Vill du vara med på långsegling nästa år?

by

Är det någon som är intresserad av att vara med på en långsegling nästa säsong? Jag kommer att göra minst en sådan och det finns platser över i båten.

Mål är inte bestämt än, och det kan också röra sig om olika mål olika gånger. Det kanske blir Finland, Estland, Tyskland, Holland eller till och med England. Vi får se.

Du behöver inte vara seglingskunnig. Däremot är gott humör och förmåga till flexibilitet avgörande. Man får inte vara kinkig och lättirriterad, och man får inte ha stora krav på komfort.

Att långsegla är ett äventyr som bjuder på allt ifrån helt underbara upplevelser till jobbiga perioder med regn och motvind. Tänk dig havssegling med helt fri horisont åt alla håll, solnedgång över havet, nattliga möten med stora fartyg, fyrar som blinkar i fjärran, grillning på en klippa i en vik. Sammanhållning, avkoppling med en öl på puben i en liten fiskehamn där vi snackar igenom och garvar åt dagens strapatser…

.

Anmäl ditt intresse:

Du kan anmäla ditt intresse genom att skicka ett mejl till par(at)atomer.se och berätta några ord om dig själv, eller/och genom att gå med i min slutna Facebook-grupp ”Vi som vill långsegla”. Gärna både och. Det är bara en intresseanmälan och förpliktar inte till något.

Så här ser vår båt ut inuti. Det finns plats för fyra personer. Det kan tänkas att vi har en större båt nästa år. Man behöver inte vara med på hela resan om den är lång.

Det ekonomiska upplägget är följande: Själva seglingen är gratis, men vi delar på omkostnader såsom maten ombord, bränsle, hamnavgifter etc. En billig semesteraktivitet, alltså. Vi delar på arbetet ombord. Delar in tiden i ”vakter”, som det heter. Turas om att styra, och så vidare.

 

Annonser

10 svar to “Vill du vara med på långsegling nästa år?”

 1. JockeH Says:

  Behöver först veta lite mer om tider. Men taggad är jag!

 2. Fru Uggla Says:

  Oh! Kan inte Maria-Pia Boëthius anmäla sig! Hade varit så roligt. Vilka än gastarna blir hoppas jag ni får en trevlig resa!

 3. Man United Says:

  Pirates of the Baltic Sea. Jämställdhets pirater embarkerar Genus Nytt skutan. Mäktigt!

 4. Bengt Says:

  ”Baltic Sea Pirates” med stopp på Gotska Sandön, Estland (Ösel), Lettland (Kurland), Litauen (Palanga – ryskt Ibiza/Kos ) , Kaliningrad (ex. Königsberg). ”Bärnstenskusten” med Kuriska Näset med Thomas-Manns-Kulturcentrum i Nida , Frische Nehrung, Gdansk, Bornholm , Kivik!

 5. ParStrom Says:

  JockeH: Detta är bara förhandsinfo. Det kommer mera info sen. Det är inte frågan om att anmäla sig på riktigt på det här stadiet.

 6. Man United Says:

  Kvinna erkänner partnervåld i TV

  Quetzala Blanco (som tydligen är feminist) berättar i TV4 hur hon utsatte sin ex-pojkvän för psykiskt och fysiskt våld. http://www.pellebilling.se/blogg

 7. bograhn Says:

  Passerar ni Rhodos så kanske jag mönstrar på…
  Eller Bali.
  Eller Mariehamn.
  Eller Fjäderholmarna.
  Kan man hoppa på vid Slussen?

 8. Man United Says:

  Gustaf Fröding – Världens gång Havet välte, stormen ven, vågorna rullade asklikt grå. ?En man är vräkt över bord, kapten!? Jaså. ?Ännu kan ni rädda hans liv, kapten!? Havet välte, stormen ven. ?Ännu kan en lina den arme nå!? Jaså. Vågorna rullade asklikt grå. ?Nu sjönk han, nu syns han ej mer, kapten!? Jaså. Havet välte, stormen ven.

 9. Tree Says:

  Ser trevligt ut! 🙂 Är det billigare att segla själv än att flyga till dessa mål?

 10. Jonas Says:

  Hej
  Det låter trevligt
  Kan ni mila mig och berätta mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: