En rejäl dos manshat i dagens tidning

by

Idag publicerar författaren Mats Kolmisoppien riktigt rejäl dos misandri (manshat) i Helsingborgs Dagblad. Rubriken för hans artikel är:

”Döden är en man”

Bara det! Vilken sammanfattning av synen på ett kön.

Artikeln inleds:

”Män slår. Män slår män och män slår kvinnor. Det spelar ingen roll att det finns undantag från regeln, inte heller att antifeminister skriker sig hesa om att vi måste ta våldet mot männen på större allvar. För om någonting förtigs så är det fortfarande detta enkla faktum: män slår. Och med hot om mer våld­ – psykiskt eller fysiskt – följer också den stora tystnaden.”

Jag vill säga till Mats: Tala för dig själv. Jag är man och jag slår inte. Du kanske slår eftersom du verkar så aggressiv?

Sedan fortsätter det:

”Oviljan att tala om mäns våld mot kvinnor i strukturella termer kommer till uttryck i rökridådebatter om krisande manlighet. Den felaktiga utgångspunkten tycks vara att det har blivit svårt för männen att navigera i ett samhälle som försöker frånta dem sina gudagivna rättigheter. Men männen slog även förr. Ingenting har ändrats i det avseendet. Män slår män och män slår kvinnor. Det är ingen nyhet, och kanske är det därför det bara tidvis poängteras. För att det hör till samhällets normaltillstånd.”

Vad är det för ”gudagivna rättigheter” som män har haft? Rätten att få dö i ett lerigt dike på slagfältet med tarmarna utanför kroppen är kanske en av dem? Rätten att få dö långsamt 500 meter under markytan efter en gruvolycka?

Artikeln är en bokrecension. Det skulle  möjligtvis kunna vara så att manshatet ovan ingår i den bok som recenseras, men mitt intryck är att det inte är så. Mitt intryck är att artikelns inledning är Mats Kolmisoppis egen inställning (att män är svin). Och först därefter kommer han in på själva recensionen. Men jag kan ha fel, i så fall är det bokens författare som står för manshatet.

Det är sorgligt att se det här. Hur har det kunnat bli så att så många män hatar sitt eget kön, och att samhället har tagit ställning mot det ena könet?

Var är allt det positiva som män står för? Entreprenörskapet, alla uppfinningar och konstruktioner, den stora energi män ofta lägger ned på arbetsuppgifter, allt tungt och farligt arbete som män utför, alla risker som män utsätter sig för? Tänk vilka faror som de gamla upptäcksresandena utsatte sig för, bara för att nämna ett exempel.

Läs artikeln här.

Uppdatering: Mera manshat idag i samma tidning. Jag citerar: ”Mäns våld mot kvinnor sker dagligen, i slott och koja. Det är inte en privat angelägenhet, det är ett politiskt problem och en del av en patriarkal samhällsordning där kvinnan är underställd och därför misshandlas”. Se här. Kristian Lundberg heter den manshataren.

Annonser

86 svar to “En rejäl dos manshat i dagens tidning”

 1. Musse Pig Says:

  Jag kan tänka mig att det kan vara fråga om:
  -karriärsbefrämjande posering, en person utan moraliskt djup och integritet
  -reell personlig skuld och reella skuldkänslor, dvs vederbörande har gjort något inom områder övergrepp på kvinnor, som projiceras ut på samtliga män. Ett sätt att teoretiskt befria sig från personlig skuld för det inträffade.
  -töntig beskyddarstil med hopp om att få framgång hos kvinnor
  -fler förslag?

 2. Jämställdhetsfeministern Says:

  Mats Kolmisoppi har helt rätt: män slår. Det finns några undantag från den regeln, men det spelar ingen roll. För män slår. Så är det. Döden är en man, mannen är döden. Skäms män!

  Mats Kolmisoppi är en man och slår och hotar därmed säkerligen sin omgivning. Men till skillnad från er jämställdister, så har Mats Kolmisoppi i alla fall vett nog att skämmas för sin existens och kraftfullt attackera alla andra svenska män, som säkert är precis lika våldsamma och aggressiva som Mats Kolmisoppi själv.

 3. loj Says:

  Mitt intryck är att det är en bokrecension.

 4. Backlash Says:

  Har Kolmisoppi slutat slå sin fru?

 5. Musse Pig Says:

  I en miljö med ensidig propaganda från maktposition så är det även en försvars-och överlevnadsmekanism att långsamt och steg för steg acceptera övermaktens intressen (jmf med Stockholmsyndromet). Tänk på alla de sekter som får sina medlemmar att acceptera närmast vad som helst och uppfatta verkligheten på ett sätt som bekräftar och stärker dessa ide’er. En normalbegåvad människa som växer upp i en sådan miljö kan ofta inte värja sig. Kanske är ett sådant fall? Han ser ju rätt ung ut och har ju vuxit upp under en period där tokfeminismen har fått härja helt utan motstånd.

 6. Onkel Kostja Says:

  @Backlash

  Har Kolmisoppi slutat slå sin fru?

  I så fall är han ett undantag från regeln …

 7. Ulf Says:

  På vilket sätt menar han att mäns våld mot kvinnor förtigs?

 8. Liberalen Says:

  Löjligt förutsägbar feministsmörja. Varför använda ”levande” skribenter som Kolmisoppi när en digital floskelgenerator, en bot, helt gratis skulle kunna göra exakt samma jobb?

  Mats Kolmisoppi är ju bara en hjärndöd feministklon i raden: Självhatisk kollektivist, hjärntvättad, uppenbart okunnig stackare som behöver mentalvård.

  Tänk att samhällets verkligt destruktiva iglar, en gapig minoritet som skor sig på lögnerna, den civilisationshatande kulturvänstern, som ju faktiskt tror sig vara intellektuella: Så förutsägbart promotar, publicerar varje tänkbar ordbajsande, floskelrapande, kollektivist, rasist, som historielöst och verklighetsfrånvänt hatar ”kollektivet” vita män.

 9. ConZor Says:

  Ansvarig utgivare: Sören Karlsson

  soren.karlsson@hd.se
  042-489 93 33

 10. Backlash Says:

  För mig är detta den viktigaste mansfrågan i Sverige idag, det kollektiva skuldbeläggandet som vi nästan dagligen möter i mediernas åsiktsspalter och ibland även på nyhetsplats.

  Så länge som debattklimatet ser ut som det gör kan det bli svårt att skapa opinion för mer konkreta reformer, som t.ex. en jämställd lagstiftning.

  Landets chefsredaktörer måste börja ta sitt ansvar och refusera texter som inte klarar en passage genom transgenusmotorn, där ordet ‘man’ byts ut mot valfri etnisk grupp.

 11. CG Says:

  Det är mycket märkligt detta med att hata sitt eget kön. Som tidigare nämnts så är det troligtvis åratal av indoktrinering av feministlögner alternativt ett sorts bedräglig solidaritetslögn för att skaffa sig mer fördelar. Inget kul nått av det.

 12. CG Says:

  FÖ så kan jag meddela att detta nedvärderande av sig själv som man fungerar extremt dåligt som afrodisiak. Inte många kvinnor vill ha någon man som snackar skit om sig själv. Undra hur Mats har det på kvinnofronten?

 13. Joakim Ramstedt (@daddysblogg) Says:

  Lite lustigt att samme Kolmisoppi i artikeln ”Pirate Bay är dom nya kulturbärarna” (Kolmisoppi är bror till en av grundarna) i Expressen debatt den 4 Mars 2009 ondgör sig väldeliga över Carina Rydberg som han menar använder sig av ful ”guilt by association” i sin debatt teknik, Han skriver:

  ”läs exempelvis idg-artikeln: ”Därför har jag ett konto på Pirate Bay” – som bortblåst.
  I stället använde hon sig av en guilt-by-association-logik där bland andra jag drogs in som ett varnande exempel för Sveriges upphovsrättsinnehavare, eftersom jag förutom att vara författare dessutom är bror till Peter Sunde, en av de åtalade i målet.”

  Han verkar inte riktigt konsekvent denne man. Hyckleri har jag för mig att sånt där kallas. Dessutom borde hans artikel stå som en varning till alla kvinnor som skulle kunna tänkas bli intresserade av honom. Såsom han beskriver sig själv skulle jag hålla mig långt borta ifall jag vore dom.

 14. Access Says:

  En intressant aspekt är att det i homosexuella kretsar – där bögar och flator blandas – enbart (!) är flatorna som är våldsamma. Jag har aldrig sett en våldsam bög trots 35 år i böglivet. Så är det faktiskt.

  Det är ett faktum att bögar inte gärna festar ihop med flatgäng. Flatorna får egna pubkvällar inom RFSL-sammanhang och håller sig därmed borta från de allmänna kvällarna. Orsaken är att det är så pass vanligt att flator blir aggressiva – kastar askkoppar och flaskor, slår varandra på käften, startar bråk – under pubkvällarna.

  Jag lägger ingen värdering på det utan presenterar bara ett faktiskt förhållande.

 15. hsl Says:

  Alla utnyttjar sina förutsättningar och det de är kapabla till. Om kvinnor hade varit 10-20 cm längre än männen, bredare och med större muskelmassa samt hade testosteron pumpande genom kroppen så hade nog de slagit också. Alternativt hotat med våld, hot om våld kommer om potentiallen finns där. Istället anpassar sig den mindre varelsen naturligtvis och gör annat istället. Våld är i den meningen inte någon socialkonstruktion.

 16. ParStrom Says:

  Uppdatering: Mera manshat idag i samma tidning. Jag citerar: ”Mäns våld mot kvinnor sker dagligen, i slott och koja. Det är inte en privat angelägenhet, det är ett politiskt problem och en del av en patriarkal samhällsordning där kvinnan är underställd och därför misshandlas”:
  http://hd.se/kultur/2011/10/16/27-200-misshandlade-kvinnor/

 17. Ta och ge. Says:

  Musse Pigg

  ”töntig beskyddarstil med hopp om att få framgång hos kvinnor”

  Jag tror det är den punkten isåfall av de du räknade upp. Han har eventuellt inte haft en fadersfigur närvarande när han växte upp och så har han haft ett halvtaskigt lyckande hos det kvinnliga könet och vill helt enkelt trots dåliga förutsättningar ändå kunna vara en ”Hjälte” för kvinnor. Skulle tippa på att den här killen är djupt nere i ett självhat och enligt mig fullkomligt skriker hans uttalande om längtan att få vara hjälte. Han vet att han är mesig men vill ändå i något fumligt försök anta hjälterollen . Det kan han då genom feminism. Frågan är hur pass mycket hjälte han är för radikalfeminister, jag tror snarare att radikalfeminister ser honom som en svag man. Typ att han är bra för rörelsen men inte bra avelsmaterial. Där har du min tes.

 18. Jämställdhetsfeministern Says:

  Mats Kolmisoppi har helt fel: kvinnor slår. Det finns inga undantag från den regeln, men det spelar ingen roll. För kvinnor slår män! Så är det. Döden är en feminist man, feminist mannen är döden. Skäms feminist män!
  Mats Kolmisoppi är en feminist man och slår och hotar därmed säkerligen sin omgivning. Men till skillnad från oss riktiga feminister och jämställdister, så har Mats Kolmisoppi inte vett nog att skämmas för sitt könshat och hal som en orm attackera alla andra svenska män, som inte är lika våldsamma och aggressiva som den skadade feministen Mats Kolmisoppi själv.

 19. Torstensson Says:

  CG

  Jag har också läst det i en undersökning . Att kvinnor tycker inte män som problematiserar mansrollen är sexiga. Det är bara Polischefen Lindberg och liknande män på höga positioner som kan komma undan med detta och ändå framstå som dugliga. Dvs män som är typiskt manliga för kvinnor (genom att ha status) får ligga mer än en vanlig random man som säger samma sak vid bardisken. Tänk dig själv om du går ut på krogen för att hitta en tjej att gifta dig med.

  Du har a) Kille som går in och är självsäker
  b) Kille som går in och börjar prata om hur dålig han är på allt och att han vill vara mer kvinnlig.

  haha..

 20. Lars I Says:

  Konflikter har genom hela historien haft propagandakriget som en minst lika viktig del som det fysiska våldet för att bekämpa fienden. Utan hån och lögner om fiendens ondska hade stridslustan ofta varit betydligt svårare att hålla vid liv. Men gemensamt för stora och små konflikter är att de nästan alltid lett till fysiskt våld. Hån och pekade finger har för det mesta lett till handgemäng, vare sig det handlar om barn eller vuxna, vita eller färgade, muslimer eller kristna.
  Könskriget är naturligtvis inget undantag, men med tanke på kvinnors fysiska förutsättningar är valet av vapen i det fallet självklart. Den psykiska terrorn. Det har dessutom fördelen att det inte är straffbart, medan det fysiska våldet är det. Rollen som martyr är som klippt och skuren för den fysiskt misshandlade, oavsett vad rollen för övrigt varit i konflikten.
  Kvinnliga arbetsplatser är påfallande ofta små slagfält av intriger, avundsjuka och konflikter, men inte ETT SPÅR av fysiskt våld. Där råkar andra kvinnor vara ”antagonisterna”, medan det i samhällets pågående könskrig är männen fienden.
  Feminister i alla hörn, inklusive på Helsingborgs Dagblad, sätter sig ner och analyserar och meddelar slutligen med veckad panna: ”MÄN SLÅR”. Eftersom den analysen sker med ena ögat och örat förbundet. Eftersom vi lärt oss att feminismen inte en rörelse för rättvisa för alla utan en fackförening för kvinnor, enligt devisen ”Ju större kvinnlig dominans ju rättvisare”.

  Våld är av ondo men vad hade feministerna väntat sig av könskriget ? Vilka konflikter har man löst med myter, förakt och hån ? För de flesta män tror jag det är självklart att lösningen i stället är ökat respekt och förståelse, inte ett könskrig. Att man inte gör överenskommelser med ena parten sittande där uppe på piedestal, eller i liggande i fosterställning, kvidande över inbillade ock konstruerade orättvisor. Kvinnor och män har aldrig stått så långt ifrån varandra som efter åratal av ett feministiskt könskrig. I det kriget är ett helt samhälle offer, både psykiskt och fysiskt drabbade, inklusive majoriteten av kvinnor och män som aldrig förtryckt eller blivit förtryckta.
  Vilken förödelse är värst, höga feminister ?

  Håller med Pär om att Kolmisoppis tvärsäkra uttalande att ”Män slår” låter som ett oroväckande erkännande. Kanske borde polisutredas ?

  Oklart dessutom vad den ursprungliga manligheten består av om dagens är den ”krisande”.
  Är det att slå eller är det att inte slå ? Hur skulle Kolmisoppi beskriva sin manlighet han är drabbad av ?

 21. Info Says:

  KRISTIAN LUNDBERG

  Jag antar, att det är denne Kristian Lundberg, f.d. syndikalist och husockupant, som det rör sig om:

  http://www.svd.se/kultur/kar-och-galen-i-morka-malmo_6109805.svd

  I den ovan länkade artikeln får vi veta det mesta om denne svenske recensent och kulturgigant. Men inte, att han på senare år inte tvekade att också recensera en bok som inte ens hade skrivits:

  ”Lundberg blev i december 2006 omtalad genom att recensera en bok som inte fanns. Britt-Marie Mattssons deckare ”Fruktans makt” fanns med i Piratförlagets höstkatalog med en kort handlingsredogörelse, men Mattsson hann aldrig skriva boken. Ändå omnämndes den i en samlingsrecension av deckare utgivna under året, och gavs även ett kort omdöme av Kristian Lundberg i Helsingborgs Dagblad.” (Wikipedia.)

 22. Mars Says:

  Med strukturella resonemang kan vilket förhållande påvisas. Att avvisa sådana resonemang borde vara varje tänkande människas plikt.

  För sådana som Kolmisoppi är strukturen viktigare än handlingen. De bryr sig inte ett dugg om offren för makars våld, de utnyttjar offren för att kunna göra en poäng – poängen om påhittade strukturer. Det tar effektivt alla resurser från dem som vill göra något åt problemet på riktigt.

  För många, framförallt folk med makt, långt borta från allt de beskriver, är det bra med svartvita ”sanningar”. Likt prosten i kyrkan på 1800-talet, som lockade med himmelriket och varnade för helvetet, skriker de ut sina förbannelser för var och en som inte vill ta till sig deras förvridna budskap. Nya människor, nya kyrkor men samma sorts lögner.

 23. CG Says:

  Torstensson det är väl allmänmänskligt iofs. Inte attraktivt för kvinnor heller att framställa sig själva som dåliga.

  OT. Personligen så faller jag bara för mycket feminina kvinnor. Jag har inga problem att vara familjeförsörjare eller med att leva upp till sk manliga krav som kvinnor ställer. Gillar tom kvinnor som ställer höga krav men här kommer vi till problemet. Om du som man säger att du vill ha just en feminin kvinna så blir du nästan misstänkliggjord. Det är inte pk att tycka så. Nu har jag börjat strunta i detta och säger rakt ut vad jag har för krav.

 24. Bengt Says:

  Tja, man kanske bara ”blir” sådan…

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mats_Kolmisoppi

  Ursäkta men han faktiskt SER ut som en manlig feminist…

 25. Bengt Says:

  Jag tror nog aldrig att denne Kolmisoppi sett en riktig ”bitch-fight”…
  Eller också skulle det aldrig passa in i hans mödosamt uppbyggda korthus av genusteorier…
  ;-))

 26. Torstensson Says:

  CG

  Visst är det dubbelmoral i Sverige ! Kvinnor får uttrycka att dom vill ha en manlig man. Deras utsagor om manlighet gör gällande i många sammanhang tex dejting att det är något viktigt för kvinnor. ”Han är så manlig” fick man höra i ”ensam mamma söker” , vilket betyder att det hon säger är ” personen A) är mer manlig än personen B.

  När en svensk man gör samma sak blir han som du säger misstänkliggjord. Inte bara av radikalfeminister utan även av vanliga kvinnor och även av vissa jämställdister. Leifer brukar hoppa på mig, men det är OK. Han är nice ändå haha. Självklart ska man få ifrågasätta det också, för jag har bra svar.

  Jag säger som du, för mig är det viktigt att kvinnan är feminin och jag har slutat skämmas för att säga det på forumet. Jag kör mitt race. Den värsta fällan jag hade kunnat gå in i är att bli ihop en tjej som har massa krav på min manlighet samtidigt som hon fnyser på näsan och lägger benen på ryggen när jag förväntar mig hennes kvinnlighet. Av denna anledning var det mycket lätt för mig att välja bort den svenska dejtingmarknaden, jag är nämligen värd mer.

  Sen vill jag svara Jenny Kristiansson som skrev i en annan tråd.

  Jenny säger:

  ”Men sen finns det ett annat intressant fenomen. En del svenska män sitter och säger att dom vill ha en självständig och stark kvinna som dom kan diskutera med”

  Det där är också något jag är noga med att dela upp i smådelar. Självständighet är något jag analyserar, vad innebär självständighet? Detta begrepp ses som något gudomligt numera, något självklart och som en stor sanning. Det liksom bara är där och svävar omkring. På samma sätt som begreppet ”modernt” flyger omkring och liksom är naturligt och jättebra. Vad fan är modernt?

  Åter till begreppet ”självständighet”

  Att paret har olika vänner? Varför inte gemensamma? Att kvinnan vill ha sina intressen för sig själv? Varför inte ha gemensamma intressen så långt det går? Att kvinnan är medveten om att hon kan dra närsomhelst och att mannen är överflödig? Är det självständighet? Risken finns ju att man inte går ”all in” för ett förhållande om man inte ÄR beroende av varandra. Om man inte vill vara det från början. Ett förhållande är inget man ger sig in i med tusentals brasklappar och klausuler om att om det kommer en fis på tvären så är det lugnt för då kan man alltid självförverkliga sig och skita i allt. Då tycker jag man kan leva singeliv istället och hylla sin självständighet i ensamhet.

  Ska man vara ihop med mig så ska man gilla tvåsamheten och inte leva i något sorts singeliv under samma tak. Om du menar självständighet genom att kvinnan har egna tankar och funderingar så är jag med på saken ,det är ju en förutsättning för intelligens och vem vill leva med någon som inte har en personlighet. I min världs är ett förhållande inte går in i för att vara självständig. Man ska älska varandra med passion samständigt.

  Inte ha varandra som behjälpliga redskap när det behövs . Svartsjuka ser jag dessutom som något sunt, och i kulturer utanför Sverige är avundsjuka något tjejer blir smickrade över i större utsträckning än i Sverige. Är en man svartsjuk i Sverige är han besvärlig. I italien är svartsjuka ett uttryck för passion.

  Run away-faktorn hos svenska kvinnor är ju generellt ganska hög, dels beror det på att den svenska mannen är kastrerad och ointressant, han är en kompis som kan bytas ut, och dels så beror det på att svenska män och kvinnor lever i en kultur där familjesammanhållningen är extremt svag.

  Står för vartenda ord.

 27. Lars I Says:

  Mansrollen OCH kvinnorollen förtjänar en egen diskussion, utöver ”den krisande” mansrollsdebatten som feministerna i sedvanlig halvblindhet fastnar i.
  Vilken mansroll TILLÅTS männen ha ? Ser man till vad som drar till sig kvinnors respekt och beundrarbrev så är det bankrånare och våldsverkare. Vi övriga kan väl tills vidare stå ut med vår ”krisande” mansroll, men när ska feministerna lösa SITT problem med manssynen.

  Och när ska kvinnor få klarhet i sin roll som kvinna. Är det de kvinnor som kvinnor vill vara eller är den som feministerna anbefaller ? Hur ska man hantera problemet med alla kvinnor som i sin enfald är nöjda eller till och med idkar vanlig sund ödmjukhet och självrannsakan i stället för att utan självkritik ”ta plats” och ”höras”, dvs enligt feministiskt grundrecept.

 28. Pether Says:

  Jag kommenterade på den senare hd artikeln. Efter några minuter kollade jag om någon hade svarat. Nope. Men däremot var alla kommentarer som motsade sig att klassa alla män som misshandlare borttagna, förutom den som har ett svar om att det verkligen är alla män som är misshandlare.
  De har även satt upp ett censurnät.

 29. CG Says:

  Torstensson,
  Du skriver klokt. Det är närmast mina egna tankar rakt av faktiskt.

  Detta med självständighet har blivit så omhuldat och framhållet så det står mig upp i halsen. Att vara självständig när det kommer till relationer – ser jag numera närmast som något mycket oattraktivt. Människor är flockdjur och det finns inte mycket positivt i att till varje pris vara självständig. Att gå in i en relation med tron att man inte ska kompromissa och att det närmast är gott att hålla på sitt är ju inte något som direkt underlättar.

  Sen när det kommer till kritan så uppfattar jag många kvinnor sorry för grov generalisering som just inte alls speciellt självständiga utom när det kommer till att leva singelliv ala ”Sex in the city”. Dvs när det kommer till att gå sin egen väg. Ha egna åsikter, starta företag, uppfinna saker etc då är det här sk självständigheten ofta som bortblåst. Den gäller bara i förhållande till män.

 30. Man United Says:

  Mats Kolmisoppi visar förakt för svaghet. Män är också människor med tankar och känslor. Mats oförstående för mäns och kvinnors problem är brist på empati. Medmänsklighet. Förståelse för mellan kvinnor och män bygger riktig jämställdhet. Det känns som feminister som Mats Kolmisoppi är det största hinder för jämställdhet 2.0 mellan män och kvinnor. Alltså blir debatten mellan kvinnor och män oberoende politisk tillhörighet det viktigast just nu. Att kunna mötas irl på debatter,föreläsningar aka samtal i vardagen. Att tillåta Mats K stå oemotsagd och ej ta debatt är ett lika stort hot mot demokratin som fascism. Radikalfeminism och fascism är varandras motsvarigheter!

 31. CG Says:

  Feminismen har faktiskt fått mig att bli mer klarsynt i vad jag värdesätter hos kvinnor. DVS de mesta som är positivt med kvinnlighet. Numera vill jag absolut inte ha någon kvinna som är feminist eller försöker vara som en man. Det är mycket oattraktivt och själva spänningen försvinner. Det är lite lustigt att feminismen så att säga har fått omvänd effekt. Men som sagt att allt prat om likhet har hjälpt mig att utkristallisera vad jag verkligen uppskattar och inte är det kvinnor som har manliga egenskaper då kan jag lika gärna bli sambo med någon polare.

 32. CG Says:

 33. Man United Says:

  Jag har inget emot att den manliga feministen uttrycker sin misandri. Det har han rätt till. Det är dumheten att inte förstå sig på och se människan. Individen utan istället vilja kategorisera män efter ett fast mönster. Skillnaden mellan feminism och fascism har många ideologiska gemensamma beröringspunkter.

 34. Man United Says:

  @ daddy Intressant artikel. Undrar om denne profeminist svängt pga pinsamma piratpartiets nya radikalfeminism och hbt profil efter falkvinges degradering?

 35. Jack Says:

  OT men detta är en viktig punkt: män borde tjänar mer än kvinnor när de presterar mer och bättre, som män gör t ex i Sverige. Här kommer en intressant film från manwomanmyth, storbritannien.

 36. michael Says:

  Ja tänk denna feministiska inavel inom media där sanningen har reas ut för länge sedan där man inte längre är journalist utan propagandist.Och där allt som visar att man har fel sopas under mattan för den s.k godhetens skull

 37. Access Says:

  Jag tror det finns anledning att titta närmare på hur det kommer sig att så många feminister har en ensidig syn på könsfrågor. Kan det bero på deras genusglasögon:

 38. Om Mats Kolmisoppi hade skrivit om invandrare… « Aktivarum Says:

  […] han slår sin fru. Allt enligt den metod han själv verkar använda. Som Pär Ström svarade: Tala för dig själv Kolmisoppi! ”För om någonting förtigs så är det fortfarande detta enkla faktum: män slår. Och med […]

 39. Torstensson Says:

  CG

  Sen glömde jag lägga till att jag finner utländska kvinnor många ggr mer fysiskt attraktiva än typiskt nordiska. Det där är en smaksak. Jag glömmer aldrig när en svensk tjej med stort blont hår kommer in på en nattklubb och svingar med håret mitt på dansgolvet och upptäcker att ingen raggar på henne efter en stund. Hennes problem var ju att det runt henne var 50 st mörkhåriga italienska kvinnor som var snyggare. Så klockrent. Så jäkla klockrent.

 40. JD Says:

  OT:

  Idag bytte Gumman däcken på sin egen bil!
  Jag vägrade helt enkelt laga mat, diska, tvätta och städa under några dagar och tillslut var hon så less och hungrig att hon gjorde det själv!
  Det konstiga var att jag efter att ha veckohandlat hittade grannens plånbok på golvet i garaget hemma?

  Han hade inte en aning om hur den hade kunnat hamna där och vi hade väldigt roligt åt hur den hade kunnat hamna där och skrattade länge eftersom jag även hittade samma plånbok under dubbelsängen hemma i förra veckan då jag veckostädade.
  Han är härlig min granne!
  Jag kan inte förstå att min fru hela tiden säger att hon inte gillar honom. Ändå har hon försökt att gilla honom genom att följa med till hans fritidshus flera gånger och sånt men det funkar bara inte!
  Det är synd! 😦

  Nästa år kanske hon byter däck på min bil också! Lillgumman min! 🙂

 41. Torstensson Says:

  Access det var intressant det du sa om lesbiska kvinnor btw.

 42. ninnitokan Says:

  Unga män som fått lite för mycket innan för västen har en tendens att tro att att ”en kvinna i mogen ålder” som jag, ska ramla från skyarna av lycka om de lägger in stora stöten.
  En gång på en pub så var det en särskilt enträgen ung man som hade lite(läs mycket) svårt att koppla att mitt nej faktiskt betyder nej.
  Tillslut tröttnade jag, reste mig ur stolen och tömde mitt ölglas i grabbens knä och sa högt och tydligt:
  ”Fattar du ‘ett nej’ nu då?!”

  Det intressanta var inte den killen, utan det som hände överallt runt omkring oss. I varje väderstreck reste sig män ögonblickligen för att se till att jag hade det bra. Både män jag kände och män jag inte kände.

  Det här är min bild av män. Män bryr sig om mig som kvinna och som medmänniska. Män generellt behandlar mig väl. Undantagen är extremt lätträknade.

  Jag måste leva i en annan värld än Mats Kolmisoppi och feminister generellt. För i denna världen är män generellt goda människor som faktiskt, hör och häpna, tycker om kvinnor och behandlar dom väl(inte sällan bättre än kvinnorna förtjänat).

 43. Access Says:

  Torstensson, självklart går det inte att dra några generella slutsatser om lesbiska kvinnor. Däremot kan man dra slutsatser om vilket kön det är som utövar aggressivitet inom homosexuella kretsar. Om man nu är har sina strukturella genusglasögon på sig, vill säga.

 44. ninnitokan Says:

  Unga män som fått lite för mycket innan för västen har en tendens att tro att att ”en kvinna i mogen ålder” som jag, ska ramla från skyarna av lycka om de lägger in stora stöten.

  Unga män?! Fy mig generalisera så. Det var inte min mening.
  Naturligtvis är det inte ett generellt beteende för gruppen ”unga män”. Det är vissa unga män som är så där och även bland dessa ”vissa” har majoriteten förstånd att ta ett nej långt innan jag behöver offra min goda öl.

  Det är inte ens ett beteende som stör mig, jag tycker ”dessa vissa” är lite gulliga faktiskt (under förutsättning att mitt nej accepteras och respekteras). 🙂

 45. dolf Says:

  @ninnitokan
  jag kan inte annat än le igenkännande från andra sidan. En gång i tiden var jag en ung man, och det hände väl mer än en gång att jag överförfriskad inte riktigt kopplade att jag fick nej. Det intressant är dock att de framgångsrika ”erövringarna” oftast var framgångsrika just därför att jag filtrerade bort nejet och det blev ja. Men jag får vara glad att jag inte är ung idag, för jag inser att mitt oskyldiga, men ibland ganska påträngande, sätt att visa min uppskattning av det motsatta könet mycket väl skulle kunna göra att jag idag hamnade bakom lås och bom.

 46. ninnitokan Says:

  det hände väl mer än en gång att jag överförfriskad inte riktigt kopplade att jag fick nej. Det intressant är dock att de framgångsrika ”erövringarna” oftast var framgångsrika just därför att jag filtrerade bort nejet och det blev ja.

  Normalt sätt är det ju ”förförelsens dans”, tycker jag. Det ligger lite i kvinnans sexuella könsroll att man ska säga nej och sen övertalas, lockas och pockas till ett ja. Och det är mannens könsroll att ”locka och plocka”.
  Det är just därför det är ett beteende som inte stör mig, så länge man är artig och trevlig så fine, liksom.

  Jag spelar dock inte själv enligt den kvinnliga sexuella könsrollen, så mitt nej brukar vara för tydligt för att kunna ”filtreras bort”. Även utan ölets hjälp;)

 47. ninnitokan Says:

  Dolf: Den ovan var till dig:)

 48. Mörker Says:

  Det är uppenbart att Mats Kolmisoppi misshandlar sina medmänniskor på olika sätt. Det är omöjligt att känna så starkt för sådana generaliseringar som han gör om men inte har en personlig relation till de handlingar som beskrivs. Det är nog det vanligaste att feministmän är de som har mest på sitt samvete ocksp. Säkert även en arvsskuld med misshandel i familjen i flera generationsled.

  Min personliga erfarenhet är tvärt emot Kolmisoppis. Jag har alltid sett den terror många kvinnor bedriver mot sina familjer, sina barn, män och kolleger. Däremot har jag aldrig upplevt det Mats pratar om. Aldrig har någon av alla dessa kvinnor fått igen. Aldrig att de behövt stå tillbaka och kompromissa. Kvinnorna kör istället över sin omgivning på alla punkter, och straffar de som klagar.

  Och dessa kvinnor som begår övergrepp är alltid feminister. Därmed inte sagt att alla feminister begår övergrepp – sådan kollektivistisk logik överlåter jag åt motståndarna.

 49. JD Says:

  @ninnitokan

  Det finns ju kvinnor också som är väldigt enträgna och påflugna men vad tror du skulle hända om jag som ung kille på den tiden skulle hälla ett glas öl i en kvinnas knä för att sätta stopp för hennes enträgenhet.
  Tror du att många Personer skulle ha rest sig upp och stöttat mig eller tror du att jag skulle ha blivit lynchad och polisanmäld?

  Jag har också varit med om att killar som inte varit enträgna har fått ett glas kall öl över sig bara för att dom har sagt hej. I de fallen har det mest sett ut som något slags maktdemonstration från tjejen i fråga även om man kan misstänka att det finns mycket där uppe som inte fungerar som det ska.

 50. ninnitokan Says:

  JD:
  Tror du att många Personer skulle ha rest sig upp och stöttat mig eller tror du att jag skulle ha blivit lynchad och polisanmäld?
  I dagens samhälle, helt klart det senare.

 51. Cello Jr Says:

  Kvinnor slår barn. Varför är inte det ett problem?

  Våldet mellan homosexuella lika stort som det mellan heterosexuella. Alltså kvinnor slår kvinnor.

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article11915619.ab
  Ett nedtystat problem.

  Kvinnligt våld mot män tystas också ned.

  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/kvinnovald-mot-man-tystas-ner

 52. Man United Says:

  @ mörker säger”Min personliga erfarenhet är tvärt emot Kolmisoppis. Jag har alltid sett den terror många kvinnor bedriver mot sina familjer, sina barn, män och kolleger.” Återge din reflektion varför politiker och ga:media är livrädda för att myterna ska avslöjas? Handlar det om makt och pengar(sälja) som alltid…

 53. dolf Says:

  @ninnitokan
  det förstod jag.
  det otrevliga är att hela gråzonen som fanns förr har kriminaliserats, så nuförtiden är allting inom 10 meters avstånd från en kvinna minerat område. Ler man inte mot en dam är man en patriarkal förtryckare, ler man lite för mycket uppfattas det som lustfyllt och man gör sig skyldig till en sexuell kränkning.
  När jag var ung tyckte jag det var ett litet helvete just detta att man själv aldrig riktigt visste var gränsen gick och att det var så fruktansvärt svårt att läsa av om man var välkommen eller inte, och man upptäckte ofta just var gränsen gick därför att man oavsiktiligt korsade den. Men på den tiden var den värsta konsekvensen att man skämdes och fick lite själsliga sår. Nuförtiden har det lagstiftats, och det som förr var dagenefter-skam är idag domstolsärende.

 54. Misandripatrullen - Misandri och manshat så det förslår och blir över Says:

  […] Som vanligt så hittade jag detta här  på Genus Nytt. […]

 55. Man United Says:

  Mats Kolmisoppi skriver om granskning. Inkl.det granskning av feminism och misandri

  http://hd.se/kultur/2008/01/08/tromb-goer-rent-hus/

 56. ninnitokan Says:

  dolf:
  Mm.. Jag förstår helt att det där var svårt för män och idag är det rent sjukt.

  Det har skett många lagändringar inom olika områden sen mitten av 90-tal som är av ondo. Jag tycker man ska lära kvinnor tydlighet, inte lagstifta. För om man lär kvinnor(och män) att vara starka inombords, så dom kan vara tydliga, så vinner alla på det. Jag tror på ”kvinnor kan-agerande” för att komma tillrätta med problem, inte på ”kvinnor=offer som måste skyddas”. Vi kvinnor är bättre än så!

  Genom att lära ut tydlighet och inre styrka hade den här ”gråzonen” försvunnit genom att du som man inte behövde uppleva att det var ”ett litet helvete” att veta var gränsen går. Då hade du inte behövt skämmas och få själsliga sår, för du hade noterat gränsen och respekterat den.

  Läste du mitt senaste inlägg? En av de mest tydliga och avgörande tecknen på moral panic är att man skapar hårdare lagar. Vi har att göra för att få skeppet på rätt köl igen efter nutidsfeminismens härjningar…

 57. Man United Says:

  *Inkluderar det granskning av feminism och misandri?

 58. Man United Says:

  ”Den otidsenlige
  boken 16/9 Stig Larssons anspråk på sanning både stör och befriar.” Mats Kolmisoppi http://www.hd.se

 59. Gubben Says:

  Så klart kärringen ska ha spö! Hus ska man annars få lite lugn och ro på gården?

 60. Jo Says:

  (Helt, HELT oseriöst, men vad fan)

  Enligt Access så är flator statistiskt sett rätt aggressiva och våldsamma. Så tydligt mönster att det, tänker jag, skulle kunna ha biologisk grund. Jag har lite vagt för mig att homosexualitet är betydligt vanligare bland framträdande radikalfeminister än bland kvinnor i allmänhet. Kanske det är därför radikalfeminsterna är så aggressiva och obalanserade? De kan inte låta bli, på grund av sin biologi?

 61. dolf Says:

  @NinniT
  inte säker på vilket inlägg du menar, men jovisst, vad jag kan se så är jag med dig. Vad man ofta inte inser är att lagar är som alkohol. Där lagar går in går förnuftet ut. Förnuftiga människor behöver inte lagar, för de kan se gråskalor och själva bedöma vad som är ok och vad som inte är det. Lagar utgår från att man har förlorat den förmågan, när man stiftar lagar tar man ifrån individerna det egna ansvaret för sina handlingar och tvärtemot vad man skulle tro så får man en mer laglös befolkning. Ju fler lagar man stiftar, desto fler absurda situationer uppstår därför att en lag till sin natur är ”antingen eller” och inte erkänner några gråskalor. Som en följd av det uppstår nya situationer där lagen slår fel, och man tvingas införa nya lagar för att komma till rätta med missförhållanden som uppstått ur den ursprungliga lagstiftningen och så är hela den onda cirkeln igång. Detta är förstås inte något som är specifikt för genussammanhang, men det är ju ett område där det blir väldigt tydligt. Det är ju ganska lätt att se hur en kvoteringslag kommer att ge upphov till följdlagar av olika slag, bara en sån sak som vad gör man om det inte finns tillräckligt många sökanden för att fylla kvoterna av det underrepresenterade könet, och sen är hela spiralen igång utan slut.
  Egentligen borde det räcka med de 8 budorden (jag tar mig friheten att stryka de två om ”inga andra gudar” och ”missbruka inte herren din guds namn”)

 62. Access Says:

  Jo säger:
  ”Enligt Access så är flator statistiskt sett rätt aggressiva och våldsamma.”

  I utemiljö, och jämfört med bögar. Nota bene.
  Nån statistik över det har jag dock inte sett någon föra.

 63. Man United Says:

  ”Oviljan att tala om mäns våld mot kvinnor i strukturella termer kommer till uttryck i rökridådebatter om krisande manlighet. Den felaktiga utgångspunkten tycks vara att det har blivit svårt för männen att navigera i ett samhälle som försöker frånta dem sina gudagivna rättigheter. Men männen slog även förr. Ingenting har ändrats i det avseendet. Män slår män och män slår kvinnor. Det är ingen nyhet, och kanske är det därför det bara tidvis poängteras. För att det hör till samhällets normaltillstånd.” Varför vågar han inte ta in forskning,statistik och fakta som avslöjar radikal feministiska myter och dessutom visar på kvinnors våld mot män även mot kvinnor i samkönande relationer. Förnekelse är tryggt. Skulle vara intressant vad Mats K säger till Glenn Forestgate och hur han recenserar ”När mardrömmen blev sann”. .

 64. Jo Says:

  Access:

  I sant oseriös anda överförenklade jag poängen.

 65. Mörker Says:

  Man United

  Jag vet inte om jag förstår din fråga rätt, men…

  Kolsuppi är ju uppenbarligen en av alla de här vänster-elitisterna som juholtar sig fram i tillvaron. Någon jämförde dem med gamla tiders prästerskap med sina hotfulla och fördömande predikningar. Det är precis samma sak med denna välfärdsstatens adel bestående av presstöds-tagande journalister, politiker, byråkrater m.fl. Liksom en gång prästerna så ser de sin maktbas krympa, eftersom arbetarklassen tröttnat på att hålla dem under armarna. Byråkrater, journalister och annat bidragspack parasiterar ju på arbetarklassen, som de säger sig tala för, och samtidigt föraktar utan att göra någon större hemlighet av det. De tror sig därför behöva något grumligt och fördömande att kasta i ansiktet på alla som kritiserar dem. Till detta lånar sig feminism.

  Men när vi fått bort HELA den så kallade välfärden så kommer denna elit slutligen förtvina. Det ser jag fram emot!

 66. Mattias Says:

  Nu blir jag nyfiken; vad sägs om en liten ovetenskaplig mini-undersökning!

  Jag börjar: Min mamma slog mig två ggr (örfilar) under min uppväxt. Min pappa slog mig noll ggr.

  Vad är era erfarenheter?

 67. Man United Says:

  @ mörker säger:”maktbas krympa, eftersom arbetarklassen tröttnat på att hålla dem under armarna. Byråkrater, journalister och annat bidragspack parasiterar ju på arbetarklassen, som de säger sig tala för, och samtidigt föraktar utan att göra någon större hemlighet av det. De tror sig därför behöva något grumligt och fördömande att kasta i ansiktet på alla som kritiserar dem. Till detta lånar sig feminism.” Där sa du något som inte sagts tidigare. skarpsynt liksom den här artikeln
  23 apr 2009 … Artikel av Joakim Ramstedt – Feminismen hotar hela vårt samhälle – Vi fäder och våra barn som blivit …
  http://www.newsmill.se/node/6408

 68. Ullis Says:

  Äntligen Jag tycker Mats Kolmisoppi artikel var jättebra. Skönt att även män börjar förstå vad det handlar om.

  Mattias: Kvinomisshandel handlar inte om några örfilar. Det handlar om mycket allvarligare saker som upprepas systematiskt av någon som du står i beroende ställning till. (Visserligen står ett barn i beroendeställning till sina föräldrar men barn har fler personer och lagas som skyddar dom än vad kvinnor har och barn växer ifrån sin beroendeställning)

 69. Onkel Kostja Says:

  Ullis, menar du att kvinnor är barn?

  Du har en läskig människosyn.

 70. Man United Says:

  @ Mörker ninni Behållningen blir att män kommer hamna i mitten med radikal feminister till vänster och geokapitalister ja på andra sidan. Män kommer inse hur mycket dom har att säga till om egentligen när det verkligen gäller. radikalfeminister vill starta könskrig mot sina egna män ur arbetarklassen och medlelkassen som gladeligen sviker offrar klasskampen och går åt höger i ren protest för att tänka på sina barn och sig själva. Kanske inte det rätta men en politisk handling. Det tragiska är att radikal feministerna lyckas splittra söndra och härska. Jag tror på samtal med majoriteten av kvinnor och män som är sunda.Men som faller för det ga:media skriver men vågar inte avvika från mängden. Dom måste väckas att våga lita på sig själva och inte tredje statsmakten som är på dekis. Mansrörelsen kommer ha den största betydelsen för att skapa makt balans och driva frågor för jämställdhet tex om hemlösa män,arbetsrätt,mansjourer,pojkars dåliga skolresultat,rättvisa och könsneutral lagstiftning,rättssäkerhet och vårdnadstvister som är en tickande bomb! Ga:media kan inte styra oss och det vet dom om. Se fallet med ja som sammanfattar läget perfekt att det är en komplicerande konflikt där radikalfeminism och fascism kommer bekämpas av kvinnor och män i mitten som är majoriteten. Och det finns bara en lösning som inte testats.

 71. Man United Says:

  @ Ok Mattias Ullis Jag säger tack Erin Pizzey,Doris Lessing,Anna Motz,Ingrid Carlqvist,Petra Östergren,Camilla Lindberg mfl för att de förstår att kvinnors emotionella terrorism,psykologiska tysta förtryckande maktspel och kvinnors våld mot män. Att myten bakom mäns våld mot kvinnor avslöjas. Feminism är kapitalismens motsvarighet. Med det inte sagt att det förekommer våld inom relationer. Vi snackas våld i nära relationer. De ska lösas med vetenskapliga psykologiska studier. Inte feminism och genus. det går inte att bortse från forskning och skrämmande fakta som avslöjar feminismens livslögn om mäns våld.skrämmande fakta då det inte passar mallen för radikalfeminism. Det är hoppfullt att män och kvinnor tillsammans börjar förstå och diskutera vad jämställdhet innebär och genomskådar det ga:media skriver.
  Samtalen har precis börjat och självkänslan ska stärkas aka anti-könskrigs rörelsen. Samförstånd och respekt. Jag har inget problem med feminister men det är inte många som vågar ta in att kvinnor som emotionella terrorister som slår sina pojkvänner och män.

 72. Man United Says:

  Svarta medborgarrätts rörelsen och anti-könskrigs rörelsen inspirerar. Män och kvinnor som protesterar och stödjer ja står inte på radikalfeministernas sida. Tvärtom. som är väldigt glädjande. Många av kvinnorna runt om i världen är både ur kvinnor rörelsen och är socialister. Hm…är problemet då svenska omogna oförstående feminister? Vi får se

 73. Man United Says:

  Enligt JA fanns alltså en tweet redan kl 18.30 på fredagskvällen, ungefär samtidigt som SW reste sig och gick från förhöret, om att han var anhållen. Vem skickade den tweeten och varför har den inte återgetts här?
  __________________
  Vit medelålders lönnfet heterosexuell köttätande man med bensindriven motorstark bil

  Näthat utövas av folk som inte lyckas hitta ikonen för ‘tummen ner’ intill Aftonbladets krönikor

  Idag, 00:03 #35690
  Batuta
  Medlem
  Reg: Aug 2009
  Inlägg: 4 058
  Citat:
  Ursprungligen postat av flashback979
  JA ger sin syn på vad som hände under sin ödesdigra vistelse i augusti.

  One of the nights I was staying with A–, she didn’t come home and said she had slept with a journalist who was writing a piece about me. This was odd, I thought, and who was this guy? But I hadn’t exactly been Mr Loyalty, and the whole thing was pretty obviously casual, though I did notice as I left on the Friday morning that she was a little strange. Later that day, I got a call from Donald Bö¨strom, telling me he’d just spoken to A–, who had just spoken to W–, who told her she was in hospital. I must say I was completely baffled. These girls were talking to each other and one of them was in the hospital? My phones were hopeless, but on one of them I got another call from Donald, quoting A– again, who was saying something about W– and the police and DNA testing. I said, ”What on earth is going on?” So I called W– and she totally denied these things, saying she had only mentioned police in relation to perhaps asking them for advice about tests you could get for sexually transmitted diseases.

  W– said she wanted me to come down immediately and have an STD test. I said I couldn’t that day, I was dealing with heavy stuff, but I’d come the next day, and she said that was fine. She then asked me if I’d called her off my own bat, or because I’d been speaking to A–. It just became too ludicrous at this point. Donald was ringing me again and again, saying that A– was trying to look out for me with this W– situation, and I was saying, ”No, it’s fine, I’ve spoken to W– and we’re meeting tomorrow.”
  The whole thing was zany, if anything, and deeply suspicious as the hours passed and the gossip flew. I spoke to A– and asked her what was all this nonsense about police. She told me I didn’t understand how it was in Sweden: you could just ask police for advice like that, about STDs and such like, and there’s nothing in it and no formal complaint. Perhaps I should have been more suspicious about what was going on at this point, but, of course, I knew I had done nothing wrong and it therefore didn’t occur to me what might happen next with the police.

  I wanted to double-check things with W–, so I topped up one of my phones and called her several times that afternoon, with no reply. I needed some time and space to myself, so I then booked into a hotel for the night where I began writing what was to be the first of my Swedish newspaper columns. I had just written that line about the first casualty of war being truth when, about 6.30pm, I checked on Twitter and saw there was an arrest warrant out for me for double rape. At first,
  Read more: http://www.smh.com.au/technology/tec…#ixzz1arukVJDJ

  Ardin och SW telefonkonfererar när SW är på SöS. Ardin pratar om DNA-test med Donald B redan innan hon tar med sig SW till Klarapolisen, men om man får tro SW så har hon uppfattningen att det bara rör sig om diskussion angående test för könssjukdomar som gör att man ska besöka Klara.

  Ardin har alltså redan på fredag morgon bestämt sig för att JA ska våldtäktsanmälas, när hon tar upp DNA-test. Hon använder SW som ett lättlurat redskap för att fulanmäla JA.

 74. Man United Says:

  AAs agenda görs tydligare allt eftersom.
  Mycket av det som det spekulerats om bekräftas steg för steg när det gäller henne och vad hon egentligen gjort.

 75. Man United Says:

  Jo, hennes agerande är ruttet, man undrar om det är hennes personlighet som är orsaken, eller om det kan finnas andra skäl.
  Vore även väldigt intressant att få reda på när Ardin och Borgström diskuterade hur ärendet skulle hanteras första gången, skulle inte bli förvånad om han var involverad redan innan besöket på Klara. Han har varit väldigt svävande på tidpunkten när han blivit tillfrågad.

 76. Mörker Says:

  Vi vet ju typen. Hon finns ju inte enligt feministerna, men vi som har trots det har träffat dessa honeytraps vet ju hur förslagna de är. De gör så sjuka saker och sen hyllas de som hjältar av feministerna.

 77. Man United Says:

  Ref.tråden om våldtäktsanklagelser mot ja på fb

 78. Man United Says:

  20-årig kvinna knivhögg pojkvän
  Sverige 15 okt
  En 20-årig kvinna i Eskilstuna är efterlyst och jagas av polisen sedan hon knivhuggit sin 21-årige pojkvän vid ett bråk på lördagseftermiddagen.

  Mannen fick ett kraftigt knivhugg i benet och fördes i ambulans till Mälarsjukhuset, skriver Eskilstuna-Kuriren. Händelsen inträffade vid 17-tiden och rubriceras som mordförsök.

 79. Mörker Says:

  Anar jag en ”årets kvinno- gärning”?

  Tror du vi kan få höra hur synd det måste vara om henne i morgon-tv?

  Hon kanske döms villkorligt till spa-terapi och får ta över hans lägenhet, fast han får fortsätta betala hyran eller hamna i inkasso. Och då har han kommit undan lindrigt. men vad kan man vänta sig efter tusentals år av kvinnoförtryck?

 80. Joakim Says:

  Mäns våld mot kvinnor förtigs? Vem har någonsin sagt att det inte förekommer?

 81. Man United Says:

  @ Mörkes Joakim Återigen Symbolen för rättsövergrepp Bastiljien kunde rivas för mindre. Vi får vänta och se vad åklagaren tar för beslut. Justitieministern är ju mån att folk ska få tillbaka förtroendet för rättsväsendet….

 82. Den som vet Says:

  Antagligen är det en bokrecension eftersom inte hela artikeln var med…

 83. Man United Says:

  ”Julian Assange har hållit ett tal på Trafalgar Square den 8 oktober, som inte har fått någon uppmärksamhet i gammalmedia. Anledningen är lätt att förstå. Assange säger nämligen att det inte bara är ledare och soldater, som är krigsförbrytare, utan också media, som inte förmedlar sanningen till sina läsare, tittare och lyssnare. Hans åsikt är att alla krig bygger på en lögn.
  Assange menar att vi måste förena oss och skapa egna nätverk som motvikt till gammalmedia. ”Om krig kan startas av en lögn, kan fred uppnås genom sanningen”!
  Ursprungligen postat av OldWolf
  Julian Assange på Trafalgar Square:
  http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.com/Stort tack för länken, Oldwolf. Ser också att vår avstängde medlem worldzitizen tipsat om detta så han ska ha full cred, är det inte hög tid att mod ger honom amnesti nu..?
  JA bränner av en rejäl bredsida genom att kalla MSM för krigsförbrytare, jag förstår varför MSM höll tvärtyst om hans tal den 8/10 på Trafalgar Square. Om detta nu ev migrerar med de grasserande upproren mot girighet kan det bli höstens stora bokbål på MSM.
  Talet finns även på tuben, den som har konton kanske skulle kunna kopiera ned detta på någon annan site också om och ifall youtube får för sig att släcka videon….
  http://www.youtube.com/watch?v=_PFydEUMwQI6 min lång
  Och John Pilger bränner av en bredsida …

 84. s Says:

  Inte bara i den tidningen fanns det med manshat i lördags, även Piteå-tidningen hade med en insändare som hade rubriken ”Lagar skrivs av män för män” och handlade om den där franske politikern som blev friad från våldtäktsanklagelser. Okritiskt publicerade Piteå-tidningen en insändare där alla vi med snoppar var potentiella våldtäksmän osv…

 85. Man United Says:

  @ s

  Vi kvinnor och män måste själva ta tillbaka makten från ga:media radikal feminism manshat misandri som går hand i hand med korrumption och ekonomiska intressen som utgör den tredje statsmakten.

  Gruppen män inkluderar alla, ethnos och invandrare tro inget annat. Gruppen kvinnor likaså. Det gäller att starta samtal i vardagen, föreläsningar och möten irl. Internet är ett verktyg. Det gäller att avslöja radikalfeminism totala mansförakt som är bortom alla gränser för samförstånd och jämställdhet 2.0 Kvinnorörelsen måste ta sitt ansvar mot misandri och radikalfeminism. Majoriteten av muslimer är justa kvinnor och snubbar. Varför bråka istället för samarbeta och upptäcka att vi har mer gemensamt för samtal om ett jämställt och humanistiskt Samhälle som bygger på mänskliga rättigheter istället för krig,rättsövergrepp,tortyr och könskrig.

  Vad är jämställdhet? Allt annat än det gammel och pk media inte vågar ta upp pga radikalfeminism,makt intressen och göra aktieägarna nöjda? Vad döljer dom, vad är dom rädda för ska hända om kvinnor och män underifrån kommer överrens och avfärdar radikalfeminism,maktmissbruk,rättsövergrepp och fascism?

  Vad händer när samtal och debatt startar med utgångspunkt i riktig jämställdhet,samförstånd och fri debatt aka Mansrörelsen och Anti-könskrigs rörelsen. En rörelse som bryr sig om sina medmänniskor i rättsstaten Sverige och världen över där konflikt,förtryck och hat råder.

 86. Jonathan Says:

  Men hallå eller, ska vi hylla manligheten för allt bra ”vi män” gjort (trots alla oss som varken jobbar i gruvor eller är entreprenörer pga av vårt kön), men inte kritisera precis samma manlighet för att den förknippas med våldsutövande? Bara för att Pär Ström inte anser sig slå sin partner? Genusmönster eller inte, bestäm dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: