Hon kissar på scen som inlägg i genusdebatten

by

Inte helt färsk som nyhet men intressant ändå. I Umeå betalar skattebetalarna 10.000 kronor och en flygbiljett för ett annorlunda konstverk. Konstverket går ut på att att den kvinnliga konstnären Itziar Okariz reser till Umeå från Spanien för att kissa på scen. Det rör sig om MADE-festivalen på Norrlandsoperan.

Kommunalrådet Anders Ågren (m) är arg och tycker det hela är pinsamt. Han menar att man lika gärna kan gå runt och dela ut 10.000 kronor åt folk som kissar offentligt på stan under en helgnatt.

Men Tina Eriksson-Fredriksson, som är dramaturg för MADE-festivalen, ser urinerandet som ett inlägg i könsdebatten. Hon säger i Expressen:

”Hon ifrågasätter gängse normer. Det är tydligt att det är ett starkt konstverk eftersom folk blir så fruktansvärt upprörda. […] Hon står upp och kissar och hukar sig inte som en kvinna annars gör. Det kan nog hända att människor studsar till då, eftersom det liknar en man”

Att få det till att det faktum att kvinnor vanligtvis urinerar sittande skulle vara en handling sprungen ur underordning (vilket antyds av ordet ”hukande”) är kvalificerat trams. Kvinnor kissar sittande av anatomiska skäl.

Läs mer här.

Det här påminner mig om ett tidigare blogginlägg jag gjort. Feminister (kvinnliga) i Malmö ordnade kurs i att sy så kallade fittbyxor och att kissa stående. Det var också ett slags statement i genusdebatten.

För övrigt 1: Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ska agera för att det ska bli fler kvinnliga forskare. Läs mer här. Orsaken till att jämställdhetsministern agerar är påståendet att kvinnor har diskriminerats vid tilldelningen av pengar för så kallad excellent forskning. GenusNytts granskare granskade det påståendet den 16 december 2010 och kom fram till att belägg saknas för att diskriminering skett. Läs granskningen här. Tack för tipset, Evert, Markus, Leif och Johan.

För övrigt 2: Folkoperan får ny chef, läser jag i DN Kultur. Hon heter Mellika Melouani Melani. Ännu ett hål i glastaket, alltså.

Annons

59 svar to “Hon kissar på scen som inlägg i genusdebatten”

 1. JockeH Says:

  VA I HELVETE?! Seriöst, från Spanien till Umeå bara för att pissa på scen? Och för våra skattepengar? Hatten av för Anders i alla fall. Nu finns det säkert en hel del mer att diskutera här men det överlämnar jag till er.

 2. Grrblt Says:

  Jag är en man som föredrar att sitta när jag kissar. Kan tänka mig att ta emot 10 000 kr för detta.

 3. JockeH Says:

  Inte av våra skattepengar hoppas jag.

 4. michael Says:

  Konstverket sitter i betraktarens öga jag väljer att se det som ett statement för vad hon anser om feminismen

 5. General Pershing Says:

  Ursäkta länken till slaskblaskan men lite roligt är det hur denne man ”på ett rätt äckligt sätt” förtog hela detta sinnessjuka ”uppvisning”

 6. General Pershing Says:

  Länken som jag glömde

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11065042.ab

 7. Mats Andersson Says:

  Ska hon kissa nu igen? Jag trodde denna grej var gjord.
  Hoppas konstnären Dorinel Marc kommer dit och gör sitt klassiska ingripande. ”Det smakar konst, det smakar konst!”

  (Se länk ovan)

 8. Sara Says:

  Att ultra-feminism = dårskap idag bevisas allt tydligare med detta!
  ”Det är tydligt att det är ett starkt konstverk eftersom folk blir så fruktansvärt upprörda”….ja herregud, upprörd blir man men definitivt inte för att det är ett ”konstverk”. Sådana konstverk betackar man sig för, och jag hoppas att – Riktiga – konstnärer (av alla kön) tar avstånd från denna pinsamhet!
  Upprörd som kvinna blir jag också, jag vill INTE representeras av denna galenskap.
  Det finns en anledning till att kvinnor och män uträttar sina naturbehov i olika kroppsställningar, i alla fall den vätskedrivande delen:)

 9. GandalfGrå Says:

  Kommentaren ” Det liknar en man ” HAHAHAHA…..det är ju bara vanlig avundssjuka allt handlar om för kvinnorna som är feminister. Att män är starkare, står upp när vi kissar..och inte ”hukar ” oss att män vågar mer och tar större risker…det är det de feministiska kvinnorna är avundsjuka på…! Förresten det ser verkligen ut som att hon kissar så att det bara stänker på skorna….hahaha..! Vilket ”JÄVLAAAAAA” tok alltså…! Fittbyxa…hahahaha….

  GandalGrå

 10. AV Says:

  Gillar denna: ”Det är tydligt att det är ett starkt konstverk eftersom folk blir så fruktansvärt upprörda. ”

  Så om folk blir upprörda är det per automatik ett bra och provocerande konstverk. Ok, då kan jag lasta av ett lass obränd kodynga framför entrén till deras konstfestival. Om folk klagar på att det stinker tar jag det som intäkt på att det är ett bra konstverk. Om de inte klagar drar jag på en tank grispiss ovanpå.

  F ö borde det vara bra för kvinnor om de kunde lära sig stå och urinera. Ingen som designat urinoar för kvinnor? Skulle ju korta köerna till damtoan rejält.

  Undrar bara vem som ska städa upp efter konstnärinnan? Någon underbetald kvinna som tvingas jobba deltid och snart blir sjukskriven för sliten rygg, förmodar jag.

 11. Men@Work Says:

  Våra skattepengar gör uppenbarligen nytta hos de som bäst behöver dem… Undrar om någon vill bajsa på torget idag? Många blir nog upprörda, så det är bra konst.

  Pervofeminism.

 12. Backlash Says:

  Jag ställer gärna upp och kissar sittande, för att bryta könsnormerna. Och jag tar bara 5000 kr för besväret. Kanske dags för kommunen att göra om sin upphandling?

 13. Backlash Says:

  Oops, tvåa på pucken. Men jag är billigast hittills. 🙂

 14. PabloHoney_4 Says:

  Vad säger lagen om kommunal upphandling egentligen? Jag erbjuder kommunen en installation för halva priset. Jag tänker då sitta ner och kissa, vilket kan väcka reaktioner eftersom detta liknar kvinnors sätt att kissa. Då slänger jag in en snöängel och samt ett rosa fyrverkeri på köpet!

  Tina, Give me a break!

 15. Info Says:

  FÖRTYDLIGANDE

  Det kanske ska påpekas, att denna i hela kultursverige berömda, postmodernistiska ”performance” ägde rum 2007 (den citerade artikeln skrevs 4/4 2007).

  Vid själva föreställningen sprang en annan postmodernistisk konstnär fram och samlade upp en del av den rinnande s.k. urinen i en tillbringare för att se vad vätskan egentligen bestod av. Egendomligt nog har något objektivt utfört analysresultat aldrig presenterats.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11065042.ab

  Vad gäller Tina Eriksson-Fredriksson, dramaturg för MADE-festivalen, som såg ”pissandet som ett inlägg i könsdebatten”, så finns en video med henne här:

 16. Liberalen Says:

  Genustanterna är onekligen duktiga på att lura till sig försörjning från våra politiker.

  Men skulle det inte vara bättre för alla, utom genustanterna, att lägga de pengarna på vetenskaplig forskning istället för på vänstertanternas floder av ordbajs, floskler och trams.

  Jag menar, vem blir inte full i skratt =) när ännu en genusidiot som en papegoja drar till med den sjukt trötta feministfloskeln ”ifrågasätter gängse normer” som en obstinat fjortis, när densamma bara fiskar efter ytterligare offentlig försörjning, för att producera ännu mera värdelöst trams. På andra människors bekostnad.

 17. John Nilsson Says:

  Är inte den artikel som Pär hänvisar till rätt gammal?
  ”Publicerat 04 apr 2007 11:21
  Uppdaterad 09 maj 2007 20:49”?

  Det är alltså inget som är på gång ”nu igen”, som Mats Andersson frågar sig ovan. Lite fånigt att låtsas som om det vore det, tycker jag.

 18. ParStrom Says:

  John:
  Jag missade att skriva att artikeln inte är färsk. Har kompletterat med det nu.

 19. Liberalen Says:

  Jag menar, nog borde även våra politiker begripa det absurda i att kasta hundratals miljoner på smygkommunisternas, genustanternas verklighetsfrånvända floskelproduktion.

  Den genusvetenskapliga kontentan: Könsmaktsordning. Kön är en social konstruktion, män är djur, kvinnor är alltid offer. Har kostat ofantliga summor av skattebetalarnas pengar. Jo, men jag tackar jag…

  Vill ni ha fler miljoner av folkets pengar? Så att det blir ”jämställt”. Jamen varsågod…

 20. JD Says:

  Nästa steg är att hon dricker en liter lavemang och bajsar på Norrlandsoperans scengolv medan hundratals nykläckta genusvetare från Umeå universitet sitter på bänkraderna och förundras av skådespelet!

 21. Daniel Says:

  Detta hände för ett bra tag sedan. Visst är det sanslöst, men det är överspelat.

 22. Danels mamma Says:

  Nej det är inte överspelat. Genusparasiterna finns kvar.

 23. Ritsurei Says:

  Här har vi det yttersta beviset för vad många av oss redan visste om feminismen, nämligen dårskapens mecka för ”frigjorda” LVM tanter och psykpatienter.

 24. Kalle J Says:

  Både ståkissandet och fittbyxorna handlar om att försöka likna en man. Jag har alltid tyckt att Freuds ”penisavund” bara var trams, men det kanske ligger nåt i det iallafall? Vad säger Genus Vetenskapen?

 25. AnnanDan Says:

  Verkligheten överträffar dikten.
  Förresten, är det inte böter på att urinera på allmän plats?

 26. John Says:

  Det är ett ”starkt konstverk” eftersom folk blir upprörda. Nåja, jag brukar ge dubbelt så hög lön till män som till kvinnor, men det är tydligt att min verksamhet bara är ”ett starkt konstverk” eftersom folk blir så upprörda… Jag utmanar bara rådande normer.

  Eller skillnaden är väl att det är konstverk om ANDRA blir upprörda, blir kulturmarxisterna själva upprörda så är det något som genast måste ändras på!

 27. AV Says:

  Backlash säger:

  ”Oops, tvåa på pucken. Men jag är billigast hittills. 🙂 ”

  Ja enligt lagen om offentlig upphandling bör du ligga bra till. Om de trots allt väljer att anlita en annan ”entreprenör” i kissbranschen kan du stämma dem och dra det till dom(toa)stolen.

  F ö åtar jag mig att kissa sittande för 4000 kr plus tågbiljett. Jag kan t o m ge en extra bonus s a s. Helt gratis.

 28. Rolle Says:

  Men konst är ju ganska oskyldigt. Feministisk eller ej. Det är ju samma med reklam, som vi också får betala för. I o för sig kan vi (teoretiskt sett) välja själva där vilket är en viss skillnad, men ändå. Så fantastiskt rationella är vi väl ändå inte. Sedan har vi ju unge herr Magnus Gustavsson som trashade en tunnelbanevagn i konstens namn, som väl förmodligen slutade som en skattsedelsnota på runt 100’skr. Det klart vi måste ha en representant för scen -kissande i Spanien. Landslaget får ju vara med och spela ganska kissig fotboll i EM, även om fotbollen säger att de bär sina egna kostnader. Vad skulle de annars säga? För övrigt hade vi faktiskt en man som i samband med just denna kissares installation (Norrlandsoperan) hade med sig ett glas – lyckades fånga lite kiss – satte det till munnen och utbrast: ” ahh , det smakar konst”, och blev sedan utkastad. Det var lätt värt tiotusen spänn.

 29. Mars Says:

  Säga vad man vill om själva spektaklet, men problemställningen att tvingas kissa sittande av strukturella skäl visar ju på att feminismen även kan kritisera feminiteter. Det blir ju ett oerhört viktigt statement gentemot de härinne som påstår att det bara är mansrollen som feministerna problematiserar.

  Ingen företeelse är ju liten nog för att visa på den förtryckande könsmaktsordningen.

 30. Info Says:

  SVENSKA FOLKOPERANS NYA CHEF MELLIKA MELOUANI MELANI (Pärs ”För övrigt 2”)

  På samma sätt som Sveriges radio nyligen utsett en kvinnlig, radikalfeministisk marxist till chef för radioteatern, så har Folkoperan nu hittat en lika representativ och lysande ledare. Presentation av MELLIKA MELANI i Sv.D. 2011:

  ”Den politiska medvetenheten, som väcktes när hon såg problemen omkring sig hemma i Skärholmen, var också av betydelse. Det var väl därför hon hamnade på den politiskt inriktade Teater Tribunalen på Hornsgatan i Stockholm, där hon även gjorde sin regidebut. 2004 sa kollegan Richard Turpin i en intervju att Mellika Melani med sin bakgrund i muslimska Nordafrika tillförde ett nutida ´underklassperspektiv´ som teatern saknat.”

  Mellika kan svära som en hel karl:

  ”–Sedan börjar man förledas av texten, för hon [Elfride] är så JÄVLA smart. Allt kommer från stora, spännande tankar. Man förleds tills man fattar att hon kan DRA ÅT HELVETE.”

  Till Mellikas meriter hör uppsättningar av radikalfeministen Elfride Jelinek och (2010) installationen ”Arabiska mäns mobbade kroppar” på Tensta konsthall.

 31. GandalfGrå Says:

  Fråga inte genusvetenskape om det där …för det vet dom ingenting om..biologi och vetenskap är inte deras starka sida..;) ….att kalla det dom sysslar med för vetenskap är ett hån mot vetenskapen.

  Det är bara ett uttryck för deras frustration att dom måste skapa problem som ska problematiseras….tills det kommer fram en ide om fittbyxor som löser deras problem….som du kan förstå så har dom ju ett problem!

  Problemlösning är nämligen en inte så väl utvecklad egenskap hos ”feministiska genusvetare” det som blir kvar är ett hopkok av floskler och rappakalja och det är detta som genomsyrar kultur och samhällsklimatet i Sverige. Finns det verkligen inget som är viktigare att tala om än genus och millimeterorättvisor…har vi verkligen inte mer att komma med i Sverige anno 2011 än detta jönseri……man bara undrar…!

  GandalfGrå

 32. Karl Says:

  Men vad i helv… Nu har konsten urartat!

 33. cavveman Says:

  Varför inte bara ta någon random kvinna som redan bor i orten, då skulle i varje fall flygbiljetten sparas in på.

 34. JohanG Says:

  Moderna ”konstnärer” vill ”väcka känslor”.

  Jo då, bajsa på stadens trottoarer.

  Det kommer att väcka känslor.

  Kissa på den där kissande kvinnan.

  Det kommer också att väcka känslor.

 35. Daniello Says:

  Obegripligt att man dels använder skattebetalarnas surt förvärvade stålar till detta, dels att man har fräckheten att kalla detta för konst.

 36. Jonna, ex-feminist Says:

  För sådär en 10-12 år sen tror jag så hade feminister i Umeå gjort en isstod på vintern, mitt inne i stan. Motivet var en jättepenis. Hur stpr Umeborna ut med det feministiska skräpet? Egentligen?

 37. GandalfGrå Says:

  Det verkar som att ju mer vulgär en kvinna är vare sig det är innom konstens område eller i literaturen ”SCUM” dessto fler är det som verkar ta det till sig. Vad är det i vårt samhälle som är fel, när det blir på det viset.

  Vulgärkulturen visar sig på alla områden i Sverige mer än på andra platser på jorden…f.ex här ska kyrkan tvingas in i den feministiska och homo/trans versionens verklighet.

  Homosexuella präster..både manliga och kvinnliga skruvar sig mer och mer in i Svenska kyrkan som mesig som den är bara makar på sig…utan att ta strid för de kristna idealen som finns i bibeln.

  Visst kan man kalla det för kärlek mellan två personer av samma kön…men ska den sortens kärlek som beskrivs som en dödssynd verkligen florera i kyrkan..räcker det inte med att den finns utanför kyrkan…jag förstår ingenting.

  En del påstår att Jesus var den första socialisten…och p.g.a lång tids PK i Sverige så har de feminist/marxistiska ideérna fått lov att angripa och fräta sönder grundbultarna i svenska kyrkan. Jag tror inte att den sorts människokärlek som Jesus visade sträcker sig till denna grad att den skulle tillåta Sodomister att ta plats i kyrkan.
  Jag tror att Jesus skulle ha argumenterat för deras rätt att få finnas och leva men inte ” vara med sin synd ” i den ”heliga”kyrkan som det är för tillfället i Svenska kyrkan.

  Det står någonstans att gud älskar den som hjälper sig själv…den meningen kan inte ha med Marxistiska ideal att göra…!

  Vi är på väg in i en framtid där familjevärderingar inte värdesätts…in i en värld där homosexuella står och predikar i predikstolen om moral, etik ock det kristna kärleksbudskapet..en värld där det är viktigt att ha ”Fittbyxor så att kvinnor kan få vara som ”män” och stå upp och kissa” , en värld där det inte finns plats för logiska resonemang utan en känslostyrd värld.

  Är jag arg då slår jag även om jag är en liten kvinna ..! Kvinnor undrar varför dom åker på stryk av sin man när dom först har gett sig på honom både verbalt och fysiskt.

  Döhh…:)..!!

  Jag har sagt det förut att det är som om jag skulle ge mig på den största elakaste vakten på någon krog..kvinnor kan göra detta p.g.a av att dom är just kvinnor och kan skylla alla sina egna tillkortakommande på mannen och dessutom komma undan med det.

  Vi mina herrar på denna blogg vi är rättslösa och handikappade i Fru justitias ögon…för vi är dom starka dom elaka dom som krigar så att kvinnorna slipper..det är vi som våldtar, lemlästar och dödar bara för att vi kan och för att vi är män.

  Aldrig för att vi tvingas ut i krig…blir psykiskt sjuka för att vi sett sådant vi inte borde ha fått se på slagfälten …kanske vi våldtar för att vi har just psykiska problem p.g.a krig och annat elände….kolla bara på statistiken från Oslo i Norge där det bara var utlandsfödda män som hade gripits för våldtäkter under ett år. Kanske för att dom var påverkade av krig…och fått någon skada i huvudet..!

  Vi är dessutom för många på denna jord…vi människor är som gräshoppor som kommer att förbruka varje uns av resurs som finns på jorden. Det KAN INTE räcka till ett GOTT LIV TILL ALLA…men alla vill ha ….och det är ju självklart att det är så…ingen människa vill ju vara fattig. Men problemet är att vi snart inte ALLA kan ha det bra för att vi är för många .

  Sådana problem är väl för tusan mycket viktigare för er Vulgärfeminister att syssla med än att ägna er åt millimeterrättvisa mellan könen…och alla andra toklustigheter som ni sysslar med….det är ju för HELVETE ETT LYXPROBLEM som inte har någon bärighet i verkligheten..!

  Ursäkta att det blev så långt hehe jag blir bara så JLA förbannad på allt oviktigt som sker när man istället kunde ägna sig åt sådant som verkligen kan ge ett gott resultat för mänskligheten och världen.

  GandalfGrå

 38. ninnitokan Says:

  OT: Hehe! Gillar ditt nick Jonna!:D

 39. Daniel Says:

  Danels mamma: Jo, detta är överspelat.

  Eller menar du att det är konstruktivt för någon som vill uppnå jämställdhet att älta en händelse som inträffade för snart fem år sedan? Eller ska vi kanske gå längre bakåt, och t.ex. älta vad en mentalt sjuk Valerie Solanas gjorde för sådär 40 år sedan?

  Du tror inte att det istället gör mer nytta att lägga engagemang på de vrickade saker som händer nu?

 40. CB Says:

  Det är bra att detta uppmärksammas igen; så vi alla påmins om huuuuuuuuur viktig feminismen är.

 41. Lasse Says:

  OT: Hehe! Gillar ditt nick Jonna!:D

  Me to 🙂

 42. GandalfGrå Says:

  @Daniel

  Man ältar väl vad som ältas bör …det hänvisas ju till SCUM-manifestet titt som tätt i feminstkretsar…! Det är ju precis som Daniels mamma säger att den feministiska ideologin inte är död och dom får hela tiden mer statliga och kommunala pengar för att försöka bevisa sina tokigheter genom en påhittad vetenskap genusvetenskap…där experterna enbart fokuserar på kvinnors omständigheter men aldrig aldrig männens…..! Sådan ensidig forskning kan inte vara för ett samhälle en uppbyggelig verksamhet för verklig jämställdhet…..som vi jämställdister är ute efter…!

  Jag vill egentligen inte ha konfrontation med kvinnor för att dom är kvinnor jag vill ha samverkan…och jag har en mycket stor respekt för kvinnor och finner många kvinnors kvinnlighet vara deras absolut största tillgång….jag älskar kvinnor helt enkelt… men jag vill inte mesa ner mig som man och mjäka med på feministtåget och hålla med om alla tokigheter..!

  GandalGrå

 43. John Says:

  Feminister letar ”könsmaktsordning” på samma sätt som de gamla katolikerna letade ”bevis på guds existens”.

  Med fantasi och total avhållsamhet från vetenskap så kan man hitta ”bevis” på både gudaexistensen och en ”patriarkal könsmaktsordning” i en kaffekopp.

 44. GandalfGrå Says:

  En liten filmsnutt för att belysa ….konfrontationen i samhället som är totalt meningslös för att inte säga korkat..det måste finnas viktigare saker för dom här jäntungarna att hålla på med än att tro att dom ska kunna slita män i stycken…för det kommer aldrig att hända…tyvär tjejjer men det är för att vi är bra på våld som vi män har utnyttjats för våld…”krig” så på det området har ni aldrig aldrig någon chans mot oss män så varför konfrontera…män.. med det här!

  Vad tror ni att det ska tillföra.. vad tror ni er vinna med detta…det enda svaret kan ju bara vara ingenting…!

  Det enda det tillför är hat , kaos och misstänksamhet mellan könen..vad ska det vara bra för..jag förstår inte logiken..!

  GandalfGrå

 45. GandalfGrå Says:

  Notera applåderna som tjjerna drar ned från åskådarläktarna…jag undrar vad gubben som sitter där applåderar för hehe….han kan bara inte vara riktigt navlad……föresten ingen som applåderar en sådan sång kan vara riktigt riktig i huvudet…!

  GandalfGrå

 46. Rolle Says:

  @mars 🙂

 47. AV Says:

  Jonna: Men den där ispenisen var bara ett svar på att Umeå redan har ”Margots tuttar”.

 48. GandalfGrå Says:

  Den här tjejen kunde ha gjort det gratis…..ge henne bara en skivstång så ordnar resten sig..;)…..!!!

  GandalfGrå

 49. dolf Says:

  @Pär
  Du kanske borde göra som i Kalle Anke och köra med Favorit i repris för gamla nyheter. Sådana här saker är väl värda att ta upp lite då och då så de inte glöms bort, men det borde vara tydligt markerat redan vid första ögonkastet att det är gammalt. Det känns lite som falsk marknadsföring att bara ha brakslappen ”inte helt färsk”, just den här feminstiska urinproduktionen inträffade tydligen för 4 år sen.

 50. Jonas Says:

  Det finns ju en poäng med att kvinnor oftast hukar sig ner och det är att dessa av naturliga skäl har svårt att sikta och strålen oftast landar någonstans mellan dessas fötter. Blir fallhöjden för hög kommer vätskan att studsa upp igen och utåt och därmed solka ner dessas fötter och underben. Så man har all anledning att bli förbannad, men inte av någon sorts genusanledning utan av rent sanitär anledning. Märk att ordet ‘sanitär’ här kan tolkas som läsaren önskar.

 51. Hjalmar Says:

  Itziar Okariz kissar på scen – det kanske är en kontaktannons?
  Det finns ju alla sorter nuförtiden… 🙂

 52. Claes-Peter Says:

  Hommage à Gudrun Schyman?

  Annars har jag sett stackars kvinnor som hänger utanför Systembolaget kissa på sig så att det rann längs benen. Såg det visserligen som en tragedi, men inte som ett konstverk. Men jag får väl försöka rädda männens ära – vi ska ju alltid vara värst – och påminna om Kjartan Slettemark, som hade en performance där han låg naken och kopplad i en hundkoja, för att rusa ut och bita besökarna i benen. Plus att han ska kastat bajs på dem!

 53. Carl Says:

  Penisavund är ett allvarligt samhällsproblem helt klart.

 54. Liberalen Says:

  Den påfallande pinsamma feministiska fixeringen vid ståkissning har utvecklingspotential.

  Hyr in den maniska genustanten Tiina att ståbajsa på scen. Samtidigt som Taliban-Gudrun eldar med ”patriarkatets” pengar. Och Radical Cheerleaders sjunger könshatets lov. Spektaklet för att ”bryta unkna normer” och för ”jämställdheten” avslutas sedan med högläsning av feministiska sagor ur den genusvetenskapliga bibeln, Slagen dam, av tokfan Lundgren, och sedvanlig feministisk klitorispolering i grupp, till storbilder av mentalpatienten Solanas.

  *Rungande Applåder från den billigt floskelrapande, mediala feministeliten, de smygkommunistiska skabb-haggorna med sjuklig penisavund*

 55. Mörker Says:

  Finns bara en väg att gå.
  Slopat kulturstöd.

  Jag förstår inte varför feministsik kultur ska betalas med skattemedel medan intressant och experimentell kultur utan givna slutsatser och på förhand bestämt innehåll ska stå tillbaka. Vi betalar skatt till kulturbidrag för att hålla liv i kultur som inte klarar sig på kommersiella villkor. Men pengarna går inte till sådan kultur, utan till ideologisk propaganda som skulle klara sig utmärkt utan kulturbidrag. Se bara på Galago. Det är en jättebra affärsidé att vara feministisk, så varför ska de ha bidrag ovanpå det? Det blir lite väl juholtigt, tycker ni inte?

 56. Mörker Says:

  Dessutom. Varför flyga in en spanjorska att göra något som känns väldigt överspelat och gjort. Vår egen Gudrun kissade ju på sig offentligt redan för många år sedan.

 57. JohanG Says:

  Hon ville bli sedd och omskriven.

  Alla hjälper henne med det – även GenusNytt.

 58. Tolvis Says:

  Det verkar ha varit en intressant föreställning. Jag har ju inte sett den och har inte hört vad som hände mer än att hon kissade och därför har jag inte rätt att ha synpunkter på den, men att den var bra ser man bl a bevis för på den här sidan. Retar det upp sura moderatgubbjävlar är det bra.

 59. Claes-Peter Says:

  Jo, jag tyckte också att kissande flickor var intressant – när jag var ca 3-4 år. Det såg så jäkla opraktiskt ut… Sedan har jag haft honkatter som kissat i min säng när de löpte. Men varför importera en spanjorska för att kissa i Sverige? Inte miljösmart – svenskt kiss duger väl lika bra? Om könet bara är en social konstruktion, så är väl nationstillhörighet det i minst lika hög grad? Och jag undrar vad teaterns lokalvårdare ansåg om ”akten”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: