100% kvinnor ska leda Melodifestivalen

by

Jämställdheten är fantastiskt god i Melodifestivalen 2012. Det har blivit offentliggjort att den kommer att ledas av tre kvinnor. Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer och Helena Bergström heter de.

”De är starka, de är modiga, de är glamorösa och de är begåvade”, säger Christer Björkman om den kvinnliga trojkan i Aftonbladet. Inte ett knyst om jämställdhetaspekten.

Aftonbladet, som skriver om saken här, kommenterar inte heller jämställdhetsaspekten med ett enda ord. Men om det varit tre män som presenterats som programledare hade det säkert stått ”gubbvälde” redan i rubriken, och ”gubbighet” hade varit temat för hela artikeln.

Återigen får jag vatten på min kvarn för mina misstankar om att 50/50-fördelning mellan könen inte längre räcker som mål för det feministiska etablissemanget – det är kvinnodominans som är det nya målet.

Sveriges nya devis: Ju kvinnligare, desto jämställdare!

Annonser

34 svar to “100% kvinnor ska leda Melodifestivalen”

 1. Nova Says:

  Åh vad förutsägbart! Gubbar har ju lett Melodifestivalen i hundratusentals år. Då är det väl inte mer än rätt.

 2. Carl Says:

  Det värsta är att jag är sjukligt trött på den folkkära Helena, anser att Sarah är för överviktig, och att Gina är ett skämt som hennes föräldrar slängt pengar över.

  Minns för övrigt en undersökning som visade att män rent fysiologiskt finner ljudet av kvinnoröster mindre behagligt än mansröster – när vi säger att kvinnor ‘tjatar’ så beror det alltså ofta på ljudets frekvensomfång och inte på mansgrishet eller dylikt. Så ljuddesignern måste ha blivit överkörd av feministmaffian SVT:
  ”Men det kommer låta för jävligt när de pratar i munnen på varann!”
  ”Ja kanske det, men nu har vi FAKTISKT en agenda här på SVT, som du har skrivit under att följa!”

 3. Xon Says:

  Tur är väl då att man inte är tvungen att titta på smörjan. Men ur jämställdhetssynpunkt är detta en skymf.

  Man undrar lite hur det är (jäm)ställt med Christer Björkman, har han inte en förkärlek för män? Kanske hans bögmask är på väg att trilla av, nu när hjärnan växt till sig hos honom.

  Allmänt om Melodifestivalen: Lägg ned denna icke-tävling.

 4. JD Says:

  Bra! Då slipper vi en äcklig gammal gubbe som i förra melodifestivalen.
  Var det inte ungefär så en feministisk på krönikör på AB uttryckte sig ifjol?

  Intressant att en 20-årig bloggerska utan några erfarenheter från RiksTV kan gå direkt upp som ledare i melodifestivalen.
  Hon kommer att få det tufft om hon floppar!

 5. JD Says:

  @Nova
  ”Åh vad förutsägbart! Gubbar har ju lett Melodifestivalen i hundratusentals år. Då är det väl inte mer än rätt.”

  Som vanligt tror du att du kan slänga ur dig vad som helst utan att veta någonting bara för att du är feminist.

  De senaste tio åren har melodifestivalen letts av:
  2001: Josefine Sundström, Henrik Olsson
  2002: Kristin Kaspersen, Claes Åkeson
  2003: Mark Levengood, Charlotte Nilsson, Lena Philipsson, Carola Häggkvist, Barbro Lillbabs Svensson, Roger Pontare, Jonas Gardell
  2004: Charlotte Perrelli, Ola Lindholm och Peter Settman
  2005: Alexandra Pascalidou, Shan Atci, Annika Jankell, Erik Haag, Henrik Schyffert, Jill Johnson, Johanna Westman, Kayo Shekoni, Mark Levengood, Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Micke Leijnegard
  2006: Lena Philipsson
  2007:Kristian Luuk
  2008: Kristian Luuk
  2009: Petra Mede

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2521&artikel=796649

 6. Musse Pig Says:

  (Helt OT, här är en artikel om mobbning på arbetsplatser, som innehåller intressanta fakta och referenser.
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/10/mobbning-p-arbetsplatser-m-ste-f-rebyggas
  Det påstås exvis:
  ”Antalet självmord pga. mobbning uppskattas till ett par hundra om året, vilket är mångdubbelt fler än antalet dödsfall till följd av olyckor på arbetsplatsen”
  vidare
  ” Flera studier som refereras av Svensson tyder på en hög mobbningsförekomst inom service-, vård-, hälso- och administrationssektorerna med en övervikt för den offentliga sektorn”.
  Det avslöjar feminispacket att de inte är det minsta intresserade av att ägna sig åt det hät problemet. Det vara en av de dominerande företeelserna som orsakar kvinnligt lidande. Men det ska det tigas om.)

 7. Jack Says:

  Minns att förra året framfördes en låt vars enda syfte var att få svenska folket att ”bli medvetna” om att män slår kvinnor. En kvinna i vitt stod och sjöng om hur hon blir slagen i hemmet. Väl värt att notera så handlade inte texten om henne själv. Man skulle mycket väl kunna kalla detta för lögn, symptomatisk för kvinnorrörelsen.

  Därefter spelades låten frekvent i radiokanaler, var det p3?, på topposition i listorna. Hur dessa listor tagits fram avslöjades inte men bilden gavs av att det var den mest populär låten av alla, dessutom repeterades budskapet av kvinnor som offer för män.

  Naturligtvis var allt lögn. Låten var aldrig speciellt populär bland svenska folket, sångerskan hade inte utsatts för våld från partner och framförallt är problemet om än exisetrande inte speciellt stort om man jämför med något betydligt allvarigare i svenska samhälllet, kvinnors mord av små barn.

 8. NisseNyfiken Says:

  JD
  Touche!!!

 9. Clabbe Says:

  Jag vill se rubriker om Melodifestivalens FRUNTIMMERSTROJKA!

 10. Xon Says:

  Att det ens är en nyhet eller diskussion om vem som ska leda ett TV-program säger mig att antingen har vi inte många bekymmer i världen eller så är det kanske ett försök att dölja dessa bekymmersamma saker.

 11. Clabbe Says:

  ”Nova” så jävla ägd av ”JD”! 🙂

 12. ninnitokan Says:

  Intressant att en 20-årig bloggerska utan några erfarenheter från RiksTV kan gå direkt upp som ledare i melodifestivalen.

  ”Glastak” va det det heter va? Eller är det det som är ”dold könsmaktsordning”? ;P

 13. Clabbe Says:

  Xon > Kömssammansättningen på de som ska leda Sveriges absolut populäraste tv-program är en het potatis för feministerna – där blir det intressant även i detta forum.

 14. Clabbe Says:

  Programledarna i Melodifestivalen brukar ofta få utstå kritik. Unsdrar hur lång tid det tar innan vi får se argument av typen ”Hon får extra hård kritik för att hon är kvinna”.

 15. Sanna D Says:

  Tror ni Aftonbladet kommer har rubriker om kärringvälde nu? Eller kommentera att Melodifestivalen har blivit kärringaktig? 😉

 16. Xon Says:

  @Clabbe: PK och könsfixering så det förslår. Vad var det PK betydde nu igen, Penis och Klitoris?

 17. Clabbe Says:

  Den yngsta av fruntimren, Gina Dirawi, var även sommarpratare i somras. I hennes presentationstext där sade hon:

  ”Att vara ung, tjej, ha utländska rötter och vara muslim är inte direkt fyra kriterier som är sådär jättebra att ha i dagens samhälle”

  För att jobba inom SVT och Sveriges radio är det väl snarare ett krav?

 18. Clabbe Says:

  En ganska intressant aspekt är den etniska sammansttningen på trion: en svenska/kristen, en judinna och en muslim. Undrar om det var medvetet av SVT?

 19. Jack Says:

  Det är bara att stänga av tvn. Har själv inte sett ett avsnitt av programmet som inledde med ett förnedrande nakenlopp för män, men inte för kvinnor. Där förlorade de åtminstone en tittare. Melodifestivalen blir samma sak. Min tid och pengar går till annat än sådan som direkt eller indirekt stödjer kommunism, feminism eller nazism. 3 farliga ideologier i min mening.

  Var för övrigt på Ikea nyligen, men smått oroande är den reklamfilm i vilken det är en man som klättrar över köksluckor och vitvaror. Vill de säga att mannens plats är i köket? Oavsett vad de vill så sätter reklamen spår i tittarnas medvetanden, att män ska vara i köket ”förstår” en del.

 20. Jack Says:

  Alltså en varning för Ikea och deras senaste reklam.

 21. Jonna Says:

  Det blir alltså andra nöjen än Melodipestivalen nästa år.

 22. Jack Says:

  En varning alltså i betydelsen att man kan hålla ögonen öppna för fortsättningen, skall man fortsätta handla där eller ej? Feminism tror jag ligger milsvidder ifrån IKEAs önskade image av att vara effektiva och prisvärda. Empiriskt så sjunker allt i såväl effektivitet som kvalitet som drabbats av kvinnorörelsens ideer.

 23. Liberalen Says:

  Saken är den att det ju inte alls behöver vara ett problem om det nu och då, blir hönsfarm, som nu, på programledarfronten i melodifestivalen. Människor är individer.

  Problemet är ju istället som vanligt den genuslobotomerade samhällsigelns könshat, lögnaktighet, inkonsekvens och barnsligt defekta kommunistlogik: Den förljugna Könskollektivismen. För hur hade det låtit med bara manliga programledare i melodifestivalen?

  Svaret är: Kollektivet av efterblivna PK-kärringar i media hade ju formligen vältrat sig i förljuget könshat och förljuget offerskap. Det hade gnällts. Och gnällts. Och rapat hundratals spaltmil av sina gamla vänstertantigt korkade floskler om det feministiska skrämselspöket ”patriarkatet”.

  Och ändå så undrar genustanten fortfarande varför den så universellt anses vara mera motbjudande än hundskit mellan tårna… =)

 24. AV Says:

  Jag skulle säga att melodifestivalen blivit ett sunkigt genushål. Det finns det hela bibliotek som talar om.

  Ärligt talat kan det gärna vara tre damer som leder MF. Bara det är lika ok att det ett annat år är tre män. De som brukar klaga på könsfördelning bara män borde lufta sin stämma här, annars klingar det falskt nästa gång. Fast de kör väl med vänsterpartiets definition på jämställdhet, minst 50% kvinnor. Om det bara är kvinnor är det ok för att det i övrigt är så synd om kvinnor.

 25. Sten Sture Says:

  Nova= Jämställdhetsfeministern lookalike men bättre utförd tydligen:)

 26. Andreas Says:

  Verkar som att dom inaktiverat kommentarerna på aftonbladet.se. Undrar varför.

 27. Sten Sture Says:

  AV:

  Vi är lite OT här men..:

  ”Fast de kör väl med vänsterpartiets definition på jämställdhet, minst 50% kvinnor”

  Hörde på radion nyss att två kvinnor som partiledare var ok. Även en man ock en kvinna var ok. Två män däremot var helt uteslutet, därför antogs en av de manliga kandidaterna, Hans Lindhe, vara helt ur räkningen eftersom det finns en starkare manlig kandidat. Trots att han är bög.

  Jaja, det är ju verkligen inte mitt problem egentligen.

 28. Info Says:

  BATIKHÄXAN BERIT KOMMENTERAR

  Batikhäxan Berit kommenterar Melodifestivalens ledartrojka:

  http://batikhaxanberit.blogspot.com/

 29. Jonna Says:

  @ AV:

  ”Fast de kör väl med vänsterpartiets definition på jämställdhet, minst 50% kvinnor.”

  Ja formellt är det så. Reellt lyder den formeln dock:

  ”….vänsterpartiets definition på jämställdhet, minst 100% kvinnor.”

 30. ”Kvinnor måste hjälpa varandra”, säger icke-diskriminerad « GenusNytt Says:

  […] övrigt 2: Ibland är jämställdhet en fullständig icke-fråga. Igår bloggade jag om hur positivt Aftonbladet skrev om att det blir tre kvinnor och noll män i ledningen för […]

 31. Jämställdhetsfeministern Says:

  Varför skulle media ha några synpunkter på jämställdhetsaspekten. I detta fall är det ju 100% duktiga kvinnor som lyfts fram – och då är det ju jämställt.

 32. Oskari Says:

  Gina Dirawi är dessutom en bordeline anti-semit som likställer Israel med Hitler och talar om ”folkmord” på palestinier.

  ”Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem!”

  och

  ”Om invandrarna i Sverige kom och tog över och slängde ut svenskarna ur sina hem, skulle ni inte gjort samma sak?”

  Cachad hemsida: http://ordet09.files.wordpress.com/2011/10/israel-tar-efter-hitler.gif

  Inte nog med att Israel framställs som Hitlers arvtagare, det judiska folket (för vilka andra kan hon mena) reduceras även till vilka invandrare som helst, helt utan historisk koppling till dagens Israel/Palestina. Svenska kommitten mot antisemitism räknar upp detta som exempel på anti-semitism:

  Till de antisemitiska bilder som emellanåt förekommer i debatten om Israel hör bland annat anklagelsen om Kristusmord, föreställningar om judendomen eller judar som hämndlystna och blodtörstiga, mytbildningar om judisk makt och konspirationer och likställanden mellan Israel och Nazityskland och mellan Israels politik och Förintelsen.

  http://skma.se/antisemitism/

 33. Aktivarum Says:

  Oskari:

  Det är klart Gina inbillar sig man kan prata om Israel utan att mena judar, hon har ju gått i en skola som inbillar henne man inte menar männen när man pratar om patriarkat. Samma skola har dock inte varit lika tydlig med hur man kritiserar islam utan att förnärma muslimer.

 34. elin Says:

  Dock kanske det är värt att tänka på att det finns en uppsjö av program som har letts av enbart manliga programledare utan att ha kallats gubbiga. Idol till exempel hade två manliga programledare två år i rad, Talang har enbart haft manliga programledare, och listan går att göras lång – därmed inte ens sagt att jag tycker att männen dominerar programledarposterna för ärligt talat är det nog ganska jämställt även om man förstås kan se att det skiljer sig i vilka sorters program män och kvinnor får leda.

  Jag tror inte direkt att det finns något specifikt mönster i att det är tre kvinnor som får vara programledare i Melodifestivalen under ett av de många åren som det har sänts, och det är definitivt inte ett bevis för att feministerna önskar ett samhälle som styrs enbart av kvinnan. Allt behöver inte alltid vara en konspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: