Nu går kvinnorna hem för i år

by

Nu är det slutarbetat för i år, tycker danska kvinnor och går hem.

Nåja, nästan i alla fall. De danska facken tycker att eftersom kvinnor i genomsnitt har 18 procent lägre inkomst än män så är arbetsåret slut nu. Det är en slags protest.

Det finns tydligen ingen gräns för hur låg nivå den feministiska kampen kan sjunka till. Vad väntar de sig? Lika mycket betalt för en mindre arbetsinsats?

Läs mer här. Tack för tipset, Thomas!

28 svar to “Nu går kvinnorna hem för i år”

  1. michael Says:

    Undrar när männen ska gå hem för att jobba lika mycket/lite som kvinnorna kanske vore något att räkna ut

  2. JD Says:

    Om vi utgår från den lön som Eva Nordmark, ordf i TCO har.
    103 000:- i månaden
    Då skulle 99% av alla svenskar ha jobbat klart för i år.

  3. Backlash Says:

    Vad bra, då blir det pyntat och städat till jul

  4. Charles Says:

    Kan man inte där bakom skymta längtan efter ”medborgarlön”, en gammal vänster(?)tanke, väl? Denna aktion är definitvt ett radikalfeministiskt självmål. Vem tror de ska gilla dem?

  5. Liberalen Says:

    Det tragiska bortsett från de fundamentalt lögnaktiga feminist-politrukerna, som försörjer sig på lögnerna, är ju att det tyvärr finns pinsamt gott om hönshjärnor som inte begriper koncept som:

    1. Förklarliga inkomstskillnader mellan individer. Ex. Jobbar mer – tjänar mer.

    2. Oförklarliga inkomstskillnader mellan individer. Ex. Mindre lön för exakt samma jobb, och allt annat exakt lika, såsom ålder, erfarenhet osv.

    Det finns tyvärr idioter, vita riddare och offerkoftor, som år 2011, faktiskt, på allvar, inte begriper att endast nummer 2 är lönediskriminering.

    Och gamla skabbkommunister som Gudrun skor sig på detta.

  6. 50/50 Says:

    Alla inkomstskillnader är väl orättvisa enligt marxismen? Om man menar allvar med ”var och en efter förmåga åt var och en efter behov” är ju danska kvinnornas reaktion helt logisk. Ingen, oavsett meriter, insats, kompetens osv ska tjäna mer än någon annan i ett kommunistiskt samhälle.

  7. Musse Pig Says:

    Så då skulle jag ha rätt att sluta jobba för året i slutet av juni, om jag jobbar halvtid, med bibehållen lön året ut. Men vänta! Då blir ju min lön 4 ggr så hög som om jag jobbade heltid….hmm….. hur göra, hur göra…

  8. Cello Jr Says:

    Den feministiska kampen är rabiat och är den enskilt viktigaste faktorn till att så misstro och fientlighet mellan män och kvinnor.

    Speciellt genom att utmåla män som fiender.

  9. Hugo Says:

    Lysande feministisk logik! Kvinnors genomsnittslön är lägre främst pga att en del jobbar deltid. Då protesterar man mot det genom att gå hem tidigare!? Då blir det ju ännu färre timmar jobbade.

  10. Daniello Says:

    Om de har tjänat 18% mindre, borde inte männen skickas hem så de kan komma ikapp?

    Alltid roligt med feminismens logiska felslut. Hur ska de försörja sig medan de hänger hemma sedan? Är det staten, med skattebetalarnas medel, som skall komma till undsättning?

  11. Nova Says:

    @Daniello: Inga problem, jag har valt en framgångsrik make så det löser sig nog.

  12. Jämställdhetsfeministern Says:

    Kvinnor ska självklart i genomsnitt ha minst lika mycket i lön som män har i genomsnitt, oavsett om kvinnor jobbar mindre och med andra saker än män. För om kvinnor i genomsnitt jobbar mindre och har andra arbetsuppgifter än män, så är det bara för att patriarkatet har tvingat kvinnorna till det. Det har feministisk forskning tydligt visat.

    En kvinnlig dagisfröken som jobbar deltid ska med andra ord självklart ha minst lika mycket betalt i månaden som en manlig ingenjör som jobbar övertid. Allt annat är skandalöst kvinnoförtryck.

  13. Lorem Ipsum Says:

    ”Får vi inte som vi vill så kommer vi att hålla andan tills vi svimmar”

    Undrar om den taktiken funkar för mig på nästa löneförhandling?

  14. Buck Says:

    Finns det egentligen någonting någonsin som kommit undan med så mycket korkade idéer som feministernas?

  15. Petter Says:

    Feministernas ide ställer nog dem flesta upp på, ”Om jag pladdrar tillräckligt mkt så får jag försörjning av skattebetalarna”, Problemet är att de pratar verklighetsfrämmande strunt och hävdar sedan att det är verkligheten det är fel på…

  16. Backlash Says:

    OT: Aftonbladet hyllar helt okritiskt SCUM-teatern idag. Och DNs radiobloggare beklagar sig idag över att de sju mest nedladdade sommarpratarna alla är män (när lyssnarna själva får bestämma). Kan tyvärr inte länka från mobilen.

  17. Elvis Says:

    Skönt att se att Per Ström börjar få slut på inspiration och idéer.

  18. Mattias Says:

    Nova,

    oväntat att du inte lever som du lär…

  19. Lorem Ipsum Says:

    @Backlash, det är ju klart att kvoteringsivrarna är upprörda. De har ingen känsla för kvalitet.

  20. Medborgare X Says:

    Då kanske män borde sluta betala in skatt någon gång i september eftersom män får tillbaka mindre i form av välfärd än vad de betalar in i skatt. Istället transfereras en betydande del av det män betalar in i skatt över till landets kvinnor.

  21. Aktivarum Says:

    För det första är det lögn att tjejer har 18% mindre i lön för OM tjejer hade det skulle ett företag som anställde bara kvinnor AUTOMATISKT konkurrera ut ett företag som anställde män. Utan ursäkter eller bortförklaringar, om det var sant skulle kvinnoföretag vinna på marknaden hands down!

    För det andra skulle då all reklam, marknadsföring, alla skyltfönster och tidningar rikta sig i första hand till män. GÖR DE DET? Gå ner till affärerna och studera reklamen. Är den mest riktad till män? Nej just det, ingen är dum nog att tro att marknadsföring har mannen som huvudsaklig köpare.

    Hur inbillar man sig då att dessa påståenden skulle kunna vara sanna? Om män har pengar OCH om män heller inte lägger pengar på kvinnor… hur sjutton kan då annonsmarknaden vara fokuserad på kvinnor? Tror man reklamfirmor är ute efter att förlora pengar?

    Sanningen är enkel. Anledningen folk säger kvinnor har lägre lön är för att det SÄLJER att säga så till en köpstark grupp (hitta paradoxen om ni kan)

  22. Mattias Says:

    Låter som jag skall lämna tvätt 4 av 4 nästa gång…

  23. ninnitokan Says:

    Elvis
    Skönt att se att Per Ström börjar få slut på inspiration och idéer.
    Förklara gärna för oss andra var du ser det någonstans. Ingen blir gladare än oss jämställdister om du skulle ha rätt i ditt påstående. Orsak: När(inte ”om”) den dagen kommer så är nutidsfeminismen nära sin död.

  24. Torstensson Says:

    Liberalen

    Intressant det här med riddarna och jag har liknande tankar om lönediskriminering. Det är något som många tror på blint och utan att titta närmre på saken. På högskolan finns det många som inte ifrågasätter detta vilket är förståeligt då det finns lektorer som är psykopater och skulle straffa dessa studenter. Man märkte till och med när brudarna i salen skämdes över uppenbara och överdrivna lögner från den vita manliga riddare-lektor som ville framstå som just riddare. Man såg att vissa tjejer tittade ner i bänken av skamsenhet över att deras manliga fellow-students blev så hårt åtgångna med dessa falska anklagelser om manlighet. Eller så tänkte dom kanske ”Så där är inte min kille”. Jag kan inte bevisa ett smack kring detta, ännu mindre frågade jag brudarna om de verkligen trodde på vad ridderliga lektorer sade. Ändå fanns i mig en högst subjektiv känsla av att de insåg skahur orättfärigt priviligierade de är genom att i egenskap av kvinna slippa problematiseras så som man problematiserade manlighet.

    Det finns manliga riddare som vill stärka sin egobild av att ”pleasa” unga kvinnliga studenter. Det är väl deras revanch mot killar som pluggar för att bli något utanför universitetet. Själva passar dom bara inom universitetet och har garanterat haft det väldigt dåligt ställt på den sexuella fronten i egna unga år. Först nu i egenskap av lektor kan de framstå som de artister som de ville vara som unga. Ibland leder det till sex, som indiska professorer som har sex med sina elever utan att någon ifrågasätter, och jag vet en professor i Tyskland, Köln som har en knull-lya på universitetsområdet. Alla vet om det. Ingen gör något.

    Men iaf.

    Sen som jag nu nämnt så finns det brudar som vet att dom är curlade och att dom själv aldrig hade velat bli ihop med en kille som förvaltats i Ingemar Gens uppfostringsläger. Där Gens själv väldigt medveten om att han inte lyckades i unga år han heller. Istället för att erkänna för sig själv att han var spak och för snäll så vill han i någon sorts rättfärdigande manöver få alla andra killar att bli som honom. Dvs killar som inte klarade av tävlingsmomenten och kanske är det därför jag ibland såg vissa brudar titta ner i bänkarna? Känner dom sig skyldiga för att dom ler mot lektorn samtidigt som de väljer killarna som växte upp i friheten utanför Gens fångläger?

    Nu har jag lekt klart med Freudböckerna. Detta var bara lite tankar.

    Har ni tänkt på en annan sak. När alla andra länder uppmuntrar tävlingsmomenten, inte minst USA, så vill Gens göra svenska killar snälla och ”ödmjuka”. Vilka killar tror Gens blir vinnarna ? Det Gens gör är att göra killar osäkra kring sin manlighet (manlighet är något negativt i hans värld vilket är häpnadsväckande i sig). Dessa killar kommer få ett bryskt uppvaknande när de framledes börjar intressera sig för kvinnor som vill ha allt annat än en omanlig kompis.När de inser att tjejerna väljer de killar som var tävlingsinriktade och fått möjligheten att utveckla den sidan.

    Det roliga är att när man samtalar med tjejer som tror att det Gens gör är bra så visar det sig att de ofta är hipsters eller lesbiska. Är det hipsterbrudar som dessa killar ska bli ihop med? Nej nu glömde jag, hipsterbrudarna vill ju också ha tävlingsinriktade killar. Hellre hipsterkillen a la Iron and Wine än hipsterkillen som som lyssnar på Iron and Wine.

    Hur jag än vrider och vänder på det så ser jag bara massa olyckliga killar som kommer få stora problem med att lyckas i sina förhållanden om dom uppfostras i Gens experimentella barnläger.

    Hoppas dom rymmer.

  25. Torstensson Says:

    Rättelse tänkte göra ett tillägg

    ”Det roliga är att när man samtalar med tjejer som tror att det Gens gör är bra så visar det sig att de ofta är hipsters eller lesbiska.”

    Eller Leifer.

  26. Ulf Andersson Says:

    @ Elvis
    Du dog 1977, även om De Lyckliga Kompisarna
    är av en annan uppfattning:

  27. hsl Says:

    Dags att börja jämföra sig med någon av storbanks direktörerna, då kan vi väll alla ta ledigt från och med början på januari.

  28. CaseyJones Says:

    Vad säger ni om Tankesmedjans slogan?

    ”Tankesmedjan

    – vi säger det alla ska tänka”

    Står stort och tydligt på SR´s hemsida…

Lämna en kommentar