Naturskyddsföreningen vill rädda mannen

by

Naturskyddsföreningen ordnar den 18 november en konferens i Stockhom med rubriken ”Rädda mannen!”.  Det handlar om hur man som privatperson eller företagare hanterar frågan om hormonförstörande miljögifter.

Det verkar som om båda kön påverkas av dessa, men att män drabbas värst. Jag citerar Naturskyddsföreningen:

”Män producerar färre och färre spermier och drabbas allt oftare av testikelcancer och allt fler pojkar föds med missbildningar på könsorganen.”

Det är roligt att se att även män kan få uppmärksamhet för sina problem.

Läs mer här. Jag har tyvärr tappat bort vem som tipsade mig om detta (ge dig gärna tillkänna bland kommentarerna).

För övrigt 1: Internationella boxningsförbundet har kommit fram till två förändringar för att öka boxningens popularitet. Det rör sig om en åtgärd för män och en annan åtgärd för kvinnor. Så här har de tänkt i sin vishet: Kvinnliga boxare ska bära kjol, manliga boxare ska sluta bära huvudskydd. Jag började fundera – vilken uppoffring är störst? Aftonbladet har en faktaruta om att klädkoder för kvinnor har kritiserats inom flera sporter. Läs mer här.

 

Annonser

18 svar to “Naturskyddsföreningen vill rädda mannen”

 1. Kristin Says:

  Tecknaren heter Hans Lindström.
  Han har gjort flera kul tecknade böcker, bland andra en som heter Feminister.

  http://bonton.se/

 2. Backlash Says:

  Kvinnliga boxare bör tillåtas bära knogjärn eftersom de inte kan slå lika hårt som män.

 3. Claes-Peter Says:

  Varför inte på en gång byta ut damboxningen mot traditionell cat-fight? Alltså klösas, dra i håret och rycka av varandra bh-n?

  Nej, skämt åsido – att dessa klädkoder är åt skogen kan väl ingen förneka. Men jag har för mig, att inom tex damtennisen så var det tjejerna själva som sexade till sina dressar allt mer – kjolarna blev kortare och kortare, och trosorna blev raffiga med spetsar och brodyrer… Men då var det ju frivilligt.

 4. Mats Andersson Says:

  Hej-hej, här är en tipsare om Rädda mannen 🙂

 5. Info Says:

  HÅRDARE STATLIG GENUSSTYRNING

  Johan Lundberg berättar just på sin Axess-blogg om ett seminarium ”i veckan” i Engelsberg med Ax:son Johnson-Stiftelsen som huvudman. (Stiftelsen äger Engelsbergs herrgård och f.d. bruk i N. Västmanland.)

  Inbjuden till seminariet var bland annat Sofia Arkelsten, som redogjorde för De Nya Moderaternas syn på politiskt eftersträvansvärd jämställdhet. Det framgick, att partiet ansåg det vara statens uppdrag att bestämma, hur enskilda människor skulle leva sina liv och ordna sin vardag.

  ”I vilken mån handlar den feministiska kampen om att fortsätta slåss om att kvinnor och män ska åtnjuta samma rättigheter när de träffar viktiga livsval; och i vilken mån handlar det om att undvika att utfallet av de val som görs av män och kvinnor uppvisar olikheter? De Nya Moderaterna företräddes av Sofia Arkelsten, som mest tycktes oroa sig för det senare. Vi har en lång väg att vandra, var budskapet, vilket fokuserade på att svenska män och kvinnor även i modern tid ENVISAS med att leva sina liv på ett sätt som inte ger ett fullkomligt proportionellt 50-50-utfall i statistiken. Kvinnor liksom män tycks överrepresenterade i vissa yrken, underrepresenterade i andra.”

  ”– – – i den mån som man från regeringens sida verkligen ser problemen som så allvarliga som Arkelsten gav sken av, finns det anledning att förvänta sig rätt omfattande styråtgärder från statligt håll för att få folk att välja ´rätt.´”

  Här litet mer om De Nya Moderaternas senaste stjärnskott, Sofia Arkelsten:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2194121/har-ar-arkelstens-lagenhetsaffarer

 6. Daniel-san Says:

  I motsats till boxning så är damboxning inte särskilt intressant eller sexigt. En kjol på utövarna skulle inte bidra till någonting alls mer än att möjligen göra sporten ännu löjligare.

 7. vmm Says:

  Jag är inte särskilt lättskrämd men när det gäller katastrofscenarier så är hormonpåverkande utsläpp som påverkar sexuell reproduktion bland det värsta. Det krävs förmodligen så lite för att skada så mycket, och aldrig förr har så få brytt sig om så mycket. För att citera Churchill 😉 Skämt åsido så tror jag att det krävs ganska lite för att rubba vår reproduktion och då är mänskligheten illa ute.

 8. Pär.B Says:

  Vill bara säga att flera manliga boxare redan idag bär kjol. Ja inte sådana som de flesta tänker sig dem, utan mer som kilt-liknande varianter. Paolo Roberto använde en kjol, då en antik romersk krigar-inspirerad sådan.

 9. dolf Says:

  @vmm
  det blir väl som med bakterier och antibiotika. Den överväldigande majoriteten av mänskligheten tvinar bort på grund av sterilitet, men en liten kärna utsläppsresistenta alfahannar tar över. Till skillnad från epedemier och liknande är sterilitet som en rasfaktor någonting som sträcker sig över generationer, så det oroar mig inte särskilt. Det kan mycket väl bli en självreglerande mekanism med avseende på befolkningsmängd, men tror knappast att det är något som skulle sätta stopp för människan som varelse. (Därmed inte sagt att man skall ignorera vare sig problem med miljö eller sterilitet)

 10. Pär.B Says:

  Apropå damboxning: för ca 5 år sedan såg jag en amerikansk blond damboxare som var stridspilot till yrket. När hon gick fram till ringen bar hon en egen sydd flygarjacka, man spelades skön soulmusik och hon omgavs sig med enormt stora svarta muskelberg. Jävligt kaxigt. Det hela blev inte sämre av att hon vann på tok-knock redan efter 2 minuter. Publiken visste inte till sig av förtjusning. Detta om något visar att sport, oavsett vad, handlar om show. Tyvärr har tjejen lagt av eftersom tävlandet krockade med yrket.

  Vill också tillägga att damboxningen har gått fram och utvecklat sig enormt. Det går inte att jämföra för hur det var för ca 20 år sedan. Satsar man på rätt sätt, dvs. inte jämför sig med herrboxningen, kan damboxningen bli lika populärt som damgolfen. Jag själv är mer intresserad av damerna inom kampsport eftersom här finns ett mindre skitnödigt självhävdelsebehov och bra mycket större portion av härlig nybörjaranda.

 11. Access Says:

  @ ”För övrigt 2” + Kristin

  Japp Hans Lindsträm har gjort många ironiska och raljerande teckningar om feminister.
  Man ska inte tolka den här teckningen som feministisk. Snarare som ironi över synen på kvinnors brott.

  För övrigt kan jag tipsa om denna artikel (http://www.dn.se/blogg/radiobloggen), där en ung kvinnlig skribent har svårt att acceptera det faktumet att manliga radiopratare är populärare än kvinnliga. Vad gör hon då? Jo, hon raljerar över hur detta troligen är kvinnoförtryck och sen ”lyfter fram duktiga kvinnor”. Ständigt detta offerperspektiv.

 12. Per Says:

  ”Ständigt detta offerperspektiv.”
  Ja verkligen, tur att inte jämställdister sysslar med sånt….

 13. JD Says:

  Att kvinnliga boxare måste ha kjol i ringen låter väldigt sexistiskt och förnedrande.
  Kan förresten rekommendera filmen million dollar baby ang kvinnliga boxare. En antifeministisk film efter kvinnan i filmen inte förväntar sig att få allt gratis.

 14. Info Says:

  TILL PÄR B. 18.09

  Här är en kvinna helt i din smak:

  http://www.malmgrenpaintings.se/adoration_of_the_delsida.htm

 15. Tim Says:

  Hej allihopa, ännu en tipsare om ‘Rädda mannen’ här. 🙂

  Om ni är intresserade av konferensen, glöm inte att anmäla er senast 11 november!

  MVH Tim

 16. Petter Says:

  Per.
  Viss skillnad på att vara offer genom att man inte blir framlyft eller offer genom att man motarbetas.
  Att män förnekas ta del av så kallade ”jämställdhetssatsningar” motverkar gruppen män medan det knappast motverkar gruppen kvinnor att man har könsneutrala regler.. Likhet inför lagen är en mänsklig rättighet, inte att sitta i styrelser som Gudrun SkyMan tror.

 17. Hjalmar Says:

  Info 17:22:
  (M) har kört ner i feministdiket. Trots det så fortsätter de trycka på gasen så skiten flyger… Snart är (M) lika inskränkta som sina förebilder, Gudrun & Co. Skrämmande.

 18. Mona Says:

  Jag är så lycklig över Naturskyddsföreningens Rädda Mannenkampanj! Det kanske finns hopp för framtiden ändå, både vad gäller riktig jämlikhet, och bättre miljö…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: