DN:s Jenny Nordlander hånar manliga radiopratare

by

På DN lägger de mycket energi på att räkna kön, det vet vi.

Nu har Jenny Nordlander på DN skrivit ett inlägg på DN:s blogg Radiobloggen med rubriken ”Om att räkna”. Jag citerar:

”Att räkna kön må vara ett enkelt grepp. Men ack så viktigt. Det blir konkret och till dess att resultaten är ojämna, åt något håll, så är det motiverat att fortsätta.

Nyligen kom listan över årets mest nedladdade och streamade avsnitt av Sommar i P 1. I topp-tio: 7 män. Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarföööööööööööör?!?!?

Är det de schöööna djupa basrösterna eller är det bara att vi tror att de har mer att säga? Det är i alla fall inte en tillfällighet.”

Det här är intressant. Jenny Nordlander är väääääääääldigt upprörd över att svenska folket tyckte mer om de manliga radiopratarna. Men vad göra åt saken? Byta folk, kanske?

När Nordlander inte kan göra något åt svenska folkets åsikt väljer hon att slå mot de manliga radiopratarna genom att håna dem. Man måste fråga sig: Vad ska det vara bra för? Vad får Jenny Nordlander ut av det? Varför måste hon vara så aggressiv? Borde inte en DN-reporter kunna uppträda moget?

Efter att ha hånat de manliga radiopratarna övergår Jenny Nordlander till att föreslå kvinnliga radiopratare som svenska folket borde ha tyckt om istället. Sååååå 2011. Hon glömmer dock att skriva att de kvinnliga radiopratare hon nämner är ”duktiga”. Alla kvinnor är ”duktiga”.

För övrigt är det intessant att notera  att Jenny Nordlander tycker att det är motiverat att räkna kön tills siffrorna är helt jämna. Då lär hon få hålla på så länge hon lever, och andra lär få ta vid och fylla sin livstid…

Läs mer här. Tack för tipset, Access! Här har jag tidigare bloggat om att Jenny Nordlander erkänner att kvinnor prioriteras i nyhetsvärderingen på DN.

För övrigt 1: David Knezevic på Moderatmännen har dragit igång en protest på Facebook mot att Stockholm stad via en teaterpjäs trycker ned SCUM-manifestets värderingar i halsen på skolungdomar. Se här – och delta gärna i protesten!

För övrigt 2: En av GenusNytts läsare, Stefan, anmälde teveprogrammet Robinson 2011 till Granskningsnämnden för radio tv för att män tvingades klä av sig nakna. Programmet friades, har Stefan mejlat mig idag. Du kan se deras beslut här.

För övrigt 3: Barbapapa goes HBT. Se här. Tack för tipset, Uffe på PappaRättsGruppen!

Annonser

30 svar to “DN:s Jenny Nordlander hånar manliga radiopratare”

 1. Ulf Andersson Says:

  Tack Pär!

 2. PO Says:

  Kan någon viska i deras öron: ”Kom ihåg att ni är dödliga”.

 3. Fredrik Says:

  Tar man ett stickprov på 10 från en fördelning 50-50 är inte 7-3 ett osannolikt utfall. Ack så viktigt att kunna lite om statistik, Jenny!

 4. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Pär Ström:

  ”Det här är intressant. Jenny Nordlander är väääääääääldigt upprörd över att svenska folket tyckte mer om de manliga radiopratarna. Men vad göra åt saken? Byta folk, kanske?

  Jag blev så full i skratt av slutklämmen där. Mitt i prick. Eller tänk er följande:

  I 1930-talets Tyskland fanns en paroll:
  Ett land!,
  Ett folk!

  2010-talets feminister har nåt liknande (har själv upplevt känslan in på mig):
  En värld!
  Ett kön!

  GenusNytt, Pelle Billing och Aktivarium är bäst! Seriöst allså!

 5. dolf Says:

  Regeringen får väl lagstifta om att kvotera folks smak och konsumtion.

 6. Backlash Says:

  ETT LAND
  ETT KÖN
  EN JÄMSTÄLLHETSFEMINISTER!!!

  SIEG

 7. Valeria Says:

  Är det bara jag som hoppas att Pär Ström får vara sommarpratare nästa sommar, och att det avsnittet blir det mest nedladdade. Jag struntar i om Pär ägnar hela programmet åt att framföra sin egna tolkning av Richard Wagners ”Lohengrin” på munspel. Så länge det retar människor som Jenny Nordlander så är jag öppen för allt.

 8. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Backlash:

  Word!

 9. Erik Says:

  Jag kom att tänka på en sak jag läste i Metro tror jag, av anledning att den sista sommarprataren i år var Leif GW Persson. Krönikören tyckte det var ett bra val, men att GW borde varit kvinna. (Jag antar att för många sista-sommarpratare varit män – snacka om att hänga upp sig på detaljer). Men när annars hade vi accepterat sådana resonnemang? Fundera på åsikten ”Obama var ett bra val av president, men han borde varit vit.” Eller liknande

 10. Pelle Says:

  Folk dör av svält i världen medan vissa ägnar sin tid till att vara bitter över manliga radiopratare. Undra om Jenny själv har laddat ned några av dem, eller ens lyssnat?

 11. Valeria Says:

  @Erik

  Leif GW är Leif GW – så är det bara. Det är få personer som är lika underbara att lyssna på, och hans böcker är också bra.

 12. Johannes Westlund Says:

  Jag lovar att åtminstone ladda ner och lyssna i efterhand om Pär Ström sommarpratar. Jag vill verkligen lyssna till det programmet. Vi kanske borde mejla radio och föreslå att Pär Ström finns med på talarlistan? Om en 10 pers skrev mejl om det så kommer det kännas som om massor folk vill det för redaktionen!

 13. Jämställdhetsfeministern Says:

  Jenny Nordlander har ju helt rätt. Om svenska folket gillade de manliga radiopratarna bättre, så bevisar ju det självklart att de kvinnliga radiopratarna blev diskriminerade och förtryckta. Och då är det väl klart att man kan driva med och håna de manliga radiopratarna. De är ju uppenbart överordnade och förtrycker sina kvinnliga kollegor.

  Nästa år bör det bara få vara med kvinnor i Sommar i P1, så att det blir sju kvinnor i topp. För jämställdhetens skull.

 14. s Says:

  Härligt att Jenny Nordlander hånar svenska radiolyssnare och försöker få dem att förstå hur ”fel” de hade som valde att lyssna på män istället för alla underbara kvinnliga radiopratare… Känns väldigt ”upplyftande”.

 15. Torstensson Says:

  Jag har inga problem med att barpapappa ”goes” HBT. HBT-personer är en grupp jag stöttar och dom om någon har ju behov av satsningar.

 16. Ulf Andersson Says:

  @ Torstensson
  ”Jag har inga problem med att barpapappa ”goes” HBT. HBT-personer är en grupp jag stöttar och dom om någon har ju behov av satsningar.”

  Ja, är det inte underbart att barnen blir indoktrinerade
  i genustänket? *ironi*

 17. Man United Says:

  Dessa Feminister som visar aldrig sinande misandri manshat måste vara j olyckliga. Tror kärlek och empati skulle lösa knutarna med självförakt och brist på empati för andra medmänniskor (män) som förgör själen.

  För övrigt 1: David Knezevic på Moderatmännen har dragit igång en protest på Facebook mot att Stockholm stad via en teaterpjäs trycker ned SCUM-manifestets värderingar i halsen på skolungdomar. Se här – och delta gärna i protesten!
  Sveriges första (icke feministiska) Mansförbund visar verkstad

  Word!

 18. dolf Says:

  Vill de ha kvinnor bli mer nerladdade som sommarpratare (och för den delen ha en kvinna som avslutare) kan de väl låta Tanja Bergkvist hålla låda, det vore ett program jag gladeligen skulle lyssna, streama och ladda ned. Ta mig fanken, hon kunde få tala hela sommarn.

 19. michael Says:

  Jenny Nordlander visar vilken föraktfull människosyn feminister har. Som feministen Maria Pia Boethius sa feminism kan inte fungera i en demokrati.Ja människor kan ju inte tillåtas välja själv

 20. AV Says:

  Låter som ett fräscht bemötande Att mobba de populära radiopratarna själva. Om några manliga radiopratare är populärast är det ju deras eget fel och bör givetvis hånas för det. Fattar de inte själva att de borde hålla käften, tacka nej till uppdraget, så att ”duktiga kvinnor” kan komma fram. Leif GW och Patrik Sjöberg borde resonerat som så: Nej, jag ska nog inte berätta om mitt liv, för då kommer folk tycka det är intressantare än några kvinnors liv och gilla min mörka basröst. Bäst att inte säga något alls…

  Vad är det hon vill att dessa män skulle gjort?

 21. Sam Says:

  OT: Hittade en intressant glastaks-artikel om CIA.
  http://www.washingtonpost.com/blogs/checkpoint-washington/post/at-cia-the-glass-ceiling-shows-it-cracks/2011/11/10/gIQAjEm38M_blog.html?wprss=checkpoint-washington

 22. Liberalen Says:

  Feministen Jenny Nordlander pladdrar kinkigt, påfallande likt en obstinat fjortis. Just det fenomenet, är ju så pinsamt vanligt för just mediala feministkalkoner, att det nog måste räknas som ett av mediafeministens allra tydligaste kännetecken.

  Inte nog med det! =) Räkna könsorgan kan Jenny dessutom! Imponerande!

 23. Nova Says:

  @Jämställdhetsfeministern: Bra förslag! Den enda säkra vägen. Vi vill ju inte upprepa fadäsen med Idol.

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/09/29/i-idol-ar-jamstalldhet-plotsligt-bara-ett-hinder/

 24. Hjalmar Says:

  Dolf 4:16:
  Jaaaa! Låt Tanja Bergkvist hålla låda hela sommaren!
  Tanja Bergkvist är inte bara skicklig/kompetent, därtill skulle det närmast avsomnade matematikämnet få en välbehövlig väckarklocka…modell trumpet.
  Därtill: vilken bra förebild TB är för unga tjejer! 😀

 25. Man United Says:

  Gemensamt för kvinnorna är mod,erfarenhet och klokhet:

  Camilla Lindberg
  Malin Lennartsdotter Hall
  Thérèse Juel
  Maria Abrahamsson
  Monica Pernroth
  Ingrid Carlqvist
  Helene Bergman
  Petra Östergren
  Carina Glenning
  Erin Pizzey
  Doris Lessing
  Rigmor Robért
  Marianne Ahrne
  Jenny Beltram
  Lena Celander-Jörgensen
  AnnBritt Grünewald

 26. Man United Says:

  Anna Motz
  Annika Rejmer
  Anna Singer
  Elin Arvidsson
  Alias Ninnitokan
  Heidi Wasén
  Camilla Palmberg
  Helena Stenberg

 27. Penumbra Says:

  Jag tog en titt på SVT Rapports programledare genom tiderna, eftersom det finns på Wikipedia. Får det till 19 män och 17 kvinnor, men då är det sedan programmet startade. Man hittar namn som Knut Ståhlberg och Bengt Öste.

  Det betyder tre saker: 1. SVT har kämpat hårt för att utjämna siffrorna. 2. En viss manlig dominans, innan vi blev ”upplysta” av feministerna, har nu ersatts med en viss kvinnlig dominans. 3. När kvinnorna överväger kommer man säkert att plocka in nya män för att hålla antalet jämnt fördelat.

  Genom historien var det bara i kommunistiska länder som man styrde tillsättningen av personal enl ideologiska principer. Ringer det en klocka, någonstans?

 28. Hjalmar Says:

  Penumbra:

  ”Genom historien var det bara i kommunistiska länder som man styrde tillsättningen av personal enl ideologiska principer. Ringer det en klocka, någonstans?”

  SVT: Va? Neej, vi som är så progressiva och patriarkatbekämpande…
  Att ifrågasätta SVT är att hata kvinnor, bla bla bla… 🙂

 29. RbK Says:

  Undrar om JN hade brölat lika mycket om det varit 7 kvinnor bland de mest nerladdade? Då hade det varit idel lovord över vad duktiga kvinnor är och att svenska folket väljer kvalitet framför mäns ointeligenta svammel.
  Varför är feminister så inkonsekventa? De flesta har högskoleutbildning i genusvetenskap, men det kanske inte säger så mycket jämfört med Pers utbildning som civilingenjör/teknisk fysik. Undrar vem som är smartast?

 30. Gräv ner stridsyxan – Låt de som ”kan TV” bestämma! « bakjour Says:

  […] Billing  och Pär Ström, båda kända  jämställdhetsdebattörer som kritiserar feminism, har länge försökt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: