Kvinna hade sex med 12-åring, gick fri

by

En kvinna i Australien har haft sex med fyra minderåriga pojkar. En var 12 år, två var 14, en var 15. Det skedde vid tre olika tillfällen. Kvinnan fyllde barnen med alkohol före övergreppen.

Tror du hon fick fängelse? Nej, hon slapp på grund av att rätten ansåg henne ha dåligt självförtroende. Hon gick ut från rätten som en fri kvinna.

Är det någon som tror att en man som gjort motsvarande hade klarat sig undan på grund av ”dåligt självförtroende”?

På vissa områden är det ett solklart privilegium att vara kvinna.

Läs mer här. Tack för tipset, Niclas!

För övrigt 1: Här kan du läsa om kvinnors våld mot kvinnor. I Helsingborg har ett gäng tjejer (6-7 stycken) överfallit och brutalt misshandlat två 18-åriga kvinnor. Läs mer här. Tack för tipset, Sara.

För övrigt 2: ”Kärring” ansågs vara ett alltför nedsättande ord men ”gubbe” och ”gubbig” hör vi hela tiden. Så kan man betrakta världen med subjektiva glasögon… Läs här. Tack för tipset, Ann-Mari med flerta.

30 svar to “Kvinna hade sex med 12-åring, gick fri”

 1. PO Says:

  ”Dåligt självförtroende”.

  Tänk på det killar när ni kommunicerar med (vissa.. de flesta) kvinnor. Egentligen menade skribenten nog dålig självkänsla.

  Hur många här är egentligen själva medvetna om distinktionen?

 2. Polaren Pär Says:

  Dom tycks ha en liknande rättsordning som den vi har i Sverige. I den nyligen avkunnade domen gällande den största pedofilhärva detta land någonsin sett, så fick ju kvinnorna också straffrabatt på grund av att dom led av dåligt självförtroende och (hör och häpna) längtan efter närhet.

  Just when you think you have seen it all….

 3. En Läsare Says:

  Kvinnor är offer, och pojkar förövare…

 4. dolf Says:

  Vi vet väl alla att de verkliga skurkarna och förövarna i pedofilhärvan var de unga barnen av manskön som utnyttjade kvinnorna för att blotta sig. Det är klart att kvinnor som är sårbara inte kan stå emot den otyglade lusten hos patriarkala barn. I väntan på särskild lagstiftning som tillåter att män sätts i fängelse för sexbrott oavsett ålder så borde de åtminstone omplaceras i en ansvarsfull omgivning, t.ex. barnhem drivet av Roks.

 5. Ritsurei Says:

  Lagen är ingenting annat än diskriminerande. Ni kvinnor som propagerar för ”jämställdhet”, hur kan ni låta detta fortgå? Ja, det är en kvinnofråga, en man möter mansgriskortet direkt enbart genom att associera ordet kvinna med straffrabatt. Detta hände i USA men det finns ett antal liknande fall på svensk mark. Ska vi tolka er strävan efter jämställdhet som århundradets hyckleri eller vågar ni att löpa linan ut?

 6. JD Says:

  Feminister hävdar att kvinnor ska uppfattas som lika starka som Män.
  Ändå har det aldrig någonsin hänt att en feminist har klagat på att en kvinnlig pedofil eller annan brottsling har fått gå fri därför att det är ”synd” om henne!

  Beror detta på att feminister:
  1. Har svårt att förlika sig med att även kvinnor kan vara skurkar.
  X. Feminismen lever på bilden av kvinnor som svaga offer.
  2. Feminister älskar kvinnliga pedofiler.

 7. wulf Says:

  Det var det sämsta jag hört på länge.

 8. Sötisen Says:

  JD,

  INGET av alternativen.

  Ty en feminist är blott den västerländska civilisationens obildbara avföring. Mera exakt, den västerländska civilisationens iglars, avföring.

  Eller mera målande uttryckt: Den bevisat defekta ideologin kommunismens kollektivistiska exkrement: Feministen.

  Som helt historielöst anammat de groteska folkmordens ideologi, kommunismen. Med dess kollektivitiska tänkande, applicerat på människans medfödda, biologiska kön.

  Efterblivet… Är helt uppenbart bara förnamnet.

 9. Jämställdhetsfeministern Says:

  Klart att man inte kan straffa en kvinna med dåligt självförtroende. Det är det osynliga strukturernas fel att hon utnyttjade barnen sexuellt. Att hon inte straffades är dessutom ännu ett tydligt bevis för att kvinnor aldrig är pedofiler.

 10. Joakim Says:

  Inte ens rättspykiatrisk vård, alltså?

 11. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/10/19/hellre-karring-an-dod-kritiserad-anti-dubbdackskampanj-i-jonkoping/

 12. Robban Says:

  Ang. Övrigt 2
  Gubbe är väl inte motsatsen till Kärring? Motsatsen till Gubbe är väl Gumma?! Motsatsen till Kärring vet ja ej om de finns nån? Kärring är ett mer nedvärderande ord än Gubbe tycker jag. Men missförstå mig ej, jag gillar inte att Gubbe används så flitigt o så nedvärderat.

 13. A Says:

  Australien är ju ett konservativt land och våldtäktssynen lutar sig fortfarande ofta på att offret blivit ”penetrerad i vagina, anus eller mun”, så det kan ju vara en orsak till kvinnornas privilegium här.

  Du vet, den våldtäktssynen som du själv i tidigare inlägg här hävdar bättre stämmer överens med ursprungsdefinitionen av våldtäkt, samtidigt som du påpekar att Sverige ”urvattnar ordet våldtäkt” genom vår bredare syn på vad våldtäkt är. Synd.

 14. Herregud Says:

  Till att börja med vill jag påpeka att jag tycker det är ett helt horribelt utfall och att en man absolut inte fått samma offerstämpel och på så sätt kommit undan så lätt.

  Men! Jag vill ändå inte peka finger åt feminismen bara för att den är lätt att skylla på. Jag gör det ofta själv. Säkert för ofta.

  (Roligt.. en uppdatering mitt under inlägget)

  Jag läste artikeln först nu och det ser inte speciellt bra ut. Men jag kan väl ändå lägga fram min första teori även om den inte verkar stämma. Tanken jag hade var att det kunde vara ridderligheten och beskyddandet av kvinnor av män som spökade här. Det kan ju vara sunt att försöka se om något annat låg bakom tänkte jag. Så att jag inte bara åker tåget till första station feminism och ställer mig där och gapar.

  Men i det här fallet verkar jag ha fel. Även om jag inte vet hur det ligger till i Australien och vilken makt en domare har där så verkar det onekligen som domaren i det här fallet försökt hjälpa en syster. För det är jag helt säker på. Hon hade inte hjälpt en man.

  För att avsluta vad jag tycker om domen: the sentence is a disgrace!

 15. Robert Says:

  Om domaren nu var en kvinna verkar detta vara ännu ett fall av könsjäv. Det går inte att få till en lagstiftning att domaren måste vara av motsatt kön än den åtalade? Eller kanske löpa hela linan ut: Inga kvinnor får vara domare då de inte kan döma sakligt utan måste lägga in personliga värderingar i fallen de dömer!
  Men vad vet jag? Kan för lite om rättsväsendet.

 16. Roll-On Says:

  Den kulturella ridderligheten, och det ideologiska könshatet feminism, är inte samma sak. Feministen parasiterar på kulturen.

 17. JD Says:

  Ordet kärring kommer utifrån betydelsen Kär-ing och har i grunden en positiv betydelse. Det är den förklaring jag har hört av någon ordexpert på radion.
  Men ordet får givetvis en negativ klang om man kompletterar ordet med t.ex Kärringträsk, Skitkärring, Surkärring, Kärringjävel. etc.

  Det intressanta är väl att ordet Gubbslem anses vara politiskt korrekt medan t.ex ordet Slempaddor inte är lika politiskt korrekt.

 18. Backlash Says:

  OT: Filippa Reinfeldt fick kommitten att stryka en passus om ‘jämn fördelning av obetalt hushållsarbete’ i förslaget till nytt partiprogram för M.

  Förhoppningen är ju att det var av rent ideologiska principer hon gjorde det, men risken finns ju att hon vid en sån skrivning skulle tvingas städa mer hemma (och Fredrik mindre).

 19. Ture Says:

  Helt rätt att hon gick fri. Det vet väl alla att kvinnor är oförmögna att ta ansvar för sina handlingar.

 20. hsl Says:

  Så hon är 20 år gammal och måste knulla med 12, 14, 14 och 15 åriga barn. Hur det inte är våldtäkt på barn vet jag inte, inte ens för föredetta fångkoloni som Australien.

  Så är inte detta brottsligt måste hon väll ändå vara mentaltstörd och spärras in för att skydda andra barn från en pedofil, ja vuxna människor som har sex med barn oavsett kön är pedofiler, av hennes rang.

 21. Hjalmar Says:

  hsl: Enig; detta är horribelt.

  Eller ska pojkarna dömas för våldtäkt kanske?

 22. Nils Jungenäs Says:

  Robert 08:21

  Det finns studier på det där. Tydligen är kvinnliga domare mindre benägna än manliga att låta kvinnliga förövare komma lindrigare undan. Det är alltså främst de manliga domarna som ringaktar, ursäktar och överser med kvinnliga brottslingars illdåd.

 23. Nils Jungenäs Says:

  Angående domstolens förevändning för att överse med pedofilen.

  Det är skillnad på ursäkter och orsaker.
  Bara för att ”dåligt självförtroende” är en bidragande ”orsak”, är det naturligtvis ingen ”ursäkt” för gärningen. Häpnadsväckande korkat!

 24. Man United Says:

  Hur ska folk återfå förtroendet när ett visst kön har immunitet i rättssalarna?

  ”Rättssäkerhet Alla som bor i Sverige ska vara säkra på att man får en rättvis och rättssäker behandling den dag man kommer i kontakt med rättsväsendet. Ingen oskyldig ska dömas och den som begär resning ska kunna få stöd. Krav på objektivitet ska gälla också efter avslutad rättsprocess, skriver justitieminister Beatrice Ask som nu tillsätter en utredning. ”

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tron-pa-rattsvasendet-ska-starkas_2843201.svd

 25. Man United Says:

  Kanske HÅkan Juholt kommer på andra tankar och intresserar sig för Rättssäkerhet efter han blivit indragen i ett smutsigt spel.

 26. Man United Says:

  Justitieministern struntar i Rättssäkerhet
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1644&blogg=40709

 27. Nils Jungenäs Says:

  Uttrycket att något är ”skrämmande” används ofta lite slentrianmässigt men här är det verkligen på sin plats.

  Att en pedofil går fri på detta sätt är skrämmande. En ung tjej… nej det stämmer inte med gängse uppfattning om nidbilden av en pedofil.

 28. Bishounen Says:

  Robert säger:
  21 oktober 2011 kl. 8:21

  ”Om domaren nu var en kvinna verkar detta vara ännu ett fall av könsjäv. Det går inte att få till en lagstiftning att domaren måste vara av motsatt kön än den åtalade? Eller kanske löpa hela linan ut: Inga kvinnor får vara domare då de inte kan döma sakligt utan måste lägga in personliga värderingar i fallen de dömer!
  Men vad vet jag? Kan för lite om rättsväsendet.”

  Precis som Nils Jungenäs sa, så tenderar kvinnliga Domare och Jurymedlemmar istället vara ”hårdare” mot en kvinnlig brottsling än vad de manliga i samma positioner är, eftersom många manliga Domare och Jurymedlemmar fortfarande styrs av så kallad Ridderlighet mot ”det täcka könet” vilket också inte sällan påverkar straff-utdömningen.

  Trots allt, var en av de som ansåg att det inte var ett dugg synd om de 23 pedofilåtalade kvinnorna, själv en kvinna- Kriminalinspektör Anette Stenius, som sa; ”Jag kan ändå inte tycka synd om någon av dem. Att skylla på att de hängt med i chattandet för att göra honom nöjd eller för att de känt sig hotade köper jag inte. Det finns inget försvar och jag kan inte se något annat än att de har ett eget intresse av barnsex.”

  Enligt din logik, så skulle kanske helt enkelt istället fler Kvinnor vara Domare i sådana här fall?

 29. Stefan Says:

  ”JD säger:

  21 oktober 2011 kl. 9:07
  Ordet kärring kommer utifrån betydelsen Kär-ing och har i grunden en positiv betydelse.”

  Språkligt hänger ordet käring ihop med karl (urpsrungligen kärling) och gubbe hänger ihop med gumma, men sedan har orden fått olika stilvärde så att gubbe och käring är nedvärderande och karl och gumma mer positiva (t.ex. en rejäl karl och liten gullig gumma). Så gubbe och käring hör ihop om ska tala om t.ex. gubbvälde och käringvälde. Det ord som stilmässigt hör ihop med karl är väl annars närmast fruntimmer.

 30. Helena Says:

  Stefan, vi ska inte glömma bort de manliga särlingar som finns här på GN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: