Ännu en hyllning av SCUM

by

Som jag bloggat om tidigare har Turteatern satt upp SCUM-manifestet i Stockholm. SCUM står för Society for cutting up men, och hävdar att mannen är en biologisk olycka som snarast bör utplånas.

Nu kommer ännu en hyllning av denna teaterpjäs. ”Scum skakar om förstelnade hjärnor”, är rubriken för denna artikel i Stockholms Fria Tidning.

”Den är full av våld, hat och motsägelsefulla resonemang. Men också vansinnigt rolig och skrämmande sann”, inleder tidningen. Ja, de skriver faktiskt ”sann”.

Andrea Edwards är den skådespelare som framför monologen i SCUM. Hon kommer med en del intressanta uttalanden i artikeln. Bland annat säger hon:

”En hjärntvätt som ska tvätta bort den redan existerande hjärntvätten, där mäns överläge tas som självklart”

Edwards säger också:

”Men det Solanas skriver har egentligen sagts om kvinnor många gånger av manliga konstnärer – och då är det ingen som reagerar”

Jaha? Vilka manliga konstnärer har sagt, utan att någon reagerar, att kvinnan är en biologisk olycka som snarast bör utplånas genom att bli uppskuren? Källhänvisning, tack!

Tack för tipset, Erik!

Här kan du läsa om en protestaktion på plats som planeras utanför teatern där SCUM spelas den 21 november.

För övrigt vill jag dela med mig att detta intressanta mejl som kom till GenusNytt:

Hej Pär.

Har ett tips som inte verkar ha uppmärksammats på GenusNytt (möjligen att jag kan ha missat det i kommentarerna). För ett par dagar sedan rapporterades det överallt i nyheterna att det blir allt vanligare att hämndlystna ex gör dataintrång hos sin f.d. partner för att jävlas. I och för sig kan jag tänka mig att det mest är män som har den kunskap som behövs, men en sak i den här artikeln är ändå intressant, nämligen detta citat: ”-Byt lösenord när du byter pojkvän, råder kammaråklagare Helene Gestrin.”

Det är alltså endast män som gör intrång i kvinnors datorer, inte tvärtom. Eller? Någon könsstatistik finns i alla fall inte tillgänglig i de artiklar jag har läst i fallet. Dock fullt möjligt att det visar sig att det är en kraftig övervikt män. Men jag kan ge mig den på att man aldrig hade sagt ”-Byt lösenord när du byter flickvän” om det hade varit en majoritet kvinnor som hade gjort intrång. Spekulation, förvisso… Men rubriken på artikeln är neutral, liksom de fakta som återges. Däremot inte citatet.

/Richard

 

141 svar to “Ännu en hyllning av SCUM”

 1. Direktörn Says:

  Klicka för att komma åt 39-7-abammpmp.pdf

  Vad säger du Pär? Har du någon kommentar? I det stora hela håller jag ofta med dig men rätt ska vara rätt!

 2. "Direktörns" mamma Says:

  ”Direktörn”, tja, vi börjar väl med dig? Vad tycker du själv om sådana där könsvinklade feministlögner i ”vetenskaplig” klädedräkt? Vad Pär Ström tycker om sådana kan nog till och med du gissa, inte sant? =)

 3. Access Says:

  Pär, du har väl fått ok från Hans Lindström att publicera hans teckningar, hoppas jag. Vill ju inte att du ska råka i trubbel för det.

 4. Chr Ewrk Says:

  Direktörn, bra, ska bli väldigt intressant och se en analys av den pdfen 🙂

 5. Direktörn Says:

  Hej mamma! Vad gör du här?

  För din kännedom tycker jag lika illa om ‘sådana där könsvinklade feministlögner i ”vetenskaplig” klädedräkt’ som hårdvinklad jämställdism.

 6. Ivar J Says:

  @direktörn: Är väl rimligt att låta Pär få litet tid på sig för att svara på artikeln. Artikelns data för både löneskillnader och tidsanvändning verkade f.ö. vara minst tio år gamla.

 7. Jack Says:

  I eventuell genomgång av pdfen, låt inte feministerna ha problemforumuleringsprivilegiet. Makt tar man, problemformuleringen likaså.

  Så här tänker jag.
  Visst kan förekomster av kvinnodiskriminering finnas, men den är så otroligt mycket mer belyst än mansdiskrimineringen. Resurserna är begränsade och då blir det fel att att satsa på de som redan har fått sina problem belysta.

  Jämför att satsa på de patienter som skriker mest istället för att de som behöver vården mest. De som behöver hjälpinsatserna mest kan ha råkat så illa ut att de inte kan påkalla hjälp.

  De kan också befinna sig i en chocksituation och inte kunna ta in allvaret alternativt vill de fly mötet med det hemska som faktiskt hänt.

  Det är naturligt, ibland kanske nödvändigt att välja överslätande synsätt och sopa under mattan. Ska det behöva vara så allvarligt att t ex förlora ett ben, man tjänar kanske på att se det som mindre allvarligt.

  Samtidigt, om de drivkrafterna får oss att prioritera behandling och prevention av t ex snuva mer än brutna ben, då är det fel. På samma sätt, att hantera den högljudda kvinnorrörelsen eller de omständigheter män lever under, vilket skall prioriteras?

  Det finns förklaringar till varför båda utfall skulle vara rimliga, men vill man göra gott så måste de högljudda kvinnornas skriande ignoreras för ett tag medan man istället fokuserar på de allvarligare problemen.

 8. Jack Says:

  Det är värt då att beakta detta:

  – Kvinnor tjänar lika mycket eller män män per arbetad tidsenehet, trots att män har riskabalare, obekvämare, slitsammare arbete.

  – 80% av kvinnor men bara 40% av män har i historien fått möjlighet att skaffa barn

  – För varje utexaminerad man går det två utexaminerade kvinnor från högskolan, det finns dokumenterad diskriminering av män i gymnasie och grundskolans betygssättning. De senaste hundra åren har nästan alla könade instatser gått till kvinnor.

  – Genom social tranaktioner blir den genomsnittlige mannen underordnad den genomsnittliga kvinnan med 2 miljoner kronor under sitt liv

  – Dubbelt så många män som kvinnor lever i total ensamhet, en faktor som ofta leder till döden

  – Män dör 5 år före kvinnor

  Vilka är det så som behöver hjälpinsatsern? De som skriker om styrelseplatser och högre lön eller de som dör i tysthet?

 9. Liberalen Says:

  Det intressanta med med uppenbart sinnessjuka människor som Solanas och hennes ”litterära storverk”, är ju att våra intellektuellt underutvecklade mediafeminister dras till nämnda mentalpatients kollektivistiska hatmanifest. Gång, på gång, på gång, såsom spyflugor dras till hundskit. De manshatiska feminist-tanterna blir helt till sig i trosorna, och klarar helt enkelt inte att dölja sin obehagliga människosyn.

  Tack för just det, Televerket! =)

 10. Jack Says:

  social tranaktion = sociala transfereringar (alltså pengar som staten i grunden med våld eller våldshot avtvingar en medborgare för att ge till en annan)

 11. ParStrom Says:

  @Direktörn
  Jag ställer mig frågande till varför fyra nationalekonomiska experter, två professorer och två docenter (vilket är nivån över doktorsgrad), kritiserar min bok för bristande vetenskaplig systematik. Jag har ju inte skrivit en vetenskaplig doktorsavhandling utan en politisk debattbok för vanliga människor. Därmed anser jag att kritiken skjuter vid sidan om målet. Menar de kanske att medborgare med utbildning under doktorsgrad inte ska yttra sig i samhällsfrågor? För övrigt konstaterar jag att professorerna och docenterna inte motbevisar det jag skrivit i boken.

 12. Man United Says:

  Vilar svensk rättsstat indirekt på Scum manifestet efter Socialdemokraternas lagändringar och politiska toppstyrning på 90talet? Se ”dokumentären könskriget” och Tv8s repotage ”rätten och rättvisan”.

  Protesterna och motståndet är inte sena mot ”Society for cutting up men” mot bakgrund av de radikalfeministiska rättsövergrepp som skär upp män i feminismens saudiarabien.

  Det påvisar rapporten ”felaktigt dömda” http://www.rattsstatensvanner.se och http://www.rsorg.se för att inte tala om slakten av pappor i ”vårdnadstvisterna” som minpappa.nu pappaliv dads-r-us pappamanualen.se daddys.blogg.se berättar om

 13. Misandripatrullen - Dags att stoppa misandrin i Sverige Says:

  […] ström och Genus Nytt skriver här Jaha? Vilka manliga konstnärer har sagt, utan att någon reagerar, att kvinnan är en […]

 14. Man United Says:

  Domstolarna effektiviserar

  Sverige som Rättsstat…

  11/11/2011
  3 Comments

  Rättsstat??

  Källa: Dagens juridik

  En domare vid Svea Hovrätt författade ett utkast till en fällande dom före huvudförhandlingen i målet. Nu vill Justitieombudsmannen ha en förklaring.

  Den fällande domen gällde ett misstänkt sexualbrott och ska ha mejlats till både åklagare och advokat. Händelsen anmäldes till JO, som nu vill ha en förklaring.

  Genus Leaks

  Daddys.blogg.se

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  Klart att SCUM och Valerie Solanas ska hyllas!
  Andrea Edwards har helt rätt. Det anses självklart att män ska glida fram på en räkmacka och att kvinnor ska förtryckas. Tyvärr tycker de flesta svenskar att det ska vara så. Och hur ofta har man inte hört manliga konstnärer säga att ”kvinnor är en biologisk olycka som bör utrotas”? Var och varannan dag säger en manlig konstnär så – men ändå är det ingen som reagerar.

 16. Per Says:

  Medborgare X, samme kille som gav sig på en transsexuell bloggerska och hängde ut henne ackompanjerat av påhopp på hennes person, utseende och åsikter. Mordhot och kränkningar är alltså något som ska påhejas, Pär Ström?

  För övrigt: Att du kallar dig ”debattör” betyder inte att du kan använda källor på ett så ovetenskapligt och selektivt sätt som du gör i Sex feministiska myter, det var ju lite det rapporten handlade om. Även ”medborgare med utbildning under doktorsgrad” borde kunna använda källor på ett korrekt sätt innan de skriver en bok. Gör om, gör rätt. fast vi kan börja med att du tar avstånd från mordhot och personliga trakasserier.

 17. David Eliason Says:

  @Johan
  Jag hajade också till när jag läste MedborgareX’s uppmaning till mord, och tänkte att nu har han gått för långt. Men det han skriver är ju inte värre än det som Solanas har skrivit i SCUM-manifestet, vilket är hela poängen. Blir du upprörd över MedborgareX’s blogginlägg, så bör du alltså bli ännu mer upprörd över SCUM-manifestet.

 18. ninnitokan Says:

  Pär Ström:
  Jag såg det också. Det är kritik som missar helt målet och motbevisar just absolut inget. Att försöka rida på fina titlar gör det inte ett dugg bättre, snarare mer patetiskt.
  Det går inte kritisera en bok skriven för att innehålla lättläst politiskt budskap, låt oss kalla det ”politisk-skönlitteratur” med ”bristande vetenskaplig systematik”.
  Jag tror ändå det är bra att bemöta det när du har tid. För ”vanliga dödliga” är så indoktrinerade av nutidsfeminismens era, så inget svar tolkas som besegrad/överbevisad, typ.

  Alla:
  Ett enkelt sätt för ”en vanlig svensson” att motbevisa våra teser skulle vara att göra en blogg som denna fast byta könsperspektiv försöka hålla samma nivå som dig (kvantitativt så väl som kvalitativt). Jag uppmanar verkligen mina motdebattörer att försöka. Lyckas ni ens prestera ens hälften ska jag börja lyssna på er. (Som kvinna i dagens samhälle vet jag att ni inte har en chans.)

  Saken är att motbevisning och bevisning överlag ligger på feminismer av flera olika orsaker.
  En sån orsak är att feminismen tar pengar ur vår gemensamma skattekassa. Feminismen indoktrinerar våra barn.
  Utan minsta bevis för ideologins bärighet är det att beakta som stöld och misshandel.
  Därför har vi rätt att kräva att ni lägger era bevis på bordet. När vi sågat bevisningen (så som 80% lön) får ni försöka på nytt.

  Den bollen ligger inte hos oss.

 19. ParStrom Says:

  Jag har tagit bort Medborgarperspektiv från min länklista.

 20. Direktörn Says:

  Hej Pär och tack för svar. Jag hade givetvis hoppats på ett mer ingående svar som tar upp de sakförhållanden som behandlas. Du har ju tidigare beklagat dig över att du inte bemötts på ett sakligt sätt. Jag kan bara hålla med – de reaktioner som kommit från feministiskt håll har mestadels varit pinsamt trams. Just därför vore det intressant om du ville bemöta artikeln.

 21. JD Says:

  @direktörn
  ekonomernas recension är redan analysersd här.
  Jag har själv nationalekonomisk examen på universitet och jag skäms för det hafsjobb som dessa ekonomer har gjort om pärs bok.
  Empiriska spekulationer i syfte att till varje pris såga boken. En bok som är ett inlägg i debatten och inte ett facit. Ingen hat påstått något annat.

 22. Direktörn Says:

  @JD
  Jag har verkligen ingen nationalekonomisk examen. Kan du ge exempel på hafset?

  Jag är inte ute efter att ”sätta dit” Pär Ström. Jag håller ofta med honom. Men som sagt, rätt ska vara rätt. Artikeln används förresten redan här och var för att slå Pär Ström i huvudet med. Är den ett hafsverk är det väl bra om någon på ett sakligt sätt kan belysa det.

 23. Sötisen Says:

  Feministen ”Per”, feministiska krokodiltårar igen, nämen så gulligt. Och så oväntat =)

  Vad är det vi brukar säga? När den oh såh *stöddiga* wanna be manliga manshatarfeministen får svar på tal- då åker offerkoftan på, och de feministiska krokodiltårarna rullar? Då passar den ”kvinnliga könsrollen” *svag*, *skör* och *utsatt* – helt plötsligt?

  Jomenvisstserru. Extremt omanligt. Och så oväntat dessutom! Eller inte =)

 24. ninnitokan Says:

  Vi vet alla att Pär har ”häcken full” och samtidigt skulle ett bemötande av den skriften (samt kritik som riktas mot ”sex myter” och jämställdismen generellt. Det håller ju samma stuk alltihop. Uppenbarligen kopplar dom inte vad som faktiskt krävs av dom för att det inte ska vara annat än patetiska ”sågningar”) vara önskvärd, tycker jag.

  Ninni brainstormar: ;D
  Skulle vi andra kunna avlasta Pär Ström med detta?
  Jag tror inte jag själv är rätt person men jag ställer absolut upp på ett samarbete för att såga ”sågningarna”. Skulle vi kunna göra en i skydrive? Någon annan idé?

  Kan man göra så ÖHT? Att som ”en grupp jämställldister” såga sönder kritik riktad mot en persons skrift?

 25. ninnitokan Says:

  JD, var här?

 26. ninnitokan Says:

  Sötisen:
  Visst e dom gulliga, som blir sååååå ledsna.
  Precis sån argumentation som får mig att inse hur fel jag har. *not*
  Man blir bara så trött på offerkoftandet.

 27. JD Says:

  Direktörn
  jag gör gärna en djupaee analys av hafsverket så fort jag fått till datoen. Lite jobbigt på mobil.
  I så fall kommer jag även hålla med dem i delar som jag kan och inte bara såga dem.
  Rent allmänt är min kritik mot recensionen att den saknar belägg för vissa åsikter samtidigt som dem själva kritiserar pär för att ha en empirisk utgångspinkt i vissa frågor.
  Faktum är att om pär hade 100%iga bevis för sina antaganden som verifieras på bland annat ett anta källor och statistik, då skulle Pär ha fått nobelpris. Är det rimligt och seriöst att ställa såna krav?

 28. ninnitokan Says:

  JD; Du är en ängel om du gör det!

 29. Jonna, ex-feminist Says:

  Nationalekonomi är väl en helt eller iaf delvis typ beteendevetenskap. Isf flummig lixom feminismen.

  Sen alla pk-män/killar härinne, ni impar definitivt inte med ert smygkommunistiska ”sätt alla kvinnor/tjejer i offerkofta”-tänk. Så lägg ner och vänd om!

 30. Ivar J Says:

  @JD: Vore verkligen kanon om du kunde göra det. Artikeln utger sig för att vara strikt vetenskaplig, men förutom att presentera forskningsresultat består mycket av argumentationen av icke-belagda spekulationer. Ekonomisk Debatt, där artikeln är publicerad, är ju inte någon vetenskaplig tidskrift, heller. Det är ett forum för samhällsdebatt.

 31. dolf Says:

  Jag vill försara Medborgare X och anser att Pär bör sätta tillbaka vad det nu var för länk han tog bort. När Per (med ‘e’) anklagar Medborgare X för att uppmana till mord så utelämnar han bekvämt att Medborgare X skrivit ett långt inlägg som behandlar Valerie Solanas, hennes skrift och teaterföreställningen, och sedan på slutet säger:
  Men feministerna tycker bara att Valerie Solanas manshat är en humoristisk ironi, en satir. Ingenting som man ska ta på allvar. Så varför inte då på samma sätt uppmana till mord och utrotning av feminister? För visst är det ju inte enbart en våldtagen feminist som är en bra feminist. En mördad feminist är en ännu bättre feminist!
  Så varför inte börja med Andrea Edwards själv? Henne kan man hitta på följande adress, om någon nu skulle vilja följa i Valerie Solanas fotspår.

  Han fortsätter sen ytterligare ett stycke i samma anda. Det framgår klart och tydligt om man verklien läser inlägget, och inte bara plockar ut en bit ur sitt sammanhang, att han rent retoriskt vänder Scum-manifestets budskap tillbaka mot feministerna. Medborgare X ”uppmaning” till mord är inget annat är retorik, Scum-manifestet däremot är renodlat manshat och mansförakt.

 32. dolf Says:

  (… forts)
  Jag läste förresten precis igenom The Scum Manifesto, det är bara ett trettiotal sidor. Och detta är vad jag har att säga om det (om tonen verkar lite malplacerad är det för att jag skrev och postade det i ett annat sammanhang):

  Valerie Solanas skrift är inget annat än en tonårsflickas besvikelse över att ha blivit dumpad eller bedragen av sin pojkvän. Hela skriften är likt ett par sidor som skrivits när tårarna är som bittrast och den känslomässiga smärtan och orättvisan upplevs som värst. Normalt sett ett övergående stadium som lämnas efter tre, fyra dagar när den verkliga världen åter gör sig påmind med, inte bara smärta, utan också sina fina ögonblick och glädjerika stunder kryddade med pirrande kärlek.
  Valerie Solanas fastnade i besvikelsen av att ha blivit övergiven på skolbalen och lät sveket hon upplevt definiera hela hennes världsbild.
  SCUM är ett inget feministiskt storverk. Det är en trasig tonårsflickas brustna illusioner och förlorade hopp som dagboken inte klarade av att absorbera.
  Valerie Solanas var en människa som försökte förbinda sin splittrade själ med dagbokens papper som hon tömde ut varet från sina emotionella sår på. Plåstret hon behövde var förmodligen en man som, till skillnad från Andy Warhol, lyssnade på henne.
  Efter att ha läst The SCUM Manifesto tycker jag enbart synd om Valerie Solanas. Vad jag inte begriper är hur feminister kan se upp till det och hylla det. Det är enbart ett tragiskt vittnesbörd om en vilsen människas misslyckande att finna förståelse.

 33. Mörker Says:

  ninnitokan

  Jag håller med om att man kunde gå igenom den fras för fras (som Aktivarium brukar göra). Men saken är att universitetsligans argumentationen hänger på att man köper att om forskare inte är eniga eller sagt ”sista ordet” än, så kan Pär Ström inte underbygga sin argumentation med deras forskning. Det är naturligtvis nys, särskilt som motståndarsidan i årtionden kunnat framföra rakt motsatt åsikt gång på gång, utan att kritiseras för det.

  Mårten Palme & Co har några få mindre poänger som de plockar med posörens storslagna gester. Utifrån dessa generaliserar de sedan att de har framfört en kritik. De antyder i slutklämmen att de skulle ha fullkomligen bombat söner Ströms argument. Men vi som stod med båda fötterna på marken såg varken några flygplan, än mindre några bomber falla över den jämställdistiska proteströrelsen.

  När dammet har lagt sig kan vi istället konstatera att Palme & Co håller med om:

  (1.) att kön inte kan betraktas som en social konstruktion. De hävdar också, lite förvånande, att det inte finns någon som påstår det. Men bara för att feministerna är inkonsekventa i denna fråga så överförs inte den inkonsekvensen på oss för att vi kritiserar dem. De får tänka hur tokigt de vill, men när dessa tankar ligger till grund för politiska beslut som påverkar oss alla, samt farliga utflyckyer i social ingenjörskonst – så tänker inte vi låta oss stoppas av en retorisk glidmanöver.

  (2.) Att löneskillnader mellan män och kvinnor är extremt små, särskilt i jämförelse med hur mycket uppmärksamhet de får och hur feminister framställer dem.

  (3.) Att det är så pass svårt att hitta entydiga fakta angående karriärmöjligheter att de som hävdar oegentligheter får komma med mer än att räkna sextioåriga börs-VD:ar och styrelseledamöter. Här döljs också kvinnors ovilja att dela föräldraledigheten.

  (4.) Att frågan om kvinnors våld mot barn och partners är så tabubelagd att Palme & Co måste tillgripa en riktigt osnygg retorisk figur för att släta över och osynliggöra det. De hänvisar t.o.m. till underbenägenhet att anmäla och åklagarnas och dom-stollarnas obenägenhet att åtala och döma kvinnor som ett ”bevis” för att kvinnors våld är ett obefintligt problem. Att kvinnors våld har samhällets stöd och i praktiken åtalsfrihet vet vi redan. De får skattefinansierad hjälp att bedriva sin misshandel med kvinnojourers och myndigheters hjälp i åratal, tills männen för länge sedan dukat under av misshandeln. Sådant är sverige, och Palme & Co vet att det är bättre att tiga ihjäl dessa misshandlade män och åse dem ansluta sig till statistiken för arbetslösa, självmördande, utslagna och missbrukare. Det ska inte finnas någon hjälp för slagna män att få, det är det viktiga.

  (5.) ”männen borde vara mer missnöjda än kvinnorna, men det är de inte.” – Jo, det är vi!

  (6.) Det blir smått parodiskt när vi kommer in på denna punkt, särskilt om man beaktar hälsa i allmänhet, och benägenhet att söka vård. Män är så uppenbart förfördelade att man kunde tycka att det hade varit smart att inte göra för mycket väsen om små könsskillnader i forskningsunderlaget(?) för olika mediciner och behandlingar, eller andra petitesser. Princessan på ärten ansåg det relevant att framföra kritik mot knölar i sängen, när vi kan anta att flera hemlösa frös ihjäl i ovädret utanför.

  (?.) Avslutningsvis så är det väl ändå så att Pär Ström var den som anförde just att forskningen inte är så entydig som vissa andra debattörer vill göra gällande. Dessa feministiska myter är politiska slagord som antas vara vedertagna och därför förekommer frekvent i både media och i politiskt beslutsunderlag. Detta trots att de är gravt överdrivna och i många fall helt felaktiga, samt döljer en mycket hemskare sanning som politiker och opinionsbildare vill dölja – priset för statsfeminismen. Ett samhälle som är otryggt både för barn och för män. Ett samhälle som både gynnar kvinnor och samtidigt hävdar att kvinnor är förfördelade (helt oavsett hur gynnade de är i jämförelse med män och barn).

 34. barfota Says:

  @dolf

  ”Medborgare X ”uppmaning” till mord är inget annat är retorik”

  Håller med och tycker som du att Pär inte borde tagit bort länken.

 35. Jonna, ex-feminist Says:

  @ ninnitokan:

  ”Man blir bara så trött på offerkoftandet.”

  Word

 36. Sam Says:

  Forskare kokar ner de verkliga anledningarna till att Pär Ströms mytkrossande, tyvärr, inte kan tas på allvar:

  Klicka för att komma åt 39-7-abammpmp.pdf

  Jag fram verkligen kräva rejäl spridning av artikeln eftersom det är sanning Pär vill ha. Tänk på att en lögn inte kan bli en sanning hur ofta den än upprepas. För att krossa de feministiska ”myterna” osanna behövs riktiga förändringar, inte ord. Men skriv på för all del. Alltid roar det någon.

 37. AtheistEqualist Says:

  Ska bli intressant att läsa de källor hon kan tänkas ha för sina uttalanden.

  Att SCUM-manifestet uppmärksammas ännu mer behöver nog inte nödvändigtvis gynna feminismen.

 38. Man United Says:

  Kan inte ladda upp länken. Vilka är forskarna? Feminister genus forskare Vem avfärdar Pär Ströms källor som baserar sig på internationell forskning? Vad är det som inte är sant.förtydliga

  Professor Murray

  Kvinnors våld mot män utreds – DN.SE
  28 dec 2007 … För första gången ska kvinnors våld mot män utforskas i Sverige. … Murray Straus , professor vid Family Research Laboratory i New Hampshire, är förgrundsgestalt inom forskningen på …
  http://www.dn.se/nyheter/kvinnors-vald-mot...

 39. Alfred Nobel Says:

  Jag skulle istället vilja säga installera en keylogger när du skaffar en ny flickvän. Kom dock ihåg att datorn måste vara din, annars kan det vara ett brott.

 40. Alfred Nobel Says:

  Män och kvinnor tillhör två olika kön, biologiska skillnader. Kvinnors medfödda behov av trygghet regleras strängt i äktenskapsbalken men om mäns mycket mer utpräglade behov av att kvinnan är honom sexuellt trogen finns inget nämnt. Varför?

 41. Sigvard Says:

  Direktörn länkade den 12 november 2011 kl. 12:12 till:

  Klicka för att komma åt 39-7-abammpmp.pdf

  Den där artikeln, skriven av två professorer och två docenter, är en svepande och bedrövlig produktion på tyckandenivå.

  I min bok om ”Psykopater och sociopater – ett spektrum” finns mycket som stöder Pär Ströms åsikter – speciellt i frågor om våld av olika slag. Jag har vetenskapliga och många referenser till det.

  Se http://psykopat.info

 42. Lasse Says:

  @Direktören

  Snabbskummat din pdf och vid första anblick förefaller den patetiskt ohållbar eftersom jag ser samma antaganden och mönster som hela den sk. ”genusvetenskapen” är uppbyggd på.

  De har inte motbevisat ett skit med deras källhänvisningar. Jag ser den som ytterliggare ett bevis på hur man desperat försöker vinna förtroende med titlar.*

  *precis på samma sätt som nazismen och andra ideologier försökte vinna legitimitet hos folket.

 43. ninnitokan Says:

  Mörker:
  ”Men vi som stod med båda fötterna på marken såg varken några flygplan, än mindre några bomber falla över den jämställdistiska proteströrelsen.”
  Inte ett flyg, nej:D
  Snarare en stor förundran och ett ”Och!? Vad ville ni ha sagt med detta? På exakt vilket sätt talar detta emot vad vi jämställdister försöker få er andra att öppna ögonen för?”

  Jag håller med om att man kunde gå igenom den fras för fras (som Aktivarium brukar göra).
  Det var inte så jag hade i tanke alls. Snarare att visa på varför straffen, trots lång och noggrann ansats, inte kommer ens nära mål samt att visa sånt du visar på här.. punkter där ”sågningen” faktiskt är ett medhåll.

  tex:
  ”(1.) att kön inte kan betraktas som en social konstruktion. De hävdar också, lite förvånande, att det inte finns någon som påstår det. ”
  <- citera stycket i texten om "inte social konstruktion"
  och så svara med typ: "Va bra att vi är överens! Biologiska faktorer medför skillnader som gör kvinnor och män olika. Därvid kan man inte förvänta sig att det blir "50/50" i olika sakfrågor. Just precis därför är vi jämställdister mot diskriminerande åtgärder som utförs i sann nutidsfemenistisk anda, för att försöka pressa fram lika utfall. Vi är för jämställdhet dvs. lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.

  Hur försvarar ni de diskriminerande åtgärder som regelmässigt görs i vårt samhälle, så som tex. kvotering, när ni samtidigt erkänner att det finns biologiska skillnader som kan förklara att vi inte får lika utfall?"

  Typ så. Med?

 44. Sam Says:

  Pär Ström, du borde vara tacksam att någon tar ditt totalt ovetenskapliga dravel på allvar. Det är precis vad dessa docenter och professorer gjort. De har tänkt att det faktiskt kan ligga något i de teser du driver och försökt verifiera dem – till skillnad från de polariseringsälskande medier som du så glatt ställer upp i när de vill använda dig som en av kontrahenterna i svartvita debatter och därmed snuttifiera en värld som har otroligt många nyanser.

  Du Pär är faktiskt snäppet mer snuttifierande eftersom du har ett ensidigt perspektiv, total brist på självinsikt och, framför allt, noll självkritik. Om man inte ska kalla pudeln häromdagen självkritik för att du inte har nog tid att sprida halvsanningar och vita lögner allt för sakens skull.

  Och vad är då saken – ett bättre samhälle med mindre våld och mer utrymme för människor som inte redan har makt att komma till tals – nej inget av detta. Syftet framträder allt klarare – att misskreditera feminismen. Det börjar gå rundgång i argumenteringen, såsom det brukar när den är tom på sakligt innehåll.

  Feminismen är ingen sanning, utan många olika strömningar. Det är därför det blir meningslöst att diskutera med Pär, som står där med sin svart-vita värld.

 45. Johannes Westlund Says:

  Jag tänker bara kort uttala mig i Medborgare X fallet. Jag läste länkat blogginlägg, och det var så övertydligt ett retoriskt grepp, att bara byta plats på könen för att visa orimligheten i det. Jag tycker hans länk förtjänar att vara med på Ströms länklista. Visst förekomer att Medborgare X driver saker till sin yttersta gräns, men det behövs göras ibland för att visa på hur sjukt samhället blivit.

 46. Mörker Says:

  ninnitokan

  Ja, precis! Det svåra med att göra en sådan genomgång är att det blir så många långa texter. Själv blir jag dessutom lite för upprörd för att klara att hålla mig saklig. I alla fall när det kommer till kvinnors våld och samhällets förstående, överslätande och icke-dömande inställning till kvinnliga förövare. Det är vidrigt! Och så länge Sverige inte har likhet inför lagen och könsneutral lagstiftning så är kvinnor här inte att betrakta som jämlika med oss andra. Istället utgör de ett särskilt frälse, en högre kast, och en säkerhetsrisk mot sin omgivning.

  På ett sätt tycker jag det är bra att SCUM manifesto uppmärksammas, för det förstår ju varje normalt funtad människa att det inte är på skoj. Solanas skjöt tre män, och mördade en. Hon är ju dessutom ett utmärkt exempel på att kvinnor behandlas mildare av samhället. Men att påtvinga skolbarn och gymnasieungdomar en bisarr föreställning komplett med illabehandling av pojkar är, och kan bara vara, fel.

 47. Claes-Peter Says:

  Man blir lite trött, med ålderns rätt – när man ständigt upplever känslan av déjà vu. Kontrafaktiska påståenden som hamras in som om de vore högsta sanning. Det återkommer ständigt, fast de påbjudna vanföreställningarna skiftar. Plus ça change, plus c’est la même chose – the more things change, the more they stay the same. I barndomen mötte man religionens myter och religionens krav på ett alternativt, icke-logiskt tänkande och kritiklös anammande av dogmer som strider mot naturlagar och modern vetenskap.

  När man just frigjort sig från religionen, så möttes man av en ny, framväxande: Teorin marxist-leninismen och utmålandet av kommuniststaterna som förverkligade utopier. Fler och fler unga började bekänna sig till den läran, samtidigt som de tog avstånd från det demokratiska idealet. Folk började klä sig som rödgardister och gick med Maos lilla röda i fickan. Sedan, någon natt, sa det tydligen poff när ballongen sprack – plötsligt var det nya mantrat ”satsa på dig själv”, och Maos bok gick inte ens att hitta på antikvariaten!

  Parallellt med kommunismen frodades en annan destruktiv lära – drogliberalismen. Det var under de åren som ”knarkarna” växte från att ha varit en liten excentrisk klick till att bli en massrörelse.

  En annan stark trend var förnekandet av att begåvning och intelligens varierar starkt från individ till individ – skillnader i studiersultat och framgång i kvalificerade yrken skulle vara ett resultat av ”social påverkan”. Vi har nu diverse ”idrottsgymnasium” där barn som har talang för att leka med bollar och annat får en specialiserad skolgång – men var har vi alla skolor speciellt anpassade för intellektuellt begåvade? Och de motiverade – dvs de barn som öppnar sina läxböcker och lär sig innehållet, och som på lektionerna lyssnar på läraren i stället för att spela spel eller lyssna på musik i sin mobiltelefon.

  Och nu ska vi tydligen tro på saker som att ”könet är en social konstruktion”.

  Hur får radikalfeministerna ihop det med påståendet att ”kvinnor får sämre sjukvård”? Detta härleds från att man utprovar läkemedel på färre kvinnor än män! Orsakerna var väl från början, att man var försiktig med icke beprövade preparat på kvinnor i fruktsam ålder – och kanske att män är mer våghalsiga och mer ofta anmäler sig frivilligt för att deltaga i försök. Men om nu skillnaderna mellan könen enbart är en social konstruktion – då blir ju könet på försökspersonerna totalt medicinskt irrelevant! Och varför klaga på att man inte används lika ofta som ”försöksdjur”, med de risker det innebär, som män?

  Min bror, som är läkare, fick uppleva under det röda 70-talet att en skäggig kille i trätofflor ställde sig upp under en medicinsk föreläsning och krävde att den skulle hållas enligt ett marxist-leninistiskt synsätt. (Har för mig att det var anatomi eller patologi det handlade om.)

  Nu har vi sedan länge varit instruerade att utföra mer och mer enligt genusperspektiv. Redan 1998 eller 1999 utgick från regeringen ett så kallat regleringsbrev till Försäkringskassorna och Riksförsäkringsverket, att de anställda tjänstemännen skulle handlägga sina ärenden utifrån ett ”genderperspektiv” (sic). Förutom att ordet ‘gender’ inte finns i svenska språket, så var det omöjligt att få förklarat hur det skulle gå till i praktiken, eller några praktiska exempel. Men om man googlar på svenska sajter på just ordet ‘genderperspektiv’, så når man oftast träff på politiska aktivister åt vänsterhållet. Gender har blivit ett sorts heligt ord, fastän det inte ingår i svenskt språkbruk, liksom ‘halleluja’ inom kristendomen.

  Hårda siffror: Korrekt term ‘genusperspektiv’ – 273 000 google-träffar. Den påhittade synonymen ‘genderperspektiv’ – 11 000 träffar.

 48. Mörker Says:

  ninnitokan

  Ja, precis! Det svåra med att göra en sådan genomgång är att det blir så många långa texter. Själv blir jag dessutom lite för upprörd för att klara att hålla mig helt saklig. I alla fall när det kommer till kvinnors våld och samhällets förstående, överslätande och icke-dömande inställning till kvinnliga förövare. Det är vidrigt! Och så länge Sverige inte har likhet inför lagen och könsneutral lagstiftning så är kvinnor här inte att betrakta som jämlika med oss andra. Istället utgör de ett särskilt frälse, en högre kast, och en säkerhetsrisk mot sin omgivning. En mamma är alltid en sämre förälder just för att hon inte hålls ansvarig för sina egna handlingar.

  På ett sätt tycker jag det är bra att SCUM manifesto uppmärksammas, för det förstår ju varje normalt funtad människa att det inte är på skoj. Inte i något viktigt avseende i alla fall. Solanas skjöt tre män, och mördade en. Hon är ju dessutom ett utmärkt exempel på att kvinnor behandlas mildare av samhället. Men att påtvinga skolbarn och gymnasieungdomar en bisarr föreställning komplett med illabehandling av pojkar är, och kan bara vara, fel.

 49. Lasse Says:

  @Sam du är urtypen för postmodernistiska värderingar

  http://abbypostmodernism.files.wordpress.com/2009/09/postmodern3.png?w=320&h=310

  ps. hoppas länkarna funkar.

 50. Man United Says:

  .. -många nyanser för vad jämställdhet är hos genus personal,kvasi sk forskare och feminister. Yeah,right!

  Viktigt: SCUM-manifestet blir skolföreställning – Sidan 5 – Flashback …
  1 inlägg – 1 författare – Senaste inlägget: för 19 timmar sedan
  turteatern beskriver sin föreställning som kärleksfull. det verkar alltså som att dom har förklätt det budskap av hat som …
  http://www.flashback.org > … > Politik

  Hur kan vi utplåna alla svenska män effektivast – Flashback Forum
  12 inlägg – 11 författare
  http://turteatern.se/scum-manifestet-skolforestallning/ · http://www
  http://www.flashback.org > … > Politik

  Viktigt: SCUM-manifestet blir skolföreställning – Flashback Forum
  … nämligen att barn blir föremål för ett sådant övertramp: http …
  http://www.flashback.org > … > Politik

 51. Sara Says:

  @Claes-Peter,

  ”Men om nu skillnaderna mellan könen enbart är en social konstruktion – då blir ju könet på försökspersonerna totalt medicinskt irrelevant!”

  Ingen feminist på detta klot har förnekat att det finns biologiska skillnader mellan könen. Vad som diskuteras är hur MYCKET biologin styr våra könsuttryck etc, och hur mycket som är socialt konstruerat. Just eftersom man VET att det finns biologiska skillnader på kvinnor och män är det viktigt att tester utförs på BÅDE män och kvinnor. Herregud.

 52. Claes-Peter Says:

  Såg någonstans att The SCUM Manifesto skulle vara en tonårsflickas besvikelse över en pojkvän. Men – skriften kom till 1967, och solanas föddes 1936 – hon måste ju anses ha passerat tonåren vid 31 års ålder! Och det förefaller som om då hade många års hemlöst kringflackande bakom sig, då hon bekostade sitt drogmissbruk med prostitution. Så den kritik hon borde ha riktat mot sig själv, tog hon istället ut på männen.

 53. leifer Says:

  Sara

  Feminismen i Sverige bedrivs i formen av den s.k. likhetsfeminismen. Den betonar sånt som miljö framför kön. Den har sen drivits vidare av radikalfeminismen som talar om könsmaktsordningen, kvinnor är underställda män m.m. Vi har även den socialistiska feminismen i det som ser kvinnor som en slags underklass.

 54. ninnitokan Says:

  Sara:
  Det spelar ingen roll vad ni säger, det är hur ni agerar. Det är vad som faktiskt görs i vårt Sverige för att nå en ”jämställdhet” ala nutidsfeminismen, som vi vänder oss mot.

  Nutidsfeminismen har skapat ett samhälle som diskriminerar män. Mäns frågor är icke-frågor för nutidsfeminismen. (kvinnors våld mot män, positiv faderstalan m.m. m.m.)
  Nutidsfeminismen gör inget för att komma åt ett generellt problem som kvinnor lever med, vilket är förtrycket kvinnor utövar mot andra kvinnor.
  Nutidsfeminismen stigmatiserar kvinnor som inte väljer ”rätt” val och ”lyfter fram”(dvs förbi minst lika duktiga män pga ”fel” kön) alla ”duktiga” kvinnor som gjort ”rätt” val.

  Här har du ett jämställdistisk mantra att rabbla tills du förstår den:
  Lika rättigheter, lika möjligheter, lika skyldigheter.

  Svårare än så är inte jämställdismen.

 55. Pelle Says:

  IMO, Feminism behandlar romantiken ungefär som om man borstade tänderna och åt godis samtidigt.

 56. arista Says:

  Man kan tolka SCUM manifestet på två olika sätt, båda är lika kontraproduktiva för feminismen och dessutom direkt kvinnoförnedrande:
  1) Bokstavligt.
  Och därmed är feminismen någon sorts fascistisk, rastänkande avgrundsideologi med kvinnor som hyllad övermänniska. Hurra tänker alla kvinnor..not.
  2) Provocerande.
  I provokationens natur och funktionssätt ligger att man måste överdriva ”åt andra hållet” för att uppnå en provocerande effekt. T.ex. med emfas säga ”skit smakar gott”. Alla inser att skit inte smakar gott och blir provocerade, upprörda, protesterar etc. Den kvarstående känslan hos majoriteten är en starkare övertygelse av det man redan kände från början men kanske inte satt ord på: ”skit smakar inte gott”.
  När så SCUM-manifestet säger saker som ”mannen är en biologisk olycka” väcker det istället en stark känsla av att mannen inte är en biologisk olycka, tvärtom, istället vaknar känslan att ”mannen är en biologisk fullträff” och därav har rätt till högre lön, större respekt, mer makt etc. Hurra tänker alla kvinnor…not.

  SCUM tvingar folk att välja:
  Det fascistiska hållningssättet?
  Eller mannen är överlägsen?

  Som jag ser det kan feminismen bara förlora.

 57. ninnitokan Says:

  Mörker:
  Ja, precis! Det svåra med att göra en sådan genomgång är att det blir så många långa texter. Själv blir jag dessutom lite för upprörd för att klara att hålla mig saklig.

  Jag förstår att det är svårt att undvika tugga fraggla. Just den biten skulle jag inte ha svårt alls att skapa så väl lugnt som sakligt och utan att göra det till en mindre uppsats.
  Mitt problem är att jag helt saknar kompetens för den bit som JD pratar om här.

  Jag tror att tre delar behövs
  1. ”Varför missar straffen målet”
  2. ”Bra vi är överens om – varför agerar ni då så här?” – punkter
  3. Det JD talar om

  Jag tror delarna behövs och behöver vävas samman för att göra något som håller för att trycka ner i den hala ålens slingrande hals.

 58. ninnitokan Says:

  arista:
  Jag har tänkt på det detsamma. Hade det inte varit att dom gör en skoluppsättning hade jag ansett det var bra för dom själva går in i återvändsgränd med detta.

  Tyvärr är det ju så att nutidsfeminismen är rena kameleonten. Ena stunden är kön social konstruktion, nästa inte. Ena stunden ska man kvotera, nästa stund ska man det inte. Därvid så lär man kameleont’a sig i återvändsgränden också.

 59. Man United Says:

  @ Johannes W
  Låter som du har en poäng. Kan du utveckla

 60. ninnitokan Says:

  Man United (lägger mig i angående din kommentar till Johannes W)
  Om du menar om Medborgare X så har dolf utvecklat det mer här

 61. Patrik Says:

  Fy fan, nu har de gjort det igen! Männen alltså! Tjänat pengar på gamla sjukingar. Typiskt manligt, och ytterligare ett bevis på mäns inneboende ondska.

  ”De är män, miljonärer – och okända för allmänheten. DN granskar ägarna som gör stora vinster på det vårdbolag som nu avslöjats med att missköta sig grovt. ”

  http://www.dn.se/ekonomi/de-tjanar-pa-vanvarden-av-gamla-och-sjuka

 62. Info Says:

  JAG FÖRSTÅR INTE VEM NI TALAR OM

  Någon här ovan gör en psykologisk djupanalys av Valerie Solanas personlighet.

  ”Valerie Solanas fastnade i besvikelsen av att ha blivit övergiven på skolbalen och lät sveket hon upplevt definiera hela hennes världsbild. 
SCUM är ett inget feministiskt storverk. Det är en trasig tonårsflickas brustna illusioner och förlorade hopp som dagboken inte klarade av att absorbera. – – –
 Plåstret hon behövde var förmodligen en man”

  Jag vet inte vad han talar om eller vem han talar om.

  ”In July 1967 Warhol paid Solanas twenty-five dollars for performing in ”I, a Man,” a feature-length film he was making with Paul Morrissey. Valerie appeared as herself, a TOUGH LESBIAN who rejects the advances of a male stud”

  ”She IS the original ”GUERILLA GIRL”, and ”LESBIAN AVENGER”.”

  http://www.lesbiatopia.com/2011/05/classic-lesbian-book-review-scum.html

 63. Petter Says:

  Finns feministiska teorier som säger att kön bara är en social konstruktion. Det är inte alla feminister som följer den teorin, men likt förbannat är det en teori man kan kalla feministisk. Eller så får man sluta kalla katoliker för kristna också…
  Förövrigt är det intressant att när Pär ska motbevisa myten ”kvinnor dubbelarbetar” (som kan klassas som feministisk vardagsmat.) Då går granskaren in och ändrar myten till ”Kvinnor i specifik grupp dubbelarbetar” och bevisar att den myten stämmer. Som matematiker blir jag paff…

 64. X Says:

  ”För ett par dagar sedan rapporterades det överallt i nyheterna att det blir allt vanligare att hämndlystna ex gör dataintrång hos sin f.d. partner för att jävlas. I och för sig kan jag tänka mig att det mest är män som har den kunskap som behövs” Richard

  Har du hört pratas om att dagens samhälle bygger på ett system då de flesta köper det man inte klarar av att göra själv? Eller du kanske bygger din egen bil? Och tillverkar egen spis, kastruller och föder grisar för att inte svälta ihjäl?

 65. QED Says:

  ”Teatergrupp hotas till döds på blogg

  Flera av teaterdeltagarna i Turteaterns pjäs SCUM-manifestet har dödshotats i ett inlägg på en anonym blogg. Flera av teaterdeltagarnas adresser har publicerats på bloggen och nu har teatern polisanmält hoten. – Det är otroligt sorgligt och ledsamt, säger en av pjäsens skådespelare Andrea Edwards.”

  http://nyheter.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=159758128

 66. Ottu Says:

  ”– Det står ju ordagrant att männen ska utrotas och att de är biologiskt underlägsna, att mannen är mer ett djur än en människa. Den beskriver även olika planer som visar hur man ska gå tillväga för att utrota männen. Läser man det ordagrant och tror att folk har det som en manual, då låter det ju helt vansinnigt. Det blir provocerande. Det är inte bara de vidrigaste männen som ska utrotas, utan alla män ska utrotas enligt pjäsen, säger Holmström, och fortsätter:
  – Men pjäsen har så många dimensioner och så mycket humor och känsla. Den är ett litterärt verk och inte en manual.”

  Exakt!
  Jag förstår inte heller varför folk läser utrotningsskrifter av judar och svarta ordagrant. Om man läser dem ordagrant låter det ju helt vansinnigt. Det är litterera verk. Även om det står ordagrant att dessa människor ska utrotas, de är biologiskt underlägsna, de är djur… även om de beskriver olika planer som visar hur man ska gå tillväga för att utrota dessa människor… ska folk väl se humorn och känslan i det hela. Det är inte heller de vidrigaste judar utan alla utan undantag…

 67. Pelle Says:

  Hur kan man inte ta illa upp om man får höra att man är en biologisk olycka, och bör utrotas (oavsett kön, religion, ras etc.).? Även om man inte ens har gjort en fluga förnär..

 68. Man United Says:

  @ qed uttu Breiviks manifest ska inte heller läsas eller tolkas ordagrant enligt feminister¿ Wtf Men det är inte samma sak. För många manliga ridderliga feminister dillar om avsaknad av nyanser i jämställdhets debatten.

  True that! Därför startas antikönskrigsrörelsen och krav på reformeringar för jämställdhet 2.0 med krav på könsneutral lagstiftning och rättsväsende

  det som händer nu är att jämställdheten i Sverige avslöjas för dess maktmissbruk,mansförtryck,diskriminering och rättsövergrepp. Sverige behöver satsa på jämställdhet 2.0 istället för radikal statsfeminism. Feminismens och kvinnorörelsens har misslyckakts med jämställdhets arbetet genom att inte rannsaka sveriges mörka bakgård med bl a pappor som inte får träffa sina barn och över 1000 politiska aka samvetsfångar.

  Feminismen genus och kvinnorörelsens misslyckande och totala oförstående för jämställdhet oavsett kön har nått botten i långt många fler människor.

  True

 69. Mia Says:

  Lever du längst ut i galaxen man u? Sverige behöver MER feminism!!!!! Din jämställdhet 2.0 kan du ta och stoppa upp nånstans!!ö!!!

 70. Urban Says:

  Vilka patetiska farbror Barbro-forskare.. notera att hela gänget är försörjda av skattemedel. Dags att män börjar dra undan medlen för deras försörjning, hehe.

 71. Mia Says:

  Sen kan du man u ta ninni och jonna med dig upp där! Könsförädare är för snällt ord om dom!!!!!

 72. Mia Says:

  Jämställdhet 2.0? Haaaah ni ska få KÖNSKRIG 3.0!!!!!!

  SCUM 4 EVER

 73. Lasse Says:

  ”Könsförädare är för snällt ord om dom!!!!!”

  Feminismen visar sitt rätta ansikte 🙂

  Förr i tiden fanns det diktaturer som använde ordet

  Landsförrädare
  (bl.a. Nazismen)

  Idag

  Könsförrädare
  (Feminismen)

 74. Mia Says:

  Hörre du Lasse Liten jag bryr mig inte om ninni o jonna dom är bara offer för eran skitiga propaganda. Varför övertolkar ni scum då? Ingen feminist gillar våld allra minst moi!!!!!

 75. Lasse Says:

  Tack för självmålet lilla gumman, nu ska jag sussa 😉

 76. Mia Says:

  Stoppa du nappen i käften nu små plutt där. Självmål? Dream on mans äckel.

 77. Mia Says:

  Ja skiter i jonna o ninni dom är oskyldiga offer för eran propaganda. Ingen femo använder våld dessutom. Sluta övertolka scum!!!!

 78. Mia Says:

  Ja är så less på svenska killar. Så ointressanta dom är. Tacka vet ja italienare DOM vet hur man ska va mot oss kvinnor.

 79. Mia Says:

  Ja svenska ”män” som Lasse Liten här typ vet inte hur man behandlar kvinnor. En riktig runkpelle är han.

 80. Mia Says:

  Skvätter du över till grannen nu Lasse Liten? Ta’t lugnt nu med handgympan Lasse lillplutt!!!!!!

 81. Mia Says:

  Ordna en speciell kvinnlig diskrimineringspenning för kvinnor som kränks av män på arbetsplatserna! DET är JÄMställdhet det.

 82. max Says:

  @Mia
  ”Ja är så less på svenska killar. Så ointressanta dom är. Tacka vet ja italienare DOM vet hur man ska va mot oss kvinnor.”

  Visst, dom vet nog att det finns skillnader mellan könen och det visar vad du verkar
  tycka vad som är intressant.
  Skönt att man har flyttat från Sverige så slipper man detta hyckleri.

 83. Mia Says:

  Och vart fick du luft i från då Lille Max? Men gud va skönt att en kille mindre i Sverige. Ingen saknar en sån nolla som dig Max!!!!!!!

 84. Mia Says:

  GUD VILKA MESAR SVENSKA KILLAR ÄR, MESAR, MESAR, MEEEEEEEEEESARRRRR!!!!!!!

 85. Mia Says:

  Men vart tog du vägen nu Mini Max nu när de äntligen började bli kul! FEGIS

 86. patrizia kenny Says:

  det måste vara svårt att gå rund med sådana känslor ,mia … synd att du inte förstår … att du förstöra för andra och dig själv.
  hat är ingen basis för en diskussion …

 87. ninnitokan Says:

  Petter:
  Då går granskaren in och ändrar myten till ”Kvinnor i specifik grupp dubbelarbetar” och bevisar att den myten stämmer. Som matematiker blir jag paff…

  Mm. Man bara slår sig i pannan liksom.
  Och denna ”sågning” hyllas.

  En feminist-kille som jag känner väl sa till mig typ:
  ”Pär Ström? Åh, jag har en vän som sågar honom helt totalt.”
  ”okej, får jag länken? Jag vill jag givetvis ta ställning till den kritiken.”

  Så går jag in och läser, i inlägg efter inlägg lyckas hon lika ”väl” som denna ”sågning”. Man får kramp! Var är läsförståelsen?!
  Man vill så gärna ha rätt att man inte ens ser att man de facto bekräftar att man har fel.

  Mia:
  Välkommen! Det är så trevligt med folk som älskar utropstecken och vars mycket starka argumentering för sina åsikter bygger på att berätta för mig och Jonna att vi är könsförrädare.
  När jag ser kvinnor som agerar som Dig, Ullis m.fl. så känns det pinsamt att tillhöra gruppen ”kvinna”. Så från ert håll föredrar jag definitionen ”könsförrädare”.

 88. patrizia kenny Says:

  tack, Ninnitokan

 89. ninnitokan Says:

  @Alla:
  OT: Ja är så less på svenska killar. Så ointressanta dom är. Tacka vet ja italienare DOM vet hur man ska va mot oss kvinnor.

  Den här är lite kul faktiskt. Feminist-kvinnor i Sverige vill plocka russin ur kakan. Bill Burr måste fått inspiration härifrån.;)

  När jag var i Italien på tjänsteresa hos en stor kund så var just det här att italienare ”vet” hur man ska agera mot en kvinna en dryg kulturkrock för mig. Detta eviga dra ut stolen, öppna dörren osv. Jag trodde jag skulle bli galen. I slutet av resan kände jag mest av allt för att vråla ”jag kan dra ut min stol själv!”

  Det här vill ofta kvinnor ha(i olika mängd), upplever jag. Män i min närhet respekterar att jag som individ gärna avstår det som för mig är ett daltande. Men vad gäller kvinnor runt omkring upplever jag att män faktiskt ställer upp på detta för kvinnan/husfridens skull, inte minst vad gäller vallas runt på shopping.

  Ändå ska man gnälla på den svenska mannen och kräva ”jämställdhet” ala nutidsfeminism. (Dvs. männen ska ”maka på sig” och kvinnor ska ”lyftas fram”.)

 90. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Mia:

  ”Sen kan du man u ta ninni och jonna med dig upp där! Könsförädare är för snällt ord om dom!!!!!”

  Så synd, så synd om dig, du utan självförtroende och stora brist på typ eget ansvarstagande.

  Ser nu här att du fyllt hela tråden med dina hatiska comments. Verkar vara långa köer till psykiatrin alltså.

  ”Självmål? Dream on mans äckel.”

  Du är nog inte tillräckligt gammal för att begripa vilket självmål Lasse menar.

  ”Ja är så less på svenska killar. Så ointressanta dom är. Tacka vet ja italienare DOM vet hur man ska va mot oss kvinnor.”

  Men flytta ner till Italien då. Svårare än så är det inte.

  Mia, i alla fall för din skull vill jag råda dig att typ söka hjälp för dina problem. Den enda som kan hjälpa dig en bit på traven här iaf är Pär Ström genom sina böcker. Prova på att läsa dom vetja. Jag har varit där du är nu, i det tillståndet mår man sjukt pyton och verkligheten kommer ifatt dig för eller senare. Och med det kanske ett bättre ordförråd med.

 91. ninnitokan Says:

  Jonna:
  Den enda som kan hjälpa dig en bit på traven här iaf är Pär Ström genom sina böcker.

  Mm.. det är det enda vi önskar våra medmänniskor.
  Typ: ”Läs och lyssna ett tag. Titta sen på världen runt om kring dig med vårt budskap i bakhuvudet. Jag lovar att med dessa nya ögon kommer se världen i ett helt nytt ljus. Bedöm sedan själv vad som är eller inte är en bra väg att gå för jämställdhet.”

  Istället så möter man ”min moster sågar minsann Pär Ström” och då litar man fullt på ”min moster” istället för att själv bilda sig en uppfattning. Det man inte ser(snarare ”vill se”, folk är inte så totalt obegåvade) är att ”min moster” som feminist faktiskt letar fel istället för att försöka förstå.

  Är man ute efter att leta fel kommer man hitta sådana, dels finns ingen absolut sanning, dels skriver ingen av oss en doktorsavhandling i ämnet.
  JD uttrycker härdet samma:
  Faktum är att om pär hade 100%iga bevis för sina antaganden som verifieras på bland annat ett anta källor och statistik, då skulle Pär ha fått nobelpris. Är det rimligt och seriöst att ställa såna krav?>/i>

  Samtidigt har man mage att påstå att man tycker jämställdhet är viktigt. Nej, nutidsfeminister tycker det är viktigt att ha rätt! Annars hade man själv försökt bilda sig en egen uppfattning(enligt mitt förslag ovan) när man möter motdebattörer.

 92. Ottu Says:

  Tror ni verkligen på att Mia föredrar italienska killar?
  Jag har sett tjejer plocka upp riktigt svarta killar bara för att provocera både svenskar och andra invandrarkillar. Samma tjejer har jag hört i andra sammanhang använda ordet ”neg**” på det mest förolämpande och kränkande sätt…
  Livet är ett kränkandets spel (i ett sådant samhälle som Sverige)

 93. ninnitokan Says:

  OT igen:
  Jag drack öl med en av mina feminist-vänner för ett tag sen. Denna man är queer-feminist. Så sa han:

  ”Jag respekterar dina åsikter. Men själv gillar jag att vara radikal.”

  Jag fick fullständigt kramp! Jag tappade andan! Radikal!?
  Hur ”radikalt” är queerfeminismen i vår samtid? Kan man simma mer mitt i mainstream än så?

 94. Mia Says:

  Otto har sett tjejer som vill ha svarta killar. Är Ottos iakkttagelser kanske tillräckligt underlag för att kollektivisera alla tjejer????????????? Tror snarare det är en önskedröm från hans sida!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 95. Medborgare dags för en Valerie kur! « fittstimm Says:

  […] Söndag morgon. Det e fan att man inte ska kunna festa en helg utan att det brakar till. Nu har till och med ryggdunkaren Pär Ström blivit en backstabber. Jag och Tom sitter på ett fiiint hotell i Malmö och ska dra iväg och käka brunch så ingen av oss är 100 procent för att uttrycka sej milt men ja slänger in ryggdunkarens hugg innan vi beger oss https://genusnytt.wordpress.com/2011/11/12/annu-en-hyllning-av-scum/#comments […]

 96. Medborgare dags för en Valerie kur! « fittstimm Says:

  […] Söndag morgon. Det e fan att man inte ska kunna festa en helg utan att det brakar till. Nu har till och med ryggdunkaren Pär Ström blivit en backstabber. Jag och Tom sitter på ett fiiint hotell i Malmö och ska dra iväg och käka brunch så ingen av oss är 100 procent för att uttrycka sej milt men ja slänger in ryggdunkarens hugg innan vi beger oss https://genusnytt.wordpress.com/2011/11/12/annu-en-hyllning-av-scum/#comments […]

 97. leifer Says:

  Nu vet man ju som vanligt inte om ”Mia” är på riktigt, men det är ju ett inte okänt fenomen detta med feministiska kvinnor som tycker svenska jämställda män är osexiga. Dom har kämpat för att svenska män inte ska slå sig för bröstet och vara manliga, sen klagar man när svenska män just inte gör det längre. Feminismen har varit med att ta bort männens makt, sen tycker dom förstås att maktlösa män är osexiga.

  Frågan blir då, när ska man börja kritisera kvinnor och kvinnors beteende i kontrast till män och mäns beteende? Och särskilt då feministiska kvinnor som inte lever som dom lär, vilket tycks vara regel snarare än undantag.

  Dessutom, är det inte samma sak här, att män inte sällan tycker svenska kvinnor är osexiga?

  Genetiskt är det ju inte så att svenska män är mindre manliga. Så tycker man detta så handlar det just om det samhälle vi har och det beteende man lär unga pojkar. Och då ingår tydligen att gå på teaterförställningar och trycka ner svenska pojkar för att dom har fel kön. Vad hände med feminismen? Var inte grundtanken just att vi skulle strunta i kön och ha likabehandling? Där alla är vi människor med lika värde.

 98. Otti Says:

  Kan man ta någon idiot på allvar, vilken å ena sidan försvarar idén om mannen som biologisk olycka och å andra sidan säger sig ”föredra” italienska killar?

 99. dolf Says:

  @Claes-Peter
  Det är möjligt att du sett någon av mina kommentarer om Scum-manifestet. När jag sade att Solanas skrift var en tonårsflickas besvikelse så menade jag det inte bokstavligt (jag var väl tyvärr otydligt där), utan använde det som en liknelse. Jag har ingen kännedom om Valerie Solanas tidigare liv. Jag såg nämnt någonstans att hon skulle ha blivit utsatt för incest som barn, men vet inte om det ligger någon sanning i det.

  Jag återger vad jag sade tidigare här:
  Valerie Solanas skrift är inget annat än en tonårsflickas besvikelse över att ha blivit dumpad eller bedragen av sin pojkvän. Hela skriften är likt ett par sidor som skrivits när tårarna är som bittrast och den känslomässiga smärtan och orättvisan upplevs som värst. Normalt sett ett övergående stadium som lämnas efter tre, fyra dagar när den verkliga världen åter gör sig påmind med, inte bara smärta, utan också sina fina ögonblick och glädjerika stunder kryddade med pirrande kärlek.
  Valerie Solanas fastnade i besvikelsen av att ha blivit övergiven på skolbalen och lät sveket hon upplevt definiera hela hennes världsbild.
  SCUM är ett inget feministiskt storverk. Det är en trasig tonårsflickas brustna illusioner och förlorade hopp som dagboken inte klarade av att absorbera.
  Valerie Solanas var en människa som försökte förbinda sin splittrade själ med dagbokens papper som hon tömde ut varet från sina emotionella sår på. Plåstret hon behövde var förmodligen en man som, till skillnad från Andy Warhol, lyssnade på henne.
  Efter att ha läst The SCUM Manifesto tycker jag enbart synd om Valerie Solanas. Vad jag inte begriper är hur feminister kan se upp till det och hylla det. Det är enbart ett tragiskt vittnesbörd om en vilsen människas misslyckande att finna förståelse.

 100. dolf Says:

  @Info
  Vad var det som var så svårt att förstå (med avseende på ”psykologisk djupanalys”). Jag sa att jag precis läst igenom scum-manifestet. Framgår det inte ganska tydligt att jag återger mitt intryck av det. Se det som en recension.

 101. ninnitokan Says:

  Dolf:
  Angående din kommentar här

  Jag har nyss läst inlägget och jag hade agerat exakt som Pär gjort.
  Hade han bara bytt ut ”män” mot ”kvinnor”(eller feminister som han valt) så hade han visat på poängen ”det är okej att kränka, förnedra och diskriminera män som grupp, men gör man samma mot kvinnor blir det ramaskrik”.

  Men han går ett steg till, eller hur? Han pekar ut specifika personer. Det är ett steg som får står för honom. Det är inget jag vill förknippas med och jag anser Pär gjorde det bästa av situationen.

 102. Mia Says:

  Kan man ta en urblåst idiot som Otti på allvar som inte läser vad jag skrivit. Jag skrev att ni ÖVERTOLKAR scum. Har han själv läst scum manifestet? Jag vet att han inte gjort det, för om han gjort det så hade han fattat vad jag skrivit innan. Men nu fattar han inte att jag fattar att han inte fattat att han är en genuin nolla med iq minus 1700. Och han som dom flesta här har synpunkter på nåt manifest som han/dom inte läst själva. Kan man ta en sån NOLLA på allvar?

 103. Mia Says:

  På tal om biologisk olycka ja så är det mest svenska killar/ män som fyller den beskrivningen!!!!!!!!! Specielt Lillemannen OttI!!!!!!!!!!!!

 104. Lasse Says:

  @Mia

  Det krävs inte speciellt mycket IQ för att inse jämställdhetsfeminsterns ironiserande med feminismen.

  Han/hon lyfter fram det absurda och driver med hela den feministiska ideologin. Jag småler varje gång när radikalfeminister går rakt i fällan (som du) och hakar på med hull och hår 🙂

  Självmål nummer 2.

  Hur mycket IQ har du ?

 105. Mia Says:

  Genetik du de vore nåt för dig att fördjupa dig lite mera i INNAN du yrar om regler och undantag!!!!!!!!!!! Och du du är inte ens osexig du är direkt avtändande!!!!!!

 106. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Lasse;

  Ajajaj, du skulle ha väntat med den poängen lite grann. Så hade Mia kanske fastnat i Jämställdhetsfeministerns nät ett par ggr till. Och du hade kunnat notera självmål 3,4,5,6,7 osv osv. 😀

  Men hon är kanske så korkad så hon inte fattade ändå, vem vet? Men korkad är hon, saliga äro de korkade ty de kunna flyta. Och hon flyter runt här och stalkar folk (f ö förbjudet sen 1/10 bara så du vet det med Mia).

  Hur mycket IQ Mia har? Hmmmm, den är inte mätbar skulle jag tippa.

 107. Lasse Says:

  @Jonna

  Sorry, du har rätt men jag kunde inte hålla mig längre 😉

 108. Mia Says:

  Men asså gud va ni är elaka och äckliga hela högen. Inte konstigt ni har hela samhället mot er. Ni vinner aldrig er kamp med sån här mobbning mot mig!!!!!!

 109. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Lasse:

  Förstår känslan 😀

 110. ninnitokan Says:

  Mia:
  Med tanke på att du själv kom in och började med att hoppa på mig och Jonna och skrev ”Könsförädare är för snällt ord om dom!!!!!” ska du kanske inte ställa dig i offerhörnan nu?

  Jag råder dig, vänligt men bestämt att läsa vad vi faktiskt säger och står för, liksom Jonna gjort relativt nyligen faktiskt. Då kommer du, precis som hon, må mycket bättre sen.

  En bra början är att läsa ”sex myter”, den är tom gratis här

  Min blogg går helt utmärkt att läsa om du föredrar en könsförrädares ord framför en vit, medelålders man;P. Bara tryck på ”Ninnitokan”, så kommer du dit.

 111. Otti Says:

  @ Mia
  Så du föredrar italienska killar – oavsett hur de ser ut och vilka de är?
  Och så anklagar du mig för att vara kollektivist?
  Italienska killar får skatta sig lyckliga över att den globala impotensen inte har nått dit än
  Att varken du eller din viktiga vän Lena har arabiska gäng jagande efter er är ingens fel
  Ni hör helt enkelt till en helt annan klass än sköningen Mia
  Det är bara att acceptera det…

 112. ninnitokan Says:

  Mia igen:
  Det här inlägget kan vara särskilt intressant för dig. Det handlar nämligen om ”könsförrädaren” Jonnas… ska vi säga pånyttfödelse?

 113. Jonna, ex-feminist Says:

  @ Otti:

  Säger bara: Word!

  @ ninnitokan:

  Men först måste Mia kunna läsa. Det är ju förutsättningen för att begripa vad det står i böckerna. Med ordförrådet Mia visat på här så är kanske en svenskakurs första prioritet tror jag.

  Sen böckerna av Pär Ström.

  Visste förresten inte du gjort ett blogginlägg om min konvertering 😀

 114. Jonna, ex-feminist Says:

  @ ninnitokan:

  Förresten såg jag din comment om italienska män. Ja du, jag hade nog blivit sjukt galen själv av sådant fjäskande.

  Italienska grabbar är smöriga. Mamma Mia, Pappa Pia. Jämställdhet a lá carte 2011.

 115. dolf Says:

  @ninnitokan (om Medborgare X)
  Nja, jag skulle vilja säga att han gör ett (ganska rejält) övertramp när han länkar till adresserna för personerna som han namnger. Vad jag förstått så har hans inlägg blivit polisanmält, och det kommer förstås att tala mot honom. Han skulle nog ha tänkt efter både två och tre gånger innan han gick så långt. Men rent principiellt ser jag inget fel i att han namnger personerna, de är ju alla redan ute i ljuset med avseende på scum-manifestet. Andrea Edwards har ju cirkulerat flitigt i tidningarna de senaste dagarna på grund av teateruppsättningen av scum-manifestet, och Sara Stridberg har översatt det (och hon lär dessutom påstå i sitt förord att man ska läsa manifestet bokstavligt, alltså som en hyllning till att mörda män, inte som satir). Så när Medborgare X namnger dem gör det varken till eller från, de är redan kända och deras anknytning till scum-manifestet är kunskap i ”the public domain” (vad det nu heter på svenska). Det får förmodligen betraktas som ett överilat taktiskt misstag att han namnger dem i sammanhanget (och definitivt en rejäl tabbe att länka till deras adresser), men jag ser inget egentligt fel i att peka ut dem som personer.

 116. Pelle Says:

  Mia, kanske dags att låta katten gå av tangentbordet? Tycker det är synd att det ska spridas så mycket onödigt spam och personligt hat i ett forutm som faktiskt behandlar riktiga problem.

 117. leifer Says:

  Vilka italienska killar är det som föredras, dom arbetslösa? Dom som sitter ”säkert” i offentlig sektor med livstidsanställning? Ungdomsarbetslösheten i Italien börjar bli ett jätteproblem, och landet är som helhet rejält på dekis. Italienska män är inte alltid speciellt intressanta för italienska kvinnor heller.

  Sen undrar man om det kan finnas svenska kvinnliga feminister som hyllar italienska män, med tanke på vilken kultur som genomsyrar Italien (läs patriarkat om ni så vill).

 118. Jonna, ex-feminist Says:

  @ leifer:

  Italienska killar verkar bete lite som feministernas nyttiga idioter. Att dom sen uppfattas som raka motsatsen till varandra av såna som Mia visar ju att Mia har ett Janusansikte.

 119. Torstensson Says:

  Ni kan tycka att italienska killar är smöriga. Det är inte vad ni tycker som avgör eran ståndpunkt utan vad ni gör.

  Dvs alla de kvinnor som genom 80,90,20-talet åkte på charter och låg med italianos sade nog alla samma sak ”dom är så slibbiga och smöriga”. Men efter några dagar var det likt väl en italienar som de låg med.

  Samma sak ser du här i Sverige. Tjejgänget kan sitta och tycka att turkar är slibbiga och chauvinistiska. Har hört det själv. Har berättat sedan tidigare om två väninnor till mig. En ungerska och en polsk brud, dom älskade att prata skit om muslimer. Den ena av dom är idag gift med en turk och bor i Turkiet och den andra fick även sin beskärda del av turkiska killar på samma resa som dom gjorde tillsammans till Antalya.

  Att kvinnor tycker att någon är fjäskig eller ej är inte relevant alls för hur hon sedan agerar. Den lärdommen tog mig år att förstå. År !

 120. Pinjata Says:

  Notera att ”Mia” också postar inlägg under alias ”Urban”. Låter mest som ett troll…

 121. leifer Says:

  Torstensson

  Det där beror snarare på att det är vanligt att man attraheras av ”utlänningar” och att det gäller båda könen. Jag har en polare som är gift med en fransyska, dom bor i Sverige.

  Det som skiljer dock är att turktjejen i Sverige är mer hårt hållen pga patriarkat/hederskultur (eller vad man vill kalla det) och ses då mer sällan med en etniskt svensk man, än omvänt.

 122. leifer Says:

  http://www.fajaf.com/lokalt/solanas.html

  ”Hur vi förverkligar SCUM-manifestet över hela världen av Valerie Solanas”

  Läsvärt och även om det är extremt så förklarar det mycket av den radikala feminismen idag!

 123. Pinjata Says:

  Och själv postar jag inlägg som Mia i bland. Så jag är ett troll…

 124. ninnitokan Says:

  Jonna:
  Visste förresten inte du gjort ett blogginlägg om min konvertering 😀
  Kunde inte låta bli. Jag blev grymt impad av dig där(Inte för du bytte åsikt utan för att du hade ryggrad nog att stå för ett misstag tom på nätet där det är så lätt att smita. Coolt!). Det är så sällan jag imponeras av folks beteende, speciellt på nätet, så glädjen är stor för mig när undantagen visar sig.:)

  Där är inget fel på italienarna, det är bara olika kulturer. Och för mig som är en ”behöver jag hjälp har jag verbal förmåga till att be om den”-individ så passar den skon mig illa.

  Torstensson:
  Att kvinnor tycker att någon är fjäskig eller ej är inte relevant alls för hur hon sedan agerar. Den lärdommen tog mig år att förstå. År !

  Jag märker en viss frustration över hur ”kvinnor är” från dig ibland och jag beklagar dina erfarenheter. Jag tolkar in ett ”det är så kvinnor är”? Kanske feltolkar jag dig, men jag vill iaf säg det jag kände när jag läste din kommentar: Var hygglig och döm inte oss kvinnor som grupp efter det där. För jag vill definitivt inte blandas in i det.

  Dolf:
  Det får förmodligen betraktas som ett överilat taktiskt misstag att han namnger dem i sammanhanget (och definitivt en rejäl tabbe att länka till deras adresser)
  Precis vad jag menade. Jag kan helt förstå varför det blev ett ”överilat taktiskt misstag” och en ”rejäl tabbe”. Det är fruktat frustrerande hur vi hanteras av ett samhälle där folk påstår sig vara för åsikts- och yttrandefrihet och lägger man dessutom diskrimineringen som en tyngd ovan på… Jag förstår att bägaren rann över för honom.
  Det är dock ett misstag som jämställdismen måste visa den inte ställer sig bakom.

  Sen skiljer jag benhårt på sak och person. Jag har inget mot honom som person, det är handlingen jag tar avstånd från. Och där tror jag Pär tänker på samma sätt.

 125. Torstensson Says:

  Leifer

  Du menar att en svensk man med mörkare hår än genomsnittet skulle ha samma lycka på playan i italien om somrarna?

  Tillåt mig att småle.

  Du underskattar helt klart italienska killars charm och kurdiska killars charm i antalya. Vi snackar om kurder som sorteras ut av restaurangägarna utifrån hur pass mycket drink-köpare(svenska kvinnor) de kan locka till sin bar. De killar som är dåliga på att förföra drar inte tillbaka tjejerna kvällen efter och är därmed ej lönsamma.

  Du kan säga vad du vill, men den slibbiga charmen som du säger ingen kvinna någonsin vill ha och att italienska killar inte är populära längre stämmer inte med vad jag såg under 6 års tid där. Varför är det så otänkbart att det är så?

  Vad italienaren gör är egentligen att bryta ner ett försvar. Jag har sett de mest luttrade svenska kvinnor (däribland en kollega) sitta och säga ”aldrig, han är för slibbig” . Sen var det annat ljud i källan.

  Italienare är charmiga min vän och jag beklagar att du vill leva ett ocharmigt liv. De italienska tjejerna är mycket charmigare än de svenska.

  Ninni

  Frustrationen kommer när jag ser folk raljera över rena felaktigheter och leifers ständiga påhopp på italienare. Jag såg PUA experten (en av de kända) på youtube lite när han var in action och spelade in sina möten med tjejerna. Jag har sett italienska killar, som aldrig behövt läsa PUA , som är minst lika bra som honom. Det är ingen överdrivt. Det betyder inte att alla italianos är bra på det förståss.

 126. Torstensson Says:

  faktum är att jag har sett italienska killar som är bättre än den PUA experten. Han är stor i sin vänkrets, hans game hade varit en självklarhet bland folk jag känner.

 127. leifer Says:

  Torstensson

  Lägg inte in för mycket i ”vad jag tycker” utan att jag har sagt det. Var sa jag att ingen kvinna vill ha ”slibbig” charm? Däremot kanske det är så att man drar fel slutsatser här. Givet behövs uppmärksamhet och intresse för att det överhuvudtaget ska bli nåt.

  Och jag sa definitivt inte att svensken skulle vara mörkhårig för att nå framgång i Italien, istället är det ju så att motsats attraherar många gånger. Därför kan alltså en blond svensk killa ha konkurrensfördelar, det var min poäng. Liksom att kvinnor också väljer, dvs du betonar ibland för mycket mannens insatts i raggningen. Sen må vara att envishet är den effektivaste metoden för att få kvinnor ”på fall”, men igen diskuterar vi ju sex och samlevnad ur ett mansperspektiv, eller hur? Du lägger du 100% av ”resultatet” på mannen, sån är inte verkligheten och inte ens i Italien.

 128. Alvin Stoltz Says:

  Men är det så mycket att fasta avseende vid. Vilsna 14-åringar och övervintrade ex-marxister med ev. överfyllda egon kanske hänger sig åt V Solana. Men resten av den kvinnliga befolkningen?…..tvivlar starkt.

 129. Jack Says:

  Alvin Stoltz,

  ”tvivlar starkt”

  Fortsätt läs bloggen och håll ögonen öppna omkring dig, leta dock inte efter enkla ideer som ”resten av kvinnliga befolknigen”, utan försök se det mer komplexa.

  T ex kan man se att inte alla lagar, men en del lagar diskriminerar män, men inga diskriminerar kvinnor. Det är också så att det inte är alla kvinnor som vill ha dessa mansdiskriminerande lagar, men psykopaterna om vi ska kalla dem så har strävat efter makten och det räcker med en liten liten andel av kvinnor samarbetar i maktpositioner för att ett gemensam riktning skall följas.

 130. Alvin Stoltz Says:

  nu handlade det om Scum-manifestet

 131. Jack Says:

  Alvin Stoltz,

  ”nu handlade det om Scum-manifestet”

  Just precis, däri står en massa saker. Har du läst det? Den huvudsakliga aktionsplanen är att motarbeta män på alla fronter. En särskild särställning ges dock kontroll över barnen.

  Jag gav ett exempel på en stark form av motarbetande som är reellt i form av lagar, men det tar tid att smälta och få en helhetsbild. Finns det ett brett motarbetande av män? Finns det människor i vilken denna idé väcks eller stärks av SCUM-manifestet? Är det kanske rent av så att pojkar redan motarbetats genom att se eller läsa det? Vore jag som jude motarbetad av att tvingas se en hyllad föreställning som uppmanar till utrotning av judar? Var och en får ha sin egen åsikt förstås och att tvivla är alltid bra.

 132. Alvin Stoltz Says:

  Du tror alltså att en stor del av befolkningen läser detta trams?

 133. Mia Says:

  Du Lasse Liten jag visste från början om Jämställdhetsministern så väx ur dig blöjstadiumet. Mest va det kul att konstatera att du inte fattade att jag fattade vad du inte fattade att jag fattade. Tom min 4 årige son har mer IQ än dig.

 134. Hjalmar Says:

  Mia:
  Vill du att din son ska bli mansdiskriminerad och bortkvoterad?
  Det börjar redan i skolan, där pojkar får sämre betyg och betraktas som problem av (de oftast kvinnliga) lärarna.

  Det vill inte jag, och vi som är för ”lika rättigheter och skyldigheter för både män och kvinnor”, kommer aldrig att acceptera diskriminering oavsett kön!

 135. Anders Karlsson Says:

  Trots SCUM, feminister, politiker och journalister upplever jag som ”gravt medelålders vit blåögd heterosexuell man” (60 år) att: Det har aldrig varit bättre att vara man än nu, ute i verkligheten, bland vanliga tjejer och kvinnor, aldrig har jag blivit bättre bemött som man, med leende, blickar och trevlig konversation. Tyvärr finns en annan verklighet också med hat, förakt och rättslöshet. Att det finns känslomässigt störda och psykiskt sjuka människor det får man acceptera i en demokrati, men dem skall inte som i Sverige styra hela samhället. Normala människor hatar inte varandra.

 136. HM Says:

  Du är som en äcklig bajskorv som inte går att spola ned, Pär.

 137. SCUM feministisk hatideologi | Rutrutan Says:

  […] av skattepengar har fått bloggare och andra skribenter att opponera sig, bland dom Trollan, Genusnytt, Pelle Billing, Maukonen, Access, Motpol och Matte Matik. Moderatmännen utlyste […]

 138. Man United Says:

  Till samtliga feminister Behåll ert könskrig för er själva. För att inte tala om ert giftiga självhat..

  Antikönskrigsrörelsen står för upplysning,rättssäkerhet och bekämpar feministers hat och våld med kärlek

   Icke-våld är den starkes vapen.  Nonviolence is a weapon of the strong-

  Icke-våld

   Ingen kultur kan leva för evigt, om den som inte är tillgänglig för alla.

   Icke-våld är den starkes vapen.  Nonviolence is a weapon of the strong
  Ghandi

 139. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 4a II(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] sak är då helt säker, i en moralpanik kan du inte lita på ”sågning”(se kommentarer här) utförd av ”grannen” ens om denna har en ”fin titel”. För dessa individer […]

 140. Feministisk ideologi kontra vetenskap, del 5(5). « kvinnaochantifeminist Says:

  […] att ”sågningen” jag tidigare omtalade gör samma typ av undanmanöver. Kolla tex denna kommentar av signaturen Petter om ”dubbelarbetande […]

 141. instrukraż ogólny Says:

  I believe that is among the such a lot important info for me. And i’m glad reading your article. But should statement on few common things, The web site style is great, the articles is actually excellent : D. Good process, cheers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: