”Det finns mycket sexturism här”

by

En kvinnlig student vid namn Matilda Lindström befinner sig i Gambia för att studera till kulturledare. Hon har fått ett stipendium från Linnéuniversitetet för att kunna resa till Afrika.

På frågan om vad som är bäst respektive sämst med Gambia svarar hon:

”Bäst är att alla är så givmilda och trevliga. De bjuder in en även om de inte har så mycket att erbjuda. Sämst är att turistsäsongen kör igång ordentligt nu. Eftersom det finns mycket sexturism här så innebär det att olika män ofta följer efter en hela tiden. Det kan vara väldigt jobbigt.”

Intressant. Hon säger att det finns ”mycket sexturism”. Det hon säger i nästa mening, att  sexturismen innebär att män följer efter henne hela tiden, tyder på att det rör sig om kvinnors sexturism.

Nu väntar jag bara på upprördheten, debattartiklarna och soffprogrammen i teve som i högsta tonläge fördömer den kvinnliga sexturismen till Gambia.

Läs mer här. Tack för tipset, Sara!

Jag har tidigare bloggat om kvinnors sexturism här, här och här. Jag rekommenderar särskilt den sista länken – det blogginlägget handlar om hur folkhems-TV i Sverige mer eller mindre hyllar kvinnors sexturism. Bilderna nedan kommer från det blogginlägget.

Uppdatering: Se även denna DN-artikel.

Annonser

51 svar to “”Det finns mycket sexturism här””

 1. Snapphanen Says:

  Tack för tipset Pär ! Då åker jag dit…

 2. Ulf Says:

  http://www.dn.se/resor/gambia/krass-karleksjakt-i-gambia

  Är detta sexturism? Har den 55-åriga ensamstående svenskan köpt sig sex av en ung fattig man som inte har något annat att försörja sig på än sin egen kropp? Kvinnliga sexturister ogillar ordet prostitution, de använder hellre ord som semesterromans och de har många gånger samma yngling som sällskap hela semestern, snarare än flera tillfälliga sexuella möten. Det visar forskarrapporter av Julia Sanchez Taylor, sociolog vid universitetet i Leeds. Hon har frågat ut kvinnliga turister i Dominikanska republiken, där kvinnlig sexturism också är frekvent, om deras relationer med lokala män.

  Å andra sidan finns det manliga turister i Thailand som betalar för samma lokala flicka veckovis, som bor med henne och får service av alla de slag, från städning och tvätt till sex. De kanske kallar detta en flickvän, men alla vet att detta är sexturism och att flickan är prostituerad. Det är och förblir bara en omskrivning, påpekar Julia Sanchez Taylor.

 3. Snapphanen Says:

  Herrturism vore ett mer korrekt ord.

 4. Skattebetalare Says:

  Hyckleri & Dubbelmoral. Som vanligt.

 5. Info Says:

  MÅLA EN NAKEN LOLITA – BLI MÅNGMILJONÄR!

  Sverige har f.n. ett antal kvinnliga konstnärsikoner – postmodernistiska, poststrukturalistiska, kulturmarxistiska, feministiska, allt som är rätt, om man håller upp ett vått finger i luften och känner efter varifrån vinden blåser.

  I samband med den aktuella debatten på GenusNytt om feministisk sexualitet och feministisk porr kan det passa bra att inflika några ord om en av svenskt konstlivs just nu mest hyllade stjärnor, den 73-åriga Lena Cronqvist. Här beskrivs hennes kulturella insats i Expressen av Natalia Kazmierska:

  ”Om en manlig konstnär hade ägnat år ut och år in åt att avbilda nakna barn som gosar med fula farbröder och leker doktor i sjuksköterskeuniform, skulle han betraktats som en snuskhummer.


  Men när en kvinnlig konstakademiledamot gör exakt samma sak kallas det för ”psykologisk expressionism”. 


  Då plockar man genast fram freudkortet. Då är det plötsligt bara stark och personlig konst om ”livets trädgård” som hamnar direkt i statens konstsamlingar.


  De senaste åren har den svenska konstens grand old lady Lena Cronqvist huvudsakligen intresserat sig för en enda sak: unga flickor.
Hon har varit helt besatt av att måla lolitor. Hennes flickbilder säljs numera för miljontals kronor på Bukowskis. Och i hennes retrospektiva grafikutställning på Östermalmsgalleriet Lars Bohman kryllar det av nymfetter som plaskar i vattenbaljor, hoppar hopprep iklädda söta underbyxor och poserar utmanande inför svartmuskiga gorillahannar.


  Här finns exempelvis grafiska blad med titlar som ”Pappas flickor”, föreställande vuxna män som tafsar tjejer på brösten. Ett rum är fullt med bilder på nakna flickor som leker med ”gubbdockor”. I andra verk har de rosett i håret och stoppar upp leksaker mellan benen.


  Nu är inte Cronqvist ensam om det här girlie-temat. Konstnärer som Helene Billgren har också parkerat sig i prepubertala flickrum trots att de närmar sig 60-strecket. 
Men skillnaden är att Cronqvists konst är i total avsaknad av humor. Den är så gravallvarlig att man nästan tror att det är ett skämt. Akademiska avhandlingar och pretentiösa katalogtexter har gång på gång slagit fast att hennes konst handlar om livet, döden, barndomen, existensen och moderskapet, ja, om i stort sett allt mellan himmel och jord – utom det mest uppenbara.”

  http://www.expressen.se/kultur/1.1698450/lena-cronqvist-galleri-lars-bohman

 6. Snapphanen Says:

  Herrturism leder mig tankarna till Thailand. Damturism till Sverige. Det är här i detta land som herrarna får betala som allra mest för lite romans och kärlek. Männen i Sverige betalar med sina hus, bilar, barn och allt de äger och har… Utpressning och ocker !

  I och med globaliseringen öppnas det upp för konkurrens inom kärlekslivet. Detta är dock en av feministernas största skräck, då feminister och även kvinnor i allmänhet lever som parasiter på män. Feminister vill ju utnyttja männens sexdrift maximalt och ta rejält betalt. Feminister är oftast kvinnor med hat som tänkt ut hur man smartast horar. Kvinnans sexmonopol vill definitivt inte feminismen avskaffa.

  Därav äckelstämplarna på alla män som åker till Thailand och blir förälskade. Därav sådana förfulande ord som sexturism och Norges kriminalisering av sexköp även utomlands mm…

  Globaliseringen är dock nyckeln till friheten och iväg från Sveriges kärlek och sexrånande feminister.

 7. Pether Says:

  Info: En man översätter manga, flera miljoner bilder, några få av dem innehåller bilder som nått pucko tolkar som barn, han blir dömd för barnpornografibrott.
  En kärring målar nakna barn och får dem gjorda till statyer o konstverk…. och hon får pengar för det…

 8. Lasse Says:

  Som jag alltid brukar säga:

  Dubbelmoral är en norm inom den feministiska ideologin 🙂

 9. tomas Says:

  haha har jobbat på flyplats i över 10år
  jodå charter med gubbarna till thailand
  och kvinnorna till gambia är en själklarhet

 10. Men@Work Says:

  Sexturismen är en stark anledning att legalisera prostitution under ordnade former i Sverige. Det är bättre att sex köps från män och kvinnor med rättigheter än i ett utpräglat u-land.

  Fram för sex workers rights!

 11. Charles Darwin Says:

  Pedofilhysterin som feminismen skapat skuldbelägger ungefär Sveriges halva befolkning. Det har gått inflation i begreppet, som i slutänden faktiskt drabbar de BARN som verkligen utsätts för övergrepp. Dagens feminister kallar ibland 18-åringar för barn. Hur sjukt får det bli? En kvinna är som mest fertil just vid 18 års ålder och det är därför inte det minsta konstigt att män rent sexuellt dras till yngre. Visst, man kan ha olika åsikter om mäns sexualitet men pedofili är det inte förrän nedanstående kriterium uppfylls.

  Definitionen för vad pedofili är måste härmed en gång för alla redas ut. Jag citerar ur Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Pedofili):

  ”Pedofili är en beteckning för en vuxen människas sexuella dragning till prepubertala barn och barn i tidig pubertet (vanligtvis 12 år eller yngre).”

 12. Jack Says:

  Charles Darwin,

  ”Det har gått inflation i begreppet, som i slutänden faktiskt drabbar de BARN som verkligen utsätts för övergrepp”

  Såg du Uppdrag granskning nyligen om pedofilibeskyllarna som finns Sverige?

  En av kvinnorna satt och frågade en liten helt oskyldig sexåring, typ 10 gånger, utifall hon brukade ”mjölka pappas snopp”. En ide och ett uttryck som inte barnet själv haft utan något som denna pedofilibeskyllare sitter och hittar på och vill fantisera om tillsammans med ett litet barn.

  Den här kvinnan som ställde dessa frågor samarbetade också med männniskor som redan rovat barnet ifrån föräldrarna.

  Tänk dig själv om du har ett barn att barnet blir utsatt för nån främmande person som upprepade gånger sitter och frågar såna sexuella saker till barnet, det är något väldigt fel med det.

 13. Medborgare Says:

  Stoppa snuskkäringarna!

 14. Johannes Westlund Says:

  @Jack: Det är så att man funderar på om inte just det förhöret var ett större sexuellt övergrepp på barnet än att barnet råkade komma åt pappans könsorgan. Förhörsledaren leder ju ständigt in samtalet mot sexuella anspelningar och liknande. Vem är det som är sjuk pedofil, egentligen? Förhörsledaren har visserligen lytt order, men personligt ansvar? Åklagaren beordrade, vilken fantasi har hon egentligen? Socialen konstruerade hela grejen från början, vilken fantasi har tjänstemännen där? Och dessa ska jobba med barn… Det känns inte helt tryggt.

 15. Kristin Says:

  Pether:
  Kvinna står upp och pissar på en scen och får betalt, 10 000 kronor.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.624649/ilsket-kommunalrad-till-attack-mot-norrlandsoperans-nya-satsning

 16. Jack Says:

  Johannes Westlund,

  Är inne på samma spår, målet är att skydda barnet från dels sexuella övergrepp och dels från att bli kidnappat. Här hände båda saker, barnet hämtades upp av främlingar varpå en i någon mening lång sexuell kontakt fördes med barnet. Beakta också att kvinnors sexuella fantasier ofta är mer verbala, de läser snusknoveller hellre än ser på porr, och här sitter då en kvinna som tagit sig makten att röva bort en familjs barn för att sedan sitta och prata sexuellt med barnet.

  Frågan är hur barnet hämtar sig efter något sådant, att det skadat föräldrarna och deras liv är självklart. Men kommer nu också detta barn att bli en skadad förälder i sin tur till följd av in/övergreppet?

 17. Jack Says:

  En annan intressant kommentar från en av kvinnorna bland pedofilibeskyllarna var att hon trots den enorma skada de åsamkat familjen visar 0 ånger eller förståelse för sin gärning utan sitter istället och säger att hon ändå tyckte att detta var bäst för ”samhället”.

  Vilket samhälle då?

  Barnet och dess familjer är ju samhället, dessa borde hon tjäna. Hon har ju istället endast ställt till skada. Det föreföll som att hon ansåg att det var hon själv och hennes kumpaner som var samhället och tyckte det var bra att de fick göra sig viktiga och att ha makten.

 18. Johannes Westlund Says:

  @Jack: Nej, att folket är samhället är ett stort missförstånd. Samhället är ett gäng institutioner som försöker skapa sig maktfullkomlighet. Alltså gynnar varje våldförelse och varje missbruk av statens våldsmonopol samhället. Så om samhällets bästa är i fokus betyder det att institutionerna skor sig själva.

 19. Ylva Says:

  När man läser igenom alla inläggen här blir det väldigt tydligt att en viss grupp i samhället har frihet att göra vad som helst utan att riskera kritik. Medan en annan grupp kringgärdas av strikta sociala taggtrådsstängsel. Överträdelse beivras medelst offentlig avrättning i media.

  Som utbildad Genusvetare drar jag slutsatsen att den första gruppen är utsatt för förtryck av den senare.

 20. Jack Says:

  Johannes Westlund,

  Ja, det är precis så jag uppfattade att hon menade ”samhället”. Det gynnade henne och hennes kumpaner som i någon bemärkelse som kände sig få njutning av att använda våld på detta sätt mot en familj och dess barn medan ingen kunde svara. Faktum är att på ett djupare plan passar deras agerande helt in med Kapten klännings, en länspolismästare det uppsala, en chef över det organiserade våldet i samhället och en feministisk centralperson, bl a sakkunnig till jämställhetsombudsmannen, och som snabbt misstänktes vara pedofil våktäktsfeminist, i det fallet fick man också till några domar.

 21. Ingen kommentar Says:

  Samhället har fått många att tro att sk sexturism är något fult. Varför skulle det vara det? Tvärtom anser jag. Vinprovning för att ge ett exempel låter i mina öron däremot onaturligt.

  Herrturism är endast en annan sida av samma mynt som när kvinnor dejtingutnyttjar män och promiskuöst vräker sig i sitt privilegium att vara kvinna och roffar åt sig fördelar.

  Nya lagar borde införas. Brottsrubriceringen på några av dessa skulle kunna bli olaga falsk lockelse, manssmädelse och sexuellt ocker.

 22. Ingen kommentar Says:

  Värst av allt är när man verkligen vet att man har rätt men inte kan göra något åt saken mer än tvingas bevittna feminismens långsamma våldtäkt på snart allt och alla.

 23. Jack Says:

  Ingen kommentar,

  Bra tänkt där. Lagar utifrån mäns perspektiv för en omväxling. Man kan reglera hur mycket en kvinna får ta för att sälja sex, jämför med hur det är reglerat i lag hur mycket man få ta betalt i hyra av bostad.

 24. Ingen kommentar Says:

  Intressant karta för ideella turister:

 25. RbK Says:

  Media måste sluta med sin hjärntvättande Moder Teresa framställning av kvinnor.

  Den dagen media (media styr samhället, politiker mm.) ser män och kvinnor som individer och inte som – män = onda, kvinnor = goda – kommer män och kvinnor bedömmas lika oavsett vad de gör.

 26. Mackus Says:

  Men@Work: Jag bor i Tyskland där prostitution är lagligt. Männen här åker skytteltrafik till Thailand ändå…

 27. Men@Work Says:

  @Mackus:

  Poängen är att sexarbetare behöver bättre legala villkor. Det får de inte med en prohibitionistisk regim. Dessutom finns mindre incitament för sexköp i fattiga länder om det är lagligt och säkert för alla parter på hemmaplan.

 28. Jesuit Says:

  När jag reste runt i Afrika 1971 så var den kvinnliga sexturismen i Gambia etablerad sedan många år. Det är 40 år sedan….

 29. CB Says:

  Jag har varit i Gambia o sett hur den kvinliga sex-turismen går till. Inte ett dugg snyggare än när män köper ”nån att vara med hela tiden” i Thailand. Det är precis lika motbjudande att se!

 30. Joakim Says:

  Jag har inte varit i Gambia så jag kan inte uttala mig om det, men däremot har jag varit i Egypten 😀 Behöver jag ens säga mer?

  Ylva: ”När man läser igenom alla inläggen här blir det väldigt tydligt att en viss grupp i samhället har frihet att göra vad som helst utan att riskera kritik. Medan en annan grupp kringgärdas av strikta sociala taggtrådsstängsel. Överträdelse beivras medelst offentlig avrättning i media.

  Som utbildad Genusvetare drar jag slutsatsen att den första gruppen är utsatt för förtryck av den senare.”

  Tvärt om menar du nu va? 😛

 31. Stig Says:

  Nu borde Beatric Ask reagera och hota med att skicka grälla lila kuvert till dessa kvinnliga torskar som råkar vara svenskor, eller varför inte grälla rosa kuvert till kvinnotorskarna och lila till manstorskarna så att barnen i familjerna kan se om det är mamma eller pappa som svinar sig (och vem det är som framkallar skilsmässa).

 32. Jonna Says:

  Katja Wagner på Sydsvenskan skriver om dessa sexromanser här

  http://www.sydsvenskan.se/resor/article90298/I-Gambia-kallas-sexhandeln-semesterromanser.html

  Man undrar om det inte är organiserat sexköp som borde va straffbart?

 33. Jesuit Says:

  Jonna. Man kan fråga sig vem detta skadar? Männen har mycket små möjligheter till försörjning i Gambia och Senegal. Det är ett enkelt sätt att leva ett gott liv, att erbjuda sig till utländska kvinnor. På samma sätt som tjejerna i Thailand gör det. Det är rätt motbjudande att man ska kunna köpa sexuelle tjänster, kalla det vad man vill, men frågan är om det skadar någon av parterna. Jag tror kanske att det har en skadlig inverkan, genom att det gör att unga människor lockas in i en dagdrivartillvaro som gigolo, men frånsett det tror jag att skadan är ringa. Kvinnorna i detta exemplet tror jag inte tar någon skada direkt… Möjligen att man vänjer sig vid att ha en svart betjänt, eller slav om man så vill, men man behöver inte vara svart och gambian för att få den rollen.

 34. ninnitokan Says:

  OT:
  Jesuit:
  Det är rätt motbjudande att man ska kunna köpa sexuelle tjänster, kalla det vad man vill, men frågan är om det skadar någon av parterna.
  Varför är det motbjudande?
  Jag finner väldigt många saker motbjudande, i synnerhet bruna böner och scat-sex. Ingendera är motbjudande i sig för att jag finner det så. Det är en fråga om tycke och smak.

  Vad är det som gör att just sexuella tjänster är motbjudande att köpa, men det är okej att köpa någon som torkar gamlingar i baken eller städar ens toalett?

  På vilket sätt skiljer sig one-nights från sexuella tjänster vad gäller ”motbjudande”?

  Jag anser att det är mellan vuxna som själv beslutar hur dom vill tjäna/spendera sina pengar. Vad jag tycker, anser eller känner är irrelevant.

  Varför är detta OT intressant på denna blogg?
  Därför att nutidsfeminismens påverkan har skett på en väldigt bred front. Indoktrineringen har drabbat oss alla. Man måste aktivt ställa sig själv frågor för att se igenom vilka åsikter just jag har som är mina egna eller är ett resultat av denna indoktrinering.
  Ytterst på den moralpanik som vi alla påverkats av under ett kvarts sekel ligger offergörandet av sexsäljare i den kvinnliga änden och demonisering av pedofiler i den manliga ändan. Dessa individer drabbas också hårdast av moralpaniken, men deras frågor påverkar indirekt hela samhället och oss som individer. Vi(som samhället) har monterat ner hela vår rättssäkerhet till följd av denna moralpanik. Det här måste få ett stopp.

 35. ninnitokan Says:

  Jag anser att det är mellan vuxna som själv beslutar hur dom vill tjäna/spendera sina pengar. Vad jag tycker, anser eller känner är irrelevant.

  Haha! Denna var lite kul:P
  Byt ut ”jag anser” till ”min åsikt är” så blir det snäppet bättre;)

 36. Jay Says:

  Så intressant i DN artikeln, att när männen är prostituerade, så är de kvinnliga torskarna deras ”offer”…
  Jahaja.

 37. sven Says:

  Det är ju också sexturism när kvinnor åker ner till medelhavsländerna och har sex med strandraggare men det kallas då inte för sexturism för kvinnor är ju i den lyckliga positionen att de inte behöver betala för det.

 38. Jesuit Says:

  Ninnitokan. Det är motbjudande därför att en ekonomiskt starkare part utövar sin makt på en ekonomiskt svagare, en som redan är i beroendeställning och som på detta sätt blir det ännu mer. Jag har inga andra moraliska aspekter på det. Att du jämför hemtjänst med prostitution får du nog utveckla mer… När det gäller ”one-night stands” som det ju heter på nysvenska, eller tillfälliga sexuella förbindelser, så kanske det ändå finns en viss skillnad, tror du inte det vid närmare eftertanke? Ultraliberalism kan alltid försvaras med att man ”låter människor själva bestämma” men för mig är det inte sant. Många har inget verkligt val. Du vet ”Väl formar den starke med svärdet sin värld, väl flyga som örnar hans rykten. Men någon gång brytes det vandrande svärd och örnarna fällas i flykten. Vad våldet har skapat är vanskligt och kort, det dör som en stormvind i öknen bort” … Vi har ett ansvar som människor att ta ställning, och att bryta det svärd som leder till förnedring och en marginaliserad tillvaro. Skulle du vilja att din dotter knul–de för pengar?

 39. ninnitokan Says:

  Jesuit:
  Eller så utnyttjar den svagare ekonomiska parten den den andras sexuella behov för att få pengarna?
  Dom flesta jobbar faktiskt för att sätta mat på bordet. Vad vi väljer eller ”väljer” utan att må dåligt av det är helt personligt.

  Personligen hade jag ett sommararbete under gymnasiet som innebar att jag satt vid ett löpande band, med en kontinuerlig stank av dill och ättika och slammer av glasburkar. Jag mådde kroniskt illa i 8-10 h 5 dagar i veckan och åt inte inlagd gurka på flera år.
  Om jag skulle hamna i ekonomisk situation där jag behöver ta det jobbet igen så lovar jag dig att jag 100% hellre jobbar med att sälja sexuella tjänster.

  Jag har varit medlem i SANS(Sexsäljares och Allierades Nätverk i Sverige som numer upphört och gått in i Rose Alliance. Därmed blev jag som ”Allierad” utesluten ur samarbetet.) och var då mycket aktiv debattör mot sexköpslagen. (lika aktiv som jag är här. Det är en del av min totala åsiktsram som liberal och jämställdist)
  Jag har därför en god bas att stå på när jag säger att den utnyttjade på intet sätt är av den sexsäljande när det handlar om prostitution generellt. Däremot förekommer ju verkligt tvång tex. i sk. trafficking.
  Det är en nutidsfeminismens trick att blanda ihop dessa båda olika fenomen.

  Du skrev Att du jämför hemtjänst med prostitution får du nog utveckla mer…
  Istället för att utveckla det mer så vill jag ge dig lästips där du kan sätta dina åsikter på prov.

  Porr, horor och feminister av Petra Östergren

  Jag skulle kunna länka till sexsäljares sidor/bloggar också. Jag vill inte göra det, för att detta inte är min blogg. Det handlar om respekt för Pär Ström och jag vet inte hur han ställer sig till att ha sådana länkar här.
  Jag kommer dock att komma in på denna sakfråga på min egen blogg med tiden(det ligger dock ganska långt fram i planeringen). Där kommer jag länka till sexsäljares bloggar.

 40. ninnitokan Says:

  Jesuit:
  Skulle du vilja att din dotter knul–de för pengar?
  Om det var vad hon ville göra(oavsett orsak till hennes ”ville”), så naturligtvis skulle det vara helt okej med mig.

 41. Claes-Peter Says:

  Är det någon som har någon koll på fenomenet ”eskort-service”? Jag har fått en sorts intryck av att detta är något som växer fram och ökar bland flickor runt 30. Jag nätdejtar på ett par sajter, och i vintras fick min sida besök av en ung dam runt 30. Så jag skrev och tackade för besöket.. men… (skriftväxlingen ur minnet:)
  – Det var trevligt med ditt besök, och dina foton är jättefina, men är jag inte lite för gammal för dig? [big understatement]
  – Jag ska starta med eskortservice. Om du vill, så kan vi träffas för kaffe och kanske något mer.
  – Du driver med mig! Väl?
  – Nope, det är allvar.
  – Men du som är så snygg kan väl skaffa andra jobb? Tex modella kläder för postorder och webbföretag, eller så?
  Men sedan svarade hon inte vad jag minns.

  Ett antal andra erfarenheter pekar mot samma håll.

  Ord som promiskuitet och lösaktighet är mogna att raderas ur våra ordlistor, då det moraliska begreppet bakom orden har försvunnit – i alla fall de unga ”provar sig fram” som bekant. Men vad händer med känslolivet om man på en tioårsperiod har 300 à 400 tillfälliga sexuella kontakter – är det inte förklarligt om det för många ligger nära till hands att börja ta betalt för sina ”one night stands” när kontakterna ändå är ganska slumpmässiga – de som råkar ”festa” på samma krog samma natt och som är intresserade?

  Nöter inte de unga ned förmågan att knyta an och känna djupare känslor, om relationerna bara varar några timmar? Och försvinner inte spärrarna mot att prostituera sig på samma gång?

  Och vad händer om vårt samhälle fylls på med en växande grupp unga attraktiva människor, födda i Sverige, som prostituerar sig? Är inte risken stor att de ”äckliga torskarna” föryngras från ”slemmiga gubbar” till unga män, som kanske inte ens avslutat sina studier och som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar?

  Det har ju varit ett ”starkt argument” för att avkriminalisera piratkopiering att ”man kan inte göra massor av svenska ungdomar till kriminella”. Men kan vi ha en framtida situation med många legala prostituerade, och män som i alla situationer i nöjeslivet utsätts för upprepade frestelser och därmed riskerar att bli kriminella? Är det inte lite som att sätta upp stånd på torgen och öppet och lagligt sälja narkotika, för att sedan lagföra alla som köper?

  Tilläggas bör, att jag är motståndare till prostitution, men en ensidig kriminalisering är ett bizarrt sätt att stävja den. Och ska polisen tillbringa kompledighetsalstrande nätter med att spana på könshandeln, när det blir alltmer uppenbart att resurserna inte räcker till för att ens utreda allvarliga misshandelsfall? Är det inte abnormt för vårt samhälle att satsa knappa resurser på rent politiska brott?

 42. ninnitokan Says:

  Claes-Peter:
  Är det någon som har någon koll på fenomenet ”eskort-service”?
  Japp, jag har.

  Nöter inte de unga ned förmågan att knyta an och känna djupare känslor, om relationerna bara varar några timmar?
  Varför skulle tillfälliga kontakter nöta ner förmågan att älska någon annan? Förstår helt enkelt inte tankegången, du får utveckla?

  Och försvinner inte spärrarna mot att prostituera sig på samma gång?
  Troligen, vad är problemet med att spärrar försvinner? Tydliggör med ett ex. Jag har inga ”spärrar” mot att se på sport. Jag gör det inte för att det inte faller mig i smak/inte intresserad.

  Och vad händer om vårt samhälle fylls på med en växande grupp unga attraktiva människor, födda i Sverige, som prostituerar sig? Är inte risken stor att de ”äckliga torskarna” föryngras från ”slemmiga gubbar” till unga män, som kanske inte ens avslutat sina studier och som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar?
  Vet du vad det kostar att köpa en escort-flickas tjänster?
  Men visst har dessa råd så kommer de köpa sexuella tjänster. Men tillskillnad från ex. cigg så är sex faktiskt bevisat hälsosamt, så jag förstår igen inte problemet.
  Vad är det som gör just köp av sex värre än tex. köp av massage?

  Tilläggas bör, att jag är motståndare till prostitution, men en ensidig kriminalisering är ett bizarrt sätt att stävja den.
  Förbud lyckades inte ens stävja alkoholförsäljning. Det bara skapade en rik maffia vars mest kända medlem hette Al Capone.
  Varför tror du man lyckas stävja prostitution med förbud oavsett hur man bär sig åt?
  Jag tycker det är långt bättre att det är lagligt så att man kan bilda fackförbund, sexsäljare kan även i praktiken omfatas av våra lagar så som våldtäktslagar osv.

  Vi är alla olika som människor. Vissa har problem med vissa jobb, andra inte. Själv skulle jag uppleva det djupt kränkande att behöva jobba med något som har anknytning till religion.

  Jag rekommenderar även dig att lära den bok jag länkade in tidigare.

 43. Man United Says:

  Som bekant blir det en j hallå när män från svedala åker ner och gifter sig med Thailändskor och det omvända som söker lyckan
  i västerlandet.

  Handlar det om säljare och köpare,transaktioner i valuta?
  Vad säger Moder Svea med sexköpslagen och beskattning av tjänster om sexturism utrikes,måntro?

  Varför underskattas känslor,empati,sex och kärlek ur ett icke kommersiellt sammanhang. Den facistiska dokusåpa Samhällsklimatet säljer sina själar på löpande band till djävulen minst sagt. Människan söker kärlek och tror sig fortfarande att den har ett pris…

 44. Jesuit Says:

  Ninnitokan. ”Proffs” som du skulle inte ödsla tid på vanliga amatörmän som jag. Så jag vill inte diskutera någonsin med dig igen. Fy f-n vilket sällskap man kan hamna i på en jämställdistsajt.

 45. Claes-Peter Says:

  Nöta ned – antag att ett barn flyttas mellan 47 fosterhem före myndighetsåldern. Skulle det vara lika bra som att växa upp i ett hem? Tanken att människor är utbytbara är lite kuslig. Julian Assange ska ha gått i 37 skolor under den underligt utdragna flykten från sekten som hans flummiga mamma bröt med – och det verkar som om den enda människa han har känslor för är just hans mamma. I alla fall den enda kvinna han har känslor för.

  Priset på escortflickor – antar att det följer marknadens lagar om tillgång och efterfrågan. I Tyskland 1945 sålde sig kvinnor för ett par cigaretter. Under ett besök i USA 1969 råkade jag upptäcka, att en vit kvinna som såg ut som en uteliggare ville ha många gånger högre arvode än vad svarta flickor som var modellvackra krävde. Kanske bäst att tillägga, att detta fick jag reda på inte i egenskap av kund, utan genom att jag tillbringade en massa tid i slummen på fältstudier.

  Spärrar – jag har för mig, att människor utan spärrar får diagnosen ”psykopatisk personlighetsstörning” eller något liknande. Dyker väl ofta upp i gärningsmannaprofiler och polisutredningar. Jag upplever i alla fall att jag har spärrar mot att mörda, våldta och stjäla – alltså inte bara att jag kalkylerar risken för rättsliga påföljder.

  Hälsosam sex – jag har upplevt att en tjej efter flera veckors passionerat älskande, gråtande erkände att hon var smittad med hepatit C, en svit efter en period då hon många år tidigare hade varit prostituerad intravenös amfetaminmissbrukare i Spanien. Det kändes som om jag svalt 10 liter isvatten, tills jag hann kolla på Internet att den sexuella smittorisken var lite omtvistad. Men det kunde ju lika gärna ha varit HIV.

  Sex är lite annorlunda än sjukvårdande behandling, åtminstone för mig. Jag har flera gånger känt mig förälskad efter sex, men aldrig efter någon av mina operationer t.ex. Trots att en av dem räddade mitt liv i elfte timmen.

  Minns från 60-talet hur Joan Baez sjöng den lite bittra ”Love is just a four letter word” – trodde länge att det var hon som skrivit den, men det var Bob Dylan. Men går det att totalt skilja sex från kärlek – och är det i så fall till vår fördel? Hur ska man då betrakta folk som blir svartsjuka vid sexuell otrohet? Som hopplöst efterblivna i utvecklingen?

  Vi har massor av saker som är olagliga och belagda med stränga straff – men brotten utförs ändå ständigt. Så vitt jag vet, har olagligförklarande inte utrotat någonting – och visst har man tagit bort förbud mot t.ex. tidelag och incest – men ingen funderar väl ens på att legalisera mord, våldtäkt och sexbrott mot barn, bara för att de ständigt inträffar?

  Visst omfattas även prostituerade av förbudet mot våldtäkt – problemet uppstår väl vid rättegången, där åklagaren måste bevisa att kvinnan upplevde samlaget som en våldtäkt redan när det skedde, och inte retroaktivt när kunden lurade henne på betalningen.

  Och lustigt nog finns det starka band mellan religion och sex – det finns väl knappast någon religiös sekt där inte ledaren anser sig ha rätt att sätta på alla kvinnorna, och dessa låter det ske. Många sekter är polygama, som Warren Jeffs Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints – en utbrytning ur ”mormonkyrkan”. Det påstås av sektmedlemmar att Jeffs har 72 fruar. Guds Barn, numera Familjen, värvade nya medlemmar genom att ledaren ”Moses David” skickade ut kvinnorna att prostituera sig. Inom sekten kallades det ”flirty fishing”. Och det är faktiskt sekternas sexuella praktik som väcker den största oviljan mot dem från de utomstående.

 46. ninnitokan Says:

  Jesuit:
  Ninnitokan. ”Proffs” som du skulle inte ödsla tid på vanliga amatörmän som jag. Så jag vill inte diskutera någonsin med dig igen. Fy f-n vilket sällskap man kan hamna i på en jämställdistsajt.
  Jag beklagar att du upplever det så. Men det står dig naturligtvis fritt att diskutera med mig.

 47. ninnitokan Says:

  Claes-Peter
  Men går det att totalt skilja sex från kärlek – och är det i så fall till vår fördel?
  För mig är det totalt åtskilt, för dig är sitter det ihop. Inget av det är till ”vår fördel”, inget av det är bättre än det andra. Det är bara just olika.
  För mig är sex som mat. Jag äter för jag är hungrig, jag har sex för att mätta mina sexuella behov. Jag äter ogärna på okänd restaurang för jag är kräsen. Av samma orsak har jag ogärna sex med ”vem som helst”, då kvalitén på sexet i mitt tycke avgörs av att man känner varandras sexualitet.

  Det är en ovanlig syn på sex i vårt samhälle, det vet jag om. Men den har fungerat utmärkt för mig.

  Hur ska man då betrakta folk som blir svartsjuka vid sexuell otrohet? Som hopplöst efterblivna i utvecklingen?
  Jag har svårt att förstå samhällets sätt att sätta sex på en piedestal viktigare och finare än annat. Men jag har respekt för att vi människor är olika. Jag skulle aldrig döma ut en människas känslor för att dom för mig är främmande.

  Jag upplever i alla fall att jag har spärrar mot att mörda, våldta och stjäla – alltså inte bara att jag kalkylerar risken för rättsliga påföljder.
  Majoriteten av oss har spärrar mot att göra andra människor illa. Det kallas empati. Förstår inte riktigt vad det har med frivillig prostitution att göra.

  Hälsosam sex – jag har upplevt att en tjej efter flera veckors passionerat älskande, gråtande erkände att hon var smittad med hepatit C, en svit efter en period då hon många år tidigare hade varit prostituerad intravenös amfetaminmissbrukare i Spanien. Det kändes som om jag svalt 10 liter isvatten, tills jag hann kolla på Internet att den sexuella smittorisken var lite omtvistad. Men det kunde ju lika gärna ha varit HIV.
  Jag har mött massor av elände. Det finns folk som misshandlas av sin äkta hälft – jag dömer inte ut äktenskapet för det. Det finns poliser som skjutits ihjäl, byggare dör 1 st /månaden i Sverige osv. osv.
  Denna kvinnans problem var ett narkotikamissbruk som behövde finansieras. Ditt problem var att hon valde att inte berätta det för dig. Könssjukdomar är ett problem ja. Liksom cancer. Problem som har väldigt lite med frågan att göra.

  Sex är lite annorlunda än sjukvårdande behandling, åtminstone för mig. Jag har flera gånger känt mig förälskad efter sex, men aldrig efter någon av mina operationer
  Det är helt okej att det är så för dig. Jag har aldrig upplevt mig förälskad av sex(däremot en massa andra positiva känslor).
  Det fungerar säkert utmärkt att vara som dig. Men det gör det också att vara som mig. Jag träffade min man 1984 och än kan jag ärligt säg att jag i perioder är nykär som en klockad katt.
  Du och jag, det är bara just olika.

  Vi har massor av saker som är olagliga och belagda med stränga straff – men brotten utförs ändå ständigt. Så vitt jag vet, har olagligförklarande inte utrotat någonting – och visst har man tagit bort förbud mot t.ex. tidelag och incest – men ingen funderar väl ens på att legalisera mord, våldtäkt och sexbrott mot barn, bara för att de ständigt inträffar?
  Nu blandar du moral-brott och verkliga brott. Det första skadar ingen annan (så som sexköpslagen som endast olagliggör frivillig prostitution) det andra drabbar annan.

  Visst omfattas även prostituerade av förbudet mot våldtäkt – problemet uppstår väl vid rättegången, där åklagaren måste bevisa att kvinnan upplevde samlaget som en våldtäkt redan när det skedde, och inte retroaktivt när kunden lurade henne på betalningen.
  Fråga dom själva?
  I praktiken innebär sexköpslagen att de står utan möjlighet att använda sig av tex. våldtäktslagen. Dels för att de har svårt att bli trodda på, dels att deras kunder är olagliga och därmed behöver deras skydd, dels för att de själva kommer utsättas för samhällets ”räddande hand” som ska ”rädda dom” från prostitutionen.

 48. Claes-Peter Says:

  Här är det väl dags att slänga in ”skulle du vilja att din dotter…?” men jag är liksom rädd för svaret. Inser att Ninnitokan är en kvinna av rostfritt stål, och avundas hennes självkontroll över sina egna känslor. Eller kanske ändå inte? Men vi kan väl vara ense om att det är ganska gott om kvinnor som har en helt annan syn på livet, kärleken och sex?

  Jag har inget emot prostituerade som människor, men vad som tänder mig under sex är kvinnans sexuella gensvar. Tror inte att alla våra yrkeskvinnor kan fejka det tillräckligt bra för att jag skulle tro på det? Kan en prostituerad simulera extas även i ögonen?

 49. Jenny Kristiansson Says:

  En sak som jag tycker är ”rolig” är att det ofta hävdas att förekomsten av prostituerade kvinnor minskar antalet våldtäkter i samhället. Så jag som aldrig har blivit våldtagen borde gå och leta upp alla prostituerade kvinnor här i Malmö och tacka dem.

  Och skulle jag någon gång, gud förbjude, bli våldtagen, tänker jag leta upp dem igen och klaga på dem: Tjejer nu har ni varit för dåliga på att suga kuk. Skärpning!!

  Hahahahaha………… Oh la la sjukt……

 50. ninnitokan Says:

  Claes-Peter
  Här är det väl dags att slänga in ”skulle du vilja att din dotter…?” men jag är liksom rädd för svaret.
  Den frågan är redan inslängd och besvarad trots att jag tycker den är patetisk. Så om du törs kan du rulla upp till min kommentar skriven 08 november 2011 kl. 18:42. Men jag bör varna dig, du kommer se just det svar du är rädd för.

  Inser att Ninnitokan är en kvinna av rostfritt stål, och avundas hennes självkontroll över sina egna känslor. Eller kanske ändå inte?
  Det beror lite på vad du åsyftar med ”kvinna av rostfritt stål”.
  Menar du ”känslokall” så har du väldigt fel, så fel man kan ha faktiskt. Privatpersonen Ninni(som jag hoppas lyser igenom) är väldigt känslovarm.

  Däremot har jag väldigt god självkontroll över mina känslor, vilket innebär att jag när jag blir arg, vilket sällan händer, så har jag kontroll över det och jag skäller aldrig ut någon.
  Det är en skön fördel i många situationer.

  ex. Jag råkade backa in i en tants bil. Hon blev helt vansinnig. Mitt lugn gjorde att vi snart var kompisar. Och vi behöll en social kontakt länge efter saken var utredd.

  Det är naturligtvis en styrka för mig som förälder kunna behålla mitt lugn och kunna argumentera med mitt barn även i situationer där ”arg” bubblar under ytan.

  Men vi kan väl vara ense om att det är ganska gott om kvinnor som har en helt annan syn på livet, kärleken och sex?
  Kvinnor och män
  Just att vi är olika individer är hela min poäng. Majoriteten har en förmåga att tro att deras sätt att vara är bättre oavsett vad det gäller, att ”vi” är något bra och att ”dom” är något dåligt.
  Det är än av mänsklighetens stora tillkortakommande.

  Jag önskar vi hade större acceptans och respekt för varandras olikhet.

  Det finns människor till allt, just för vi är olika. En minoritet människor kan tänka sig jobba med olika jobb inom sexbranschen. Andra människor kan tänka sig köpa deras tjänster/filmer whatever.
  Jag har inget problem med att andra gör andra val i livet än jag skulle gjort.

  En sak som jag tycker är ”rolig” är att det ofta hävdas att förekomsten av prostituerade kvinnor minskar antalet våldtäkter i samhället.

  Jenny Kristiansson
  Det är troligt, menar jag, att det är just så. Det grundar jag i den tydliga relation som finns mellan pornografi och våldtäkt. (Jag har länkat in rapporterna förr. Vill du ha dom så säg till.)
  Om pornografi fungerar som dämpande på våldtäkter, varför skulle inte prostitution ha samma effekt?

  Och jag menar även att förbud gynnar den svarta marknaden på samma sätt som spritförbudet gynnade Al Capone. Det är en marknad jag inte vill ge utrymme i någon fråga, i synnerhet denna.

  Jag har inte läst rapporter om just det, för för mig är det inte det som är avgörande. Det är mer som en ”positiv bieffekt” om så skulle vara fallet. För mig var det viktiga att gräva för att se om det fanns individer som är frivilligt prostituerade och ta reda på hur deras situation såg ut samt hur vårt samhälle påverkade dom.

 51. ninnitokan Says:

  Åh, önskar det fanns redigeringsmöjlighet!:S Hoppas ni kopplar ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: