”Vi har ett inbördesvärldskrig – och det är ett könskrig”

by

Vi ska inte glömma vad framträdande feminister har sagt – för det säger mycket om den rörelse de representerar. Även om naturligtvis långtifrån alla feminister är skogstokiga så är rörelsen ganska besmittad av extremism. Här följer några exempel.

Nedan kan du se ett utdrag på YouTube ur SVT-filmen Könskriget. Där kan vi se mycket framträdande personer göra anmärkningsvärda uttalanden (läs mer om det nedan).

En forskare som till och med är professor, Eva Lundgren, anser att satanistiska nätverk av pedofiler är en utbredd företeelse i Sverige. ”Dessa grymma ritualer där fostret tas ut, styckas och offras … Högt uppsatta personer finns med, sådana med högst respektabla yrken”, säger hon. Det är män som är de skyldiga, förstå, enligt professor Lundgren. Polisen har letat i skogen där de dödade fostren ska vara nedgrävda, utan att hitta något.

Ordföranden i en stor och etablerad rörelse, kvinnojourernas organisation ROKS, hette Irene von Wachenfeldt. Hon säger också starka saker i filmen. Om relationen mellan könen säger hon: ”Vi har ett inbördesvärldskrig – och det är ett könskrig”. Hon säger också att ROKS är en ”kamporganisation”och att organisationen är ”feministisk” (även om hon inte säger ”feministisk kamporganisation”, men det verkar vara det hon menar).

Det finns också mycket annat som visar att tunga delar av feminismen vill ha ett könskrig snarare än jämställdhet.

Lite annat:

Nedan kan du se hur Aftonbladet rekommenderade SCUM-manifestet som julklapp för några år sedan (SCUM står för ”Society for cutting up men” – där står det att män är en biologisk olycka som bör utplånas):

En annan sak. Det var några år sedan det hände, men bör inte glömmas. Det socialdemokratiska ungdomsförbundet (SSU) i Kronoberg hade en så kallad tjejkurs. Under kvällen gjorde kursdeltagarna en stor banderoll med texten ”Mansslakt – kvinnomakt” (se bild nedan). En bild på banderollen lades ut på internet, på SSU Kronobergs officiella sajt.

Så långt är det illa nog. Tänk att slakt på det ena könet förespråkas på ett möte med ungdomsförbundet i Sveriges största parti. Men ännu mer märkligt blir det när man tar del av reaktionerna på detta förslag till en modern variant av Endlösung. Tjejerna tas nämligen i försvar.

”Budskapet är ett uttryck för den frustration som finns bland unga tjejer”, säger Amanda Tannerfalk, jämställdhetsansvarig på SSU Kronoberg (se här). Tänk att ett sådant uttalande om förslag på slakt på det ena könet kan komma från en jämställdhetsansvarig. Det säger en del om vilka som tillsätts som jämställdhetsansvariga i dagens samhällsklimat.

Här kommer mer. Titta på denna kvinna:

Det är sångerskan och låtskrivaren Sofia Talvik. Hon skriver också krönikor i Metro. En gång skrev hon en krönika, där hon berättar att en kille som precis ”friendat” henne på sin facebookvägg skrev till henne på Facebook:

”Hej gumman är det du som sjunger?”

Om det skriver Talvik i sin krönika i tidningen Metro:

”Jag vill genast ta fram häcksaxen och klippa av hans lilla kuk, sen kanske hans huvud och trycka ner bokstäverna en efter en i stumpen som blir kvar medan blodet sprutar – G U M M A N.”

Tänk om en manlig sångare sagt något motsvarande (kanske något om att ta fram borrmaskinen och borra bort f*****) om en kvinnlig ”vän” på Facebook – han hade nog fått veta att han lever…

Annonser

51 svar to “”Vi har ett inbördesvärldskrig – och det är ett könskrig””

 1. Pia Says:

  Det finns onekligen extremistiska drag i delar av feministrörelsen.

  http://www.axess.se/blog/post/2011/10/22/Behover-vi-hjarntvattas.aspx

 2. JJ Says:

  Tyvärr är det likadant fortfarande år 2011.

  Yakida.se lyckades bevisa det

 3. Valeria Says:

  Är det bara jag som ser positivt på sådana här utspel?

  Jag uppfattar det åtminstone som ett led i en utveckling där extremfeminismen bryter sig loss från den traditionella feminismen, och allteftersom blir mer och mer marginaliserad. Visst kan man bli upprörd över de nämnda utspelen, men samtidigt måste man ha någon form av tilltro till mänskligheten i stort, och jag är tämligen övertygad om att de allra flesta människor inser att företrädarna för sådana här utspel är offer för något i stil med en snedvriden världsbild, indoktrinering eller bara är stolliga i största allmänhet.

  Min bild av extremfeminismen är att en överväldigande majoritet har tröttnat på tjatet om jämställdhet, vilket sannolikt beror på att diskussionen har blivit alldeles för diffus. Diskussioner angående likhet inför lagen, lika rättigheter osv, är frågor är vardagsnära och betydelsefulla på ett helt annat sätt än diskussioner om glastak, strukturer och normativitet. I det senare fallet kan det även ifrågasättas om begreppen existerar i den faktiska världen, eller om de inte till hög grad är en utkomst av människors egna föreställningsvärldar. I varje fall kan man konstatera att de samhällsförhållanden som extremfeminister framställer som faktiska i själva verket är relativt dynamiska i de allra flesta fall. Kanske är det också därför man talar om strukturer – då kan avvikelserna bortförklaras, även om man rimligtivis borde ifrågasätta hur många avvikelser som krävs för att strukturteorierna ska vara falsifierade.

  Medan människor i allmänhet verkar tröttna, så tycks det som om extremfeministerna går i motsatt riktning och sjunker allt djupare in i den egna föreställningsvärlden. Resultatet blir att en milsvid spricka uppstår mellan dessa och resterande samhället – och det kommer inte gynna extremfeminismens fortlevnad. Om tio, femton är kommer troligen extremfeminismens dagar vara över, på samma sätt som vänstervågen kring sextioåtta idag till stor del är ett minne blott.

 4. Musse Pig Says:

  Den här rabiata tokfeminismen är inte alls marginaliserad. Den dominerar debatt och maktens korridorer fullständigt

 5. Glenn Jason Says:

  Lita aldrig på en statlig forskare, åtminstone inte i de frågor där svenska makthavare redan på förhand bestämt vad som är sant och inte. Nej, civiliserade stater (ej Sverige alltså) är värderingsneutrala!

 6. Matte Says:

  Feminister (inte alla) skjuter sig ständigt i sina fötter med sina utspel.

  Men det är bra att de är öppna med sin misandri så att man vet var man har dem.

 7. Rie Says:

  Hur stora delar av svenskt etablissemang uttrycker sig blir fruktansvärt tydligt i denna sammanställning:

  http://www.axess.se/blog/post/2011/10/23/Det-samtalsklimat-man-fortjanar.aspx

  OBS! Känsliga läsare varnas.

 8. Kristin Says:

  Rie:
  Intressant läsning.
  Applåder för Johan Lundberg.

 9. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/10/23/par-strom-gor-viktig-sammanstallning-om-feminism/

 10. Ullis Says:

  Har vi ett könskrig? Nej vi har ett krig mot dumhet empatilöshet och egoism. Låt oss lösa det genom att tillåta alla kvinnor att vända sig tillspermabanker. Då är kriget löst.

 11. Ulf Andersson Says:

  @ Ullis
  Vad händer om spermabankerna blir rånade eller brinner ner?
  Vad gör ni då?

 12. Ulf Andersson Says:

  Komplettering till Ullis:
  När ni har utrotat männen, finns det inga som
  kan producera sperma.

  Måste ge ett sådant intelligent resonemang som ditt
  en stående ovation……….. 😀

 13. Helena Says:

  Eva Lundgren är inte längre professor. Hon ombads avgå, och lämnade sin tjänst 2011-02-28

 14. AV Says:

  Ullis: Endast naiva tror att man kan göra uttag på banker där inga gör insättningar. Tror du de kan tillverka spermier som riksbanken kan (men undviker) tillverka pengar? Alla andra banker behöver sparare för att låna ut till er andra slösare!
  Om du inte har tänkt dig någon form av ”mjölkningstvång” blir det nog få insättningar om spermiebanker används i din kamp att göra mannen obsolet.

 15. Claes-Peter Says:

  Antagligen är det möjlig att framställa kloner av kvinnorna, och då har vi en könlös befruktning – precis som bladlössen!
  Men jag betvivlar starkt att världen blir bättre med bara kvinnor – jag nätdejtar och kollar diverse chat och diskussionsforum, och det tar aldrig mer än högst 20 minuter innan två eller fler kvinnor ryker i luven på varandra och krigar tills de blir utspärrade av supporten/admin/moderatorn. Och när grupper av kvinnor samlas, så griper ofta en av dem makten och utnämner sig själv till inofficiell ledare och styr hela gruppen på ett auktoritärt sätt.

  Det sägs att sådana tendenser uppstår i tex kvinnofängelser.
  När jag hade ett knäck som vaktmästare, åkte jag och en kompis till ett kontor för att flytta några skåp och bygga några skärmväggar. Men när vi kom fram, så fick vi inte börja jobba. För den kvinna som bestämde på kontoret var frånvarande, och kunde alltså inte bokstavligen bestämma var skåpet skulle stå! Och ingen vågade sig på att utmana hennes auktoritet. Kontorschefen höll sig avsiktligt undan, hon var tydligen chef bara på pappret.

  Så jag misstänker starkt att i ett framtida utopiskt, mansfritt samhälle, skulle det ändå gå omkring auktoritära personer som pekar med hela handen och inte vill diskutera. Jag tror inte att frånvaron av penisar skulle göra så stor skillnad.

 16. Ulf Andersson Says:

  @ Helena
  Eva Lundgren avgick lördag den 26 februari,
  inte den 28 februari
  http://www.ergo.nu/nyheter/20110226-eva-lundgren-slutar

  och
  https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/26/eva-lundgren-sur-sager-upp-sig/

 17. Bishounen Says:

  Ulf Andersson säger:
  23 oktober 2011 kl. 15:29

  ”@ Ullis
  Vad händer om spermabankerna blir rånade eller brinner ner?
  Vad gör ni då?”

  I boken och filmen ”Y – The Last Man” där alla Världens män dukat under av en smitta och endast en man som är immun har överlevt, så förstörde ju de radikalfeministiska ligorna som sedermera härjade i städerna alla Spermabanker, fast beslutna att förhindra att Manssläktet återuppstår. 😀

  Men, precis som Claes-Peter sa, så finns ju numera tekniken till könlös befruktning, eftersom man nu kan konvertera valfria hudceller till könsceller.

  Denna teknik fungerar ju dock även på män, så både framtidens feminister likväl som dess maskulinister kan således sitta där i varsin vrå med sina ”avbilder”. 😀

 18. Daniel Says:

  Jag börjar tro att många av dessa radikalfeminister verkar ha stora personliga problem och istället för att rikta blicken inåt och söka hjälp hos en psykolog, så skyller man alla sina problem och tillkortakommanden på någon annan.
  Det är ju lättare så och kan man dessutom göra karriär på det…

 19. Ulf Andersson Says:

  @ Bishounen

  Vilken av dem? Den du nämner är väl en ”fan-version”
  http://www.imdb.com/title/tt2062717/

  av denna:
  http://www.imdb.com/title/tt0950753/

 20. Ulf Andersson Says:

 21. Bishounen Says:

  Ulf Andersson säger:
  23 oktober 2011 kl. 16:50

  ”Vilken av dem? Den du nämner är väl en ”fan-version”
  http://www.imdb.com/title/tt2062717/

  av denna:
  http://www.imdb.com/title/tt0950753/

  Det är inte den länkade Maty Shelley’s.
  Jag tänker på det filmprojekt som påbörjades 2007 av New Line Cinema, fast projektet har stått still ett tag nu, om det säger något?

  Vet inte vad som hänt sedan dess med produktionen, tyvärr.

  Det finns dock även ett par annan böcker i samma linje; En är ‘Anatomía Humana’ av Carlos Chernov, men där försöker kvinnorna istället lägga beslag på den överlevande mannen för att inte dö ut.
  An annan är ‘The Last Man on Planet Earth’, men där är orsaken istället användande av Biologiska Vapen i Afghanistan orsaken,närmare bestämt en Y- Bomb. 😀

 22. Aktivarum Says:

  Valeria:

  ”Jag uppfattar det åtminstone som ett led i en utveckling där extremfeminismen bryter sig loss från den traditionella feminismen, och allteftersom blir mer och mer marginaliserad.”

  Vad menar du med den traditionella feminismen? Jag blir lite brydd över uttalanden som hänvisar till de vanliga feministerna som jag skall tro bara magiskt finns där trots att vid alla institutioner – varenda en – där feminism diskuteras bestäms agendan av radikaler och extremister. Hur kan det finns vanliga feminister när de aldrig finns när de behövs? De är precis som vanliga muslimer – de finns heller aldrig när de behövs. Protesterar aldrig lika våldsamt mot terrorism som de kan gapa om rondellhundar. Är inte vanlig feminist bara båt KVINNOR (och enstaka män) som inte håller med om feminismen kallar sig för att de lärt sig man måste vara feminist?

  Vad är det som gör dessa personer till ”feminister”? Ingenting som de står för är ju prioriterat av feministrörelsen. Tvärtom, anledningen de traditionella vanliga feministerna är tysta är väl att det finns ingenting de KAN hålla med om?

  ”Visst kan man bli upprörd över de nämnda utspelen, men samtidigt måste man ha någon form av tilltro till mänskligheten i stort”

  Mänskligheten tror jag definitivt på men jag tror inte alls på feminismen. Tvärtom så är jag skrämd av den förmåga många kvinnor har att kalla sig feminister trots att de steg för steg är emot allt feministrörelsen står för. Medan feministrörelsen förstör deras levnadsförutsättningar så går de fortfarande runt och säger de också är feminister – bara inte just den ”sorten”

  ”och jag är tämligen övertygad om att de allra flesta människor inser att företrädarna för sådana här utspel är offer för något i stil med en snedvriden världsbild, indoktrinering eller bara är stolliga i största allmänhet.”

  Vilket är fullkomligt oviktigt så länge stollarna är de enda som yttrar sig. Här är en enkel regel, om man inte uttalar sig i feministiska debatter så har man antingen gett tyst medhåll – eller så är man inte feminist alls. Men varför skall en massa brudar som inte är feminister då springa runt och kalla sig feminister?

  Varför skall de kalla sig det?

  ”Min bild av extremfeminismen är att en överväldigande majoritet har tröttnat på tjatet om jämställdhet, vilket sannolikt beror på att diskussionen har blivit alldeles för diffus.”

  Det spelar ingen roll vad majoriteten av feministerna tycker, precis som det heller inte spelar någon roll vad majoriteten av muslimerna tycker. Så länge de är TYSTA är de antingen det inte alls eller så betraktas deras tystnad som medhåll av egna sidan. Ingen islamistisk terrorist tror det finns en enda muslim som inte håller med om vad han gör. De är precis som Breivik. Och i Breiviks fall så har varenda person i hela ”rörelsen” han ville hjälpa uttalat avsky.

  Hur vore det om de som vill kalla sig feminister börjar att YTTRA sig eller slutar kalla sig feminister?

  ”Diskussioner angående likhet inför lagen, lika rättigheter osv, är frågor är vardagsnära och betydelsefulla på ett helt annat sätt än diskussioner om glastak, strukturer och normativitet.”

  I bägge fall så är det samma sak som feministerna vill göra för att lösa problemet. De vill inrätta stora myndigheter som bestämmer vad som är lika rättigheter där maktfullkomliga byråkrater sittter på statlig lön och delar ut rättighets-rättigheter.

  ”I det senare fallet kan det även ifrågasättas om begreppen existerar i den faktiska världen, eller om de inte till hög grad är en utkomst av människors egna föreställningsvärldar.”

  Ja, förutsatt att någon av betydelse ifrågasätter begreppen. Om varenda professor och docent håller med eller håller tyst är budskapet rätt tydligt att man som grupp håller med även när man som individer inte gör det.

  ”I varje fall kan man konstatera att de samhällsförhållanden som extremfeminister framställer som faktiska i själva verket är relativt dynamiska i de allra flesta fall. Kanske är det också därför man talar om strukturer – då kan avvikelserna bortförklaras, även om man rimligtivis borde ifrågasätta hur många avvikelser som krävs för att strukturteorierna ska vara falsifierade.”

  Strukturella resonemang är kort och gott obevisade resonemang. För några år sedan ersatte jag ”strukturer” med ”påskharen” i några PM bara för att visa att de får samma innehåll.

  ”Medan människor i allmänhet verkar tröttna, så tycks det som om extremfeministerna går i motsatt riktning och sjunker allt djupare in i den egna föreställningsvärlden.”

  Nja, snarare är det så att när vanligt folk distansierar sig från makthavares teorier så kramar feministerna ivrigt makthavarna. .

  ”Resultatet blir att en milsvid spricka uppstår mellan dessa och resterande samhället – och det kommer inte gynna extremfeminismens fortlevnad.”

  Menar du allvar? Jag ser tvärtom extremfeminismens överlevnad som garanterad. Howard Stern överlevde trots att de flesta som lyssnade på honom avskydde honom.

  ”Om tio, femton är kommer troligen extremfeminismens dagar vara över, på samma sätt som vänstervågen kring sextioåtta idag till stor del är ett minne blott.”

  Vänstervågen 68 är knappast ett minne blott. Vid en demoskopundersökning 2007 visade det sig att svenska lärare varit så vänster att hälften av eleverna inte ens visste vad en gulag var. Vidare så är ju stora delar av 68-vänsterns åsikter om världen en permanent del av dagens feminism. 68-vänstern dog inte, de levde vidare genom att kalla sig genusvetenskap.

 23. Stefan Says:

  Jag missade tv-programmet Könskriget när det sändes 2005 men läste förstås om uppståndelsen kring Wachenfeldts uttalande ”Män är djur”. Men först nu när jag genom länken här har sett de två timslånga programmen på Youtube inser jag hur djupt feminismen hade trängt in i den dåvarande regeringen. Margareta Winberg var vice statsminister och Gunilla Ekberg tjänstgjorde i regeringskansliet, och båda drev med religiöst nit ovetenskapliga fördomar om könsmaktsordningen som av regeringen hade upphöjts till fastställda sanningar som bl.a. Socialstyrelsen och Högskoleverket var ålagda att låta sig styras av. Man ser i programmet hur plågad Östros är när han i egenskap av utbildningsminister försöker slippa ta ställning till de övergrepp på sanningen och forskningens frihet som Winberg drivit fram i feminismens namn.

  Det som inte tydligt framkommer i programmen är att de sjukliga fantasierna om satanistiska ritualmord på barn faktiskt bidrog till fällande domar i det s.k. Södertäljemålet där ”feministernas drottning” framträdde som expertvittne. Än värre blir det när man tänker på att samtidigt som svensk polis av feministerna lurades ut i skogarna runt Södertälje för att leta efter ritualmördade barn begicks det faktiskt ritualmord på barn på annat håll i världen. År 2005 hängdes 16-årige Mahmoud Asgari och 18-årige Ayaz Marhoni i Iran sedan de först hade torterats av de iranska myndigheterna anklagade för våldtäkt. Det ledde inte till några protester från feministerna som i stället ägnade sig åt påhittade historier om ritualmord på icke existerande barn.

  Dagens feminism har ett tungt arv att frigöra sig från.

 24. Ulf Andersson Says:

  @ Stefan
  http://www.dads-r-us.se/2011/04/04/konskriget-dokumentar-i-tva-delar-av-evin-rubar-2005/

  Ett måste att se. Okej att du missade tv-sändningarna,
  men med fungerande länkar finns det ingen ursäkt.

 25. dolf Says:

  @Rie
  Tack för länken till Axess-artikeln. Den mest hårdslående och bästa ”transgenusifiering” jag sett. Jag gick faktiskt på den, fast jag kom härifrån, ända tills de allra sista citaten som jag kände igen som rena mans/kvinno-citat. Tycker alla genusnytts läsare bör kolla upp länken ( http://www.axess.se/blog/post/2011/10/23/Det-samtalsklimat-man-fortjanar.aspx ) även om ni sett liknande tidigare.

 26. Ulf Andersson Says:

  @ Stefan
  My bad. Läste inte stycket ”Men först nu när jag genom länken här har sett de två timslånga programmen på Youtube […]”

 27. Daniel Says:

  Det är bra att någon kritiserar dessa människor. Ju mer män som gör sig hörda desto bättre!

  F.ö så skall jag läsa Pers bok som har kommit ut och som har fått mycket kritik, men det är så inte konstigt med tanke på hur landet ser ut.

  Ner med feminismen!

 28. Bishounen Says:

  Daniel säger:
  23 oktober 2011 kl. 18:54

  ”Det är bra att någon kritiserar dessa människor. Ju mer män som gör sig hörda desto bättre! ”

  Inte så viktigt med de kvinnor som också protesterar, alltså?

 29. Helena Says:

  Ulf Andersson, har du läst din egen länk? 😉

  Genusforskaren Eva Lundgren säger upp sig från sin tjänst som professor vid Uppsala universitet den 1 mars.

  Tisdag den 1 mars var hennes första ”lediga” dag.

 30. Ulf Andersson Says:

  @ Bishounen
  ”Inte så viktigt med de kvinnor som också protesterar, alltså?”

  Självklart är kvinnor som opponerar sig mot feminismen
  viktiga! Det är det många har försökt förklara med jämna
  mellanrum.

 31. Ulf Andersson Says:

  @ Helena
  Båda länkarna är daterade den 26 februari (då hon tog beslutet och
  offentliggjorde sin avgång).

  Ska du inte räkna in hennes fyra semesterveckor som
  uppsägningstid också?

 32. Aktivarum Says:

  dolf:

  Här har du några fler transgenusvarianter också. Creds till Matte Matik som skrev mjukvaran.

  http://aktivarumglobal.wordpress.com/

 33. Rie Says:

  De senaste dagarna har flera bloggare uppmärksammat feministers språkbruk och åsikter ( Pär Ström, Johan Lundberg, Pelle Billing)

  Då kom jag att tänka på den här:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article11336539.ab

  ”Den som vill odla myten om den manshatande feministen måste ha mer på fötterna än Pär Ström, skriver Sigge Eklund.”

  och han letar febrilt

  ”Till slut ger jag upp, och konstaterar att jag inte hittar en enda text, inte en enda mening, som bekräftar hans bild av den manshatande feministen.”

  En tur till Turteatern, kanske ?

 34. Ulf Andersson Says:

  @ Rie
  ”Då kom jag att tänka på den här:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article11336539.ab

  ”Den som vill odla myten om den manshatande feministen måste ha mer på fötterna än Pär Ström, skriver Sigge Eklund.”

  och han letar febrilt

  ”Till slut ger jag upp, och konstaterar att jag inte hittar en enda text, inte en enda mening, som bekräftar hans bild av den manshatande feministen.”

  En tur till Turteatern, kanske ?”

  😀

  Du rockar fett!

 35. Valeria Says:

  @Aktivarum

  Med vanliga feminister så syftar jag på de feminister som krävde lika rättigheter för män och kvinnor. Om jag inte minns helt fel så har du också bloggat om den utveckling inom feminismen som har lett fram till dagens genusfeminism.

  Angående 68-rörelsen så skrev jag att den till stor del är utdöd – inte fullständigt. Jag är väl medveten om att det sitter en massa kvarlevor på humaniorainstutitioner runtom i landet som fortfarande vurmar för sextiotalet, och det är bara ett exempel. Samtidigt så har många som tillhörde vänstern på den tiden lämnat sin röda ungdom bakom sig, och även om det låter cyniskt så kommer inte vurmarna att leva föralltid. Visst har du rätt i att vänstervågen inte är helt utdöd, men man kan knappast påstå att dess styrka inte har avtagit betänkligt.

  Tillsist så har jag aldrig påstått att extremfeminismen har dött ut, men som jag uppfattar det så har den börjat stöta på motstånd. Under den gångna veckan så har Moderaterna, som numera är det statsbärande partiet i Sverige, gjort utspel både beträffande kvotering och huruvida staten ska lägga sig i hur människor lever sina liv. Jag hoppas åtminstone att det är ett tecken på att extremfeminismen är på tillbakagång.

 36. Patrik Says:

  ”Hej gumman är det du som sjunger?”

  Reaktionen han fick av denna oskyldiga fråga fick mig att tänka på denna korta video.

 37. Margareta Sandebo Eriksson Says:

  Nej det ska inte vara ett könskrig.
  Vi ska dela med oss av den makt som kvinnor har, precis på det sätt som kvinnor önskat få dela den makt som män har haft. Det är först som både kvinnor och män vill dela med sig av den makt som respektive kön har och har haft som vi får en verklig jämställdhet. Men krig är inte det som befrämjar en maktfördelning. Det handlar om att dela med sig. Läs gärna boken Dold makt (kan beställas på http://www.books-on-demand.com) som handlar om att jämställdhet får vi först när också männen blir jämställda kvinnorna.
  Margareta

 38. dolf Says:

  @Patrik
  Tack för den, så träffande.

 39. Var finns de vanliga feministerna som alla pratar om? « Aktivarum Says:

  […] andra personer får man säga vad som helst, där har man ju ett könskrig man behöver vinna. Och när man har saker så inte ens går att försvara i det sammanhanget så […]

 40. Ulf Andersson Says:

  @ Margareta Sandebo Eriksson
  ”Men krig är inte det som befrämjar en maktfördelning. Det handlar om att dela med sig.”

  Det låter som en lösning. Men troll som Ullis vill inte dela med sig av föräldraledigheten, liksom dessa mammor:
  ”Kvinnor vill inte dela föräldradagarna lika”
  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article10417316.ab

  ”- Det verkar alltså som om kvinnorna egentligen inte vill dela med sig av ledigheten. Man skulle kunna kalla det för ett mansförtryck. Männen förnekas tid med sina barn, tid som kvinnorna i stället tar hand om.”

  och
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article6465843.ab

  ”Kvinnor vill inte att männen ska vara hemma”

 41. Joakim Says:

  @Ullis
  Vi har ett könsneutralt krig mot dumhet, empatilöshet och egoism som löses genom att tillåta alla kvinnor att vända sig till spermabanker? Jag bara måste fråga: Siktar du på att bli jämställdhetsfeminister? 😀 Din agenda förvirrar mig, så jag börjar nästan gilla dig 😛 Hemskt, va?

 42. Våldtagen av Svea Rike Says:

  Rubriken fick mig att skratta men egentligen stämmer den dåligt med verkligheten. Förklaring: När ena parten viftar med vit flagg medan den andra fortsätter skjuta (i detta fallet med tungt artilleri) och har fråntagit sina krigsfångar i princip allt bör detta nog snarare betraktas som ett brott mot första, tredje och fjärde Genèvekonventionen, gällande hantering av krigsfångar.

 43. JD Says:

  Intressant om Amanda. Har läst lite mer om vad denna jämställdhetsansvariga har varit inblandad i och känner bara en sak.

  Vilken sjuk jävel!

 44. Leif Says:

  @Margareta Sandebo Eriksson
  Margareta, det här är ett forum för diskussion och debatt, inte för att göra reklam för sina böcker. Om du har synpunkter som berör detta ämne, ””Vi har ett inbördesvärldskrig – och det är ett könskrig”, så kan du väl delge oss dem.

 45. Sigvard Says:

  Margareta Sandebo Eriksson, innan vi köper din bok kanske du kan ge några exempel på vad du står för?

 46. AnnanDan Says:

  Ang. ROKS, v. Wachenfeldt, SSU mfl: Och så finns det de som säger att ABB är extrem… Tycks som om vi har minst lika extrema människor på närmare håll. Obehagligt.
  Skrämmande med detta hat, både nät- och vanligt.
  Kanske är lämpligt att FRA och SÄPO spanar på dessa innan något händer, de här dårarna verkar ju vara minst sagt obalanserade.

 47. Aktivarum Says:

  Valeria:

  ”Med vanliga feminister så syftar jag på de feminister som krävde lika rättigheter för män och kvinnor.”

  Ja och det var ett ämne som jag skrev om nyligen i min blivande bok på ämnet. Problemet är att feminismen aldrig handlat om lika rättigheter för män och kvinnor. Den har alltid handlat om mer makt för kvinnor. Så länge kvinnor ansågs maktlösa så var det ingen som såg orsak att ifrågasätta detta men av allt att döma har feminismen aldrig krävt lika rättigheter för män och kvinnor. Bara mer makt åt kvinnor. Precis som den gör idag.

  ”Om jag inte minns helt fel så har du också bloggat om den utveckling inom feminismen som har lett fram till dagens genusfeminism.”

  Ja jag har bloggat om den utvecklingen. Det är dock inte den moderna feminismen (genusrörelsen) som är början av feminismen. Det är regeringars och storföretags behov av arbetskraft vid andra världskriget som är det. Allt annat har varit redskap för att uppnå målet. När det passade feministernas syften så gjorde de sig til en del av 68-vänstern men när den inte längre gav tillträde till makten så skapade de sig en egen plattform (women studies) på universiteten.

  ”Angående 68-rörelsen så skrev jag att den till stor del är utdöd – inte fullständigt. Jag är väl medveten om att det sitter en massa kvarlevor på humaniorainstutitioner runtom i landet som fortfarande vurmar för sextiotalet, och det är bara ett exempel. Samtidigt så har många som tillhörde vänstern på den tiden lämnat sin röda ungdom bakom sig, och även om det låter cyniskt så kommer inte vurmarna att leva föralltid. Visst har du rätt i att vänstervågen inte är helt utdöd, men man kan knappast påstå att dess styrka inte har avtagit betänkligt.”

  Vurmarna håller redan på att skapa nästa generation av vurmare.

  På detta ämne rekommenderar jag Svante Nordins bok ”Humaniora i Sverige – framväxt, guldålder, kris”. Nordin, professor i idehistoria konstaterar att 68-rörelsen visserligen försvann i takt med att de länder man idoliserade avslöjades som katastrofer men han konstaterar även att marxisterna på intet sätt bytte åsikter. Tvärtom för att slippa stödja sina ärkefiender (som bevisen nu gav rätt) så började de förneka verkligheten istället. Resultatet blev postkolonialism, postmodernisn, genusteori och liknande ideologiskt flum som idag är standard att tvinga elever att läsa.

  ”Tillsist så har jag aldrig påstått att extremfeminismen har dött ut, men som jag uppfattar det så har den börjat stöta på motstånd.”

  Javisst, om det är så du menar håller jag med.

  ”Under den gångna veckan så har Moderaterna, som numera är det statsbärande partiet i Sverige, gjort utspel både beträffande kvotering och huruvida staten ska lägga sig i hur människor lever sina liv. Jag hoppas åtminstone att det är ett tecken på att extremfeminismen är på tillbakagång.”

  Det där förstår jag inte. Det är knappast ett tecken på tillbakagång att man öppet utövar inflytande över Sveriges största regeringsparti (snarare motsatsen – en maktdemonstration).

  Jag skulle ge dig rätt i att det är ett tecken på motstånd däremot. Vi har sett samma sak i samband med hur SD bemöttes. Den första taktiken var total tystnad. Det var först när risken dök upp att de skulle hamna i riksdagen som offentliga Sverige vaknade upp och började debattera. Detta istället för att låtsas frågan redan hade avgjorts av dem själva och det var inget som behövde diskuteras, allt var klappat och klart.

 48. anm Says:

  ”Okej, det kanske låter lite drastiskt…”, säger hon (Sofia Talvik) efter en sådan målande ondska.
  Lite drastiskt?
  Snacka om våldsgener!!!
  Det är fan ofattbart att Metro trycker sådant skit.

  Men, men. Man får glädja oss åt att hon om inte så lång tid är GUMMA.
  Det är väl den skräcken hon projicerar på ett sådant våldsamt sätt. Det är så mycket Freud i allt det här.
  Ju bekvämare levnad desto mer grottbeteende, tydligen. Man tycker det borde varit tvärtom…

 49. Sigvard Says:

  Kommer ni ihåg velourmannens klagan?

 50. Joakim Says:

  ”Med vanliga feminister så syftar jag på de feminister som krävde lika rättigheter för män och kvinnor.”

  Ordet du letar efter är liberalfeminism som har sin grund dels under sena 1700- och framförallt under 1800-talet, så vi faktiskt hade ett patriarkat på riktigt. Jag är själv både liberalfeminist och liberalmaskulist, men liberalfeminismen har egentligen väldigt lite att göra med dagens allmänna feminism.

 51. Sigvard Says:

  Joakim säger: ”Ordet du letar efter är liberalfeminism som har sin grund dels under sena 1700- och framförallt under 1800-talet,”

  Vad får du sent 1700-tal ifrån? Vem/vilka faörfattare vill du där klassificera som liberalfeminister?

  Inte WallstoneCraft?

  Om hon ska klassificeras in i någon feministisk tradition ligger väl anarkofeminismen närmast?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: