Ambassadör: ”Att vara kvinna är en fördel”

by

Norrköpings Tidningar har intervjuat några kvinnliga ambassadörer från andra länder. Intressant nog kommer samtalet in på genusområdet. Så här säger Maija Manika, som är Lettlands ambassadör i Sverige:

”Att vara kvinna i Sverige är en fördel. Vi får ofta höra från manliga kollegor att de är diskriminerade.”

Och så här säger Marina Isabel Caceres de Esteves, som är Dominikanska Republikens ambassadör i Sverige:

”Man blir aktad och lyssnad på. Tack vare kvinnans frigörelse. […] Männen är vana vid oss, nej, det finns inga problem med att vara kvinnlig ambassadör. Inte numera.”

Det verkar inte vara så mycket drag i könsmaktsordningen nuförtiden alltså, om man ska tro dessa kvinnor.

Det är intressant att notera att reportern från Norrköpings Tidningar försöker leda in samtalet på ett mansfientligt spår. Hon ställer frågan:

”Världen regeras av män – och vi ser resultatet – har kvinnor större fallenhet för diplomati?”

Det där ”och vi ser resultatet” är en genusspark från den kvinnliga reportern riktad mot det manliga könet. Så 2011.

Vad får hon då för svar? Visst medhåll. Svaret blir att många kvinnor är mödrar och känner med hjärtat, och därför kan göra mycket för världsfreden.

Läs mer här. Tack för tipset, Rbk!

För övrigt 1: DN har satt samman en expertpanel som ger råd om hur man höjer sin framtida pension. Tidningen har kommit ganska långt med sitt jämställdhetsarbete i det här fallet. Nedan ser du panelen:

Kanske har de anlitat Rättviseförmedlingen för att få namnen? Hur som helst är det här ju bra för den genusstatistik som DN, liksom de flesta tidningar, gör över sina bilder och sina omnämnanden. Tack för tipset, Fredrik!

För övrigt 2: Den eminenta bloggen Ett städat yttre har skrivit ett intressant inlägg under rubriken ”Sammanboende pappor till småbarn drar tyngsta lasset”. Han kommenterar de två könens arbetstid i förvärvsarbete och i hemmet, och utgår från en statistisk bearbetning som bloggen Bittergubben har gjort. Läs inlägget här.

För övrigt 3: Bloggen Ett städat yttre tar upp självkritik inom det feministiska lägret (här). Det gäller Tanja Suhinina som kritiserar den feministiska hets på Twitter mot mig som pågick i samband med min medverkan i TV4 härom dagen för att debattera feministisk porr.

Annonser

30 svar to “Ambassadör: ”Att vara kvinna är en fördel””

 1. LEW Says:

  Pär,
  jag tyckte att du var bra i TV4 debatten. Tanja Suhininas kritik mot den feministiska hetsen är en förgiftad pil. Hon säger att man ska lyssna på argumenten. Samtidigt kommer hon själv med osakliga argument mot dig som hon inte underbygger med fakta. Vi är fortfarande långt ifrån att feministerna verkligen lyssnar på våra argument. Fortsätt med din stil, på det visset vinner vi i längden våran kamp för ett verkligt jämställt samhälle.

 2. Info Says:

  NÄTVERKET ”KVINNOR SOM LEDER MEDIER”

  Apropå DN:s ”jämställdhetsarbete”: GenusNytt riktade den 2.11. ljuset också på Upsala Nya Tidnings (UNT:s) stora genussatsning

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/11/02/tidnings-genusgrupp-erkanner-att-verkligheten-manipuleras/

  Man kan anta, att drivande i projektet är UNT:s egen ledarskribent MARIA GRIPENBERG. Tongivande i den viktiga sammanslutningen KVINNOR SOM LEDER MEDIER. Journalisten.se rapporterar 2010-03-11:

  ”Den 20 maj lanseras nätverket Kvinnor som leder medier vid ett heldagsseminarium i Stockholm.

  Varför behövs ett nätverk för kvinnliga mediechefer, Maria Ripenberg, debattredaktör och ledarskribent på Upsala Nya Tidning, och en av arrangörerna?

  – Det är fortfarande så att åtminstone bland de högsta mediecheferna finns det relativt få kvinnor. Kompetensen saknas inte, det vet man, utan det handlar om en allmän tröghet i samhället. Och det finns informella och formella manliga nätverk runtom i samhället – så jag tror att det ännu finns behov av nätverk för kvinnor.

  Handlar huvudfrågan om antalet kvinnliga chefer, eller något annat?

  – Ja, man kan väl säga att det skulle behövas fler kvinnor på höga poster. Jag tror att många kvinnliga mediechefer upplever ett glastak, och att män i ledande positioner helt enkelt har svårt för att se och upptäcka kvinnor som skulle göra ett bra jobb på chefsposter. Att bilda det här nätverket är ett sätt att få strålkastarljus på den kompetens många kvinnor besitter.”

  Kanske kan det vara värt att minnas, att UNT – med genusfanatiker som Karin Westman Berg i den akademiska bakgrunden – redan på 1970-talet intog en ledande position på de radikalfeministiska barrikaderna:

  http://www.malmgrenpaintings.se/1984_delsida.htm

 3. Jack Says:

  Kvinnorna röstade fram Hitler och står för merparten av alla småbarnsmord. Mer än så behövs inte sägas om kvinnor.

  Kvinnor som haft makt har också varit lika krigslystna som män.

  Det kan vara värt att tänka på dock, om även kvinnor hade tvingats ut i de stridande positionerna i krig, hade de då röstat fram krigande ledare? Hade de rösta fram Hitler om det inneburit att ed själva skulle ut och offra sina liv?

  Kanske inte. En av de viktigaste åtgärderna för världsfreden kan vara en internationell överenskommelse att kvinnor måste finnas i de krigande förbanden.

  Eftersom vi bryr oss mer om kvinnor än män, traditionellt och idag, bör krig som sätter kvinnor i risk sänka benägenheten till krig.

  Den som förverkligar denna idé kan i min mening mycket väl vänta sig Nobels fredspris.

 4. Cello Jr Says:

  Ang. könsfördelningen i panelen ovan, kan jag tillfoga att på Folktandvården i min hemkommun är samtliga anställda kvinnor..

  Är tandvårdsbranschen undantaget som bekräftar regeln eller finns fler akademiska yrken där kvinnor dominerar?

  Inom juristutbildningen och veterinärutbildningen råder också kvinnodominans.

  Så varför all denna indignation över yrken där män dominerar?

  Sedan en kommentar till påståendet ovan: ”Eftersom vi bryr oss mer om kvinnor än män, traditionellt och idag, bör krig som sätter kvinnor i risk sänka benägenheten till krig.”

  ”Vi” tycks vara ett ”etnocentriskt” ”vi”, eftersom man knappast kan anklaga anhängarna och utövarna av så kallad hederskultur för att bry sig mer om kvinnor – annat än som ett hot mot den manliga överhögheten i länder med hederskultur.

 5. Urban Says:

  Se twitterflödena som marknadsföring Pär!

  Du gjorde bra ifrån dig i porrdebatten, det är så uppenbart att feministerna inte har några argument utan endast känner en massa saker eller skränar hysteriskt på twitter.

  Bara att lyfta på hatten 🙂

 6. Carl Says:

  Tanja Suhinina påstår av någon anledning att Pär skulle vara mindre insatt i ämnet än någon annan i studion. Detta förstår jag inte alls. För som Pär påpekade FINNS redan alla typer av porr, men ÄNDÅ tror några feminister att de har något unikt att komma med till denna oerhört mättade marknad. Feministerna har alltså inte ens bemödat sig med att leta utan utgår från att det är sant att all porr har ett ‘manligt perspektiv’.

 7. Urban Says:

  Feministisk porr är väl sådan som finansieras med skattepengar?Det är ju fult att vara kommersiella enligt vänsterfeminister men kan skattebetalarna ta notan så är det ok, pk och feministiskt.

  Fast jag finaniserar hellre porr med mina skattepengar än en massa intoleranta relligiösa samfund; så något positivt tycker jag detta för med sig.

 8. Jonna Says:

  Men herregud alltså, var är glastaket här då? Synptomatiskt för vår tid. Den feministiska hinderbanan kommer att skapa en underklass dominerad av män. Kompetens sätts åt sida, men det kommer att kosta samhället i typ termer av konkurrensförutsättningar.

 9. Ylva Says:

  Den medelålders vite mannen i expertpanelen sticker verkligen i ögonen. Har inte DN tänkt på det?

 10. Jack Says:

  Cello Jr,

  ‘”Vi” tycks vara ett ”etnocentriskt” ”vi”’

  Nej det är inte etnocentriskt vi utan ett snitt över hela planeten.

 11. Ture Says:

  Tycker det verkar som om genuskampen gått i mål, eller t.o.m. förbi. Dags att lägga genusmiljonerna på bättre användningsområden!

 12. Buck Says:

  Pär, du gör ett jättejobb! Snacka om att jobba i motvind! Jag hade aldrig pallat, inte många andra heller för delen. Du står för kurage och värdighet. Att påstå att du är obegåvad och saknar talang är inget annat än jävligt obegåvat.

 13. Jämställdhetsfeministern Says:

  De kvinnliga ambassadörerna från andra länder är okunniga och förstår inte sitt eget bästa, för de har inte fått samma kloka genusutbildning som svenska kvinnor får. Utländska kvinnor förstår inte hur förtryckta de är. Självklart är ambassadörskvinnorna också förtryckta. Visst vore det bra om det var en fördel att vara kvinna i Sverige – det är det vi feminister strävar efter – men vi har en lång väg kvar tills vi når dit.

  Och att säga att världen är kass för att det är flest manliga ledare och att allting hade varit bättre om kvinnor styrt världen ensamma – det är inte mansfientligt, utan bara objektiva fakta. Det förstår de flesta i Sverige idag.

 14. ninnitokan Says:

  Buck: Instämmer helt. Dessutom är det en stor portion mod bakom Pärs arbete. Det är imponerande:)

 15. Mörker Says:

  Jack
  Är helt inne på din linje.
  Att halva befolkningen (kvinnnorna) inte åläggs samma ansvar som den andra halvan är inte bara orätt, det är också farligt. Ett samhälle som tror sig kunna låta kvinnors destruktivitet och manipulation löpa fritt, ”för en liten kvinna är väl inte farlig”, är ett samhälle försatt i stadig nedgång. Självklart är det så att de flesta kvinnor inte är samhällsfarliga och onda. Problemet är att det finns en naiv attityd till kvinnor som farliga människor drar nytta av.

 16. Jens Says:

  Lägg märke till att de 5 kvinnorna i panelen ser alla ut att vara etniskt svenska. Vi snackar alltså om vita priviligierade västerländska kvinnor.

  Var är invandrarkvinnorna?

 17. Kurt Says:

  @Jens: Jamen det är ju vita välbeställda kvinnor som hela feminismen är uppbyggd kring och ska gynna!

 18. Lasse Says:

  @Jens

  85% kvinnor är symptomatiskt för feminismens sätt att ta över och dominera alla slags ”påverkande” organ som expertpaneler, medier, etc.

  En väl medveten strategi att kunna ta över makten och skapa den feministiska korrektheten.

  Har man en ideologi som är byggd på ett luftslott är ovanstående enda sättet att komma till makten.

 19. Nova Says:

  @Jens. Lasse, Kurt: Typiskt! Här har vi kvinnor pluggat hårt och slitit nästan ihjäl oss för att göra karriär, och så får vi bara skit för det! Ska det vara rättvisa det??

 20. LEW Says:

  @Nova,
  Jag hoppas att det du skrev var menad som ett skämt. För det var faktiskt roligt.

 21. Lasse Says:

  @Nova

  Kvinnor har igenom feminismen skaffat sig bättre möjligheter och andra rättigheter för att kunna skaffa sig makt och kunna göra karriär.

  Man skaffar sig makt genom att diskriminera män.

  Har lite tidsbrist att utveckla det just nu, men du skall få ett exempel.

  Har en son och en dotter båda med liknande utbildning (samma bransch) och båda med samma riskexponering. Båda har valt att starta eget men bara min dotter får hjälp och finansiering.

  Eftersom hon är kvinna kan hon ta del av de öronmärkta skattepengar (100 miljoner) som satsas varje år på kvinnligt företagande.

  Blir ursinnig över denna könsapartheid.

 22. ninnitokan Says:

  Nova:
  Ingen här kritiserar denna individ(eller andra kvinnor) för hennes framgång, vi kritiserar systemet(dvs. nutidsfeminismens verk.) som medfört att ”vara kvinna” är en fördel.

  En individs kön ska sakna betydelse!
  Det är vad vi jämställdister står för.

  Att det ska vara så svårt för er feminister att förstå en sån enkel sak.

 23. Kurt Says:

  @Nova: Här har vi män (i alla tider) pluggat hårt och slitit nästan ihjäl oss för att göra karriär, och så får vi bara skit för det! Ska det vara rättvisa det??

 24. Manlig innovatör och företagare Says:

  OT: Sverige ska vara värd för Northern Future Forum med regeringschefer från UK, Norden och Baltikum. Målet är att se framåt och skapa goda förutsättningar för tillväxt.

  Vad står då högst på agendan?

  ”För det första: hur får vi fler kvinnor i ledande positioner och fler kvinnor som företagare?”

  Genialt! Att ingen kommit på detta universalrecept på tillväxt förut! Nu löser sig alla EUs problem. Nu behöver jag inte anstränga mig mer. Golfen söderut väntar 🙂

 25. Hugo Says:

  Jättebra! Då slipper man ju alla svåra frågor om hur man ska underlätta för företagande (oavsett kön), hur man får fram talanger som kan skapa nytt (oavsett kön), hur man omvandlar universitetsforskning till praktisk nytta (utöver genusvetenskap, såklart)….

 26. AV Says:

  OT: Ett litet kul inslag i Landet runt, SVT. Det finns en gren av mangakulturen, som spridits utan för denna också och gäller alla serier, spel, filmer mm. Costume Play, där man gör originaltrogna kostymer och visar upp på mässor och konvent. Till EM ska en kille representera Sverige och på frågan om vad som gör just honom speciell: Jag är man… Tydligen är detta en hobby med nästan bara kvinnor. Verkar som vi har hittat ett unket genushål! Var finns kvoteringsivrarna? Var är krönikörerna när de behövs? Var är jämställdhetsbidragen och genuskonsulterna? Det finns tydligen en undergrupp som specialiserar sig på sexanspelande kostymer. Var är moralisterna som visar hur patriarkatet lurar kvinnor att ägna tid och pengar att göra sexiga kostymer?
  När de äntligen behövs lyser de med sin frånvaro.

 27. K Says:

  Ang. Northern Future Forum ovan: Statsministern vet att Sverige är världsbäst på genus och vill sprida budskapet. Jag, däremot, tar mig friheten att citera Tanja Bergkvists rykande färska blogginlägg:

  ”Vi däremot maskar inte, vi går istället i täten och har gått om alla andra länder med vår öppna toleranta inställning mot olikheter, så länge olikheterna inte hamnar utanför det tillåtna intervallet, som är en krympande mängd. Vi ska få ner det till noll. Det är vårt mål.”

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/11/06/genusforskare-offer-for-%E2%80%9Dbrain-drain%E2%80%9D/

 28. Joakim Says:

  @Nova
  Pär gnäller för att ni feminister glömmer bort att gnälla över ojämn könsfördelning när det råder kvinnodominans. Ni har ju liksom bestämt er för att det skall vara jämn könsfördelning överallt, så vad kan vi göra om inte helt enkelt anpassa oss…

  @Manlig innovatör och företagare
  Glöm inte att länka! Gäller egentligen även AV, även om h*n inte hittat sitt på nätet.

 29. Jens Says:

  Nova

  Till dig säger jag bara no maam. Jag flyttar mig inte för en kvinnas skull. Jag ska ha mitt jobb och känner ingen skuld alls för de oförätter som drabbat varken män eller kvinnor genom historien. Ni får gärna tillförskansa er makt men det sker inte på min bekostnad.

 30. rolf Says:

  Angående DN’s expertpanel så förstår jag inte vad problemet är, borde DN ha kvoterat (vilket per definition är diskriminering) så att det blev samma antal män som kvinnor i panelen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: