Filippa Reinfeldt sticker ut hakan

by

Statsministerns hustru, Filippa Reinfeldt, har stuckit ut hakan. Eller ska man kanske säga att hon har stuckit in hakan – i det getingbo som den svenska genusdebatten utgör.

Hur som helst: I moderaternas arbete med ett nytt idéprogram lyckades hon igår – åtminstone tills vidare – få bort en formulering om att män och kvinnor ska utföra hälften var av hushålls- och hemarbete.

Det var då för väl. Hur kan något över huvud taget komma på idén att Sveriges politiska ledning ska lägga sig i hur en familj, eller ett par, lägger upp sitt liv i hemmet? Det är upp till människorna – inte regering, riksdag eller moderater.

Det är obegripligt att ett parti som moderaterna – med individens frihet som kanske den viktigaste komponenten i sina ideologiska rötter – över huvud taget kan överväga att försöka styra hur människor styr sitt hushållsarbete. Det visar hur långt utför det har gått med Sverige. Och det utgör ett exempel på vilken enorm makt som statsfeminismen har fått.

Det är så sant som det är sagt: Där feminismen går in, där går vettet ut.

Läs mer här.

För övrigt: Svenskans krönikör Anna Laestadius Larsson har skrivit en feministisk krönika igen. ”Pojkar och män är i dag en del av problemet”, skriver hon. Tack Anna, vad kul det känns att vara ett problem! ”Men vi kommer aldrig att uppnå jämställdhet om vi inte i stället väljer att se dem som en del av lösningen”, skriver hon vidare. Då menar hon att pojkar och män ska hjälpas åt att hjälpa kvinnor och flickor. Bredare syn än så har hon inte på vad jämställdhet innebär. Läs mer här. Tack för tipset, Ann-Mari på Ann-Mari’s blogg.

31 svar to “Filippa Reinfeldt sticker ut hakan”

 1. Jakob Says:

  Men var det någon som hörde herr Reinfeldts tal igår på radion? En passage handlade om att (fritt ur minnet) ”20-åriga kvinnor kanske inte håller med, men när de blir äldre kommer de se att det faktiskt finns strukturer som tvingar dem att bla bla bla”

 2. Man United Says:

  Pojkar,män,mammor och flickor,pappor,kvinnor ska hjälpas åt att stödja varandra, sina medmänniskor aka jämställdhet 2,0 http://www.pellebilling.se/ http://mansnatverket.org/

  Alla tjänar på att ha ett jämställt Samhälle. Mansrörelsens uppsving är ett svar på den snedvridna snynen och behandlingen av pojkar,pappor och män och besvarar inte viljan till könskrig från radikalfeministiskt håll. Utan föredrar samförstånd och debatt i Samhället om hur vi vill ha det. Du och jag är ju Staten. Makten ska utgåg från människorna inte tvärtom. Hur tänker egentligen radikalfeminister när 1000 stycken blir uppsagda på Sahlgrenska och 600 på Volvo, berör bara det kvinnor eller bara män? Eller familjer…

  The war against boys
  http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2000/05/the-war-against-boys/4659/

  Updates of the July Appeal
  •18 October 2011: Home Office publishes independent review of UK extradition agreements. The EAW section is relevant to the Assange Appeal

  http://www.swedenversusassange.com/

  Appropå profeminism oavsett polititsk tillhörighet och att tvinga medborgarna till hur städning, lägga sig i hur städning ska fördelas och genomföras i hemmet! Snart kanske mannen inte får ett rosa kuvert för att glömt ha diskat utan blir fängslad direkt för ett nytt typ av förseelse/ brott…..

 3. s Says:

  Ytterligare en dos av manshat i Aftonbladet…
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article13818235.ab

  Ruriken skriker ut ”Är din man efterbliven”!

 4. Ylle Says:

  OT: Återigen en Man som pressar en stackars kvinna att begå brott..

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1563927/Bluffade-om-kidnappning.html

 5. Andreas Says:

  Bra av Filippa, men tråkig utveckling för Moderaterna.

 6. hsl Says:

  Bra. Men hon var väll tvungen för är det inte Fredrik som gör hushållsarbetet hemma, lite som en hobby, för det är så kul? Jag minns bilder på en leende Fredrik med dammsugaren i högsta hugg.

 7. Fortfarande OK med lite mansförakt Says:

  […] Via: Genusnytt. […]

 8. PO Says:

  Pär skriver: ”Det är så sant som det är sagt: Där feminismen går in, där går vettet ut.”

  Kanske man kan säga att en feminist är ”street smart”?

 9. Sara Says:

  Jag undrar om städhjälpen hos makarna Reinfeldt är kvinna eller man eller hen?

 10. Leif Says:

  ”Utan männen, ingen jämställdhet”
  Har verkligen Anna Laestadius Larsson följt sin egen tankegång hela vägen här?
  ”Pojkar och män är i dag en del av problemet. Men vi kommer aldrig att uppnå jämställdhet om vi inte i stället väljer att se dem som en del av lösningen.”
  Utan män – vilka ska då kvinnorna jämställa sig mot?
  Man bara frågar…
  Som man får man vara tacksam och ödmjuk för att man har något existensberättigande i Anna Laestadius Larssons värld, om än bara som ett verktyg.

 11. Hjalmar Says:

  Sara:
  Bra fråga. FR brukar dock framhålla hur gärna och ofta han städar, att det är hans ”terapi”… Ungarna har visst allergi.
  Om sanningshalten vet jag inget.

 12. Birro, matematikerna och genusflanöser i P1 « Tanja Bergkvists Blog Says:

  […] eländet inom ett decennium. Måste ju jobba på alla fronter. OBS! Pär Ström (som bloggar på Genusnytt) är aktuell med en artikel på SVD Brännpunkt, en reaktion på denna artikel, och idag kom […]

 13. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/10/21/ny-lagstaniva-for-misandrin-underbara-clara-ar-din-man-efterbliven/

 14. Hjalmar Says:

  Leif: Anna Laestadius Larssons idevärld kan nog kallas ”fascist light”.
  Byt ut ”pojkar och män” mot tex judar och afrikaner. Fy f-n!
  Det krävs en slaskjournalist för att skriva ett sådant bottennapp.
  Tingsten skulle rotera i sin grav.

 15. Stina Says:

  PO säger: Kanske man kan säga att en feminist är ”street smart”?

  Eh, PO, killarna här vet inte vad streetsmart är. 😉

 16. Hjalmar Says:

  Stina:
  Här i landet har det varit ”street smart” att kalla sig feminist. Men allting förändras…
  Att stå upp för sina värderingar är nog motsatsen till ”street smart”. Här på bloggen säger vi vad vi tycker, och det anser gammelmedia är ”näthat”, ungefär…

 17. Jocke S Says:

  Med tanke på hur mycket annat som har filippat ut i Moderaterna, och ifrån själva ”ledningen”. Så undrar jag om inte Filippa själv ser en övervikt av manligt hushållsarbete som det önskvärda i framtiden?
  Ja så hon kan senare kan ta över det politiska, ungefär som Hillary Clinton i USA?
  I själva verket kan man lätt få diverse misstankar vem som är regeringen i familjen Reinfeldt? Och om han inte fått en grundläggande PK utbildning där framför diskbaljan och spisen? Eller?

 18. Bishounen Says:

  hsl säger:
  21 oktober 2011 kl. 14:57

  ”Bra. Men hon var väll tvungen för är det inte Fredrik som gör hushållsarbetet hemma, lite som en hobby, för det är så kul? Jag minns bilder på en leende Fredrik med dammsugaren i högsta hugg.”

  Jovisst var det så. Dock fick han ju sedan ett varningens finger för detta; ”Enligt fertilitetsexperten De-Kun Li vid universitetet Stanford, Kalifornien, är detta första beviset på sambandet mellan elektronik och minskad manlig fertilitet.

  – Jag skulle råda män och par som försöker få barn att minska sin exponering för elektromagnetiska fält så mycket som möjligt, säger han.” http://www.aftonbladet.se/halsa/article12124500.ab

  Något som feministerna blev fly förbannade över. 😀

  Vad sedan beträffar män som städar, så skall de självfallet fortsätta med det förutsatt att de själva vill städa, vilket ju är poängen med jämlikhet.

 19. Åke Says:

  Krönika i Afronbladet: ”Jag säger inte att han inte finns. Jag säger bara att jag aldrig har mött curlingmaken, han som projektleder familjen och håller koll på allt från gympapåsar till lappar från skolan. Ingen annan jag känner heller har gjort det.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article13818786.ab

  Jag antar att det ensamstående fäder sysslar med automatiskt omklassas till nåt annat.

 20. Ulf Andersson Says:

  @ Åke
  ”Jag antar att det ensamstående fäder sysslar med automatiskt omklassas till nåt annat.”

  Touché!

 21. Backlash Says:

  En god fader uppfostrar sina barn att ta eget ansvar från ca 10 års ålder. Göra sina läxor, själv packa sin gympapåse och laga punkan på sin cykel. Sen ska han finnas i bakgrunden och visa hur man gör om de inte klarar av det.

 22. Ulf Andersson Says:

  @ Backlash
  ”En god fader uppfostrar sina barn att ta eget ansvar från ca 10 års ålder. ”

  ?????????

  Jag var en god fader redan från dotterns födelse och fram till
  hennes 2-årsdag. Sen satte hennes mamma stopp
  för min närvaro i dotterns liv…..

 23. Ulf Andersson Says:

  Komplettering:
  Givetvis försöker man att vara en närvarande förälder
  hela tiden under barnets uppväxt. Sedan ska men ge
  barnen större ansvar ju äldre de blir – det är jag med på.

 24. Ale Says:

  Moderatstämman går i antifeministiskt tecken! Att antifeminismen har spridits bland folk har väl inte någon missat men nu har den äntligen börjat påverka politiken.

  * Klart nej till kvotering i bolagsstyrelser
  * Klart nej till att staten ska lägga sig i hushållsarbetet

 25. Ale Says:

  Länk
  http://www.dn.se/nyheter/politik/lovord-for-valfard-i-nytt-m-program

 26. Backlash Says:

  Appropå obetalt hemarbete –

  Lars Ohly talade sig varm för bröstpumpen i senaste valrörelsen, som om det vore den bästa jämställdhetsuppfinningen någonsin. Han glömde berätta om tvättmaskinen och P-pillret, uppfunna av ingenjörer och medicinare, de yrken som Ström och Billing representerar.

  Men framför allt glömde han berätta att det tar kvinnan 45-60 minuter att fylla en flaska med bröstpump (enligt bifogad video). Under tiden förväntas antagligen mannen trösta barnet, promenerande fram och tillbaka med en skrikande unge i famnen, utan att ha tillgång till de ‘resurser’ barnet efterfrågar. Sen tar det väl 45-60 minuter för barnet att dricka upp den utpumpade mjölken.

  Alltså, med bröstpump ökar den tid som åtgår till det dubbla, likväl som föräldrarnas frustation. Jag säger inte att det är en dålig eller omöjlig lösning, men i de flesta spädbarns-situationer är trots allt de biologiska könsrollerna bäst.

 27. Jämställdhetsfeministern Says:

  Anna Laestadius Larsson har ju helt rätt i sin analys. Pojkar och män är problemet och kvinnor och flickor är lösningen. För att uppnå jämställdhet så måste pojkar och män hjälpas åt att lyfta fram och hjälpa kvinnor och flickor.

 28. Backlash Says:

  Jämställdhetsfeministern är sjukdomen och jag är medicinen

 29. Jocke S Says:

  Ale. M är inte antifeministiskt, tvärtom. Visst, det finns ett passivt motstånd på sina håll, bland gräsrötterna, precis som hos folket. Mycket passivt.
  Men i ledningen för M är både Reinfeldt, Ask, Borg och Schlingman öppna för kvotering!
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svdse-moderat-nej-till-kvotering-i-bolag_6572755.svd

 30. Musse Pig Says:

  Angående street smart (eller smart överhuvudtaget i sammanhanget) och feminism: http://www.youtube.com/watch?v=mJuJmFWkkAM

 31. Liberalen Says:

  Väl talat, Pär Ström.

  De samhällsiglande politikersvin som tror att de har i vanliga människors kök att göra, och även tror att de med dylikt storhetsvansinne har en säker framtida försörjning på alla vanliga människors bekostnad…

  Måste inte minst via valsedlarna uppmärksammas om sitt groteska misstag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: