtappad…

 6. Men@Work Says:

  Alltmer tyder på att den ständiga curling unga tjejer utsätts för, gör att många blir lata och handlingsförlamade, eftersom det mesta förväntas serveras på silverfat. Kollisionen med verkligheten blir hård.

 7. Pelle Billing Says:

  Oväntat Men mycket sunt att även kvinnor hålls ansvariga för sina handlingar.

 8. Hjalmar Says:

  Ellinor Andersson – begåvad tjej! Hon har en klarsynthet långt utöver sin ålder.

 9. Aktivarum Says:

  Nämen titta, har superstollen Mendel-Ynk fått för sig att göra en avhoppare modell Skugge tro? Första gången på många år han skriver en artikel som inte handlar om hur usla män är.

  Fast det är klart hans skräpbok som kopplar ihop manlighet med huligani och sinnessjukdom innebär han har lite att ta igen.

 10. Per Says:

  Ni tycks ha missat att alla dessa vänstermediafeminister ni hatar så mycket(inklusive Mendel Enk) ofta kritiserar just dessa kvinnotidningar där allt verkar handla om utseende, sex och knep för att bli en perfekt kvinna(men absolut inte skämmas om man misslyckas). Veckorevyn fick massiv kritik när de gick ut med ”Vanliga kroppar”-kampanjen eftersom det återigen daltades med tjejer. Titta man kan vara fin fast man är tjock. Och så vidare. Säkert gjort i all välmening men ack så irriterande.
  Amelia anses också av många feminister vara en moralistisk skittidning. Många många tjejer har gått över till att läsa Café och King istället(dock inte Slitz av förklarliga skäl) eftersom de då slipper läsa korkade artiklar. Mendel-Enk har alltså inte ”hoppat av”, @Aktivarum mfl. Han uttrycker bara vad många feminister anser om dagens tidningsklimat. Fast hur skulle ni kunna veta det? Ni vet ju uppenbarligen inte vad feminism är om ni läser krönikan och tolkar dess innehåll som om att han är antifeminist. 😀

  Att kalla hans bok för skräp är för övrigt mycket talande för den här så kallade ”jämställdhetskampen” ni säger er syssla med. Ni jämställdister vill ha jämställdhet, samt förståelse från kvinnor men bara så länge ni slipper reflektera över er egen del i hur samhället ser ut. Låt mig gissa Aktivarum, om man kritiserar något en man har gjort är man manshatare va? Det du själv nyligen skrivit om t ex Elin Grelsson är däremot heeelt okej? Kritiserar du henne som kvinna, feminist eller är du bara arg för folk har andra åsikter än du?Märklig dubbelmoral.

 11. ninnitokan Says:

  Den här var ju klockren!
  Men så måste man ju ha någon eller något att skylla på också. Det är ju såklart männens fel att det blivit så här! hojtar de bitska feministflatorna eftersom de hatar kukar.

  Skönt att tjejer börjar slå näven i bordet med, tycker jag.)

 12. Lorem Ipsum Says:

  Problemet med alla dessa lyft och vad det nu kallas för stunden är att det är som att odla i växthus. Det går inte att plantera ut växterna utomhus för de är inte frosthärdiga och klarar sig inte utomhus.

 13. Koo Says:

  Per,

  Du är feminist, säger du, och menar säkert att just du har bra åsikter – kanske t o m dina kompisar är schysta feminister?

  Jag känner igen detta från så många andra som kallar sig feminister och tror att den kritik som lyfts fram här mot feminismen är osund och extrem (eftersom feminism är en ”god kraft”).

  Ett sådant resonemang är innerligt fel.

  Tvärtom tillhör de allra flesta här det som man för trettio år sedan kallade ”liberal feminism”. Här finns mängder med före detta feminister (som har valt att sluta kalla sig feminister). Varför?

  Se dig omkring. Våga titta kritiskt. Är du tillräckligt mycket humanist kommer även du en dag att avkoda radikalfeminismens faktiska innebörd.

 14. ninnitokan Says:

  Per:
  Ni tycks ha missat att alla dessa vänstermediafeminister ni hatar så mycket(inklusive Mendel Enk) ofta kritiserar just dessa kvinnotidningar där allt verkar handla om utseende, sex och knep för att bli en perfekt kvinna(men absolut inte skämmas om man misslyckas). Veckorevyn fick massiv kritik när de gick ut med ”Vanliga kroppar”-kampanjen eftersom det återigen daltades med tjejer. Titta man kan vara fin fast man är tjock. Och så vidare. Säkert gjort i all välmening men ack så irriterande.
  Amelia anses också av många feminister vara en moralistisk skittidning.

  Det är du som misstolkar vad jämställdism är och du misstolkar poängen med hela inlägget. Och det visar du tydligt i detta jag citerat, anser jag.

  Jag lägger ingen moralisk värdering i vad kvinnor(eller män) väljer eller inte väljer att läsa. Det gör feminister. För mig är det totalt ointressant vad som står i Amalia, den individ som vill läsa det, är fri att göra så utan att jag fördömer eller klappar rygg över denna individs val.

  Problemet är att feminister försöker tvinga fram val efter skallräkning, utefter vad feminister anser är ”rätt” val. Det medför att kvinnor ska ”lyftas fram” och ”kvoteras in”. Vilket går ut över både män och kvinnor.

  Jag säger som Koo. Jag har också varit feminist, jag har varit en övertygad och brinnande feminist(av den typ som idag kallas queerfeminist). Det finns en orsak till att jag ändrat mig. Jag insåg jag hade fel. Jämställdhet är viktigare för mig än att ha rätt.

  Kanske bör du öppna sinnet och försöka förstå vad som fått oss att byta sida.

 15. Rosen Says:

  Är kvinna, och har tidigare retat upp mig på genusnytt, och lite blint fallit in i slentrianmässig feministkritik, kände mig väl hotad antar jag…men måste säga att denna text var fullkomligt lysande. Tycker faktiskt också att det är beklämmande att svineri bland kvinnor uppmuntras, och att de övergrepp som mammor kan vara i stånd att utföra sällan belyses, utan försvaras med det är synd om mamma-argument…DET är ruskigt, inget barnperspektiv där. Tack för en bra text, som sagt.

 16. Nils D Says:

  A pro på Mendel-Enk så skrev jag nyligen en liten recension av hans bok ”Med uppenbar känsla för stil – ett reportage om manlighet” till en väninna som tyckte jag borde läsa den:

  ———————————————————-

  Det är massor av starka bilder på extrema män i hans bok. Men det är också bilder målade av Stephan Mendel-Enk. Massor av utsagor och få belägg – förhåller det sig verkligen som han påstår? Han kommer med väldigt lite som verkligen bekräftar det.

  Jag tycker att han skriver starkt och medryckande, men som i hans berättelse från pappakursen så lyckas han rent av motsäga den bild han försöker skapa.
  Föreläsaren:
  ” ’Alldeles nyss hade ni kanske ert bästa sexliv någonsin, tjejen hade enorma bröst och kände sig jättekvinnlig, och så plötsligt får ni inte röra henne. Jättesvårt. Jag kan berätta att av alla kvinnor som blir utsatta för våld av sina män under graviditeten handlar det i fyra procent om sexuellt våld. Ofta riktat mot magen.’ Han böjde sig ner och tog upp sin vattenflaska. ‘Det säger jag bara för att ni ska veta att ni inte är ensamma om att tycka att det här är tufft.’ ”
  Dramatiskt värre…
  Men ”ALLA kvinnor som blir utsatta för våld” under graviditeten…? Hur många handlar det om?? Utsätts kvinnor för mer eller för mindre våld under graviditeten??? Det enda han faktiskt säger, är att av en okänd mängd våld så är det i 96 procent av fallen INTE frågan om sexuellt våld. D.v.s. när maken går över styr så handlar det sällan om en sexdrift i strid mot fostret, vilket var den bild han försökt skapa.

  Mendel-Enk målar sin bild efter möten med män, men han är selektiv. Han träffar hårdingar och vettvillingar, men inga mesar, inga frimärkssamlare. Och på detta baserar han bilden av manlighet, av manligheten. Han verkar inte kunna förneka att dessa snubbar är extrema, men ändå så vill han komma fram till att deras beteenden representerar ett ideal, eller hur män egentligen är. ”Den dominerande manligheten”, en kraft som ingen kommer ifrån. Om detta vore giltigt, borde man då inte kunna se det som att typer som jag, faktiskt har en massa våld och övergrepp tillgodo?

  Över lag så är jag tveksam till abstrakta begrepp som könsroller, normer, manligheten m.fl.. Ok, de kan hjälpa till att synliggöra somligt, men att röra sig baklänges från dem till den reella världen är en helt annan sak. Att slänga ur sig ett ”normer”, det har faktiskt inte större förklaringsvärde än ordet ”väder”. Det finns en uppsjö av normer, medvetna och omedvetna, och de förändras över tid. Att säga struktur för oss inte närmare någon lösning, bara ett konstaterande om att det finns någon form av systematik förbundet till fenomenet, en ökad grad av komplexitet.

  I slutet av hans bok hittar jag en ledtråd till varför han kanske resonerar som han gör. Där påstår han att manligheten bl. a. innebär att ”projicera sina mardrömmar på det andra könet.” Men är det inte i själva verket så, att det är Stephan Mendel-Enk som projicerar sina mardrömmar, på sitt eget kön?

  ———————————————————

 17. ninnitokan Says:

  Rosen:
  Välkommen!

  ”Är kvinna, och har tidigare retat upp mig på genusnytt, och lite blint fallit in i slentrianmässig feministkritik, kände mig väl hotad antar jag…men måste säga att denna text var fullkomligt lysande.”

  Jag var värre än dig. Jag gick på allt skitsnack om Pär Ström(förlåt Pär!) och gav inte ens genusnytt en chans.

  Sen av en slump hamnade jag här på ett inlägg när jag googlade.. o upptäckte..
  ”Men va fan?! Detta är ju mina åsikter om jämställdhet! Pär Ström!? :O den Pär ström?!?!”

  Sen läste jag ett tag tyst, för att säkert kolla upp så att det inte gömde sig någon ”mulliga mansgrisars inneklubb” här. Och nej, här är faktiskt riktigt sunt och en bra inställning till könens lika värde och rättigheter.

 18. Jämställdhetsfeministern Says:

  Ellinor Andersson har så klart helt fel. Jämställdhet går ut på att det måste vara minst 50% kvinnor överallt och då behövs kvotering. Inget är kvinnors eller tjejers fel, eftersom de är förtryckta av de överordnade männen och pojkarna. Kvinnor och tjejer har självklart INGET ansvar för sina egna val och sin egen situation. Att påstå att kvinnor och tjejer skulle ha ansvar för vad de gör i sina liv är inget annat än att säga att skuldbelägga offren, för vad förövarna (männen) gör. Feministisk forskning har visat att alla problem orsakas av män och drabbar kvinnor, eftersom män är överordnade och kvinnor underordnade i könsmaktsordningen.

  Alla svenska kvinnor är förtryckta. Särskilt förtryckta är de kvinnor, som Ellinor Andersson, som inte ens förstår att de är förtryckta.

 19. Jämställdhetsfeministern Says:

  Dessutom är det självklart att vi alltid måste stötta, uppmuntra och lyfta fram kvinnor i Sverige. Kvinnor har det oerhört svårt i Sverige idag. Att i det läget kritisera något som en kvinna känner eller gör – det är INTE okej.

 20. Torstensson Says:

  Ninnitokan

  Det är mycket glädjande att läsa din historia. En avhoppad radikalfeminist om man får säga så? Kanske kan du påverka fler. Kul med Rosen också. Sen har vi Jonna som tidigare spydde extrem galla över Pär men som nu också kommit till bättre tankar och jag välkomnar henne med öppen famn. Det är skitbra.

  Kanske kan du tillochmed skriva mer av din historia. Dina erfarenheter och upptäckter. Jag vet att Pelle Billing tar in insändare och gör blogginlägg om saken så du kan fråga honom om han hade velat ha din historia. Han har precis som Pär 10 000 läsare som jag förstått det.

  Man har gjort sina klavertramp, jag har gjort klavertramp som jag får leva länge . Det största klavertrampet jag gjort var när jag skulle skriva att vissa beteenden hos män gynnas av vissa kvinnor. Det slutade med att jag i princip försvarade Silvio Berlusconi. Det blev helknasigt och den missen har jag själv svårt att smälta.

 21. Aktivarum Says:

  Per:

  ”Ni tycks ha missat att alla dessa vänstermediafeminister ni hatar så mycket(inklusive Mendel Enk) ofta kritiserar just dessa kvinnotidningar där allt verkar handla om utseende, sex och knep för att bli en perfekt kvinna(men absolut inte skämmas om man misslyckas).”

  Du verkar ha missat att det enda deras kritik handlar om är effekter av andra saker vars effekt de inte begriper (när de inte begriper nåt säger de strukturer nåra gånger och så är diskussionen slut). Exempel: De vill inte ha jämställda relationer. De vill istället ha lagar så att relationer inte behöver vara jämställda. Kvinnor behåller all talan över barnen och män får 50% barntid på nåder.

  Och när Paolo Roberto försöker fråga varför puckona inte pratar med sina partners får han höra det är HAN som inte är jämställd nog.

  ”Veckorevyn fick massiv kritik när de gick ut med ”Vanliga kroppar”-kampanjen eftersom det återigen daltades med tjejer. Titta man kan vara fin fast man är tjock. Och så vidare. Säkert gjort i all välmening men ack så irriterande.”

  Samma sak där också. Veckorevyn är underhållning. Att feminister kritiserar veckorevyn är lika korkat som när feminister klagar på att kvinnor inte ”anses lika roliga” som män.

  ”Amelia anses också av många feminister vara en moralistisk skittidning. Många många tjejer har gått över till att läsa Café och King istället(dock inte Slitz av förklarliga skäl) eftersom de då slipper läsa korkade artiklar.”

  Samma sak där också, alla de där tidningarna är underhållning. Vad som gör feminister arga är deras absurda ide att se dessa tidningar skall gå ha en helt annan funktion.

  ”Mendel-Enk har alltså inte ”hoppat av”, @Aktivarum mfl. Han uttrycker bara vad många feminister anser om dagens tidningsklimat.”

  Som han själv som en del av journalistkåren skapat?! Sent skall syndaren vakna.

  ”Fast hur skulle ni kunna veta det? Ni vet ju uppenbarligen inte vad feminism är om ni läser krönikan och tolkar dess innehåll som om att han är antifeminist.”

  Nej, jag tolkar dess innehåll som sent skall syndaren vakna.

  ”Att kalla hans bok för skräp är för övrigt mycket talande för den här så kallade ”jämställdhetskampen” ni säger er syssla med.”

  Lycka till att komma med argument för den saken. Jag har debatterat hans skräpbok personligen så vill du hävda han har ett enda argument som inte är skräp så vad väntar du på?

  Istället för att klaga på att det finns folk som tycker boken är kass berätta vad som var bra med den.

  ”Ni jämställdister vill ha jämställdhet, samt förståelse från kvinnor men bara så länge ni slipper reflektera över er egen del i hur samhället ser ut.”

  Och där kom skräpet om ”samhället” igen. Alltid skylla på samhället, aldrig på faktiska människor. Aldrig nämna några specifika namn. Ingen bestämmer någonsin något allt bara POFF uppstår magiskt i en puff rök.

  ”Låt mig gissa Aktivarum, om man kritiserar något en man har gjort är man manshatare va?”

  Nej inte om man kritiserar nåt EN man gjort (särskilt inte om den mannen är Claes Borgström). Vad jag kallar manshat är mer att utifrån egen anekdotisk bevisning skriva saker typ:………”manligheten är en våldsideologi, en livsfarlig logik och en kollektiv sinnessjukdom” (s. 125)

  ”Det du själv nyligen skrivit om t ex Elin Grelsson är däremot heeelt okej?”

  Elin Grelsson försöker säga till en asiatisk kvinna att vita människor inte skall säga till asiater vad som är rasism. Vad vill du kalla det?

  ”Kritiserar du henne som kvinna, feminist eller är du bara arg för folk har andra åsikter än du?”

  Åsikter? Vem har inbillat dig detta handlar om åsikter. Att Kurdistan ligger i Asien är ingen åsikt.

  En vit kvinna som sitter och säger till en asiatisk kvinna att hålla käft med motiveringen att vita inte skall säga till asiater vad som är rasism. Vad skulle du vilja kalla det?

 22. Rosen Says:

  Ninnitokan, tack!
  Japp nu är definitivt tiden inne för mig med att bredda perspektivet.
  Den feministiska kostymen känns ofta för trång med åren, men säg det till en brinnande radikalfeminist. Man blir lynchad, mer lr mindre. Lustigt att de som betecknar sig som radikala är så trångsynta i praktiken.
  Jag ser det som ett tecken på mognad att faktiskt kunna ta in att allt inte är svartvitt, att det ligger något i kritik från mansrörelsen mm mm. Och du, jag var också radikalfeminist först, sedan queer.
  Är glad att ha lämnat den rörelsen, då jag upplever den destruktiv och exkluderande.

 23. Hjalmar Says:

  Rosen: Välkommen!
  Ja, här är (städade) diskussioner alltid välkomna. Radikala feminister brukar tröttna ganska snabbt – vi har goda argument för äkta jämställdhet; lika rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor!

 24. Koo Says:

  Bra! Alla sunda kvinnor och män, queera och straighta, som tror på lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för kvinnor och män är välkomna här och hos Pelle Billing!

 25. FFS Says:

  Okeej… I den där krönikan satte han huvudet på spiken, och just det där curlandet av kvinnor (redan från barnsben) är något som jag som feminist arbetar EMOT! Det är ju det som gör att så många aldrig vågar ta för sig i livet. Varför antar du att vi feminister är för allting som kan göra livet tillfälligt enklare för den enstaka kvinnan? Det fungerar inte så! Jag har ett lästips till dig: Under det rosa täcket.

  Vad gäller kvotering tror jag att kvinnor har svårt att nå vissa positioner i samället (t ex höga chefspositioner i näringslivet) för att där sitter män som väljer in andra män. Därför tror jag att kvotering kan behövas som en tillfällig lösning.

 26. ninnitokan Says:

  Torstensson:

  En avhoppad radikalfeminist om man får säga så?
  Radikalfeminist?! Nej, gud. Så illa var det aldrig. Jag tycker om män vet du:P
  Jag var vad som idag kallas queerfeminist.
  Det är lite lustigt med feminister som kommer hit och ”föreläser” om vad feminism är och inte är utan att reflektera över att många av oss kommer därifrån. Man tror att våra åsikter beror på ”okunskap om feminismen”…. ja, just det.. så var det… INTE!

  Kanske kan du tillochmed skriva mer av din historia. Dina erfarenheter och upptäckter. Jag vet att Pelle Billing tar in insändare och gör blogginlägg om saken så du kan fråga honom om han hade velat ha din historia. Han har precis som Pär 10 000 läsare som jag förstått det.
  Det är på g. Jag och Pär har redan en plan som Sickan;D
  Jag ska ta ett snack med Pelle Billing vid tillfälle och höra vad han tycker.
  Det kan dock dröja lite av privata orsaker, men den som väntar på något gott?;D

 27. Dalahest Says:

  Skön läsning 🙂

 28. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 4b(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] feminist på Pär Ströms sida skrev så här: ”Vad gäller kvotering tror jag att kvinnor har svårt att nå vissa positioner i samället […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: