Nio regeringschefer ska hjälpa fram kvinnor

by

I februari träffas nio regeringschefer i Stockholm inom ramen för ett evenemang kallat Northern Future Forum. Temat för toppmötet är ”gemensamma samhällsutmaningar”.

Låter intressant. Undrar vilka svåra samhällsproblem de tänker fokusera på?

Så här skriver Svenska Dagbladet om evenemanget.

”Två av Sveriges hjärtefrågor kommer att stå i fokus på Northern Future Forum, avslöjar Fredrik Reinfeldt. För det första: hur får vi fler kvinnor i ledande positioner och fler kvinnor som företagare?”

Top priority bland ”samhällsutmaningar” är alltså andelen kvinnor. Är det verkligen rätt prioritering? Finns det inga allvarligare samhällsproblem (mot bakgrund av att kvinnor redan har full tillgång till samhällets alla vinklar och vrår)?

Det här känns som ett exempel på genushysteri. Men det kanske inte är så förvånande – vi vet ju att moderaterna blivit feministiska under Fredrik Reinfeldt.

Läs mer här.

För övrigt 1: Här kan du läsa om hur även norska feminister har hyllat Valerie Solanas, hon med SCUM-manifestet (Society for cutting up men) som tycker att män är en biologisk olycka som snarast bör utplånas. Tack för tipset, J, GenusNytts rapportör från Norge.

För övrigt 2: Här kan du se ett inslag i Västerbottennytt (SVT) om en ”unik utställning” som ”lyfter fram kvinnor bakom kameran”.

Annonser

23 svar to “Nio regeringschefer ska hjälpa fram kvinnor”

 1. Jonna Says:

  Feministerna med Reinfeldt i spetsen cementerar hinderbanan för män och killar.

 2. Joakim Says:

  Undrar varför de valde just Sverige.

 3. Man United Says:

  Med vilka ögon ser feminism och genus på det inträffade?
  Reinfeldts yngsta son misshandlad på Stureplan – Sidan 49 …
  4 inlägg – 4 författare – Senaste inlägget: för 5 timmar sedan
  Om det som står i tråden stämmer så har Reinfeldt junior gjort sig skyldig till följande: – Hets mot folkgrupp (Kallat …
  http://www.flashback.org > … > Samhälle

  Yippee.ki-yay
  Medlem
  Reg: Feb 2011
  Inlägg: 365
  Smart unge 16 år och går omkring och kallar folk blattesvin. Varför ens hålla på om man inte kan försvara sig.

  Igår, 18:51 #578
  citizeninsane
  Medlem
  Reg: Jul 2010
  Inlägg: 1 051
  Citat:
  Ursprungligen postat av SibirienKalle
  Om det som står i tråden stämmer så har Reinfeldt junior gjort sig skyldig till följande:

  – Hets mot folkgrupp (Kallat festdeltagare ”jävla blattesvin”)
  – Skadegörelse/Anstiftan till skadegörelse (Han och kamraterna har haft sönder ett balkongräcke och krossat blomkrukor i villan där festen ägde rum
  – Misshandel (på spårvagnen jabbades han för att visa hur han slagit andra på käften)
  – Anstiftan till misshandel (hans kamrater har misshandlat folk som junior inte gillat och junior har på intet sätt försökt stoppa detta.
  – Störande av allmän ordning (polisen kallades till Nockebybanan för att det var sånt liv)

  Det är en rätt lång och allvarlig lista för en 16-åring och dessutom statsministerson. Kan den verkligen stämma? Och om det stämmer att han även vid andra tillfällen kallat folk för ”blatte” och liknande kan man börja undra om killen möjligen är ren rasist?

  Sen kan man fråga sig om junior verkligen var inbjuden till festen. Var han inte det är det inte otänkbart att olaga intrång bör tillfogas till listan.

  Jag hoppas verkligen att ägarna av villan där festen ägde rum kräver familjen Reinfeldt på ersättning fullt ut för de skador de åsamkades samt ett ordentligt belopp för det psykiska lidande som alla villägare drabbas av när deras hus vandaliseras av pöbelgäng.

  Stämmer hälften av det som nämns i denna tråd så kan den driftige göra en anonym anmälan till de sociala myndigheterna. En 16-åring ska ju inte supa, misshandla och irra omkring på Stureplan om nätterna. Sedan går det ju bra att tipsa media om att det har kommit in en anmälan. Då rör man om i Reinfeldts gryta.

  Nu kanske någon tycker att detta skulle vara elakt men faktum är att Reinfeldts pojk onekligen verkar behöva stöd från vuxenvärlden innan det går på tok överstyr. Och han verkar inte få det stödet hemma.”
  http://www.flashback.org

 4. Glenn Jason Says:

  Politiker – ett folk som lever i sin egna lilla värld (teatrar, bibliotek, kulturkalas och gallerier), skapad av alla socialistiska barnprogram man sett under sin uppväxt, och som endast störs av en ständig rad lobbyister som försöker sätta griller i huvudet på politikerna (främst syftar jag på den megasuggestiva och garanterat inkvoterade Beatrice Ask). Klart de hellre slåss mot hjärnspöken än verklighetens utmaningar.

 5. Glenn Jason Says:

  Eh… Så anledningen att världens ledare måste samlas, är att Reinfeldt har en son som försöker hetsa massorna att attackera en folkgrupp? Logical fallacy: Guilt by association. Logik har aldrig varit feminismens starka sida!

 6. Mörker Says:

  Jag har några tips till Fredrik ang. ”Sveriges hjärtefrågor”. Dessa kan du ta upp som varnande exempel, men också som punkter där Sverige har mycket att lära av andra länder. (Förslagen är inte nödvändigtvis jämställdistiska.)

  1. Äkta individualiserad föräldraförsäkring, som aldrig kan överlåtas, alltså inte ens kan överlåtas om den andra föräldern är död eller okänd. D.v.s. precis som alla andra socialförsäkringar.

  2. Höjd pensionsålder för kvinnor. Kvinnor lever längre och jobbar mindre. Höj deras pensionsålder så de hinner intaga ”ledande positioner” innan det är dags att satsa heltid på golfen.

  3. Revidera 2006 års ändring i vårdnadslagarna som socialistblocket kuppade igenom som hämnd för att de förlorat valet. Den ger kvinnor enskild vårdnad i 99% av tvisterna. Det innebär att allt fler pappor inte får dela på föräldraansvaret (gäller betydligt fler än de som förlorat vårdnaden i domstol). Det om något är en kvinnofälla som låser fast de enskilda vårdnads-mammorna i deltidsarbete och VAB, och försvårar för karriär. Dessutom har de för mycket bidrag, vilket varken skapar incitament för arbete, karriär, egenföretagande eller delat föräldraskap. Istället vaggas alla kvinnor in i en soft sosse-livsstil där samhället ska fixa allt och det är fult att jobba. I motsatts till män.

  4. För att få fler kvinnor att starta företag finns flera vägar att gå. Det första man bör göra är att kraftigt skära ner på administrativ personal inom kommun och landsting. Där jobbar många kvinnor med högskoleutbildning som bara behöver lite incitament för att komma igång med egna företag.

  5. För att få in fler kvinnor på ”ledande positioner” krävs att det finns storföretag där svenska kvinnors kompetens är särskilt efterfrågad. Svenska kvinnor är världsledande på att ha en uppblåst självbild och samtidigt känna sig som offer. De excellerar i bidragstagande och gnällighet. De är alltså som klippta och skurna för att arbeta med customer relations i ett kommunistiskt land. Därför borde alla kvinnor ha obligatorisk kinesiska i skolan så att de sedan kan starta stora call-center som kan serva den kinesiska marknaden.

  6. Kvinnor lyckas inte lika bra i yrkeslivet som i skolan därför att i livet räcker det inte alltid med att vara tjej och inställsam (ännu), som det gör i skolan. Om betygen sattes utifrån verifierbar prestation, och inte utifrån vem som smörar för lärarinnorna så skull tjejer få en mer realistisk bild av hur mycket de behöver anstränga sig för att nå upp till männens nivå, och lyckas lika bra i yrkeslivet.

  7. Kvinnor överutnyttjar idag alla trygghetssystem och springer till doktorn så fort det tar emot det minsta lilla. Om alla betalade för sin egen sjukvård och om huvudsakligen friska kvinnor inte kunde lyfta sjukförsäkring i samma omfattning som nu så skulle kvinnorna själva vinna på det. Många kvinnor lever idag i en DDR-tillvaro där allt är serverat och det inte finns någon anledning att anstränga sig. Dessutom har det uppstått en golarkultur där kvinnor uppmanas att anmäla allt och alla hela tiden. En vanlig svensk kvinna anmäler i sitt liv ett antal läkare för felbehandling, några onenights-stands för lätt ”våldtäkt”, ett par pojkvänner för ”grov ” kvinnofridskränkning”. För detta cashar de sedan ut skadestånd, som de kan behöva då deras bekymmerslösa livsstil inte genererar några reserver. Sedan skiljer sig från minst två män som betalar dem feta underhåll och ger dem halva sin förmögenhet som de sedan spenderar i samlagsparadis på andra sidan jordklotet.

  Varsågod!

 7. Mörker Says:

  fö1
  Så norska mediafeminister hyllar mördare med manifest. Wow, det visar ju verkligen att… eh. Ja vad visar det? Kanske att det är lönlöst att försöka hänvisa till sunt förnuft, logik, eller konsekvens när man debatterar med feminister.

  fö2
  Ja, det verkar vara en unik utställning. Jag håller med om ambitionen att kvinnor ska inte stå och häcka bakom kameran. Nej, lyft fram kvinnorna framför kameran istället. Alldeles för många utställningar med kvinnliga fotografer.

  ManUnited
  Erik Reinfeldt revolterar lite hälsosamt mot det bigota matriarkatet. Bra grabben!

 8. JD Says:

  Ett förslag till Reinfeldt hur vi ska kunna få fler kvinnor till ledande poster på ett bra sätt.

  Låt alla kvinnor som vill vara hemma istället för att jobba på öppna marknaden få betalt för sitt hemarbete genom att alla hem registreras som statliga företag där statlig lön betalas ut till ledaren av företaget (Om det är en kvinna)!
  På så sätt försvinner benämningen hemmafru för att istället ersättas av ordet företagsledare.
  Finansieringen av denna åtgärd kan tas ut genom skatter från privata näringsbolag där ledaren råkar vara Man!

 9. Carl Says:

  ”För det första?” LOL.

  Tur att falskt konstruerad jämställdhet har högre prioritet än den extremt höga ungdomsarbetslöshet eller andra PÅTAGLIGA problem…

  Att avleda uppmärksamheten från de verkliga problemen är väl ändå inte riktigt så gångbart i Sverige? Vi vet väl att politiker är som riktigt dåliga illusionister?

 10. Carl Lundström Says:

  Även DN kämpar på för att hindra män, i detta fall ungdomar från att uppfylla sin livsuppgift.

  http://www.friatider.se/dns-nutidsorientering-konsneutral

 11. Filip Says:

  OT: Skolverkets utgångspunkt är att pojkar och elever med utlänsk bakgrund får sämre betyg

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4785751

  Svensk skola: Av vita kvinnor, för vita kvinnor?

 12. Info Says:

  SYSTERSKAP.NU

  I Systerskaps debattforum är tydligen GenusNytt inte välkommen att yttra sig:

  http://systerskap.nu/?page_id=2

  ”Systerskap startade för att vi vill kunna umgås och diskutera utifrån ett feministiskt perspektiv, där vi har en minsta gemensam nämnare för feminism. Alla som delar systerskaps minsta gemensamma nämnare är välkomna.

  Systerskaps mål: Att vara ett feministiskt community, och en fristad från nätets brödraskap, där en [= det sexistiska pronomenet ”man” är förbjudet] kan dela med sig av sina tankar och erfarenheter, lära sig mer, få stöd och bli peppad i sin feministiska vardag.”

  Är det någon som känner till om detta svengelska ”feminist community” erhåller statsbidrag i någon form?

 13. Grodan Boll Says:

  @info

  Spelar det någon roll?

  De tillåter väl alla att delta, så länge man stämmer in i kören och inte under några omständigheter yppar något som inte är feministisk kanon?

  För övrigt känns det igen:
  http://rr-bb.com/showthread.php?2-Board-Rules-and-Guidelines-for-Posting-on-RR

 14. Grodan Boll Says:

  Oj, jämstält och inte alls dogmatiskt. Under feminism:

  ”Att feminism har det kvinnliga perspektivet som fokus och tolkningsföreträde”

  Eller som i RR-exemplet, ett kristet perspektiv. En vill ju inte att verkligheten kommer och trumfar sanningen…

 15. ninnitokan Says:

  Det är hemskt trevligt att möta ett kvinnoförakt här inne.

 16. Professor JL Ramirez, Retoriken och den Politiska Korrektheten « Aktivarum Says:

  […] Ett av favoritpåståendena från genusteoretiker är att kvinnogöra har låg status. Man kan undra om de räknar sig själva som kvinnogöra? Genusteori ligger annars till skillnad från mansfrågor på högsta tänkbara nivå. […]

 17. DN:s nutidsorientering ”könsneutral” - Fria Tider Says:

  […] i sin kamp mot pojkarnas övermakt skall vår främsta nyhetskoncernen nu motarbeta nyhetsläsning. Järvenpää: Reaktion via […]

 18. Jämställdhetsfeministern Says:

  Ja, att öka andelen kvinnor i beslutsfattande positioner ÄR den ÖVERLÄGSET största utmaningen vi har i världen idag. Det har Reinfeldt rätt i. Att öka andelen kvinnliga beslutsfattare är faktiskt viktigare är att lösa världens miljöproblem, svält, energiproblem och eurokrisen. Tillsammans. Detta eftersom (precis som Reinfeldt också sagt) alla dessa problem skulle lösas automatiskt, bara det fanns fler kvinnor i beslutsfattande position.

  Det enda som är synd är att Reinfeldt inte föregick med gott exempel och med flit förlorade valet förra året, så att Mona Sahlin – en duktig kvinna – hade varit i den mest ledande positionen i det feministiska föregångslandet Sverige.

 19. Joakim Says:

  Håller med ninnitokan om att Mörker gärna hade kunnat generalisera mindre då många av denna typ av kvinnor är feminister och feminism även förtrycker kvinnor i allmänhet.

 20. ninnitokan Says:

  Joakim:
  Tack. Mm.. den kommentaren spydde verkligen ut ett omfattande misogyni som inte ens lämnade ”hårdhudade Ninni” oberörd.

 21. Hjalmar Says:

  Mörker är kanske lite onödigt vass i kanten… Han ‘lyfter fram’ vissa samhällsproblem som ytterst få vågar göra – ingen politiker skulle ens komma på tanken…

 22. Joakim Says:

  @Hjalmar
  Denna taktik funkar på radikalfeminister som gör samma typ av aktion av män i allmänhet, men här inne bör man åtminstone vara mer tydlig med att man egentligen inte vill sjunka till deras nivå.

 23. Joakim Says:

  MOT män i allmänhet borde det stå. Pär, nu får du faktiskt installera en redigeringsfunktion snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: